zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jaki świat mam wybrać?

Stron : [1] 2 3 4

Dr. Omader
01-11-2004, 20:20
No wlasnie, zauwazylem ze wielu ludzi ma problem z wyborem swiata odpowiadajacego im. Moga byc nowi i nie wiedziec, np. ze bron boze maja nie isc na Tenebre(^^) albo ze na nowo powstalym swiecie przyjdzie im zaplacic 30k za FSa ;)

W tym temacie prosze opisywac swiaty na jakich mozna grac. Prosze jednak postarac sie jezeli juz ktos ma zamiar cos napisac bo idiotyzmy bede odrazu kasowal, wiec szkoda klawiatury zeby je pisac.

Co pisac? A no podpowiem co bym sam chcial zobaczyc w takim temacie:
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja,
-ile jest polakow,
-jakie sa orientacyjne ceny,
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej,
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi,
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie,
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata

<EDIT>Nie trzymajcie sie tego mojego schematu tak dokladnie, chodzilo o bardziej luzny temat ;)

Externus
01-11-2004, 20:28
GALANA

1. Polacy, Szwedzi, Hiszpanie, Brazylijczycy (czyli jak wszędzie)
2. Średnia ilość polaków
3. Ceny wysokie (np. k axe - 15k; bohy - 120k; k armor - 20k)
4. Nie ma dużo PA, (ale jak wszędzie da się paru znaleźć)
5. Średnia ilość pkerów (może dlatego, że średnia ilość polaków? :P). Tutaj przoduje thais
6. Da się znaleźć wolne miejsce do poexpienia
7. Rook przepełniony
8. Fajny świat bo ja tam gram ;)

Earl
01-11-2004, 20:37
Valoria
1. Co do narodowości to w sumie dośc dużo polaków, brazoli umiarkowanie (znaczy nie za duzo) a w sumie reszta po rowno. Jest dwoch dosc dobrych polakow.

2.Co do ilosci polakow to pisalem juz wyzej. W Carlin i w Ab dosc duzo, ale w to nie znaczy ze polakowi sie tam gra latwiej bo pomagaja.

3. Podam niektore ceny:
P-set 1.6k
Knight armor 9k
Draggy shield 5k
GS - 40 k
FS - 11 k
Skull Staff - 12 k
Draggon hammer - 2 k
Fire axe - 15k
Warrior helmet - 7/8 k
Bp SD - 4k
Bp UH - 2,5k
Bp HMM - 1k (ostatnio mam problemy z kupnem..)
Czyli w sumie niedrogo

4. Raczej nie ma jakis niemilych ludzi. Nie wiem jak wygladaja stosunki miedzy hlvl'ami ale nie widac zadnych wiekszych starc...

5. Co do PK to czasami ktos sie kreci w Troll Caves kolo Thais, czasem na Foldzie ktos jest no i generalnie niebezpiecznie afkowac poza miastem....

6. Jak sie gra o przyzwoitych godzinach to sa nawet wolne expowiska. W ghostlandzie jest b. malo ludzi.

7. Na rooku jest cala masa polakow i cala masa noobow. Po prostu siedziec sobie na czyms mocniejszym (np. orci) zeby nie bylo noobow i zrobic te 4,2k tak syzbko jak sie da.

8. Mi sie gra w sumie niezle. W porownaniu do Chimery jest duzo lepiej. Jedyny minus jest taki ze trudno sie wbic w poludnie.... Mimo wszytsko na pierwszego chara nie polecam. Nie wiem czemu, ale po prostu wydaje mi sie ze na inncyh swiatach jest troszke bardziej przyjaznie dla lowlvl.

tassin
01-11-2004, 20:49
Harmonia

-br?, pol, frii itans
-za duzo
-nie wazne
-niemila
-PK=0 (non pvp), evul bloker=1 (ja)
-tak
-tak
-moje odczucia przedstawia punkt 1.

ps. nie wybierajcie tego swiata, mamy tu dosc low leveli blokujacych wejscia depo, probujacych sprzedac crossbow w sklepie mięsnym, i na wszystkie strony krzyczacych mnie!,reported, blacklisted, theff, GM is my friend.
a ponadto GM i consulorzy nigdy tu nie zagladaja wiec panuje samowolka, buractwo, a jacys 12-latkowie lamerzy ciagle propnuja pacc za itemki, clonowanie przedmiotow a na trade co chwila sa podawane linki do keyloggerow zakonczone zawesz na .pl

Ithelios
01-11-2004, 20:54
INFERNA
-Narodowości jak wszędzie-BR,Pol,Swe....W największej sile występują Szwedzi(czołówka high leveli)
-Polaków jak na reszcie serwerów.
-Przeciętne.Np.Skull staff ~25k,Crown armor ~30k
-Z atmosferą to jest tak: Panująca gildia Ruthless Seven stara się utworzyć w miarę spokojne warunki do gry,ale ich humor jest zmienny.Sami nie są bez winy,miesiąc temu wypowiedzieli wojnę całemu serwerowi mordując każdego kto stanął im na drodze(ich pozycja była zagrożona przez sojusz),teraz Sergei Stroganof wyszedł z własnym programem anty-PK:>
-PK jest sporo,no ale to w końcu e-pvp nie?:) Najniebezpieczniejsze miasta to Thais i Carlin.Powiem jednak,że większość PK to low/medium levele,stanowiący znikome zagrożenie dla bardziej doświadczonych graczy.
-Bardzo komfortowe warunki expienia,o każdej porze dnia stosunkowo mało graczy online.Na serwerze dotychczas maximum osób było ~600.Więc facce też nie mają problemu z wbiciem się,nawet w godzinach szczytu.
-Rook niestety dość przeludniony,często zdaża się "Too many players on beginner's island".
-Uważam,że jest to doskonały świat dla w miarę doświadczonych graczy(newbie nie będą w stanie się wybić chociażby ponad lvl 20-odradzam),którzy są zmęczeni skull systemem i liczeniem każdego killa.Po prostu stara,dobra Tibia sprzed roku.

Gangrel
01-11-2004, 22:22
Isara
-Br(duzo br, szczegonlnie wieczorem), pol, troche swe.
-Troche za duzo, choc calkiem przypadkiem mozna spotkac rowniez bardzo milych ludzi
ceny:
fs-15k
dragon shield-7k
p-legsy-1,2k
blue robe-40-60k
-Atmosfera ujdzie, niestety mamy swoich DT, choc i tu moze wiele sie zmienic(slynny Golden Legion)
-Tu Carlin I Thais ide leb w leb. Najspokojniej jest w kazzo i AB
-Tu wszytko zalezy od pacca i lv. Jesli chesz o 17 isc na swamp trole lub inne popularne expowisko porzuc nadzieje. Jesli masz 30+ mozna zyc bez wiekszych problemow.
-Rook jest rookiem, cholerne chamstwo, ale tak jest wszedzie(prawie:()
-zyje, radze sobie i nie narzekam, mam troche dobrych przyjaciol, da sie zyc. Dla naprawde dobrych graczy, ktorzy maja dosc nudy expienia napewno ciekawym wyzwaniem bedzie stawic czola Del'Toro.

Eleander
01-11-2004, 22:49
ad.1Duzo Brazylijczyków , to niestety plaga , sporo polakow (plx free item ), sporo szwedów (pol sux), and sporo różnych nacji od rosjanów po skandynaów tudzież amerykanów.
ad2.Sporo polaków na niskich lev. ale w sumie nie jest żle , sporo wsród nas złodzieji ale nie jest zle.Obym nie zapeszył.Br. są gorsi, ech.. jak szarańcza, często chyba multiklientów uzywają.
ad3.Ceny baardzo wysokie za itemy a niskie za runy np. Bp hmm 800-900, BOH 120-150 tyś.
ad4.Atmosfera miła i gra sie niezle.
ad5.Serv no PK, i to jest fajne .
ad6.W godzinach szczytu tj od 17-22 szczególnie sobota i niedziela to nawet do 4,5 rano serwer jest full ale jak sie jest upartym :) to się da wejść.
ad7.Na rooku sporo ludzi .
ad8.Mnie sie podoba . zero problemów z PK trochę wkurzają mnie słynni Br? ale jakoś idzie , klimat fajny a że zlurowanych gs-ów nie brakuje , ostatnio Elfa arcaniste widziałem koło mostu koło Kaz. to i dreszczyk emoji jest, pozatym dla początkujących to niezły serwer.POLECAM !!!!!!!! :baby:

Sokochłap
02-11-2004, 08:13
Xantera
-Pl,Swe,BR i dość ludzi z Europy
-Bo ja wiem? Całe Ab,Carlin i jeszcze troche :)
-Takie średnie.... :P umiarkowane powiedzmy
-Slyszalem o PA na game chacie ale jako tacy......trudno powiedziec
-AB i Carlin......Wysypa...... A w reszcie ...Sa ze skullami ale jako takich nie atakuja chyba ze gildia vs gildia
-Troche ludzi jest,ale expowac mozna bez problemu
-Rook jak Rook..... Ostatnio jak bylem nie bylo problemu.
-Jest to moj pierwszy swiat,wiec nie wiem jak jest na innych. Osobiscie go lubie,fajni ludzie są

Uwaga! Jesli jestes z Xantery,masz inne zdanie,wiesz wiecej,napisz mi PW a zeedytuje swego posta(aby informacje byly prawdziwe!)

Master magi
02-11-2004, 09:13
CALMERA
1.Najczesciej spotykam Polakow i Brazylow
2.Polakow jest duzo (niektorzy bardziej pomocni inni mniej ;p)
3.Ceny sa niskie np: k armor 10~k ,GS 14k~ ,boh 80k~ ,Demon Shield 90k~ itp itd.
4. Atmosfera jest bardzo niemila.Wielu ludzi kradnie i uchodzi im to na sucho (non pvp -.-).Inni pekuja blokujac ludzi itp itd.
5. Serwer jest srednio przeludniony.Wielu ludzi odeszlo z niego na inne swiaty.Na rooku jest bardzo malo ludzi ,a co za tym idzie mozna szybko sie z niego wydostac (mi to zajmuje niecale 2h z pacc i 5h bez pacc).Na mainie jest troszke gorzej.Spawny przeludnione (chyba ze w godzinach rannych).Jedynie niebezpieczne miejsca sa wolne np Mintwalin itp itd.
6.Gram na calmie juz prawie 2 lata i byly momenty kiedy chcialem odejsc na inny swiat.Jest to dobry swiat dla ludzi lubiacych AFKowac i dla takich ktorzy nie potrafia grac na pvp. No i to tyle.

Raul
02-11-2004, 16:39
JULERA

No więc tak, Julera. Świat, na którym grałem pół roku i co by nie powiedzieć trochę go znam. Zacznijmy od podstaw. Julera to server znajdujący się w Ameryce (save o 12:00). Polaków jest dość dużo (najwięcej w Ab'Dendriel), ale najliczniejszą i najsilniejszą nacją na tym servie są Brazylijczycy. Oczywiście tak jak na innych serverach występują tu Szwedzi, Hiszpanie, Niemcy itp. itd. Najlepszy Polak to Amader (98lvl Elite Knight). Na Julerze gra najlepszy Sorcerer w Tibii - Setzer Gambler (aktualnie 173lvl). Jednak PA to on nie jest napewno, wogóle mało ich tu występuje, ale takim wyróżniającym się PA jest Wakka Ranger (113lvl Elite Knight) i ma on również najlepsze skille na serverze. Ceny są odpowiednie i cały czas spadają chociażby przez Setzera, który ma ze 100 par BoH'ów. Dla przykładu: BoHy - 80k, Dragon Shield - 8k, Bright Sword - 20k. Najwięcej PK jest w Carlin, ale Thais do świętych też nie należy. W dni powszednie trudno się wbić bez PACC'a już po godzinie 16, a w weekendy jeszcze wcześniej. Expić się da, jakiegoś wielkiego przeludnienia nie ma. Na Rooku oczywiście nie świeci pustkami, ale też nie ma dużo ludu, bo server już jest dosyć stary. Na Rooku przeważają Polacy.
Moje własne odczucia? Przez te pół roku naprawdę się świetnie tam grało, poznałem bardzo dużo fajnych i ciekawych ludzi, z którymi nadal utrzymuję kontakt. Polecam tam grać.

Pucior Trimera
02-11-2004, 21:54
Trimera

1. brazuki, polaki i nie wiem - raczej na tych sie skupiam
2. dość dużo - niektórzy w czołówce - dużo polskich-n00bów
3. ceny dość niskie bo serwer też nie nowy, np.
c-arm: 20k
f-axe: 10k
boh: 70k
4. hmm.... raczej sie nie spotkałem, ale raczej są (z tego co się dowiedziałem od mojego kumpla)
5. PekUsów jest pewna liczba, najwięcej ich siedzi w Carlin i Thais
6. serwer full, są już trudności z wbiciem się około 16:00 - choć czasem o 18:00 loginuje się bezproblemowo, w soboty i w niedziele trudno jest się już wbić okló 14:00 (chyba - bo najcześciej już o tej godzinie gram)
niestety im później tym gorzej - jak siedziałem cała noc to co pół godziny misię ktoś na soldki wskakiwał i musiałem prosić o opuszczenie mojego hunt area
7. rook, rook, rook - w dzień niezbyt - można spokojnie posiedzieć na trollach w wieży czy w podziemiach, ale im później tym gorzej - więcej n00bków z USA i brazylii - wszak amerykański serw
8. moje odczucia są pozytywne, można ładnie naexpić bez większych spłynięć
i uciekania przed PeKusami - ogólnie wporządku
co prawda wszyscy młodzi drżą przed Foul Souls i ich liderem Relic'iem - bo zabija PK i młodych

zapraszam - serw jest najlepszy =)

Kotylion
02-11-2004, 22:12
No więc tak. ALDORA.

-narodowości są takie jakie są, chociaż wydaje mi się, że przeważają polacy.
-wyjaśniłem wyżej.
-szczerze mówiąc, ekonomia na Aldorze jest do kitu, ceny są bardzo niskie, nie ma tu cennika ustalanego na większości światów, czy SAMOWOLA :P
-nie jest tu aż tak dużo pkrów.
-serwer jest przeludniony w dniach pracy już od 15.00.
-jak wyżej, ale nie ma większych problemów z noobami, hackerami, itp. itd.
-to nie jest mój perwszy świat, a to co napisaem wyżej wynika z moich własnych doświadczeń, więc niektóre rzeczy mogą się nie zgadzać. jako nowy na tym świecie nie będziesz się czuł źle. raczej.

EDIT: ucięło...

EDIT 2: no tak przykładowe ceny...
FS - od 12 do 15 k
k legs - od 7 k do 10 k
p legsy - 1 k - 1,8 k
c arm - 25 - 30 k

Raynold
03-11-2004, 20:01
Danubia:

1. Narodowości głównie polska, szwedzka, trochę Brazylijczyków i mieszanki narodowościowej
2. Polaków jak już napisałem dość sporo. Wyższe levele nieczęsto się przyznają do narodowości ze względu na wojnę na tle rasistowskim...
3. Ceny spadają i spadają... Na tą chwilę BoH ok. 50k, carm max 20k, fire swordy, karmy, drag shieldy okolice 5k (jeśli aż). Runy - chyba standard (uhy 2.5k+, hmmy 1-1.2k+, sdki 4.5k+)
4. Co do atmosfery - czas zimnej wojny. Wszyscy czekają, jak to się rozwinie. Kilka high lev z obu frakcji jest banned/banished no i czasem są gadki o pokoju, ale power abusingu jest w 3 i trochę. Danubia przoduje w zabijaniu ludzi. Nawet na serwerach enforced PvP nie ma takich statystyk...
5. Co do ilości pkerów - patrz wyżej. Duuuużo. Dużo postaci tylko po to, by prowokować. Trzeba naprawdę mocno uważać, żeby przeżyć... Nie rozgraniczam na miasta, ale wszędzie się dzieje to samo. W Carlin to już w ogóle...
5. Przeludnienie serwera - chyba takie jak wszędzie
6. Co do rooka - raczej niewiele osób. Ludzie chyba niechętnie zakładają postaci na tym servie...

Podsumowanie: wojna zniszczyła serwer, zniszczyła wiele postaci. Co krok napotykamy się na low-lev pk, chronionych przez Mythos bądź ich przyjaciół. Power abusing dookoła, nie da się normalnie żyć bez wazeliny (koloryzuję, ale naprawdę ciężko). Wciąż serwer czeka na jakieś zmiany w związku z Bad Boyss vs. Mythos. Robienie trapów (wyspy lodowe, Edron) to norma. Należy bardzo na siebie uważać.

Aragorn
04-11-2004, 13:18
Chimera
Trzeba cos powiedziec o swoim serwerze :P.
1.Polacy, Brazylijczycy, (dosc malo, nie tak duzo jak kiedys-3 miesiace temu byli wszedzie) i jak wiadomo jest tez troche Szwedow.

2.Duzo, najwiecej w Ab (Sa 3 polacy 70lvl+)

3.Ceny sa srednie:
FS 12k
BoH 100k (okolo)
K armor 10k
C armor 30k
itp. itd.
4.Atmosfera jest mila, gra sie przyjemnie.

5.PKerow jest najwiecej w carlin(bezkonkurencyjnie) i jest tez duzo w Thais najmniej w Venore.Srednia ilosc PA.

6.Mozna wejsc do 15+ w dni powszednie a w sobote/niedziele nawet do 17. Save servera jest o 12.

7.Na rooku gra srednio ~100 osob z servera.Mozna spokojnie expic ale trzeba znac dobre miejsca.

8.Ten swiat jest super :P.Miedzy innymi jest duzo Polakow ktorzy pomagaja w potrzebie i jestem ja :D.

Najwyzszy lvl to 119 royal paladin Najiwus (Brazylijczyk).
Mam nadzieje ze komus pomoglem ;).

Costanzo
04-11-2004, 19:32
Eternia

1. Polska, Szwecja, Brazylia, Hiszpania, a nawet troche Niemców ;p
2. Bardzo często trafia się na Polaków... Wchodząc do Ab'Dendriel praktycznie nie trzeba pytać "pl?" bo wszyscy to polacy.
3. Fire Sword 5k
Giant Sword 15k
Bright Sword 15k
Crown Armor 16k
Knight Armor 5-6k
Crusader Helmet 8k
Knight Legs/około 10k
Platinum Amulet <ja dałem 4k)
Demon Shield 50k
Vamp Shield/poniżej 30k
BOH'y/około 70k

Co do cen eq to jest coraz taniej ;p

HMM 1k
UH 2,5
GFB 2,5

4. Atmosfera jest bardzo fajna... Jednak jest dużo cffaniakóff... :P
5. Ilość PK jest niestety duża... dlatego zanim kupie sobie BOH'y zrobie sobie skille :P
6. Niestety serwer jest bardzo przeludniony... Nie polecam dla Facc bo normalnie zalogować sie można tylko rano... póżniej trzeba sie naprawdę męczyć...
Rook? Tragedia... Dużo Polaków i jeszcze więcej noob'ów... Ciągle rolują Spearmany... xD

Co do własnych odczuć to bardzo pozytywnie... ;] nie mam jeszcze postaci robiącej wrażenie, ale nie zamienił bym tego świata na żaden inny ;]

Pozdro xP

Gohan
04-11-2004, 20:05
JULERA

No więc tak, Julera. Świat, na którym grałem pół roku i co by nie powiedzieć trochę go znam. Zacznijmy od podstaw. Julera to server znajdujący się w Ameryce (save o 12:00). Polaków jest dość dużo (najwięcej w Ab'Dendriel), ale najliczniejszą i najsilniejszą nacją na tym servie są Brazylijczycy. Oczywiście tak jak na innych serverach występują tu Szwedzi, Hiszpanie, Niemcy itp. itd. Najlepszy Polak to Amader (98lvl Elite Knight). Na Julerze gra najlepszy Sorcerer w Tibii - Setzer Gambler (aktualnie 173lvl). Jednak PA to on nie jest napewno, wogóle mało ich tu występuje, ale takim wyróżniającym się PA jest Wakka Ranger (113lvl Elite Knight) i ma on również najlepsze skille na serverze. Ceny są odpowiednie i cały czas spadają chociażby przez Setzera, który ma ze 100 par BoH'ów. Dla przykładu: BoHy - 80k, Dragon Shield - 8k, Bright Sword - 20k. Najwięcej PK jest w Carlin, ale Thais do świętych też nie należy. W dni powszednie trudno się wbić bez PACC'a już po godzinie 16, a w weekendy jeszcze wcześniej. Expić się da, jakiegoś wielkiego przeludnienia nie ma. Na Rooku oczywiście nie świeci pustkami, ale też nie ma dużo ludu, bo server już jest dosyć stary. Na Rooku przeważają Polacy.
Moje własne odczucia? Przez te pół roku naprawdę się świetnie tam grało, poznałem bardzo dużo fajnych i ciekawych ludzi, z którymi nadal utrzymuję kontakt. Polecam tam grać.

jeszcze coś do tego serwera: rozkład jazdy... (czyli kiedy można wejść)
poniedziałek: 6:00 (może i wcześniej ale kto bedzie wstawać) - do około 13:40
wtorek: 6:00 - 13:40 pozniej czasem się udaje wejść około 15:00
środa: 6:00 - 13:40
czwartek:6:00 - 13:40
piątek:6:00 - 14:00; później około 16:00
sobota: 6:00 - 14:00
niedziela: 6:00 - 13:15 (rzadko gram w niedziele bo często w ten dzień mam lagi)

rozkład ten ułożyłem z korzystając z mojego doświadczenia. godziny w ciągu dnia mogą mieć około 30min różnicy; w nocy nie gram więc nie znam od której godziny można "spokojnie" wejść; oczywiście czasem może komuś się udać wbić na serwer w różnych godzinach (zależy jakiego ma farta, np. raz mi sie udało wejść gdy było 850 osób - pewnie ktoś zginął)...

Patimrok
04-11-2004, 21:06
Pacera
1. Najcześciej Brazylijczycy ( :berserk: ),Polacy, żadnych więcej aż tak dużo nie ma
2.Polaków dużo (przynajmniej w Carlin)
3.Za runki tak jak na innych światach czyli HMM-1k, UH i GFB-2k, SD-4k, a itemy np FS-18k(raz widziałem za 15k), knight armor-18k, boh-70-75k, spike i serpent sword około 2k (uwaga ceny itemków narazie spadają, jest drogo, bo to nowy świat
4. To zależy na kogo się trafi wiadomo niestety najcześciej zabierają ludzie potworki i loot (najcześciej to br, ale polacy też się zadrzają 8o ), ale ja nie ;) (no czasami się może zdarzyć, ale rzadko chyba, że mnie jakiś noob wkurzy)
5.PK zero, bo non-pvp
6.To zależy od godziny najlepiej grać jak najwcześniej, a tak od 16:00 pełno przed depo, pełno spawnów zapchanych, a w sobote i niedziele to chyba nie da się grać-pełno ludzi nawet od wczesnych godzin :(
7.Hm dawno nie byłem na rooku, ale mój kolega był i chyba jak na każdym serwerze jest przeludniony
8. Mój pierwszy serwer, myśle, że było by dobrze gdyby większośc br i polaków nie panoszyła się na tym serwerze

Adolf
06-11-2004, 21:24
Elysia

Hmm... Ogulnie to jest super serwer.Gra bardzo duzo polakow . troche swe i br ;p. Ostatnio sporo Pk ale low lev ;p;p;p.Ceny strasznie szybko spadaja , ostatnio widzialem oferte 75k za d lance a za gs-a 85k !!!!.Jesli chodzi o ilosc ludzi grajacych to jest ich o WIELE za DUZO ;/// Podobnie jak na innych serwerach ;p;p;p.Runki tak jak na innych serwerach uhy 2.5k,Hmm 1k,Sd 4-5k za bp.Expic jest gdzie ale nie dla kazdej profesji :( , Pallki maja looz bo Hg bardzo czesto wolne :tongue: podobnie drut i sorc , gorzej z knightem no chyba ze ma sie pacca to tak 8o 8o .Jak narazie 3 chary po 100 lev B).

Sadamq
06-11-2004, 21:52
Galana!
- Mało PK - Zdarzają się
- Ab należy do Polakooff! :D
- Mało ludzi - na mainie można wbijać o każdej porze dnia i nocy ( Nie licząc niedziel i sobót )
- Normalne ceny.
- Pełno scale armor na dachach :P
- Mało High Lvli
- Mało Sorców
- Dużo Knajtów i pallów...
- Ja xD

Atae
06-11-2004, 21:54
- jakie narodowosci najczesciej wystepuja
swe

- ile jest polakow
nie orientuje sie, ale ile razy jestem w ab, to tam sa praktycznie sami Polacy

- jakie sa orientacyjne ceny
ceny sa 'ustalone odgornie' - www.minimumprices.prv.pl

- czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije
nie, aczkolwiek obserwujac ostatnia wojne stwierdzilem, ze Polakow zbytnio nie lubia

- jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej
oczywiscie thais, kocham to miasto, chociaz w carlin tez jest fajnie

- czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi
kupilem premium, tyle chyba wystarczy jako odpowiedz

-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie
kompletnie nie mam pojecia, raczej dosc standardowo

mimo ze nie mam z kim trenowac UWIELBIAM GO!

Tanin Hawking
06-11-2004, 22:36
Gram na Mainie w Xanterze od niedawna i wiem co sie dzieje głównie w Carlin i w Kazodronie. W Xanterze jest dosyć duzo polaków ale najwięcej jest zdecydowanie BR! i ich możesz głównie spotkac w Xanterze.

Niestety jest dosyc duzo ludzi ze "red skullami" codziennie kiedy jestem w carlin widze dużo trupów kolo świątynii i koło depo :o jak z tego wynika PK jest w miare duzo...

Plusem jest to że tez jest duzo KPK [ killers people killers ] :)

Jest tez duzo 'wymuszeń' czyli " give xxxx gp or hunted " ale niedajcie sie zastraszyc!!! moja rada kiedy taki do ciebie podejdzie to lepiej od razu logout lub pisac same znaki zapytania i pisać coś w wymyślonym języku... to powinno dać napastnikowi do zrozumienia że nieumiesz po angielsku. Mi to już nie raz uratowało skóre! :D :D

Przeważnie ludzie są w porządku wobec innych [ prócz oczywiście tych ze "skullami" ] bardzo rzadko kradną ci expa a jak jesteś ścigany przez PK to również ci pomogą B)

Najgorzej jak zaczniesz z kolesiami z końcowką nicka " turi'el " ich lepiej omijać szerokim łukiem!! Oni maja największe levele { na 06.11.2004 jeden z nich ma 121 lvl !! 8o } więc sami widzicie żeby z nimi lepiej nie zadzierać

jesli chodzi o exp.. hm ja cały czas siedze w kopalniach krasnoludów i tam jest bardzo mało ludzi.

Mogą się zdarzyć przypadki że jak wejdziesz głęboko w jaskinie to mogą też cie prosić abyś ją opuścił bo oni tam " polują " lepiej ich posłuchać bo zazwyczaj mają wysoki level :(

ceny są bardzo zróżnicowane więc ich nie podam [ np. 3 dni na kanale "trade" seprent sword kosztowal ok. 2.4 k -3k a dziś [ 6.11.2004 ] można go było kupic za 800 - 900 gp.....

jak popełniłem jakieś błędy to prosze mnie poprawić
Tanin Hawking

mój numer gg 5273324 pisać w razie problemów zawsze pomoge :D

Shater
08-11-2004, 12:59
Elysia

Hmm... Ogulnie to jest super serwer.Gra bardzo duzo polakow . troche swe i br ;p. Ostatnio sporo Pk ale low lev ;p;p;p.Ceny strasznie szybko spadaja , ostatnio widzialem oferte 75k za d lance a za gs-a 85k !!!!.Jesli chodzi o ilosc ludzi grajacych to jest ich o WIELE za DUZO ;/// Podobnie jak na innych serwerach ;p;p;p.Runki tak jak na innych serwerach uhy 2.5k,Hmm 1k,Sd 4-5k za bp.Expic jest gdzie ale nie dla kazdej profesji :( , Pallki maja looz bo Hg bardzo czesto wolne :tongue: podobnie drut i sorc , gorzej z knightem no chyba ze ma sie pacca to tak 8o 8o .Jak narazie 3 chary po 100 lev B).

trzeba jeszcze dodać ć że na servie żądzą polacy (Rekrul i inni) a wogule dziwne żeczy sie dziają (jakieś wojny AoA vs de'Arc i inni) teraz powstało jescze Ao (?)
i strasznie dużo wiary na trade wali linki do keylogerów (nigdy nie widziałem z innej domeny jak interia, republika etc)
ja zrobiłem niedawno sorka i mam zamiar dogonić rekrula :P a potem tego ziomka z jurely

aa i dużo (bardzo dużo) PA :/

lukaszgo3
09-11-2004, 19:52
hmmm.. narodowosci najwiecej to jest raczej polaków ale są też liczne grópki szwedów i BR ;/. Tak jak wspomnilem polacy to okolo 1/3 serwera. Ceny podstawowy sprzet na poczatek jest tani :
-plate legi do1k
-plate armor 500gp
-stell halmet 300gp-500gp
-dwarven shield 100gp
-powiedzmy że za bron se wybiezemy axe to orcichs axe 100gp
sword spike sword 2k i club to od razu dragon hammera proponuje poniewaz kosztuje 2k-3k
Ogulnie jest spokuj czasem tylko jakas wojna ale nie trzeba brac w niej udzialu no a wojna i tak przeciwko tej samej gildi (Del'Toro)
Miasta pk to Thais, Venore, I najwieksze to Carlin pelno pk.
z miejscami jest roznie ale przewaznie zawsze cos sie znajdzie najgozej w weekendy :P
Ja osobiscie roka przeszedlem w 2 dni jako FACC czyli ludzi nie za duzo da sie expic jak sie wie gdzie ;]
Odczucia no gram ciagle na isarze to raczej znaczy ze mi jest na niej przyjemnie ludze w miare mili (wyjątki są oczywiscie jak zawsze) a jak sie nikomu nie podpada to jest lozik

Omega~
09-11-2004, 20:06
Siłą rzeczy...
Hiberna

Narodowości: Dosłownie all jakie wiedzą o tibii... -.-

Polacy: Bardzo dużo H-lvl polskich. Ogólnie dużo.

Ceny: Średnie, nie zachwycają ale to nie to co Antica.
Np: C-arm = 20k+
Vampire Shield = 30k+
Knight legs = 12k+
Fire Sword = 15k -/+
P-Legs = 1k -
War Hammer = 2k +

Atmosfera: Przeciętna, czasem jest super, czasem nikomu sie nie chce nic robić. Ogólnie Nice.

Pk?: Najwięcej chyba Carlin albo Ab, najmniej Kazz

Wbicie sie: Wejdziemy w gre do około 15:00/14:00

Rook: Mało ludzi, da się migiem przejść

Własne odczucia: W sumie to był mj pierwszy świat, zawsze był jak "Dom", nie wyobrażał bym sobie innego świata... Ogółem 9/10 (-1 za ceny xP)

Sinpal
09-11-2004, 20:31
Libera:
jakie narodowosci najczesciej wystepuja
Rozne najwiecej brazylijczykow i amerykanow

- ile jest polakow
Nie wiem

- jakie sa orientacyjne ceny
Ceny nie sa starsznie male ale nie sa tez wielkie np. war hammer kosztuje 1.5K

- czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia
Atmosferka jest dziwna nie potrafie jej nazwac raz zobaaczysz kogos ktorry pomaga slabszym a pozniej widzisz go jak pk-uje :/

- jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej
Pk- masa tutaj rzadza najsilniejsi i tylko przetrwaja ci co wiedza gdzie expic, najwiecej PK THais (miasto lurowania raz mnei pod rzad zabilo 3 gs:/) Carlin codziennie widac kilkanascie trupow przed depo i mase PK, Ab niema tutaj duzo pk ale sa chamsy ludzie ktorzy na przymus zablokuja ci depo jak goni cie pk albo cie sami wypychaja do depo Venor chyba najspokojneijsze miasto na librze ani razu mnie tam nikt nie zabil Kazz- nie potrafie poweidziec bylem tam z 2 razy.

- czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi
Mozna sie wbic na server do 15 bez problemu

-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie
Masa ludzi ktorzy kradna sprzet i rzuci ci sie na ejdnego szczura pelno osob (przechodzilem rook moim palkiem 12 dni:/)

Swiat jest dobry dla tych co wiedza jak obronic sie pzred PK wiedza gdzie expic i nie zadzierac z glidami brazylijczykow sa hamscy :/ przyklad moj: gralem magiem i lowilem rybki jak codzien zeby zrobic bp hmm-ow a tu sobie koles przyszedl i spytal br?(jak to zwykle oni umia) odpowiedzialem nie to ten cos do mnie po brazylijsku i we mnei z gfb:/ to go zabilem (zawsze nosilem SD:D) to przyprowadzil kolesi na 60 lvl i zaczeli mnie zabijac :/ az wkoncu sie wyprowadzilem z libery i zamieszkalem na calmerze:P i jeszcze jedno jezeli jakis wysoko lvl czyt. 60-70+ lvl spyta czy bedziesz mu robil bp np. hmm-ow za ochrone zgadzaj sie ja tak zrobilem i robilem hmm dla 90! lvl-ca i mnei chronil gdy byl online ktos mnei zaatakowalem psialem do niego i jak mial czas przylazil do kolesia i ten jak mnie zbail musial mu dac kilka K i czesto mialem 1-2K w depo:). Ocena serva -4\10

Sozemego
09-11-2004, 20:47
hmmm.. narodowosci najwiecej to jest raczej polaków ale są też liczne grópki szwedów i BR ;/. Tak jak wspomnilem polacy to okolo 1/3 serwera. Ceny podstawowy sprzet na poczatek jest tani :
-plate legi do1k
-plate armor 500gp
-stell halmet 300gp-500gp
-dwarven shield 100gp
-powiedzmy że za bron se wybiezemy axe to orcichs axe 100gp
sword spike sword 2k i club to od razu dragon hammera proponuje poniewaz kosztuje 2k-3k
Ogulnie jest spokuj czasem tylko jakas wojna ale nie trzeba brac w niej udzialu no a wojna i tak przeciwko tej samej gildi (Del'Toro)
Miasta pk to Thais, Venore, I najwieksze to Carlin pelno pk.
z miejscami jest roznie ale przewaznie zawsze cos sie znajdzie najgozej w weekendy :P
Ja osobiscie roka przeszedlem w 2 dni jako FACC czyli ludzi nie za duzo da sie expic jak sie wie gdzie ;]
Odczucia no gram ciagle na isarze to raczej znaczy ze mi jest na niej przyjemnie ludze w miare mili (wyjątki są oczywiscie jak zawsze) a jak sie nikomu nie podpada to jest lozik

Spokoj to jest zwłascza jak widzisz "you lose 9x hitpoints ble ble rookki "
Pay 30k or hunted .. no sweet ;], ale i tak jest spoko, zwlaszcza ze grasz na tym samym serwie co ja ;]. W sumie to jak idziesz na isare to tylko kazordoon, bo tam są spoko ludzie, rzadko pk, i ogolnie jest fajna atmosfera.
Na rooku malo ludzi to prawda, jak znasz miejsca to jest wypas. Ale ma jedną wadę .. Nigdzie nie moge sprzedac tego cholernego bright sworda :(

Dr.Unknown
09-11-2004, 21:39
>>>>>>>>>----------------SECURA---------------<<<<<<<<<<<<<<
Pol, swe, i nieco mniej br
-ile jest polakow,
Dużo
np. p arm 500, p legsy 800-1000
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije,
Nie spotkałem sie z takimi zjawiskami, wkurzają natomiast złodzieje, pyskacze i pk-blocerzy(zdarza się też lurowanie)
non pvp, a PK są, przy respach silnych potworów, np slime'ów, guard'ów
w dzień powszedni po 15 już ciężko się lognąć
Nie najwięcej, ale tez nie mało~średnio, ale można znaleźć miejsca "tylko dla siebie"
Non pvp, więc dużo thief'ów i bezkarnych n00b'ów, w najgłębszym tego słowa znaczeniu, jeśli ma się już odpowiednie dośwadczenie w Tibii, problemy jak złodzieje i "pk" nas rzadko dotyczą

Wilq
10-11-2004, 21:51
Rubera
* Swe, Br, Pl
* Średnia ilość
* Np. K. arm. ~10 k, Fs ~10k, BoH ~ 80k (cny schodza w dol, dosc szybko...)
* Ogółem jest spox
* Pk najwiecej oczywiscie w Carlin i Thais, najmniej w Kazz (Kazz rulezz)
* Hmm, nie ma zbyt wielu miejsc wolnych, ale to zalezy od godziny, wiadomo, ze serw z USA zawsze ma inna godzine niz np. z Niemiec, wiec tak do ~14 jest luzz ;)
* Na Rooku sporo ludu
* Coz swiat jak swiat, mi sie wydaje, ze jest tam fajnie, kazdy z regoly uwuaza, ze jego serw jest the best :P

Zaknafenian Do'Urden
10-11-2004, 22:18
SAMERA (nikt nie gra oprocz mnie...juz was nie kocham j/k)
-Najwiecej BR ale nie maja absolutnie zadnych zastrzezen do innych
-wiekszosc to n00by ale tak ze 70-100 bedzie
-cenymm hmmm... k-arm w granicach 20k, ogolnie tak srednio
-Prawie co trzeci brazylijczyk ma "nazwisko" Escaldado, mnostwo jesttez Lecterow. Ale ogolnie sa pokojowo usposobieni.
-PK jak wszedzie z tym ze tutaj czesto sluchaja wyjasnien(-white skull? -missclick! -ok)
-serwer jest spox i nawet tak o 20:00 mozna sie dostac po kilku probach
-na rooku nie ma przeludnienia
-moje odczucia...hmm przyjemnie sie gra^^. Nie ma przeludneinia na respach.

Kredi
11-11-2004, 21:27
Hymm Azura jest fajnym serverem.
Polacy- Ok 40%
Br?- Ok 40%
Inni- 20 %
Pk? No jest dużo, miasta Carlin i Thais są na listach maist pk ( Ostatnio czekał pod dp 30level z Fire Elementalem i sczelał w ludzi). No run w spokoju nie porobisz zawsze musisz albo iść do dp albo w jakieś bezpieczne miejsce.
Ceny nie wiem jakie są bo sam niechandluje na poważnie :) ale chyba śa umiarkowane :)
Na server nie wcisniesz się po 16:00. Jak się wciśniesz po tej godzinie to jest cud :D. Rano na rooku jest pusto :)
Przyjemny server. Nie ma wojen iogulnie jest to spokojny server :) Choć zdażają sie czarne owce :)

linkhwdp
16-11-2004, 12:37
Lunara

Idealny serwer e-pvp dla ludzi ktorzy chcą zostać mass PK
gdzie sie nie ruszysz full ludzi i do tego PK
przeważają raczej levele 20+ jak nizszy to 2 char lepiej nie atakować bo 1 char moze byc 80lvl :P znajdzie sie tez pare noobów
Miasta thais duzo PK Carlin tez chociarz ja sie ostnio natknalem na 40 trupow jak wychodzilem z Venore
Jedno co dobre to ceny Fsa mozna kupic ~5K chociarz ostanio widzialem koles za 3k kupił
Atmosfera: Kijowa high lvle oszusci PKerzy i nooby :D

Titania

O tym serwerze chyba nikt jeszcze nie pisal no chyba ze przeoczylem
Jest to pierwszy serwer na jakim gralem i gram nadal
Sporo Polaków chodz tez słysze dość często "Br?"
Rooka przeszedlem dosc szybko wiec nie ma tam zbyt wiele ludzi
PK tez zbyt duzo nie ma ale sie znajdą jak na kazdym serwie e-pvp
Lvl rozne sa high lvl i są tez niskie znajdzie sie tez pare noobow
Inne miasta ? w Carlin widzialem dos malo PK w Thais troche wiecej ale ogolnie da sie przejsc z Carlin do Venore bez wpisu :]
Xp leci w miare szybko ale są pory dnia gdzie wszysko zajęte :]
Ceny ? Srednie fs 15 - 10k k-set około 20k 10 bp uhów i masz zejefajowy sprzęcik :P
Amosfera ogolnie ok dzisiaj przy depo jakis **** mnie chcial zabic ale cos mu nie wyszło :P

Oshino
17-11-2004, 20:20
NOVA
~Sadze ze najwiecej jest polakow, "br?" i swe
~Mysle ze kolo 40% graczy jest z Polski
~Ceny ciągle spadają np Fs mozna kupic za 2,5k golden arm 35k bohy 45k carm od 6k bright sword 10k-.- , ale ludzie z mocniejszych gildii planuja zrobic zmiany w cenach nie bede tlumaczyl bo za duzo. Na forum tibia.com jest ten temat.
~Duzo PA ale ogolnie fajna atmosfera
~Nie za duzo pk ale przewaznie ludzie zabijaja przez podstep, czyli prowokuja np. zabija rata przy treningu...etc.
~Rookgaard jest malo zaludniony.
~Ogolnie gra sie milo i przyjemnie (a gralo by sie jeszcze przyjemniej gdyby moj stary wyemigrowal:P)
no to chyba tyle na temat Nova najlepszego swiata w Tibii :D

slammer
17-11-2004, 22:50
-Prawie co trzeci brazylijczyk ma "nazwisko" Escaldado, mnostwo jesttez Lecterow. Ale ogolnie sa pokojowo usposobieni.
-PK jak wszedzie z tym ze tutaj czesto sluchaja wyjasnien(-white skull? -missclick! -ok)

- polaków dużo - w THAIS w depo zawsze znajdziesz jakiegoś Polaka.
- Ludność fajna - od jednego dostałem na początek 3 platynki.
- Są - zabili mnie na 9lvl. Pociecha to to, że PK to n00by, biją tylko w Party. (ten co mnie zabił, został zabity 6x)
- rook przeludniony jak dla mnie, zeby znalezc wolne potworki o 18 musisz sie porządnie naszukać, a jak znajdziesz - ukradną zwłoki.
- Serwer fajny, jak wyjdziesz z rooka i nie będziesz brał party ze wszystkimi.

ps. raz sie wbilem o 21:30.

Tuhamid
21-11-2004, 11:29
Więc tak:
1)Bardzo tanio.
2)Dużo pk (posiedziec 3 dni w carlin i 3 lvl w dół)
3)Dużo Polaków ale przewarzają szwedzi.
4)Najlepsze miejsce dla low lvl:ab'dendriel(satori pilnuje)
5)niezbyt dobry świat dla free acc.bo trudno sie wbić.
6)Zawsze ci jakiś polak pomoże.
7)Dobry świat dla druidów(ceny uhs dochodzą do 3,5k)
8)Lepiej się przez jakis czas nie logowac bo można zginąć(WOJNA!!! dark side vs.Allince).
I to wszystko jak narazie będe edytował.

Edit:
Uhy juz 5,5k :)(wojna...)

Matir
21-11-2004, 15:44
Czesto slyszy sie br?,ale tez nie zazadko pl?
Polaków jest dos dużo zwlaszcza w thais i ab
ceny som srednie naprzyklad:
fs-do 15 k
k-arm okolo 23k
Atmosferka fajna niema za dużo PK lecz jak na kazdym serweze paru zawsze sie znajdzie
najmnie pk jest chyba w ab
zawsze mozna znalezc jakies miejsce dla siebie
na rooku dos duzo ludzi lecz mozna znalesc miejsce dla siebie
lubie ten swiat chociaz raz mnie na nim zhackowali
wsumie to doradzam titanie nie novom

11 paladyn skills/37/20 mlvl 6

Zygfryd
25-11-2004, 18:42
Danubia:

1. Narodowości głównie polska, szwedzka, trochę Brazylijczyków i mieszanki narodowościowej
2. Polaków jak już napisałem dość sporo. Wyższe levele nieczęsto się przyznają do narodowości ze względu na wojnę na tle rasistowskim...
3. Ceny spadają i spadają... Na tą chwilę BoH ok. 50k, carm max 20k, fire swordy, karmy, drag shieldy okolice 5k (jeśli aż). Runy - chyba standard (uhy 2.5k+, hmmy 1-1.2k+, sdki 4.5k+)
4. Co do atmosfery - czas zimnej wojny. Wszyscy czekają, jak to się rozwinie. Kilka high lev z obu frakcji jest banned/banished no i czasem są gadki o pokoju, ale power abusingu jest w 3 i trochę. Danubia przoduje w zabijaniu ludzi. Nawet na serwerach enforced PvP nie ma takich statystyk...
5. Co do ilości pkerów - patrz wyżej. Duuuużo. Dużo postaci tylko po to, by prowokować. Trzeba naprawdę mocno uważać, żeby przeżyć... Nie rozgraniczam na miasta, ale wszędzie się dzieje to samo. W Carlin to już w ogóle...
5. Przeludnienie serwera - chyba takie jak wszędzie
6. Co do rooka - raczej niewiele osób. Ludzie chyba niechętnie zakładają postaci na tym servie...

Podsumowanie: wojna zniszczyła serwer, zniszczyła wiele postaci. Co krok napotykamy się na low-lev pk, chronionych przez Mythos bądź ich przyjaciół. Power abusing dookoła, nie da się normalnie żyć bez wazeliny (koloryzuję, ale naprawdę ciężko). Wciąż serwer czeka na jakieś zmiany w związku z Bad Boyss vs. Mythos. Robienie trapów (wyspy lodowe, Edron) to norma. Należy bardzo na siebie uważać.

Chciałem dodać kilka słów ode mnie :)
Ostatnio właśnie uspokoiło się - nie trza się tak bardzo obawiać o własne życie, jak jeszcze całkiem niedawno. Jednak jak Raynold napisał, jest wiele secondów, którzy prowokują do skulla i za chwilę pojawiają się problemy w postaci h-lvli. A co do pk'ów to jest ich dość dużo, coraz częściej nie takie niskie lvle jak na pk(mam na myśli 30-40, czasami około 50)
W tygodniu bezpiecznie loguje się do 14, jeszcze bardzo łatwo do 15, potem albo się ma fuksa albo pecha :P (raz logowałem się od 15 do 15:30, coś koło 21 za 3 razem - kompletny fuks :D, około 0,5h loguje się w najgorszych godzinach - 17,18,19,20,21,22 - wszystko sprawdzone ;) )
Na rooku gra bardzo mało osób, ale mimo to jest pełno spearmanów zlurowanych, questy trudno porobić bo nie wybite potworki - trza zbierać ekipę.
Z podsumowaniem Raynold'a zgadzam się w 100%. Dla mnie serwer stracony - będę się wynosił. Nie polecam tam zaczynać gry jako początkujący ani jako mniej początkujący. ;)

Z~

Lord Sozeron
27-11-2004, 17:56
Galana to dobry serwer dosyć dużo polaków i malo pk'erów rook troche pełny ale na mejnie jest exp i to niezły a seny runków są takie samae jak na innych światach tylko ceny eq są duze np: k-arm (20k) k-leg (20-30K) ale i tak się da żyć :cup:

Lord sozeron 17lv knajcik :miecz: galana

Evul Tibian
27-11-2004, 23:24
Elysia

Troche nie pelne wiec pozwole sobie uzupelnic :p

Elysia

Nacje
60%-polacy
20%-szewdzi
20%-sladowe ilosc innych nacji (Hiszpanie, Niemcy UWAGA- strasznie malo BRs!!!)

Rozmieszczenie nacji w poszczegolnych miastach
Carlin- duzo PK ;/
Ab'- 80% PLs
Veno- mieszanka
Thais- Swe, BRs, sladowe ilosc PLs
Kazz- Swe, PLs
A miasta PACC to nie wiem

Wystepowanie PKs
-Carlin
-Trolls' Cave pod Ab'
-praktycznie wszystki jaskinie w okolicach Veno
-Thais- tak samo jak Veno
- 2-3 poziom podziemi Foldy
-Oraz duzo wiecej jaskini, podziemi, zakatkow (tak jak na innych swiatach)

Expowiska
ludzi raczej wszedzie malo

Price List rzeczy dla Low-lv
P-legs =1-1,5k
P-Arm =700gp
Steel Helm =300gp (nie taniej)
Dark Helm =200gp
Dwarf Shield =100gp
Beho Shield =1,5k (rzadko sprzedaja)
Scarf =100gp (rzadko sprzedaja)
Scimitar =300gp (?)
Spike Sword =1-1,5k
Serpent Sword =1,5-2k
C-Mace =600-700gp
D-Hammer =3-4k
Axe prawie nikt nie sprzedaje takze sie nei orientuje
Arrows, Bolts =nikt nie sprzedaje, trzeba brac ze sklepu, albo robic samemu

Caloksztalt
Najwyzszy lvl to aktualnie szwed, 2. polski master sorc, no a reszte to doczytac na tibia.com. Aktualnie zadnej wojny nie ma i sie nie zapowiada, choc ostatnio w Ab' dochodzilo do zamieszek PLs vs. SWEs

<edit>

Godziny szczytu
Restart-9.00
Pn-Pt- wbic sie mozna do 14-15.00, potem jush trudniej
Weekend- czasem jush o 12.00 jest 850 ludu

<edit>

Atmosfera
Atmosfera raczej dobra, raczej kazdy sobie pomaga, a w 60% miss click = dead ;/

@re linkhwdp

Na Titanii jest lipna atmosfera ;/ szczegolnie w Ab'

slimaczek
01-12-2004, 14:44
Ja gram :P i zgadzam sie w zupelnosci, pełno br, rook nie przeniełniony, a że server taki stary nie jest to i tak sie da zalogowac o najczestszych godzinach...

Bondon
04-12-2004, 10:34
dodam jescze że na elysjii czasem są straszne dranie raz mnie facet zapytał - train? - ja odpowiedziałem - yes - on mnie zamknął w zagrodzie mcronalda (thais) i mnie pk. :( :( :(
albo zwiewałem przed cyklopem wrzeszcze help a inni podchodzą otaczają mnie i pk.
nie chce nikogo obrazić ani niczyj serwer bo ja sam tam grałem i mi się podobało. polaków dużo ale inne narody to często skur...
expić można wszędzie byle nie natrafić na NOOBY albo NEWBIE :baby:
średnia ocena 4+/6

Venderer
25-12-2004, 01:31
AUREA

1- Polacy, Br, hiszpanie, troszke Amerykanów, sam przez cala gre spotkałem jednego -,- (wkońcu to niemiecki serv)

2- Polaków bardzo dużo... Szczególnie w Ab'Dendriel (Z tego co zdołałem "zobaczeć" ok 3/4 to PL)

3- Ceny chyba nie są aż takie drogie, ale tak naprawde to się w nich nie orientuje :(

4- Pk- Tak jak wszśdzie PK są, byli i będą, chodź tutaj tak szybko się im nie odpuszcza....

5- Serverowi do FULL troszke brakuje.....
Godziny szczytu>>>> między 16 a 20

6- Expowiska nie są przepełnione, na MAIN (zalezy od miejsca) można nawet spotkac ledwo 2/3 osoby......

To wszystko jak zdąbęde jakieś informacje (szczególnie dotyczące cen) to zedytuje....

Galadriel
29-12-2004, 16:20
Hymm Azura jest fajnym serverem.
Polacy- Ok 40%
Br?- Ok 40%
Inni- 20 %
Pk? No jest dużo, miasta Carlin i Thais są na listach maist pk ( Ostatnio czekał pod dp 30level z Fire Elementalem i sczelał w ludzi). No run w spokoju nie porobisz zawsze musisz albo iść do dp albo w jakieś bezpieczne miejsce.
Ceny nie wiem jakie są bo sam niechandluje na poważnie :) ale chyba śa umiarkowane :)
Na server nie wcisniesz się po 16:00. Jak się wciśniesz po tej godzinie to jest cud :D. Rano na rooku jest pusto :)
Przyjemny server. Nie ma wojen iogulnie jest to spokojny server :) Choć zdażają sie czarne owce :)
Azura? Eee... czasami jest tak, że do Ab przychodzi jakiś niedorozwinięty strzela w ludzi, depo przepełnione, w końcu wychodzi jakiś pacc, za nim stado 50-levelowców i gonią palanta, a za nimi biegnie pochód 20-10 lv., którzy liczą na jakiegoś buta pozostawionego z loota(ale sie zrymowało :/). Ale tak chyba jest na każdym świecie :] Na Azurze jest mnóstwo Polaków i Brazylijczyków. Co do pk się zgadzam, jest ich mnóstwo, jeśli masz pon. 15 lv, to co drugi cie atakuje, nie łatwo być niskolevelowcem na Azurze. Po ostatnim uptade łatwiej dostać się na Azurę.Ale podliczając wszystko to nasza stara Azura wychodzi na plus, kiedy zastanowimy się, jacy mili i sympatyczni grają tam ludzie(nie wliczając tych szaleńców, pk i ladacznic, które tylko wymac***ą zadkami - ale zdzierstwo - wymac***ą od wymachiwać!!!).

Lejiso Cichy
31-12-2004, 00:44
No więc tak. ALDORA.

-wyjaśniłem wyżej.
-szczerze mówiąc, ekonomia na Aldorze jest do kitu, ceny są bardzo niskie, nie ma tu cennika ustalanego na większości światów, czy SAMOWOLA :P
-to nie jest mój perwszy świat, a to co napisaem wyżej wynika z moich własnych doświadczeń, więc niektóre rzeczy mogą się nie zgadzać. jako nowy na tym świecie nie będziesz się czuł źle. raczej.

EDIT: ucięło...

EDIT 2: no tak przykładowe ceny...
FS - od 12 do 15 k
k legs - od 7 k do 10 k
p legsy - 1 k - 1,8 k
c arm - 25 - 30 k

A wiec tak jak k.legsy kupisz za 7k to ja jestem papiezem zadko sie zdaza a praktycznie wcale ze za 10k jescze c.armor sprzedaz za 25k to ja jestem najlepszy z aldory teraz trudno za 20 sprzedac te twoje ceny sa dp dupy

YoSHi_DRaGGy
31-12-2004, 03:51
a więc sytuacja tak sie prezentuje:
Najwięcej ludu jest na lv 30- z tego co zauważyłem.
Jakiś czas temu tzn mniej więcej we wrześniu-październiku 2004 jak robiłem druida rook nie był przepełniony.
Czołówka niemalże cała należy do gildi rządzącej - Unit
Rzadko teraz jest spotykane żeby lurowali np arcana pod dp i huntowali każdą osobe która go zawali <mmm w sumie Unit w roli pa już występuje coraz rzadziej chociaż... pacca nie mam nie powiem jak wygląda to na edron>
PK - Najczęściej afk killerzy, można znależć też pk na expowiskach dla low lv ale to sie zdarza coraz rzadziej.
Uprzejmość - umiarkowana, nałatwiej nawiązać jakiś kontakt według mnie w Ab'Dendriel.
Narodowości - 1 Amerykanin (lol) niedużo Meksykańczyków, Kilku - góra kilkunastu Kanadyjczyków, Brazylijczyków full w carlin, praktycznie zawsze spotykamy ich w godzinach 22:00-10:00 CET Polaków w miare, najłatwiej spotkać ich w Polski dzień w Ab'Dendriel. Szwedów... no całkiem całkiem mniej więcej tyle co Polaków - tak myśle, lepiej ich nie tycać bo całkiem spora ich liczba ma ziomków hi-lv. Pozatym mało brytyjczyków, Niemca w ogóle na oczy nie widziałem O_o gra troche hiszpanów - więcej niż kanadyjczyków ale chyba jednak mniej niż Polaków.
Nooby: przeważnie polacy i brazylijczycy. Nie raz jak mamy Polskie imie (np. Słodka czarodziejka - nie wiem czy takie imie istnieje ale wkońcu przykład :P) polacy nas sie pytają: pl? eh... wszystkie witryny internetowe na trade channel są hackujące, raz w życiu widziałem strone z końcówką: -.br. Jak z czegoś okradnie nas low-lv z reguły 10 i mniejsze to możemy taką osobe Pocałować w cztery litery gdyż to jest najprawdopodobniej jego thief-char. Bardzo dużo nawet low lv ma kontakty z mid-hi lv :S więc trzeba też uważać.
Mid-Hi lv: Z reguły huntują nas nawet jak zabiliśmy ich qmpla w obronie. Czasami sie zdarza że gdy udowodnimy wine takowa osoba daje nam spokój ale odradzam liczyć na to. Za przeskrobanie dla takiej osoby płacimy z reguły 5-10k. Nie liczcie na uprzejmość po hacku - chyba że od bardzo dobrych qmpli. Wojna sie skończyła jakiś czas temu - przegrała gildia fearless :(.
Zdarza sie iż średni - wysoki level nam pomoże gdy spotkamy pk.
Styl pk: jak chyba na wszystkich serverach - chcą zabić za nic a jak przyjdzie co do czego to zwalają na nas że coś im ukradliśmy. Wrabianie w kradzieże tu raczej żadko występuje (coś w stylu położe przy tobie k-axe potem go zabiore i mówie że mi go ukradłeś). Odradzam wchodzenie do party nie znanej bliżej nam osoby.
Looty - Kradną jak sie da. Najbardziej trzeba uważać tuż pod dp.
Miss clicki (mimo zabezpieczenia czasem sie zdarzają) - tutaj lepiej zabezpieczenia w ogóle nie wyłączać, praktycznie każdy miss click low lv kończy sie dedem. Atak red skulla/white skulla kończy sie najczęściej jak w przypadku miss clicku tyle że dedem od osoby na którą clickneliśmy.
Atakuje nas PK - rzekłbym że ZAWSZE low lv blokują nam dp żebyśmy tylko nie weszli. Tak samo w przypadku zlurowania arcanista do ab - ale wtedy do dp najlepiej wchodzić od podziemi i mostu.
Parady z red/white skullem - jako tako przy ziomkach nas nie atakują, Unit ostatnio też coś takowych ludzi nie zabija (no przynajmniej część) jak ktoś nas zaatakuje dp blokuje sie momentalnie. Najlepiej chodzić przy ziomkach mid-hi lv. Podsumuwując: lepiej siedzieć w dp z redem a z white na jakimś przytułku.
Ceny - niskie:
D-hammer: 2-2.5k
FS: 10-12k
C-Shield: 10-12k
K-Armor: 8-10k
Platinum Amulet: 8k
K-Legs: nie wiem :S jeszcze nie kupywałem.
GS: 20-30k (bardzo duże żróżnicowanie - odradzam kupywać powyżej 25k gdyż jest to normalne wyłudzanie pieniędzy)
P-Set: 1.5-2k (P-Arm: 500-800gp P-Legs 800gp-1k = max 1.8k - różnica za cały p-set w maksymalnej cenie wynika tego iż kupujemy wszystko naraz :) )
Uhy: 2.5k
SD: 4.5k
Hmm: 1-1.2k
GFB: 2.5k
Pacce można qpywać teraz po 100k z reguły od... albo nie będe pisał bo ostrzeżenie mi dadzą :P w każdym bądź razie lepiej nie qpywać za kase w tibii.
Ceny reszty itemków patrzciee w dziale na forum :) <tu już sami poszukajcie :P>
GM: pojawiają sie tu tak często jak pada z demona eplate (Magic plate armor)
Co do skilli i mlv... ostatnio nie zabijają za to że wyprzedziliśmy kogoś ale to może temu bo nikt nie wyprzedził tych osób z 1 miejscami w rankingu...
Najwyższe levele to:
Chris Basso - 111 (Prawie zawsze kupuje Uh)
Zeros De'Hero - 110 (Taaa... ci co oglądali filmik jak miał 99lv wiedzią o co chodzi :P)
Vateriel - 109 (tu to różnie bywa... z reguły dobije level, straci, dobije dwa i straci jeden... jakoś dziwnie mu to idzie ^^)
Kiedyś tu grał takowy gość Gastoom który miał 92 lv - To był prawdziwy power abouser ale już możecie sie go nie obawiać gdyż teraz ma level 12 (z tego co ostatnio go widziałem :P)

mmmmm... to by było na tyle. Myśle iż powyższe informacje są wyczerpujące :)

Z góry chiałbym przeprosić za charakter sktórów np:
Zamiast kupić pisałem gdzieś qpic ale sobie dopiero niedawno przypomniałem iż tak pisać nie można :S.
Dziękuje tym co poświęcili te 5 minut aby to przeczytać.

Podsumowanie: Da sie grać na serverze lecz na każdym kroku trzeba uważać by ktoś nie zrobił nas w konia. Najłatwiejszym sposobem na protekcje jest nieustanne sprzedawanie runek mid-hi levelom np uhy, sd, hmm... nałatwiej otrzymać ją za te 2 pierwsze :)

P.S. Nie wierzcie wyższym levelom (mam tu na myśli 30 i w góre) w coś w stylu: "pomoge ci zrobić desert questa". Jeżeli ktoś obcy z nami idzie najlepiej żeby miał góra 25lv. dobrze jest jak 3 na 4 osoby w tym queście są naszymi kolegami. Zresztą spora część osób wie że na desercie łatwo spotkać pk ^^

P.S.2.: bądzcie wyrozumiali co do moich błedów ortograficznych / stylistycznych. jest teraz 3:51 z rana :S Jeżeli ktoś jakiś zobaczy proszę o pm :P

Jerkov Thundersword
04-01-2005, 19:57
SECURA:
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja: PL, BR, SWE
-ile jest polakow, dużo (bo dużo noobów)
-jakie sa orientacyjne ceny: dość niskie
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije: miła, barzo miła
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej: 0
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi: tak
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie: duuużo
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata: jest cool, łatwo nawiązuj sie znajomości, łatwo znaleźć dla siebie gildię i jest w ogóle ox...

Xan Arcanist
12-01-2005, 15:57
Odzradzam wszystkim ISARĘ dlatego że są tam same nOOby dużo br? od **** PKów i byście mi jeszcze bardziej zaśmiecali serwer :P

Saku de'war
12-01-2005, 16:55
HIBERNA
1.Polacy , Hiszpanie , Szwedzi , BR ;(
2.Jest dosc duzo polaków. Jak by polacy sie pojednali (nie mozliwe) to by zadzili na tym serwie
3.Nie wiem jak te ceny okreslic tylko wymienie Bohy-50k Fire Sword-10k Bright Sword- od 17-25k Dragon Shield-3.5k
4.nie ma bandy PA jest zajefajna atmosfera bo jest duzo polaków
5.Hmm jak nie bedziesz sie zachowywal jak nóób to cie nie zabija najlepszym miastem jest Kazo tam wszyscy sie znaja;)
6.Zawsze od 15-22 bedziesz mial kłopoty z dostaniem sie na serwer
7.Rooka przejdziesz w min 2-3 godziny max 7-9godzin

Dryb
12-01-2005, 17:21
JULERA
-LUDNOŚĆ: Brazyle-jak wszędzie. Polaków nawet sporo, ostatnio nazbierało się szwedów.
-CENY: Dość tanio. Np. FS 14k. K-Set arm: 12k legs: 18k. A z groszych rzeczy to Serpent Sword 1,5-2k tak samo spike.
-TWOJA SYTUACJA: Miło, jak ma sie kumpli i jest się w gildi. Należy uważać na gości w stylu Phenkie, ale oni raczej nie zabijają, tylko redują dla zabawy.
-PK: Niestety jednak jest ich sporo, ale głównie w carlin.
-ILOŚĆ LUDU: Niedawno był taki czas, że nawet koło 16 było 700 osób, ale po update przybyło.
-LUD NA ROOKU: Na rooku przeludnienia nie ma, bo jest to dość stary świat(niedługo rok będzie) i mało osób zaczyna tam grać.
-MOJE ODCZUCIA: Dla mnie miło, bo już się tam zadomowiłem. Przeszkadza mi jednak, że jest baaaaardzo dużo high level i novusy nie mogą się popisać.
Mój nick: Drybrych. Moje miasto: Carlin. LVL 14 (nie gram długo) MLVL 8
Trzymam się schematu dla porządku.

Scream
13-01-2005, 21:01
LUCERA
- dominuja br
-dosc sporo, istnieje kilka polskich famili (silniejsze to shawodfinder, menthos, of lucera)
-ceny sa dosc wysokie, bo to nowy serwer
-co do pa- robi sie tu powoli druga isara, serwer opanowala familia archangels/gildia elementalis, wszystkie najwieksze lv to czlonkowie/przyjaciele gildi/famili. Jest tu np. oplata za cyclopolis [nie tak jak ostro jak na isarce, z tego co wiem, wiecej info na forum lucery), wymagaja przestrzegania price listy,podobno zabijali jakiegos goscia ktory zaszybko expil, na forum jest masa tematow retired- reanson pa; Jednak familia/gildia nie jest tak strasznie liczna, bylo juz kilka wojen, archangels wygrywali, ale przypuszczam ze niedlugo wkoncu wybuchnie wojna w ktorej archangels przegraja.
- pk nie ma tu zbyt duzo, ale w ab zdaza sie czasami random pk w wykonaniu niektorych czlonkow famili mac'crown
- na rooku dosc sporo ludzi, wkoncu to nowy serwer

Lyssy
01-02-2005, 23:36
Zacznijmy od tego ze pythera jest dosc nowym swiatem i ciezko kupic cos bardzo dobrego typu dsm czy mpa ;) . nawet g arm ciezko jest znalesc. ogolnie swiat jest przyjazny dla srodowiska. baaardzo duzo br. polakow wmiare przyzwoicie (sa ze 3 gildie) Wsrod polakow mozna znalesc sporo typowych nOObow ale sa i porzadni obywatele :p . swe niewidac w ogule. sulii madera <rowno 100 lv> 2gi na pytherze pod wzgledem lv, ustanowil price list na forum tibia.com ale itak nikt jej nie stosuje...
A teraz pare cen rzadzacych tym swiatem:
pset-3k
kset-25k
cset-ok.180k
warior,crusader helmet-10k
BoH-100k
fs-16/17k
bs-40k
gs-150k
guardian halberd-45k
bp of hmm-800gp/1k
bp of uh-2,5k
bp of sd-4k
bp of gfb-2,2k

To by bylo na tyle ( chyba o niczym niezapomnialem :P )
----------------------------------
Senio Lyssy, master sorcerer :mag:
lv. 28 (bardzo szybko rosnie <1 dziennie> :D)
ml. 40
fishing 52

Neho
13-02-2005, 10:21
AUREA
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja:
ALL, takie jak zwykle:)
-ile jest polakow,
średnio, w ab bardzo dużo
szwedów dużo (edron i thais), lepiej paktować z nimi jak ja niż się przeciwko nim bić - PS. polacy w wojnach sa do dupy...

tyle co zwykle, ale raczej z 43 lvl rzadko się anpotykałem na pk ( odliczająć wojny)

rook wolny raczej, cyclopolis pełne około 18 w weekend jak c***:)

rook wolny:)
good server, bardzo good - zaczynałem an nim grać to mam sentyment

TITANIA
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja:
all
-ile jest polakow,
całkiem sporo, ale wojny z UNitem ciut przeżedziły serw
-jakie sa orientacyjne ceny
fs- 8k, c-shield -11k etc.
nie ma raczej

zdarzają sie codziennie, ale mało uciążliwe
tak

bardzo mało ludzi
kiedys tu grałem i wróciłem na ten serv - jest ok

Łolek
13-02-2005, 11:23
ja ci cosiek o titani moge powiedziec bo tam gram rooka jezli newb nie jestes powinines przejsc szybko bo ludu tam jest malo ten serv jest stary wiec ceny sa wniare tanie fs osztuje 8k co do narodowosci to polakow jest tam troshku no i wydaje mi sie ze tam duzop brazylijczykow jest no i trshke hiszpanów
co do pków i takich pierdołow to raczej niema zbytnio no w carlin oczywiscie troshke siedzi no i mozna pków czasem spotkac w ab na trollach bo pamietam ze kiedys mnie tam zabili podczas skillowania no ale np Venore to spokojne miasto i raczej tam nie spotkalem pków

jakuzzja
17-02-2005, 16:33
E tam najlepsze światy to Aurea :p Elysia i Azura :D

kani_mani
17-02-2005, 20:25
Jeśli ktoś chce przejść szkołę prawdziwej gry to zapraszam na Isare... Jak jest dzień, ze PK nie atakuje to jest święto 8o. Poza tym jest raczej spokojnie :D

Demolka1804
17-02-2005, 21:19
1. Polacy (), Szwedzi, BR, Hiszpanie, Japońce
2. Średnio i stale przybywa
3. Ceny:
FS – 10k
BS – 25k
BoH – 70k
K Arm – 8k
K Legs – 15k
C Shield – 14k C Arm – 25k C Helm – 3k C Legs – 35k

4. PA, PA, PA i jeszcze raz PA ze strony SF (Shining Force) (zabijają i huntuja za nic) wielu wysokich, i średnich lvl przez nich odeszło z RUBERY :( a wielu się zastanawia
5. Wystarczy popatrzeć na statystyki na tibia.com
w ostatnim dniu zostało zabitych 1111 ludzi przez drugiego „ludzia”
w ostatnim tygodniu „tylko” 7597
Jednym zdaniem jest dużo PK zwłaszcza w Carlin Karlin Thais
6. Znajdzie się miejsce do expienia
7. Dużo niobów, dużo newbee
8. NIE POLECAM tego świata chociaż ja znalazłem tu wielu kumpli z różnych krajów
ale jak expisz to trzeba uważać na PK a zwłaszcza na ludzi ze słynnej gildii Shining Force.

vana rufin
18-02-2005, 21:46
//////////ARCANIA\\\\\\\\\
Polacy, Brazylijczycy, Hiszpanie
Wieksza ilosc polakow
Ceny tak jak wszedzie (p-legs 2k) itp.
Średnia ilosc
Czasami sa bitwy ale rzadko :D
Wieczorami duzo ale rano malo
Duza kolejka ale warto czekac poniewaz nikt sie nie chami ale jak leja to pozniej uzdrawiaja albo daja jedzenie
;)

Kakaroto
24-02-2005, 00:52
1 powód mało pk
2 powód sporo Polaków
3 powód łatwo się wlogować
4 bo ja tam gram
nick: Android Goku :miecz:
Voc: knight :2handed:
świat: Jamera
Lvl:16 :P
Zameldowanie: Ab'Dendriel :flaga_pl:
najlepsze solo: Cyklop :cyclops:
najlepszy team: Orc Warlord :cup:

Gimlos
24-02-2005, 17:42
Azura

Narodowosci - Swe, Pl, Br ( ze wskazaniem na pl )
Ilu polakow - 40-50% populacji serwera
Orientacyjne ceny - Dragon Shield 5k, Fs 10k, BoH 70 k, W-Helm 7k, Warhammer 2-3 k itd...
Atmosfera na serwie : Koszmarna, panuja 2 gildie, ktore tocza z soba niekonczaca sie wojne, bardzo duzo Power Abusingu, bez znajomosci trudno przetrwac
Najwiecej Mass Pk ( czytaj waste charow ) pewnie w carlin i thais, ogolnie nie ma ich chyba tak duzo
Bardzo trudno znalezc wolna kopalnie czy byc samemu na PoH. Wiekszosc miejsc na porzadny exp zajmowane jest od samego rana
Rook? Ostatnio bylem pod koniec marca ubieglego roku :S

Podsumuje : Zdecydowanie odradzam grania na Azurze, swiat juz ustawiony, i bardzo nieprzyjazny dla wiekszosci graczy

Gatho Gokhinin
26-02-2005, 09:58
Chciałem dodać jeszcze parę słów o Pytherze. Więc jeśli ktoś chce wybrac miasto, to radzę Venore i Ab`dendriel. Tam jest najmniej PK. Odradzam Carlin, bo nawet poszedłem tam po ojego kumpla-chciał się przeprowadzić do Venore, bo nie wytrzymał z PK. Ogólnie serwer jest przyjazny, Polaków dosyć dużo (jak jeszcze byłem na rooku to pewwnego dnia jak grałem to byli sami Polacy-spotkałem 3-4 obcokrajowców). Polecam Pytherę

patrikoz
26-02-2005, 11:37
Ja gram na Galanie, ale polecam Pandorie czy Iridie - bardzo male kolejki, choc ceny tez nie sa zbyt dobre (nowy serwer).

Ognisty paladyn
26-02-2005, 12:59
Gram na Hibernie juz od pol roku i moje odczucia sa dobre. Nie lubie serwow ani PvP-enforced ani Non-PvP, dlatego gram na normalnym. Polakow wg mnie jest sporo, ale ukrywaja sie pod "nie polskimi nickami :P". Ja mieszkam w thais i raczej nie podrozuje. czasami zdarzaja sie zadymki przed depo ale fajnie czasami popatrzec na nobkow. Najwiecej Polakow w Ab. Jesli chodzi o PK to rzadko sie zdarza najwiecej w kopalniach kazzo. Najwyzszy lvl do Seromontis aktualnie 145 elite, jest tez sporo high lvl Polakow np. pomidorek, Zacharjasz. ogolnie fajny serw a ceny nie najwyzsze: BoHy-50-60K osobiscie widzialem nawet za 45K, Fs 7-9K, Dragon shield 3-4K, dragon hammer niedawno 2K teraz spadl do 1k 8o . troche duzo ludu i ciezko wejsc, ale chciec to moc !!

Van_Waterflew
04-03-2005, 21:51
jeszcze dodam ze na chimerze króluje "centrala"-kiedys banda pk teraz troszke spokojniejsza

KombinatoreK
05-03-2005, 06:58
Antica ja polecame antike boo... tutaj morzna naprawde dobrze pograc ale problem w tym rze jest tutaj sporo pekeruw pkz naczy Plyer-Killer czyli Ktos co lubi zabijac innyh graczy ten server jets bardzo tani w tym wniosku rze napszyklad Boots of haste kosztuja 40k+
firesword 3k+ plate set 500gold k set 12k+ i takie podbobne napszyklad golden armor kosztuje 40k lubie ten kraj :) jest spox milej gry mi jurz tibia pszeszla hehe. :]

Druid'ek Miyakishi
06-03-2005, 18:28
Weźcie napiszcie cos o Celescie

Losterin
06-03-2005, 19:40
Secura

Bardzo polecam ten świat tym, którzy nie nawidzą światów PvP i ludzi PK. Na Securze są bardzo niskie ceny ( np. BoHy za 40 - 45 K, ). Ale jeżeli nie masz Pacca to musisz być bardzo cierpliwy do zalogowania wieczorami. Świat jest bardzo przepełniony ( wczoraj się logowałem prawie 2 godziny 40 minut od 19:30 do 22:10 ).

Fire Ring Sorcerer
09-03-2005, 16:31
narodowosci:anglicy,polacy,szwedzi,brazylijczycy,
narodowosci ciężko spotykane ale są: portugalczycy, chorwaci,hiszpanie
polakuw: duuuzo
PK: wogóle bo non pvp
Rook: niestety dużo osub
Ceny:knight arm 17k
FS 23k
plate arm 1k
plate legs 2.5k
spyke sword 2.5k
Dragon hammer 4k
bp of hmm: 800gp-1k
bp of uh:2k-2,5k
Miły server czasami komus puszczają nerwy ale spoko sie gra:) :cup:

mati sorcek
09-03-2005, 16:39
Aldora
;)
Cooooooooooooooooooooooooooool

mmm...
Fs 7-9K
Boh 60-65K(chyba)

Elite knight z aldory
19-03-2005, 13:14
HIBERNA

Jest nawet dosyć polaków.
Łatwo rooka przejść.
Niejest dużo pk.Wiecej red sculli :P
Nawet Dobrze sie wlogować :D
mam tam postać.

Name: *****************
Level:25
Mlv:4
Profession:Knight
Skills:65/60
Best Monsters blocked: Dragon
Best Monsters killed solo: Demon Skeleton
Msg me na moje gadu-gadu jeżeli chcecie żebym wam coś bloknoł
Ale uhy wy musicie kołować naprzykład na [ Gs-a ] z 4 ? na draga 1bp uh a na ds-a tesz jeden więc msg na gg a jusz podaje 4263429 :) :) :) :D 8o 8o 8o :] :] :] :cup: :cup: :evul: :evul: :D B) B) ;) ;) :p :) :) :) :evul: :evul: :evul: :evul: :cup: :cup: :baby: :baby:

Arathorn
19-03-2005, 13:25
ehhh...
kolejny inteligentny temat...
@ontopic
niemiecki, młodszy niz 0,5 roku starszy niż 0,25 roku...

Gromnjir
20-03-2005, 13:00
No cóż, na rooku dużo ludzi, na mainie facce nie maja ZADNEGO problemu zeby sie zalogowac, expowiska umiarkowanie wolne, srodowisko PK (zanim doszedlem do depo w carlin zginelem 3 razy), kreca sie wszedzie, jak sie ma dobre znajomosci to ujdzie tam zyc. No i nie ma kolejek jak juz wspomnialem :) Duzo Polakow, chyba najwiecej. Sa tez BR (to amerykanski server)

przykladowe ceny...

p-armor 1k;
d-hammer 3-4 k
war hammer 4 k

Sir Vomir
20-03-2005, 20:35
SECURA:
-jakie narodowosci najczesciej wystepuja: PL, BR, SWE
-ile jest polakow, dużo (bo dużo noobów)
-jakie sa orientacyjne ceny: dość niskie
-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia kazdego kto sie wybije: miła, barzo miła
-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej: 0
-czy server jest przeludniony, gdzie nie wejdziesz tam ktos siedzi: tak
-jak wyglada rook, duzo ludzi? a moze wrecz przeciwnie: duuużo
-jakies wasze wlasne odczucia co do danego swiata: jest cool, łatwo nawiązuj sie znajomości, łatwo znaleźć dla siebie gildię i jest w ogóle ox...
Dodam jeszcze ceny, których nie napisales : np. : p - set ~1k, knight axe 1 - 2 k, spike sword i serpent 500 - 1k, k - arm 4 - 6 k, k - legs 14 - 15 k, dragon shield 3 - 4 k, crown shield ~9k, warior helm 5 - 6 k, crusader helm 7 - 9 k To byly tylko ceny przybliżone, mogą one być tańsze lub droższe zalezy tez od kogo kupujesz :)

Decanthor Eltharin
21-03-2005, 10:30
Opisze ktoś Danerę?

Kebes
21-03-2005, 16:30
Celesta

- Polacy, Br?, Szwedzi, Hiszpanie nawet Niemcy :)
- Polaków duuuużo - najwięcej jak zawsze w AB ;)
- Ceny całkiem całkiem. Kilka przykładów:
+ Plate Armor - 0,7k-1k
+ Plate Legs - 1,7k-2,2k
+ Fire Sword - 20k-22k
+ Fire Axe - 35k-40k
+ Giant Sword - 80k-90k
+ BoH - 70k-80k
+ Tower Shield - 17k-18k
+ Crown Shield - ~21k
+ Blue Robe - 20k-35k
+ Knight Axe - 4,5k-5,5k
+ Skull Staff - 20k-25k
- Atmosfera miła. Często ktoś pomoże, podzieli się jedzeniem itp. Czasem zdarza się lurowanie, ale ogólnie bardzo fajnie :P
- PK nie ma ponieważ serwer jest Non-PvP
- Serwer przeludniony. Czasami ciężko ubić nawet głupiego Trolla w Zamku Elvenbone :P
- Rook tak samo jak Main. Przechodziłem Rooka 3 dni :P
- Bardzo fajny serwer dla tych, którzy mają już dość PK i lubią poczekać w kolejce ;)

dj mucha
23-03-2005, 16:30
ale ja byl chciala wiedziec gdzie mam isc potem mam na nowej poctaci 8 lvl ale nie wiem gdzie mam isc :(

co mam wybrac????????
-carlin
-thais
-czy to cos innego?????

gdzie jest najwiecej :flaga_pl:
i najtansze rzeczy??? :berserk: :miecz: :2handed: :topornik2 :axeman: :kilof: :lucznik: :sword: :wiking: :kat: :mag: :elf: :crusader:
napiszcie na moja poczte a jak nie to normalnie

Kebes
23-03-2005, 21:14
@Up:
Albo ja jestem głupi, albo Ty... Przecież masz bodajże 8 stron postów właśnie o tej treści: Gdzie najwięcej PL, najtańsze rzeczy, które miasto jest "przyjazne", a w którym lepiej się nie pokazywać żeby nie zaliczyć deda... A ceny nie zależą od Thais czy Carlin tylko od serwera, na którym grasz.

Sorry za off-topic :confused:

Jactrans Pacera
23-03-2005, 22:35
br? polak?
-ile jest polakow,
za duzo
dosc tanio. gs mozna juz za 10k kupic od jakiegos hlvl(Ghinx, Ulkun) poprostu nieraz widze walajace sie na ziemi p army i inny syf X(, ceny dobre na wymiane itemow
oj to roznie, przewaznie jest spoko
non-pvp :/
FACC area to zaludnione ze oooo, PACC area prawie puste :D
srednio, mozna przejsc z ~8h
nie chcemy nikogo nowego. Jak jest ok 850 osob na serwie to w carlin do depo nie mozna dojsc -.- X( ogolnie serwer to kicha

WYBIERZ SAMERE
NIEZŁE CENY
DOMINUJĄ POLACY I BR.
MAŁO PKowców
I TERAZ B.WAŻNE DLA POCZĄTKUJĄCYCH
CZĘSTO SŁYSZY SIĘ SŁOWA "FREE ITEMS"
sAM ZNALAZŁEM 30K!
MÓJ KUMPEL ZGARNĄŁ: GOLDEN ARMOR.GOLDEN ARMOR.GOLDEN LEGI{CO ZA FARCIARZ} sORKI ZA BŁEDY ORT.{JEŚLI WOGULE SĄ} [email protected]

powrót vavca
24-03-2005, 09:23
up@tak karmol a krowa widfze że leci w twoje okno;)

valoria
1 narodowość-dość sporo Polaków,br jest mniej.Oczywiście Szwedzi dominują...Niemcy są tu też mocni.Nie spotkałem tam żdnego Amerikanina (no może kilku)
2 Carlin-dość dużo PL , chyba jest tam najwięcej br.
Thais-Szwedzi , Niemcy,PL tyle co w carlin , br trochę więcej od Pl
AB-Miasto PL,mało br,Niemców i Szwedów mniej od pl ale więcej od br
kazz-rzadko bywem nie wiem
vanore-Szwedzi , Niemcy ,troche br i pl
3 Gdzie są pk
thais-troll cave
venore-swamp trolle na południe
carlin-praktycznie wszędzie mogą być
4 Expowiska raczej wolne,mało typa,ale gdy jest niedziala ,sobota wrrrrrr
5 ogólne
Na tym świecie jest mnie noobów niż na innych na jakich grałem (inferna,dolera,pandoria,samera)
Pk mało ,ale dużo w tych miejcach jakie podałem.
Aktualnie jestem wojna 2 gildi.Padł już najwyższy lvl-apitov
To by było na tyle napisałbym więcej ale mi się niechce:)

Nightbetrayal
24-03-2005, 12:40
Czy na tym forum nie ma oprócz mnie osoby ktora gra na tym świecie?? ;(

Amerka jest dosc starym światem. Można spotkać rozne narodowości, ale przeważają Szwedzi i kraje Beneluxu. Polaków jest sporo, ale w jakim mieście to nie wiem, słuchy mnie dochodzą że w Venore... Ceny nie są jakieś niewyobrażalne, Amera to jeden z naaaaajstarszych światków więc przy odrobinie szczęscia FSa za niecałe 4k kupisz :P (ale zazwyczaj chodzą za 5-6k). PACCów szwęda się sporo ale są grzeczni, najgorsze są pojedyncze małe n0Obki zabijajęce 8 lvle pod swiątyniami :P Z tym że to chyba wszędzie jest praktykowane :P Co do PKerów chyba najwiecej ich siedzi w Carlin ale nie wiem co z np. Edron cyz Cormayą bo nie moge podróżowac (PACC plx :P). Największe kłopoty z dostaniem się na serwer są w czasie: piątek wieczór - niedziela noc. W tygodniu zalogujesz sie spokojnie dosć szybko z niedużej listy o każdej porze. Z Rookiem to jest sprawa taka, że kiedy moją paladynką na nim byłam było bosko - mało ludzi, szybciutko się expiło. Niedawno stworzyłam nową postać bo chcę mieć druidkę i stwierdziłam, że jest tam dosć dużo ludzi, ale da się przeżyć. Ja osobiście Amerę bardzo kocham, w porównaniu do Elysii ktora była moim pierwszym światem jest dużo lepsza, ale każdy może mieć swoje zdanie :) . Ale wiadomo - każdy świat będzie miał plusy i minusy.

Zapraszam Was gorąco na Amerę... Gdybyście chcieli i coś spytać, piszcie do Ivanefalln :D

katelublin
24-03-2005, 16:54
SIemka :p
Polecam świat Lunara :D
1.Polacy, Franzuci :D X( Br,Swe X(
2. Polaków bardzo dużo.3.Atmosfera, jest w porzo. Występują takei lvle jak 110+ (akurat kumple moi) :] ,Ale jeżeli nic im nie ukraść napewno będzie ok .
4.Pekerow jest malo, bardzo rzadko zauwazam chocby white skulla;]
5.Hmm? Server jest taki sobie. Max kolejka (jezeli nie masz pacc to KOLEJKA 200 max.
6.Rook jest dobry. Większość osób siedzi na mainie. :D
7. Więc uważam , że ten świat jest dobry, jeśli ma się plecy. Ja akurat mam i poprostu łatwo grać. Nie wolno zabierać komuś, wręcz przeciwnie wiele osób CI pomoże.High lvle to POLACY.
_____
CIPSOFT SUX X(

dj mucha
24-03-2005, 17:08
wielkie dzieki za rade ale chyba wybiore THAIS!!!!!!!TROCHE POWALCZE :crusader:

Keszu
06-04-2005, 07:19
a wiec julera jest swietem z duza iloscia polakow, na rooku jest pusto trudne wypelnic trudniejsze questy ale oplaca sie troche na rooku pocierpiec by potem kupic na mainnie fsa za 6k bo po tyle chodza bs 20k, gs 18k, c arm 15k, i caly czas ceny wszystkieo spadaja najwiecej jest brazylijczykow w carlin, najmniej w kazzo liczba noobow i newbie stale sie zmniejsza pkow nie ma zbyt wielu jesli jush to na tym servie sa spektakularne sieczki gildi lub na savie servie pojedynczych graczy naprawde polecam ten serv kazdemu graczowi temu ktory dopiero zaczyna swoja przygode z tibia jak i temu ktory jush gral po kazdy znajdzie na tym servie cos dla siebie ;]

Scorpionous
06-04-2005, 15:15
1. Nawiecej tu jest br(opanowala taka jedna rodzina Archangelow).
2.Polakow jest okolo 30% a 70% to br.
3.Ceny:
bright sword- 35k
fire sword - 15k
crown armor -32k
crusader helmet- 9k
plate armor-okolo 1k
plate legs-okolo 1,8k
gs- 100k
boh-100k
...
4.Atmosfera raczej jest mila, ale zdarza sie czasami ze zaatakuja cie bez powodu.
5.PK na lucerze jest malo.chociaz nie mozna powiedziec ze wogole... najmniej pk w AB chyba, a najwiecej w carlin , thais i Venore
6.kolejki prawie zawsze nie ma, tylko na rooku...
7.rook jest przeludniony, bardzo przeludniony w 1 dzien napewno nie przejdziesz...<lol>
8.moim zdaniem lucera to bardzo fajny swiat, polacy nie zabijaja sie nawzajem i jest bardzo malo ludzi... czyli nie ma kolejki.tylko troche malo polakow, ale nie jest zle, jest wrecz odwrotnie, kazdy polak kazdego zna i jest super. teraz kilka minusikow: archangele panuja, ale nie sa zli, poprostu panuja i tyle.... wydaje mi sie ze minusow to tyle:D
POLACY PLX, WCHODZCIE!!!!! :)

Drazharm
12-04-2005, 22:02
azura - swiat marzen ;)

szwedzi przegrali wojne. polacy u wladzy, a wiec nikt was nie z power abuse-uje. ceny eq dobre, dostac na serw bardzo latwo sie dostac.
zyc nie umierac.

ceny:
knight armor - 8k
knight legs - 12k
blue robe - 20k
skull staff - 9k
boh - 60k
warrior helmet - 5k
plate legs - 800gp

Moder
14-04-2005, 16:24
bardzo fajny swiat
-polacy,szwedzi,brazilijczycy(raczej malo),amerykanie
-dosc niskie ceny ( BoH 60 k , k axe 4k , Fs 6k, k arm 8k,k legi 10k,itp)
bardzo polecam ten serwer !
RUBERA ROX :cup:

Preatorians Knight
21-04-2005, 15:51
Moim zdaniem powinno się wybierać świat Elera a to z powodów :

-Kolejka maksymalnie dochodzi do 30.
-Ceny itemkow male np. FS : 14k BoH 80k. Za uh, hmm tak jak na innych servach. Spike Sword : 1k Serpent Sword : 2k
-Dosyć mało PK
-Dużo Polaków, jak i rano jak i wieczorem. BR mało.
-Duużo miłych ludzi.
Ja tam gram :D

Al Koholik
23-04-2005, 15:32
Może ktoś mi podać orientacyjne ceny na asterze??
Z góry dzięki :)

Arcania
23-04-2005, 16:32
1. Danera ma róznordone narodowosci. Ale wydaje sie ze ma mniej brazylijczyków niz inne servy,szwedzi, hiszpanie..nie jestem pewna..

2. jest też dużo polaków...nie będę porównywac do innych servów bo skad mam wiedzieć jakie tam są..Ale wiem tylko że znajdziesz sporo polaków.

3. Ceny są w sam raz..nie za wysokie nie za drogie...

4. Atmosfera jest..nijaka..obojętna..Wszyscy wszystkich ignorują..Czasem dochodzi do bójek :)

5. PK jest nie za mało...nie można mieć zaufania do wiekszości ludzi :D Najwięcej PK-ów ma Carlin...Lepiej tu wybrać Thais..jest tu dostatecznie spokojnie..

6. Nie jest pzreudniony..jest średnia ilosć ludzi..swoboda.

7. Rook jest nawet tłoczny...dużo noobów..itd.

8. No cóż..nie pdooba mi sie że w Danerze jest dosyć duzo PK..ale w sumei jest good..

Hubo of Danera
24-04-2005, 11:44
jakie narodowosci najczesciej wystepuja,
-ile jest polakow,
Jest dużo polaków, którzy wymyślają głupie nicki, a potem je rookują :evul:
No ceny są średnie, tak p armor 1-1,5k , spike sword 1,6-2,k itp
Atmosfera jest niezła, czasem trafi się jakiś n00bek który zabije potwory do treningu. :baby:
PK nie jest wielu, czasem pod depo jakieś h-lvle powalą kogoś, tylko w ab wczoraj wszyscy się poubierali na biało i zabijali wszystkich w czarnych outfitach 8o
Jeżeli jesteś na mainie, to nie masz problemu z wejściem, a na rooku, może kolejka w godzinach szczytu góra 80, ale na rooku każde expowisko jest zajęte, więc trzeba rano wstawać aby jakoś przyzwoicie poexpić
Mi się ten serven podoba najbardziej ze wszystkich na których grałem :D

Lord Russinek
24-04-2005, 17:40
- 60% Polacy 35% Brytyjczycy Amerykanie 5% Inne
- Duuuuuużo, ale większość to niestety n00by
- Powiedzmy średnie, np. Dragon Hammer mw. 2,5k czasem nawet 3k, Plate legsy 2k-2,5k
- Atmosfera nawet miła. Tylko ostatnio ta wojna Corleone Family z niezrzeszonymi :(
- Tak 25% PK, najwięcej w w Thais
- Zależy od miejsca w którym expisz, ale ogolnie 2-3 osoby
- Troche ich jest...
- Świat ten jest Cool!!!

wooboodoo
24-04-2005, 23:04
TRIMERA

Ad1- powiem tak: 40% polacy, 40% brazylijczycy (tudzież hiszpanie), 9% anglicy i amerykanie 1% reszta ;)
Ad2- czytaj punkt pierwszy ;)
Ad3- nie potrafię powiedzieć, ale od polaków kupuje dobre rzeczy za niską cenę
Ad4- raczej nie. coraz częściej odnosze wrażenie, że jeden polak pomaga drugiemu (polakowi)- to trzeba przyznać
Ad5- hm...
Ad6- w sumie sam nie wiem... cały dzień wchodze normalnie, ale od 19 do 4 są problemy
Ad7- srednio :)
Ad8- własne odczucie... hm... generalnie lubie ten serwer, fajnie gada się z polakami, ale niektórych obcokrajowców nienawidze... wchodze np. do jaskini rotow i widze, jak gościu trenuje sobie i zaraz pisze: LEAVE NOW! mówiąc prościej: dzięki polakom ten świat jest zajefajny :P

Thorin Dragon
08-05-2005, 22:58
Shivera

- W dużej ilości Polacy, dużo Brazylijczyków, troche Hiszpanów
- Duża ilość (powiedz na ulicy "Szukam Polaków!", a stanie obok ciebie 5 playerów i zacznie krzyczeć "Ja, ja polak" itd.)
- 1. EKWIPUNEK:
plate armor: do niedawna kosztował 1 k, niedawno ceny troche spadły - często do kupienia za 800 gp;
plate legs: 1 - 1,2 k;
fire sword: 8 - 10 k;
soldier helmet: 30 - 50 gp;
dark helmet: 0,5 k;
2. RUNY:
bp of hmm: 0,5 - 1 k;
bp of UH: 2k - 2,5 k;
- atmosfera średnia - nie panuje banda, kto chce mordować, morduje sam :) ;
- dużo PKrów jest najwięcej w Thais, w Carlin na ulicach wybijają się 9 - 10 lvlowcy;
- serwer nie jest znacząco przeludniony. Problemy z zalogowaniem u FACC mogą być wieczorami i w nocy.

Miejsca do expienia nie są znacznie przeludnione:
Amazon Camp: często można tam expić samemu, czasami 2 - 3 osoby oprócz ciebie, żadko chodzi tam więcej niż 5 osób;
Amazonki obok Carlin: tutaj jest tłok. Żadko trafić w full respawn, jeszcze żadziej, aby nikogo nie było w pobliżu;
Kopalnie Dwarfów: czasem przeludnione, często wysoko lvlowcy krzyczący "LEAVE NOW". Często jednak można znaleźć pustą kopalnie, albo z jednym n00bkiem;
Jaskinia Trolli na bagnach: Często pusta, przeznaczana do treningu. Czasem 2 osoby. Na poziom z Minotaur Mage nikt się raczej nie zapuszcza;
Jaskinia Trolli przy Thais: Tutaj bywają tłoki. Czasem moża natknąć się na PKera;
Femor Hills: Tutaj rzadko przychodzą playerzy. Czasem przejdzie 1, albo 2 graczy i będą siać spustoszenie wśród goblinów i rotworm, ale raczej nie ma tu tłoku;
Trening Room (Rook): tutaj rzadko kto przychodzi. Czasem stoi jakiś n00bek, który nie umie przesunąć dźwigni. Raczej pustki;
- Na Rooku dużo ludzi, są jednak miejsca puste;
- Mi bardzo podoba się Shivera. Zachęcam do grania na tym świecie.

- Ilość ludzi w miastach:
Thais: chyba najbardziej przeludnione miasto. Do depo nie da się wejść. Jak masz niski lvl, to lepiej idz na trolle i podnieś poziom bo przy depo PK cie zabiją :) ;
Carlin: Porównywalnie z Thais. Trudno przejść między tłukącymi się n00bkami. Dużo osób handluje;
Venore: Mało osób. Większość chodzi expić, więc w samym mieście nie mam tłoku. Reszta siedzi w depo;
Ab'dendriel: (rzadko bywam więc mogą być nieścisłości) Mało osób. Dużo stoi w ciasnym depo. Reszta chodzi po wyższych kondygnacjach;
Kazodroon: Prawie puste. Czasami jedna, ew. 2 osoby w depo. Większość trafia przypadkowo, lub przychodzi z ciekawości. Raczej nie polecam, jeśli masz zamiar poplotkować z graczami :)

I to wszystko. Mam nadzieje, że się przyda :p

Dagfan
08-05-2005, 23:30
CELESTA
Odrazu mówie ze tym serwerem ządzą POLSKIE NOOBY.
1. POLSKA
2. 4/5 serwera to polacy -.-'
3. No dostyć drogie FS - 16K K-Arm - 30K
4. No atmosferke psują polacy z tekstami : FRE ITENS PLX? HJUMDID JM NEJN!
5. Non pvp
6. Przepełniony polakami -.-'
7. Duzoooooo polaków -.-'
8. Moim zdaniem to powinien byc polski server bo gra na nim baaardzo duzo polaków :/

kiuy
09-05-2005, 23:37
Jeśli ktoś chce przejść szkołę prawdziwej gry to zapraszam na Isare... Jak jest dzień, ze PK nie atakuje to jest święto 8o. Poza tym jest raczej spokojnie :D
LOL facet zajżyj sobie na inferne tam gdzie nie idziesz to sie nabijasz albo na pk albo na gsa:)
swoją drogą nie rozumie serwów non pvp co to za frajda kiedy nooby sie dosłownie do ciebie kleją :/

Artix pall
10-05-2005, 18:43
Jak jestes nowym graczem wybierz no pvp secura tanio
Jak juz znasz zasady tibi i nudzi ci sie no pvp to jakis pvp np. eternia (tanio ale prawo dzungli duzo pk ) isara sam sprubuj fajny serv troche pk kolejka zchodzi w 10 minut bo graja tam nobki polacy srednie ceny

Master Yedi
11-05-2005, 15:12
Isara

-Polacy,szwedzi,brazylijczycy,hiszpanów i anglików.
-Duża ilość polakow.
-Ceny są tu tanie np.
C armor-15k,B robe-20k,k armor-5k,c legi-25k,p set-800,700gp,bohy-60k.
-Atmosfera jest miła.Nieraz do miast wpadną jakieś 100lvle+,ale nie robią żadnej zadymy :P
-Najwięcej pk jest w Carlin,a w Ab jest ich najmiej(nie licząc troli,bo tam się roi od pk):P
-Normalna ilość graczy,depo nie są zapchane(no nieraz,gdy jest jakaś rozrupa):] Szybko się loguje.
-Na rooku jest dużo noobow tak jak wszędzie,ale szybko lvl się nabija na rooku.
-Bardzo lubię isare,bo jest tu dużo miłych polakow,zawsze ci ktoś pomorze i jest mało rozrób :P

Marcinek Fire
16-05-2005, 10:19
P-legsy - 800 - 1000 gp
P-armor- 500 - 700 gp
fire sword - 11k
knight armor - 10k
crown armor - 20k
bohy - 50k-80k
dwarven shield 150 gp
bright sword - ok. 35k
dark helmet - 150 gp
noble armor - 3,5k

Ojczul
16-05-2005, 10:23
P-legsy - 800 - 1000 gp
P-armor- 500 - 700 gp
fire sword - 11k
knight armor - 10k
crown armor - 20k
bohy - 50k-80k
dwarven shield 150 gp
bright sword - ok. 35k
dark helmet - 150 gp
noble armor - 3,5k
hahahahahahhhaaahahah
brawo ale ceny prawie kazda nie zgadza
poprawie
fs-8-9k
k arm-7-9k(czasem za 10 ale zadko)
bohy- 35k-60k
dwarfen shield 100gp
bright sword-20-25k
dark helmet 200gp
noble armor 2,5k-3k

Marcinek Fire
16-05-2005, 11:14
Niewiem jak u ciebie ale ja ciagle w thais widze jak ktos sprzedaje cos z tych rzeczy takie ceny a nie inne sam kupilem dark helmet za 150 i jak sie pytalem innych o noble armor to kazdy mi mowil 3,5k

Resthin
18-05-2005, 19:57
Mojim skromnym zdaniem jedynym servem na którym opłaca się grać ( dla osoby doświadczonej ) jest serv Infernia / Dolera ( e PvsP ) . Widziane oczami facca.
Zalety:
- brak kolejki, możliwosc zalogowania sie 24/h.
- dość niskie ceny jak na nie az tak stary serv.
- no DAMN skulls.
- noobki ( dziwota że one tam jeszcze nie wygineły ) jedynie pyskuja w depo / pz, nie ma opcji zeby ci lov lv zabil potwora do trenowania. Wiekszosc jak widzi wyzszy lv daje loga :D
- z racji tego ze nie jest to zaludniony serv, wolne spoty.
- brak zmęczenia podczas strzelania runami.
Moze mało tych zalet, ale i tak ich znaczenie jest bardzo wysokie.
Wady:
-brak Aola (ale tym sie dopiero będziemy martwic w przyszłosci ).
- lov lv depo pk i okolice miasta ( nie ma takiego dnia zeby ktos sie nie tlukl pod depo ), ciezko zacząc 8 lvlowi. Najlepiej szybko nabijac lv a puzniej wziasc sie za skillowanie.
- protektorzy (lov lv atakuje ciebie, zabijasz go bez problemu a tu ci pisze 50 lv ze zabiles kumpla i masz "Huntad" ) - trzeba wiedziec kogo bic a kogo nie.
- zdemoralizowani h lv - tu nie trzeba duzo gadac ( atakuja kazdego kogo zobaczą ) - Bp uh to standart na 20 lv.
- pie******ni aimboterzy - jako iz nie ma zmeczenia podczas strzelanai runami, magowie/ druty - z tym programem strzelaja jak z kalasznikowa. Dajmy tu przyklad Kroonik, zabil mojego kumpla 35 knight w pare sekund. Dokladnej szybkosci strzelania nie znam, ale naprawde ciezko przezyc.
- macro/ afkers / itp .

Jak ktos osiagnie ten 30 lv to gra sie przyjemnie. Do wszystkiego da sie przyzwyczaic.

szczurek tikitaka
18-05-2005, 20:03
ale z was lole a z dr.omader najwiekszy na forum juz mnie tebil wkurza bo dal mi dwa ostrzezenia!!!!!!!!!!!!a pozatym to sie sra jak stara baba::)

pozdro nobs:P

afk niby dobrze ze jest forum anie mozna sie na nim nic zapytac to najgorsze forum jakie wiedzialem

:>

Level
20-05-2005, 10:12
Co mozecie powiedzieć o serv Saphira?

rabuke
20-05-2005, 12:31
Morgana:
1 Prawie sami polacy
2. Jak wyżej:P
3. Jest drogo np: fs 16-19k
eee szkoda gadać(w końcu nowy świat)
4. Jak mówiłem rządzom polacy
Dużo jest zato polskich noobów którzy wrzucajom ci na starych bijom potworki:/ itd
panuje przyjazna atmosfera
5.pk prawie nie ma-przynajmniej zaden mnie nie atakował
6. Logujesz sie za pierszym razem zawsze na rooku tez
7. W rooku nie jest zle chociaz pamientam jak bylo na poczomtku...co pół godziny okólo znajdywałeś jakiegoś potworka i zaraz ci nooby go biły:P
7. Ogólnie MoRgAnA Rox!!!

Kine Nobi
26-05-2005, 17:30
azura:
-polacy,brazylijczycy,anglicy itp.
-z 40-50% polakow
-wojny sa tylko poprzez gildie
-PKowcy najwiecej jest w thais i carlin(jak przychodze z ab do carlin po czar to jezu ile cial :p )
-ceny:
+crown armor 13-20k
+knight armor 6-9k
+plate armor 600 gp
+crown legs 30k
+knight legs 8-12k
+plate legs 1k
+crown helmet 1-3k
+dark helmet 600 gp-1k
+steel helmet 500-1k
-expowiska sa zwykle zajete przez lvle

polecam azure ale trzeba miec znajomosci bo pkuja jak diabli jak nie masz znajomosci

Mr Cherry
27-05-2005, 22:38
Chimera

Ludzie: Polace, Szwedzi, Hiszpanie, Brazylijczycy

Liczba Polaków: Ciężko powiedzieć, ale ostatnio bardzo wzrasta!

Ceny: crown armor-(20-21k)
k armor-(10k)
bohy-(nawet_55k!)
fire sword-(8-9k)
plate legs-(0,9k-1k)
plate armor-(400gp)
dragon shield-(3,5-4k)
warror helmet-(5-7k)
bp of SD-(4k)
bp of UH-(2,5k)
bp of HMM-(0,9-1k)____(ostatnio coraz trudniej dostać)

Ogółem tanio...

Ludzie: Przeważnie mili...

Ludzie PK: Carlin, w Thais przed ss (save server)

Liczba ludzi: Rano (od 7:00 do 15:30)- brak kolejek... wieczorem wbija się pełno Br

Porady: Najwęcej Polaków występuje w Kazordoon... Tam jest super... Twojego loot baga nikt ci tam nie ukradnie... rope zawsze ktoś da... Dużo ciekawych ludzi...
Najwyższy lvl to: 137 :mag: Draxido

Osobiście polecam nowe światy, na których możecie być równi z innymi, mimo, iż bardzo drogo...

Jeśli chcesz więcej info napisz do mnie!...

Knight Simon Dark lord
29-05-2005, 10:19
Harmonia
liczba polaków:średnia
ludzie:anglicy,polacy,szwedzi i brazylijczycy
ludzie: jak jesteś miły inni też są mili ale są wyjątki
pk:brak

ceny
firesword-7k*
k-legs-20k*
c-legs-30k*
c-armor-17k*
k-armor-7k*
warhammer-kilkaset gp*
dragon hammer-2k*
fire axe-6k*
bohy-70*
*podane ceny są orientayjnie lecz nie wyjdą poza tą cene dośc znacznie
najwiecej polaków: nie znam takiego miejsca

informacje odemnie:harmonia jest spokojnym światem tylko troche dużo noobow ale jeżeli masz dobrych znajomych to można jakiegoś nooba iść lub bloknąc ogólnie polecam

Ithilbin
31-05-2005, 16:44
Astera

1.Tak jak wszędzie. :P
2.Patrz punkt 1.
3.Ceny średnie. Nie jest ani drogo ani tanio ;)
4. Atmosfera jest zła! Mam paru przyjaciół ale oni też są z RL'a. Chamstwo nie zna granic. Widziałem raz 27 lvl nooba :/
5. Non-Pvp
6.Łatwo sie wbić. Z resztą nie wiem i tak mam pacca :P
7.Na rooku średnio z ludzmi. Ale nooberstwo nie zna granic niestety.

Ogólnie : Nie przychodzcie tu (a z reszta jak chcecie :P ). Podam przykładową scenke z mojego zycia na Asterze.
Ide sobie na ghost land. No dobra ide i ide. Ide ide... no dobra przyszłem. Bije sobie ghoule. Nagle zza rogu wyszedł ON! O nie! Zbliża sie! To ON! Nieee... noob który wybija mi moje ghoule i przy okazji kradnąc lootbag. Koleś miał wtedy 27 lvl :P Co on do cholery robił na ghoscie?!

Trenei
31-05-2005, 20:28
Moim zdaniem dobrze jest grac na titanii. Najspokojeniejszym miastem jest ab . Wbijesz sie o kazdej porze chociaz w niektóre dni moze cie przylapac kolejka. Nie ma tam za przeproszeniem hamów którzy bija potworki .

ceny :

skulls staff : 7-10 k
fire axe: 8-9k
fire sword : 7-9 k
dragon shield : 3-4 k
knight armor : 6-7 k
knight legs : 11-12 k
warrior helmet : 5-6 k
cusader helmet : 7-8 k

Wilkq
02-06-2005, 17:37
Guardia :

1) Najczęściej występują Polacy
2) Bardzo dużo (większa większośc)
3) Przedmioty są raczej drogie , gdyż nowy serwer = mało graczy = mało przedmiotów
4) Klimat jest spokojny (jeśli nieliczyć noobów)
5) PK = 0 (Serwer non-PvP)
6) Serwer jest luźny , zawsze znajdziesz puste miejsce do expienia
7) Na razię na rooku jest najwięcej humanów , w końcu nowy serwek :D
8) Mi się gra najlepiej na Guardii , 0 pk , dużo miłych i pomocnych polaków.

Tak więc polecam wszystkim Guardię.

ZinC
02-06-2005, 17:43
Przejżałem cały temat, i nie zauważyłem Premii...

Premia
Serwer tylko dla PACC - dlatego wejdziesz o każdej poże dnia i nocy.
Ceny: ostatnio podrożały...
-K-arm ok. 10k
-P-set ok. 1,2k
-B.Sword ok. 20k
PK: Bardzo żadko, jedynie jak afkujesz (i to mocno!)
Bezpieczne miasta: Carlin, Thais, Venore
Narodowości: Br, Pol, Swe, Ang

Tygryseq
02-06-2005, 17:45
Celesta <Dużo polaków niskie ceny. Coś jak biedronka :D

no pvp to jest of korz

zajac Gro Sho
03-06-2005, 20:31
Polecam bardzo Saphire bardzo malo pk serwer nowiutki (2 miesiace) wiec moze i drogi jak wszedzie tak jest ale za to malo ludzi zadko kolejki i do tego pelno polakow

Tasiior
05-06-2005, 14:36
Azura. :p
Ciągłe wojny Polaków ze Szwedami.Sporo Brazylijczyków. Inne nacje w małych ilościach. :)

Level
06-06-2005, 14:00
Polecam bardzo Saphire bardzo malo pk serwer nowiutki (2 miesiace) wiec moze i drogi jak wszedzie tak jest ale za to malo ludzi zadko kolejki i do tego pelno polakow

Zgadzam się, serv spokojny i duzo polaków. Nie zostałem zaatakowany ani razu bez powodu, nie spotkałem ani jednego PK(choć niewatpliwie są). Nie zdazyło mi się czekac w kolejce.

Mimo,ze jest to nowy świat to widziałem kilka razy oferte sprzedaży bp UH za 2,5 k.

czaro_16
15-06-2005, 08:41
JULERA

fajnie fajnie, lecz ostatnia twoja postac to Rauer na Iridi

czaro_16
15-06-2005, 08:46
Iridia
-Świat nowy(ma pól roku)
-ceny sa dosyc duże, np. bohy-80-90k, bright sword-20-30k
-najwiećej ludzi mieszka w Ab'dendriel(między innymi najlepsi:Royal Demonic, Coco SHots, Odin Darkdeath)
-pk-erzy sa w wiekszosci miast, lecz jak bedziesz ostrozny to ci sie nic nie stanie
-na rooocku jest malo osób malo roockslayerów
-save game jest o 8:00
-mnóstwo polaków(okolo 70%)
-moje odczucia: na Iridi odkryłem jak sie najlepiej zarabia z powodu wysokich ccen

Fight
15-06-2005, 12:02
Polecam :
Xantera -przyjazny server (ostatnio rosnie liczba nOOb'ów :( )

Azura -dużo polaków

Chimera - wg. mnie jest chory ten serv 8o B) :] (np.rozdajo platynowki lurujo potwory zabijajo nonstop

Solera -fajni goście (dużo z Mielca)

Rideh
18-06-2005, 15:39
Świat Azura powstał ~ w połowie 2004 roku, więc nie ma wygórowanych cen. Największa gildia na serwie- Silent Force jest gildią Polską. Szczerze powiem, że żadko widywałem brazyli na Azurze, ale to pewnie dlatego, że cały czas stoje w ab. Kiedyś, za czasów Ambellyna to troche power abusowali szwedzi, ale teraz jest O.K! Polecam ten świat dla nowych tibian!

Hetman
18-06-2005, 20:06
Wybierz danere jest malo noobow i szybko sie wchodzi od wczesnych leveli do gildii przyjmuja :D :]

Lafina
26-06-2005, 17:20
Pandoria
1. Polacy, szwedzi i brazylijczycy
2. co 3 gracz jest polakiem
3. bright sword ok. 30 k, knight armor 7k-10k, p-armor 600-900 gp
4. raczej miła atmosfera, bójki są rzadkie
5. dość mało PK, dużo ,,samobójców*"
6. średnia ilość luda
7. dużo ludzi (prawie wszystko to nooby :p )
8. bardzo lubie ten server ze względu na dużą ilość ludzi którzy ci pomagają.
*= goście którzy atakują hight lvl przez co giną średnio 5 razy na minutę

Argon Zeth
29-06-2005, 16:19
Guardia
1. Sporo polaków reszta nacji na poziomie przeciętnym
2.Najwięcej polaków
3.Ceny są duże bo nowy świat
podam parę przykładów:
Drag shield-13-16k
Bp of hmm-800gp-1k
bp of uh-2k
p set -2.7-3,5k
steel helmet-300-500 gp
bp of sd 4k
ogólnie drogo bo nowy server
4.Wogóle czegoś takiego nie ma
5. Nie ma pk wogóle, noobów na mainie niewielu spotkałem (non-pvp)
6.Nowiutki server brak kolejek
7.Rook przepełniony wiec cieżko z niego wyjsc
8.Dużo polaków, mało noobów jak na non pvp i jeśli kogoś wnerwia kolejny dead przez pk to polecam

@Scooby-Doo
masz rację już poprawiam

Marixon
30-06-2005, 12:04
Jak ktoś już napisał o Solerze, to sorry!!

No więc tak:

Największą grupą ludzi są Polacy :flaga_pl: :cup: , ale niestety jest też dużo Brazylijczyków :( . Szwedów blisko 0 :D , a Hiszpanów niewiele. Na dobrą sprawę mi Hiszpanie są obojętni, ale to już jak każdy uważa.

Ceny są średnie. jak dałem sobie z Tibią spokój na jakieś 1,5 miecha to znacznie spadły.

Power abuserów nie ma dużo, ale wiadomo, że jak na każdym PvP regular jacyś się znajdą... ;( . Atmosfera miła!!

Co to PK no to ilość we wszystkich miastach jest podobna wszędzie. W Ab jak ostatio ok. 22:00 byłem to cała banda stała z białymi i czerwonymi czachami. Nie znam Premium Area, więc nie wiem jak tam jest.

Server jest średnio przeludniony. Nie sugerujcie się napisem "full" w opcji tworzenia nowej postaci.

Rookgaard wygląda normalnie, tzn., że aż tak pełno ludu to tam nie ma.

Moje odczucia? Ja tu gram, bo mi się tu podoba i uważam Solerę za najlepszy ze wszystkich światów, jednak pisząc tego posta starałem się być obiektywny.

Fight
02-07-2005, 12:44
Gram na Mainie w Xanterze od niedawna i wiem co sie dzieje głównie w Carlin i w Kazodronie. W Xanterze jest dosyć duzo polaków ale najwięcej jest zdecydowanie BR! i ich możesz głównie spotkac w Xanterze.

Niestety jest dosyc duzo ludzi ze "red skullami" codziennie kiedy jestem w carlin widze dużo trupów kolo świątynii i koło depo :o jak z tego wynika PK jest w miare duzo...

Plusem jest to że tez jest duzo KPK [ killers people killers ] :)

Jest tez duzo 'wymuszeń' czyli " give xxxx gp or hunted " ale niedajcie sie zastraszyc!!! moja rada kiedy taki do ciebie podejdzie to lepiej od razu logout lub pisac same znaki zapytania i pisać coś w wymyślonym języku... to powinno dać napastnikowi do zrozumienia że nieumiesz po angielsku. Mi to już nie raz uratowało skóre! :D :D

Przeważnie ludzie są w porządku wobec innych [ prócz oczywiście tych ze "skullami" ] bardzo rzadko kradną ci expa a jak jesteś ścigany przez PK to również ci pomogą B)

Najgorzej jak zaczniesz z kolesiami z końcowką nicka " turi'el " ich lepiej omijać szerokim łukiem!! Oni maja największe levele { na 06.11.2004 jeden z nich ma 121 lvl !! 8o } więc sami widzicie żeby z nimi lepiej nie zadzierać

jesli chodzi o exp.. hm ja cały czas siedze w kopalniach krasnoludów i tam jest bardzo mało ludzi.

Mogą się zdarzyć przypadki że jak wejdziesz głęboko w jaskinie to mogą też cie prosić abyś ją opuścił bo oni tam " polują " lepiej ich posłuchać bo zazwyczaj mają wysoki level :(

ceny są bardzo zróżnicowane więc ich nie podam [ np. 3 dni na kanale "trade" seprent sword kosztowal ok. 2.4 k -3k a dziś [ 6.11.2004 ] można go było kupic za 800 - 900 gp.....

jak popełniłem jakieś błędy to prosze mnie poprawić
Tanin Hawking

mój numer gg 5273324 pisać w razie problemów zawsze pomoge :D

Lecz mam kilka zaztrzeżeń z powodu nOObstwa i hamstwa innych, pomimo że i ja tam mam glownol postac nie proponuje na 100% radze przez 2,5 sekundu pomyslec !!

Van Gul'dan Moose
02-07-2005, 17:44
Na MOrganie straszny Chaos co do władzy...Na początku chyba rządzili Polacy...potem Avis(PA)teraz Avis się rozpadł i raczej wygląda to łagodną anarchię...

Sir-Szaki-Szakal
02-07-2005, 22:00
Bardzo tanie żeczy zapraszam

1. Knight armor-6k
2.Fire sword-6k
3.Bohy-55k
4.Crwon Armor-18k
5.Crown Legs-21k
6.Royal Helmet-51k
7.PACC-100k (ale nie radze im wierzyć)

itd.
Jak coś sprawdzać na Cenniku

CYA ALL

Logo
03-07-2005, 14:21
Na tanich swiatach sie nie oplaca grac.
Poniewaz pojdziesz na hunta bijesz dragi stacisz ze 8k w runach i d shield wypadnie.
Czyli sie nie zwracca na runy ;)

Dj Vroog
03-07-2005, 20:36
[QUOTE=Externus]GALANA

Ja kupilem bohy na Galanie za 55k...

Dj Vroog
03-07-2005, 21:00
GALANA
-Polacy 50% Brazylijczycy 30% Szwedzi 20%
-powyzej...
-atmosfera inna w kazdym miescie
-mnóstwo porzuconych lootbagów na dachach co swiadczy o duzej ilosci thiefow :(
-hordy graczy którzy chcą aby ich zróókowac...
-mało PK (ale jednak)
-ceny: bohy 60-100k, fire sword okolo 9k, runy normalnie, plegsy 800gp, parmor 1k
-co nieco nOObow robiacych ff w wejsciu do sklepów
-malo ludzi
-zj****e nicki: Szalony Kufel, Deadnij tego po lewej, Smierdziel poprostu, Wedkarzyk maloglupi, Kulfon-Mistrz
-nie wchodzcie na ten serwer bo lowlevelowcy sa czesto zabijani bez powodu...

Titan Patrick
03-07-2005, 23:58
Selena :)
Polacy,Brazilijczycy(jak wszedzie :)),Szwedzi,Holendrzy,czasem Australijczycy
Polakow jest nawet duzo...a Abnajwiecej :)..totez najwiecej PK :]
Ceny?? nie jest drogo 1 k P-arm Bohy-od 50 do 70 k ..
Atmosferka mila .... tylko czasem mozna spotkac niemilego ludka z Vidfame :]
Pk -- hmm duzo jest w Ab
jest akurat
Tez calkiem dobry !!
Mi sie podoba :P!! a wiec zzapraszam ...jakby co to pisac...pomoge

Scooby-Doo
04-07-2005, 14:00
Guardia
3.Ceny są duże bo nowy świat
podam parę przykładów:
Drag shield-13-16k
Bp of hmm-800gp-1k
bp of uh-2k
p set -1.7-2k
steel helmet-300-500 gp
bp of sd 4k
ogólnie drogo bo nowy server

Kto sprzeda na guardii p-set za 1,7-2 k?? NIKT p legs okolo 2-2,5k+p armor 0,8-1k =2,8-3,5k za p seta
A jesli chodzi o guardie to fajny serwer jak na non pvp jednak jest tam duza rodzina (i gildia) Teh'Fleart, ktora gnebi osoby ktore za szybko zdobywaja lvle (luruja, blokuja, zajmuja expowiska) Ale i tak we wszystkich highscorsach Polacy rzadza!!

Duno Jackas
06-07-2005, 19:12
FORTERA

-Hiszpanie,Polacy
-Najwięcej chyba polaków
-Jak wszędzie Studded shield-50gp,bag 4gp,czasami można natrafić na playerow z całkiem niezłym eq do sprzedania np. golden armor
-Miło ale jest dużo noobów którzy jak ty sie meczysz ze 2 Orc Spearman to sie caly czas patrzą a jak już ma czarny HP to podchodzą "dobijają" i rzucają didniętego daleko i potem biorą itemy,no corz przynajmniej ex nie zabierają
-Niewiem,siedze na Rookgard ale sądząc po niemiłych ludziach ktorych się nieraz spotyka na ulicach to może być sporo.
-Do godziny 18 pusto,kolejka podczas godzin wieczornych(czyli szczytu) żadko przekracza 15 osób
-Umiarkowanie
-Tak świat dosyć hmm...jak natkniesz się na kogoś niemiłego to naprawde jest niemiły,jak natkniesz sie na kogoś pomocnego to newbie w 1 godzine ma 5 level(tak wszystko tłumaczą).Mi się podoba grałem an astrze ale wróciłęm

Hieyan
15-07-2005, 20:23
JAMERA

-Brazylijczycy, Polacy, Szwedzi, Hiszpanie i inne mniejszość serwerowe
-Polaków raczej nie jest dużo, lecz to jest atrybut tego serwera. Większość noobów, looterów to Polacy
-Plate Armor - 600gps - 1k
-Plate Legs - 1k - 1,4 k
-Steel Helmet 300gps
-Spike Sword 800gps- 1,1 k
-Dragon Shield -5k - 7k
-Atmosfera? Hmm... Nawet fajnie, nie ma wojen, Czołówka to Brazole lecz są Polacy +50 lvl
-PKerów prawie zero... Jeśli pekują to hlvlowcy na hlvlelowców
-W tym roku dopiero raz miałem oczekiwanie w kolejce. Było chyba 30 osób przedemną. Ogólnie o każdej porze się wbijesz
-Rookgaard? Mało... Większość szybko go przechodzi a poexpić można sobie wszędzie...
-Gram tam od lutego i jeszcze nikt mnie nie atakował, nie kradł. Człówka serwera (brazole) zbanowana za Account Sharing więc cheaterów mało, lecz GM bywa tu raz na miesiąc.

Griin
15-07-2005, 20:43
ja bym tak Azury nie polecal :p
jak idziemy w czterech (ja 10 lvl, kuzyn 12 lvl, qmpel 14 lvl i 2 qmpel 11 lvl) to sie cykamy ! Radze: UWAZAJCIE NA URBEXX'A (~120 lvl~) ! nei radzilbym isc do miasta CARLIN (sam tam poszlem ale teraz czesto w Ab... siedze) !

pZdR...

Golempol
15-07-2005, 23:17
Celesta
1. Najwieksza zaleta : non PvP
2. Stosunkowo mala liczna n00bow( odkod wmuwilem kolegom ze julera jest lepsza to z celesty odeszlo okolo 60 n00bow) a co do julery teraz tam jest 60 n00bow wiecej wiec nieradze.
3. Zadko cos luruja a jak juz to tylko max 2 gs'y wiecej niewidzialem
4. GM zjawia sie raz w tygodniu na 15 minut wiec mozna afkowac do bulu
5. Jestem tam ja wiec to duzy plus
6. Jesli masz troche inteligencji sprytu i kolege z 50 lev mozesz zrobic bardzo dobrego trapa a wyrzsze levele zamiast zabic przyjda i pomoga zas male levele dedna dajoc skapy i nieoplacalny loot(tutaj tak sie n00by tepi) na ostatnim trapie padlo 20 ludzi (tak kumpel powiedzial ktory liczyl ciala) ale mi sie ydaje ze niebylo ich wiecej niz 10.
7. Czy wspomnialem ze celesta jest non PvP?
8. Pij mleko beda lepsze skille

Ardi
16-07-2005, 20:34
Moze ktos opisac "Saphire"

Knight michal dwa
17-07-2005, 18:17
Ja polecam Dla poczatkujacych Graczy server Celesta Male Kolejki Sever jest no-pvp wiec nie bedzie problemu z PK 8o
Ceny:
fire Sword:10-14K
Bp Hmm:Jak Dobrze Pujdze To za 1.2k Sprzeda sie
Bp Gfb: 3k Spokojnie
Bp Sd: 3.5-4K
Noble armor ok 3k
P-legs 300-500 gp
P-armor 1k
serpent sword:1k
Spike sword:1k
Guardin Shield:3-4K
Na Celescie Co Jest Dużym Atutem Tego serwera Jest wiekszosc Polaków wiec z Dogadaniem Nie Bedze Problemu A Jesli Nawet To Jestem Jeszcze Ja :flaga_pl:
Co Pozatym Duzo potworków i tych słabych i tych lepszych wiec z tremowaniem tez nie bedze problemu Wiec Goraco Polecam ten Server :cup:

Iron Reni
17-07-2005, 18:18
Xantera
Niezłe ceny.mjn

Iron Reni
17-07-2005, 18:21
NIezly świat to Xantera.
Umiarkowane ceny i dużo polaków(pk) :flaga_pl:
Troche noobów ;)

Da'blade
17-07-2005, 21:55
@Krechu PL
A ja mam w dupie ciebie. Jak nie masz nic do powiedzienia to siedź cicho.

@Iron Reni
Edytuj posty ^^

@Topic

LUCERA

1.Najwięcej jest brazylijczyków. Ale polaków też dużo.
2. Jak wyżej. Czyli jest dużo polaków.
3. Takie średnie ceny. Ani duże ani małe :P
4. No właśnie... Pa to zmora Lucery. Cholerne Archangels wprowadzili opłate za expowiska. Jeżeli wybuchnie kolejna wojna będe na niej walczył ^^
5.Mało Pk. Chociaż oczywiście zawsze sie jacyś znajdą ;)
6.Rook średnio przepełniony. Można znaleść miejsca dla siebie.

Fli$u
19-07-2005, 10:26
No to coś o saphirze :

1. Dużo polaków , Brazilów i hiszpanów (ab)
troche mniej swe i reszty narodowosci chociaż swe to najwiekszy lvl.
2.Ceny

p arm : 1k
p legi : 2k - 2,5k
k arm :10k (?)
k legi : 15k (?)
C arm : 35k
bohy : 80k (?)
fs : 25k
k axe 10-11k
dragon hammer : 3-6k
bp hmm : 1k
bp uh : 2,5k
bp gfb : 2,5k
bp sd : 4-5k
dragon shield 6-8k
steel/dark helmet : 300 - 500gp
skull staff : 20-25k (?)

Miła atmoswera ale jest troche pk (mało) ;(

zlodziei duzo... X(

rook przepelniony
expowiska na mainie ..nie sa przepelnione...

wejdziesz zawsze !!!
ps: nigdy nie bylo max osob (900)

Ithilbin
20-07-2005, 10:52
Czy mógłby ktoś przedstawić aktualną sytuacje polityczną Danubii i powiedzieć ile jest pk?Dużo, bardzo dużo czy mało?

Polewkin
22-07-2005, 07:58
No to coś o saphirze :

1. Dużo polaków , Brazilów i hiszpanów (ab)
troche mniej swe i reszty narodowosci chociaż swe to najwiekszy lvl.
2.Ceny

p arm : 1k
p legi : 2k - 2,5k
k arm :10k (?)
k legi : 15k (?)
C arm : 35k
bohy : 80k (?)
fs : 25k
k axe 10-11k
dragon hammer : 3-6k
bp hmm : 1k
bp uh : 2,5k
bp gfb : 2,5k
bp sd : 4-5k
dragon shield 6-8k
steel/dark helmet : 300 - 500gp
skull staff : 20-25k (?)

Miła atmoswera ale jest troche pk (mało) ;(

zlodziei duzo... X(

rook przepelniony
expowiska na mainie ..nie sa przepelnione...

wejdziesz zawsze !!!
ps: nigdy nie bylo max osob (900)

WIesz moze nie pisz przestarzalych info :P

1.Bardzo duzo Swe Rasistow ktorzy chca w pelni opanowac serwa, sporo polakow niektorzy 40lvl+(moi kumple)BR bardzo niewiele sa zdominowani na tym serwie
2.Jka powyzej sporo polakow jak i szwedow zapowiada sie wojna miedzy nami :D
3.Hmmmm... Ceny jeszcze stoja wysoko

P-Armor - 800-1k
Plate Legs - 2k
FS - 20k
Knight Armor - 10-13k
Knight Legs - 20k
Bohy - 60-80k
Knight Axe - 10-12k
Bright Sword - 40-50k
Fire Axe - 60k
Crown Shield - 20-25k
Crown Armor - 40k
D Lance - 120-150k
Warrior Helmet - 8-10k
Crusader Helmet - jak powyzej
BP HMM - 1k
BP UH - 2,5k
BP Sd - 4k
BP EXPLO - 3k
Sry za tak dlugi cennik ale moze komus sie przyda ;]
4.Atmosfera sie ostatnio zagrzewa Swe czyli tutejsi PA biora sie do roboty i chca nas oczyscic z serwa jednym slowem mowiac polacy z lvlelem 40+ dostaja info ze sa hunted od najwiekszej gildi na serwie (swe) Golden Gaunlet
Nowym graczom polskim polecam robic chary bo musi byc nas wiecej
5.Pkow jest dosyc malo raczej rzadko spotykalem ale i tak nigdy mnie nie atakowali w koncu jakis lvl juz osiagnalem ;]
6.Serwer jest pusty z rana gra max 200 osob w poludnie okolo 500-600 wiec na loozie mozna wbijac
7.Kumpel mowil ze rook jest dosyc pusty tego nie wiem bo mam pacca i w 2h opuscilem to przeklete miejsce teraz nie wiem jak jest :P
8.Heh SAPHIRA roX

Xyrius
25-07-2005, 10:19
MYTHERA
1. Masa BRazylijczyków... tak z 60% ludności, całe szczęście że duża częśc z nich mówi po angielsku. Polaków też jest nawet nawet - inne narodowości ? Cholera wie... 3języki panują - english, polish & BR

2. Player Killer - nie radze chodzić do Carlin. Na 4 wycieczki zginąlem raz (na 9lvl ^^) - nie ma ich aż tak strasznie dużo ale jak już się znajdą to chamscy. <- ale raz spotkałem jednego PK Polaka - jak sie dowiedział że ja polak to napisał że polaków niebije, UHnął mnie dał 100gp i sobie poszedł, i miało to sens atakować ??

3. Ceny ? A nie wiem, chyba nie obowiązuje żadna Price Lista - tylko raz spotkałem się z przypadkiem gdy 97lvl powiedział że albo mu sprzedam BP of HMM wg. jego price listy - u niego nie więcej niż 1k -.- albo deathne
A tak każdy sprzedaje po ile chce. Spotkałem się z noble armor za 1k

4. No można nawet znaleźć fajnych kumpli. Sam mam może ze 4 takich "poważniejszych", jak mnie jakiś 40lvl mag atakował (ja miałem 8) to do mnie z Kazo lecieli. Mag sie ze mną bawił, zablokował mnie i to mnie walnął z HMM, to mnie UHał. Ale jak się kumple zjawili to dostałem z sudden deatha. Było ich 3 - 30-40lvl więc mag die:)....

5. Rook ? Kiedyś masa ludzi - Rooka chyba w 2tygodnie przechodziłem. (mythera była chyba wtedy nowa), ostatnio zajeło mi to 6godzin

6. Kolejki? po 18.00 - zazwyczaj jestem tak z 70 ;) Ale zdarza się że niema kolejek.

7. Mi się ten świat podoba, żadnych Del'ToroPodobnych, wojen (obecnie) - próbowałem kilkakrotnie na innych światach i zawsze wracałem, polecam

Bobek5
25-07-2005, 10:33
Niedawno zacząłem grać na Balerze, oto moje spostrzeżenia:

Dużo(nawet za dużo :( ) Br... przeważnie jak ide na hunt podbija jakis koles i wyjeżdża z portugalskim... myśli że ktoś go zrozumie :P

Mało Polaków- z tego co się orientuje 1 polska gildia.

PK- na razie jeden chciał mnie połaskotać, 10lvl palek :D (mówił że odchodzi od Tibii i dlatego PK-uje :| (?) )

Na rooku dużo ludzi, na mainie mało - spokojnie można posiedzieć na znanych expowiskach samotnie przez parę godzinek :)

Ogólnie spokojny serwer, żadnych wybryków, na razie każdy podbija skile ...

Michaluspospolitus
26-07-2005, 19:07
To zaczynamy... SHIVERA (lubię wypowiadać Sziwiera)

Średnio w tygodniu, kupa w weekend, a zwłaszcza po 20.00. Średnio BR-ów, ale dają się we znaki. Myślę że 50% to BR, 40% PL i 10% innych. Polacy mili i nie PK-owie. Gorzej z zagranicznymi, zwłaszcza rodzinami. Miesiąc temu PK-owała rodzina Troy, a teraz jest spokojniej. Ostatnio było coś w rodzaju wojny, ale krótkie i bezkrwawe. Rodzina Rize Hunt. Czasami zamieszanie jest pod Depo w Thais, ale bardzo żadko. Myślę, że najgorzej jest w Carlin. A w Venore, Kazzo i Ab to spokoj. Dokładnie nie wiem, bo siedze w Thais lub w Kazzo. W innych miastach byłem tylko raz (dla FACC). Na Rooku jest średnio, ale o trolle trudno. Shivera to nowy świat, więc ceny są trochę wysokie, ale nie bardzo drogie. Na cenach się nie znam więc zawsze się naciągam na wysoką cene. Nie ma bandy panującej i nikt się nie rządzi! Na expowiskach jest nawet pusto, np. rano w Kazzo nie ma prawie nikogo i pod Thais też. Często są zapchane mino pod Thais i chyba tylko. Kiedyś byłem chyba tylko ja odrazu po save serwera (10.55-11.04).
Na świecie gram od około dwóch misięcy i jest miło. Mam dobrą ocenę tego świata.

Ardi
26-07-2005, 22:17
Moze ktos obecna sytuacja na lucerze opisac??

Horrofic Archer
31-07-2005, 23:41
Pacera jest starym swiatem non pvp aktualnie w h-levelach jest remis 145 m-sorc Sabulus i.....nei pamietam kto :P. Duzo polakow mieszka w AB i w Venore Na serwerze jest mniej wiecej równo wszystkich graczy wiec spotkac mozna : Br, Swe, Pol i esponol...ceny sa nickie dla przykladu

Boh-50k
C-arm-18k
k-legi-25k

Polecam grac na tym serwerze ;)

Phonix
01-08-2005, 09:12
teraz na azurze latwo sie wchodzi, wiekszosc wojen jest prowadzona +80lvl polakow ze swe ostatnio jednego swe zabili ktory mial 100lvl

cceny teraz to :
FS 7k
BoH 50k
Blue Robe ok 20k
Gs ok 20k
BS ok 20k
c-helm 1,5k-3k
vamp shield ok 20k

najlepsze gildie z dobrymi lvl Silent Force, Wanted, Blood Pact

Ziomisław
01-08-2005, 10:24
Przepraszam czy mógłby mi ktoś podać aktualny cennik i sytuacje polityczną ze świata Hiberna i Secura??

jogurt0
01-08-2005, 20:29
Fortera

Narodowosci: Polacy,Hiszpanie,Brazylijczycy,Anglicy,Amerykanie.
Liczba Polakow: srednia
Ceny: srednie (crown armor 20k, crusader helmet 8k)
Atmosfera: W miar mila (czepiaja sie tylko nooby)
Liczba pk: mala.
Przeludnienie: srednie.
Rook: srednia liczba osob da sie trenowac.
Odczucia: Lubie ten serwer i na nim gram. czasem trafiaja sie oszusci uwaga na nich!

slimaczek
01-08-2005, 23:26
Samera
1. Bardzo dużo tutaj brazylijczyków, więc to raczej serwer nie dla nas wiec nie radze sie zbytnio rejestrować ;P
2. Polaków jest dość mało, polskich gildii jest z 3-4 wiec po tym juz mozna zobaczyc ile jest polakow na serwie. Ale qmpli mi nie brakuje a wiekszosc i tak polacy (co nie oznajmia ze nie umiem gadac po angielsku -.-)
3. Gs kosztuje jakies 30k, bohy 60k, uhy są drogo bo za 3k za bp, crown armor chyba z jakieś 15k a taki np. plate armor to idzie za 500gp a crown helmet za 2k~.
4. Akurat jest wojna Residence przeciw Infernum, ci drudzy to są właśnie duży PA. Jeżeli często huncisz na potworach typu guardy gdzie expia inni highlvle to nie raz ci sie zdazy ze highlvl cie wywali z expwiska :/
5. PK jest bardzo mało na serwerze, mnie zabił tylko raz PK w moim życiu :P Ale trzeba umieć grać i nie wpakowywać się w kłopoty.
6. Ostatnio była kolejka nacodzien od 18, ale od manii nowych serwerów tworzonych przez cipsoft kolejka jest tylko o 20 i w najgorszych minutach jest 100 osób w kolejce.
7. Średnio, wiecej nie powiem bo rzadko tam jestem.
8. Serwer fajny ale szkoda że tak dużo brów.

Afrodyta Van'Hellsing
06-08-2005, 11:42
Swiat:Non pvp
Ludnosc: Hiszpania Polska Brazylia Szwecja
Ceny: Dosc duże ale jest to nowy serwe

Shields :
Medusa Shield (35k)
Dragon Shield (8-9k)
Demon Shield(200k)
Tower Shield (18k)
Dwarven Shield (100gp)

Runki:
Bp uh (2k)
Bp gfb (1.8k-2k)
bp sd(3.6k-4k)
Bp hmm (800-1k)

Armors:
Plate Armor (1k)
Dragon Scale Mail (300k-400k)
Magic Plate Armor (500-600k)
Dark Armor (1.5k)
Scale Armor(100gp)
Crown Armor (40-50k)
Knight Armor (20k-30k)

Legs:
P-legs (2.5k)
Knight legs (35k)
Crown Legs (40-50k)
Brass Legs (100-200gp)

Clubs:
C-mace (400-500gp)
Dragon hammer (4-5k)
Skull Staff (25k-30k)
War hammer (4k-5k)

Swords:
Fire Sword (17k)
Bright sword (30k)
Serpent sword (1,5k-2k)
Spike Sword (1k-2k)
Giant Sword (80k-100K)

Axe:
Dwarven Axe (3k-4k)
Orcish Axe (200-400gp)
K-axe (5k-6k)
F-axe (40-50k)
Naginata(40-60k)
Guardian Halaberd (80k-90k)
Dragon Lance (100-120k)

WYPISALEM TYLKO NAJPOTRZEBNIEJSZE Z ITEMKOW NA SERWIE ZYCZE MILEGO GRAINA :D:D:D:D:D CYA IN TIBIA

Djimy
08-08-2005, 10:47
opiszcie titanie plz...

Bronas
10-08-2005, 17:18
Czy mógł by mi ktoś podać listę światów non-pvp z w miarę niskimi cenami

hagdan refugia
12-08-2005, 22:22
LUNARA

-narodowosci:Polacy(duzo), Szwedow(Jeszcze wiecej), no i:Meksykanie(gadalem z 1),Niemcy, Brytyjczycy i Francuzi
-ceny:
Fire sword - 4k
Serpen Sword - 500 - 800gp
Plate Armor - 800 - 1k
Plate Legs - 500gp
Skull Staff - 5k-10k
bp of hmm - 1,4k
bp of uh - 3k
bp of sd - 5k
dark helmet - 300gp
- na serwerze jest troche pk ale glownie siedza kolo dp
-miejsce do expienia: powiem tak "kto rano staje temu pan bog daje"
- duzo ludzi na serwerze
- na rooku srednia ilosc ludzi
- dobry swiat!!!!!!!!!!!!Polecam

Giantsnajper
14-08-2005, 02:57
Refugia

1.Polacy,brazylijczycy,szwedzi,troche n00bkow z niemiec i dani o i anglicy
2.Polakow calkiem sporo
3.bohy za 100k, fs za 30 , bright sword za 50k
4.non-pvp pod depo zawsze ktos kogos obrazi;/
5.taaa ja wale w nich z hmm'y a oni nic;/;/
6.zawsze znajdziesz kont dla siebie
7.omg zdzieraja na rooku a zwalszcza br ale expowiska jak zwykle puste jesli nie chodzi gdzies obok orc spearmen:)
8.gram pallem wiec z expem niemam problemu. taaaaa jak pojde na ghoule i scorpy to zawsze jakis 10/9 lvl bedzie tam siedzial i biegal z nimi a zwlaszcza knighty

Night_Angle
15-08-2005, 00:52
Chyba o czyms zapomnieliscie A AMERA X( przeciez to najlepszy server.Troche za duzo Br i Swe,ale jest dużo Polaków i to jest Cool ;) !!!
Ceny są średnie:
-Plate set 1k max 1,5k.
-Knight Set 16k max 20k (ale to troche przegiencie X( )
-Crown Set 45k max 50k
-bOHY 60k
------------------------
Miecze:
-Serpent Sword 500gp 1k max Spike Sword tak samo
-Fire Sword 4k max 6k
-Bringht Sword 15k max 20k
-Gigant Sword 25k max 30k
-Magic sword 1000k :P
------------------------
Tarcze:
-Dwarfen shield 100gp max 200gp
-Beholder Shield 1k max 2k
-Guardian Shield 2k max 3k
-Tower Shield 6k max 8k
-Crown shield 8k max 10k
-Medusa Shield 20k
-Demon Shield 50k max 60k
-MMS 180k
-------------------------
P.S Polecam ten serv ,bo ja na nim gram :P .POZDRO 4 ALL

Mafuss
15-08-2005, 17:43
XANTERA :)

-Brazylia,Polska, venezuela
-srednio
-fs 7-10 k,knight set 20-25k,
-hmm troche glupie bry sa :/
-Pk najczęsciej Brazylia czasem polska i czasami zdarzy się jakis szwed :-)
najwięcej jest w carlin a najmniej moze edron a dla facc kazzo
-od godzin 8-18 malo aod 21-6 duuzo ;/
-strasznie duzo ludzi o.0
-hmm fajny server lecz strasznie duzo brow którzy pkuja :)

Vesper Drago
15-08-2005, 18:32
Never Xantera... Nie zdążysz przyjść na maina już musisz płacić... :]

Kościorwij
16-08-2005, 14:03
Pandoria
1. Polacy, szwedzi i brazylijczycy
2. co 3 gracz jest polakiem
3. bright sword ok. 30 k, knight armor 7k-10k, p-armor 600-900 gp
4. raczej miła atmosfera, bójki są rzadkie
5. dość mało PK, dużo ,,samobójców*"
6. średnia ilość luda
7. dużo ludzi (prawie wszystko to nooby :p )
8. bardzo lubie ten server ze względu na dużą ilość ludzi którzy ci pomagają.
*= goście którzy atakują hight lvl przez co giną średnio 5 razy na minutę

Szwedów jest mniej niż Polaków, ale są o wiele lepiej zorganizowani.
Bodajrze wszystkie lvl 100+ to szwedzi, na szczęście są oni spokojni.
Niestety jest bardzo dużo nisko lvl polaków którzy dość ostro noobkują
Jest bardzo spokojnie, nie ma żadnych wojen i dość mało pk
W pk-owaniu przeważają low-lvl
Ludzi na serwie jest dość mało, mimo iz nie mam Pacca nigdy nie czekałem w kolejce na meina.
Na rooku [ gdy ja na nim byłem ] był dość duży tłok teraz jest lepiej spokojnie można go przeskoczyc w 1 dzień.
Jest conajmniej 1 gildia polska :cup:

Pandoria to naprawdę bardzo miły serwer.

@edit: coś za dużo powtórzeń było

emceelek
19-08-2005, 16:43
Selena :)
Polacy,Brazilijczycy(jak wszedzie :)),Szwedzi,Holendrzy,czasem Australijczycy
Polakow jest nawet duzo...a Abnajwiecej :)..totez najwiecej PK :]
Ceny?? nie jest drogo 1 k P-arm Bohy-od 50 do 70 k ..
Atmosferka mila .... tylko czasem mozna spotkac niemilego ludka z Vidfame :]
Pk -- hmm duzo jest w Ab
jest akurat
Tez calkiem dobry !!
Mi sie podoba :P!! a wiec zzapraszam ...jakby co to pisac...pomoge

pk duzo w ab? loooooool...to idz do carlin i porownaj xD

selena rulez (niewliczajac rooka)

Vekegi
19-08-2005, 18:01
Przepraszam czy mógłby mi ktoś podać aktualny cennik i sytuacje polityczną ze świata Hiberna i Secura??

Price list jest ;((( http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=867473&pagenumber=1

MATI9630
19-08-2005, 21:03
Nikt nie opisał Honery?oO

Non - PvP :p
Większosć to chyba Polaków, Szwedzi też są, ale jeszcze ANI RAZU na Honerze nie usłyszałem "br?"
Pk jest mnóstwo, zwłaszcza, że to non-PvP
Noobów? Jak na innych światach, ale znwou nie tak dużo.
Ceny.. raczej normalne..
Polacy mili i życzliwi :] Pomagali mi bardzo chętnie po haku :)
Ludzi.. no mało jest i dlatego w dzieńb i wieczorem kolejek nie ma;]
Polecam ten serwer.

Fire Necromacer
19-08-2005, 22:56
A wiec Refugia.

Sporo polaków ale też anglików, brazylców i jeszcze szczypta niemców.
Ceny bardzo wysokie np. serpent sword nawet do 3,5 K, Crown Armor 50K!!
Serwer bardzo miły, ale gorzej z rookiem bo ceny wysokie, wszyscy chcą się dostać, przejęte expowiska itp. itd.
PK nie ma bo to non-pvp :D Ale troche noobuw kturzy są bezkarni i kupe durnych nicków.
Zapraszam na ten server!

ShoX
21-08-2005, 08:53
No więc tak. ALDORA.

-wyjaśniłem wyżej.

Od tego czasu duzo sie zmienilo
-polacy,br,swe najczesciej
-bardzo duzo
-ceny poszly w gore po price liscie eliego
-ludzi coraz mnie xD
-pekerow jest masa az strach chodzic bez kumpli h-lv to ***a*i PA bija 80+ tak do zabawy
-sam tu gram ale niepolecam..jezeli juz zaczniesz grac a sie wybijesz to radze uwazac

galatook cleyker
21-08-2005, 10:27
Dunabia
duzo polakow
malo innych narodowosci 8o
k-arm 4k
k-legi 8-10k
p set 700-800 gp :D
stell helmet 100 gp
c-arm-12k
pk srednio ;(

Lord Arturs
21-08-2005, 13:45
fajny swiat tylo ten pier..... Konda, jak by go niebylo to jest raj!!

sdek1
23-08-2005, 11:56
GALANA

1. Polacy, Szwedzi, Hiszpanie, Brazylijczycy (czyli jak wszędzie)
2. Średnia ilość polaków
4. Nie ma dużo PA, (ale jak wszędzie da się paru znaleźć)
5. Średnia ilość pkerów (może dlatego, że średnia ilość polaków? :P). Tutaj przoduje thais
6. Da się znaleźć wolne miejsce do poexpienia
7. Rook przepełniony
8. Fajny świat bo ja tam gram ;)
troche zawysokie ceny podales mniej sze som k armor 5k bohy 70k

Night_Angle
23-08-2005, 14:26
Czemu nikt nie komentuje Amery nikt na niej niegra X( noobs!

Mioduch la'Fam
23-08-2005, 14:45
Dunabia
duzo polakow
malo innych narodowosci 8o
k-arm 4k
k-legi 8-10k
p set 700-800 gp :D
stell helmet 100 gp
c-arm-12k
pk srednio ;(

jak stell helmet moze chodzic po 100 gp jak w sklepie da sie sprzedac za 200 lub 300 ? ^^

Temexoxo
24-08-2005, 00:39
za ile sa bronie na Refugia i jakie

Hellraiser
24-08-2005, 00:55
FURORA
1.99 % Polacy odrazu punkt 2.
3.Swiat powstal 6 lipca okolo 17 gram od pierwszych sekund to wiem :P
4.Ceny wysokie np. d lance z 150 k f axe z 50 k skull staff 30 k p set okolo 2k
k set jakies 40 k c set z 70-80 k wiec ceny gigantyczne :P ale tanieja :P
5.Nie ma zwykle pa ale jesli pa to polacy dziwny swiat pod wzgledem tego polacy huntuja polakow
6.Raczej nie ma pk a jesli to na drodze z ab do carlin\
7.Serwer przeludniony na punktach gdzie sie expi do 30 lvl dwarfy trolle takie pierdółki a guardy srednio soldki itp.
8. Rooka przejdzie sie w pare godzin jednak odejdzie z tradycyjnych 3 h
9.Polityka dziwna nie ma run prawie na sell a kazdy sprzedaje te same itemy np. 30 lvl to devil helmy itp. a 80 g armorki it.Sami polacy w wojnach jesli sa chaos nie ma panowania nad serwerem pozadny.Mysle ze podczas rooku szkolnego cos sie zmieni.

Wielka Bamboocha
24-08-2005, 11:50
Azura:
1-Nie za dużo zabijania poniewasz istniejąskule.
2-Dobre ceny.
3-Szybko się expi bo wcale tak dużo typa nie ma.

Heliwurab
24-08-2005, 12:40
Secura

Bardzo polecam ten świat tym, którzy nie nawidzą światów PvP i ludzi PK. Na Securze są bardzo niskie ceny ( np. BoHy za 40 - 45 K, ). Ale jeżeli nie masz Pacca to musisz być bardzo cierpliwy do zalogowania wieczorami. Świat jest bardzo przepełniony ( wczoraj się logowałem prawie 2 godziny 40 minut od 19:30 do 22:10 ).

Sorry, ale ja widze że ludzie sprzedają OD ZAWSZE bohy za 50-56K ;/

Secura
Bardzo dobry świat, po Update dużo ludzi wyniosło się z niego więc są mniejsze kolejki. Dużo polaków, ale jakieś 60% to nooby. Br i Swe coraz mniej, ale nubki zostają :P Respy są często przepełnione, ale np. na Fibule zagląda jakieś 10 osób w ciągu 5 godzin :P
Bardzo polecam ten świat!

Verturus
24-08-2005, 15:49
Ehs... Titania Rules!;] :cup:

kristoff-desann
25-08-2005, 13:17
Valoria
Dawno nie gralem w tibie ale kolega mi powiedzial ze dzieje sie tam straszne rzeczy(że jakies wojny i ze apitov sie wkurzył)powiedzcie o co chodzi. :(
pozdrawiam

karolczuk14
27-08-2005, 17:07
No cóż Dolera nie jest światem mlekiem i miodem płynącym... Na Rockgardzie panuje chamstwo (jak wszędzie zresztą :p ) Można spotkać polaków, amerykanów, brazylijczyków, szwedów i francuzów (dwie ostatnie nacje bardzo rzadko). Pozatym ostatnio spotkałem niejakiego Władimira (rosjanina) :) . PK są wszędzie, co drugi człowiek nim jest. Carlin i Venora to największe skupisko PK. Ludzie nie są mili i każdy wbije ci nóż w plecy przy pierwszej lepszej okazji... W khazo jest jednak gildia polaków anty-pk. Teraz chłopaki juz nie mają packa, ale wczesniej niezle się z nimi wsprółpracowało.

varrez
28-08-2005, 23:20
ZANERA the best!!!! A oprócz tego polecam nowe serwery takie jak Thoria (mam tam 31 lev). :cup:

Tajemnicza Lady
29-08-2005, 16:23
Wszystkim początkującym polecam Lunare.
Lunara jest to wg. doć fajny świat. Ponieważ jestem jeszcze na dość Wg. mnie małym lvl to mogę coś opwiedzieć o atakach PK. Szczerze mówiąc na Mainlandzie jeśli będzie się stosować 4 zasady to można spokojnie przerzyć karzdy atak PK:
1.Nie zostawiamy postaci gdzieś na środku miasta tylko albo się wyloguwujemy, albo zaszywamy się gdzieś w Depocie.
2.Nie:
obrażamy, oszukujemy, jesteśmy namolni.
3. Jeśli ktoś nas już zaatakuje to <patrz punkt 2 ;) > tylko uciekamy, z jakieś 10 gp wyrzucamy daleko za siebie. Lecz jeżli mamy wysoki lvl albo jakieś skuteczn runki, to przyjmujemy zaproszenie do walki ;).
4.Ni chwalimy się ilością kasy ani EQ. Nie rozmawiamy o skillkach i/lub levelach zarówno jak i magicznych. Chyba, że rozmawiamy z kimś znajomym... Ale tylko na privie.
Na lunarze można też spotkać bardzo duuużo polaków. Osobiści spotykam 5 dziennie. Jeśli chodzi o atmosfere i nstrój to... wystarczy zignorować coś w stylu " YEEEE ZGŁĘBIE (cenzura.....) NASZE WIŚLAKI WSA POKONAŁY! HA HA HA!" - to moż być całkiem fajnie ;).
Na Roggardzie jest bardzo dużo jak ja ich nazywałam "Clonerów" Chodzili i kazali położyć Ci kase na ziemi aby ją zklonować. Jeśli b yło się na tyle mądrym i nie zostawiało się 50 gp na ziemi i wciskało się CTRL+CLONS / CTRL+L. To było spoko. A... i bym zapomniała o truciznach. Zawsze gdzieś ktoś Cię zapyta czy chcesz coś na uzdrowienie... Nic nie pijcie!!!! Zazwyczaj jest to trucizna po której umieracie.... Ja się osobiście na to nabrałam :P

Ojczul1
30-08-2005, 10:36
up twoja inteliganjca mnie dobija
topic:wez inferne:P fajna zabawa jest zastanawiasz sie czy depo dojdziesz

Cossma
30-08-2005, 10:46
Czemu nikt nie komentuje Amery nikt na niej niegra X( noobs!

Ja grałem na Amerze i na kilku innych servach.
Co do Amery to było na niej spoko jakiś rok temu teraz jest dużo nobów i loli
(przykład. koło gildi magów siedze i robie runy <nie afkuje.> mam 12 lvl mag a ty se podchodzi knight 10 <lol> i zaczyna mną przesuwac <tak jest prawie zawsze>według mnie najleprzym rozwiązaniem więc było udawać AFK'a i poczekać aż ten 10 lvl <lol> zaatakuje mnie licząc na darmowe runki a wtedy długo nie pozył jak zobaczyłem white skula.

topic. Teraz polecam świat JULERA :D :D :D :D

Nivelis
05-09-2005, 00:14
Po ostatniej dużej wojnie Saphira stała się nareszcie dużo spokojniejszym i przyjaznym światem.
Sporo graczy jak Vilshion, Etteron, Starke Phan, Azzkal i inni (którzy byli po stronie przegranej) to byli jedni z najbardziej znanych PA - dzięki temu zmniejszyła się znacznie liczba przypadków 'power abuse', a z powodu dużej liczby graczy będących na czarnej liście rządzącej gildii - mniej jest też przypadków pk, bo mają co robić i na kim się wyżyć.

Niestety populacja Saphiry po jej burzliwych czasach znacznie zmalała.
Dlatego rządząca gildia 'No Pain' razem z naszą - 'Draconians' - dąży do zwiększenia liczby graczy na serwerze.
Powstała inicjatywa aby nowych graczy zachęcić do gry na Saphirze.

Dlatego każdy nowy na mainie otrzyma podstawowy darmowy ekwipunek oraz pomoc i poradę. My (gildia Draconians) zajmujemy się głównie graczami z Polski, najlepiej by mieszkali w okolicach AB-Carlin.
Wystarczy nawiązać kontakt z kimś z gildii, a osoba ta powinna pomóc jeśli nie osobiście to powie do kogo się zwrócić.

Co do dodatkowych zalet serwera:
Dobrze idzie utrzymanie cen przedmiotów i run... ekonomia ma się nieźle, zwłaszcza że nie ma dużo dobrych przedmiotów (2 dsm, 0 mpa, 0 golden legs, itd ukazuje to także ilość c-setów czy blue robe).

Jako gildia rpg 'Draconians' będzie robić też ciekawe eventy i akcje w okolicach AB. Dodatkowo utrzymujemy kontakt z całą polonią na Saphirze na naszym forum http://members.lycos.co.uk/infernalki . Tam też pojawiają się ss-y, informacje o eventach czy polski trade board Saphira/Inferna.

'Draconians' to gildia rpg założona przez doświadczonych graczy grających wcześniej na Danubii i Infernie.

arimedes
05-09-2005, 22:29
SAPHIRA]

1. POLACY 60%
- SWEDEN 20%
- BRAZILIAN 15%
- Rest Of World:D 5%
2. Polaków jest full i to wszyscy w elicie <Skalniak Drake Rulez:D>
3. Ceny JEszcze dosć wysokie( Fs 15/20k, B.R<blue robe>40/50 k.)itp.
4. AtmosFerka jest raczej smieszna i luzna <chociasz są smierdondy pk> ale to żadko z rególy 7 lvl white skull itp:D:D
5. Mało Takich zapalobych chociasz sie zdażają
6. Zalezy gdzie..... i zalezy kiedy wieczorem to wszedzie pelno<nio moze nie na daramie>:D ale rano i popoludniu luzik
7. Rook doprzejscia ale TYLKO RANO
8. Kocham Go:D Fajnie Mi sie gra ITP:D

Mentos23
07-09-2005, 19:30
saphira 60% polacy, ta ale kto żądzi a przede wszystim jak !

Hmm a co z AZKARĄ, chcem zagrać na jakims nowym świecie ale nie wiem czy OBSYDIA czy AZKARA, napiszczie gdzie kto żądzi i czy jest duzo wojen, no i oczywiście jeśli tam gracie , napiszcie jak bardzo mnie zachecacie i że dacie mi protekcje na starcie :p

Gorgy
11-09-2005, 00:53
Czy ktos wreszcie opisze Obsidie ??? Bo nikt jej nie opisał. X(

Burakou
11-09-2005, 01:23
Może sam byś opisał. TU są tylko posty opisujące światy, a nie ponaglające innych. Kto powiedział, że ten temat musi ci pomóc? On tylko może pomóc.

Gorn barbarzynca
11-09-2005, 20:35
Czy to prawda że na guardzie nie idzie zabijać graczy??

^Zohop^
15-09-2005, 00:01
Czy to prawda że na guardzie nie idzie zabijać graczy??

Lol? Chcialbym Ci pomoc ale nie kumam za bardzo o co Ci chodzi ;S

A co do topicu?

Zapraszam wszystkich na Chimere :)

Alc Zmin
15-09-2005, 08:15
Valoria
1. Co do narodowości to w sumie dośc dużo polaków, brazoli umiarkowanie (znaczy nie za duzo) a w sumie reszta po rowno. Jest dwoch dosc dobrych polakow.

2.Co do ilosci polakow to pisalem juz wyzej. W Carlin i w Ab dosc duzo, ale w to nie znaczy ze polakowi sie tam gra latwiej bo pomagaja.

3. Podam niektore ceny:
P-set 1.6k
Knight armor 9k
Draggy shield 5k
GS - 40 k
FS - 11 k
Skull Staff - 12 k
Draggon hammer - 2 k
Fire axe - 15k
Warrior helmet - 7/8 k
Bp SD - 4k
Bp UH - 2,5k
Bp HMM - 1k (ostatnio mam problemy z kupnem..)
Czyli w sumie niedrogo

4. Raczej nie ma jakis niemilych ludzi. Nie wiem jak wygladaja stosunki miedzy hlvl'ami ale nie widac zadnych wiekszych starc...

5. Co do PK to czasami ktos sie kreci w Troll Caves kolo Thais, czasem na Foldzie ktos jest no i generalnie niebezpiecznie afkowac poza miastem....

6. Jak sie gra o przyzwoitych godzinach to sa nawet wolne expowiska. W ghostlandzie jest b. malo ludzi.

7. Na rooku jest cala masa polakow i cala masa noobow. Po prostu siedziec sobie na czyms mocniejszym (np. orci) zeby nie bylo noobow i zrobic te 4,2k tak syzbko jak sie da.

8. Mi sie gra w sumie niezle. W porownaniu do Chimery jest duzo lepiej. Jedyny minus jest taki ze trudno sie wbic w poludnie.... Mimo wszytsko na pierwszego chara nie polecam. Nie wiem czemu, ale po prostu wydaje mi sie ze na inncyh swiatach jest troszke bardziej przyjaznie dla lowlvl.

Po 1 Valoria Jest przepelniona PA I To jest nie Za bardzo mily serv

Rafish
17-09-2005, 09:59
Galana

Polacy,Szwedzi,Hiszpanie,Brazylijczycy
Wiekszosc polakow

Ceny juz troche tansze :Np K axe (nie wiem jak jest srednio ale moj kumpel kupil za 2.7k ;o) Fs 7k k Armor 8k k legs 14k bohy 50k? golden legs 300k Magic Plate Armor 1000k

na tym swiecie nie polecam carlin.. duzo pk i noobow;/

Hail Kazordoon :D

Pih
18-09-2005, 11:19
Ludzie od*******a wam jasne ze macie wybrac swiat galana najwiecej polakow!!!:D gm-y za*******aja po depo i robia free itemy ;p

Kapa
19-09-2005, 20:27
Plx opiszcie jakis swiat dla poczatkujacego gracza bo ja na razie mialem tylko 12 lev na Pacerze :baby:
Moze byc pvp ale taki gdzie bedzie sie mi fajnie gralo.

EDIT:
Mógłby ktoś opisać świat Malvera????

Wufei
22-09-2005, 22:43
Malvera:

1) 80% serva to br, ale ci lamowaci, nie normalni :/

2) Mieszkam w venore, i nie widziałem żeby ktoś jakąś borute siał :P w veno mieści się ze 2 ownujące rodzinki i tam nikt się nie wozi

3) Ceny tak jak na nowym świecie, spike sword 2k, draggy shield 10k, fs 20~k itp...

4)Niemiłych pkerów to tam nie ma, byłem dziś na ac wracam juz patrze red skull mysle do wała to dead :D napisałem do pkera ";p" a on mnie zostawil i puscil smajla :D, czyli pkerstwa zbyt dużego nie ma ^.-

5) Na server da się wbić spokojnie o każdej porze dnia i nocy, btw najlepiej grać za dnia bo w nocy u br jest dzień i oni wtedy wszystkie spawny zajmują xD

6)Polaków zbyt wielu nie ma, i dobrze trafi sie tam jakiś jeden polaczek na 20 ^^

7) Podsumowując mi sie gra tam dobrze :P nie ma noobków, lamerów itp...
expi się wmiare szybko, jak się wie gdzie chodzić, no i jest czasem szansa, że ktoś kończy grę i można wychaczyć niezły stuffik, ja tak dostałem dragon shielda i spike sworda ^.- ot tak nawet nie prosiłem ;P

ogorek
22-09-2005, 23:09
IRIDIA

-narodowosci: polska, hiszpania, swe, br
-na moje oko 50$ polakow. napewno sporo
-ceny: srednie (nowy server)
-atmosfera: revelacja, nie spotkalem jeszcze zadnego PA, najwyzszy lvl to 106
-PK: ogolnie to chyba tak jak w szedzie ale jesli szukasz spokoju to zabraszam do AB! nawet jak ktos fiknie to zaraz dostaje w dupsko.
-na servie jest w max 450 ludzi
-rook: srednio
-revelacja, ab rulez! ktos podskoczy bez powodu i jest martwy. jak jakis low lvl skull sie pojawi to praktycznie odrazu zalicza ded

Kapa
22-09-2005, 23:22
Thx za opisanie Malvery. Zrobiłem chara na tym servie i gra mi się przyjemnie, przynajmniej na razie (jeszcze rook :( )
EXP idzie opornie ale za to kaska idzie szybko :) Po pierwszyej setce exp miałem już 200 gp :)

P.S. Sry za off topic.

Mors_vinera
28-09-2005, 13:24
Yo :]
Ja polecam dla poczatkujacego i NIETYLKO swiat VINERA czemu ?
- pomoc od polakow na rooku
- szybko zdobyc kumpli bo to nowy swiat
- nie jest przepelniony nontoper dzien w dzien :]
to tylko tyle jesli chodzi o klimat ludzie pomagaja nawet jesli ktos 1 raz gra :)
gram w tibie ok. 4 miechy gralem na roznych swiatach ale ten jesli chcesz sie czegos nauczyc dobrze pasuje spotkalem kilka dobrych ludzi :)

Fire Necromacer
28-09-2005, 16:11
za ile sa bronie na Refugia i jakie

Masz przynajmniej troche cen:

SWORD
serpent sword-od 2k do nawet 3k (szybko spadają ceny)
spike sword-kolega kupił za 1,5k wiec dojdzie do 2k
fire sword-trudno kupić (jak ktoś sprzedaje to 5 osób do niego pisze..)
cena FS wyysoka nawet do 26K a zaczyna się od 20K
bright sword-kupe ludzi sprzedaje bo wbilo w jednym momancie 45 level, wiec łatwo kupić, ale trzeba mieć od 38K do 40K
AXE
Dwarven axe-kupe ludzi sprzedaje i za okolo 5K ale odradzam kupować
knight axe- kupisz zawsze za 10K czasem za 8K
fire axe-niewidzialem żeby kto kolwiek sprzedawał
Dragon lance-niekupisz (chyba, że za pare miechów albo lat...)
CLUB
morning star- taniutko bo nawet 300 gp a najdrożej 400gp
Clerical mace-trudno kupić ale jak znajdziesz to do 600gp
Skull staff-40 K i jest twuj nie taniej dużo na rynku
War hammer- na początku grania widziałem jak ktoś sprzedaje ale teraz to rzadkość
LEGS
plate legs-od 2,5K do 3K ale niekupisz, bo na jedną osobe sprzedającą przypada 3 kupujących :D tylko poczekać bo na dragi masowo huncą wiec zaraz bedzie
Brass legs- kupisz odrazu ale tylko (co dziwne) w thais :)
Knight legs- 40K i prawie nikt nie sprzedaje chyba, że odrazu knight set kupisz za jakieś 55K
crown legs-nie widziałem ale napewno są drogie :D
ARMORS
plate armor-1K czasami wyjątki i po 800gp sprzedają
noble armor-na początku serva sprzedawali a teraz znikło z rynku ale do 6K
Knight armor-15K-16k łatwo kupić
Crown armor-40K-45K nawet łatwo kupić
Blue robe-od 85K do 75K zawsze na trade są 3 osoby spzredające
Dragon scail mail- na początku widziałem jak sprzedawali za 400K teraz można kupić w promocyjnej cenie 385K :D
Magic plate armor - na początku duużo noobkuw na 20 level popisywało sie, że sprzedadzą ale teraz nie ma
SHIELD
dwarven shield-zawsze i wszedzie kupisz za jakieś 350gp
beholder shield-nikt nie sprzedaje
Gaurdian shield-można kupić za prawie 10K
Dragon shield-kupisz bez problemu za 12K
crown shield-nie widziałem jak ktoś sprzedaje i nie wiem za ile :(
Vampire shield-60K do 70K ale łatwo kupić
Shield of the Mastermind-najwyższy level na Refugi spzredaje ale nikt nie wyrażą checi bo jest zaje.... drogi
RUNKI
po update jest drożej
Bp hmm 1,2K nawet do 1,4K
BP uhów 3K do 3,5K
BP gfb jakieś 3K do 3,5K
BP explo żadko ale do 3K
BP SD kupisz prawie zawsze za 4K
Zapraszam wszystkich na ten milutki server! Codziennie przybywa jakiś polak nie ma BR (przynajmniej za dużo). Ceny są duże ale podstawowe ceny EQ lecą szybko w duł. Trudno znaleść palla na deserta, ale da się wytrzymać.

Edit: zapomniałem o hełmach :D
HELMETS
Soldier helmet-50gp
Stell helmet-może i ładniejszy od dark, ale trudniej kupić i jest droższy, ale kosztuje 400gp
Dark helmet- można kupić za 250gp minimalnie, a najdrożej to 300gp
Crown helmet- bardzo dużo na rynku i można kupić za 4K do 5K
Royal helmet-trzy razy widziałem jak ktoś sprzedaje, a można kupić za około 100K
Devil helmet- można było kupić za 7K, ale teraz nikt nie sprzedaje

Down
Dzieki, ale widziałem jak typi za tyle tylko sprzedawali na początku, a na ceny w temacie :"nogawice" nie patrze wiec bardzo przepraszam i już to poprawiam.

Sadamq
28-09-2005, 16:16
Brass legs- kupisz odrazu ale tylko (co dziwne) w thais cena to od 450gp do 500gpA w sklepie za 195 gp -,-

Norbi knighcik
02-10-2005, 22:22
moze mi ktos podac cennik na Aldore

palladin Vieniox
04-10-2005, 22:43
PLZ dajcie jakis opis seleny i CENY!!! To tylko prosba bo zaczynam grac.... Jak narazie na roq duzo noobów :/ nie to co Azura, Rubera, Hibernia czy Furora ;]

Ale kumple z klasy graja to tez zaczynam :] lol

Lord Rad
06-10-2005, 17:17
honera
-BR, bardzo dużo pl ;) , Swe i niemców nie widziałem ani razu...
- Polaków od cholery wszędzie się szwędają ;)
- bardzo tanio jak na dosyć nowy serv, i runki idą dobrze :D
-I to za co kocham mój serv, zero totalne hacków (poza małymi wyjątkami) zero band wyłudzających kase, ale za to dużo złodzieji i noobów.
- Non pvp
-Server ma mało ludzi, dlatego często trafiają się fajni ludkowie
-Rook, bardzo dobrze zaludniony, i bardzo mało rookslayerów.
- Bardzo miło się gra, w zasadzie to wszystko, zapraszam do gry :evul:

HeRMi
08-10-2005, 16:01
SIEMKA mam na imie Emma lubie Emme Watson z powodu ze jest moja imienniczka i ze jest fajna i podobna do mnie mam prawie 12 lat lubie Mange

Demon_2210
08-10-2005, 17:17
Na Liberze

1.Dużo Polaków,Hiszpanów,Brzilijczyków
2.Dam jakieś itemy np.Noble armor fire sword itp.
3.To jest PVP !!! :berserk: a ja uwielbiam PVP :wiking:
4.Jak ktoś wam podskoczy to bedzie miał deda :kat: (nawet dwa) :)
5.Bardzo tanio runy itemy itp. (czasami dostaniecie coś za FREE !!!)
6.Mało Pk (no czasami są ale jak są to mają deda) :)
7.Polacy z wysokimi levelami którzy niezabijają słabszych od siebie :]

Więc jak ktoś jest na Libernie to niech napisze na gg B)

Hot Sauce
09-10-2005, 14:55
Aldora:
1. Najwiecej polakow (powiedzmy 50% servera), drugie 50% to br, swe.
2. Duzo, bardzo duzo :)
3. Srednie - FS - 8-9k, Draggy shield - 3k
4. Mila, ale jak na kazdym swiecie sa PA :P
5. Pkrow nie zauwazam prawie wogole wiec raczej malo :P
6. Cyclopolis, guardy i inne znane miejsca zawsze sa zajete, ale tomby, roty na daramie prawie puste ;]
7. Na rooku dawno nie bylem, ale podejrzewam ze tak jak na kazdym swiecie, czyli srednio ;)
8. Drugi swiat, na ktorym gram, i zdecydowanie lepszy :) Wczesniej byla Nebula - swiat PA i wojen

pozdro600 XD

Mikkie
09-10-2005, 15:00
Wybież Harmonie zobaczysz Harmonia to najlepszy świat.

Dj Vroog
12-10-2005, 19:16
Ostatnio znalazłem na Galanie inne kretyńskie nicki: Smerf ludojad, Ciepla jajecznica, Zmarszczony Fredzio, Pawciioo, Je*any h*jman, Czego sie gapicie debile, Johny jedenastopalcy powraca, Yow Ixman super ultra

Sami oceńcie inteligencję tych graczy....

yattaman
12-10-2005, 23:11
P A C E R A

+/- Żadnego PK
+ Sporo polaków
- Gra tu tyle graczy, że czasami trzeba poczekać troche na wejscie do gry
- Ciężko expić (tam gdzie potwory, jest tłum graczy)

Vikons-Powrot
13-10-2005, 21:17
Wiesz, radze ci wybrac taki swiat ktory jest non PvP.
Nikt cie tam nie zabije i mozesz robic mlvl przed depo a nie jak jest PK to siedzisz w depo bo moze cie zabic i moze ci spasc lvl albo tez mlvl.
Ja np. gram na Asterze.
NON PVP ROX B)

Zac
13-10-2005, 23:31
moim zdaniem na non pvp jest chamstwo bo jak ktos mi np ukradnie loota to co tylko moge go powyzywac albo cos. takie jest tylko moje zdanie bo na non pvp nigdy nie gralem

ja gram na iridii i co do tego serwera to jest wielkie chamstwo duzo polakow i szwedow ktorzy niezbyt sie lubia....

MATI9630
14-10-2005, 09:44
Na PvP mogą ci ukraśc loota i ciebie dednąć...

Gargolec
14-10-2005, 22:46
1 Polacy, Szwedzi, Hiszpanie, Brazylijczycy (czyli jak wszędzie) :D
2 Ceny sa Bardzo niskise Np; Fire axe 8k do 10k 8o
3 Mała ilosc Pekerów Mozna Stac na Afk ale trzba uważac(Carlin) :evul:
4 Da sie znalesc Miejcówy Do expinia np; Gosltand B)
5 Mało Ludzi na Rooku
6 Wogule nie ma Kolejek
7 Przewaga Polakówhttp://forum.tibia.pl/misc.php?do=getsmilies&wysiwyg=0&forumid=19#
Polska
8 Fajny Świat Bo sam Tam Gram Polecam :cup:

Artur_5
26-10-2005, 21:34
JA PROPONUJE XANTERA
JEST DUŻO POLAKÓW A POZATYM NISKIE CENY.

8o

amdamek
27-10-2005, 06:41
AUREA

1. Dużo (tak mi sie wydaje) Brazylijczyków
2. Polaków jest dosc sporo (co 3 PK to polak :D )
3. Ceny np. Bp of Hmm [1.2 - 1.4 K], (Osobiście kupilem dragon hammera za około 1.5 k albo 2.1 k cos w tym stylu), Bp of SD schodzi po jakies 6 - 5.8K)
4. Narazie nie bylem w innym mieście ale powiem jedno w <<Venore>> jest mnóstwo zbirów, PK i oszustów (dzis np. nie pozorny 9 lvl zatłukł mnie 12 lvl na miazge i wziol prawie dokonczony Bp of hmm no su...syn spuscil mnie na 11 lvl (dziwne co?) B) Atmoswera napewno nie jest mila w VENORE!!
5. Rook jak Rook ani nie przeludniony ani za pusty jest w sam raz (ale tam też nie brakuje hamów co za to że zabijesz im rata 1 masz Hunta
<<Lepiej uwazac>>)

a po piąte przez dziesiąte się poplątało no radę wam podało
--Ciężko jest na moim serwie na star zkombinój se dobrych 100 lvl kumpli--
--Co będą waszymi protektami--
--Albo nie graj na Aurea--
--Uwaga: Venore to środowisko zbirów na Aurei--
--Lepiej trzymaj kase w depo ale i tak wyłudzają i grożą tam słabszym--
!!Niech Moc Was Prowadzi na Aurei!!

Jeśli juz Aurea jest opisana to sorry nie zauwarzyłem że jest 22 stron

WSH
27-10-2005, 20:55
Na Elysi bardzo duo się zmieniło.Bax Sho nie gra(rozważa jednak powrót!), Trasowie się rozpadają, Keto odpuścił i robi sobie jaja, Grindersi wciąż nazwe zmieniaja :P i panują a nikt sie nowy nie wybija.Polacy - 70 %, troche Szwedow , brazuluchow 0, a ceny ciagle w dol.Pełno noobow na manie, Na rooku stara gwardia(duzo ludu 20 lvl +) sciga sie w zbieraniu jagodek, duzo dobrych expowisk jest wolnych(np jasknia dwarfow, amazon cam.FS mozna kupic juz za 6 k!!!

Kanion
28-10-2005, 05:12
Galana

1.Pelno Polakow, Szwedow tak srednio, Brazylijczykow to juz najmniej sa jeszcze Hiszpanie ale malo ich.
2.Tanie eq np. fs 6k dsm 120k...
3.Codziennie z 700-800 osob online ;)
4.Co ty duzo gadac, najlepszy server bo ja tam gram :p

elezde
29-10-2005, 13:57
moze ktoś coś napisać na temat Askary ?

elezde
30-10-2005, 00:51
widze że nie ma chętnego więc wpisze moje spostrzeżenia ale tylko z Rooka:

1. Mnóstwo tępych noobów - prawie sami polacy.
2. Chamy i złodzieje.
3. Duży tłok.

Teraz gram na Pandorze i jestem mile zaskoczony. :)

<<<Kiemi>>>
03-11-2005, 12:05
Thoria :]

1. Nowy server
2. Ja tam gram :D:D
3. Malutko PK (co 20 koles na servie jest nim)
4. Max level 103. a wiec widac ze nowy serv nie? :P (serv jest od poczatku lipca 2005r.)
5. Dam ci jakies Itemqi :) B)

Anomen Merciful
03-11-2005, 13:28
Samera
1.Duzo polakow,bazylijczykow i hiszpanow ,amerykanow az zaduzo
2.Nawet sporo
3.Tanio bp of hmm (1.2k) spike sword z okolo 700gp a fs za 4k lub 5k(uhy drogie bo 2.6k)
4.Thais spokojne ,venore tez lecz w miescie poczatkujacych czyli Carlin co 5 osoba pk i zastraszacz
5.Polakow malutko jakos ,amerykanow oraz brazilijczykow troche jako zbirow jest lecz jakos sie trzymamy a co do miasta Carlin
6. Kiedys tak a teraz o kazdej porze wlasciwie sie mozna logowac , malo lagow i kolesi duzo tylko w carlin wieczorem i thais
7.Srednia ilosc
8.Moj rodowity server , bardzo fajny,duzo kolegow.
Serdecznie polecam !!!

Ziom Patryk
09-11-2005, 09:26
1.to co zawsze
2.ponad srednia, spotkalem nawet kolesia ktory chodzi z kumplem z wiochy do klasy :D
3.bardzo niskie, nie wiem dokladnie B)
4.sorry ale nie wiem co to PA :(
5.jak nie lubicie PK to nawet tu nie przychodzcie, PKuja ciagle, dlatego sie przenioslem na Guardie
6.server nie jest przeludniony raczej
7.malo raczej
8.Polacy tu to nooby, ale sa ziomki np Slepy i Larry Blanka

Grzehoo
11-11-2005, 08:19
---ALDORA---

1. Anglicy, Brazylijczycy, Polacy, Szwedzi (najwyższy lvl ma Izraelczyk :))
2. Stosunkowo dużo w porównaniu do innych narodowości na serwie
3. fire sword - 6-7k, fire axe - 10-12k, boh - 45-55k, bp hmm - 1,2-1,5k, bp uh - 2,8-3k, bp sd 5-7k
4. Atmosfera jest umiarkowana, nie brakuje ludzi życzliwych, jak i chamskich PA
5. Najwiecej PK - Kazordoon, najmniej - Venore, Ab'dendriel
6. Na mainie nigdy nie miałem waiting list, nawet w godzinach szczytu (FACC)
7. Tutaj w godzinach szczytu (szczególnie w weekend o godz 15-19) bardzo ciężko się dostać. Rynek i expowiska są za*rane ludźmi ;)
8. Bardzo mi się podoba. Gdy tworzyłem pierwszą postać, wybrałem pierwszy lepszy serwer - padło na Aldorę. Kolejne postacie również stworzyłem na tym serwie.

Yarpen Zigrin
17-11-2005, 18:10
SIEMKA mam na imie Emma lubie Emme Watson z powodu ze jest moja imienniczka i ze jest fajna i podobna do mnie mam prawie 12 lat lubie Mange

A ja jestem wojtek i tez mam prawie 12 lat i chetnie poprosze modka o ban dla ciebie, poniewaz elite knight na 11 lvl mlvl 20 jasne i jeszcze to imie... Obrazasz all fanow Emmy (OnlyM Zaje**** ją...)

Gallar
28-11-2005, 09:49
@UP: takie rzeczy na priv.. a nie w topicu;]

Luminera
1. Duzio BR, SWE i PL - czyli jak lubie
2. No znam 'kilku':P
3. Oi wysokie. Panowie z Antici nie mają tu czego szukac :P Crown armor za 40-50k to pewnie nie dla nich
4 i 5 - nie dotyczy - non pvp. To moze wypowiem sie w sprawie thiefów. Ja sie nie spotkałem... ale siedze tylko na teranach dla PACC a tam ludzie mili. A na faccu ? Raz tylko 3k lootbaga znajomemu zarąbali.. czyli nie az tak zle
6. Puusto
7. A mie sie tu podoba! I polecam szczerze mówiąc...

Vezir
28-11-2005, 21:31
po 1 HIAL ! Fortera

nom a teraz + i -

+ stosunkowo niskie ceny np.: ;)
fs -6-7k
p arm - 500gp
p legs - 700 gp
+ najwiekszy lvl niejest az tak duży 140
+ ja tutaj gram :)
- od chu.. BR - fri itemz -_-
- albo dla niektorych + PvP

iron aepir
04-12-2005, 15:14
arcania

dlatego ze
1.tam jest wszyscy pol,szwedzi,portugalia,usa co wymieniac duzo ich
2.duzo polakow prawie na kazdym krokow
3.itemki np war hamer 1k p armor 500gp p legi 400gp no i w venore,kazo,thais,ab to najlepsze miasta

Evil Beawer
07-12-2005, 12:55
Xantera

Zauwarzylem ze nie wiecie nic o swiecie na kturym gracie...
Xantera wcale nie jest takim zlym swiatem...
Pk zawsze sa i nie tylko tutaj...
Red skule sa ale wiekszosc z nich to hight lvle i reda maja tylko dlatego ze musieli kogos zabic i tyle...nie dla samego siebie.... jesli chcez zyc z nimi w zgodzie to zaoferuj sie ze zostaniesz"UH/SD Makerem" albo gdy grasz pallem "Burst arrow maker" przy okazji Bp of Burst arrow = 20k :] a gdy knightem.. no coz musisze se dawac rade...najlepiej poskiluj sobie na poczatek...

Narodowasci : przewazaja Brasil i Venezuela ale pod Depo zawsze znajdziesz zaprzyjaznionego Polaka.... :D

Cany dosc tanio... za podstawowe Eq
P-arm -500gp albo i taniej (cany ciagle spadaja :D)
P-legsy to samo co wyzej
C-helmet -2k
Crusader/Warior-8k
Fs-7-8k
Bs-20k
Gs-25-30k
Boh'y 60-70k
Vamp shield-30k
Dsm-120-130k
Mpa-750k <-najtansza cena jaka widzialem

Co do atmosfery... jak przed depo pojawi sie Pk to najpierw sie pytaja dlaczego ma pk a nie odrazu cie nawalaja... a jesli nawet ktos cie zacznie bic to ktos inny ci pomoze :D

Wczesniej przeczytalem ze przed Swiatynia w carlin czesto trupy leza...ale to tylko dlatego ze albo sie ktos rookuje albo red skula bija za cos... wiec przechodzac obok jakiegos pk nie masz sie o co martwic.. co innego gdy zbliza sie server wtedy lepiej byc w depo albo sie wczesniej wylogowac...

Przeludnieniem nie ma sie co martwic... jest dosc duzo ludzi ale bez problemu mozna znalesc miejsce do poexpienia lub trenowania...

Rook jak rook jak ktos wie jak grac to potrafi przejsc go nawet w 3 godziny :D

Uwarzam ze Xantera to dosc klimatyczny swiat i zapraszam do przetestowania go :D

Ps... nie muwcie mi o bledach kture zrobilem... :p

teletoobis
11-12-2005, 12:30
Mógłby któs napisać cokolwiek o Obsidii??

Forlen
14-12-2005, 09:31
Grimera:

1. Najwięcej Br, od czasu do czsu Swe się spotka, Polaków troche jest

2. Hmm... Dosyć mało w porównaniu do Brazyli ( Serv Amerykański)

3. FS 4 - 7k, Blue Robe 20 - 30k, BOHY 40 - 60k, P SET 1k, RUNY po update to w sklepie będzie się kupowało :p , Warrior Helmet 4 - 5k

4. Atmosfera... W miarę dobra, lecz dużo BR psuje tą atmosfera, mało PA :D

5. W Thais dużo PK, ale jak sobie nie zaczniesz to nic ci nie zrobi, Venore Spokój, Carlin chyba na wszystkich serwerach nooby, thiefy, PK itd. ;)

6. Średnio zaludniony serwer, nigdy nie ma kolejek, expowiska raczej wolne, wolny resp ( bo mało osób na serwie)

7. Malutko osób na rooku :)

8. Zachęcam all Polaków do gry na Grimerze, ten serwer jest młody... Może w końcu Polacy opanują jakiś Amerykański serwer B) Jeżeli przyjdziecie licznie może się nam uda :p Jakby ktoś zaczoł grać to MSG do Lord Forlen (Jakaś pomoc rzeczowa :) )

Villanis
15-12-2005, 12:48
Ponieważ:
1.Gracze:Polacy,Szwedzi,Anglicy,Brazylijczycy i Niemcy(troche).
2.Przeważają Polacy .
3.Ceny podam troche przykładów:
-Dragon Hammer 2,5k-1,5k
-Blue Robe 30k-28k
-Fire Sword 10k
-P legi 700gp
-P armor 500gp
-Dragon shield 4,5k-5k
-Stell Helm 300gp
-Dwarfen Shield 100gp-150gp
-Serpent Sword 1k-2k
4.Miła atmosfera można dostaci noob eq za darmo jak się postarasz.
5.Nie ma pk ponieważ jest to server non-pvp :D .
6.Najlepiej się tu gra sorcem(takie jest moje zdanie bo sam nim gram).
7.Rook Średnio Zapełniony.
8.Expowiska ,jęzeli dobrze wejdziesz to są puste chodz w godzinach szczytu sobie nie po expisz.

Azuram
19-12-2005, 15:56
-----------XANTERA----------
XANTERA
1.Najczęściej występującymi narodowościami są br, venezuelczycy i Polacy :D
2.Polaków jest dość dużo wyceniam to na około 30% całego serva.
3.Orientacyjne ceny to BOHY 50k, DSM 120k, P armor 500 gp, P legi 600gp, dragon shield 5k, giant sword 20-30k, crown armor 20k, crown legi 30k, widziałem jak kiedyś Xanters (130 lv) obecnie delete sprzedawał MPA po 750k :baby:
4.Atmosfera jest w miare miła wiadomo, że czasem podejcie Ci taki noob polak albo br i sie pyta o duperele itd. 8o wiadomo że pk też jacyś są jak to wszędzie no i nie wolno pod żadnym pozorem afkować bo ludzie tylko czekają na afkerów :cup: istnieje tu najsilniejsza gildia Sinisters która skupia wszystkich najlepszych (prawie) w skłąd tej gildi wchodzą br i vnz lecz najlepszy garsz na tym servie ma inną gildie która jest równie silna ale ona w porównaniu do Sinisters nie gnębi... Bo grupa Agilityz ta z Sinisters 127 lv vnz ostatnio napadła z Swoją grupą tz. Kuzarox, Thunder Irado, Etrius Tu'riel huntującą grupę na hudrach bloker by nie dednął musiał płacić DSM i BOHY :(
5.PK jak mówiłem zawsze sie zdarzą jak to na każdym servie
6.Z przeludnieniem to taka śmieszna sprawa bo około pół roku temu kolejkik wynosiły w soboty, niedzielami popołudniami nawet do 400 osób a teraz zauważyłem ze kolejek nie ma wogóle więc o przeludnienie serva nie ma się co martwić 8o
7.Na rooku to tak średnio, ani dużo, ani mało ale idzie lv wbić dość szybko jeśli jesteś FACC to nawet może to trwać do 2-3H a gdy masz PACC to 1H-2H
8.Moje odczucia do tego świata są pozytywne, uważam że ten świat ma dużo cech pozytywnych ale mało tych niepozytywnych. Polecam te server HAIL XANTERA 8o 8o :cup: :cup: :evul:

Nadrill
23-12-2005, 21:34
Mythera
Gram na tym serwerze od rozpoczęcia gry w Tibię, więc już go dosyć dobrze znam.
Serwer nie jest przeludniony, na początku tego roku były kolejki w późnych godzinach, aktualnie nie byłem w kolejce od paru miesięcy. Na serwerze przeważają bry, lecz jest trochę polaków. Bry nie są wnerwiające, nie ma za dużo proszenia o itamsy oraz hamskiego zabijania potworków.(są to pojedyncze przypadki)
Atmosfera na serwerze jest miła, nie ma jakichś narodowych wojen, albo wojen gildii. Nieraz przebiegnie jakiś początkujący pk w celu zrookowania go, albo h-lvl goni gościa, który mu coś zwinął... choć nie jest to częste.
Oczywiście, najwięcej pkerów jest w Carlin, w Thais średnio, a w Ven najmniej.
Na rooku nie ma wielkiego przeludnienia, lecz też spotkasz nieraz garstkę osób właśnie huntujących w tym miejscu.
Najwięcej jest pkerów h-lvli, lecz nie biją bez powodu. Prawie żadnych pkerów polaków.
Ceny:
Fire Sword: 5 k
Knight Armor: 10 k
Fire Axe: 8 k
BoH: 60 k
Dragon shield: 3 k
Plate legs: 600 gp
Giant Sword: 30 k
Crown armor: 18 k
Crown Shield: 8 k
Skull Staff: 10 k
Blue robe: 20 k
Crusader Helmet: 8 k
Crown Legs: 30 k
Medusa Shield: 25 k
Crocodlie Boots: 1-2 k

Serwer jest całkiem niezły, nie ma nadmiernego pkerstwa. Po jakimś czasie znajduje się grupkę zaufanych przyjaciół. Polecam serwer.

teletoobis
23-12-2005, 22:14
dostałem za tego posta slicznego warna danke mrau

Garbog
23-12-2005, 22:36
Danubia
1. Najczęściej Polacy, Szwedzi(z tymi wojna), Brazylijczycy (raz treniłem z ekwadorczykiem :] )
2.POlacy to m/w 80% wszystkich graczy na tym serwerze
3.Ceny sa dobre bo świat juz troche stary :p (c-arm13k, bs14k, vs40k)
4.Atmosfera dość dobra tylko prawie każdy ma protecta ;( (dużo noobow i thiefow)
5.Pk jest duzo (na Danubii najwiecej zabujst na wszystkich serwerach; nawet pvp-enforced B)
6.Ludzi sporo ale da się pograć
7.Sry ale na rooku juz dawno nie bylem i nie zabardzo moge powiedzieć :(
8.Świat jest gitez tylko prawie wszyscy z Piły bądź Płocka (Ja nie :cup: )

Zapraszam dobrych graczy

Grzybicostopy
24-12-2005, 00:09
Oda do matoła
wpadłem dziś se na forum aaaaj patrze siedzi na forum debil aaaaaj
durne posty pisze debil aaaj chyba nie umie korzystać z przycisku szukaaaaaj
kazdy zadał to pytanie już aaaj siedze tu i nie pisze tego tylko dla jaaaj!
skąd my mamy to wiedzieć aaj WEŹ STĄD DZIECKO LEPIEJ WY*******AAAAAJ
dałbym jemu ostrzeżenie aaaj więc się Modku naprawdę z nim nie sraaaj
za***ać sie mozna z takimi aaaj ****a ludzie co to jest za kraaaaj!
<puenta>
WIĘC DO ****Y ZAWSZE UŻYWAAJ SZUKAAAJ TO JEST RADA!!! A NIE ****A TEKST DLA JAAAAJ!!!

@edit:
sory za offtopic ale się zbulwersowałem kolejnym takim postem :D cośczuje że to ja ostrzeżenie dostane teraz :D a no i podłóżcie sobie tutaj muzyke DJ-a Buhha tytuł chyba "aj" :D to bedzie normalnie wygladalo :P :D :D B)

Żałosne. Czegoś tak beznadziejnego dawno nie dane mi było czytać. Bardzo Ci dziękuję...

Odnośnie topicu:

TRIMERA
* Info: Data powstania - Luty 2003 (3 serwer amerykański, 8 serwer w ogóle), zwykłe PvP, server save o 12:00.
* Narodowość graczy - Ogólnie niezły mix z dużą ilością Brazylijczyków.
* Polacy - 2 nacja po Br (jeśli chodzi o top, to jest ok. 10 z lvl 100+)
* Ceny - Bardzo niskie (dla przykładu: FS 4k, BoH 35k, RH ~40k, DSM 90k, Vamp Shield 18k)
* Atmosfera - Tym lepsza, im dłużej grasz i im wyższy masz lvl. Jedna przyjaźń może tutaj stworzyć kilka następnych, gdyż większość graczy zna się dobrze.
* PK - Stosunkowo mało.
* Populacja - Ostatni raz w kolejce byłem pół roku temu, a nie miałem w tym czasie pacca. Grałem sporo, o róznych godzinach. Jeśli zaś chodzi o expowiska to nie jest najlepiej. Stale jest 600-800 graczy online i expowiska są przepełnione. Bez rezerwacji nie ma rady.
* RookGaard - Dużo rookslayerów służących pomocą (acz nie zawsze :/). Dwóch z nich blisko 40 lvla (Maniakalny Rzeznik i Mackenzhie).
* Na plus można zapisać to, iż światem rządzi gildia z twardymi zasadami - Foul Souls - która potępia power abusing, random pk-ing, acc sharing i temu podobne świństwa. Gildia jest wielonarodowościowa. W ogóle na serwerze nie odczuwa się rasizmu wobec którejkolwiek narodowości (przynajmniej oficjalnie nie jest on wyrażany). Na serwerze juz dawno nie było żadnej większej wojny. Jest spokojnie. Gram tu już 10 miesięcy i nie miałem przez cały ten okres do czynienia z power abusingiem ze strony jakiegoś high lvla.

Galeon
27-12-2005, 08:47
Thoria

1. Polacy, Hiszpanie, Brazylijczycy, Szwedzi, czasami USA
2. Dużo polaków
3. ceny raczej niskie (warrior helmet 6k, fs 8k, etc.)
4. atmosfera mila ale czasami gbura sie spotka ;)
5. dziwnie to zabrzmi ale: jest duzo z red skullami ale nie atakują :D
6. server powstal w lipcu 2005 w niemczech tak wiec jest srednia liczba ludzi (rano: pusciutko, odludzie calkowite wieczór: depo zapchane, expowiska co jakis czas ktos odwiedza)
7. rook: tak jak w poprzednim punkcie, rano pusto a wieczorem nie dostaniesz 1 expa za snake -.-
8. fajnie sie gra ;) wieczorem rzadko gram bo ludzi duzo ale rano to po prostu poezja! ;)

bagwell
30-12-2005, 21:35
Najwiecej BR, Hiszpanie, Duzo Polaków najczęsciej w CARLIN, troche w THAIS najmniej w Venore
PK - Jest sporo ale da rade przezyc, najwiecej wojen w carlin,
Małe szanse na pomoc, expowiska zazwyczaj wolne ale jak idziesz expic to czesto Cię PK załatwi.......
NOOBów full, dużo hakerów......
CENY:
BOH - 45-60 K
FS - 6-9 K
D-shield - 4-7 K
Dwarven shield - 50-200 gp
P- armor - 500-1 K
P-legs 1-1,5 K
soldier helmet 30-100 gp
crown helmet 2,5-4 K
crown armor 20 K
crown legs 45 K
k-armor 6-10 K
k-legs 20-25 K
giant sword - 60 K
BP UH - 3K
BP SD - 5K
BP HMM - 1,5 K

Na początku świat jest świetny ale potem jest cieżko..... Najlepiej nie pisać po polsku bo BR...tylko na to czeka i duzo jest KILL.......

Gallar
01-01-2006, 08:57
Mythera
Gram na tym serwerze od rozpoczęcia gry w Tibię, więc już go dosyć dobrze znam.
Serwer nie jest przeludniony, na początku tego roku były kolejki w późnych godzinach, aktualnie nie byłem w kolejce od paru miesięcy. Na serwerze przeważają bry, lecz jest trochę polaków. Bry nie są wnerwiające, nie ma za dużo proszenia o itamsy oraz hamskiego zabijania potworków.(są to pojedyncze przypadki)
Atmosfera na serwerze jest miła, nie ma jakichś narodowych wojen, albo wojen gildii. Nieraz przebiegnie jakiś początkujący pk w celu zrookowania go, albo h-lvl goni gościa, który mu coś zwinął... choć nie jest to częste.
Oczywiście, najwięcej pkerów jest w Carlin, w Thais średnio, a w Ven najmniej.
Na rooku nie ma wielkiego przeludnienia, lecz też spotkasz nieraz garstkę osób właśnie huntujących w tym miejscu.
Najwięcej jest pkerów h-lvli, lecz nie biją bez powodu. Prawie żadnych pkerów polaków.
Ceny:
Fire Sword: 5 k
Knight Armor: 10 k
Fire Axe: 8 k
BoH: 60 k
Dragon shield: 3 k
Plate legs: 600 gp
Giant Sword: 30 k
Crown armor: 18 k
Crown Shield: 8 k
Skull Staff: 10 k
Blue robe: 20 k
Crusader Helmet: 8 k
Crown Legs: 30 k
Medusa Shield: 25 k
Crocodlie Boots: 1-2 k

Serwer jest całkiem niezły, nie ma nadmiernego pkerstwa. Po jakimś czasie znajduje się grupkę zaufanych przyjaciół. Polecam serwer.

Pozwolę sobie dać komentarz do tej wypowiedzi.. cóż... jesli tak dobrze oceniasz mythere... jest to conajmniej dziwne... Na tym serverze nie ma co grać, jest stracony. Wnioskuję, patrząc na lvl twego chara w profilu, że nie orientujesz się w całej "polityce" mythery. Wygląda to mniej więcej tak że rządzi gildia Invincible Souls. A tak w zasadzie to wygląda na to że serverem rządzi Ledy Bekka. Nie zastanawiało Was nigdy czemu to własnie ona zawsze przewodzi w najlepszej brazylijskiej gildi, skoro to nie zawsze ona miała best lvl ?
Mnie i znajomego interesowało... pare keyloggerów... i mamy, może nie dowody, ale - Lady Bekka jest ownerem prawie wszystkich h lvli na mytherze. Na 100% w jej posiadaniu są postacie - "Golden Breath" ; "Cobra Syphon" ; "Wizard Wave" - jedynym który się zachował jest Sir Corn. Ale coś mi mówi ze on też wkrótce dostanie propozycję "sprzedajesz postać albo hunt".
Serwer jest stracony, odkąd Eclipse oraz Arkangels zawiesili broń....
Przepraszam za takiego offtopa, ale chciałem Was po prostu przed tym światem 'ostrzec' ;)

Hunter Faranel
01-01-2006, 09:32
Luz swiat,ja sie nie spotkalem z kolejka, nie jest nowy,malo pk ale jak juz to high lvl,w ab'dendriel sami polacy (prawie),ceny srednie,pk nie huncą bez powodu,nie ma typow z pod ciemnej gwazdy zawsze mozna liczyc na pomoc.I wogule luz! :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :] :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

Czarna_Mamba
01-01-2006, 09:34
TITANIA

Występuja tam Polacy, Niemcy, Brazylijczycy, Szwedzi.Jest sporo Polaków.Podam parę orientacyjnych cen: Bright Sword 15-20k, FS 3-4k, Beholder Shield 1-2k, Vampire Shield 20-25k.Na serverze panuje przyjemna atmosfera, nie ma band, którzy gnębią ludzi (no, może w Carlin).Jest mało PK,choć najczęściej to ludzie nie pkują tylko załatwiają porachunki między sobą.Server nie jest przeludniony, jest średni(na najbliższych expowiskach czasami nie ma już potworów).Na rooku nie ma tłoku, jest w sam raz, choć najbliższe expowiska są zajęte.Moje odczucia? Kocham ten świat.

Blacko
05-01-2006, 01:44
Premia jest na pewno specyficznym serwerem. Dla specyficznych ludzi :p Mnie się podoba,chwilowo nie gram bo dużo roboty na uczelni,ale postaram się przybliżyć to co rzuciło mi się w oczy po roku grania tam.

plusy:
-mało noobów,zazwyczaj grają tu doświadczeni gracze mający za sobą przygody na wielu serwerach
-ogólnie przyjaźni ludzie
-szybki start (tani sprzęt-później staje się wadą)
-w miarę niezajęte expowiska (z wyjątkiem tych najbardziej znanych np cyclo czy kopalnie)
-mało PA (oczywiście jeżeli nikomu nie wchodzi się w drogę,nabiłem 85 lvl i ani razu nie miałem do czynienia,aczkolwiek znajomi już tak)
-pokój,ostatnia większa wojna miała miejsce rok temu (ale z drugiej strony,nuda)

minusy:
-b. wolny respawn (bk ~25 minut)
-może być nudno (czasem jednak kilku noobków się przydaje;))
-fatalna ekonomia (hunty inne niż hydry praktycznie się nie zwracają)
-jeśli ma się niewyparzoną gębę,łatwo wpakować się w kłopoty
-jeśli zarobi się hunta,to już zazwyczaj permanentnie (rook)
-trzeba bardzo uważać,kogo się bije, 95% populacji ma "plecy". Zabijesz wkurzającego low-lvla a za chwile masz 10ciu 80+ na głowie...
-hermetyczne środowisko-jest grupka starych graczy która patrzy "z góry" na wszystkich nowoprzybyłych
-praktycznie brak Polaków

Podsumowując:
Jesteś pokojowym graczem? Szanujesz innych i lubisz by odpłacano ci tym samym? Lubisz spokojną grę i nie zależy ci żeby być najlepszym na serwie? Premia jest dla ciebie.

Jeżeli często miewasz kłopoty z innymi graczami,często zdarza ci się sięgać po broń lub pyskować,twoja kariera na Premii nie będzie należała do najprzyjemniejszych,a już na pewno będzie krótka. Jeśli szukasz silnych wrażeń, wojen, częstej walki pvp lub chciałbyś wraz z kumplami opanować serwer to również szybko się zawiedziesz/zniechęcisz.

luuzak
05-01-2006, 11:54
-Atmoswera dosc dobra (jak dla mnie)

-Baardzo latwo znalesc kumpla (tak samo jak i wroga) :D

-Dosc duzo Polakow

-Szwedzi nie są tak bardzo żle nastawieni do Polakuw

-niskie ceny :fs-5/6k,bohy-34/40k,gs-25/30k,k armo-56/k,k legi-12/15k

-Niestety dosc duzo noobow graco wiaze sie z tym ze daja sie chackowac i potem rookujac chackineta postac oczywiscie idą pkowac co wiaze sie ze stratami... A wiec ogolem sproro pk :(

Pozdro 4 all i apraszam na Galane

eldian
05-01-2006, 17:26
1. Te co zawsze: Br,swe,Polacy:P,troche anglików
2. Stosunkowo okolo 15-20% Nie jest za***iście dużo ale też nie malo.
3. Jako jeden z pierwszych chyba 4 serwerów ceny trzymają się na niskich poziomach oprócz run. Normalnie od gracza nie ma co liczyć na Uhy
4.hmm...... ciężko określić są fajni kumple. Ale jest pełno noobków i jak coś gadają to uszy więdną:
Gracz: I'm need palladyn to desert quest
(przez 3 min idzie za mną i to krzyczy)
Ja: No
Gracz: Noob(tu pokazuje obraszek o podpisie "Fuck You"
5.Jako świat non pvp nie ma wogóle:P. Rzadko zdarza się ostatnio żeby ktos coś lurował.
6. Maksymalnie na liście do logowania około 50.
7.Średnio ludzi na rooku. Głównie dlatego że niektórzy nie wiedzą jak się teraz tam rejestrnąć:).
8. Mój pierwszy świat więc jest sentyment ale nie tak źle. Oprócz 30-40% pupulacji polaków to tak źle jeżeli chodzi o polaków nie jest. Ogólnie może być ale jakby skasować 40% populalności to byłby serwer bez noobków,thiewów itp.:P:)

dr zlo
13-01-2006, 21:03
Arcania
1 takie jak na innych servah
dosyc sporo
dosyc srednie
mila atmoswera ale pa durzo ale nie gnebiąm
carlin zdecytowanie olbrzymnia liczbas pk
czensto zajente depo
rook wygląda normalnie
jest suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuppppppppppppppppppppppp peeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrr

luiss yora
15-01-2006, 16:51
Honera
polacy,brazylijczycy i chiszpanie
ceny??? hmmm serpent sword ok 1,5k
na tym swiecie nie da sie bic z innymi ludzmi.
Moim zdaniem honera jest najepszym serwerem.
ps.jak wchodzisz na meina to do carlin

luiss yora
15-01-2006, 16:52
Honera
polacy,brazylijczycy i chiszpanie
ceny??? hmmm serpent sword ok 1,5k
na tym swiecie nie da sie bic z innymi ludzmi.
Moim zdaniem honera jest najepszym serwerem.
ps.jak wchodzisz na meina to do carlin:)
Honera is the best

Mloda1348
15-01-2006, 17:40
Jestes to kraina na ktorej torszke ciezko sie gra duzo jest pk ktory ganiaja czlowieka na obojetnie jakim lv najwiecej jest ich w carlin.Jelsi nie masz znajomosci dlugo nie pograsz.Lecz i tak lubie tam grac:D

gomrez
15-01-2006, 18:32
PACERA ROX plate arm za jakies 500 gp serpent sword za 700gp do 1 k od groma polakow (zwlaszcza w ab) chlopie mowie ci!!

smagi
16-01-2006, 09:10
napisał by ktos cos o Nebuli :baby:

Mirek Paladyn
22-01-2006, 01:32
Postanowiłem opisac swiat Balera jesli masz jakies wontpliwosci w tym co napisalem poinformuj mnie
(Jestem dyslektykiem za błendy serdecznie przepraszam)

-jakie narodowosci najczesciej wystepuja

Na Balerze wystempujom rózne narodowosci takie jak
-Polacy 40%
-Szwedzi 20%
-Brazole 40% (ale w dzien jest ich malo)

-ile jest polakow,

Polakow na Balerze jest dosc duzo jak juz napisalem 40%

Na Balerze ekonomie jest ruchoma czasami ceny rosnom i po jakims czasie znuw malejom podaje kilka przykladow
BOHy 45-55 K
F Sword 5-12 K
K Armor 8-15K
K Axe 2-5K

-czy atmosfera na servie jest mila czy panuje banda PA ktorzy gnebia

kazdego kto sie wybije,
Raczej niespotkalem sie z czyms takim jest calkiem spokojnie

-jak jest z iloscia PKrow, jakie miasto ma ich najmniej/najwiecej,Co do

ilosci PK na balerze jest malo najbespieczniej jest w Ab Venore Kazzo
Najniebespieczne miasta to
nr 1 Carlin
nr 2 Thais

Nie na serwerz nigdy niema problemuw z dostaniem sie do gry poniewaz na serw gra okolo 650 graczy jednak niewidac pustki po miastach

Rook jest raczej przeludniony najwiencejwieczorem kiedy jest "Pora Brazola"

Moim zdaniem na balerze gra sie super;) latwo znalesc kumpla a trudno wroga
nikt cie raczej niedednie jak nic niezrobisz. Dla tych co chcom pograc troche na tym serw i zamierzajom kupic PACC i domki jest mnustwo pustych.:D

Barowuni de'Down
22-01-2006, 08:04
Elo JEstem Rl Bro Furmana I Pozdrawiamy Ciebie :D