PDA

Pokaż pełną wersje : 4959 kont ukarano za oszukiwanie!

Stron : 1 2 [3] 4

Kojotes
01-02-2009, 17:02
Obaj nie chwyciliście o co chodzi. Przykre. Dalej porównujecie grę do rla. CHORE! CHORE! CHORE!

Oni tego nie rozumieją. Ale im nie przemówisz. Szkoda tylko twojego czasu. ;)

Wiesz, to samo może być powiedziane o Tobie. Też nie rozumiesz.

Rocket Slayer
01-02-2009, 17:06
To wygląda jak batalia.
2 strony z przedstawicielami:

Dobrzy..............................roz*******acze
żądni spokoju,....................czyjegoś funu
uczciwej gry..........VS.........na rzecz własnego,
........................................hipokryci

Tr0k
01-02-2009, 17:08
Pan 2x UP

Widze, ze dobre informacje masz o0 Ale ci powiem, ze zle :) Poniewaz jak oni banuja, to nie banuja all acc, wiec napewno jakies konto sie uchowa :) Wyjsc z rooka to chwila na chara, aby trzymac kase :S
Co do dalszego zarabiania kasy to dalem tylko prosty przyklad, bo mam inne miejscowki do bocenia gdzie niema ludzi :) A bana nie dostalem na zadnym acc. Wiec mi nie gadaj ze placze itp. Bo ja plakac nie bede jak mi zbanuja jakies konto, ktore tylko wybotowalem :)Może poprostu pochwalisz się nam - ile wg. twoich obliczeń będziesz zarabiał po tym jak cipsoft wziął się do roboty?
Podaj sam dochód brutto, potem odejmiemy koszty PACC i opłaty za prąd (przy intensywnym boceniu wcale nie takie małe) i zobaczymy ile zostanie.

Poniewaz jak oni banuja, to nie banuja all acc, wiec napewno jakies konto sie uchowa :)Tutaj się zgodzę, ale wiesz jaką aferę będziesz miał na allegro jak wystawisz coś a potem się okaże, że delete?
Po kilku takich akcjach nikt już nie będzie od Ciebie kupował bo będziesz miał 2x tyle negatywów co pozytywów, ale to tylko moja dobra rada :)

Owszem kiedyś bot był metodą, żeby do gry nie dokładać, a jeżeli ktoś miał maina w gildii, która rządziła serwerem to naprawdę jakieś grosze z tego miał, ale teraz kiedy ryzyko bana jest takie duże, a koszt gp na allegro cały czas spada przestało to być możliwe.

Tak więc dobra rada dla wszystkich, którzy dalej chcą zarabiać bocąc:
Idźcie myć szyby na światłach - więcej kasy i mniej roboty.

No, to sam sobie idź.No i po co ta agresja?
Chciałem tylko sprowadzic niektórych na ziemię, bo widzę, że dużo botterów tutaj ma się za niewiadomo jakich cwaniaków bo niby zarabia na PACC botując, ale nie zauważają tego, że pracując legalnie można zarobić duzo więcej i szybciej.
Zresztą teraz temat już nieaktualny bo jestem na 100% pewny, że teraz nawet na PACC nikt nie zarobi (chyba że na farcie jednorazowo) - i bardzo dobrze.

NOHAS
01-02-2009, 17:16
Ale kto tu mowi o sprzedawaniu charow ? Mi chodzilo bardziej o gp. Co do tego ze ja niby wielki analityk XD Mowie tylko to co wiem na swoim przykladze. Nie wiem ile cipsoft zarabia etc itd. Jezeli beda nadal karac za botowanie ceny gp itp. skocza napewno, wiec ludzie beda szukali tylko sposobu aby to obejsc. Boty beda napewno :) Tylko zapewne nie tak powszechnie dostepne. Napewno jakis informatyk grajacy w tibie napisze sobie program do botowanie etc, cos na zasadzie taskera :) Nadaje sie do innych rzeczy ale do tibii tez :P Mam nadzieje ze zrozumieliscie o co mi chodzi z tym botem.

Jezuuu...ludzie to tylko gra, a gra ma przewaznie zalozenie, aby bawic konsumenta, ktory ja nabedzie. WIEC MI NIE POROWNUJCIE GRY DO RL.

Down:

Mmmm..Masz racje co do bana na noobie :P Ale zauwaz ze majac 2 komputery, to logujac sie noobem z kasa tylko na kompie gdzie nie mam zadnego syfu z Tibii, tylko ja uehhehe :D To jest male ryzyko banu :P Co do pradu, jezeli boci sie 24/7 przez miesiac to sa duze koszta. Ale jezeli tak jak ja to robie ze postawie bota raz na tydzien na troche czasu, to koszta nie sa takie duze + robie inne rzeczy w tym czasie.

Tr0k
01-02-2009, 17:25
Tak, ale jak już mówiłem jest też duża szansa, ze zbanują Ci postać na której trzymasz gp.

A tak BTW to wiecie cwaniaczki ile płacicie za to, zeby komputer przez miesiąc bez przerwy działał (tak jak to robią "zawodowi" botterzy)?

Rocket Slayer
01-02-2009, 18:10
Jezuuu...ludzie to tylko gra, a gra ma przewaznie zalozenie, aby bawic konsumenta, ktory ja nabedzie. WIEC MI NIE POROWNUJCIE GRY DO RL.

Bo widzicie, że to dobre kontr-argumenty przeciwko waszej działalności? Na nich można pokazać waszą hipokryzję, paranoidalne myślenie.

za moich czasów tego nie było
No włacha, stary pryku!

Robson235
01-02-2009, 18:12
za moich czasów tego nie było :(

goog
01-02-2009, 18:33
Bzdurna dyskusja, która do nikogo nie przemówi, bo ci co mają wyrobione zdanie na temat bota i tak go nie zmienią, a szkoda. Jeśli chcecie się kłócić między sobą to może lepszym wyjściem było by PW lub GG? Myślałem, że dowiem się czegoś ciekawego z tego wątku, ale jak zwykle się rozczarowałem forum tibia.pl
Bot jest fee, ponieważ zakazuje tego regulamin gry Tibia Rules (Rule 3c).
Jaki macie kontrargument na to?

YaMaRoOo
01-02-2009, 20:46
Tak czytam i czytam aż mi się śmiac chce xD

Remciol
01-02-2009, 20:50
Powiedzą, że zasady są po to, żeby je łamać, albo że ta gra ma bawić.

A POWIEDZCIE MI KU**A CO JEST FAJNEGO W WIECZNYM ZAJMOWANIU RESPA, PATRZE NA KILKA PIKSELI, KTÓRE SOBIE ŁAŻĄ PO JAKIŚ LOCHACH I INNYCH GÓWNACH?!

Potem przechodzi 150 ek, którego pierwszy raz na oczy widzę. Kozaki mówią, że sa pro bo 150 lvl wbili, a jak przychodzi do pvp to 40 sorcek ich ubija, bo pod hotami nic nie ma, przecież bot wszystko zrobił.

Esprit
01-02-2009, 20:51
Dla mnie żałosne jest pierdolenie takie jak np Rocket Slayer'a. Traktujesz Tibie jak realne życie, zasady nie są takie same obowiązują ale wy dajecie zbyt dosadne przykłady botter-morderca, pierdolnij się w czoło. 2 rzecz to jakby nie było boterów to wszystkie te przydupasy, które twierdzą że bot to zuo zaczęłyby wyzywać że exp przepełniony. 3 rzecz spotkałem się dość dziwną rzeczą osobiście używam bota, mam 1 konto nigdy nie było botowane 40 kina nigdy nie było włączone na mult nic się na nim nielegalnego nie działo o dziwo ma bana. Cipsoft Fail.

Rocket Slayer
01-02-2009, 20:58
Dla mnie żałosne jest pierdolenie takie jak np Rocket Slayer'a
Wzajemnie, wzajemnie =)

Traktujesz Tibie jak realne życie
Bo zaklikałem te 1000 potforkuff na śmierć... Jestem no-lifem podobno O.o

, zasady nie są takie same obowiązują ale wy dajecie zbyt dosadne przykłady botter-morderca, pierdolnij się w czoło.
Specjalnie dosadnie by te barany zrozumiały. Baranie...

2 rzecz to jakby nie było boterów to wszystkie te przydupasy, które twierdzą że bot to zuo zaczęłyby wyzywać że exp przepełniony.
Zakład o moje złote zęby, że nie?

3 rzecz spotkałem się dość dziwną rzeczą osobiście używam bota, mam 1 konto nigdy nie było botowane 40 kina nigdy nie było włączone na mult nic się na nim nielegalnego nie działo o dziwo ma bana. Cipsoft Fail.
Profilaktyka -.^ Wiesz, drzewa też się chroni przed robactwem malując pnie jakąś farbą czy emulsją na biało.

Playcom
01-02-2009, 21:07
W tym temacie sa tylko zdesperowani gracze, ktozy podostawali bany i sie wyzywaja na forum -.-. Jak niewiesz o co chodzi ... to wez sie K***wa dowiedz:evul:

Ufocznik
01-02-2009, 21:26
Jezuuu ludzie !! Zaloze sie ze z 90% botterow w calej tibii, 50% daloby rade was zabic bez bota. Pojdzcie sie bic bez bota to padniecie w 1 min jak was bedzie bic 3-5 typa? Powiedzcie mi jak macie zamiar sie leczyc/manasowac/biec/ moze zmieniac stony na raz? Wiec ja serdecznie dziekuje jak 70 ed bez bota zdejmie jeszcze 2x 100 ek? Tak z botem moge bez problemu uciekac i sie manasowac, a bot jak cos uleczy.

szczerze ubolewamy nad faktem, ze jestes tak uposledzony, ze nie potrafisz klikac w te jebane hotkeye jednoczesnie trzymajac druga reke na myszce
wlasnie przez takich jak ty cipsoft zjebal system pvp do tego stopnia, ze to co bylo jedna z najwiekszych zalet tej gry powoli staje sie jej wada

Kazdy radzi sobie jak moze. Kazdy ma wolna reke :) Przeszkadza ci ze boce ? To kup sobie sam bota i boc, bo cipsoft zbanuje ludzi znowu dopiero za jakis rok, te cale bany to byly na pokaz. Zbanowal 5000 tylko..ladna liczba ale wiekszosc osob co dostala bana ma jeszcze kilka charow z pacc, wiec kasy na pacc nie straca, a moze wroci kilka osob.
chcialbym wiedziec u jakiego mistrza mnicha rodem z tybetu studiowales, ze potrafisz przepowiadac przyszlosc, w dodatku z takim wyprzedzeniem

Co do tego calego tematu, albo przeniesiemy sie do rozmowy jak zbanowali etc i teorie na ten temat, albo zamknal nam ten temat bo jak narazie to sie tylko wyzywamy kto jest pro na rl.
jak narazie nie zauwazylem, zeby ktos zamknal ten temat ;o poki rozmawiamy na polskim forum to moglbys wlasnie tego jezyka uzywac, a wyzywanie kto jest pro na rl zostawiam tobie, bo ja nie musze leczyc kompleksow z uwagi na ich brak

Panie UP

Ok, zrobilem blad ? PRZESZKADZA CI TO? Co do kradniecia, to o jakie kradniecie ci chodzi ? Bo mam nadzieje ze nie w rl :) Co do tibii to taka gra na no-pvp :)
Na OT? Widze ze grywales duzo tam :) Jestem pewien ze gowno wiesz co to wary etc tylko expisz. Co do banow, OK! Beda banowac co miesiac i co z tego? Przez miesiac wyboce 80 ek albo 100 ek, zarobie przy tym napewno 1kk plus itemy z questow etc. Koszt takiego chara to pacc (100k). Poleci delete, nie mam sie czym przejmowac poniewaz przez ten next miech do delete wyboce 130 ek + next 100 ek i wraz bede na plusie.
ciekawe ilu juz tych 100 ek wybociles i ile przy tym "kk" zarobiles

nawet nie mialem zamiaru nic pisac w tym temacie, ale jak widze, jakie niektorzy glupoty pierdola to az sie niedobrze robi

Tr0k
01-02-2009, 21:30
mam 1 konto nigdy nie było botowane 40 kina nigdy nie było włączone na mult nic się na nim nielegalnego nie działo o dziwo ma bana. Cipsoft Fail.Jak już pisałem wykrycie innych kont botującej osoby nie stanowi problemu.

Mmmm..Masz racje co do bana na noobie Ale zauwaz ze majac 2 komputery, to logujac sie noobem z kasa tylko na kompie gdzie nie mam zadnego syfu z Tibii, tylko ja uehheheNo tak, ale skoro masz w domu 2 kompy podpięte do neta to oba mają to samo IP więc rownież i to zostanie wykryte.
Jeżeli masz zmienne IP to możesz co prawda restartować router przed każdym wejściem na noobchara, ale jeżeli nie to pozostaje Ci wypad do kolegi/kawiarenki :]
Zobacz ile to robi problemów, w kawiarence na 100% będzie keylogger, u kolegi też może być, a pozatym w końcu możesz zapomnieć, wejść na noobchara i... stracić wszystko :p

Co do pradu, jezeli boci sie 24/7 przez miesiac to sa duze koszta. Ale jezeli tak jak ja to robie ze postawie bota raz na tydzien na troche czasu, to koszta nie sa takie duze + robie inne rzeczy w tym czasie.Jeżeli jako argument podajesz to, że nie botujesz bez przerwy to znaczy, że pieniądze z bocenia nie pokrywają kosztów prądu więc chyba nie mamy o czym rozmawiać, bo skoro tak to im więcej botujesz tym bardziej jesteś do tyłu.

goog
01-02-2009, 21:40
@Tr0k
Nie masz pojęcia jak działa ten system wykrywania boterów, twoje domysły są kompletną bzdurą. Przeczytałem ten wątek, tylko po to żeby się coś bliżej dowiedzieć na ten temat, ale ile ludzi tyle teorii i większość wyssana z palca. :s
No nic, trudno, może się doczekamy jakiegoś oficjalnego komunikatu..

Ulrikk
01-02-2009, 21:41
Wreszcie ktoś to ogarnął jak normalny człowiek, a nie nolifer, który płacze, że nie ma gdzie expić jednocześnie piszący, że nie gra dla lvla, ORAZ porównujący bocenie do morderstwa na 'rl'.
Większość ludzi ma taką naturę, że są w stanie zaryzykować zdrowie, czy cokolwiek innego dla chwili przyjemności lub zdobycia czegoś bez wysiłku. Jeżeli tą przyjemnością jest posiadanie 150EK nie expiąc- bocą.
Pewnie nie jedna z osób, które chcą ukrzyżować boterów napiła się alkoholu, czy też zapaliła papierosa przed osiemnastym rokiem życia, lub zajarała coś mocniejszego po ukończeniu ów wieku*. Hipokryzja plz?

*Przepraszam, jeżeli się mylę.

Profilaktyka -.^
Wsadźmy rodzinę mordercy do więzienia, w końcu to oni go tak wychowali.

No tak, ale skoro masz w domu 2 kompy podpięte do neta to oba mają to samo IP więc rownież i to zostanie wykryte.

Czyli co? Maciek lat 8(bo tylko dzieci bocą podobno) na jednym komputerze wybocił sobie 100EK, jego ojciec Marian lat 35 na drugim komputerze wbił 50 lvl swoim MS. Cipsoft i jego pro wykrywacz botów wykrył botującego Maćka, zbanował go i przy okazji załatwił postać Mariana.
Z tego co mi wiadomo, nie raz jest tak, że wiele osób z jednego łącza ma takie samo IP(nie znam się-poprawcie mnie w razie czego). Jeden zacznie bocić, 30 dostanie bana?

Rocket Slayer
01-02-2009, 21:54
Wreszcie ktoś to ogarnął jak normalny człowiek, a nie nolifer, który płacze, że nie ma gdzie expić jednocześnie piszący, że nie gra dla lvla, ORAZ porównujący bocenie do morderstwa na 'rl'.
1. Znowu mnie nazywają no liferem... no chyba się za jajca powieszę... jak mogłem tego nie wiedzieć od kiedy grałem w Tibię...
2. Czy ty nie rozumiesz, że to jest najłatwiejsza analogia? Specjalnie to zrobiłem, byście pojęli, lecz widzę, że ty dalej gówno wiesz...

Większość ludzi ma taką naturę, że są w stanie zaryzykować zdrowie, czy cokolwiek innego dla chwili przyjemności lub zdobycia czegoś bez wysiłku.
Ok to kulturalnie s*******aj i nie psuj przyjemności innym, prostaku. No chyba, że jesteś egoistą i masz wszystkich w dupie... Rozwiązanie? Zabierz się za jakąś single player lub stwórz OTS! Będzie to twój produkt, gdzie ty ustalasz zasady! Jeżeli komuś się będzie to podobać to będzie grać!

Wsadźmy rodzinę mordercy do więzienia, w końcu to oni go tak wychowali.
Achtung Achtung! Brain has been disabled.

Dlaczego zaczynasz pisać o czymś innym? Myślałem, że się będziesz trzymać przykładu, który wcześniej podałem ;< Bezsens twojej wypowiedzi jest wyraźny.

WIADOMOŚĆ MIESIĄCA! KAŻDY KTO ZABIJE 1000 LUB WIĘCEJ POTWORKÓW MANUALNIE JEST NO LIFEREM!
70% graczy RPG krzyczy: Jak to?!?!?! TO MY ŻYJEMY W MATRIXIE? Nieeeeeeeeeee

Sam widzisz jakie rzeczy piszesz. Proponuję się ogarnąć. Odpiszę na twojego posta tylko wtedy kiedy będzie zawierał jakiś faktyczny sens. Wysil się. Wypociłem już się mocno tłumacząc tym, którzy łamią zasady, że szkodzą innym. Oni tego nie zrozumią, bo są cwańsi. Nie na tym rzecz polega, nie jesteście sami na świecie.

Głową muru nie przebiję.

Ulrikk
01-02-2009, 22:04
Ok to kulturalnie s*******aj i nie psuj przyjemności innym, prostaku. No chyba, że jesteś egoistą i masz wszystkich w dupie... Rozwiązanie? Zabierz się za jakąś single player lub stwórz OTS! Będzie to twój produkt, gdzie ty ustalasz zasady! Jeżeli komuś się będzie to podobać to będzie grać!
Mam wrażenie, że ta wypowiedź kierowana jest bezpośrednio do mnie, co uraziło mnie za równo jako człowieka, ponieważ nie szanujesz mnie w żadnym stopniu, oraz uczciwego gracza posądzonego o botowanie.

Dlaczego zaczynasz pisać o czymś innym? Myślałem, że się będziesz trzymać przykładu, który wcześniej podałem ;< Bezsens twojej wypowiedzi jest wyraźny.
Jakiego przykładu? Że bocenie=morderstwo?
Bezsens wypowiedzi... To nie ja w każdym poście piszę coś równoznacznego z:"nie gram dla lvla, ale muszę mieć lepszy lvl od innych"

WIADOMOŚĆ MIESIĄCA! KAŻDY KTO ZABIJE 1000 LUB WIĘCEJ POTWORKÓW MANUALNIE JEST NO LIFEREM!
Weź głęboki wdech nosem, wypuść powoli powietrze ustami i ochłoń, zanim zaczniesz pisać kolejnego posta. Podobno to ja nie zachowuje kultury, tymczasem to Ty każesz mi stąd uciekać, a mam takie samo prawo wypowiadania się w tym temacie, jak Ty.

Wypociłem już się mocno tłumacząc tym, którzy łamią zasady, że szkodzą innym. Oni tego nie zrozumią, bo są cwańsi.
Zrozumieją*
Rozumieją, ale mają to, za przeproszeniem, w DUPIE.

Odpiszę na twojego posta tylko wtedy kiedy będzie zawierał jakiś faktyczny sens
Heh spoko, ja tym forum nie oddycham. <idzie się pociąć>

Jeżeli nie potrafisz czerpać satysfakcji i przyjemności z grania w tibie tylko przez boterów, którzy wcale największym syfem na tibii nie są(patrząc z punktu widzenia gracza, nie regulaminu) to raczej z Tobą jest coś nie tak, przestań patrzeć na innych. Gdybyś odkładał pieniądze na samochód przez X lat, kupił go i dowiedział się, że ktoś na drugim końcu Polski taki sam samochód ukradł niejakiemu Kowalskiemu, przestałbyś cieszyć się swoim własnym?
Ja więcej powtarzać się nie będę, boter nigdy nie przeszkodził mi w takim stopniu, abym chciał wszystkich wytępić. Ale fakt, ktoś kto chce szybszy resp jak ja powinien ********** na ots, bo to sie nie godzi ;<.
Szkoda, że nie zrozumiałeś, że mi boterzy nie przeszkadzają, a każdym poście przekazywałem tylko i wyłącznie swoje zdanie. 'Umiesz liczyć, licz na siebie- Twoje szczęcie innych je***'. Tak myślą boterzy w stosunku do innych graczy, tak ja myślę w stosunku do nich.

W tym temacie napisałem więcej postów niż we wszystkich razem wziętych ;o
Miło było z Tobą konwersować, szkoda że nie mogłem liczyć na szacunek z Twojej strony.

ajeja
01-02-2009, 22:10
DO ROCKETSLAYER

Nie wiem czy ty jesteś aż tak tępy by zrozumieć, że zbanowanie wszystkich boterów spowoduje utratę większości osób grających w tą grę? I nie wyskakuj mi z tym, że wrócą starsi bo to nie jest pewne, a po drugie nie będzie ich więcej niż osób które botowały i nie grają dalej bo ich postacie dostały bana do delete. Wiem, że i tak byś próbował wmawiać mi, że nie jestem ekonomstą i guwno wiem, więc pokażę ci ile osób z top 300 na thorii botuje bądź używa bota ułatwiając sobie expienie(x-ray,healing,targeting)
Wladimix Wzyciek (*)
Niesamowity Marcin (*)
Death Weisse (*)
Jeect (*)
Hestrial (*)
Remgalag (*)
Slaanesh (*)
Samtoz (*)
Ertu (*)
Kattan Pa'Hugget (*)
Vabelico (*)
Thor Eagor (*)
Attien (*)
Knight Volrath (*)
Arito (*)
Hatorikenzo (*)
Grus Atlar (*)
Kylte (*)
Arin Neber (*)
Evil'Namesis (*)
Rudolf Payne (*)
Kentris (*)
Will Pheres (*)
Luftmastarn (*)
Maximilian Drex (*)
Yerkoz (*)
Agravax (*)
Elder Ziom Wielki (*)
Sneeak (*)
Paatoshik (*)
Kama'ra (*)
Thas Vook (*)
Conny Payne (*)
Lucifer Lucius (*)
Raven Atlar (*)
Pawel Szalonek (*)
Rebel Beyond (*)
Kawaler Legarde (*)
Sertiel Kasta (*)
Rincognito (*)
Cortello (*)
Tarob (*)
Marales (*)
Niah Sath (*)
Rah Vook (*)
Jiirachi (*)
Xa'xara (*)
Elite Reazor (*)
Pro'Weder (*)
Matamure (*)
Leezon (*)
Pro'Madurius (*)
Boppel (*)
Viccio (*)
Nelmonth (*)
Kekao (*)
Xalazos (*)
Onixius (*)
Strikey (*)
Sir Tehacy (*)
Sub Van Kret (*)
Matte cohan (*)
Manveru Spit (*)
Verberg (*)
Chat Bex (*)
Senhi Mishi Koshimoto (*)
Kuravol (*)
Mileey (*)
Delia Deni (*)
Nitrosin (*)
Thar Leallo (*)
Mavadors (*)
Gove (*)
Aneruy (*)
Durak La'Core (*)
Kunoicha (*)
Blakhao (*)
Sean dow (*)
Grassder (*)
Elam Shya (*)
Xarturo (*)
Naeill (*)
Bolti'Mer (*)
Shearin Avel (*)
Derlyth Elverbone (*)
Habilitas (*)
Rex Blade (*)
Thaa Janitor (*)
Sim'son (*)
Klizzer (*)
Negina Mosze (*)
Fille Payne (*)
Bellatryx (*)
Weror (*)
Evisar (*)
Khalidor (*)
Imperish (*)
Verigo (*)
Cavalorm (*)
Benedit Nasha (*)
Sophina (*)
Timoty Shu (*)
Snikvard Krakelgam (*)
Manshello (*)
Ithylien (*)
Eagle eye the Hunter (*)
Tiques (*)
Duuei (*)
Thollarus (*)
Yortex (*)
Chi (*)
Sefua (*)
Duren Ethartel (*)
Ilfonus Alrustywah (*)
Clothos (*)
Than Ratey (*)
Destoka (*)
Ver'Etienne (*)
Niunia Firesun (*)
Vox'er (*)
Ifro (*)
Son of Majestic (*)
Jamakukah (*)
Famasco (*)
Leathus (*)
Mystic Nightmare (*)
Kagarindan Adorah (*)
Leathal Bex (*)
Macten (*)
Bego (*)
Zabza (*)
Miharo Cheothoba (*)
Humaxus (*)
Shtainee (*)
Sanos (*)
Pistacb (*)
Sikews (*)
Nick dek (*)
Sivarius Drake (*)
Trepilar (*)
Boxtar (*)
Sinoro (*)
Wyze (*)
Vanisel (*)
Italjano (*)
Ufran (*)
Astir Letan (*)
Mystic Sean (*)
Karajakataka (*)
Kakashij (*)
Xeroxe (*)
Yzi le (*)
Octavia Avatar (*)
Van Kris (*)
Laren Kalf (*)
Focus Knight (*)
Ewul Warrior (*)
Marasek (*)
Astutus (*)
Zatorn Thon (*)
Fleo Mort (*)
Proof Sollozzo (*)
Cassius Crome (*)
Kyrve (*)
Gree've (*)
Bolek Gladiator (*)
Eus'Zho (*)
Temsas (*)
Uztaila (*)
Hykast (*)
Irrae (*)
Serkas (*)
Mydow the knight (*)
Dimeurgi (*)
Tina Tanemura (*)
Gryz Amedala (*)
Kron'Zyth (*)
Murkle (*)
Aralde (*)
Aegelian (*)
Aureon Ravenloft (*)
Shull (*)
Tingie Pola (*)
Rydwan Bex (*)
Fawkes liu (*)
Dark Legion Alex (*)
Trixey (*)
Retrondor Thalyl (*)
Gemelo'archer (*)
Yertov (*)
Rechar (*)
Darol Elite (*)
Eratyn (*)
Thorcia (*)
Edlyphor (*)
Drullputten (*)
Xzanthor (*)
Temrys (*)
Jariaz (*)
Aegzonna (*)
Megakila (*)
Ska knigt (*)
Bam Da'Bulle (*)
Buwan manami (*)
Rykast (*)
Gunnar Payne (*)
Royal'Melaf (*)
Hirro (*)
Del Fax (*)
Zipper Vegetax (*)
Azvex (*)
Arcias Kain (*)
Deadeeye (*)
Dazira Fala (*)
Dazy Deas (*)
Shaen Emperor (*)
Brutalast (*)
Tommy'Bolter (*)
Ecrotha (*)
Tius Daen (*)
Sir Samawuja (*)
Artoz Arteiv (*)
Siker Brok (*)
Uraura (*)
Ysaque (*)
Diller Knight (*)
Avros (*)
Matorosa Spit (*)
Affex (*)
Slodka'Kasia (*)
Verpix (*)
Vailandur (*)
Ultrimus (*)
Bonecrusher Manami (*)
Eve'Etienne (*)
Kamiileq (*)
Shtojahet (*)
Xaheka (*)
Dard Lazy (*)
Naroki (*)
Mastaach (*)
Hidaren (*)
Lucky Lennox (*)
Falaue (*)
Crozus (*)
Vergitto (*)
Rasmus montana (*)
Viethe (*)
Dark Spit (*)
Ho'ka (*)

Vickse (*)
Xerotis (*)
Uvelicer (*)
Shin Shas (*)
Renn Knight (*)
Runar med den lila staven (*)
Wacoo (*)
Sir Sinnlos (*)
Kurier (*)
Veltronic (*)
Krysos Edaniel (*)
Xerfin (*)
Royal little thoria (*)
Ratba (*)
Arnax Xane (*)
Walric (*)
Meroox (*)
Hirameku (*)
Lord oversier (*)
Wraith Wzyciek (*)
Serozie (*)
Adozik (*)
Nuwopp (*)
Grivago (*)
Mymuss (*)
Eagle on Thoria (*)
Lavido (*)
Gerell (*)
Uchiha Sasukej (*)
Elite Mashino (*)
Grossisten (*)
Sathar Soze (*)
Thalyn Sewyrum (*)

Problem botowania pojawił się dawno i wtedy trzeba było to zwalczyć. Teraz kiedy botowanie osiągnęło taką skalę jedynym wyjściem byłoby wyrzucenie jej do kosza. Cipsoft tego nie zrobi bo skąd będzie kasa? Dawniej też byłem przeciwnikiem botowania ale na serwie na ktorym zacząłem grę nie da się inaczej. Tu panuje ciągła wojna i aby mieć wyższy level trzeba bocic. NA wojnie bez bota nie idzie wytrzymać 5 minut - przyjdź tu to zobaczysz co to znaczy. Pozatym boter to nie jest mały głód i nie zwalczy się go "DANIEM"(banem). Za parę dni wyjdzie bot już uwzględniający kod cipsoftu i mają chłopaki po ptokach. Jedynym rozwiązaniem dla ciebie jest pogodzenie się ze wspólnym respem(twoim i botera) albo dołączenie do grona botujących tracąc przy tym mniej nerwów

Neviczek
01-02-2009, 22:10
Posłuchajcie sobie
http://pl.youtube.com/watch?v=OM-zKsh8rAw
Zrozumiecie :)

Rocket Slayer
01-02-2009, 22:12
Mam wrażenie, że ta wypowiedź kierowana jest bezpośrednio do mnie, co uraziło mnie za równo jako człowieka, ponieważ nie szanujesz mnie w żadnym stopniu, oraz uczciwego gracza posądzonego o botowanie.
Jeżeli nie używasz bota teraz i nie zamierzasz używać w przyszłości - Najmocniej przepraszam. Ta wiadomość jest kierowana do tych, którzy zamierzają tak robić.

Jakiego przykładu? Że bocenie=morderstwo?
For krajst sejks, noł!

Bezsens wypowiedzi... To nie ja w każdym poście piszę coś równoznacznego z:"nie gram dla lvla, ale muszę mieć lepszy lvl od innych"
"Chcę grać fair play" oznacza to samo lub coś podobnego do "nie gram dla lvla, ale muszę mieć lepszy lvl od innych"
Zrozum, mogę mieć i ten niższy lvl bo to nie jakiś powalony wyścig, tylko chcę wiedzieć, że wina stoi po MOJEJ stronie.

mam takie samo prawo wypowiadania się w tym temacie, jak Ty.
Nikt ci nie kazał uciekać z forum. Nie graj w Tibię jak nie potrafisz lub nie chcesz według zasad. Oczywiście ja nie mogę wpłynąć na twoją decyzję.

Nie wiem czy ty jesteś aż tak tępy by zrozumieć, że zbanowanie wszystkich boterów spowoduje utratę większości osób grających w tą grę?
A to myślisz, że botterzy po delete nie założą nowych postaci i nie zaczną grać? Nie myśl tak płytko.

<lista botterów>
Jak myślisz, jaka ich część lubi tą grę i tak czy siak do niej wróci? Kwestia czasu.

Dawniej też byłem przeciwnikiem botowania ale na serwie na ktorym zacząłem grę nie da się inaczej.
<3 Konformizm

NA wojnie bez bota nie idzie wytrzymać 5 minut
Kto wymyślił takie durne założenie? BOTTERZY! Może wam jeszcze załatwić nocniki by nie trzeba było moczyć niepotrzebnie fotela...

Pozatym boter to nie jest mały głód i nie zwalczy się go "DANIEM"(banem).
Regulamin jest zbyt łagodny...

Jedynym rozwiązaniem dla ciebie jest pogodzenie się ze wspólnym respem(twoim i botera) albo dołączenie do grona botujących tracąc przy tym mniej nerwów

Nigdy. Chcę grać w taką grę jaką wymyślili twórcy a nie banda leniwych bachorów, egoistów.

@Neviczek

Busta Rhymes, nie ma co...

patronusek
01-02-2009, 22:19
Heh...

Co tu wiele mowic.. ja Codzienie boce.. gram 3 lata. i nie mialem nigdy bana;/ nawet teraz po takim dlugim okresie jak to zobaczylem mowie na mnie kolej..chyba zapomnieli o mnie.. nie wiem ale przez 2 lata zrobilem 19 charow 100+ lvl na bocie..i nic..

Może mam szczęscie sam nie wiem.. ludzie.. sa banowani przez glupote.. chwala sie botami, kopiuja bezsensowne aukcje na allegro;/a lbo inne stronki na kotrych konta sa sprzedawane. heh gram na guardi.. pelno typkow dostala bana ogolnie 100+ lvl i wszyscy oczekiwali na tych z wiadomosci z guardi najwiekszych botow.. a okazalo sie ze ci co najbardziej boca z wiadomsoci nawet nic nie dostali a wszyscy sie zdziwili ze podostwali tutory i senior tutorzy..bo niby sa siweci i nie boca.. ciekawe kto nie boci na 150+ albo 200+ lvleu.. przyznac sie.. to tylko forum,

Ja boce.. i mam na to wnaw dostane bana albo deleta nie bede plakal;(.. to tylko GRA:],..

Gadzixor
01-02-2009, 22:25
@up: Rocket, juz zaczynasz działac na nerwy...
A tak przy okazji to był twój 500 post - gratulacje. Wyjdź na dwór xD

Tr0k
01-02-2009, 22:26
@Tr0k
Nie masz pojęcia jak działa ten system wykrywania boterów, twoje domysły są kompletną bzdurą.Może i nie wiem jak działa, ale mam wystarczającą wiedzę na ten temat żeby się tego domyślać.
Może moje przypuszczenia nie są w 100% trafne, ale jeżeli ty jesteś taki pro, że juz wszystko rozpracowałeś to napisz gdzie leży mój błąd, a nie kozaczysz.

Wujek Nevik
01-02-2009, 22:30
Moim zdaniem Tibia.pl powinna po gorących artykułach odpalać kanał czatowy (Mirc?) i byście sobie tam pospamowali. Chociaż z drugiej strony znalazło by się paru takich Rocket Slayerów. To by kłótnia do rana była. I każdy mądry który chciałby coś ciekawego powiedzieć wyszedłby bo i tak się nie do gada ze stadem spamerów. Dlatego wychodzę, wy też to zróbcie.

Rocket Slayer
01-02-2009, 22:32
@up: Rocket, juz zaczynasz działac na nerwy..
Zaczynam działać każdemu, z kim się wymieniam niepodważalnymi argumentami.

A tak przy okazji to był twój 500 post - gratulacje.
A dzienkujem.

Wyjdź na dwór xD Teraz? Nieee, starczy mi na dziś po miłym wypadzie na obiad i porannym odśnieżaniu podjazdu i okolic. Za dużo ludzi powyjeżdżało.

Moim zdaniem Tibia.pl powinna po gorących artykułach odpalać kanał czatowy (Mirc?) i byście sobie tam pospamowali.
Pewnie! Forum nie powinno zawierać ani krzty dyskusji!

Chociaż z drugiej strony znalazło by się paru takich Rocket Slayerów.
Jestem tylko jeden :)

To by kłótnia do rana była.
Przeszkadza ci to w czymś? X

I każdy mądry który chciałby coś ciekawego powiedzieć wyszedłby bo i tak się nie do gada ze stadem spamerów.
Mam rozumieć, że ty chcesz coś mądrego wrzucić od siebie? Czekam, nie zostaniesz zdeptany przez "bydło".

ajeja
01-02-2009, 22:33
A to myślisz, że botterzy po delete nie założą nowych postaci i nie zaczną grać? Nie myśl tak płytko.

<lista botterów>
Jak myślisz, jaka ich część lubi tą grę i tak czy siak do niej wróci? Kwestia czasu.

O czym ty wogóle piszesz? Czy komuś kto wybocil 150ek będzie zależało na tym by kupić pacca i znowu na bocie wbijac to? Teraz tibia przestała być tą grą co kiedyś i zapewniam cie, że ci na thori co maja bana na delete już nie wrócą, a reszta ktora dostałaby te bany postąpiła by podobnie. Ta gra nie ma klimatu co kiedyś i zrobiła się z niej typowa gra na zarabianie pieniędzy. Tylko czemu taki debil jak ty dalej gra w tą grę pomimo tylu problemów jakie stwarzają ci boterzy? Chyba wpadłeś chłopcze w nałóg a to sie poddaje leczeniu. Internet też uzależnia, a widząc twoją intensywność działań na forum nie przespałes paru nocy ;] Do reszty nie odnoszę się bo po co? Zawsze uczciwy i wierny zasadom obywatel tibijski będzie ich bronił rękami i nogami. Wiem, że ciebie mama nawala wałkiem jak rzucisz jakiś papier na ziemie i to ci na tibie przeszło, mimo tego polecam więcej luzu bo od tego napinania to ci jeszcze żyłka pęknie i mamusia będzie płakała.

Rocket Slayer
01-02-2009, 22:44
Teraz tibia przestała być tą grą co kiedyś i zapewniam cie, że ci na thori co maja bana na delete już nie wrócą, a reszta ktora dostałaby te bany postąpiła by podobnie.
Dzięki eliminacji botterów i pewnych zmianach w mechanice, wróciłaby światłość.

Ta gra nie ma klimatu co kiedyś i zrobiła się z niej typowa gra na zarabianie pieniędzy.
Dla wielu cel grania jest inny.

Tylko czemu taki debil jak ty dalej gra w tą grę
OŚWIADCZAM - NIE GRAM W TĄ GRĘ. CZEKAM NA MOMENT KIEDY BĘDZIE WARTO.

Chyba wpadłeś chłopcze w nałóg a to sie poddaje leczeniu.
Obalone - patrz wyżej

Internet też uzależnia, a widząc twoją intensywność działań na forum nie przespałes paru nocy ;]
Szczególnie wczoraj i dziś, nie? Co za rozbieżność czasu...

Do reszty nie odnoszę się bo po co? Zawsze uczciwy i wierny zasadom obywatel tibijski będzie ich bronił rękami i nogami.
Po to one są by się ich trzymać. Jest możliwość stworzenia OTSa i ustalenia własnych zasad, także nie widzę problemu.

Wiem, że ciebie mama nawala wałkiem jak rzucisz jakiś papier na ziemie
xD Jak już się kończą argumenty i mózg wysiada, zalewa krew to wypowiedź przybiera taką postać. Grow up.

i to ci na tibie przeszło, mimo tego polecam więcej luzu bo od tego napinania to ci jeszcze żyłka pęknie i mamusia będzie płakała.
Osiągnąłeś poziom 3 w byciu fajnym. Tylko po co, skoro się pogrążasz? :D

O czym ty wogóle piszesz? Czy komuś kto wybocil 150ek będzie zależało na tym by kupić pacca i znowu na bocie wbijac to?
A nawet i bez. W końcu coś go do tej gry przyciągnąć musiało.

BTW ajeja - specjalnie założyłeś nowe konto na forum by takie głupoty pisać? >.<

Tr0k
01-02-2009, 23:00
zrobiła się z niej typowa gra na zarabianie pieniędzy.Haha to już trzeba być powalonym zdrowo rzeczywiście tyle kasy na tym dzieciaczki zbijecie że nie będziecie wiedzieli co z nią zrobić :)
Niedługo jak już sobie merca za to kupicie to uważajcie bo się was zacznie czepiać skarbówka i co powiecie, że na grze 2d zarabiacie? xd

NIE GRAM W TĄ GRĘ. CZEKAM NA MOMENT KIEDY BĘDZIE WARTO.Identycznie jak ja :)

Kileros fire'son
01-02-2009, 23:03
Bo występują pewne proste analogie.. nie rozumiesz tego i dlatego uwazasz ze to chore.

Rozumiem, tylko wytłumacz mi jak można porównywać BOTOWANIE do kradzieży w rl. Co to ma do rzeczy? Co kradniesz jeśli botujesz? Expa? Znowu powiem, że to takie myślenie jest chore!

No i po co ta agresja?
Chciałem tylko sprowadzic niektórych na ziemię, bo widzę, że dużo botterów tutaj ma się za niewiadomo jakich cwaniaków bo niby zarabia na PACC botując, ale nie zauważają tego, że pracując legalnie można zarobić duzo więcej i szybciej.
Zresztą teraz temat już nieaktualny bo jestem na 100% pewny, że teraz nawet na PACC nikt nie zarobi (chyba że na farcie jednorazowo) - i bardzo dobrze.

Jaka agresja? Przecież nie każdy mieszka w mieście i nie zawsze są stacje paliw, światła. Jeśli zarabiają sobie na pacc botujać - ich sprawa.

Jaki macie kontrargument na to?

Jaki? Zasady są po to by je łamać. Chociażby taki. :)

Dla mnie żałosne jest pierdolenie takie jak np Rocket Slayer'a.

No wow! Piszę już o tym x raz.

W tym temacie sa tylko zdesperowani gracze, ktozy podostawali bany i sie wyzywaja na forum -.-. Jak niewiesz o co chodzi ... to wez sie K***wa dowiedz:evul:

Nie dostałem bana na żadnym charze.

Rocket Slayer
01-02-2009, 23:10
Rozumiem, tylko wytłumacz mi jak można porównywać BOTOWANIE do kradzieży w rl. Co to ma do rzeczy? Co kradniesz jeśli botujesz? Expa? Znowu powiem, że to takie myślenie jest chore!

Twój poziom myślenia jest niski gdyż nie rozumiesz prostych metafor. Nawet jak ci to ludzie później tłumaczą - dalej nie łapiesz i nie próbujesz "obczaić o co kaman"

Jaka agresja? Przecież nie każdy mieszka w mieście i nie zawsze są stacje paliw, światła. Jeśli zarabiają sobie na pacc botujać - ich sprawa.
Bottując - ich sprawa? Nie. Mają wpływ na gameplay innych graczy a to oznacza, że to nie jest wyłącznie ich sprawa.

Pranie mózgu ci zrobić...

Nie dostałem bana na żadnym charze.
Jeśli bottujesz - ubolewamy nad tym, życzymy delete'a.

Kileros fire'son
01-02-2009, 23:18
Bottując - ich sprawa? Nie. Mają wpływ na gameplay innych graczy a to oznacza, że to nie jest wyłącznie ich sprawa.

Hahahahhahaha weź przestań. Jednak to tylko jego sprawa czy boci. On 'naraża' swojego chara, nie Ty.

Pranie mózgu ci zrobić...

Znaczy, że masz jakieś problemy ze sobą? :>

Jeśli bottujesz - ubolewamy nad tym, życzymy delete'a.

A to peszek. Wszystkie chary już stoją na allegro. :(
aaa i dziękuje. :D Tobie życzę tego samego. :)

Pozdro Napinaczu czekam na twoje dalsze riposty.

A tak w ogóle, to masz ciekawe rl. Skoro mając 19 lat, dużo przebywasz na forum. Pisząc pierdoły.

Ziomalek'boss
01-02-2009, 23:23
hmm wydaje mi sie że poszły same ng nie wiem czy elf tez... bproxy teraz bezpieczne bezpieczne ;]

hah właśnie zbanowali same blackd... wszyscy kumple u mnie co używali blackd (~5 osób) dostali bana a inni koledzy z ng (~7) nie dostali...

Tr0k
01-02-2009, 23:25
A to peszek. Wszystkie chary już stoją na allegro.
A tak w ogóle, to masz ciekawe rl.Ciekawe jakie ty masz rl, jeżeli zarabiasz sprzedając swoje wybocone 20 lvle?
Jak ktoś sobie na bocie wbija postać na war to jeszcze rozumiem (choć nie pochwalam), ale jak już ktoś na buty nie ma i musi botować to chyba w polsce tylko takie numery.
Gz zarobienia kilku groszy tylko pamiętaj jeszcze, że koszt działania kompa przez miesiąc bez przerwy to prawie 100zł nawet z wyłączonym monitorem.
Biorąc pod uwagę fakt że te postacie które da się sprzedać bociłeś pewnie kilka miechów to jeszcze raz gz interesu.

Rocket Slayer
01-02-2009, 23:28
Hahahahhahaha weź przestań. Jednak to tylko jego sprawa czy boci. On 'naraża' swojego chara, nie Ty.

Zanim zaczniesz się śmiać, zastanów się nad swoją głupotą.
Oczywiście, że to jego sprawa, że naraża swojego chara. Ale ty wciąż uważasz, że TYLKO TY grasz w grę MASSIVELY MULTIPLAYER ONLINE rpg... coś tu jest poprzekładane w twojej główce.
Czy ty widzisz tylko siebie w tej grze, że nikomu swoją działalnością wbrew zasadom w ŻADEN sposób nie przeszkadzasz?

Znaczy, że masz jakieś problemy ze sobą? :>
Zakładasz, że każdy kto przedstawia logiczne i prawdziwe argumenty ma problemy ze sobą? Gratulacje.

Tobie życzę tego samego.
Nie ma podstaw -.^

Pozdro Napinaczu czekam na twoje dalsze riposty.
Napinaczu - kolejna "ksywka" do mojego notatnika =)
Okej koksie (jestem fajny przez to? Nie sądzę)

A tak w ogóle, to masz ciekawe rl. Skoro mając 19 lat, dużo przebywasz na forum. Pisząc pierdoły.
Mam ciekawe Rl, lecz ty go nie znasz bo chwaląc się nim zostałbym zwyzywany od nerdów (sam bym za takie coś wyzywał). Mam 18 lat, dużo przebywałem na forum przez ten weekend z pewnych względów.

Pisząc pierdoły.
Niech mi kilka dorosłych osób napisze, że piszę tutaj pierdoły i uzasadni. Niech to będą osoby, które są bezstronne i wypowiadające się mądrze na tym forum od dłuższego czasu. Żadnych 16 letnich cwaniaczków plx.

Jeśli nie znajdziesz takich - daruj sobie nazywanie mnie idiotą bo będzie to zwyczajny płacz dziecka.

~~Po edicie~~

Długo mam czekać na MĄDRĄ wypowiedź? Głupiej nie chce czytać a spać mi się chce...
2 minutki starczą?

~ po 2 edicie~~
Idę spać, już chyba ponad 11 minut myślałeś. Dobranoc.

Kileros fire'son
01-02-2009, 23:41
Zanim zaczniesz się śmiać, zastanów się nad swoją głupotą.
Oczywiście, że to jego sprawa, że naraża swojego chara. Ale czy ty wciąż uważasz, że TYLKO TY grasz w grę MASSIVELY MULTIPLAYER ONLINE rpg?
Czy ty widzisz tylko siebie w tej grze, że nikomu swoją działalnością wbrew zasadom w ŻADEN sposób nie przeszkadzasz?

Jestem egoistą i nie myślę o innych (tych, których nie znam i są mi obojętni).

Zanim zaczniesz się śmiać, zastanów się nad swoją głupotą

Bronisz tej swojej gierki, jakby to ona była dla Ciebie wszystkim. Smutne.

Okej koksie (jestem fajny przez to? Nie sądzę)

Nom, nie jesteś fajny.

Niech mi kilka dorosłych osób napisze, że piszę tutaj pierdoły i uzasadni. Niech to będą osoby, które są bezstronne i wypowiadające się mądrze na tym forum. Żadnych 16 letnich cwaniaczków plx.

Zrobię to za nich. PIERDOLISZ GŁUPOTY, bo porównujesz grę do RLA!!

~~Po edicie~~

Długo mam czekać na MĄDRĄ wypowiedź? Głupiej nie chce czytać a spać mi się chce...
2 minutki starczą?

~ po 2 edicie~~
Idę spać, już chyba ponad 11 minut myślałeś. Dobranoc.
przykro mi, ale gram w csa. :(

Duszan
01-02-2009, 23:41
Niech mi kilka dorosłych osób napisze, że piszę tutaj pierdoły i uzasadni. Niech to będą osoby, które są bezstronne i wypowiadające się mądrze na tym forum. Żadnych 16 letnich cwaniaczków plx.

Jesteś idiotą... Nie ważne ile mam lat a ile Ty, ale jesteś największym kretynem na tym forum co widziałem. Pozdrawiam!

NOHAS
01-02-2009, 23:42
Panie 2x up
Skoro lubi pan tak bardzo porownywac rl do tibii to dam ci taki prosty przyklad. Pojdziesz na dwor, ktos ci wyskoczy z pistoletem (moze nie w polsce :D ), a ty powiesz mu ze niech mnie pan zastrzeli bo i tak odrodze sie templu. Porownujesz rl do tibii, ale zauwaz ze w rl niema czegos takiego jak odrodzenie sie w templu.

Kilka Up

Napisalem praktycznie wszedzie ' moze ' wiec mi nie wyskakuj ze mam jakies poj***** teorie.

Co do zwracania sie za prad, jezeli chodzi o mnie to boce moze raz na tydzien ok. 5h? moze mniej. Stawiam bota jak mam ochote na to, a nie postawie bota bede pro ivul bo mam wiekszy lvl niz ty. Ale widze ile wyciagam na te 5h botowania moim ivul knightem. Dam ci taki przyklad:
Postawilem 100 ek na dragach ( skile ok. 80, eq sca/ reszta jakies slabe + softy ) i przez 3h wyszlem na profit o 50k z samych rarow i kasy, nie liczac shitow takich jak steel shieldy etc.

goog
01-02-2009, 23:45

Równie dobrze mógłbym napisać, że zasady są po to, żeby ich przestrzegać - to nie jest żaden argument.

Rocket Slayer
01-02-2009, 23:53
Skłamałem i oto jestem!

Jestem egoistą i nie myślę o innych (tych, których nie znam i są mi obojętni).
To się nie dziw, że ci "inni" traktują cię w taki czy inny sposób. Wiesz co jest tego powodem, więc nie powinieneś mieć pretensji.

Bronisz tej swojej gierki, jakby to ona była dla Ciebie wszystkim. Smutne.
Tak... tylko dla mnie. Nie można bronić tego czego się lubi. Smutne.

Nom, nie jesteś fajny.
Przez takie teksty nigdy nie próbowałem być. Tymbardziej w oczach zdemoralizowanej części społeczeństwa (nie odnoszę się tu do konkretnych osób)

Zrobię to za Kojotesa - JESTEŚ TAK TĘPY, ŻE NIE ROZUMIESZ ZNACZENIA PROSTYCH METAFOR. Szkoła by ci się przydała...

przykro mi, ale gram w csa. :(
A to już twoje tłumaczenie :)

Panie 2x up
Skoro lubi pan tak bardzo porownywac rl do tibii to dam ci taki prosty przyklad. Pojdziesz na dwor, ktos ci wyskoczy z pistoletem (moze nie w polsce ), a ty powiesz mu ze niech mnie pan zastrzeli bo i tak odrodze sie templu. Porownujesz rl do tibii, ale zauwaz ze w rl niema czegos takiego jak odrodzenie sie w templu.
Jeżeli tak trudno ci zrozumieć metaforę to serdecznie zapraszam do ćwiczeń czytania ze zrozumieniem. Tam znajdziesz dużo metafor i będziesz musiał się dowiedzieć do czego się odnosi.

Postawilem 100 ek na dragach ( skile ok. 80, eq sca/ reszta jakies slabe + softy ) i przez 3h wyszlem na profit o 50k z samych rarow i kasy, nie liczac shitow takich jak steel shieldy etc.
Naprawdę, pozazdrościć zysków i pomyślunku w psuciu inny rozrywki.

Jesteś idiotą... Nie ważne ile mam lat a ile Ty, ale jesteś największym kretynem na tym forum co widziałem. Pozdrawiam!
Ale nie prosiłem o wypowiadanie się 16 latków, tymbardziej bez konkretnych argumentów, więc uznam to za płacz dziecka.

Pozdrawiam =)
Do jutra.

ajeja
01-02-2009, 23:59
Ludzie o czym wy piszecie? DO wszystkich zatwardziałych przeciwników botowania, czy nie zdażyło się wam kiedyś robić czegoś przeciw obowiązującym zasadom? Jestem pewien, że tak. I co z tym zrobiliście? Wyzywał was ktoś i życzył np połamania sie? Wiele osób broni tej gry jak nie wiem czym by ona była porównując np botowanie do kradzieży w rl. Toż to trzeba być ostro nierozgarniętym. Jeśli już chcecie porównywać tą "zbrodnię" to porównajcie ją np do pisania wypracowania czy czytania lektury szkolnej. Zamiast czytać książkę, pisać wypracowanie czytacie streszczenie czy sciągacie pracę z internetu od kogoś kto nie ma z tym problemu. I w takim razie to jest fajne? Nie mówie, że tak każdy robi, ale na świecie jest wiele innych "przestępstw" moralnych i społecznych i nimi nikt se dupy nie zawraca. Czy np jak jakiś małolat pali szluga to przeszkadza ci to czy olewasz to bo to jego wybór, nie ważne czy ten dym z jego szluga wpływa na moje zdrowie. Czy wy ludzie bronicie tak samo podobnych rzeczy w prawdziwym życiu czy tylko ta gra sprawia, że czujecie się jak strażnik teksasu. Pomyślcie nad innymi ważniejszymi sprawami, w tej grze jest miejsce dla zwyklych graczy i tak zwanych oszustów(boterów). I wy nie macie wpływu na to czy ktoś niepełnoletni będzie palił czy pił alkohol bo od tego jest kto inny by pilnować takich osób tak samo nie macie wpływu czy ktoś będzie bocić czy nie i czy ma za to zostać ukarany.I wierzcie mi tego procesu nie da się odwrócić bo to zabrnęło juz za daleko, teraz pozostaje się wam z tą myślą pogodzić i szukać miejsc gdzie boterów nie ma a powiadam wam, że tych miejsc jest wiele. AMEN

NOHAS
02-02-2009, 00:02
Uheheheh...czlowieku za kazdym razem dajesz glopie porownanie do rl..i nagle wyskakujesz mi z metafora ?:S A ciebie to ja zaprosze do grania w taka gre jak TIBIA manualnie, aby ona cie nauczyla co to rl zycie.

Zaraz mi napiszesz znowu cos o tych metaforach.. TO JA CI POWIEM ZE NIE BEDE SZUKAL METAFOR JEZELI KTOS MI POROWNUJE GRE TAKA JAK TIBIA DO RL LIFE? KPW ?

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu PAN UP
BRAVVVOO !!! Prawde powiada :)

Over and out :D:D:D Pan up i down wszystko podsumowali :d

Setro
02-02-2009, 00:07
GRAJĄC W TIBIE JESTEŚ FRAJEREM BO:

WERSJA 1
Używasz bota

WERSJA 2
Bo twoja postać jest już stara, ale nie masz wysokiego lvla

WERSJA 3
Na*******asz całe dnie i noce

PODSUMOWUJĄC
Jakbyś nie grał to i tak jesteś: idiotą, frajerem, noobem, chujem, ciotą.
Wszystko się wyklucza.

@edit
Co do rocketa, to że psujesz komuś rozrywkę to raczej powinno cię chuj obchodzić. Z zasady powinieneś martwić się o własną dupę, a nie czyjąś.

Kileros fire'son
02-02-2009, 00:20
Uheheheh...czlowieku za kazdym razem dajesz glopie porownanie do rl..i nagle wyskakujesz mi z metafora ?:S A ciebie to ja zaprosze do grania w taka gre jak TIBIA manualnie, aby ona cie nauczyla co to rl zycie.

Zaraz mi napiszesz znowu cos o tych metaforach.. TO JA CI POWIEM ZE NIE BEDE SZUKAL METAFOR JEZELI KTOS MI POROWNUJE GRE TAKA JAK TIBIA DO RL LIFE? KPW ?

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu PAN UP
BRAVVVOO !!! Prawde powiada :)

Over and out :D:D:D Pan up i down wszystko podsumowali :d

Taaa! xDD koleś jest wybitny hahhaha

@ Ajeja

Temu panu polać.

Panie 2x up
Skoro lubi pan tak bardzo porownywac rl do tibii to dam ci taki prosty przyklad. Pojdziesz na dwor, ktos ci wyskoczy z pistoletem (moze nie w polsce :D ), a ty powiesz mu ze niech mnie pan zastrzeli bo i tak odrodze sie templu. Porownujesz rl do tibii, ale zauwaz ze w rl niema czegos takiego jak odrodzenie sie w templu.

Ja nie porównuje gry do rla! Tylko mówię mu, że to jest chore a on dalej swoje i nie tylko on.

Ale nie prosiłem o wypowiadanie się 16 latków, tymbardziej bez konkretnych argumentów, więc uznam to za płacz dziecka.

Na chuj Ci moje argumenty, skoro twierdzisz, że mam 16 lat? Sam sobie przeczysz 'kolego'.

Zrobię to za Kojotesa - JESTEŚ TAK TĘPY, ŻE NIE ROZUMIESZ ZNACZENIA PROSTYCH METAFOR. Szkoła by ci się przydała...

Zapamiętaj sobie: Nie rób nigdy, niczego za kogoś.

patrzcie! On znowu o metaforach hahahah!

To się nie dziw, że ci "inni" traktują cię w taki czy inny sposób. Wiesz co jest tego powodem, więc nie powinieneś mieć pretensji.

W jaki? Nic o mnie nie wiesz.

Tak... tylko dla mnie. Nie można bronić tego czego się lubi. Smutne.

Co Ty pierdolisz? Z twojego tekstu wynika, że jeśli lubisz kolegę i ktoś go będzie bić to nie będziesz go bronił? Ohoho ładny z Ciebie frajer.

Naprawdę, pozazdrościć zysków i pomyślunku w psuciu inny rozrywki. Zazdrościsz? ZAŁOŻĘ się, że Ty nie jesteś taki święty, i nie jednemu wjebałeś się na respa czy coś innego. Więc daruj sobie.

Zabanicjowany
02-02-2009, 04:39
Zajebię każdego kto mi będzie podskakiwał do mojego Rocket Slayera.

Ave Rocket!

Ludzie o czym wy piszecie? DO wszystkich zatwardziałych przeciwników botowania, czy nie zdażyło się wam kiedyś robić czegoś przeciw obowiązującym zasadom? Jestem pewien, że tak. I co z tym zrobiliście? Wyzywał was ktoś i życzył np połamania sie? Wiele osób broni tej gry jak nie wiem czym by ona była porównując np botowanie do kradzieży w rl. Toż to trzeba być ostro nierozgarniętym. Jeśli już chcecie porównywać tą "zbrodnię" to porównajcie ją np do pisania wypracowania czy czytania lektury szkolnej. Zamiast czytać książkę, pisać wypracowanie czytacie streszczenie czy sciągacie pracę z internetu od kogoś kto nie ma z tym problemu. I w takim razie to jest fajne? Nie mówie, że tak każdy robi, ale na świecie jest wiele innych "przestępstw" moralnych i społecznych i nimi nikt se dupy nie zawraca. Czy np jak jakiś małolat pali szluga to przeszkadza ci to czy olewasz to bo to jego wybór, nie ważne czy ten dym z jego szluga wpływa na moje zdrowie. Czy wy ludzie bronicie tak samo podobnych rzeczy w prawdziwym życiu czy tylko ta gra sprawia, że czujecie się jak strażnik teksasu. Pomyślcie nad innymi ważniejszymi sprawami, w tej grze jest miejsce dla zwyklych graczy i tak zwanych oszustów(boterów). I wy nie macie wpływu na to czy ktoś niepełnoletni będzie palił czy pił alkohol bo od tego jest kto inny by pilnować takich osób tak samo nie macie wpływu czy ktoś będzie bocić czy nie i czy ma za to zostać ukarany.I wierzcie mi tego procesu nie da się odwrócić bo to zabrnęło juz za daleko, teraz pozostaje się wam z tą myślą pogodzić i szukać miejsc gdzie boterów nie ma a powiadam wam, że tych miejsc jest wiele. AMEN

Od strażnika teksasu to Ty się odpierdol! :D

KAINAN
02-02-2009, 05:20
Jak informuje CipSoft na swojej stronie Tibia.com (http://www.tibia.com/news/?subtopic=latestnews):

Tibia.pl ostrzega, iż stosowanie wszelkiego rodzaju nieoficjalnego oprogramowania możne doprowadzić nie tylko do zbanowania konta, lecz często także jego straty w wyniku hacka ze względu na możliwość występowania w nim prezentów od twórców.

Od razu kolejki mniejsze :) Żeby tak jeszcze wprowadzili taką opcję z noobami co nie dają poskilować :P

A poważnie, zmiany można dostrzec na przykład na Elf Tower czy cyclopolis. Owszem nie wszyscy zastosowali się do ostrzeżenia jednak dobre to co do tej pory przynajmniej :) Z niecierpliwością czekam na czas kiedy będzie można spokojnie poexpić :)

Trol-Trol
02-02-2009, 05:33
up

zal mi cie jak chcesz sobie wkoncu po expic zakup pacc nobie glupi

KAINAN
02-02-2009, 06:51
up

zal mi cie jak chcesz sobie wkoncu po expic zakup pacc nobie glupi

@ up

Primo : Pacc leci wiec sie nie spinaj

Secundo : Spokojnie poexpic znaczy to, że nie podbiega Ci bot i nie wali potwora ktorego Ty zaczales

Terzero : Myślisz, że na Pacc nie ma botów ?

I na koniec : Ostrzezenie to juz z pewnoscia tempior ci machnie, zas z mojej strony napisze jedynie tyle, żebyś pomyślał nim coś napiszesz :)

Rocket Slayer
02-02-2009, 09:12
Poddaję się. Czasami mam wrażenie, że zachowuję się jak nauczyciel klasy MEGA SPECJALNEJ, gadający z upośledzonymi dziećmi. Szkoda, że większość z was to gimnazjaliści, zamiast użyć własnego myślenia to podczepiacie się pod kogoś o mniejszym IQ by komuś innemu dowalić. Takie losy świata. Dostałem wiele informacji od mądrych ludzi by sobie darować, gdyż wy i tak będziecie tłuc swoje jak ostatni kretyni. Oni mają rację, więc pozostaje mi się odłączyć od dyskusji, bo macie swój świat. Próbowałem wam wytknąć oczywiste błędy lecz gdyby to nawet papież mówił to byście robili swoje. Życzę wam pogodnej przyszłości i kontaktu z ludźmi na poziomie. Aha i wszystkiego najgorszego w Tibii.

Hail Gimnazjum Powah!

I'm off.

davcio142
02-02-2009, 09:19
I bardzo dobrze ;PP oby tak dalej ;] tepic boterow !! :cup:X(

beznazwy12
02-02-2009, 09:30
buhahahahahahahahahahahahahahahahahaaahhaa i jest sajepisicie

Kawalerzysta
02-02-2009, 10:44
A ja tylko mam nadzieję że ta akcja będzie powtórzona i tym razem każdy botterek dostanie bana/delete. A Ci co po 30 dniach dalej będą botować to delete bez możliwości odwołania się. Wywalić botterów z Tibii!

Kojotes
02-02-2009, 10:53

Porownujesz rl do tibii, ale zauwaz ze w rl niema czegos takiego jak odrodzenie sie w templu.

Wiele osób broni tej gry jak nie wiem czym by ona była porównując np botowanie do kradzieży w rl. Toż to trzeba być ostro nierozgarniętym.

Kurw.... [insert lots of bloody curses here]

Widze że jednak trzeba bedzie wyjaśnić kilka rzeczy. Zatem zewrzeć pośladki, wyłączyć pornole żeby nic nie rozpraszało i skupić się.

a) nie porównuję gry jako takiej do reala jako takiego
b) porównuję zachowania występujące w grze do zachowan występujących w realu (fachowo chodzi mi o działania społeczne)

Co to jest działanie społeczne? (http://pl.wikipedia.org/wiki/Dzia%C5%82anie_(socjologia))

My cały czas mówimy o poziomie działań społecznych

Dzieci zrozumiały? No to lecim dalej.

Dwie z pozoru różne sytuacje- random pk w Tibii i obicie mordy przez dresy.

Omijając oczywistą otoczkę i oczywiste różnice, na których właśnie Wy się zatrzymujecie, idę dalej, poziom głębiej.

W obu wypadkach mamy przykład nieuzasadnionej agresji przez jednostki (lub grupy) wobec niewinnej jednostki. W obu wypadkach prawdopodobne jest jednak, że reszta społeczeństwa nie zareaguje w taki sposób jak powinna (znieczulica). Wielce prawdopodobne jest, że obie strony agresywne mają pewne problemy i jest to dla nich sposób na dowartościowanie się czy odreagowanie. Ich istnienie i działanie jest społeczeństwu niepotrzebne i utrudniają jego prawidłowe funkcjonowanie. Możliwe jednak, że jednostka wobec której została zastosowana nieuzasadniona przemoc, postanowi się w taki sam sposób odegrać. I tak dalej.

Nie chce mi sie dłużej tłumaczyć, ale tyle powinno wystarczyć żeby osobi z wiekiem 14+ i IQ 60+ wiedziały o co mi chodzi. Jeśli ktoś tego jeszcze nie zrozumie, to nazwę go idiotą.

mercu112
02-02-2009, 11:00
Tez Nie Nawidze Boterow !!! a co leprze polowa tych co botuja to i tak padaja >.< wiec ja niewiem po co im boty jak nie umieja sie nimi obslugiwac !!
Chcial bym Zeby Zaczeli Grac Normalnie I zeby Wrocilo cos z Tibi 7.6 I Mniej zeby Nie Bylo Czegos Takiego Jak Hot Keye w Ludzi bo kazdy umie ustawic i trafic z sd -.- a na tibi 7.6 to juz Nikt nie umie trafic z tego Sd'ka w Innego Playersa !!
Ale i Tak pozdrawiam i Mam Nadzieje ze Wszystkich Boterow Zbanujecie !!

Rocket Slayer
02-02-2009, 11:07
@Kojotes

I tak im tego nie wmówisz =/ To są gimnazjaliści myślący, że wiedzą lepiej i bluzgający na każdego, kto wyrazi inną opinię, mimo iż jest starszy i bardziej doświadczony...

@down
Ale reprezentujesz poziom takiego typowego gimnazjalisty, próbując być śmiesznym w ten sposób i bluzgając jak dziecko. Dorośnij - nie koniecznie chodzi o wiek ;)
Btw - to ty non stop siedzisz przed monitorem, że masz pewność iż nikogo nie spotykasz/nikomu nie przeszkodziłeś?

1. Mam 14 lat i nie zamierzam ukrywać tego pisząc "mma 24 lata jestem starszy i mondrzejszy !!11one!". Chodzę do tak często obrażanego tu gimnazjum i nie widzę w tym nic złego.
A co w tym złego? Póki zachowujesz jakiś poziom jest OK

@Ziom~~
- jesteś egoistą
- konformizm nie jest ci obcy
- nie usprawiedliwisz się w ten sposób

Setro
02-02-2009, 11:32
@Kojotes i Rocket Slayer
http://img519.imageshack.us/img519/2545/sonotfunnyyl1.jpg

Po tym jak dostałem bana, też chciałbym, żeby wszyscy botterzy je dostali bo to by było niesprawiedliwe. I w*****łem się jak dowiedziałem się o tym, że koleś który ma prawie 200ms i botuje po 15h dziennie swoim ek go nie dostał.

@edit
Aha i kurwo z domu publicznego, nie jestem gimnazjalista. I to, że masz 18 nic dla mnie nie znaczy bo jesteś i tak ciotą kłócąc się z nami wszystkimi pomimo, że jesteś taki MĄDRY.

cavebotter
02-02-2009, 11:39
Nie miałem tu konta, założyłem specjalnie żeby odpowiedzieć w tym temacie.

1. Mam 14 lat i nie zamierzam ukrywać tego pisząc "mma 24 lata jestem starszy i mondrzejszy !!11one!". Chodzę do tak często obrażanego tu gimnazjum i nie widzę w tym nic złego.

2. Bocę. Ustawiam cave bota, self healing i mana restore. Nigdy nie zajmuję nikomu expowisk. Mimo że mógłbym chodzić na expowiska na których zyskałbym więcej, wybieram słabsze ale tam gdzie nie ma nikogo (mógłbym spokojnie wyciągać pare leveli dziennie, ale wyciągam 1-2 nie przeszkadzając nikomu). NIGDY nikt nie kazał mi się wynosić- gdyż nigdy nikogo podczas bocenia nie spotkałem. Nie zajmuję kolejek bardziej niż inni gracze, gdyż nigdy nie ustawiam tzw. "nocek" i nigdy nie bocę dłużej niż 3 godziny dziennie- czyli mniej więcej tyle, ile na grze spędzają zwykli gracze. Satysfakcja z gry? Grałem "manualnie" i osiągnąłem całkiem wysoki level na serwerze PVP. Postać którą bocę przeznaczam tylko i wyłącznie dla późniejszego- nawet niewielkiego zysku. Niektórzy mają włączone programy wyświetlające reklamy- ja mam włączoną Tibię. Uprzedzając cytowanie tego fragmentu- rozumiem iż moja działalność w przeciwieństwie do klikania w reklamy jest niezgodna z regulaminem przedsięwzięcia w którym uczestniczę.

3. Nie próbuję się usprawiedliwiać, gdyż nie mam NIC na swoje usprawiedliwienie i rozumiem wszystkie możliwe konsekwencje tego działania.

Pozdrawiam :)

Ziomalek'boss
02-02-2009, 11:48
Sam boce ale robie to tak : zawsze bota na runki u MSa - bo chce miec jakąś kaskę + mlvl , knightem - bo nie mam kasy na MS to ten mi zbiera kasę.
Boty mi nie przeszkadzają chyba że takie perfidne jak ostatnio 160+ ek boci 24/7 kulty na yalahar... albo 120 ms bocci na necro czy to wpadne w dzień czy w nocy on zawsze tam jest... Bott do skilla OK Cip sam tak wymyślił... na hu trzeba się z tym tak mordowac...

A po za tym czasami jest tak :
-jak ja boce jestem noobem bo niby nie umiem grac i w ogóle za to że używam bota
- nie boce ale mało gram z nów jestem noob jak widze że inni koledzy wbijają po pare lvli dziennie a ja 1 lvl na kilka dni... a potem teksty typu
Ziom [100 lvl] o a pamiętasz jak miałeś większy lvl ode mnie ? Ja[60] no pamiętam...
-znowu jak gram no-life to jestem noob bo nie mam real life i w ogóle...

Więc ja wybieram opcję bocę - mam lvl , mam kasę , mam skille , mam frajdę z tego że nie musiłem na*******ac tych ratów na rooku czy rotów na mainie mam frajdę że noob mi pisze wyjdz ja tu hunce a mojemu bottowi to nie przeszkadza (on ma czas...) Poza tym mogę się odegrac za to że kiedyś ktoś mi się w*******ał na respa/bił monstery.Ale powtóżę wszystko ma swoją granicę i taki 300 ek na frostach to trochę przesada.

Kileros fire'son
02-02-2009, 12:32
b) porównuję zachowania występujące w grze do zachowan występujących w realu (fachowo chodzi mi o działania społeczne)[/COLOR][/SIZE][/B]

Ty może tak, ale Rocket? No nie wydaje mi się. Co tu jest do rozumienia? To jest proste - i chore! Bo pk, a morderstwo to chyba coś innego. Więc nie rozumiem was, dlaczego porównujecie grę do rla.

Próbowałem wam wytknąć oczywiste błędy lecz gdyby to nawet papież mówił to byście robili swoje.

Fail. Nie każdy, wierzy w Boga.

Poddaję się.

Bo wiesz, że gadasz głupoty i nie masz racji.

Czasami mam wrażenie, że zachowuję się jak nauczyciel klasy MEGA SPECJALNEJ, gadający z upośledzonymi dziećmi.

Gratuluję. Tylko popatrz na siebie.

Szkoda, że większość z was to gimnazjaliści, zamiast użyć własnego myślenia to podczepiacie się pod kogoś o mniejszym IQ by komuś innemu dowalić.

Jeśli ktoś dobrze gada, to się go popiera nie? Ciebie jakoś nikt nie popiera.

Takie losy świata.

No tak, bywa.

Dostałem wiele informacji od mądrych ludzi by sobie darować, gdyż wy i tak będziecie tłuc swoje jak ostatni kretyni.

Bo mamy rację.

bo macie swój świat.

Skory my mamy swój, to Ty też masz swój.

Aha i wszystkiego najgorszego w Tibii.

Złego nie życzy się nawet najgorszemu wrogowi.

I nie twierdz, że ktoś chodzi do gimnazjum, skoro go nie znasz. 'Ekonomisto'

Rocket Slayer
02-02-2009, 12:43
Ty może tak, ale Rocket? No nie wydaje mi się. Co tu jest do rozumienia? To jest proste - i chore! Bo pk, a morderstwo to chyba coś innego. Więc nie rozumiem was, dlaczego porównujecie grę do rla.

Ej bo ja jestem inny! Dlatego mnie tak wytykają, choćbym głosił te same poglądy :S zalazłem biedakom za skórę...

Fail. Nie każdy, wierzy w Boga.
Fail. Zamiast papieża wstaw dowolny swój autorytet (jeśli go masz)

Bo wiesz, że gadasz głupoty i nie masz racji.
Odsyłam do wypowiedzi Pana Klocka jakieś 4 strony temu. Zrozumiesz.

Gratuluję. Tylko popatrz na siebie.
Gdybym na siebie nie patrzał, nie napisałbym tego.

Jeśli ktoś dobrze gada, to się go popiera nie? Ciebie jakoś nikt nie popiera.
Popiera, tylko widzą, że walczę z wiatrakami.

No tak, bywa.
Jak komuś zależy, to nie może stać obojętnie.

Bo mamy rację.
Bo nie dorośliście i podchodzicie do spraw w bardziej dziecinny sposób.

Skory my mamy swój, to Ty też masz swój.
Realny i nie zmyślony.

Złego nie życzy się nawet najgorszemu wrogowi.
Przykro mi. Ty nie jesteś wrogiem - ty jesteś idiotą.

I nie twierdz, że ktoś chodzi do gimnazjum, skoro go nie znasz.
Cześć gimnazjalisto.

Proponuję zakończyć dyskusję. Co ty na to? Inaczej będziemy truć w nieskończoność... a po co? Żeby nabić posty?

@Down
SERIOOO????? >.<
Tylko nowi lub mniej rozgarnięci biorą takie rzeczy na poważnie.. ehh
Śmieszna jest twoja głupota, obrazki przy tobie wymiękają.

....::::Hail szaraczki!::::....

Setro
02-02-2009, 12:59
@up
Tu nie ma licznika postów.
http://img525.imageshack.us/img525/4571/epicfailmd5.jpg

Setro
02-02-2009, 13:47
To czy jestem głupi czy mądry, nie jest tobie przykazane sądzić. Ciota.

ajeja
02-02-2009, 14:10
Dwie z pozoru różne sytuacje- random pk w Tibii i obicie mordy przez dresy.

Omijając oczywistą otoczkę i oczywiste różnice, na których właśnie Wy się zatrzymujecie, idę dalej, poziom głębiej.

W obu wypadkach mamy przykład nieuzasadnionej agresji przez jednostki (lub grupy) wobec niewinnej jednostki. W obu wypadkach prawdopodobne jest jednak, że reszta społeczeństwa nie zareaguje w taki sposób jak powinna (znieczulica). Wielce prawdopodobne jest, że obie strony agresywne mają pewne problemy i jest to dla nich sposób na dowartościowanie się czy odreagowanie. Ich istnienie i działanie jest społeczeństwu niepotrzebne i utrudniają jego prawidłowe funkcjonowanie. Możliwe jednak, że jednostka wobec której została zastosowana nieuzasadniona przemoc, postanowi się w taki sam sposób odegrać. I tak dalej.

Kolejny przykład niezrozumiałego porównania zachowania w grze do zachowania w rl. Po to są chyba serwery pvp czy pvp-enfo by móc kogoś zabić. Jak się tego boisz to idziesz na non-pvp i po problemie. POza tym za pkowanie nie ma żadnego taryfikatora kar!!!. To czy pkujesz zależy tylko od ciebie. I co jak spotkasz kogoś kto zaczyna cię klepać to reportujesz to do gma czy idziesz do mamy? Co innego pobicie w rlu bo za to grozi odpowiedzialność karna. Nie popieram oczywiście random pk bo to jest zabawa dla małolatów a już z tego wieku wyrosłem, lecz gdy ktoś ci wbija na respa masz możliwość użycia siły by go stamtąd wyrzucić. To, że gracie na non-pvp i gadacie cały czas, że wam boty potwory wybijają to świadczy tylko o was, że baliście się podjąc ryzyka i grać na serwerach pvp. Tam takich problemów nie ma bo ci uczciwi jakoś sobie radzą z boterami. I zapominacie o najważniejszym, że większość boterów jednak siedzi przed kompem lub w jego okolicy i w każdej chwili mogłiby przejąć stery nad charem. Nie każdy ma tyle zawziętości by expic ktorys tydzien na malpach czy zolwiach.

A jeśli chcecie mieć juz porównanie tibii do rla to proszę bardzo. Pytam wszystkich tych, co nigdy nie uzywali bota i uważają to za zbrodnię, czy zdażyło się wam kiedyś ściągać podczas sprawdzianu,testu? Zapewne tak, więc pomyślcie teraz o tym jak zachowują się ci którzy uczyli się na to kilka godzin by dostać 5, dostają tą samą ocenę co ci, którzy w tym czasie byli na polu? Lecą do nauczyciela i mowią, że ten i ten ma 5 a wszystko ściągał a on siedział 3 godziny nad książkami? Zapewne nie bo rozumieją takie osoby. Nie każdy jest tak zdolny by miec dobre oceny, więc korzysta z czego się da. Z doświadczenia wiem, że nie ma tu zawiści i takiej agresji chociaż jest to poważniejsza sprawa niż głupie bocenie w grze. I żeby zakończyć tą wypowiedź powiem jeszcze, że każdy kto gra na bocie wie czym to grozi i naraża tylko swojego chara, tak samo, jak osoba ściągająca może za to dostać banie. My(boterzy) siadamy na sprawdzianie w ostatniej ławce by móc ściągać(bocić) a wy choć wszystko umiecie(gracie uczciwie) idziecie tam gdzie my choć wiecie, że bez tego i tak sobie poradzicie. Przemyślcie to i zastanówcie się czy oszustwo w tej grze wymaga aż takiego napiętnowania, podcza gdy w rzeczywistości robicie dużo gorsze rzeczy(zapewne nie wszyscy). Zapewne była to moja ostatnia wypowiedź bo szkoda mi czasu(mam sesje i egzaminy). Życzę wszystkim udanego dnia(dobrze mnie rozumiecie wam też uczciwi gracze), niech ta gra nie powoduje większego przypływu adrenaliny tylko relaksuje, a to w jaki sposób niech każdy sam zadecyduje.[/B]

Ulrikk
02-02-2009, 14:47
@Kojotes
Problem w tym, że wypowiedzi Rocketa sugerują, że dla niego osoba kradnąca jest taką samą szmatą jak boter. TO JEST chore.
Ale widzę, że nadal nie odpowiedzieliście na pytania typu:
Czy nigdy nie ściągaliście, nie piliście alkoholu przed 18, itp. I przede wszystkim, czy zakończylibyście znajomość z przyjaciółmi, gdyby zaczęli botować? Toż to szmaty jakieś..

Z doświadczenia wiem, że nie ma tu zawiści i takiej agresji chociaż jest to poważniejsza sprawa niż głupie bocenie w grze
Popatrz na posty Rocketa, i zastanów się co dla niego jest poważniejsze.

Kojotes
02-02-2009, 15:03
Fajnie że tym razem dyskusja nie zaczyna sie od bluzgów.

Po to są chyba serwery pvp czy pvp-enfo by móc kogoś zabić. Jak się tego boisz to idziesz na non-pvp i po problemie.

Odpowiem kilka cytatów niżej.

POza tym za pkowanie nie ma żadnego taryfikatora kar!!!.

Truskawa, ban za masowe fragowanie?

To, że gracie na non-pvp i gadacie cały czas, że wam boty potwory wybijają to świadczy tylko o was, że baliście się podjąc ryzyka i grać na serwerach pvp.

Mylisz sie. Ja gram na non pvp dlatego, żeby nie wyłapywać exp locków, nie być huntowanym za kolor outfitu czy level, żeby nie miec nie wiadomo jakich paymentów, "resp rules", być zmuszanym do zmiany serwera i uczestnictwa lub nie w wojnach....
Gdyby pvp wymagało skilla jak dawniej, i gdyby gra na serwerach pvp nie przypominała życia w reżimie totalitarnym, to już dawno bym się tam przeniósł.

Tam takich problemów nie ma bo ci uczciwi jakoś sobie radzą z boterami. I zapominacie o najważniejszym, że większość boterów jednak siedzi przed kompem lub w jego okolicy i w każdej chwili mogłiby przejąć stery nad charem.

No widzisz, czyli jednak sobie na tym pvp niezbyt efektywnie radzicie z boterami, bo w każdej chwili moga przejąc stery i uciec.

Pytam wszystkich tych, co nigdy nie uzywali bota i uważają to za zbrodnię, czy zdażyło się wam kiedyś ściągać podczas sprawdzianu,testu?

Moje odpowiedzi na ten fragment mogą byc nieco mylne, bo ja nigdy nie musiałem sciągać w szkole.

Zapewne tak, więc pomyślcie teraz o tym jak zachowują się ci którzy uczyli się na to kilka godzin by dostać 5, dostają tą samą ocenę co ci, którzy w tym czasie byli na polu? Lecą do nauczyciela i mowią, że ten i ten ma 5 a wszystko ściągał a on siedział 3 godziny nad książkami?

Ja raz czy dwa dawałem sciągać, ale później ignorowałem pasożyty. A gdy kumpel miał z czymś problemy to mu w wolnej chwili wyjaśniałem zagadnienie.

Zapewne nie bo rozumieją takie osoby. Nie każdy jest tak zdolny by miec dobre oceny, więc korzysta z czego się da.

Większości przedmiotów w szkole można się wykuć na pamięć. Do niektórych trzeba trochę ćwiczeń (częściowo przedmioty ścisłe), do innych nieco myślenia (wypracowania, języki). Zresztą są nauczyciele, są zdolniejsi koledzy, są rodzice czy Internet. Większość złych ocen to raczej wina samych uczniów (lenistwo, notoryczny brak nauki i ignorowanie szkoły, itp).

Przemyślcie to i zastanówcie się czy oszustwo w tej grze wymaga aż takiego napiętnowania

Wymaga napiętnowania.

Życzę wszystkim udanego dnia(dobrze mnie rozumiecie wam też uczciwi gracze)

Smutne, że trochę tymi życzeniami właśnie napiętnowałeś uczciwych graczy.

niech ta gra nie powoduje większego przypływu adrenaliny tylko relaksuje, a to w jaki sposób niech każdy sam zadecyduje.

Powiedz to boterom, którzy przez większą część dnia zajmują wszystkie respy, choćby dragonów. Powiedz to kozakom z PvP, którzy nakładają paymenty za to że się hunci frosty. Powiedz to ludziom z tego tematu, którzy zaczynają bluzgać gdy kończą im się argumenty.

######################
Czy nigdy nie ściągaliście, nie piliście alkoholu przed 18, itp. I przede wszystkim, czy zakończylibyście znajomość z przyjaciółmi, gdyby zaczęli botować? Toż to szmaty jakieś..

Piłem, ale sporadycznie i nie nadużywałem. Ściągać nie musiałem. Zakładając że moi przyjaciele zaczęliby grać w Tibię i botować, to starałbym im się to wyperswadować. Do skutku.

Kileros fire'son
02-02-2009, 15:06
Kolejny przykład niezrozumiałego porównania zachowania w grze do zachowania w rl. Po to są chyba serwery pvp czy pvp-enfo by móc kogoś zabić. Jak się tego boisz to idziesz na non-pvp i po problemie. POza tym za pkowanie nie ma żadnego taryfikatora kar!!!. To czy pkujesz zależy tylko od ciebie. I co jak spotkasz kogoś kto zaczyna cię klepać to reportujesz to do gma czy idziesz do mamy? Co innego pobicie w rlu bo za to grozi odpowiedzialność karna. Nie popieram oczywiście random pk bo to jest zabawa dla małolatów a już z tego wieku wyrosłem, lecz gdy ktoś ci wbija na respa masz możliwość użycia siły by go stamtąd wyrzucić. To, że gracie na non-pvp i gadacie cały czas, że wam boty potwory wybijają to świadczy tylko o was, że baliście się podjąc ryzyka i grać na serwerach pvp. Tam takich problemów nie ma bo ci uczciwi jakoś sobie radzą z boterami. I zapominacie o najważniejszym, że większość boterów jednak siedzi przed kompem lub w jego okolicy i w każdej chwili mogłiby przejąć stery nad charem. Nie każdy ma tyle zawziętości by expic ktorys tydzien na malpach czy zolwiach.

A jeśli chcecie mieć juz porównanie tibii do rla to proszę bardzo. Pytam wszystkich tych, co nigdy nie uzywali bota i uważają to za zbrodnię, czy zdażyło się wam kiedyś ściągać podczas sprawdzianu,testu? Zapewne tak, więc pomyślcie teraz o tym jak zachowują się ci którzy uczyli się na to kilka godzin by dostać 5, dostają tą samą ocenę co ci, którzy w tym czasie byli na polu? Lecą do nauczyciela i mowią, że ten i ten ma 5 a wszystko ściągał a on siedział 3 godziny nad książkami? Zapewne nie bo rozumieją takie osoby. Nie każdy jest tak zdolny by miec dobre oceny, więc korzysta z czego się da. Z doświadczenia wiem, że nie ma tu zawiści i takiej agresji chociaż jest to poważniejsza sprawa niż głupie bocenie w grze. I żeby zakończyć tą wypowiedź powiem jeszcze, że każdy kto gra na bocie wie czym to grozi i naraża tylko swojego chara, tak samo, jak osoba ściągająca może za to dostać banie. My(boterzy) siadamy na sprawdzianie w ostatniej ławce by móc ściągać(bocić) a wy choć wszystko umiecie(gracie uczciwie) idziecie tam gdzie my choć wiecie, że bez tego i tak sobie poradzicie. Przemyślcie to i zastanówcie się czy oszustwo w tej grze wymaga aż takiego napiętnowania, podcza gdy w rzeczywistości robicie dużo gorsze rzeczy(zapewne nie wszyscy). Zapewne była to moja ostatnia wypowiedź bo szkoda mi czasu(mam sesje i egzaminy). Życzę wszystkim udanego dnia(dobrze mnie rozumiecie wam też uczciwi gracze), niech ta gra nie powoduje większego przypływu adrenaliny tylko relaksuje, a to w jaki sposób niech każdy sam zadecyduje.[/B]

Widzę, że zaczynacie rozumieć. Bo dobrze wiecie, że porównywanie gry do rla jest chore! Szczególnie pierdolenie typu: Pk, a morderstwo w rl.

@Rocket
Na twoje głupie posty, nie będę już odpowiadał, bo cały czas porównujesz grę do rla. Odpowiem tylko na jedno.

Przykro mi. Ty nie jesteś wrogiem - ty jesteś idiotą.

Słabo się cenisz - skoro uważasz, że jesteś idiota.

Ulrikk
02-02-2009, 15:07
Powiedz to ludziom z tego tematu, którzy zaczynają bluzgać gdy kończą im się argumenty.
Rockecie, mówię Ci to. Happy now? ;o

Dobrodziej
02-02-2009, 15:12
nie wiem czy ktoś wcześniej o tym wspominał, bo nie mam zamiaru czytać tylu stron spamu, aczkolwiek domyślam sie czym kierował sie cip soft karając tych a nie innych graczy. Pytam teraz tych graczy którzy dostali Bany, mieliście problemy z prze logowaniem sie na innego chara podczas gdy mieliście włączonego bota? Pytałem moich znajomych każdy miał, a Ci którzy nie mieli innego chara na koncie bana nie dostali. Jak było z wami?

Rocket Slayer
02-02-2009, 15:27
Rockecie, mówię Ci to. Happy now? ;o
To ty jesteś tym mądrym graczem, którego prosiłem o wypowiedź? Dyskutowałem z tobą, byłem po przeciwnej stronie. Dlatego uważam to też za płacz dziecka lub wypowiedź bez chwili zastanowienia.

btw kiedy dojdziesz do 10 punktów?

Szczególnie pierdolenie typu: Pk, a morderstwo w rl.
1. Nie porównywałem PK do morderstwa w Rl.
2. Pokazywałem proste analogie, które dziecko w wieku gimnazjalnym nie powinno mieć problemów w zrozumieniu, gdyby się chwilę zastanowiło.
3. Jeżeli tego nie rozumiesz to znaczy, że bierzesz to zbyt dosłownie.

Na twoje głupie posty, nie będę już odpowiadał, bo cały czas porównujesz grę do rla. Odpowiem tylko na jedno.

Patrz wyżej prof. S. Jonalisto.

Słabo się cenisz - skoro uważasz, że jesteś idiota.

A: ty ch*u!
B: sam żeś ch*j!

Śmieszne, nie?

;=/ Zrobiłem błąd i uległem tak marnej prowokacji...

To czy jestem głupi czy mądry, nie jest tobie przykazane sądzić. Ciota.
A teraz idź się schować do kąta <foch>. Powiedziałeś swoje. I tak jesteś głupi :D

Zamne
02-02-2009, 15:28

x.x ale w tibii przecie mozesz za soba rzucic mwalla i utani gran hur, a w rl ludzie biegaja mniej wiecej z rowna szybkoscia...

czyli random peka "to som hiue jebpanei tszeba i h wrzystkih dednoc"?

Ulrikk
02-02-2009, 15:44
btw kiedy dojdziesz do 10 punktów?
Ja? Nie rozumiem ;|

dziecko w wieku gimnazjalnym nie powinno mieć problemów w zrozumieniu
Chwila, to dziecko w gim jest w końcu głupie, czy mądre?

starałbym im się to wyperswadować. Do skutku.
A gdyby nie wyszło? Szmaty, złodzieje i mordercy, tak?

Dyskutowałem z tobą, byłem po przeciwnej stronie. Dlatego uważam to też za płacz dziecka lub wypowiedź bez chwili zastanowienia.
Jeżeli ktoś się z Tobą nie zgadza, to jest płaczącym dzieckiem, ciekawe.
To, że ktoś dostał dowód osobisty nie jest równoznaczne z tym, że jest dorosły. Sam fakt tego, że uważasz się za najmądrzejszą osobę na tym forum, dyskutujesz z dziećmi z klasy specjalnej i walczysz z wiatrakami jak to sam napisałeś pokazuje, że do dorosłości brakuje Ci baardzo dużo.

ajeja
02-02-2009, 15:49
Truskawa, ban za masowe fragowanie?
Na pvp-enfo nie ma limutu, na pvp owszem, ale chodziło mi o pojedyncze próby a nie o robienie armagedonu

Mylisz sie. Ja gram na non pvp dlatego, żeby nie wyłapywać exp locków, nie być huntowanym za kolor outfitu czy level, żeby nie miec nie wiadomo jakich paymentów, "resp rules", być zmuszanym do zmiany serwera i uczestnictwa lub nie w wojnach....
Gdyby pvp wymagało skilla jak dawniej, i gdyby gra na serwerach pvp nie przypominała życia w reżimie totalitarnym, to już dawno bym się tam przeniósł.
I potwierdziłes tu tylko, że boisz się tego co napisałeś. Wolisz iść na non-pvp by nikt cie nie zabił itp. Jest ryzyko jest zabawa. Właśnie tu potrzebne są skille by nie dać się zabić, by nie być hunconym i zyć w zgodzie z innymi. Na thorii, gdzie dawniej wiecznie była wojna pewne osoby nie bały się tu przyjść i zacząć grać. Dzięki dyplomatycznemu podejściu są gildie, które są neutralne i nie muszą się obawiać o to, że zaraz wpadnie po niego 10 osób. Dlatego graj na non-pvp gdzie panuje sielanka, każdy włazi na respa każdemu gdzie 5 osób bije 1 frosta bo tak fajnie.

No widzisz, czyli jednak sobie na tym pvp niezbyt efektywnie radzicie z boterami, bo w każdej chwili moga przejąc stery i uciec.
Jakbyś czytał moje posty dokładnie to byś wiedział, że ja również boce, z umiarem i jestem w razie potrzeby blisko kompa, ale bocę tylko knightem.Mam także swojego palka, którym gram ręcznie i u nas panuja zgoda między botami i graczami, wystarczy chcieć.

Moje odpowiedzi na ten fragment mogą byc nieco mylne, bo ja nigdy nie musiałem sciągać w szkole.
Widocznie jesteś drugim Einsteinem, ale inni nie są tak zdolni i nie mają kasy na korki czy inne zajęcia

Ja raz czy dwa dawałem sciągać, ale później ignorowałem pasożyty. A gdy kumpel miał z czymś problemy to mu w wolnej chwili wyjaśniałem zagadnienie.
Ignorowałeś ich ok, ale czy donosiłeś na nich jak ściągali od kogoś innego? pewnie nie

Większości przedmiotów w szkole można się wykuć na pamięć. Do niektórych trzeba trochę ćwiczeń (częściowo przedmioty ścisłe), do innych nieco myślenia (wypracowania, języki). Zresztą są nauczyciele, są zdolniejsi koledzy, są rodzice czy Internet. Większość złych ocen to raczej wina samych uczniów (lenistwo, notoryczny brak nauki i ignorowanie szkoły, itp).
Oczywiście, że tak ale nie zawsze zapamiętasz wszystko i nie każde zadanie jest takie samo, nie wystarczy tylko podstawić do wzoru i gotowe, czasami trzeba skorzystać z innych nabytych wcześniej umiejętności, z którymi większość ma problemy. Ciekawe dlaczego większość osób trzęsie teraz portami jak matura z matmy ma być obowiązkowa?

Smutne, że trochę tymi życzeniami właśnie napiętnowałeś uczciwych graczy.
Chciałem uniknąć sytuacji by ktoś nie zarzucił mi, że dla mnie wszyscy gracze to boterzy

Powiedz to boterom, którzy przez większą część dnia zajmują wszystkie respy, choćby dragonów.
Tak się dzieje właśnie na non-pvp bo tam nie przyjdzie nikt by cię zabić, więc ci kolesie czują się bezkarnie, nie popieram notorycznego bocenia 15h na dobe, ale są sposoby by takich wyeliminować np trap, wystarczy samemu coś zrobić, a nie tylko użalać się na forum

Powiedz to kozakom z PvP, którzy nakładają paymenty za to że się hunci frosty.
I tu właśnie jest potrzebna dyplomacja bo rozmową da się wszystko załatwic, poza tym grając dłuzej na serwie poznajesz wiele osób, z którymi że tak powiem zaprzyjaźniasz się w grze, więc są oni tobie w stanie pomóc

Powiedz to ludziom z tego tematu, którzy zaczynają bluzgać gdy kończą im się argumenty.
Ale to wy głównie jedziecie po nas, że kradniemy wam expa, respy itp. Wystarczy sobie zając wcześniej respa i po kłopocie a to ze wlazisz dajmy na to o 15 i myslisz na dragi czekaja na ciebie to życzę powodzenia. Jak nie boter to inny gracz ci je zajmie.

NOHAS
02-02-2009, 16:18
Kojotes

Ty to co innego :D

Rocket~

Daja ci duzo takich samych przkladow jak ty i ty nawet na nie nie odpowiadasz. Na twoje stwierdzenie ze sie na ciebie obrazili czy cos tam, odpowiadam ci ze nie mam nic do ciebie. Chodzi tylko o to ze porownujesz gre do rl dajac marne argumenty, gdzie ja ci moge dac kilka kontrargumentow. Problem tkwi w tym, ze ty starasz sie to przekazac jako mysl wiodaca, a nie jako twoje odrebne zdanie.

Co do gimnazjum, to ci powiem hail technikum ?

Rocket Slayer
02-02-2009, 16:26
Ja? Nie rozumiem ;|
Nvm

Chwila, to dziecko w gim jest w końcu głupie, czy mądre?
Program nauczania pozwala dojść do tego poziomu, do takiego rozwoju dziecka, by mogło zrozumieć. Niestety, część gimnazjalistów olewa bo są cwańsi.

Jeżeli ktoś się z Tobą nie zgadza, to jest płaczącym dzieckiem, ciekawe.
Oczywiście, że nie! Jeżeli robi to w sposób mądry, sensowny to zasługuje na szacunek.
Co byś pomyślał o takim kolesiu, który by ci powiedział spotykając cię na ulicy
"Ulrikk ty ch*ju" zostawiając cię z tępym wyrazem twarzy?

Ale to wy głównie jedziecie po nas, że kradniemy wam expa, respy itp. Wystarczy sobie zając wcześniej respa i po kłopocie a to ze wlazisz dajmy na to o 15 i myslisz na dragi czekaja na ciebie to życzę powodzenia. Jak nie boter to inny gracz ci je zajmie.
1. Jeżeli stwierdzenie oczywistych faktów jest wg ciebie "pojechaniem komuś" to nie mamy o czym rozmawiać.
2. Botter w tej grze jak i innych nie powinien w ogóle istnieć.

To, że ktoś dostał dowód osobisty nie jest równoznaczne z tym, że jest dorosły.
Nigdzie tego nie piszę. Jak już wiele osób powtarza, że nie wiek jest wyznacznikiem dorosłości.

uważasz się za najmądrzejszą osobę na tym forum
Niektórym osobom do pięt nie dorastam np Litaworowi, w pewnym stopniu Panu Klockowi. Oni mają wiedzę, potrafią przekazać logiczne argumenty na różne tematy, w których ja bym się nie udzielał.

Chodzi tylko o to ze porownujesz gre do rl dajac marne argumenty,
Napiszę wyraźniej, bo nawet po poście Kojotesa tego nie zrozumiałeś - W RL I GRZE MOŻNA SIĘ DOPATRZEĆ PEWNYCH ANALOGII. NIE POWINNO SIĘ BRAĆ TYCH PRZYKŁADÓW W 100% SERIO BO TO GŁUPOTA. Dotarło?
@NOHAS, pisałem to wiele razy. Jeśli masz kłopoty z czytaniem to nie jest moja wina. Co do wieku - CZY JA NIE WYRAZIŁEM SIĘ JASNO NA TEN TEMAT? DŹIZAS! CZYTAJCIE....

, dyskutujesz z dziećmi z klasy specjalnej i walczysz z wiatrakami jak to sam napisałeś pokazuje, że do dorosłości brakuje Ci baardzo dużo.
Błąd, że wierzę w nawrócenie. Szkoda, że byłem tak naiwny. Mam już doświadczenie i nie odpowiem na ŻADNĄ prowokację w tym temacie.

Eot i nie moja wina, że nie potraficie uważnie czytać! (nie wszyscy ofc)
Pozdrawiam i żegnam

NOHAS
02-02-2009, 16:36
hahahha..zmieniasz bardzo szybko zdanie <3 Teraz to analogia ? A nie lepiej pomyslec 5 razy przed napisaniem posta i przekazac naprawde to co sie chce z odpowiednimi slowami ? Trudno tak ? Nadal ignorujesz kilka pytan, ktore ci zadano :P Odpowiadasz na urywki, ktore ci odpowiadaja.

Wiek nie jest wyznacznikiem doroslosci...co z tego ze masz 18 lat ? Jestes fajny...masz dowod..mozesz sobie kupic, wypic alkohol nie patrzac na rodzicow..ale powiedzcie mi co z tego ?

Ulrikk
02-02-2009, 16:37
Co byś pomyślał o takim kolesiu, który by ci powiedział spotykając cię na ulicy
"Ulrikk ty ch*ju" zostawiając cię z tępym wyrazem twarzy?
Mówiąc całkowicie szczerze, z ręką na sercu? Co najwyżej, że chyba dawno wpier*** nie dostał. No i jeszcze, hmm skąd on zna mój nick na forum.tibia.pl ;p

Kojotes
02-02-2009, 16:39
I potwierdziłes tu tylko, że boisz się tego co napisałeś. Wolisz iść na non-pvp by nikt cie nie zabił itp. Jest ryzyko jest zabawa. Właśnie tu potrzebne są skille by nie dać się zabić, by nie być hunconym i zyć w zgodzie z innymi.

Owszem, to miałoby sens gdybyś tak mówił trzy lata temu.
Obecnie na pvp potrzebne są jedynie jakieś nędzne popłuczyny takiego skilla, jaki był niezbędny kiedyś. I dlatego osobniki które botują, sharują czy maniaczą 15h, mają dużo wyższy level. Co dzięki botom, hotkeyom przekłada się na przewagę. I nic nie dają negocjacje i rozmowy. Kiedyś owszem, dzisiaj nie.
Gdyby było mniej power abusingu, a więcej zależało od skilla, to nadal grałbym na pvp.

Dlatego graj na non-pvp gdzie panuje sielanka, każdy włazi na respa każdemu gdzie 5 osób bije 1 frosta bo tak fajnie.

Lepsze to niż jak na respa wlazi 10 osób celem zabicia gracza, bez żadnego powodu.

Widocznie jesteś drugim Einsteinem, ale inni nie są tak zdolni i nie mają kasy na korki czy inne zajęcia

W życiu nie miałem korków.

Ciekawe dlaczego większość osób trzęsie teraz portami jak matura z matmy ma być obowiązkowa?

Bo nie potrafią logicznie myśleć (przeważnie rzecz jasna).

są sposoby by takich wyeliminować np trap, wystarczy samemu coś zrobić, a nie tylko użalać się na forum

Masz może jakiś tajny sposób na zabicie solo na non-pvp 150 ek na dragach w yalahar, nie botującego afk?

I tu właśnie jest potrzebna dyplomacja bo rozmową da się wszystko załatwic, poza tym grając dłuzej na serwie poznajesz wiele osób, z którymi że tak powiem zaprzyjaźniasz się w grze, więc są oni tobie w stanie pomóc

Cóż, życzę powodzenia w uprawianiu sztuki dyplomacji z przeciętnym brazylijczykiem: "hi, hunted, vc viado, fdp, pay 500k" bądź statystycznym polaczkiem "plac hóju juebany bo dedniesz krówwa".

Ale to wy głównie jedziecie po nas, że kradniemy wam expa, respy itp.

Wiesz, krytyka przy użyciu konstruktywnych argumentów to nie bluzgi, jakby nie patrzeć.

Wystarczy sobie zając wcześniej respa i po kłopocie a to ze wlazisz dajmy na to o 15 i myslisz na dragi czekaja na ciebie to życzę powodzenia.

A jak wlaże o 9, a o 9:15 wchodzi mi na respa jakis idiota i od razu włącza bota?

Jvsta
02-02-2009, 17:09
I czym oni się chwalą, co przez to info Cipsoft chce udowodnić?
Chyba jedynie tylko swoją NIE UDOLNOŚĆ z walką z botami. Myślą, że zrobią wrażenie bo podadzą liczbę 5tys kont? Chyba każdy, kto potrafi logicznie pomyśleć, dojdzie do wniosku że jest to TYLKO 5k kont.
Istnieją 74 światy, w tym 14 to non-pvp, gdzie ilość graczy online wynosi przeważnie max. I tak teraz hmm.. policzmy samych graczy aktualnie online, w przybliżeniu:
60x500 (60 pvp x 500 online)= 30000 graczy (30k!)
14x950 (14 non pvp x max ) = 13300 graczy (13k)
Łącznie wychodzi 43k graczy, którzy sobie aktywnie grają. Załóżmy 1/4 używa botów (taka prawda). Czyli aktualnie boci 10k graczy.
A teraz pomyślmy ile ogólnie jest kont, teraz jedna osoba z botem się wyloguje i zaloguje za chwile inna, ciągły przepływ graczy. Reasumując, choć nie jestem w stanie przybliżyć ile ogólnie może być ilościowo botujących graczy, jest ich conajmniej 10k x 2 = 20k dziennie.
A Cipsoft zbanował raptem 5k w jakimś tam okresie czasu. Dla niego to jest sukces?
Cóż, cieszę się że przynajmniej przyznają, że nie są w stanie zbanować wszystkich używających programów, ponieważ trudno to udowodnić.

NOHAS
02-02-2009, 17:10
2xUP

Mam tylko 1 zastrzezenie :P Wbijasz o 9...typ puszcza bota o 9.15, ale zdaje mi sie ze swiadomie wybierales swiat jakim jest non-pvp..Powiesz, ze nie pasi ci granie na pvp bo pa etc. Ale to da sie obejsc..wystarczy byc tam gdzie trzeba, a nie narzekac jak to jest zle tu i tu.

Kileros fire'son
02-02-2009, 17:13
1. Nie porównywałem PK do morderstwa w Rl.
2. Pokazywałem proste analogie, które dziecko w wieku gimnazjalnym nie powinno mieć problemów w zrozumieniu, gdyby się chwilę zastanowiło.
3. Jeżeli tego nie rozumiesz to znaczy, że bierzesz to zbyt dosłownie.

To teraz, powiedz mi, co ma wspólnego PK, do morderstwa w rl? Oprócz tego, że i tu i tu zabijasz. Bo to chyba nie jest dobre porównanie. Zbyt dosłownie, to Ty bierzesz tą grę.

A: ty ch*u!
B: sam żeś ch*j!

Śmieszne, nie?

;=/ Zrobiłem błąd i uległem tak marnej prowokacji...

Tak, śmieszne. Bo nie masz podstaw do nazywania mnie idiotą. ;)

ajeja
02-02-2009, 17:24
Masz może jakiś tajny sposób na zabicie solo na non-pvp 150 ek na dragach w yalahar, nie botującego afk?

Właśnie o to sie rozchodzi, że głównie boterzy są przy kompie i czasem patrzą na swoje chary jak im idzie a w tym czasie np robią zadanie. Skoro nie są afk to równie dobrze mogliby sami expic, ale może nie chce im sie zbierac kasy i co chwila klikać na innego potwora? Ja nie mówie o tych co bocą 10-15h na dzień bo to jest przegięcie ale jeśli ktoś se włączy bota tak jak ja dajmy na to na 5h i odpowiada zawsze jak do niego piszesz to chyba wielkich pretensji nie masz?
A jak wlaże o 9, a o 9:15 wchodzi mi na respa jakis idiota i od razu włącza bota?
Ale ja nie mówie o takich jełopach, na pvp tak nie ma widzisz ze ktos ci sie wrył to atakujesz go dopoki ktos nie siadze przy kompie i mowisz mu ze byles pierwszy. Ja tak robie zawsze i nie mam z tym problemów. Ale skoro grasz na non-pvp to powinienes sie liczyc z tym, że nawet gość grający manualnie wbije ci na respa bo co mu możesz zrobić? Zwyzywa go?

Robson235
02-02-2009, 17:48
i bardzo dobrze :]

cavebotter
02-02-2009, 18:10
Btw - to ty non stop siedzisz przed monitorem, że masz pewność iż nikogo nie spotykasz/nikomu nie przeszkodziłeś?

Owszem, siedzę. Dlatego puszczam na te 3 godziny dziennie bo tyle jestem przy komputerze. W tym czasie bawię się Gimpem, piszę na forach, gadam na Gadu-Gadu - ale co chwilę maksymalizuję Tibię i sprawdzam czy nie ma nikogo wokół. Uwierz, moim boceniem nie kradnę potworków innym graczom- a mógłbym, w dodatku bym na tym skorzystał.

Jeszcze raz mówię, że nie chcę się usprawiedliwiać z używania bota.

ale jak taka

18:39 Lilly Cherrys [29]: exura

i tak samo było jak dzisiaj byłem na kompie o 8 to chyba przesada? ^.-

informat6
02-02-2009, 18:56
@UP
Powinni wlepiać bany za offtop -.-

@Topic
w końcu zaczynają coś robić. Niech zmienią regulamin, że będą mogli w tibi dodać wyszukiwarkę botów i będzie git :D. Albo jeszcze lepiej - niech dadzą do tibi ochronę taką jaką w antivirusach (antivirusy bronią się wirusami próbującymi włamać się do nich (czyli czytać adresy)).

Ze'To
02-02-2009, 21:38
@ Rocket

już nie mam zamiaru mieszać się w tą bezsensowną dyskusję tutaj ale czytając Twoje posty nie da się nie zauważyć jednego : masz kompleks wyższości... skąd do chuja ty możesz wiedzieć czy ktoś chodzi do gimnazjum czy do jebanego przedszkola ? Pasowałbyś idealnie na zastępcę jarka co ukradł księżyc... Naucz się w końcu przyjmować do wiadomości nieco inne poglądy niż Twoje i przestań zachowywać się jak zasmarkany bachor, który z głupim uśmieszkiem próbuje każdego w*****ć wmawiając mu, że chodzi do gimnazjum... to że ty miałeś tego typu ze sobą problemu w takim wieku nie oznacza, że każdy na około je ma !
I tak ogólnie : ogarnij się...

ZapodajMuze
02-02-2009, 21:42
Ja tam toleruje cave boty , tylko nie lubie elfa w pvp . A prawda jest taka ,ze wszyscy ci co bronia anty botowanie to albo : nie umieja botowac (uwierzcie ze to tez trzeba umiec ) , z ich lvlem juz sie to nie oplaca albo nigdy nie oplacalo czy nie rozumieja tak naprawde idei cave bota .

MunioxD
02-02-2009, 21:52
elo
mam pytanie : dostalem bana tyle ze nie wiem za co ;/ botterem nie jestem

na tibia.com pisze mi : Account banished until Mar 01 2009, 13:51:41 CET because of using unofficial software to play (Automatically detected.)

a takze pisze cos takiego using unofficial software to play, account will be deleted in case of further rule violations!

czy moglby mi ktos to przetlumaczyc i powiedziec co to jest.
prosze pisac na nr gg 7174262

Tr0k
02-02-2009, 22:38
smutne :( <znaki>

Setro
02-02-2009, 23:57
Rocket, jesteś frajerem, bo twoje życie opiera się na tibii. Policz sobie ile pączków kupisz za godzine huncenia dragów. HhahahHAHah FAIL!

@Ze'To

Może go bili w gimnazjum HAHAHAHAHHAHA.

Ze'To
03-02-2009, 00:16
@up

w to nie mam zamiaru wnikać, jeśli nawet to nie powinien być to obiekt żartów...

informat6
03-02-2009, 00:23
proponuje zamknąć temat, gdyż to nie są komentarze lecz bezsensowna dyskusja offtopowa

Setro
03-02-2009, 01:30
@Ze'To

No, może i tak. Ale ja nie będę taki powściągliwy jak Ty, mam za słabe nerwy do takich przypałów.

Zabanicjowany
03-02-2009, 04:00
Dzisiaj padłem, mój kolega (marny ~70 ms) który nie potrafi odpalić bota i nigdy nie próbował bo jest przeciwnikiem dostał bana. Leżę i kwicze na ten nowy system wykrywający i zastanawiam się ile osób z tych 4000 nigdy nie używało bota, a bana w pysk dostało, i jeszcze w dodatku mój kolega kupuje pacci więc ładnie go wyruchali...

A ja od kilku lat jadę na botach tibia auto, ng bot, w obecnej chwili blackd proxy i nigdy nie złapałem bana! Tylko raz za lurowanie gsów do dziurki na pohu! :D I kilka notatek za jakieś śmieszne rzeczy...

@edit
Nie porównujcie reala do virtuala. W gta zabiłem z okrucieństwem masę ludzi, w tibii również, truskawa to m.in. limit zabójstw żeby hlvle nie przesadzały, a w realu nigdy bym nie zabił nikogo! A nie jestem cipą, może w ostatniej obronie mógłbym coś komuś zrobić, ale nie potrafiłbym tak sobie zabić jak w grach. Wiem gdzie kończą się granice.

Trol-Trol
03-02-2009, 06:32
jesli to prawda ze nie uzywal bota i dostal bana i bylo wiecej takich osob to moze wycofaja te bany bylo by fajnie :) a gral z kims tym charem czy sam ??

Duch Niespokojny
03-02-2009, 10:36
A prawda jest taka ,ze wszyscy ci co bronia anty botowanie to albo : nie umieja botowac (uwierzcie ze to tez trzeba umiec ) , z ich lvlem juz sie to nie oplaca albo nigdy nie oplacalo czy nie rozumieja tak naprawde idei cave bota .
Wytłumacz mi "ideę" cavebota, o wielki! :D

Gucias
03-02-2009, 10:52
Ja tam toleruje cave boty , tylko nie lubie elfa w pvp . A prawda jest taka ,ze wszyscy ci co bronia anty botowanie to albo : nie umieja botowac (uwierzcie ze to tez trzeba umiec ) , z ich lvlem juz sie to nie oplaca albo nigdy nie oplacalo czy nie rozumieja tak naprawde idei cave bota .

Ja nie botowałem bo jeszcze na głowę nie upadłem, żeby dokładać kasę za jakiegoś bota do gry 2D. A darmowe boty to w 99% murowany hack więc też za bardzo się nie opłaca.

Ludzie którzy dostali bany i mieli pacca(często nawet nie wiedzą jak to już jest bez pacca) nie zrezygnują tak łatwo - z uzależnienia tak łatwo się nie wychodzi :P

@down
Wiem, ale na razie nie potrzebuje :P

Setro
03-02-2009, 10:54
@2up
Pozwól, że jak ci to wytłumaczę jeśli jesteś taki tępy. Idea cavebota opiera się na za*******aniu okrążeń po tych samych checkpointach (tudzież waypointach) i zabijaniu przy tym napotkanych potworów. UFFF.........

@up
BlackD Proxy możesz kupić za 100k, prawie na każdym świecie. I co do twojej teorii z nałogiem, nie gram w tibie przez bana, a mam oprócz main chara jeszcze inne wysokie levele.

Duch Niespokojny
03-02-2009, 11:31
Pozwól, że jak ci to wytłumaczę jeśli jesteś taki tępy. Idea cavebota opiera się na za*******aniu okrążeń po tych samych checkpointach (tudzież waypointach) i zabijaniu przy tym napotkanych potworów. UFFF.........
1. Kultura ffs!
2. To nie jest żadna "idea". Jeśli nie wiesz nawet co to słowo znaczy, racz nie wyzywać innych od tępaków z tego powodu.

Setro
03-02-2009, 16:40
Jak nie wiesz co jest ideą botowania to masz HÓDY MUSK.
(Dla HÓDYH MUSKUW: wbicie jak największego levela, zgarnięcie jak największej kasy,a to wszystko w jak najkrótszym czasie)

Lukasz193
03-02-2009, 18:01
Cała ta akcja według mnie jest do kitu, jak czytam wiele osób niesłusznie zostało zbanowanych, a sam reprezentuje grupę osób którzy 90% czasu włączonego klienta przeznaczają na bota. Moja gra na facc'u w ogóle nie przynosi zysków cip'ą a nadal tu jestem.

Nie zgadzam się również z opinią wielu graczy, że boterzy to debile w porównaniu do osób siedzących 10h przed kompem, gdyż mają napewno więcej czasu na rozwijanie samego siebie w różnych kierunkach takich jak sport czy nauka. Po 10h codziennego grania na komputerze nie rozróżniasz realnego świata od virtualnego , a twoje życie polega tylko na napie******niu w klawiaturę i ciągłej walce z matką odganiającej od komputera lub odpowiadaniu na wezwanie do obiadu: "chwila! tylko dobiję demona!"

Narazie

Inferno3031
03-02-2009, 18:45
Nie zgadzam się również z opinią wielu graczy, że boterzy to debile w porównaniu do osób siedzących 10h przed kompem, gdyż mają napewno więcej czasu na rozwijanie samego siebie w różnych kierunkach takich jak sport czy nauka. Po 10h codziennego grania na komputerze nie rozróżniasz realnego świata od virtualnego , a twoje życie polega tylko na napie******niu w klawiaturę i ciągłej walce z matką odganiającej od komputera lub odpowiadaniu na wezwanie do obiadu: "chwila! tylko dobiję demona!"
Narazie
To już było wałkowane tysiące razy ;] Poza tym nikt nie można nazwać kogoś debilem tylko dlatego, że używa bota czy też nie. Do tego używasz jakichś dziwnych "stereotypów". Ten co gra to no-life, a botter to cudowny gość który tylko ot tak sobie stworzył chara w tibi... no błagam Cię... Co to za "rozwijanie siebie" dzięki używaniu bota jeśli większość i tak w tym czasie siedzi i wpatruje się w swoją postać albo włącza go na noc kiedy żeby w dzień móc samemu pograć?

Wujek Nevik
03-02-2009, 19:25
Wszystkie bany z listy to przeważnie bany za MC, najłatwiej wykryć naruszenie klienta. Kumpel 120 RP dostał za opcje w elfie która automatycznie atakuje tego którego lider party atakuje lub osoba wpisana w ramkę. Widzę tutaj się wypowiadają ludzie którzy długo w tą grę nie graja. Początki Tibi to są dla mnie i dla innych starszych graczy wspomnienia z pierwszym huntem pierwszymi (wielokrotnymi) dedami. A wy sukin**** psujecie całą fabułę tej gry. No i kiedyś Polak Polaka nie zabił,a jak zabił to miał hunta od całego serva. I nie tłumacz mi Pacanie, że gram bez bota bo go nie potrafię ustawić. Po prostu czerpię radość gry ze skillowania, expienia, robienia run ręcznie. Młodzież nowej ery :[

Vertiro
03-02-2009, 19:55
I Bardzo Dobrze może niektórym się odechce stawiać bota.

Kojotes
03-02-2009, 20:25
You don't need to report botters to GMs any longer since our automatic tool is now active and running. GMs can now focus on other rule violations and problems ingame.

(...)

About 4000 of the 4959 banished accounts are premium accounts.

Drobne info.

Aphino
03-02-2009, 20:33
Cała ta akcja według mnie jest do kitu, jak czytam wiele osób niesłusznie zostało zbanowanych, a sam reprezentuje grupę osób którzy 90% czasu włączonego klienta przeznaczają na bota. Moja gra na facc'u w ogóle nie przynosi zysków cip'ą a nadal tu jestem.

Narazie

No a po co stworzyli gry? Żeby każdy miał jak największy level w najkrótszym czasie? Gry są dla przyjemności a nie dla jak największego level'a.
No tak bo lepiej ustawić bota nabić h-lvl i chwalić się kolegą jaki to ma się level. Wolę już siedzieć te 10 h i czerpać przyjemność z gry niż zostawić bota i dostać bana i być wyśmianym przez kolegów. (chodzi o to że np. kumple będą się śmiać że nie umiem nabić level'a

Tr0k
03-02-2009, 21:06
Kurde! Mi jakoś się nie odechciało! :) Wręcz przeciwnie, bardziej zmotywowała mnie ta informacja do szybszego wybotowania chara :DJesteś poprostu zdesperowanym dzieckiem NG, które przyszło się tu dowartościować bo wie, że w tej grze nic już nie osiągnie.
No dawaj, wybotuj teraz postać, zobaczymy po jakim czasie będziesz miał deleta, którego jak najmocniej Ci życzę.

Moim zdaniem post Kojotesa 3x up wyjaśnia wszytko.

malyboy
03-02-2009, 21:30
@Tr0k
Uwierz mi, że delete nie dostane ;)

Może i jestem tym "zdesperowanym dzieckiem NG" ale nic Tobie do tego :). I przyznaje się iż w (tej tibii) moim planem jest wbicie 100lvl na bocie. Teraz to mam wyjebane czy dostane bana czy nie, dostane to trudno, będę grał bez bota. Nie ma to jak kiedyś, już nie pamiętam jaka to była tibia 7.4 czy 7.6 ale wtedy to się fajnie grało mimo, że nie miałem za dużego lvla.;(;(:evul::evul:

idź dalej bocić ,bo ci expa zajmą ;(

Duszan
03-02-2009, 21:31
idź dalej bocić ,bo ci expa zajmą ;(

Niestety nie mogę. Mam za mało staminy, przepraszam :(

Xr3
03-02-2009, 21:52
Określanie Botera odwrotnością No-Lifera, jest w większości przypadków mylne, z uwagi na to, iż wysoko poziomowi Okolnirczycy na ogół siedzą przed ekranem komputera i uważnie przyglądają się, jak bot wykonuje większość czynności za nich. Napiszcie kiedyś MSG do któregoś z graczy na 200lvl, który wmawia wszystkim, że gdy boci, to jest AFK. Macie 90% szans, że odpisze.

Tr0k
03-02-2009, 22:19
Określanie Botera odwrotnością No-Lifera, jest w większości przypadków mylne, z uwagi na to, iż wysoko poziomowi Okolnirczycy na ogół siedzą przed ekranem komputera i uważnie przyglądają się, jak bot wykonuje większość czynności za nich. Napiszcie kiedyś MSG do któregoś z graczy na 200lvl, który wmawia wszystkim, że gdy boci, to jest AFK. Macie 90% szans, że odpisze.Nom dokładnie a jeżeli nawet istnieją tacy, którzy mają kilka kont i ich one nie obchodzą (w co nie wątpie, ale ich czas się skończył) to napewno nie przychodziliby się tym chwalić na forum.
Tymbardziej, że w ten sposób tylko robiliby sobie konkurencję - powodowali spadek cen na allegro i większy tłok na respach.

Podsumowując bez względu na to, w czasach cudownego automatu cipsoftu można opłacalnie bocić czy nie to mogę z całą pewnością powiedzieć, ze osoby, które chwalą się tutaj jacy to z nich nie są botterzy i ilu to charów nie wybocili na 100+ są poprostu niedowartościowane i siedzą przed kompem bez przerwy nasłuchując alarmów.

Ulrikk
03-02-2009, 22:48
@UP
Może jednak ktoś inny jest tutaj niedowartościowany i pisze tak o innych?

Tr0k
03-02-2009, 23:04
@UP
Może jednak ktoś inny jest tutaj niedowartościowany i pisze tak o innych?Może jednak Ulrikk to dziecko bota, do którego dotarło, że go prędzej czy później zbanują i przyszło się wyładować na forum?

Ulrikk
03-02-2009, 23:20
Niestety nie trafiłeś :(
Ale to ciekawe, skoro uważasz, że ktoś kto bana dostał musi się tu wyżalać. Sam bys tak robil? Zastanow sie

Tak, gdybym dostał bana to bardzo możliwe, ze przyszedłbym się tu wyżalać.
To wszystko wyjaśnia. Nie dla każdego tibia jest życiem ;o

Tr0k
03-02-2009, 23:24
Tak, gdybym dostał bana to bardzo możliwe, ze przyszedłbym się tu wyżalać.
Problem w tym, że w tą grę nie gram bo za dużo jest w niej botterów.
Może zacznę jeżeli po tych akcjach liczba takich jak ty się zmniejszy, ale napewno nie na bocie bo gra ma służyć wyłącznie mojej rozrywce i gwarantuje Ci, ze bana nie dostanę bo gdybym miał grać to grałbym UCZCIWIE.

PS. Jeszcze co do kwestji botterzy vs. no-liferzy to moim zdaniem Ci co grają bez cheatów pokazują, że grają dla zabawy a oszuści grają przez nałóg i zależy im tylko na lvlu.
Oczywiście nie wszyscy, ale tacy co leczą kompleksy w tym temacie napewno.

Idę spać - do jutra

Setro
03-02-2009, 23:39
I tak Cipsoft to ch**e w tej sytuacji, pisali jakieś kur** ostrzeżenia dla botterów, ostatnie szanse a i tak pobanowali ludzi, którzy już od 3 miesięcy nie używają bota.

Wujek Nevik
03-02-2009, 23:50
UP:
Byłeś botem, będziesz botem. Dziękuje im za te 4500+ banów. Należało się.

Najpierw mojego "kolegę" cytatnę :P

Nie chce Ci nic mówić, ale na dzień dzisiejszy Yalahar to 1 wielki ots. Byłeś tam? Jeśli tak to nie zaprzeczysz.
Po 2 jak możesz sie wypowiadać o obecnej Tibii mając status 'niegrający' ? Mnie to bardzo "irytuje".
Poza tym nie wiem czy zauważyłes ale cytujesz aby zacytować, bo w większości odpowiedzi masz albo pytania, albo odpowiadasz poszczególnymi słowami a nie zdaniami. To ci inteligencji nie doda...
Mam pytanko, czepiasz się tych którzy mają bota tylko po to aby zbierał im GP.. Jak ty "kiedyś" grałeś próbowałes chociaż ustawić bota? Czy mówisz o czymś o czym nie masz pojęcia?

a teraz wtrące małe co-nieco:

Dużo postów się powtarza oraz wypowiedzi, także chciałbym coś powiedzieć i dodać od siebie.. Chciałbym aby to było ostatni raz ale i tak wiem, że niektórzy nie czytają 20 stron całego topicu tylko 3 górne posty i na nich uwzględniają całe zamieszanie na forum więc:

1
Chciałbym poruszyć same znaczenie "bot / botter". Wszyscy co nie używają bota jest to dla nich 'rzecz', która zabija im potworki, chodzi po rotwormach 24/24. Otóź może i się zdziwicie, ale słowo BOT - tak, te słowo którego w grze nie używacie ma troche też inne zastosowania.
-Bot ma lighhacka (jasny pełen ekran dla niewtajemniczonych (czyt. tych co nie mają bota)).
-Przerzuca golda z potworków (Znam dużo ludzi z mojego "Świata gry" którzy używają bota tylko po to)
-Leczy sam (pomaga czasami cie wyleczyć w najmniej oczekiwynym momencie)
- I wiele dużo innych opcji o których można było by pisać godzinami, nie tylko "auto-exp".

Sam mam 93 MS, którym nigdy nie bociłem na exp, jedynie używałem aby widzieć kiedy się mana shield skończy, czy utana vid.
Mam też paladyna, na 97 lvu. Gra mi się nim dobrze... pomimo że używam czasem bota na cavehunting.. Proszę mi powiedzieć komu to przeszkadza:
Ide na tomba gdzie nikt nie expi i tam stawiam bota.. włączam film z dvd i oglądam. Co 15min~ minimalizuje film i patrze czy wszystko ok z botem. Skoro widzę, że jestem sam na respie, i nikt mi nie pisze o respawn, dlaczego mam się czuć, że jestem zły bo boce? Boce bo po 1 lv wpada a nie musze klikać jak głupi poza tym mam po kilku godzinach bocenia na dobrego hunta (czyt. waste) z kolegami. I mi taka gra odpowiada.

2

Wszyscy piszą "Zbanować wszystkich boterów, boterzy to chu**" , inny też pisze "słyszysz sygnal to lecisz do komputera i po minucie odpisujesz".
Mówię tu stanowcze nie .
Mój kolega boci na calmerze 3 charami po 100+. Z nocy z jednego chara ma jakieś 30k w kasie na żółwiach/małpach/scarabach.
Co mu daje 90k czystego zarobku z nocy. Boci odkąd stworzył te postacie. GM przyszedł może ze 2 razy.
Sygnał w nocy go budził i gadał z gmem, że nie boci. Był on na niejednej "zielonej" imprezie i alkoholowej, uwierz mi. I nigdy nie przypominam sobie aby na imprezie mówił "Boże, a jak przyjdzie GM bo ja boce teraz?!"

3
Cały czas są posty "żal mi boterów", "masz 15 lat", "tipjaa jest łatwa więc nie boć w nią".

Bot nie jest uczciwy, to prawda. Kiedyś na forum org widziałem screena jak koleś wrzucił screena i było widać bota na nim. Expił na behemotach. Padały posty typu:
- Boże ty masz bota, jesteś debil bo to on expi za ciebie.
I takiego myślenia nikt nie zmieni, bo boter nie przetłumaczy normalnemu graczowi, że on nie stawia bota na noc na behemotach a jak wstaje rano z łóżka ma 20 lvi wbitych...

Mówię jeszcze raz, wszyscy tu mówią o tym jak to boter bije im potworki, a więc:

ng- automatycznie omija potwory które znajdują sie 1 sqm od postaci jakiegoś gracza. Czyli np. skiluje czy po prostu expi.
Tibia auto - ignoring monsters ma opcje.
w BlackD i ElfBot się nie orientuję.

Także moim zdaniem bardziej ja jestem wkurzony jak skiluje i widze kolesia co podchodzi i mówi "br?" a potem bije mi slima. Wtedy jestem wkurzony.
A nie jak ide na exp i widze ze ktoś boci. Wiecie co w tedy robię?
MAM W BACKPACKU KILKA ITEMOW DO DOMKU, TAKIE PACZKI JAK PARCELE, ŻADEN BOT PRZEZ NIE NIE PRZECHODZI, JAKI MACIE PROBLEM ABY MU ZABLOKOWAĆ WAYPOINT (STANĄC NA NIM) A POTEM OBRZUCIC GO DOOKOŁA TYMI SKRZYNKAMI!?Wtedy bot ma 15 min wolnego i daje mu automatycznie logout - wierzcie sprawdzona metoda.

Nie mówię, że bocenie jest ok - powinni zbanować ludzi co bocą i nie są przy kompie 23/24 to prawda.
A co z tymi co lażą bez botów i biją ludziom slimy podczas skilowania? Przemyślcie to...
Ale aż mi szkoda słow jak ktoś piszę ze tylko używa bota do przezucenia gp a ktoś i tak mówi ze to boter i musi zostać ukarany.

Proszę nie walić znowu postów takiego typu które już się powtarzały tylko po prostu przeczytać wyraźnie mój post.

Oczekuję na komentarze.

P.S Coś czuję, że kilka tematów które chciałem jeszcze poruszyć uszły mi teraz z głowy, ale zapewne później sobie przypomne czytając wasze posty.

Gadasz jak potłuczony koleś. Wiesz co ty zrobiłeś z Tibią? Z grą w której każdy miał równe szanse, nie było żadnego bota. Przychodziłeś do domu i siadałeś sobie spokojnie przed kompem odpalałeś Tibie i nikt Cię w kopie nie bił. Dlaczego? Bo szkoda mu było lvla, a co dzisiaj jest... Padnę to bot odrobi, "a ja sobie filmik odpalę". I mówisz, że nic złego nie robisz jak stawiasz bota na thombie gdzie nikogo nie ma? Powiem Ci, że dużo bo nie wbił byś tego lvla lub tych %. Chciałbym Ci jeszcze uświadomić, że pomieszałeś w swoim długim poście wszystkie Rodzaje graczy grających w Tibię. Porównujesz ludzi którzy zabijają Ci slimy z sobą. A tak naprawdę wy jesteście TACY SAMI! W Tibi masz parcie na LVL. W RL Ci nie wyszło to chcesz poderwać kolegów na lvl? Po co grać skoro nie masz zamiaru grać? Proste pytanie prawda? To odpowiedz na mnie. Bo taki gracz jak ja, który obserwuje spadek TIBI na psy od 7 lat. To naprawdę mi się żal Cipsoft'u robi, że sobie nie poradzili i zjebali cała atmosferę gry przez te Update'y... Czemu zostały wprowadzone Update'y? Bo tak zwane "dzieci NG" dominowały servery klawiszem "delete". Ta gra straciła wszystko wraz z wprowadzeniem Hotkey'ów. KONIEC.

grzesiu61
04-02-2009, 00:15
A mi sie wydaje ze nienawis co botero jest z przekonania ze boter to ktos ktos nie gra wogule manualnie, niszczy tibie, gra tylko dla osiagniec czy lvl.

Moze w wiekszosci przypadkow tak jest no ale ja kocham grac manualnie, no ale niemam duzo czasu, no i stawiam bota zeby nastepnym razem moc sobie pograc na wyzszym lvl.

Lub poprostu ustawiam noobhara w czasie kiedy sam gram mainharem, po to zeby sobie moc lepiej pograc. I kazdy kto tak nie robi to prawdopodobnie poprostu nie umie botowac.

Kazdy kto ma ambicje wieksze niz jeden high - lvl tak robi, i nie jest to z tego powodu ze ktos ma gdzies tibie, a raczej z sympati do tej gry.

To jest moje zdanie.

I smuta wiadomosc ze tego sie nie da wytepic, bo zrobia obejscia na ten system wkoncu, tak jak na wszystko zreszta.

Ulrikk
04-02-2009, 01:22
Ale farmazony ;o
Jak ktoś boci na pvp, to dlatego, żeby uczestniczyc w wojnach a nie chce mu sie wbijac lvla manualnie
Jak ktoś boci na non-pvp, to dlatego, ze huncenie trolli, zolwi, i innego syfu jest dla niego nudne i chce od razu huncic demce, czy inne mocne pikselaki.
Tak jest w wiekszosci przypadkow, sa tez ludzie ktorzy boca bo chca miec jak najwiekszy lvl co wydaje mi sie failem ;o

grzesiu61
04-02-2009, 03:26
A tak sobie pomyslalem ze co za roznica poco kto boci ;D

A tego i tak nigdy CS raczej nie wytepi. No ale takie bany napewno zmniejsza ilosc boterow, wiec fajnie bo bedzie wiecej miejsc na exp, no i bota oczywiscie.

Kojotes
04-02-2009, 11:00
@ UP

Potrafisz napisać jakiegoś posta bez bluzgów? Czy masz aż taki ubogi słownik że nie?

> Can people still get banned/deleted if they used bot
> in the past but now deleted the bot from their
> computer?

Yes, that's possible.

Jeszcze coś ciekawego.

Sir Dark Archeon
04-02-2009, 13:54
@up Kojotes

Heh. Coz to potwierdza fakt ze Cipsoft nie zmienil niczego w klijencie tibi tylko po stronie serwera. Spora czesc banow byla za MC oraz za straichopping.
Przegladajac fora i stronki producentow botow widac jasno ze nowe antyboterskie narzedzie cipsow nie zmienia klijenta a co za tym idzie nie da sie go w prostu sposob obejsc prostymi modyfikacjami bota. Producenci botow niby uspokajaja ze to byla pewnie jednorazowa akcja dla postraszenia. Ja osobiscie w to nie wierze a takie gadki to tylko sciema by trzymac klijentow.
Prawda jest taka ze cipsoft uzywa specjalnie napisanego skryptu ktory analizuje to w jaki sposb dany gracz sie zachowuje. Jest oczywiste ze bot reaguje szybciej niz gracz. Przecietny manualny player zeby wykonac jakakolwiek czynnosc potrzebuje duzo wiecej czasu niz bot - kilkadziesiat ms na odebranie pakietow przez klijenta + opoznienie wynikajace z czasu az klijent wyswietli to nam w grze + czas na refleks gracza i jego reakcje + czas na wcisniecie hota + czas na to zeby klijent zamienil to na dane i wyslal do servera. Bot pomija wszystkie te kroki ktore sa zalezne od gracza dzieki czemu skraca czas wykonania czynnosci 2-6x. Ponad to bot reaguje zawsze z ta sama szybkoscia z doskonala regularnoscia, a to jest niewykonalne przez manualnie grajacego gracza. Skrypt analizujacy na serwerze odrazu wychwyci roznice miedzy graczem a botem. Tyczy sie to zarowno cave boterow jak i tych co uzywaja bota do zbierania lota auto healing, hold attack czy automanasowanie. Prawda taka ze im bot bardziej zawansowany robiacy wiecej czynnosci naraz i szybciej tym latwiej go w ten sposob wykryc.
Wg mnie cipsoft ma dowody do zabnowania wiekszosci boterow bez wzgledu jakiego super bota by nie uzywali. Problem tkwi w tym ze nie zbanuja z dnia na dzien 30 000 graczy lub wiecej bo to by kompletnie zalamalo im gre i naplyw kasy za pace. Trzeba podejsc do tego od strony marketingowej i strategi biznesowej. Beda banowac co kilka tyg pare tysiecy graczy i obserwowac czy banowanie i delety zmniejsza im wplywy. Jesli spadek bedzie duzy banowac beda mniej i rzadziej, jesli zyski wzrosna lub nie beda drastycznie spadac, to beda banowac czesciej i wiecej. Proste.
Tu nie chodzi o to by zbanowac wszystkich boterow odrazu, tylko o to by byli swiadomi ze predzej czy pozniej dostana bana i moze to byc w kazdej chwili. Nie jest wazna wysokosc kary tylko jej nieuchronnosc.
Takie dzialanie ma tez na celu oslabienie pozycji firm wypuszczajacych boty. Kazdy nowy skrypt i antybotowe narzedzie bedzie wymagac odpowiedzi ze strony tworcow cheat softa, a to z koleji wymusza nowe wersje botow, nowe aktualizacje, nowe klucze itd = mnozenie kosztow = wyzsze ceny za licencje = mniej klijentow.
I nie ma co sie oszukiwac ze boterzy znikna, nie znikna, nigdy. Co najwyzej bedzie ich 10% a nie 90% jak dzis. Dla mnie to wystarczy.

Pozdro dla uczciwych graczy, a boterzy - placzcie i zgrzytajcie zebami.

Przebrnolem przez te 30+ stron spamu, szacun dla tych kilku (5?) uzytkownikow forum co maja cos sensownego do powiedzenia. Dziwie sie Wam ze macie cierpliwosc, zwlaszcza Kojotes i Duch Niespokojny, odpisywac na ten chlam.

Pan-Rendix
04-02-2009, 14:21
Mam jeszcze pytanko.
Na jakiej podstawie ktoś dostał bana na 30 dni a inny delete?;)

Tr0k
04-02-2009, 15:05
To jest standard - 1 ban to 30 dni, kolejny w ciągu chyba pół roku to delete.

Xr3
04-02-2009, 15:06
Mam jeszcze pytanko.
Na jakiej podstawie ktoś dostał bana na 30 dni a inny delete?;)
Jeśli ma miejsce sytuacja, w której delikwent wcześniej został skazany na 30 dniowy odpoczynek, to następny Ban kończy się kasacją konta.

Pan-Rendix
04-02-2009, 15:20
Dobra kumam, tak myślałem. Dzięki ;)

mistrz99
04-02-2009, 18:10
huje martwe.
co ja im zrobiłem? NIKOGO NIE HACKOWAŁEM PRZYSIĘGAM
a tu parę dni temu taka niespodzianka
Banishment: Account banished until Feb 27 2009, 08:52:28 CET because of hacking (Spreading hack links is a violation of Tibia Rule 3d)

a ja 90 zł dałem na pacca!!!
Mar 14 2008 Single Premium Time 90 Mar 14 2008 Jun 12 2008 a tu delete chcą mi zrobić jak tak to oddawać kasę

O ŻAL I BÓL
Type: Account Banishment - Banishment of the complete account. For the duration of the banishment no character of the account may log into the game.
Warning: Account will be deleted in case of further rule violations!
Character: Grzybcio Vick
Reason: hacking
Statement: "http://wiki.hunted.pl/wiki/The_Weakened_Count" (Jan 27 2009, 14:33:39 CET in Main Trade Channel)
Comment: Spreading hack links is a violation of Tibia Rule 3d
Date: Jan 28 2009, 08:52:28 CET
Until: Feb 27 2009, 08:52:28 CET
Duration: 30 days

A JA DO KUMPLA CHCIAŁEM PRZESŁAĆ A TU W TRADE NAPISAŁEM? I TO MA BYĆ SPRAWIEDLIWOŚĆ? POSRAŁO ICH
PRZECIEŻ POMYŁKA BYŁA

To delete jest konta?

Tr0k
04-02-2009, 18:13
Po 1 ktoś Ci się pewnie włamał na konto, a po 2 nie widzę żebyś dostał delete'a

Xr3
04-02-2009, 18:31
Warning: Account will be deleted in case of further rule violations!
To oznacza mniej więcej tyle, że jeśli znów coś przeskrobiesz, to skończy się na kasacji konta.

W skrócie, dostałeś bana na miesiąc. Straciłeś tylko 30zł. Za tę cenę zyskałeś miesiąc cieszenia się realnym życiem. Doceń to.

Statement: "http://wiki.hunted.pl/wiki/The_Weakened_Count" (Jan 27 2009, 14:33:39 CET in Main Trade Channel)
Comment: Spreading hack links is a violation of Tibia Rule 3d
Date: Jan 28 2009, 08:52:28 CET
Until: Feb 27 2009, 08:52:28 CET
Duration: 30 days
Absurdy takie jak ten w cytacie, są symbolem obecnej Tibii.

Aerie
04-02-2009, 18:44
Wreszcie będzie koniec z botterami i tym podobnymi. Osobiście bardzo się z tego cieszę. A dlaczego?

Bo większość botterów i innych cheaterów nie rozumie dlaczego gracze, którzy nie używają botów ich nie lubią/nienawidzą. Gracz bez bota musi wszytko robić sam a przyjdzie taki botter i bot robi za niego część rzeczy w grze. Nie ważne czy botter siedzi cały czas przy kompie czy nie. Normalnie taka osoba jest zbyt leniwa żeby sama manualnie wbiła lvl albo coś zdobyła. Albo w innym wypadku nie ma na tyle wyrobionej zdolności grania żeby patrzyć jednocześnie na skile, mane itp, po prostu nie potrafią tego dopilnować albo się im nie chce. Gdyby taka osoba nie używała bota to do niczego by nie doszła, czemu? Bo nie chciało by się. Uczciwi gracze ciężko pracują na to co mają a botter? Robi co chce, bo program daje mu możliwości takie jakich normalny gracz nie posiada - np granie kilka razy dłużej co łączy się z otrzymywaniem expa za 0 wysiłku. Właśnie o to chodzi, że botter zdobywa wszystko co chce i wkłada w to 0 wysiłku (nie mówiąc o wstawaniu np o 1 w nocy z powodu alarmu - no lifer wg mnie). To właśnie wkurza graczy bez bota.

Jak CipSoft napisał na resztę botterów\cheaterów jeszcze zbierają dowody :) więc to tylko kwestia czasu.

Duch Niespokojny
04-02-2009, 18:53
Wyślij maila na [email protected] i wyjaśnij im, że to nie hacklink, tylko polska TibiaWiki i powinieneś dostać nie bana na miesiąc za hacking, ale na tydzień (choć na dobrą sprawę to notka by wystarczyła) za "advertisement not related to the game".

mistrz99
04-02-2009, 19:16
Wyślij maila na [email protected] i wyjaśnij im, że to nie hacklink, tylko polska TibiaWiki i powinieneś dostać nie bana na miesiąc za hacking, ale na tydzień (choć na dobrą sprawę to notka by wystarczyła) za "advertisement not related to the game".

Emm a jaki tekst napisać? możesz mi na pw napisać lub coś takiego? Bo jestem słaby z angielskiego

Duszan
04-02-2009, 20:56
@mistrz99

O takiego:
Hey! Hi! Hello! Dir cipsof! I have e ben for dilejt. Wajdije my account is not bot czit etc. Fuck u and fuck allah and Aj law u CipSoft! (i tu się podpiszesz)

Zabanicjowany
04-02-2009, 22:47
huje martwe.
co ja im zrobiłem? NIKOGO NIE HACKOWAŁEM PRZYSIĘGAM
a tu parę dni temu taka niespodzianka
Banishment: Account banished until Feb 27 2009, 08:52:28 CET because of hacking (Spreading hack links is a violation of Tibia Rule 3d)

Ja raz się pomyliłem i nie skopiowałem tego co wklejałem na trade i przez przypadek wkleiłem link do youtube. Po 3 dniach dostałem 30 dniowego bana za hacking, ale to było jeszcze na starej postaci. A botów jak reportowałem to nigdy gmów nie było. Tylko nie wiem jak to działa, że po 3 dniach dostałem. Widocznie cały trade channel musi być zapisywany na serwerze i wyłapują linki albo jakoś tak no bo jeśli mnie ktoś reportnął to chyba musi mieć dowód.

@aff miałem edytować, sorry za 2 posty pod rząd... :(

Duch Niespokojny
05-02-2009, 00:07
Senior tutorzy mogą zgłaszać naruszające zasady wypowiedzi z trade, game-chat, help i RL-chat. Jest do tego specjalny system, który wysyła zgłoszone wiadomości do Customer Supportu i ten się tym później zajmuje. Nie da się w ten sposób wypowiedzi podrobić, toteż sama w sobie stanowi ona już dowód i podstawę do ewentualnego bana.

Borucao
05-02-2009, 02:26
Dlaczego wybrali liczbę 5000 pomniejszoną o 41? To jest pytanie!

mc200
05-02-2009, 13:43
Ja już 5 dzień czekam, aż dostane bana "automatycznego" i nic ;)

Regeusz
05-02-2009, 14:15
Jeśli ma miejsce sytuacja, w której delikwent wcześniej został skazany na 30 dniowy odpoczynek, to następny Ban kończy się kasacją konta.

Właśnie to jest dziwne ale nie każdy dostał deleted po 1 banie, np stonek miał jakies 2-3miechy temu bana za bota i teraz też dostał i nie ma deleta

mistrz99
05-02-2009, 15:13
a wogóle to powinni zrobić jakieś blokady kont nie ban tylko na rok bo jak ktoś se pacca kupi to 90 czy ileś zl w dupe więc to troche niesprawiedliwe taki delete xD

Borucao
05-02-2009, 16:35
a wogóle to powinni zrobić jakieś blokady kont nie ban tylko na rok bo jak ktoś se pacca kupi to 90 czy ileś zl w dupe więc to troche niesprawiedliwe taki delete xD

A sprawiedliwe jest to że kolo bocił?

Duszan
05-02-2009, 16:42
A sprawiedliwe jest to że kolo bocił?

Proste, że tak! Gdybym kupił pacca, dostałbym delete, to nie obyło by się od tego żeby oddawali mi pieniądze za reszte czasu tego pacca.

Borucao
05-02-2009, 16:55
Proste, że tak! Gdybym kupił pacca, dostałbym delete, to nie obyło by się od tego żeby oddawali mi pieniądze za reszte czasu tego pacca.

Kupując pacca akceptujesz regulamin, a w nim piszę że nie oddadzą Ci pieniędzy ;)

YaMaRoOo
05-02-2009, 20:12
Wreszcie będzie koniec z botterami i tym podobnymi. Osobiście bardzo się z tego cieszę. A dlaczego?

Bo większość botterów i innych cheaterów nie rozumie dlaczego gracze, którzy nie używają botów ich nie lubią/nienawidzą. Gracz bez bota musi wszytko robić sam a przyjdzie taki botter i bot robi za niego część rzeczy w grze. Nie ważne czy botter siedzi cały czas przy kompie czy nie. Normalnie taka osoba jest zbyt leniwa żeby sama manualnie wbiła lvl albo coś zdobyła. Albo w innym wypadku nie ma na tyle wyrobionej zdolności grania żeby patrzyć jednocześnie na skile, mane itp, po prostu nie potrafią tego dopilnować albo się im nie chce. Gdyby taka osoba nie używała bota to do niczego by nie doszła, czemu? Bo nie chciało by się. Uczciwi gracze ciężko pracują na to co mają a botter? Robi co chce, bo program daje mu możliwości takie jakich normalny gracz nie posiada - np granie kilka razy dłużej co łączy się z otrzymywaniem expa za 0 wysiłku. Właśnie o to chodzi, że botter zdobywa wszystko co chce i wkłada w to 0 wysiłku (nie mówiąc o wstawaniu np o 1 w nocy z powodu alarmu - no lifer wg mnie). To właśnie wkurza graczy bez bota.

Jak CipSoft napisał na resztę botterów\cheaterów jeszcze zbierają dowody :) więc to tylko kwestia czasu.

Sądzisz że ktoś kto używa bota nie ma skila i by do niczego nie doszedł? Mylisz się.. moje pierwsze postacie z lvlem 80+ były robione absolutnie bez wspomagaczy, teraz sobie czasami włączę bota i wali mnie to że cipsoft ma jakiś systemik który to wykrywa, zbanują - trudno, ja uzależniony od tych pixelków nie jestem..

@edit

A co do wyeliminowania boterów.. to nigdy nie nastąpi ;p

bolosaf
05-02-2009, 20:16
Nie ma żadnego auto detectora. Szczególy w podpisie. Tyle w temacie.

Tr0k
05-02-2009, 20:22
A co do wyeliminowania boterów.. to nigdy nie nastąpi ;pA ja uważam inaczej :)

Oczywiście rozumowanie, że wszyscy zaczną grać uczciwie w obawie przed banem jest naiwne, ale jeżeli system cipsoftu będzie skuteczny to może się okazać, że liczba boterów będzie na tyle mała, że twórcy botów przestaną je aktualizować i rozpoczną nowe - bardziej opłacalne projekty.
Do tego jeszcze długa droga ale gdyby za kilka lat liczba cheaterów spadła powiedzmy o 70% ( co jest możliwe) to myślę, że dla programistów botów bardziej opłacalne będzie przerzucenie się na inną gre.

Trol-Trol
05-02-2009, 20:35
to chyba sie na cpales

Tr0k
05-02-2009, 20:57
na cpalesIdz do szkoły

Aerie
05-02-2009, 23:19
Sądzisz że ktoś kto używa bota nie ma skila i by do niczego nie doszedł? Mylisz się.. moje pierwsze postacie z lvlem 80+ były robione absolutnie bez wspomagaczy, teraz sobie czasami włączę bota i wali mnie to że cipsoft ma jakiś systemik który to wykrywa, zbanują - trudno, ja uzależniony od tych pixelków nie jestem..

@edit

A co do wyeliminowania boterów.. to nigdy nie nastąpi ;p

Cieszy mnie, że ktoś przeczytał mojego posta. Ale... nie napisałam, że ktoś kto ma bota nie ma skili... naucz się czytać z zrozumieniem. Napisałam to: "Albo w innym wypadku nie ma na tyle wyrobionej zdolności grania żeby patrzyć jednocześnie na skile, mane itp (...) albo się im nie chce" to znaczy, że graczowi się nie chce robić kilku czynności jednocześnie - patrzyć na mane, zaznaczać potworki, wciskać hotkeye.

Zazwyczaj to właśnie ci uzależnieni używają botów bo nie potrafią przeżyć, że nie zdobędą kilku % w lvlu bądź skilach (albo sa leniwi).

A co do wyeliminowania botterów to masz rację, zawsze się jakiś matoł znajdzie, który po pewnym czasie i tak zostanie zbanowany przez ich program.

A_Legend_Who_Never_Die
05-02-2009, 23:48
DOBRZE WAM TAK BOTTERY! :p

chociaz sam czasem lubilem botnac

Vardell
06-02-2009, 00:55
Dobrze, że wzięli się do roboty...
Ale najwiekszy botter tibijski - mowa o Lord'Paulistinha - się uchronił, a jego jako pierwszego powinni zbanować. :evul:

A wie ktoś może, czy jakiś h lvl bana nie dostał :D? np. 280 lvl albo coś większego ;]?

Zabanicjowany
06-02-2009, 00:58
Właśnie to jest dziwne ale nie każdy dostał deleted po 1 banie, np stonek miał jakies 2-3miechy temu bana za bota i teraz też dostał i nie ma deleta

Przecież zawsze było tak, że można mieć 2 bany, a dopiero 3 to delete. Xeremon musiał się pomylić.

Xr3
06-02-2009, 01:05
Przecież zawsze było tak, że można mieć 2 bany, a dopiero 3 to delete. Xeremon musiał się pomylić.
Jeśli dostałeś Bana za używanie Bota (tj. 30 dni), to każde następne wykroczenie, kończy się kasacją konta. Jeśli zaś zostałeś ukarany banem siedmiodniowym, kasacja konta następuje po trzecim takim wykroczeniu.

Zamne
06-02-2009, 08:54
teraz sobie czasami włączę bota i wali mnie to że cipsoft ma jakiś systemik który to wykrywa, zbanują - trudno, ja uzależniony od tych pixelków nie jestem..

ROFTL. jak nie jesteś "uzależniony", to po cholerę bocisz i prąd marnujesz? uninstall tibia i po problemie *.*

Nimaluger
06-02-2009, 11:57
Nie ma się co martwic antyboty :] Taka kopia z forum blackd:

Don't worry. My next update is safe against all methods for direct cheat detection that rely on a spy at client side That part is already done. Blackd Proxy will go stealth and there will be no possible counterattack for my method.
Now working on adding chaos to all timers.
Heal chaos done
Runemaker chaos done

Now working in cavebot chaos.

Bot will simply act as a human. Yes, there will be always a small differences, but if they want to accept stupid differences as proofs then a lot of innocent players will be wrongly banished. And I guess they don't want that.

Well, the update will be ready today or tomorrow.
A pisal to tworca blackd

Tr0k
06-02-2009, 12:01
A pisal to tworca blackdA to mówi człowiek którego 180+ Ek dostał właśnie delete.
LoL
Blackd chce zapobiec zbiorowej panice - to wszystko.

Nimaluger
06-02-2009, 12:01
Jakbys byl ogarniety to dla jaj sobie to wpisalem mistrzuniu

@up
Szkoda, ze nie czytasz blackd forum. Tam prowadzona jest ogolna dyskusja, w jaki sposob zrobili ta kose. A paniki tam w ogole nie bylo lol. Najwyzej 5 minut po tej kosie

Nimaluger
06-02-2009, 12:14
No dobrze kombinujesz, nie będzie, ale bedzie prowadzila do wielu pomylek systemu cipsoftu. AGdhugHUGUGHUG\
aha, jeszcze takie wyróżnienie
Don't worry. My next update is safe against all methods for direct cheat detection that rely on a spy at client side That part is already done.

YaMaRoOo
06-02-2009, 12:57
Cieszy mnie, że ktoś przeczytał mojego posta. Ale... nie napisałam, że ktoś kto ma bota nie ma skili... naucz się czytać z zrozumieniem. Napisałam to: "Albo w innym wypadku nie ma na tyle wyrobionej zdolności grania żeby patrzyć jednocześnie na skile, mane itp (...) albo się im nie chce" to znaczy, że graczowi się nie chce robić kilku czynności jednocześnie - patrzyć na mane, zaznaczać potworki, wciskać hotkeye.

Zazwyczaj to właśnie ci uzależnieni używają botów bo nie potrafią przeżyć, że nie zdobędą kilku % w lvlu bądź skilach (albo sa leniwi).

A co do wyeliminowania botterów to masz rację, zawsze się jakiś matoł znajdzie, który po pewnym czasie i tak zostanie zbanowany przez ich program.

Widzę że jednak pozostało się na tym forum kilku użytkowników z którymi można wymienic swoje poglądy. Martwi mnie czemu ich jest coraz mniej. Co do Cipsoftu, boterów nie zwalczą ;p

Tr0k
06-02-2009, 13:44
No dobrze kombinujesz, nie będzie, ale bedzie prowadzila do wielu pomylek systemu cipsoftu. AGdhugHUGUGHUG\
aha, jeszcze takie wyróżnienie
Don't worry. My next update is safe against all methods for direct cheat detection that rely on a spy at client side That part is already done.No i znowu wyjmujesz to zdanie z kontekstu.

Jeżeli nad tym zdaniem autor wymienił metody, które jego zdaniem może stosować cipsoft to znaczy, ze chodzi mu o wszystkie metody jakie on zna, a nie o wszystkie w ogóle.
Pomyśl logicznie, jeżeli gość wymienia ~10 metod i sam przyznaje, że nie wie jak to naprawdę działa to znaczy, że może się zabezpieczyc conajwyżej przed tymi ~10 metodami.

Zresztą metody, które podał są totalnie bzdurne.
Nie można opierać się na założeniu, że istnieje jakaś szukajka wkompilowana w klienta, która skanuje komputer w poszukiwaniu botów.
Tym bardziej, ze cipsoft zapewniał, że działa zgodnie z prawem.

System działa po stronie serwera i twórcy botów wiele z nim nie zrobią.

Nimaluger
06-02-2009, 13:48
Dlatego napisał
Theory 1 fails because...
- why Cipsoft would risk their great business doing something illegal like obtaining your list of installed programs?

także

Theory 2 fails because...
- why people that never talked about bots was also punished?

@edit
Mówisz o tym, że to działa po stronie serwera. Ale żeby zlikwidowac problem wcale nie trzeba likwidowac zrodla ; ]
I po za tym powiedziałes o jednej metodzie, którą on sam obalil, reszta moze byc prawdopodobna.

Tr0k
06-02-2009, 14:03
Wszystkie pozostałe metody, które podał sprowadzają się tak naprawdę do 1:
Szukanie w kliencie nazw blackd, tibiang, elfbot itd.

Naprawde wierzysz, że zrobiliby coś tak głupiego?

Poprostu są to jedyne sposoby, którym możnaby łatwo zapobiec, dlatego autor tak chętnie je wymienia.

Nimaluger
06-02-2009, 14:16
Ja pierdole uroiles sobie we lbie ze masz racje i tak pierdolisz. Na 5 teorii 2 maja cos wspolnego z tymi wyrazami. I tak bedziesz znow kwiczal jak bede za*******ac na dc swoim bocikiem i cala reszta moich kompanow na innych swiatach, co nie i dwarfiki to samo.

Arkazann
06-02-2009, 14:29
UP:

Gadasz jak potłuczony koleś. Wiesz co ty zrobiłeś z Tibią? Z grą w której każdy miał równe szanse, nie było żadnego bota. Przychodziłeś do domu i siadałeś sobie spokojnie przed kompem odpalałeś Tibie i nikt Cię w kopie nie bił. Dlaczego? Bo szkoda mu było lvla, a co dzisiaj jest... Padnę to bot odrobi, "a ja sobie filmik odpalę". I mówisz, że nic złego nie robisz jak stawiasz bota na thombie gdzie nikogo nie ma? Powiem Ci, że dużo bo nie wbił byś tego lvla lub tych %. Chciałbym Ci jeszcze uświadomić, że pomieszałeś w swoim długim poście wszystkie Rodzaje graczy grających w Tibię. Porównujesz ludzi którzy zabijają Ci slimy z sobą. A tak naprawdę wy jesteście TACY SAMI! W Tibi masz parcie na LVL. W RL Ci nie wyszło to chcesz poderwać kolegów na lvl? Po co grać skoro nie masz zamiaru grać? Proste pytanie prawda? To odpowiedz na mnie. Bo taki gracz jak ja, który obserwuje spadek TIBI na psy od 7 lat. To naprawdę mi się żal Cipsoft'u robi, że sobie nie poradzili i zjebali cała atmosferę gry przez te Update'y... Czemu zostały wprowadzone Update'y? Bo tak zwane "dzieci NG" dominowały servery klawiszem "delete". Ta gra straciła wszystko wraz z wprowadzeniem Hotkey'ów. KONIEC.

Ale z Ciebie baran, człowieku jakbyś nie zauważył updaty są od kilku lat robione tylko dlatego aby Cipsoft zarobił na tych osobach, które nie potrafią wbić 50 lva a chcialy by mieć 150+.
Jeżeli myslisz, że gram w tibie tylko dlatego aby sięopdobać kolegom to sięmylisz. Ale mnie nie rajcuje gra na 20 lvu. Wole z kumplem pobic demce.

Vil
06-02-2009, 14:34
wykrywanie botow moze byc latwiejsze niz wam sie wszystkim wydaje, pytanie, czy oplacalne z punktu widzenia konsumpcji zasobow sieciowych Cipsoftu.

Xendriel
06-02-2009, 14:48
Wole z kumplem pobic demce. To sobie pograj na OTS.

Tibia od kilku lat robiona jest pod coraz młodszych graczy, starsi już dawno przerzucili się na WoWy itp.

Taphan
06-02-2009, 15:35
nie stety nie dostalem bana na mojego 8 lvla bocilem nim juz 2 lata ale ciagle pekeje mnie ubijaly wiec juz nie bocem gram recznie i juz w ty mroku nabilem 9 lvl bez bota . Wiec VON Z BOTAMI!!! z tego ci widac po mie lepiej expic recznie niz botem

Trol-Trol
06-02-2009, 16:28
no bo nie boci sie na rabitach retardzie :)

Dwimenor
06-02-2009, 16:29
Rany, ludzie piszą jakieś kompletne bzdury, wychwalają tego pseudo-programiste co napisał bota, a nawet nie przeczytali pierwszych odpowiedzi Cipsoftu na ten temat....
Prawie 700 postów, a mógłbym wystawić z 600 banów....
http://tibiaspy.com/forum/showthread.php?t=1070

Trol-Trol
06-02-2009, 16:40
to zrob swojego bota jak jestes taki super wypasiony

Zabanicjowany
07-02-2009, 03:28
Jeśli dostałeś Bana za używanie Bota (tj. 30 dni), to każde następne wykroczenie, kończy się kasacją konta. Jeśli zaś zostałeś ukarany banem siedmiodniowym, kasacja konta następuje po trzecim takim wykroczeniu.

http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2179602&postcount=6

W takim razie zwracam honor :)

walusprax
07-02-2009, 12:02
Super... Przyznaje sie bociłem... ale to było dawno (w grudniu przestałem)... Od nowego roku już nie boce ale bana i tak dostałem -.- Troche nie fair...

Ale botowałes i juz i dobrze ze masz bana!!!!!!

asterf
07-02-2009, 13:55
świetny ruch ze strony CipSoftu :P.

DominiqZGR
07-02-2009, 14:49
hueheuheuheuehu ! a ja sobie boce i nie mam bana !!!

Yondaime92
07-02-2009, 16:39
Niestety boty juz sa praktycznie nietykalne na polskim forum juz mozna przeczytac o tym ze anty-cheaty sa pokonane i ludzie boca bez problemu i nie maja banow.

Ja tam mam dojsc takiej tybii i koncze gre.

WoW czeka XD

Tr0k
07-02-2009, 17:01
Niestety boty juz sa praktycznie nietykalne na polskim forum juz mozna przeczytac o tym ze anty-cheaty sa pokonane i ludzie boca bez problemu i nie maja banow.

Ja tam mam dojsc takiej tybii i koncze gre.

WoW czeka XDMożna link prosić?
Bo po ostatnich postach na forum blackd ewidentnie widać, że goście nie wiedzą co robić.
Ustawlili w bocie żeby nie dodawał się do listy zainstalowanych programów i myślą że są fajni.

Zresztą sami przyznali, że nie wiedzą jak to działa także nie wiem czemu piszesz ze enty-cheaty są pokonane.

Yondaime92
07-02-2009, 17:03
Prosze oto pare linkow do roznych tematow:

http://www.***********.pl/showthread.php?t=4995

W miejscu kropek nalezy napisac "***********"

Xr3
07-02-2009, 18:16
Ale botowałes i juz i dobrze ze masz bana!!!!!!
Pozwól że spytam, czy ty w ogóle wiesz co oznacza pojęcie "Bot", Tibijczyku z Carlin?

Bisu
07-02-2009, 18:47
Mi się zdaje, że jest to tylko taka gra CIP. Na expowiskach jakoś nie widać spadku liczby boterów. Myślę, że CIP tą liczbę sobie wymyślił. Większość boterów to gracze z płatnym kontem.

Kasa < Pacc < Boter < CIP

Karanie boterów to tylko zmyłka CIP. Gdy banują stracą graczy, tracą graczy, tracą kasę. Proste. Ta zmyłka jest tylko do tego by uczciwi gracze nie denerwowali się i dalej grali.

racji wogole w tym co napisałeś nie masz bo np tupek h lvl na elysi na paccu dostal bana za bota wiec zero racji masz

Gadzixor
07-02-2009, 20:20
Tekst ze strony www.tibiaspy.com (http://urlguard.net/l/http://www.tibiaspy.com), Wasze niejasności i domysły częściowo wyjasnione:
Spekulacje i mity na temat automatycznego systemu banowania:

Wiadomo, że Cipsoft nie chciałby się wypowiadać na temat wszystkich tych spekulacji i mitów, gdyż mogłoby to pomóc twórcom botów oraz samym oszustom. Tak samo nie ujawnią swoich kryteriów. Ale możecie być pewni, że to co robią jest legalne.

Odnoście raportów na botterów

Nie ma potrzeby raportowania botterów do GMów, ponieważ automatyczne narzędzie jest aktywne i pracuje. Mistrzowie Gry mogą się teraz skupić na nie przestrzeganiu Tibia Rules i innych problemach w grze.

Odnośnie statystyk banów:

Propozycja ujawniania listy zbanowanych osób została odrzucona już kilka miesięcy temu.
Ale około 4000 z pośród 4959 zbanowanych kont to były konta z PACCem

Odnośnie liczników doświadczenia oraz programów do filmów:

To oprogramowanie nie jest wspierane. To znaczy, że nie uzyskasz pomocy od Cipsoftu w przypadku problemów z ich użytkowaniem. Ale żadne z 4959 zbanowanych kont nie było ukarane za używanie tego typu oprogramowania.

Odnośnie PA(Pawer Abusing-nadużywanie siły)

Trwają dyskusje na temat sposobu w jaki sobie z tym poradzić. Jest to istotna kwestia całej dyskusji na temat systemu PvP oraz kar za śmierć.(i ponownej oceny całego systemu).

Tr0k
07-02-2009, 20:33
Mam takie pytanie do wszystkich tych (takich jak r4mz3s co mówią, że Cipsoft nie będzie banował boterów bo straciłby kase:
Jeżeli niemiałby ich banować, to po co pisałby tego newsa?

Fakt, sam się troche dziwie bo myslałem, ze cipsoft już zupełnie poleciał na kase, ale jeżeli teraz nie wezmą się porządnie za boterów to się tylko ośmieszą.

Sakmardi
07-02-2009, 20:37

Trwają dyskusje na temat sposobu w jaki sobie z tym poradzić. Jest to istotna kwestia całej dyskusji na temat systemu PvP oraz kar za śmierć.(i ponownej oceny całego systemu).

czyli co za pkowanie wyrzucanie ludzi z expow bedzie ban ? xd ;p;

up

twoj stary sie osmieszyl

Avidek
07-02-2009, 21:07

czyli co za pkowanie wyrzucanie ludzi z expow bedzie ban ? xd ;p;

Moze zabiora sie za modyfikacje systemu pvp i kar za smierc zeby utrudnic zycie PA.

up

twoj stary sie osmieszyl

Znowu wciry na boisku dostales?

Sakmardi
07-02-2009, 22:04
s*******aj brudasie z otsem

ojej bedzie ban :(

Frezko
08-02-2009, 10:39
lol mój znajomy dostał bana za tibia cam :D

Duch Guardi
08-02-2009, 13:59
lol mój znajomy dostał bana za tibia cam :D

ale kity Ci ciśnie ... cipsoft oświadczał ,że nie banują za używanie tibiacam i liczników expa

Frezko
08-02-2009, 15:10
ale kity Ci ciśnie ... cipsoft oświadczał ,że nie banują za używanie tibiacam i liczników expa

niby gdzie tak napisał ????

Tr0k
08-02-2009, 15:21
niby gdzie tak napisał ????http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=22067302#post22067302

Frezko
08-02-2009, 15:28
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&postid=22067302#post22067302

cip zaprzecza samemu sobie

Shardzik
08-02-2009, 15:59
Robotyka idzie do przodu, myślę, że CIPsoft nie da rady tego zahamować ;)

Trol'Trol
08-02-2009, 18:05
no na pewno nie da :)

Dragonit
08-02-2009, 22:05
Współczuje Rocketowi i innym uczciwym graczom. W dalszym ciągu prowadziłbym tu dyskusję, ale przez tydzień nie miałem internetu i narobiło się 20 stron nowych postów ...

Gdy czytam co tu się dzieje naprawdę boje się. Rocket wspominał o byciu moderatorem, sam jakbym mógł też chętnie bym usuwał posty i dawał osty dzieciom które propagują boty i obrażają innych.

Trudno nazwać rozgardiasz jaki tu robią botterzy próbujący dyskutować z normalnymi graczami, ale jest jedna myśl którą dość niedawno przeczytałem. Brzmi ona tak: "Karą dla głupców jest głupota". I tyle w tym temacie.

Xr3
08-02-2009, 22:10
http://www.youtube.com/watch?v=Sb8izWKWqOY

Odreagujcie. Movie Related.

Zabanicjowany
09-02-2009, 02:54
http://www.youtube.com/watch?v=Sb8izWKWqOY

Odreagujcie. Movie Related.

hahaha dobre!

Maaniuko3
09-02-2009, 15:17
Wkoncu cipy zaczely pracowac :D
Dobrze bo u mnie na Aldorze duzo botow jest;/

mc200
09-02-2009, 16:28
Wkoncu cipy zaczely pracowac :D
Dobrze bo u mnie na Aldorze duzo botow jest;/

Ale masz refleks. Daniel już zdążył wypuścić trzy aktualizacje Blackd, więc że tak powiem ten śmieszny autodetector można sobie o dupę rozbić ;)

redman
09-02-2009, 21:34
Ale masz refleks. Daniel już zdążył wypuścić trzy aktualizacje Blackd, więc że tak powiem ten śmieszny autodetector można sobie o dupę rozbić ;)

Nie bylbym taki pewien ;)

Hovvner
09-02-2009, 21:43
Nie bylbym taki pewien ;)

Celowy masz ten nick?

Xr3
09-02-2009, 21:57
Jakoś nie wierze w ten ich cały program... :D Ja botuje dzień i noc moim sorcem i nic się nie dzieje L:
Wszystko okaże się przy następnej "czystce".

Hovvner
09-02-2009, 22:10

Tiaaaaaa, system znowu będzie zbierał info pół roku :D:D:D:D:D

ZapodajMuze
09-02-2009, 22:13

Albo bd jescze jedna taka i ostrzega ze bd nastepna i all delete albo juz w ogole nie bd . Choc to drugie dla mnei bardziej prawdopodobne ale jakbym ja byl pomyslodawca cipsoftu to szybko bym cos wymyslil zeby nie tracic ludzi a kasowac botterow.

Regeusz
09-02-2009, 22:26
ale jakbym ja byl pomyslodawca cipsoftu to szybko bym cos wymyslil zeby nie tracic ludzi a kasowac botterow.

Więc wciel sie w role CipSoft i oświeć nas jaki genialny pomysł masz :D bo twoje zdanie jest idealnym zaprzeczeniem faktów - cip musi stracic graczy skoro ich kasuje (w sumie nie wiem czy ktokolwiek dostał deleted bo były sytuacjie gdzie powinnien być ale chyba to są takie ostrzegawcze bany, bo jak można dostać 2 bany za bota w ciagu 4 miesiecy i nie dostać deleted)

Czekam na twój pomysł przyszły biznesmenie

redman
09-02-2009, 22:47
Celowy masz ten nick?

Nie, nie chcialo mi sie wymyslac innego, mozesz napisac na forum blackd i tutaj co Ci mam odpisac, zobaczysz ze to ta sama osoba ; )

*yabool
10-02-2009, 10:40
I bardzo dobrze oby tak dalej :) szczególnie na non-pvp trzeba wytępić tą plage botterów

Dawidek_of_Secura
10-02-2009, 14:47
Blackd jest juz nie wykrywalne i juz nie bedzie, dzieki temu massbanowi botowanie bedzie jeszcze bardziej bezpieczne, cipsoft fail

Zmienna czestotliwosc skanowania hp itp, chaos mode (losowe wykonywanie waypointow) schowanie wszystkich informacji bota do specjalnego okienka, losowa nazwa procesu

Blackd z 5 - 0 Cipsoft ;]

Yondaime92
10-02-2009, 15:14
Cipsoft jest glupi i tyle po co mowi o tym systeie lepiej jak zaczelo by wiecej banow leciec a oni tego nie ujawniali wtedy boty nie zdqazyly by sie tak szybko uodpornic.

Tr0k
10-02-2009, 16:17
Nie wiem o czym ty mówisz.
Autor blackd wypisał 5 wyssanych z palca i bzdurnych teorii dot. działania auto-detectora.
Zmienna czestotliwosc skanowania hp itp, chaos mode (losowe wykonywanie waypointow) schowanie wszystkich informacji bota do specjalnego okienka, losowa nazwa procesuŻałosne
Na stronie blackd piszą zresztą, że używanie jest mimo update ryzykowne bo nikt tak naprawde nie wie jak działa detector.
Moim zdaniem twórca bota poprostu oszukuje ludzi bo chyba sam niewierzy, że jak bot usunie się z listy zainstalowanych programów to to pomoże.

Tak czy siak nie piszcie, że auto-detector został pokonany jak nie znacie angielskiego.

redman
10-02-2009, 16:19
Tak czy siak nie piszcie, że auto-detector został pokonany jak nie znacie angielskiego.

im nie przetlumaczysz ; )
btw i nie piszcie, ze nie wiem co to blackd, nigdy nie botowalem czy jakies inne bzdury, wystarczy poszukac osoby o takim samym nicku na forum blackd. Tak, to ja

Dawidek_of_Secura
10-02-2009, 16:38
Nie wiem o czym ty mówisz.
Autor blackd wypisał 5 wyssanych z palca i bzdurnych teorii dot. działania auto-detectora.
Na stronie blackd piszą zresztą, że używanie jest mimo update ryzykowne bo nikt tak naprawde nie wie jak działa detector.
Moim zdaniem twórca bota poprostu oszukuje ludzi bo chyba sam niewierzy, że jak bot usunie się z listy zainstalowanych programów to to pomoże.

Nie powiedzialem ze auto detector zostal pokonany, bot na ta chwile jest niewykrywalny i idzie w coraz lepszym kierunku co oznacza ze bedzie coraz trudniejszy do wykrycia, cipsoft nie powinien takich akcji robic jak chce walczyc z boterami

4 Knighty biegaja nonstop, zobaczymy jak to bedzie po 1 marca jak tamci zostana odbanowani

redman
10-02-2009, 16:45
Nie powiedzialem ze auto detector zostal pokonany, bot na ta chwile jest niewykrywalny i idzie w coraz lepszym kierunku co oznacza ze bedzie coraz trudniejszy do wykrycia, cipsoft nie powinien takich akcji robic jak chce walczyc z boterami

4 Knighty biegaja nonstop, zobaczymy jak to bedzie po 1 marca jak tamci zostana odbanowani
Skad masz pewnosc ze jest niewykrywalny? Bo BlackD tak napisal? Marny argument. Calkiem madre posuniecie cipsoftu, pewnie maja cala liste botterow gdzies i beda banowac po kilka k ;)

Tr0k
10-02-2009, 16:55
Dokładnie blackd sam pisze, że nie wie jak to działa.
A ten update co wypuścił ma tylko znaczenie psychologiczne :P
Ale oczywiście dzieci blackd już się muszą podniecać, bo wielki blackd wypuścił update, więc cipsoft pokonany, heh.

Zamne
10-02-2009, 16:58
lepiej niech cip pozyczy od Blizzarda prawnikow, zaskarzy tego zasranego damianka od blak-de-ploksi i nie bedzie bociarzy :D

Irytator
10-02-2009, 18:30
a co tan Blackd caly taki wspaniały jest?
przecież pierwszy lepszy informatyk dałby rade napisać o wiele lepsze boty, co nie znaczy, że popieram botterów.

Zabanicjowany
10-02-2009, 19:37
przecież pierwszy lepszy informatyk dałby rade napisać o wiele lepsze boty, co nie znaczy, że popieram botterów.

To czemu nie napiszą? Wiesz jakie można zbić pieniądze nawet na samych gp z gry?

Tr0k
10-02-2009, 19:55
@Zabanicjowany
A kto by ściągnął nowego bota?
Nie jest problemem napisać bota, tylko go wypromować.

Vil
10-02-2009, 20:15
To czemu nie napiszą? Wiesz jakie można zbić pieniądze nawet na samych gp z gry?

niewielkie ?

jesli myslisz ze na gp da sie cokolwiek konkretnego zarobic, to chyba nie masz pojecia jakie sa place w branzy IT.

Irytator
10-02-2009, 20:16
napisać każdy może, kto ma troche wiedzy na ten temat i skilla, ale mnie już troche wkurzają botterzy, mimo że nie gram długo i znalazłem ciekawy programik. Prosze o pomoc wszystkich, którzy znają botterów osobiście. Więcej na ten temat w sygnaturze.

Hovvner
10-02-2009, 20:39
Nie, nie chcialo mi sie wymyslac innego, mozesz napisac na forum blackd i tutaj co Ci mam odpisac, zobaczysz ze to ta sama osoba ; )

<niezawodny instynkt> :D

No to jedziesz stary ;)

Tas
11-02-2009, 14:46
I tak ma być 8o

Xilo.
14-02-2009, 21:14
Nie spodziewałem się tego po Cip Sofcie... :ban:

Xr3
15-02-2009, 08:22
@up
Na mnie również wyślij. Mój nick masz pod Avatarem.

jerrry
15-02-2009, 13:59
A co chcesz byc botterem?Bo jak tak podaj nick to ci reporta wysle

Jeśli to jest na życzenie to ja też poprosze. To wybór osobisty, czy ktoś chce być botem czy grać manualnie. Ja się podzieliłem. Stworzyłem knighta w 100% wybotowanego i posiadam palla na którym bot służy tylko do x-ray. Zależy też co rozumiesz pod pojęciem boter. Zauważ że odkąd "crackerzy" (o ile można tak ich nazwać) stworzyli light-hack, to co zrobił cipsoft po kilku update? Dodał go do standardowych opcji. Nie zdziwie się, jak i tam x-ray wyląduje oraz kilka innych opcji ze względu na "trapy" albo inną pierdołę. tak jak powiedział Xr3 gdzieś. Cipsoft zawalił kilka rzeczy i teraz probuje je tuszować. Tu macie przykład z banami. Ciekawe co wymyśli następnym razem.

@down
dokładnie ;p

--Cienius--
15-02-2009, 22:14
19:47 Cavebot script started!<<--- nie chcesz nie pacz

Zobaczymy czy bedzie ban :)

YaMaRoOo
16-02-2009, 11:18
@up

Taaa, cipsoft postraszył, postraszył i zobaczymy co będzie dalej

DanceMacabre
16-02-2009, 12:02
Bardzo dobrze, że im pobanowali te konta. Niech wezmą się teraz za hight levele, to są dopiero boty.X(

Seetho
16-02-2009, 12:06
Dla mnie to po prostu pic na wodę. Zbierali dowody na duże ilości boterów przez długi czas i teraz w jednym dniu poszły dla nich mass bany. Wiadomo jaki efekt to dało - strach o swoje konto. I przyznam, że nieźle im się to udało :) Ja nie przestane bocić, nie obawiam się również bana.

DanceMacabre
16-02-2009, 12:13
Zobaczymy co zrobisz jak ci zrobią delete chara...

jerrry
16-02-2009, 12:37
Dla mnie to po prostu pic na wodę. Zbierali dowody na duże ilości boterów przez długi czas i teraz w jednym dniu poszły dla nich mass bany. Wiadomo jaki efekt to dało - strach o swoje konto. I przyznam, że nieźle im się to udało :) Ja nie przestane bocić, nie obawiam się również bana.

Signed.

To była masówka. Zbierali ludzi którzy byli na jakiejś badziewnej liście, a potem w jednym dniu nałożyli 5k banów. To nie ostatnia ich taka akcja pewnie...

Xr3
16-02-2009, 13:50
Zobaczymy co zrobisz jak ci zrobią delete chara...
Miałem kiedyś Delete Account. [email protected] potrafi zdziałać cuda (o ile któryś z CM ma dobry humor).

--Cienius--
16-02-2009, 14:50
w sumie jak zbanuja mi tego chara nie bede plakal za 9 lvlem

notop_konto2
16-02-2009, 18:13
niewielkie ?

jesli myslisz ze na gp da sie cokolwiek konkretnego zarobic, to chyba nie masz pojecia jakie sa place w branzy IT.

niema to jak wypowiedz kogos kto g wie...

mozna zarobic i nawet sobie sprawy neizdajesz jak duzo,itemki gp,rare itemki z bosow,pacce,towar schodzi jak boleczki,5000pln na miesiac..
z latwizna obslugujac kilka swiatow na raz.
kwestia czasu i checi,no i znajomosci ale to najmniejszy problem

ofc ty dostajesz kieszonkowe wieksze....

Tr0k
16-02-2009, 19:15
Ehem odezwał się ten co wie więcej, bułka piszesz przez ó a obliczyłeś ile tyś. się zarabia na tej gierce?
Uważasz, że na tibii można zarobić 5000 tyś miesięcznie?
Prosze bardzo, przedstaw nam swoje obliczenia a nie piszesz głupoty.

Może na sprzedaży botów rzeczywiście coś można zarobić, ale napewno nie na botowaniu, może są z tego jakieś grosze ale napewno więcej się zarabia roznosząc ulotki, a jak chcesz sie klucić to pokaż jak liczysz te 5000 tyś.

A co do tej sprzedaży botów, to pamiętaj że nikt nie kupi od ciebie tyle kasy ile masz, jeżeli masz bardzo dużo tak jak goście z blackd to podaż przewyższa popyt :)

Gawaran
16-02-2009, 19:28
Dlaczego każde forum opiera się na wzajemnym dokuczaniu, ubliżaniu i obrażaniu?

--Cienius--
16-02-2009, 21:15
Taki narod tacy jestesmy neistety

davcio142
17-02-2009, 08:30
No tak to bardzo dobrze ze zbanowali tylu boterów itp. ale co dalej ,od tamtego czasu dalej ludzie botuja i Cipsoft nic z tym nie robi nawet Gm-i nie odpisuja na RAPORTY teraz =// niby jest jakis system ktory sam wykrywa czy ktos ma bota czy nie ale jakos nie widze zeby to dzialalo zlaszcza na swiecie no-pvp na ktorym ja gram :(( Wezcie ludzie sie do pracy od tamtego czasu co polecialo tyle Banow to jeszcze pare dni po tym widzialem jakiegos Gm-online a teraz to nie ma nikogo i boty znowu expia...

Bot = BAN -.- :baby: X(

Pozdro dla tych ktorzy nie uzywaja BOTOW :))) >>>TiBiA<<< :cup::cup:

Gadzixor
17-02-2009, 14:40
Znów są spore kolejki na moim servie... I od kilku tygodni widze tego samego bottera w pewnej jaskini :( Ciekawe jak działa ten ich system wykrywania botów -.-

Py-By
17-02-2009, 14:57
Mi także podoba się pomysł z banowaniem oszustów.
Sam kiedyś oszukiwałem ale teraz sie zmieniłem :cup:

CytrynowySorbet
17-02-2009, 15:39
Co za bajka. Czemu zbanowali akurat 4959, a nie 5000? Czy wiadomo w ogóle kto został zbanowany? Cip mydli nam oczy jak zwykle, i wszyscy są zadowoleni. Przeciwnicy botów (bo myślą że cip w końcu robi coś by botowanie z gry usunąć) i zwolennicy botów (bo ten "system" zmotywował bot makerów do ulepszenia botów, więc teraz jeszcze trudniej je wyłapać).

Tr0k
17-02-2009, 16:37
Co za bajka. Czemu zbanowali akurat 4959, a nie 5000? Czy wiadomo w ogóle kto został zbanowany? Cip mydli nam oczy jak zwykle, i wszyscy są zadowoleni. Przeciwnicy botów (bo myślą że cip w końcu robi coś by botowanie z gry usunąć) i zwolennicy botów (bo ten "system" zmotywował bot makerów do ulepszenia botów, więc teraz jeszcze trudniej je wyłapać).
Rzeczywiście to jakiś absurd, jak mogli zbanować 4959 kont a nie 5000?
Jak to możliwe?
Spisek!

CytrynowySorbet
17-02-2009, 17:45
Rzeczywiście to jakiś absurd, jak mogli zbanować 4959 kont a nie 5000?
Jak to możliwe?
Spisek!

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Przecież jak jesteś którymś tam klientem jakiegoś sklepu i dostajesz za to nagrodę, to nie jest ona za to, bo jesteś 489374 klientem tego sklepu, tylko np. 1 mln.

Tr0k
17-02-2009, 18:07
Ale co to ma do rzeczy?
Tak poprostu wyszło, że ich system wyłapał 4959 a nie 5000 kont, więc tyle było banów.
A co do twojego przykładu ze sklepem to mieli zrobić jubileusz z okazji 5000 nieuczciwego gracza w ich grze?

YaMaRoOo
17-02-2009, 18:12
Kij wie czy jest w ogóle jakiś system, cipsoft może przez jakiś czas zbierał informacje na temat graczy, ile kto raportów dostał i takie inne a potem bach jednego dnia zbanował 5k graczy. Taki jest mój punkt widzenia:]

zero_skillu_szczylu
17-02-2009, 18:40
znam osoby które zostały zbanowane a nigdy nie używały bota i to jest dziwne i są to same high levele ;/

Tr0k
17-02-2009, 22:45
znam osoby które zostały zbanowane a nigdy nie używały bota i to jest dziwne i są to same high levele ;/Widocznie słabo znasz te osoby.
Ludzie przestańcie snuć chore teorie.

Askaral
17-02-2009, 23:10

Wlasnie jak ktos wkreca to zawsze podaje okragla liczbe. Oni podali bardzo dokladna i dzieki temu mysle ze sa wiarygodni. Z reszta, u nas na celescie kazdy znany 100%-towy bot dostal bana/kastracje konta wiec system jest dobry.

Ktos tam wczesniej naiwnie pytal, czemu nie kazdy bot ma bana - bo wtedy zostaloby okolo 3% z ogolu graczy. Mysle, ze na pierwszy ogien poszli ci ktorzy bardziej byli botem niz plejerem.

2xUp Nooo pewnie, teraz nagle pelno jest biednych, pobitych przez ciapsoft, niewinnie ukaranych bocikow. A tuz przed ta minimasakra chwalili sie kto ile wyciaga expa w tej krzywej gierce jak najmniejszym kosztem, byleby tylko miec wiecej niz kumpel.

Berials
17-02-2009, 23:57
Wlasnie jak ktos wkreca to zawsze podaje okragla liczbe. Oni podali bardzo dokladna i dzieki temu mysle ze sa wiarygodni.

Heh, powalający argument, przez pół roku chodziłem na zajęcia o teoriach spiskowych i możesz mi wierzyć, że okrągła liczba bądź nie - o niczym nie świadczy bez dowodów. Z resztą wypowiedzi się zgadzam. Ale te 3% to też przesada mimo wszystko ;P

davcio142
18-02-2009, 08:26
Ciekawe czy jeszcze kiedys znowu zrobia taka akcje z Banami ;D Hmm.../??\:evul:

jerrry
18-02-2009, 09:56
Ciekawe czy jeszcze kiedys znowu zrobia taka akcje z Banami ;D Hmm.../??\:evul:

pewnie już niedługo. już niedługo... ;P

--Cienius--
18-02-2009, 10:42
Blackd Proxy 14.4 już jest!

tak wiec tylko motwyacja dla Daniela i dla LordofWar( chodz ten ostatni ma w dupie swoj projekt ale coz :) )

^Trial^
18-02-2009, 17:11
Wlasnie jak ktos wkreca to zawsze podaje okragla liczbe. Oni podali bardzo dokladna i dzieki temu mysle ze sa wiarygodni. Z reszta, u nas na celescie kazdy znany 100%-towy bot dostal bana/kastracje konta wiec system jest dobry.

Ktos tam wczesniej naiwnie pytal, czemu nie kazdy bot ma bana - bo wtedy zostaloby okolo 3% z ogolu graczy. Mysle, ze na pierwszy ogien poszli ci ktorzy bardziej byli botem niz plejerem.

2xUp Nooo pewnie, teraz nagle pelno jest biednych, pobitych przez ciapsoft, niewinnie ukaranych bocikow. A tuz przed ta minimasakra chwalili sie kto ile wyciaga expa w tej krzywej gierce jak najmniejszym kosztem, byleby tylko miec wiecej niz kumpel.

Jaja im poucinali? :\

Piderek
18-02-2009, 17:27
Moim zdaniem dużo daje to jak np dajemy sobie taki sam nick na innych forach np na forum ng bota damy sobie swój nick i szukamy skrypta na exp pod ten sam lv to sie nie dziwcie że macie bana :D