PDA

Pokaż pełną wersje : 4959 kont ukarano za oszukiwanie!

Stron : 1 2 3 [4]

Trol'Trol
18-02-2009, 23:17
Ciekawe czy jeszcze kiedys znowu zrobia taka akcje z Banami ;D Hmm.../??\:evul:

no zapewne za nie cale pol roku zeby delety polecialy nie wiem czy pamietacie pol roku temu tez byl mas ban za bota

Plejer
20-02-2009, 19:24
Mogliby na codzień banować botów. Raz na x lat zrobią mas ban i się tym chwalą, ale co z tego jak boty dalej expią lub skilują. Mnie najbardziej denerwuje jak ide sobie skilować a taki botter podchodzi i ubija mi potwory. Ja mam swój sposób na botterów. Luruje pełno potworów i trapuje bota. Przez cały dzień można dużo zarobić.

Bound for Glory
20-02-2009, 21:43
DO ROCKETSLAYER

Nie wiem czy ty jesteś aż tak tępy by zrozumieć, że zbanowanie wszystkich boterów spowoduje utratę większości osób grających w tą grę? I nie wyskakuj mi z tym, że wrócą starsi bo to nie jest pewne, a po drugie nie będzie ich więcej niż osób które botowały i nie grają dalej bo ich postacie dostały bana do delete. Wiem, że i tak byś próbował wmawiać mi, że nie jestem ekonomstą i guwno wiem, więc pokażę ci ile osób z top 300 na thorii botuje bądź używa bota ułatwiając sobie expienie(x-ray,healing,targeting)
Wladimix Wzyciek (*)
Niesamowity Marcin (*)
Death Weisse (*)
Jeect (*)
Hestrial (*)
Remgalag (*)
Slaanesh (*)
Samtoz (*)
Ertu (*)
Kattan Pa'Hugget (*)
Vabelico (*)
Thor Eagor (*)
Attien (*)
Knight Volrath (*)
Arito (*)
Hatorikenzo (*)
Grus Atlar (*)
Kylte (*)
Arin Neber (*)
Evil'Namesis (*)
Rudolf Payne (*)
Kentris (*)
Will Pheres (*)
Luftmastarn (*)
Maximilian Drex (*)
Yerkoz (*)
Agravax (*)
Elder Ziom Wielki (*)
Sneeak (*)
Paatoshik (*)
Kama'ra (*)
Thas Vook (*)
Conny Payne (*)
Lucifer Lucius (*)
Raven Atlar (*)
Pawel Szalonek (*)
Rebel Beyond (*)
Kawaler Legarde (*)
Sertiel Kasta (*)
Rincognito (*)
Cortello (*)
Tarob (*)
Marales (*)
Niah Sath (*)
Rah Vook (*)
Jiirachi (*)
Xa'xara (*)
Elite Reazor (*)
Pro'Weder (*)
Matamure (*)
Leezon (*)
Pro'Madurius (*)
Boppel (*)
Viccio (*)
Nelmonth (*)
Kekao (*)
Xalazos (*)
Onixius (*)
Strikey (*)
Sir Tehacy (*)
Sub Van Kret (*)
Matte cohan (*)
Manveru Spit (*)
Verberg (*)
Chat Bex (*)
Senhi Mishi Koshimoto (*)
Kuravol (*)
Mileey (*)
Delia Deni (*)
Nitrosin (*)
Thar Leallo (*)
Mavadors (*)
Gove (*)
Aneruy (*)
Durak La'Core (*)
Kunoicha (*)
Blakhao (*)
Sean dow (*)
Grassder (*)
Elam Shya (*)
Xarturo (*)
Naeill (*)
Bolti'Mer (*)
Shearin Avel (*)
Derlyth Elverbone (*)
Habilitas (*)
Rex Blade (*)
Thaa Janitor (*)
Sim'son (*)
Klizzer (*)
Negina Mosze (*)
Fille Payne (*)
Bellatryx (*)
Weror (*)
Evisar (*)
Khalidor (*)
Imperish (*)
Verigo (*)
Cavalorm (*)
Benedit Nasha (*)
Sophina (*)
Timoty Shu (*)
Snikvard Krakelgam (*)
Manshello (*)
Ithylien (*)
Eagle eye the Hunter (*)
Tiques (*)
Duuei (*)
Thollarus (*)
Yortex (*)
Chi (*)
Sefua (*)
Duren Ethartel (*)
Ilfonus Alrustywah (*)
Clothos (*)
Than Ratey (*)
Destoka (*)
Ver'Etienne (*)
Niunia Firesun (*)
Vox'er (*)
Ifro (*)
Son of Majestic (*)
Jamakukah (*)
Famasco (*)
Leathus (*)
Mystic Nightmare (*)
Kagarindan Adorah (*)
Leathal Bex (*)
Macten (*)
Bego (*)
Zabza (*)
Miharo Cheothoba (*)
Humaxus (*)
Shtainee (*)
Sanos (*)
Pistacb (*)
Sikews (*)
Nick dek (*)
Sivarius Drake (*)
Trepilar (*)
Boxtar (*)
Sinoro (*)
Wyze (*)
Vanisel (*)
Italjano (*)
Ufran (*)
Astir Letan (*)
Mystic Sean (*)
Karajakataka (*)
Kakashij (*)
Xeroxe (*)
Yzi le (*)
Octavia Avatar (*)
Van Kris (*)
Laren Kalf (*)
Focus Knight (*)
Ewul Warrior (*)
Marasek (*)
Astutus (*)
Zatorn Thon (*)
Fleo Mort (*)
Proof Sollozzo (*)
Cassius Crome (*)
Kyrve (*)
Gree've (*)
Bolek Gladiator (*)
Eus'Zho (*)
Temsas (*)
Uztaila (*)
Hykast (*)
Irrae (*)
Serkas (*)
Mydow the knight (*)
Dimeurgi (*)
Tina Tanemura (*)
Gryz Amedala (*)
Kron'Zyth (*)
Murkle (*)
Aralde (*)
Aegelian (*)
Aureon Ravenloft (*)
Shull (*)
Tingie Pola (*)
Rydwan Bex (*)
Fawkes liu (*)
Dark Legion Alex (*)
Trixey (*)
Retrondor Thalyl (*)
Gemelo'archer (*)
Yertov (*)
Rechar (*)
Darol Elite (*)
Eratyn (*)
Thorcia (*)
Edlyphor (*)
Drullputten (*)
Xzanthor (*)
Temrys (*)
Jariaz (*)
Aegzonna (*)
Megakila (*)
Ska knigt (*)
Bam Da'Bulle (*)
Buwan manami (*)
Rykast (*)
Gunnar Payne (*)
Royal'Melaf (*)
Hirro (*)
Del Fax (*)
Zipper Vegetax (*)
Azvex (*)
Arcias Kain (*)
Deadeeye (*)
Dazira Fala (*)
Dazy Deas (*)
Shaen Emperor (*)
Brutalast (*)
Tommy'Bolter (*)
Ecrotha (*)
Tius Daen (*)
Sir Samawuja (*)
Artoz Arteiv (*)
Siker Brok (*)
Uraura (*)
Ysaque (*)
Diller Knight (*)
Avros (*)
Matorosa Spit (*)
Affex (*)
Slodka'Kasia (*)
Verpix (*)
Vailandur (*)
Ultrimus (*)
Bonecrusher Manami (*)
Eve'Etienne (*)
Kamiileq (*)
Shtojahet (*)
Xaheka (*)
Dard Lazy (*)
Naroki (*)
Mastaach (*)
Hidaren (*)
Lucky Lennox (*)
Falaue (*)
Crozus (*)
Vergitto (*)
Rasmus montana (*)
Viethe (*)
Dark Spit (*)
Ho'ka (*)

Vickse (*)
Xerotis (*)
Uvelicer (*)
Shin Shas (*)
Renn Knight (*)
Runar med den lila staven (*)
Wacoo (*)
Sir Sinnlos (*)
Kurier (*)
Veltronic (*)
Krysos Edaniel (*)
Xerfin (*)
Royal little thoria (*)
Ratba (*)
Arnax Xane (*)
Walric (*)
Meroox (*)
Hirameku (*)
Lord oversier (*)
Wraith Wzyciek (*)
Serozie (*)
Adozik (*)
Nuwopp (*)
Grivago (*)
Mymuss (*)
Eagle on Thoria (*)
Lavido (*)
Gerell (*)
Uchiha Sasukej (*)
Elite Mashino (*)
Grossisten (*)
Sathar Soze (*)
Thalyn Sewyrum (*)

Problem botowania pojawił się dawno i wtedy trzeba było to zwalczyć. Teraz kiedy botowanie osiągnęło taką skalę jedynym wyjściem byłoby wyrzucenie jej do kosza. Cipsoft tego nie zrobi bo skąd będzie kasa? Dawniej też byłem przeciwnikiem botowania ale na serwie na ktorym zacząłem grę nie da się inaczej. Tu panuje ciągła wojna i aby mieć wyższy level trzeba bocic. NA wojnie bez bota nie idzie wytrzymać 5 minut - przyjdź tu to zobaczysz co to znaczy. Pozatym boter to nie jest mały głód i nie zwalczy się go "DANIEM"(banem). Za parę dni wyjdzie bot już uwzględniający kod cipsoftu i mają chłopaki po ptokach. Jedynym rozwiązaniem dla ciebie jest pogodzenie się ze wspólnym respem(twoim i botera) albo dołączenie do grona botujących tracąc przy tym mniej nerwów

Faktycznie gówno wiesz. Do tej listy na pewno nie pasują mi Cortello i Szalony (wystarczy sobie obejrzeć filmy z battle z nimi, zeby wiedzieć dlaczego;)) a i pewnie znalazłbym więcej ludzi gdybym poszukał...

Duch Niespokojny
21-02-2009, 12:35
http://forum.tibiaspy.com/showthread.php?t=1177

najcik
21-02-2009, 13:24
Ja powiem wam tyle...zostanie zbanowany Main-Char większośc ludzi zrobi
konta tzw. noobchary :) które bd tylko używac cave hunta do nabijania poziomów, zbanują 1 zrobią 3 chary w zamian tego jednego :P
bynajmniej ja tak zrobiłem :baby::baby: już się zrobiły 40lvl+ :]
Cipsoft nie daje sobie rady :cup::cup:

Tr0k
21-02-2009, 16:16
@Duch Niespokojny,
Wiemy że za wszelką cene chcesz przyciagnac uzytkownikow na ta żenującą tibiaspy.com, ale przestań już spamować linkami, które nie wnoszą nic do tematu.

Xr3
21-02-2009, 17:24
Moim zdaniem, w tej dyskusji nie dojdzie do porozumienia. Trudno o nie, gdyż poniekąd obie strony mają rację.

Zabanicjowany
21-02-2009, 18:07
Znowu rozdają małpkom banany

http://tibia.looki.de/forum/showthread.php?t=149387

Duch Niespokojny
21-02-2009, 19:36
Wiemy że za wszelką cene chcesz przyciagnac uzytkownikow na ta żenującą tibiaspy.com, ale przestań już spamować linkami, które nie wnoszą nic do tematu.
Zaspamowałem aż jednym linkiem. Wiele osób się zastanawia, czy akcja banowania była jednorazowa, czy też Cipsoft zamierza być konsekwentny w walce z oszustami, toteż mój link wnosił coś do tematu. A z tym "za wszelką cenę chcesz przyciągnąć użytkowników", to już w ogóle trafiłeś jak kulą w płot...

Chaos
24-02-2009, 00:26
ja tak nie lubie boteruw ze az nie moge

Zabanicjowany
25-02-2009, 19:44
146 accounts have been deleted today for mass login with illegal software. Play fairly and follow the Tibia rules!

hahaha będzie porządek z botami :)

Lista aktualnie zbanowanych http://erig.net/xphist-country.php?cctld=BOT (dziwne, tylko 1394 osoby)

Z.Y.G.A
25-02-2009, 20:47
146 accounts have been deleted today for mass login with illegal software. Play fairly and follow the Tibia rules!

hahaha będzie porządek z botami :)

Lista aktualnie zbanowanych http://erig.net/xphist-country.php?cctld=BOT (dziwne, tylko 1394 osoby)

1394 dlatego pewnie że tylko oni sa w top 300 na erig a ta lista to jest tych ludzi co dostali bana 1 lutego.

Kleczajek
25-02-2009, 22:54
I tylko tyle poniewaz nie ma tam osob ktore maja ukryte chary ;)

A z tymi dzisiejszymi kasacjami to dziwnie jakos, wszystkie 150 osob mialo wczesniej bana ze polecial delete? ^.-

Thanal
26-02-2009, 01:33
Widziałem tutaj dyskusję dotyczącą tego po ilu banach jest delete. A moglibyście mi powiedzieć (szukałem na t.com ale coś nie mogłem znaleźć) czy ban 30 dni naprawdę ulega wykasowaniu po 6 miesiącach (tzn. po pół roku od bana, nawet takiego poważnego mam czyste konto?)
Pozdrawiam

Kleczajek
26-02-2009, 07:35
Widziałem tutaj dyskusję dotyczącą tego po ilu banach jest delete. A moglibyście mi powiedzieć (szukałem na t.com ale coś nie mogłem znaleźć) czy ban 30 dni naprawdę ulega wykasowaniu po 6 miesiącach (tzn. po pół roku od bana, nawet takiego poważnego mam czyste konto?)
Pozdrawiam

Tak, criminal rekord znika ci po 6 miesiącach i masz czyste konto.

olimpijski
26-02-2009, 11:00

Mało coś tych banów ;d

Duch Niespokojny
26-02-2009, 18:51
A z tymi dzisiejszymi kasacjami to dziwnie jakos, wszystkie 150 osob mialo wczesniej bana ze polecial delete? ^.-
Na forum.tibia.com jest propozycja, żeby wszystkim boterom, sharerom itp. od razu kasować konta, bez ostrzeżenia. Cipsoft tę propozycję odrzucił, ale jeden z jego przedstawicieli stwierdził, że będą bardziej indywidualnie traktować każdy przypadek i za wyjątkowe przewinienia mogą faktycznie od razu usuwać konto. W tym przypadku może nie tyle chodziło o to, ale że było to za "mass login with illegal software", czyli, jeśli dobrze rozumiem, po prostu mage bomb, to konta użyte w tym celu były i tak pewnie przeznaczone tylko i wyłącznie do tego, a na dodatek i wybotowane od początku do końca, więc Cipsoft uznał, że nie ma co się z nimi cackać i najlepiej je po prostu podeletować.

Naginattor
27-02-2009, 14:49
Żal mi tych osób na tym forum z takimi tekstami jak "dobrze że dostałeś bana, dobrze Cie tak!! " "ale botowałeś i już i dostałeś bana" typowa wiocha
dzieci neo.. a niech se banuja ile wlezie w niedługim czasie będą same nooby plax free itens biegac po mapce i sie cieszyć ze zlocili z cyklopa halberde. a osób z PACC coraz mniej :(
pewnie większa połowa nie ma pojęcia ile osób ma konto PACC z i botuje.
pozdro

anasazi
27-02-2009, 18:46
idiotyzm ... jak można botować to takie żenujące, daje głowe, że wiekszość boterów to polacy, bo tylko temu narodowi chce się mieć coś za nic ... precz z botami, predzej czy później będziecie marginesem...

niech żyją nolify !

PanCzarodziej
27-02-2009, 20:41
Dokładnie precz z botami >.<

Duch Niespokojny
28-02-2009, 11:42
jesteś taki wyjątkowy, twoje uwagi tutaj komentarze odpowiedzi są tak tak inteligentne na taki wysokim poziomie że aż ZALLLLLLLLL NOBIE
Heh. Może gdybyś sam pisał na poziomie zdradzającym jakiekolwiek oznaki inteligencji, to bym się twoją opinią przejął ;)

Elder12
28-02-2009, 21:52
Ja osobiście cieszę się ,że ci którzy botowali mają bana :) bardzo denerwują mnie takie osoby np. ja wbiłem w jakiś okres 30level a on już ma 120 no to pozdro ...

maxen13
28-02-2009, 22:11
Nareszcie zaczeli robić to, co powinni zrobić 3 lata temu.

skarabeusz323
01-03-2009, 01:48
No To Spoko Tylko Ze Ja Mam W Dupie Tibie Gram Tylko Dla Tego Ze Kuple GrajĄ (jest To Jedyny Srodek Komunikacji) A Szkoda Czasu Na Stanie W Dp To Boota Wale

Xr3
01-03-2009, 08:25
Ja osobiście cieszę się ,że ci którzy botowali mają bana :) bardzo denerwują mnie takie osoby np. ja wbiłem w jakiś okres 30level a on już ma 120 no to pozdro ...
Po prostu jesteś zawistny.

Rocket Slayer
01-03-2009, 09:31
Po prostu jesteś zawistny.
Lub ceni sobie fair play.

--Cienius--
01-03-2009, 11:02
Moze nie wiecie... Wczoraj wpadl GM na guardii(czytaj botuardi) wyslalem 3 repororty na boty... I co odpisal? Ze botterzy dostana kare "soon", zapytalem go co jezeli botterzy zlamia ten ich system... To powiedzial ze sie wtedy beda martwic..

Pozdro :D

Askaral
01-03-2009, 13:14
To chyba logiczne, ze nie chcialo mu sie ruszyc dupy skoro niby maja superelo system... zapowiadalo sie dobrze, ale ostatnio sie osmieszyli z tymi 100 kontami, bo szkoda im tracic klientow.

Lysy_Pedal
01-03-2009, 20:06
No wracamy do botowania.

StagG
01-03-2009, 22:44
To chyba logiczne, ze nie chcialo mu sie ruszyc dupy skoro niby maja superelo system... zapowiadalo sie dobrze, ale ostatnio sie osmieszyli z tymi 100 kontami, bo szkoda im tracic klientow.

nie system tylko skrypt ^^

A tak btw. to ten ich skypt jest dziwny, bo sprawdzają kolesia kilka dni i dopiero wtedy banują...

@up

nie radzę, mój kumpel dostał bana na 30dni, kilka dni po znowu botował i dostał deleta po 4 dniach :)

--Cienius--
02-03-2009, 19:59
moj kumpel cisnie na 6 mc 12h dziennie i nie ma bana

jerrry
02-03-2009, 20:26
Cisne na knighcie, cisne na palku przy skillu, gm NIGDY do mnie nie zawitał i niemam bana. Jak już mówiłem w innym temacie. Ich system polega na sprawdzaniu danego gracza, ile czasu jest online, ile było na niego reportów itp. Na początku myślałem że polega to na reconnect'cie po ss ale to bajka. specjalnie na palku sprawdzane.

Kleczajek
03-03-2009, 15:55
Na Refugii wlasnie leca kolejne bany ;d w tym 292ek

^Trial^
03-03-2009, 16:23
Mar 03 2009 -
Today we have punished 5163 Tibia accounts for using ...
Today we have punished 5163 Tibia accounts for using unofficial software to play during the last couple of weeks. These accounts have been identified by our automatic tool. For this reason, complaints about these punishments are in vain.

HAHAHAHA

Xevez
03-03-2009, 16:28
Banished: until Apr 02 2009, 15:44:42 CEST because of using unofficial software to play
XDDDD

Zacev
03-03-2009, 17:15
Hahahahahaha. Kolejny Ban ;s

Lysy_Pedal
03-03-2009, 17:25
Botowalem kumpla knighta bez ukrycia full afk, exiva kill itp
Bana nie mam poniewaz ta postac nigdy bota nie miala i nie byla reportowana

Dwimenor
03-03-2009, 20:13
http://tibiaspy.com/forum/showthread.php?t=1236

Więcej informacji na temat dzisiejszej akcji.

Askaral
04-03-2009, 19:00
Cofam to co wczesniej gadalem. Tym kolejnym wylapaniem pokazali ze maja jaja i ze potrafia przestrzegac wlasnych zasad.

@Up, nie wiem czemu ale ten tekst mnie rozwalil.

Myxam
04-03-2009, 20:54
Taaaa 5 tysięcy kont... z ilu? z 50 000? To tylko money hary które biegają na bocie 24h na dobę. Tych najgorszych botterów dalej pełno po jaskiniach. Na celeście ciągle po cycach biega ten sam bot już prawie miesiąc. z 30lvl ma już 68 i zgadnijcie co? Nie został zbanowany... Z resztą ci w jaskiniach to nie jedyny problem... wystarczy wejść na dachy w thais, albo stanąć przed depo z zegarkiem i można zobaczyć ilu drutow i sorcow robi runki z idealnym wyczuciem czasu... dosłownie co do sekundy, jedzą i wypowiadają zaklęcia... Ich też jakoś nie ubyło z tych dachów

Vil
05-03-2009, 00:14
To tylko money hary które biegają na bocie 24h na dobę.

zwlaszcza ci zbanowani EK z levelami powyzej 240, srednio po kilka na serwer.

Myxam
05-03-2009, 16:05
Czyli nie money hary, ale biegające 24h na dobę :evul:

Haq
08-05-2010, 01:21
Faktycznie gówno wiesz. Do tej listy na pewno nie pasują mi Cortello i Szalony (wystarczy sobie obejrzeć filmy z battle z nimi, zeby wiedzieć dlaczego;)) a i pewnie znalazłbym więcej ludzi gdybym poszukał...

tak on faktycznie gówno wie! Bo jestem z jednych wymienionych powyżej graczy i w życiu nie użyłem żadnego z tych botów. Szkoda,że za takie posądzenia nie może dostać kary ;]