zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Skąd nienawiść do policji?

Stron : 1 2 [3]

Seeleesee1992
31-08-2009, 13:08
Psiarnia może strzelać jedynie od pasa w dół więc w tym wypadku akurat to ich wina
1. Pokaż mi, gdzie jest tak napisane
2. Specjalnie napisałem, że koleś wybiegł z butelką PRZED tłum chuliganów, więc może i policjant celował w pas któregoś z tłumu, a ten debil sam bod lufę mu wbiegł

Po to ich ku.rwa szkolą, zeby wiedzieli co robić a nie pozniej mówić ' nie mogliśmy opanować sytuacji na stadionie'
Po to ich ku*wa szkolą, żeby rozganiać taką chołotę która śmie nazywać się „kibicami”, a na mecze chodzi tylko po to żeby rozpie*dol robić i bardzo dobrze, że robią (w sensie rozganiają pseudokibiców) to tak, jak robią (czyt. BARDZO brutalnie).

@down
Śmieszy mnie gadanie „zmieni się twoje zdanie gdy…”. Wszyscy tak mówią, a wątpię żeby kiedyś się taka sytuacja zdarzyła xP

MasterofPuppets
31-08-2009, 13:08
Zmieni się Twoje podejście, gdy 2 osoby będą robić dym, a kara będzie na cały tłum i dostaniesz parę razy pałą albo zagazują Cie ;)

sphinx123
31-08-2009, 13:12
Zmieni się Twoje podejście, gdy 2 osoby będą robić dym, a kara będzie na cały tłum i dostaniesz parę razy pałą albo zagazują Cie ;)

Miałbym wtedy złe podejście do tych 2 osób, a nie do policji.

CytrynowySorbet
31-08-2009, 13:39

Odpowiedzialność zbiorowa, mówi ci to coś? W najwcześniejszych klasach podstawówki zachodzi już takie zjawisko, i nikt się nie skarży.

Exodus
31-08-2009, 14:12
Odpowiedzialność zbiorowa, mówi ci to coś? W najwcześniejszych klasach podstawówki zachodzi już takie zjawisko, i nikt się nie skarży.
Taa, tak samo mozna powiedziec, ze wszyscy pederasci biegaja w rozowych ciuszkach i gwalca dzieci...gdy w marszu rownosci bedzie szlo 10 tys "normalnych" i 2 takich jak wyzej

CytrynowySorbet
31-08-2009, 14:30
Taa, tak samo mozna powiedziec, ze wszyscy pederasci biegaja w rozowych ciuszkach i gwalca dzieci...gdy w marszu rownosci bedzie szlo 10 tys "normalnych" i 2 takich jak wyzej

No i co poradzimy? Po prostu normalni będą mieli za złe tym nienormalnym. Z policją jest to samo... Ktoś zostanie potraktowany źle przez policjanta, i odrazu JP 100%. To jest odpowiedzialność zbiorowa.

Zauważyłem, że jak na naszą korzyść, to jest ok, ale jak przeciwko nam, to "A CZEMU TAK".

Argen
31-08-2009, 14:39
Taa, szczególnie, że Panowie Hools chodzą na mecze, żeby się pona*********. Uznajcie, że starcie z policją to taki "wyższy poziom" : ) A nie z płaczem do telewizji jacy to oni nie pokrzywdzeni.

MasterofPuppets
31-08-2009, 14:47
Zrozumcie ludzie, że czasy, gdy na stadionach były dymy, wjazdy na murawę minęły. Teraz hooligani umawiają się na ustawki, chcą się pobić to robią to na opustoszałych polanach itd. Więc bezpieczeństwo na stadionie się poprawiło i to znacznie, teraz można przyjść na mecz z dzieckiem i na 99% masz pewność, że będziecie bezpieczni. Najbardziej narażone są osoby w młynie, no ale oni to już zupełnie inna sprawa ;)

raven
31-08-2009, 14:55
jezeli chodzi o policje to mnie wczoraj dorwali za picie w miejscu publicznym...

alee nie ma co narzekac, panowie darowali ;d

Parys
31-08-2009, 14:58
Niektórzy w dup** byli, gówn** wiedzą, a najbardziej się mądrzą. Jeśli Wy będziecie wyrabiać sobie zdanie na podstawie kibiców z TVN 24, w takim razie na takiej samej zasadzie mogę powiedzieć, że gracze Tibii biją matki krzesłami, a większość jest na tyle niedorozwinięta co koleś co się wtedy wypowiadał. (-;

Seeleesee1992
31-08-2009, 15:15
@up
Jeżeli do mnie pijesz, to powiem na swoją obronę, że jestem dość aktywnym kibicem i sam spotkałem się po meczu (Śląsk Wrocław – Cracovia Kraków w 2008roku we Wrocławiu) z chołątą, która gdyby nie „źli i niedobrzy” policjanci, rozniosłaby przyjezdnych kibiców Cracovii, a później (jak podejrzewam) przy okazji roznieśli by pół oporowskiej… I co, dalej uważasz że nie ma złych „kibiców”, są tylko źli policjanci?

@down
Święte słowa ;D

Akkorin
31-08-2009, 15:15
@Parys
Ale przecież to samo jest z policją. Ostatnio w "Wiadomościach" było coś o złej policji i jakiś komendant bla bla mówił że w Polsce codziennie dochodzi do kilkudziesięciu-kilkuset tysięcy wezwań policji, a takie "złe" wypadki to malutki procent, promil tego co robią policjanci".
Zresztą, prawie każdy już w wieku tych kilkunastu lat miał z nią jakąś styczność i jak widać niektórzy nie narzekają.

Xevez
31-08-2009, 15:27
Taa, szczególnie, że Panowie Hools chodzą na mecze, żeby się pona*********. Uznajcie, że starcie z policją to taki "wyższy poziom" : ) A nie z płaczem do telewizji jacy to oni nie pokrzywdzeni.
nie masz o tym pojęcia, to po co się udzielasz? w to, że każda blondynka jest głupia, też wierzysz?
@Parys
Ale przecież to samo jest z policją. Ostatnio w "Wiadomościach" było coś o złej policji i jakiś komendant bla bla mówił że w Polsce codziennie dochodzi do kilkudziesięciu-kilkuset tysięcy wezwań policji, a takie "złe" wypadki to malutki procent, promil tego co robią policjanci".
Zresztą, prawie każdy już w wieku tych kilkunastu lat miał z nią jakąś styczność i jak widać niektórzy nie narzekają.
na mecze co weekend też chodzą tysiące ludzi, a tylko mały procent z nich idzie tam po to, żeby komuś wpierdolić

Parys
31-08-2009, 15:32
@Seeleesee1992
Nie piłem do Ciebie, tylko do tezy, iż odpowiedzialność grupowa jest dobra. Cieszyłbyś się, gdyby Cię w tamtej sytuacji policja zamknęła? Wszystko byłoby okej? Tak prewencyjnie Cię zatrzymała (-:
Nie uważam, ze nie ma złych kibiców. Są tacy co chodzą by się bić, ale to też jest mały procent całości.

Akkorin
31-08-2009, 15:38
na mecze co weekend też chodzą tysiące ludzi, a tylko mały procent z nich idzie tam po to, żeby komuś wpierdolić
I ja temu nie zaprzeczam. Właśnie na tym się opieram- są jacyś "inni" wśród kibiców, ale są też "inni" wśród policjantów i nie można argumentując swoją niechęć do policji, zaprzeczać tym samym argumentom wobec kibiców. Trzeba albo zmienić postawę albo pogodzić się z faktem że kibice są tak samo źli jak są policjanci.

Seeleesee1992
31-08-2009, 15:38
Są tacy co chodzą by się bić, ale to też jest mały procent całości.
Ale dokładnie tak samo jest z policją. Są tacy którzy za darmo Cię zgnoją, a są tacy którzy pomogą… Z tym że tych pierwszych jest nieporównywalnie mniej, a mimo to większość polskiej dzieciarni lata po podwórkach z okrzykiem „CHWDP!!!”… Więc coś tu chyba jest nie tak ;p

Argen
31-08-2009, 15:55
nie masz o tym pojęcia, to po co się udzielasz? w to, że każda blondynka jest głupia, też wierzysz?

Udzielam się, bo mam prawo. W to, że każdy policjant spałowałby cię za byle co i powinno się J**** Policję też wierzysz? Prawda jest taka, że grupy hools widzą w piłce głównie sposób na rozładowanie swojej agresji, z tym, że jest to zamaskowane "honorem i wiernością w drużyne". Nie mówie o wszystkich kibicach, ale nie zaprzeczysz, że są tacy, którzy tacy są : D A napisałem to, bo śmieszy mnie obraz łysego kibola płaczącego do kamery, że został skrzywdzony przez policje. Napewno znalazł się tam przypadkiem, a butelka wylatująca z jego ręki w policje to już wogóle jakieś nieporozumienie.

Tak btw. ktoś już tutaj wspomniał, że macie pełne prawo oceniać policje po jakimś tam odsetku złych zachowań, ale jak ktoś napisze złe słowo o kibolach, to odrazu wielki płacz i zamęt, że się telewizji naoglądałem.

P.S.: Nie mam nic do kibiców czy nawet Ultrasów (którzy zajmują się, z tego co wiem, dopingiem). Ale prymitywnego zachowania pewnych małpiszonów-wandali tolerować nie mam zamiaru.

Duch Niespokojny
31-08-2009, 16:31
Hę? Może w podstawówce faktycznie nikt się nie skarży (bo co tam dzieci mogą), ale to nie znaczy, że odpowiedzialność zbiorowa nie jest głupotą.

MasterofPuppets
31-08-2009, 16:36
Zobaczycie jak można cierpieć przez odpowiedzialność zbiorową to zmienicie zdanie ;)

CytrynowySorbet
31-08-2009, 16:39
Hę? Może w podstawówce faktycznie nikt się nie skarży (bo co tam dzieci mogą), ale to nie znaczy, że odpowiedzialność zbiorowa nie jest głupotą.

Ohh właśnie że jest, tylko na dłuższą metę. Oczywiście osobom, które nic nie zrobiły, na pewno się to nie spodoba, ale nasze "kwiatuszki" które sobie narozrabiały zostają tak jakby wydalone z grupy. No chyba że wolisz więcej razy być osądzanym za nic.

I tak oczyszcza się grupy normalnych ludzi z degeneratów. Oczywiście nie w każdym przypadku odpowiedzialność zbiorowa jest ok, ale w tym, przynajmniej tak mi się wydaje, jest.

@MasterofPuppets: Nie wiem jak innych, ale mnie zaczyna irytować to twoje "zobaczycie, jak sami tego doświadczycie, nie wiesz to się nie wypowiadaj". Taki znawca życia się znalazł? Osoby niewinne nie cierpiałyby, gdyby nie szlajały się z takim marginesem jak hooligani.

MasterofPuppets
31-08-2009, 16:44
Znajdz mi słowa " nie wiesz to się nie wypowiadaj" to wtedy porozmawiamy ;)

Luka$ek
31-08-2009, 19:48

Hah,widziałem jak brat dostał od troszkę większego policjanta parę razy pałą po piszczelach zwijał się z bólu leżał i się zwijał a s*****el mu jeszcze gazem pieprzowym dał po gembie i to jest odpowiedzialność zbiorowa i to jest dobra policja GZ.

CytrynowySorbet
31-08-2009, 19:59
Hah,widziałem jak brat dostał od troszkę większego policjanta parę razy pałą po piszczelach zwijał się z bólu leżał i się zwijał a s*****el mu jeszcze gazem pieprzowym dał po gembie i to jest odpowiedzialność zbiorowa i to jest dobra policja GZ.

Widocznie był w towarzystwie, w którym być nie powinien. Następnym razem tego nie zrobi. Wiem, bezduszny jestem, ale skąd policjant ma wiedzieć, czy dana osoba zaraz się na niego nie rzuci?

Parys
31-08-2009, 21:28
@CytrynowySorbet
Dobry jesteś. (-; Jakbyś stał w tłumie 300osób, dymiłoby 5, a Ciebie by spałowali to też byś tak mówił?

Gierubesoen
31-08-2009, 21:32
Dobry jesteś. (-; Jakbyś stał w tłumie 300osób, dymiłoby 5, a Ciebie by spałowali to też byś tak mówił?

Nie, on nie buja się z takim plebsem więc nie ma mowy o tym!

CytrynowySorbet
31-08-2009, 21:45
Nie, on nie buja się z takim plebsem więc nie ma mowy o tym!

JP na 100%! (jestem pewien na 100% jak coś).

Spójrzmy na to realistycznie: czy znacie choć jeden przypadek, gdzie w grupie 300 osób tylko 5 jest agresywnych, a policjanci biją każdego?

Parys
31-08-2009, 22:07
Znam! Biło się ok 20 osób, a zatrzymano 751 (-:

Liper
31-08-2009, 22:12
Spójrzmy na to realistycznie: czy znacie choć jeden przypadek, gdzie w grupie 300 osób tylko 5 jest agresywnych, a policjanci biją każdego?

znam kilka, osób było grubo ponad 300 ;)

@up
yo

Seeleesee1992
31-08-2009, 22:16
Znam! Biło się ok 20 osób, a zatrzymano 751 (-:Znam za to dużo więcej przypadków, gdzie w rozbojach uczestniczyło po 20 osób, a zatrzymano tylko 5 i reszta tego dziadostwa łazi po miastach… Polskie prawo _/

@down
Ajjj nie chodziło mi że nie wyłapali tych 20, tylko o to że w więzieniach wylądowało 5 z tych 20 debili ;P

Gierubesoen
31-08-2009, 22:21
a zatrzymano tylko 5 i reszta tego dziadostwa łazi po miastach… Polskie prawo _/

Znaczy, że to wina prawa, że te oszołomy w mundurach nie potrafią wyłapywać prowodyrów?

Zresztą, 10-ciu zacznie dymić, białe kaski zaczną pałować i gazować 30-stu, a w obronie braci po szalu stanie stu i tak to się napędza.

CytrynowySorbet
31-08-2009, 22:25
Znaczy, że to wina prawa, że te oszołomy w mundurach nie potrafią wyłapywać prowodyrów?

Zresztą, 10-ciu zacznie dymić, białe kaski zaczną pałować i gazować 30-stu, a w obronie braci po szalu stanie stu i tak to się napędza.

Tiaa, lepiej czekać aż dostaniesz sam. Już to widzę:

Policjant sobie stoi, "cześć chłopcy, ładna pogoda", dostanie jakąś cegłą po łbie, "oj chłopcy, tak nie wolno" i dopiero ma iść?

A ci którzy dotychczas nie byli agresywni, staliby i patrzyli? "O patrzcie jak się fajnie biją, Franek kończy szybko, zaraz autobus!"

Nie rozumiem co to za problem po prostu odejść od osób, które są agresywne. Ale nie, lepiej stać obok i prowokować, a policjant ma się zastanawiać czy to go w końcu je*niesz czy nie.

Gierubesoen
31-08-2009, 22:33
Nie rozumiem co to za problem po prostu odejść od osób, które są agresywne.

"Sorry kolego, długo się znamy, łączy nas kibicowska więź, ale nie chcę mieć problemów z policją, żegnaj bracie po szalu i baw się dobrze" :cup:

Seeleesee1992
31-08-2009, 22:47
"Sorry kolego, długo się znamy, łączy nas kibicowska więź, ale nie chcę mieć problemów z policją, żegnaj bracie po szalu i baw się dobrze" :cup:Oczywiście lepiej wdać się w bójkę i później gadać jaka to policja jest zła i niedobra, bo „ja tylko stałem z boku i pomagałem koledze, a policjant mi za*ierdolił pałą!” [Przy okazji 10+ respektu u „braci po szalu”]. -.-

Duch Niespokojny
31-08-2009, 22:52
Ohh właśnie że jest, tylko na dłuższą metę. Oczywiście osobom, które nic nie zrobiły, na pewno się to nie spodoba, ale nasze "kwiatuszki" które sobie narozrabiały zostają tak jakby wydalone z grupy. No chyba że wolisz więcej razy być osądzanym za nic.

I tak oczyszcza się grupy normalnych ludzi z degeneratów. Oczywiście nie w każdym przypadku odpowiedzialność zbiorowa jest ok, ale w tym, przynajmniej tak mi się wydaje, jest.
To znaczy tylko, że jest skuteczna. Ale wciąż jest głupotą.

Gierubesoen
31-08-2009, 22:57
Oczywiście lepiej wdać się w bójkę i później gadać jaka to policja jest zła i niedobra, bo „ja tylko stałem z boku i pomagałem koledze, a policjant mi za*ierdolił pałą!” [Przy okazji 10+ respektu u „braci po szalu”]. -.-

No widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia- dla jednego wdawanie się w bójkę, dla drugiego stawanie po stronie kolegi. I nie chodzi tu o żaden respekt, po prostu wiem, że on by zrobił to samo na moim miejscu.

sphinx123
31-08-2009, 22:59
To przecież bardzo proste, wyłapać te 5 agresywnych osób z tłumu 300. Przecież policjanci to czarodzieje.

@down

Bez kitu </3

Seeleesee1992
31-08-2009, 23:00
dla jednego wdawanie się w bójkę, dla drugiego stawanie po stronie kolegi.
Jak ja się cieszę, że nie mam kolegów dla których musiałbym się wdawać w bójki z policjantami oO

Argen
31-08-2009, 23:03
No widzisz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia- dla jednego wdawanie się w bójkę, dla drugiego stawanie po stronie kolegi. I nie chodzi tu o żaden respekt, po prostu wiem, że on by zrobił to samo na moim miejscu.

Bo dobre chłopaki reprezenują JP. Firma JP ogień JP!
Jak "stajesz po stronie kolegi", który bije się z policją, to znaczy, że bieżesz czynny udział w bójce i nie płacz, że pałują _/

MasterofPuppets
31-08-2009, 23:05
"Idę za nimi, bo oni idą za mną, wiesz jak to się nazywa? To lojalność ;)"

I tyle w tym temacie. Policja jest różna, ale niestety styczność jaką mają zwykłe chłopaki z osiedla to tylko prewencja, a jak wiadomo tam pracują idioci po skończonym gimnazjum ;)

Liper
31-08-2009, 23:05
Oczywiście lepiej wdać się w bójkę i później gadać jaka to policja jest zła i niedobra, bo „ja tylko stałem z boku i pomagałem koledze, a policjant mi za*ierdolił pałą!” [Przy okazji 10+ respektu u „braci po szalu”]. -.-

widzę że prawo ważniejsze od przyjaźni, jesteś nikim ;)

Seeleesee1992
31-08-2009, 23:09
Jak ja się cieszę, że nie mam kolegów dla których musiałbym się wdawać w bójki z policjantami oO
Potrafisz czytać? Czy ja napisałem że nie stanąłbym w obronie zaatakowanego kumpla? Napisałem, że nie zaatakowałbym policjanta, którego zaatakował mój kumpel, bo to już nie jest „obrona kumpla” tylko debilstwo.

PS. Czytaj następnym razem więcej postów nad czyjąś wypowiedzią, bo jadąc kogoś za wyrwany z kontekstu post tylko się ośmieszasz :/

Kuronasuka
31-08-2009, 23:10
"Idę za nimi, bo oni idą za mną, wiesz jak to się nazywa? To lojalność ;)"

I tyle w tym temacie. Policja jest różna, ale niestety styczność jaką mają zwykłe chłopaki z osiedla to tylko prewencja, a jak wiadomo tam pracują idioci po skończonym gimnazjum ;)

A co powiesz o tych ludziach co pracują w policyjnych laboratoriach? Są też policjantami, a ja sobie nie wyobrażam, by tam mógł pracować ktoś, kto skończył tylko gimnazjum. No chyba, że jako sprzątaczka.

MasterofPuppets
31-08-2009, 23:11
Jesteś zwykłym leszczykiem, który zostawi kumpla w potrzebie, żeby tylko nie mieć problemów u wielkich złych panów policjantów.

Gierubesoen
B
Jak "stajesz po stronie kolegi", który bije się z policją, to znaczy, że bieżesz czynny udział w bójce i nie płacz, że pałują _/

Spoko, jeszcze nie zdarzyło mi się płakać z tego powodu.

A co powiesz o tych ludziach co pracują w policyjnych laboratoriach? Są też policjantami, a ja sobie nie wyobrażam, by tam mógł pracować ktoś, kto skończył tylko gimnazjum. No chyba, że jako sprzątaczka.

Przeczytaj post który zacytowałeś, z naciskiem na takie słowa jak np. prewencja i porównaj je ze słowem policyjne laboratoria:cup:

MasterofPuppets

Przeczytaj jeszcze raz mój post i wtedy się wypowiedz ;). Napisałem ze spotykana jest PREWENCJA czyli IDIOCI po skonczonym GIMNAZJUM. Dotarło teraz?

Liper
31-08-2009, 23:14
Potrafisz czytać? Czy ja napisałem że nie stanąłbym w obronie zaatakowanego kumpla? Napisałem, że nie zaatakowałbym policjanta, którego zaatakował mój kumpel, bo to już nie jest „obrona kumpla” tylko debilstwo.

PS. Czytaj następnym razem więcej postów nad czyjąś wypowiedzią, bo jadąc kogoś za wyrwany z kontekstu post tylko się ośmieszasz :/

nie czuję się ośmieszony nie ja się chcę tu tłumaczyć ; D, skoro tak gorliwie się poprawiasz to jednak coś w tym jest :D, btw jak się ma kumpli 15 latów to jeszcze policjantów nie atakują ;)

Seeleesee1992
31-08-2009, 23:15
Jesteś zwykłym leszczykiem, który zostawi kumpla w potrzebie, żeby tylko nie mieć problemów u wielkich złych panów policjantów.Ooo Jezu… Odpisałem na temat „30 osób atakuje policjantów, a za nimi pójdzie kolejnych 30 braci po szalu”. Czy ja napisałem że zostawiłbym kumpla w potrzebie?! Nie mam takich głupich kumpli, którzy atakują policjantów.

@up
O ku*wa… Aż mi się nie chce odpowiadać… „On jest winny, bo się broni przed oszczerstwem!”
Btw. Mam wrażenie jakbyś to Ty miał 15 lat :D

sphinx123
31-08-2009, 23:17

Oceniłeś osobę z drugiego końca Internetu, respekt

MasterofPuppets
31-08-2009, 23:19
Napiąłeś się przed monitorem, respect.

Parys
31-08-2009, 23:21
@Seeleesee1992
Kumpli, którzy atakują nie masz. Ale jak policjant zaatakuje kumpla w tłumie to co zrobisz? To, że atakują większą ilosć osób, gdy kilka dymi zostało powiedziane.

CytrynowySorbet
31-08-2009, 23:37
Podsumujmy:
Skarżycie się, że policja bije wszystkich w tłumie. Nawet tych co nic nie robią. Ale wolicie stać w tym tłumie, z WŁASNEJ NIEPRZYMUSZONEJ WOLI, nawet jeśli za to oberwiecie. Jednocześnie jesteście gotowi rzucić się na policjanta, jeśli ten zaatakuje waszych kumpli. I nadal się skarżycie, że policja wszystkich w tłumie bije.

Więc chyba dobrze robi, że wszystkich? Agresywni zaatakują od razu, ci co nic teraz nie robią i tak zaraz zaatakują, w "imię przyjaźni".

No kurczę... a już trudno przyznać, że osoby bite przez policje wcale takie święte nie są?

Edit: Aha, czy dobrze zrozumiałem, że gdy wasz kolega zaatakuje policjanta, a wy odejdziecie dalej, a nie się przyłączycie, to on będzie wam miał to za złe? Gz.

@down: Baa, przyłączy się do niego, w imię przyjaźni oczywiście.

Argen
31-08-2009, 23:37

Nie tobie to oceniać, karle moralny. Nigdzie nie napisał, że prawo ważniejsze od przyjaźni, ale jak już pomagasz koledze w bójce z policją to potem nie skarż się, że oberwałeś. A idąc za twoim podejściem do "prawa i przyjaźni", to jeśli zaprzyjaźnisz się z kimś, a potem okaże się, że jest mordercą, to oczywiście w imię przyjaźni nie doniesiesz na policję, a wręcz będziesz dawał mu alibi? : )

Otakuma
01-09-2009, 00:10

To teraz pomyśl sobie kto nie kończy gimnazjum, przewaga to patologie, takie które włóczą się po ulicach w poszukiwaniu szczęścia. Do prewencji wg mnie idą ci z nich którzy są bardziej niewyżyci/agresywni/lub koksiki i pewno nie jeden z nich był wcześniej dresiarzem, zadymiarzem lub innym plebsem, czyli tymi wielce pokrzywdzonymi przez prawo i policje.

Co do samych zadym na stadionach, to chyba nikt normalny nie stoi obok kiboli jak ci się naparzają, a jak stoi to czemu się dziwić, że może się pod pałę nawinąć.

Liper
01-09-2009, 00:13
Nie tobie to oceniać, karle moralny. Nigdzie nie napisał, że prawo ważniejsze od przyjaźni, ale jak już pomagasz koledze w bójce z policją to potem nie skarż się, że oberwałeś. A idąc za twoim podejściem do "prawa i przyjaźni", to jeśli zaprzyjaźnisz się z kimś, a potem okaże się, że jest mordercą, to oczywiście w imię przyjaźni nie doniesiesz na policję, a wręcz będziesz dawał mu alibi? : )

bez zastanowienia . jakieś jeszcze pytania ?

Parys
01-09-2009, 00:14
@ CytrynowySorbet
Skarżycie się, że policja bije wszystkich w tłumie. Nawet tych co nic nie robią. Ale wolicie stać w tym tłumie, z WŁASNEJ NIEPRZYMUSZONEJ WOLI, nawet jeśli za to oberwiecie..Primo: Chłopie, Ty myślisz, że jak jesteś w tłumie, który policja tłucze to sobie wyjdziesz? Nie, nie wyjdziesz sobie, bo nie będziesz miał możliwości. Jak zaczniesz uciekać, to będziesz potencjalnym sprawcą. Jak masz tłum 700 osób, a Ty jesteś w środku, ciężko się z niego wydostać....
Secundo: Jak stoje pod stadionem w Kielcach, to ciężko mi gdziekolwiek iść, bo wszystko jest otoczone kordonem. Czyli jestem przymuszony, żeby tam stać. Nie musiałem jechać? Kocham swój klub i za nim jeżdżę, ale to chyba nie powód by mnie pałować.
Jednocześnie jesteście gotowi rzucić się na policjanta, jeśli ten zaatakuje waszych kumpli. Jeśli mój kumpel będzie stał obok i nic nie będzie robił i dostanie pałą, to czemu mam go nie bronić? Mam nie próbować go wyciągnąć?
I nadal się skarżycie, że policja wszystkich w tłumie bije.A czemu mam się nie skarżyć jak mi kumpla bez powodu gazują?
No kurczę... a już trudno przyznać, że osoby bite przez policje wcale takie święte nie są?
Oczywiście, że osoby, które się tłuką powinni łapać. Ale my mówimy tu o pałowaniu wszystkich. Nawet tych niewinnych.
Widać, że nigdy nie byłeś w takiej sytuacji. Nawet nie wiesz jak szybko tam się rzeczy dzieją. Czasami nie masz nawet chwili by odejść. "Odejdziecie dalej" czy Ty uważasz, że podczas zadymy to ludzie spacerkiem pomiędzy chodzą?
@Argen
Moje przyjaźnie są wieloletnie. Przyjaźń nie rodzi się ot tak. Trzeba wybierać odpowiednich ludzi, którym ufasz. O przyjacielu to wiesz wszystko. A jak bym się dowiedział, że kogoś zabił? Na policje na pewno bym nie doniósł. Nigdy nie słyszałeś historii o księdzu, który wyspowiadał mordercę, ale na niego nie doniósł?

Gierubesoen
01-09-2009, 00:17
"Odejdziecie dalej"

"Odejdźcie dalej", "zgłoś sprawę do sądu i już", dla niektórych wszystko jest proste, lekkie i przyjemne ;]

Co do samych zadym na stadionach, to chyba nikt normalny nie stoi obok kiboli jak ci się naparzają, a jak stoi to czemu się dziwić, że może się pod pałę nawinąć.

Byłeś kiedyś w sektorze gości wypełnionym po brzegi?

Rothes
01-09-2009, 01:25
Cytat z innego tematu:Do Zielonej Góry na drugą potyczkę fazy play-off udało się około 400 najwierniejszych kibiców Stali, którzy nie baczyli na wcześniejszą porażkę żółto-niebieskich w Gorzowie. Napięta atmosfera udziela się kibicom obu klubów już w trakcie naszego wchodzenia na teren stadionu. Dochodzi do obustronnych bluzgów, kibice Falubazu próbują kroić naszych nieogarniętych pikników przez płot. Po naszym wejściu do klatki rozpoczyna się pyskówka z sektorem znajdującym się najbliżej sektora przyjezdnych. Po kilku chwilach w powietrzu zaczynają latać różne przedmioty – z naszej strony głównie petardy hukowe (co nie było z góry zamierzoną akcją), ze strony KSFu butelki po wódce, kamienie, owoce i fragmenty ławek.I jak mam się tu nie śmiać czytając o "niewinnych kibicach"? Do takich sytuacji raczej nie dochodzi z powodu pięciu osób.

Możecie sobie kochać te swoje kluby, ale dlaczego za wszelką cenę musicie demonstrować przy tym Wasz brak poszanowania względem drugiej strony (kibic przeciwnej drużyny)? Znaczna większość z Was nie jest nawet w stanie napisać głupiego, prostego posta nie szpikując go przy tym potężną dawką nienawiści i innych pejoratywnych uczuć względem adresata. Gdzieś po drodze musieliście zapomnieć o fundamentalnych podstawach idei sportu i współzawodnictwa. A potem oczekujecie zrozumienia i współczucia rozpowiadając naokoło jaka to policja jest zła. Przecież gdyby kibice pozostali kibicami, przedstawiciele służby porządku publicznego nie byliby nawet nigdy potrzebni na stadionach.

No ale ja skończyłem dobre liceum, nie mam pojęcia o kibicach i atmosferze na meczach, więc zapewne żyję sobie w osiedlu dla bogatych, policję widuję jedynie w telewizji i w ogóle nie znając "życia" nie mam prawa się tu wypowiadać. W tej sytuacji pozostaje mi jedynie życzyć abyście dalej sobie kryli jednostki niebezpieczne dla społeczeństwa, tylko dlatego, że znacie ich od pieluch w imię jakiś śmiesznych, sztucznych wartości i żyli w tej patologicznej, pełnej zakłamania i złudzeń karykaturze normalnego świata.

Xevez
01-09-2009, 01:39
wiadomo, że jak jest jakikolwiek mecz między drużynami, których kibice mają kosę, to jakaś burda będzie, ale to nie znaczy, że każdy kibic to chuligan, a policja tak sądzi i tyle

Chyba wcześniej gdzieś o tym pisałem, ale się powtórzę. Koniec poprzedniego sezonu, drugi mecz barażowy. Przed spotkaniem białe kaski powalają i biją pałami kibica za to, że usiadł na ich miejscu (jak się potem okazało, kibic wcale nie był z Legnicy, tylko przyjechał jako zgoda). Gdy reszta kibiców to zobaczyła, to od razu poszły bluzgi w ich stronę, a ochroniarze spryskali pół sektora gazem łzawiącym. Po kilku minutach przyleciał szef bezpieczeństwa i z nimi pogadał. W przerwie dorwali 65-letniego mężczyznę z psem (którego sami pozwolili mu wcześniej wprowadzić) i kazali psa wynieść. Gdy koleś powiedział, że nigdzie się z psem nie rusza, to dwóch ochroniarzy wywróciło go i zaczęło tłuc tarczami. Widać, że chłopkom odbiło, bo przez cały sezon żadnej burdy u nas nie było, więc sami coś musieli zainicjować na koniec...

ps: po tym meczu zmieniono firmę ochroniarską na naszym stadionie

Kuronasuka
01-09-2009, 07:57
Przeczytaj jeszcze raz mój post i wtedy się wypowiedz ;). Napisałem ze spotykana jest PREWENCJA czyli IDIOCI po skonczonym GIMNAZJUM. Dotarło teraz?

Masz rację, nie doczytałem- zwracam honor :P

Albertus
01-09-2009, 08:30
Podsumujmy:
Skarżycie się, że policja bije wszystkich w tłumie. Nawet tych co nic nie robią. Ale wolicie stać w tym tłumie, z WŁASNEJ NIEPRZYMUSZONEJ WOLI, nawet jeśli za to oberwiecie. Jednocześnie jesteście gotowi rzucić się na policjanta, jeśli ten zaatakuje waszych kumpli. I nadal się skarżycie, że policja wszystkich w tłumie bije.

Więc chyba dobrze robi, że wszystkich? Agresywni zaatakują od razu, ci co nic teraz nie robią i tak zaraz zaatakują, w "imię przyjaźni".

Edit: Aha, czy dobrze zrozumiałem, że gdy wasz kolega zaatakuje policjanta, a wy odejdziecie dalej, a nie się przyłączycie, to on będzie wam miał to za złe? Gz.

@down: Baa, przyłączy się do niego, w imię przyjaźni oczywiście.

jak pomoge dla kumpla , to on bedzie wiedzial ze moze na mnie liczyc w kazdej sytuacji. A ty bys mogl stac i patrzec jak ci bija kolegow ? ( niekoniecznie policja powiedzmy ze dresu czy cos) wtedy byc uciekl? albo sie patrzyl? i czy moglbys pozniej w oczy kumplom spojrzeć.

MasterofPuppets
01-09-2009, 09:59
http://www.youtube.com/watch?v=KutOc5ceXeY
I przez takie zachowania jest 60% burd na stadionach ;). Policja lub ochrona na wyjazdach sama prowokuje swoimi tępymi tekstami typu: ,, O, hołota przyjechała"... Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?

Rothes
01-09-2009, 10:39
Może czegoś nie dosłyszałem w tym dzikim ryku, ale film rozpoczyna się piękną piosenką na cześć policji, a nie tępymi tekstami policjantów. Analogicznie odebrałem dalszą część filmu - już z daleka dało się słyszeć okrzyki "pasibrzuch" zanim ten człowiek w jakikolwiek sposób zdążył zareagować.

Poza tym IMHO komentarz jak najbardziej adekwatny do sytuacji - to była hołota i zasadniczo to w tym miejscu dyskusja z kimś, kto nie potrafi tego dostrzec powinna się zakończyć. Próba usprawiedliwiania tak zwierzęcego zachowania poprzez zwalenie winy na prowokację z drugiej strony jest co najmniej niepoważna; wystarczyłoby to puścić mimo uszu, a nie dolewać oliwy do ognia i pozwalać chorym emocjom wziąć górę nad zdrowym rozsądkiem. Najwidoczniej zbyt wiele oczekuję od takich ludzi - kultura i samokontrola to nieznane im pojęcia.

CytrynowySorbet
01-09-2009, 10:50
Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?

Aha. Jak policja prowokuje to jest źle, i trzeba jej przywalić, ale jak ktoś prowokuje policję, to ta ma siedzieć cicho?

Przecież to jest jakiś absurd, te całe przykłady jaka to policja nie jest zła. Stereotyp kibica nie wziął się znikąd, to wy, kibice, zasłużyliście sobie na miano chuliganów. Że wy, albo większość jest spokojna? A kogo to obchodzi, skoro jesteście gotowi rzucić się na policjantów, gdy ci zrobią najmniejszy ruch w waszą stronę.

Ratować przyjaciela? Przyjaciel był najwyraźniej idiotą, skoro spowodował dym, i od takich ludzi trzymałbym się z daleka. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby policjanci tłukli kogo popadnie. Nie widzę tu żadnych zdjęć pobitych dzieci czy kobiet (a pewnie też na mecze czasem chodzą).

Policjant nie jest idiotą, dobrze wie że rzucicie się na niego gdy ten nie będzie widział. I co ma w takiej sytuacji zrobić? Czekać na wasz ruch i wtedy działać? On pilnuje bezpieczeństwa innych, ale też swojego.

Bardzo ciekawe jest to, że takich burd było z pewnością wiele, a ta okropna, bezczelna policja wciąż się nad wami znęca. Wyższe jednostki nic nie widzą! Nie dochodzą do nich żadne słuchy! No proszę, a mówi się jaki ten świat mały. Z mojego punktu widzenia wszyscy się po prostu boją, bo zaczęli. Może jestem w błędzie, ale patrzę na to jak członek społeczeństwa. Kibicowanie kojarzy się z agresją, bo czemu tylko tam dochodzi do "pobić" przez policję (a przynajmniej na tak dużą skalę)? Alkohol + nienawiść = mieszanka wybuchowa, a wcale bym się nie zdziwił, gdyby duża część naszych poszkodowanych była pod wpływem.

Policja lub ochrona na wyjazdach sama prowokuje swoimi tępymi tekstami typu: ,, O, hołota przyjechała"... Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?

Zdajesz sobie sprawę, że gdyby każdy, kto został obrażony, miał daną osobę atakować, to sytuacja na świecie byłaby beznadziejna?

sphinx123
01-09-2009, 10:53
Wysłuchać jednej strony, to jak nie wysłuchać żadnej.

Arka_Sath_Wielki
01-09-2009, 11:52
http://img140.imageshack.us/img140/1356/1251792919bymiszczo500.jpg

0wn3d

@topic
Ja nic do policji nie mam. Nigdy mi nic nie zrobili ani nikomu z rodziny ;o

Argen
01-09-2009, 12:02
@Argen
Moje przyjaźnie są wieloletnie. Przyjaźń nie rodzi się ot tak. Trzeba wybierać odpowiednich ludzi, którym ufasz. O przyjacielu to wiesz wszystko. A jak bym się dowiedział, że kogoś zabił? Na policje na pewno bym nie doniósł. Nigdy nie słyszałeś historii o księdzu, który wyspowiadał mordercę, ale na niego nie doniósł?

Księdza obowiązuje tajemnica spowiedzi tak jak lekarza tajemnica lekarska lol.

Sey
01-09-2009, 12:10
O ile mi wiadomo policja na meczu ma obowiązek nie dać się sprowokować.

Argen
01-09-2009, 12:12
O ile mi wiadomo, to kibice mają zakaz wielu rzeczy, które i tak robią. Na przykład race, które masz w podpisie.

CytrynowySorbet
01-09-2009, 12:13

O ile mi wiadomo atak na policjanta jest zagrożony karą do 4 lat pozbawienia wolności.

Albertus
01-09-2009, 12:14
sprowokowali kibicow , zobaczcie ze w pewnym momencie tej bramy nikt nie wywalal ale policjanci sami podeszli do niej i odrazu sie rzucilo chyba z 10 do bramy...

Sey
01-09-2009, 12:18
O ile mi wiadomo, to kibice mają zakaz wielu rzeczy, które i tak robią. Na przykład race, które masz w podpisie.

To akurat nie są race, no ale co tam, nie wiem to i tak się wypowiem żeby być fajniejszym, no nie?

Skoro kara na kibiców w przypadku odpalenia pirotechniki jest egzekwowana, niech będzie tak samo w drugą stronę i za takie zachowania ochrony niech będzie również nałożona kara.

CytrynowySorbet
01-09-2009, 12:20
Skoro kara na kibiców w przypadku odpalenia pirotechniki jest egzekwowana, niech będzie tak samo w drugą stronę i za takie zachowania ochrony niech będzie również nałożona kara.

Ciekawe skąd jednostki wyższe mają o tym wiedzieć jeśli nikt im tego nie mówi.

Seeleesee1992
01-09-2009, 12:20
@Seeleesee1992
Kumpli, którzy atakują nie masz. Ale jak policjant zaatakuje kumpla w tłumie to co zrobisz? To, że atakują większą ilosć osób, gdy kilka dymi zostało powiedziane.
No kurde… Przecież napisałem wcześniej że:
- Jeżeli policjant (lub ktokolwiek inny) zaatakowałby mojego kumpla (niesłusznie, bo jeżeli kumpel zasłużyłby sobie na pałowanie [od policjanta] to już jego sprawa…) to stanąłbym w jego obronie, jak najbardziej.
- Nie stanąłbym po stronie kumpla, jeżeli chodzi o atak na policjanta/cywila gdybym nie miał osobistych powodów by to zrobić.
Atak =/= Obrona

Uff musiałem to napisać, żeby choć w oczach niektórych nie być „tym co nie pomoże potrzebującemu przyjacielowi”.

eerion
01-09-2009, 12:32
wiadomo, że jak jest jakikolwiek mecz między drużynami, których kibice mają kosę, to jakaś burda będzie, ale to nie znaczy, że każdy kibic to chuligan, a policja tak sądzi i tyle

Policja musi tak zakładać. Także, że każdy obywatel może być przestępcą. Przezorny zawsze ubezpieczony.

jak pomoge dla kumpla , to on bedzie wiedzial ze moze na mnie liczyc w kazdej sytuacji. A ty bys mogl stac i patrzec jak ci bija kolegow ? ( niekoniecznie policja powiedzmy ze dresu czy cos) wtedy byc uciekl? albo sie patrzyl? i czy moglbys pozniej w oczy kumplom spojrzeć.
Jeśli przez dresów jest on zaczepiony - pomoge.
Jeśli on coś odpierdzielił - palcem nie kiwne.
Jeśli coś związanego z policją - j/w
Ponieważ dobry przyjaciel nie będzie chciał wciągać swoich znajomych we własne burdy i IM robić z tego powodu problemów. Jak ktoś nie potrafi tego zrozumieć - nie obchodzi mnie ten egoista.

Policja na meczu ma utrzymywać porządek.
I pacyfikować buntowniczy element :P

sprowokowali kibicow , zobaczcie ze w pewnym momencie tej bramy nikt nie wywalal ale policjanci sami podeszli do niej i odrazu sie rzucilo chyba z 10 do bramy...

To w okolicy 1:30?
Podaj mi jeden powód, dla którego nie mieliby podejść do bramy?
Kibole tam zachowywali się agresywnie no i udało się kilku policjantów w tamtym kierunku. A ta hołota po chwili się na typa rzuciła - bo oni tam tylko stali.

Sey
01-09-2009, 12:40
@up

Z przyjacielem się jest zawsze do końca, jak coś z jego winy jest to już masz na niego wyjebane ? Życzę cI zebyś się kiedyś na tym przejechał i jak Ty odwalisz jakiś numer i będzie cI potrzebna pomoc to żeby odwrócili się do cIEBIE plecami :)

Seeleesee1992
01-09-2009, 12:54
@up
Jeżeli kumpel ma prze*ebane u policji i to słusznie, to sorry, nie chcę mieć takich kumpli. Już raz się na podobnej sytuacji przejechałem i więcej nie mam zamiaru.

Albertus
01-09-2009, 12:55
Policja musi tak zakładać. Także, że każdy obywatel może być przestępcą. Przezorny zawsze ubezpieczony.

Jeśli przez dresów jest on zaczepiony - pomoge.
Jeśli on coś odpierdzielił - palcem nie kiwne.
Jeśli coś związanego z policją - j/w
Ponieważ dobry przyjaciel nie będzie chciał wciągać swoich znajomych we własne burdy i IM robić z tego powodu problemów. Jak ktoś nie potrafi tego zrozumieć - nie obchodzi mnie ten egoista.

Policja na meczu ma utrzymywać porządek.
I pacyfikować buntowniczy element :P

To w okolicy 1:30?
Podaj mi jeden powód, dla którego nie mieliby podejść do bramy?
Kibole tam zachowywali się agresywnie no i udało się kilku policjantów w tamtym kierunku. A ta hołota po chwili się na typa rzuciła - bo oni tam tylko stali.

no i po co tam podeszli? skoro bylo w miare spokojnie... to tak jakbys pod klatke pelna jakis drapieżników rzucił baranka... efekt bylby podobny. Wiec po co drażnić ? Staneli by dalej a podbiegli dopiero gdy by bylo goraco.

PS. O tych racach

dla mnie to jest glupie , powinno byc ze mozna je odpalac ale ze jak chociaż 1 bedzie leciala w kierunku innych kibicow albo boiska wtedy bardzo bardzo surowa kara.

Arka_Sath_Wielki
01-09-2009, 13:12
A jak przyjaciel ćpa, to będziesz mu kupował działki, czy będziesz go próbował od tego odciągnąć?

Seeleesee1992
01-09-2009, 13:14
@up
A co ma ćpanie do bójek? Raczej że bym się starał go z tego wyciągnąć… Chociaż do końca nie wiem jakbym się zachował, bo w takiej sytuacji jeszcze nie byłem.

eerion
01-09-2009, 14:07
Z przyjacielem się jest zawsze do końca, jak coś z jego winy jest to już masz na niego wyjebane ?
Sam sobie z własnej winy nawarzył - niech sam wypije. Jak sprawa się rozwiąże - np. wezmą go z komisariatu to go podwiozę do domu, itp. Po prostu się w samą sprawę nie mieszam.
Życzę cI zebyś się kiedyś na tym przejechał i jak Ty odwalisz jakiś numer i będzie cI potrzebna pomoc to żeby odwrócili się do cIEBIE plecami :)
Buahahaha. Jakoś przez 21 lat nigdy nie miałem takich problemów. Nigdy zaczepek z policją, nigdy niczego. Przypadek? Moi kumple tak samo.
Co do odwrócenia się do mnie plecami - To ja nie chce, żeby ktoś się pakował w moje sprawy i sobie dodatkowo biedy napytywał.
Moje problemy biorę na moje barki.
Aha, ta próba obrażania poprzez manipulowanie wielkimi i małymi literami - żałosna. Nie potrafisz podyskutować bez naskoków?
no i po co tam podeszli? skoro bylo w miare spokojnie...
W miare spokojnie? Masa ludzi śpiewająca zaczepne piosenki nie może być uznawana za spokojną. Spokojni to są kibice w japonii, którzy na meczach po prostu siedzą.

to tak jakbys pod klatke pelna jakis drapieżników rzucił baranka... efekt bylby podobny.
Co za porównanie. Sorka, ale jeśli jedna strona ma jakieś głupie uprzedzenia i z niczego się robi agresywna koło innej grupy - to nie jest problem tych drugich, ale tych pierwszych (w tym wypadku kibiców)
Wiec po co drażnić ? Staneli by dalej a podbiegli dopiero gdy by bylo goraco.
Tylko, że oni mogą być z tego rozliczeni. Tam gdzie może być gorąco - muszą być. Takie ich zadanie i nic im do tego, że komuś się to nie podoba.
Zacznij patrzeć z innej perspektywy.

CytrynowySorbet
01-09-2009, 14:11
no i po co tam podeszli? skoro bylo w miare spokojnie...
Mają takie prawo. Podeszli sobie i co? Od razu trzeba się na nich rzucić? Świetnie, a jakie inteligentne.

dla mnie to jest glupie , powinno byc ze mozna je odpalac ale ze jak chociaż 1 bedzie leciala w kierunku innych kibicow albo boiska wtedy bardzo bardzo surowa kara.

Chyba nie rozumiesz, że raca stanowi zagrożenie dla zdrowia. Poza tym co by dała bardzo surowa kara? Macie surową karę za wszczynanie burd, ale czy unikacie takich sytuacji?

Albertus
01-09-2009, 14:17
Mają takie prawo. Podeszli sobie i co? Od razu trzeba się na nich rzucić? Świetnie, a jakie inteligentne.

Chyba nie rozumiesz, że raca stanowi zagrożenie dla zdrowia. Poza tym co by dała bardzo surowa kara? Macie surową karę za wszczynanie burd, ale czy unikacie takich sytuacji?

ojej , maja prawo ; ale czy to bylo madre? masz prawo wejsc z szalikiem widzewa na zylete , masz takie prawo ale za madre to nie bedzie.

Race ktore sa odpalane na trybunach dla widowiska sa dla prawdziwych kibicow.

Race lecace na boisko sa dla Hooliganow , wiec czemu kibice maja cierpiec z powodu paru gosci co rzucaja race na boisko?

Sey
01-09-2009, 14:18
Idąc Twoim tokiem rozumowania skoro raca stanowi zagrożenie a odpalający ją kibice mogą sobie zrobić krzywdę to robią to na własną odpowiedzialność, czyż nie ? Więc po co tu kary ? :confused:

--- Sey dodał 0 minut i 57 sekund później ---

Race lecace na boisko sa dla Hooliganow , wiec czemu kibice maja cierpiec z powodu paru gosci co rzucaja race na boisko?

Haha, uwierz mi, że hooligani nie bawią się w rzucanie rac na boisko :D:D

Albertus
01-09-2009, 14:19
Tylko, że oni mogą być z tego rozliczeni. Tam gdzie może być gorąco - muszą być. Takie ich zadanie i nic im do tego, że komuś się to nie podoba.
Zacznij patrzeć z innej perspektywy.

ale tam jeszcze goraco nie bylo , dopiero jak podeszli

uwierz mi, że hooligani nie bawią się w rzucanie rac na boisko :D:D

jak by nie patrzec jest to Hooliganstwo , natomiast odpalanie rac w celu zrobienia ladnego widoku jest czyms fajnym i przyjemnym. nawet dla piknikow ktore sobie moga popatrzec.

Seeleesee1992
01-09-2009, 14:21
wiec czemu kibice maja cierpiec z powodu paru gosci co rzucaja race na boisko?
Wiem że na pytanie nie odpowiada się pytaniem… Ale dlaczego wszyscy policjanci muszą cierpieć przez grupkę „złych” policjantów, żydzi przez grupkę „złych” żydów, murzyni przez grupkę „złych” murzynów? ;P

Argen
01-09-2009, 14:25
To akurat nie są race, no ale co tam, nie wiem to i tak się wypowiem żeby być fajniejszym, no nie?

Racja, nie wiem co to jest ale przypomina race. A napewno jest zakazane na meczach, więc i tak nic to nie zmienia.

Albertus
01-09-2009, 14:32
Wiem że na pytanie nie odpowiada się pytaniem… Ale dlaczego wszyscy policjanci muszą cierpieć przez grupkę „złych” policjantów, żydzi przez grupkę „złych” żydów, murzyni przez grupkę „złych” murzynów? ;P

pytalem czemu przez pare osob co rzucily na boisko race normalni Ultrasi nie moga ich odpalac.

a co do twego pytania ,

(MOJE PRYWATNE ZDANIE)
-Wiekszosc Policjantow to kretyni i idioci (przynaimniej tych co znam)

-Wszyscy zydzi to zlodzieje i kretacze (przynaimniej tych co znam lub o nich slyszalem z gazet/telewizji itp.)

-Wiekszosc murzynow to cholota ktora macha rekami przed oczami jak cos mowi , tworza gangi co drecza pozadnych obywateli a ich dzielnice śmierdzą i sa zarzygane itp.

Policjantow porzadnych spotkalem 2
Zyda ani jednego
Murzynow tez 2

a tych zlych to nie powiem ile bo nie jestem w stanie zliczyc.

i tu przypada wiekszosc , jak wiekszosc takich jest to opinia idzie na calosc , jak jest to grupka to wtedy mowi sie ze to mniejszosc taki margines

dla porownania

Spotkalem duuzoo Metali ktorzy nie powinni mnie lubic z racji tego ze jestem lysy i slucham Honoru. ale z wiekszoscia sie dogadywalem i tylko paru (moze 2/3 ) to byli debile itp. Wiec moje zdanie o Metalach jest takie ze sa normalni ale jak wszedzie jest paru idiotow. Ale jak by wiekszosc byla idiotow wtedy moje zdanie by sie zmienilo.

Ogolny rzecz biorac moje zdanie jest takie ze "większość mówi o całości."

Hakuje_plate_sety
01-09-2009, 14:38
Ogolny rzecz biorac moje zdanie jest takie ze "większość mówi o całości."

Nie zgadzam się.

kochamcienzarufki
01-09-2009, 14:39
Huahuahua, ładne kozaczki były przed zaaresztowaniem, potem wsłuchajcie się 4:30 "no puść, zostaw", jot pe na 100%

Albertus
01-09-2009, 14:40
Nie zgadzam się.

moze masz na to inny poglad , jak chcesz to go przedstaw , ale ja w ten sposob patrze i tyle.

UP ; zaraz ogladne to edytne posta

aaaa to znowu to ;D

spiewali "zostaw kibica" zawsze to sie spiewa , my tak spiewalismy jak naszych najwiekszych wrogow nie chcieli na sektor gosci wpuscic.

Seeleesee1992
01-09-2009, 14:41
-Wiekszosc Policjantow to kretyni i idioci (przynaimniej tych co znam)
Pewnie znasz ich niewielu. Więc dlaczego mówisz że policjanci to kretyni, skoro w całej Polsce są ich setki/tysiące?
-Wszyscy zydzi to zlodzieje i kretacze (przynaimniej tych co znam lub o nich slyszalem z gazet/telewizji itp.)
Zapewne też znasz ich kilku (o ile w ogóle), a z reguły w telewizji, gazetach szukają sensacji i mówią o złych osobach (nie tylko o żydach, o Polakach na przykład też)… Wnioskuję z tego że powinienem być mizantropem, gdyż w telewizji i w gazetach zazwyczaj mówią o złych ludziach (a skoro mówi się o złych ludziach, to chyba wszyscy są źli, nie?).
-Wiekszosc murzynow to cholota ktora macha rekami przed oczami jak cos mowi , tworza gangi co drecza pozadnych obywateli a ich dzielnice śmierdzą i sa zarzygane itp.
Pewnie nie znasz żadnego murzyna, a zdanie o nich wyrobiłeś sobie, oglądając chore filmy z Hollywood.
PS. Ty też dręczysz pozostałych obywateli (murzynów i żydów) i z tego co pamiętam mówiłeś że mieszkasz w nieciekawej dzielnicy.

Więc o co Ci chodzi?

CytrynowySorbet
01-09-2009, 14:44
Nie będę się bawił w cytowanie, bo ręce opadły po prostu, ale kochany Albertusie, na jakiej zasadzie oceniasz po większości skoro znasz tylko mały odsetek? Równie dobrze mogę powiedzieć, że większość kibiców to chuligani i recydywiści, bo widziałem takiego jednego co się rzucał.

W ogóle co to ma być? Że niby nie można gdzieś podejść, bo cię za to zleją? Więc niech szanowni kibice nie podchodzą do mnie, bo ich pozwę. Ma to taki sam sens jak "nie podchodźcie tu bo dostaniecie wpierdol".

Ja tu widzę jakiś problem społeczny, czemu im więcej mówicie, tym bardziej kibic = bandyta?

Sey
01-09-2009, 14:44
Huahuahua, ładne kozaczki były przed zaaresztowaniem, potem wsłuchajcie się 4:30 "no puść, zostaw", jot pe na 100%

Brak słów...

Rothes
01-09-2009, 14:46
Ja tylko chcę przypomnieć, że rasizm nie jest mile widziany na forum, a już tak mocne uogólnienia kierowane w stosunku do Murzynów i Żydów aż się proszą o ban z miejsca. Swoją drogą podjąłbym polemikę na temat tego, co Ty, drogi Albertusie, w ogóle możesz wiedzieć o Żydach, ale to nie miejsce na to.

Czy tylko mi Albertus przypomina Mystlicha? :P

Albertus
01-09-2009, 14:48
Pewnie znasz ich niewielu. Więc dlaczego mówisz że policjanci to kretyni, skoro w całej Polsce są ich setki/tysiące?

Zapewne też znasz ich kilku (o ile w ogóle), a z reguły w telewizji, gazetach szukają sensacji i mówią o złych osobach (nie tylko o żydach, o Polakach na przykład też)… Wnioskuję z tego że powinienem być mizantropem, gdyż w telewizji i w gazetach zazwyczaj mówią o złych ludziach.

Pewnie nie znasz żadnego murzyna, a zdanie o nich wyrobiłeś sobie, oglądając chore filmy z Hollywood. PS. Ty też dręczysz pozostałych obywateli (murzynów i żydów) i z tego co pamiętam mówiłeś że mieszkasz w nieciekawej dzielnicy.

Więc o co Ci chodzi?

Policjantow znam kolo 15-20 mniej wiecej z czego 2 normalnych

zydow osobiscie znalem z 20 (ale o wielu slyszalem w gazetach i tv) + widziamem cale tlumy na ulicy w ich dzielnicy , zaden normalny

murzynow znalem osobiscie kolo 30/40 + widzialem cale masy na ich dzielnicach. normalnych : 2

Mieszkam w normalnej dzielnicy ;D znaczy u nas miasto dzieli sie na 3 rejony
1. Pewne osiedle gdzie wiekszosc to narkomani
2.Domy jednorodzinne , tam wychowuja sie takie dzieci bogatych rodzicow
3. Miasto , zbior osiedli gdzie od malego wychowujesz sie pod blokiem , szybko poznajesz co to alkohol , papierosy itp. nawet czesto jakies nawalanki sa

aa i jak bys watpil ze ich tyle widzialem to Ci powiem ze 2 lata mieszkalem za granica wiec sie naogladalem.

Ja tylko chcę przypomnieć, że rasizm nie jest mile widziany na forum, a już tak mocne uogólnienia kierowane w stosunku do Murzynów i Żydów aż się proszą o ban z miejsca. Swoją drogą podjąłbym polemikę na temat tego, co Ty, drogi Albertusie, w ogóle możesz wiedzieć o Żydach, ale to nie miejsce na to.

koles mnie zapytal , wiec mu odpowiedzialem.

a to moje prywatne zdanie , ze jak znam powiedzmy 10 kolesi X z czego 8 to debile to smialo moge powiedziec ze X to debile.

PS. Ok , koniec tematu bo znowu mnie prowokujecie do przedstawienia pogladow za co znowu dostane bana bo modowie nie widza kto te tematy zaczyna.

Sey
01-09-2009, 14:48
Nie popieram jego zdania, ale każdy może się wypowiedzieć więc raczej nie powinno się za jego poglądy dawać bana.:confused:

Za poglądy nikt bana nikomu nie da. Inna bajka to wyrażanie kontrowersyjnych poglądów publicznie.
Rothes

kochamcienzarufki
01-09-2009, 14:49
@Sey
To jakichś słów użyj. Oprócz "zostaw kibica" czy innego tekstu słychać lament jednego z napinaczy.

Albertus
01-09-2009, 14:53
@Sey
To jakichś słów użyj. Oprócz "zostaw kibica" czy innego tekstu słychać lament jednego z napinaczy.

ja nie slyszalem , tylko "Zostaw Kibica". Moze nie doslyszalem , ale mi sie wydaje ze koles nie jeczal.

Nie popieram jego zdania, ale każdy może się wypowiedzieć więc raczej nie powinno się za jego poglądy dawać bana.:confused:

ja ciagle za to dostaje warny/bany bo ktos mnie o cos zapyta itp. ja mu przedstawie co na ten temat mysle i warn/ban gotowy

Seeleesee1992
01-09-2009, 14:56
Fajnie… Znasz 20 policjantów z czego 18 to „źli” ludzie. Więc wszyscy (setki/tysiące) policjantów to kretyni.

zydow osobiscie znalem z 20 (ale o wielu slyszalem w gazetach i tv) + widziamem cale tlumy na ulicy w ich dzielnicy , zaden normalny
Tak jak już wcześniej mówiłem: w TV i w gazetach zazwyczaj mówi się o złych ludziach. Dużo częściej słyszałem o złych Polakach. Rozumiem że z każdym z tego tłumu żydów porozmawiałeś, poznałeś jego poglądy itp.? Jeżeli nie, to jak śmiesz gadać takie cholerne głupoty?! Bo co? Nie podobali Ci się?

murzynow znalem osobiscie kolo 30/40 + widzialem cale masy na ich dzielnicach. normalnych : 2
Tak jak z policjantami… Znałeś 38 złych murzynów (na świecie są ich miliony), więc wszyscy są źli.

Mam wrażenie, że nie potrafisz dobrze uargumentować swojej „ideologii”

Sey
01-09-2009, 14:57
@Sey

Jakby Cię 2 pałowało a jeden wziął na buty to nie powiedziałbyś czegoś ? Osobiście nic tam z lamentu nie uslyszalem.

Albertus
01-09-2009, 14:58
Fajnie… Znasz 20 policjantów z czego 18 to „źli” ludzie. Więc wszyscy (setki/tysiące) policjantów to kretyni.

Tak jak już wcześniej mówiłem: w TV i w gazetach zazwyczaj mówi się o złych ludziach. Dużo częściej słyszałem o złych Polakach. Rozumiem że z każdym z tego tłumu żydów porozmawiałeś, poznałeś jego poglądy itp.? Jeżeli nie, to jak śmiesz gadać takie cholerne głupoty?! Bo co? Nie podobali Ci się?

Tak jak z policjantami… Znałeś 38 złych murzynów (na świecie są ich miliony), więc wszyscy są źli.

Mam wrażenie, że nie potrafisz dobrze uargumentować swojej „ideologii”

na pw napisz to dostaniesz numer gg , nie chce dać satysfakcji moderatorom z wlepienia mi bana ;D

CytrynowySorbet
01-09-2009, 15:01

Weź daj już spokój, co jeszcze? Znasz 20 Azjatek, z czego 18 to prostytutki?

3. Miasto , zbior osiedli gdzie od malego wychowujesz sie pod blokiem , szybko poznajesz co to alkohol , papierosy itp. nawet czesto jakies nawalanki sa
HUHU, normalna dzielnica, normalne miasto, normalne życie. Co takiego zrobiłem, że Bóg pokarał mnie taką nienormalnością :\

Hakuje_plate_sety
01-09-2009, 15:01
moze masz na to inny poglad , jak chcesz to go przedstaw

Przez neta znam jakichś kilkudziesięciu NOPowców, ONRowców, MWowców i innych "ogarniaczy". Z czego normalnych jest, hmmm, nie wiem, dwóch?

Wniosek: środowisko narodowo-patriotyczno-socjalistyczno-hoolsowsko-dresiarskie jest najbardziej zarzyganym, zaśmierdziałym i w ogóle najgłupszym środowiskiem polityczno-rodzinnym w całej naszej zasyfiałej Polsce.

Ale to tylko moje zdanie i jak ktoś uważa inaczej, to ch*j mu w dupę.

Mi on przypomina pewnego zbanowanego usera ;)

Do adminów: proszę nie traktować tego posta poważnie, i wlepić mi najwyżej 1 punktowego warna. Ale posta zostawić!!11oneone

Albertus
01-09-2009, 15:04
up.

mozesz se tak myslec , skoro wiekszosc to byli debile (wedlug twojego zdania)
Wiem ze pewnie ci sami ludzie dla mnie beda w porzadku wiec ja mam o nich inne zdanie.

Weź daj już spokój, co jeszcze? Znasz 20 Azjatek, z czego 18 to prostytutki?

tych co napisalem , znalem tak lepiej ( gadalem z nimi na rozne tematy itp.) ale wiele zachowan widzialem na wlasne oczy. I mam takie zdanie o nich jakie mam.

CytrynowySorbet
01-09-2009, 15:20
tych co napisalem , znalem tak lepiej ( gadalem z nimi na rozne tematy itp.) ale wiele zachowan widzialem na wlasne oczy. I mam takie zdanie o nich jakie mam.

Ale to nie znaczy, że masz podstawy co oceniania ogółu (że niby większość), skoro nie znasz nawet 1%... A to że byłeś w ich dzielnicach, cóż... Tak już się oni tam rozwinęli.

Mówiłeś że w twoim mieście wciąż jakieś pobicia, nawet morderstwa, czy to znaczy, że w Siemiatyczach mieszkają sami przestępcy i mordercy?

Argen
01-09-2009, 15:21
Ta, już ja widze jak gnój co od ziemi nie wyrósł poznał lepiej 40 murzynów. pozdro.

sphinx123
01-09-2009, 15:50
Ta, już ja widze jak gnój co od ziemi nie wyrósł poznał lepiej 40 murzynów. pozdro.

Oceniaj poglądy, a nie ludzi.

@topic

Jak wracałem ze szkoły, to widziałem jak koleś naje**ny w przysłowiowe cztery dupy próbował wejść do swojego samochodu. Zadzwoniłem na policję z komy i po chwili go zgarnęli. ALE ZE MNIE KONFIDENT, CHUJ MI W DUPE :/

Seeleesee1992
01-09-2009, 15:54
Zadzwoniłem na policję z komy i po chwili go zgarnęli.
TYYYY SPRZEDAWCZYKU!!! WŁASNĄ MATKĘ PEWNIE TEŻ BYŚ PSOM SPRZEDAŁ!!! WSTYDŹ SIĘ!!! [ironia ofc – na tym forum wiele osób tego może nie załapać ;D]

@down
Dobra, Ty śpisz w aucie, koleś może też chciał się kimnąć w aucie, a może wsiadłby w auto, pojedzie i pal licho jak zabije siebie, gorzej jak zabije przypadkowego przechodnia. Wg. mnie sphinx123 bardzo dobrze zrobił.

spider-bialystok
01-09-2009, 16:29

@topic

Jak wracałem ze szkoły, to widziałem jak koleś naje**ny w przysłowiowe cztery dupy próbował wejść do swojego samochodu. Zadzwoniłem na policję z komy i po chwili go zgarnęli. ALE ZE MNIE KONFIDENT, CHUJ MI W DUPE :/
Ja czesto na wyjazdach spie w swoim samochodzie, do ktorego wchodze po pijaku.
To, ze wsiadal nie znaczy, ze chcial jechac.
A zgraniecie przez policje na ostrej bani to nie za mila sytuacja - policja moze zrobic wszystko i ujdzie im to bez problemu, "bo on byl pijany".

sphinx123
01-09-2009, 16:41
Ja czesto na wyjazdach spie w swoim samochodzie, do ktorego wchodze po pijaku.
To, ze wsiadal nie znaczy, ze chcial jechac.
A zgraniecie przez policje na ostrej bani to nie za mila sytuacja - policja moze zrobic wszystko i ujdzie im to bez problemu, "bo on byl pijany".

Nie będę ryzykował. Może ta czynność uratowała ludzi, których pijany mógłby potrącić. Ludzie zawsze wolą tłumaczyć sobie nieprawidłowości w zachowaniu innych jako coś nieszkodliwego, albo nie reagują bo nie dotyczy to bezpośrednio ich osoby. Potem jest "A POLYCJJIA NIC NIE ROBI!!1111". A co ma robić, skoro nikt nic nie zgłasza? ...

Argen
01-09-2009, 16:50

Oceniam oczywistą nieprawde zawartą w jego słowach. Pisze co mu ślina na język przyniesie.

Albertus
01-09-2009, 17:06
Oceniam oczywistą nieprawde zawartą w jego słowach. Pisze co mu ślina na język przyniesie.

mieszkalem za granica , mialem murzynow w klasie i w szkole. A wtedy nie bylem takim rasista i normalnie gadalem z kazdym... Pogladow rasistowskich zaczelem nabierac po 1,5 roku mieszkania tam , i ciagle mi sie to umacnialo gdy widzialem kolejne rzeczy co tam sie dzieją.

PS. mogles poczekac chwile , i jak koles by odpalal samochod wtedy pownienes na milicje dzwonic , jak by sie polozyl i spal to niech se spi. Takie moje zdanie. Ja na te wakacje widzialem kolesia co lezal na chodniku pijany (sam tez wstawiony bylem ;D ) to pomoglem mu wstac i zaprowadzilem w pewne krzaki zeby go policja nie zgarnela, a tam mogl sie wyspac , wytrzeźwieć i isc gdzies. Mysle ze zrobilem dobrze , Ty bys w takiej sytuacji zadzwonil na policje???

PS. Cytrynowy

ja mysle ze jak 38/40 to frajerzy , to w przypadku 1000 - 100000 czy calych milionow bedzie podobnie.
jak nie , to przyznam sie do bledu i przeprosze. Ale jak narazie w moich oczach jest tak jak napisalem powyzej.

Co do tych Siemiatycz , sa u nas tez dobre rzeczy , tylko ze ja o nich nie mowie. Ale nie obrazilbym sie jak bys tak powiedzial bo z x histori ktore o tym miescie opowiadam wiekszosc jest na ten temat. Wiec w TWOICH oczach moze to tak wygladac.

Duch Niespokojny
01-09-2009, 17:27
ojej , maja prawo ; ale czy to bylo madre? masz prawo wejsc z szalikiem widzewa na zylete , masz takie prawo ale za madre to nie bedzie.
Może i nie będzie, ale to nie znaczy, że byłbym odpowiedzialny za to, że zostałem pobity.
a to moje prywatne zdanie , ze jak znam powiedzmy 10 kolesi X z czego 8 to debile to smialo moge powiedziec ze X to debile
Ci dwaj pozostali też należą do X, więc siłą rzeczy również zaliczasz ich do debili, tak?

Albertus
01-09-2009, 17:30
Może i nie będzie, ale to nie znaczy, że byłbym odpowiedzialny za to, że zostałem pobity.

Ci dwaj pozostali też należą do X, więc siłą rzeczy również zaliczasz ich do debili, tak?

no a kto? To twoje ryzyko , tak jakbys uprawial sport ekstremalny ;D

jak bede mowil pan Y (ktory jest w X) to powiem ze jest normalny i ze jest wyjatkiem w grupie

ale jak bede mowil panowie X (w ktorych jest 1 Y ) wtedy powiem ze ta grupa to debile a jak ktos bedzie sie pytal o wiecej szczegolow to powiem ze w tej grupie jest bardzo bardzo nieliczny normalny.

Otakuma
01-09-2009, 17:48
I przez takie zachowania jest 60% burd na stadionach ;). Policja lub ochrona na wyjazdach sama prowokuje swoimi tępymi tekstami typu: ,, O, hołota przyjechała"... Więc teraz gdzie widzicie tutaj jakąś większą winę kibiców? Kto sprowokował ten dym ?
Jeśli to miało być na korzyść "kibiców" to chyba troszeczkę ci nie wyszło. Pozwól że zapytam. Widzisz tam jakąś większą winę policjantów? A dym spowodowali "kibice"

1. Tamci to nie byli kibice tylko jakieś małpoludy
2. To że policja podeszła w żaden sposób nie można nazwać prowokacją.

Idąc Twoim tokiem rozumowania skoro raca stanowi zagrożenie a odpalający ją kibice mogą sobie zrobić krzywdę to robią to na własną odpowiedzialność, czyż nie ? Więc po co tu kary ? :confused:

Jeśli raca stanowi zagrożenie to kibice nie mogą odpalać racy w sektorach ze względu na innych, którym być może nie spieszy się do poparzeń

Taki z ciebie recydywa a znasz więcej murzynów i żydów niż policjantów.

3. Miasto , zbior osiedli gdzie od malego wychowujesz sie pod blokiem , szybko poznajesz co to alkohol , papierosy itp. nawet czesto jakies nawalanki saKtóra to ta normalna xD?

aa i jak bys watpil ze ich tyle widzialem to Ci powiem ze 2 lata mieszkalem za granica wiec sie naogladalem.
Ogółem to masz bardzo ciekawe życie. Powiedziałbym że niczym z filmu. 2lata za granicą, tam lepsze poznanie 40 murzynów i 20 żydów, w międzyczasie stanie się rasistą. Potem powrót do kraju, zamieszkanie w zdegenerowanym do szpiku kości mieście gdzie pobicia i morderstwa to codzienność, ciągłe konflikty z policją. W końcu stworzenie jakże nietypowego światopoglądu i to wszystko mając zaledwie 16 lat. Już nie wspomnę xxx historii zaczynających się od "U mnie...", "Kiedyś..."

A tak w ogóle to piszesz straszne pierdoły, czasem aż mi się smutno robi jak czytam te wypociny :(.

Albertus
01-09-2009, 18:05
Ogółem to masz bardzo ciekawe życie. Powiedziałbym że niczym z filmu. 2lata za granicą, tam lepsze poznanie 40 murzynów i 20 żydów, w międzyczasie stanie się rasistą. Potem powrót do kraju, zamieszkanie w zdegenerowanym do szpiku kości mieście gdzie pobicia i morderstwa to codzienność, ciągłe konflikty z policją. W końcu stworzenie jakże nietypowego światopoglądu i to wszystko mając zaledwie 16 lat. Już nie wspomnę xxx historii zaczynających się od "U mnie...", "Kiedyś..."

A tak w ogóle to piszesz straszne pierdoły, czasem aż mi się smutno robi jak czytam te wypociny :(.

w Tym miescie sie wychowalem , wyjechalem w 1/2 gim

morderstwa i pobicia to moze nie codziennosc , ale czesto slyszy sie o czyms takim. Pewnie dlatego ze to male miasto i szybko sie rozchodzi. Moze nie az tak dobrze ich poznalem , ale na tyle co mozna poznac kolesi ze szkoly , pare razy z nimi gadalem i tyle. I po tych kilku rozmowach juz moge powiedziec o nich to co mowilem. A z policja ciagle konfliktow nie mam , zdarzylo sie troche ale to tylko przez ostatnie 2 lata , kiedys moze pare razy tylko. Bardzo wiele osob czesciej sie z nimi widuje niz ja. A tak malo policjantow znam bo u nas za wielu nie ma (pomysl ilu moze pracowac na 16 k miasteczko? ) Ogolnie mam normalne zycie , jak kazdy.

Sey
01-09-2009, 18:36
Jeśli raca stanowi zagrożenie to kibice nie mogą odpalać racy w sektorach ze względu na innych, którym być może nie spieszy się do poparzeń

W "normalnych sektorach" ( czyt. nie w młynie) race nie są odpalane, więc leć na sektor pikników jak się boisz ;)

Otakuma
01-09-2009, 18:46
W "normalnych sektorach" ( czyt. nie w młynie) race nie są odpalane, więc leć na sektor pikników jak się boisz ;)
Tu nie chodzi o strach, tylko o bezpieczeństwo innych. Nawet na młynie znajdą się tacy, którzy przynajmniej na razie nie chcą zamieniać twarzy w zapiekankę.

Sey
01-09-2009, 18:47
Rzadko zdarzają się poparzenia racami, więc raczej nie powinieneś się tego bać ;)

Kurczakos
01-09-2009, 18:53

rtyrtyrthrthrthrthrthrt

Otakuma
01-09-2009, 18:56
A ty znowu z tym strachem... Ale się zdarzają, mówię ci to po raz 3ci i ostatni(pewnie i tak nie dotrze ale cóż) to chodzi o bezpieczeństwo innych, żeby osoba która nie trzyma flary nie uległa poparzeniu, nawet w tych niebywale rzadkich incydentach.

Albertus
01-09-2009, 18:58
nie widze nic smiesznego w tym co przedstawia ten obrazek.

te dziecko jest chore i nie ma się z czego naśmiewać. Znam wiele takich dzieci , kiedys nawet chodzilem do szkoly specialnej ( na przeciwko mego bloku) i pomagalem wychowawcom bo organizowalem im mecze pilki noznej itp. te dzieci sa naprawde bardzo mile i fajne

Sey
01-09-2009, 18:59
A ty znowu z tym strachem... Ale się zdarzają, mówię ci to po raz 3ci i ostatni(pewnie i tak nie dotrze ale cóż) to chodzi o bezpieczeństwo innych, żeby osoba która nie trzyma flary nie uległa poparzeniu, nawet w tych niebywale rzadkich incydentach.

To kurwa chyba mówie idź sobie na sektor pikników jak Ci nie pasuje nie ?:confused:

Otakuma
01-09-2009, 19:09
To kurwa chyba mówie idź sobie na sektor pikników jak Ci nie pasuje nie ?:confused:
Ty w ogóle rozumiesz treść pisaną? Nawet jeśli jakiejś osobie pasuje światełko i dymek z patyczka to uwierz mi że nie będzie jej pasowało jeśli ten patyczek ją poparzy, nawet jeśli przypadkowo. A to że ktoś chce sobie poświecić nie znaczy że wszyscy mają odchodzić na bok. To tak jakbym mówił (ap ropo bicia kibiców) nie pasuje ci że cie pałują to sobie odejdź na bok.

Sey
01-09-2009, 19:17
Chyba jednak nie dojdziemy do porozumienia. Zrozum człowieku, że race, stroboskopy, ognie bengalskie itd to jest część oprawy, tym zajmuje się ruch ultras. Jeśli idziesz do młyna to wiesz co tam Cię czeka, idziesz tam bo czujesz ze musisz dopingować swoją drużynę, a co za tym idzie w niektórych momentach się narażać. Poparzenia zdarzają się bardzo rzadko. Aczkolwiek człowiek który idzie do młyna musi liczyć się z tym, że zostanie poparzony, bo jak wiadomo pirotechnika się często pali i ci, ktorzy chodzą na młyn wiedzą o tym i jakoś im to nie przeszkadza, ba, sami nie stosują się do zakazów PZPNu bo wiedzą że wtedy ruch ultras straci bardzo ważną część oprawy. Jeśli ktoś nie chce się niepotrzebnie narażać(choć moim zdaniem nie ma co się bać) idzie sobie po prostu na sektor pikników i ogląda w spokoju mecz.

morwin
01-09-2009, 19:21
nie widze nic smiesznego w tym co przedstawia ten obrazek.

te dziecko jest chore i nie ma się z czego naśmiewać. Znam wiele takich dzieci , kiedys nawet chodzilem do szkoly specialnej ( na przeciwko mego bloku) i pomagalem wychowawcom bo organizowalem im mecze pilki noznej itp. te dzieci sa naprawde bardzo mile i fajne

ale pewnie tylko 2 osoby na 30 było normalnych ?:(

a tak do tematu to ktoś fajnie to podsumował "pwj na 200%"

Dark Sven
01-09-2009, 19:49
Tak, tak, Otakuma. Sey mówi sensownie.

Poza tym, mam wrażenie, że najwięcej o race jęczą Ci, którzy na stadionie zjawiają się bardzo okazjonalnie...

Xevez
01-09-2009, 20:50
Poza tym, mam wrażenie, że najwięcej o race jęczą Ci, którzy na stadionie zjawiają się bardzo okazjonalnie...

prawdopodobnie odnosisz złe wrażenie ;d

Parys
01-09-2009, 21:43
Chyba nawet bardzo złe. (-;
Taka analogia:
Jeśli ktoś odpala racę - łamie prawo.
Jeśli ktoś ściąga nielegalnie z neta - także łamie prawo.
Czyli jak ktoś chce bardzo przestrzegać prawa to i nie powinien nic ściągać.
--Edit
Porównanie może niezbyt adekwatne, gdyż zaraz ktoś zapewne napisze, że race są niebezpieczne. Tylko, że jak ktoś idzie do młyna to wie, że racą można się poparzyć. Chociaż ja chodzę od 3 lat, race, strobo itp. obok mnie wiele razy i nic mi nie jest. Dla nas race są ważne, dodaje to 'tego czegoś'. Inaczej się wtedy czuje, dopinguje... Można wpaść w pewny trans... Do tej pory nie wiem co się stało z 20minutami meczu z Szachtarem Donieck. Całkowicie zahipnotyzowany byłem... Oddałem się temu w całości. Nawet gdy było pewne, że przegramy. Dla nas to się nie liczyło, cały czas pełny doping. Ciężko to jednak zrozumieć ludziom, którzy nie byli w takiej sytuacji nigdy. I wcale nie twierdze, że muszą to robić. Ale niech nie krytykują.

Dark Sven
01-09-2009, 21:59
Na odwrót mi chodziło. Jęczą o to, że race są ;+)

Rav
01-09-2009, 22:11
JPJPJP eloelo

http://www.allegro.pl/item714944730_piornik_bad_boy_hwdp_hooligans_acab_ hwdp.html

kto po za macanek1997 (58) kupuje sobie nowy piornik do podstawowki? ; D

Xevez
01-09-2009, 22:32
Na odwrót mi chodziło. Jęczą o to, że race są ;+)
to sry, myślałem że chodzi Ci o to, że ludzie jęczą, że race powinny być legalne, a sami na mecze nie chodzą

Kuronasuka
01-09-2009, 22:38
JPJPJP eloelo

http://www.allegro.pl/item714944730_piornik_bad_boy_hwdp_hooligans_acab_ hwdp.html

kto po za macanek1997 (58) kupuje sobie nowy piornik do podstawowki? ; D

Ja musiałem kupic teraz do pierwszej klasy LO- stary się rozpruł :/

Albertus
01-09-2009, 22:53
ale pewnie tylko 2 osoby na 30 było normalnych ?:(

a tak do tematu to ktoś fajnie to podsumował "pwj na 200%"

nie , akurat mam o nich dobre zdanie bo byli w porządku. I nie mam nic do dzieci chorych. A to ze 2/30 normalnych to bylo akurat o tamtych grupach , ktorych nie szanuje. Jest wiele grup ktore szanuje i wiele ktorych nie szanuje... to ze nie lubie murzynow , arabow i innych takich nie znaczy ze nie lubie tez chorych dzieci , lekarzy czy studentow

CytrynowySorbet
02-09-2009, 17:11
Można wpaść w pewny trans...

A potem przebudzić się, bitym przez policjanta, i skarżyć się do kamery?

Rac już nie ma i TRUDNO się mówi. Świat idzie do przodu. Poza tym rozśmieszają mnie niektórzy Ultrasi. Wasza kochana drużyna chyba nie byłaby dumna, że kibicują im bezmózgi, którzy rzucają się na policjantów, bo ci podeszli do bramy. Zaprawdę dziwną macie logikę, no ale JA SIĘ PRZECIEŻ NIE ZNAM.

sphinx123
02-09-2009, 17:33
Rac już nie ma i TRUDNO się mówi. Świat idzie do przodu. Poza tym rozśmieszają mnie niektórzy Ultrasi. Wasza kochana drużyna chyba nie byłaby dumna, że kibicują im bezmózgi, którzy rzucają się na policjantów, bo ci podeszli do bramy. Zaprawdę dziwną macie logikę, no ale JA SIĘ PRZECIEŻ NIE ZNAM.

Tu nie chodzi o to, że Ultrasi chcą się przypodobać drużynie. Tak mi się wydaje </3

CytrynowySorbet
02-09-2009, 17:37
Tu nie chodzi o to, że Ultrasi chcą się przypodobać drużynie. Tak mi się wydaje </3

No tak, biją się z policyją dla sportu </3

Ja nie chcą tutaj urazić nikogo, rozumiem doskonale że można mieć kochaną drużynę itd. Ale takimi burdami i strajkami i Bóg wie czym jeszcze na pewno im nie pomożecie, a możecie zaszkodzić.

Parys
02-09-2009, 17:45
CytrynowySorbet, czy Ty nie rozumiesz, że bycie ultrasem (tudzież jak ja, kibicem jeżdżącym czasem za klubem i dopingującym na każdym meczu) to nie to samo co być chuliganem?
sphinx123, oczywiście, że nie. W dzisiejszych czasach większość piłkarzy przejdzie nawet do obozu wroga, jak mu tylko lepiej zapłacą. A kibice pozostaną.

sphinx123
02-09-2009, 17:48
Tego nie lubię w zawodowej piłce, że to bardziej już show do zarabiania pieniędzy a nie sport.

@topic

Łosz, widziałem dwóch policjantów w parku. Ciekawe gdzie mundurowi się chowali przez ostatnie kilka miesięcy ; p

Gierubesoen
02-09-2009, 17:48

Masz racje, oprawy i przemierzanie setek kilometrów co 2 tygodnie- robimy to dla ukochanych działaczy <3

CytrynowySorbet
02-09-2009, 17:57
CytrynowySorbet, czy Ty nie rozumiesz, że bycie ultrasem (tudzież jak ja, kibicem jeżdżącym czasem za klubem i dopingującym na każdym meczu) to nie to samo co być chuliganem?

Czy Ultras rzuca się na policjanta? Jeśli nie, to po co rozmawiamy o niewyżytych kibicach?

@down: No bo przychodzą "dopingować" drużynę... _/

robek
02-09-2009, 17:59
Czy Ultras rzuca się na policjanta? Jeśli nie, to po co rozmawiamy o niewyżytych kibicach?

Ty to nazywasz kibicami...?

@Nazwijmy to tak, ze "dopinguja" swojej druzynie w swoj wlasny sposob, a do kibicow im daleko.

@down
Czyli szczerze mowiac, w tym momencie stalbys sie jednym z w/w chuliganow. Jak policjant 'bije' Twojego kolege to ma powod, powinien byc za to cos ukarany, a nie wpada powiedzmy grupka ludzi jak Ty i ten ktos sie wymiguje od kary.

Parys
02-09-2009, 18:04

@down: No bo przychodzą "dopingować" drużynę... _/
Ultras:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ultras_%28pi%C5%82ka_no%C5%BCna%29 (http://urlguard.net/l/http://pl.wikipedia.org/wiki/Ultras_%28pi%C5%82ka_no%C5%BCna%29)
A to czy ktoś rzuci się na policjanta to nie jest kwestia tego czy jestt ultrasem. Chuligani robią to częściej, bo się bić lubią. Ultrasi zajmują się oprawami. Nie jestem ani chuliganem, ani ultrasem, ale gdyby policjant bił mi kolegę, to bym próbował go zabrać od nich.

Gierubesoen
02-09-2009, 18:24
Chcąc nie chcąc ultrasi mają sporo wspólnego z hools i nawet taki link na definicji ultrasa do strony o chuliganach nie jest przypadkowy

Gordorczyk
02-09-2009, 19:53
spokojnie dla chcacego nic trudnego, wystarczy dobra rozkmina, wspolpraca i mozna bezkarnie odpalac race, pokazali to kibice Arki i Widzewa

CytrynowySorbet
02-09-2009, 20:01
spokojnie dla chcacego nic trudnego, wystarczy dobra rozkmina, wspolpraca i mozna bezkarnie odpalac race, pokazali to kibice Arki i Widzewa

Takie nastawienie to co innego. Może jakieś petycje? Może jakoś udowodnić, że te racje nie są złe? Coś da się na pewno zrobić. Bo bądź co bądź, oni nie zabronili rac żeby wam na złość zrobić, tylko uznali że jest to niebezpieczne.

Luka$ek
02-09-2009, 21:02
@UP każdy decyduje sam o sobie i ludzie którzy nie chcą być poparzeni niech idą na inny sektor a ci co się tego nie boją niech odpalają race ich zdrowie ich sprawa

Sey
02-09-2009, 21:14
Najbardziej mnie denerwuje, że najwięcej na temat mają do powiedzenia ci, którzy stadion widzieli jedynie w Canal+...

CytrynowySorbet
02-09-2009, 21:29
@UP każdy decyduje sam o sobie i ludzie którzy nie chcą być poparzeni niech idą na inny sektor a ci co się tego nie boją niech odpalają race ich zdrowie ich sprawa

Już ktoś wcześniej napisał. W takim razie idźcie na drugi koniec stadionu, jak nie chcecie brać udział w burdach. Ale za bardzo się nie chce, hę?

Najbardziej mnie denerwuje, że najwięcej na temat mają do powiedzenia ci, którzy stadion widzieli jedynie w Canal+...

No tak, dyskusja jednostronna to marzenie każdego, kto chce daną dyskusję wygrać. Równie dobrze można mówić do lustra, ten sam skutek.

Otakuma
02-09-2009, 21:49

To co powiesz np na trzymanie materiałów wybuchowych czy też niewybuchów w bloku? Niech ci którzy boją się wybuchu się przeprowadzą. A że kolesiowi i jego rodzinie to nie przeszkadza to niech sobie trzyma w domu, w końcu każdy decyduje o sobie.
Oczywiście że osoba której przeszkadza raca może się przesiąść ale to nie ona wydała zakaz ich wnoszenia na stadion, zrobili to ci z góry, którzy pewnie uznali je za materiały zagrażające zdrowiu(poparzenia) czy cholera wie za co innego. Cała ta dyskusja zaczęła się od pytania czemu czepiają się racy(jakby ktoś już nie pamiętał)

Sey
02-09-2009, 21:51
Na wczesniejszej stronie Ci odpowiedziałem sensownie, nie odpisales bo zabraklo argumentów, wiec teraz moze juz sie nie odzywaj, co ? :]

Otakuma
02-09-2009, 21:58
Na wczesniejszej stronie Ci odpowiedziałem sensownie, nie odpisales bo zabraklo argumentów, wiec teraz moze juz sie nie odzywaj, co ? :]

1. Nie mówiłem do ciebie więc STFU!
2. Sam w kółko powtarzasz to samo
3. Chyba nie jesteś w stanie zrozumieć, że to zarząd czy cholera wie kto inny zakazuje wnoszenia flar na stadion bo uznaje je za materiały niebezpieczne, a zdanie ultrasów, kibiców i wszystkich innych gówno wiele ich obchodzi. Dlatego czepiają się flar ;)

CytrynowySorbet
02-09-2009, 22:00

Ciągle zarzucasz komuś, że nie ma prawa się wypowiadać skoro "nic nie wie" i wyganiasz z tematu - może TY już się nie odzywaj, co? :] To jest forum publiczne, a nie prywatne pogaduchy żeby tu sobie kadzić.

I on podał dobry przykład. Race zostały uznane za niebezpieczne, jakimi są. Poza tym czytaj posty innych, bo inni na twoje "argumenty" odpisali.

SprzedamZrywnaSzkape
02-09-2009, 22:45
Stwarzacie problemy...
Race są fajne, nikt nie zaprzeczy, ale są też czasem niebezpieczne.
A niebiescy pilnują porządku, to że na*******acie się na stadionach, palicie ziółko, czy robicie inne rzeczy to spoko, mi to nie przeszkadza, ale to ich robota, żeby wam w tym przeszkadzać, end

Albertus
02-09-2009, 23:15
mysle ze fajerwerki i petardy na sylwestra robia duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzzo wiecej szkod niz kilka rac odpalonych na meczu.

CytrynowySorbet
03-09-2009, 14:25
mysle ze fajerwerki i petardy na sylwestra robia duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzzo wiecej szkod niz kilka rac odpalonych na meczu.

Hah, nie porównuj zysków ze sprzedaży rac i sprzedaży fajerwerk / petard.

Albertus
03-09-2009, 15:52
no to o czym tu mowa... jak by bylo cos co zabija przechodniow masowo , ale ma ladny efekt widowiskowy a zarabiali by na tym , to napewno bylo by to legalne.

Smutna jest taka sytuacja gdzie pieniadz jest najwazniejszy... ale tak bylo jest , i na 99 % bedzie.

Andrew
05-09-2009, 21:25
Już ktoś wcześniej napisał. W takim razie idźcie na drugi koniec stadionu, jak nie chcecie brać udział w burdach. Ale za bardzo się nie chce, hę?

No tak, dyskusja jednostronna to marzenie każdego, kto chce daną dyskusję wygrać. Równie dobrze można mówić do lustra, ten sam skutek.
No właśnie dlaczego ma iść gdzie indzie, jeżeli osoba kupiła bilet i chce uczestniczyć w przyśpiewkach i w "przeżywaniu meczu" to wcale nie musi wdychać oparów z racy, pomijając poparzenia.
Gdyby wszyscy się do instrukcji stosowali to pewnie by tak nie było.

domin3x
05-09-2009, 23:03
No właśnie dlaczego ma iść gdzie indzie, jeżeli osoba kupiła bilet i chce uczestniczyć w przyśpiewkach i w "przeżywaniu meczu" to wcale nie musi wdychać oparów z racy, pomijając poparzenia.

idąc takim tokiem myślenia to oprawy też będą zakazane, bo ktoś poszedł mecz oglądać i uczestniczyć w przyśpiewkach etc, a tu nagle rozkładają gigantyczną flagę, pod którą on ma stać i mu to przeszkadza...

Gierubesoen
05-09-2009, 23:08

Jak jest wynik i dobra oprawa, to wszyscy się podniecają, rozpiera ich duma, jakby to oni ją przygotowali. Kiedy coś pójdzie nie tak, ci sami ludzie są nazywani chuliganami i natychmiast trzeba ich wytępić. Jeśli ktoś chce pójść posiedzieć w wygodnym krzesełku w kościelnej atmosferze a w przerwie coś wszamać, zawsze są trybuny VIP...

Koronowany rycek
06-09-2009, 01:01
Robek@

Ty naprawde myslisz ze jezeli x ludzi nie lubi policji to znaczy, ze to juz populizm?Czy chcesz byc na sile zasranym oryginalem,ktory ma w glowie lbardziej poj.ebane poglady niz Janko Korwin Nikke?

Spaaaj
09-09-2009, 14:49
nom mnie tez nie raz policija spałowała za nic za to ze stalem pod klatka w kapturze ..

Drewno_
09-09-2009, 15:20
nom mnie tez nie raz policija spałowała za nic za to ze stalem pod klatka w kapturze ..

a mnie policja zabila jak jechalem na rowerze samochodem
jp i tyle

Duch Niespokojny
24-09-2009, 23:22
Może ktoś jest ciekawy jak wygląda świat oczyma policjanta (http://pokazywarka.pl/4t5etp/)

Otakuma
25-09-2009, 00:02
Może ktoś jest ciekawy jak wygląda świat oczyma policjanta (http://pokazywarka.pl/4t5etp/)
Imo duuuużo w tym racji.

Argen
25-09-2009, 00:04

Ciekawy tekst.

Faytah
25-09-2009, 00:56
Co racja to racja. Niestety nie kazdy to przeczyta i pozna druga strone medalu.

Hovvner
25-09-2009, 01:05

Niby nic nowego, ale mało kto na te rzeczy uwagę zwraca. ;/

Wieeeele zależy od podejścia do policji. Jak ktoś sadzi się na siłe to od razu ma przesrane.

Albertus
18-10-2009, 00:18
wiem ze temat troche stary , ale mam niusa...

Dzisiaj niewinnie zostaliśmy spisani i prawdopodobnie będziemy mieli sprawę. Powiedziałem dla policjanta prosto w oczy jak jest a on się uśmiechną , są na mnie i na 2 kolegów zdenerwowani za pewne rzeczy , i specjalnie udupili już 2 , bo jeden jest na odwyku a drugi czeka na sprawę w której pewnie dostanie wyrok. Mnie natomiast nie mogli złapać za nic ostatnimi czasy , bo nie pije ani rozrób raczej większych nie robię. Dziś wyszedłem z domu i łaziłem po mieście (już dawno tego nie robiłem) no i siedzieliśmy chyba z godzinę w sklepie bo było ciepło , wyszliśmy i odeszliśmy ze 200 metrów może 300 podjeżdża policja i mówi ze od 15 minut nas szukają za wybryki Chuligańskie odnośnie pewnego starszego człowieka... to normalny śmiech na sali... chłop jeszcze nas rozpoznał a jak wspomniałem o kamerach zamontowanych na tej ulicy i o sprzątaczce ze sklepu która z nami gadała , to powiedział ze dowody to ich sprawa...

Czy po takich akcjach można szanować policje?

Beh0lder
18-10-2009, 00:40

Sadzac po reszcie twoich opowiastek , to masz niezla patole także w policji

@top
jp i tyle 90% to banda nierobów , która jest tylko na pokaz.

CytrynowySorbet
18-10-2009, 10:27
wiem ze temat troche stary , ale mam niusa...

Dzisiaj niewinnie zostaliśmy spisani i prawdopodobnie będziemy mieli sprawę. Powiedziałem dla policjanta prosto w oczy jak jest a on się uśmiechną , są na mnie i na 2 kolegów zdenerwowani za pewne rzeczy , i specjalnie udupili już 2 , bo jeden jest na odwyku a drugi czeka na sprawę w której pewnie dostanie wyrok. Mnie natomiast nie mogli złapać za nic ostatnimi czasy , bo nie pije ani rozrób raczej większych nie robię. Dziś wyszedłem z domu i łaziłem po mieście (już dawno tego nie robiłem) no i siedzieliśmy chyba z godzinę w sklepie bo było ciepło , wyszliśmy i odeszliśmy ze 200 metrów może 300 podjeżdża policja i mówi ze od 15 minut nas szukają za wybryki Chuligańskie odnośnie pewnego starszego człowieka... to normalny śmiech na sali... chłop jeszcze nas rozpoznał a jak wspomniałem o kamerach zamontowanych na tej ulicy i o sprzątaczce ze sklepu która z nami gadała , to powiedział ze dowody to ich sprawa...

No tak, biedny, niewinny, cywilizowany Albertus, pokrzywdzony przez głupich policjantów.

Jeśli rzeczywiście niesprawiedliwie, współczuję. Jeśli.

Albertus
18-10-2009, 10:39
wiesz , czasem robiłem źle i wtedy nawet nic nie gadam , no ale to co było wczoraj to był śmiech na sali , jeszcze ten uśmiech policjanta gdy powiedziałem ze wiem co to za akcja...

AnonimowyPowrot
18-10-2009, 10:54
Dobra, teraz wiem, że policja to jednak organ, gdzie zatrudniani są ludzie bez honoru... Nie chce mi się opisywać całej sytuacji, ale teraz muszę łazić po sądach, a pewnie i tak zostanę uniewinniony... Radzę uważać na rodziny policyjne.

Seeleesee1992
18-10-2009, 14:14
podjeżdża policja i mówi ze od 15 minut nas szukają za wybryki Chuligańskie odnośnie pewnego starszego człowieka... to normalny śmiech na sali... chłop jeszcze nas rozpoznał
Ja pier****. Weź się czep człowieka który na was (rzekomo niesłusznie) doniósł, a nie na policjię, która MUSI podjąć jakieś działania, jeżeli ktoś na was nakapuje (nawet niesłusznie).
jeszcze ten uśmiech policjanta gdy powiedziałem ze wiem co to za akcja...
Założę się, że to był uśmiech politowania nad takimi cepami jak Ty (sorry, już nie wiem jak to inaczej nazwać. Czytam te Twoje posty i muszę stwierdzić, że Ty naprawdę jesteś cepem ;s)

Albertus
18-10-2009, 14:28
Ja pier****. Weź się czep człowieka który na was (rzekomo niesłusznie) doniósł, a nie na policjię, która MUSI podjąć jakieś działania, jeżeli ktoś na was nakapuje (nawet niesłusznie).

Założę się, że to był uśmiech politowania nad takimi cepami jak Ty (sorry, już nie wiem jak to inaczej nazwać. Czytam te Twoje posty i muszę stwierdzić, że Ty naprawdę jesteś cepem ;s)

ja jestem w 99 % pewny ze ten chłop był podstawiony... Mowie ci ze oni na nas 3 są zdenerwowani i taka kobieta co jest moja znajoma a zna wielu policjantów mówiła ze oni zakłady porobili ( ci z nieletniego) którego pierwszego z nas złapią , złapali kolegę jakiś miesiąc temu , kolejnego tydzień temu +/- , a mnie widzieli na mieście wczoraj parę razy a później podjeżdżają i taka akcja jest , z reszta na tamtej ulicy są kamery i my mamy świadka gdzie byliśmy 15 min temu , a jak o tym wspomniałem to się wkur. i powiedział ze nie my jesteśmy od dochodzenia ;D normalnie śmiech na sali... Jak sprawa trafi do sadu , to tak w sadzie nagadam bo mamy przynajmniej parę dowodów ze to nie my...

Nawet jak zapytałem ilu nas niby było to powiedział ze 3 (w chwili złapania było 3 ;D ale idąc jego historyjka w miejscu gdzie to się niby stało szlo nas akurat 4 ;D ahahhaha )

EDit.

On opowiadał ze 15 minut jeździł z nimi szukał nas ;D a my max 5/6 minut wcześniej ze sklepu wyszliśmy.

Wiec policz według jego wersji
-rzekomy napad
-wezwanie policji (4-6 minut)
-szukanie nas (15 minut)

wiec w sumie coś kolo 20 minut , a my 20 minut wcześniej byliśmy w sklepie bo mogą potwierdzić kamery które są zamontowane w centrum (tak ze widać wyjście ze sklepu) oraz sprzedawczyni która sprzątała i z nami gadała.

Seeleesee1992
18-10-2009, 14:39
ja jestem w 99 % pewny ze ten chłop był podstawiony... Mowie ci ze oni na nas 3 są zdenerwowani i taka kobieta co jest moja znajoma a zna wielu policjantów mówiła ze oni zakłady porobili ( ci z nieletniego) którego pierwszego z nas złapią
Czekaj, czekaj… Piszesz że policjanci to takie grube, leniwe mendy (którym się nic nie chce), a teraz wyskakujesz z tekstem, że specjalnie się na was uwzięli? Nooo, na pewno policjantom się chciało ganiać jakąś gównarzerie, bo coś nie tak powiedziała... [Śmiech na sali] Haha i jeszcze zakłady, kogo pierwszego złapią xD. Pewnie rozwiesili na komisariacie wasze portrety pamięciowe i po kolei teraz wykreślają, jak złapią któregoś ;D

Masz coś nie tak w główce, Albertus ;/

Ashlon
18-10-2009, 15:40
Jak sprawa trafi do sadu , to tak w sadzie nagadam bo mamy przynajmniej parę dowodów ze to nie my...

JS 100%!!!! J*bac sądy, tylko Bóg może nas sądzic!!!!!

Kem3s
18-10-2009, 16:16
Jesteś fajny.:cup::cup::cup::cup:

Otakuma
18-10-2009, 16:59
@Albertuś
Wiadomo że jak policjant spisze/zaaresztuje cię raz, drugi, dziesiąty to potem ma cię za recydywistę. Potem takich ludzi zapewne umieszczają na magicznej liście i kiedy coś się dzieje to te osoby mogą być pierwszymi podejrzanymi, jeśli pasują do opisu, mieszkają gdzieś w okolicy zajścia. No i podejście do takiego człowieka jest, hmmm bardziej szorstkie niż do innych.

CytrynowySorbet
18-10-2009, 17:04
Sam sobie zapracowałeś na taką opinię wśród policjantów ^^.

Osobiście mam nadzieję, że cię wsadzą do pierdla (masz 16 lat, więc możesz, chociaż za takie błahostki to pewnie nie...).

Albertus
18-10-2009, 18:59
Czekaj, czekaj… Piszesz że policjanci to takie grube, leniwe mendy (którym się nic nie chce), a teraz wyskakujesz z tekstem, że specjalnie się na was uwzięli? Nooo, na pewno policjantom się chciało ganiać jakąś gównarzerie, bo coś nie tak powiedziała... [Śmiech na sali] Haha i jeszcze zakłady, kogo pierwszego złapią xD. Pewnie rozwiesili na komisariacie wasze portrety pamięciowe i po kolei teraz wykreślają, jak złapią któregoś ;D

Masz coś nie tak w główce, Albertus ;/

a co ty możesz wiedzieć , ja miałem na start przewalone za nazwisko , podobnie jak 1 kolega. Tym co robiliśmy tylko się przyczyniliśmy do tego. A oni u nas tak robią , jak kogoś se wypatrzą to go udupia było już parę takich przypadków.

@Albertuś
Wiadomo że jak policjant spisze/zaaresztuje cię raz, drugi, dziesiąty to potem ma cię za recydywistę. Potem takich ludzi zapewne umieszczają na magicznej liście i kiedy coś się dzieje to te osoby mogą być pierwszymi podejrzanymi, jeśli pasują do opisu, mieszkają gdzieś w okolicy zajścia. No i podejście do takiego człowieka jest, hmmm bardziej szorstkie niż do innych.

tak , to tez jest prawda a jak się do tego rodzina przyczyni to już wogle.

Sam sobie zapracowałeś na taką opinię wśród policjantów ^^.

Osobiście mam nadzieję, że cię wsadzą do pierdla (masz 16 lat, więc możesz, chociaż za takie błahostki to pewnie nie...).

Mialem na początku dużego minusa za nazwisko a se jeszcze to dopracowałem czego żałuje... Do więźnia wsadzają za byle co (takie czasy) , od 17 lat (kończę w listopadzie).

Wcześniej myślałem ze jak się uspokoję to będzie dobrze , ale po wczorajszej akcji jestem prawie pewien ze będę siedział , albo z własnej winy (bo święty nie jestem) albo wrobiony....

Beh0lder
18-10-2009, 19:16

Weź se kur. nie rob jaj , sprawa jest poważna może Albertusa do pierdla wsadzą i nie będe miał konkurencji w robieniu z siebie idioty :/

@alb nie martw się , jak cie wsadzą nie stanie sie nic zlego , baaa zrobia przysluge temu forum :baby:

@down
nooo nikt poza tobą , tym bardziej , że ja pisze głupoty specjalnie

Albertus
18-10-2009, 19:21
oj raczej nie wsadza , ja zawsze jestem dobrej myśli.

A ja nie jestem dla ciebie konkurencja , twojej głupoty nikt nie przebije ;D

Seeleesee1992
18-10-2009, 20:11
Mialem na początku dużego minusa za nazwisko a se jeszcze to dopracowałem (...)
To po cholerę strzępisz ryj, skoro sam na to zapracowałeś?
Wcześniej myślałem ze jak się uspokoję to będzie dobrze , ale po wczorajszej akcji jestem prawie pewien ze będę siedział
Nie zapomnij do pierdla zabrać wazelinki : )

@edit
Wcześniej myślałem ze jak się uspokoję to będzie dobrze , ale po wczorajszej akcji jestem prawie pewien ze będę siedział
oj raczej nie wsadza , ja zawsze jestem dobrej myśli.
Jakbyś sam sobie zaprzeczał ;p

Luka$ek
18-10-2009, 20:25
Albertus,nie będzie tak źle może jak cie wybzykają w tym pierdlu to nie będziesz już kłamać bo nie usiądziesz przez kompem na dupsko coo?

A tak na prawdę to tylko się chwalisz że niby coś zrobiłeś,kłamiesz jak najęty.

Rzyttofrajer
18-10-2009, 21:29
@down
nooo nikt poza tobą , tym bardziej , że ja pisze głupoty specjalnie

Tylko Ci sie tak wydaje tak naprawde jestes troche przyglupawy

Asia14
18-10-2009, 22:21
Albertus idzie do paki, już nie usłyszymy jego historii ;(

Beh0lder
18-10-2009, 22:24
Tylko Ci sie tak wydaje tak naprawde jestes troche przyglupawy

Gdzie pojawiam sie ja tam pojawia sie offtop , kłotnie przewaznie - i to jest moj cel wiec sie nie dziw

Rzyttofrajer
18-10-2009, 22:36
Gdzie pojawiam sie ja tam pojawia sie offtop , kłotnie przewaznie - i to jest moj cel wiec sie nie dziw

a gdzie ja napisalem ze sie dziwie???

Albertus
18-10-2009, 22:41
Jakbyś sam sobie zaprzeczał ;p

nie to wygląda tak
wiem ze tak będzie , ale jestem dobrej myśli ze jednak się mylę.

poza tym nigdzie nie idę... przynajmniej nie teraz , jak mam iść to za coś co zrobiłem.

domin3x
18-10-2009, 22:52
sam nie przepadam za Albertusem, ale teraz to wy robicie z siebie idiotów

Mauren
19-10-2009, 00:16
Ja nic przeciwko policji nie mam. Jak dla mnie robią to co robią a złodzieje czy frajerzy są tak samo w policji jak w wojsku polityce itd. itd. A w ogóle to jak niektórzy mogą mieć coś przeciw policji jak później ich okradną napadną czy coś w tym stylu to odrazu zgłaszają to na policje ? Nie widzę w tym sensu.

Beh0lder
19-10-2009, 14:24
Ja nic przeciwko policji nie mam. Jak dla mnie robią to co robią a złodzieje czy frajerzy są tak samo w policji jak w wojsku polityce itd. itd. A w ogóle to jak niektórzy mogą mieć coś przeciw policji jak później ich okradną napadną czy coś w tym stylu to odrazu zgłaszają to na policje ? Nie widzę w tym sensu.

Tyle , żę steżenie debili , nierobów w policji wynosi tak gdzieś ... 90% ;p
A poza tym po co zgłaszać coś na policje jak i tak umorzą ;o.Niby można ...

Maldoryz
19-10-2009, 14:35
Beholder, nie rozumiem, czemu podchodzisz do tego z takim podejsciem. Jezeli przedstawisz policji dokladna sprawe, na pewno sie tym zajma predzej czy pozniej. Choc szczerze powiedziawszy, troche zdziwilo mnie, gdy ukradziony rower zglosilem z rodzicami na policje, znalazlem go sam, a policji u sprawcy do tej pory nie bylo, choc sytuacje opisywalem juz z 50 razy. Dodam, ze dzialo sie to na poczatku (!) wakacji.

CytrynowySorbet
19-10-2009, 14:38
Debile są wszędzie, a to że tak silnie dostrzega się ich w policji jest spowodowane tym, że społeczeństwo oczekuje od policjantów bycia jak anioły.

Przecież, dajmy na to, taką samą sytuację mamy w szkole, kiedy nauczyciel zamiast poprowadzić lekcję każe wam przeczytać i zrobić zadania, a sam czyta sobie gazetę. Albo się na was uwziął.

H_A_W_K
19-10-2009, 14:43
po huj sie chwalisz ze przesrane masz u policji i ze mozesz isc do wiezienia? Obsrany jestes Jpkowcu?co?;p Wywyższasz sie ze jestes kozak bo masz zatargi z policjia i problemy? To cienki z ciebie gangster skoro cie tyle razy spisuja czy łapia na "akcji" ;D

Pozdro

wiocha//

Beh0lder
19-10-2009, 15:02
Debile są wszędzie, a to że tak silnie dostrzega się ich w policji jest spowodowane tym, że społeczeństwo oczekuje od policjantów bycia jak anioły.

Boże ... chodzi mi o to , że oni baaardzo często umarzają dochodzenia. Albo czegoś nie robią. Nie wymagam aby byli jak aniolki tylko , że oni baaaardzo często nic nie robią i czepiają sie o byle co , a jak sie jest czego czepić to to olewają .

Albertus
19-10-2009, 15:39
Boże ... chodzi mi o to , że oni baaardzo często umarzają dochodzenia. Albo czegoś nie robią. Nie wymagam aby byli jak aniolki tylko , że oni baaaardzo często nic nie robią i czepiają sie o byle co , a jak sie jest czego czepić to to olewają .

dokładnie ;D z własnego doświadczenia powiem ze zawsze jak robiłem konkretne akcje za które dostałbym ładnie po dupie to nigdy ich nie było itp. a mnie zawsze łapali za gówna , dosłownie za rzeczy za które ja bym się na ich miejscu wstydził kogoś zatrzymywać...

domin3x
19-10-2009, 16:00

Policja istnieć musi, ale nie w ten sposób, jaki jest teraz.

Albertus
19-10-2009, 16:21
no tak , policja musi byc bez niej byla by totalna anarchia , wiec musi zostac , ale napewno powinny byc w niej wielkie zmiany...

CytrynowySorbet
19-10-2009, 16:42
no tak , policja musi byc bez niej byla by totalna anarchia , wiec musi zostac , ale napewno powinny byc w niej wielkie zmiany...

To jest tak jak ze szkołą, a raczej systemem edukacji w naszym kraju. Ot tak tego nie zmienisz. Musiałbyś dążyć do wysokiego szczebla w karierze policyjnej, tylko że wtedy prawdopodobnie i tak zostałbyś jednym z tych 'złych' (mówię ogólnie, a nie do ciebie). Stąd tyle ludzi chce stąd wyjeżdżać. Bo tak naprawdę co my, szarzy ludzie, możemy zrobić? Nic.

..::QRAS::..
19-10-2009, 16:54
juz poniedzialek na 100%

Albertus
19-10-2009, 17:15
To jest tak jak ze szkołą, a raczej systemem edukacji w naszym kraju. Ot tak tego nie zmienisz. Musiałbyś dążyć do wysokiego szczebla w karierze policyjnej, tylko że wtedy prawdopodobnie i tak zostałbyś jednym z tych 'złych' (mówię ogólnie, a nie do ciebie). Stąd tyle ludzi chce stąd wyjeżdżać. Bo tak naprawdę co my, szarzy ludzie, możemy zrobić? Nic.

można by w uczciwych wyborach wybrać partie Nacjonalistyczne i mielibyśmy w Polsce Narodowy Radykalizm :D

CytrynowySorbet
19-10-2009, 17:17
można by w uczciwych wyborach wybrać partie Nacjonalistyczne i mielibyśmy w Polsce Narodowy Radykalizm :D

A istnieje w ogóle taka partia? :s

Erhion
19-10-2009, 17:19

Niech zgadne - wszystko tylko żeby się nie czepiali?

Albertus
19-10-2009, 17:34
Niech zgadne - wszystko tylko żeby się nie czepiali?

nie , policjant przede wszystkim powinien mieć nerwy ze stali i nie dać się prowokować , dobra byłaby tez umiejętność logicznego myślenia no i powinni zajmować się rzeczami które naprawdę robią szkodę a nie głupotami...

A istnieje w ogóle taka partia? :s

tak oficjalnie to parę lat temu jakaś była bo czytałem o tym ze zdobyła chyba 0,5 % głosów czy jakoś tak , nie jestem w stanie ci powiedzieć czy nadal jest.

Otakuma
19-10-2009, 18:15
nie , policjant przede wszystkim powinien mieć nerwy ze stali i nie dać się prowokować , dobra byłaby tez umiejętność logicznego myślenia no i powinni zajmować się rzeczami które naprawdę robią szkodę a nie głupotami...

Czyli krótko mówiąc zaprzestać zatrudniania ludzi, a zacząć produkcje robocop'ów.

Albertus
19-10-2009, 18:55
Czyli krótko mówiąc zaprzestać zatrudniania ludzi, a zacząć produkcje robocop'ów.

nie , lepiej szkolić policjantów i wywalać 3/4 na testach (bo pewnie tyle jest ch.owych )

odpowiedni ludzie na odpowiednie stanowiska + dobre szkolenie/przyuczenie. Tyle wystarczy by zmniejszyć bezrobocie i usprawnić cały system w państwie.

nie_slucham_ludzi
19-10-2009, 18:55
juz poniedzialek na 100%

Oj, to zależy od strefy czasowej ;)

CytrynowySorbet
19-10-2009, 19:19
nie , lepiej szkolić policjantów i wywalać 3/4 na testach (bo pewnie tyle jest ch.owych )

odpowiedni ludzie na odpowiednie stanowiska + dobre szkolenie/przyuczenie. Tyle wystarczy by zmniejszyć bezrobocie i usprawnić cały system w państwie.

Masz pojęcie jak mało policjantów by wtedy było?
I nie wiem jak ci, ale mi zawód policjanta kojarzy się raczej z przyziemnym zawodem, a ty go opisujesz jak nie wiadomo jak inteligencjo-chłonny.

Albertus
19-10-2009, 19:25
Masz pojęcie jak mało policjantów by wtedy było?
I nie wiem jak ci, ale mi zawód policjanta kojarzy się raczej z przyziemnym zawodem, a ty go opisujesz jak nie wiadomo jak inteligencjo-chłonny.

a skąd wiesz ze ludzie którzy uczą się na h wie co nie maja predyspozycji do bycia dobrym policjantem? a poszli na uczelnie jakieś tam bo tak kazali im rodzice/taka moda i nie maja po nich pracy lub maja ale nie są w niej dobrzy?

akurat jedno jest dobre w zachodnim systemie nauczania , oni od małego pracują nad dzieciakiem i wydobywają jego talenty i nim kierują. Moze popełniają parę błędów ale ogólnie pomysł jest dobry...

jak ja szedłem na 2 TYGODNIOWY staż do jakiejś szkoły to miałem prawie tydzień rożnych testów itp. + opinie wszystkich nauczycieli do jakiego zawodu się nadaje no i na taki staż mnie wysłali.

Tam od małego jak widza ze dzieciak ma problemy z matematyka ale jest dobry z historii to tak nim kierują żeby z ta matematyka miał mało wspólnego za to dużo z historia.

Argen
19-10-2009, 21:05
Oj, to zależy od strefy czasowej ;)

Jednak w Polsce na 100%

Ruuszek
19-10-2009, 22:59
Jutro Parapetówa na 100 %

Beh0lder
19-10-2009, 23:10
J**ac Pikniki na 100% ;o

Wyjątkowo się zgodzę z Albertusem.

domin3x
20-10-2009, 07:06
po chuj ten offtopic tu?:l nie jesteście fajni, srsly

@down
no co Ty gadasz ; oooo

Erhion
20-10-2009, 12:48
po chuj ten offtopic tu?:l nie jesteście fajni, srsly

Ironia plx.

Duch Niespokojny
29-11-2009, 17:08
Ktoś tu narzekał na naszą policję? ;)
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7305728,Rosyjska_zgnila_milicja.html

Ghernie
29-11-2009, 17:15
@Up
Noo.. W porównaniu z tym nasza policja jest święta. Tyle że to Polska, a nie Rosja.

Erhion
29-11-2009, 19:54
nie , policjant przede wszystkim powinien mieć nerwy ze stali i nie dać się prowokować

Nie. To głupia młodzież powinna przestać prowokować. Najpierw prowokuje, potem obrywa i się kurwa dziwi, za co i czemu? No żałosne.

Wiślaczek
30-11-2009, 16:05
Nie. To głupia młodzież powinna przestać prowokować. Najpierw prowokuje, potem obrywa i się kurwa dziwi, za co i czemu? No żałosne.
Rotfl, a co jak policja bije bez prowokacji ze strony "młodzieży"? :)

Seeleesee1992
30-11-2009, 16:28
@up
Rotfl, tylko niemal zawsze „biedni i poszkodowani” nastolatkowi sami proszą się o wpier*ol, a później udają niewiniątka. A jak rzeczywiście kogoś policja bije bez „prowokacji ze strony młodzieży” to po prostu idzie się z tym do sądu/telewizji/gazet (o ile w sądzie sprawy mogą się długo ciągnąć, o tyle w gazetach i TV „złych” policjantów bardzo szybko obsmarują). Taaaa i teraz czekam na biadolenie „ale policja zawsze wygrywa, zwykły obywatel nie ma szans w sądzie!”… ;p

Articuno
30-11-2009, 17:24
(o ile w sądzie sprawy mogą się długo ciągnąć, o tyle w gazetach i TV „złych” policjantów bardzo szybko obsmarują)

Tak, szczególnie w TVN i GW.

StrzelecKorbel
03-12-2009, 01:17
Ja tam propaguje nienawisc do zupełnie innych służb.
http://img197.imageshack.us/img197/9189/chwdsp.jpg

9-NINE
03-12-2009, 03:45
http://img163.imageshack.us/img163/4556/1252012482byjarema87500.jpg
Ten lepszy.

Sey
03-12-2009, 15:56
Dobra, nie ma co sie sprzeczać bo nikt nie dojdzie nigdy do porozumienia, dalej lećcie wielbić psiarnie.
Bez odbioru.

9-NINE
03-12-2009, 16:03
Jest różnica* pomiędzy nie jebaniem a wielbieniem.

* I się nazywa obojętność.

Odbiór tylko osobiście.

CytrynowySorbet
03-12-2009, 16:04
Dobra, nie ma co sie sprzeczać bo nikt nie dojdzie nigdy do porozumienia, dalej lećcie wielbić psiarnie.
Bez odbioru.

Dobra, nie ma co sie sprzeczać bo nikt nie dojdzie nigdy do porozumienia, dalej lećcie jebać szanownych policjantów.
Bez odbioru.

C wat i did thar? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, amirite.

sphinx123
03-12-2009, 16:18
Trudno oceniać jednoznacznie profesję, którą trudni się iks diametralnie różniących się ludzi. Gadanie JOT PE NA STO PROCENT jest tak samo niepoważne jak bezgraniczne ufanie całej policji.

StrzelecKorbel
04-12-2009, 12:38
Bez odbioru.

Dobra gangus, ale i tak Cie dorwiemy predzej czy poźniej.

janek@
06-12-2009, 16:40
Ja nigdy nie miałem powodów do nienawidzenia tej instytucji, wręcz przeciwnie. Pamiętam jak mojego kumpla okradli poprzez key'a, ogółem 200 zł w banku, nakupywanyh śmieci na allegro i metinowa postać z 70 lvlem. :D
Poszedł do komendy, po miesiącu i jeszcze troszczkę cziter osłyszał oskarżenia : włam na email, włam na kompa, kradzież ... i już się nie podniósł. ;)

Więc dzięki facetom w niebieskich mundurkach mam pewność że prędzej czy później udupie gościa który czuję się w necie bezkarny. ;]

Nie wspominając już o kilku moich incydentach, ale to szczegóły.

Jeżeli ktoś nie jest pipą ten im nie podpadnie, takie są prawa społeczeństwa (a natury są dla maup xD).

Apocalipsus
23-12-2009, 12:44
Jeżeli ktoś nie jest pipą ten im nie podpadnie, takie są prawa społeczeństwa (a natury są dla maup xD).

I wlasnie dlatego nienawidze takich ludzi ;)

Wiekszosc chwali policje dopki sami sie na nich nie przejada ...