Pokaż pełną wersje : Skąd nienawiść do policji?
miszcz78
11-08-2009, 16:38
Zastanawiam sie skad bierze sie wrogosc do policji, na murach napisy JP na 100000%, HWDP, a z telefonow mlodych gniewnych "wychowanych przez ulice" leci ostry bit, najczesciej Firma, Peja lub Popek. 99% z tych gangsterow nigdy nie miala zadnych starc z panami w niebieskim, a po pobiciu czy okradzeniu pierwsze co zrobia to zadzwonia na 997...
Co wy o tym myslicie?
HWDP, tak mnie wychowała ulica, ojca mi zamknęli, 100%, yo.
ten post sie kwalifikuje pod raport.
robimy se jaja- ciagle powatrzamy ze kazdy pies to faja :D
(wielbiciele policji darujcie sobie wasze marne komentarze na temat tego tekstu)
ten tez!
Niebiescy mają alergię na kibiców w szalikach, nawet gdy nic nie robisz mogą cię spotkać nieprzyjemności z tego powodu
wiekszosc szalikow sama sie prosi o agresywna interwencje.
Ja tam lubie policje bo są bardzo mili raz jak ich zpotkalem to powiedzieli ze w wiezieniu bylbym wart karton fajek ! widzicie nie wiem dlaczego ich nie lubicie
pozdrÓÓfki
widze ze sie w koncu doigrałeś...
nie chce obrazac fanow Popka, ale jak tego mozna sluchac... "wez do reki jointa i zajeb macha, uhu uhu aha aha..."
Niby w jaki sposób ? Szalik ma być szalikiem a psiarni nic do tego. Trzeba być dumnym ze swojej przynależności do klubu i mieć odwagę to okazać.
szalik dla smerfow oznacza agresje - mowiac po tibijsku - zapalenie skulla, mowiac po popkowemu - zaraz ci za***bie w czache, uhu uhu, ahe ahe. joł.
PS. W zyciu bym nie pomyslal, ze ten temat osiagnie taka ogladalnosc 8o
Super_Stefan_PvP
11-08-2009, 16:41
Po prostu jest taka moda.
Wystarczyło żeby pare zbuntowanych ziomali z gimnazjum usłyszo ten tekst i się zaczęło.
Też mnie to wkurza, rozumiem są policjanci źli, poj_bani, łapówkarze, ale są też dobrzy..
MasterofPuppets
11-08-2009, 16:45
Ja osobiście do policji "normalnej" nic nie mam :). Tj. drogówka, antyterroryści itd. Ale prewencja i reszta tych kozaków, to jest wlasnie to co działa wiekszej części młodzieży na nerwy. Nie da sie z nimi porozmawiać, spiszą Cie chocby za to, ze sobie siedzisz pod klatką 8o. Nie wspominając juz, co robią na meczach ...
Nie żebym był za tymi napisami, ale trudno mi się nie zgodzić. Pare razy byłem zatrzymany przez policje (spisywanie) i tylko raz policjanci byli mili. Reszta nawet nie była obojętna. Kleli, rzucali się, ewidentnie prowokowali. Sąsiad raz szedł z jakimiś znajomymi. Oni zaczęli biegać i krzyczeć. Policja przyjechała, złapali ich, trochę siły użyli (tu akurat rozumiem). Ale po kiego czorta zaczęli lać pałami mojego sąsiada który spokojnie stał?! A potem dziwią się, że szacunku nie mają.
sphinx123
11-08-2009, 16:48
Mam w rodzinie policjanta i wiem jak to wygląda. Jeżeli chcesz być ambitny i poświęcić się pomocy ludziom to daleko w tej profesji nie zajdziesz...
MasterofPuppets
11-08-2009, 16:52
Nie żebym był za tymi napisami, ale trudno mi się nie zgodzić. Pare razy byłem zatrzymany przez policje (spisywanie) i tylko raz policjanci byli mili. Reszta nawet nie była obojętna. Kleli, rzucali się, ewidentnie prowokowali. Sąsiad raz szedł z jakimiś znajomymi. Oni zaczęli biegać i krzyczeć. Policja przyjechała, złapali ich, trochę siły użyli (tu akurat rozumiem). Ale po kiego czorta zaczęli lać pałami mojego sąsiada który spokojnie stał?! A potem dziwią się, że szacunku nie mają.
Dokładnie .
Gierubesoen
11-08-2009, 17:01
Policjanci dzielą się na tych dobrych, ogarniętych którzy rzeczywiście robią coś dobrego dla państwa i na debili gnębionych w młodości, którzy koniecznie muszą sobie odbić ciężkie czasy w szkole. Prowokują, uważają się za panów sytuacji, bo myślą, że są nietykalni i niestety tak jest. Mam wrażenie, że tych drugich jest jednak więcej...
http://egrudziadz.pl/kibice-gkm-u-zatrzymani-przez-policje.html
Niebiescy mają alergię na kibiców w szalikach, nawet gdy nic nie robisz mogą cię spotkać nieprzyjemności z tego powodu
Jak już inni w tym temacie powiedzieli, policja sama sobie zapracowała (i dalej pracuje) na powszechną do niej niechęć. Nie trzeba być dresem ani kibolem, żeby za nią nie przepadać. Chociaż wiadomo, że pracują w niej też porządni ludzie i nie można przypisywać negatywnych cech (sporej liczby) jednostek całej grupie.
miszcz78
11-08-2009, 17:14
Weszlem dzisiaj na tibie i pierwsze co zobaczylem to:
Gracz:exura ""JP JP 100%
Wystarczylo, ze powiedzialem co o tym mysle, a juz kazal mi biegac przez 10 minut po depo wychwalajac Popka Firme pod grozba zrookowania :evul:
W samej grze spotkalem sie z wrogoscia do policji, a swiat mmorpg jest doskonalym miejscem by zbadac przyczyny tego zjawiska, gdyz spotykaja sie tu ludzie zwykli i Popkowcy.
Krótko mówiąc ci ludzie, mówiący że mają zasady, wychowała ich ulica i jebią policje są po prostu śmieszni, za kilka lat sami założywszy rodzine będą się z siebie śmiać jakimi byli pro gangsterami.
A samo "JP na 100%" przypomina pl/br/swe = noob. Nie chodzi tu o policjantow tylko o JPowcow. To czeba tempic.
MasterofPuppets
11-08-2009, 17:14
wiekszosc szalikow sama sie prosi o agresywna interwencje.
Niby w jaki sposób ? Szalik ma być szalikiem a psiarni nic do tego. Trzeba być dumnym ze swojej przynależności do klubu i mieć odwagę to okazać.
Awangardowy_Kaloryfer
11-08-2009, 17:20
Ja tam lubie policje bo są bardzo mili raz jak ich zpotkalem to powiedzieli ze w wiezieniu bylbym wart karton fajek ! widzicie nie wiem dlaczego ich nie lubicie
pozdrÓÓfki
Chociaż wiadomo, że pracują w niej też porządni ludzie i nie można przypisywać negatywnych cech (sporej liczby) jednostek całej grupie.
Tych dobrych to chyba tylko w drogówce: (
Mój szwagier właśnie przeszedł testy policyjne i jedzie do Szczytna. Opowiadał mi o tym i... Jestem w szoku jak tepaki mogą przejść te testy! Po prostu układy... Gdyby nie to, policjanci byliby naprawdę dobrymi ludźmi. Na pewno nie takimi agresywnymi i ograniczonymi. No ale brakuje więc biorą co się da...
W samej grze spotkalem sie z wrogoscia do policji, a swiat mmorpg jest doskonalym miejscem by zbadac przyczyny tego zjawiska
niby jak w srodowisku debili chcesz badac cokolwiek ?
spider-bialystok
11-08-2009, 17:37
Czemu tu sie dziwic, gdy wiekszosc policjantow nie przewyzsza poziomem intelektualnym tych "JP gowniarzy".
__HAPPY_SVEN__
11-08-2009, 17:45
JP na 100%? Jan Paweł na 100% ??? a czemu pierwszy a nie drugi ? X(
a tak naparwadę to te dzieciaki pro elo firma co olewają policje i zasady, to same często potem policjantami zostają. :D
Zastanawiam sie skad bierze sie wrogosc do policji, na murach napisy JP na 100000%, HWDP, a z telefonow mlodych gniewnych "wychowanych przez ulice" leci ostry bit, najczesciej Firma, Peja lub Popek. 99% z tych gangsterow nigdy nie miala zadnych starc z panami w niebieskim, a po pobiciu czy okradzeniu pierwsze co zrobia to zadzwonia na 997...
Skad to sie bierze? Z czystego debilizmu i akceptacji spoleczenstwa muzyki hiphop.
http://demotywatory.pl/31693/CHWDP
Seeleesee1992
11-08-2009, 17:49
Hmmm czytam i czytam, i dziwię się, że tylko mnie omijają „źli” policjanci (a parę razy miałem z policjantami do czynienia). Mnie jakoś zawsze traktowali normalnie, bez wrogości. Nie dziwię się im że jak widzą jakiegoś dresa włącza im się tryb „uwaga, to pewnie jeden z tych którzy bazgrzą po murach >>HWDP<<” – sama ta „subkultura” wypracowała sobie taką opinię. A swoją drogą, mogę zrozumieć że ktoś nie lubi policjantów, no może rzeczywiście trochę racji mają. Ale czemu ku*wa czepiają się rodzin policjantów?! Mój wujek jest emerytowanym policjantem. Nawet nie wiecie jak przesrane miał (i nadal ma) mój kuzyn „bo jego stary jest psem”. Czy to normalne że wychodząc z domu rówieśnicy witali się z nim słowami „cześć psie/kundlu/sprzedawczyku itp.” mimo że nie miał wpływu na to co robi jego ojciec?
PS. Bawią mnie historie opowiadane przez mojego wujka, gdy jednego dnia widział jedenasto letniego „kozaka” krzyczącego „jebać policję!!!”, a następnego dnia ten „kozak” przychodził płacząc z rodzicami, bo biedakowi rowerek ukradli… ;P
Bardzo kiepski przykład. Jak twórca demotywatora chciał błysnąć to też mu nie wyszło. Z tego co wiem anty~ nie mają takiej złej pensji i ratują życie. Zresztą.. Halo, to jest SŁUŻBA. Robisz to ochotniczo by pomagać. A potem jednak żądasz wielu pieniędzy..?
__HAPPY_SVEN__
11-08-2009, 18:01
Będę policjantem - Ktos w wieku 5 lat
Jepać policje - 15latek
Zostaje policjantem - 20~lat lub Zostaje nikim w stylu Waszkig ;/// :cup:
Halo, to jest SŁUŻBA. Robisz to ochotniczo by pomagać. A potem jednak żądasz wielu pieniędzy..?
No w sumie dobry pomysl - niech policja, wojsko, sluzba zdrowia i straz pracuja za darmo.
Hmmm czytam i czytam, i dziwię się, że tylko mnie omijają „źli” policjanci (a parę razy miałem z policjantami do czynienia). Mnie jakoś zawsze traktowali normalnie, bez wrogości.
+1
No w sumie dobry pomysl - niech policja, wojsko, sluzba zdrowia i straz pracuja za darmo.
Bo przecież to nie praca, to powołanie : )
Dobra, bardziej poważnie: osobiście miałem kontakt tylko z porządnymi policjantami (chociaż wiadomo, że nic miłego być spisanym, choćby mundurowy był najmilszy ; )). Raz spisali, pożartowaliśmy sobie trochę z nimi, innym razem w ogóle uniknąłem spisania (- "wie pan, jest taka ustawa...", - "tak, wiem, artykuł 43. ustawy o wychowaniu w trzeźwości i zapobieganiu alkoholizmowi", - "o, zna pan..." xd)... no ale są też służbiści (i nie tylko policjanci, straż miejska czy służba ochrony kolei też), którzy wlepią mandat, bo leżysz (trzeźwy, zdrowy, zmęczony) na ławce (bo nie wolno, ławka jest do siedzenia), gdy w promieniu 100 metrów nie ma nikogo (czyli nikomu Twoje leżenie nie przeszkadza).
Do wszystkich, którzy uważają, że nie ma żadnych podstaw do mówienia źle o policji - czy wy w ogóle czytacie gazety?
CytrynowySorbet
11-08-2009, 18:18
Nienawiść do czegokolwiek bierze się z:
a) zazdrości
b) strachu przed nieznanym
c) bo taka moda
d) bo mamy z tym czymś złe wspomnienia
Niepotrzebne skreślić. Nie ma sensu taka dyskusja, bo zaraz się znajdą ci, co policjantów to by pomordowali, i tacy, co będą ich bronić. Zawód jak zawód. Poza tym co, człowiek może pobić policjanta, ale policjant nie może go stuknąć pałką (w obu przypadkach druga strona "nic nie zrobiła")?
Aha i jeszcze coś: STEREOTYPY. Dziwne, bo ja się spotkałem tylko z miłymi i pomocnymi policjantami. Żaden mnie nie bił bez powodu, nie klął. Czyżbym mieszkał w Utopii? Czyżbym miał szczęście? A może po prostu jestem normalnym obywatelem, który nie stwarza kłopotów?
EDIT: Nie jestem po żadnej stronie, jakby co.
Do wszystkich, którzy uważają, że nie ma żadnych podstaw do mówienia źle o policji - czy wy w ogóle czytacie gazety?
Co innego podstawy do mówienia źle o policji, co innego "hwdp tak zostałem wyhowany tylko bug morze mnie sondzić". Wiadomo, że stróże prawa nie są idealni, ale bez nich pewnie byłoby gorzej.
Ja na ten przykład powiem, że jak byłem ze znajomymi w Jarocinie, to znaleźliśmy fajne miejsce na rozbicie się. Jak namioty były już postawione, to jakaś babcia przyjechała na rowerku i powiedziała, że mamy się wynosić, a ona jedzie po policję. No i po 2 minutach wróciła z policją. Wy- jotpeki zeroprocent- pewnie byście pomyśleli, że zaraz was siłą wyrzucą z prywatnego terenu, ale nie. Wytłumaczyliśmy im jak normalnym ludziom (a nie jak "tym złym"), że chcieliśmy się po prostu tu przespać i nie zdawaliśmy sobie sprawy, że to prywatny teren, a oni pomogli nam negocjować z tą babką i ostatecznie zostaliśmy tam przez 3 dni.
Co innego podstawy do mówienia źle o policji, co innego "hwdp tak zostałem wyhowany tylko bug morze mnie sondzić". Wiadomo, że stróże prawa nie są idealni, ale bez nich pewnie byłoby gorzej.
Oczywiście. Ja nie pochwalam wypisywania jakichkolwiek haseł na murach, wliczając w to "hwdp". Ale policja nie bez powodu ma taką reputację, jaką ma nie tylko wśród dresiarzy i "ludzi ulicy".
A że bez niej byłoby gorzej - wiadomo. Ale to nie znaczy, że trzeba ją lubić w jej obecnej postaci. Ja uważam, że bez powszechnego szkolnictwa też byłoby gorzej, ale w obecnej postaci mam o nim opinię negatywną.
Marna_Prowokacja
11-08-2009, 18:41
glupie dzieci zajarane tzw. hiphopem ->
najczesciej Firma, Peja lub Popek
ktore mysla, ze jak sobie wkleja zdjecie jp na nk to juz sa dziecmi ulicy.
i to jest wielka nienawisc do policji.
ich debilizm przerasta wszystko.
sam niezbyt przepadam za niebieskimi, ale mam ku temu swoje powody.
chociaz wsrod nich tez napewno znajda sie normalni ludzie.
Albertus
11-08-2009, 18:55
to fakt , wiele dzieciakow ktorzy sie nasluchali hip-hopu nienawidza policji , a z nimi mieli problemy moze z 20% tych ludzi...
ja osobiscie mialem z nimi duzo problemow i 2 razy obili mi ryja ale to juz bardziej moja wina. Ogolnie nie lubie policji i wstydzilbyl sie jak by ktos z rodziny zistal policjantem. Ze wszystkich spotkan z nimi tylko raz zdarzyl sie normalny policjant ....
Gordorczyk
11-08-2009, 18:59
robimy se jaja- ciagle powatrzamy ze kazdy pies to faja :D
(wielbiciele policji darujcie sobie wasze marne komentarze na temat tego tekstu)
BialyOleander
11-08-2009, 19:00
Dzisiejsza młodzież to banda dresów i dzieci ulicy wykrzykujących JP HWDP 'MASZ PROBLEM'? itp. więc jakim cudem oni mogą szanować policje jak ona ich za samą twarz powinna lać pałami.
Wiślaczek
11-08-2009, 19:15
Skad to sie bierze? Z czystego debilizmu i akceptacji spoleczenstwa muzyki hiphop.
Powiedzial co wiedzial...
Hmmm czytam i czytam, i dziwię się, że tylko mnie omijają „źli” policjanci (a parę razy miałem z policjantami do czynienia). Mnie jakoś zawsze traktowali normalnie, bez wrogości. Nie dziwię się im że jak widzą jakiegoś dresa włącza im się tryb „uwaga, to pewnie jeden z tych którzy bazgrzą po murach >>HWDP<<”
Nigdy nie miałem głowy zgolonej na łyso ani dresu na sobie. Ani innych rzeczy kojarzących się z tą subkulturą. A na pytanie odpowiadałem grzecznie, bo po co się kłócić? I jak mi to wytłumaczysz? Do spięć dochodziło wielokrotnie.
Świetnie odwróciłeś kota ogonem;) Tylko co do całej sprawy mają ich zarobki? Bo pierwszy o tym wspomniałeś. Dziś (tak mi się wydaje) dużo ludzi idzie do służb mundurowych nie dla tego by pomagać, ale by mieć szybko emeryturę..
Poza tym co, człowiek może pobić policjanta, ale policjant nie może go stuknąć pałką (w obu przypadkach druga strona "nic nie zrobiła")?
Chyba na odwrót. Spróbuj uderzyć policjanta to zobaczysz co będzie w sądzie. A jaka miła jazda na komisariat... Chociaż w tym wypadku się akurat im nie dziwię.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem- słuchając rapu, należy jebaci policie na stuwe?
Fuck, w takim razie nie wiem czego słucham.
Haha, chcieli byście usłyszeć rozwinięcie skrótu "JP na 100%" w ustach Droma : D.
Co do tematu - jest to bardzo proste. Taka mentalność młodzieży. Ukształtowała się w określonych warunkach itp itd. Na pewno muzyka nie jest tu całkiem obojętna, no ale to tylko jedna ze składowych całego systemu, który nakłania człowieka żyjącym w określonym środowisku do takiego myślenia i zachowania.
Co do tego, jaka jest w tym wina policji, wydaje mi się, że minimalna. Oni wykonują swoją pracę, na którą wykonywanie w cywilizowany sposób nie każdy im pozwala. Miałem parę razy kontakt z policją w określonych warunkach, w moim niepatologicznym środowisku (zarówno jak byłem młodszy, jak i jakiś miesiąc temu) i nie zauważyłem zupełnie nic, co by mogło mnie od niej odepchnąć.
Sozemego
11-08-2009, 19:38
Doswiadczen z policja mialem pare i wiekszosc dotyczyla 'picia w plenerze'. Raz dostalem mandat, raz go uniknalem, a raz dostali kumple za 'usilowanie spozycia' (20zl, czyli nic). Spisali pare razy, nigdy bez powodu. All in all, nie mam co narzekac. Wiekszosc tych bucow od 'jp na 100%' tez nie, ale na nk trzeba sie lansowac ;<
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem- słuchając rapu, należy jebaci policie na stuwe?
Fuck, w takim razie nie wiem czego słucham.
Nie trzeba. Pomijajac moje osobiste poglady na rap, a w szczegolnosci na czesc tego gatunku muzyki tworzonego w Polsce (jesli muzyka mozna nazwac np. cos takiego - http://www.teksty.org/Hemp_Gru,Zemsty_nadejdzie_czas), w mojej poprzedniej wypowiedzi chcialem poruszyc wiekszy problem, jakim jest akceptowanie zachowan propagowanych przez czesc tworcow hiphopowej sceny muzycznej. No chyba, ze ktos uwazam iz zasadne jest pogardzanie czyjas praca (ktora de facto chroni mu tylek), albo np. niszczenie mienia publicznego, piszac na murach "JP100% CHWDP ELO GROZNI BANDYCI" - ciekawe, gdzie taka osoba pojdzie, gdy ukradna mu telefon badz samochod.
CytrynowySorbet
11-08-2009, 19:58
ciekawe, gdzie taka osoba pojdzie, gdy ukradna mu telefon badz samochod.
Chcąc zaimponować kumplom, znajdzie i stłucze tą osobę na kwaśne jabłko. A potem będzie się żalić, że policja coś do niego ma...
A wiecie co mnie najbardziej bawi? Dzieci na moim osiedlu puszczają na max. głośność muzykę typu HWDP, latają, klną, jadą policje ile wlezie... Mniej więcej do czasu, kiedy rodzice wracają z pracy, wtedy jest tu spokojniutko że hoho. Tacy z nich elo jeb się.
__HAPPY_SVEN__
11-08-2009, 20:12
To masz szczęście, że wyłączają ten bullshit. Polski pseudo gangsta-rap w dodatku puszczany przez głośnik telefonu (Jakby słuchawek nie było) Jest czymś co super pewne siebie dresiki wyprostowane i bujające się słuchają podczas chodzenia z idelanie wyprostowaną szyją.
:(
To masz szczęście, że wyłączają ten bullshit. Polski pseudo gangsta-rap w dodatku puszczany przez głośnik telefonu (Jakby słuchawek nie było) Jest czymś co super pewne siebie dresiki wyprostowane i bujające się słuchają podczas chodzenia z idelanie wyprostowaną szyją.
Gorzej, jeśli plebsy puszczają to w autobusie, a zdarza się. I 50 osób musi cierpieć.
CytrynowySorbet
11-08-2009, 20:23
Gorzej, jeśli plebsy puszczają to w autobusie, a zdarza się. I 50 osób musi cierpieć.
Ba, podejdź do nich, to cię zwyzywają jeszcze!
To co, robimy nowy temat: "Skąd nienawiść do młodzieży?" ?
EDIT: gimnazjalistów*
Albertus
11-08-2009, 20:23
Chcąc zaimponować kumplom, znajdzie i stłucze tą osobę na kwaśne jabłko. A potem będzie się żalić, że policja coś do niego ma...
A wiecie co mnie najbardziej bawi? Dzieci na moim osiedlu puszczają na max. głośność muzykę typu HWDP, latają, klną, jadą policje ile wlezie... Mniej więcej do czasu, kiedy rodzice wracają z pracy, wtedy jest tu spokojniutko że hoho. Tacy z nich elo jeb się.
ale nie zapominaj o takich co naprawde nie lubia policji ,mam tez takich kolegow wiec tu 2 strony ma moneta. ale fakt wiekszosc to dzieciaki ktore nie wiedza co to policja i palka policyjna.
CytrynowySorbet
11-08-2009, 20:26
ale nie zapominaj o takich co naprawde nie lubia policji ,mam tez takich kolegow wiec tu 2 strony ma moneta. ale fakt wiekszosc to dzieciaki ktore nie wiedza co to policja i palka policyjna.
Ależ ja rozumiem, jeśli ktoś rzeczywiście ma powody. Ale nie że ktoś widzi że nienawiść do policji jest w modzie, to "ja też sobie ponienawidzę HWDP OLE!".
sphinx123
11-08-2009, 20:33
Ostatnio miałem z kumplami taką sytuację, że siedzimy nad jeziorkiem i wpieprzamy fast foody a tu podłażą 3 blachary: dwie jakieś jedenastolatki i jakieś piętnastoletnia gruba spasła nyta (oczywiście strój kąpielowy idealnie podkreślający wałki tłuszczu). Darły ryje metr od nas, bez odpowiedzi. Nagle ta obleśna puściła muzę z komórki i było "PAŃSTFO POLYICYJNE, PAUKI POLICYJNE!!111". Nie wiedzieliśmy czy śmiać się czy płakać (szczególnie, że tego typu utwory "yebaci polcyjie" słuchało się u nas w piątej klasie podstawówki).
miszcz78
11-08-2009, 20:35
Ja na obozie spotkalem 14 latke, powiedzialem zeby pokazala telefon patrze w mp3 a tam "Popek" "Peja" itp. nie puszczala tego przynajmniej ja nie slyszalem ale scielo mnie to z nog :evul:
Nic nie maja wspolengo, ale chodzi mi o to ze i Popek i Metalika zupelnie do niej nie pasowaly.
Masz coś do Metallici ?!
nie, jakze bym mogl... Metal, Metal na 100%. Joł.
PS. Usunalem jeden wiadomo jaki wyraz, gdyz wywolywal niepotrzebne spiecia.
A co mają ze sobą wspólnego Metallica i Peja? Jak miałem 14 lat, też słuchałem Metalliki.
__HAPPY_SVEN__
11-08-2009, 20:42
Ja na obozie spotkalem 14 latke, powiedzialem zeby pokazala telefon patrze w mp3 a tam "Popek" "Peja" "Metallica" itp. nie puszczala tego przynajmniej ja nie slyszalem ale scielo mnie to z nog :evul:
Masz coś do Metallici ?! X(
Ale fakt, łączenie tak świętego zespołu z Peją i Popkiem to grzech ciężki!!! Naprawdę bym chętnie podpalił jej truchło!
@Edit - Do szybszego Litawora:
Wiek nie ma nic wspólnego do słuchania Metallici.
BTW
Wqrfia was fakt, że jedyny metalowy zespół jaki znają gimnazjaliści to Metallica >.> ? I mimo, że nie słyszeli nawet jednego ich utworu, są święcie przekonani, iż jest to gówno. (Ale to pewnie zasługa ich wysoko rozwiniętych mózgów)...
Czarna_Mamba
11-08-2009, 20:47
A ja chcę tam pracować. o.0
A skąd nienawiść? moda/poniekąd wina samych <niektórych!> policjantów.
Sama w rodzinie mam policjanta, rzecz w tym, że Amerykanina, który nie może rozstać się z donuts. ^^
Wiek nie ma nic wspólnego do słuchania Metallici.
Z osobistego doświadczenia i obserwacji znajomych mogę powiedzieć, że większość osób z Metalliki wyrasta. Ale nie chcę nikogo urazić, można jej oczywiście słuchać w każdym wieku.
__HAPPY_SVEN__
11-08-2009, 20:57
Z osobistego doświadczenia i obserwacji znajomych mogę powiedzieć, że większość osób z Metalliki wyrasta. Ale nie chcę nikogo urazić, można jej oczywiście słuchać w każdym wieku.
Manowara też można słuchać w każdym wieku X( True metalowcy pozostają nimi aż do 70 (wtedy tchawica im wysiada i nie mogą grołować :/ przypał)
Bez gadania o metalu w wątku o plebsie kto słucha rege ten rusza kolege - Dark Suen
@Down
A mi się już nie chce patrzeć na twój pseudoegipski nick. Idź spać.
sphinx123
11-08-2009, 20:58
Manowara też można słuchać w każdym wieku X( True metalowcy pozostają nimi aż do 70 (wtedy tchawica im wysiada i nie mogą grołować :/ przypał)
Bez gadania o metalu w wątku o plebsie kto słucha rege ten rusza kolege - Dark Suen
Iiidź. Nie chce mi się już patrzeć na Twoje posty. Psujesz to forum, serio. Każdy Ci to powie :/
@Gimnazjalisci
Nie kazdy jest JP 100%
Chyba ze ja jestem inny. To wybaczcie ;|
__HAPPY_SVEN__
11-08-2009, 21:08
To oczywiste, że wśród brudnych jperów w kapturach i dżinsach (taki mundurek szkolny) Są normalni ludzie, ale nie wiem czy zaliczałbym do nich fanów Bobba Buddowniczego.
DarkCieniuZiom
11-08-2009, 21:08
Dobra jak zobaczyłem co piszecie to łapy mi opadły ;DD . mam 15 lat i psa w rodzinie (ofc. siostry mąż ) . Jego kolega dosyc wporzadku , on najwiekszy frajer jakiego spotkalem , też słucham muzyki typu HG , Firma itd . nie latam i nie mowie ale psów się brzydze ,na meczach też jest to samo kolega za bycie w tramwaju dostał dwa razy pałą w noge ?! czemu ?! Powiedzcie mi pro elo broniący policji ; )) . miałem duzo z nią wspolnego i ich nienawidze ;) !!! ELO !!!
__HAPPY_SVEN__
11-08-2009, 21:10
Otóż, drogi DarkCienuZiąąąąąąąąąąąąąąąąąąą
Taki policjant, jak wróci do domu i zdejmie mundur, a nawet jak jest na służbie to też ma dom, rodzine i dzieci. Zazwyczaj jest tak, że te psy osiłki" jakoś się prześlizgują z bijatyk, a dostaje się tym uczciwym. To jest niesprawiedliwe.
sphinx123
11-08-2009, 21:11
kolega za bycie w tramwaju dostał dwa razy pałą w noge ?! czemu ?! Powiedzcie mi pro elo broniący policji ; ))!
Bo policjant był chujem? Prosta odpowiedź. Są ludzie dobrzy i źli.
Natomiast gdybym napisał, że nienawidzę dresów, to zrobilibyście flame'a że nie mam prawa tak mówić, bo macie kumpli dresów którzy są wporządku.
Seeleesee1992
11-08-2009, 21:14
i ich nienawidze ;) !!! ELO !!!
Qrwica mnie bierze jak coś takiego słyszę. Jak można powiedzieć że się nienawidzi jakiejś grupy ludzi, mimo że ma się styczność z 1/1000000 tej grupy? To samo tyczy się Żydów, Murzynów oraz różnych subkultur.
miszcz78
11-08-2009, 21:15
Dobra jak zobaczyłem co piszecie to łapy mi opadły ;DD . mam 15 lat i psa w rodzinie (ofc. siostry mąż ) . Jego kolega dosyc wporzadku , on najwiekszy frajer jakiego spotkalem , też słucham muzyki typu HG , Firma itd . nie latam i nie mowie ale psów się brzydze ,na meczach też jest to samo kolega za bycie w tramwaju dostał dwa razy pałą w noge ?! czemu ?! Powiedzcie mi pro elo broniący policji ; )) . miałem duzo z nią wspolnego i ich nienawidze ;) !!! ELO !!!
!!!1Elo elo 320 ziąąąą!!!1
Jestes typowym JPowcem i brzydze sie takimi jak ty. Wybacz. I nie mniej żalu że ludzie tak was, słuchaczy hip hopu postrzegają skoro sami zachwycacie się tekstami, nakłaniającymi do nienawiści do policji , obnośicie się tą nienawiścią na każdym kroku a autorzy tekstów bardzo chętnie podejmują tę tematykę.
Gierubesoen
11-08-2009, 21:19
Dla mnie dzieci CHWDP JP 100% to takie same głąby jak "ministranci" którzy na siłę chcą pokazać jacy to oni nie są mądrzy i wszechwiedzący, najczęściej mając gówniane pojęcie o życiu i jego mniej przyjemnych stronach
Wqrfia was fakt, że jedyny metalowy zespół jaki znają gimnazjaliści to Metallica >.> ? I mimo, że nie słyszeli nawet jednego ich utworu, są święcie przekonani, iż jest to gówno. (Ale to pewnie zasługa ich wysoko rozwiniętych mózgów)...
Co Ty, znają jeszcze Linkin Park, Nirvanę i Happysad. Błąd w klasyfikacji gatunków zamierzony, ofc.
@DarkCieniuZiom: czekaj, dostał pałą, bo stał w tramwaju? Jak to jest, że ja, od 10 roku życia codziennie jeżdżący autobusami (bo wcześniej miałem bliżej do szkoły i popylałem z buta) - będzie tego już z 9 lat - nigdy nie widziałem policjanta w autobusie? W tramwajach też dość często bywam a bywałem jeszcze częściej - to samo, policjanta nie uświadczyłem.
A tWÓJ "hip-hop" nie jest o życiu, tylko o fikcyjnym pseudożyciu lansowanym przez pseudo-wiggerów. I jeśli tY rozróżniasz tylko JP rap, rap i murzyński rap i na tym kończy się tWOJE pojęcie o muzyce, to nie mamy chyba o czym gadać.
Swoją drogą, nie oceniaj innych swoją miarą. Niektórzy znają angielski i teksty nie są dla nich niezrozumiałe ; o
DarkCieniuZiom
11-08-2009, 21:22
Drogi Lasoochu ; )) . już ci mówie wracał on z LECHI z meczu i dostał kurwa pałą za stanie w tramwaju pro elo fajni policjanci neee? ;x
Nie znasz mnie nie wiesz jakie mam pojęcie o muzyce więc s*******aj oby daleko :D
Lasooh, ja też nie widziałem, ale od kolegi (!) słyszałem, że raz autobus zatrzymali i do niego wsiedli. Nie wiem, z jakiego powodu. Historię mi opowiedział, bo akurat miał przy sobie marihuanę, więc można się domyślić, jak się czuł :) Także ta część historii (że policja była w tramwaju) może być prawdziwa.
Gierubesoen
11-08-2009, 21:24
nigdy nie widziałem policjanta w autobusie?
A ja widziałem, prawie za każdym razem gdy wracam z meczu. I naprawdę nie trzeba prowokować, wystarczy mieć szalik na szyi żeby usłyszeć chłodne "wszyscy w szalikach wy*******ać z autobusu", a wracanie przez pół miasta z buta nie jest fajne.
Seeleesee1992
11-08-2009, 21:24
nigdy nie widziałem policjanta w autobusie? W tramwajach też dość często bywam a bywałem jeszcze częściej - to samo, policjanta nie uświadczyłem.
Ojjj no, chłopak chciał mieć jakiś pro-elo powód żeby poprzeć swoją tezę, że policja jest „be”, a Ty się od razu szczegółów czepiasz ;D
A ja widziałem, prawie za każdym razem gdy wracam z meczu. I naprawdę nie trzeba prowokować, wystarczy mieć szalik na szyi żeby usłyszeć chłodne "wszyscy w szalikach wy*******ać z autobusu", a wracanie przez pół miasta z buta nie jest fajne.
Kurde, parę razy byłem na meczach WKS’u (i wracałem z nich), i jakoś nigdy żaden policjant nie szukał zaczepki :/ Nie żebym ja teraz szukał zaczepki, ale po prostu mówię jak powrót z meczu wygląda w moim przypadku ;D
DarkCieniuZiom
11-08-2009, 21:28
Myślicie że ja słucham tylko JP na 100% ? pro gejmery :D . Wzr,Wwo,Nagły atak spawacza,paktofonika,pokahontaz,tes,piec dwa debiec,kaliber 44 ,pezet,peja i duzo duzo innych koxy ;)
miszcz78
11-08-2009, 21:29
łooo kurwaaa! :D ile odpowiedzi :D haha d; jestem ciekaw czego wy słuchacie? :D pro elo dzieci ;)) . hip-hop jest o zyciu a co kurwa polowa z was słucha murzynskiego rapu słuchajac piosenke nie rozumiesz słów i napewno wyciągniesz jakieś wnioski , słucham hip hopu bo mnie rozluźnia ; )) nie tylko JP na 100% ale też inne , ogarnijcie bo żaaaal! ;x
A ty co jestes pro elo joł dziecko reprezentujace biede? Tylko zauważ mistrzu, że hip hop jako kultura a jaku nurt muzyczny to 2 różne sprawy. Polska młodzież bardzo rzadko zwraca uwagę na kulturę hip hop, na tapecie jest raczej muzyka. Po 2 w hip hopie jak w żadnym gatunku muzycznym tak brutalnie, żenadnie, dziecinnie i nie na*******a się na policję. Powiem więcej - co 4 tekst ma tylko jedno przesłanie, wiesz jakie.
Evil dobrze mówisz , nie , nie reprezentuje biedy , niestety ;<
Jest tyle powodów żeby nie nawidzić , więc ;> o co chodzi. ;>
Tak tak ;> jedynym powodem ;< jest czesto pozyskanie ;> akceptacji rowieśników ;<
Evil_Aragami
11-08-2009, 21:29
Niektórzy policjanci są nawet spoko, ale więcej jest tych napiniaczy co się rządzą
Policjanci hmm w Chorzowie z kumplami około 5-7 osób wyskoczyłem do Chorzowa.. Podjechał radiowóz i zgarneli nas za "Wszczynanie bójek" Mój starszy ich wyśmiał
DarkCieniuZiom
11-08-2009, 21:31
Evil dobrze mówisz , nie , nie reprezentuje biedy , niestety ;<
Jest tyle powodów żeby nie nawidzić , więc ;> o co chodzi. ;>
Seeleesee1992
11-08-2009, 21:34
Niektórzy policjanci są nawet spoko, ale więcej jest tych napiniaczy co się rządzą
Policjanci hmm w Chorzowie z kumplami około 5-7 osób wyskoczyłem do Chorzowa.. Podjechał radiowóz i zgarneli nas za "Wszczynanie bójek" Mój starszy ich wyśmiał
Aha. U mnie na „dzielni” dresy się „rządzą” i witają wszystkich tekstami „łooo kurwa co się tak grzejesz pedale?! Wpyerdol byś kurwa chciał?”. Rozumiem że to usprawiedliwia mnie do bazgrania krzywymi kulfonami na murze tekstów „chuj w dupę dresom!”? :P
To oczywiste, że wśród brudnych jperów w kapturach i dżinsach (taki mundurek szkolny) Są normalni ludzie, ale nie wiem czy zaliczałbym do nich fanów Bobba Buddowniczego.
Wiem iz to ironia aczkolwiek Ci to wytlumacze : Moj znajomy nosi ksywe "Bob". To na jego "czesc" :D
@top
Dobrze ze ja nie musze z meczy wracac busami. Aczkolwiek w szkole/osiedlu znam poprostu takie osoby ktore biegaja wszedzie z koszulką JP (glupota wydawac 120 zl za czarna koszulke z prawie duzym napisem) Na naszej klasie maja jakies obrazki JP, sluchaja tylko HIP-HOPU. Jak zobaczyli iz mam wlosy "dluzsze niz ponad norme" to kazali wy*******ac, nie zgoliłem sie przed meczem na zero, wypier!#@! kazali rowniez. Osobiscie za policja nie przepadam jak wiekszosc z was. Mam "psa" w rodzinie aczkolwiek jest on w miare normalnym czlowiekiem, jest to mój wujek. Wszystko ok dopóki nie ma takich akcji jak jechalismy na wyjazd do Piotrkowa Tryb. z Rzeszowa :
Przed wejsciem do autokarow kazdy z dowodem/legitymacja/paszportem do kamerki podaje personalia, zostaje przeszukany. Po dojechaniu na stadion znow kamerka i przeszukanie. Po wygranym meczu chcieli do nas podejsc pilkarze podziekowac za doping i ogólem mowiac byc z nami po wywalczeniu awansu do II ligi. Skonczylo sie na tym ze supermeni w "bialych kaskach" staneli murem. Jezeli ktos stanąl ledwo na ogrodzenie odgradzajace "klatke" od murawy ryknol jeden "wy*******aj z ogrodzenia". I jak tu szanowac takowych?
DarkCieniuZiom
11-08-2009, 21:36
myslisz ze ja lubie dresów ; >>> . mam pare kolegów co grzeją się w dresie w wakacje <głupota w chuj> ;DD . jeszcze nie kiedyś pograli w pilke coś porobili .Teraz lofelasy ; > ja mam style sportowy słucham hip-hopu i mam zajebiscie ; D
pJona!!!!!!
Gierubesoen
11-08-2009, 21:37
kolega za bycie w tramwaju dostał dwa razy pałą w noge
miałem duzo z nią wspolnego
No, bardzo dużo. Przestań się ku*wa ośmieszać, bo w wieku 15 lat jedyny twój kontakt z policją ogranicza się pewnie do spisania danych za jedzenie słonecznika
Gordorczyk
11-08-2009, 21:40
tylko brakowalu tu wszechwiedzących "fanuf metaliki"
zalozcie se temat o zelazie yyy metalu i se dyskutujcie o tej "muzyce" - ze tak zażartuje
co kogo obchodza murzyny w usa? jestem z Polski wiec slucham polskiego rapu
sphinx123
11-08-2009, 21:40
Dobra pizde trzym bo niewiesz a pierdolisz . ;)
Ale z Ciebie ziom, mogę dotknąć? Odpowiedz na moje pytanie... Pragnę Cię dotknąć i przejąć ułamek Twej fajności :/
Seeleesee1992
11-08-2009, 21:43
zalozcie se temat o zelazie - tzn metalu i se dyskutujcie o tej "muzyce" - ze tak zażartuje
Ahahahahaha, a się uśmiałem ;D . A teraz powiedz, co ma temat z muzyką metalową wspólnego z policją? :/
zalozcie se temat o zelazie yyy metalu i se dyskutujcie o tej "muzyce" - ze tak zażartuje
Gordorczyku. Jezeli chodze na mecze kibicuje swojej druzynie ALE slucham moze i nie metalu ale Rocka ... I NIE LUBIE policji to znaczy ze muzyka musi byc hiphopowa?
DarkCieniuZiom
11-08-2009, 21:45
Bo te psełdo` metale zaczeły się wypowiadać :D
Ja mam do nich wielki szacunek,moze dlatego ze mam tam Ojca
a co do jp no coz kazdy robi to co lubi przeciez nie beda jebac policji do konca zycia
miszcz78
11-08-2009, 21:48
omg ; d dobre tu łby mają konta :D Ojoj ; d POLSKA! ?! POLSKI RAP I CHUJ :)
Dla mnie te wszystkie "CHWDP" "JP" i inne rzeczy to jest po prostu jakis absurd, gdyby nie było policji to wszyscy kozaki co myślą że jak powiedzą "JP na 100%" to już by z nożem w plecach leżeli. Ja do policji nic nie mam.
łooo kurwaaa! :D ile odpowiedzi :D haha d; jestem ciekaw czego wy słuchacie? :D pro elo dzieci ;)) . hip-hop jest o zyciu a co kurwa polowa z was słucha murzynskiego rapu słuchajac piosenke nie rozumiesz słów i napewno wyciągniesz jakieś wnioski , słucham hip hopu bo mnie rozluźnia ; )) nie tylko JP na 100% ale też inne , ogarnijcie bo żaaaal! ;x
Małe dzieci nasłuchały się hip hopu, który nie jest dla nich przeznaczony.
Ci którzy mówią, że policja nie jest im potrzebna pierdolą takie głupoty, że głowa mała. Możecie tak myśleć tylko dlatego, że policja istnieje. Gdyby ich nie było nie można by było wyjść na ulice bez porządnej bandy.
Gierubesoen
11-08-2009, 21:48
Dobra pizde trzym bo niewiesz a pierdolisz . ;)
Za to ty, 15-letni net hools wiesz wszystko :*?
W ogóle po jaką cholerę mieszacie w to muzykę? Kiedyś na stadionach karty rozdawali skinheadzi, dziś to wszystko jest wymieszane, każdy słucha co chce. Wyjątkiem są trv metale & punki, których naprawdę ciężko spotkać na trybunach ;d
Evil_Aragami
11-08-2009, 21:49
Wytłumacze to prosto jeszcze raz:
Dobry Policjant - Szacunek
Zły Policjant - JP 100%
Dobry Dres - Szacunek
Zły Dres - JD 100%
@DarkCieniu Ziom
Tak mi się napisało:D O.o
Ale kłótnie w tym temacie są olbrzymie:D
Wątek leci jak błyskawica..
DarkCieniuZiom
11-08-2009, 21:49
Ja się już nie wypowiadam :D ;*
Gordorczyk
11-08-2009, 21:50
@Seeleesee1992
DarkCieniuZiom ci dobrze odpowiedzial
@LoluU$
nie musi, tylko sie smieje z madrosci co niekotrych
DarkCieniuZiom
11-08-2009, 21:50
Zły Dres - JD 100% hahahha xD masz u mnie plusa ziomek xD
Gierubesoen
11-08-2009, 21:52
Większość tych JP gówniarzy sra na widok zarówno dresa jak i policjanta.
Seeleesee1992
11-08-2009, 21:53
Wyjątkiem są trv metale & punki, których naprawdę ciężko spotkać na trybunach ;d
Może mnie kiedyś spotkasz na jakimś meczu Śląska (o ile chodzisz na mecze wks’u ;P). Łatwo poznasz, taki długowłosy, cały na czarno- tylko szalik zielony.
A odpowie mi ktoś na moje wcześniejsze pytanie? Bo rozumiem że ludzie czepiają się policji, mają do tego prawo jak im się coś nie podoba. Ale czemu czepiają się rodzin policjantów?
@down
Weź pisz do kogo odpowiadasz, bo nie wiem czy Ty to piszesz do mnie czy do kogo? oO
DarkCieniuZiom
11-08-2009, 21:54
Dobra ty najlepiej wiesz ; )
pJona
Evil_Aragami
11-08-2009, 21:55
@2xup
Bo ludzie w tym stuleciu są poj#$@#$@??
Gierubesoen
11-08-2009, 21:59
Może mnie kiedyś spotkasz na jakimś meczu Śląska (o ile chodzisz na mecze wks’u ;P). Łatwo poznasz, taki długowłosy, cały na czarno- tylko szalik zielony.
Do awansu bywałem na prawie każdym meczu Śląska, teraz wpadam rzadko, czasem pojadę na jakiś wyjazd ;]
Ale czemu czepiają się rodzin policjantów?
Bo jeżdżenie po rodzinie podobno jest bardziej 'hardkorowe' i ma bardziej zaboleć ;d
a)Sra na widok dresa/policjanta
b)Dresy w nim widza "darmowe fajki" a policja "syn kolegi"
Drogi Lasoochu ; )) . już ci mówie wracał on z LECHI z meczu i dostał kurwa pałą za stanie w tramwaju pro elo fajni policjanci neee? ;x
Cóż, nie mówię, że nie dostał. Mówię, że nigdy nie widziałem policjanta w żadnym środku komunikacji publicznej, dlatego nie chce mi się w to wierzyć.
Nie znasz mnie nie wiesz jakie mam pojęcie o muzyce więc s*******aj oby daleko :D
A mi się zdaje, że bardzo dobrze wiem, jakie masz pojęcie o muzyce:
Myślicie że ja słucham tylko JP na 100% ? pro gejmery :D . Wzr,Wwo,Nagły atak spawacza,paktofonika,pokahontaz,tes,piec dwa debiec,kaliber 44 ,pezet,peja i duzo duzo innych koxy ;)
Chociaż Kaliber 44 i Paktofonikę szanuję.
Lasooh, ja też nie widziałem, ale od kolegi (!) słyszałem, że raz autobus zatrzymali i do niego wsiedli. Nie wiem, z jakiego powodu. Historię mi opowiedział, bo akurat miał przy sobie marihuanę, więc można się domyślić, jak się czuł :) Także ta część historii (że policja była w tramwaju) może być prawdziwa.
Cóż, teoretycznie mogą nagle stanąć pod Twoimi drzwiami z nakazem, nie? Nadal jest to odosobniony przypadek.
Naprawdę robią coś takiego? Nie wiem, u mnie w wiosce (Opole) po meczu raczej ludzie wracają pieszo (wiem, bo bywam 'po drodze') i się nie afiszują aż tak szalikami... przynajmniej takie odnoszę wrażenie.
Trochę śmieszne stwierdzenie. Ja jestem z Polski i słucham muzyki, która mi odpowiada, a nie polskiej muzyki (chociaż ze dwa zespoły się pokrywają). Przynajmniej tak rozumiem Twoją wypowiedź, że muzyka nie nasza = gorsza.
PS. @DarkCieniuZiom: W ogóle ogarnij się trochę, bo piszesz jak naspeedowany 12-latek po zbyt dużej dawce HG z papierkiem o dysortografii czy innym dysmózgu w ręce.
Seeleesee1992
11-08-2009, 22:07
a)Sra na widok dresa/policjanta
b)Dresy w nim widza "darmowe fajki" a policja "syn kolegi"
No właśnie nie bardzo. Wujek już od 2 lat na emeryturze, większość jego kumpli z policji też już na emeryturze, kuzyn z wyglądu jak każdy inny chłopak w jego wieku, a przesrane ma gorzej niż ja (typowy metal xP). Zresztą nie chodzi tylko o kuzyna. Nawet ciocia ma nieprzyjemności z tego powodu że „jest żoną psa”. Czy to normalne że dorosły człowiek nienawidzi drugiego dorosłego człowieka tylko dlatego, że ma za męża policjanta (byłego)?
CytrynowySorbet
11-08-2009, 22:08
kolega za bycie w tramwaju dostał dwa razy pałą w noge ?! czemu ?!
Mógł spytać? Ahh no tak, gówniarze są odważni tylko w bandzie, a jako że był sam, to dał się grzecznie walnąć policjantowi. Już sobie to wyobrażam.
Po wygranym meczu chcieli do nas podejsc pilkarze podziekowac za doping i ogólem mowiac byc z nami po wywalczeniu awansu do II ligi. Skonczylo sie na tym ze supermeni w "bialych kaskach" staneli murem.
To piłkarze nie mogli przez ten mur przejść? Nie rozumiem tego.
Aha, taka mnie myśl naszła: większość tych dzieciaków co by tylko JP 100%!!11, to gówniarzeria, którą policja przyłapała na piciu piwa (a dzieci 14-15 lat pić nie mogą), i teraz się frustrują. Sad. Życzę wam przykrych zdarzeń losowych (kradzież, włamanie, porwanie), ciekawe gdzie wtedy się zwrócicie.
Gierubesoen
11-08-2009, 22:11
Jest taki zwyczaj, że piłkarze w podziękowaniu za doping podchodzą pod sektor kibiców i przybijają z nimi piątki. W większości przypadków nie da się przełożyć ręki przez dziurę w płocie, więc trzeba wspiąć się na ten płot, żeby z góry podawać rękę zawodnikom. A jak niebiescy staną murem, to nie ma ch*ja żeby przejść bez użycia siły
Nie wiem skąd ta nienawiść, sam miałem do czynienia z policją i nie żywię do niej złości or kinda like that. Gdyby nie ta policja to większość z was bałaby się dupy z domu ruszać, część ten nienawiści może się brać z propagandy polskiego hip hopu i takich pro cze elo żałosnych raperów jak Sokół, Tede itp. Pzdr
Nie, nie mogli i nie wiem dlaczego... poprostu panstwo POlicyjne. Bo nikt nie wie co oni sobie wymyslili, poprostu nie moglismy sie dostac do nich a oni do nas.
CytrynowySorbet
11-08-2009, 22:25
Nie, nie mogli i nie wiem dlaczego... poprostu panstwo POlicyjne. Bo nikt nie wie co oni sobie wymyslili, poprostu nie moglismy sie dostac do nich a oni do nas.
Ja na miejscu piłkarzy puściłbym wielkiego focha, poskarżył się prezesowi czy kogo oni tam mają i policjanci mieli by przesrane u szefa. Chyba...
osobiście tego nie rozumiałem - do czasu
w poprzednim sezonie u nas na stadionie 'niebiescy' spałowali starszego mężczyznę za to, że był z psem na stadionie i nie chciał go wyprowadzić (dodam tylko, że ci sami niebiescy najpierw pozwolili temu panu wejść na stadion)
semilunaris
11-08-2009, 23:01
Szczerze to obydwie strony (D, P) ssą po części. NIE WSZYSCY, tylko jednostki, które były bite w młodości przez starych lub dzieci w piaskownicy i teraz muszą się odstresować.
Mam kolegów dresów, którzy pomagają babciom zakupy nieść (sic!) i znam też takich, którzy potrafią wpierdolić za to, że dzisiaj jest ostatni wtorek tygodnia.
Na woodstocku dwa lata temu spotkałem po prostu zajebistych policjantów, nie będę się rozpisywał w szczegóły, chociaż mogło być gorąco. Z kolei kolega kilka dni temu dostał na dyskotece ostry wpierdol za to, że nie miał przy sobie dowodu osobistego. Wywieźli go na przedmieścia, pobili w 3 i pojechali. Nie musicie wierzyć, nie zmuszam.
Osobiście nie nienawidzę policji jako ogół, jest przydatna i to bardzo. Gdyby nie ona to miałbym już nóż w plecach, a 90% koleżanek miałoby drugie dziecko z gwałtu. Taka prawda, ludzie to nie przyjazny dla siebie gatunek. Gardzę tylko tymi "evil". Tak samo z dresami. Nie można żyć stereotypami, o.
Biohazardd
11-08-2009, 23:03
Szczerze to obydwie strony (D, P) ssą po części. NIE WSZYSCY, tylko jednostki, które były bite w młodości przez starych lub dzieci w piaskownicy i teraz muszą się odstresować.
Mam kolegów dresów, którzy pomagają babciom zakupy nieść (sic!) i znam też takich, którzy potrafią wpierdolić za to, że dzisiaj jest ostatni wtorek tygodnia.
Na woodstocku dwa lata temu spotkałem po prostu zajebistych policjantów, nie będę się rozpisywał w szczegóły, chociaż mogło być gorąco. Z kolei kolega kilka dni temu dostał na dyskotece ostry wpierdol za to, że nie miał przy sobie dowodu osobistego. Wywieźli go na przedmieścia, pobili w 3 i pojechali. Nie musicie wierzyć, nie zmuszam.
Osobiście nie nienawidzę policji jako ogół, jest przydatna i to bardzo. Gdyby nie ona to miałbym już nóż w plecach, a 90% koleżanek miałoby drugie dziecko z gwałtu. Taka prawda, ludzie to nie przyjazny dla siebie gatunek. Gardzę tylko tymi "evil". Tak samo z dresami. Nie można żyć stereotypami, o.
Bardzo dobrze to wszystko ujołeś. Stereotypy - X(
Dark Sven
11-08-2009, 23:11
Co Ty, znają jeszcze Linkin Park, Nirvanę i Happysad. Błąd w klasyfikacji gatunków zamierzony, ofc.
Pomijając reszte postów, które szczerze mówiąc są gównianej jakości, zapytam: Co masz do Nirvany, Lasóhó?
Cóż, nie mówię, że nie dostał.
To ja to powiem: nie, nie dostał.
Czy to normalne że dorosły człowiek nienawidzi drugiego dorosłego człowieka tylko dlatego, że ma za męża policjanta (byłego)?
Dorosły? Z tym "jp" nie spotykałem się jeszcze u dorosłych osób (no oprócz tych raperów, którzy wykorzystują ten tekst ze względu na popularność).
Jp, jp i jp. Przecież my nie mówimy o tym JP jako zespole (czy co to tam jest, bo teraz sam nie wiem), ale slangu używanym pod różnymi postaciami (np. chwdp) przez was- hiphoperów.
Pomijając reszte postów, które szczerze mówiąc są gównianej jakości, zapytam: Co masz do Nirvany, Lasóhó?
Osobiście nie widzę w muzyce tego zespołu niczego ciekawego, a wymieniłem ją dlatego, że dla wielu 13-latek jest ucieleśnieniem metalu (chociaż może raczej punk rocka) - a nim nie jest (z pankiem też wiele wspólnego nie ma). No, ale tu są gitary i tu! ; )
Gordorczyk
11-08-2009, 23:20
Dorosły? Z tym "jp" nie spotykałem się jeszcze u dorosłych osób (no oprócz tych raperów, którzy wykorzystują ten tekst ze względu na popularność).
a widzisz na moim osiedlu o sile "guwniarzy jp" stanowia ludzie dorosli (w wiekszosci) tak wiec nie piszczcie ze to wszystko jest dla lansu malolatow bo czesto takie poglady sa ksztaltowane przez doswiadzczenia
Ale kuwa skąd u dorosłych takie dziecinne zachowania? o_O
No chyba że wy mówiąc "dorosły" macie na myśli jakichś 20latków, bo już przecież w świetle prawa są dorośli.
Gordorczyk
11-08-2009, 23:24
@up
a co ktos kto ma np. 21 lat nie jest wg. ciebie czlowiekiem doroslym?
Macie cos do Linkin Park'a ?? (nie mowie ze to Metal, zieff...)
@up
No, jest dorosłym, ale wydawało mi się że macie na myśli takich.. ekhm. bardziej dorosłych.
Seeleesee1992
11-08-2009, 23:32
Nie mówię że ludzie dorośli latają i krzyczą „jot pe!” ;D. Chodzi mi o to, że przez to, że mój wujek był policjantem, moja ciocia na każdym niemal kroku szykanowana. A to w sklepie ktoś obrzuca ją spojrzeniem a la „no podejdź tu ku*wa, to cię zabiję!”, a to za plecami w kolejce słyszy „o patrz, to ta >>Polcijantowa<<, pewnie taka sama menda jak mąż!”. Czy to jest normalne?
Nie można żyć stereotypami, o.
100% signed...
neopostman
11-08-2009, 23:33
jest policja- grzyb im w dupe
nie ma policji- mogiła
jajć, skąd ja to znam : d? tak jest, to jest chore, zdezelowane społeczeństwo polskie, które myśli stereotypowo nawet nie zdając sobie sprawy z konsekwencji swoich czynności i podążające za modą, nurtem o którego przekazie nie wiedzą bo albo go nie rozumieją albo go po prostu nie ma. Gdyby nie było policji wyzywalibście służbę zdrowia/straż pożarną/sklepowe z biedronki?
@ DarkCieniuZiom
szczała zią, za 15 lat będziesz psom w dupę właził, żeby ci 100 złotych z mandatu spuścili bo nie starczy ci na mandat ze skromnej pensji pracownika zakładu oczyszczania miasta, joł : d!
Dark Sven
11-08-2009, 23:46
Osobiście nie widzę w muzyce tego zespołu niczego ciekawego, a wymieniłem ją dlatego, że dla wielu 13-latek jest ucieleśnieniem metalu (chociaż może raczej punk rocka) - a nim nie jest (z pankiem też wiele wspólnego nie ma). No, ale tu są gitary i tu! ; )
Może nie są jakimś wielkim zespołem, ale grają w miare przyjemnie i porównywanie ich do Linkin Parka jest nie na miejscu ( ; Tak, wiem o co Ci chodzi.
@up
Według prawa tak. I zazwyczaj tylko według niego
@ DarkCieniuZiom
szczała zią, za 15 lat będziesz psom w dupę właził, żeby ci 100 złotych z mandatu spuścili bo nie starczy ci na mandat ze skromnej pensji pracownika zakładu oczyszczania miasta, joł : d!
Nie rozumiem tej pogardy dla pracownika takiego zakładu. 100 razy bardziej potrzebny i użyteczny niż kolejny człowiek z papierkiem magistra 'nie wiem po co ale było miejsce' szukający pracy.
neopostman
11-08-2009, 23:54
Nie rozumiem tej pogardy dla pracownika takiego zakładu. 100 razy bardziej potrzebny i użyteczny niż kolejny człowiek z papierkiem magistra 'nie wiem po co ale było miejsce' szukający pracy.
To nie wyraża mojej pogardy do tych pracowników, ale to była metafora nad której sensem możesz się jeszcze raz zastanowić : d.
No tak, bo osoba, ktora ukonczyla studia nie moze pracowac w tym zakladzie. Skoro ktos dostal sie na studia i je ukonczyl, znaczy, ze jest zdolny, chce rozwijac siebie, swoje horyzonty myslowe itd. itp.
No chyba że wy mówiąc "dorosły" macie na myśli jakichś 20latków, bo już przecież w świetle prawa są dorośli.
Im ktos starszy, tym wieksza szansa, ze mysli "jak dorosly", ale masz tu wiele racji, ze ta "doroslosc" czesto zalezy od wychowania i doswiadczen zyciowych, a nie od wieku.
Dark Sven
12-08-2009, 00:24
No tak, bo osoba, ktora ukonczyla studia nie moze pracowac w tym zakladzie. Skoro ktos dostal sie na studia i je ukonczyl, znaczy, ze jest zdolny, chce rozwijac siebie, swoje horyzonty myslowe itd. itp.
Wiesz, coraz częściej spostrzegam, że to co mówisz jest raczej stereotypem, a poprostu nie lubie takiego wywyższania (chociaż neo twierdzi, że zawarł w tym jakąś głęboką, konfucjuszową wprost myśl) ze względu na wykształcenie i prace. Czekaj, chyba coś poplątałem.
[edit]Pozwole sobie zedytowac, aby nie wprowadzac dyskusji offtopicowej - moglo to wprawdzie zabrzmiec tak, ze osoby bez wyksztalcenia wyzszego sa ograniczone itd. - nie bylo to moim celem, bo wcale tak nie uwazam. Ale faktem tez jest, ze wsrod osob wyksztalconych troche latwiej jest znalezc kogos, kto prezentuje naprawde wysoki poziom. Gdybys chcial kontynuowac ten temat - zapraszam na priv ;)
Im ktos starszy, tym wieksza szansa, ze mysli "jak dorosly"
Tylko do pewnego momentu, na starość się dziecinnieje :)
Tylko do pewnego momentu, na starość się dziecinnieje :)
Nagle wyobraziłem sobie starego faceta na wózku z kapturem na głowie krzycącego "JOT PE STO PROCENT".
semilunaris
12-08-2009, 00:38
Papież?
Czy na starość się dziecinnieje? Niektórzy nawet przez całe życie ani na chwilę nie kończą być dziecinni. To jest fundament.
NienawiŚĆ Do Policji Tak ZostaŁem Wychowany, Ten Kto Z Nimi Trzyma Na Zawsze Jest Przegrany !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100%
Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Chwdp
Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100% Chwdp Jp100%
Nie trzeba. Pomijajac moje osobiste poglady na rap, a w szczegolnosci na czesc tego gatunku muzyki tworzonego w Polsce (jesli muzyka mozna nazwac np. cos takiego - http://www.teksty.org/Hemp_Gru,Zemsty_nadejdzie_czas), w mojej poprzedniej wypowiedzi chcialem poruszyc wiekszy problem, jakim jest akceptowanie zachowan propagowanych przez czesc tworcow hiphopowej sceny muzycznej. No chyba, ze ktos uwazam iz zasadne jest pogardzanie czyjas praca (ktora de facto chroni mu tylek), albo np. niszczenie mienia publicznego, piszac na murach "JP100% CHWDP ELO GROZNI BANDYCI" - ciekawe, gdzie taka osoba pojdzie, gdy ukradna mu telefon badz samochod.
Wiesz, taki mało ogarnięty nastolatek jak ja, czytając ten tekst zespołu HG, zrozumiał, iż nie chodzi im o cały ogół policjantów. Można łatwo domyślić się, że jakiś ich znajomy, Kuba, został przez bandę sukinsynów zabity, którzy jakby nie patrzeć- mają ludzi chronić. Więc ich złość jest zrozumiała, przynajmniej wg mnie. Zespół HG znam jedynie z utworu 63 dni chwały, więc ogólnie ciężko ich ocenić. Zawsze pozostaję słuchać feela i dody, tam nad tekstem nie trzeba kombinować.
Jeżeli sądzicie, że rap jest taki jotpe100%, to powiedzcie, ilu z was ogarnia kim jest Eldo, Adam Ostrowski, zespół Fenomen, no i po trochu 52 Dębiec?
Wiesz, taki mało ogarnięty nastolatek jak ja, czytając ten tekst zespołu HG, zrozumiał, iż nie chodzi im o cały ogół policjantów. Można łatwo domyślić się, że jakiś ich znajomy, Kuba, został przez bandę sukinsynów zabity, którzy jakby nie patrzeć- mają ludzi chronić. Więc ich złość jest zrozumiała, przynajmniej wg mnie. Zespół HG znam jedynie z utworu 63 dni chwały, więc ogólnie ciężko ich ocenić. Zawsze pozostaję słuchać feela i dody, tam nad tekstem nie trzeba kombinować.
1) Czy uwazasz, ze jezyk, ktory zostal uzyty w tym "utworze" przystoi jakiemukolwiek cywilizowanemu czlowiekowi? Duzo osob przeklina, ale uzyty jezyk przywodzi na mysl idiote.
2) Domyslam sie, ze znajomy Kuba szedl ulica - i nagle zaatakowali go zli policjanci. Zabili go, bo im sie nudzilo. Z pewnoscia nie lamal prawa!
3) Skoro uwazaja, ze jego smierc byla niesprawiedliwa - nic nie stoi na przeszkodzie, aby wniesc sprawe do sadu. Jak mozna rozumiec "Nasze życie jest i będzie hardcorem
Sprawimy by twoje stało się horrorem"? Zniszcza policjantowi dom, spala samochod? Ciezko to uznac za przenosnie.
4) Najsmieszniejsze jest to, ze wylewaja wielka zlosc w piosence za smierc kolegi, a pozniej trzaskaja na tym utworze kase. Godne pochwaly.
5) Zeby nie bylo - nie jestem przeciwnikiem hip-hopu. Jest wiele tworcow, ktorzy robia/robili naprawde ciekawa muzyke (ja sluchalem m.in Pokahontaz, Paktofonike, Kaliber44), ale to, co prezentuje HG i zespoly mu podobne jest zalosne. Nie chce nikogo obrazic, ale w mojej opinii to "cos" (bo muzyka tego nazwac nie mozna) utrzymuje poziom zenady, a osobom identyfikujacym sie z nimi naprawde wspolczuje - bo nie rozumiem, jak mozna byc tak ograniczonym.
Ps. Kilka cytatow zamieszczonych przez tepakow na youtube (do "zemsty nadejdzie czas"). Bez cenzury, w tagach hide :
Maradi1993 (5 dni temu) : CHWDP pierdole ich gdybym mógł bym pozabijał wszystkich jeden po drugim
twsklad (5 dni temu) :HWDP JEBANE KURWY
Lipensss :Akurat mnie kurwa dzisiaj zgarnely JP!!!!!!!
natalia14HWDP : odpierdol sie kutasie!!! nie komentuj czegoś na czym sie nie znasz!!!posłuchaj sobie leiej Verby albo Norbiego zajebany pajacu!!!
Jesli to nie sa debile, to naprawde nie wiem, gdzie to spoleczenstwo podaza.
Ametystowec
12-08-2009, 09:34
@nadejdzie czas zemsty
Strach się bać bo za rok jadę na szkolenie na "klawisza". Może Kubuś postanowił dać nogę i został zatrzymany (na dobre) przez wartownika na wieży. Jeżeli chodzi o język - nie jest aż tak straszny, ale pomiędzy Bilonem i Wilkiem a resztą jest różnica.
http://www.youtube.com/watch?v=_OYs0x0EoJA
Mam przesrane :/ tylko dlatego, że chce "więźniów we więzieniu więzić". I dlaczego się czepiają służby więziennej, skoro to sędzia i prokurator są fundamentem ich problemu?
@Topic
No ja tam nie miałem żadnych większych zatarć, ze dwa lata temu mnie i kolegów chcieli spisać, bo byliśmy niepełnoletni i obok nas leżały puste puszki po piwie. "Co żeście pili?! Jak się przyznać nie chcecie to zaraz kurwa zobaczymy <wyciąga balonik>" Ale ogólnie 1:7 - tak wygląda moja statystyka spotkania złych do dobrych.
Albertus
12-08-2009, 09:40
moja statystyka z policja to będzie
1- 10-15 , 6
1 (liczba spotkań dobrych)
10-15 ( liczba spotkań złych (spisanie)
6 ( liczba spotkań złych ( komisariat i konsekwencje)
@ DarkCieniuZiom
So true ; )
@Ulrikk: Znam jedną piosenkę 52 Dębiec i ma ona zaszczytne miejsce na moim Zenku - jako jedyna, poza paroma Eminema, piosenka hip-hopowa (/rapowa, nie znam się).
@Albertus: widzisz, ludzi, którzy sobie spokojnie żyją, takie nieprzyjemności nie spotykają. Nigdy nie byłem na komisariacie, spisany byłem raz, dwa dodatkowe razy mi spisanie groziło.
Gierubesoen
12-08-2009, 10:50
Widzę, że ładny flame na temat HG się zrobił, w tej sprawie napiszę tylko jedno- dokleili nam metkę, dawno dawno temu, "się jara, CHWDP, nienawiść do systemu"
Tak statystycznie to mysle, ze 50% obecnych i przyszlych studentow idzie na studia tylko po to, aby sie pobawic i nie pracowac, a owe studia LATWIEJ zaliczyc niz liceum, wiec nie wiem czy to az takie rozwijanie siebie.
@HG - ZNC
W sumie to jedyna piosenka HG, ktora znam i slucham czasem, szczerze mowiac to mi sie podoba. Prawdopodobnie gosciu zwyzywal/uderzyl policjanta, a ci go bili az zginal, ale szczerze to nie mam pojecia, to tylko domysly. Jak juz tak jedziesz na nich to mozesz poszukac w necie, kiedys pewnie to wyjasnili, chyba oczywiste jest, ze nie zabili przypadkowego przechodnia na ulicy, tylko "przesadzili".
DO WIELU LUDZI
Mowienie na kogos per PLEBS nie przedluza wam niczego, wiec po co tak pisac, to tylko swiadczy o waszym BRAKU jakiejkolwiek kultury, wiec jak wasze posty moga byc brane na powaznie?
Słucham Rapu (hip-hop to kultura ehh), policja spisała mnie tylko raz, za przebywanie po 22 na dworze. Jak wiemy nieletni nie mogą być po tej godzinie na dworze. I nikomu nie mam za złe tego, że mnie spisali. Dobrze, że nie sprawdzili alkomatem, bo bym wylądował na posterunku.
Ta historia nie spowodowała u mnie nienawiści do policji. Sporo moich znajomych też słucha rapu i też nie krzyczy JP.
Nienawiść do policji zaczyna się wtedy gdy zostaniemy przez nich zatrzymani, spisani etc. Szkoda, że w większości przypadków z naszej winy.
Jeżeli sądzicie, że rap jest taki jotpe100%, to powiedzcie, ilu z was ogarnia kim jest Eldo, Adam Ostrowski, zespół Fenomen, no i po trochu 52 Dębiec?
Sądzimy (sądzę?) raczej, że TEN rap (''uliczny'', pokroju HG, Firmy czy Peji) jest JP100%.
Ten drugi, typu Łona czy Ostry, jest całkowicie (prawie całkowicie) wolny od przekazu typu 'jebmy policję w dupę'.
Widzę, że ładny flame na temat HG się zrobił, w tej sprawie napiszę tylko jedno-
Wszystko ślicznie i pięknie, tylko w takim razie po co to kontynuują?
Tak statystycznie to mysle, ze 50% obecnych i przyszlych studentow idzie na studia tylko po to, aby sie pobawic i nie pracowac, a owe studia LATWIEJ zaliczyc niz liceum, wiec nie wiem czy to az takie rozwijanie siebie.
Zeby studia trzymaly poziom, trzeba pojsc na uczelnie panstwowa, a nie zapisac sie na studia zaoczne w prywatnej szkole ;)
Nienawiść do policji zaczyna się wtedy gdy zostaniemy przez nich zatrzymani, spisani etc. Szkoda, że w większości przypadków z naszej winy.
Swiete slowa, tylko znaczna czesc nastolatkow nie moze tego pojac, ze to oni zawinili, a policjant wykonywal swoja prace. JP100% i sprawa z glowy - i szacun wzrosnie i sumienie czyste ^^
Zeby studia trzymaly poziom, trzeba pojsc na uczelnie panstwowa, a nie zapisac sie na studia zaoczne w prywatnej szkole ;)
Na uczelniach państwowych też utrzymują się półgłówki i nieroby. I idą tam z takich samych powodów, jakie podał Exodus. Albo chcą zakosztować "studenckiego życia" (czyli głównie imprezować), albo po prostu nie wiedzą, co z sobą zrobić, nie mają pomysłu na życie, a boją się iść do pracy. I takie cele przyświęceją nie tylko zupełnym półgłówkom. Ludzi zainteresowanych intelektualnym rozwojem jest bardzo niewielu.
Edited: poprawiłem okropny błąd ortograficzny :)
Strach się bać bo za rok jadę na szkolenie na "klawisza".
Przynajmniej będziesz miał do czynienia z dorosłymi ludźmi. Większość z nich dojrzało do tego żeby stwierdzić, że oni zawinili, w przeciwieństwie do jotpe dzieci.
sphinx123
12-08-2009, 12:16
Na uczelniach państwowych też utrzymują się półgłówki i nieroby. I idą tam z takich samych powodów, jakie podał Exodus. Albo chcą zakosztować "studenckiego życia" (czyli głównie imprezować), albo po prostu nie wiedzą, co z sobą zrobić, nie mają pomysłu na życie, a boją się iść do pracy. I takie cele przyświęceją nie tylko zupełnym półgłówką. Ludzi zainteresowanych intelektualnym rozwojem jest bardzo niewielu.
Albo mają rodziców lekarzy/prawników z przerośniętym ego, którzy od małego wywierają na nich presję, żeby za wszelką cenę skończyli studia takie jak rodzice. Pathetic.
@topic
Byłem spisany około 3 razy. Jeden policjant był trochę niekulturalny ale i tak skończyło się tym że z nim pożartowaliśmy xD
Swiete slowa, tylko znaczna czesc nastolatkow nie moze tego pojac, ze to oni zawinili, a policjant wykonywal swoja prace. JP100% i sprawa z glowy - i szacun wzrosnie i sumienie czyste ^^
Za spisywanie samo w sobie ciężko nienawidzić. Ale za sposób w jaki Cie traktują już może zmniejszyć sympatie.
CytrynowySorbet
12-08-2009, 12:22
Boże, ludzie, nie przesadzajcie już z tym "brakiem kultury"... Nie raz słyszałem babkę przy kasie klnącą, bo coś się popsuło, ktoś zapomniał kasy czy coś. I nie widzę bandy dzieci wołających "JE*AĆ KASJERKI!". Policjant to też człowiek, może być zestresowany, zdenerwowany, kląć też na was może (przemilczmy to, że jak znajomi powiedzą do ciebie "ty chuju" to się jakoś nie bulwersujesz).
A jak prowokujecie policjantów, co się zdarza pewnie w 99% przypadków "JP", to czemu tu się dziwić...
Świetne porównanie. Znajomych do ludzi obcych. Jeśli chodzi o ludzi obcych, to nie cierpię niczym nie uzasadnionego przeklinania i obrażania mojej osoby. Co mnie obchodzi, ze ma zły dzień? A spróbuj Ty policjantowi przekląć w twarz to zobaczysz ile jego obchodzi Twój dzien...
Albertus
12-08-2009, 12:39
So true ; )
@Ulrikk: Znam jedną piosenkę 52 Dębiec i ma ona zaszczytne miejsce na moim Zenku - jako jedyna, poza paroma Eminema, piosenka hip-hopowa (/rapowa, nie znam się).
@Albertus: widzisz, ludzi, którzy sobie spokojnie żyją, takie nieprzyjemności nie spotykają. Nigdy nie byłem na komisariacie, spisany byłem raz, dwa dodatkowe razy mi spisanie groziło.
a co powiesz na takie cos.
dobrych pare lat temu , spisano moich kolegow. (bardzo porzadni , dobre oceny , dobre rodziny (1 to wnuk burmistrza) itp. ) siedzieli pod blokiem i lepili balwana (bylo to naprawde dobrych pare lat temu) no i wokol caly snieg pozbierali i chcieli troszke zgarnac z samochodu ktory nalezal do rodzicow jednego z chlopcow , podjezdza policja i spisuja bawiace sie dzieci pod zarzutem "kradniecia sniegu" , do dzis dnia gdy rozmawiam z tymi kolegami placzemy ze smiechu wspominajac ta akcje , czy wedlug Ciebie takie zachowania policji sa normalne? i stawiaja ja w dobrym swietle? No do dzis dnia Ci koledzy mysla o policji jako o bandzie idiotow ktorzy nie maja nic lepszego do roboty tylko spisywanie za glupoty ( a oni nigdy nie sluchali Hip-Hopu bo od zawsze sluchali metalu i rocka ) wiec jak ta policja w kraju m byc szanowana ??? Jestem pewny ze w kazdym miescie znalazl bys z 15/20 podobnych histori ośmieszających policje.
Boże, ludzie, nie przesadzajcie już z tym "brakiem kultury"... Nie raz słyszałem babkę przy kasie klnącą, bo coś się popsuło, ktoś zapomniał kasy czy coś. I nie widzę bandy dzieci wołających "JE*AĆ KASJERKI!". Policjant to też człowiek, może być zestresowany, zdenerwowany, kląć też na was może (przemilczmy to, że jak znajomi powiedzą do ciebie "ty chuju" to się jakoś nie bulwersujesz).
A jak prowokujecie policjantów, co się zdarza pewnie w 99% przypadków "JP", to czemu tu się dziwić...
policja nie ma prawa klnac bo to jeden z zawodow tak jak ja to mowie panstwowych , powinni wykazywac kulture nawet jak ktos jest chamski. Wyobrazasz se ze premier albo sad wyzywa kogos od debili , ch*ow itp? (zreszta to tez sie dzieje ze politycy tak robia) ale tak byc nie powinno.
MasterofPuppets
12-08-2009, 12:46
Policjant jest osobą społeczną wiec musi zachować pełną kulturę :). Klną nauczycielki do Ciebie na lekcji ? Wiec dlaczego oni maja stać ponad prawem, bo maja "zły dzień", a jak sam uslyszy jakiś bluzg to od razu "dokumenciki prosze" :confused:
miszcz78
12-08-2009, 12:54
Moze tak samo jak niektorzy nienawidza policjatow, tak policja ma swoje "JC" (je*ac cywili) i 50% policji jest JC, a 50% normalnych. Ale nie ma watpliwosci - wszystko zaczelo sie od krakowskiej Firmy - najwiekszego hiphopowego gowna w kraju.
Seeleesee1992
12-08-2009, 12:58
Policjant jest osobą społeczną wiec musi zachować pełną kulturę :). Klną nauczycielki do Ciebie na lekcji ? Wiec dlaczego oni maja stać ponad prawem, bo maja "zły dzień", a jak sam uslyszy jakiś bluzg to od razu "dokumenciki prosze" :confused:
Lekarz też jest „osobą społeczną”. Mimo to za każdym razem gdy coś mi się stało, zostałem baaaardzo chłodno przyjęty w gabinecie. Raz gdy złamałem rękę, zbulwersowany pan doktor, który miał właśnie kończyć dyżur, przywitał mnie słowami „ojjjj kurwa, nie mogłeś sobie tej ręki kiedy indziej złamac?”, a później miał do mnie jakieś wyrzuty że musiał zostać dłużej w szpitalu. Za drugim razem, gdy skręciłem sobie palca spotkałem się z równie chłodnym przywitaniem. Lekarz robił wszystko od niechcenia, jakby badał maszynę a nie człowieka. Rozumiem że teraz powinienem iść na dwór i krzyczeć „Jebać Lekarzy!!!”.
Ofc. Nie mówię że każdy lekarz jest zły i niedobry, po prostu idąc waszym tokiem rozumowania, jak spotkam kogoś złego z określonej grupy społecznej/zawodu, mam pełne prawo ich wyzywać/gnoić/nienawidzić -.-
Za spisywanie samo w sobie ciężko nienawidzić. Ale za sposób w jaki Cie traktują już może zmniejszyć sympatie.
Tylko, że z reguły za samo to spisanie już zaczyna się nienawiść. To działa tak - "Jak oni mogli mnie spisać, jak śmieli ku**8 po*** suki*** czas mi zabrali, sram na nich etc".
Po prostu naprawdę spora część młodzieży myśli, że jest nietykalna. Gdy policja uświadamia im co innego, żywią nienawiść.
@Ulrikk: Znam jedną piosenkę 52 Dębiec i ma ona zaszczytne miejsce na moim Zenku - jako jedyna, poza paroma Eminema, piosenka hip-hopowa
Wspomniałem o nich, ponieważ ktoś tu wymienił ich w grupie tych 'gorszych'.
Jeszcze jedno pytanie- mówicie, że Peja też jest taki jotpe100% porównując go do HG, znam mało jego utworów ale wydaje mi się, że to dzieciarnia zrobiła z niego takiego hejtera policji.
@Ashlon
1) Cóż, bez przekleństw raczej nie dotarłoby do nikogo to, że są wściekli. Ale racja, trochę przesadzili.
2) Nie znam Cię, nie wiem jakie podejście masz do przyjaciół- być może przestałbyś się z kimś przyjaźnić, bo boci na tibii, jak niektórzy z tego forum, ale ja zawsze będę trzymał stronę rodziny/przyjaciół. Gdyby ktoś zabił kogoś z mojej rodziny to miałbym głęboko gdzieś, czy został sprowokowany, a gdyby to był policjant tym bardziej.
3) Pewnie rodzina wniosła skargę, ale i tak przegrają, co jest oczywiste w naszym kraju. Cytowany fragment raczej przenośnią nie jest, po prostu chcą się zemścić na zabójcy.
4) Wielu artystów w swoich utworach na pewno nawiązywało do tragedii z ich życia, a w inny sposób raczej by tego nie mogli rozpowiedzieć
5) Hg nie słucham(poza '63 dni chwały'), Peja jest mi znajomy tylko z 'Szacunek ludzi ulicy' oraz 'Być nie mieć', i trochę mu współczuje, bo banda dzieciaków za każdym razem, gdy wymieni słowo 'policja' się podnieca.
CytrynowySorbet
12-08-2009, 13:46
podjezdza policja i spisuja bawiace sie dzieci pod zarzutem "kradniecia sniegu"
Po wielu twoich postach naszła mnie myśl, że albo twoi kumple nie mają mózgów, albo własnej woli, albo coś z nimi nie tak. Założę się, że nie ma takiego prawa by spisywać za "kradzież śniegu" - policjant miałby problemy, tylko wystarczy CHCIEĆ zgłosić się do odpowiednich osób. I nie pisz, że się nie da, że znajomości, że to, że tamto, bo DA SIĘ. Tylko trzeba ruszyć dupę, a nie dawać się szmacić przez policjantów, a potem na forum tibia.pl jeździć po nich. Z takim podejściem nic się nie zmieni.
Jeszcze jedno pytanie- mówicie, że Peja też jest taki jotpe100% porównując go do HG, znam mało jego utworów ale wydaje mi się, że to dzieciarnia zrobiła z niego takiego hejtera policji.
Tak jak z każdego z tych raperów. Komercja. Ludzie obierają sobie ich za idolów, a oni po prostu śpiewają, to czego chcą ci ludzie.
Pewnie rodzina wniosła skargę, ale i tak przegrają, co jest oczywiste w naszym kraju.
Nie wiem czemu dla was wszystkich jest oczywiste, że w naszym kraju wszystkie sprawy w sądzie się przegrywa. Poza tym jesteśmy w UE, jeżeli w Polsce przegrywasz, to możesz odwoływać się dalej. No ale teraz pewnie ktoś powie, że w Europie wszystko przegrasz.
@up
jak najbardziej agreed, szczególnie jeżeli chodzi o brak mózgu
Seeleesee1992
12-08-2009, 14:00
Założę się, że nie ma takiego prawa by spisywać za "kradzież śniegu" - policjant miałby problemy
Policjant nie musi mieć konkretnego powodu żeby kogoś spisać. Spisywanie to nie kara za to że coś się zrobiło. Polega to na tym, że policjant w czasie patrolu spisuje kogo chce/kto mu podpadnie/kto mu się nie podoba/kto mu się spodoba. Później dostaje zgłoszenie że np. „na takiej i takiej ulicy wybito szybę”. Wtedy ów zły i niedobry policjant który was niepotrzebnie spisał, patrzy w swój kajecik i widzi, że w miejscu gdzie wybito szybę spisał wcześniej jakieś tam osoby, i w ten sposób ma już ewentualnych światków zajścia/podejrzanych wybicia szyby. Proste, ale skuteczne xP
@down
Powodem może być to, że nie spodobałeś się policjantowi. Z tego co wiem, nie ma określonych „powodów do spisania”.
Owszem, powód musi mieć, żeby spisać. I zawsze można się domagać, żeby ten powód podał. Powodem może być np. to, że w okolicy miała miejsce kradzież. (oczywiście bez problemu policjant może taki powód wymyślić i nie będziecie mieli możliwości sprawdzenia, czy mówi prawdę)
@up
Policjant nie może spisywać ot tak sobie. Musi Ci podać wiarygodny powód.
CytrynowySorbet
12-08-2009, 14:08
Policjant nie musi mieć konkretnego powodu żeby kogoś spisać. Spisywanie to nie kara za to że coś się zrobiło. Polega to na tym, że policjant w czasie patrolu spisuje kogo chce/kto mu podpadnie/kto mu się nie podoba/kto mu się spodoba. Później dostaje zgłoszenie że np. „na takiej i takiej ulicy wybito szybę”. Wtedy ów zły i niedobry policjant który was niepotrzebnie spisał, patrzy w swój kajecik i widzi, że w miejscu gdzie wybito szybę spisał wcześniej jakieś tam osoby, i w ten sposób ma już ewentualnych światków zajścia/podejrzanych wybicia szyby. Proste, ale skuteczne xP
Aha więc co w tym złego, bo nie widzę.
Aha więc co w tym złego, bo nie widzę.
Nic '
Kriptomer
12-08-2009, 14:11
Co do ojca, ja swojego widziałem 2x w życiu więc nie żałuje że go psy wje_bały, a co do "mody" to ja do policji nic nie mam. Nie powiem, raz byli u mnie w domu bo trochę 'nabałaganiłem' ale przymknęli też oko innym razem jak piłem z koleżanką wódkę na terenie prywatnym który ofc do nas nie należał
Albertus
12-08-2009, 14:22
Po wielu twoich postach naszła mnie myśl, że albo twoi kumple nie mają mózgów, albo własnej woli, albo coś z nimi nie tak. Założę się, że nie ma takiego prawa by spisywać za "kradzież śniegu" - policjant miałby problemy, tylko wystarczy CHCIEĆ zgłosić się do odpowiednich osób. I nie pisz, że się nie da, że znajomości, że to, że tamto, bo DA SIĘ. Tylko trzeba ruszyć dupę, a nie dawać się szmacić przez policjantów, a potem na forum tibia.pl jeździć po nich. Z takim podejściem nic się nie zmieni.
tak , u nas moze nie zglosisz do komendanta itp. ale jak by sie do wojewodzkiego zwrucic to pewnie by sie dalo. Ale wtedy juz nie ma zycia w tym miescie , u nas wprots policja mowi np. do mego kolegi ktorego pobili za nic (byl swiadkiem przestepstwa i nie chcial sprzedac jakiegos kolesia) i powiedzieli ze jak powie dla matki albo komus to go zlapia podrzuca narkotyki i siedzi. Wiec to nie jest tak ze hop-siup i poszedl naskarzyl , i co to da? ze zwolnia debila z pracy? na jego miejsce przyjdze 5 nastepnych. Jak juz cos z tym robic to trzeba cos porzadnego wymyslic zeby gra byla warta swieczki
tak , u nas moze nie zglosisz do komendanta itp. ale jak by sie do wojewodzkiego zwrucic to pewnie by sie dalo. Ale wtedy juz nie ma zycia w tym miescie , u nas wprots policja mowi np. do mego kolegi ktorego pobili za nic (byl swiadkiem przestepstwa i nie chcial sprzedac jakiegos kolesia) i powiedzieli ze jak powie dla matki albo komus to go zlapia podrzuca narkotyki i siedzi. Wiec to nie jest tak ze hop-siup i poszedl naskarzyl , i co to da? ze zwolnia debila z pracy? na jego miejsce przyjdze 5 nastepnych. Jak juz cos z tym robic to trzeba cos porzadnego wymyslic zeby gra byla warta swieczki
Życie to nie amerykański film.
Albertus
12-08-2009, 14:32
Życie to nie amerykański film.
To nie jest wcale film , tak u nas jest , i pewnie podobnie w calej Polsce , tylko ze ty i twoi koledzy poprostu sie z tym nie spotkaliscie bo moze mieszkacie w dobrej dzielnicy.
CytrynowySorbet
12-08-2009, 14:33
Tylko trzeba ruszyć dupę, a nie dawać się szmacić przez policjantów, a potem na forum tibia.pl jeździć po nich. Z takim podejściem nic się nie zmieni.
Policjant także podlega prawu - jeśli je łamie, to jak najbardziej możesz się odwołać. No i proszę, kto by pomyślał, tacy pro elo potężni jesteście, a psów się boicie ^^
To nie jest wcale film , tak u nas jest , i pewnie podobnie w calej Polsce , tylko ze ty i twoi koledzy poprostu sie z tym nie spotkaliscie bo moze mieszkacie w dobrej dzielnicy.
Szczecin ftw! q:
Albertus
12-08-2009, 14:37
Policjant także podlega prawu - jeśli je łamie, to jak najbardziej możesz się odwołać. No i proszę, kto by pomyślał, tacy pro elo potężni jesteście, a psów się boicie ^^
nie boimy sie , ale jak cos sie robi to nie tak jak sie spodziewa przeciwnik.
jakies pare miesiecy temu byla akcja ( ja tylko slyszalem o tym plotki) ze paru kolesi w kominiarach wpadli do psa do domu i powiedzieli ze jak jeszcze raz jakiegos dzieciaka uderzy to go zabija. Jak to sie skonczylo itp. to wam nie powiem bo nie wiem , musialbym popytac kolegow. A jak ktos powie ze to jest glupota/wymysl to powiem ze slyszalem to od osob doroslych i to calkiem normalnych ( nie zadnych pijakow ani ćpunów)
pozatym policja ma prawo za soba
To wyjątki. W każdym społeczeństwie się zdarzają. Może 2-3 historie ukazujące 'zło' policjantów, napisane w tym temacie mogą być prawdziwe, ale reszta to wymysły. Dlatego, jak wielu już tutaj powiedziało, nie oceniajcie policjantów po tych wyjątkach nagłaśnianych w mediach.
CytrynowySorbet
12-08-2009, 14:45
nie boimy sie , ale jak cos sie robi to nie tak jak sie spodziewa przeciwnik.
W tym przypadku policja spodziewa się że będziecie siedzieć cicho. I kto wygrywa? Policja.
pozatym policja ma prawo za soba
POLSKIE prawo - być może. Dalej są już bezbronni.
dobra... nie udalo mi sie nikogo sprowokowac xd ale i tak cos napisze
powiedzial mi to policjant zeby nie bylo...
generalnie to jest tak, ze dostaniesz wpi*rdol na dolku to nic, bo niczego im nie udowodnisz ale jak ty bys pobil policjanta to zazwyczaj masz tak przesrane ze sie nie wygrzebiesz z tego
a i ci co mieszkaja w dzielnicach dla elit, tatus zarabia kokosy a oni grzecznie chodza do liceum niech sie moze nie wypowiadaja. taka propozycja.
Owszem, powód musi mieć, żeby spisać. I zawsze można się domagać, żeby ten powód podał. Powodem może być np. to, że w okolicy miała miejsce kradzież. (oczywiście bez problemu policjant może taki powód wymyślić i nie będziecie mieli możliwości sprawdzenia, czy mówi prawdę)
@up
Policjant nie może spisywać ot tak sobie. Musi Ci podać wiarygodny powód.
No właśnie spisać może, bo to trafia tylko do raportu, oczywiście nie musisz mu podać danych i nic się nie stanie. No chyba że policjant niemiły to coś wymyśli na Ciebie, najczęściej niezgodnego z prawem, ale to już inna bajka.
Co do tematu JP to chciałbym dodać, że dotyczy on policjantów łamiących prawo, czepiających się o wszystko i traktujących jednych ludzi gorzej od innych. Gdy po 2 piwach wracasz z imprezy, a policja do Ciebie podjeżdża jest niegrzeczna, a na prośbę o podanie numeru oznaki grożą izbą wytrzeźwień, czy przymknięciem na 24 to przeciwko takim policjantom jestem.
Policjanci zwykle zgrywają kozaków przy młodzieży, może wynika to z tego, że Ci krawężnicy są za głupi, żeby skończyć jakieś studia, za małe jaja mają, żeby do wojska iść i tak właśnie zostają policjantami.
Podchodzi taki do kilku 17-18 latków i kozaczą, ale jak stoi w bramie 5-8 kolesi po 20, po których od razu widać, że zadymę robią to nawet nie podejdą.
Kiedyś miałem sytuację, że po jakiejś uroczystości w szkole poszliśmy w około 100+ osób na piwko, podeszło do nas 2 policjantów i grzecznie poprosiło, abyśmy poszli gdzieś dalej to piwko spożywać, bo w tym miejscu ludzie mogą widzieć i policję prosić, a interwencja nie potrzebna.
Później jak wracałem od znajomych się dowiedziałem (wszyscy pełnoletni w 4), byli na piwku niedaleko miejsca gdzie my. Tych 2 policjantów co nam grzecznie powiedziało im grozili, wyzywali ich, kazali wylać piwo, mandatem straszyli itp.
Więc taką policję jak najbardziej JP, ale inna sprawa jest jak ktoś coś Ci ukradnie to się na policję idzie i zgłasza, jeżeli robią coś w tej sprawie to git (za to pieniądze im płacą), a jak walną Ci komentarz, że Twoja wina, że Ci ukradli czy coś to również JP.
Kiedyś mojemu staremu ukradli malucha, sprawa poszła na policję. Malucha znaleźliśmy sami przypadkowo i na policję zgłosiliśmy, że został znaleziony, żeby sprawców szukali, a nie samochodu. Przyszedł list z policji, że Oni znaleźli samochód i sprawa zamknięta...
Co innego jak ktoś wybije szybę, policja go złapie i krzyczy JP! Dokonał aktu wandalizmu więc niech za to płaci.
Swoją drogą pona*******ałbym się z policją...
Edit:
generalnie to jest tak, ze dostaniesz wpi*rdol na dolku to nic, bo niczego im nie udowodnisz ale jak ty bys pobil policjanta to zazwyczaj masz tak przesrane ze sie nie wygrzebiesz z tego
Dokładnie tak, wygląda to mniej więcej w taki sposób, że najpierw podpisujesz karteczkę z jutrzejszą datą, że Twoje zdrowie nie ucierpiało podczas pobytu, a jak zgłosisz to komuś po fakcie to powiedzą, przecież data się zgadza. Powiesz komuś przed to przecież nie pokażą, że podpisałeś. A jak nie podpiszesz to pałą do puki podpiszesz.
a i ci co mieszkaja w dzielnicach dla elit, tatus zarabia kokosy a oni grzecznie chodza do liceum niech sie moze nie wypowiadaja. taka propozycja.
Na dołku nie ma lepszych i gorszych, a poza tym może do każdego mogą się dopieprzyć.
Albertus
12-08-2009, 15:17
W tym przypadku policja spodziewa się że będziecie siedzieć cicho. I kto wygrywa? Policja.
POLSKIE prawo - być może. Dalej są już bezbronni.
ja nie mowie ze siedze cicho , ja sie im przeciwstawilem i mam przez to przejebane ale to inna sprawa.
Czytając wasze wypowiedzi zaczyna mnie to przerażać. Policja wygląda tam jak faceci w kominiarkach napieprzający wszystko co się rusza w koło.
Tak, tylko w mojej dzielnicy dla elit żule dobijają się do drzwi do pomylili mieszkania, pijane siedemnastolatki 'imprezują' o pierwszej w nocy pod oknem i spotykasz plamy wymiocin na klatce bo ktoś akurat tam miał potrzebę. Hellyeah.
No właśnie spisać może, bo to trafia tylko do raportu
I on spisując Cię musi zapisać w raporcie, czy jak to się tam zwie, POWÓD spisania. Musi go również podać Tobie, jeśli tego zażądasz.
Gierubesoen
12-08-2009, 15:49
Musi go również podać Tobie, jeśli tego zażądasz.
Teoretycznie tak, praktycznie- jeśli spytasz o powód, najczęściej zostaniesz odebrany jako gówniarz który chce pocwaniakować i niczym dobrym się to nie skończy.
CytrynowySorbet
12-08-2009, 15:52
Teoretycznie tak, praktycznie- jeśli spytasz o powód, najczęściej zostaniesz odebrany jako gówniarz który chce pocwaniakować i niczym dobrym się to nie skończy.
Dlatego dobrze jest ze sobą nosić coś ala dyktafon, żeby nagrać "rozmowę" z policjantem : D Owneda by facet miał.
EDIT: Chyba, że to też zabronione? ._. To może niech jeszcze premiera aresztują ...
To zależy od sytuacji. Jeśli wiesz, że coś przeskrobałeś, to lepiej siedzieć cicho. Jeśli podejrzewasz, że jesteś spisywany, bo policjantowi nie podoba się Twój wygląd albo jest zwyczajnie złośliwy, to uważam, że dobrze jest pokazać, że nie zamierzasz dać sobą pomiatać i wiesz, że prawo jego też dotyczy. Jeśli nie będzie chciał podać powodu albo będzie Ci czymś groził, możesz poprosić go o podanie numeru odznaki policyjnej i złożyć na niego zażalenie. Pewnie nic nieprzyjemnego go w związku z tym nie spotka, ale ze swoich praw trzeba korzystać.
Albertus
12-08-2009, 16:03
Dlatego dobrze jest ze sobą nosić coś ala dyktafon, żeby nagrać "rozmowę" z policjantem : D Owneda by facet miał.
EDIT: Chyba, że to też zabronione? ._. To może niech jeszcze premiera aresztują ...
no u nas odrazu przeszukuja i zabieraja komurki , po to by dzieciak nie mogl nagrac rozmowy i zeby nie zadzwonil do starych. Ja komurki ze soba nie nosze , wogle jej nie laduje lezy se na pulce i raz nawet za to w mrorde dostalem bo jak pies powiedzial opruznij kieszenie i nie bylo tam komurki to zapytal mnie gdzie ja schowalem a ja mowilem mu ze nie mam... nie mogl uwierzyć...
aa i cos z tematu o ultrasach. tam napisales ze u nas jest male miasteczko i szybko sie rozchodzi.
Przyznam Ci tu racje , jak u nas cos sie stanie to zaraz o tym wszyscy wiedza.
MasterofPuppets
12-08-2009, 16:13
Albertus wszystkie Twoje posty wywołują usmiech na mojej twarzy :D:D. W rl tez taki bajkopisarz jestes? :)
sphinx123
12-08-2009, 16:14
Jak byłem z kumplami na mieście to też policja sprawdzała nam telefony. Generalnie dialog wyglądał tak:
Kumpel - Skoro panowie chcą nas przeszukać to chyba dostaniemy jakiś papierek, potwierdzenie?
Policjant - Możemy pojechać na komisariat, tam dostaniecie papierek, albo przeszukamy was tutaj.
Dlatego yebaci polcujie :/
CytrynowySorbet
12-08-2009, 16:18
Kumpel - Skoro panowie chcą nas przeszukać to chyba dostaniemy jakiś papierek, potwierdzenie?
Policjant - Możemy pojechać na komisariat, tam dostaniecie papierek, albo przeszukamy was tutaj.
Ja bym powiedział "To jedziemy na komisariat, a przy okazji chciałbym zamienić słówko z xxx (tutaj nazwa szefa policji, nie wiem, zwał jak zwał)". Co jak co, ale nikomu nie dam sobą szmacić.
Gierubesoen
12-08-2009, 16:23
Jeśli podejrzewasz, że jesteś spisywany, bo policjantowi nie podoba się Twój wygląd albo jest zwyczajnie złośliwy, to uważam, że dobrze jest pokazać, że nie zamierzasz dać sobą pomiatać i wiesz, że prawo jego też dotyczy. Jeśli nie będzie chciał podać powodu albo będzie Ci czymś groził, możesz poprosić go o podanie numeru odznaki policyjnej i złożyć na niego zażalenie. Pewnie nic nieprzyjemnego go w związku z tym nie spotka, ale ze swoich praw trzeba korzystać.
Jak trafi się taki skurczybyk, to nawet największa kultura i kurtuazja ani opanowanie nie pomogą. Po prostu, raz się uda raz nie. A najlepszym sposobem, żeby unikać takich sytuacji są szybkie nogi i oczy dookoła głowy :)
To wyjątki. W każdym społeczeństwie się zdarzają. Może 2-3 historie ukazujące 'zło' policjantów, napisane w tym temacie mogą być prawdziwe, ale reszta to wymysły. Dlatego, jak wielu już tutaj powiedziało, nie oceniajcie policjantów po tych wyjątkach nagłaśnianych w mediach.
Od tego posta przybyło kilka nowych historyjek. Zarazem nie przybyła żadna prawdziwa. No, może ta sfinksa jest prawdziwa, bo gdyby kłamał dodałby jeszcze kilka przekleństw do tego co wypowiada policjant.
Albertus
12-08-2009, 16:56
mozecie se nie wierzyc , mi na tym nie zalezy. Poprostu ja wiem dla siebie jaka jest policja.
Gierubesoen
12-08-2009, 16:58
Od tego posta przybyło kilka nowych historyjek. Zarazem nie przybyła żadna prawdziwa.
Oświeć mnie, skąd masz taką wiedzę?
I on spisując Cię musi zapisać w raporcie, czy jak to się tam zwie, POWÓD spisania. Musi go również podać Tobie, jeśli tego zażądasz.
Wedlug mnie takie pytanie nie ma sensu, bo sie na ciebie odrazu gorzej patrza i ci moga dac mandat z jakiegos blahego powodu. Dla przykladu podam wlasne niemile doswiadczenie z policja. Jakies 2,5 roku temu lekko po 18stce sam trafilem na dolek, powod w sumie powazny, ale tak naprawde to byl przypadek, wina na pewno nie byla adekwatna do kary(zawiasy). Z poczatku wogole sie nie czulem jak winny czlowiek, tylko jakby mnie zlapali przez pomylke, i tak sobie siedze na krzesle i czekam nawet nie wiem na co, na przeciwko mnie jest pokoj i siedzi z 8 policjantow. I ciagle mi dojebuja, cos tam jada, juz sie zdenerwowalem troche i mowie, ze chcialbym poznac personalia tego najbardziej aktywnego. To jednak nie byl dobry pomysl, pierw ten typ sie zdziwil, zachowal sie tak jakby sie przestraszyl, ale nagle zaczeli cos bluzgac i straszyc itp. Mowili miedzy innymi "madralinski sie znalazl, nie takich juz tutaj mielismy wrzuty". To pokazuje obraz wiekszosci policji, na pewno naduzywaja swojej wladzy. Czesto sie zdarzalo, ze jak jakis kumpel wyladowal na dolku to zostal pobity, oczywiscie bez zadnego wiekszego powodu.
Jeszcze inna sprawa, co do madnatow. Kiedys na kacu okolo 10 rano wyszlismy z 2 kolegami i poszlismy na REDSA! siedlismy na boisku zmarnowani, nic nie robilismy piwo dopiero co otwarte, nawet chyba lyka nie wzialem, patrzymy Policja jedzie, zatrzymali sie przed brama od boiska, odrazu dodam ze w okolicy nie bylo nikogo, zreszta co komu moglo to przeszkadzac. Policjanci zawolali "podejdzcie tutaj, a bedzie mniej". Podeszlismy, bo w sumie juz nie ten wiek zeby uciekac i oczywiscie skonczylo sie staniem 30 minut kolo kabaryny i 100 zl na glowe.
Dla porownania czasen wieczorami, jak na boisku siedzialo 20 osob i wszyscy pili alkohol i troche halasowali, gdy przejezdzala kabaryna na przeciwko(boisko jest wzdluz drogi) to zamiast podejsc i wlepic mandaty albo chociaz poprosic o pojscie gdzies indziej, samochod przyspieszal i tyle ich bylo widac.
Te przyklady pokazuja tchorzostwo i hamstwo policjantow, oczywiscie nie wszystkich, ale mysle, ze wiekszosci. Nawet jesli wsrod tych 8miu byli jacys porzadni, to i tak ulegaja presji wiekszosci, wiec nic nie robiac, staja sie tacy sami. Dodam jeszcze, ze ja szczerze mowiac do Policji nic nie mam, ale jednak z ponad polowa ktora sie spotkalem, nie chcialbym sie wiecej spotkac i nie mam na mysli oficjalnie, po prostu nie chcialbym miec takich znajomych.
Najbezpieczniej jest zgrywać głupiego jasia i przyznać im rację, bo o to chodzi, ale według mnie nie można dawać się zeszmacić, pytać o numer odznaki, który podać musi policjant bo jest to jego identywfikaror. Jak chcą jechać na posterunek to proszę bardzo, walić skargi na wszystkich, nagrywać telefonami wszystko, później publikować. Na forum TVN 24 jest już temat, gdzie można umieszczać takie nagrania, zdjęcia.
Niech nie myślą, że zawsze będą bezkarni!
__HAPPY_SVEN__
12-08-2009, 17:33
Skd nienawiść do policji ?
Z tąd:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=203141&page=39
@up
Masz rację, większość PP (Panów Policjanterów) mocna jest w grupie (tj. 8 na 1 wrzucali), a jak jest już z 20 to uciekają gdzie tonfy rosną.
MasterofPuppets
12-08-2009, 17:33
Albo te ich mądre odpowiedzi:
-A za co zostaje spisany?
-Nie pyskuj tylko podaj imię ojca. :|
Takiemu tylko w ryja dać, to się może w końcu nauczy, ale za dużo przypału .. Oni na meczach mogą tłuc pałami ile wlezie, o tym co sie dzieje w drodze powrotnej nie wspomne ...
Co do meczy to jeżeli prewencja trzyma szyk a idioci, bo inaczej nazwać się tego nie da lecą na nich, a potem płaczą, że policja ich pobiła to jest żałosne.
Po co robić zadymy na stadionach i wszystko niszczyć, takich hooliganów to nie żałuję. Chcą się bić niech idą na ring, albo sobie zrobią gdzieś daleko ustawkę, bo jeżeli dewastacja to dobra zabawa to nie wiem jaka może być lepsza.
DaimenPro
12-08-2009, 17:39
Ej a czemu wy tak przeżywacie z tym spisywaniem. Spiszę was i tyle wszyscy mają wyjebane na ten jego notatniczek. Mnie już wielokrotnie spisywała policja i jakoś nic się nie dzieje z powodu jedenastu biografi na mój temat w tej jego trylogii -.- oni mają w dupie za co spisują. nie mówie że wszyscy są tacy ale większość spisuje tylko po to żeby dostawać punkty za to jaki to on jest pracowity. Nie mam nic do policji tylko do dzielnicowych tyle na ten temat.
sphinx123
12-08-2009, 17:44
Policjanci mają dzienną normę do wyrobienia jeżeli chodzi o spisywanie ludzi. To taka formalność, żeby np. złapać osoby poszukiwane czy ludzi z kradzionymi telefonami. A powód że akurat spisali Ciebie a nie kogoś innego? Miałeś pecha, ale spisanie nie boli.
Skd nienawiść do policji ?
Z tąd:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=203141&page=39
Raczej z ludziej głupoty. Oskarżać rap o to, że przez niego debile jebajom policje to tak, jak oskarżać ludzi tworzących sztućce o to, że mordercy używają jednego z nich (nie chodzi o łyżkę) do zabijania. Btw, wskaż mi jakieś jedno zdanie, w którym Eldo nawołuje do nienawiści policji.
CytrynowySorbet
12-08-2009, 17:48
Spiszę was
POLICJANT! NA STOS GO!!!
Raczej z ludziej głupoty. Oskarżać rap o to, że przez niego debile jebajom policje to tak, jak oskarżać ludzi tworzących sztućce o to, że mordercy używają jednego z nich (nie chodzi o łyżkę) do zabijania. Btw, wskaż mi jakieś jedno zdanie, w którym Eldo nawołuje do nienawiści policji.
O widelec?
Rap jest robiony po to, żeby go sprzedawać. A kupią gówniarze, którzy znajdą sobie w twórcach autorytety. Twórcy autorytetami zostaną gdy gdy zaciekawią gówniarzy, a że gówniarzy interesują narkotyki, alkohol, seks i przemoc to jest najlepszy pomysł na rap. Może kiedyś miało to coś wspólnego z gangsterką, ale teraz wszystko jest nastawione na grupy docelowe. Jak ktoś tworzy coś ambitnego to na 90% się na tym nie dorobi majątku.
CytrynowySorbet
12-08-2009, 17:59
Rap jest robiony po to, żeby go sprzedawać. A kupią gówniarze, którzy znajdą sobie w twórcach autorytety. Twórcy autorytetami zostaną gdy gdy zaciekawią gówniarzy, a że gówniarzy interesują narkotyki, alkohol, seks i przemoc to jest najlepszy pomysł na rap. Może kiedyś miało to coś wspólnego z gangsterką, ale teraz wszystko jest nastawione na grupy docelowe. Jak ktoś tworzy coś ambitnego to na 90% się na tym nie dorobi majątku.
Dokładnie, tak samo Feel jest dla kobiet w średnim wieku.
Gordorczyk
12-08-2009, 18:12
popieram w 100%
CytrynowySorbet
12-08-2009, 18:16
popieram w 100%
A jeśli ktoś mieszka w normalnej okolicy? Też ma wyjść? ;< To trzeba zmienić nazwę tematu na "Nienawidzimy Policję" ;<
Seeleesee1992
12-08-2009, 18:17
@Gordorczyk i gumcajs
To mnie ku*wa rozwaliliście… Jak komuś się lepiej powodzi to nie może mieć swojego zdania w tej sprawie? Gratz muski :P
Btw. Żeby nie było, że jestem „łże-elitą” i się wypowiadam w temacie – no więc nie jestem z „elity”, a każdy kto jest z Jelcza-Laskowic (miejscowości w której mieszkam) zna dzielnice „fabryczną” w której mieszkam, zgadnijcie dlaczego ją znają? Podpowiem, że nie dlatego że mieszka tutaj elita miasta xP
sphinx123
12-08-2009, 18:21
Siedzicie w tych liceach i nic nie wiecie o życiu. Ja dostałem tonfą w łeb i dzięki temu doświadczeniu jestem prawie wszechwiedzący.
@Andrew
To była ironia. Pozdro i poćwicz =D
Gordorczyk
12-08-2009, 18:27
@Gordorczyk i gumcajs
To mnie ku*wa rozwaliliście… Jak komuś się lepiej powodzi to nie może mieć swojego zdania w tej sprawie? Gratz muski :P
bo taki byl w dupie i gowno widzial?
sphinx123
12-08-2009, 18:32
Wychodzi na to, że trzeba być kryminalistą z patologicznej rodziny żeby mieć kłopoty z policją? Dziwne. Przecież srają się podobno do wszystkich, bez względu na to czy coś zrobił czy też nie.
Seeleesee1992
12-08-2009, 19:00
bo taki byl w dupie i gowno widzial?
Jak to mawia moja Pani Psor (w sensie nauczycielka ;P) z Podstaw Logistyki: „O BOWE!!!”. Kretynizm na tym forum nie zna granic ;O
PS. Od teraz mogą pisać tutaj tylko ci, którzy dostali wpierdol od policji (oczywiście za niewinność!).
A jeśli ktoś mieszka w normalnej okolicy? Też ma wyjść? ;< To trzeba zmienić nazwę tematu na "Nienawidzimy Policję" ;<
I dopisać - tylko dla marginesu.
Siedzicie w tych liceach i nic nie wiecie o życiu. Ja dostałem tonfą w łeb i dzięki temu doświadczeniu jestem prawie wszechwiedzący.
Moja wina, że za głupi jesteś na liceum? Przecież do dobrego liceum może iść każdy co sobą reprezentuje choć minimum wiedzy i umiejętności.
Jeżeli ktoś wolał siedzieć na podwórku niż w szkole to świadczy o tylko o nim, a to, że się ktoś nie uczył i czepia się tych którzy ciężko na swój sukces zapracowali to lekka przeginka.
Co do pojęcia, kto nie poznał życia. Jak dla mnie życia nie poznał ktoś kogo ulica wychowała, bo to nie życie tylko syf. Życie zaczyna się od pewnego poziomu.
sphinx123
12-08-2009, 19:43
I dopisać - tylko dla marginesu.
Moja wina, że za głupi jesteś na liceum? Przecież do dobrego liceum może iść każdy co sobą reprezentuje choć minimum wiedzy i umiejętności.
Jeżeli ktoś wolał siedzieć na podwórku niż w szkole to świadczy o tylko o nim, a to, że się ktoś nie uczył i czepia się tych którzy ciężko na swój sukces zapracowali to lekka przeginka.
Co do pojęcia, kto nie poznał życia. Jak dla mnie życia nie poznał ktoś kogo ulica wychowała, bo to nie życie tylko syf. Życie zaczyna się od pewnego poziomu.
Chodzę do liceum. Wszystkie przedmioty poza ścisłymi to BANAŁ. Widziałem zeszyt mojego kolegi z budowlanki, muszą tam robić takie projekty że szczena opada i prędzej bym się zesrał na ten papier niż zrobił chociaż 10% takiego planu. Jak widzę ludzi z mojej klasy, czyli osoby nieznające się praktycznie na niczym, ich umiejętności ograniczają się do wkłuwania i lizania dupy nauczycielom, nie mające zainteresowań a na słowo "piwo" uciekające z płaczem do wychowawczyni, to właśnie widzę tych twoich "ludzi reprezentujących coś sobą"... Prawda jest taka że bardziej swobodnie czuję się w gronie tych tzw. przez Ciebie LUDZI ULICY, którzy przynajmniej mówią prosto z mostu i są szczerzy, niż wśród YnTeLyGenCji z mojego liceum, która zazdrości Ci wszystkiego w czym jesteś lepszy i tylko kombinuje jak bardziej oczernić Cię w oczach nauczycieli czy reszty uczniów i byliby w stanie wydymać własne matki byle tylko dostać świadectwo z paskiem. Tyle.
CytrynowySorbet
12-08-2009, 19:51
Chodzę do liceum. Wszystkie przedmioty poza ścisłymi to BANAŁ. Widziałem zeszyt mojego kolegi z budowlanki, muszą tam robić takie projekty że szczena opada i prędzej bym się zesrał na ten papier niż zrobił chociaż 10% takiego planu. Jak widzę ludzi z mojej klasy, czyli osoby nieznające się praktycznie na niczym, ich umiejętności ograniczają się do wkłuwania i lizania dupy nauczycielom, nie mające zainteresowań a na słowo "piwo" uciekające z płaczem do wychowawczyni, to właśnie widzę tych twoich "ludzi reprezentujących coś sobą"... Prawda jest taka że bardziej swobodnie czuję się w gronie tych tzw. przez Ciebie LUDZI ULICY, którzy przynajmniej mówią prosto z mostu i są szczerzy, niż wśród YnTeLyGenCji z mojego liceum, która zazdrości Ci wszystkiego w czym jesteś lepszy i tylko kombinuje jak bardziej oczernić Cię w oczach nauczycieli czy reszty uczniów i byliby w stanie wydymać własne matki byle tylko dostać świadectwo z paskiem. Tyle.
Dziwną masz szkołę ;l
Boże, a ja myślałem że mam zjebane życie... Teraz widzę, że żyję w Utopii!
Lol, sfinks nie przesadzasz trochę? xd Nigdy nie spotkałem się z czymś takim w moim LO. Przynajmniej nie na taką skalę.
sphinx123
12-08-2009, 19:58
U mnie tak jest, bo to tzw. jedno z "lepszych" w mieście. Czy ktoś kto odmawia sobie przyjemności, trzyma jakiś poziom? Asceza chyba wyszła z mody jakoś razem ze średniowieczem, ale co ja tam wiem.
@down
W moim tak jest. Może wpływ cieków wodnych? ...
U mnie tak jest, bo to tzw. jedno z "lepszych" w mieście. Czy ktoś kto odmawia sobie przyjemności, trzyma jakiś poziom? Asceza chyba wyszła z mody jakoś razem ze średniowieczem, ale co ja tam wiem.
Jakimś cudem w moim liceum takie sytuacje nie miały miejsca. A tłumaczenie, 'bo to jedno z 'lepszych' w mieście' tłumaczeniem nie jest.
@up
W moim było zupełnie przeciwnie... A kiepską szkołą to ono nie było.
Tylko, że z reguły za samo to spisanie już zaczyna się nienawiść. To działa tak - "Jak oni mogli mnie spisać, jak śmieli ku**8 po*** suki*** czas mi zabrali, sram na nich etc".
Po prostu naprawdę spora część młodzieży myśli, że jest nietykalna. Gdy policja uświadamia im co innego, żywią nienawiść.
W sumie masz racje. Nie kazdy podchodzi do tego z dystansem.
spider-bialystok
12-08-2009, 20:02
Bo wiekszosc ludzi to cipki, ktorzy nie zareaguja nawet na najwieksze chamstwo i bandyctwo, bo sie boja. Potem takie bydlo nabiera poczucia bezkarnosci i wszystko brnie jeszcze dalej.
Jest to tym smieszniejsze, ze te dresiki to zazwyczaj przepite, wychudzone chlopaczki o wadze 50-60kg, ktorzy silowni w zyciu na oczy nie widzieli. Ale coz, wygodniej jest nie reagowac i narzekac w internecie.
A jeszcze bardziej brakowalo kibica-gimnazjalisty :D
Wielkimanitu
12-08-2009, 20:03
Czy ktoś kto odmawia sobie przyjemności, trzyma jakiś poziom?
Czy jak ktoś pije/jara/ćpa to automatycznie staje się fajnym?
Wszędzie tak jest nie tylko w szkole, tyle, że z grupy takie osoby możesz wykluczyć, a ze szkoły nie. Sam chodziłem do jednego z najlepszych liceum w moim mieście i jakoś ten okres wspominam świetnie, dużo melanży i ogólnie niezłą atmosfera, ale jak przyszedł jakiś burak i kozaczył co to nie on no to nie miał poważania w grupie.
sphinx123
12-08-2009, 20:08
Czy jak ktoś pije/jara/ćpa to automatycznie staje się fajnym?
Chodziło mi np. o oderwanie się od książki i spędzenie miłego czasu ze znajomymi. To forum tak ma, lubi się wpadać ze skrajności w skrajność.
Chodziło mi np. o oderwanie się od książki i spędzenie miłego czasu ze znajomymi. To forum tak ma, lubi się wpadać ze skrajności w skrajność.
Jak dla mnie bardziej ze skrajności. Jeżeli ktoś lubo inaczej spędzać czas to jego spawa, nikogo do niczego nie zmusisz. A jak ktoś podlizuje się nauczycielom to też jego sprawa! Jeden się dużo uczy, a drugi podlizuje - obije osiągną cel, tylko kto jest sprytniejszy?
A jeżeli ktoś nie pije, nie ćpa, nie pali, nie używa wulgaryzmów i nie wozi się po ulicach to nic w tym dziwnego, że policja go nie zatrzyma, bo z jakiej by bogatej rodziny nie był koleś, a idzie z butelką piwa w łapie i z kiepem w gębie to nie przejdzie obojętnie obok policji (inna sprawa jak ktoś jest dzieckiem znanego polityka, ale to też nie znaczy, że życia nie zna).
@sphinx123
Chyba chodzimy do tej samej szkoły.. Oo
Gordorczyk
12-08-2009, 22:51
A jeszcze bardziej brakowalo kibica-gimnazjalisty :D
gimnazjum juz skonczone musku
spider-bialystok
13-08-2009, 00:01
gimnazjum juz skonczone musku
To moze w koncu wyrosniesz z kibicowania. Wiesz, na poczatku liceum wiekszosc chlopakow jarala sie kibicowaniem. W III klasie wszyscy sie wyrobili i w sumie kazdy mial juz wyjebane :D
Dziwne, to skad sie biora prawdziwi fanatycy w wieku 18/20/25/30 ! lat?
Bo w tym wieku 20 lat pojawiają się nowi, którzy wcześniej nie bawili się w kibicowanie.
spider-bialystok
13-08-2009, 00:20
Dziwne, to skad sie biora prawdziwi fanatycy w wieku 18/20/25/30 ! lat?
Nie wiem, moze w technikach i zawodowkach jest inaczej.
Dark Sven
13-08-2009, 00:30
Kurwa! Ten temat robi się coraz śmieszniejszy :D.
Gordorczyk
13-08-2009, 01:16
To moze w koncu wyrosniesz z kibicowania. Wiesz, na poczatku liceum wiekszosc chlopakow jarala sie kibicowaniem. W III klasie wszyscy sie wyrobili i w sumie kazdy mial juz wyjebane :D
tak sie sklada ze jestem w technikum (gastronomiczne)
i kibicowanie ni jest zarezerwowane dla mlodziezy, na mlynie widuje osoby ponad 20,30 lat a czasem nawet jeszcze starszych
Po prostu najwiecej takich 15latkow deklaruje sie jako tru kibole, ktorzy chodza na wszystkie ustawki, a w rzeczywistosci moze 10% z nich tak robi. Natomiast w wieku 20 lat ci co nie chodzili, juz nawet nic nie mowia i zostaja tylko ci, ktorych to juz jaralo na calego. Niektorzy lubia takie zycie, wiec majac 30 lat dalej sie w to bawia. To co jak mmorpg tylko ze w rl. Z prawdziwym zyciem ma niewiele wspolnego, to raczej zabawa...
MasterofPuppets
13-08-2009, 08:35
Następni kurwa wielcy znawcy, którzy mecz oglądali w tv najwyżej...
Następni kurwa wielcy znawcy, którzy mecz oglądali w tv najwyżej...
Ale że co? Może pokażesz w którym miejscu konkretnie ktoś odbiegł od prawdy?
@Exodus: cóż, są różne sytuacje. Np. w wypadku tego Reddsa na boisku zastanawiam się, czy mieli w ogóle prawo wlepić wam mandat, bo z tego co wiem miejsce publiczne to z definicji park, plac lub ulica - chyba, że boisko zaliczamy do placów ; ) W każdym razie na pewno nie powinni wlepiać mandatu. Może miałem szczęście trafiając na ludzkich policjantów ; )
@up
Masz rację, większość PP (Panów Policjanterów) mocna jest w grupie (tj. 8 na 1 wrzucali), a jak jest już z 20 to uciekają gdzie tonfy rosną.
Ale tak naprawdę, kto jest mocny we dwóch przeciwko 20? Poza Albertusem, który z miłą chęcią rzuciłby się z siekierą na 20 Żydów czy Murzynów, rzecz jasna ; ) Nie nazywałbym tego tchórzostwem, bardziej rozsądkiem. Ja osobiście byłem pod wrażeniem odwagi kontrolerów biletów w pociągu relacji Kostrzyn-Bielsko-Biała (powrót z Woodstocku). Ludzie siedzą na podłodze, głodni, brudni i przemoczeni (bo całą drogę z pola na dworzec ulewa), przejścia praktycznie nie ma (bo taki ścisk) a ci odważnie przeszli bilety sprawdzać ; ) Swoją drogą, po tym pociągu ze 4 dni mnie j*bało w krzyżu i miałem 39 st. gorączki.
@Seeleesee: mieszkasz w Jelczu? Nie macie tam przypadkiem takiego bajorka? Jak byłem mały (2-4 lata) pojechałem tam z mamą i zdołałem zgubić się w tłumie, jedna z niewielu (w sumie ze trzech) rzeczy, które pamiętam z tak wczesnego dzieciństwa ; ) Mogę jednak mylić miejscowość ; )
@Sphinx: dwa najlepsze licea w Opolu (inna sprawa, że mamy ich wszystkiego chyba 6), czyli moje i LO2, to jednocześnie chyba dwa najwięcej pijące licea w Opolu. Masz dziwną szkołę ; )
Jest to tym smieszniejsze, ze te dresiki to zazwyczaj przepite, wychudzone chlopaczki o wadze 50-60kg, ktorzy silowni w zyciu na oczy nie widzieli. Ale coz, wygodniej jest nie reagowac i narzekac w internecie.
Nie widzę problemu w upomnieniu trzynastolatka z komórką, ale nie widzę też w tym sensu - zacznie rzucać k*rwami jaki to on nie dorosły etc., po co mi to, wysiadam za pięć przystanków a on pewnie 2 przystanki wcześniej - koło blokowiska.
@Gordorczyk: kibice won do tematu ultrasów.
@down: 18-latka z komórką jeszcze w autobusie nie widziałem, tacy ludzie są już nieco dojrzalsi. I nie wiem, czy bym upomniał, zależy jaki byłby to osiemnastolatek - nie ukrywam, że nie uważam się za kozaka ; )
Inaczej: wiem, że bym nie upomniał, tak samo jak nie upominam tych trzynastolatków. Ale mogłaby być dodatkowa przyczyna ; )
spider-bialystok
13-08-2009, 11:22
Nie widzę problemu w upomnieniu trzynastolatka z komórką,
Ale osiemnastolatka juz bys nie upomnial?
po co mi to, wysiadam za pięć przystanków a on pewnie 2 przystanki wcześniej - koło blokowiska.
Typowe myslenie wiekszosci polakow.
Offtopując od tematu.
Oczywiście, jade do szkoły, zmęczony, zaspany, zdołowany wizją nauki i co najważniejsze sam, ale jak tylko usłysze rap lecący z drugiego końca autobusu (zapewne, z siedzeń na tyłach) to nie bacząc na innych pasażerów przecisne się do panów dresów (z głośnym puszczaniem muzyki w autobusie zetknąłem się kilka razy, i zawsze była to jakaś grupa) i grzecznie zwrócę im uwagę. :cup: No pewnie, właśnie podałem plan postępowania dla 90 % osób na tym forum, no nie?
@down
Właśnie. : D
sphinx123
13-08-2009, 12:06
Offtopując od tematu.
Oczywiście, jade do szkoły, zmęczony, zaspany, zdołowany wizją nauki i co najważniejsze sam, ale jak tylko usłysze rap lecący z drugiego końca autobusu (zapewne, z siedzeń na tyłach) to nie bacząc na innych pasażerów przecisne się do panów dresów (z głośnym puszczaniem muzyki w autobusie zetknąłem się kilka razy, i zawsze była to jakaś grupa) i grzecznie zwrócę im uwagę. :cup: No pewnie, właśnie podałem plan postępowania dla 90 % osób na tym forum, no nie?
Oczywiście =) Jeżeli panowie dresy nie będą chcieli współpracować i użyją siły, to współpasażerowie na pewno zareagują i Tobie pomogą :) Nie, nie odwrócą wzroku i nie będą udawali że nic nie widzą, to w końcu Polska, tu każdy sobie pomaga w potrzebie (:
@down
Prawda. Ostatnio dostałem w łeb z łokcia, odpowiedziałem uderzeniem w brzuch, dres na to "Weź się nie rzucaj!" z takim wyrzutem jakbym go pierwszy zaatakował. Na tym się skończyło.
spider-bialystok
13-08-2009, 12:44
Z doswiadczenia wiem, ze przecietny dres lezy po jednym dobrym strzale, skteczne jest tez uderzenie durnym lbem o porecz. Najczesciej jednak wystarczy dobra postura i upomnienie.
Ale tlumaczcie sie przed soba jak chcecie tylko potem nie narzekajcie, ze zaczepia was banda gowniarzy gdy idziecie sobie spokojnie z dziewczyna.
Gierubesoen
13-08-2009, 13:01
Przeciętny dres nie chodzi sam, więc wylądujcie na ziemie ;d
Seeleesee1992
13-08-2009, 13:22
Ale osiemnastolatka juz bys nie upomnial?
Jak tak patrzę na dzisiejszych trzynastolatków, to bardziej się ich boję niż „dorosłych” osobników. Z osiemnastolatkiem można zawsze ponegocjować (no chyba że się trafi totalny bezmózg), a z autopsji wiem że taka gównarzeria w wieku 12-13 lat, pierwsza żuci się na Ciebie z piąchami, a późnej jeszcze w łeb od moherów dostaniesz że młodszych bijesz/zaczepiasz :/
Dobra,zamknij pizdę pro metaloffcu krzyknij ave szatan może lepiej się poczujesz =(
Jako metalowiec poczułem się urażony! Pizdy nie zamknę (bo jako-takiej nie mam), krzyknąłem "ave szatan" (aż kot z pokoju uciekł), ale jakoś się nie poczułem lepiej :/ Jak już ktoś zaatakuje twoją muzykę/filozofię życia, to nie możesz kulturalnie jej bronić? To chyba świadczy o twoim poziomie xP
@Lasooch
Taak mamy tutaj takie bajorko, w sumie jedyna atrakcja w mieście. ;D
Ale tak naprawdę, kto jest mocny we dwóch przeciwko 20? Poza Albertusem, który z miłą chęcią rzuciłby się z siekierą na 20 Żydów czy Murzynów, rzecz jasna ; ) Nie nazywałbym tego tchórzostwem, bardziej rozsądkiem. Ja osobiście byłem pod wrażeniem odwagi kontrolerów biletów w pociągu relacji Kostrzyn-Bielsko-Biała (powrót z Woodstocku). Ludzie siedzą na podłodze, głodni, brudni i przemoczeni (bo całą drogę z pola na dworzec ulewa), przejścia praktycznie nie ma (bo taki ścisk) a ci odważnie przeszli bilety sprawdzać ; ) Swoją drogą, po tym pociągu ze 4 dni mnie j*bało w krzyżu i miałem 39 st. gorączki.
Też jechałem pociągiem wracającym z Woodstocku i nie wiem czego konduktor miałby się bać, wszyscy bardzo mili, zaprosili do przedziału gdzie było miejsce, byli bardzo rozmowni i uprzejmi, częstowali jedzeniem, browarkami. Nie czułem z ich strony żadnego zagrożenia, a nawet czułem się komfortowo.
A jazda pociągiem to nie jest jazda tramwajem, gdzie można na gapę :P. Wszyscy mają bilety, a jak ktoś nie ma to płaci konduktorowi za bilet.
Mnie zawsze wnerwia jak w tramwaju siedzi kilku kolesi i bluzgają na cały tramwaj. W takich sytuacjach upominam ich i to działa, bo wszyscy się na nich patrzą i jest im po prostu głupio.
Też jechałem pociągiem wracającym z Woodstocku i nie wiem czego konduktor miałby się bać, wszyscy bardzo mili, zaprosili do przedziału gdzie było miejsce, byli bardzo rozmowni i uprzejmi, częstowali jedzeniem, browarkami. Nie czułem z ich strony żadnego zagrożenia, a nawet czułem się komfortowo.
Na Woodstock w pociągu było zaj*biście, powrót był straszny. Ludzie mili, owszem, ale nie zapraszali do przedziałów gdzie było miejsce - miejsca po prostu nie było.
http://img504.imageshack.us/img504/3830/1007998.jpg
Mniej więcej tak przez 7 i pół godziny w przemoczonych ubraniach... to mniej-więcej połowa 'przedziału' (przestrzeń między końcem wagonu a wyjściem z wagonu), druga połowa tak samo wypchana, siedziałem oparty o drzwi między wagonami i ciągnęło mi zimnem po plecach, za mną w miejscu między wagonami ktoś spał a za nim to samo co u nas ;)
Atmosfera miła, ale wiadomo, ludzie wk*rwieni na PKP.
@down: owszem, na szczęście (?) mam bardzo stępiony zmysł powonienia ; )
Bez obrazy, ale chyba nieźle musiało tam jebać? xD
Gierubesoen
13-08-2009, 14:38
Mniej więcej tak przez 7 i pół godziny w przemoczonych ubraniach... to mniej-więcej połowa 'przedziału' (przestrzeń między końcem wagonu a wyjściem z wagonu), druga połowa tak samo wypchana, siedziałem oparty o drzwi między wagonami i ciągnęło mi zimnem po plecach, za mną w miejscu między wagonami ktoś spał a za nim to samo co u nas ;)
Marudzisz, przez połowę podróży z Gdańska spałem na stojąco (stałem tylko dlatego że nie było gdzie upaść), dopiero po 6h mogłem wygodnie rozłożyć się w przerwie między wagonami, ułożyć głowę na kartonach po pizzy a zmarznięte nogi ogrzać w pustym kubełku z KFC (podziękowania dla chłopaków za sponsoring prowiantu)... A konduktorzy mili, chyba rozumieli trudności "dnia wczorajszego" :)
Ty sie za kogo kurwa uważasz brudasie, ze mówisz kto gdzie ma siedzieć?
No, teraz czekam na warna -.-
Czy to nie ty wyganiałeś część userów z tego tematu?
No a jeżeli nie ty to i tak kto inny to robił, a skoro on tak może i jeszcze spotkał się z aprobatą, to Lasooch ma do tego takie samo prawo.
MasterofPuppets
13-08-2009, 15:18
Czy to nie ty wyganiałeś część userów z tego tematu?
No a jeżeli nie ty to i tak kto inny to robił, a skoro on tak może i jeszcze spotkał się z aprobatą, to Lasooch ma do tego takie samo prawo.
Coś Ci się pomyliło ;)
Tak czy siak ktoś (z kiboli) wyganiał część użytkowników z tego tematu, tak więc Lasooch idąc za jego przykładem wygonił też kiboli.
MasterofPuppets
Nie zacytuję Twojej poprzedniej wypowiedzi, ponieważ jakąś kulturę osobistą z domu wyniosłem (choć niektórzy uważają, że mam "luki w wychowaniu").
Szczerze powiedziawszy czuję się bezpieczniej jak dosiada się do mnie 10 metali, albo state'ów, lub kilku dresów z jakiegoś podwórka niż 2 skinheadów. Nigdy nie wiadomo co skinom odwali. Walczą ze wszystkimi mniejszościami a sami są w mniejszości, a za swoje niepowodzenia życiowe oskarżają innych.
Sformułowanie czysta rasa jest najgłupszym co może być i wynika to z biologii, a historia daje na to dowody. Dzieci ludzi o różnych kolorach skóry są bardziej odporne na choroby i są również ładniejsze, a widać było co działo się ze szlacheckimi rodami, którzy zawierali małżeństwa tylko w swoich kręgach, ich DNA było bardzo zbliżone i powstawały z tego różne schorzenia, to tak jakby miał brat z siostrą mieć dzieci - tego już nikt nie popiera.
Jeżeli w klasie pojawia się nowa dziewczyna to nagle jest adorowana przez wszystkich chłopaków, a koleżanki które są ładniejsze i inteligentniejsze, ale znane 2 lata już nie.
Poza tym przenikanie do siebie kultur napędza rozwój cywilizacji.
Widze, ze kompletnie zmieniliście temat: E
MasterofPuppets
13-08-2009, 15:48
MasterofPuppets
Nie zacytuję Twojej poprzedniej wypowiedzi, ponieważ jakąś kulturę osobistą z domu wyniosłem (choć niektórzy uważają, że mam "luki w wychowaniu").
Szczerze powiedziawszy czuję się bezpieczniej jak dosiada się do mnie 10 metali, albo state'ów, lub kilku dresów z jakiegoś podwórka niż 2 skinheadów. Nigdy nie wiadomo co skinom odwali. Walczą ze wszystkimi mniejszościami a sami są w mniejszości, a za swoje niepowodzenia życiowe oskarżają innych.
Sformułowanie czysta rasa jest najgłupszym co może być i wynika to z biologii, a historia daje na to dowody. Dzieci ludzi o różnych kolorach skóry są bardziej odporne na choroby i są również ładniejsze, a widać było co działo się ze szlacheckimi rodami, którzy zawierali małżeństwa tylko w swoich kręgach, ich DNA było bardzo zbliżone i powstawały z tego różne schorzenia, to tak jakby miał brat z siostrą mieć dzieci - tego już nikt nie popiera.
Jeżeli w klasie pojawia się nowa dziewczyna to nagle jest adorowana przez wszystkich chłopaków, a koleżanki które są ładniejsze i inteligentniejsze, ale znane 2 lata już nie.
Poza tym przenikanie do siebie kultur napędza rozwój cywilizacji.
Nie rozumiem kompletnie co to ma do mojej wypowiedzi :o. Również jestem przeciwny skinom, wiec ocb ? :D
@Lasooch
To nic, w semestrze zimowym na trasie Legnica > Wroclaw w niedziele i Wroclaw >Legnica w piatki, jest zazwyczaj taki tlok, ze ciezko znalesc jakiekolwiek miejsce stojace...
Nie rozumiem kompletnie co to ma do mojej wypowiedzi :o. Również jestem przeciwny skinom, wiec ocb ? :D
I to właśnie mi chodzi :)
Chodzi Ci o to, żeby nie zrozumiał? Czy może myślałeś, że każdy kibic jest rasistą?
Grubson i Exodus: okej, odwołuję, co mówiłem ; ) Ale chyba wolałbym na stojąco w suchym ubraniu niż na siedząco w przemoczonym...
Ty sie za kogo kurwa uważasz brudasie, ze mówisz kto gdzie ma siedzieć?
No, teraz czekam na warna -.-
Jak widzę kretynizm Gordorczyka to mnie skręca, wybacz jeśli czujesz się urażony. Swoją drogą, podejrzewam, że częściej ode mnie się nie myjesz, czyściochu.
@Andrew: są i porządni skini. Oczywiście na pierwszy rzut oka nie odróżnisz, jeśliś nie skin, ale np. RASH, SHARP czy Oi! są spoczi.
MasterofPuppets
13-08-2009, 19:19
Nie uogulniajcie ludzie :D. Nie każdy kibic to chuligan, który nastuka Ci baseballem z wbitymi gwoździami za to, ze krzywo popatrzysz , nie każdy skin zabije Cię za trochę ciemniejszy kolor skóry :D. Dobra, bo sie parostronny offtop zrobił, wróćmy do tematu policji :)
CytrynowySorbet
13-08-2009, 20:05
Nie uogulniajcie ludzie :D. Nie każdy kibic to chuligan
Ale każdy z bogatej elity to spięta, sztywna ciota która nie ma pojęcia o problemach?
miszcz78
13-08-2009, 20:12
Luknijcie na temat tematu
Nie ma sensu zakładać kolejnych, a dyskusja wciąż w jakimś tam małym stopniu trzyma się tematu głównego.
Ale każdy z bogatej elity to spięta, sztywna ciota która nie ma pojęcia o problemach?
Z BOGATEJ ELITY owszem. Wystarczy maj słit sikstin obejrzeć.
Gordorczyk
14-08-2009, 00:31
Jak widzę kretynizm Gordorczyka to mnie skręca, wybacz jeśli czujesz się urażony. Swoją drogą, podejrzewam, że częściej ode mnie się nie myjesz, czyściochu.
co ma "moj kretynizm" do wypowiedzi MasterofPuppets??
Luknijcie na temat tematu
wszyscy uznali ze policja jest kul i fajna i chca dla niej rowa wylizac wiec nie ma co kontynuować tego teamtu
co ma "moj kretynizm" do wypowiedzi MasterofPuppets??
Gdyby nie tWÓJ kretynizm, pewnie byś się domyślił, że urazić go mogła moja wypowiedź 'kibice won do tematu o ultrasach'. A napisałem to względem tWOJEGO kretynizmu.
wszyscy uznali ze policja jest kul i fajna i chca dla niej rowa wylizac wiec nie ma co kontynuować tego teamtu
N/c, no ale co ja konfior z dobrego liceum i z rodziny, w której wiedzie się lepiej, niż w rodzinie z 15-dziećmi i ojcem alkoholikiem mogę wiedzieć, nie?
N/c, no ale co ja konfior z dobrego liceum i z rodziny, w której wiedzie się lepiej, niż w rodzinie z 15-dziećmi i ojcem alkoholikiem mogę wiedzieć, nie?
Nie znasz zycia joł joł.
@Argen : http://pl.wiktionary.org/wiki/sarkazm
Nie znasz zycia joł joł.
jak przeczytałem twój post i popatrzyłem na podpis to padłem : s
Lord Dreathan
14-08-2009, 01:24
Buhahah, ale mam polew z tego narzekania na policje. Dobrze ze nie mieszkacie w USA, tam to chyba policje od bandytow mozna odznaka odroznic.
A co do tematu, to bylem spisywany kilka razy, i tylko raz zdarzyli mi sie "glupi" mundurowi.
niesmiertlenywojowniktibi
14-08-2009, 05:08
Bardzo kiepski przykład. Jak twórca demotywatora chciał błysnąć to też mu nie wyszło. Z tego co wiem anty~ nie mają takiej złej pensji i ratują życie. Zresztą.. Halo, to jest SŁUŻBA. Robisz to ochotniczo by pomagać. A potem jednak żądasz wielu pieniędzy..?
Mają taką samą pensję co zwykli policjanci. Było o tym w gazetach, a nawet na discovery w takim programie gdzie lecą służby antyterrorystyczne z różnych krajów i jeden odcinek był filmowany w Polsce. Nawet znalazłem jak chcesz sobie oglądnąć: http://peb.pl/seriale/500378-rapidshare-elitarne-sluzby-specjalne-polska-chris.html
W pierwszym poście jest o Polsce, zresztą jest napisane.
Odnośnie tematu muszę powiedzieć, że nigdy nie robiłem z siebie pajaca hwdp czy innych firm, jp i innych głupot. Ostatnio nawet dostałem zaproszenie na nk od jakiegoś zasranego profilu JP JP 100%, zajrzałem, a tam same dzieci i ostro klną na policję - nawet 10 latki. Zgłosiłem nadużycie, napisałem odnośnie szerzenia nienawiści i w ciągu dwóch dni usunięto 4 takie profile które znalazłem. Miały po kilka tysięcy znajomych. Możecie mnie nazywać konfidentem :evul:
A tam jeszcze ktoś o gazetach napisał no to mu odpowiem, wiesz ile jest policjantów w całej Polsce, a ile nadużywa uprawnień? No właśnie, to jest tak jak konto na allegro bo masz 99% pozytywów ale zawsze się trafi jakaś owieczka i Ci jebnie negatywa... Gdyby pisali o tych normalnych pracownikach służb mundurowych to by nie starczyło miejsca w gazecie, wiadomo, że ludzie lubią sensacje i jedna goni drugą, często w mediach wiadomości są naciągane i czasem trzeba poznać drugą stronę aby obiektywnie ocenić sprawę.
Zawsze jak widzę dzieciaka z plecakiem na którym sobie napisał/wytargał JP albo (C)HWDP to śmiać mi się chce...
Zresztą zapytajcie takie dzieci czy chcą żeby zlikwidować policję, oczywiście odpowiedzą w większości, że tak, a czy taki dzieciak jest w stanie sobie wyobrazić ulice i cały kraj bez policji? Gdyby takiego dzieciaka złapał lump, okradł nawet z butów i wydupczył to by zrozumiał, że anarchia nie jest taka fajna i, że policja jest bardzo potrzebna do normalnego funkcjonowania społeczeństwa :evul: No ale wytłumacz to dzieciom które się przy tabliczce mnożenia jąkają.
Buhahah, ale mam polew z tego narzekania na policje. Dobrze ze nie mieszkacie w USA, tam to chyba policje od bandytow mozna odznaka odroznic.
A co do tematu, to bylem spisywany kilka razy, i tylko raz zdarzyli mi sie "glupi" mundurowi.
Właśnie w USA mimo wszystko policję się szanuje ,tylko wszyscy ,,gansta" są przeciwko niej i chodzą w koszulkach ACAB itd.
MasterofPuppets
14-08-2009, 12:54
post do usunięcia
CytrynowySorbet
14-08-2009, 12:56
Z BOGATEJ ELITY owszem. Wystarczy maj słit sikstin obejrzeć.
Które jest kręcone w USA / UK według scenariusza.
To co tu jeszcze robisz? Daj nam w spokoju wielbić naszą kochaną wspaniałą bezbłędną policję, a sam idź walcz o prawo do noszenia szalików. Przy okazji może nauczysz się czytać ze zrozumieniem, ale to tak tylko przy okazji.
miszcz78
15-08-2009, 11:40
Ostatnio nawet dostałem zaproszenie na nk od jakiegoś zasranego profilu JP JP 100%, zajrzałem, a tam same dzieci i ostro klną na policję - nawet 10 latki. Zgłosiłem nadużycie, napisałem odnośnie szerzenia nienawiści i w ciągu dwóch dni usunięto 4 takie profile które znalazłem. Miały po kilka tysięcy znajomych.
I tak się powinno z nimi robic.
cieszcie sie ze policja w polsce jest taka jaka jest i za wiele do roboty nie ma. w niektorych miastach via Santos w brazyli (zeby do afryki nie odnosic), policja w niektorych dzielnicach na kazdym rogu stoi obladowana bronia jak terminator i rambo razem wzieci. ostrzegaja cie tylko ze dalej idziesz na wlasna odpowiedzialnosc i nawet jak cos ci sie stanie nikt nie pojdzie cie szukac. robia najazdy na nawet cywilizowane knajpy szukajac narkotykow, wszyscy pod sciane i stoisz z kalachem przy glowie przez pol godziny. mimo to np. w porcie nie ma dnia zeby jakis trup (bialy czy czarny) nie dryfowal. Nie porownojac juz w ogole do afryki, gdzie za rogiem zerzra cie a twoj zegarek sprzedadza jakiemus bialemu
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.