zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Samolot z prezydentem rozbił się w Smoleńsku

Stron : 1 [2] 3

Tom The Tanner
11-04-2010, 22:56
Ale nie uważasz, że żyjemy w na tyle ucywilizowanym świecie, że nikt z dnia na dzień nas nie zaatakuje?
Wszyscy ludzie tak myślą i to jest właśnie zgubne. Unia Europejska, NATO. Haha. Co za bzdury.

Wojna idzie, ludzie mieszkający przy granicy czołgi słyszą, a wy tu takie rzeczy opowiadacie! Przygotujcie lepiej noże i wiatrówki.

ktos_tam
11-04-2010, 22:59
Prezydent stanowił pewną niewielką, wewnątrz systemową zaporę przeciwko najbardziej wyuzdanym pomysłom lewicy i liberałów.

Xevez
11-04-2010, 22:59
@sxxx
na szczęście nikt nie będzie się sugerował Twoim zdaniem

@Albertus
pokeball ma odwrotne kolory

Dr.Unknown
11-04-2010, 23:19
pokeball ma odwrotne kolory
To jest Polandball, l2meme.

Wyemitowali/mają wyemitować polski film "Katyń" na którymś Rosyjskim kanale? Coś mi się takiego obiło o uszy.

Litawor
11-04-2010, 23:21
Prezydent stanowił pewną niewielką, wewnątrz systemową zaporę przeciwko najbardziej wyuzdanym pomysłom lewicy i liberałów.
Pseudoliberałów. I przede wszystkim ich. Ja akurat zawsze cieszyłem się, że prezydentem był Kaczyński, a nie Tusk.

Wyemitowali/mają wyemitować polski film "Katyń" na którymś Rosyjskim kanale? Coś mi się takiego obiło o uszy.
Już wyemitowali.

Vil
11-04-2010, 23:43

A także masońskiej, czerwono-różowej Unii Europejskiej.

I agentów Tel-Awiwu.

Gangrel
11-04-2010, 23:43
według mnie największy cios dla nas to wojsko , straciliśmy wszystkich głównych dowódców. Teraz jesteśmy w takiej sytuacji jak ZSSR po zrobieniu czystki.

Przestaniesz się kiedyś wygłupiać? Czystki Stalinowskie objęły kilkanaście tysięcy oficerów rosyjskiej armii. Były one tak dotkliwe, że niekiedy dowódctwo nad pułkami musieli przejmować szeregowcy, bo nie istniała już wyższa kadra. A my straciliśmy 5 generałów, których obowiązki zostały natychmiast przejęte przez zastępców. Gdzie ty tu widzisz analogię?

Kolejna ciekawostka:

W Moskwie zabrakło białych i czerwonych kwiatów.

Xevez
11-04-2010, 23:56
Polecam zobaczyć reakcję świata na naszą tragedię:
http://www.kominek.tv/tt.swiatowa.prasa.o.polsce,artykuly,191.htm

@Dr.Unknown
co nie zmienia faktu, że kolory powinny być odwrócone

Ashlon
12-04-2010, 00:07

Juz raz emitowali, na rosyjskim odpowiedniku TVP historia. Dzisiaj emituja po raz drugi, bodajze w glownej panstwowej telewizji rosyjskiej (czyli takie ichnie TVP1).

Prawde mowiac, mam nadzieje, ze cale to tragiczne wydarzenie jednak przyniesie pewne dobre nowiny, jakimi moga byc poprawione stosunki z Rosja, ktora zachowuje sie wobec nas bardzo w porzadku nie tylko teraz, ale takze od kilkunastu dni.

MichalOlkuszanin
12-04-2010, 00:26
Up@ wspomniałbyś przynajmniej, że to dzieło Dakanna ;P
Pomijając moje polityczne animozje, to jestem w nieźle zaskoczony, że już nie zobaczę tylu ludzi walczących od lat o stołki w parlamencie/rządzie.

Tom The Tanner
12-04-2010, 00:33
Up@ wspomniałbyś przynajmniej, że to dzieło Dakanna ;P
Po co wspominać? I tak zaraz socjaliści usuną.

Gtyk
12-04-2010, 00:39
Niech ktos tego kretyna zbanuje...

Tom The Tanner
12-04-2010, 00:42
Drodzy Państwo, czas się rozliczyć z tematem, na spokojnie, emocje opadły, kutasy powiędły. Zawirowania emocjonalne jakich byłem świadkiem na wszystkich serwisach społecznościowych, komentarze na GG i YT, dały mi do myślenia. Mniej więcej 30% z was, uważa że mam rację pisząc to co piszę i robiąc to co robię. Pozostali wieszają na mnie psy, grożąc mi pobiciem, poprzez chęć bym był uczestnikiem owego lotu, skończywszy na chęci odebrania mi obywatelstwa. Wszystko to piękne i urocze, jednak niczym nie podyktowane. Tak więc przedstawię swoje wszystkie za, przeciw i dlaczego.

Po pierwsze, taka jest konwencja mojego bloga. Od jakiegoś półrocza nie ukrywam że blog jest pisany pod publikę, jest na siłę kontrowersyjny i niekiedy wyssany z palca. To jednak nie odstrasza potencjalnych fanatyków patriotyzmu, katolicyzmu i innego gówna zaprzątającego ich chore umysły, by mnie ukrzyżować i spalić szczątki na stosie.

Tak więc po drugie – i tutaj nastąpi główne wyjaśnienie sprawy – moje podejście do tego tematu jest (wbrew pozorom!) uzasadnione. Moje graficzki i tekściki są podyktowane zwykłą złością, poczuciem straszliwej niesprawiedliwości jaka mnie dotyka ze strony całego tego społeczeństwa. Jak można, DO KURWY NĘDZY, opluwać jednego człowieka od początku jego prezydentury, jak można życzyć mu śmierci, nazywać idiotą, debilem, pajacem, kaczką dziwaczką, robić z nim chore fotomontaże, naśmiewać się, opowiadać kawały i ogólnie srać na osobę której nie znamy? Robiły to cały JEBANY KRAJ, łącznie z waszym kochanym TVN24. Robiłem to i Ja, z ręku kurwa na sercu a z drugą na dupie, robiłem to i jestem winny. I właśnie dlatego, moi pierdoleni rodacy, mam prawo pisać to co piszę. Obłuda jaka zalała (po raz kolejny zresztą) polskie media i obywateli, jest nie do wytrzymania.

Dziś usłyszałem że gdyby nie Lech Kaczyński, Solidarności nie miała by szans zwyciężyć. Rok temu, co drugi artykuł jadący prezydenta, mówił i o jego znikomym wkładzie w historię państwa; umniejszano jego doktorat i wykształcenie, żartowano z zachowania i przeszłości. Co w WASZYCH POPIERDOLONYCH UMYSŁACH stworzyło mechanizm, dzięki któremu śmierć sprawia iż człowiek nabiera nowych kolorów i wartości? Nie można celebrować ludzi, tylko dlatego że umarli, nie można zmazać ich win i wad. Połowa z was, jebanych obłudników, rok temu potrafiłaby wymienić przynajmniej 10 rzeczy za które nienawidzi prezydenta. Dziś idziecie zapalać za niego znicze.

Honor, szacunek, patriotyzm. Nie macie pierdolonego pojęcia o tych wartościach, a używacie ich wymiennie na każde emocje których nie potraficie nazywać i ustosunkować się. Te słówka ładnie brzmią w każdym zdaniu, w którym należy zasłonić swą niewiedzę i ignorancję. Obiektywizm jest zakopany głęboko pod warstwą strachu przed nie doprasowaniem się i ostracyzmem z strony społeczeństwa. To samo było z papieżem, to samo było z Jacksonem. Ja nie mam godności? Kto kurwa bez winy, niech rzuci kamieniem. Czuję się bardziej honorowy od was, mając odwagę przyznać się do tego co sądziłem o prezydencie. I mam odwagę dalej tak sądzić. Formą pozostaję formą, jaka była, taka jest.

Gdy słyszę zarzuty 'każdy ma prawo przeżywać to tak jak chce' to mam ochotę zajebać mówcy w ryj. Więc ja nie mam prawa mieć takiego podejścia? Moje podejście jest złe, bo nie zgodne z Twoim? Przykro mi że nie należę do szarej masy idiotów, którzy bez własnego zdania potrafią jedynie na*******ać czołem o ołtarz.

Wracając do wartości jakimi jest patriotyzm i moralność – 90% z was ich tak naprawdę nie ma. Kopiuje je jedynie od fałszywych wzorców. Bo w telewizji mówią że trzeba płakać, więc tak robię. Bo stary wywiesił flagę z czarną wstążką to znaczy że jest smutno. Bo ksiądz tak powiedział z ambony, więć odpierdolę pacierz. Po 4 latach zajebanych studiów na temat praw człowieka, logiki, religii, psychologii, polityki i socjologii, wiem więcej niż zdecydowana większość z was, jebanego plebsu, który ślepo powtarza wyuczone frazy zakute w debilne łby przez pasy waszych pijanych ojców. Nie macie zasranego prawa mówić ludziom takim jak Ja co jest słuszne i moralne; komu należy się szacunek i za co. CHUJA WIECIE. Po prostu CHUJA.

Wszyscy którzy opluwają mnie, powinni posłuchać swojego idola Michaela – "I’m starting with the man in the mirror". Jesteście nikim.

Dziękuję. Bez ave.

Źródło: blog Dakanna.Podejrzewam, że tak kontrowersyjne treści są dla Polaków patriotów katolików powodem do zbanowania, więc nie krępujcie się. Nie żebym miał coś do ograniczania wolności słowa - to administracja decyduje.

Pozdrawiam

Gtyk
12-04-2010, 01:00
Drodzy Państwo, czas się rozliczyć z tematem, na spokojnie, emocje opadły, kutasy powiędły. Zawirowania emocjonalne jakich byłem świadkiem na wszystkich serwisach społecznościowych, komentarze na GG i YT, dały mi do myślenia. Mniej więcej 30% z was, uważa że mam rację pisząc to co piszę i robiąc to co robię. Pozostali wieszają na mnie psy, grożąc mi pobiciem, poprzez chęć bym był uczestnikiem owego lotu, skończywszy na chęci odebrania mi obywatelstwa. Wszystko to piękne i urocze, jednak niczym nie podyktowane. Tak więc przedstawię swoje wszystkie za, przeciw i dlaczego.

Po pierwsze, taka jest konwencja mojego bloga. Od jakiegoś półrocza nie ukrywam że blog jest pisany pod publikę, jest na siłę kontrowersyjny i niekiedy wyssany z palca. To jednak nie odstrasza potencjalnych fanatyków patriotyzmu, katolicyzmu i innego gówna zaprzątającego ich chore umysły, by mnie ukrzyżować i spalić szczątki na stosie.

Tak więc po drugie – i tutaj nastąpi główne wyjaśnienie sprawy – moje podejście do tego tematu jest (wbrew pozorom!) uzasadnione. Moje graficzki i tekściki są podyktowane zwykłą złością, poczuciem straszliwej niesprawiedliwości jaka mnie dotyka ze strony całego tego społeczeństwa. Jak można, DO KURWY NĘDZY, opluwać jednego człowieka od początku jego prezydentury, jak można życzyć mu śmierci, nazywać idiotą, debilem, pajacem, kaczką dziwaczką, robić z nim chore fotomontaże, naśmiewać się, opowiadać kawały i ogólnie srać na osobę której nie znamy? Robiły to cały JEBANY KRAJ, łącznie z waszym kochanym TVN24. Robiłem to i Ja, z ręku kurwa na sercu a z drugą na dupie, robiłem to i jestem winny. I właśnie dlatego, moi pierdoleni rodacy, mam prawo pisać to co piszę. Obłuda jaka zalała (po raz kolejny zresztą) polskie media i obywateli, jest nie do wytrzymania.

Dziś usłyszałem że gdyby nie Lech Kaczyński, Solidarności nie miała by szans zwyciężyć. Rok temu, co drugi artykuł jadący prezydenta, mówił i o jego znikomym wkładzie w historię państwa; umniejszano jego doktorat i wykształcenie, żartowano z zachowania i przeszłości. Co w WASZYCH POPIERDOLONYCH UMYSŁACH stworzyło mechanizm, dzięki któremu śmierć sprawia iż człowiek nabiera nowych kolorów i wartości? Nie można celebrować ludzi, tylko dlatego że umarli, nie można zmazać ich win i wad. Połowa z was, jebanych obłudników, rok temu potrafiłaby wymienić przynajmniej 10 rzeczy za które nienawidzi prezydenta. Dziś idziecie zapalać za niego znicze.

Honor, szacunek, patriotyzm. Nie macie pierdolonego pojęcia o tych wartościach, a używacie ich wymiennie na każde emocje których nie potraficie nazywać i ustosunkować się. Te słówka ładnie brzmią w każdym zdaniu, w którym należy zasłonić swą niewiedzę i ignorancję. Obiektywizm jest zakopany głęboko pod warstwą strachu przed nie doprasowaniem się i ostracyzmem z strony społeczeństwa. To samo było z papieżem, to samo było z Jacksonem. Ja nie mam godności? Kto kurwa bez winy, niech rzuci kamieniem. Czuję się bardziej honorowy od was, mając odwagę przyznać się do tego co sądziłem o prezydencie. I mam odwagę dalej tak sądzić. Formą pozostaję formą, jaka była, taka jest.

Gdy słyszę zarzuty 'każdy ma prawo przeżywać to tak jak chce' to mam ochotę zajebać mówcy w ryj. Więc ja nie mam prawa mieć takiego podejścia? Moje podejście jest złe, bo nie zgodne z Twoim? Przykro mi że nie należę do szarej masy idiotów, którzy bez własnego zdania potrafią jedynie na*******ać czołem o ołtarz.

Wracając do wartości jakimi jest patriotyzm i moralność – 90% z was ich tak naprawdę nie ma. Kopiuje je jedynie od fałszywych wzorców. Bo w telewizji mówią że trzeba płakać, więc tak robię. Bo stary wywiesił flagę z czarną wstążką to znaczy że jest smutno. Bo ksiądz tak powiedział z ambony, więć odpierdolę pacierz. Po 4 latach zajebanych studiów na temat praw człowieka, logiki, religii, psychologii, polityki i socjologii, wiem więcej niż zdecydowana większość z was, jebanego plebsu, który ślepo powtarza wyuczone frazy zakute w debilne łby przez pasy waszych pijanych ojców. Nie macie zasranego prawa mówić ludziom takim jak Ja co jest słuszne i moralne; komu należy się szacunek i za co. CHUJA WIECIE. Po prostu CHUJA.

Wszyscy którzy opluwają mnie, powinni posłuchać swojego idola Michaela – "I’m starting with the man in the mirror". Jesteście nikim.

Dziękuję. Bez ave.
Źródło: blog Dakanna.Podejrzewam, że tak kontrowersyjne treści są dla Polaków patriotów katolików powodem do zbanowania, więc nie krępujcie się. Nie żebym miał coś do ograniczania wolności słowa - to administracja decyduje.

Pozdrawiam

Przydaloby sie posiadac odrobine wlasnej opinii zamiast kopiowac tresci blogow. A co do samej tresci - zalosna proba dorobienia ideologii do nedznych graficzek, ktore nigdy nie powinny ujrzec swiatla dziennego w takiej sytuacji. I proba zablysniecia zalosnym wybijaniem sie nedzna kontrowersja na sile. Szkoda slow.

Litawor
12-04-2010, 01:22
Po co wspominać? I tak zaraz socjaliści usuną.

Podejrzewam, że tak kontrowersyjne treści są dla Polaków patriotów katolików powodem do zbanowania, więc nie krępujcie się.
To socjaliści usuną, a katolicy zbanują? Zadziwiająca współpraca.

Gangrel
12-04-2010, 02:39
Nie jestem katolikiem, a bana nie dałem Ci tylko dlatego, że nie zdążyłem.

Nie powiem, że nie robiłem sobie żartów z Kaczyńskiego. Wprost przeciwnie, uwielbiałem to, i nie pomijałem nawet jego wzrostu, który przecież akurat jego winą nie był. Ale jest granica między robieniem sobie jaj, a uznaniu go jako legalnie wybranego prezydenta. Prezydentem był moim zdaniem kiepskim, najgorszym jakiego dotąd mieliśmy, ale ciągle prezydentem mojego kraju, i choć życzyłem mu końca kadencji, to mimo wszystko w ustawowym terminie. A takie obrazki to obraza dla każdego normalnego człowieka.

Pewnie, że wytknięcie pewnej hipokryzji w społeczeństwie ma jak najbardziej sens, ale takie akcje są sprowadzeniem siebie do tego samego poziomu. Tak jakby opaść na dno, wsadzić łeb w muł, i spod tego mułu bulgotać.

Rybzor
12-04-2010, 06:56
No to tydzień zaczynam w czarnym ubranku.

thoro
12-04-2010, 08:15
Ja już za życia Kaczynskiego nie lubiłem, to i teraz zdania nie zmienie. Szkoda chłopa jako człowieka, ale do polityki moim zdaniem sie nie nadawał ;) Nie umial być cwany, zbyt czesto ponosiły go emocje.

Albertus
12-04-2010, 08:49
Przestaniesz się kiedyś wygłupiać? Czystki Stalinowskie objęły kilkanaście tysięcy oficerów rosyjskiej armii. Były one tak dotkliwe, że niekiedy dowódctwo nad pułkami musieli przejmować szeregowcy, bo nie istniała już wyższa kadra. A my straciliśmy 5 generałów, których obowiązki zostały natychmiast przejęte przez zastępców. Gdzie ty tu widzisz analogię?

Kolejna ciekawostka:

W Moskwie zabrakło białych i czerwonych kwiatów.

no trochę przesadziłem , ale jakby nie patrzeć strata 5 (chyba) generałów to duza strata.

Gangrel
12-04-2010, 09:47
Nigdze nie powiedziałem, że mała. Czegoś takiego się nie przelicza.

Askaral
12-04-2010, 11:16
Taka mała ciekawostka. Pewna dziewczyna podobno przewidziała tą sytuację.

http://www.samosia.pl/pokaz/503487/niech_mi_ktos_do_cholery_uwierzy/2
post drugi (napisany 5 stycznia).

Inna mała ciekawostka:
http://www.samosia.pl/pokaz/503487/niech_mi_ktos_do_cholery_uwierzy/2
piąty od końca.

No nic, trzeba czekać do lipca i sprawdzić, czy się spełni.

buehuehuehue, sorry nie moge sie powstrzymac, zawsze wchodze na ten portal zeby pospamowac i zlewac z ludzi - HAHAHAHAHA, prorokini z samosi XDDDDDDDDD

80% ludzikow tam to gosposie domowe, a wiadomo ze kobiety wierza bardziej w rozne pierdoly takie jak wrozby, horoskopy i bog od mezczyzn wiec wiesz...

Ale przyznaje, ten temacik jest ciekawym przykladem na to jak dzialaja przepowiednie - rzucamy garsc domyslow i gdy pierwszy powazniejszy sie spelni, ludzie zaczynaja srac i powoli stajemy sie ich guru. Zadziwiajace, jak w tym beznadziejnie doczesnym swiecie ludzie lgna do "magii".

Zeby nie bylo, na temat:
Nie potrafie sie smucic kiedy w telewizji powiedza ze powinienem. Nie potrafie i choy. Nie znalem tych ludzi z "tak na co dzien", co najwyzej moge im wspolczuc.

thoro
12-04-2010, 12:05
no trochę przesadziłem , ale jakby nie patrzeć strata 5 (chyba) generałów to duza strata.

Tym bardziej, ze w tej katastrofie zginęło więcej generałów niż w Katyniu ;)

Shinjix
12-04-2010, 12:14
@Askaral
Z wrozbami, horoskopami i podobnymi pierdolami zawsze jest lach. Swego czasu bawilem sie wsrod kumpli w proroka, mowilem im cos w stylu "w tym miesiacu zdarzy sie przelom w Twoim zyciu", "cos istotnego wydarzy sie w Twoim zwiazku w tym tygodniu", "czuje, ze amsz jakis problem, ale nie martw sie - w tydzien go rozwiazesz" - itp pierdoly.

Po kilku tygodniach takiej zabawy mialem niezlego cwieka, bo tak bardzo mi uwierzyli, ze zaczeli zadawac konkretne pytania i traktowali mnie jak guru. Anyway, kiedys przy wodce powiedzialem im, ze robie sobie z nich jaja i zeby nie wierzyli we wszystko, co im sie mowi.

Z tymi wszystkimi przepowiedniami jest tak, ze mowi sie malo konkretne i malo precyzyjne rzeczy albo rzeczy bardzo prawdopodobne wg jakichs doglebnych analiz i czeka na efekty. Ponoc to dobry sposob na ubicie niezlej kasy. A ludzie sa latwowierni - wystarczy, ze jedna rzecz sie sprawdzi i wiekszosc jest sklonna Ci uwierzyc.

@Gangrel
Ty masonie i kolaborancie! Nie płakałeś po smierci prezydenta?! Jak powiedzial o. Tadeusz Rydzyk: "Uważajmy. Dla nas to jest pogrzeb, ale dla ludzi złych, mogą robić różne miny, ale to jest wesele."!!!1111

Co do tych wszystkich smiesznych zniczy w opisach ( ), obrazkow na nk czy gdziekolwiek, itp., itd. - szczerze mowiac nigdy nie uwazalem naszego Narodu za specjalnie myslacy czy rozgarniety, ale takie pierdoly sa po prostu smieszne. Jesli ktos chce dac upust swojemu patriotyzmowi, to niech powiesi sobie flage Polski na scianie, nad biurkiem czy niech wywiesi ja za okno na dni zaloby. Niech robi cos sensownego dla narodu, a nie udaje, ze mu na czymkolwiek zalezy. Do tego okazuje to w miejscach, gdzie to nie ma jakiegokolwiek znaczenia oprocz tego, ze duzo osob to zobaczy. Jak powiedział kiedyś Jezus Chrystus "Po owocach ich poznacie". A taki 'patriotyzm' na pokaz jest chyba gorszy od obojetnosci czy wrogosci wobec narodu.

Co do smierci generalow i elity kraju - faktem jest, ze wszyscy maja swoich zastepcow i ciaglasc rzadzenia czy sprawowania jakiejkolwiek instytucji w Rzeczpospolitej jest zabezpieczona. Jednak faktem tez jest, ze zginely tam wybitne osobowosci. Mowie tu szczegolnie o wojsku - osoby z wielkim doswiadczeniem, o wielkich zaslugach i wielkim powazaniu w swiecie. To wszystko czynilo ich osobami niezwykle wartosciowymi. Tak, maja zastepcow. Ale Ci zastepcy moga juz nie meic takich umiejetnosci, takiego doswiadczenia, powazania i takiej opinii w swiecie, jak np. Gen. Gągor.

Wiec dochodzimy do pewnego wniosku - wszyscy zostana szybko zastapieni, nie bedzie zadnego problemu, ale strata jednak jest. Ani tej straty nie przeceniajmy, ani nie mowmy, ze jej wogole nie ma, bo oba te podejscia sa rownie glupie.

Co do smierci prezydenta i calej tej klotni "zaluje, nie zaluje, plakalem, nie plakalem, lubilem, nie lubilem":
Faktem jest, ze Lech Kaczynski rzadzil nie do konca udolnie. Ze mial swoja wizje panstwa, ktora bardzo sie roznila od wizji Tuska i ze to wszystko wychodzilo kijowo. Ale faktem tez jest, ze PREZYDENTA wybiera narod w wolnych, bezposrednich wyborach. Wiec zamiast pierdolic przez ostatnie (prawie) 5 lat glupoty w stylu "Kto go wybrał?! Debil, kretyn, meska dewota, blablabla" trzeba bylo ruszyc dupska i zaglosowac 5 lat temu na Tuska, Leppera czy Borowskiego. a jak jeszcze nie mieliscie praw wyborczych, to trzeba bylo zaangazowac sie w komitety wyborcze tych panow.

Nie cierpie takze, kiedy ludzie przypisuja do smierci Lecha Kaczynskiego jakies smieszne ideologie: ze go kochali, ze zginal "nasz kochany" Lech Kaczynski, itp. Zaloba i strata jest wielka, bo zginal AKTUALNIE SPRAWUJACY URZAD PREZYDENTA Lech Kaczynski. Czesc narodu (ta, ktora utozsamiala sie z haslami Lecha czy tez calego PiS i jego polityka) rzeczywiscie cierpiala - w koncu caly "trzon i kregoslup" PiS - delikatnie mowiac - odszedl na wieczny spoczynek. Kto sensowny zostal? Jaroslaw? Chyba tylko on. Zaloba i smutek jest, bo zadko sie zdarza, zeby umieral prezydent rozwijajacego sie panstwa, ktore zyskuje na znaczeniu. Tu chodzi o sama ideologie i symbolike tragicznej smierci GLOWY PANSTWA, a nie o to, jaki zly czy dobry byl Lech Kaczynski.

Wracajac do sprawy straty elity kraju - problem jest w tym, ze jesli sprawdza sie przewidywania i PiS sie rozsypie, to w panstwie nie bedzie opozycji dla PO. A rzad bez opozycji, to wielka szansa rozwoju, ale tez wielkie zagrozenie. Do tego jesli PiS straci poparcie, to na jego miejsce wejdzie imho skrajna Lewica, a nie wiem czy w tym momencie dobre dla Polski beda rzady socjalistow.

Tyle ode mnie. Nie wiem czy bede mial czas jeszcze odpisac, gdyby ktos chcial dyskutowac, ale postaram sie.

CytrynowySorbet
12-04-2010, 16:38
A co do idiotycznych teorii spiskowych - dzieci, przestancie sie produkowac, bo az wstyd ze w takiej sytuacji ludzie zajmuja sie takimi pierdolami. Kto mial stac za zamachem? Rosja? Dla nich prezydent Polski nie stanowi zadnego zagrozenia, zeby trzeba bylo rozbijac jego samolot, sa zbyt wielka potega. Jezeli ktos nie odpowiada, wystarczy, ze zakreca gaz i juz jest zalatwiony. Polska? Dajcie spokoj... To nie kraj trzeciego swiata, gdzie rywalizujace o wladze grupy organizuja zamachy. Grupa terrorystyczna? Jaka? Jaki mialaby w tym interes? Nie bylo zadnych bomb, zadnego przejmowania samolotu, nic, co mogloby wskazywac na zamach. Kontrola lotu z lotniska miala do konca kontakt z zaloga, prezydent dzwonil do brata kilkanascie minut przed rozbiciem. Otwarcie czarnych skrzynek nastapilo z udzialem zarowno specjalistow polskich jak i rosyjkich. Ciala trafily do Moskwy, bo takie sa zasady.

Oho, kolejny wszystkowiedzący człowiek. Jeśli myślisz, że wszystko jest takie proste, to ci uświadamiam, że nie jest. Szarej masie mówi się to, co chce usłyszeć, żeby nie sprawiała problemów. Jako zwykły obywatel masz tylko blade pojęcie na temat tego, co się dzieje. I nie masz, ani ty, ani nikt inny, ŻADNEJ pewności co się wydarzyło i jej mieć nie będziesz. Dostaliśmy historyjkę przedstawioną przez media, i każdy samodzielnie musi to wszystko zinterpretować.

Wbrew pozorom, tworzę 'spiski' (lol, nie wiedziałem, że własne, odmienne od ogólnie przyjętego, zdanie to od razu spisek ale spoko, jak zwał tak zwał) nie dlatego bo jestem pojebany czy chory na umyśle, ale dlatego, że nie próbuję się dać omamić przez gesty takie jak Putina (ładnie to wygląda, ale przecież nie zignorowałby tego albo nie wyśmiał) czy przedstawicieli innych krajów (daję słowo, po przemowie Hilary Clinton o tym, że Polska to bliski przyjaciel USA wybuchłem śmiechem). Niestety nie wyznaję zasady 'im mniej wiesz, tym lepiej żyjesz'.

Seeleesee1992
12-04-2010, 17:28
@up
Jak Ci kromka chleba spadnie na podłogę, to też się spisku obcych mocarstw doszukujesz? (wiem, że to głupi przykład, ale z tego co piszesz, to na całym świecie wszystko co się złego dzieje, ma jakieś powiązanie ze spiskiem przeciwko nam -.-)

Gtyk
12-04-2010, 17:39
Oho, kolejny wszystkowiedzący człowiek. Jeśli myślisz, że wszystko jest takie proste, to ci uświadamiam, że nie jest. Szarej masie mówi się to, co chce usłyszeć, żeby nie sprawiała problemów. Jako zwykły obywatel masz tylko blade pojęcie na temat tego, co się dzieje. I nie masz, ani ty, ani nikt inny, ŻADNEJ pewności co się wydarzyło i jej mieć nie będziesz. Dostaliśmy historyjkę przedstawioną przez media, i każdy samodzielnie musi to wszystko zinterpretować.

Akurat mnie "uswiadamiac" nie musisz, siedze w tej tematyce dosc gleboko ze wzgledu na swoj profil studiow. Za bardzo wszystko uogolniasz zeby pasowalo do twoich teorii - opinie publiczna informuje sie wybiorczo, to fakt, bo wiele rzeczy zwyklych ludzi po prostu w zadnym stopniu nie dotyczy, tak jest ze stosunkami miedzynarodowymi, dyplomacja itd. Nie jest tez wskazane podawane informacji ktore moglyby wzbudzac panike.

Ale skoro tak upierasz sie ze to nie byl zwykly wypadek, tylko jakis zamach, czy nie wiem co tam sobie wymysliles, wskaz jakiekolwiek RACJONALNE dowody, czy przeslanki, ze bylo tak jak mowisz. Z checia ich wyslucham. Bo pierdolenie, ze to byl zamach, bo wszedzie dookola klamia i sa spiski, to gadanie z dupy wziete zeby zablysnac pseudointeligentnym pojsciem pod prad, co patrzac na profil wiekowy tego forum jest dosc normalne niestety.

Wbrew pozorom, tworzę 'spiski' (lol, nie wiedziałem, że własne, odmienne od ogólnie przyjętego, zdanie to od razu spisek ale spoko, jak zwał tak zwał) nie dlatego bo jestem pojebany czy chory na umyśle, ale dlatego, że nie próbuję się dać omamić przez gesty takie jak Putina (ładnie to wygląda, ale przecież nie zignorowałby tego albo nie wyśmiał) czy przedstawicieli innych krajów (daję słowo, po przemowie Hilary Clinton o tym, że Polska to bliski przyjaciel USA wybuchłem śmiechem). Niestety nie wyznaję zasady 'im mniej wiesz, tym lepiej żyjesz'.

Takie zachowanie jest po prostu wyrazem dobrej woli, wystarczyloby ze Putin pojawilby sie na miejscu, poinformowal co sie dzieje, wydal jakies oswiadczenie. Putin i Rosja zrobily jednak duzo wiecej, nie majac w zasadzie w tym wiekszego interesu, bo to nie im, a Polsce powinno zalezec na dobrych wzajemnych relacjach - Rosja na tym nie zyskuje, Polska tak. Jedyne na czym Rosja zyskala to ocieplenie wizerunku wladzy na swiecie. Ale tak jak wspomnialem, nie jest to w zaden sposob wymuszone zachowanie.

Z USA to inna sprawa, tutaj mamy czysty przyklad standardowego oswiadczenia panstwowego w sytuacji katastrofy innego panstwa, jestesmy przyjaciolmi, jest nam przykro, wspolczujemy - koniec. I trudno byloby oczekiwac czegokolwiek innego w jedna czy druga strone.

Gollumek
12-04-2010, 18:49
Na stronie dalej pisze, że podchodził cztery razy do lądowania, a było tak, że on cztery razy krążył nad lotniskiem, a dopiero potem kapitan zdecydował spróbować wylądować. Poprawcie to!

Duch Niespokojny
12-04-2010, 19:02
A czemu Wy (przynajmniej większość) koniecznie chcecie ustalić jedyną słuszną i prawdziwą wersję wydarzeń i jej się trzymać?
Czy był to wypadek? Bardzo możliwe.
Czy był to zamach? Też możliwe, choć dużo mniej prawdopodobne. No i trzeba by oczywiście mieć jakieś dowody, żeby postawić na tę opcję. Ale też nie można jej z góry wykluczyć.

Gangrel
12-04-2010, 20:09
Żeby móc twierdzić, że był to zamach, trzeba mieć jakieś tego dowody. Jak powiem że to przez pilota, który sobie przysnął za sterami(może był pijany?), to też powiesz, że to też możliwa wersja, czy też stwierdzisz że oczerniam nie dość że zmarłego, to jeszcze profesjonalistę w swoim fachu?

Tak samo jest ze wszystkimi teoriami spiskowymi, uzasadnianymi na podstawie: "nie wierze rosji i tv, to ja jestem najmadrzejszy, niech mi udowodnia ze sie myle". Ciekawe, ze nikt poza wszystkimi bardzo madrymi małolatami na teorie zamachu nie wpadł nikt, nawet z Jarosławem Kaczyńskim na czele, który Rosji i rosjan nigdy akurat nie kochał specjalnie, a gdyby podejrzewał, że zabito mu brata, nie zawachałby się tego powiedzieć.

Faytah
12-04-2010, 20:11
". Ciekawe, ze nikt poza wszystkimi bardzo madrymi małolatami na teorie zamachu nie wpadł nikt, nawet z Jarosławem Kaczyńskim na czele, który Rosji i rosjan nigdy akurat nie kochał specjalnie, a gdyby podejrzewał, że zabito mu brata, nie zawachałby się tego powiedzieć.

Bo wirtualnie latwo na pokaz plynac pod prad. Taki trend tego forum.

Seereek01
12-04-2010, 20:38
Ej, żal mi cie kolego naprawde :<<

Kurwa mać! Teorie spiskowe od ludzi którzy nie mają nawet 18 lat i wiedzą więcej niż przeciętny człowiek. TO BYŁ WYPADEK! SZKODA LUDZI I TYLE -.-

Rzyttofrajer
12-04-2010, 21:17
Ciekawe, ze nikt poza wszystkimi bardzo madrymi małolatami na teorie zamachu nie wpadł nikt

Nie sadze ze Recep jest malolatem.

Kondolencje wyraził też premier Recep Tayyip Erdoğan. Premier powiedział: mamy nadzieję, że był to wypadek. "Chcę wyrazić moje kondolencje w imieniu moim i w imię narodu tureckiego"

Litawor
12-04-2010, 22:08
Ale też nie można jej z góry wykluczyć.
Ataku przez obcych (kosmitów, dla ścisłości) też nie można wykluczyć. Żeby wysuwać tak poważne oskarżenia, trzeba mieć ku temu jakieś powody, nie wystarczy przyswojona skądś niechęć do Rosjan. Akurat ich postawa w obliczu tego wypadku nie pozostawia nic do życzenia i byłoby bardzo szkoda, gdyby te idiotyczne oskarżenia pod ich adresem dostały się do mediów.

Articuno
12-04-2010, 22:28
http://niezalezna.pl/article/show/id/32967
Koledzy z wieży lotniczej insynuowali w wywiadzie pokazywanym również w TV, że piloci dostatecznie nie rozumieli rosyjskiego, a to nieprawda...

Gangrel
12-04-2010, 23:42
Nie sadze ze Recep jest malolatem.

Kondolencje wyraził też premier Recep Tayyip Erdoğan. Premier powiedział: mamy nadzieję, że był to wypadek. "Chcę wyrazić moje kondolencje w imieniu moim i w imię narodu tureckiego"

Primo: można to uznać za sugestię zamachu? Semantycznie może i owszem, ale wypowiedź była udzielona bardzo szybko po wypadku, mogła być spontaniczna i nie do końca przemyślana. Secundo: Mogła się wkraść nieścisłość tłumaczenia w przekazie medialnym. Tertio: jest dosłownie jedynym człowiekiem na stanowisku który dał ku temu najmniejszy asumpt.

A my tu mamy bojowników o wolność, gotowych iść na wojnę z Rosją czy rozsztrzelać Tuska, bo TV kłamie, a oni są mądrzejsi. Paranoja, isn't it?

@up

Poczekajmy na analizę czarnych skrzynek, wtedy będzie na pewno wiadomo, co i jak miało miejsce. Takie spekulacje są bezsensowne.

spider-bialystok
12-04-2010, 23:49
Rzygac mi sie chce na widok tej fali zaklamanego pseudopatriotyzmu wywolanego ta tragedia. Jeszcze kilka dni temu notorycznie wysmiewany prezydent staje sie wspanialym podziwianym przywodca. Nagle wszyscy przypominaja sobie o mordzie w Katyniu, a ciekawe ile osob przypomni sobie w lipcu o rocznicy rzezi wolynskiej, o wiele straszniejszej niz Katyn.
Zaklamanie i falsz. Gdy media nasmiewaly sie z prezydenta to modne bylo robienie sobie z niego jaj. Gdy media wlaczyly tryb zalobny, na czasie jest byc wielce zasmuconym.

Gtyk
13-04-2010, 00:18
spider-bialystok, czyli teraz twoim zdaniem wszyscy powinni sie nasmiewac ze smierci setki ludzi, zeby nie bylo falszu, tak? Sam fakt, ze zginelo tyle osob, w tym glowa panstwa to jest powod do zachowywania sie w taki, a nie inny sposob, tego wymaga jakakolwiek kultura czlowieka na poziomie. Co innego zartowac, czy krytykowac w granicach dobrego smaku (inna sprawa ze czeso ta granica byla przekraczana) sprawujacych urzedy, a co innego oddac szacunek ofiarom takiej tragedii. Ustawianie tysiecy zniczy przed palacem prezydenckim tez uwazasz za falsz i oblude? Wielu ludzi autentycznie przezywa to co sie stalo. Uwazasz ze lzy tez udaja, bo tak kaze tv?

Faytah
13-04-2010, 00:22
Rzygac mi sie chce na widok tej fali zaklamanego pseudopatriotyzmu wywolanego ta tragedia. Jeszcze kilka dni temu notorycznie wysmiewany prezydent staje sie wspanialym podziwianym przywodca. Nagle wszyscy przypominaja sobie o mordzie w Katyniu, a ciekawe ile osob przypomni sobie w lipcu o rocznicy rzezi wolynskiej, o wiele straszniejszej niz Katyn.
Zaklamanie i falsz. Gdy media nasmiewaly sie z prezydenta to modne bylo robienie sobie z niego jaj. Gdy media wlaczyly tryb zalobny, na czasie jest byc wielce zasmuconym.

Zarty zartami. Sam nie bylem fanem Lecha i czasami zartowalem z niego, ale mam swiadomosc procesow jakie we mnie zaszly gdy zmarl. Jesli wiec u mnie pojawil sie prawdziwy smutek i ta tragedia byla dla mnie ciosem to dlaczego nie moze byc dla innych? Dlaczego najprostsze ludzkie reakcje maja byc klamstwem? Z kolei to ze ludzie z niego zartowali nie znaczy ze go nie szanowali. Z samego siebie tez czasami sie zartuje jesli ma sie odrobine dystansu ,jednoczesnie nie tracac przy tym szacunku do samego siebie. Prawda jest ze teraz jest idealizowany, ale to wynika z dwoch czynnikow. Pierwszy to taki ze o zmarlym nie mowi sie zle ze wzgledu na obyczaje. Drugim zas jest fakt ze od czasu katastrofy moglismy poznac juz bylego Prezydenta z innej strony. Ze strony prywatnej, od ludzi ktorzy go znali i opowiedzieli o nim. To moglo sprawic ze osoba Lecha stala sie blizsza spoleczenstwu.

Litawor
13-04-2010, 00:47
Ależ nawet teraz jak ktoś przedstawi jakiś dobry żart o Lechu Kaczyńskim, nawet zwiazany z jego śmiercią, to nie będę miał nic przeciwko. Tylko że żarty o nim nawet za jego życia nie były wcale śmieszne i były głównie domeną dzieci. A teraz są po prostu żałosne.

Pan i Wladca
13-04-2010, 12:43
Mnie tylko wkurzaj nagłówki "Lech Kaczyński - wielki przyjaciel sportu" i nie wiadomo jakie historie po opisywane, gdzie wcześniej łączono prezydenta ze sportem tylko tymi hasłami: "Rodżer Perejro i Artur Borubar".

Nari
13-04-2010, 12:47
To chyba jedna z nielicznych spraw, w których się zupełnie z Tobą zgadzam ;-).

Niezmiernie irytuje mnie pokazywanie w telewizji przez 24 godziny na dobę uśmiechniętego prezydenta z jego wielce szanowaną małżonką. Za życia dorobili mu gębę, a teraz go chwalą, bo się dobrze sprzedaje. Mnie to wręcz brzydzi.

Eipiq
13-04-2010, 13:34
Dobra, z całym szacunkiem do zmarłego prezydenta, ale kto się zgodził na to by pochować ich na Wawelu? :confused:

Litawor
13-04-2010, 13:37
Dobra, z całym szacunkiem do zmarłego prezydenta, ale kto się zgodził na to by pochować ich na Wawelu? :confused:
To lekka przesada. Chyba że zamierzają wszystkie prezydenckie pary III RP tam chować.

Niezmiernie irytuje mnie pokazywanie w telewizji przez 24 godziny na dobę uśmiechniętego prezydenta z jego wielce szanowaną małżonką. Za życia dorobili mu gębę, a teraz go chwalą, bo się dobrze sprzedaje. Mnie to wręcz brzydzi.
Ja mogę to łatwo ignorować - nie mam telewizora.

Pan i Wladca
13-04-2010, 14:16
Patrzymy, czy coś nie jest kopiowane, zabierane lub niszczone. Ale nie wiemy, czy zaraz po katastrofie funkcjonariusze Federalnej Służby Bezpieczeństwa
już czegoś nie zabrali - powiedział oficer ABW.

Także mimo wszystko Ruskie coś wynieść mogły.

Litawor
13-04-2010, 14:22
Także mimo wszystko Ruskie coś wynieść mogły.
Portfele i pierścionki.

zoliax
13-04-2010, 16:17

Skąd ta informacja? Dziś czytałem o Powązkach i którejś kaplicy, ale nie o Wawelu...

@down
Oj, sorry, ja wracałem ze szkoły jeszcze tego nie pisali w wyborczej na witrynce w kiosku. :P

Litawor
13-04-2010, 17:29
W większości serwisów informacyjnych o tym piszą, ale okazuje się, że ostateczna decyzja jeszcze nie zapadła. Mam nadzieję, że wrócą po rozum do głowy.

Nari
13-04-2010, 18:13
Wawel jak Wawel, ale stadion w Warszawie może być pod wezwaniem Kaczyńskiego.

ponczus
13-04-2010, 18:43
Wawel? A czemu nie Wawel? Zginął tragiczni w służbie Polski, osiągając to czego przez 20 lat nie osiągnął nikt. Teraz każdy Rosjanin który ogląda telewizję i szanuje Putina nie powie że w Katyniu mordowali Niemcy.

Btw. śmieszna sprawa, posurfowałem trochę po portalach anty GW/TVN ogólnie media. Wszędzie tragedia w Smoleńsku jest opisywana jako zamach na życie prezydenta dokonany przez służby rosyjskie na zlecenie Donalda Tuska. Pal sześć te dyrdymały. Ale co innego przykuło moją uwagę. Ludzie wypowiadający się tam bardzo szybko przypomnieli mi dlaczego nie lubię partii PiS a Jarka Kaczyńskiego i Lecha Kaczyńskiego nie szanuję jako polityków. Otóż okazuje się, że jako osoba nie głosująca na PiS (PO/UPR) nie mam prawa nie tylko do nazywania się Polakiem czy patriotą ale nie mam prawa współczuć rodzinom ofiar ani czuć żalu po śmierci Marii Kaczyńskiej. Jako sprzedawczyk i żydokomunista powinienem (tu cytuję): wy*******ać z kraju. Czyli wracamy do starego piekiełka: nie myślisz tak jak ja = nie jestes Polakiem.

P.S. Zauważyłem jedną fajną rzecz, wszystkie media do tej pory oskarżane o kreowanie rzeczywistości, zamydlanie jej, zakłamywanie obrazu ograniczyły się do suchego relacjonowania wydarzeń. Natomiast media do tej pory uchodzące (w swoim mniemaniu) za jedyne wolnomyślące i zmuszające do refleksji swoich odbiorców, teraz nie tylko podają wszystkie fakty, ale także od razu je komentują, mówią jak rozumieć i jakie wnioski wyciągać należy. A wnioski są dość proste: precz z mordercą Tuskiem, Kaczyński na ołtarze.

Ashlon
13-04-2010, 19:12
Swoja droga...ostatnio czytalem artykul o tym, ze prokuratura zajmuje sie warszawskim klubem, ktory chcial zorganizowac Stypa Party (rozowe zdjecie z samolotem w tle na zaproszeniach) - za obraze narodu polskiego itd. Ciekawi mnie, czy zajeliby sie tym calym Dakannem - bo wg mnie zdecydowanie przegina palke tymi swoimi grafikami. Co o tym myslicie?

Yoh Asakura
13-04-2010, 19:21
Ja i moja rodzina, jako naród polski, nie czujemy się obrażeni.

Lasooch
13-04-2010, 19:56
Ja też nie. Rodziny nie pytałem. =P

FlisApola
13-04-2010, 20:33
Ten Dakann w sumie ma trochę racji (najnowszy wpis).

Duch Niespokojny
13-04-2010, 20:51
Żeby móc twierdzić, że był to zamach, trzeba mieć jakieś tego dowody.
Toteż ja tak nie twierdzę.
Jak powiem że to przez pilota, który sobie przysnął za sterami(może był pijany?), to też powiesz, że to też możliwa wersja, czy też stwierdzisz że oczerniam nie dość że zmarłego, to jeszcze profesjonalistę w swoim fachu?
Powiem, że to możliwa wersja.
Ataku przez obcych (kosmitów, dla ścisłości) też nie można wykluczyć.
No cóż, to pewnie moja paranoidalna osobowość ;), ale nigdy nie wykluczam choćby najmniej prawdopodobnej ewentualności, o ile nie ma dowodów świadczących przeciwko niej...

Pan i Wladca
13-04-2010, 21:08
http://www.sfora.pl/Belgowie-zakpili-z-polskiej-tragedii-a19127

Trang Oul
13-04-2010, 21:10

Ale hipokryci -.- (zwracam się do całego społeczeństwa). Jeszcze niedawno wszyscy ryczeli, a teraz, jak emocje opadły, to się Wawelu czepiają. Będzie tak, jak z Papieżem, po tygodniu bójka Wisły z Cracovią...

Szkoda, że u nas nie ma takich fanatyków, jak w krajach arabskich. Naprawdę zabić to mało.

RybaPMI
13-04-2010, 21:15
Nostradamus:
I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. “Żelazny ptak rozdzieli dwóch braci”

Vasudanin
13-04-2010, 21:16
Nie powiem, prowokacja to im się udała. Poza tym, sam obrazek też przedni. Aż mi się uśmiech na twarzy pojawił.

Pan i Wladca
13-04-2010, 21:35
Nostradamus:
I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. “Żelazny ptak rozdzieli dwóch braci”

Cytat jest zmyślony :> ale btw. ze 3 lata temu ten jasnowidz z Polsatu mówił coś, że w przyszłości runie samolot, który wpłynie na losy świata.

Xevez
13-04-2010, 21:36
Nostradamus:

a teraz wrzuć w google ten cytat i poszukaj, czy jest umieszczony gdziekolwiek przed 10.04.2010. jakiś dzieciak sobie wymyślił, a teraz 50% społeczeństwa sra po gaciach

Tompior
13-04-2010, 21:42
ale btw. ze 3 lata temu ten jasnowidz z Polsatu mówił coś, że w przyszłości runie samolot, który wpłynie na losy świata.

Kiedyś w końcu musiał runąć samolot z kimś ważnym na pokładzie...
Na tym właśnie polega jasnowidzenie.

Yoh Asakura
13-04-2010, 21:57
Ale jeżeli przepowiada tragedię, to już powinno być czarnowidzenie.

Litawor
13-04-2010, 21:59
Ale hipokryci -.- (zwracam się do całego społeczeństwa). Jeszcze niedawno wszyscy ryczeli, a teraz, jak emocje opadły, to się Wawelu czepiają.
Może kiedyś zrozumiesz, że między ryczeniem a wyśmiewaniem się jest jeszcze coś takiego, jak okazanie szacunku.

Yoh Asakura
13-04-2010, 22:23
Szacunek za co? Za to że umarł? Bez szacunku za życia, bez szacunku po śmierci, proste.

Litawor
13-04-2010, 22:26
Nie będę o tym dyskutował.

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,7769034,Protest_pod_kuria___Powazki__nie_W awel__.html - to dla mieszkańców Krakowa, jutro się wybieram.

Articuno
13-04-2010, 22:29
PROTEST? Mamy żałobę narodową, rodziny płaczą, a oni będą PROTESTOWAĆ. Jestem zniesmaczony.
Zaczyna się burdel. Nie ma żadnej jedności, teraz kłócić zaczęło się społeczeństwo zamiast polityków. Ja pierdziele..........................

Oczywiście gazeta Antypolska wszystko nakręca, a powinna mieć obiektywne zdanie. Wszystkie artykułem poświęcone temu problemowi są na "nie".
Ja też jestem na nie. Lech Kaczyński jest bohaterem narodowym, ale na tle poprzednich prezydentów po 89 r.

Gtyk
13-04-2010, 22:33
No coz, ludzie bioracy w tym udzial pokazuja swoj poziom dna i braku elementarnego wyczucia - prostactwo i idiotyzm, kto chce sie tym chwalic, niech idzie

Litawor
13-04-2010, 22:36
No coz, ludzie bioracy w tym udzial pokazuja swoj poziom dna i braku elementarnego wyczucia - prostactwo i idiotyzm, kto chce sie tym chwalic, niech idzie
Nie, to ci, którzy zdecydowali o tym miejscu pochówku wykazali się niezwykle złą wolą, wykorzystując nastój do przeforsowania bardzo kontrowersyjnej decyzji. I to oni zdecydowali o zakończeniu prawdziwej żałoby i powrocie do polityki.

Gtyk
13-04-2010, 22:43
Kim wy jestescie, zeby decydowac o prywatnej sprawie, jakim jest miejsce pochowku zmarlego? Rodzinie dano prawo wyboru, osoba odpowiedzialna za Wawel wyrazila na to zgode. Jakie wy macie prawo do w*******ania sie w to? Tez nie jestem zwolennikiem tego, zeby spoczal na Wawelu, ale to jest sprawa prywatnej decyzji rodziny, a nie wybor publiczny. Wszelkie protesty, pomijajac fakt, jak bardzo niski poziom reprezentuja w takim okresie i tak nic nie dadza

Litawor
13-04-2010, 22:44
Osoba odpowiedzialna za Wawel? Wawel to JEST miejsce publiczne i dlatego właśnie obywatele mają prawo się do tego mieszać. Prywatną sprawą rodziny to będzie, jak go sobie zakopią w ogródku.

Trang Oul
13-04-2010, 22:54
Koniec żałoby, czas na flamewar :/ .
Z szacunku do tych, którzy zginęli nie będę dyskutował z niektórymi osobnikami.

CytrynowySorbet
13-04-2010, 22:54
Macie rację... te wszystkie spiski, te wszystkie kłótnie i nie wiadomo co jeszcze... są bez sensu. Wpisałem się dziś do księgi kondolencyjnej, bo coś zrozumiałem...

Nie należy szukać odpowiedzi w mediach czy przepowiedniach, a w Bogu.

@Co do Belgów - ciekawe czy kiedy połowa ich kraju zatonie, to podobne kpiny będą na miejscu...

Gtyk
13-04-2010, 22:57
Osoba odpowiedzialna za Wawel? Wawel to JEST miejsce publiczne i dlatego właśnie obywatele mają prawo się do tego mieszać. Prywatną sprawą rodziny to będzie, jak go sobie zakopią w ogródku.

Chodzi mi o katedre, za ktora odpowiada Dziwisz, bo to w kryptach zostanie pochowany prezydent. On ma prawo o tym decydowac. Wy nie macie nic do powiedzenia, to jest sprawa prywatnych ustalen stron. Mozna wyrazac niezadowolenie, nie twierdze ze nie, ale zwazywszy na okolicznosci, zalobe, robiac protesty pokazujecie elementarny brak kultury i to, ze po prostu jestescie bucami. Budzicie zazenowanie w ludziach. Idziesz - masz prawo, ale jednoznacznie przypinasz sobie latke kretyna

@down
Zwazywszy na wage tego, co sie stalo, sytuacje jaka teraz ma miejsce, sa bardzo nie na miejscu. Z szacunku dla zmarlych, nie samego Kaczynskiego, ale wszystkich innych, powinno sie powstrzymac o jakichkolwiek takich zachowan, trwa zaloba narodowa, organizowanie manifestacji i protestow w takim okresie, na taki temat, jest no coz.. Juz to mowilem, brakiem jakiegokolwiek poziomu. Zeby to delikatnie zabrzmialo. Prawo macie, ale pokazujecie swoj poziom, wzbudzacie w ludziach zazenowanie. Konczmy ten temat, bo rozmowa o tym jest bez sensu. Chcesz - idz, ale miej swiadomosc, jaki poziom tym reprezentujesz. Informacje o tym wychodza daleko poza granice Polski, niestety, osmieszacie siebie samych przed milionami ludzi na swiecie. Odlegle kraje, ktore wcale nie sa z nami blisko zwiazane oglaszaja zalobe narodowa, a grupka Polakow chce robic w takiej sytuacji burdy. Przykre to jest bardzo

Litawor
13-04-2010, 23:01
Chodzi mi o katedre, za ktora odpowiada Dziwisz, bo to w kryptach zostanie pochowany prezydent. On ma prawo o tym decydowac.
Prawo ma, co nie znaczy, że opinia publiczna nie może wywierać na niego presji. Taka jest ogólna idea demonstacji. A to, że odpowiada Dziwisz, nie znaczy, że to jest jego prywatna własność.
Mozna wyrazac niezadowolenie, nie twierdze ze nie, ale zwazywszy na okolicznosci, zalobe, robiac protesty pokazujecie elementarny brak kultury i to, ze po prostu jestescie bucami. Budzicie zazenowanie w ludziach. Idziesz - masz prawo, ale jednoznacznie przypinasz sobie latke kretyna
Zważywszy na wagę tej decyzji i rangę miejsca, protesty są jak najbardziej na miejscu. Jeśli Dziwisz myślał, że ze względu na żałobę uda mu się ich uniknąć, to się pomylił.

Po edycji (wielokrotnie powtarzałem, żeby nie pisać jakichś "down", bo nie da się zorientować, czy ktoś odpisał, czy nie):
Żałoba i śmierć innych osób nie ma tu nic do rzeczy. Decyzja zapadła nie z naszej winy i nie możemy na nią nie zareagować. Gdyby żałoba miała być uszanowana, to wstrzymano by się z nią do czasu jej zakończenia. Natomiast nie oznacza ona, że społeczeństwo na wszystko przymknie oko, bo nie wypada protestować.

Gtyk
13-04-2010, 23:25
Żałoba i śmierć innych osób nie ma tu nic do rzeczy. Decyzja zapadła nie z naszej winy i nie możemy na nią nie zareagować. Gdyby żałoba miała być uszanowana, to wstrzymano by się z nią do czasu jej zakończenia. Natomiast nie oznacza ona, że społeczeństwo na wszystko przymknie oko, bo nie wypada protestować.

Miejsce pochowku nie jest sprawa publiczna, nie podlega decyzji spoleczenstwa. Jest prywatna sprawa rodziny. Wawel jako jedno z ewentualnych miejsc pochowku Kaczynskiego zostalo rodzinie zaproponowane, Dziwisz jako metropolita krakowski mial prawo wyrazic na to zgode i to zrobil, to do niego ostatecznie nalezala decyzja. Protesty przeciwko miejscu pochowku zmarlego no sa po prostu zenujace, sa ponizej jakiegos poziomu, to jest wyrazanie braku szacunku dla zmarlego, rodziny i wszystkich bliskich, w tym momencie nie jest to juz nawet szacunek dla glowy panstwa, ale w zwyklym wymiarze ludzkim. Decyzja jest kontrowersyjna, ale zadne protesty tego nie zmienia, bo to nie obywatele decyduja o tym gdzie czlowiek ma zostac pochowany. Nie ma co tego tlumaczyc, do ciebie to po prostu nie dociera, bywa. Jezeli ktos jest na pewnym poziomie, zrozumie niestosownosc takiego zachowania bez tlumaczenia, jezeli nie, zadne tlumaczenia nic nie dadza.

Chcecie wyrazic niezadowolenie, zaczekajcie do konca zaloby. I tak tematyka protestu bedzie zenujaca, ale chociaz okolicznosci beda juz nieco inne. A protest i tak nic nie zmieni

eerion
13-04-2010, 23:40
Im więcej wypowiedzi czytam w tym temacie, tym bardziej nachodzi mnie wrażenie, że jest jedyny słuszny sposób reagowania na takie tragedie a wszystkie pozostałe są tępione. Ludzie, niezależnie od przeżytych doświadczeń powinni okazywać rozpacz i ból po stracie, ewentualnie skruchę. Ponieważ tak wypada. A niedługo naród będzie jedynym głosem mówił, gdyż jakiekolwiek alternatywy zostaną wytępione dla jednego słusznego poglądu.
Byłem tuż obok członka rodziny, gdy ten umarł. Przy tym ta cała sytuacja ze zmarłym prezydentem mnie nie poruszyła ani trochę. Nie znałem nikogo, ani kogokolwiek kto te osoby znał. Dla mnie prywatnie to nic nie znaczy. Czy teraz mam zacząć płakać dla jakichś zmyślonych powodów? Mam zacząć panikować jak czerwoni po śmierci Stalina, gdyż zmarł prezydent?
Powiedzcie mi ludzie jak się mam zachowywać, bo wiem tylko to, że nie powinienem tego robić bazując na moich własnych odczuciach.

Lasooch
13-04-2010, 23:42
PROTEST? Mamy żałobę narodową, rodziny płaczą, a oni będą PROTESTOWAĆ. Jestem zniesmaczony.
Zaczyna się burdel. Nie ma żadnej jedności, teraz kłócić zaczęło się społeczeństwo zamiast polityków. Ja pierdziele..........................

I bardzo słuszny protest. To, że jest żałoba, nie znaczy, że trzeba się godzić na debilizm. A od czasu decyzji pochówku na Wawelu ta tragedia (czyli katastrofa samolotu) przerodziła się w tragikomedię.

Lech Kaczyński jest bohaterem narodowym

Że k*rwa CO?!

Kim wy jestescie, zeby decydowac o prywatnej sprawie, jakim jest miejsce pochowku zmarlego? Rodzinie dano prawo wyboru, osoba odpowiedzialna za Wawel wyrazila na to zgode. Jakie wy macie prawo do w*******ania sie w to? Tez nie jestem zwolennikiem tego, zeby spoczal na Wawelu, ale to jest sprawa prywatnej decyzji rodziny, a nie wybor publiczny. Wszelkie protesty, pomijajac fakt, jak bardzo niski poziom reprezentuja w takim okresie i tak nic nie dadza

Ja też chcę być pochowany na Wawelu. Czemu nie? Czemu Lech Kaczyński, najgorszy prezydent w demokratycznej Polsce, ma spocząć koło królów i Piłsudskiego? Dlatego, że Jarkacz leczy swoje kompleksy forsując pomysł pochowania brata w miejscu, gdzie bynajmniej zostać pochowany nie powinien?

Disclaimer: w mojej wypowiedzi nie ma ani jednej oznaki braku szacunku dla prezydenta ani żadnej z osób, które zginęły wraz z nim - jest w niej za to REALIZM.

@down: takie demonstracje to nie brak szacunku. To właśnie realizm. Gdy dzieje się coś, co się dziać nie powinno, powinny być demonstracje - niezależnie od okoliczności.

Gtyk
13-04-2010, 23:51
Ja też chcę być pochowany na Wawelu. Czemu nie? Czemu Lech Kaczyński, najgorszy prezydent w demokratycznej Polsce, ma spocząć koło królów i Piłsudskiego? Dlatego, że Jarkacz leczy swoje kompleksy forsując pomysł pochowania brata w miejscu, gdzie bynajmniej zostać pochowany nie powinien?
Disclaimer: w mojej wypowiedzi nie ma ani jednej oznaki braku szacunku dla prezydenta ani żadnej z osób, które zginęły wraz z nim - jest w niej za to REALIZM.

Ja tez uwazam, ze Wawel nie jest dobra decyzja, co zreszta w swoich postach zaznaczalem, wiec nie wiem dlaczego na moj post akurat taka odpowiedz - zdecydowanie nietrafiona. Tez uwazam, ze nie jest postacia na tyle zasluzona, zeby spoczac w takim miejsce, to jest miejsce dla najwyzszych elit, dla najbardziej zasluzonych. Ale opinia negatywna, niezgadzanie sie z decyzja o miejscu pochowku, to cos zupelnie innego niz demonstracje, protesty w takiej sytuacji. To jest brak szacunku.

@eerion
Zaloba narodowa ma pewna specyfike. Nikt nie kaze ci sie wzruszac, plakac, przezywac smierc tych osob, zapalac znicze czy cokolwiek. Ale chodzi o zachowanie pewnej powagi, okazanie szacunku dla zmarlych, dla ich rodzin i bliskich. Protesty, albo zarty ze zmarlych jak w przypadku tego bloga, sa po prostu nie na miejscu. Postaw sie w sytuacji rodzin, umiera ktos, kto jest ci bliski, nie wiem, ojciec, matka, brat, czy przyjaciel, a po kilku godzinach ludzie zaczynaja z tego zartowac, robic jakies obrazki wysmiewajace ich smierc. Takie zachowania sa zenujace, po prostu. Zwlaszcza, w sytuacji, gdzie ginie tragicznie tyle osob.

Litawor
13-04-2010, 23:53
Bo dla tej decyzji szacunku nie mamy. Nikt nie protestuje przeciwko samemu Kaczyńskiemu.

Trang Oul
13-04-2010, 23:55
Jakby nie patrzeć, zostanie pochowany w kościele, a kościołami zarządza Kościół - wierni powinni tam przychodzić tylko na modlitwę. Już bardziej kontrowersyjny był pochówek Piłsudskiego, bo był ewangelikiem. I tylko Kościół może zyskać lub stracić na pochówku Kaczyńskiego; zmarłym już nic nie pomoże.

Yoh Asakura
13-04-2010, 23:59
Gtyk, jakie ty głupoty pieprzysz, to aż mi się rzygać chce. Pochówek i owszem, jest prywatną decyzją rodziny i nic nam do tego, ale nie w momencie, kiedy decydują o tym, że ma zostać pochowany na Wawelu obok królów polskich i wybitnych Polaków, w miejscu po prostu NASZYM, niesamowicie symbolicznym i ważnym, w miejscu które nie może zostać skalane osobą Lecha Kaczyńskiego, bo jest po prostu niegodny tego, by spoczywać obok tych wybitnych osób! To już nie jest prywatna decyzja rodziny, no na litość latającego potwora spaghetti, jak rodzina Mietka menela zdecyduje o tym, że ma zostać pochowany na Wawelu obok, a Dziwisz się na to zgodzi, to mamy stać z boku i przytakiwać? NIE! Mówisz o szacunku do Lecha, do jego śmierci itd., a gdzie do urwy nędzy szacunek do chociażby Piłsudzkiego i reszty doborowego towarzystwa leżącego w tej krypcie?

Litawor
14-04-2010, 00:01
Ja jeszcze raz powtórzę, że jeśli chciano uszanować żałobę narodową, to trzeba było z tą decyzją zaczekać. Wszyscy, oprócz Piłsudskiego (i pewnie królów), zostali pochowani na Wawelu z opóźnieniem, nie bezpośrednio po śmierci.

Trang Oul
14-04-2010, 00:02
jak rodzina Mietka menela zdecyduje o tym, że ma zostać pochowany na Wawelu obok, a Dziwisz się na to zgodzi

A spytaj się go, czy ciebie tam pochowa.

Gtyk
14-04-2010, 00:08
Nie chce mi sie juz na ten temat gadac, tak jak powiedzialem, czlowiek na poziomie zrozumie, ze protesty w tej sytuacji sa nie na miejscu i nie bedzie trzeba mu tlumaczyc dlaczego. Dziwisz jako metropolita jest odpowiedzialny za zachowanie godnosci tego miejsca - zdecydowal tak, a nie inaczej. Z decyzja mozna sie nie zgadzac, ale chodzi o forme wyrazenia niezadowolenia, ktora w wypadku protestu jest brakiem szacunku dla zmarlych. Porownywanie glowy panstwa do meneli, do tego czy ich tez mozna tam chowac, sprowadzilo rozmowe na dno, wiecej juz sie nie wypowiadam na ten temat, nie ma najmniejszego sensu. Sami wystawiacie sobie opinie

Yoh Asakura
14-04-2010, 00:09
Jeżeli chcesz szanować zmarłego tylko i wyłącznie dlatego, że jest zmarły - spoko, twój wybór (debilny).

Lasooch
14-04-2010, 00:10
Nie chce mi sie juz na ten temat gadac, tak jak powiedzialem, czlowiek na poziomie zrozumie, ze protesty w tej sytuacji sa nie na miejscu i nie bedzie trzeba mu tlumaczyc dlaczego.

A jak ktoś zaproponuje postawienie Kaczyńskiemu 40-metrowego pomnika ze szczerego złota z pieniędzy podatników - protesty też będą nie na miejscu?

Litawor
14-04-2010, 00:10
Protest jest jedyną społeczną formą wyrażania niezadowolenia.

A jak ktoś zaproponuje postawienie Kaczyńskiemu 40-metrowego pomnika ze szczerego złota z pieniędzy podatników - protesty też będą nie na miejscu?
Jeśli uwiną się w czasie żałoby narodowej, to nie :D

Gtyk
14-04-2010, 00:18

Popadacie w coraz wieksze dno, kiedy brakuje racjonalnych argumentow, rzucacie jakies trywialne hasla zeby cos pokazac. No coz, odpowiem - widzisz roznice miedzy czyims pogrzebem, momentem, ktory jest bardzo ciezki dla rodziny, przyjaciol, bliskich, jednym z najtrudniejszych momentow w ich zyciu, a pomyslami stawiania pomnikow? Tu chodzi o wymiar ludzki, o to, co pogrzeb oznacza dla rodzin, z tego powodu robienie wokol tego protestow, zamieszania, jest po prostu nie wskazane, jest nie na miejscu.

@Litawor

Jest wiele form, w tej sprawie zadna nie jest jednak wskazana

Yoh Asakura
14-04-2010, 00:20
I to że dla jakiejś tam rodziny jest to ciężkie, to znaczy, że my mamy tolerować debilne i poronione pomysły, wg których Lech Kaczyński ma zostać pochowany na Wawelu. A dlaczego tam? Na stronie TVN24 ktoś podał genialny argument - za to, że miał MARZENIE o wielkiej Polsce. Wielkiej i silnej. Zakrawa na kpinę.

Litawor
14-04-2010, 00:21
Gtyk, to RODZINA zdecydowała o pochówku na Wawelu, a tym samym o wszystkich tego konsekwencjach. Gdyby nie zażyczyła sobie królewskiego pogrzebu, to przebiegłby on bez żadnych zakłóceń i przy wsparciu społeczeństwa.

Lasooch
14-04-2010, 00:22
Popadacie w coraz wieksze dno, kiedy brakuje racjonalnych argumentow, rzucacie jakies trywialne hasla zeby cos pokazac. No coz, odpowiem - widzisz roznice miedzy czyims pogrzebem, momentem, ktory jest bardzo ciezki dla rodziny, przyjaciol, bliskich, jednym z najtrudniejszych momentow w ich zyciu, a pomyslami stawiania pomnikow? Tu chodzi o wymiar ludzki, o to, co pogrzeb oznacza dla rodzin, z tego powodu robienie wokol tego protestow, zamieszania, jest po prostu nie wskazane, jest nie na miejscu.

Nie wiem, jak Lech - ale Maria Kaczyńska była osobą bardzo skromną i jestem przekonany, że nie żebrałaby o miejsca na Wawelu. Pogrzeb oczywiście ma dla rodziny większe znaczenie niż stawianie pomników, ale TAKI pogrzeb zakrawa na komedię. Na głupotę nie trzeba (ba! nie wolno!) się godzić, niezależnie od okoliczności i szacunku. A stawianie pomnika ze złota byłoby podobną głupotą.

Voon
14-04-2010, 08:00
Postaw sie w sytuacji rodzin, umiera ktos, kto jest ci bliski, nie wiem, ojciec, matka, brat, czy przyjaciel, a po kilku godzinach ludzie zaczynaja z tego zartowac, robic jakies obrazki wysmiewajace ich smierc.

Gdy mi umiera bliska osoba to nikt nie nazywa jej bohaterem narodowych i nie mówi o niej per 'najjaśniejszy obywatel, najukochańszy i najżarliwszy patriota' tylko zwraca się obiektywnie o tej osobie. Może równie dobrze powiedzieć, że pił i bił rodzinę, jeśli ma na to dowody lub podstawy, żeby tak sądzić. A ten cały teatrzyk, który odstawia się nad prezydentem aż się prosi o śmiech, więc nie dziw się takich reakcji. Skoro jego śmierć stała się powodem do walki dla jednych, to i zaraz stanęli do niej ci drudzy.

Gdyby ktoś z grona moderatorów pragnął znowu uznać mnie za niegodnego człowieka i skasować post, to proszę o uprzednie ukrycie go tagami oraz wykropkowanie, czego pisać mi nie wolno. Ew. PW z zaznaczoną treścią.

thoro
14-04-2010, 08:16
Dokładnie, medialna szopka jest powodem tego, że niektórym puszczają nerwy.
Szczególnie, że wypowiedzi niektórych zakrawają o hipokryzję, jeszcze miesiąc temu wieszali psy na prezydencie jaki to on nie dobry, a teraz "człowiek niezastąpiony".
To co myśli normalny człowiek? Że to jakaś ściema.

A co do Wawelu, to zobaczycie, jak niedługo Wałęsa będzie chciał tam leżeć, Kwasiu i cała reszta śmietanki.
No bo skoro Kaczynski może, to czemu ja nie moge? Zobaczycie. Na razie siedzą cicho, bo żałoba i nie wypada.

eerion
14-04-2010, 08:47
Gdy rodzina nagle stwierdza, że pochowa zmarłego w miejscu tak ważnym dla Polski - musi liczyć się z konsekwencjami. To nie jest różnica między powiązkami, jakimś małym cmentarzem, a cmentarzem przy Grabiszyńskiej we Wrocławiu. Mówimy o dość ważnym miejscu, w którym złożenie kogokolwiek powinno być poprzedzone odpowiednią dyskusją. Tutaj zostało to podjęte wręcz na chama - jakby Wawel był zwykłem cmentarzem. Pomijam fakt pewnej desakralizacji Wawela jaka wskutek tego następuje.
Problem jest następujący - bardzo mało prawdopodobne jest to, że jeśli już tam pogrzebią Lecha, to go stamtąd wyniosą np. po namyśle.
Ogólnie - taka decyzja wymaga czasu. Podjęli ją zbyt szybko, więc co się dziwić, że mimo żałoby ludzie się burzą. To trudny czas dla rodziny, jednak ona zdecydowała i ona teraz musi znieść konsekwencje tego.

ponczus
14-04-2010, 10:04
Wszyscy się strasznie napinacie na ten Wawel. Szopka jest, decyzja została podjęta, propozycja wyszła od Dziwisza, nie widzę sensu w protestowaniu odstawianiu jakiś ekscesów. Decyzję oceni historia, nie my. Zwyczajnie brakuje nam dystansu. Tak szafujecie Piłsudskim ale zastanówcie się czy kiedy go chowano na Wawelu był przywódcą narodowym tych Polaków których obalił w maju 26 roku? W dodatku poczytajcie co pisano i jak oceniano Piłsudskiego za życia (chociażby za "wyprawę kijowską). Decyzję o pochówku oceni historia i to historia oceni czy Lech Kaczyński był mężem stanu i prezydentem czy też maronetką w rękach brata.

Dr.Unknown
14-04-2010, 11:23
Huhu, a ja mieszkam w Krakowie i zobaczę wszystkich fajnych prezydentów jak przyjadą na pogrzeb.

Arts19
14-04-2010, 11:35
Dla mnie to największy szok, gdzie głównie bardziej poruszyła mnie śmierć tych 96 osób w tym dowódców Wojska Polskiego, prezesa NBP, szefa IPN-u.
W tym wiele rodzin straciło wśród nich swoich bliskich.Co do pogrzebu na Wawelu to zasłużył na to Kaczyński aby tam zostać pochowanym. Był jakim był, ale to też był człowiek.

Vil
14-04-2010, 11:36
Zaloba narodowa ma pewna specyfike. Nikt nie kaze ci sie wzruszac, plakac, przezywac smierc tych osob, zapalac znicze czy cokolwiek. Ale chodzi o zachowanie pewnej powagi, okazanie szacunku dla zmarlych, dla ich rodzin i bliskich.

W teorii tak to powinno wyglądać.

W praktyce my jako naród mamy pewne skłonności sadomasochistyczne, być może zakodowane w genach, które powodują u nas irracjonalną skłonność do celebrowania klęski i spektakularnych aktów żalu. Te skłonności owocują naturalną presją w kierunku rozdzierania szat, płaczu, wszechobecnej czerni itp, które to elementy żałoby zastępują w całości jakąkolwiek refleksję.

CytrynowySorbet
14-04-2010, 14:17
Popadacie w coraz wieksze dno, kiedy brakuje racjonalnych argumentow, rzucacie jakies trywialne hasla zeby cos pokazac.

Może nie zauważyłeś, ale to ty używasz wciąż tych samych argumentów (żenujące, nie na poziomie...), które do tego śmierdzą nudą na kilometr, bo równie dobrze ja mogę powiedzieć, że jesteś żenujący za nick. Przez ten smród nudy przebija się fetor-mieszanka ja-wiem-najlepiej-a-wy-milczcie i nie-gadam-z-wami-bo-używacie-rozumu. To może od razu pochowajmy Lecha koło Jana Pawła II? Przecież taki był wspaniały...

Co do pogrzebu na Wawelu to zasłużył na to Kaczyński aby tam zostać pochowanym. Był jakim był, ale to też był człowiek.

Szykujcie mi tam miejsce. Bo, bądź co bądź, ja też jestem człowiekiem.

Arts19
14-04-2010, 14:31
Tak Watykan od razu się zgodzi.Ok, ale w krypcie tam gdzie są królowie Polski :)

Ok'rzes
14-04-2010, 16:28
Hmm w końcu mogę pisać po banie za moją opinię o całym WASZYM "WYPADKU" postanawiam się poprawić w tym co napisałem wcześniej. Ludzie śmiejecie się z mojej (i nie tylko mojej) uwagi o tym iż "wypadek" mógł być zamachem, wyśmiewacie całkiem śmiałem opinie innych ludzi nazywając ich spiskowcami... Pragnę tylko sam się mylić i wierzę w to że Ci którzy tak bardzo wierzą w przypadkową śmierć ludzi trzymających państwo w całości, nie obudzą się z ręką w nocniku, w momencie kiedy już straszna prawda mogła by wyjść na jaw... Cóż.. mówicie "nie macie dowodów na to że to był zamach"... a Wy macie dowody na to że był to wypadek ? Bo rosyjskie władze opisały to wypadkiem to już jest to wypadek ? Kraj w którym przez naszych (różnych nie wszystkich) polityków coraz ciężej się żyje został dodatkowo osłabiony jest odsłonięty w całości... wyłożony niczym na dłoni... No ale cóż... czemu w takich sprawach ludzie boją się mówić o tym otwarcie ? (praca, szkoła etc.) By nie dopuszczać do siebie takich opcji, by czuć się bezpiecznie... co według mnie nie jest może tyle co śmieszne ale jest objawem ignorancji...
Mieszkacie i urodziliście się w tym państwie... to jesteście też za nie odpowiedzialni... No ale co ja mogę skoro zaraz banda 13 latków wyskoczy mi z tekstami o mojej idiotycznej opinii, że ja się nie znam, że ja nie wiem co i jak, że najlepiej abym się nie odzywał...
Jest mi tylko przykro z tego powodu bo jak zwykle okaże się że polak mądry ale po szkodzie... Co już nie jest tylko przysłowiem ale staję się codziennością...
No pewnie nic nie wniosłem swoją wypowiedzią i pewnie wielce rozsądni Modkowie zjedzą mnie na PW banami i warnami i innym dziadostwem byle tylko ich zdanie się zgadzało ;]

adrian022
14-04-2010, 16:44
Z wyników czarnej skrzynki wynika, że samolot podchodził do lądowania tylko raz i przy opadaniu w dół piloci wiedzieli, że samolot się rozbije.. Dziwne, co? Czekajmy na dalsze info.

A tak btw. nikt nic nie mówi w jaki sposób zginął L. Kaczyński czy jego ciało się spaliło czy zostało zmasakrowane.

A co do pochówku, L. Kaczyński jeszcze 10 Kwietnia o godz. 8.55 był najważniejszą osobą w naszym kraju. Mimo, że na początku miał kilka wpadek co każdy doskonale wie, ale z biegiem zachowywał się coraz lepiej. Wiemy, że para Lech i Jarosław Kaczyńscy była najgorszą chwila dla Polski, ale kiedy D. Tusk objął obsadę premiera w Polsce, były to bardzo dobre chwile dla nas, wszystko było jak być powinno.

Co do następnego Prezydenta, jak waszym zdaniem będzie wyglądała kandyzacja J. Kaczynskiego? Czy byłby dobrym prezydentem czy raczej by się nie nadawał?

Hovvner
14-04-2010, 18:08
Na Wawelu powinien spoczywać Karol Wojtyła a nie Kaczyński. Jego pogrzeb na Wawelu to hańbienie monumentu polskości.

Dr.Unknown
14-04-2010, 18:36
straszna prawda mogła by wyjść na jaw
straszna prawda
straszna prawda
straszna prawda
straszna prawda
straszna prawda
straszna prawda
straszna prawda
:00000000000000000000000000

jak waszym zdaniem będzie wyglądała kandyzacja J. Kaczynskiego?
Kandyzować to można cukier...

Yoh Asakura
14-04-2010, 18:43
http://astral-projection.blog.onet.pl/2,ID404487538,index.html

Na najwięcej uwagi zasługuje film nakręcony tuż po katastrofie. Nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale to się robi coraz bardziej podejrzane.

eerion
14-04-2010, 18:46
@up:
Jarka też można kandyzować. Tylko podejrzewam, że:
1. Smaku to by zbytnio nie poprawiło
2. Mógłby troszku tego nie przeżyć.

Hmm w końcu mogę pisać po banie za moją opinię o całym WASZYM "WYPADKU" postanawiam się poprawić w tym co napisałem wcześniej. Ludzie śmiejecie się z mojej (i nie tylko mojej) uwagi o tym iż "wypadek" mógł być zamachem, wyśmiewacie całkiem śmiałem opinie innych ludzi nazywając ich spiskowcami... Pragnę tylko sam się mylić i wierzę w to że Ci którzy tak bardzo wierzą w przypadkową śmierć ludzi trzymających państwo w całości, nie obudzą się z ręką w nocniku, w momencie kiedy już straszna prawda mogła by wyjść na jaw... Cóż.. mówicie "nie macie dowodów na to że to był zamach"... a Wy macie dowody na to że był to wypadek ? Bo rosyjskie władze opisały to wypadkiem to już jest to wypadek ? Kraj w którym przez naszych (różnych nie wszystkich) polityków coraz ciężej się żyje został dodatkowo osłabiony jest odsłonięty w całości... wyłożony niczym na dłoni... No ale cóż... czemu w takich sprawach ludzie boją się mówić o tym otwarcie ? (praca, szkoła etc.) By nie dopuszczać do siebie takich opcji, by czuć się bezpiecznie... co według mnie nie jest może tyle co śmieszne ale jest objawem ignorancji...
Mieszkacie i urodziliście się w tym państwie... to jesteście też za nie odpowiedzialni... No ale co ja mogę skoro zaraz banda 13 latków wyskoczy mi z tekstami o mojej idiotycznej opinii, że ja się nie znam, że ja nie wiem co i jak, że najlepiej abym się nie odzywał...
Jest mi tylko przykro z tego powodu bo jak zwykle okaże się że polak mądry ale po szkodzie... Co już nie jest tylko przysłowiem ale staję się codziennością...
No pewnie nic nie wniosłem swoją wypowiedzią i pewnie wielce rozsądni Modkowie zjedzą mnie na PW banami i warnami i innym dziadostwem byle tylko ich zdanie się zgadzało ;] W kilkunastu miejscach na świecie byłem, z różnymi ludźmi gadałem.
Ale tylko Polacy mają taki talent do wymyślania teorii spiskowej do praktycznie każdego wydarzenia.
To się pewnie bierze z tego przeświadczenia, że wszyscy chcą się nam wgryźć w tyłek. Ach Polacy kochają czuć się lepsi/wyjątkowi. Tylko, że my nawet nie mamy nic wartego wgryzienia się w nas =3

Voon
14-04-2010, 18:54
Pragnę tylko sam się mylić i wierzę w to że Ci którzy tak bardzo wierzą w przypadkową śmierć ludzi trzymających państwo w całości, nie obudzą się z ręką w nocniku, w momencie kiedy już straszna prawda mogła by wyjść na jaw...

Tylko jedno pytanie, bo reszty bzdur o dowodach nawet mi szkoda komentować: czy jako uświadomiony osobnik masz większe szanse na przetrwanie w razie 'ataku Rosjan'?

Juzefek
14-04-2010, 19:11
Nie wiem, jak Lech - ale Maria Kaczyńska była osobą bardzo skromną i jestem przekonany, że nie żebrałaby o miejsca na Wawelu.
Zresztą jakby nie patrzeć o grób na Powązkach też nie jest łatwo.

Pan i Wladca
14-04-2010, 19:55
Wyjąca syrena, krzyki po rosyjsku, wreszcie odgłosy przypominające... strzały. Śledczy z prokuratury wojskowej zbadają film nakręcony przez świadka katastrofy pod Smoleńskiem jeszcze przed przybyciem na miejsce straży pożarnej i milicji - donosi "Dziennik Gazeta Prawna".

Filmik poniżej, na którym słychać strzały. Scena jak z horroru :>
http://www.youtube.com/watch?v=-DbLgBifsTU&feature=player_embedded

A co do teorii spiskowych to jest jeszcze jedna i ostatnia "nadzieja" na udowodnienie tej tezy - pogrzeb Lecha. W jedno miejsce, zjedzie się tym razem elita światowa i jeżeli ma coś pieprznąć to właśnie w ten dzień.

K.Jay
14-04-2010, 20:42
Nie zdziwiłbym się, gdyby w niedziele spadła atomówka na Wawel.

K.Jay

Albertus
14-04-2010, 22:20
http://www.gadu-gadu.pl/5460053899272805498/tuz-po-katastrofie-padly-strzaly

Coraz bardziej mi to śmierdzi...

Ok'rzes
14-04-2010, 22:31
Widzę, że wcale się nie myliłem co do podejścia dzieci/bądź nie dzieci (ch*j by ich wyczuł) w sprawie polityki. Wszyscy teraz tak sobie to bagatelizują (nie nie mówię o tragedii ) jakby nic się nie stało. No cóż skoro tak to życzę powodzenia ;)...
Wcale też się nie myliłem czy forum tibii pl powinno być związane tylko z Tibią czy może powinno być otwarte na szersze sfery... odpowiedź dopiszcie sobie sami ;)

@filmik

Co do filmiku nie brzmi to jak jakiś znany mi wystrzał pistoletu, ale też nie brzmi zbyt oczywiście ...

Dr.Unknown
14-04-2010, 23:18
Wyjąca syrena
No, z reguły takie wydarzenia jak katastrofa lotnicza są powodem do alarmu.

krzyki po rosyjsku
O kurwa, ciekawe czemu nie, na przykład, w Suahili?

wreszcie odgłosy przypominające... strzały
Bardziej od strzałów, brzmiało to jak mikroeksplozje - coś, co przetrwało główny wybuch, ale po chwili pod wpływem ciepła/rozszczelnienia "jebutnęło".

kthxbye

Ok'rzes
14-04-2010, 23:43
Dr. Unknown czy doktor wszystko wiedzący ?

kthxbye

Lasooch
14-04-2010, 23:48
Dr. Unknown czy doktor wszystko wiedzący ?

Jakby nie patrzeć, syreny i krzyki po rosyjsku są oczywistością, a jego wytłumaczenie 'strzałów' jest dużo bardziej wiarygodne, niż to, że Ruscy przybiegli z kałachami wystrzelać tych, którzy przeżyli.

Gangrel
14-04-2010, 23:53
A w teorii spiskowej nie mieści się, że ktoś mógł dokleić ten dźwięk? Wreszcie, że strzelano w powietrze żeby wygonić różnych gapiów z telefonami komurkowymi? To się już w głowach nie mieści?

Nie jestem 13-latkiem, a teorię spiskowe wyśmiewam równo. Tzn. wyśmiewałbym, gdyby było się z czego śmiać, a przecież sytuacja śmieszna nie jest. Wiele potwierdza mi też fakt, że nikt na moje argumenty przeciwko nie odpowiedział, w tym dwie osoby zbanowane przezemnie, które zarządały wyjaśnień przez PW, na które odpowiedziałem. Dajcie mi jakiś racjonalny argument, dla którego ktoś miałby chcieć zestrzelić Kaczyńskiego, i nie bredźcie mi o chęci ukrycia prawdy o Katyniu, bo akurat każdy zainteresowany może do odpowiednich źródeł dotrzeć, a zresztą Rosja nie ukrywa(przynajmniej dziś), że zbrodnia miała miejsce, ale chodzi o prawną kwalifikację czynu.

Capality
15-04-2010, 00:41
A w teorii spiskowej nie mieści się, że ktoś mógł dokleić ten dźwięk? Wreszcie, że strzelano w powietrze żeby wygonić różnych gapiów z telefonami komurkowymi? To się już w głowach nie mieści?
.

komórkowymi*

(score!)

@Topic:
śmieszy mnie to, ze gdyby Kaczyński zginął naturalnie to nie byłoby takiego kultu jego osoby, nagle wszyscy są jego zwolennikami

Nari
15-04-2010, 00:50
@pochówek Kaczyńskiego na Wawelu
Najlepsze w tym jest to, że wstęp na Wawel kosztuje kilkanaście złotych. O ile się nie mylę, to ktoś na tym nieźle zarobi.

Capality
15-04-2010, 01:16
na Facebooku jest inicjatywa pochowania go w piramidzie Cheopsa, popieram w 100%

Vil
15-04-2010, 09:07
@pochówek Kaczyńskiego na Wawelu
Najlepsze w tym jest to, że wstęp na Wawel kosztuje kilkanaście złotych. O ile się nie mylę, to ktoś na tym nieźle zarobi.

Dziwisz ?

Podobnie zdaje się miało być z Kaczorowskim i Świątynią OpaCZności Bożej.

ponczus
15-04-2010, 10:01
@Katastrofa

Najwięcej na śmierci Kaczyńskiego zyskuje PiS i Jarek. Nie oszukujmy się, patrząc po sondażach szanse PiSu i ich kandydata były iluzoryczne (i nawet reklamy ze znikającym jedzeniem z lodówek by nie pomogły). A teraz? Jesteśmy bombardowani wizerunkiem byłego prezydenta i to jakim wspaniałym człowiekiem był, a przecież Jarek dość podobny jest....

Co do ludzi którzy zaraz powiedzą, że naród polski aż taki głupi nie jest. Heloł jesteśmy krajem gdzie wicepremierem był Lepper Andrzej.

@Wawel

Decyzja zapadła. Ciszej nad tą trumną. Nie nam oceniać a co więcej nie nam się obrzucać obelgami. Skoro leży tam Piłsudski z Sikorskim i się "dogadują" to miejsce dla Lecha też się znajdzie.

Lasooch
15-04-2010, 11:36
Decyzja zapadła. Ciszej nad tą trumną. Nie nam oceniać (...)

Bzdura. Komu, jak nie nam?

Litawor
15-04-2010, 12:03
Skoro leży tam Piłsudski z Sikorskim i się "dogadują" to miejsce dla Lecha też się znajdzie.
Ale obóz polityczny, w którym się dana osoba znajdowała, nie ma nic do rzeczy. Chodzi o "profil" tej osoby i jej osiągnięcia (faktem jest, że wielu królów osiągnięc nie miało, ale oni podchodzą pod kryterium "profilu").

A na proteście były wczoraj tłumy.

Dr.Unknown
15-04-2010, 12:33
A na proteście były wczoraj tłumy.
Ja słyszałem tylko o bandzie gówniarzy, którzy skrzyczeli się przez SMS. Ale ok, nie było mnie tam, więc mogę się mylić.

W sobotę raczej będę bo chcę zobaczyć, jak nazywa go amerykańska Polonia, "Czarną Dupę" (srsly, bez obrazy, to nie moje słowa - rzeczywiście tak jest), ale raczej będę obserwował z bezpiecznej odległości ;0.

Litawor
15-04-2010, 13:01
Ja słyszałem tylko o bandzie gówniarzy, którzy skrzyczeli się przez SMS. Ale ok, nie było mnie tam, więc mogę się mylić.

Było ponad tysiąc osób (wg różnych źródeł od 800 do 2 tys.), wśród nich młodzież stanowiła na oko 70%, było sporo osób starszych.

Może dzień wcześniej było więcej młodzieży, bo wtedy była to bardziej spontaniczna akcja (o której ja sam usłyszałem dopiero po fakcie).

Articuno
15-04-2010, 13:36
@Katastrofa

Najwięcej na śmierci Kaczyńskiego zyskuje PiS i Jarek. Nie oszukujmy się, patrząc po sondażach szanse PiSu i ich kandydata były iluzoryczne (i nawet reklamy ze znikającym jedzeniem z lodówek by nie pomogły). A teraz? Jesteśmy bombardowani wizerunkiem byłego prezydenta i to jakim wspaniałym człowiekiem był, a przecież Jarek dość podobny jest....
W ostatnim sondażu Lech Kaczyński zaczął odrabiać. Nie wiadomo jakby to było kilka miesięcy później...

Lasooch
15-04-2010, 13:50
W ostatnim sondażu Lech Kaczyński zaczął odrabiać. Nie wiadomo jakby to było kilka miesięcy później...

No, to DOWÓD na zamach.

CytrynowySorbet
15-04-2010, 14:05
W sobotę raczej będę bo chcę zobaczyć, jak nazywa go amerykańska Polonia, "Czarną Dupę" (srsly, bez obrazy, to nie moje słowa - rzeczywiście tak jest), ale raczej będę obserwował z bezpiecznej odległości ;0.

Uważaj, bo może być... bombowo :o

Articuno
15-04-2010, 14:16
No, to DOWÓD na zamach.

?????????????????

Seereek01
15-04-2010, 14:25
53 sekunda <---(Ktoś powiedział jeszcze żyje)
58 sekunda <---(Strzał)

wtf?wtf?wtf?

Lub...

53 sekunda <---Jakiś Ruski powiedział coś w tym stylu
58 sekunda <---- Wasza jakaś eksplozja lub strzał by wygonić gapiów.

n0_name
15-04-2010, 15:52
Zacytuje coś:

"3 osoby które rzekomo przeżyły = 3 strzały czy to nie dziwne?"

ponczus
15-04-2010, 16:04
@Lasooch

Historii. Brak nam dystansu. Cały czas postrzegamy Lecha przez pryzmat tego jak go pokazywali w telewizji (a pokazywali źle, co widać dobitnie teraz) oraz jego brata Jarka. Oceniać będziemy po tym czy ta katastrofa, tragedia poprawi nasze stosunki z Rosjanami. Nie nam oceniać bo każda ocena teraz będzie zła i będzie raniąca w stosunku do tego drugiego obozu. Decyzja o pochówku na Wawelu jest polityczna, ale dla zwolenników prezydenta jest osobista, a nie da się dyskutować z uczuciami.

@litawor

Osiągnięcia Piłsudskiego: wyprawa na Kijów zakończona totalną klapą, która została odwrócona dopiero w bitwie Warszawskiej, obalenie demokratycznie wybranego rządu plus śmierć kilkudziesięciu (niektóre źródła podają kilkuset) osób, w tym współautorów planu bitwy warszawskiej, poszlaki wskazujące na to że Piłsudski likwidował swoich przeciwników politycznych a nie dyskutował z nimi czy też samo to że przez Polaków, Legiony były postrzegane jako zbrojne bandy. I taki człowiek leży na Wawelu. W czasie stanu wojennego, który był ohydną zbrodnią przeciwko narodowi, zginęło dużo mniej ludzi niż w przewrocie majowym.

@Articuno

Fakt. Ale ogólny trend był zdecydowanie niekorzystny dla obozu pod flagą: my jesteśmy właściwymi Polakami inni sa niewłaściwi.

Decyzja o Wawelu jest kontrowersyjna i Jarek z nią przesadził. Mógł ugrać dużo, ugra stosunkowo mało. Inna sprawa że co będzie po śmierci Wałęsy? Jakby nie było światowego symbolu walki i obalenia komunizmu. Swoją drogą, najbardziej szkdoa mi córki pary prezydenckiej, która chciałaby pochować rodziców a nie pozwolono jej na to, z której najbardziej osobistej tragedii zrobiono szopkę medialno polityczną, której żałoba spowodowała kolejny podział społeczeństwa.

Seereek01
15-04-2010, 16:37
up

Tylko, że za jego panowania Polska miała najlepsze lata świetności. Do tego był wybitnym żołnierzem. A czemu? Po tym jak dokonał zamachu stanu (Nawet większość Polaków go popierała, za jego zasługi) Ustanowił silnego prezydenta. Mógł dosłownie wszystko. =]
Plus, że ustabilizował kraj +++

ponczus
15-04-2010, 16:46
up

Tylko, że za jego panowania Polska miała najlepsze lata świetności. Do tego był wybitnym żołnierzem. A czemu? Po tym jak dokonał zamachu stanu (Nawet większość Polaków go popierała, za jego zasługi) Ustanowił silnego prezydenta. Mógł dosłownie wszystko. =]
Plus, że ustabilizował kraj +++

Jakbym słyszał zwolenników Lecha Kaczyńskiego. Według nich to też był najlepszy prezydent od 1989 roku.

Ustabilizował kraj w taki sposób, że musiał później zrobić przewrót żeby go na nowo ustabilizować.

Seereek01
15-04-2010, 16:53
Jakbym słyszał zwolenników Lecha Kaczyńskiego. Według nich to też był najlepszy prezydent od 1989 roku.

Ustabilizował kraj w taki sposób, że musiał później zrobić przewrót żeby go na nowo ustabilizować.

Tyle, że to pierdolenia o "Szopenie".

ponczus
15-04-2010, 17:17

Dla ciebie :P Nie dla nich. A teraz dlaczego twoja racja ma być bardziej ważne od ich? Bo "ciebie" jest więcej? HURRRRA jedzmy gówno, miliardy much nie mogą się mylić!!!!

Żarty na bok. Decyzja jest mocno kontrowersyjna i wyjdzie bokiem PiSowi i pisowczykom. Ale jeszcze bardziej kontrowersyjna jest szopka która w okół decyzji powstała. Targowanie się, szafowanie zasługami etc. etc. Nie czas na to. Chcą pochować na Wawelu, niech chowają. Chcą zrobić symbol, niech robią. Tylko, że będzie to symbol podzielenia narodu.

Articuno
15-04-2010, 18:08
Inna sprawa że co będzie po śmierci Wałęsy? Jakby nie było światowego symbolu walki i obalenia komunizmu.

Ten agent SB i przyjaciel komuchów, który się z nimi ułożył przy okrągłym stole? A Bóg jeden wie co jeszcze robił w latach 80... Choć na świecie i w Polsce, wiadomo uważany jest za bohatera.

Nari
15-04-2010, 18:14
Dla ciebie :P Nie dla nich. A teraz dlaczego twoja racja ma być bardziej ważne od ich? Bo "ciebie" jest więcej? HURRRRA jedzmy gówno, miliardy much nie mogą się mylić!!!!

Żarty na bok. Decyzja jest mocno kontrowersyjna i wyjdzie bokiem PiSowi i pisowczykom. Ale jeszcze bardziej kontrowersyjna jest szopka która w okół decyzji powstała. Targowanie się, szafowanie zasługami etc. etc. Nie czas na to. Chcą pochować na Wawelu, niech chowają. Chcą zrobić symbol, niech robią. Tylko, że będzie to symbol podzielenia narodu.
Czemu? Wawel jest w równym stopniu mój, co jakiegoś polityka czy księdza (nie licząc kapliczki, czy co tam mają, to należy do krk). A ja się na ten pochówek nie zgadza. Szkoda tylko, że moje zdanie mają w dupie ;-).

Seereek01
15-04-2010, 18:24
Ten agent SB i przyjaciel komuchów, który się z nimi ułożył przy okrągłym stole? A Bóg jeden wie co jeszcze robił w latach 80... Choć na świecie i w Polsce, wiadomo uważany jest za bohatera.

Plotki niszczą człowieka...

Gdyby nie on i ta druga pani (co zginęła też w tym samolocie) to być może nawet byś teraz tego nie pisał,Tibi by nie było i nadal Polska piłka była by najlepsza na świecie :<.
Jednym zdaniem= Chyba cie pojebało dziewczynko. :cup:;(8o

--- Seereek01 dodał 3 minut i 4 sekund później ---

Po 1. Jest słuszna.
Po 2. Nie jest pod wpływem "narodowej miłości do Lecha".
Po 3. Nie jestem muchą 8( 8(

ponczus
15-04-2010, 18:39
@Nari

Oni go właśnie w tej "kapliczce" chowają.

@articuno

oooo byłeś tam? Masz jakieś dowody na to że był SBkiem? Pracujesz w IPNie nad jego teczkami?

@seereek

ad 1) To nie jest argument. Słuszne czy nie należy do oceny zwycięzcy najcześciej.

ad 2) Jesteś pod wpływem narodowej nienawiści. Popatrz w jaki sposób media kreowały Lecha (media = GW, TVN, Polsat) przed śmiercią i po. Przed śmiercią był to zapluty karzeł / kartofel. Który poza naburmuszaniem się nic nie potrafił. Po śmierci nagle mąż stanu, wspaniały człowiek, polityk patriota.

ad 3) A bzykać lubi? :P

Niecny_Rozbojnik
15-04-2010, 18:44
Ty akurat się na polityce baaardzo dobrze znasz.
Sam gadasz że dzieciaki co 18 lat nie mają gadają pierdoły sam mając 13 nie gadaj że nie, bo wiem, sam mi kiedyś na gg napisałeś
Na pewno wiesz że to był wypadek.
Wierzysz w to co mówią ruscy.
Powodzenia.

B.

Articuno
15-04-2010, 18:54
@articuno
oooo byłeś tam? Masz jakieś dowody na to że był SBkiem? Pracujesz w IPNie nad jego teczkami?

Choćby książki. Ale mi wystarczą owe teczki.

Gangrel
15-04-2010, 19:36
@n0_name
Pokemony też są dziwne. Zresztą, ciała ofiar pomagali również identyfikować polscy specjaliści. Myślisz, że nie zauważyli dziur po kulach? Czy też ruscy na wszelki wypadek polali je jeszcze benzyną? Co jeszcze można wymyśleć? I skąd wiesz, że były tylko trzy "strzały", skoro filmik na tym się urywa? Może wszyscy przeżyli, a dopiero póżniej ich rostrzelano? To by Ci chyba bardziej pasowało.

Choćby książki. Ale mi wystarczą owe teczki.

Pewnie książka panów Gontarczyka i Cenckiewicza(nazwisko z pamięci, a nie chce mi się sprawdzać, a swoją drogą, jaka praca naukowa, taki szacunek), w której można znaleść porywające historie o nieślubnym dziecku i o tym, jak Wałęsa szczał do chrzcielnicy? I kto tu ślepo wierzy w media...Zresztą, teczek też nie widziałeś, bo wątpie żebyś pofatygował się do IPNu po to, co jest dostępne, a skorzystałeś tylko z relacji mediów. Notabene, ciekawym jest, że teczki IPNu, które w których można znaleść niemiłe zdania o panach Kaczyńskich dziwnym trafem są perfidnym dziełem SBków mającym na celu zniszczyć ich dobre imie, a teczki Wałęsy to szczera i jedyna prawda.

@Seereek01

Panowie Kaczyńscy dzielnie Wałęsie sekundowali tak w czasach Solidarności, jak i przy okrągłym stole, w obradach którego obaj brali udział, i pod którego postanowieniami obaj są podpisani. Ich drogi rozeszły się dopiero za prezydentury Wałęsy, gdy chcieli ugrać coś więcej dla siebie niż tylko stocznie gdańską, która wtedy już mało kogo obchodziła.

@sprawa Wawelska

Jak by nie patrzeć, herbata się już rozlała, i wszelkie kłótnie nad grobem nie mają w tej chwili sensu, szczególnie że nikt nie zdążył tego grobu zamknąć, ani nawet umieścić w nim rezydentów, choć faktem jest, że trzeba było ich pochować w Warszawie, a potem ew. zastanowić się nad ich przeniesiem na Wawel, gdy już emocje ostygną. Kłócić też wypadało by się po fakcie, a nie przed, a tak pogrzebu jeszcze nie było, wszystkie ofiary nie dotarły do Polski, a już się słysze że ten czy ów przez swoje poglądy nie jest prawdziwym Polakiem czy prawdziwym Patryjotą, które to głosy sprawiają, że czuję się, jakbym żył w zoo bez klatek.

A tak swoją drogą, to dużo dawno nie widzianych twarzy do Owionu ta sprawa ściągneła. Jeszcze chyba tylko Kaldricka brakuje...

Ashlon
15-04-2010, 20:49
Co do filmiku - jest on mocno kontrowersyjny, bo ciezko nawet powiedziec, czy sa to strzaly, czy wybuchy paliwa badz cokolwiek innego. Niektorzy slysza tam tez jakies dziwne dzwieki... Jednakze wydaje sie prawdopodobne, ze to sa strzaly majace odgonic gapiow, bo na ich dzwiek operator kamerki tez niezle pryska z miejsca zdarzenia.

@Wawel : jak dla mnie pomysl chybiony, ale to w sumie dograli miedzy soba wlodarze kosciola i rodzina (pewnie w postaci Jarka, nie wydaje mi sie, zeby corka prezydenta chciala chowac rodzicow ~700km od domu, ale moze sie myle) - skoro kapliczka jest koscielna, to moga tam chowac, kogo chca, prawda?

Wazna sprawa sa tez wybory, na ktore malo kto zwraca uwage - prawdopodobnie Komorowski oglosi je w najblizsza srode, wiec odbeda sie 20 czerwca (tura I) i ewentualnie 4 lipca (tura II). Warto tez zauwazyc, ze jesli tak sie stanie, to w od srody kazda partia bedzie miala 5 dni na zarejestrowanie kandydatur i potem tylko 5 dni na zebranie 99 000 podpisow, co moze byc trudne nawet dla wiekszych partii - tym razem male odpadna. Moze skonczyc sie tak, ze zostanie 2-3 kandydatow.

Nari
15-04-2010, 21:45
@Wawel : jak dla mnie pomysl chybiony, ale to w sumie dograli miedzy soba wlodarze kosciola i rodzina (pewnie w postaci Jarka, nie wydaje mi sie, zeby corka prezydenta chciala chowac rodzicow ~700km od domu, ale moze sie myle) - skoro kapliczka jest koscielna, to moga tam chowac, kogo chca, prawda?

Dziwne jest to, że Dziwisz mówił, że inicjatywę pochowania Kaczyńskiego na Wawelu wysunęła rodzina. Podczas gdy rzecznik rodziny temu zaprzecza ;-).

Litawor
15-04-2010, 21:52
Wazna sprawa sa tez wybory, na ktore malo kto zwraca uwage - prawdopodobnie Komorowski oglosi je w najblizsza srode, wiec odbeda sie 20 czerwca (tura I) i ewentualnie 4 lipca (tura II). Warto tez zauwazyc, ze jesli tak sie stanie, to w od srody kazda partia bedzie miala 5 dni na zarejestrowanie kandydatur i potem tylko 5 dni na zebranie 99 000 podpisow, co moze byc trudne nawet dla wiekszych partii - tym razem male odpadna. Moze skonczyc sie tak, ze zostanie 2-3 kandydatow.
Ta, już da się słyszeć głosy tych mniej popularnych kandydatów, że rozważają rezygnację ze startu, żeby zachować twarz (choć tego ostatniego nie dodają). I tak wybór nie był porażający, mam nadzieję, że chociaż Olechowskiemu się uda (albo że SLD pójdzie po rozum do głowy przy wyborze swojego kandydata, w co wątpię), bo inaczej w ogóle nie pójdę na wybory.

Seereek01
15-04-2010, 23:01
Niecny_Rozbojnik@
Mam 14 lat :< I piszę to co sądzę... Bo jak ktoś powiedział inne zdanie nie musi być gorsze. Tyle, że ja swoje uświadamiam na swój sposób, bejbe:*

Gangrel@

Czytałem trochę o tym. Jednym słowem "Żądza pieniądza". Zresztą to było nieuniknione.

Nie kminie was ludzie... Wałęsa to jedna z naszych "wizytówek" na świat. Ma większe jaja niż wy... (Bo raczej nikt z was by wraz z swoją "glidią nie wytoczył wara Komunistą" xD. Jak P. Wałęsa umrze to się założę, że na tym forum będzie jeszcze większy spam o tym, że ale z niego był hardcor itp. niż teraz z powodu tej katastrofy.

Aaa.... Ostatnio na wdż gadaliśmy sobie o tym. I pani powiedziała coś takiego "A może w końcu sobie wybaczyć?" Bo Polacy też święci nie byli... Też mordowali Żydów.

A co do tego nagrania to i tak wyniknie, że nic tam nie ma... Lepiej nie drażnić Ruskiego bira:D

Ashlon
15-04-2010, 23:04
Olechowski wystartuje, jak mu Piskorski sypnie pieniedzmi - bo przy obecnym zapleczu politycznym (czyli prawie zerowym) nie ma szans na zebranie podpisow. Beda pieniadze i studenci-"wolontariusze" zbierajacy podpisy na rynkach wiekszosci miast - moze sie Olechowskiemu udac.

Wracajac do Wawelu - po tej akcji nie zdziwie sie, jak wystartuje Jaroslaw w wyborach pod haslem "Bede kontynuowal dzielo mojego brata-bohatera z Wawelu".

A mogli go pochowac na Powazkach, wsrod np powstancow - bylby "wsrod swoich", a i ludzie mieliby do niego "blizej".

Aaa.... Ostatnio na wdż gadaliśmy sobie o tym. I pani powiedziała coś takiego "A może w końcu sobie wybaczyć?" Bo Polacy też święci nie byli... Też mordowali Żydów.

Szczegolnie ci z grona Sprawiedliwych Wsrod Narodow Swiata. Nie wspominajac o tym, ze II RP byla jednym z najwiekszych skupisk Zydow na swiecie (chyba przegrywala tyko z USA), ktorzy byli traktowani jako zwykli obywatele-Polacy i ktorzy uwazali RP za swoja ojczyzne. To, ze zdarzaly sie takie rzeczy jak w Jedwabnem, to jedynie kropla w morzu tego, co robili inni.

Quezacoatl
15-04-2010, 23:25
bo inaczej w ogóle nie pójdę na wybory.
Idz na wybory, i dopisz Kaczynskiego i daj krzyz zamiast Xa.

Powinni w tej sytuacji drugiego Kaczynskiego wstawic na miejsce starego. Po to w koncu mamy zapasowke.

A tak na serio, bardziej jak prezydenta to mi szkoda generalow, szefa sztabu generalnego, wicemarszalkow sejmu, rzecznika praw obywatelskich i prezesa NBP. Prezydent jakby nie bylo to glownie twarz kraju, wymienia sie ich co kadencje. Gozej z dowodcami sil ladowych i doswiadczonymi generalami. Wojsko sie zatrzesie, a gdyby to inne czasy byly bysmy juz byli pod czyjims butem.

Xevez
15-04-2010, 23:35
Nie kminie was ludzie... Wałęsa to jedna z naszych "wizytówek" na świat. Ma większe jaja niż wy... (Bo raczej nikt z was by wraz z swoją "glidią nie wytoczył wara Komunistą" xD. Jak P. Wałęsa umrze to się założę, że na tym forum będzie jeszcze większy spam o tym, że ale z niego był hardcor itp. niż teraz z powodu tej katastrofy.

chwała mu za to, co zrobił, ale teraz uważa się za pępek świata i myśli, że wszystko mu wolno. komentuje wszystko i w*****a jak mało kto

ponczus
16-04-2010, 00:54
@Wawel

Prawdopodobni inicjatywa wyszła przy okazji. Ktoś coś zasugerował, inny podchwycił jeszcze inny przekręcił, tamten powiedział że ten powiedział że tamtem mówi etc. etc. A później mleko się wylało i po zawodach.

@Wybory

Czasu mało. Dadzą radę chłopaki. Korwinn już rekrutuje na swoim blogasku i portalu. Reszta też pewnie już zaczęła. A wybór mamy no co najmniej średni. Chociaż Komorowski vs Kaczyński to nie wybór. Ale swoją drogą ciekawe czy Jarosław będzie kandydował.

@Wałęsa

Z tym jego wyrażaniem opnii. On kiedyś wyraził opinię i to w taki sposób że poszedł za nim cały naród. Jak na mój gust, do końca życia może sobie wyobrażać że jego opinia coś znaczy :P

Litawor
16-04-2010, 01:00
chwała mu za to, co zrobił, ale teraz uważa się za pępek świata i myśli, że wszystko mu wolno. komentuje wszystko i w*****a jak mało kto
Generalnie na świecie normą jest, że były prezydent wypowiada się publicznie w różnych sprawach i jest autorytetem. Niestety, w Polsce czasem lepiej by było, żeby się nie wypowiadał.

Trang Oul
16-04-2010, 01:09
A tak na serio, bardziej jak prezydenta to mi szkoda generalow, szefa sztabu generalnego, wicemarszalkow sejmu, rzecznika praw obywatelskich i prezesa NBP. Prezydent jakby nie bylo to glownie twarz kraju, wymienia sie ich co kadencje. Gozej z dowodcami sil ladowych i doswiadczonymi generalami. Wojsko sie zatrzesie, a gdyby to inne czasy byly bysmy juz byli pod czyjims butem.

Co do generałów, doświadczonych czym? Wszyscy urodzeni po wojnie, a już na pewno niewalczący. Doświadczeni lizaniem dupy Amerykańcom w Iraku? Stopnie wojskowe można zdobywać także w czasie pokoju, z tym, że role odwagi i umiejętności spełniają układy i znajomości. Sory, ale czy szkoda ci ich (wszystkich, których wymieniłeś) ze względu na stołek?
Mnie najbardziej szkoda młodych członków załogi i BOR-owców, mieli przed sobą całe życie. Jedna ze stewardess jeszcze nie skończyła studiów... :(

Gangrel
16-04-2010, 02:51
@up

A misje międzynarodowe? Chociażby Kosowo? Ponadto, obrażasz ludzi których nie znasz, swoim stwierdzeniem o lizaniu. Jeśli ktoś rzeczywiście to zrobił, to w zasadzie cały sejm pod przywódctwem Leszka Millera, który to wysłał tam polskie wojsko(ale rzadna ze znaczących sił politycznych nie zgłosiła sprzeciwu, ba, poparła to, więc nie możemy mówić o bardziej czy mniej winnych). A dowódcy którzy pojechali spełniać nasze polityczne zoobowiązania znaleźli się na prawdziwej wojnie, i nikomu nic nie lizali, za to musieli przez cudze decyzje tracić podkomendnych(jak to na wojnie).

Następnym razem użyj mózgu przed wypowiedzią.

Articuno
16-04-2010, 07:37

Pani z wdż wam to powiedziała !?

Seereek01
16-04-2010, 13:24

Po to walczył by mógł KAŻDY mówić to co chce. =]

Articuno@
Tak kurwa, Pani. Jak mnie w*****ają tacy ludzie co z Historii wiedzą tyle, że Ruscy i Niemcy napadli na Polskę. -.-

Erverse
16-04-2010, 14:04
Co do "krzyża" nad smoleńskiem, który wygląda jak pół dupy zza krzaka i jest do chu*a nie podobny - to nie wierzę, że ludzie potrafią byc tacy naiwni. 96 osób zginęło - co tam, wielki miłosierny bóg zesłał nam krzyż! Chwalmy go za to!

CytrynowySorbet
16-04-2010, 15:43
Sarkazm:

Loty w Polsce i ogólnie Europie odwołane przez wybuch jakiegoś wulkanu w Islandii. To z pewnością Rosja wysadziła wulkan żebyśmy nie uczcili pamięci naszego prezydenta! A niee... oni by chcieli, żeby wszyscy zebrali się w Krakowie żeby ich wysadzić. Z Miedwiediewem włącznie!

Niech to się już wszystko skończy, dość już mam gadania o tym samym w TV i gazetach. Strata stratą, ale życie toczy się dalej.

@down: O korwa, nie wierzę, że napisałem Irlandii :D

Smuggy
16-04-2010, 16:51
Wulkan to wybuchł na Islandii, a nie w Irlandii... xd.

Voon
16-04-2010, 19:52
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pomnik-Kaczynskich-w-Lublinie-Lawka-Lecha-i-Marii,wid,12175510,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1a0 03

Rzygać mi się chcę, jak widzę takie bezczelne i wstrętne granie na emocjach głupiego tłumu. Padł już tutaj pomysł pomnika - jest i pomnik. Ale pojawił się też pomysł figurek, więc ciekawi mnie co jeszcze? Koszulki, pośmiertny udział w reklamach, medale?

Lasooch
16-04-2010, 20:33
@Voon: komedii ciąg dalszy. Żałoba skończyła się już parę dni temu.

Zuy Czuowiek
16-04-2010, 21:03
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pomnik-Kaczynskich-w-Lublinie-Lawka-Lecha-i-Marii,wid,12175510,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1a0 03 (http://urlguard.net/l/http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pomnik-Kaczynskich-w-Lublinie-Lawka-Lecha-i-Marii,wid,12175510,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1a0 03)

Rzygać mi się chcę, jak widzę takie bezczelne i wstrętne granie na emocjach głupiego tłumu. Padł już tutaj pomysł pomnika - jest i pomnik. Ale pojawił się też pomysł figurek, więc ciekawi mnie co jeszcze? Koszulki, pośmiertny udział w reklamach, medale?

Co do ostatniego, słyszałem, że mają dostać pośmiertnie jakieś medale...

K.Jay
16-04-2010, 21:12
Śmieszny kraj. Niech zmienią jeszcze nazwę państwa na Kaczogród i będzie spoko maroko.

K.Jay

Yoh Asakura
16-04-2010, 21:14
http://www.youtube.com/watch?v=-DbLgBifsTU
19 sekunda - między lewym a prawym kołem ktoś jest.

A potem bardzo mocno podgłoście to sobie bardzo mocno i powiedzcie, co słyszycie między 49 i 50 sekundą? Podpowiedź: na pewno coś po polsku i na pewno z polskim akcentem i na pewno typowo polskim, męskim głosem.

CytrynowySorbet
16-04-2010, 21:52
http://img89.imageshack.us/img89/6278/beztytuulykq.jpg

Wtf? Co to coś wiszącego?

@up: Lepiej widać 24-25-26 sekunda. Tam rzeczywiście ktoś się porusza. Co do głosu... brzmi mi to jak "Tutaj! Prezydent żyje!" ale to pewnie moje schizy...

Lasooch
16-04-2010, 22:12
Specjalnie kilkanaście razy cofałem - w podanych fragmentach nie widzę niczego, co nawet przypominałoby człowieka. A w 0:49 ja osobiście słyszę bardziej rosyjski akcent niźli polski - takie miękkie te słowa (chociaż rzeczywiście brzmi troszkę jak 'prezydent żyje' ; >).

Yoh Asakura
16-04-2010, 22:15
Dobra, miśki. Strzelano tam do ludzi, z kabiny pilota ktoś wyłazi, tam nie było strzałów ostrzegawczych - widać błysk strzału i dym (pionowo leci - nie był oddany w powietrze), widać, że ta sama postać, która wyszła z kabiny pilota, pod koniec filmu stała nieruchomo, potem słychać strzał, a ta postać się garbi tak, jakby została postrzelona i upada. Około 20 sekundy słychać "uspokój się". Na wraku leży postać na biało, która rusza ręką i macha do kamerzysty.

Vasudanin
16-04-2010, 22:22
Specjalnie kilkanaście razy cofałem - w podanych fragmentach nie widzę niczego, co nawet przypominałoby człowieka. A w 0:49 ja osobiście słyszę bardziej rosyjski akcent niźli polski - takie miękkie te słowa (chociaż rzeczywiście brzmi troszkę jak 'prezydent żyje' ; >).
Ja słyszę "dawaj, dawaj * prezident duwaj"
1:07 słyszycie strzał i obok kadłuba dym? Widzicie postać ludzką? : >

Dobra, miśki. Strzelano tam do ludzi, z kabiny pilota ktoś wyłazi, tam nie było strzałów ostrzegawczych - widać błysk strzału i dym (pionowo leci - nie był oddany w powietrze), widać, że ta sama postać, która wyszła z kabiny pilota, pod koniec filmu stała nieruchomo, potem słychać strzał, a ta postać się garbi tak, jakby została postrzelona i upada. Około 20 sekundy słychać "uspokój się". Na wraku leży postać na biało, która rusza ręką i macha do kamerzysty.
Czas, czas, czas. Bo też mogę powiedzieć, że w pewnym momencie widać obame* z kałaszem strzelającego do prezenterów TVN'u.

*-pierwsze skojarzenie, nie jestem rasistą.

Yoh Asakura
16-04-2010, 22:23
http://*********/rasija
/\
tnij org
je*ane kropkowanie.

http://wyslijto.pl/plik/na89x893y6
jakby z rapida ktoś nie mógł, tutaj macie z wyslijto.

Seereek01
16-04-2010, 23:06
Człowiek usłyszy to co chce usłyszyć... wystarczy, że sobie to wkręci xD. Ja chciałem usłyszeć "dawaj parówki" i usłyszałem na tym filmiku...
A jeśli to Ruscy zabili naszych to wojna będzie się toczyć w cs:>

Xevez
16-04-2010, 23:50
macie za duże mniemanie o Polsce. Chcecie się chyba dowartościować tym, że Polska może być wrogiem politycznym i militarnym Rosji, ale nie może być i nie jest. musieliście się chyba ostro czegoś nawciągać, żeby tam ludzi widzieć

Vasudanin
17-04-2010, 00:06
A ja tam widzę słonia w 00:05!
http://img709.imageshack.us/img709/2182/70818774.png

Pepeszka.
17-04-2010, 00:29
@up

Hahahahahahahhahahaha XDDD

Litawor
17-04-2010, 00:34
Rzeczywiście, słoń jest. Trzeba by skontaktować się z "National Geographic".

Tompior
17-04-2010, 00:45
@Yoh
http://www.youtube.com/watch?v=n9c0nvv-uFs
Rzeczywiście, ta gałązka ma garba!

Ashlon
17-04-2010, 02:17
Dajcie spokoj, ten filmik jest tak miernej jakosci, ze tam ciezko cokolwiek konkretnego zauwazyc. Tompior podal doskonaly przyklad na to, ze glupia galazka moze byc "czlowiekem". Co wiecej - co dziwnego w tym, ze widac na filmiku czlowieka? Skoro kamerzysta mogl sie tam dostac, to rownie dobrze mogl sie dostac inny ciekawski/reporter/szabrownik.... Co ciekawe, zginelo 96 osob, ale to akurat prezydent przezyl, prezydent wyszedl z wraku i trafil na Rosjanina, ktory to rozpoznal w nim Kaczynskiego i go zastrzelil. Oczywiscie strona polska podczas sekcji zwlok nie zauwazyla dziury po pocisku. Co wiecej, Ruskie chcieli zestrzelic samolot polskiego prezydenta i, zamiast zrobic to w zamachu terrorystycznym juz na terenie Polski lub Bialorusi, robi to u siebie, dodatkowo kolo lotniska, liczac na to, ze polscy sledczy tego nie sprawdza dokladnie. Tak grubymi nicmi szyte, ze az niemozliwe.

PS. A, zapomnialbym, ze zestrzelili prezydenta, ktory mial male szanse na reelekcje, ale walczyl o Katyn - ktory na Zachodzie nie byl raczej celem zainteresowania srodowisk nie-polonijnych, ale po katastrofie stal sie tematem nr 1 w wielu krajach.

Gangrel
17-04-2010, 02:53
Tak, i żaden z polskich prokuratorów nie tego nie zauważył, dopiero dzielny Yoh Asakura z forum tibia.pl znalazł dowód na zabójstwo prezydenta i 95 innych osób. Dla Yoha proponuje order za zasługi(albo w ogóle wybierzmy go na prezydenta czy cesarza, tak bystra osoba powiedzie kraj ku szczęściu, a Polskę ku dominacji na świecie), ale dopiero w poniedziałek, żeby się prezydent Rosji nie zoorientował, bo jak przyleci w niedziele, to też sobie prezydenta ustrzelimy, co by być kwita!

n0_name
17-04-2010, 08:43
@edit
dobra już nic

Pan i Wladca
17-04-2010, 08:54
Kilka stron wcześniej już to było, cytat fake....

Zdjęcia rosyjskich wojskowych i milicjantów, którzy kilka godzin po tragedii na smoleńskim lotnisku wymieniają reflektory i żarówki w lampach wskazujących samolotom położenie pasa startowego, opublikowała białoruska gazeta internetowa "Wieści Witebska" - podaje tvn24.pl

Yoh Asakura
17-04-2010, 09:47
Tak, i żaden z polskich prokuratorów nie tego nie zauważył, dopiero dzielny Yoh Asakura z forum tibia.pl znalazł dowód na zabójstwo prezydenta i 95 innych osób. Dla Yoha proponuje order za zasługi(albo w ogóle wybierzmy go na prezydenta czy cesarza, tak bystra osoba powiedzie kraj ku szczęściu, a Polskę ku dominacji na świecie), ale dopiero w poniedziałek, żeby się prezydent Rosji nie zoorientował, bo jak przyleci w niedziele, to też sobie prezydenta ustrzelimy, co by być kwita!
Film będzie analizowany przez prokuraturę.

@Ashlon:
Ja nie mówię, ze Rosjanie strącili samolot. Bo tego nie zrobili. Ale okazja czyni "złodzieja". Kiedy się zorientowali, że rozbił się polski samolot z polskim rządem, wysłano odpowiednie siły do "oczyszczania" i zajęto się ludźmi, którzy przeżyli. Jedno jest pewne - na wraku leży człowiek, który macha do kamerzysty. Ruch ręką jest widoczny, jak się odpala ten film z linku z tnij org, to można go sobie spowolnić, wtedy widać, że tam ktoś podnosi rękę do góry, a potem nią porusza. Nie wierzę, że cywil położył się w tamtym miejscu, żeby się poopalać, a potem machał do kamerzysty.

Vil
17-04-2010, 10:34
A ja tam widzę słonia w 00:05!

mi to bardziej przypomina Tresh Socketa z 5 aktu D2 LoD.

n0_name
17-04-2010, 10:35
@do yoha
Jaka to sekunda? I w której czesci ekranu.

Zuy Czuowiek
17-04-2010, 11:10
Dobił mnie jeszcze jeden fakt - fikcyjne konta osób zmarłych w katastrofie na facebooku... N/C

Capality
17-04-2010, 11:31
@Vasu:
nie zauwazyles kota!

http://img15.imageshack.us/img15/7558/kothm.jpg

FlisApola
17-04-2010, 18:20
Przestańcie z tymi filmami, bo autosugestia mnie wykończy :confused:
Podsumowując: Można tam zobaczyć słonia, kotka, człowieka i Szatana, jak się ktoś przyjrzy i sobie wmówi. Koniec.

Litawor
17-04-2010, 18:30
Tompior podal doskonaly przyklad na to, ze glupia galazka moze byc "czlowiekem".

Topior pewnie jest sowieckim... przepraszam, rosyjskim agentem.

rentonB
17-04-2010, 22:31

Dokladnie w 53 sekundzie slychac "Zyje". O ile yje jest bardzo polskie to z juz niestety nie.

Do moich spostrzezen dodal bym to machanie, z tym ze kto by byl ubrany na bialo, czy mial biale rekawiczki.
No i na koniec ten smiech.

Tompior
17-04-2010, 22:59
Do tych, którzy jakieś nadzwyczajne rzeczy ("Kulka w łeb" , "Ja żyję" itp.) słyszą w tym filmiku z youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=GEeH9cVbu1E

Ashlon
18-04-2010, 00:15
Wracajac do tematyki pogrzebu - zabawne, kolejny raz USA pokazuje, ze maja nas gdzies. Obama nie przyleci, bo "jest zagrozenie pylowe" - pal licho, ze na wysokosci okolo 10 000m, a na wysokosci 6000 - 8000 mozna spokojnie doleciec. Natomiast znienawidzona Rosja i jej prezydent jakos sie pofatyguja. Mam nadzieje, ze nasz narod w koncu zmadrzeje i da sobie spokoj z mitycznym przyjacielem-USA, a wreszcie porzadnie ulozy stosunki z Rosja.

CytrynowySorbet
18-04-2010, 00:29
To było do przewidzenia. Zadeklarował się do przyjazdu, bo tak wypadało. A kiedy tylko nadarzyła się okazja, żeby jednak nie przyjechać, to ją wykorzystał. Nasz wielki przyjaciel zza oceanu.

Dziwi mnie też, że Merkel (przebywająca na północy Włoch) też nie może przyjechać, podczas gdy prezydent Włoch wciąż się zastanawia.

Tompior
18-04-2010, 00:36
Nie tylko USA. Połowa (jak nie więcej) zaproszonych pewnie nie przyleci.

Austria - prezydent Heinz Fischer;
Belgii - książę Filip;
Chorwacji - prezydent Ivo Josipović;
Cypru - prezydent Demetris Christofias;
Danii - królowa Małgorzata i min. SZ Lene Espersen;
Egiptu - min. ds. współpracy międzynarodowej Aboulanga Fayza;
Estonii - prezydent Toomas Ilves i premier Andrus Ansip;
Finlandii - prezydent Tarja Halonen;
Francja - prezydent Nicolas Sarkozy;
Grecji - prezydent Georgios Papandreou;
Hiszpanii - król Juan Carlos i premier Jose Luis Zapatero;
Indii - min. SZ S.M. Krishna;
Irlandii - prezydent Mary McAleese;
Japonii - przew. parlamentu Eda Satsuki;
Kanady - premier Stephen Harper;
Korei Płd. - premier Chung Unchan;
Lichtensteinu - książę Alois;
Luksemburga - wielki książę Henryk;
Macedonii - prezydent Gjorge Iwanow;
Meksyku - min. SZ Patricia Espinoza Cantalleno;
Nowej Zelandii - gubernator generalny Anand Satyanand;
Monako - książę Albert II;
Norwegii - król Harald V i min. SZ Jonas Gahr Store;
Pakistanu - min. ON Ahmad Chaudhry Mukhtar;
Szwecji - król Karol XVI Gustaw i min. SZ Carl Bildt;
Turcji - prezydent Abdullah Gul;
USA - prezydent Barack Obama;
Wielkiej Brytanii - książę Walii Karol;
Włoch - premier Silvio Berlusconi i przew. Senatu Renato Schifani.

Sorry, ale jak zamknięta jest polska przestrzeń powietrzna, to jak mają do nas przylecieć?
Kurde, cały świat ma nas w dupie i ze wszystkimi mamy złe stosunki.

Vasudanin
18-04-2010, 00:41
A jakby ktoś dalej mi nie wierzył, że tam jest słoń, to kolejny dowód:
http://iv.pl/images/29539152783445086040.png
!
@
Mam nadzieje, ze nasz narod w koncu zmadrzeje i da sobie spokoj z mitycznym przyjacielem-USA, a wreszcie porzadnie ulozy stosunki z Rosja.
Ale to zawsze tak było, że to, co zachodnie = lepsze.

Dokladnie w 53 sekundzie slychac "Zyje". O ile yje jest bardzo polskie to z juz niestety nie.
No potnijcie mnie na plasterki, ale ja tam nic nie słyszę.

btw. Drunk, jednak nie zobaczysz czarnej dupy. =/

Gangrel
18-04-2010, 02:20
@Tompior

Wiesz, taki prezydent Austrii to mógłby się samochodem pofatygować spokojnie. Do Wiednia z Krakowa odległość jest porównywalna z trasą Kraków-Warszawa(a może nawet nieco krótsza), więc nie ma że się nie da. Zresztą, ludzie z Maroka zdołali przylecieć, z tego co pamiętam w Krakowie jest również delegacja Australii.

Tompior
18-04-2010, 11:23
@Gangrel: Taki prezydent Austrii to może pewnie przylecieć samolotem lecącym na niższym pułapie (jak samolot z trumną L. Kaczyńskiego), chociaż pewnie by to było niebezpieczne.
I tak nie chce mi się wierzyć w to, że wszyscy przywódcy państw znaleźli sobie po prostu wymówkę, z drugiej jednak strony, któraś delegacja leci do Polski z międzylądowaniem w Azji i tam dopiero zadecydują czy lecą dalej. Jak widać - dla chcącego nic trudnego :P

Articuno
18-04-2010, 11:51
http://www.petycje.pl/petycjePodpisyLista.php?petycjeid=5181&page=10&position=0&podpis_rodzaj=1
dla wszystkich hejterów :D którzy żyć bez afery nie mogą.

Ashlon
18-04-2010, 12:23
Sorry, ale jak zamknięta jest polska przestrzeń powietrzna, to jak mają do nas przylecieć?
Kurde, cały świat ma nas w dupie i ze wszystkimi mamy złe stosunki.

Po pierwsze, przestrzen powietrzna zamknieta jest dla samolotow cywilnych. Po drugie, o zamknieciu przestrzeni decyduja polskie wladze - wiec moze byc ona otworzona. I ostatnie, najwazniejsze - tak trudno poleciec do Turcji, tam przesiasc sie w helikopter i udac do Krakowa? Prezydent Rosji jakos mogl przyleciec, wiec dlaczego nie mogl uczynic tego np. Berlusconi? Prawda jest taka, ze ten pogrzeb to zdarzenie, na ktorym trzeba bylo byc, ale chmura pylu stanowi doskonala wymowke - "nie przylecimy, bo niebezpiecznie i sie nie da" (a przez burze piaskowe samoloty lataja i ludzie zyja). Przyjada ci, ktorym naprawde zalezy i ktorzy nas szanuja. Moze to wlasnie najwyzszy czas na zrewidowanie naszej polityki zagranicznej i zakonczenie wierno-poddanczej polityki w stosunku do Zachodu, a takze czas na rozpoczecie ukladania porzadnych stosunkow z najblizszymi sasiadami?

Albertus
18-04-2010, 13:47
jakby nie patrzeć to olał nas prawie cały zachód , z tego co czytałem to będą u nas głownie Słowianie wschodni ( Rosja , Ukraina itp.) oraz parę państw Słowian południowych.

Ja zawsze wiedziałem ze na zachód Polska liczyć nie może i powinna na zachód równie dobrze H. wyłożyć.

Co do wschodu , jestem jak najbardziej żeby nawiązywać dobre stosunki z naszymi sąsiadami (Ukraina,Litwa czy Białoruś.) Co do Rosji to ciężko mi się wypowiedzieć bo ten "wypadek" jest dla mnie podejrzany ale wszystko wyjdzie z czasem , jeżeli to naprawdę był wypadek to znaczy ze Rosja w stosunku do nas zyskuje za swoja pomoc itp. , jeżeli zamach to wiadomo ze traci.

Raxeff
18-04-2010, 14:18
Również uważam, że na zachód nie powinniśmy ani trochę liczyć. Powinniśmy się dobrze dogadywać z państwami o podobnym potencjale i możliwościach, nie ma co liczyć, że na chwile obecna kraje mocniejsze gospodarczo i militarnie będą chciały zostać naszym partnerem. Dobre stosunki trzeba utrzymywać z Niemcami ( ale nie angażować się nie wiadomo jak), bo są naszym sąsiadem, a z resztą większego kontaktu niż musimy nie utrzymywać.

Xevez
18-04-2010, 15:06
Co do Rosji to ciężko mi się wypowiedzieć bo ten "wypadek" jest dla mnie podejrzany ale wszystko wyjdzie z czasem.

jeśli to był wypadek, to i tak nigdy nie wyjdzie na jaw

Trang Oul
18-04-2010, 15:42
Nie zdziwiłbym się, gdyby któryś prezydent odetchnął z ulgą, nie publicznie oczywiście. Postawmy się w jego sytuacji: ma ułożone plany z półrocznym wyprzedzeniem (btw. sam nie wiem jakim cudem, co on może robić, wszyscy obywatele widzą, jak się tylko opieprza i kradnie ich pieniądze), a tu nagle trzeba przylecieć, bo reszta świata (czytaj Rosja, Polska też, ale mało kogo to obchodzi) krzywo popatrzy. A tu z wyższych powodów nie można przylecieć i jest wytłumaczenie.

jakby nie patrzeć to olał nas prawie cały zachód , z tego co czytałem to będą u nas głownie Słowianie wschodni ( Rosja , Ukraina itp.) oraz parę państw Słowian południowych.

Ja zawsze wiedziałem ze na zachód Polska liczyć nie może i powinna na zachód równie dobrze H. wyłożyć.

I dobrze, wolę widzieć w Polsce braci ze wschodu niż "przyjaciół" z zachodu.

Dobre stosunki trzeba utrzymywać z Niemcami ( ale nie angażować się nie wiadomo jak).
Dobrze to było za czasów Ottona III. A później? Krzyżacy, rozbiory, I wojna, II wojna...

Nari
18-04-2010, 19:19
Póki co to polscy dziennikarze, politycy i księża (których z jakiegoś powodu ciągle pokazują w telewizji) zaczęli wielkie dupolizanie Rosji. Nie że nie chciałbym mieć tańszego gazu, ale śmiać mi się chciało, gdy usłyszałem, jak Dziwisz (który mi traci w oczach) mówił o naszych "braciach Rosjanach".

__HAPPY_SVEN__
18-04-2010, 19:24
Póki co to polscy dziennikarze, politycy i księża (których z jakiegoś powodu ciągle pokazują w telewizji) zaczęli wielkie dupolizanie Rosji. Nie że nie chciałbym mieć tańszego gazu, ale śmiać mi się chciało, gdy usłyszałem, jak Dziwisz (który mi traci w oczach) mówił o naszych "braciach Rosjanach".

Z punktu widzenia kapłana, którym jest Dziwisz każdy człowiek jest bratem. Nawet kanibal z plemienia Shappah-Clappah który zjadł swojego świeżonarodzonego syna.

Eipiq
18-04-2010, 20:33
Z punktu widzenia kapłana, którym jest Dziwisz każdy człowiek jest bratem. Nawet kanibal z plemienia Shappah-Clappah który zjadł swojego świeżonarodzonego syna.

Dziecko z próbówki też?

Lasooch
18-04-2010, 20:35
Dziecko z próbówki też?

Sarkazm słuszny, ale to nie temat o tym. Więc o tym nie mówmy. Ok? Dzięki.

Litawor
18-04-2010, 20:38
Dziecko z próbówki też?
Akurat stanowisko Kościoła w tej kwestii jest jasne, więc odpowiedź brzmi: tak.

Nari
18-04-2010, 21:05
Wątpię, czy podczas opiniowania postawy kanibala z jakiegokolwiek plemienia nazwałby go bratem. Ze względów politycznych.

DD-ExpLo.
18-04-2010, 23:11
Prosta sprawa, popatrzcie na to ze strony fizycznej.

Samolot ważący około 50~ t. + Pasażerowie. Rozpędzony przy lądowaniu z wyciągniętym podwoziem do około 200km/h uderza z wysokości 8 m w ziemię.
Oderwane skrzydło spowalnia jeszcze samolot. I samolot uderzając o ziemię rozpada się na cząstki kawałków * do tego wybucha w środku. Bo kabina oraz kadłub są spalone, chociaż wybuch paliwa nie miał miejsca. + Do tego czarne skrzynki są uszkodzone, gdy po wypadkach samolotów rozwalających się w powietrzu i uderzających w ziemię z prędkością ponad 250km/h są one nie uszkodzone. Nie nie, ruscy w ogóle tutaj nie mieli nic wspólnego z tym. Każdej akcji prowadzi Reakcja. Prawo fizyki. Good Luck.

2. Wykręcone żarówki pasa startowego. Zapomnieli wkręcić po imprezie u Janusza.

3. Każdemu znane strzały na miejscu tragedii i polskie krzyki. Nie ma tam żadnych polskich krzyków. Słychać tylko "Nie zabijacie nas!" po rusku. Wojsko mogło chcieć przepędzić szmuglerów którzy pojawili się tam sekundy po katastrofie.

4. Autor filmu jest ścigany w rosji za to że jest Autorem filmu. Paradoks. Ruski rząd wysłał list gończy za autorem filmu na którym słychać strzały. Dlaczego?

5. 10 min po katastrofie stwierdzono że nikt nie żyje. Akcja ratownicza dopiero w tedy się zaczęła. Skąd wojsko wiedziało że nikt nie żyje. I skąd wzięli się tam ułamki sekund po tym jak samolot spadł? Z Lotniska by dojechali w około 2-3 minuty. W tym czasie była już tam straż pożarna która DOPIERO ZACZYNALA GASIĆ WRAK!

6. 132 osoby nie zyja, sorka jednak 96. Pomyłka ruskich?

7. Informacja w ruskich mediach że 3 osoby żyją. Po czym reporterzy nie wspomnieli o tym ani słowem.

8. Słowa człowieka z polskiego parlamentu tuż przed odlotem "Kaczyński jest już trupem." Potem "Mały i chciwy człowiek". Oraz prośby ludzi z rządu żeby nie leciał do Katynia.

9. EMP - Totalna bzdura. Może czytaliście o tym że rosja użyła EMP <electro magnetic impuls> na samolot. Gówno prawda. EMP wyłącza elektronikę na 3 godziny i więcej w obrębie 15 <to był błąd> Więc kamery by nic nie nagrały.

Każdy jedzie na każdego że snuje teorie spisku. Przykro mi ale są dowody na to żeby tak twierdzić.

Przeczytajcie to i powiedzcie sobie w oczy ze rosja nie miala z tym nic wspólnego.

Gangrel
19-04-2010, 00:10
Ja sobie mówie w oczy, choć głupio to brzmi. Nie wiem kto Ci np. powiedział, że czarne skrzynki są uszkodzone. Wg. wszystkich relacji są w dobrym stanie, jedna z nich jest już w polsce. Nie było na pokładzie wybuchu paliwa, nie wiem o czym bredzisz. O żarówkach też nie wiem skąd wiesz, ale raz, że nie są one w dzień niezbędne, dwa, mgła była taka, że i tak ich nie było widać, trzy, ze zdjęć satelitarnych wynika, że samolot zboczył z kursu i nie doleciał do pasa startowego.

Skąd wiesz że po 10 minutach już była taka informacja? Podaj źródło, to pogadamy. Nic też mi nie wiadomo o liście gończym. Chętnie zobacze jakieś źródła.

6. A czemu nie mieliby sie pomylić, szczegolnie w chaosie informacyjnym jaki wtedy panował? Zreszta, w polsce tez nie bylo wiadomo przez jakis czas ile osob bylo dokladnie na pokladzie.

7. Jakich mediach? Jacy reporteży? Wiem, że rosyjska agencja prasowa ok. 10 w sobote puscila taka informacje, zdementowana jakos godzine pozniej.

8. Kto to niby powiedział? Jakiś dowód proszę. Pewnie sam Tusk jak znam życie, ale mimo to udowodnij że coś takiego miało miejsce. No, chyba że źródłem tak wspaniałych informacji jest T. Rydzyk, wtedy się nie produkuj.

Słowem, nie masz ani pół dowodu.

Lasooch
19-04-2010, 00:51
9. EMP - Totalna bzdura. Może czytaliście o tym że rosja użyła EMP <electro magnetic impuls> na samolot. Gówno prawda. EMP wyłącza elektronikę na 3 godziny [citation needed, lololol] i więcej w obrębie 15 km/h [a to juz w ogole komedia]. Więc kamery by nic nie nagrały.

Skakałem sobie wzrokiem po Twoim poście i przeczytałem TO. Sam ten "argument" pokazuje Twoją kompletną ignorancję i bardzo skutecznie niszczy wiarygodność pozostałych argumentów. Także tworząc w przyszłości kolejne teorie spiskowe, postaraj się unikać tematów, o których zupełnie nie masz pojęcia - bo się kompromitujesz.

Xevez
19-04-2010, 00:53
Przeczytajcie to i powiedzcie sobie w oczy ze rosja nie miala z tym nic wspólnego.

Rosja nie miała z tym nic wspólnego.

DD-ExpLo.
19-04-2010, 10:13
Skakałem sobie wzrokiem po Twoim poście i przeczytałem TO. Sam ten "argument" pokazuje Twoją kompletną ignorancję i bardzo skutecznie niszczy wiarygodność pozostałych argumentów. Także tworząc w przyszłości kolejne teorie spiskowe, postaraj się unikać tematów, o których zupełnie nie masz pojęcia - bo się kompromitujesz.

Idiot? Czytaj ze zrozumieniem człowieku. Jest napisane, że EMP TO TOTALNA BZDURA. A nie,że użyli EMP. Sam się pochwal swoją wiedzą na temat broni elektromagnetycznej (piszemy łącznie);) I nie, to co mama ma w kuchni to jest mikrofalówka. Gówno wiesz więc nie mów. Po 2 każdy ma swoje domysły i swoje źródła.
Więc śmieje się z ciebie , jesteś żałosnym dzieckiem które nie umie czytać. Postudiuj (piszemy łącznie) pare lat dowiesz się co to elektromagnetyka (piszemy łącznie). Wyjdziesz na ludzi. Pozdrawiam.

Gangrel, fakt faktem możesz o to pytać. Ale to nie jest rozmowa na forum publiczne. Zaraz się tu zleci setki takich jak Lasooch i będą "oooo atomowa bomba oo nie wiesz nic o szakalaciki smierdza mi oczy". Typowe dzieci pro elo prowokacja. A uwierz (pisane przez RZ, podstawa słowotwórcza - wiara)mi nie chce mi się całe życie cytować 12 letnich dzieciaków i po nich jechać. Jeżeli chcesz wiedzieć dlaczego tak sądzę to mnie poinformuj na PW. Także dziwi mnie to że nie skrytykowałeś podejscia naukowego, jest jakiś powód ;)

Ashlon
19-04-2010, 10:38
1. Wprawdzie napisales, ze teoria o EMP to totalna bzdura, jednakze popelniles pewne bledy, ktore wylaczaja twoja wiarygodnosc, poniewaz pokazujesz, ze nie wiesz zbytnio, o czym piszesz.
a) Rosja uzyla EMP "na samolot"? Tego sie uzywa na jakims obszarze, a nie pojedynczym obiekcie.
b ) EMP wylacza elektronike na 3h? Rozumiem, ze uszkodzenia w urzadzeniach powstale przez wysokie napiecie i wysoka temperature same sie naprawia?
c) W obrebie 15km na godzine?

2. Twoj brak checi co do podawania argumentow na forum publicznym uswiadamia wszystkich, ze takich argumentow po prostu nie masz.

A teraz wracajac do sprawy - czytajac fora internetowe, praktycznie wszyscy sa oburzeni zachowaniami "zachodu", jesli chodzi o przybycie na wczorajszy pogrzeb. Kurde, skoro ludzie juz do tego doszli, to moze i dojda do tego politycy i zmienia swoje wierno-poddancze nastawienie.

No i wczorajszy pogrzeb - badz co badz, ale nie wiedzialem, ze bedzie trwal od godziny 14 do prawie 19...

DD-ExpLo.
19-04-2010, 11:25
@up
Jezu. Kolejny. Rosja testowała w smoleńsku LASER EMP A NIE BOMBE EMP. Jeżeli laser trafi w obiekt wyłącza trwale jego działanie, a w obszarze do 15 km od miejsca użycia są zaburzenia elektroniki na około 3 godziny. to 15 km/h to był zwykły błąd . Teraz to wygląda wiarygodniej ;)
Informacje co do EMP, mam od znajomego studenta który siedzi w tym dziale.
Oraz z własnych zainteresowań. Wiadomo także że pierwsze lasery EMP powstały w latach 90.

A co do błędów nie jest to moja wina, niestety cierpię na pewne zaburzenie dotyczące gramatyki. Wszystkim pewnie znane.

2. Nie zatajam nic, tylko chronię temat od flame warów i spamu.

Więc skoro tak nalegacie.

Skąd wiesz że po 10 minutach już była taka informacja? Podaj źródło, to pogadamy. Nic też mi nie wiadomo o liście gończym. Chętnie zobacze jakieś źródła.

Tvn24 , ruskie media. Skąd po 10 min wiadomo że wszyscy zginęli skoro akcje ratunkowe trwaja do 40 min z ugaszeniem pożaru? Wiadomo chyba że rosja nie powie na calym swiecie ze szukaja kolesia, jezeli nie mieliby nic na sumieniu to taka informacja pojawila by sie oficjalnie w europie.

6. A czemu nie mieliby sie pomylić, szczegolnie w chaosie informacyjnym jaki wtedy panował? Zreszta, w polsce tez nie bylo wiadomo przez jakis czas ile osob bylo dokladnie na pokladzie.

To może akurat przesadziłem.

7. Jakich mediach? Jacy reporteży? Wiem, że rosyjska agencja prasowa ok. 10 w sobote puscila taka informacje, zdementowana jakos godzine pozniej.

Ruskie media. W polsce o tym nawet nie mówili.

8. Kto to niby powiedział? Jakiś dowód proszę. Pewnie sam Tusk jak znam życie, ale mimo to udowodnij że coś takiego miało miejsce. No, chyba że źródłem tak wspaniałych informacji jest T. Rydzyk, wtedy się nie produkuj.

Nazwiska ci nie podam, ponieważ go nie pamiętam. Ale chodzi o nijakiego "Bolka".

Nie wiem kto Ci np. powiedział, że czarne skrzynki są uszkodzone. Wg. wszystkich relacji są w dobrym stanie, jedna z nich jest już w polsce. Nie było na pokładzie wybuchu paliwa, nie wiem o czym bredzisz. O żarówkach też nie wiem skąd wiesz, ale raz, że nie są one w dzień niezbędne, dwa, mgła była taka, że i tak ich nie było widać, trzy, ze zdjęć satelitarnych wynika, że samolot zboczył z kursu i nie doleciał do pasa startowego.

Taka informacja ukazała się w TVN24. Ruscy oddali skrzynki polakom, którzy stwierdzają że czarne skrzynki są uszkodzone. Taśmy zostały przesunięte. Są problemy z ich odczytaniem. A oświetlenie pasa na męski rozum, jest niezbędne podczas złej pogody. Tvn24 i wywiad z kolesiem który widział ruskich na lotnisku wkręcających żarówki.

To wszystko co napisałem, są to źródła internetowe albo telewizyjne. Więc nie są to moje wymysły. Krytykując to co pisze, nie krytykujecie mnie tylko to co powiedziano w telewizji.

Vil
19-04-2010, 12:28
Z punktu widzenia kapłana, którym jest Dziwisz każdy człowiek jest bratem.

Z punktu widzenia organizacji o charakterze polityczno - finansowym jakiej Dziwisz jest reprezentantem, bratem jest każdy kto gwarantuje jakieś perspektywy zysku.

Lasooch
19-04-2010, 15:11
@DD-ExpLo.:

Po pierwsze, nigdy nie słyszałem o czymś takim jak 'laser EMP'. Nie chce mi się przeprowadzać researchu, ale - zakładając, że coś takiego w ogóle istnieje - wnioskuję, że chodzi o mocno skupione fale elektromagnetyczne wycelowane w dany punkt? W takiej sytuacji nie byłoby zaburzeń na obszarze wokół trafionego urządzenia.

Swoją drogą kadłub samolotu pełni funkcję klatki Faradaya (więc na przykład uderzenie pioruna jest dla niego niegroźne), więc wydaje mi się, że akurat dla samolotów EMP nie powinno być groźne (chociaż tego nie jestem pewien - jak się mylę, poprawcie). Przy uderzeniach piorunów także powstaje EMP.

Po drugie, rozwijając skrót EMP jako 'electro magnetic impuls' pokazujesz, że masz zerową wiedzę w tym temacie. Nie znasz nawet nazwy. Do tego swe teorie opierasz na 'znajomym studencie', co jest bardzo wątpliwą referencją.

Po trzecie, to, że napisałeś, że EMP jest bzdurą nic nie zmienia. Na podstawie Twoich słów o EMP widać, że wiesz niewiele.

Po czwarte, z góry dziękuję za nieużywanie w stosunku do mnie zwrotu "Idiot?" ani podobnych w przyszłości - zwłaszcza taka forma brzmi, jakbyś był uzależnionym od Tibii 13-latkiem.

CytrynowySorbet
19-04-2010, 15:56
Żałoba już się skończyła, chować zabawki i żyjemy dalej.

Articuno
19-04-2010, 17:24
http://www.youtube.com/watch?v=EBaZvg13eeM

piternet
19-04-2010, 19:37
Nie wiem, czy widzieliście, ale zobaczcie co o tym sądzi internetowa ruska społeczność (warto poczytać komentarze za pomocą google website translator):
http://demotivation.ru/rhsxzzyn8abopic.html
Podpis przetłumaczony - Geniusz Strategiczy
w 1940 roku wiedział gdzie posadzić drzewo do roślin Polaków antyrosyjski(?) - jak ktoś zna rosyjski niech coś z tym zrobi, tak wychodzi z translatora ;s

Tompior
19-04-2010, 19:47
Nie wiem, czy widzieliście, ale zobaczcie co o tym sądzi internetowa ruska społeczność (warto poczytać komentarze za pomocą google website translator):
http://demotivation.ru/rhsxzzyn8abopic.html
Podpis przetłumaczony - Geniusz Strategiczy
w 1940 roku wiedział gdzie posadzić drzewo do roślin Polaków antyrosyjski(?) - jak ktoś zna rosyjski niech coś z tym zrobi, tak wychodzi z translatora ;s

Zwykly demotywator, byl juz taki po Polsku (no moze troszke inna fotka) :P

Stratiegicziejskij gienij - Strategiczny geniusz
On jeszczo w 1940 godu znal gdie posadic dieriewo - Juz w 1940 roku wiedzial, gdzie posadzic drzewo.
Sztoby posadic antirossijskich ljachow - Zeby posadzic antyrosyjskich Polakow.

Arashel
19-04-2010, 20:13
[...]ale zobaczcie co o tym sądzi internetowa ruska społeczność[...]
Nie brałbym na twoim miejscu ruskich demotów jako źródła rosyjskiej opinii publicznej na temat 10 kwietnia 2010. Bo to pewnie jak unas na demotach.pl, zgraja idiotów, hejterów Bieber'a, JPowców i anty JPowców i innego dziwactwa...

Rybzor
19-04-2010, 21:16
O dzizas, połowa z Was już dawno powinna grzać stołki w NASA :3

FlisApola
19-04-2010, 21:25

Sven, widzę, że tez czytasz komiksy Dema :]

@top;
Pełno wersji tego filmu w zwolnionym tempie, poklatkowa, z podpisami, ciekawe, kiedy wejdzie backmasking...

Hakuoh
20-04-2010, 13:16
Żałoba narodowa się skończyła, może byście zmienili logo? :x

@down
Ja mialem dzisiaj rano jeszcze z ta kira.

Zuy Czuowiek
20-04-2010, 13:56
Żałoba narodowa się skończyła, może byście zmienili logo? :x

Przecież logo było już zmienione wczoraj ;>

DD-ExpLo.
20-04-2010, 14:48
@DD-ExpLo.:

Po pierwsze, nigdy nie słyszałem o czymś takim jak 'laser EMP'. Nie chce mi się przeprowadzać researchu, ale - zakładając, że coś takiego w ogóle istnieje - wnioskuję, że chodzi o mocno skupione fale elektromagnetyczne wycelowane w dany punkt? W takiej sytuacji nie byłoby zaburzeń na obszarze wokół trafionego urządzenia.

Swoją drogą kadłub samolotu pełni funkcję klatki Faradaya (więc na przykład uderzenie pioruna jest dla niego niegroźne), więc wydaje mi się, że akurat dla samolotów EMP nie powinno być groźne (chociaż tego nie jestem pewien - jak się mylę, poprawcie). Przy uderzeniach piorunów także powstaje EMP.

Po drugie, rozwijając skrót EMP jako 'electro magnetic impuls' pokazujesz, że masz zerową wiedzę w tym temacie. Nie znasz nawet nazwy. Do tego swe teorie opierasz na 'znajomym studencie', co jest bardzo wątpliwą referencją.

Po trzecie, to, że napisałeś, że EMP jest bzdurą nic nie zmienia. Na podstawie Twoich słów o EMP widać, że wiesz niewiele.

Po czwarte, z góry dziękuję za nieużywanie w stosunku do mnie zwrotu "Idiot?" ani podobnych w przyszłości - zwłaszcza taka forma brzmi, jakbyś był uzależnionym od Tibii 13-latkiem.

W tibię nie gram od dłuższego czasu. Po 2 nie mam 13 lat.
Nie chodziło tutaj o skrót EMP tylko jak to można określić. Elektromagnetyczny impuls po wprowadzeniu na polskie rozumowanie.
Dokładne znaczenie to Impuls elektromagnetyczny na ang. electromagnetic pulse. Więc po prostu zmieniłem pare literek ;) A o EMP wiem więcej niż ci się wydaje. A znajomy student mieszka zemną w 1 pokoju.
Do tego zaburzenia elektroniki przy uzyciu EMP działają od miejsca oddania strzalu do miejsca trafienia. Zaburzenia - nie wszystko może działać poprawnie. Np telewizor moze szumiec itp.
A co do czwartego, nie ma zadnego problemu. Nie winienem się tak zwracac, za co przepraszam. Każdy ma swoją godność i musimy jej przestrzegać.

malyjanek
21-04-2010, 01:26
Macie swoje strzaly...

http://rian.ru/incidents/20100410/220471410.html

44 sekunda

na moje cos wybuchalo pod wplywem temperatury

Hovvner
21-04-2010, 23:22
Nie no, Horacio Caine przy was to newfag. Szacun ziomsy!

rentonB
23-04-2010, 11:26
Macie swoje strzaly...

http://rian.ru/incidents/20100410/220471410.html

44 sekunda

na moje cos wybuchalo pod wplywem temperatury

Nie rozumiem o co ci chodzi.

Do katastrofy doszlo wczesniej niz podano, ciekawe.
Dokladnie o 8:39 czyli nie wiemy co sie dzialo przez 17 minut

jerrry
23-04-2010, 21:56
Witam. Zanim przejrzycie te zdjęcia, chciałbym żebyście wiedzieli że nie są to w 100% potwierdzone zdjęcia. Zostały znalezione na ruskiej stronie, jednak użytkownik, który wkleił je tam, został już zbanowany a zdjęcia usunięte.

Wchodzicie na własną odpowiedzialność

http://img338.imageshack.us/img338/9500/5kfv4j.jpg

http://img255.imageshack.us/img255/2722/84248947.jpg

http://img526.imageshack.us/img526/2811/aw2a76.jpg

http://img402.imageshack.us/img402/234/059175c95bc7f3l1024x768.jpg

Leeawe
23-04-2010, 22:02
Nie wejdę xD. co tam jest?

Yoh Asakura
23-04-2010, 22:48
Spodziewałem się gorszego stanu zwłok, nie jest źle!

rentonB
23-04-2010, 23:38
To tylko kilka z 96

janek@
26-04-2010, 02:44
A mnie zastanawia jedno... kto zabił autora filmiku z strzałami?

Po co? za ten film?
Szkoda tylko że nie był on wyraźny dźwiękowo, a i czemu sam gadał 'nie ujdzie wam to na sucho" ? Tam powtarzał, czyżby coś zobaczył? Czy milicja strzelała do ludzi którzy chcieli podejść? a może dobijali żywych?
Niektórzy widzą na tym filmie machającą ręke. Jeżeli mogliby oni tlyko powiedzieć lub zrobić screen z kółeczkiem tej ręki to byłbym wdzięczny.

A ta sprawa z żarówkami jest smieszna. :D
Ruscy desperacko ratowali swoje dupy, bo im się zpaomniało żarówek przykręcić ale niestety ... przyłapano ich na gorącym uczynku. xD "oj oj samolot się rozbił szybko przykręć żeby nie było" xD

Imho i tak te skrzynki powinny trafić wszysciutkie i w pierwszej kolejności do nas... co jak co ale ludziom którzy jeszcze chwile temu tarli się krwią z Gruzinami raczej wierzyć nie można, a odczytanie tych rosyjskich skrzynek to tylko kwestia czasu i przynajmniej byłoby wiarygodnie bo o to tylko tutaj chodzi co nie?

P.S.
Ten film jest straszny, prawie jak z jakiegoś horroru i ten alarm brrr. : P

Yoh Asakura
26-04-2010, 15:36
A mnie zastanawia jedno... kto zabił autora filmiku z strzałami?
Wiarygodne źródło, albo won.

janek@
26-04-2010, 18:01
@up
Wpisz sobie w google "Adrij Mendierej" i tam masz. : P
Ludzie piszą że to info potwirdzone przez Rosyjskich prokuratorów więc jedno licho.

Ashlon
26-04-2010, 19:14
A ta sprawa z żarówkami jest smieszna. :D
Ruscy desperacko ratowali swoje dupy, bo im się zpaomniało żarówek przykręcić ale niestety ... przyłapano ich na gorącym uczynku. xD "oj oj samolot się rozbił szybko przykręć żeby nie było" xD

U nas bylo to samo. Zawalil sie dach pod ciezarem sniegu, to narod rzucil sie do odsypywania wszystkich innych dachow. U nich moze podejrzewali, ze system byl niesprawny, to rzucili sily do naprawienia zarowek.

Pan i Wladca
26-04-2010, 19:33
@up
żeby porównać te dwie sprawy to "winni" musieliby by ten śnieg usuwać z gruzów zawalonej hali

Ashlon
26-04-2010, 20:39
W tym problem, ze w hali nie bylo sensu juz niczego usuwac, natomiast lotnisko jak najbardziej dalo sie usprawnic. Pomijajac to, chodzilo mi glownie o ten "zryw" a nie konkretne czynnosci.

Vasudanin
26-04-2010, 21:25
@up
Wpisz sobie w google "Adrij Mendierej" i tam masz. : P
Ludzie piszą że to info potwirdzone przez Rosyjskich prokuratorów więc jedno licho.

Wpisałem, pierwszy wynik - samosia.pl. Także wiesz.

Gangrel
26-04-2010, 21:30
Ludzie piszą mnóstwo głupot, to forum i wielu jego userów jest tego doskonałym przykładem.

rentonB
27-04-2010, 17:21
Z tym Andrijem to zaczelo sie od demota, potem juz poszlo :D

Hakuoh
28-04-2010, 13:09
Fragment skrzydła samolotu, który rozbił się pod Smoleńskiem, zostanie umieszczony w powstającej nowej sukni na obraz Matki Bożej na Jasnej Górze.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7823029,Fragment_samolotu_prezydenta_bedzi ​e_na_obrazie_Matki.html

Wybaczcie, ale Polska staje się poronionym krajem, który uwielbia dostawać bzika na punkcie katastrof i tragedii.

janek@
28-04-2010, 19:18
Wpisałem, pierwszy wynik - samosia.pl. Także wiesz.

Umiesz czytać po Rosyjsku? :D
http://www.google.pl/search?client=opera&rls=pl&q=Adrij+Mendierej+%D1%83%D0%B1%D0%B8%D1%82%D1%8B%D 0%B9&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8

No niestety nie ma polski wiarygodnych źródeł, aczkolwiek to był tylko jeden człowiek do tego Rosjanin, musi minąć sporo czasu zanim będzie się o nim mówić. ;o

@up
Ludzie się nudzą to co im zrobisz. heh

spider-bialystok
28-04-2010, 19:33
Fragment skrzydła samolotu, który rozbił się pod Smoleńskiem, zostanie umieszczony w powstającej nowej sukni na obraz Matki Bożej na Jasnej Górze.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7823029,Fragment_samolotu_prezydenta_bedzi ​e_na_obrazie_Matki.html

Wybaczcie, ale Polska staje się poronionym krajem, który uwielbia dostawać bzika na punkcie katastrof i tragedii.
Przeciez to sprawa Kosciola, co ma do tego panstwo?

Hakuoh
29-04-2010, 09:45

W dzisiejszych czasach bardzo dużo.

spider-bialystok
29-04-2010, 12:47
Nie mowie o 'dzisiejszych czasach' tylko o tej konkretnej sprawie. Wiec?

Litawor
29-04-2010, 13:27
Państwo nic, co nie oznacza, że nie można się pukać w czoło.

spider-bialystok
29-04-2010, 17:32
Z punktu widzenia chrzescijan nie ma w tym nic dziwnego, a ateistow nie powinno zbytnio interesowac jakie przedmioty katolicy chca umieszczac w swoich swiatyniach. Mnie to nie interesuje.

CytrynowySorbet
29-04-2010, 17:41
Z punktu widzenia chrzescijan nie ma w tym nic dziwnego, a ateistow nie powinno zbytnio interesowac jakie przedmioty katolicy chca umieszczac w swoich swiatyniach. Mnie to nie interesuje.

To JEST coś dziwnego, wszyscy robią wokół tego jakieś szoł i zaczyna się to przeradzać w jakąś komedię.

O Jarku nie wspomnę. Głosuj na niego, albo nie jesteś prawdziwym Polakiem, patriotą, i masz gdzieś to, że 96 ludzi zginęło pod Smoleńskiem. Zagłosuj, a będziesz dumnym Polakiem, który chce, aby ofiara (?) poległych osób nie poszła na marne.

spider-bialystok
29-04-2010, 17:50
To JEST coś dziwnego, wszyscy robią wokół tego jakieś szoł i zaczyna się to przeradzać w jakąś komedię.
Gdzie, co, jakie szol? O czym ty piszesz?
O Jarku nie wspomnę. Głosuj na niego, albo nie jesteś prawdziwym Polakiem, patriotą, i masz gdzieś to, że 96 ludzi zginęło pod Smoleńskiem. Zagłosuj, a będziesz dumnym Polakiem, który chce, aby ofiara (?) poległych osób nie poszła na marne.
Och i ach, rzeczywiscie bardzo dziwne, ze PIS wykorzystuje smierc swojego prezydenta. Dziwne to by bylo jakby tego nie robili, to jest demokracja - po trupach do celu.