Pokaż pełną wersje : Samolot z prezydentem rozbił się w Smoleńsku
Albertus
10-04-2010, 10:12
Samolot z prezydentem rozbił się w Smoleńsku
Myślicie ze to zwykły wypadek czy jakiś zamach etc. ??
http://fakty.interia.pl/swiat/news/pilne-samolot-z-prezydentem-rozbil-sie-w-rosji,1462868
Wypadek na stówe. Nie lubiłem naszego prezydenta. ale nie życzyłem mu takiego czegoś. Teraz będzie młyn w Polskiej polityce.
Dr.Unknown
10-04-2010, 10:18
Wypadek na stówe. Nie lubiłem naszego prezydenta. ale nie życzyłem mu takiego czegoś. Teraz będzie młyn w Polskiej polityce.
On nie był sam na pokładzie. Włącz telewizor i spójrz na kilka nazwisk.
Szkoda mi go! Zaczynałem go lubić, nigdy nie życzyłem mu śmierci. Przez głupie drzewa nie tylko Prezydent ale i ci wszyscy Ministrowie!
R.I.P
Czarna_Mamba
10-04-2010, 10:25
To byli ostatni ludzie, którym tak naprawdę zależało na rozwiązaniu sprawy Katynia. Dlatego nie wierzę w przypadki. Pokój ich duszom.
Articuno
10-04-2010, 10:25
Jestem w totalnym, nieludzkim szoku. Nie uwierzyłem po opisie kolegi. Właczyłem TV, a tam już żałobne znaczki, przerwane programy. Niewyobrażalna tragedia, najprawdopodobniej nie żyje nasz PREZYDENT, jaki by niebył należy mu się szacunek.......................................... ..........
Zginęli także m.in M. Kaczyńska, Wassermann, Szczygło, Szmajdziński, Skrzypek, Stasiak, Wypych.
Maldoryz
10-04-2010, 10:26
kto po takim wypadku przejmuje wladze w kraju?
Pacz_knight
10-04-2010, 10:27
Czyżby spisek?
Cholera, nie można się nawet na onet dostać i wiadomości wp...
Dr.Unknown
10-04-2010, 10:28
Teraz Komorowski ma nieuczciwą przewagę - zobaczymy jak się sprawdza na stołku przed właściwą elekcją.
kto po takim wypadku przejmuje wladze w kraju?
Marszałek sejmu.
Po śmierci prezydenta władzę przejmuje premier(?) a po 60 dniach dokonywane są kolejne wybory.... Niektórym ten "wypadek" był/jest bardzo na rękę...
jak teraz oglądam i słyszę o tym że władze rosyjskie nie pozwalają zbliżać się itp... I że śledztwem zajmą się ww władze... to ja dziękuje...
Gimli From Kazz
10-04-2010, 10:29
Przejmuje władze Komorowski czyli marszałek sejmu.
WIelka tragedia Nigdy go jak i PiS'u nie popierałem, ale to jest tragedia dla każdego z nas.
Co do ludzi, którzy mówią o jakiejś teori spiskowej...
Za dużo Tibi IDIOCI, lub innych gier fantasy
Poland cannot into air.
A i nie bawcie się w jakieś domysły, o zamachach i innych pierdołach. Poczekajcie ze 2 dni i wtedy robicie teorie spiskowe.
Ach i ciekawe jak długą żałobę narodowa dostaniemy.
Jakim Lech Kaczyński by nie był prezydentem jest to tragedia, nic więcej nie potrzeba tu dodawać.
No tak naprawdę zginęło 135 osób!
Nie no, mam w dupie kto zostanie następnym prezydentem, dzisiaj będzie żałoba w Polsce. Wszyscy nie chcieli go jako prezydenta, i dostali to czego chcieli!
Niech Spoczywają w Pokoju!
kochamcienzarufki
10-04-2010, 10:32
Tragedia jednym słowem... Teraz w polityce zrobi się jeden wielki chaos, PO już pewnie zaciera rączki, bo zginął przecież prezydent RP...
Ja mówię że na 80% to zamach. W końcu tam było wiele ważnych osób.
Chyba nie wiesz do czego sa ludzie zdolni 'realisto'
Ta, Ruscy biegali za samolotem rozpylając sztuczną mgłę, a Putin własnoręcznie rozstawiał drzewa.
=.=;;
Niezależnie od tego, jak bardzo Rosja może na tym skorzystać (a może, i to w bardzo dużym stopniu), przyczyny katastrofy są podane do publicznej wiadomości i w żaden sposób nie wskazują na spisek.
Chyba, że ktoś sowicie opłacił pilotów, żeby rozbili samolot pełen ludzi, ale to byłaby rzecz bez precedensu w cywilizowanym świecie.
Po śmierci prezydenta władzę przejmuje premier(?) a po 60 dniach dokonywane są kolejne wybory.... Niektórym ten "wypadek" był/jest bardzo na rękę...
Nie premier tylko marszałek sejmu. Od czasu przejęcia kompetencji prezydenckich, marszałek ma 14 dni na ogłoszenie wyborów prezydenckich, które odbyć się muszą w dniu wolnym od pracy w ciągu 60 dni od czasu ogłoszenia.
Czyli obstawiam czerwiec.
Podejście do lądowania, gęsta mgła, pagórkowaty teren, słabo oznaczone lotnisko, usterki na pokładzie samolotu (słyszałem coś o ryczących silnikach). Chcesz czegoś więcej, spiskowcu?
Albertus
10-04-2010, 10:45
ja tez myślę ze to zamach , tylko przez kogo?
Tusk z Putinem przecież rozmawiali na osobności w Katyniu... Możliwe ze chciał się rekami Rosjan pozbyć rywala w zamian za???
Druga opcja to terrorysci...
Ja go zbytnio nie lubiłem , ale jakby nie patrzeć ktoś ubił nam głowę państwa , co jest ciosem w twarz dla nas wszystkich. Zresztą jeszcze potrzeba nam więcej informacji żeby coś ustalić.
PS. podobno bylo tam paru wojskowych ze sztabu generalnego. Wiec wymordowali nam wladze i jeszcze sztab glowny...
Czarna_Mamba
10-04-2010, 10:46
jak teraz oglądam i słyszę o tym że władze rosyjskie nie pozwalają zbliżać się itp... I że śledztwem zajmą się ww władze... to ja dziękuje...
Dokładnie, nikt nie ma prawda wstępu na teren tragedii, oprócz federalnych z Rosji.
To byli ostatni, KURWA OSTATNI, którzy naciskali na Rosję i byli jej wrzodem, by wreszcie powiedzieli WPROST "wymordowaliśmy waszą elitę". Bo taka jest prawda. Tusk nie ma jaj, Kwaśniewski? Kwaśniewski się nachlał jak świnia na obchodach. Z Putinem nie ma żartów, było jednak kilka osób, które nie bały się wymagać przyznania oczywistego. I tak się ginie za prawdę. Jestem z nich kurwa dumna.
Też myślę o spisku, ale na razie to tylko gdybanie. Nie ma wiarygodnych dowodów...
Myślę, że po paru dniach się więcej dowiemy.
Dr.Unknown
10-04-2010, 10:48
Tusk z Putinem przecież rozmawiali na osobności w Katyniu... Możliwe ze chciał się rekami Rosjan pozbyć rywala w zamian za???
Ja go zbytnio nie lubiłem , ale jakby nie patrzeć ktoś ubił nam głowę państwa , co jest ciosem w twarz dla nas wszystkich. Zresztą jeszcze potrzeba nam więcej informacji żeby coś ustalić.
Albertus, co ty mówisz, przecież to Żydzi...
Widzieliście tego gościa co się przedarł, a potem go jakiś mundurowy odprowadzał truchcikiem?
Z jednej strony wypadek bo podobno samolot był wadliwy,a z drugiej strony,jeśli ktoś wierzy w coś takiego jak karma,to odbiło się to na nim. Nie pozwolił Jaruzelskiemu lecieć tym samym samolotem to "zapłacił za swój czyn".
Dowiemy się tego, co się stało - przez kiepskie warunki atmosferyczne i przez awarię maszyny / błąd pilota, samolot zahaczył o drzewo i się rozbił.
Żadnego spisku w tym nie było. Tak samo nie wierzę w to, że pilot był przekupionym terrorystą (prezydent ma własnych, zaufanych pilotów).
Albertus, co ty mówisz, przecież to Żydzi...
Żydowscy terroryści, którzy są zakonspirowani tak mocno, że nikt o nich nie słyszał.
No może poza ludźmi z kręgów ONR i innych organizacji kabare.. pardon, narodowych.
AnonimowyPowrot
10-04-2010, 11:00
Zadzwońcie gdzies, telefony wysiadły, to może mieć z tym związek. W całej Polsce nie działają komórki, tylko nieliczni mogą wykonywać połączenia telefoniczne, lol!
@Edit
Nie wiem jak ma się sprawa z telefonami stacjonarnymi, mówię o komórkach.
@Topic:
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
Bez przesady, zginęło zbyt wiele ważnych osób. Na jakiś czas niewątpliwie zapanuje chaos.
Yoh Asakura
10-04-2010, 11:01
Zadzwońcie gdzies, telefony wysiadły, to może mieć z tym związek. W całej Polsce nie działają komórki, tylko nieliczni mogą wykonywać połączenia telefoniczne, lol!
A mój tata normalnie dzwoni!
Czy ty wyobrazasz sobie, zeby jakiekolwiek wladze jakiegokolwiek kraju zezwalaly na miejscu NOWEJ katastrofy biegac roznej masci dziennikarzom? Bo ja nie. Jak u nas rozbil sie samolot wojskowy su-30 na pokazach lotniczych, to tez nikt nie mogl podchodzic. Rozbil sie samolot wojskowy CASA z samymi Polakami, to tez nikogo nie dopuszczali.
A sledztwem kim ma sie zajac? Oczywiscie, ze Rosjanie, bo teren jest pod ich jurysdykcja i administracja. Wyobrazasz sobie, zeby sledztwo w Polsce prowadzili np. Niemcy? Co innego, ze Rosjanie zapewne zaprosza nas do wspoludzialu w sledztwie.
@topic : szkoda, mieli wymieniac samolot prezydencki za jakis czas... Moze gdyby juz byl nowy, czegos takiego by nie bylo... Wielka tragedia dla narodu.
Kazdy przywodca rozmawia z innym na osobnosci... Ciebie inaczej niz durniem i pajacem niestety nazwac nie mozna :|
Zuy Czuowiek
10-04-2010, 11:04
Zginęło chyba 90 osób, a nie 130. Zresztą nie wiem, bo raz mówią tak, raz tak.
Ale wyobraźcie sobie jaki będzie młyn w polskiej polityce. Odbędą się potrójne wybory...
Dlaczego potrojne? Prezydenckie + samorzadowe, czyli tak, jak mialo byc.
Zuy Czuowiek
10-04-2010, 11:08
A co z wyborem rządu? Ja nie wiem, tak przypuszczam, bo się nie znam na polityce.
Albertus
Kazdy przywodca rozmawia z innym na osobnosci... Ciebie inaczej niz durniem i pajacem niestety nazwac nie mozna :|
Wiem o tym , ale jakoś dziwny zbieg okoliczności , ze rozmawiali tak a tu nagle pierdykną samolot z ludźmi niewygodnymi dla jednego i drugiego.
PS. Patrzcie ilu tam zginęło oficerów wojskowych , normalnie Katyń II , Ruscy znowu nam oficerów wymordowali...
AnonimowyPowrot
A mój tata normalnie dzwoni!
A swój telefon sprawdzałeś? Mój nie działa, kolegów i rodziny też nie...
Dodam, że mieszkam w Przemyślu, czyli dość blisko granicy z Ukrainą.
Mazur199
10-04-2010, 11:09
Tusk deklarował sie że nie bedzie startował w wyborach prezydenckich więc bez wystarczajacej wiedzy nie wypowiadaj sie bo w obliczu takiej tragedii wywołałes banana na twarzy. Jeśli nawet byłby to zamach terrorystyczny przygotowany przez Rosje to nawet nie wiesz jaki dym zrobiłby się na świecie gdyż Polska nalezy i do NATO i do UE.
Kaczynskiego szanowałem za to że nie bał sie powiedziec prawdy o Katyniu, nie pamietam gdzie dokładnie wypowiedział takie ostre słowa, chyba w rocznice wybuchu II ww na Westerplatte w 2009 ale tak jak juz pisałem,szacun za to mu sie nalezy, bo pod tym względem wyprzedzał Tuska, który tylko delikatnie napominał o Katyniu w momentach gdy trzeba było sie własnie ostro wypowiedziec.
w wiadomosciach mowia ze samolot byl przekrzywiony
Seeleesee1992
10-04-2010, 11:11
Po prostu tragedia, co tu dużo pisać…
Btw. jak ja uwielbiam teorie spiskowe.
Ktoś tam wyżej pisał, że Rosjanie nie dopuszczają nikogo do wraku samolotu. To chyba normalne, że w kilka godzin po wypadku nie dopuszcza się cywili na miejsce katastrofy. Podejrzane by było, jakby nie pozwolili w ogóle polskiej komisji zbadać wraku, ale wiem, że taka sytuacja raczej się nie zdarzy ;P
Pan i Wladca
10-04-2010, 11:12
Myślę podobnie jak Mamba, Kaczyński potrafił się postawić, mieć własne zdanie i walczyć o nie. Może nie wyglądał, może czasem palnął głupstwo ale skąd pochodzi pamiętał. Trochę dziwne, że taki głupi wypadek zdarzył się na samolocie prezydenckim, akurat po obchodach 70 rocznicy zbrodni katyńskiej i po tym jak Putin zadeklarował ujawnić jakieś tam dokumenty.
Dokładnie. (@UP)
Tusk ze swoją bandą pozbyli się "rywali"... żebyście widzieli ironiczny uśmiech Tuska i jego zachowanie kiedy rozmawiali o locie do smoleńska... "Jak nasz prezydent chce to niech leci.." <ironicznie powiedział>.... Dla mnie takie wypadki nie zdarzają się... 1,5Km od lotniska, bzdura. Nie lubię żadnego z polityków jacy nam pozostali... aczkolwiek dla mnie tylko Kaczyński był człowiekiem, który wydawał się być godnym zaufania.
Dodatkowo Ci którzy są ostrożniejsi zobaczą w tym (spisek?) całym zamieszaniu to że właśnie rozbito PiS... Według mnie może kroić się coś naprawdę wielkiego... i to przez tego szczura Tuska.
ziomeczku, wyhamuj : ) nie sadze zeby najwiekszy dyktator byl zdolny do takiej rzeczy, a Tusk raczej takowym nie jest, nie doszukuj sie spisku tam gdzie go nie ma.
Albertus
10-04-2010, 11:14
Tusk deklarował sie że nie bedzie startował w wyborach prezydenckich więc bez wystarczajacej wiedzy nie wypowiadaj sie bo w obliczu takiej tragedii wywołałes banana na twarzy. Jeśli nawet byłby to zamach terrorystyczny przygotowany przez Rosje to nawet nie wiesz jaki dym zrobiłby się na świecie gdyż Polska nalezy i do NATO i do UE.
Kaczynskiego szanowałem za to że nie bał sie powiedziec prawdy o Katyniu, nie pamietam gdzie dokładnie wypowiedział takie ostre słowa, chyba w rocznice wybuchu II ww na Westerplatte w 2009 ale tak jak juz pisałem,szacun za to mu sie nalezy, bo pod tym względem wyprzedzał Tuska, który tylko delikatnie napominał o Katyniu w momentach gdy trzeba było sie własnie ostro wypowiedziec.
to co ze nie miałby startować , ktoś z PO miał i tyle w temacie. A myślisz ze NATO a tym bardziej UE coś zrobią?? Hahaha Polska nigdy nie mogla liczyć na zachód i nie powinna (patrz miedzy innymi II wojna światowa) Skończyło by się to na apelach do pokoju itp. (tak jak zawsze) , z której strony by nie patrzeć to zachód to tchórze.
A co do tego drugiego to przyznam racje , ze on nie bal się mówić jak jest (przez co był bardzo niewygodny dla Ruskich.)
Ruscy znowu nam oficerów wymordowali...
jacy kurwa ruscy? nie widzę informacji, żeby to był zamach, więc o czym ty tu pieprzysz?
Yoh Asakura
10-04-2010, 11:14
A swój telefon sprawdzałeś? Mój nie działa, kolegów i rodziny też nie...
Dodam, że mieszkam w Przemyślu, czyli dość blisko granicy z Ukrainą.
Mi tam wszystko działa, dzwonienie, smsowanie, mieszkam w woj. łódzkim :P
Dark Sven
10-04-2010, 11:16
Jak tak patrzę co tu niektórzy wypisują, to aż się zagotować można. Nie macie nic mądrego do napisania? Nie piszcie nic. Kurwa...
@down
Uderz w stół, palancie.
Yoh Asakura
10-04-2010, 11:17
Jak tak patrzę co tu niektórzy wypisują, to aż się zagotować można. Nie macie nic mądrego do napisania? Nie piszcie nic. Kurwa...
Można wiedzieć, do kogo pijesz?
Albertus
10-04-2010, 11:17
jacy kurwa ruscy? nie widzę informacji, żeby to był zamach, więc o czym ty tu pieprzysz?
A jak ci w telewizji powiedzą ze to Muminki to uwierzysz? TELEWIZJA KŁAMIE!!! (ewentualnie wie ale boi się powiedzieć żeby nie wywołać konfliktu międzynarodowego)
myślę ze każdy z nich się domyśla/wie o co chodzi tylko przedwcześnie nic nie sugerują.
A jak ci w telewizji powiedzą ze to Muminki to uwierzysz? TELEWIZJA KŁAMIE!!! (ewentualnie wie ale boi się powiedzieć żeby nie wywołać konfliktu międzynarodowego)
myślę ze każdy z nich się domyśla/wie o co chodzi tylko przedwcześnie nic nie sugerują.
ty widzisz tylko swoje miasteczko i stadion. to tam chodzisz na ustawki, rzucasz kasztanami, bijesz się, dostajesz po ryju. zrozum, że nie wszędzie tak jest
Oczywiście kurwa, wszystko jest sprawką tych złych Rosjan. "Podejście do lądowania, gęsta mgła, pagórkowaty teren, słabo oznaczone lotnisko, usterki na pokładzie samolotu (słyszałem coś o ryczących silnikach). Chcesz czegoś więcej, spiskowcu?"
AnonimowyPowrot
10-04-2010, 11:21
Mi tam wszystko działa, dzwonienie, smsowanie, mieszkam w woj. łódzkim :P
Znalazłem jedną osobę z miasta, która może zadzwonić normalnie. Strasznie dziwna sytuacja. Na konkurencyjnym forum (TORG, co się będę...) też ludzie opisują, że telefony im nie działają. Wydaje mi się wręcz pewne, że to ma jakieś powiązanie... Myślę, że jednak wszystko zostanie oficjalnie nazwane wypadkiem, a o tych telefonach nigdy nie dowiemy się prawdy.
albertus to teraz czas zebys ty zrobil zamach na Rosjan (najlepiej samobójczy) bo nasz samolot rozbil sie na ich terenie:o8o
.
idiota
Lechista
10-04-2010, 11:22
Dokładnie. (@UP)
Tusk ze swoją bandą pozbyli się "rywali"... żebyście widzieli ironiczny uśmiech Tuska i jego zachowanie kiedy rozmawiali o locie do smoleńska... "Jak nasz prezydent chce to niech leci.." <ironicznie powiedział>.... Dla mnie takie wypadki nie zdarzają się... 1,5Km od lotniska, bzdura. Nie lubię żadnego z polityków jacy nam pozostali... aczkolwiek dla mnie tylko Kaczyński był człowiekiem, który wydawał się być godnym zaufania.
Dodatkowo Ci którzy są ostrożniejsi zobaczą w tym (spisek?) całym zamieszaniu to że właśnie rozbito PiS... Według mnie może kroić się coś naprawdę wielkiego... i to przez tego szczura Tuska.
Z ciebie to jest jednak debil. Taka katastrofa a ty szukasz spisku u parti rządzącej...Brzydzę się tobą..
@
Wygląda zupełnie tak jakby te ciała, duchy tych osób które zgineły w Katyniu domagały się nagłośnienia sprawy, żeby ludzie w całej europie wreszcie zaczęli o tym rozmawiać i żeby uczyli tego nie tylko w szkole w polsce, ale i na całym Świecie(tudzież europie) Jakby chciały zwrócić ponownie na siebie uwagę.. Straszne.
Yoh Asakura
10-04-2010, 11:23
Znalazłem jedną osobę z miasta, która może zadzwonić normalnie. Strasznie dziwna sytuacja. Na konkurencyjnym forum (TORG, co się będę...) też ludzie opisują, że telefony im nie działają. Wydaje mi się wręcz pewne, że to ma jakieś powiązanie... Myślę, że jednak wszystko zostanie oficjalnie nazwane wypadkiem, a o tych telefonach nigdy nie dowiemy się prawdy.
Może abonamentu nie opłaciliście.
Albertus
10-04-2010, 11:24
Oczywiście kurwa, wszystko jest sprawką tych złych Rosjan. "Podejście do lądowania, gęsta mgła, pagórkowaty teren, słabo oznaczone lotnisko, usterki na pokładzie samolotu (słyszałem coś o ryczących silnikach). Chcesz czegoś więcej, spiskowcu?"
no może źle powiedziałem , 70 % ze to Rosjanie , 29 % ze ktoś inny 1 % ze to wypadek.
Zresztą o czym tu gadać , jakby ci zabili ojca a w tv powiedzieli ze to był wypadek to tez pewnie byś uwierzył telewizji.
AnonimowyPowrot
10-04-2010, 11:25
Może abonamentu nie opłaciliście.
UASHu8ahsuahsuaHSUhasushauashuashsauhsauas, funny!
NOT
Jak zwykle w Twoim wykonaniu :/
Maciek418
10-04-2010, 11:26
Tyle niewinnych osób zginęło ! I to właśnie w rocznicę jednej tragedii... Ahh, szkoda żyć na takim świecie, nie wiem dlaczego to akurat stało się w Polsce!? Szmajdziński, szef nbp, ipn-u, BP, prezydent, jego żona i wiele innych ! Jak to możliwe? Czy ten Bóg istnieje?!
Zresztą o czym tu gadać , jakby ci zabili ojca a w tv powiedzieli ze to był wypadek to tez pewnie byś uwierzył telewizji.
Chciałem ci odpisać, ale ty żyjesz w urojonym, wyimaginowanym świecie, więc to po prostu mija się z celem.
Ktoś kazał jednak wylądować pilotowi mimo złych warunków. Już raz było tak, że Kaczyński naciskał na pilota aby wylądował, lecz ten się nie posłuchał. Wcześniej mówili, że Kaczyński kazał znów lądować, więc chyba nic go to nie nauczyło ... poczekajmy na czarną skrzynkę to więcej się dowiemy. Szkoda tych wszystkich ludzi oraz ich rodzin ...
Disseny__
10-04-2010, 11:29
Wszędzie szukacie spisku? To mógł być przypadek. Ludzie przychodzą i odchodzą. Różnymi sposobami.
Tylko jedno jest podejrzane. Gdyby mgła była naprawdę taka niebezpieczna, to przez nią musieliby odwoływać wszystkie loty.
Mnie się wydaje, że to przez awarię samolotu. Ewentualnie z winy pilota, co jest mało prawdopodobne. Dowiemy się, gdy znajdą czarną skrzynkę.
Btw. z ciekawości przeglądałam zagraniczne kanały informacyjne. O tej tragedii mówili na kanałach rosyjskich, amerykańskich, japońskich, francuskich i arabskich. No ciekawe...
Kaczyński potrafił się postawić, mieć własne zdanie i walczyć o nie. Może nie wyglądał, może czasem palnął głupstwo ale skąd pochodzi pamiętał.
Musiał umieć się postawić, bo nie miał do zaoferowania nic poza rewanżyzmem i retoryką walki.
Mazur199
10-04-2010, 11:30
A myślisz ze NATO a tym bardziej UE coś zrobią?? Hahaha Polska nigdy nie mogla liczyć na zachód i nie powinna (patrz miedzy innymi II wojna światowa) Skończyło by się to na apelach do pokoju itp. (tak jak zawsze) , z której strony by nie patrzeć to zachód to tchórze.
jednak nie bede z Toba podejmował konwersacji
Rozwiążę waszą zagadkę komórkową.
Dlaczego nie działa onet? Bo cała Polska próbuje na niego wejść.
Dlaczego niektórym nie działają telefony? Proponuję wybrać się do pierwszego lepszego hipermarketu - 90% osób idzie z telefonem w ręku i dzwoni.
SIEĆ JEST PRZECIĄŻONA!
Maciek418
10-04-2010, 11:32
Ciekawe co jeszcze na tym popierdolonym świecie się zdarzy?
Ja i tak nie wierzę w wypadek, a dowody mogą zostać sfałszowane przez Ruskich.
A naturalną rzeczą jest, że jeśli to był zamach to na 80% się o tym nie dowiemy. W sumie szkoda, że jest tyle głupców którzy myślą, że Rosjan na takie coś nie stać i że najchętniej by się z nami bratali...
AnonimowyPowrot
10-04-2010, 11:33
Rozwiążę waszą zagadkę komórkową.
Dlaczego nie działa onet? Bo cała Polska próbuje na niego wejść.
Dlaczego niektórym nie działają telefony? Proponuję wybrać się do pierwszego lepszego hipermarketu - 90% osób idzie z telefonem w ręku i dzwoni.
SIEĆ JEST PRZECIĄŻONA!
To raczej moja zagadka, bo na tym forum nikt więcej tego nie porusza :P Dziękuję za odpowiedź.
@Edit
Już działają. Dziwne jednak, że akurat w ten dzień sieć padła. Ba, tyle różnych sieci!
~>Salmon<~
10-04-2010, 11:36
Do polityków.
Kłóćcie się dalej o zakup nowe floty... Najpierw katastrofa w 2003 roku teraz tragedia bez precedensu, ale nie lepiej przejmować się sondażami i nie kupować/zamówić nowych samolotów.
Nie przepadałem za naszym Prezydentem, ale jest to ogromna tragedia i należy mówić o nim z szacunkiem. jest to katastrofa, który nigdy wcześniej nie miała miejsca i teraz myślę że czeka nasz dośc spory kryzys ( zarówno polityczny, jak i gospodarczy ( przewiduje tapnięcie złotego w doł w poniedziałem, jak i militarny (śmierć głównych generałów polskiej armii)
Do idiotów, którzy węszą jakiś spisek ze strony Federacji Rosyjskiej tudzież ze strony PO i Tuska
Weźcie się rozbiegnijcie i w drzewo jebnijcie, może wtedy zmądrzejecie.
no wlasnie panowie, jak ktos napisal - poczekajmy na czarna skrzynke.
To raczej moja zagadka, bo na tym forum nikt więcej tego nie porusza :P Dziękuję za odpowiedź.
@Edit: Dziwne jednak, że akurat w ten dzień sieć padła.
Chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Dziwne, że sieć jest przeciążona w dzień, w którym zginął prezydent? Właśnie tylko w tym dniu miała prawo paść.
sphinx123
10-04-2010, 11:40
Mgła pojawiła się tak nagle, to pewnie robota Remilli Scarlet... Dwa małe wybuchy, mało ognia, wtf? Platforma ma w ogóle niesamowite szczęście.
Pan i Wladca
10-04-2010, 11:40
A najważniejszym wydarzeniem dzisiaj miały być Gran Derby Europy.
AnonimowyPowrot
10-04-2010, 11:41
Chyba nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Dziwne, że sieć jest przeciążona w dzień, w którym zginął prezydent? Właśnie tylko w tym dniu miała prawo paść.
Nie działał Play, Orange, Era, Heyah i kilka innych osób też nie mogło dzwonić, nie wiem z jakich sieci. Niektóre stacjonarne też nie działały, a raczej nikt specjalnie nie telefonował, tylko tak, żeby sprawdzić. U mnie nie można zaobserwować zjawiska opisanego przez Ciebie (przykład z hipermarketem).
Disseny__
10-04-2010, 11:44
Najbardziej śmieszy mnie to, że wymyślacie sobie jakiś spisek PO. To by było dla nich samobójstwo.
Czarna skrzynka wyjaśni większość. Jak nie było awarii samolotu, nie było mgły, pilot się nie pomylił, czy inne takie, to będziecie mieć spisek.
Do tej pory nie przyjmuję tego do wiadomości. Jakoś nie mogę w to uwierzyć. Wielką fanką naszego prezydenta nie byłam, ale był dobry. Starał się.
Ja i tak nie wierzę w wypadek, a dowody mogą zostać sfałszowane przez Ruskich.
Ruskim do dzisiaj odbija się czkawką casus Czarnobyla, właśnie teraz mogą wykorzystać sytuację dla oczyszczenia atmosfery i pokazania, choćby i udawanych, dobrych chęci współpracy.
Nutaharion
10-04-2010, 11:50
Do osób które mówią, że zaplanowane to zostało przez PO:
-Na pokładzie samolotu znajdowały się 4 osoby z PO.
Biohazardd
10-04-2010, 11:56
No to super.
Będzie chaos w Polsce pewnie, spam na wszystkich forach i serwisach społecznościowych dzieci które mówiły jak jescze żył że kaczyński to huj nie umie nic robić a teraz to nagle najlepszy polityk na świecie..
W dodatku ruski biorą się za śledztwo, więc wiadomo - wypadek.
Bo kto by chciał zabić tych którzy najmocniej naciskali na Rosję żeby ujawnili prawdę o katyniu...
no dobra, ale jak tera słucham TVN to całe dowództwo wojska. Sił lotniczych, ziemnych, generały, wicemarszałki itp. to słabo bd z polską
Owszem, strata tak wysokiego dowodztwa bedzie odczuwalna, jednakze maja oni swoich zastepcow i kompetentne osoby do zastapienia ich. Po drugie, to juz nie sredniowiecze, gdzie smierc wladcy = smierc armii.
A co do "sprawy" Katynia - ludzie, o czym wy gadacie? Jaka to tajemnica? Przeciez zarowno w USA, jak i calej Europie Zachodniej, a pewnie tez w Azji i innych rejonach swiata wiadomo, kto stoi za Katyniem, co sie tam zdarzylo i jak. Jedynie, na co sie Rosja nie godzi, to nazwanie tego ludobojstwem, a ino "zbrodnia" dokonana przez owczesne wladze komunistyczne. Gdzie tu ma byc cokolwiek wyjawione? :|
To okropne ze sa ludzie ktorzy podejrzewaja zamach, zalecam mocny rozbieg w kierunku sciany.
Straszna strata, oby ta tragedia nie poszla na marne i flota zostala calkowicie wymieniona, chrzanic oszczednosci.
Maldoryz
10-04-2010, 12:13
Pozwole sobie skopiowac cos z pewnego forum:
W radiu TOK FM podawali, że to było czwarte podejście do lądowania na lotnisku w Smoleńsku. Rosjanie ze względu na złą pogodę proponowali też lotniska zastępcze w Mińsku i Moskwie.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7752603,Odradzano_ladowanie.html
Podejdę do tego nieco pesymistycznie.
Wyobrażam sobie kolejne dni - 2 tygodnie żałoby i w tym czasie spekulacje kto zawinił (oczywiście, że błąd ludzki), potem jakie były nieprawidłowości a dalej będzie walka między politykami o władzę, bo będą przyspieszone wybory w ciągu 2 i pół miesiąca.
Biohazardd
10-04-2010, 12:45
grdthjykulio;p'o;ilukyjthgfwdsqdsfgrtfyi
Do osób które mówią, że zaplanowane to zostało przez PO:
-Na pokładzie samolotu znajdowały się 4 osoby z PO.
uwazasz ze wtajemniczaliby cala partie? albo, ze w takim 'spisku' te osoby znaczylyby cos?
wygrana wymaga poswiecen ; d
zaden argument, anyway imo to nie PO, jak juz to ruscy, acz to co mowia w tv wskazuje, ze to wypadek
Ktoś tam pisał o sprzecznych informacjach co do liczby ofiar.
Jest ich ponad 130, ponieważ lecieli tam też: załoga + obsługa samolotu, jeśli ktoś nie potrafi się domyślić, oraz ochrona prezydenta na pewno nie licząca 1 osoby!
To jest tragedia całej Polski, prezydent, wojskowa elita, politycy, to po prostu straszne.
Według mnie tak jak piszą niektórzy, nie był to jakiś spisek - potężna mgła, słaba pogoda, możliwe też błędy pilota(choć to wszystko będą potwierdzać dochodzenia etc.)
Mimo tego co się mówi o np. prezydencie, czy się go lubi czy nie, powinno się okazać trochę szacunku dla wszystkich ofiar i współczucia dla rodzin.
Ta katastrofa jest jedną z największych tego typu na świecie - czy kiedykolwiek tyle ważnych osób dla 1 państwa zginęło w jednym miejscu?
Właśnie powiedzieli, że Sasina nie było na pokładzie, miał jakieś kłopoty z wizą i dojechał pociągiem - ale szczęście ma ten facet.
Szczerze to za nim nie przepadalem, ale szacunek mu sie nalezy.
Tragedie sie zdarzaja, ale trzeba zyc dalej. To wydarzenie moze wplynac na Europe, a juz na pewno na sytuacje polityczna w naszym kraju.
Jedyna rzecz, która jest odpowiednia w takiej sytuacji to szczere kondolencje dla rodzin.
Wszystkie wasze spiski, zamachy, to o kant dupy obić za przeproszeniem.
Niedługo posiedzenie Rady Ministrów. Czekamy...
Pan i Wladca
10-04-2010, 13:13
Jak to Kwaśniewski przed chwilą powiedział: Naród krytykował kiedy chciano dla prezydenta kupić nowy i luksusowy samolot, teraz naród zastanawia się dlaczego prezydent leciał takim bublem. Mniej więcej.
CytrynowySorbet
10-04-2010, 13:15
Nie wierzę, że to przypadek. Rosja jest zawzięta - zawsze była. A na pokładzie samolotu większość pasażerów to ludzie chcący odtajnić akt IPN.
Samolot transportujący tak ogromną ilość ważnych ludzi powinien być jak najlepszej jakości - a okazuje się, że to taki sobie samolocik rosyjski.
Wiem, że spiski są naturalne w takich sytuacjach, ale nie można być ślepą, szarą masą, która wierzy we wszystko, co powiedzą jej media.
Jak to Kwaśniewski przed chwilą powiedział: Naród krytykował kiedy chciano dla prezydenta kupić nowy i luksusowy samolot, teraz naród zastanawia się dlaczego prezydent leciał takim bublem. Mniej więcej.
Racja. Co do teori spiskowych jestem daleki od nich, bo poprostu nie bylo na nie miejsca,skoro probowali pare razy wyladowac.
Wiem, że spiski są naturalne w takich sytuacjach, ale nie można być ślepą, szarą masą, która wierzy we wszystko, co powiedzą jej media.
a) wypadki sie zdarzaja
b) wiadomo ze nie mozna byc slepa szara masa, ale tez nie mozna wszedzie doszukiwac sie spisku. Prawda samoloty rosyjskie,ale to my je kupilismy dawno temu i to my ich nie zmienilismy. Zamiast poprostu pisac ze "spisek" napiszcie co Rosjanie mogli zrobic by ten samolot sie rozbil.
Articuno
10-04-2010, 13:24
uwazasz ze wtajemniczaliby cala partie? albo, ze w takim 'spisku' te osoby znaczylyby cos?
wygrana wymaga poswiecen ; d
zaden argument, anyway imo to nie PO, jak juz to ruscy, acz to co mowia w tv wskazuje, ze to wypadek
Kończąc ten chory pomysł spiskowy - na pokładzie był Karpiniuk(człowiek, który lekko udupił mojego znajomego z Kołobrzegu, ale to nie ważne), "obiecujący" i ważny polityk tejże partii.
CytrynowySorbet
10-04-2010, 13:27
b) wiadomo ze nie mozna byc slepa szara masa, ale tez nie mozna wszedzie doszukiwac sie spisku. Prawda samoloty rosyjskie,ale to my je kupilismy dawno temu i to my ich nie zmienilismy. Zamiast poprostu pisac ze "spisek" napiszcie co Rosjanie mogli zrobic by ten samolot sie rozbil.
Nie mówię, że samolot to wina Rosji. Po prostu jestem pewien, że Polska dysponuje o wiele lepszym 'sprzętem'. Media mówią: złe warunki pogodowe. Ale tak naprawdę możliwości może być mnóstwo. One działają tak jak my. Właśnie teraz oglądam TVN i to po prostu widzę. Raz mówią, że wszyscy zginęli, raz, że nie wiadomo ile osób przeżyło, potem znów że wszyscy zginęli, potem, że ktoś spóźnił się na samolot, a na wp.pl jest informacja, że według rzecznika Rosji 3 osoby przeżyły i są ciężko ranne, podczas gdy tu zapewniają, że rzecznik Polski twierdzi, że wszyscy zginęli.
Na to nie da się teraz poprawnie patrzeć, bo każdym kierują inne emocje. WEDŁUG mnie za dużo przypadkowych okoliczności. To nie jest spisek - to jest własne interpretowanie pewnych faktów.
Pan i Wladca
10-04-2010, 13:35
http://edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/04/10/poland.president.plane.crash/index.html?hpt=T1
http://news.yahoo.com/s/ap/eu_russia_plane_crash#mwpphu-container
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8612825.stm?ls
Poczytajcie co sądzi świat. Niektóre komentarze są ciekawe.
Ludzie opanujcie się z tymi waszymi teoriami spiskowymi. Chaos informacyjny zawsze jest i będzie w takich sytuacjach. To jest normalne.
Masakra, dostaje rano smsy i nie wiem o co chodzi, patrze, a tu takie coś.
Dobrze, że Tusk i Komorowski nie lecieli tym samolotem, jeszcze mamy w polityce kogoś, kto to wszystko ma szanse ogarnąć. Gdyby jeszcze parę ważnych osób zginęło, to by było baaardzo nieciekawie.
Ogólnie to RIP, koniec świata itp. Nie zapomnimy o tej dacie przez ultra długi czas.
10.04.2010.
Dziwi mnie ta cała spina. Najpierw wszyscy na prezydencie psy wieszali, jaki to zły i głupi, a teraz, że wielka strata, bo taki dobry i porządny człowiek był. Pierdolnięci hipokryci.
Osobiście ze straty Kaczyńskiego się cieszę. Nieciekawa sytuacja z resztą 'świty prezydenckiej'. No ale co zrobić? Zginęli, szkoda czy nie, nic się nie da zrobić.
Tak ZAWSZE jest, nie wiem co w tym dziwnego, ale żeby cieszyć się z czyjejś śmierci, to trzeba być turbo ultra idiotą.
Disseny__
10-04-2010, 14:00
Osobiście ze straty Kaczyńskiego się cieszę..
A co, zrobił Ci coś poważnego? Nikt nie zasługuje na śmierć. Był takim samym człowiekiem jak Ty, tylko wyżej w hierarchii. Czy to aż taki powód, aby cieszyć się z jego śmierci?
Nie mówię, że samolot to wina Rosji. Po prostu jestem pewien, że Polska dysponuje o wiele lepszym 'sprzętem'.
najpierw sie troche podowiaduj, zanim napiszesz glupoty...
myslisz ze prezydent wolalby poleciec jakims starym samolotem zamiast nowym boeningiem ktorego wg ciebie ma?
Nie wiem czy to zaplanowana katastrofa czy nie, nie wnikam. Przypomnijcie sobie katastrofe Sikorskiego w '43. Chociaz nie wierze, ze ten samolot rozbil sie sam od siebie albo przez wykwalifikowanego pilota. Bez przyczyny to sie nie stalo. A jaka to byla przyczyna? Mysle, ze nigdy sie nie dowiemy. Tusk obejmujac rzad zapewnil obciecie kosztow - no i koszty sa obciete, 30-letni, remontowany samolot z polska elita na pokladzie sie rozbil. Tragedia ta rozwiazala wszystkie problemy chociazby Rosji, Niemiec i nasze - zginely najwazniejsze osobistosci PiSu (chociazby Gosiewski, Wasserman). A Jaroslaw do rzadzenia sie nie nadaje. Czyli PiS przestaje powoli istniec, PO nie ma teraz opozycji. Nie ma teraz prawie nikogo w PiSie, kto podjalby jakikolwiek atak na inna partie. Jedna partia rzadzaca. Wg mnie L. Kaczynski byl najlepszym prezydentem od '89 - Jaruzelski, Walesa, Kwasniewski... Sami wiecie kim byli, co robili. Po co teraz wybory? Jeden kandydat, Szmajdzinski, nie zyje. Drugi - Kaczynski, ktory moze mial nie za duze szanse na reelekcje rowniez zginal. Kandydat na kandydata, Komorowski, obejmie juz urzad, i mysle, ze tak zostanie przez nastepne 5 lat. Zgineli rowniez prezes NBP, szef IPN, wiceszef MSZ etc., ktorzy zapewne beda zastapieni przez innych, mniej kompetentnych ludzi. Swietnie teraz ten kraj funkcjonowal nie bedzie.
Sam tego osobiscie nie odczuwam, nie obchodzi mnie to, lecz jest to wielka tragedia dla naszego narodu. O Katyniu nie bede nic wspominal, wszystko najwazniejsze w wiadomosciach mozna uslyszec.
Dr.Unknown
10-04-2010, 14:08
Buu, Shinjix burak, nawet nie dał sobie pocisnąć.
Idę do kina, jak wrócę pewnie już więcej będzie wiadomo.
@down
Multikino? Wątpię.
Buu, Shinjix burak, nawet nie dał sobie pocisnąć.
Idę do kina, jak wrócę pewnie już więcej będzie wiadomo.
Oby kino było zamknięte.
K.Jay
jasne, płacz kiedy każą, ciesz się jak ci powiedzą
Pan i Wladca
10-04-2010, 14:18
Gdzieś niedawno mówiono, jak to nowo powstała partia (czyt. PiS) szybko bo w 2002r. doszła do władzy a już w 2005r. jej prezes Lech Kaczyński został prezydentem RP. Pewien człowiek w TV przepowiadał, że tak szybko jak PiS powstał tak szybko zniknie.
Gormitas
10-04-2010, 14:21
Hmm... Mgła, drzewa. Myślicie, że to wina Rosjan? Samolot był już stary, mieli go już wymienić. A wy coś pi*******e o Ruskach. Może jeszcze sami zrobili tą mgłę i porozstawiali drzewa? Są różne teorie, np. moja siostra twierdzi, że to przez te kłótnie z Tuskiem Bóg go ukarał...
To na odległość śmierdzi sabotażem. To wszystko wina Rosyjskiego narodu.
Dziwne jest to że nie odnalezli czarnych skrzynek...
no może źle powiedziałem , 70 % ze to Rosjanie , 29 % ze ktoś inny 1 % ze to wypadek.
W tych 29%: 27%, że "żydy", 1,5%, że "araby" i 0,5%, że ufoludki.
@spisek PO: tak. Koniec kadencji na dniach, Lech Kaczyński zdecydowany faworyt, idealna sytuacja by go zabić. To na pewno oni! [/sarkazm]
@top: jakiej trzeba bandy idiotów, żeby wpakować najważniejsze osobistości (w takiej ilości) na pokład jednego, starego (chociaż prawdopodobnie to akurat nie to zawiniło) samolotu.
CytrynowySorbet
10-04-2010, 14:30
Dziwne jest to że nie odnalezli czarnych skrzynek...
Odnaleźli, póki co 1.
Ja nie mogę pojąć jak całe dowództwo polskiego wojska może wsiąść do jednego samolotu. Przecież nawet w czasach pokoju to jest nie do pomyślenia. Odnośnie samego wypadku to trzeba być skończonym idiotą, żeby doszukiwać się teorii spiskowych. Po to uroczystość katyńska miała by się odbyć, aby rozwalić samolot z ważnymi osobistościami Polski? Litości. Tak samo jak z maczaniem w tym rąk przez PO. Puknijcie się w banie i to ostro. Sytuacja jest nieciekawa i zamiast szybko starać się ją rozwiązać, a potem ostro wziąć się do roboty, żeby podobne sytuacje nie miały miejsca, to tutaj same brednie.
Umarł Król niech żyje Król !
Tak tak, to wszystko wina Ruskich. Pewnie w lesie stało wojsko i strzelało z RPG-7 w samolot prezydenta, a teraz udają naszych przyjaciół.
Założymy się, że niedługo takie teorie powstaną?
Gormitas
10-04-2010, 14:40
Tak tak, to wszystko wina Ruskich. Pewnie w lesie stało wojsko i strzelało z RPG-7 w samolot prezydenta, a teraz udają naszych przyjaciół.
Założymy się, że niedługo takie teorie powstaną?
Zaraz będzie, że strzelali z pistoletu na wodę...
Zaraz będzie, że strzelali z pistoletu na wodę...
W Internecie to ludzie uwierzą we wszystko. Mówią - telewizja kłamie. A Internet to niby nie?
Gormitas
10-04-2010, 14:44
W Internecie to ludzie uwierzą we wszystko. Mówią - telewizja kłamie. A Internet to niby nie?
Oni uwierzą, nawet jeśli powiedzą coś o kosmitach z Plutona.
Co do tych, którzy myślą, że PO wygra wybory: to jest wątpliwe, PiS ma przewagę, bo nowy kandydat partii będzie w glorii "męczennika", a PO i inni będą mieli problem, bo nie będą mogli atakować prezydenta, który nie żyje.
PiS ma przewagę? Chyba w kategorii negatywnego elektoratu ..
~>Salmon<~
10-04-2010, 14:59
Osobiście ze straty Kaczyńskiego się cieszę. Nieciekawa sytuacja z resztą 'świty prezydenckiej'. No ale co zrobić? Zginęli, szkoda czy nie, nic się nie da zrobić.
Debil.
To na odległość śmierdzi sabotażem. To wszystko wina Rosyjskiego narodu.
Dziadek Tuska z Wehrmachtu w Mig-u go zastrzelił... Ludzie dajcie sobie spokój z takimi teoriami.
Co do tych, którzy myślą, że PO wygra wybory: to jest wątpliwe, PiS ma przewagę, bo nowy kandydat partii będzie w glorii "męczennika", a PO i inni będą mieli problem, bo nie będą mogli atakować prezydenta, który nie żyje.
Zgadzam się z tym w 100%.
Maciek418
10-04-2010, 15:03
Moje serce przekuwa ból, rozpacz. Bardzo szkoda mi przedewszystkim Lecha Kaczyńskiego i jego małżonki Marii Kaczyńskiej. Prezydent RP był pośmiewiskiem dla wielu z nas(Polaków) jednakże teraz wszyscy łączą się w rozpaczy! Podobnie było z królem popu i kilkoma innymi osobami. Za życia uważani za złych, pośmiertnie za wielkich bohaterów :( Tacy już są Ci ludzie i ten świat, zaprawdę niedoskonały.
Marecki666
10-04-2010, 15:05
ruska mafia, polska mafia czy razem?
Podobnie było z królem popu i kilkoma innymi osobami. Za życia uważani za złych, pośmiertnie za wielkich bohaterów :( Tacy już są Ci ludzie i ten świat, zaprawdę niedoskonały.
nie chodzi o to, ja tam nie przepadalem za bardzo za nim, ale liczy sie szacunek do ludzi i do ich tragedii.
wg. CNN widocznosc byla na poziomie 500m, 2 sekundy?
Dokładnie. (@UP)
Człowieku weź się ogarnij, bo jesteś żałosny.
Szef PiS nadal żyje, jest nim Jarosław Kaczyński. To po pierwsze.
Po drugie, Tusk po otrzymaniu informacji o śmierci prezydenta popłakał się.
Po trzecie, w tym samolocie nie lecieli tylko ludzie z PiS, ale i księża, generałowie naszego wojska i ludzie z partii Tuska, czyli PO.
@voon
Psy można wieszać na kimś za jego pracę, ale nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie chciał śmierci tej osoby. Ja nie lubiłem systemu jaki nam przedstawił nasz prezydent, jego pomysły też do mnie nie przemawiały, ale nigdy bym mu nie życzył śmierci. To wielka strata bo po mimo tego, że jego pomysły mi nie odpowiadały, to był on człowiekiem, który mógł wiele zmienić. Jak zresztą cała elita, która leciała tym samolotem. Bardzo lubiłem panią prezydent, bo była bardzo skromna i wyważona w swoich wypowiedziach.
@Temat
Uważam, że nie ma co dyskutować nad tym. To już było, teraz trzeba się zastanowić co dalej. Straciliśmy wiele ważnych osób, które prowadziły nasze państwo, teraz trzeba będzie wybrać nowych, wręcz "debiutantów" którzy będą nas reprezentowali w świecie.
Możemy się tylko za nich modlić i wspierać ich rodziny. Nic więcej.
Spory o to, kto zawinił nie mają sensu, bo to i tak w niczym nie pomoże, wręcz przeciwnie, może doprowadzić do rozłamu w państwie.
Rest in Peace.
Pan i Wladca
10-04-2010, 15:18
Katastrofa w Smoleńsku
Znajomi - 14987
Ja pierdole....
Lechista
10-04-2010, 15:20
Duży wstrząs dla polski, może to i dobrze, może ustaną kłótne a może nie(tylko czemu takim kosztem)Mam Ojca Chrzestnego w marynarce Polskiej i chodzą plotki, że prezydent znowu się uparł żeby wylądować. Normalny samolot pasażerski po 1 nie udanej próbie lądowanie leci na inne lotnisko lub czeka w powietrzu aż się poprawią warunki pogodowe a tu były aż 4 próby(jak się mówi do 3 razy sztuka, po co ta 4 próba??...) Ile z tego prawdy? Nie wiem
@Edit
http://www.wykop.pl/ramka/344228/nie-robcie-sobie-zaloby-na-nk-i-innych-serwisach-spolecznosciowych/
Katastrofa w Smoleńsku
Znajomi - 14987
Ja pierdole....
http://www.allegro.pl/item992359590_domena_10042010_org_kaczynski.html
http://www.allegro.pl/item994742023_domena_zegnaj_lechu_pl_bcm_kaczynski .html
http://www.allegro.pl/item994683016_domena_kaczynski_info_pl.html
http://www.allegro.pl/item992359460_lech_kaczynski_10_04_2010_koszulka_d amska.html
._________.
Debilny naród...
Katastrofa w Smoleńsku
Znajomi - 14987
Ja pierdole....
Wstyd......
@up
Jedna usunieta, allegro walczy
Disseny__
10-04-2010, 15:44
Katastrofa w Smoleńsku
Znajomi - 14987
Ja pierdole....
Hipokryzja nie zna granic.
Nie wiem, czy ktoś o tym wspominał (nie czytałem wszystkiego) ale czy nie uważacie, że ta żałoba to bardziej pokazówka niż prawdziwa pokora? Wiem, że zginęło wiele ważnych osobowości, ale codziennie świat traci sporo więcej ludzi a wszystko idzie swoim torem...
Disseny__
10-04-2010, 16:00
A co to ma do hipokryzji, dziewczynko?
A dużo, chłopczyku. Najpierw ludzie na prezydenta wyklinali, że nie potrafi zajmować się państwem i śmiali się z niego, a teraz nagle płaczą za nim i wstawiają "znicze" na nk.
Co do nagonki na Voona, ja podzielam jego zdanie, strata Kaczyńskiego wyjdzie nam na dobre. Szkoda większości załogi, ale ja np. po Gosiewskim płakać nigdy nie będę.
Co innego nie płakanie za kimś, a co innego cieszenie się z czyjejś śmierci (ty chyba prezentujesz oba stanowiska). Dzizas, tępota ludzka nie zna granic.
~>Salmon<~
10-04-2010, 16:03
Nie wiem, czy ktoś o tym wspominał (nie czytałem wszystkiego) ale czy nie uważacie, że ta żałoba to bardziej pokazówka niż prawdziwa pokora? Wiem, że zginęło wiele ważnych osobowości, ale codziennie świat traci sporo więcej ludzi a wszystko idzie swoim torem...
Nie jest to na pokaz, bo każdy zdaję sobie sprawę, że nastąpi kryzys w państwie, oczywiście ciągłość władzy zostanie zachowana, ale chaos będzie panował jeszcze przez wiele tygodni.
Co do nagonki na Voona, ja podzielam jego zdanie, strata Kaczyńskiego wyjdzie nam na dobre. Szkoda większości załogi, ale ja np. po Gosiewskim płakać nigdy nie będę.
Nigdy nie popierałem Kaczyńskiego , a Gosiewskiego uważałem za chodzącą pokrakę, ale pisanie że wyjdzie to nam na dobre albo że to jest dobra nowina jest niesmaczne i wyjątkowo głupie.
Lechista
10-04-2010, 16:08
A dużo, chłopczyku. Najpierw ludzie na prezydenta wyklinali, że nie potrafi zajmować się państwem i śmiali się z niego, a teraz nagle płaczą za nim i wstawiają "znicze" na nk.
Wiele osób chciało żeby odszedł, ale nie w taki sposób. Osobiście zachowam żałobę w sobie, ale nie będę za nim płakał.
Disseny__
10-04-2010, 16:24
Wiele osób chciało żeby odszedł, ale nie w taki sposób. Osobiście zachowam żałobę w sobie, ale nie będę za nim płakał.
Każdy musi kiedyś umrzeć. Ale nie to miałam na myśli. Skoro najpierw go nie chcieli to dlaczego teraz udają, że im szkoda?
Evil Maul
10-04-2010, 16:26
ta tragedia po prostu pokazała jak nie udolni jesteśmy. Ledwo trzy lata temu była katastrofa pod Mirosławcem, dzisiaj podobna sytuacja. Widać że zamiast zapobiegać takiemu zdarzeniu jak to miało miejsce w Mirosławcu rząd nie podjął nic, więc skutek widzimy dzisiaj. W ogóle kto lata dzisiaj radzieckimi samolotami...
@edit
do ludzi wierzących w teorie spiskowe. Ludzie ogarnijcie te łby swoje to Polska i jakieś 'spiski' nie istnieją.
do ludzi na*******ających spam na różnych portalach społecznych. Żałobę trzyma się w sercu, pamięć po straconych pozostaje w naszej głowie.
Yoh Asakura
10-04-2010, 16:41
Jesteś w stanie udowodnić, że ci sami ludzie, którzy na niego psioczyli teraz wystawiają mu znicze? Jeśli nie - przeproś.
Co innego nie płakanie za kimś, a co innego cieszenie się z czyjejś śmierci
Jakim prawem mówisz mi, co może mi sprawiać radość, a co nie? To może od jutra będziesz decydował, w co mam się ubrać, co mam jeść?
Albertus
10-04-2010, 16:44
a mnie ciekawi jedna rzecz, dziś miał być u nas pierwszy mecz wiosenny , czy został on odwołany? bo nie chce mi się w ciemno iść na stadion.
samna777
10-04-2010, 16:47
hmmm... szczerze? nigdy nie dowiemy się co sie stało tak naprawdę.. czy to był faktycznie wypadek, czy tez może zamach... możemy jedynie spekulować. ale żadne kłotnie, spory i obrzucanie się wyzwiskami tu nie pomogą..
w każdym bądź razie.. wg mnie.
1] jaki samolot po zahaczeniu o drzewo wybucha i rozpada się na kawałki?? rozumiem że uderzył w ziemie ale.. podchodził on do lądowania i jego prędkość była mniejsza.. więc co by było gdyby jego prędkość była większa?? znikłby czy co?
2] dlaczego jednym samolotem leciały takie "szychy" Polski? dlaczego zostali umieszczeni w jednym samolocie?
3] dlaczego Rosjanie zastanawiają się nad przyjęciem polskich naukowców do badań nad ciałami i dochodzeniem w sprawie?
media mogą pokazywać wiele.. ale kto mediom mówi całą prawdę??
Okoliczności wypadku są conajmniej dziwne.
Popatrzcie, elita polskiej polityki zginęła w wypadku lotniczym czyli ci którzy najbardziej zacierali ruskom nosa... Trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby nie powiązać faktów,do tego ruscy nie pozwalają sie zbliżać do samolotu... Wszystko na jedno wychodzi.
I raczej wątpie że to awaria samolotu, a wątpie też w to że piloci którzy przelatali kilkaset godzin (lub więcej) popełnili tego stopnia błędy, przecież ich tam było 4 ludzie to nie epoka edwarjańska że za drążkiem lata jeden małodoświadczony pilot.
Nie tyle szkoda prezydenta co wszystkich innych 60 ważnych osób naszego kraju.
Świeczka dla nich.
@edit
Nie będe obrażał niepełnosprawnych. ;p
Każdy musi kiedyś umrzeć. Ale nie to miałam na myśli. Skoro najpierw go nie chcieli to dlaczego teraz udają, że im szkoda?
Chęć zmiany prezydenta nie oznacza jego śmierci. Trzeba umieć rozróżnić niektóre sprawy. Nie chcieli Kaczyńskiego jako prezydenta, ale to nie oznacza, że nie chcieli go jako człowieka.
@voon
Psy można wieszać na kimś za jego pracę, ale nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie chciał śmierci tej osoby. Ja nie lubiłem systemu jaki nam przedstawił nasz prezydent, jego pomysły też do mnie nie przemawiały, ale nigdy bym mu nie życzył śmierci. To wielka strata bo po mimo tego, że jego pomysły mi nie odpowiadały, to był on człowiekiem, który mógł wiele zmienić. Jak zresztą cała elita, która leciała tym samolotem. Bardzo lubiłem panią prezydent, bo była bardzo skromna i wyważona w swoich wypowiedziach.
Ja również nie życzyłem mu śmierci. Co nie zmienia faktu, że go nie lubiłem. Nie lubiłem go i uważałem go za złego prezydenta (co w sumie nie jest tylko moją paranoją). Jeśli mam do kogoś taki stosunek to jak mam się smucić po jego śmierci? Oczywiście, nie był to wielki wybuch radości przed ekranem i skakanie pod sufit, po prostu cieszę się, że tak destrukcyjna osoba nie żyje i już nic nie schrzani. Argument na poziomie, że mógł zmienić wiele jest kiepski, bo, nie szukając dobrego przykładu, facet z karabinem na koncercie również może zmienić wiele. Szkoda może mi być jego rodziny, która widziała w nim coś więcej niż ja, albo zupełnie inaczej go widziała. Oczywiście, zginęło dużo innych ludzi, którzy 'coś znaczyli', jak choćby właśnie Maria Kaczyńska, która była miłą, skromną kobietą, ale co im po moim 'szkoda', skoro ich nawet dobrze rozpoznać się nie da. Jakoś specjalnie szkoda mi się nie zrobiło, bo nie tyle osób umiera dziennie. Ale ludzie chcą igrzysk, wielkich niewielkich bohaterów, którzy nie wiadomo jak bardzo beznadziejni mogliby być za życia, po śmierci będą duma i autorytetem.
Tak swoją drogą, tylko 'Debil', 'Turbo idiota' i jakieś pytanie stronę wcześniej? Gdzie urażona polska duma?
Jakim prawem mówisz mi, co może mi sprawiać radość, a co nie? To może od jutra będziesz decydował, w co mam się ubrać, co mam jeść?
Zapomniałeś jeszcze zacytować, gdzie to zrobiłem o.0. Wyrażenie opinii, że cieszenie się z czyjejś śmierci (tym bardziej prezydenta RP) jest idiotyzmem, nie ma nic wspólnego z tym, co tam sobie napisałeś. Serio masz aż tak słabą umiejętność interpretowania postów, czy tylko próbujesz napisać byle co?
Napisz mi jeszcze coś mądrego, że serio kazałem ci "coś tam", to już totalnie wyjdę z założenia, że nawet nie warto jest czytać twoich postów.
Disseny__
10-04-2010, 17:10
Jesteś w stanie udowodnić, że ci sami ludzie, którzy na niego psioczyli teraz wystawiają mu znicze? Jeśli nie - przeproś.
Przepraszam, że nie przyprowadzę do Ciebie mojego znajomego. >.>
Ale, jak myślisz, czy naprawdę WSZYSCY ludzie którzy mają w opisach na gg wirtualne znicze, tak kochali prezydenta?
Maciek418
10-04-2010, 17:10
Lech w swojej bezradności też był sympatyczny, zawsze z pamięci starał się mówić. Maria Kaczyńska mimo, że miała dużo pieniędzy z mężem mówiła skromnie, że sami przygotowywują potrawy wigilijne, wielkanocne :( Będzie to wielka strata dla Polski, ale "Polak mądry po szkodzie" ;(
Nie wiem, czy ktoś o tym wspominał (nie czytałem wszystkiego) ale czy nie uważacie, że ta żałoba to bardziej pokazówka niż prawdziwa pokora?
Polska narodowa skłonność do spektakularnych i pustych wybuchów żalu. Po śmierci papieża było dokładnie to samo, tylko na ciut większą skalę.
1] jaki samolot po zahaczeniu o drzewo wybucha i rozpada się na kawałki?? rozumiem że uderzył w ziemie ale.. podchodził on do lądowania i jego prędkość była mniejsza.. więc co by było gdyby jego prędkość była większa?? znikłby czy co?
Gdyby była większa - zmniejszyłaby się prędkość opadania i być może udałoby się poderwać samolot do lotu.
Popatrzcie, elita polskiej polityki zginęła w wypadku lotniczym czyli ci którzy najbardziej zacierali ruskom nosa... Trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby nie powiązać faktów,do tego ruscy nie pozwalają sie zbliżać do samolotu...
Strefa jurysdykcji ruskich - oni zajmują się zabezpieczeniem wraku. Trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby zakładać, że rozniosą oni kordon ochronny i zaczną zapraszać każdego w pobliżu żeby sobie ciała pooglądał.
Minimalna godnosc ludzka nie jestesmy zwierzetami
Seereek01
10-04-2010, 17:32
a mnie ciekawi jedna rzecz, dziś miał być u nas pierwszy mecz wiosenny , czy został on odwołany? bo nie chce mi się w ciemno iść na stadion.
Ja miałem mieć dzisiaj mecz i odwołali =/.
Top:
Ja pierdole.. Przed śmiercią każdy się z niego nabijał ( w tym ja). Przeróbki na YT, Piosenki, że się go zabije, Niemiecki (?) artykuł o ziemniakach... A teraz wódz Polski dla małoletnich kurw. Mi osobiście jest smutno z powodu śmierci kilkudziesięciu typa ale płakać nie będę...
Samolot nie podnosił się pionowo. Skręcał jednocześnie, w tym przechyle zahaczenie o drzewo wytrąciło go z toru lotu i łup.
Zresztą prawda jest taka, że teraz wszyscy, albo płaczą, wyśmiewają, teorie spiskowe wysnuwają, a za kilka dni wszyscy o tym zapomną.
Strefa jurysdykcji ruskich - oni zajmują się zabezpieczeniem wraku. Trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby zakładać, że rozniosą oni kordon ochronny i zaczną zapraszać każdego w pobliżu żeby sobie ciała pooglądał.
Czepiasz się, nie miałem na myśli zwykłch szarych ludzi tylko naszych specjalistów od takich zdarzeń i nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie jest oczywistym że tym samolotem powinni się zając tylko i wyłącznie nasze polskie służby... znając życie tak nie będzie, a czerną skrzynkę pewnie "rumy ukradły". ;)
@edit
O znaleźli skrzynkę, czekamy.
@editx2
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Znaleziono-czarna-skrzynke-samolotu-prezydenckiego-2122201.html
Już nie mam pytań.
Mogłem się domyślić, że na tym, jak i na kilku(nastu) innych forach pojawią się słowa żalu, skruchy, oraz słów otuchy dla każdego, któremu ta sytuacja nie wydała się byle czym. Jednakże jak wszystko - spotyka się to z krytyką. Zrozumcie, to, że nie lubiliście prezydenta, mnie osobiście nie interesuje, mogliście wrzucać przeróbki na yt, demotywatory z nim i obrażać w każdy możliwy sposób, ale bądźcie ludźmi. Pomyślcie, jaką tragedie musi przeżywać córka pary prezydenckiej, kościół po stracie duchownych, ale co najważniejsze-MY jako państwo, które straciło "głowę" i jesteśmy bezbronni. Zginęli wszyscy głównodowodzący naszej armii.
Fakt faktem, teraz coraz więcej pojawia się ludzi, którzy boleją nad ich śmiercią, ale spójrzcie na takie głupie demotywatory. o godzinie 10 rano, 11 stron było wypełnionych zdjęciami Lecha Kaczyńskiego (co najzabawniejsze- część z nich przedstawiała jego brata) i różnymi bolejącymi komentarzami. i po co to wszystko? żeby zdobyć kilka punktów. Tak naprawdę tym ludziom chodzi o to, żeby być w centrum uwagi. Nie zdziwię się, jeśli jutro zostanie wyprowadzona seria zniczy z podobizną byłego prezydenta. Wszystko dla kasy i sławy.
Nie da się jednak odpędzić od tych teorii spiskowych. W mojej głowię też różne się kłębiły. Czy to nie dziwne, że w samolocie zginęła cała elita Polskiego zarządzania? gdyby ktoś nas teraz zbombardował, to jesteśmy jak dziecko z rękami w nocniku. Że piloci nie posłuchali rozkazów z wieży i mimo wszystko na siłę starali się aż 4 razy podejść do lądowania? To wszystko tylko spekulacje. to, co robi każdy, wrzucając to na neta. Zwykła pokazówka, "a nóż trafię, i pochwalę się znajomym że miałem racje". Poczekajmy na oficjalne ustalenie, skrzynki zostały już odnalezione, więc to kwestia czasu, by odkryć, co się stało. Na tą chwilę, moglibyśmy się zastanowić, czy jesteśmy sercem wraz z rodzinami, którzy stracili swych bliskich, czy z polską rzeczywistością, czyli dwulicowością. (i nie zaprzeczajcie że Polacy nie są dwulicowi...)
Czepiasz się, nie miałem na myśli zwykłch szarych ludzi tylko naszych specjalistów od takich zdarzeń i nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie jest oczywistym że tym samolotem powinni się zając tylko i wyłącznie nasze polskie służby... znając życie tak nie będzie, a czerną skrzynkę pewnie "rumy ukradły". ;)
@edit
Jeśli dla ciebie tylko polskie służby powinny się tym zająć to jesteś zabawny. teren Rosji, oni tez maja tam dostęp i jako, że jest to ich teren to oni pierwsi sprawdzają, a potem resztę dopuszczą.
@edit
@editx2
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Znaleziono-czarna-skrzynke-samolotu-prezydenckiego-2122201.html
Już nie mam pytań.
No już mialem na ciebie skur**ć. ^^
@topic
Nie mam słów, tragedia, szczególnie, że ja chciałem go jako prezydenta.
Dr.Unknown
10-04-2010, 17:56
Ok, re. Na początku mała rada - darujcie sobie dzisiaj kino, nie puszczają trailerów filmowych, a to jednak nie to samo.
Wiemy coś nowego? Czytając posty, widziałem informację o znalezieniu jednej z czarnych skrzynek, czy to prawda?
<edit>
No, doszło parę postów jak czytałem, rzeczywiście zostaje czekać, bo poza skrzynkami nie ma w tej chwili się czego chwycić.
Ok, re. Na początku mała rada - darujcie sobie dzisiaj kino, nie puszczają trailerów filmowych, a to jednak nie to samo.
Wiemy coś nowego? Czytając posty, widziałem informację o znalezieniu jednej z czarnych skrzynek, czy to prawda?
Znaleziono już obie. niedługo ma się rozpocząć analiza
2] dlaczego jednym samolotem leciały takie "szychy" Polski? dlaczego zostali umieszczeni w jednym samolocie?
Dlatego, ze Polska nie posiada zbyt duzej floty dla VIPow. Ta, ktora jest w posiadaniu, jest mala i przestarzala. Oczywiste jest, ze wojskowi powinni leciec jednym samolotem, a cywile drugim. Najlepiej by bylo, gdyby rozbili to na 3 lub nawet 4 samoloty. Ale wyobrazasz sobie naglowki w fakcie, superexpressie itd? "PREZYDENT KREZUS LATA 4 SAMOLOTAMI!"
Z podobnego powodu nie kupiono nowych samolotow - woleli latac starym, niz dac sobie przykleic latke rzadu, ktory wydaje pieniadze "na wygody zamiast na emerytow" (znowu fakt).
Podsumowal to Kwasniewski - w Polsce nie bylo jeszcze rzadu, ktory rzadzil dluzej niz 4 lata.
Rok pierwszy - rzad cieszy sie, ze w ogole sa samoloty.
Rok drugi - rzad dochodzi do wniosku, ze trzeba je wymienic.
Rok trzeci - rzad ich nie wymienia w obawie przed opozycja i opinia publiczna.
Rok czwarty - rzad ma tak niskie notowania, ze macha na to reka i pozostawia to nastepnej ekipie.
Ps. Do wszystkich, ktorzy nie potrafia zachowac standardow kulturalnej rozmowy (szczegolnie Voon i Yoh Asakura) - jesli nie potraficie z godnoscia wypowiadac sie o, badz co badz, waszym prezydencie i najwazniejszym obywatelu RP, a nawet nie potraficie zwrocic uwagi na to, ze ci, ktorzy zgineli w tym samolocie (zaczynajac od prezydenta, poprzez poslow, senatorow, wojskowych i duchownych, a takze przedstawicieli organizacji kombatanckich) tez sa ludzmi i nalezy sie im szacunek, to nie wypowiadajcie sie w tym temacie. Za kazdy post na zasadzie "ciesze sie, ze xx zginal" i podobne nagradzam dlugim banem. Mozna kogos nie lubic, mozna kogos nie oplakiwac, ale trzeba miec chociaz odrobine kultury w sobie, chamy.
Articuno
10-04-2010, 18:05
Znaleziono już obie. niedługo ma się rozpocząć analiza
Analizować je będzie komisja z Putinem w składzie, także tego.................
Dr.Unknown
10-04-2010, 18:06
Analizować je będzie komisja z Putinem w składzie, także tego.................
Także "czego"? Rozwiń swoja myśl, jaka idiotyczna by nie była.
oOoMiKooOo
10-04-2010, 18:07
Przepraszam, że nie przyprowadzę do Ciebie mojego znajomego. >.>
Ale, jak myślisz, czy naprawdę WSZYSCY ludzie którzy mają w opisach na gg wirtualne znicze, tak kochali prezydenta?
Hah dokładnie. Mają te 'znicze' - bo mają to inni.
I nie mówicie tutaj o spiskach. Ruscy specjalnie sadzili drzewa, żeby nasz samolot o nie zahaczył? Błagam was...
Wiem, że to trochę nie na miejscu ale...
HAHAHAHA!
Czytając posty o teoriach spiskowych nie mogłem inaczej zareagować. Tym bardziej, że argumenty były IDIOTYCZNE.
Nie lubiłem go. Szkoda, że umarł. W końcu był naszym prezydentem. Pomijam fakt, że to straszny obciach an arenie narodowej.. Lot starym samolotem zakończony rozbiciem się...
Najbardziej boli jednak strata tylu waznych ludzi.
To jest racja. Po tygodniu/tygodniach od katastrofy, kiedy wszyscy ochłoną, będzie to wstyd. Prezydenci giną raz na dziesiątki/setki lat, a nasz, wraz z innymi bardzo ważnymi osobami na pokładzie zginął w katastrofie lotniczej, podróżując jakimś starym tupolewem.
Eh, nigdy bym nie przypuszczał, że obudzę się w III RP, jak co sobotę o 13 i okaże się, że nie mam już prezydenta o.0. Pozostaje za ten miesiąc iść i zagłosować na Komorowskiego.
Mandaryniarz
10-04-2010, 18:18
Nikt jest doskonały, taki też nie był nasz prezydent. Mimo wszystko był dobrym prezydentem, patriotą, kochał swój kraj - co się najbardziej liczyć powinno. Kiedyś nawet mówił w jakimś wywiadzie ,że zawsze chciał zrobić coś dla Rzeczypospolitej. Jaki był taki był, teraz go nie ma, a szkoda bo potrafił "trzymać fason" i być tam gdzie być powinien. Co do samej katastrofy dziwne ,że w jednym wypadku zginęło tyle osobistości(szef IPN, prezes NBP czy najważniejsi dowódcy Wojska Polskiego). Jedno jest pewne - jeżeli ktoś pomógł w tej katastrofie, prędko się o tym raczej nie dowiemy.
Articuno
10-04-2010, 18:24
Także "czego"? Rozwiń swoja myśl, jaka idiotyczna by nie była.
Jeśli byłaby tam jakaś "ciekawa prawda" to tak czy tak się o niej nie dowiemy. Rzeczywiście trąci to teorią spiskową, ale nie tak jak na http://www.fanslask.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=383:mecz-z-wis-odwoany&catid=38:aktualnoci
A wy dalej z tymi teoriami spiskowymi... Ja wam mówię, mam tajne informacje od moich anonimowych kolegów z rosyjskiego wojska, że w lesie stał oddział do zadań specjalnych i naparzał w nas samolot. To musi być prawda! Zróbmy krucjatę na Ruś!
Nie będą ruski odmawiać nam praw do naszego samolotu. Zostawmy ciała, nie gaśmy pożaru, niech dziennikarskie sępy ruszą do boju, zniszczą dowody, niech nasi specjaliści, których nie ma na miejscu ruszą do badań. Tak Polacy zjednoczmy się i wykopmy ruskich z miejsca naszej katastrofy. Nie będą Czerwonoarmiści dotykać ciał naszej elity!
To na pewno drugie morderstwo narodu ruskiego na polskiej elicie. Tak być nie może. Ruszmy na nich z bronią, trzeba wykryć ten spisek, ten ohydny zamach, to bluźnierstwo.
<Post doprawiony szczyptą ironii, bez kasowania poproszę.>
Ogarnijcie się. Ochłońcie. Włączcie myślenie. Dziękuje.
Serious Sam
10-04-2010, 18:48
I to jest powód do żałoby narodowej.
SmOoTHas
10-04-2010, 18:54
Nie przepadałem za nim, ale pośmiertny szacunek mu sie jak najbardziej należy. Tak samo innym znanym osobistościom świata politycznego które tam zginęły. Te radzieckie samoloty... przecież nawet pilot w tych ruskich napisach mógł się nie połapać, elektronika taka jaka 40 lat temu. Teraz przez tydzień w TV biadolenie...
Na pewno to nie była teoria spiskowa a pilot chyba by nie popełnił samobójstwa
"Ten dramatyczny, przeklęty Katyń."
Te radzieckie samoloty... przecież nawet pilot w tych ruskich napisach mógł się nie połapać, elektronika taka jaka 40 lat temu.
W tym problem, ze elektronika tego samolotu byla jak najbardziej nowa i dostosowana do obecnych standardow. Wypowiadal o tym nawet jakis specjalista.
Na każdego przyjdzie czas.
Omg . Nie chce nikogo urazić ale naprawde niektórzy piszą bzdury !
To nie żaden spisek . Ludzie ! Poprostu zawinił człowiek . Pogoda była też nie za dobra . Mgła ograniczała widocznosc do 5 metrów .
Podobałą mi się reakcja Putina i prezydenta Rosjii . Zachowali się stosownie i za to ode mnie mają wielki +
Nie przepadałem za Kaczyńskim ale naprawde nikomu nie życzę śmierci i to co się dziś wydarzyło to wielka masakra dla każdego z nas . Nie żyje tak dużo osób tak bardzo ważnych w naszym kraju ... Ahh...
Jedyne co mnie wkurza w tej sytuacji ( po tym spisku ) to to, że tak naprawde media zajmują się tylko parą prezydencką a zgineło o wiele więcej osób.
Rest in Peace
Najlepiej nie zajmować się teoriami spiskowymi , dociekaniem jak to sie stało bo to nic nie da . Najlepiej się pomodlic i wyciszyc się ....
@down
Czy to ważne ? Teraz jest żałoba . Ja o tym nie myśle ....
mam pytanie, mianowicie jakiego chcielibyście mieć teraz prezydenta?
Arathorn
10-04-2010, 19:48
Prezydenci giną raz na dziesiątki/setki lat, a nasz, wraz z innymi bardzo ważnymi osobami na pokładzie zginął w katastrofie lotniczej, podróżując jakimś starym tupolewem.
Ten samolot miał niecałe 20lat, więc wcale taki stary nie był, poza tym rok temu przeszedł remont generalny.
Nikt jest doskonały, taki też nie był nasz prezydent. Mimo wszystko był dobrym prezydentem, patriotą, kochał swój kraj - co się najbardziej liczyć powinno. Kiedyś nawet mówił w jakimś wywiadzie ,że zawsze chciał zrobić coś dla Rzeczypospolitej. Jaki był taki był, teraz go nie ma, a szkoda bo potrafił "trzymać fason" i być tam gdzie być powinien.
Ja wiem że jest ogólnie przyjęte że o zmarłych mówi się dobrze albo wcale, ale tyle razy co Kaczyński się kompromitował (i Polskę przy okazji) na arenie międzynarodowej to już przechodziło ludzkie pojęcie
Co do samej katastrofy dziwne ,że w jednym wypadku zginęło tyle osobistości(szef IPN, prezes NBP czy najważniejsi dowódcy Wojska Polskiego). Jedno jest pewne - jeżeli ktoś pomógł w tej katastrofie, prędko się o tym raczej nie dowiemy.
A co jest w tym dziwnego? Raczej normalne że na takie święta jeździ szefostwo różnych ważnych instytucji a nie przykładowy kowalski czy nowak. To że lecieli jednym samolotem to też nic dziwnego - przecież nie było sensu ciągnąć dla każdego osobnego - nikt raczej nie wsiada do samolotu z myślą "o dzisiaj się rozwalę" (może oprócz terrorysty-samobójcy).
Najbardziej zastanawiające jest to że samolot podchodził do lądowania 4 razy - pamiętając co się niedawno działa w gruzji (prezydent się uparł żeby lądować na lotnisku x a pilot poleciał na inne bo x uznał za zbyt niebezpieczne - prezydent potem domagał się zwolnienia tego pilota) to nie zdziwił bym się jak teraz też któraś z bardzo_ważnych_osobistości się uparła że muszą tutaj wylądować bo z innego lotniska się chwilę spóźnią.
Dr.Unknown
10-04-2010, 19:54
Najlepiej się pomodlic i wyciszyc się ....
http://img256.imageshack.us/img256/9615/30092071.jpg
Wszędzie zaocznym odwołali zajęcia, czy tylko u mnie?
Mandaryniarz
10-04-2010, 19:54
A co jest w tym dziwnego? Raczej normalne że na takie święta jeździ szefostwo różnych ważnych instytucji a nie przykładowy kowalski czy nowak. To że lecieli jednym samolotem to też nic dziwnego - przecież nie było sensu ciągnąć dla każdego osobnego - nikt raczej nie wsiada do samolotu z myślą "o dzisiaj się rozwalę" (może oprócz terrorysty-samobójcy).
Prezydent USA lata dwoma-trzema samolotami.
Grand_Palladyn
10-04-2010, 19:59
Nie sądze żeby to był zamach. Nie przepadałem za Kaczyńskim ale szkoda go jako czlowieka.
@ Dr Unknown
A co lepiej zrobić? Nic sie już nie zrobi . Stało się nie zmienisz biegu wydarzeń . A to, że poznasz w jaki sposób tyle ludzi zginęło czy to atak terrorystyczny czy błąd ludzki to i tak nic nie zmieni !
I teraz widać jak ułomną społeczność ma naród polski. Zamiast wyrazić odrobinę żalu, skruchy to wy (za przeproszeniem) pierdolicie mongolskie teorie na temat zamachu. Nigdy nie lubiłem prezydenta, ale zginął śmiercią tragiczną, dotykającą każdego z nas inaczej. Gdyby ktoś z waszej rodziny tez straciłby życie w takiej katastrofie, ciekawe czy pisalibyście na forum takie pierdoły.
Nie będę również używał zbędnych emotikonek polegających na umieszczeniu gwiazdki pomiędzy dwoma nawiasami. Żal i smutek można wyrazić inaczej. Pokazać, że jest bardziej prawdziwy...
#up
Ktoś kto mówi rozsądnie ;d
I teraz widać jak ułomną społeczność ma naród polski. Zamiast wyrazić odrobinę żalu, skruchy to wy (za przeproszeniem) pierdolicie mongolskie teorie na temat zamachu. Nigdy nie lubiłem prezydenta, ale zginął śmiercią tragiczną, dotykającą każdego z nas inaczej. Gdyby ktoś z waszej rodziny tez straciłby życie w takiej katastrofie, ciekawe czy pisalibyście na forum takie pierdoły.
Nie będę również używał zbędnych emotikonek polegających na umieszczeniu gwiazdki pomiędzy dwoma nawiasami. Żal i smutek można wyrazić inaczej. Pokazać, że jest bardziej prawdziwy...
W końcu ktoś rozsądnie coś w tym temacie napisał. Przyłączam się do tego posta.
Skończcie z tą teorią spiskową, proszę. Nie ośmieszajcie się.
Dziwnie się czuję od czasu, gdy usłyszałem o tej katastrofie. Pomimo że prezydenta nie darzyłem zbytnią sympatią to odczuwam swego rodzaju pustkę.
Nie rozumiem natomiast dlaczego tak dużo ważnych postaci naszego kraju podróżowało w tym samym samolocie - to akurat jest bez sensu. Słabo to wszystko się teraz prezentuje. Oby władze szybko podniosły się na nogi po tym ciosie.
Dokładnie, skończcie z tymi bzdurami i pomódlcie się 2 minuty za ofiary tej tragedii. Kim by nie byli, byli to ludzie, nasi rodacy...
Tak, przyznaje w 100% racje lecz tacy ludzie się żadko zdażają przyłączam się też do postu
gavreonien
10-04-2010, 21:22
Wszędzie zaocznym odwołali zajęcia, czy tylko u mnie?
Z tego co się orientuję to wszędzie, choć na Wszechnicy Świętokrzyskiej robili z tym problemy.
Pan i Wladca
10-04-2010, 21:23
Dokładnie, skończcie z tymi bzdurami i pomódlcie się 2 minuty za ofiary tej tragedii. Kim by nie byli, byli to ludzie, nasi rodacy...
Modlitwa to też bzdura.
To stało się tak szybko , nikt by się tego nie spodziewał. Nadal w to nie wierze ale wiem że to prawda -.- Straszne rzeczy się dzieją na tym świecie ale na każdego przyjdzie pora,....to właśnie musiała być ich :confused: "Minuta Ciszy" należy się,...
To co się dziś stało to niewątpliwie wielka tragedia dla nas wszystkich. Oprócz Pary Prezydenckiej, przyszło nam dziś pożegnać się także z szeregiem posłów i senatorów wszystkich ugrupowań, z największymi generałami RP, z biskupami, ministrami i wieloma innymi ludźmi.
Nie zapominajmny także o tych, których nie widujemy na pierwszych stronach gazet - o pilotach, stewardesach, pracownikach BOR-u, przedstawicielach Rodzin Katyńskich, osobach towarzyszących i innych. To, że nie znamy ich tak, jak Pierwszej Pary, nie czyni ich śmierci lżejszą i mniej istotną.
I tak jak było już wspomniane. Nieważne jaki masz (drogi czytelniku) profil polityczny, czy śledzisz na bieżąco wydarzenia sejmowe, gdzie mieszkasz i jak spędzasz czas wolny. Dzisiaj straciłeś swojego Prezydenta, który osierocił córkę. Dziś straciłeś koronę polskiego rządu, jaka by nie była. Zapamiętaj ten dzień, bo będą o niego pytać Twoje dzieci i wnuki.
Z wyrazami szacunku:
Khan
"Przyszła apokalipsa i ludziom odp*****. Ponoć to normalne."
Już po dobranocce, więc wszystkie dzieci i narodowców-spiskowców niniejszym wysyłam do łóżek. Posty, jakie tu niektórzy zamieścili, urągają wszelkim zasadom logiki, jak i zdrowego smaku, więc nawet nie będę się zniżał do ich poziomu. Przypominam tylko, że samolot, mimo że sprawny, przed każdym lotem był dokładnie sprawdzany, a piloci byli polskimi żołnierzami, nie pamiętam z którego pułku, ale to można łatwo sprawdzić. Przypominam również, że Rosja nic do zyskania nie miała strącając samolot z polską delegacją, mogła by się tylko skompromitować, a to że P. Kaczyński ich nie lubił, Putinowi nigdy snu z powiek nie spędzało, wątpie żeby nawet ktokolwiek mu o kolejnych takich wypowiedziach naszego Prezydenta donosił. Bądźmy szczerzy, Polska nie jest dla Rosji przeciwnikiem na rzadnym polu, więc nie ma też powodu żeby nas kopać.
Zalecam trochę zadumy i pomyślunku, a mniej śliny i niszczenia klawiatury.
Uprzadzam lojalnie, że będę temat monitorował, i każdego kolejnego idiotę banował.
Yoh Asakura
10-04-2010, 22:04
Absolwent mojego liceum (Roman Indrzejczyk) był na pokładzie samolotu, pewnie będę miał sporą żałobę w poniedziałek w szkole.
Articuno
10-04-2010, 22:22
U mnie z kolei dyrektor jest zagorzałym PiS-owcem, a po za tym nasze LO odwiedził niegdyś sam Lech K.
Kurczakos
10-04-2010, 23:04
U mnie z kolei dyrektor jest zagorzałym PiS-owcem, a po za tym nasze LO odwiedził niegdyś sam Lech K.
Czy to LO 24?
Myster_Migdal
10-04-2010, 23:15
Stało się - Polska w żałobie przez tydzień :( (nie wystarczyło 3 dni? :evul: )
Monowiec
10-04-2010, 23:16
Brawa dla Was!
Wszystko zwalajcie na Rosję... Wszystko na PO... -.-
To jest wielka strata dla Polski i nie sądzę że opłacało by się to PO.
Zacytuję fragment z książki...
"...Patrzajcie tedy jakie marne są ludzkie nadzieje wobec wyroków, które przedwieczny ognistymi znakami na niebie wypisuję..."
&
"...Niech się dzieje wola Nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba!..."
Dopiero co widziałem Wassermana w kościele z żoną(Wiadomość dla Debili, 6 dni temu w niedzielę, nie dziś)...
Wy lepiej pomyślcie co będzie z dziećmi tych ofiar... Pomyślcie trochę o córce Kaczyńskich w ciągu kilku sekund straciła rodziców... Żałobę powinno zachować się w sercu a nie pisać na wszelkich portalach " " itd.
Współczuję wszystkim rodzinom które straciły w tej katastrofie kogoś bliskiego... Męża, ojca... To jest tragedia po prostu...
Stało się - Polska w żałobie przez tydzień :( (nie wystarczyło 3 dni? :evul: )
3 dni to możesz mieć na żałobę dla chomika, na mój gust dla tej katastrofy.. Miesiąc to minimum.
Peace...
Monowiec.
"...Niech się dzieje wola Nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba!..."
Chyba sobie żartujesz przytaczając taki cytat.
Monowiec
10-04-2010, 23:38
Powiedź to podczas Sądu Ostatecznego.
@up
Może i dosłownie to zdanie ma zastosowanie, ale jeśli już jesteśmy przy takiej argumentacji, powiedz do rodzinom ofiar.
Informacje dla zwolnenników teorii spiskowych:
-Na miejscu spotkali się Putin z Tuskiem, złożyli kwiaty oraz brali udział w telekonferencji z władzami Moskwy i odpowiednimi ministerstwami w sprawie identyfikacji ofiar i odpowiego przyjęcia członków rodzin. Na miejscu był już również Jarosław Kaczyński.
-Polscy prokuratorzy wojskowi(przynajmniej ich część), są już na miejscu tragedii i rozpoczeli działania, prowadzone wspólnie z specjalistami rosyjskimii. Otwarcie czarnych skrzynek również odbędzie się przy udziale polskich prokuratorów.
@up
Może i dosłownie to zdanie ma zastosowanie, ale jeśli już jesteśmy przy takiej argumentacji, powiedz do rodzinom ofiar.
Chodziło mi bardziej o to, że to cytat z "Zemsty" a dokładniej Rejenta, który używał tego zwrotu TYLKO gdy mu to pasowało.
Chodziło mi bardziej o to, że to cytat z "Zemsty" a dokładniej Rejenta, który używał tego zwrotu TYLKO gdy mu to pasowało.
Toż zrozumiałem o co Tobie chodziło, dlatego też napisałem "dosłownie", a mój post skierowany był do Monowieca.
Z informacji ciekawych:
-Piłkarze Barcelony i Realu Madryt przed rozpoczęciem meczu uczcili pamięć ofiar minutą ciszy.
-Rząd Brazylijski ogłosił 3-dniową żałobę narodową.
-Przezydentowi Kaczyńskiemu przyznano order oraz tytuł "Bohatera Gruzji".
Arathorn
11-04-2010, 01:17
Prezydent USA lata dwoma-trzema samolotami.
Ale, o ile jeszcze tego nie zauważyłeś polska to nie usa.
Gdyby ktoś z waszej rodziny tez straciłby życie w takiej katastrofie, ciekawe czy pisalibyście na forum takie pierdoły.
TAK! Mój ulubiony argument, na który tyle czasu czekałem. "A gdyby to była twoja matka?" Ale nie jest. Są to kompletnie obcy ludzie których tylko widziałem na stronie głównej onetu albo zdjęciach w gazetach. Rano np. dużo bardziej niż news o wypadku zmartwił mnie fakt że zapomniałem telefon podłączyć do ładowarki na noc. Przypominam że niedawno na haiti zginęło ponad 200.000 osób - ale za nimi nie płaczemy bo to ani nie polacy, ani nie z pierwszych stron gazet.
Ej, sam piszesz żeby skończyć z bzdurami.
Patrząc na to, co się w tym temacie dzieje, to chyba najsensowniej można okazać szacunek ofiarom, nie zabierając tu głosu.
Najlepiej temat zamknac, wiekszosc wypowiedzi to slowa gowniarzy, ktorzy nawet nie rozumieja co tak naprawde sie stalo. Zginela niemal setka osob, w tym najwazniejsza osoba w panstwie, a tutaj same wywody dzieciakow. Okazcie chociaz troche poziomu i po prostu sie zamknijcie zamiast wypisywac tutaj kolejne pierdoly.
A sama katastrofa - cos strasznego, na poczatku az nie dalo sie uwierzyc, ze cos takiego moglo sie wydarzyc... Nigdy nie bylem zwolennikiem Kaczynskiego jako prezydenta, ale kiedy o tym uslyszalem to mnie zamurowalo doslownie. Jakos to wszystko jeszcze nie do konca do mnie dociera. Wielka strata, tyle osob zajmujacych czolowe miejsca we wladzach panstwowych, tyle znanych nazwisk, ze ciezko sie z tym pogodzic
I nie myslalem, ze kiedys doczekam takich obrazow:
http://m.onet.pl/_m/f94d82232927780232d73d60c5f01b5a,5,1.jpg
Do wszystkich, którzy kłócą się lub starają się przeforsować swoje "racje" czy teorie w tym temacie...
Lepiej nie piszcie, w obliczu tragedii ludzkiej, w tym wypadku śmierci dużej grupy inteligencji polskiej zajmującej istotne stanowiska. Musimy pamiętać, że wszyscy byli ludźmi. Każdy miał przeszłość, teraźniejszość i przyszłość, a w nich rodziny, plany, smutki i radości. W takich momentach musimy zapomnieć o nienawiści i pogardzie. Niech to, co stało się te 17 godzin temu skłoni was do refleksji. Dorośnijcie...
Osobiście:
Nie potrafię słowami wyrazić swojego ubolewania nad tym, co się stało.
@up
W 100% sie z Toba zgadzam.
Foto tez nie jest przypadkowe.
Szacunek dla nich!
R.I.P.
Tak szczerze powiedziawszy, początkowo planowałem temat zamknąć, zrobiłem to nawet na jakieś kilka minut, ale później doszedłem do wniosku, że w sumie nic to nie da. Mianowicie doszedłem do wniosku, że internet i fora jako księga kondolencyjna mogą się sprawdzić, jeśli tylko użytkownicy są na odpowiednim poziomie, a przecież paru takich jest. A od temperowania reszty w końcu są moderatorzy.
Pokazuje to nam, jak kruche jest życie, nawet tak ważnej osoby jak generał, minister lub prezydent.
Nie rozumiem, jak można ten wypadek zignorować. Nie mówię tutaj tylko o ilości zabitych ale o tym, że bądź co bądź, były to najważniejsze osobistości w RP. Jak po czymś takim można powiedzieć "Dobrze mu tak!"?! Niezależnie kim by oni nie byli, powinno się chociaż na chwilę umilknąć.
@Arathorn
Czy twoja ładowarka miała rodzinę, pozycję, wspomnienia i 50 lat na karku?
Btw. Mimo to nie sądziłem, że inne narody okażą taką postawę. Ba! Myślałem, że wspomną o tym co najwyżej w wieczornych wiadomościach. Kto by się spodziewał minut ciszy, żałób i medali?
Ale, o ile jeszcze tego nie zauważyłeś polska to nie usa.
Tyle, ze jest to praktyka stosowana powszechnie na swiecie. W koncu lecialy tam tak wazne osobistosci, ze jednak nalezy ich wysylac w kilku (2? 3?) samolotach. Gdyby nie to, mozliwe, ze obecnei mielibysmy albo prezydenta, albo dowodztwo wojska. A tak ani nie mamy najwazniejszego reprezentanta kraju, ani najwazniejszego dowodztwa.
-Piłkarze Barcelony i Realu Madryt przed rozpoczęciem meczu uczcili pamięć ofiar minutą ciszy.
-Rząd Brazylijski ogłosił 3-dniową żałobę narodową.
-Przezydentowi Kaczyńskiemu przyznano order oraz tytuł "Bohatera Gruzji".
Dodam, ze ze znanych mi informacji, zalobe narodowa wprowadzi rowniez Rosja, Gruzja, Litwa. Jakies inne kraje? Szczerze mowiac, nie spodziewalem sie tylu informacji ze swiata, tylu slow kondolencji i tylu zalob narodowych... Widac, ze pomimo tego, o o nas mowia, staraja sie traktowac nasz kraj z szacunkiem.
Szkoda tez, ze na taki gest nie zdobyl sie nasz "wielki przyjaciel" zza oceanu, USA....
Dodam, ze ze znanych mi informacji, zalobe narodowa wprowadzi rowniez Rosja, Gruzja, Litwa. Jakies inne kraje? Szczerze mowiac, nie spodziewalem sie tylu informacji ze swiata, tylu slow kondolencji i tylu zalob narodowych... Widac, ze pomimo tego, o o nas mowia, staraja sie traktowac nasz kraj z szacunkiem.
Brazylia, Luiz Inácio Lula da Silva ogłosił żałobę narodową, która trwać będzie 3 dni.
Więcej informacji:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_polskiego_samolotu_prezydenckiego_pod_S mole%C5%84skiem
@Ashlon
O ile dobrze wszystko zrozumiałem, nasza elita była już spóźniona. To właśnie czas, a dokładniej jego brak, ich zabił. W końcu jak by to wyglądało jakby nasi przedstawiciele spóźnili się na uroczystość wyprawioną dla nas?
Przygotowanie samolotu do lotu nie jest kwestią 5 minut. Zwłaszcza tego prezydenckiego.
@Edit
Mediom brakuje już informacji na ten temat. Zaczyna się wielkie sranie w banie, powtarzanie i mówienie rzeczy oczywistych. No i nie zapomnijmy o kłamstwach i kolorowaniu.
CytrynowySorbet
11-04-2010, 11:01
@Ashlon
O ile dobrze wszystko zrozumiałem, nasza elita była już spóźniona. To właśnie czas, a dokładniej jego brak, ich zabił. W końcu jak by to wyglądało jakby nasi przedstawiciele spóźnili się na uroczystość wyprawioną dla nas?
W całej tej sytuacji widzę jeden, mały plusik. Nauczyłem się, że cierpliwość jednak popłaca. Bo czym jest spóźnienie się na rocznicę Katyńską w porównaniu do śmierci? I to może mieć wiele zastosowań i w naszym życiu. Czasem lepiej jest się spóźnić.
O ile ja dobrze wszystko zrozumiałem, ekipa przybyła do Smoleńska trochę (godzinę?) przed rozpoczęciem uroczystości.
W przypadku przelotu na dowolne z proponowanych lotnisk awaryjnych trzebaby do tego doliczyć 30-60 min na przelot, następne 2-3 na pokonanie 200 km drogi powrotnej i trochę marginesu czasowego na wszystkie czynności związane z wysiadaniem, stąd naciski na pilota są całkiem prawdopodobne.
Arathorn
11-04-2010, 11:10
Ja powiem tylko tyle.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja
Po papieżu było tak samo. Na tym zakończę wypowiadanie się w tym temacie.
@Ashlon
Wymieniłem tylko Brazylię bo to egzotyka. Po Niemcach czy Litwie w zasadzie czegoś takiego się spodziewałem, Rosjanie troche mnie zaskoczyli, ale nie jakoś przesadnie, ale że mieliśmy tak bliski kontakt z Brazylią żeby aż tam się tym przejeli było już naprawde dziwne.
Ja powiem tylko tyle.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hipokryzja
Po papieżu było tak samo. Na tym zakończę wypowiadanie się w tym temacie.
Porównanie zupełnie chybione. Papież umarł ze starości, wszyscy się tego spodziewali i można było wręcz powiedzieć: "najwyższy czas". Tutaj mamy katastrofę lotniczą, w której zginęło 96 osób, więc nawet jeśli pominiemy fakt, jakie zajmowali stanowiska, tragedia jest znacznie większa. Ja nawet Kurtyce nie życzyłem takiej śmierci, a co dopiero np. Szymanek-Deresz.
Subiektywne odczucia związane z tym, że budzę się któregoś ranka i dowiaduję, że kilkadziesiąt osób, o których codziennie czytałem w gazetach i które od lat były częścią życia publicznego w tym kraju, nie żyje, pominę.
Dla państwa to też jest strata, ci ludzie wcale nie zostaną zastąpieni przez lepszych.
CytrynowySorbet
11-04-2010, 13:37
Taka mała ciekawostka. Pewna dziewczyna podobno przewidziała tą sytuację.
http://www.samosia.pl/pokaz/503487/niech_mi_ktos_do_cholery_uwierzy/2
post drugi (napisany 5 stycznia).
Inna mała ciekawostka:
piąty od końca.
No nic, trzeba czekać do lipca i sprawdzić, czy się spełni.
@up
wroc lepiej do sluchania Gagi.
@topic
Wielka szkoda, nic więcej nie można powiedzieć... Strata Prezydenta obojętnie jaki by nie był jest tragiczna.
@Teorie Spiskowe
http://tales-of-a-librarian.soup.io/post/52598798/oficerowie-NKWD-sadz-drz
:>
Ludzie, wy wierzycie w katastrofe i błąd pilota? :o
Trang Oul
11-04-2010, 15:37
Ludzie, wy wierzycie w katastrofe i błąd pilota? :o
Ależ skąd. To na pewno zamach zorganizowany przez Iluminatów, żydokomunę i kosmitów! -.-
Pepeszka.
11-04-2010, 15:39
Taka mała ciekawostka. Pewna dziewczyna podobno przewidziała tą sytuację.
post drugi (napisany 5 stycznia).
Inna mała ciekawostka:
piąty od końca.
No nic, trzeba czekać do lipca i sprawdzić, czy się spełni.
dobre :O <znaki>
Ależ skąd. To na pewno zamach zorganizowany przez Iluminatów, żydokomunę i kosmitów! -.-
I cyklistów. To zawsze ich wina.
To ci co jeżdżą na rowerach?
http://edition.cnn.com/video/?/video/world/2010/04/10/poland.georgia.president.cnn
piękne słowa Saakashvilliego o Lechu Kaczyńskim
To ci co jeżdżą na rowerach?
Tak jest. qwertyuiop
Albertus
11-04-2010, 16:50
http://www.gadu-gadu.pl/5458837920694703802/czarne-skrzynki-tupoleva-moga-byc-uszkodzone
mówcie co chcecie , ale to coraz bardziej pachnie spiskiem. Bo nagle znikają wszystkie dowody?
mówcie co chcecie , ale to coraz bardziej pachnie spiskiem. Bo nagle znikają wszystkie dowody?
Właśnie jak o tym przeczytałem, to się przeraziłem, bo pomyślałem, że teraz już miłośnicy teorii spiskowych nie odpuszczą.
Albertus
11-04-2010, 16:56
Właśnie jak o tym przeczytałem, to się przeraziłem, bo pomyślałem, że teraz już miłośnicy teorii spiskowych nie odpuszczą.
bo mogę się o 5 zł założyć ze te taśmy z wierzy kontrolnej tez na pewno zaginęły/uszkodzone czy coś w tym stylu ewentualnie będą jakoś przemontowane czy coś.
Jestem sceptykiem i dop. jak ta informacja stała się niemożliwa do podważenia [w kwestii kłamstwa/wkrętu znajomych] uwierzyłem.. .
I tak osobiście uważam to za spisek rządowy na skale światowa ,lub naprawdę nieszczęśliwy lot i przypadek..
bo mogę się o 5 zł założyć ze te taśmy z wierzy kontrolnej tez na pewno zaginęły/uszkodzone czy coś w tym stylu ewentualnie będą jakoś przemontowane czy coś.
Podac nr konta bankowego? O kurczę, ale sobie zaszaleje za tego piątaka :cup:
FlisApola
11-04-2010, 17:37
Niedobrze się stało. Do ostatniej chwili nie mogłem w to uwierzyć, uważałem to za jakiś makabryczny żart. Do wszystkich, którzy rzekomo cieszą się z tej tragedii: zapomnijcie na chwilę, że był tam Kaczyński. Możecie mieć w dupie jego śmierć, ale pomyślcie o pozostałych pasażerach i obsłudze.
A co do cytatów z samosia.pl:
Mogło to być cos takiego jak przeczucie. Często to mam, na ogół się sprawdza.
I tak osobiście uważam to za spisek rządowy na skale światowa ,lub naprawdę nieszczęśliwy lot i przypadek..
To są inne możliwości? :o
To są inne możliwości? :o
Wola Boża.
Podac nr konta bankowego? O kurczę, ale sobie zaszaleje za tego piątaka :cup:
Ej ej, ja też się zakładam. Poszalejesz za 2.50 :D
Down: Tak tylko ironizujemy.
Więcej powagi proszę. Zakładanie się w takiej sprawie jest obrzydliwe. A co do tych czarnych skrzynek. to widziałeś ile z tego samolotu zostało? Nic dziwnego że mogły się uszkodzić. A otwarte zostały dopiero przez polskich specjalistów, rosjanie je tylko wydobyli z wraku. Te urządzenia na pewno są tak wymyślone, żeby dało się stwierdzić czy ktoś przy nich nie majstrował.
Dr.Unknown
11-04-2010, 18:17
Więcej powagi proszę. Zakładanie się w takiej sprawie jest obrzydliwe. A co do tych czarnych skrzynek. to widziałeś ile z tego samolotu zostało? Nic dziwnego że mogły się uszkodzić. A otwarte zostały dopiero przez polskich specjalistów, rosjanie je tylko wydobyli z wraku. Te urządzenia na pewno są tak wymyślone, żeby dało się stwierdzić czy ktoś przy nich nie majstrował.
ROSJANIE JE NAMAGNESOWALI!!111111
Najśmieszniejsze jest to, że jeżeli ma to jakoś wpłynąć na relacje polsko-rosyjskie, to tylko pozytywnie.
Ogólnie zamordowanie prezydenta pół roku przed końcem jego kadencji byłoby chyba trochę spóźnione.
redfaction
11-04-2010, 18:43
Eh, nigdy bym nie przypuszczał, że obudzę się w III RP
Ty Ryba, durniu, tak potocznie to się przyjmuje że od czasu przejęcia rządu przez Kaczyńskich u nas jest IV Rzeczpospolita ;)
Poza tym rządy PO (które zresztą właśnie trwają) to dalej IV RP (tak zwana), bo choć wszyscy zdecydowali się o tym zapomnieć, to przecież PO chciała budować IV RP wspólnie z PiS-em. Przynajmniej do czasu, kiedy przegrała wybory w 2005.
http://www.youtube.com/watch?v=ILkuL3phvaw
$Kosinho$
11-04-2010, 19:58
ja już znam prawdę, po prostu linie/sygnały telefoniczne były przeciążone, bo każdy chciał dzwonić po wszystkich znajomych aby skomentować tą tragedię...
wygrałem coś
?
AnonimowyPowrot
11-04-2010, 20:37
ja już znam prawdę, po prostu linie/sygnały telefoniczne były przeciążone, bo każdy chciał dzwonić po wszystkich znajomych aby skomentować tą tragedię...
wygrałem coś
?
Tak, nagrodę kseroboja!
Swoją drogą i tak ciężko mi w to uwierzyć.
Moje ostatnie zdanie miało oznaczać to, że oficjalnie nigdy nie zostanie to wyjaśnione. Zresztą, wierzę wam (tym, którzy przedstawiają taką teorię).
@Topic
To dziwne, ale pierwszy raz śmierć jakiejś znanej osoby tak bardzo mnie porusza, nie pamiętam drugiej takiej sytuacji...
Inferniak2
11-04-2010, 20:51
Słyszeliście ostatnie wiadomości? Podobno tylko nieliczne ciała (ponoć 14) da się zidentyfikować bez problemu. Reszta (w tym pani prezydentowej, której jeszcze nie odnaleziono) będą potrzebować bardziej wnikliwych badań nad DNA, czy coś w tym rodzaju. Straszne...
Dla formalności niech to sobie robią, ale lista pasażerów jest znana i raczej wąptliwe jest, żeby ktoś wyskoczył z samolotu przed katastrofą, a ktoś inny wskoczył na jego miejsce.
Niecny_Rozbojnik
11-04-2010, 21:44
O 19:06 eksperci zaczęli badanie czarnych skrzynek, gdy skończą ich badanie wygłoszę swoją teorie co do tego co się wydarzyło, bo narazie nie jestem pewny.
Ta.
Satharion
11-04-2010, 21:54
ja mysle ze to zamach a niektorzy co tak wierza w to co jest w mediach to powinni sie obejrzec. Rzad potrafi wszystko ukryc TV,gazety naleza do rzadu i nikt z tych co znaja prawde zostanie dopuszczony do slowa. Wszystko moze zostac zatuszowane a zamach mogl byc tez od polakow
Dla formalności niech to sobie robią, ale lista pasażerów jest znana i raczej wąptliwe jest, żeby ktoś wyskoczył z samolotu przed katastrofą, a ktoś inny wskoczył na jego miejsce.
Raczej chodzi o to, zeby odpowiednie osoby pochowac w odpowiednich grobach, zeby nie bylo sytuacji, ze osoba X zostala pochowana jako osoba Y...
ja mysle ze to zamach a niektorzy co tak wierza w to co jest w mediach to powinni sie obejrzec. Rzad potrafi wszystko ukryc TV,gazety naleza do rzadu i nikt z tych co znaja prawde zostanie dopuszczony do slowa. Wszystko moze zostac zatuszowane a zamach mogl byc tez od polakow
Czyli kto taki zamach zrealizował? PO razem z Rosją? Zresztą, tylko TVP jest państwowe, z gazet tylko Rzeczpospolita. W Rosji jest napewno podobnie. I nikt nie potrafi podać, co i kto miałby zyskać na takim zamachu. Opamiętajcie się -.-
Vasudanin
11-04-2010, 22:15
Ale po jaką cholerę mieliby przeprowadzać zamach na kogoś, kto zaraz zniknie ze sceny politycznej?
@Down
Zapomniałeś w tej swojej wizji, w ostatnim 'kadrze' dopisać "Albertus" nad ludzikiem.
Albertus
11-04-2010, 22:22
po zobaczeniu tego posta
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2750997&postcount=227
naszło mnie natchnienie ;D
http://img412.imageshack.us/img412/8299/jokea.png
Pan i Wladca
11-04-2010, 22:25
@ap
serio masz coś z garem :>
Articuno
11-04-2010, 22:27
Ale po jaką cholerę mieliby przeprowadzać zamach na kogoś, kto zaraz zniknie ze sceny politycznej?
Nie chodzi tylko o Kaczyńskiego, ale i o trzon PiSu, dowódców, Kurtykę i innych patriotów na pokładzie samolotu, którzy walczyli o prawdę na różne ciekawe dla Rosjan tematy.
Vasudanin
11-04-2010, 22:32
Nie chodzi tylko o Kaczyńskiego, ale i o trzon PiSu, dowódców, Kurtykę i innych patriotów na pokładzie samolotu, którzy walczyli o prawdę na różne ciekawe dla Rosjan tematy.
Ale z tego co widzę, to większości chodzi o zamach na prezydenta. A reszta była za jednym zamachem.
Ludzie, czy wy jestescie glupi? Wypadek zdarzyl sie na ziemiach rosyjskich, gdzie jurysdykcje pelnia sady rosyjskie, dzialaja rosyjskie sluzby i rosyjska administracja. Wszelkie dzialania dowodowe i wyjasniajace przeprowadza strona rosyjska, w ktorej dobrej gestii lezy dopuszczenie polskich prokuratorow do sprawy.
Podobnie bylo podczas ostatniego tragicznego Air Show - zginelo 2 bialoruskich pilotow, ale dochodzenie prowadzily polskie sluzby, ktore w gescie dobrej woli dopuscily swoich bialoruskich odpowiednikow. Rownie dobrze mogli tego nie robic i stronie bialoruskiej przedstawic jedynie dowody. Z prawnego punktu widzenia byloby ok, ale ucierpialby wizerunek Polski.
Albertus
11-04-2010, 22:46
Ale z tego co widzę, to większości chodzi o zamach na prezydenta. A reszta była za jednym zamachem.
według mnie największy cios dla nas to wojsko , straciliśmy wszystkich głównych dowódców. Teraz jesteśmy w takiej sytuacji jak ZSSR po zrobieniu czystki.
Chodzi przede wszystkim o wydanie cial rodzinom, zeby bylo mozliwe wyprawienie pogrzebow ofiarom.
A co do idiotycznych teorii spiskowych - dzieci, przestancie sie produkowac, bo az wstyd ze w takiej sytuacji ludzie zajmuja sie takimi pierdolami. Kto mial stac za zamachem? Rosja? Dla nich prezydent Polski nie stanowi zadnego zagrozenia, zeby trzeba bylo rozbijac jego samolot, sa zbyt wielka potega. Jezeli ktos nie odpowiada, wystarczy, ze zakreca gaz i juz jest zalatwiony. Polska? Dajcie spokoj... To nie kraj trzeciego swiata, gdzie rywalizujace o wladze grupy organizuja zamachy. Grupa terrorystyczna? Jaka? Jaki mialaby w tym interes? Nie bylo zadnych bomb, zadnego przejmowania samolotu, nic, co mogloby wskazywac na zamach. Kontrola lotu z lotniska miala do konca kontakt z zaloga, prezydent dzwonil do brata kilkanascie minut przed rozbiciem. Otwarcie czarnych skrzynek nastapilo z udzialem zarowno specjalistow polskich jak i rosyjkich. Ciala trafily do Moskwy, bo takie sa zasady.
Vasudanin
11-04-2010, 22:53
według mnie największy cios dla nas to wojsko , straciliśmy wszystkich głównych dowódców. Teraz jesteśmy w takiej sytuacji jak ZSSR po zrobieniu czystki.
Ale nie uważasz, że żyjemy w na tyle ucywilizowanym świecie, że nikt z dnia na dzień nas nie zaatakuje? Poza tym, na 100% są jacyś zamiennicy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.