Pokaż pełną wersje : Spike Sword zdobyty??!!
Jeżeli na tabliczce pisze, że tylko skromny moze unieść miecz to chyba oczywiste, że potrzebny jest:
-1 lvl albo 2 (tunel?)
-Podstawowe eq
-Zadnych awansów
Wystarczy potem położyć te rzeczy koło miecza i coś się powinno zrobić spróbujcie :).
Jestem rookstayerem i duzo się zastanawiałem nad SS na rooku. Analizowałem dużo rzeczy i pewnego dnia... Przypomniał mi się napis z tabliczki- tylko skromny dotknie sword of fury. Tyle że wtedy pomyślałem- Tylko skromny dotknie sworda (miecz) i wydało mi się to logiczne, bo jaki high lvl wział by w ręce marniutkiego sworda, jedynie niskie lvl nie pogardzą takim nabytiem? Więc zostaje mi do ropracowania tylko słowo "skromny". Może rozwiązania trzeba szukać ze Swordem w ręku?
Na tabliczce pisze "Only the humble may touch the Sword of Fury" czyli "Tylko skromny może dotknąć Miecza Furji". Słowo 'humble' pozostało mi w pamięci. Jakieś pół godziny później w mieście poszedłem do npc o imieniu Cipfried (ten w świątyni gdzie zaczynami grę) jak wiadomo może on leczyć ale gdy zapytałem się o jego zawód (hi>job) on odpowiedział "I am just a humble monk. Ask me if you need help or healing." czyli "Jestem tylko skromnym monkiem. Zapytaj mnie jeśli potrzebujesz pomocy lub leczenia." a gdy zapytamy o pomoc (hi>help) odpowiada "First you should try to get some gold and buy better equipment." czyli "Pierw spróbuj zdobyć troche złota i kup lepszy ekwipunek." Wie ktos w czym takim on nam może pomóc? I co trzeba mieć by nam pomógł biorąc pod uwage, że gdy do niego poszedłem miałem ponad 600gp i najlepsze z ogólnie dostępnych itemów na rooku? Początkowo myślałem, że on wyjaśnia jak przejść na mainland ale rookstayerem mam 13lvl a on ciągle mówi to samo...
Może to właśnie on jest związany z questem zdobycia Miecza Furji czyli spike sworda?
Kwadratowe Koło
02-05-2006, 08:36
@up
Ty chyba tabletek rano nie wziales chlopczyku.
Buheuheuhe, powiedział co wiedział. Dziecko idź lepiej sie poucz albo zajmij czymś pożytecznym a nie w takie gierki grasz. Pozatym jeśli niemasz nic do powiedzenia na temat to chociaż zrób przysługe modom nie offtopuj.
Mysle ze to fake i tyle ;p
Umm... to może ktoś wytłumaczy mi to:
http://www.flogao.com.br/skyknight/foto/03/10533715
Char ma 15 lvl, non voc, last login - 23 oct.
[mam nadzieję, że link działa o.O]
... eee... portugalskiego nie znam, ale looknijcie na komentarz autora tego ssa: http://www.flogao.com.br/skyknight/foto/22/29411577
Jak popatrzałem na ten ss to mi sie przypomnial pewien film...
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=74776
pan dres
06-05-2006, 18:14
mam pytanie jak odtwarza sie filmy w TIBICAM??bo cos mi nie dziala!!
@up
Jest poradnik, a pozatym to nie ten dział i nie ten temat...
Punissherr
06-05-2006, 23:36
przeciez w tym roku jak sie nie myle to juz wyglod trawy (po bokach) zostal zmieniony nie ze sa tak jakby male urki tylko inaczej wygloda teraz jestem spiocy napisze jutro :S
Jordan rookguardion
08-05-2006, 15:56
Last login: Oct 13 2005, 22:19:10 CET tibia.news
:baby:
@up
Ty się dobrze czujesz czy co...? Jakoś gorzej ci się zrobiło... Wyjdz i nie wracaj, to taka moja skromna rada...
Krivij Rig
09-05-2006, 11:54
http://www.tibiahispano.com/showthread.php?t=248 co o tym sadzicie? popatrzcie na drugi screen...fake? byl jush o tym nawet film jak dla mnie to jest wystarczajacy dowod na istnienie kiedys questa lecz zapewne jush go cipy wycofali.
Ten pierwszy screen jest prawdziwy, sam widziałem identyczną sytuację tydzień temu na Hibernie - przygaszone płomienie, brak miecza. Mam na to swiadka. Az nam szczeki opadły :o
paulina_200
11-05-2006, 17:40
Wszystko jest spoko.....widac ze mozna go zdobyc !!:p No ale jak mozna zdobyc te buty....to jest pytanie !!!8o ;) ;)
@up
Ty się dobrze czujesz czy co...? Jakoś gorzej ci się zrobiło... Wyjdz i nie wracaj, to taka moja skromna rada...
Hej! Kradniesz komuś najlepszy gryps który wymyślił w życiu. Kto się domyśli kogo naśladuje Kshaq? ;)
@up
Ale debil... Ludzie nie piszcie już żadnych słów, bo widać, że nie można pisać takich słów, które zostały napisane... Długo nad tym myślałeś żeby to napisać... A tak wogle to jak chcesz tu coś napisać to napisz coś do tematu, a nie coś co się z nim nie łączy... I przestań się tak udzielać, bo tylko gdzie widze nowe posty to ty je napisałeś i tak nic sensownego w nich nie zawarłeś...
do medatorow : DAJCIE BANA KAZDEMU KTO MOWI FAKE/CLOSE TEMAT
i po sprawie
kto powiedzial ze spike sword byl dostepny 2-3 updaty temu . to czemu surinse go nie ma ? bo on dopiero teraz zostal wlaczony
czemu wiekszosc sadzi ze ona nie ma spike sworda wkoncu surince ma brass armor to czemu ma nie byc spike sword ? to chybalogiczne.. ale nie nooby tylko pisza to co do nich nalezy spam i klamstwo -.-
skad ty do kur... wiesz czy sunrise ma SoF'a czy go nie ma, tak samo z brass armor ... pytales sie go moze... <lol2> nie osmieszaj sie nawet .;)
Wg mnie wszystko jest do zdobycia... :)
Edit#
JAK WCHODZICIE NA TEN TEMAT TO CZYTAJCIE WSZYSTKIE POSTY !!!
a nie tylko .. "to jest fake" .. " to nie fake"... " jak to zdobyc " itp .. BO mnie tu juz h.. trafia ....
Jak zaczynacie pisac posty to dawajcie dowody a nie HIPOTEZY ....
"Czytalem wczesniej jak kolo mowil ze jak sie zrobi 50 lvl to sie dostanie SoF'a" itp, ludzie zanim cos napiszecie to pomyslcie.
Mi sie wydaje ze 5 osob w tibii na rooku ma spike sworda bo jakby im poison dagger wypad :p :P :P :P :p :P :P :P :P
Sirblaze
27-05-2006, 19:55
Heh, jakie to trudne ze mi sie lac chce.Kolo wysepki gdzie lezy Spike Sword jest wieza a na niej Minotaur.Jak zabijesz go solo dopoki nie wypadnie klucz [czerwony].Idzesz na Carlin Sword Quest i tam masz drzwi i cale pole energy fieldow.Potem masz Mino Maga.Otwierasz kluczem te drzwi z energy fieldami.Potem w lewym gornym rogu komnaty, rozkopujesz kilofem dziure i masz kilkanascie [po 10 kazdego :p] Rotwormow, Minotaurow, Spearmanow, i czegos tam, jeszcze.Bierzesz ze skrzynki klucz, otwierasz drzwi do mino maga.Musisz go zabic bo z niego locisz nastepny key.Potem masz cala komnate z ogniami.Cieszysz sie Spike Swordem.Trudne????.Dla sunrise niebardzo :P.Nie pytajcie skad to mam i to nie jest klamstwo.Poprostu.Mam stronke z opisem tego qesta.^^^^^^^^Powyzszy opis qestu jest z tej stronki[nie podaje adresu].Jest tam all dokladnie napisane.To nie fake bo ten gosc ma Spike Sworda.Hehehe.
Wyjdz natychmiast i przestan wypisywac herezje, oczy odmawiaja posluszenstwa kiedy czytam takie bzdury.
"1 Nie pytajcie skad to mam i to nie jest klamstwo.Poprostu.2 Mam stronke z opisem tego qesta.^^^^^^^^Powyzszy opis qestu jest z tej stronki[nie podaje adresu].3 Jest tam all dokladnie napisane.4 To nie fake bo ten gosc ma Spike Sworda.Hehehe."
1. Bo pieprzy.
2. Bo pieprzy.
3.Powodzenia.
4.Powtarzam po raz ostatni: OBEJRZYJCIE OD DESKI DO DESKI SS'Y TIBIANEWS.NET I ZOBACZCIE ŻE TA STRONA TAKŻE DODAJE FAKE'I
Dragon of Piorun
27-05-2006, 20:44
Przecierz to jest zdjęcie jakiegoś gościa co się zabił na potworach. Co to ma wspólnego ze Spike Swordem?
Pan KoeR
28-05-2006, 00:26
A wiec tak :
Spike sword... Hmm Qs ten byl aktywny!!! mozliwe ze po Update Cipy pomyslaly i zrobimy cos na Rookstaylerow ktorzy chca osiagnac cel.. widocznie WYBRANCY albo go dostaja albo przy pomocy GM otrzymuja ten piekny miecz..
Być kimś,,
Być sobą,, Bo to czysty hardocre... w tym jestem mistrzem..to chyba oczywiste.
@up
Po pierwsze chyba miałeś na myśli Rookstayerów, a nie kogoś tam, to co nabazgrałeś...
Po drugie GM nie opomaga graczom, bo nie może... GM jest kimś w rodzaju strażnika tibi, który pilnuje porządku, ale nie pomaga innym osobom...
Po trzecie kogo masz na myśli mówiąc o wybrańcach...
Po czwarte podpis ustawia się w Panelu Kontrolnym Użytkownika...
Sapphire-93
12-06-2006, 21:47
ta kolesiówa ze spike swordem na 7 levie moze go miec, bo ma pacca.byc moze jakims cudem zdobyla boots of waterwalking w ankh serpentine tower i z thais na fibule a z fibuli na rooka. a eq takie mogl miec po dedzie na mainie w którym stracila 8 lvl
:D :p
miszko77
14-06-2006, 15:49
Pomyślcie kto przy zdrowych zmysłach kupywałby pacca dla postaci na rooku. Tym bardziej ze juz sie kilka miesiecy nie loguje...
Aynahanir
17-06-2006, 12:10
na tym linku ze zdjęciem w poście autora był crusader helmet a nie spike sword
Może to głupie, ale myślę, że spike sworda może zdobyć tylko 1 levelowiec... W takim razie po co jest to przejscie prowadzace po za miasto :>? Ech... To napewno tylko moja wyobraznia...
Don Torpedos
25-06-2006, 14:58
hmmm a jak sięgnelapo ss ?
po kamieniach chyba sienielazi :)
Ja w to ze ktos zdobyl spike sworda nie uwierze poki ktos mi nie pokaze wystarczajacyxh dowodow( czyt. trade w grze). Jednak sadze ze da sie zdobyc te itemy na rooku. Co do kilku posotw jakie przeczytalem ze cipy usuneli quest na ss to cipoiwe mowili: " NIGDY nie usunelismy zadnego questu, co najwyzej zmienalismy sposob jego wykonywania". Z kolei jeden gm( nie pamietam nicka) powiedzial ze gracze odkryli ledwo 30% PoHu!!! Tibia to jedna wielka ukladanaka i jest jeszcze sporo tajemnic do rozwiazania
tak czytajac to przypomnialo mi sie jak na jednym serwerze koles na niby depo wyrzucil scale armor, wiec jesli jest scale armor ktore widzialem na wlasne oczy to czemu mialo by nie byc spike sword'a albo butow do chodzenia po wodzie.
Hmm.
Wg. mnie to jest fake.
Przedstawic moje powody? Prosze bardzo.
1. Klient Tibii automatycznie blokuje wejscie na 'wodna' kratke. Wiec watpie, aby istnial akurat taki przedmiot, ktory ta bariere przelamuje...
2. Na Tibianews.net wiele rzeczy jest rzeczami zartobliwymi, mijajacymi sie z tibijska rzeczywistoscia, przyklad: pierwszy screen z PoTD.
ps.
Nie wiem czy te dowody byly do tej pory przedstawiane, czy tez nie. Przeczytalem tylko pierwsze dwie strony. :)
Pozdro.
Wszyscy mówicie, że nieda sie wejść na kamień. byliście w ghostlandzie? tam też są iluzje. np duch biegajacy naokolo drzewa a jak podejdziesz blizej duch znika. może tak samo jest z tymi kamieniami? podanto może ten spike jest tylko dla szpanu, a gdzieś indziaj sie go zdobywa? krazy tez plotka ze cipy usunely quest a spike zostal. moze tak zaprogramowali serwery zeby spike znikal czasami?
@up
A prubowałeś żucić 1 gp ?
@kilka up..
Poh jest odkryty 75% i jeszcze kosmos 5% ale to mało osób widziało. wsumie80% a nie 30%.. zapytaj sie gma jak nie wieżysz
@up
No on źle to powiedział jednak moim zdaniem 80% odkrytego POH'u to troche za dużo. GM"owie kiedys mówili, że jest jeszcze dużo nieodkrytych miejsc i tylko połowa lub nawet mniej questów jest znana graczom...
Sorki pokrecilem cos ale to mialem na mysli;p. A co do tego screena to wedlug mnie napewno jest to fake. Nie bede sie z dowodami powtarzal z innych postow tutaj. Aczkolwiek sadze ze da sie wykonac ten quest, byc moze ktos go juz wykonal, lecz pewnie jezeli juz wie o nim bardzo ciasny krag wtajemniczonych i oni beda milczec. W tym wszystkim intryguje mnie wlasnie to wazace 100oz. cialo wolfa,podobon da sie go wymienic za kluczyk do pokoju Toma tylko problem jest w tym co powiedziec do tego npc zeby sie wymienil za tego wolfa... Bo wszyscy niby "wtajemniczeni" mowia ze zwykle slowa nie wystarcza. Jednak te pokoje Toma wedlug mnie kryja jakas tajemnice.... Tylko jak to rozwiazac...
Na Eterni nie ma go już od dawna 8o
wszyscy niby "wtajemniczeni" mowia ze zwykle slowa nie wystarczaA próbował ktoś rozmawiać z Tomem w języku orków ??
Przepraszam za 2 posty pod rząd ale edytowanie poprzedneiego posta po5 razy jest IMO bez sensu.
No wiec mam jedno pytanie co mogłoby znaczyć upokorzony , upokorzyć się w świecie tibii ??Zostać zrookowanym nie walcząc z potworami i dać im sie zabijać a może być rookstajerem który wszystko co ma oddaje newbie albo nie wiem co bo irytuje mnie napis na tabliczce koło wysepki "only the humble may touch the sword of furry ":confused:
Jarassimus
27-06-2006, 16:06
No wiec mam jedno pytanie co mogłoby znaczyć upokorzony , upokorzyć się w świecie tibii ??Zostać zrookowanym nie walcząc z potworami i dać im sie zabijać a może być rookstajerem który wszystko co ma oddaje newbie albo nie wiem co bo irytuje mnie napis na tabliczce koło wysepki "only the humble may touch the sword of furry ":confused:'Humble' nie oznacza po angielsku 'upokorzony', lecz 'skromny', 'uniżony'. Tak jak w "in my humble opinion" (IMHO - pewnie widziałeś nieraz na forach ;-) oznacza: "moim skromnym zdaniem".
Pozdrowienia.
W moim słowniku jest skromny, uniżony, upokożony.ale jaki to ma sens wogule ??
Jarassimus
27-06-2006, 16:41
W moim słowniku jest skromny, uniżony, upokożony.ale jaki to ma sens wogule ??Heh, no już, według autorów gry, jakiś sens to z pewnością ma. ;-)
Nawet, jeśli w Twoim słowniku jest takie znaczenie jak 'upokorzony', ja jednak obstawiam, że tutaj bardziej chodzi o skromnego ;-). Tak mi się to jakoś kojarzy, że taki wypasiony miecz chciałby mieć każdy, ale nie każdy na to zasługuje - tylko ktoś skromny. Ale w jakim sensie - tego nie wiem :-). To oczywiście moja teoria, właściwie nic nowego nie wnosząca do tematu. ;-)
Kisiel Paladyn
27-06-2006, 18:57
ja już wszystko rozumie dzięki tem zdjęciowi:
to jest miejsce jak się przejdzie kolo mino maga, tam jest teleport który przenosi nas do tego oto pomieszcze nia w którym są nagrody aż 3!!!! to rzaden fake A ten spike sword na kamieniach to bajka, to jest prawdziwe!!! tylko z kad wziąć klucz do pokoju z mino??? Jestem juz blisko rozwiązania zagdaki dotyczącej spike sworda, a zarazem dowiaduje się nowych rzeczy, że jest dwarven shield i iron helmet :D
kuba1324
27-06-2006, 19:09
ja już wszystko rozumie dzięki tem zdjęciowi:
to jest miejsce jak się przejdzie kolo mino maga, tam jest teleport który przenosi nas do tego oto pomieszcze nia w którym są nagrody aż 3!!!! to rzaden fake A ten spike sword na kamieniach to bajka, to jest prawdziwe!!! tylko z kad wziąć klucz do pokoju z mino??? Jestem juz blisko rozwiązania zagdaki dotyczącej spike sworda, a zarazem dowiaduje się nowych rzeczy, że jest dwarven shield i iron helmet :D
ehhh. To jest fake sprzed ~roku. Jedyna różnica to ta, że na tym wycięto bp, skile...itd. w którym był poważny błąd z otwieraniem się plecaka(chodziło o to, że na ots'ie nie było funkcji "powrót" przy zamykaniu), oraz mostek u góry nad lawą, gdzie były "rary" z maina.
ehhh. To jest fake sprzed ~roku. Jedyna różnica to ta, że na tym wycięto bp, skile...itd. w którym był poważny błąd z otwieraniem się plecaka(chodziło o to, że na ots'ie nie było funkcji "powrót" przy zamykaniu), oraz mostek u góry nad lawą, gdzie były "rary" z maina.
niedawno byl na forum taki filmik, jak gosciu chodzil po rooku z kolegami i pili slime. Ten gosciu mial iron helmet, spike sworda i dwarven shield :o
Kisiel Paladyn
27-06-2006, 20:20
niedawno byl na forum taki filmik, jak gosciu chodzil po rooku z kolegami i pili slime. Ten gosciu mial iron helmet, spike sworda i iron helmet :o
Jakto miał dwa irony??
Dowiedziałem się jeszcze od kolegi, który słyszał od kogoś, że ten pokuj był otwarty 2 lata temu więc może Cipsoft to otwiera. A teraz posłuchajecie moich teorii:
1) Idziemy na katane piętro nad nagrądą kopiemy kilofem i okrywamy dziure, którą schodzimy na dół do ghoula, tam są ciała martwych ludzi w którym jest klucz do mino maga. Idziemy do niego, przechodzimy koło niego z bandą 20 kumpli, kilku przerzywa, idą dalej, wchodzą w teleport i przeposzą się do tego pokoju gdzie są buty na wode, wtedy możemy się przenieśc na wysepke na której jest spike.
Oraz drugia teoria którą stworzyłem po obejrzeniu obrazka z poprzedniego posta.
2) Zdobywamy klucz do mino maga tak jak w teorii 1) przechodzimy kolo mino maga wchodzimy w teleport i jesteśmy w pokoju 3 skrzynie 3 nagrody i jesteśmy szczęśliwi.
Myśli mam wiele prowadzę już tą sprawe od miesiąca, kiedyś ją odgadne i Wam wszytskim pomoge, zaraz pójde sprawdzić czy się da dostać do ghoula, jeżeli się uda to... sami wiecie i jeżeli tam bedzie klucz... sami wiecie
Teraz was wszytskich bardzo prosze bierzcie kilofy i kocie wszędzie, wszytskie loginy osób które pierniczą że to mają piszcie na forum, proście żeby wam pokazali te rzeczy. PLX musze odnaleź tam droge!!!
Kisiel Paladyn
27-06-2006, 20:46
tak jeszcze czytałem te wszytskie wasze posty, ktos mi nareszcie przetłumaczył co znaczy ten napis na tablice, jutro kolega pomorze mi wyjsc na 1 lvl i doisc tam wtedy wezme wszytsko przeszukam, pojdziemy poszukac wejscie na ghoula, sproboje 1 lvlem otworzyć mino maga nie podam sie!!!
ta fotka przedstawia jak kolo ma spike sworda , helm oraz tarcze.
Ale jest to nie mozliwe do zdobycie jezeli chodzi o przejscie przez pokuj mino maga, na 15 lvl czy jaki ten kolo ma lvl, mino mial by go na 2 strzaly, a co jesli by bylo gdyby mino byl npc i nie strzelal, ale to tez odpada bo z mino maga wypada brass armor ktorego mozna sprzedac w miescie, wiec ta fotak z tym rycerzem to wielka sciema.
Kiedy się nauczycie, że filmik też może być fejkiem :D Wystarczy podmienić sprity z tibi lub nagrać go na OTS'ie.
Co do tego ss'a wyżej to tak jak ktoś mówił ss ten jest w dziale zdjęcia i sam koleś, który robił to zdjęcie mówi o tym, że to fejk i wymienia jego błędy. Dajcie już spokój i nie piszcie na forum skoro nie piszecie nic nowego.
RookMasterNR1
28-06-2006, 11:25
2x@up
jakby ten mino mag byl npc to by sie niepoakazywaly miecze jak sie przy nim stoi. no nie??
moze sie myle to mnie poprawcie
niedawno byl na forum taki filmik, jak gosciu chodzil po rooku z kolegami i pili slime. Ten gosciu mial iron helmet, spike sworda i dwarven shield :o
Wy wiecie co to są pliki "spr."?? Mozesz zrobic tak ze twój p-armor wygląda jak dsm. Takze niewiem czym tu sie podniecac xp Ja moge Ci zrobic zdjcie jak jestesm w demon secie na rooku :baby:
Kisiel Paladyn
28-06-2006, 16:30
kurde kopałem łaziłem gdzie się tylko dało9 i nic nie znalazłem jeszcze 1 lvl spróboje lub 7 lvlem, może skromny znaczy: że bez zbroi bez ni czego może tam doiść, teraz informacja dla wszytskich noobów którzy mówią żę jak by mieli BoW to by poszli na maina, a prawda jest taka że tymi butami można się poruszać tylko 1 kratke od brzegu, do Spike sworda jest tak:
ZIEMIA WODA WODA ZIEMIA
czyli BOWami dało by się tam doiść, lecz razcej ten QS jest zamknięty ponieważ wszyscy mieli najlepsze miecze, i tylko na rotach by ekspili. Ale kto wie może kiedyś zdobęde ten mieczyk.
Ale cipy nie usówają questów więc niemogli go też zamknac bo to jednoznaczne.
Kisiel Paladyn
28-06-2006, 19:39
JEST!!! wiem jak zdobyć Spike Sworda!!!!!
Czytajcie uwarznie:
Trzeba poczekać aż jakiś GM się zaloguje na naszym serwie i poprosić go rzeby podał nam spike, GM może brać rzeczy z kąd chce. To najpewniejszy sposób na SS najbardzie możliwy :D :cup: długo nad tym myślałem aż wymyśliłem :] :)
TO ŻART MIAŁ BYĆ OCZYWIŚCIE
Ale nie mów takich żartów bo zaraz ise n00bki do Gm zleca i bany polecą (o zrymowało sie ).Ale czkoda że GiMi nie mogą daważ przedmiotów za free ale jakby sie tekiego zagadało i mu sie podlizało to może...;)
Kisiel Paladyn
28-06-2006, 21:06
skoro się nooby zlecą do GM i dostana banna to bardzo dobrze, bo tych noobów jest coraz więcej, dziennie spotykam takich z 20, dzisiaj był jakiś wyjątek łaził za mną cały czas na rooku i dawał mi kase :D ze 100 gp to by było, szkoda że tego noobka potem rotworm zabił. Ale mówiłem mu rzeby nie szedł
Ale czy ja powiedziałem że to n00bki dostaną bany ??;)
Kisiel Paladyn
28-06-2006, 21:35
a o tym nie pomyślałem :D
tak jeszcze myśle czy to fake czy nie i tak myśląć zauwarzyłem że Tajemnice Rookgardu graniczą z Feikami :D może się ktoś pomylił?? przecież są tak blisko siebie
Ech a czytałeś pierwszego posta czy tylko zobaczyłeś obrazek bo tu napewnos ie nikt nie pomylił.a temten obrazek to napewno fake albo zabawa GM'ów (w końcu ktoś musi go czasami zabierać ;) )
OMG MAM tego wolfa i co mam niby powiedziec tomowi!! odpisac fast plx!
OMG MAM tego wolfa i co mam niby powiedziec tomowi!! odpisac fast plx!
Innego tematu nie mogłeś wybrać tylko trzeba było odświerzać? -.-
Zalgadis
03-08-2006, 22:26
omg naab...
Tom The Tanner
04-08-2006, 18:27
Pierwszy raz po update zniknął SS dziś po południu.
Dago Tara
22-08-2006, 17:06
Character Information
Name: Lonya
Sex: female
Profession: Sorcerer
Level: 8
World: Danubia
Residence: Liberty Bay
House: The Tavern 2a (Liberty Bay) is paid until Sep 08 2006
Last login: Aug 18 2006, 15:37:29 CEST
Account Status: Premium Account
ona istnieje ale to na 10000000000% fake
Staszicu
23-08-2006, 18:42
Faaaake... :] soft boty na rooku xD xD może jeszcze golden armor i \golden bootsy? xD;) ;) ;)
Pewien Modek na forum tibia.com zasugerował żeby obrzucić wyspe Poison Dagger'ami :glupek: Ja myśle że te wszystkie ss z Spike Swordem to Fake'i a SS, MM i Ghoul'a dali dla ozdoby. To moje zdanie
Xeon of Xantera
27-08-2006, 16:48
Ja tez mam Spike Sworda na rooku. Wiem co zrobić zeby sie dostac na tą wyspe. Mam ss ale nie wiem jak wkleić :( Pomocyyy
Jasne a ja nazywam sie Chuck Norris X(Jezeli chcesz udowodnić to poszukaj w dziale poradniki (o ile mnie pamiec nie myli) jest tam opis jak wklejac SS.A i jeszcze powiedz jak go zdobić...bo mam zły dzień dzisiaj i chętnie posłucham jakiegoś śmiesznego dowcipu.
Xeon of Xantera
27-08-2006, 17:36
@up
Jak bym umiał wklejać zdjęcia to bym dal dowody X(
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=13809 Tutaj też jest to dobrze opisane.
A raczej on nie ma SS tylko d ajakiegoś fake albo zaraz odpisze ze pois jest zarudny albo coś żeby sie tylko wymigać.
Xeon of Xantera
27-08-2006, 18:01
NO TO POWIEDZCIE MI JAK SIE WKLEJA SCREENY bedziecie miec dowody
KURNA !!!!!one!!!1111!!!one
Dostałęś link z opisem, jak nieumiesz czytać to niemój problem.A jak ty kłamiesz (a napewno kłąmiesz) to idz do mamy n00bie i sie pochwal ze nabrałeś userów tibia.pl.Jak był bys politykiem to bym ci powiedział przysłowiowe "spiepszaj dzadu".X(
No wątpie że te buty są na rookgardzie bo niby z kad.... z wysepki położonej 3 kratki od rooka?? ;)
Wiem, że to nie na temat, ale nie kapuje jednej rzeczy skoro dzięki tym butą można łazić po wodzie to po co Pacc, jak można sobie przebiegnac kilkaset kratek i jesteś na ANK albo cuś :).
Xe'on Rookstayer
28-08-2006, 15:01
http://img137.imageshack.us/my.php?image=sofly1.png
Xe'on Rookstayer
28-08-2006, 15:09
>>Spike Sword Quest (Rook)<< W pewnym miejscu wykopuje sie dziure. Gdy sie tam wejdzie nie ma odwrotu. Musisz isc dalej gdzie prowadzi droga. Po drodze troche potworów orc spearman 2 minosy i trolle. Gdy juz sie dojdzie do konca drogi wchodzi sie w teleport i telepotruje cie do Domu Toma za wiadrem jest dzwignia przesuwamy wiadro naciskamy dzwignie i teleportuje cie na tą wyspe. Każdy mówi ze przez kamienie nie da sie przejść. To zwykła iluzja tak samo jak na ghoustlandzie Duch który znika gdy sie do niego podejdzie. Gdy wezmiesz spike sworda teleportuje cie do swiątyni.
pfff możesz dokładniej powiedzieć? dawanie spoilerów o questach o któryc nic nie wiadomo jest legalne na tym forum wiec nie musisz sie bać... ale ty se jaja robisz, prawda? :P
>>Spike Sword Quest (Rook)<< W pewnym miejscu wykopuje sie dziure. Gdy sie tam wejdzie nie ma odwrotu. Musisz isc dalej gdzie prowadzi droga. Po drodze troche potworów orc spearman 2 minosy i trolle. Gdy juz sie dojdzie do konca drogi wchodzi sie w teleport i telepotruje cie do Domu Toma za wiadrem jest dzwignia przesuwamy wiadro naciskamy dzwignie i teleportuje cie na tą wyspe. Każdy mówi ze przez kamienie nie da sie przejść. To zwykła iluzja tak samo jak na ghoustlandzie Duch który znika gdy sie do niego podejdzie. Gdy wezmiesz spike sworda teleportuje cie do swiątyni.
Tym SS'em możesz jedynie ...żeby nie zdenerwować modów... podetrzeć 4 litery. Kto ci niby w to uwierzy? Stevie Wonder?
Kiedyś z ciekawości poszedłem sprawdzić czy jest ss na Luminerze, i jest, są ognie ale nie ma kamieni na których te ognie są
Są tylko że ich niewidać.Czytaj cały temat zanim coś napiszesz.
BTW faktycznie temat ten i "cała prawda o tajemnicach rookgardu" zaraz dorównają tematom stonogi.
@down
No dobra porpostu chciałem to powiedzieć-i niech jakiś mod usunie mojego posta.
Tom The Tanner
28-08-2006, 16:47
http://forum.tibia.pl/announcement.php?f=13&a=39
@Xe'on Rookstayer
Wydaje mi się, że ty chyba nigdy nie zrobiłeś nawet carlin sword questa... ponieważ, gdybyś zrobił, to wymyśliłbyś cos odrobinę trudniejszego. LOL
nie wiem co o tym myśleć bo:
1 to możliwe że to nie fake bo i na to nie wyglada
ale
2 to czemu ta gosciówa ze screena nteraz se w tych budkach nie pujdze na tereny pacc pomyślmy czy cipsoft sam by sie pozbawił kasy z pacc przez takie butki?
nie wiem co o tym myśleć bo:
1 to możliwe że to nie fake bo i na to nie wyglada
ale
2 to czemu ta gosciówa ze screena nteraz se w tych budkach nie pujdze na tereny pacc pomyślmy czy cipsoft sam by sie pozbawił kasy z pacc przez takie butki?
Ludzie proszę was, nie odpowiadajcie na ten post.
Xe'on Rookstayer
28-08-2006, 18:28
@Xe'on Rookstayer
Wydaje mi się, że ty chyba nigdy nie zrobiłeś nawet carlin sword questa... ponieważ, gdybyś zrobił, to wymyśliłbyś cos odrobinę trudniejszego. LOL
omg cipsoft właśnie tym nas zaskakuje specjalnie to zrobili tak łatwe zeby nikt sie nie skapił a do tego sztuką jest wiedziec gdzie kopać
Alessandro Del Piero
28-08-2006, 20:23
Z tego co wiem Rookgard był przekopywany 101 razy i nic nie znaleziono -.-. Gdyby quest na Spike był taki prosto to Cipy musieli by dodać nowe silniejsze potworki, bo przecież co drugi 5 lv chodziłby z Spike Swordem, a ceny by dochodziły do 200gp (na mainie średnio 900 gp ^^) więc twoja opowiastka jest troche bez sensu. -.-
Zrobięłm Chara na XEnterze więc jak tylko Xe'on będzie online to jezeli mówi prawdę to niech pokaze mi SS na trade...Ale aż starch pomysleć cobybyło gdyby cherezje głoszone przez niego okazały sie prawdą. ;)
Tym SS'em możesz jedynie ...żeby nie zdenerwować modów... podetrzeć 4 litery. Kto ci niby w to uwierzy? Stevie Wonder?
:D Stevie Wonder :D:D:D:D:cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
Moim zdaniem nie ma się co witać z gąską... SS kolegi moze byc prawdziwy...
Poczekaljmy az ktos to sprawdzi.
Matekneo
28-08-2006, 21:01
Zrobięłm Chara na XEnterze więc jak tylko Xe'on będzie online to jezeli mówi prawdę to niech pokaze mi SS na trade...Ale aż starch pomysleć cobybyło gdyby cherezje głoszone przez niego okazały sie prawdą. ;)
Daje 100, ze gosciu po przeczytaniu posta sie nie zaloguje, lub, jezeli napiszesz bedzie milczec albo sie wyloguje xD Jakos nie wierze w tego jego spike sworda ;) Jest zbyt tepy, aby to osiagac ;). Jestem 100% pewny, ze go niema, wiec nie wypisujcie postów "A jesli go ma...". Widzialem juz podobna robote, gdzie koles mowil ze ma posion daggera, dal zdjecie a gdy inny koles chcial go od niego kupic ten wkrecal ze niema czasu bo skilluje... Cos czuje, ze teraz bedzie podobnie 8o
Xe'on Rookstayer
29-08-2006, 09:37
Dziwna ta cała sprawa. Ja osobiscie wierze ze jest jakis sposób na zdobycie tego pięknego miecza!
OMG Albo udowodnisz że masz SS (pokaż mi go na trade) albo wystawisz sie na pośmiewisko...your choice...
Uther92: To fake. Nie pisze, ile ten miecz waży, a napis dodał Fake Converterem.
Xe'on Rookstayer
29-08-2006, 22:39
@up
gz rozgryzłeś mnie xDDD:Dkozacko miec spike sworda na niby 8o
Peter of Refugia
30-08-2006, 09:34
omgf to po co piszesz tutaj o spike swordzie i wklejasz fake'i ? :/
Matekneo
30-08-2006, 12:19
A nie mówiłem? ;)
Xe'on Rookstayer
30-08-2006, 12:26
To takie moje fantazje :D
Moją fantazją bedzie reportowanie twojego postu.
Nie ma sensu kłamać stary, ludzie tu powaznie myślą o questach a ty sobie za przeproszeniem lecisz w ch***a :-/. A potem ni z gruszki ni z pietruszki mówisz "ojej, to były tylko moje fantazje", a wczesniej sie zapierales. FRAJER.
Bez sensu to czasami...
Kłamstwo ma krótkie nogi kolego i prędzej czy pozniej ktos odkryje ze kłamiesz.
Moją fantazją bedzie reportowanie twojego postu.
Nie ma sensu kłamać stary, ludzie tu powaznie myślą o questach a ty sobie za przeproszeniem lecisz w ch***a :-/. A potem ni z gruszki ni z pietruszki mówisz "ojej, to były tylko moje fantazje", a wczesniej sie zapierales. FRAJER.
Bez sensu to czasami...
Kłamstwo ma krótkie nogi kolego i prędzej czy pozniej ktos odkryje ze kłamiesz.
Omg czlowieku jezeli na serio myslales ze on ma spike sworda to gratuluje :P
@up Skoro mówił, że ma, zapierał się i tak dalej. Czyt. chciał udowodnić, że ma. Nie byłem pewny 100% czy ma czy nie. Tylko go brukam. Więc nie rozumiem o co Ci biega.
ARCHEOLOG!?!?
MASZ W RYJ!!:evul:
Forumowiec
10-09-2006, 20:34
Nie ma mowy o żadnym spike swordzie na rooku. Nikt dotychczas w godny sposób nie udowodnił że ów item ktoś posiada na rooku. Może posiadano ale w dalekiej przeszłosci.
No i po co to mówisz.... masz na to dowody ??Nie!Wiec sie nie odzywaj w tym temacie.
może to zasłużony tibijczyk:confused: albo normalnie przeszedl;)
No i po co to mówisz.... masz na to dowody ??Nie!Wiec sie nie odzywaj w tym temacie.
A ty masz dowody na to, ze ktos go ma?
Volan Rookstayer
12-09-2006, 16:13
A ty masz dowody na to, ze ktos go ma?
A czy on pisze, że go ma ? albo ktoś go ma ? Myślę, że w następny wywiadzie tibia.pl powinna się zapytać Cip'ów o te zagadki na rooku.
Tom The Tanner
12-09-2006, 17:50
@up
Już pytano, przeszukaj hunted.pl (to chyba tam tibia.pl ma wywiady) a zobaczysz że Knightmare (czy jakoś tak) mówił: ''Polscy gracze na rookgaardzie szukają już i tak za daleko'' czy coś w ten deseń nie pamiętam.
Ten Spike Sword to jest tylko na pokazówkę nie do zdobycia. Więc nie wyśilajcie ze zdobyciem SS. Chyba że odkryjecie poważnego Debuga to moze ..... ;)
Marcin24
20-09-2006, 17:26
Przecież to może być ots albo coś w tym stylu
Nie wiadomo czy ktoś go ma czy nie... taka osoba by raczej o tym nie mówiła;)
Antykwaczor_z_Calmery
25-09-2006, 14:45
Eh, dawno nie było mnie na tym forum, a pi***zą tak jak w Sejmie biją się o fotele. Może w końcu przestaniecie mówić jedno i to samo i pogodzicie się z tym, że na Rookgaardzie NMSS! czyli Nie Ma Spike Sworda!
Siemqs all ja mam tylko 1 pytanie czemu kilku rookslayerów na swoich screen shotach maja "zminimalizowane" eq? Np widzialem screeny polki tej tam Rookguardian de'Bove czy jakos tam wszendzie minimalized eq tak samo screeny pana Sunrise może chowają tam to co mysle a może poprostu sie wstydzą ?
@edit dla mnie to są też rookfrajeży ale mniejsza ...
A może jednak to drugie :P...tak czy siak nawet od Ciebie byśmy sie tego niedowiedzieli.
No jasne ze kazdy sie wstydzi...przeciez wiadomo ze eq jest za drogi na rooku i tylko te male lvle moga biegac z takim luxsusem jak katana=]
Sir-Bodzio
25-09-2006, 20:21
Xe'on noobie czemu nie pisze ile wazy wkleiles to se albo cosi bo to pokazales o godzinie niewiem chyba 12:24 a na twoim zegarku na compie byla godzina 12:25 niewiem jaka to byla i nie pisze waga!!X( X( X( X( X( X(
pogodzicie się z tym, że na Rookgaardzie NMSS! czyli Nie Ma Spike Sworda!
To po co Napisales?
@edit
Ktos juz powiedzial ze TO JEST OTS(sorry ze mowie o ots:( )
Siemqs all ja mam tylko 1 pytanie czemu kilku rookslayerów na swoich screen shotach maja "zminimalizowane" eq? Np widzialem screeny polki tej tam Rookguardian da bove czy jakos tam wszendzie minimalized eq tak samo screeny pana Sunrise może chowają tam to co mysle a może poprostu sie wstydzą ?
Rookguardian DA BOVE nie jest rookslayerem :< Sunrise też nie jest rookslayerem :<
Poborca_Podatkowy
26-09-2006, 14:47
W którymś z poradinków pani Rooka pisała coś w tym stylu: "Robimy z tego platynki, które sprzedajemy Rookslayerom."
Nie wiem czy ktos to juz pisal czy nie bo nie chce mi sie czytac calych 37stron wiec moja opinia:
Bylo takie zdjecie z p-legami na rooku na tibia.com i to nie byl fake, poprostu gm sie nudzil zeby zrobic jakas fabule gry i odkrywac zagadki, tak samo moze byc w tym przypadku ze gm sie bawil i napisal to co widzimy na tym ss'ie i tego spike sworda, to nie fake tylko wybryk gm'a a to ze sie od dawna nie loguje mozna wytlumaczyc tym. Po co gm'owi grac 7lvl'em na rooku skoro i tak zna fabule gry i co moze tam robic skoro moze miec wszystko?
Ja gram na Kyra i widziale tego sworda w tym miescu gdzie jest tamta kobitka ale jak zdobyc te buty z czego wypadaja ?;(
no ja jakos niewieze xD
Niech pokaze na trade to uwierze ale no coz... kto wie?....8o
Ludzie dajcie se siana z tymi butami... Przecież każdy widział, że screen z ss to fake.
__________________________________________________ _________________
Nie wiem czy to już było tu mówione i czy coś pomogę, ale gdy powiesz do CipFreda: "quest", to on odpowiada mi, że mam za mały lvl itp.(mam 19lvl) i to może miec związek z ss. Nie wiem, czy to jest noobiarska podpowiedź, ale chciałbym tylko pomóc.
Michaello
20-10-2006, 09:33
__________________________________________________ _________________
Nie wiem czy to już było tu mówione i czy coś pomogę, ale gdy powiesz do CipFreda: "quest", to on odpowiada mi, że mam za mały lvl itp.(mam 19lvl) i to może miec związek z ss. Nie wiem, czy to jest noobiarska podpowiedź, ale chciałbym tylko pomóc.
Co do twojego podpisu...
09:27 Michael Death Lord [26]: hi
09:27 Cipfried: Hello, Michael Death Lord! Feel free to ask me for help.
09:28 Michael Death Lord [26]: quest
09:28 Cipfried: First you should try to get some gold and buy better equipment.
-.-
Kazdy mówi ze to fake, a z kąd wiecie? moze to fake może nie, ale tego sie nie dowiemy nigdy!
Jeśli się nie mylę to chodzi o zdjęcie na tibia.com, tak? Czy jakos nikt nie pomyślał że mogło byc ono równie dobrze zrobione w czasie jekiegoś test servera?? Ludzie pomyślcie trochę. Jak chcecie sie dowiedzieć to weźcie gm'a na tortury, może coś wam wyjawi.
TaifunIII
17-01-2007, 21:41
Ten serwis raczej nie daje fake (ma wielu GM w szeregach i jest w programie CipSoft). Tak jak powiedzieli teraz pytanie jak zdobyć Boots of Waterwaling
@@@@@@@@@@@
Tłumaczenie
21/10/2055 Chodzenie po wodzie. Sekret dotyczący spike sworda rozwiązany. Lonya dotarła na wyspe ze spike swordem. Potrzeba Boots of Waterwalkin (Butów chodzenia po wodzie). Gratulacje. Teraz pozostaje pytanie "Jak zdobyć te buty?"
Link do orginału http://www.tibianews.net/pictures.asp?num=1#
sorry, że cytuje tak stary post(nie chcialo mi sie wrzystkiego czytać), ale jak już ktoś wszedł na tę wyspę to jak zabrał z tamtąd spike sworda......?? przecież na kamień nie wszedł no nie..?
Dziwne jest to zdjęcie... Spójrzcie na ten kamien gdzie powinien leżeć Spike Sword... On jest jakiś przeźroczysty...?8o
Moim zdaniem osoba, która niby zrobiła tego fake'a albo questa powinna nie zachowywać anoinmowości, bo co to zmieni... Może zrobiła tak specjalnie, bo jeśli okaże sie to fake'em to będzie pośmiewiskiem... Ja tam nie mówie czy to jest fake czy zrobiony quest na Spike Sworda, bo sam nie wiem... Na oko nie trudno coś takiego zrobić (mowa o fake'u)
omg on ma rozjaśnione sprity po to żeby widzieć gdzie są zamieszczone lootbagi. np. ma przezroczyste drzewa i spokojnie może okradac ludzi xD
Jesli chodzi o to zdjecie gdzie kolo pokazuje ze ma spike sworda to na 1mln to jest fake a dlatego ze
jak ktos klika na bron a nie ma jej przy sobie nie pisze ile wazy prawda i na ss'ku tak jest nie pokazuje ile wazy
a jak by go mial przy sobie to by pisalo ile wazy
no i cala zagadka rozwiazana i powtarzam jedyna osoba ktora moze miec spike sworda na rooku jest sunrise i nikt wiecej (to tylko plotka ze on go ma :) )
Marvolis
18-01-2007, 01:25
jesli chodzi o te soft botsy czy jak im tam... to widze na zdjeciu kiedy sie przyjrze uwaznie i z malem odleglosci od ekranu jak dookola tych butow sa malutkie kropeczki i maja kolor chyba taki sam jak te buty wiec moze to wskazywac ze albo te buty sa magiczne albo sa mokre od wody. jak patrze na buty np w domku mikolaja to zadnych kropeczek nie widze. ale coz jest pozno moze mi sie zdawac...;p
zobaczylem to zdjecie w paincie i powiekszylem troszeczke i widze wyraznie ze sa te kropeczki mam nadzieje ze to nowy trop ;p jak cos to sie nie wyzywajcie na mnie chcialem pomoc...
Na Bank.
Poco tibianews dawala by screena POCO ? 4Fun ?
Na pewno nie dawala by fake.
Najbardziej rozje** mnie nooby " Mozecie tylko pomarzyc o SS " i sie smieja z rookstayerow a sami sa noobami co ledwo wyszli na main i oo ja jestem na mainie a ty jestes noob bo jestes na Rooku. Nc :baby:
Gz dlamnie 80% nie fake
Agent iks
03-02-2007, 06:33
A moim zdaniem to właśnie o to chodzi Cipsoftowi... żebyśmy sie zastanawiali nad zagadkami bez rozwiązania... tak żeby nam sie Tibia za szybko nie znudziła xD
Cielak53
03-02-2007, 11:47
Moim zdaniem może byc tak , że aby dostać sie do tego miecza trzeba wykopac pickiem (kilofem) jakaas takejman dzióre i tam w nią wejść
Agent iks
03-02-2007, 12:21
O Boze, to byl tylko kawal ze strony Rookguardian de'Bove, a takie dzieci jak ty sie na to nabraly -.-
SS tylko znika, ale nikt go nie ma.
Dokładnie... żeby zakończyć temat Spike Sworda tutaj zamieszczam wypowiedź De'Bove
Heyah
W zwiazku z zaistniala sytuacja przyszedl czas odslonic wszystkie karty.
Na wstepie dorzuce, ze cale te zamieszanie jest sprawka wielu osob, ale znajac zycie Ja oberwe najbardziej. Coz ... "ktos
musi" =]
Spike Sword - jeden z najbardziej porzadanych rarow w Tibii, a zarazem najbardziej poszukiwany Item na Rookgaardzie. I poki
co wciaz nie wiadomo jak go zdobyc. Krazy sporo legend/historii/bajek na jego temat. Mozliwe, ze kazda z nich zawiera
czasteczke prawdy, ktora kiedys odsloni przez Nami swoja tajemnice. Wielu graczy probowala szukac rozwiazania na rozne
sposoby. Przekopanie calej wyspy w poszukiwaniu ukrytych pomieszczen / przegladanie kazdego Forum zwiazanego z Tibia /
prowadzenie rozmoz z NPC / szukanie informacji u naj~ Rookstayerow ... oto nieliczne z nich, na ktore mozemy natknac sie
najczesciej. Mimo to wciaz kurtyna nadal nie zostala nawet w jakims stopniu odslonieta, az do wczoraj. Kilka osob bylo
swiadkiem znikniecia Spike Sworda z wyspy (Wy takze mozecie Nimi byc ogladajac film). Samo "puf" niczego nie oznacza, o czym
przekonacie sie w dalszej czesci tego posta.
Quest - czy wogole istnieje? Nikt nie moze miec pewnosci, ze zwiazany jest z lvl'em i graczami z Premium Account (o ile Q na
SS jest prawda). Mimo tych watpliwosci uwazam, ze SS jest dostepny na Rookgaardzie. Wyobraznia CipSoftu nie zna granic, o
czym niejednokrotnie mieliscie okazje sie przekonac, wykonujac nowe Questy. Mozliwe, ze klucz jest pod Naszymi nosami, a My
mimo usilnych staran nie potrafimy go dostrzec. Ogladajac film kazdy moze zobaczyc moment znikniecia SS z wyspy. Aby tak sie
stalo nalezy wykonac 2 banalne czynnosci, o ktorych wiedzialo wiele osob przede mna. Niestety nie moge Wam ich zdradzic,
poniewaz takie zostaly ustalone zasady. Fakt znikniecia miecza wcale nie musi oznaczac, ze ktos go zdobyl. W zwiazku z tym
uwazam (podobnie jak inni gracze), ze musi to byc zwiazane z czescia Questu. Innymi slowy prawdopodobnie takowy istnieje,
chociaz poki ktos go nie wykona, nie mozna miec 100% pewnosci.
Film - jest autentyczny. Spora czesc Forumowiczow mylila sie twierdzac, ze zostal nakrecony na OTSie. W jednym momencie
celowo zostaliscie wprowadzeni w blad. Sprytne i inteligentne osoby (mam nadzieje, ze odnosi sie to do kazdego) szybko
zorientuja sie gdzie tkwi -zonk-. Powodow calej tej "akcji" jest cala masa.
Po co ten cyrk? - Latwiej bedzie mi wytlumaczyc cala ta zaistniala sytuacje w punktach:
1. Chodzilo o zrobienie z graczy blaznow? NIE. Moim (a w zasadzie naszym) zalozeniem bylo przede wszystkim pokazanie Wam, ze
Quest na Spike Sworda prawdopodobnie istnieje. Znikanie miecza z wyspy mialo miejsce wiele miesiecy temu, ale dopiero od
niedawna wiadomo na jakiej zasadzie to sie odbywa. Dzieki temu filmowi mozecie na nowo zaczac poszukiwania. Nie prawda jest,
ze h-lvl dostaje go w prezencie. Wystarczy przeczytac tabliczke, a wszystko stanie sie jasne. Poza tym naglosnienie tego
problemu sprawi, ze ludzie znow zainteresuja sie Tajemnica Rookgaardu. Spora czesc mogla nigdy nie dowiedziec sie o tym
zdarzeniu, czego chcemy uniknac. Prawda jest taka - im wiecej osob wysili mozg, tym wieksze bedzie prawdopodobienstwo
odnalezienia nastepych -kluczy-. Powtarzam: NIGDY nie mialam na celu osmieszenia innego gracza i zawsze bede 3mala sie tej
zasady.
2. Chodzilo o zdobycie slawy? NIE. Zdaje sobie sprawe, ze mimo iz nie jestem naj Rookstayerem, zna mnie bardzo liczne grono
graczy. Na kazdym serwerze, na ktorym mialam przyjemnosc sie pokazac, znalazly sie osoby, ktore znaly mnie jedynie ze strony
i poglosek. Zawsze w takim chwilach zamienialam z kazdym z nich kilka slow. Nigdy nie szukalam rozglosu ani fanow ... prawda
jest taka, ze gdy zaczynasz cos osiagac zawsze znajdzie sie ktos, kto zainteresuje sie toba i twoim zyciem (kariera). Grajac
w Tibie nie stoje w City i nie chwale sie calemu swiatu swoja postacia, zadko udzielam sie na Forum, nie nakrecam Filmow i
nie udzielam wywiadow. Ograniczam sie jedynie do pogrywania na Isarze (w szczeglnosci na Pacc Zone, gdzie mozna miec chwile
spokoju), skromnego moderowania i robienia ss'ow. Zapewne niektorzy czytali moj Comment (www.tibia.com). Uwazam, ze nalezy
pochwalic sie swoimi osiagnieciami a nie ciagle zyc w aurze tajemniczosci - co w moim przypadku jest chorobliwe i Ci co mnie
znaja wiedza o czym mowa. Tak wiec sami widzicie, unikam rozglosu jak ogien wody, a ten film wcale nie jest tego
zaprzeczeniem.
3. Chodzilo o ukazanie latwowiernosci graczy? TAK. Wciaz nie moge wyjsc z "podziwu" dla osob, ktorzy wierza w "CESKY SEN".
Wielokrotnie powtarzalam, zaufajcie potedze wlasnych oczu. Nieliczni zrozumieli i przyjeli moje rady do serca, a szkoda. Sami
widzicie i jestescie swiadkami, ze byle h-lvl (odnosze sie do aktualnej sytuacji i poziomu Waszej agresji =] ) moze Was
zrobic w trabe. Wystarczylo jedno zdanie by wielu opadlo z krzesel. Spokojnie ... sama nie raz przejechalam sie na takich
ludziach i dlatego ostrzegam innych. Ten Film jest takze swego rodzaju ostrzezeniem przed bezmyslnym pokladaniu wiary w
innych graczy. Pamietajcie - ukazanie naiwnosci to nie proba osmieszenia Was, a jedynie przestroga.
4. Kto jest w to zamieszany? Nie bede ukrywala, ze to Ja jestem glowna sprawczynia calego tego bajzlu. O tym co stalo sie w
filmie wiedzialo sporo osob. Kto wie, moze nawet 20% osob w tej chwili czytajacych ten post, pomagalo mi w tej intrydze.
Jezeli poczuja sie na silach to przyznaja sie bez bicia o kim mowa. Nie mniej najwieksze konsekwencje poniose Ja i liczylam
sie z tym od samego poczatku. Takze "kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamien" ...
5. Zdajesz sobie sprawe co teraz ludzie o tobie pomysla? TAK. Czytaj wyzej. Dorzuce, ze posty typu "Ty K...o"/"Oszukalas
Nas"/"Mialas moj szacunek i go stacilas"/.... beda powtarzac sie jeden za drugim i wcale mnie nie zdziwia. Od zawsze
spotykalam sie z ponizaniem ze strony innych w tej grze. Wasze wypowiedzi pokaza, czy potraficie ocenic krytycznie samych
siebie (dalem sie porobic), czy macie poczucie humoru, czy potraficie zachowac kulture w takiej sytuacji. Podsumowujac -
dostane ciegi no ale przynajmniej przez 1 dzien glosniej bylo o Rookgaardzie niz Mainie =]
6. Dlaczego Nas oszukalas? Nigdy na Forum nie napisalam, ze posiadam SS. Pamietajcie - sa 2 strony medalu. Czesto gesto moje
posty maja podwojne dno. Nieliczni potrafia zrozumiec sens moich wypowiedzi. Moj text - Ju si Spajk Słord - byl jedynym
zonkiem, ale nie proba oszukania.
7. Jak to sie stalo, ze dalem sie nabrac? Zlozylo sie na to wiele czynnikow. W zasadzie wszystko odbylo sie spontanicznie,
poczawszy od "puf" z wyspy, a konczac n a"puf" z reki. Ogolnikowo wygladalo to tak
a) nagranie filmiku przy SS'ie tak aby kazdy widzial "puf"
b) znika Spike Sword
c) rzucam text You see .... (pamietacie dopisek? Bezczelnie sciagniety z tabliczki hehe)
d) logout
e) powrot i szybkie zabicie owcy (chodzi o sam fakt zabicia czegos + swieze cialo i krew)
f) oficjalnie oglaszam, ze stracilam SSa po 1 hicie (cos ala Ice Rapier)
g) wkret o napisie z tabliczki
h) pokorny + 1 hit = rece + nogi
Prawde powiedziawszy gdyby wogole taka sytuacja miala miejsce to moja balejczka wydawalaby sie sensowna.
PODSUMOWANIE - Film jest prawdziwy, nie kryje zadnych podtextow, nie ma na celu osmieszenia kogo kolwiek, ma ostrzec i
uczulic Was na pokladanie wiary w kazdym z osobna. Najwazniejszym jednak zalozeniem moim i reszty bylo dorzucenie nastepnego
elementu w ukladance zwanej "Tajemnica Rookgaardu", dzieki ktorej Nasza wysepka czasem potrafi skupic na sobie wieksza uwage
niz Main. Przyjdzie dzien, gdzie kurtyna znikniecia SS'a odsloni sie i znow pelni energi i swiezych pomyslow ruszycie na
poszukiwanie rozwiazan.
Z powazaniem
Instynkt - "Rookguardian de'Bove" (<- tak to Ona jest winna)
Konduktor
07-02-2007, 01:56
Czas chyba zrozumiec ze spika z wyspy nie da sie wziac, byc moze kiedy znika powjawia sie w ajkims innym miejscu z kturego trzeba go wziasc, ale wszystko i tak wskazuje na to ze quest jest nie aktywny. Moze po nastepnym utapde cipy go aktywuja. Z tego co wiem to ten quest kiedys byl ale kiedy to ja juz sam nie wiem.
Tom The Tanner
07-02-2007, 12:56
@Up.
Co wskazuje na to, że quest jest nieaktywny?
Vial
powtórze to co powtarza rzesza zaawansowanych graczy: QUEST jest aktywny. CIP-y nie kasują questów jedynie je utrudniają.
Konduktor
07-02-2007, 13:36
@up
@2up
Może i i rzeczywiście quest jast dalej aktywny, ale pytanie brzmi : Gdzie pojawia sie spike sword kiedy znika ze swojej wyspy. W końcu nic w przyrodzie nie ginie.;)
@up
@2up
Może i i rzeczywiście quest jast dalej aktywny, ale pytanie brzmi : Gdzie pojawia sie spike sword kiedy znika ze swojej wyspy. W końcu nic w przyrodzie nie ginie.;)
Mopmaster podobno dowiedział się gdzie sie pojawia SoF, nawet jest SS, ale pewnie to fake. A jak nie to pojawia się na Pacc Area, tam gdzie są gobliny (chyba, nie znam Pacc Area na rooku)
Zylkolak
07-02-2007, 14:03
@2x up
Moze wogule sie nie pojawia w zadnym miejscu dlatego ze zrobiles to co trzeba zrobic w nieodpowiedniej kolejnosci. Mozliwe ze gdzies jest wskazowka(mapa albo cos innego podobnego do tego miejsca) o ktorej zapomniano, bo nie miala nic zwiazanego(tak przynajmiej myslano) z questem.
Tych moze jest duzo i nie wiadomo czy napewno quest jest aktywny(do czasu wierzylem ze nie, ale ten motyw ze znikaniem ss nie moze byc przypadkiem).
Daaawno daawno temu był taki post... nawet dwa... nie wiem kto i dlaczego je usunął. Ale najwyraźniej taboret znajdzie się wszędzie.
Chodziło mniej więcej o to że Spike Sword jest questem dwuczęściowym. Jedna część - to ta w której się go usuwa z wyspy, a druga to ta w której się go bierze z miejsca w które się teleportował. Wysmarowane było prawie na całą stronę.
Czyżby to się okazało prawdą? A może tamten post był inspiracją i jakaś CIP-a wykorzystała go jako wzór do stworzenia tego questa z totalnym olaniem tego, że bezczelnie kopiuje czyjś pomysł?
Może ktoś tamte teksty jeszcze pamięta. To był mój pomysł. Nie chce mi się tego wszystkiego drugi raz powtarzać. Nie mam zrobionych kopii a fajnie by było teraz na to popatrzeć. Może ktoś przypadkiem gdzieś zachował kopię tamtych postów? Może screen albo coś? A może posty które w tajemniczy sposób "wyparowały" są gdzieś zapisane w jakimś archiwum i ktoś może je wygrzebać?
Byłoby mi bardzo miło, a tak jest mi tylko przykro że w ten sposób został wymazany z historii mój fajny pomysł... i więcej takich rzeczy chyba pisać nie będę, bo po co?
Voltfest
20-02-2007, 00:15
Czytałem regulamin i wiem, że zabrania QS, a więc od razu mówie, że to nie QS ani nic w tym stylu więc tak...
Według mnie...
Quest jest aktywny.
Polega na tym, że przeteleportowywujesz spike sworda w inne miejsce.
Widzieliście ten teleport u mino maga?
On może doprowadzić nas do SS'a.
Nad mino magiem jest hole przykryta stalagmitami, i to przez tamtą dziurę być może można dostać się do mino maga...
W żadnym razie nic nie pojawia się na PACC, quest jest dla FACC!!!
Być może to ma coś wspólnego z wolfem co waży 100 oz, kto wie...
Poszperajcie to może coś znajdziecie... ^^
Spike Sword'a napewno ktoś zdobył bo popatrzcie logicznie.
Chain Armor Quest i Bear Room Key, były tak samo, że tak powiem "tajne"...
Ale znalazł się jeden co wygadał (tak samo znalazł się jeden co wygadał solucje jak zniknąć ss).
Tak samo może być ze Spike Sword'em ^^
No i to tyle B)
"Szukajcie a znajdziecie".
Pozdrawiam,
~Victimur
Polega na tym, że przeteleportowywujesz spike sworda w inne miejsce
Nad mino magiem jest hole przykryta stalagmitami, i to przez tamtą dziurę być może można dostać się do mino maga...
Pomyłka: dziura prowadzi do minosów.
Z tego co powiedziałeś wynika, że potrzeba SSa, żeby dojść do SSa
Ale się uczepiliście tego dead wolfa...
@up
Wcale nie potrzeba ssa aby "zniknąć" spika xP
JA widzialem na www.tibia.org.pl na forum ze jak cos tam sie zrobi w pomieszczeniu z rotami to spike sword znika i pojawiaja sie takie gwiazdki jak przy czarze ..Adori Gran'':]
zniknąć
Nie ma takiego czasownika xD
Zbyszuniek
20-02-2007, 09:52
Ludzie jak wy nie wiecie jak zrobic zeby spike sword zniknal to chyba musze wam powiedziec.To nie jest zadne halo stanac w 2 miejscach prawda?
Link do filmu:http://video.google.com/videoplay?docid=-498122406162592891&q=Sword+of+fury
Pan Klocek
20-02-2007, 10:45
Ludzie jak wy nie wiecie jak zrobic zeby spike sword zniknal to chyba musze wam powiedziec.To nie jest zadne halo stanac w 2 miejscach prawda?
Link do filmu:http://video.google.com/videoplay?docid=-XXXXXXXXXX=Sword+of+fury (http://video.google.com/videoplay?docid=-498122406162592891&q=Sword+of+fury)
Tak ludzie to wiedzą już od dawana, a to co robisz to zwykły quest spoiling.
Voltfest
20-02-2007, 12:47
JA widzialem na www.tibia.org.pl na forum ze jak cos tam sie zrobi w pomieszczeniu z rotami to spike sword znika i pojawiaja sie takie gwiazdki jak przy czarze ..Adori Gran'':]
No i co adori gran ma wspólnego ze SS'em?
@Rater:
SS = Spike Sword :baby:
Konduktor
21-02-2007, 00:22
@Voltfest
Ten teleport z pokoju z minomagiem nie prowadzi do SSa.
Czytałem regulamin i wiem, że zabrania QS, a więc od razu mówie, że to nie QS ani nic w tym stylu więc tak...
Według mnie...
Quest jest aktywny.
Polega na tym, że przeteleportowywujesz spike sworda w inne miejsce.
Poszperajcie to może coś znajdziecie... ^^
Spike Sword'a napewno ktoś zdobył bo popatrzcie logicznie.
Chain Armor Quest i Bear Room Key, były tak samo, że tak powiem "tajne"...
Ale znalazł się jeden co wygadał (tak samo znalazł się jeden co wygadał solucje jak zniknąć ss).
Tak samo może być ze Spike Sword'em ^^
No i to tyle B)
"Szukajcie a znajdziecie".
Pozdrawiam,
~Victimur
Solucje już dałem wczoraj, a była też już dawno w temacie "SoF Done". Ten hole nie prowadzi do mino maga. Jest troche przesunieta w prawo od mino maga.
Zlataneq
01-03-2007, 23:01
http://img67.imageshack.us/img67/3681/spikeswordnm8.jpg
nie bede dyskutowal nt. tego zdjecia , ocencie to. z gory mowie -
NIE JEST MOJE!
wg. mnie... chyba jednak niemozliwe :>
Zylkolak
01-03-2007, 23:14
Hmmm faje zdjecie xD
Chicialem zeby mi pokazal go niestety nie bylo go w grze;/
Zapewne zrobione jest to botem..byl taki bot,ze "podmienil" to co widzisz..np . ustawiales go i na roku zamiast macy miales sov'a ;x wydaje mi sie tak ,bo ma 50k w bp... :PP
Zlataneq
02-03-2007, 01:13
Zapewne zrobione jest to botem..byl taki bot,ze "podmienil" to co widzisz..np . ustawiales go i na roku zamiast macy miales sov'a ;x wydaje mi sie tak ,bo ma 50k w bp... :PP
akurat 50k to on ma
akurat 50k to on ma
ok 10lvl ma 50k...gl
Kokolupia
02-03-2007, 08:15
TE zdjecie jest zrobione na minie zobaczcie go se na tibia.com!!!!
Zylkolak
02-03-2007, 09:05
ok 10lvl ma 50k...gl
Co z tego moze to byc depo char poprostu ukryl swoje glowne i nie sadze ze jakby mial pacca to by mial tylko jednego chara.
TE zdjecie jest zrobione na minie zobaczcie go se na tibia.com!!!!
Ja tam widze Rookguard.
Pewnie (o ile zdobyl ss) robi teraz kilka charow zeby znowu zrobic questa potem zbije niemala sume na allegro/ebay.
Hmm mogl by tylko pokazac go w trade romie zeby wszyscy uwierzyli.
Zlataneq
02-03-2007, 12:39
ok 10lvl ma 50k...gl
zebys ty widzial co on jeszcze ma ^^ zreszta on specjalnie te 50k w bp wlozyl, zeby "zaszpanowac" :)
Valderor
02-03-2007, 13:20
http://img67.imageshack.us/img67/3681/spikeswordnm8.jpg
Mam wątpliwości co do tego zdjęcia, jeden szczegół mi się w nim nie zgadza.
Uwierzę w zdobycie spike sworda, gdy de'Ska pokaże go komuś wiarygodnemu na trade. Najlepiej niech ta osoba nakręci filmik.
Lord Wardi
02-03-2007, 13:53
Naprawdę nie wiecie jak on to zrobił?!
Do tego nie trzeba bota... Wystarczy podmienić sprity. Po prostu pod sprite'a z numerem np. knife'a podłożył obrazek ze spike swordem, takie to trudne?
...
Bez względu czy SS jest na mainie czy na rooku, nie powinno być podpisu
It's Sword of Fury. co najwyżej jakby było to sword i fury by było z małej litery...
Zlataneq
02-03-2007, 17:35
...
It's Sword of Fury. co najwyżej jakby było to sword i fury by było z małej litery...
no, ale zobacz, np. taki magic longsword:
It's the magic Cyclopmania Sword.
albo jakakolwiek inna broń/item z podpisem własnym.
co do tego, ze nie powinno byc podpisu to sie nie zgodze, bo zobacz: chociazby przyklad crystal ringa: sa normalne ringi i np. ten z podpisem, ktory zdobywasz podczas robienia questu Eleonore.
niemniej jednak ja i tak nie wierze w ten screenshot :P
zebys ty widzial co on jeszcze ma ^^ zreszta on specjalnie te 50k w bp wlozyl, zeby "zaszpanowac" :)
imho posta pisalem o 7 rano ,wiec jeszcze spalem :PP
ZAstanawia mnie, po co wbijal 10lvl rookstayerem,skoro ma 2. chara i to "potezniejszego"?
...
I raczej nie byłoby ''It's'' tylko rozwinięta wersja ''It is'', moge się mylić ;dd
Moim zdaniem dobry fake ;d
Smok Adam
02-03-2007, 18:42
ja też uważam że to jest fake.... przypatrze mu sie dobrze.
Zylkolak
02-03-2007, 19:30
imho posta pisalem o 7 rano ,wiec jeszcze spalem :PP
ZAstanawia mnie, po co wbijal 10lvl rookstayerem,skoro ma 2. chara i to "potezniejszego"?
Moze tylko po to zeby zrobic ten quest drugi raz co?
Muhahaha ja mu wierze xD
Jaskiniowiec
03-03-2007, 21:06
Kiedys miałem taki nick na forum Rookmaniaczka pisałem o Soft Boots w temacie Spike Sword zdobyty??!! oto jego tresc
Rookmaniaczka
Użytkownik forum
Data dołączenia: 27 10 2005
--------------------------------------------------------------------------------
Jestescie do banni wszyscy !!!
--------------------------------------------------------------------------------
Jezeli chodzi o zdjecie to fake a jesli chodzi o buty to nie sa buty do chodzenia po wodzie bo ja je kiedys widziałem na Rl i miał je muj kolega i to sa buty co idzie szybciej manna i zycie skraca czas regeneracj o 2 sek to tak jak bys miał pacca i wykupine promocje!! ten muj kolgea nazywał sie ADI OF PALADIN i tez grał na danubi ale powiedział ze ta gra nie jest dla niego a wiec Cipsoft sobie robi jaja !!! i niech nie gadaja ze ta so buty do chodzenia po wodzie
--------------------------------------------------------------------
zauwazcie date dołączenia na forum ROOKMANIACZKA tego samego dnia napisaałem tego posta ale wy mi nie uwierzyliscie ze te buty daja ze szybciej idzie mana i zycie nasmiewaliscie sie ze mnie i wyzywali od noobów i trolli a teraz zobaczcie opis soft butów jaki jest.tak samo pisałem w innych spawach na innym koncie ale wy tez mi niewiezyliscie o spike swordzie tak wiec jestescie daleko w tyle jezeli chodzi o spike sworda bo wy wiecie co trzeba zrobic zeby zniknał ale nie wiecie co trzeba dalej zrobic a ja wiem i bym wam napisał ale znowu byscie sie smiali i wyzywali od najgorszyvh gdybyscie czytali wszystkie posty noobków i ich nie wyzywali to byscie dalej doszli bo to ze nowy to znaczy ze juz głosu nie ma i ze w tibie grac nie umi a gdyby Rookguardian de'bove powiedziała wtedy zamias mnie ze te buty daja to i to to byscie jej uwiezyli bo wkoncu miała najwiekszy lvl
Soft Boots
Opis : Po założeniu regenerują manę i punkty życia przez cztery godziny. Po tym czasie aby móc dalej używać tych butów musimy zgłosić się do pewnego NPC w Venore, który odnowi je za pewną opłatą.
Jedna z nagród Pits of Inferno quest
27.10.2005 wtedy nie pisało co daja a wiec miałem racje a czemu bo je widziałem na RL
P.S sorrki za błedy w zdaniach i to ze nie ma przecinków ale j.polski ne był moim najmocniejszym pkt w szkole!!
@up
Po pierwsze post nie wnoszący nic do tematu
Po drugie każdy szanujący się gracz wie o tym, że Boots of Waterwalking to co innego niż Soft Boots (nawet jeśli te pierwsze nie istnieją)
Po trzecie nie widzę powodu, abyś miał się teraz żalić tym na forum...
Co do Tematu. Jak widać nic nowego, nie było tu napisane już od bardzo dawna... Jak dla mnie bezsensowne jest gdybanie na forum. Dlaczego zamiast pisać nie sprawdzicie tych "bzdur" w praktyce?
Thuygioshok
04-03-2007, 11:20
Moim zdaniem to, że ktoś zdobył SoF to jedna wielka bzdura... Puki nikt mi go na trade nie pokaże to nie uwierzę, a raczej się nie zanosi żeby ktoś chciał w ogóle komuś pokazać SoF... Co do SS to nie sądzę, żeby 10 lvl sam zdobył SoF, a już w ogóle 50k, jeśli by założyć, że to noob char to po co by wbijał 10 lvl?
Jaskiniowiec
04-03-2007, 17:47
@up
Po pierwsze post nie wnoszący nic do tematu
Po drugie każdy szanujący się gracz wie o tym, że Boots of Waterwalking to co innego niż Soft Boots (nawet jeśli te pierwsze nie istnieją)
Po trzecie nie widzę powodu, abyś miał się teraz żalić tym na forum...
Co do Tematu. Jak widać nic nowego, nie było tu napisane już od bardzo dawna... Jak dla mnie bezsensowne jest gdybanie na forum. Dlaczego zamiast pisać nie sprawdzicie tych "bzdur" w praktyce?
jezeli Boots of Waterwalking istnieja to czemu wyglądaja tak samo jak Soft Boots przeciez Gm mógłby dac inny wygląd tych butów a nie kopiowac ich wyglądu X( X( X( X( X( X(
@up to od GM'a zalezy jaki jest wyglad butow? ciekawe -.- to nie jest OTs ze durne komendy sie wpisuje xDDD
Moim zdaniem to, że ktoś zdobył SoF to jedna wielka bzdura... Puki nikt mi go na trade nie pokaże to nie uwierzę, a raczej się nie zanosi żeby ktoś chciał w ogóle komuś pokazać SoF... Co do SS to nie sądzę, żeby 10 lvl sam zdobył SoF, a już w ogóle 50k, jeśli by założyć, że to noob char to po co by wbijał 10 lvl?
-> slowko "skromny" na tabliczce moze odnosic sie do nizszych lvli jak juz napisano wczesniej
-> CIPy chca nam pokazac ze Rook moze byc "zdobywany" nie tylko przez Rookstayerow z wysokim lvlem ale teoretycznie przez kazdego
Tyle mam do powiedzenia :) Co do tego czy to fake czy nie fake.... Proponuje kazdemu na starcie przyjac ze to jednak nie fake bo nie mozna ocenic tego na pierwszy rzut oka :) Przyjze sie jeszcze temu dokladniej i moze podziele sie swymi spostrzezeniami :) nooo... chyba ze beda takie jak juz tu napisane komentarze to nie bede powielala kolejny raz bo gdy czyta sie posty tego forum .... w co drugim to samo -.-
Pozdrowionka z Isarki
Zbyszuniek
08-03-2007, 09:50
Zacznijmy od tego ze Instynkt dowiedziala sie sama tyle ile my razem wiec trzeba do niej msg i zapytac :cup:
UNDECIMO:
SPIKE SWORD QUEST
Para este quest son necesarias 10 personas, para matar el respawn de minotaurs de la carlin quest y una persona que sea level 1 sin exp y sin que lo haya tocado un mounstro (OJO SI LO TOCARON SRRY). Ese level 1 sin exp va a abrir la puerta con cualquier llave, cuando entras no hay mino, hay una pared hacia donde esta el mino, hay un punto de teleport, tienen que entrar el level 1 primero, y despues los demas (EL QUEST ES BASTANTE DIFICIL). Cuando entras solo aparece 1 troll, el level 1 tiene q matarlo, si muere todos tienen q salir rapido o el minotaur mage los mata, (EL MINO MAGE ESTA ENCERRADO Y PUEDE SALIR SI MATAN AL LEVEL 1) si el level 1 lo mata entren todos al portal q viene, solo esta la quest y nadamas 1 la puede hacer (TIENEN Q PISAR 10 AGUJEROS, EL LEVEL 1 VA EN EL MEDIO) solo el level 1 hace la quest, ahi se consiguen las boots of waterwalking y hay un agujero, pisenlo y aparecen en el centro. todos los charts tienen que turnarse 10 dias para q cada ves q cierren tibia otra persona busque la sword, EL LEVEL 1 LE PASA LAS BOTAS A CADA UNO) ojo el lvl 1 tiene q ser de ABSOLUTA CONFIANZA
Znalzłem to w necie :P Przetłumacz ktoś :P
A moze moja teoria sie sprawdzi z Boots of waterwalking ? Mi sie wydaje ze kiedys gm zostawil specjalnie te buty w wodzie i ta babka kliknela use na wode i nagle wyskoczyly jej Boots of waterwalking... Poszla na wyspe i zostal tylko ogien a kamienie zniknely... wziela sobie SoF i tyle.. A ze tyle sie nie logowala to mozliwe ze sobie zrobila przerwe specjalnie.. Moze GM zabronil jej mowic jak ona to zrobila.. niewiem niewiem :D
Zylkolak
22-06-2007, 10:28
Niedokladnie ale wszystko jasne;p
For this quest 10 people are necessary, to kill respawn of minotaurs of carlin quest and a person who is level 1 without exp and without she has touched mounstro to it (EYE IF THEY TOUCHED SRRY to IT). That level 1 without exp is going to open the door with any key, when you enter does not have I mine, is a wall towards where this I mine, there is a point of teleport, they must enter level 1 first, and despues demas (the QUEST IS ENOUGH DIFICIL). When you enter single appears 1 troll, level 1 has q to kill it, if it dies all have q to leave fast or minotaur mage kills them, (I MINE LOCKED UP MAGE THIS and CAN LEAVE IF THEY KILL LEVEL 1) if level 1 it bush enters all vestibule q comes, single this quest and nadamas 1 it can make (THEY HAVE Q TO STEP ON 10 HOLES, LEVEL 1 GOES IN MEANS) level 1 single does quest, ahi obtain boots of waterwalking and is a hole, pisenlo and appear in the center all charts must alternate 10 days for q each you see q close tibia another person looks for sword, LEVEL 1 PASSES the BOOTS to HIM To EACH ONE) eye lvl 1 has q to be of ABSOLUTE CONFIDENCE
W sumie jezeli to prawda to nie jest trudny ten quest trzeba by dac tylko 1 lvlowi the best eq(by trola zabil) i doprowadzic go tak zeby zaden potwor go nie dotkna(i na battle nie zaznaczyl dla pewnosci).
Shinodin Barthez
22-06-2007, 12:08
@up no tak ależ oczywiście :P
Tom The Tanner
22-06-2007, 12:13
@Zylkolak (http://forum.tibia.pl/member.php?u=59414),
Wspomniałeś, że trzeba mu dać best eq... wtedy poradzi sobie z trollem. Potem orzekłeś (wszem i wobec), że żaden troll nie może go dotknąć. Nie wiem w jaki sposób chcesz zrobić coś takiego.
Jeśli chodzi Ci o przejście 1 levelem z miasta do wysepki nie atakując nikogo po drodze (ani odwrotnie), ale po prostu źle to nam wyjaśniłeś, to wiedz, że było to sprawdzone ok. 200 razy. Wcale nie przesadzam i to nie jest taka mała przenośnia. (:
Vial
yahoopila
22-06-2007, 13:23
Tu ja nic nie widzę na tym screenie? Ale jest zdobyty przez shadowa na infernie. Pokazywał na trade i na youtube jest filmik jak on go zdobywa. Potem się przyznał, że to OTS ale quest jest prawdziwy.
Wiechoss
22-06-2007, 13:34
@up
Daj linka do filmika
@Jaskiniowiec
a worn soft boots i worn leather boots ? wygladaja inaczej ?
jednak moze byc kopiowany wyglad.
Wg mnie to i tak jeden wielki spam nie majacy najmniejszego sensu , wszystko co ludzie sobie wymyslili jest na pierwszych paru stronach reszta to same powtarzanie (czyt. ten quest nie istnieje)
Pan Klocek
22-06-2007, 13:42
Tu ja nic nie widzę na tym screenie? Ale jest zdobyty przez shadowa na infernie. Pokazywał na trade i na youtube jest filmik jak on go zdobywa. Potem się przyznał, że to OTS ale quest jest prawdziwy.
Ciekawe, że gość twierdzi że nie pokaże bo wyrzucił go do wody (tak powiedział jak go pytałem)
Ciekawe, że ciała których użył nie respią się na rooku.
Ciekawe, że nic sie nie dzieje jak sie powtórzy to co on robił.
Więc skończcie już z tym spamem.
A moze moja teoria sie sprawdzi z Boots of waterwalking ? Mi sie wydaje ze kiedys gm zostawil specjalnie te buty w wodzie i ta babka kliknela use na wode i nagle wyskoczyly jej Boots of waterwalking... Poszla na wyspe i zostal tylko ogien a kamienie zniknely... wziela sobie SoF i tyle.. A ze tyle sie nie logowala to mozliwe ze sobie zrobila przerwe specjalnie.. Moze GM zabronil jej mowic jak ona to zrobila.. niewiem niewiem
Oto ten cały słynny filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078
Najciekawszy fragment:
http://img255.imageshack.us/img255/7217/questch1.jpg
@Edit
Najlepsze jest na końcu..."you have found spikesword"
Chyba nikt nie ma już wątpliwości co do autentyczności.
@Down
A co ja właśnie powiedziałem ?
Przecież nie ma czegoś takiego jak spikesword, jest tylko spike sword ;)
Pan Klocek
22-06-2007, 14:34
Oto ten cały słynny filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078 http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif
Najciekawszy fragment:
http://img255.imageshack.us/img255/7217/questch1.jpg
@Edit
Najlepsze jest na końcu..."you have found spikesword"
Chyba nikt nie ma już wątpliwości co do autentyczności.
Już nikt nie ma wątpliwości co do tego że jest to autentyczny filmik z OTSa. Skończcie to już. Zaczynam pisać raporty....
Zylkolak
22-06-2007, 16:07
@Zylkolak (http://forum.tibia.pl/member.php?u=59414),
Wspomniałeś, że trzeba mu dać best eq... wtedy poradzi sobie z trollem. Potem orzekłeś (wszem i wobec), że żaden troll nie może go dotknąć. Nie wiem w jaki sposób chcesz zrobić coś takiego.
Jeśli chodzi Ci o przejście 1 levelem z miasta do wysepki nie atakując nikogo po drodze (ani odwrotnie), ale po prostu źle to nam wyjaśniłeś, to wiedz, że było to sprawdzone ok. 200 razy. Wcale nie przesadzam i to nie jest taka mała przenośnia. (:
Vial
Przeczytales to co przetlumaczylem? 1lvl musi zabic trola po wejsciu do pokoju/teleporta.
@up
a niesadzisz ze chodzi mu o training room?
Zylkolak
22-06-2007, 21:52
@up
a niesadzisz ze chodzi mu o training room?
Ale komu o traning room chodzilo? Tom'owi?
W hiszpanskiej solucji jest wyrazie napisane o ktore drzwi chodzi.
For this quest 10 people are necessary, to kill respawn of minotaurs of carlin quest and a person who is level 1 without exp and without she has touched mounstro to it (EYE IF THEY TOUCHED SRRY to IT). That level 1 without exp is going to open the door with any key, when you enter does not have I mine, is a wall towards where this I mine,
ten filmik to na ots był prubowałem wszystko i nie zadzałało Quiest na spike sworda jest pewnie taki prosty a my szukamy w w każde zakamarki
Shadow Rex mowi:
haha8o8o
ten filmik to na ots był prubowałem wszystko i nie zadzałało Quiest na spike sworda jest pewnie taki prosty a my szukamy w w każde zakamarki
no niebyl bym tego taki pewien ale mysle ze to znikniecie ma cos wspolnego z qestem moze gdy spike znika to wtedy teleportuje sie do tej skrzynki.jeszcze twierdzisz ze ten qest jest prosty ? lol najlepszy miecz na rookgard i ma byc prosty qest zastanow sie co mowiszX(X(
A mnie wystarczylo spojrzec na to jak bral lifka , na REAL TIBII jest ciemny pomarancz wrecz czerwony a tutaj jest Zloty , Jasny pomarancz taki sam mialem na swoim ots'ie :) (Chodzi o Aaaah...)
Pozdrawiam,
Mateusz
Krycha01
27-06-2007, 00:42
To przekręt. Po pierwsze MinoHell jst zawsze zalegane przez ludzi a poza tym za szyybko poradził sobie ze Shengiem. Mapa ze Spikewswordem to zwyczajne oszustwo, tak jak ja nabieralem ludzi ze jak dednom na ogniu to do ItemRoom pojdom po smierci a potem mape im pokawzywalem.
Problemaker
02-07-2007, 13:13
To bedzie moj pierwszy post w tym temacie :
Wpadłem na pewien pomysł, mozliwe ze bylo to juz tutaj poruszane ale nie chce mi sie przegladać całego tematu :confused:.
wszyscy wiemy ze istnieje questy na armor o nazwie doublet... aby go wykonac musimy stanąć na pewnej kratce i zrobic use na swojej postaci. Moze zagadka z tym questem (?) polega na czyms podobnym, stajemy na odpowiedniej kratce i robimy use na swojej postaci , pojawia sie klucz, zwoj pergaminu ktory pomoze nam rozwiązać ten quest. Pierwsze kratki jakie przychodza mi na mysl to kratki na których stanięcie powoduje znikniecie spika
Marcin24
02-07-2007, 13:50
.wszyscy wiemy ze istnieje questy na armor o nazwie doublet... aby go wykonac musimy stanąć na pewnej kratce i zrobic use na swojej postaci. Moze zagadka z tym questem (?) polega na czyms podobnym, stajemy na odpowiedniej kratce i robimy use na swojej postaci , pojawia sie klucz, zwoj pergaminu ktory pomoze nam rozwiązać ten quest. Pierwsze kratki jakie przychodza mi na mysl to kratki na których stanięcie powoduje znikniecie spika
Nie musisz tam stanąć na kratce, możesz to zrobić z daleka.
Już mówiłem wcześniej, w osobnym temacie, że to filmik z OTS'a. A wy na szarpaka chcecie to wsadzić tutaj i w milionie innych tematów. Powiem jedno: "Dajcie se siana", a dowody powinny trochę bardziej finezyjne.
Ale wy niedorozwinieci jestescie,
buty do chodzenia po wodzie ? :D jasne, tylko tak sie sklada ze tibia jest stworzona tak ze nie mozna kratki do wody podejsc :d wiec nie wiem jak wszedl skoro jest ogranicznik :||||
ciolki z was i tyle,ale dyskutowac nie zawadzi
@up
można sprawdzić dlaczego nie można wejśćna kratke przed wodą w Edy****e m*p ( :> ) takie "zejśćie" w rzeczywistości należy do wody, tylko jest dodatkowa kratka wyżej. Więc gdyby były takie buty byłoby możliwe chodzenie po wodzi.
ende.
jezeli to prawda, ze zaden quest nie zostal zamkniety ( podobno tak mowil CipSoft ), to ssa da sie zdobyc...tylko jak? Moze pomysł z klikaniem na całkiem nie pozornie wyglądające kratki sprawi, ze dostaniemy cenna informacje, lub klucz do drzwi ( mało prawdopodobne ), moze w pewnych miejscach sa te kratki i jest ich wiele...nigdy nic nie wiadomo co mogl wymyslec CipSoft
jezeli to prawda, ze zaden quest nie zostal zamkniety ( podobno tak mowil CipSoft ), to ssa da sie zdobyc...tylko jak? Moze pomysł z klikaniem na całkiem nie pozornie wyglądające kratki sprawi, ze dostaniemy cenna informacje, lub klucz do drzwi ( mało prawdopodobne ), moze w pewnych miejscach sa te kratki i jest ich wiele...nigdy nic nie wiadomo co mogl wymyslec CipSoft
Jest dokladnie tak jak mowisz ale czy istnieja jakiekolwiek dowody ze quest na "ssa" kiedykolwiek istnial.
A co do mino maga ja mysle ze to tylko ozdoba rokkgardu bo jak mowi jakas tam ksiazka nie wiem jaka ten teleport prowadzi do mint walin (mista minosow) a nie do pomieszczenia ze spike swordem.
PZDR
Marcin24
05-07-2007, 16:49
A co do mino maga ja mysle ze to tylko ozdoba rokkgardu bo jak mowi jakas tam ksiazka nie wiem jaka ten teleport prowadzi do mint walin (mista minosow) a nie do pomieszczenia ze spike swordem.
PZDR
Nie prowadzi, tylko prowadził, bo teleport się "zepsuł" i nie wiadomo dokąd nas może zaprowadzić. A MM jest tam właśnie po to, żeby naprawić ten teleport.
Nie prowadzi, tylko prowadził, bo teleport się "zepsuł" i nie wiadomo dokąd nas może zaprowadzić. A MM jest tam właśnie po to, żeby naprawić ten teleport.
Tak masz racje sorki za wprowadzenie w blad :) Dziex ze mnie poprawiles
PZDRO
Eeee... a gdzie jest napisane, że naprawić?
Marcin24
05-07-2007, 17:47
Eeee... a gdzie jest napisane, że naprawić?
Słyszałem. Jeśli tak, nie jest to przepraszam.
drewniaczek
06-07-2007, 15:30
nie wiem czy ktos to zauwazyl ale:
Lonya finally found out how to reach the island with the spike sword.
Tłum.: Lonya w koncu odnalazła sposób wejścia na wyspę ze Spike Swordem. a nie weszla na wyspe
nikt nie wpomnial ze zdobyła SoF.
moim zdaniem fake.
cipy chcialy pokazac ze da sie go zdobyc
a po 2 patrzcie na last login postac ktora nie loguje sie przez taki okres czasu zostaje usunieta
rosolzkory
09-07-2007, 20:02
Kiedy czytałem ten temat to myślałem, że ona naprawdę zdobyła Spike Sworda. Lecz teraz kiedy zobaczyłem Lonya to myślę że to fake bo gdyby miała SS na roocku to pocholere by szła na Main?
Scross'Rooker
16-07-2007, 15:24
nie wiem czy ktos to zauwazyl ale:
Lonya finally found out how to reach the island with the spike sword.
Tłum.: Lonya w koncu odnalazła sposób wejścia na wyspę ze Spike Swordem. a nie weszla na wyspe
nikt nie wpomnial ze zdobyła SoF.
Co prawda, nikt nie wspomniał, ale na tym Screenie, ona mówi YEAH! I GOT IT.
To chyba zaprzecza twoją tezę.
Proszę Moda, aby tu zaglądał, i robił coś z odpowiedziami, zresztą bardzo długimi: " to Fake" "To OTS".
EDIT@DOWN
Ty mówisz do mnie?
Fake na 100% -.- Wiesz ile by o tym było tematów/ newsów? ;p
No coz od dawna sie zastanawiam czy podac tutaj czy tez na innym forum kilka zagadkowych fotek ... no coz zaczne od tych najbardziej mnie zastanawiajaych i najmniej potwierdzonych ... dzis jedna z czasem moze dodam wiecej. Lacznie jestem w posiadaniu 100 Fotek zwiazanych z rookiem sprzed tibi 5.xx z czego 20 moich wlasnych i okolo 500 od tibi 5.xx do 6.9x.
http://foteka.pl/full/6651a2b0c585f67635803621fce8cccb.jpg (http://foteka.pl/6651a2b0c585f67635803621fce8cccb)
Ta fotka intryguje mnie gdyz w calej fotce, a raczej w okienku rozmow jest prowadzona rozmowa na temat ow Questu SS na rooku(bez infa jak tam dojsc zwykla rozmowa poprostu), mamy na niej 4 postacie, 1xGM, 3xGracz, z tego co udalo mi sie dowiedziec 1xGM + 3xPostacie(te najwyzej) to tworcy tibi, a ta jedna osoba kolo dzwigni ponizej wykonywala ow quest... mam fotke z final roomu lecz jest w niej jeszcze wiecej niescislosci niz w tej tak jak i niewiadomych, nie ma pokazanego w final roomie SS ani juz nie mam tekstu rozmowy rowniez ... Sama fotka postaci w final roomie przed lub po quescie, lerzy tylko zabity MM i jakis dziwny twor ... ale moze dla tego dziwny iz nie pamietam go z grafik :) ale moze to byc trup, zwykly jakis :)
PS. Prosze pamietac iz nie recze ze to ma na 100% cos wspolnego z SS na rooku, ale tak mniemam :), jesli to fake-w co watpie to sorki :)
Daj tutaj, ci mniej znający się nawet nie zwrócą uwagi, a ci bardziej-Napewno się lepiej zastanowią ;).
A, pokaż chociaż tą z final room, może zidentyfikuję ten dziwny twór...
Daj tutaj, ci mniej znający się nawet nie zwrócą uwagi, a ci bardziej-Napewno się lepiej zastanowią ;).
A, pokaż chociaż tą z final room, może zidentyfikuję ten dziwny twór...
Wlasnie szukam dokladnie z jakiej tibi to zdjecie i wtedy jakis program do wyciagania grafik i ci powiem co to bylo :) ... A jak nie to dam tutaj ta zagadke, wtedy padalo sie bardzo zadko i jednak mysle iz to cialo czlowieka juz lekko zgnite chodz wtedy grafika nie zmieniala sie np swiezy trup, 5 minutowy trup, szkielet :) ... byla grafika a potem znikala i juz :P
OKI zajme sie studiowaniem grafiki :P
Aaa, a znajdziesz grafikę i co? Ja też mogę w spr ci znaleźć ten bajerancki czarny młot z teasera, ale nie wiem co to za broń xP.
No chyba że chcesz robić OTS pod tibie 5.2 xD
@Down
Acha. A nie mógł byś chociaż na PW mi wysłać, jak ładnie obiecam że nie będę rozpowszechniał?
Aaa, a znajdziesz grafikę i co? Ja też mogę w spr ci znaleźć ten bajerancki czarny młot z teasera, ale nie wiem co to za broń xP.
No chyba że chcesz robić OTS pod tibie 5.2 xD
W starych grafikach mialy one inicialy lub inicjal(pierwsza litere z kazdego wystepujacego w nich slowa/nazyw/opisu-co do opisu nie jestem pewien), wiec mozna bedzie cos wywnioskowac :)
OKI wiec zaczyna sie na D i w tibi 4.00 wystepuje ale w tibi 5.11 juz nie ma takiej grafiki ani nie zostala niczym zastapiona to moge powieziec ze 100% pewnoscia. Sciagnac prosze sobie tibie 4.00 i 5.11 ... w tibi 4.00 jest to liczac od gory i od lewej 45 grafika ...
TU BYL LINK ale za niego grozil mi BAN :D
Michoss mnie napostowal na PW i mi o tym przypomnial, Michoss mam nadzieje ze popodajesz ludzia na PW ow link jak beda chciec :P
Nie radze instalowac versji tak starych na Windows Vista :) Bo sie dzieja cyrki :D ...
Poprawilem swoj blad, zdjecie z 4.00 tibi a w 5.11 sie ow grafika znika !!
No pomysl czym moge to otwierac :) ... tym co tibie 6.2 sie jeszcze otwieralo z malymi zmianami :) ... lecz z tym juz bede mial problem by to spakowac i podac bo mam to tak skrecone ze tak to ujme ze zajmuje 67 mb :D chodz sam program uzywa moze 10% z tego :) ale nie wiem ktore pliki mam pakowac, za dawno sie tym bawilem, ale daj mi troszke czasu to dodam :)
hmm...A dasz download tibii 5.0?
EDIT:
I CZYM TY TO OTWIERASZ?!
Z tibii 5.11 ani nox'em ani reebow'em się nie da!
"Michoss mnie napostowal na PW i mi o tym przypomnial, Michoss mam nadzieje ze popodajesz ludzia na PW ow link jak beda chciec"
On nie odpowiada na PW. Podaj mi :p
Napewno ktoś ma SS posuneliśmy sie juz o 1 krok do przodu ze znikniecięm moze na coś ktoś kiedyś przypadkiem trafi
E Co do Spike Sword'a mam dziwne skojarzenie:
Ciało Wofl'a 100 oz. a na Ps'ach kolo wieży orc'ow zabiłem Rot'a co nic nie ważył!! Nie było napisu ile ma oz. ciało!!
(Stąłem koło rot'a zeby nie było ze jestem Noob)
Ej ja ciez ja nie moge jakies waterwalking chcecie...
Spike sword ja zdobylem jahuuu!
Wpiszcie na youtube spike sword rook czy cos takiego i znajdzieciee
aha to nie ja znalazlem i tak w ogole to czy fake moze byc ruchomy bo chyba nie A WIEC DWIE ZAGADKI NA RAZ ROZWIOZANE ZAGADKA MINO MAGA I SPIKE SWORDA ci sie na wyspe gApia a przeciez trzeba szukac u minotaurow pod ziemiaa ja na rookslayerzre kiedys se zrobie no ale mag raczej mocny na mainie nie pojde a na rooku ja CIEZZZ nalezy mi sie nobel za odnalezienieeee
http://www.youtube.com/results?search_query=spike+sword+rookgaard&search=Search i sword of fury quest i co
Scross'Rooker
20-07-2007, 19:02
Zumun. Lamerze, przeczytaj parenaście postów i poczytasz tam o Smoczku LEonie. Jezu, wiesz co przestań się udzielać na rooku tym swoim śmiesznym charem. Jakbyś nie wiedział, tu są rookstayerzy nie slayerzy i raczej o tym wiedzą, nie no co za noob. Wiesz co podaj link jeszcze 10 razy.
Smoczek, pewnie sie śmieje, że tacy jak ty zaśmiecają tym linkiem forum.
http://pl.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078&mode=related&search= ja znalazlem ostatnio to i nie wiem co o tym myśleć...
Mega_RobalXXL
21-07-2007, 03:05
@up
To jest OTS... :-P Wiesz co ? Cieszy mnie to ze napisałeś to tutaj nawet jeśli ten film był naście razy na forum... A wiesz dlaczego? Bo nie zrobiłeś nowego tematu !!!!!!
Robal
Scross'Rooker
21-07-2007, 15:20
http://pl.youtube.com/watch?v=wZlwQ2...elated&search= UWAGA ja znalazlem ostatnio to i nie wiem co o tym myśleć...
Hmmm.... Czytać chociaż ostatnią stronę.
nie wiem co o tym myśleć
Nie myśl, to ci za dobrze nie wychodzi. Myśleć? Trach i lustro pękło.
http://pl.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078&mode=related&search= ja znalazlem ostatnio to i nie wiem co o tym myśleć...
OTS: A oto moje argumenty:
1. Malo kto ma spolszczona tibie,
2. z deka mocny i szybki ten koles (wiem ze troche tempo zwiekszone)
3. MM nie summonuje snakeow, nie wali z explo.. znam teog monstera na wylot
spacyjka1
30-07-2007, 19:51
ktoś powiedział jakieś 4 miechy temu że jak do cipfrienda powie quest to mówi że musisz zdobyć lepsze eq i kasy trochę no to ja mam na rooku 7lvl nie expie to się logam i mówię do cipfrienda hi mam najlepsze eq (ofc bez żadnych ss, pd itp) i akurat 39gp przy sobie:
18:38 xXx [7]: hi
18:38 Cipfried: Hello, xXx! I will heal you if you are injured. Feel free to ask me for help.
18:38 xXx [7]: quest
18:38 Cipfried: Monsters are a constant threat. Learn to fight by hunting rabbits, deer and sheep. Then try to fight rats, bugs and perhaps
spiders.
i nic o quescie ale o co chodzi z perhaps spiders
- Prodigy -
30-07-2007, 20:01
ktoś powiedział jakieś 4 miechy temu że jak do cipfrienda powie quest to mówi że musisz zdobyć lepsze eq i kasy trochę no to ja mam na rooku 7lvl nie expie to się logam i mówię do cipfrienda hi mam najlepsze eq (ofc bez żadnych ss, pd itp) i akurat 39gp przy sobie:
18:38 xXx [7]: hi
18:38 Cipfried: Hello, xXx! I will heal you if you are injured. Feel free to ask me for help.
18:38 xXx [7]: quest
18:38 Cipfried: Monsters are a constant threat. Learn to fight by hunting rabbits, deer and sheep. Then try to fight rats, bugs and perhaps
spiders.
i nic o quescie ale o co chodzi z perhaps spiders
Perhaps spiders to w wolnym tłumaczeniu "Nie zaglądaj więcej na forum", choć zależnie od kontekstu może znaczyć też "Słowniki są do użytku publicznego". Sorry, nie jestem dobry z ang, niech mnie ktoś poprawi, jeśli się mylę.
Shinodin Barthez
30-07-2007, 20:49
Nie Prodigy masz całkowitą rację to zdanie dokładnie oznacza ,,nie wchodź więcej na forum tibia.pl''
Z jednej strony znajdują się ludzie utwierdzeni w przekonaniu, że spike sworda nie ma.. Ludzie po drugiej stronie twierdzą, że jest. Ja jestem pośrodku tego podziału. Zwyczajnie obojętny, nie lubię z góry zakładać, że coś jest pewne jesli nie mam co do tego 100 % pewności. Poza tym warto przypomnieć, że Tibia jest grą MMORPG co pozwala nam na szperanie w questach, emocjonujące zagadki. Może wydaje się to dziecinne, ale to właśnie rookgard stwarza ten ciekawy klimat. Więc jaki jest sens w rezygnowaniu z działań poszukiwawczych? Niech każdy robi to co lubi :)
Bredziox
08-08-2007, 15:53
Hmm moze boots of woterling czy jakos tak sa dostepne tylko na rooku
Raczej Spike Sworda nikt nie ma nawet sam Sunrise (może ma) kiedyś była inna Tibia to może inaczej było i teraz jest inaczej.
Podobno Spike raz na jakis czas znika z wyspy,a zdobyc go mozna osiagajac 60lvl ...niewiem czy to prawda ale duzo gracyz o tym tak sadzi B)
Varmoren
22-08-2007, 10:21
@up
Można go zniknąć :P Tzn stajewsz w jednym miejscu , potem w drugim , no i spika nie ma :)
Marcin24
22-08-2007, 14:47
Podobno Spike raz na jakis czas znika z wyspy,a zdobyc go mozna osiagajac 60lvl ...niewiem czy to prawda ale duzo gracyz o tym tak sadzi B)
Tak, 55 lvl, 60 lvl, 30 lvl, 100 lvl... Ile jeszcze tych lvli na zdobycie SSa?
Lostwind
22-08-2007, 17:26
Tych teorii jest już tyle, że naliczyć nie można... Sam próbowałem wiele z nich z zerowym skutkiem. A jak słyszę kolejną to zostaje tylko jedno - n/c :P
EothirSollutos
03-11-2007, 11:58
nie wiem czy znacie te opowieśc ze spike swordem i mino magiem ale to jest sciśle powiązane jeśli w obu miejscach jest teleport tooo :P pozostaje tylko odwieczne pytanie jak dostać sie do mino maga?? ;(
zacznijmy od tego że nawet jezeli odbalazla by takowe buty , weszla by na wyspe , to i tak sworda otaczaja plomienie umieszczone na kamieniach ! jak sie zniknie sworda to to przeciez widac bo plomienie przygasają ! no i co ? moze wziela sobie tego sworda z 2 sqm ? .... BUJDA !
Tibia6669
03-11-2007, 19:22
Nie wiem jak inni, ale ja tu widzę tylko ludzi pozamienianych w potwory z halloween
hmm...moim zdaniem na serio ten spike sword znika co jakis czas... Ale niejest do zdobycie, nawet jak ktos ba boots of waterwalking to i tak tam sa kamienie;/ conajwyzej mozna za cos go dostac, albo teleport nate guazy. trzeba miec tylko 2 chara naszykowanego i zabrac :D...
MasterDraghotan
04-11-2007, 02:16
Próbowałem raz zdobyć Spike'a takim sposobem jak legendarny Shadow Rex. Ustawiłem Szkielet Minotaura, Ciemne zwłoki Orka Spearmana, ded Trolla z kościami, czaszka, kości wilka, martwy pająk, zwykły martwy jeleń. Potem zostało pytanie: jak wywołać ogień na czaszce? Kolega mi mówił, że trzeba wylać Life Fluida. Wylałem i nic...
Dzień później idę se przez trolle, widze kościotrupy trolli i zauważyłem, że NIE ZNIKAJĄ!! (a zwykły ded trolla z kościami znika szybciutko).
To podniosło moje nadzieje na zdobycie Spike'a
A co Wy o tym sądzicie, czytelnicy? :cup:
Próbowałem raz zdobyć Spike'a takim sposobem jak legendarny Shadow Rex. Ustawiłem Szkielet Minotaura, Ciemne zwłoki Orka Spearmana, ded Trolla z kościami, czaszka, kości wilka, martwy pająk, zwykły martwy jeleń. Potem zostało pytanie: jak wywołać ogień na czaszce? Kolega mi mówił, że trzeba wylać Life Fluida. Wylałem i nic...
Dzień później idę se przez trolle, widze kościotrupy trolli i zauważyłem, że NIE ZNIKAJĄ!! (a zwykły ded trolla z kościami znika szybciutko).
Ja sadze ze to kolejny kit.
Manafluid na rooku? Haha troche ci sie pomieszalo kolego.
Hmm mając boots of waterwalking można byłoby sie tam dostac.
Ja sam kiedyś sprawiłem że sword of fury zniknoł....Zara daje ss.
http://c16.wrzuta.pl/wi2591/5a8fcd91000d2b8f46797236/spike?type=i&key=8F9l8T5Nu9&ft=f
Sam kiedys zzniknołem spike sworda...
Ta legenda to prawda !
@up
Brawo Nobla dla Ciebie trzeba dać.
@Master~
Może ktoś też to spróbował zrobić... A tak ogólnie nie wiem o co z tym chodzi, tą twoją opowieścią.
"LEGENDARNY SHADOW REX"
Legendarny to moze jest proszek kolorowy czy do białego ale ten shadow to jakis smieszny typ i nic wiecej XDDDDDDDDDD
Smerf'pallek
28-01-2008, 19:37
Wiemy że spike sword może zniknąć ale co dalej ??
nikssoon
10-03-2008, 00:07
Hmmm....Ktos napisal ze komnata mino maga jest polozona dokladnie pod spike swordem...to moz emiec cos wspolnego...nawet jesli ktos znajdzie klucz do mino maga...mino mag jest zbyt silny...to by sie wszyscy z rooka musieli na niego zucic zeby go zabic...
Hmmm...
Zastanawial sie ktos ze moze Spike Sword gdy znika to pojawia sie w innym miejscu?Moze w tym miejscu gdzie prowadzi TP u mino maga...
A moze odrazu tp u minomaga prowadzi na wysepke z spike swordem...
8o
@up
Komnata Mino Maga NIE jest położona pod SS.
Tp u Mino Maga, jak mówią książki, prowadzi do Mintwalin.
Nawet jakby prowadził na wysepkę to byś nie mógł wziąć SoFa bo naokoło niego są kamienie (pod ogniami), i byś nie mógł się wydostać.
Ludzie, zacznijcie trochę myśleć...
@down
Tylko mu odpowiedziałem -.-
Morderff
10-03-2008, 16:36
@up
Gdybyś śledził ten temat trochę dłużej to parę osób już po ,,myślało" i napisały to co Ty .
TP za minosem teoretycznie prowadzi do min ale jak czytałem w ksiązkach tp jest USZKODZONY i dlatego mag nie może się wydostać. tp prowadzi najprawdopodobniej tam gdzie znika SS po przejsciu przez odpowiednie pola. ale ja bardziej skłaniam się ku teorii że SS jest powiązany z oddzielnym questem i MM niema z nim nic wspólnego - ja mam swoją teorię - zamiat na groby trzeba uzyć odpowiedniego przedmiotu/ów na polach koło pochodni w jaskini orków po drodze do bear roomu użyć ich we właściwy i sposób zostaniesz przeteleportowany do SS i zastaniesz tp z powrotem - mozliwe ze dostaniesz też brass armor który wg. mnie jest najbardziej prawdopodobny do zdobycia
sory za błędy
Morderff
15-03-2008, 19:18
@up
Nie chce z góry krytykować, ale teorie nie poparte niczym są po prostu tutaj nie potrzebne i to co napisałeś, jest szczerze mówiąc głupie...
Zalgadis
15-03-2008, 23:11
Huh, ale ten temat aktualny...
@up
Nie chce z góry krytykować, ale teorie nie poparte niczym są po prostu tutaj nie potrzebne i to co napisałeś, jest szczerze mówiąc głupie...
to sam znajdź SS lub wymyśl coś ze zdobyciem spika co jest prawdą - 0 dowodów na cokolwiek - ze SS wiadomo tyle że jest na rooku i prowadzi no niego tp z czego to 2 niejest potwierdzone - weź więc nie gadaj że coś jest głupie bo cała legenda o SS to głównie teoria i domysły
tak wiec to co ty piszesz jest idiotyczne
Morderff
20-03-2008, 19:37
@up
SS już kiedyś znalazłem look do podpisu ;]
I pozatym nie denerwuj się bo dajesz teorie po prostu troszkę głupie nie poparte niczym, a teraz sam piszesz to znajdź jak jesteś taki mądry... omg ja nie mówie że znajde tylko teksty w stylu:
"po drodze do bear roomu użyć ich we właściwy i sposób zostaniesz przeteleportowany do SS i zastaniesz tp z powrotem - mozliwe ze dostaniesz też brass armor który wg. mnie jest najbardziej prawdopodobny do zdobycia"
A dowodów nie mam żadnych więc nie bawie się w bez sensowne teorie... któy Ty tu właśnie przedstawiasz...
Kamilek321
20-03-2008, 20:46
Brass armor wypadl kiedy skomus juz nie pamietam na rooku ze zwyklego minosa.A tam co pisze na tabliczce pzred SS jest napisane ze tylko poborzni moga zdobyc a wiec ja mysle ze jakies 1 lvl maja szanse go zdobyc ten miecz ale tez moze byc ze po jakims up'date bedzie mozna wejsc do mino maga bo bylo tez przypadki po ostatnim up'date a wiec mysle ze zostaje nam czekac :D:DMoze nawet ghoule na rooku beda otwarte a filmik z shadow rexem to FAKE bo zamiast says jest mowi.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.