Pokaż pełną wersje : Podejrzane, dziwne rzeczy lub miejsca na Rooku byc moze zwiazane z Questami
setny lvl na Rooku? O_o
noo, respect. ;P
a co do MinoMaga; wkurza mnie, że nie da się do niego dostać. >_<
Michaello
10-09-2006, 22:08
Mysle ze moze byc cos takiego jak Dwarf Quest na Rooku czy Quest z NPCem Norma, z jej pokojem, nagroda itp. Co o tym sadzicie?
heh a ja sadze, ze jesli by wypuscic mino maga na poziom zero, to moglby on zrobic nieliche zamieszanie :)
A ja sądzę że gdyby nie było takich userów jak wy to całe forum nie byloby tak zaśmiecone. Jak nie wiesz co napisać co się tyczy tematu to niepisz nic(Boże, ręce odpadaja przy takich ludziach).
Volan Rookstayer
11-09-2006, 15:18
heh a ja sadze, ze jesli by wypuscic mino maga na poziom zero, to moglby on zrobic nieliche zamieszanie :)
STOP IDIOT's ! Nie przyszło Ci do głowy (zresztą pewnie pustej), że w mino hell są schody mistrzu ? pozatym jest takie coś jak antyluring system (czy jakoś tak)
I po co ten post ???
Mysle ze moze byc cos takiego jak Dwarf Quest na Rooku czy Quest z NPCem Norma, z jej pokojem, nagroda itp. Co o tym sadzicie?
Też myślę, że to jest związane z tym albo z tym. Jeśli chodzi o dwarf; ich nie ma na rooku. Chyba chodziło ci o te drzewo :) A z tym pokojem : Może pokój za kartkami jest zmyłką, żeby gracze nie domyślali się że chodzi o Normę ... Wkońcu jest podobny pokój w Kazz gdzie jest tylko łóżko i skrzynka (jest tam quest na keya do więzienia w Kazz <więcej nie powiem, bo obowiązuje qs>)
Michaello
11-09-2006, 16:54
@up
Masz racje, chodzilo mi o Dwarf tree.
Valeridore
14-09-2006, 16:05
Widzieliście taką wyspekę z Spike Swordem niedaleko wierzy trolli? Kiedyś, pamiętam, ludzie mówili że tylko wybraniec ma ten spike sword. Wybraniec ów bedzie mógł przejść przez wodę i ogień a one im nic nie zrobią. Wtedy będzie mógł wziąść SSa. Ponoć nie będzie mógł wyjść na mainland gdyż ma pomagać slabszym. Jakos tak to bylo
Bajeczna historyjka ale jakos mi sie w to wierzyc niechce...8o
@up
Ale może inni uwierzą... Pozatym wątpie żeby kto kolwiek w to uwierzył. Nie potrzebny mój i Twój post. Sry za offtopica :D
arreczka
14-09-2006, 19:04
jka myslicie czy ten spike sword jets tylko do wygladu czy mozna go zdobyc na mojim servie sa gloski ze niby ktos go mial (bo znal gm) jka ja sie pytalam gm to nic mi nie pisze tylko ":)"
arreczka
14-09-2006, 19:08
sry za tego posta ale dopiero teraz przeczytalam to co jest up wiec albo bardzo ladnie umiesz zmienic grafike albo nie wiemy o jakims 100 lvl na rooku
@up
Jak nie wiemy... Sunrise ma 100 level... Wiem bo sam z nim często gadam... Pozatym twój opis doprowadził mnie do atakau śmiechu takiego, że prawie z krzesła spadałem...
"bogini rokardu " nadchodze
Muahahaha
PS. Posty się edytuje...
Książki są, bo niektórzy lubią czytać historyjki itp. A CipSoft się wysilił wymyślając je...
Dead humany się czesto zdarzają, takie nienazwane nierozkładające się ciała.
Moim zdaniem coś takiego jak spike sword i walka z ghoulem niedaleko katana room to fikcja (w ten sposób może CipSoft chce zachować Rookstayerów)
bo wiem, że nie wszyscy by zostali na n00blandzie, gdyby nie kilka tajemnic...
Lol, ostatnio znalazłem banana, wiem że to quest, ale nie chce mi się wymieniać go na studded shield (gówno do treningów). Chyba go zachowam i kiedyś zjem :D
Mam pytanko panie mastah czy pan rozroznia moze noob od newbie? Ja nazwal bym raczej (gdybym mial byc zlosliwy) newbielandem wkoncu wyspa nowych prawda? Cipsoftowi niezalezy wcale na rookstayerach, a nawet sa zatym zeby ich niebylo! Wkoncu ta wyspa jest poto aby sie nauczyc grac.
Jezeli sie myle olsnij mnie ktos -.^
Edit:
Down
Dobra, jeden z nielicznych update ktore mialo jakies korzysci na rooku -.- . Wdodatku poco Ci taki addon? Zeby poszpanowac? Ja wolalbym gdyby na rooka wprowadzili nowe tereny, potworki i cos dla facc wreszcie...
Alessandro Del Piero
21-09-2006, 12:35
@up
A według mnie CIPom jest obojętne czy są Rookstayerzy czy też nie, byleby tylko kupili PACCa dlatego wprowadzili quest na addony na Rooku (bo kto normalny zbierze na Rooku 100 mino leather? ^^)
Albo dla zagadki na północny-zachód Rooku są kamienie a między nimi mały kamień z szkieletem wilka ...
Michaello
19-10-2006, 20:44
@Up
O tym kazdy juz dawno wiedzial...
Ja go tam zawsze widze, nikt go nie wyrzuca do wody, tylko zdejmuje z kamienia... To troche dziwne... Ten szkielet tez nigdy nie znika i wazy nieco mniej...
Wielu z was się myli, ale ja wiem swoje Cip soft nie usunął starych qeustow to nie fake co wam tutaj przedstawie Sunrise Master of Rookgard
http://i76.photobucket.com/albums/j38/idal65/sno9.jpg
:baby:
Antykwaczor_z_Calmery
29-12-2006, 07:03
Wielu z was się myli, ale ja wiem swoje Cip soft nie usunął starych qeustow to nie fake co wam tutaj przedstawie Sunrise Master of Rookgard
http://i76.photobucket.com/albums/j38/idal65/sno9.jpg
:baby:I dlatego odświeżyłeś ten cholerny (za przeproszeniem) temat, żeby dać nam takie badziewie? żal.br
Sir Radzio Angelus
29-12-2006, 09:53
żal.br
jak robisz fake to pamiętaj, że potwór, gdy atakuje, zawsze ustawia się pyskiem w stronę gracza, nigdy plecami ...
@up
a jak ucieka to tyle hmmm?
Ten mino mag go nie atakował.MM atakuje tylko z dystansu.
Wkurzyła mnie ta afera!Spróbuje napisać E - maila do Cipow.
Kiedy sie dowiem edytne posta i napisze co mi napisali.
edit] W przetłumaczeniu "szukaj, szukaj, a być może znajdziesz...
mam problem czy na roku ist nieje depo bo gosciu mi muwił ze ma w depo 2 k ???
Pewnie mu chodziło o postać depo czyli drugi char który przechowuje kaseB)
Maciekwo
30-12-2006, 21:07
Torn book. Może z jakimś qestem jest to związane?? Nie wiem. To jest taka książka. Jest o niej założony tema na forum. A tak w ogule jak ktoś wie po co to (torn book) jest niech pisze.;(
Nocny_Mysliwy
30-12-2006, 23:53
Witam, coś słyszałem, że jakiś Orc robi klucze do pokoju z Mino Magiem i można się do niego dostać. Wiem to od mojego kolegi, nie wiem czy to na 100%. Jeżeli taki post już był, to sory:evul:
Raczej twój kolega wkręca ci kity.
Bo nie wydaje mi sie że jakiś orc wyrabia klucze do tego pokoju.
A zresztą jaki to orc blind ??
Nocny_Mysliwy
31-12-2006, 13:41
Dobra, mniejsza, lecz ktoś pisał na tym forum, że na własne oczy widziałem MAgic Light Wand czy coś takiego na rooku. Kolesiówa mówiła, że była w tym pokoju, i w jednej ze skrzyń była ta różdżka na światło. Poza tym trzeba jakiś niebieski klucz, żeby dostać się do teleportu koło Mino Maga. Spróbuje rozwiązać tą zagadkę. Pozdro
Shinodin Barthez
31-12-2006, 13:50
Człowieku ta różdżka wypada z shenga weź się opanuj -.-
Niebieski klucz?? Myślałem że różowy -.-
heh. MLW wypada z Apprentice Sheng, nowego bossa minosów. To już nic nadzwyczajnego :P
A o niebieskim klczu pierwszy słysze :P. Chyba wkręca ci kit.
Edit:
Łełe. Gugu smutne.Shinodin pierwszy.Shinodin be!
xD
Shinodin Barthez
31-12-2006, 13:55
denerwują mnie tacy ludzie co wierzą we wszystko co im powie wyższy lvl ...ehhh:]
MLW to rzadna nowosc:p .Ma go juz sporo osob(no moze nie tak sporo:) )ale widzialem goscia ktory mial.Mowie do niego buy i offer a on na to 50 k8o 8o 8o .Wiem ze to rare na rooku, ale chyba za drogo:baby: .Powiedzcie czy kupic od niego, jesli tak to musze wziasc cala moja kase z 4 rokstayerow:( .
Antykwaczor_z_Calmery
31-12-2006, 15:12
MLW to rzadna nowosc:p .Ma go juz sporo osob(no moze nie tak sporo:) )ale widzialem goscia ktory mial.Mowie do niego buy i offer a on na to 50 k8o 8o 8o .Wiem ze to rare na rooku, ale chyba za drogo:baby: .Powiedzcie czy kupic od niego, jesli tak to musze wziasc cala moja kase z 4 rokstayerow:( .Najlepiej to kup korepetycje z polskiego...
@down
Bo nieraz ludzie tak piszą, że wychodzą podteksty, i nie mozna zrozumieć, o co chodzi.
up@
daruj se takie uwagi
-_- nie kazdy musi miec leb jak sklep i pisac wrecz "idealnie" tj bez zadnych bledow ort.
nie wiem co sie tak czepiacie wiary ktora robi bledy nikt nie jest perfect :baby: ;)
Fylslenyox
07-01-2007, 19:57
Ostatnio zeszłem sobie na szkielety... i patrze ksiazka a w niej:
"taka arash ouk karak minotaur
batash feruk out taka
minotaur karakim kiskesh
ORC BUTA BANA
BUTA BANA"
hyHY nie wiem czy to jakas wskazowka czy tylko urozmaicenie:)
Marcin24
07-01-2007, 20:41
@up
To tylko coś w "orcowemu". Raczej w niczym nie pomoże.
Speed'Rookstayer
07-01-2007, 22:25
Według mnie Spike jest dostępny na Rooku! Ale cytuje"Tylko pokorni mogą dotknąć Miecz Furii". I nie chodzi mi o pokorność typu:
a)Wrzuć wszystkie itemy do wody,
b)przynieś Tomowi 100 ratów albo pomagaj innym,
Chodzi tu raczej o coś typu, zaufaniaj jakiemuś NPC, ja postanawiam węszyć na FACC oraz na Mainie, ale czy ktoś by mógł sprawdzić PACC arenę na Rooku?
Doceniam wypowiedz Pana Klocka sprzed Roku, o tym że tylko parę osób chce coś odkryć a reszta ich krytykuje.
@up
To tylko coś w "orcowemu". Raczej w niczym nie pomoże.
Może sam ktoś to napisał?
Fylslenyox
08-01-2007, 15:56
eee... nie bo sam cos probowalem napisac i sie nie dalo:] Aha jeszcze jeszcze jedno wiecie co mozna zrobic z tym woolfem 100oz.?? Wczoraj se go schowalem do plecaka i nic.:baby:
PS. W tej ksiazce było jeszcze cos napisane MINOTAUR...;) :)
Pan Klocek
08-01-2007, 15:59
To jest jezyk orkow.... bylo o tym pisane wiele razy np w temacie o Slepym Orku, ale przeciez ten przycisk "szukaj" zabija, lamie palce powoduje gradobicia, trzesienia ziemi i bol jader wiec ciezko go wcisnac.
Fylslenyox
08-01-2007, 16:02
To jest jezyk orkow.... bylo o tym pisane wiele razy np w temacie o Slepym Orku, ale przeciez ten przycisk "szukaj" zabija, lamie palce powoduje gradobicia, trzesienia ziemi i bol jader wiec ciezko go wcisnac.
To do mnie było??X(
Fpitolony w sprawe
08-01-2007, 16:14
Z cala pewnoscia -.-. Znowu jest walina naabkow ktorzy mysla ze odkryli cos nowego... Mam nadzieje ze to minie jak poprzednim razem...
Byc morze ten Spike sword nie jest nawet powiazany z rookiem byc moze i kiedys dawno temu byl na niego qest ale i to raczej wydaje sie byc absurdalne.
Raczej nie da sie wziac miecza do ktorego (nawet gdybys znalazł sie na tej wyspie) dostepu broniom fire fieldy i kamienie
Nudzi sie wam gra rooksteyerami i zakładacie takie tematy rzebyscie mieli co do robotyX(
@up
A teraz idz przeszukaj forum i sie dowiedz z wywiadow ze CipSoft nie usuwa questow tylko co najwyzej je utrudnia.
A quest na spike'a byl.
O! W profilu jest twoj wiek, skad ja go znalem?
Lepiej rzebys zlapal slownik i poczytal.
Buahahha jaki dzieciak, fajne masz chary i wyobraznie..
To do mnie było??X(
Nie wiem, ale chyba do nas dwojga.
@Topic
Hmm... Chyba już wszyscy piszą o czymś innym.
@up
A teraz idz przeszukaj forum i sie dowiedz z wywiadow ze CipSoft nie usuwa questow tylko co najwyzej je utrudnia.
A quest na spike'a byl.
O! W profilu jest twoj wiek, skad ja go znalem?
Lepiej rzebys zlapal slownik i poczytal.
Buahahha jaki dzieciak, fajne masz chary i wyobraznie..
Potwierdzam CipSoft nie usywa a jak cos chce z nimi robic to je utrudnia
Treasure of Captain Iglue
To jest napisane w liście na salmon quest, nie zastanawia was kim w ogóle był ten kapitan? Albo Skąd się wział, albo skąd w takim chodźby odludziu wzieły się kamienne mury??
kubitron
11-01-2007, 16:14
Z kad wziasc Sandals i czemu duzo ludzi je nosi przeciez maja 0 obrony
Rookstayer-Holm's
13-01-2007, 11:16
1.Słyszałem kiedyś o Soft Boots na rooku na tym samym quescie co spike sword (jesli to jest quest) była taka zagadka od GM, że Soft Boots należy szukać na początku gry było to powiedziane około 3 lat temu!
2.Odkrycie zagadki (jesli ona istnieje) może należy poszukać w tunelach na carlin quest gdzie jest dużo miejsc do odkopania kilofem.
A ostatnio oglądam se filmiki na Tibiacam i patrze a to Sunrise popieprza po mintwallin (dobrze napisałem??).Aż mnie to ździwiło aż wszedłem na statystyki Tibi. Sunrise no-voc .A na filmiku było jak on spieprzył im ( filmik był z perspektywy goniącego gracza).
zkomętujcie to , czy aby Sunrise odkrył tp do mintwallin? Bo przecież jakimś tp posiłki z mintwallin musiały przyjśc do minohell co nie ?
A ostatnio oglądam se filmiki na Tibiacam i patrze a to Sunrise popieprza po mintwallin (dobrze napisałem??).Aż mnie to ździwiło aż wszedłem na statystyki Tibi. Sunrise no-voc .A na filmiku było jak on spieprzył im ( filmik był z perspektywy goniącego gracza).
zkomętujcie to , czy aby Sunrise odkrył tp do mintwallin? Bo przecież jakimś tp posiłki z mintwallin musiały przyjśc do minohell co nie ?
Ciekawe Slyszalem to tez ale tylko ze odnalazł tp
Rookstayer-Holm's
13-01-2007, 14:49
Pytałem sie wszedzi i dowiedzialem sie nowych rzeczy:
1.Quest z Mino Magiem istnail toz byl kiedys klucz ktory otwieral te drzwi do mino maga, nie trzeba bylo go zabijac tylko biedz do teleportu a teleport prowadzil do miasta mino gdzie byl ten mino General cos, trzeba bylo go zabic a on mial w sobie klucz otwierajacy dzrwi do teleportu ktory prowdzil do dziwnego pokoju ze skrzynio z boot's cos tam ktorymi mozna bylo przejsc po wodzie (wygladaly tak samo jak soft boots) , do wysepki ze spike swordem na ktorej byl teleport i telepertowal cie do NPC Williego. ;)
2. Widzialem nawet gdzies screeny jak ktos stoi na tej wysepce z tymi butami i spike swordem, z pewnoscia docieklem do tego ze to nie byl OTS.
3. Quest byl dostepny na tibi 7.2-7.4 pozniej Cipsoft usuneli ten quest poniewaz zostawali Rookstayerzy ktorych Cipsoft nie lubi poniewaz zabieraja miejsce expowisk mniejszym lvlom 1-8lvl !!
@up
ja też widziałem te screeny a podobno mają jeszcze 2 osoby boots of watel walking :P
Marcin24
13-01-2007, 16:02
@up 2up
Zamieśćcie Screeny (tylko nie z jakiegoś OTS'a ani TS)
Pan Klocek
13-01-2007, 17:36
Pytałem sie wszedzi i dowiedzialem sie nowych rzeczy:
2. Widzialem nawet gdzies screeny jak ktos stoi na tej wysepce z tymi butami i spike swordem, z pewnoscia docieklem do tego ze to nie byl OTS.
3. Quest byl dostepny na tibi 7.2-7.4 pozniej Cipsoft usuneli ten quest poniewaz zostawali Rookstayerzy ktorych Cipsoft nie lubi poniewaz zabieraja miejsce expowisk mniejszym lvlom 1-8lvl !!
Gram w Tibie od tibi 7.2 i nie bylo czegos takiego jak quest z mino magiem. a owe zdjecie z butami i Sword of Fury bylo w tibianews jako zdjecie dnia. Jak wiadomo nie sa tam umieszczane tylko prawdziwe zdjecia. Rowiez zdjecia z test servera lub np zabawy GODow i GMow... wiec daroj sobie te rady..
Przeczytanie całego tematu zajęło mi ze 2h ;)
Wpadłem na kilka interesujących koncepcji wynikających ze zmęczenia, należy więc wziąć pod uwagę, że ten post ma charakter mocno denny ;)
Np ciekawe co się stanie jak zbierzemy więcej jak kilka ciał tego wilka co ma 100oz... a może CIPy zrobiły to tak, aby to wyglądało jakby mu te orki coś wycięły?:Ork:
Zacznę je zbierać może, to się czegoś dowiemy...
A jak nie to się je opchnie Nupkowi;p
Mam też inny koncept...
Anuż to jest quest (NIE QEST) (MM) z maina??? Może na mainie jest lub był/będzie jakiś tp tam??? Drzwi ofkoz nie do otworzenia ;)
Bo tak to by różne 150 :sword:nasze rokowe:Ork: by zabijały, a 200:mag: chodziły z :berserk:,:lucznik: na roku ;(
i by można było pozdrowić przez ścianę kumpli z roka, bsem poszpanować i 100 spikami, ew zrobić mały pokaz walki pvp i pokazać co ue robi z Minomagiem Niepokonanym;p
Witam
Nie wiem jak dostac sie do MM ale nie mozecie odrazu odrzucac tego co ta osoba napisala
[QUOTE=Nocny_Mysliwy;1164168]Witam, coś słyszałem, że jakiś Orc robi klucze do pokoju z Mino Magiem i można się do niego dostać...QUOTE]
Nie wiem czy rzeczywiscie jakis orc robi klucze, ale kilka dni temu pewien gracz z Meksyku (podam nick jesli bedziecie chcieli) pisal na trade buy all piece of iron each 100 gp. Ma on 22 lvl i nie ma zamiaru wyjsc z rooka, zapytalem sie go po co mu te itemy na poczatku nie chcial powiedziec dopiero jak mu powiedzialem gdzie ich szukac napisal ze trzeba ich zebrac chyba 100 (nie jestem pewny ile) i wtedy jakis NPC wymieni je na klucz. Wiec moze ta teoria ze Orc robi klucze jest dobra trzeba mu zaniesc material z ktorego moze go zrobic ale jak sie z nim dogadac tego nie wiem. Sam tej osobie pomagalem zbierac te pieces of iron, nie wiem ile ich juz ma ja mu dostarczylem tylko 2.
P.S. To jest moj pierwszy wpis wiec badzcie wyrozumiali
Witam
Nie wiem jak dostac sie do MM ale nie mozecie odrazu odrzucac tego co ta osoba napisala
[QUOTE=Nocny_Mysliwy;1164168]Witam, coś słyszałem, że jakiś Orc robi klucze do pokoju z Mino Magiem i można się do niego dostać...QUOTE]
Nie wiem czy rzeczywiscie jakis orc robi klucze, ale kilka dni temu pewien gracz z Meksyku (podam nick jesli bedziecie chcieli) pisal na trade buy all piece of iron each 100 gp. Ma on 22 lvl i nie ma zamiaru wyjsc z rooka, zapytalem sie go po co mu te itemy na poczatku nie chcial powiedziec dopiero jak mu powiedzialem gdzie ich szukac napisal ze trzeba ich zebrac chyba 100 (nie jestem pewny ile) i wtedy jakis NPC wymieni je na klucz. Wiec moze ta teoria ze Orc robi klucze jest dobra trzeba mu zaniesc material z ktorego moze go zrobic ale jak sie z nim dogadac tego nie wiem. Sam tej osobie pomagalem zbierac te pieces of iron, nie wiem ile ich juz ma ja mu dostarczylem tylko 2.
P.S. To jest moj pierwszy wpis wiec badzcie wyrozumiali
Powodzenia moze sie uda xd
kubitron
15-01-2007, 09:05
Nadal nikt nieodpowiedział na moje pytanie dlaczego wielu ludzi nosi sandaly a nie leather boots i z kad mozna je dostac
Pan Klocek
15-01-2007, 11:16
Do mino-maga morzna sie teraz dostac a wlasciwie to minomag sie respi w minohell ale oczywiscie nie jest on zwiasany z rzadnym qlestem. Jego resp jest nie regolarny .
@RaZoReq
Jak twojm zdaniem ten Sunricse morze hodzic po mjescie minosuf i wracac sobie ra roka zastanuf sie co piszesz czleku.
Dziecko naucz sie pisac, albo opusc to miejsce bo widocznei nie dorosles jeszcze do tego forum. Co ty za brednie wypisujesz? Mino mag tam sie respi jako zwykly potwor bo taki wlasnei jest. Ty raczej mowisz o Shengu, czytanie ze zrozumieniem sie klania, jak juz czytasz czyjes posty to analizuj je dobrze? Czytaj kilka razy az te 2 neutrony co masz w czaszce sie spotkaja i zrozumiesz.
Stop DN! Trolls deserveas to DIE!
@kubitron
Nikt Ci nie odpowiedzial bo zadajesz debilne pytania w nieodpowiednim miejscu. Use the power of SZUKAJ button.......
Za takie pytania sa punkty karne.
Duch Guardi
22-01-2007, 23:10
Czytam ten temat i widze że dużo ludzi pisze coś o boots of water walking i o tym że dzięki nim można dojść na wysepkę na której jest spike sword. Wszyscy wypisują bzdury że można go wziąć ale nikt nie wspomniał o tym że spike sword otaczają głazy na których jest ogień po których przejść się nie da
więc z tym wiązać się kolejny mit...
ale nikt nie wspomniał o tym że spike sword otaczają głazy na których jest ogień po których przejść się nie da
Oj, już dużo osób o tym wspomniało (gdybyś dokładnie czytał posty).
Machrumczas
28-01-2007, 23:06
W jednym poście było:
"1.Słyszałem kiedyś o Soft Boots na rooku na tym samym quescie co spike sword (jesli to jest quest) była taka zagadka od GM, że Soft Boots należy szukać na początku gry było to powiedziane około 3 lat temu!
2.Odkrycie zagadki (jesli ona istnieje) może należy poszukać w tunelach na carlin quest gdzie jest dużo miejsc do odkopania kilofem."
Na początku gry, to może być w świątyni u Cipfrieda. To są tylko przypuszczenia:( .
@up
Taa... Jak już to boots of waterwalking bo na co soft >.<
Trzeba kombinować jak SoF zniknie, gdzieś w tamtych rejonach gdzie sie to robi, bo napewno bez przyczyny tak nie jest...
jedrolek
07-07-2007, 12:44
Kiedyś na mapach Rooka było zapisane że NPC Dixi pracuje razem z innym NPC nie pamiętam już jakim. Tylko, że jest problem ja nigdy nie widziałem tego drugiego NPC może on jest związany z którąś zagadką. A już mam NPC miał na imię Veroth!! Jak mogą pracować na zmiane, skoro raz juz robiłem test stałem moim charem u Dixi 24 godziny na dobę oczywiście na zmianę z kolegą żeby był czas sie kimnąć :p. I co? Wogóle nie było Verotha. Chyba nikt mi nie chce powiedzieć że łazi po mieście tam gdzie nikogo nie ma -.-. Dobra może ktoś ukradł Spike Sword Dalheimowi gdzieś sie dowiedziałem że to ktoś kto ze złem czynil dobro. No pomyślcie wytęrzcie mózgi to może być.... Cipfried? Jeśli tak to:
Cipfried jest obrońcą Spike Sworda, Veroth żucił pracę może po to żeby poszukiwać Spike Sworda. A może poszukując poprostu, umarł spowodu iż rzucając pracę był zwykłym człowiekiem i to on jest tym zmarłym człowiekiem na kamieniu w Pacc Area?Chodzi o te miejsce z podwójnym respem skeletów. Kometujcie.
Kolejny zorientowany... po pierwsze to on miał na imię VENDOR. A teraz odwiedź sobie stronę www.translate.pl, wpisz Vendor i poproś o przetłumaczenie na polski.
Ojć... przepraszam... za dużo zachodu. To po prostu wejdź w ten link:
http://www.translate.pl/odp.php4?direction=1&word=vendor
I co ci wyszło? O kurcze! Vendor to po angielsku sprzedawca. Przyjmij więc do wiadomości, że tibia.pl popełniła błąd (który był już wytykany wieeeele razy, ale coś nasz ukochany portal nie kwapi się do poprawki :P). Nie ma żadnego Vendora.
The End
Nie wiem czy to bylo, ale nie che mi sie czytac:P
Jezeli ktos posiada pacc'a i wychodzi z mostu expic powinien zauwarzyc takzwane: "spalone drzewo" w ksiazkach w bibliotece czytalem cos, ze jezeli sie go dotknie to otworzy sie jakas dziura czy cos.
Rowzniez w biblii czytalem o zielonych stworach z lukiem na Rooku... mmm... czyzby Elfy?
Marcin24
07-07-2007, 13:17
Nie wiem czy to bylo, ale nie che mi sie czytac:P
Jezeli ktos posiada pacc'a i wychodzi z mostu expic powinien zauwarzyc takzwane: "spalone drzewo" w ksiazkach w bibliotece czytalem cos, ze jezeli sie go dotknie to otworzy sie jakas dziura czy cos.
Rowzniez w biblii czytalem o zielonych stworach z lukiem na Rooku... mmm... czyzby Elfy?
Weź wklej tu te teksty z książek, jeśli to nie problem.
Wiec coz, ostatnio nie mam zbytnio czasu na gre...
ale postaram sie, prosze o czas:)
elfy nie są zielone -.- orce są zielone ale czy ktoś widzał orca z łukiem??
ja tylko jednego blind orca
z zielonych stworków tylko dworci używają łuku. Ale nigdy nie widziałem książki na rooku z treścią o spalonym drzewie, a zielone istoty... ump.
Spike sword zdobyty wiadomo przez kogo: Shadow rex
Zrobiłe nawet filmik :p
Spike sword zdobyty wiadomo przez kogo: Shadow rex
Zrobiłe nawet filmik :p
Zaraz ja cię zdobędę, ale jak wpadniesz w moje ręce to zatłukę -.-
weź idź stąd alfonsie, błagam
ludzie sorry, ale poniosły mnie nerwy.
ILE RAZY JESZCZE BĘDZIEMY POWTARZAĆ, ŻE TAMTEN FILMIK TO Z OTS'a?
Nie każdy to może wiedziec..
To tak dla przypomnienia
NIE KAŻDY KTO OD RAZU PO WEJŚCIU NA FORUM NIE CZYTA TEMATÓW/POSTÓW W TEMACIE, W KTÓRYM MA ZAMIAR SIĘ WYPOWIEDZIEĆ, TYLKO PISZE KOLEJNY DURNY/IDIOTYCZNY/ŻAŁOSNY POST DENERWUJĄC INNYCH UŻYTKOWNIKÓW!
<wściekły>
Zamknij się!
Nie każdy to może wiedziec..
To tak dla przypomnienia
Zaraz ja cię zdobędę, ale jak wpadniesz w moje ręce to zatłukę -.-
weź idź stąd alfonsie, błagam
<wściekły>
Zgadzam sie z tobą jakiś noobek zrobił se filmik na otesie z spike sword a jest taka postac w TEJ tibi i gadają aaaaaa! on zdobył spike sword!!
Grzesiek.92
10-07-2007, 20:35
Wymiencie jakies dziwne rzeczy lub miejsca a nawet sytuacje ktore wydaja wam sie podejrzane a byc moze zwiazane z jakiemis questami. Ja na przyklad sie dziwie do czego sluza wszystkie ksiazki u seymua w bibliotece albo dlaczego na paac area w jaskini z pajakami sa ciala ratów (?) skoro ich tam nie ma nigdy zywych (?)albo co robi cialo humana w jaskini prowadzacej z mista do lasu tam gdzie sa trole... (?)
a ja slyszalem ze na rooku jest cialo smoko:) moze faktycznie po to by dodalo klimatu albo przestraszylo graczy ale mimo wszystko mi sie wydaje ze cialo tak silnego potwora na rooku cos jednak oznacza:)
@UP
Bo jest. To jest część questa.
Jest ono częściowo powiązane z tajemnicami, bo jeden z bohaterów w Trzech Grobach, właśnie tego smoka zabił, ale to raczej nie ma znaczenia.
Corniszonek
11-07-2007, 09:56
Przecież pająki muszą co jeść [ale żeby szczury?]
Mnie zastanawiają tylko: Wilk w Kręgu, Płonące Ciało na pacc area dzwignia u toma, i oczywiście Ghul MM
@up
Wilk po srodku okregu:
Widac ze orki oddawali go w ofierze swoimu bozkowi.
A mnie ciekawi dziura przykryta stalagmitami po drodze do Mino Hell
Gdyby nie bylo tam tych stalagmitow dziura prowadzila by prosto do Mino Mage'a 8o
Ludzie wy nei widzieliscie Sword of fury quest latwo zdobyc spike sword ja go naprzyklad mam :cup: Nick "Shadow Rex" jesli nie wierzycie wejdzcie na www.youtube.com i wpiszcie Sword of Fury Quest mozna go zdobyc [w filmiku jest przyspieszona walka z mino magiem, naprawde walczylem 30min.]
:):p
Ten filmik nie jest z Ots'a X( X( :evul: Nie Rozumiecie Tego !!! Poprostu Przyspieszylem Walke z Mino Magiem Wejdz Na Tibia.com i Zobacz Ze Jest Shadow Rex a tak wogole to na otsie nie ma tych nowych outfiutów .. !!
a tak wogole to ja mam !!SPOLSZCZENIE DO TIBII!! i dlatego niektóre zeczy sa po polsku ! X( X( X( X( X(
@up
Gratuluję inteligencji. Po pierwsze nie jesteś owym rexem (rex, do nogi) ponieważ on podobno wyrzucił go do wody (-.-) przez takich ludzi którzy prosili go o pokazanie -.-
ops, karmienie trolla :confused:
Marcin24
13-07-2007, 21:13
a tak wogole to ja mam !!SPOLSZCZENIE DO TIBII!!
Spokojnie, policz do dziesięciu, nie rób gwałtownych ruchów...
P.S. Daj linka do tego spolszczenia ,bo by mi się przydało <Coś czuje, że tego linka, to on zgubił lub zapomniał>
Spokojnie, policz do dziesięciu, nie rób gwałtownych ruchów...
P.S. Daj linka do tego spolszczenia ,bo by mi się przydało <Coś czuje, że tego linka, to on zgubił lub zapomniał>
Idz na www.tibia.org.pl
potem szukaj:
Klient Tibia 8.0 TORG Edition
i sciagaj :)
Oto jakies tam funkcje(nie legalne wszystkie, lacznie ze spolszczeniem, gdyz nie wolno nic zmieniac w kliencie tibi gdyz jest to wlasnosc Cipp :P).
"Modyfikacje:
- Klient jest po polsku (by Areczek & Kubik)
- MC (by bikstopa)
- Light Hack (by bikstopa)
- Wykrywacz Rybek (by Gniew Mroku)
- Przezroczyste Drzewka (by miro369)
Klient instaluje sie identycznie jak zwykla Tibia (instalator jest po polsku).
Przypominam tez‚ ze wszyscy‚ ktorzy z jakich powodow nie chca sciagac calego klienta a wola pojedyncze modyfikacje znajda je w naszym Downloadzie."
Flaorath
14-07-2007, 01:38
Każdy kto publikuje film o tym że zdobył spike sworda lub zabił Mino maga wiadomo że mija się z prawdą. Myślę że prawdziwy gracz który by tego dokonał - możliwe - pochwalił by się tym ale wątpię że publikował by film na którym krok po kroku pokazane jest jak tego dokonać i tym samym jego wyczyn stał by się NICZYM.
mamut200
14-07-2007, 09:29
Nie mozliwe zeby w tibi istniał jakis wybraniec moim zdaniem ten MM spike sword ghoul zamknięte pokoje itd. są po prostu dla upiększenia rookaX(
Scobel bez reklam proszę tym bardziej o nielegalnym podrobieniu tibii, która jak sam mówiłeś jest własnością Cip xD
Pokelance
14-07-2007, 12:37
Mam pewne przypuszczenia na temat SoF
Mianowicie kiedy znika jest przenoszony do pokoju z mino magiem do skrzynki questowej a przy drzwiach do których wszyscy mówią o kluczu może tak naprawdę jest bramka lvl ?? bo w książce pisze ze mm zamkną sie w swojej komnacie i kazał nikomu nie przeszakadzac oraz ze żaden klucz nie może otworzyć tego pokoju
YOziom123
14-07-2007, 12:45
Ludzie wy nei widzieliscie Sword of fury quest latwo zdobyc spike sword ja go naprzyklad mam :cup: Nick "Shadow Rex" jesli nie wierzycie wejdzcie na www.youtube.com i wpiszcie Sword of Fury Quest mozna go zdobyc [w filmiku jest przyspieszona walka z mino magiem, naprawde walczylem 30min.]
:):p
TaaaaaaaaaaX(X(X(
To jest OTS( Open Tibia Serwer).
Dowód :
1.Gdy ten ,,twój'' shadow rex cokolwiek mówi zamiast ,,Shadow rex says'' jest
,,Shadow res mowi''.
2. Od kiedy na minohell jest wilk??X(X(
TaaaaaaaaaaX(X(X(
To jest OTS( Open Tibia Serwer).
Dowód :
1.Gdy ten ,,twój'' shadow rex cokolwiek mówi zamiast ,,Shadow rex says'' jest
,,Shadow res mowi''.
2. Od kiedy na minohell jest wilk??X(X(
Wilk na minohell jest od zawsze... :baby:
Mam pewne przypuszczenia na temat SoF
Mianowicie kiedy znika jest przenoszony do pokoju z mino magiem do skrzynki questowej a przy drzwiach do których wszyscy mówią o kluczu może tak naprawdę jest bramka lvl ??
bramka lvlowa wyglada inaczej:/
a poza tym jaki lvl miałby tam być???
największy na roku to 100, a jeszcze nikomu nie udało się tam wejść
bo w książce pisze ze mm zamkną sie w swojej komnacie i kazał nikomu nie przeszakadzac oraz ze żaden klucz nie może otworzyć tego pokoju
gdzieś jeszcze (tak mi sie wydaje) pisało, że te drzwi zostały zamknięte za pomocą magii i tylko magia może je otworzyć, więc to raczej odpada:/
pozdro :]
mhm a moze wam podpowie ten filmik http://video.google.pl/videoplay?docid=-4496439318122015809&q=SPike+sword&total=61&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=4......zastanawiam sie czy to nie ots ale postac jest na rl i ma comenta ze wykonał spike sword quest...czyzby prawda:confused:
Marcin24
14-07-2007, 22:36
mhm a moze wam podpowie ten filmik http://video.google.pl/videoplay?docid=-4496439318122015809&q=SPike+sword&total=61&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=4 ......zastanawiam sie czy to nie ots ale postac jest na rl i ma comenta ze wykonał spike sword quest...czyzby prawda:confused:
Jak to przeczytałem to dosłownie je**** głową o ścianę. Przez ciebie mam wakacje z głowy... dosłownie.
mhm a moze wam podpowie ten filmik http://video.google.pl/videoplay?docid=-4496439318122015809&q=SPike+sword&total=61&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=4......zastanawiam sie czy to nie ots ale postac jest na rl i ma comenta ze wykonał spike sword quest...czyzby prawda:confused:
No ja pier****. Ludzie mówią, że to zwierzęta są głupie. Spójrzcie tylko na Vakama. Przecież i przysłowiowy "Burek" by się zakopał po zobaczeniu czegoś takiego.
Co do Shadow Rexa. Jakoś nigdy nie widziałem, żeby się wlogował nigdy z nim nie gadałem... Podobno jak wykonać tego "questa" powiedział mu Shadow Tix (chyba tak się nazywał), a jego SoF leży w wodzie obok wysepki z mieczem.
To co jest napisane powyżej wygląda mi na niezłą bajeczkę i nie chce mi się w nie wierzyć.
Film na bank jest OTSem. Tu nie ma żadnych wątpliwości.
Nie będę już więcej pisał na ten temat.
:)
Dark_Chomikos
15-07-2007, 14:13
Nie wiem HUAUHAHUUHA
bo na rooku od poczatku do konca expilem na Skele HAUHAHUHUHUAHUA
I mam roook w d**ie (**=up):D:D
Pokelance
15-07-2007, 14:58
bramka lvlowa wyglada inaczej:/
a poza tym jaki lvl miałby tam być???
największy na roku to 100, a jeszcze nikomu nie udało się tam wejść
gdzieś jeszcze (tak mi sie wydaje) pisało, że te drzwi zostały zamknięte za pomocą magii i tylko magia może je otworzyć, więc to raczej odpada:/
pozdro :]
Wiec tak nie chodzilo mi o to ze to na 100 % bramka lvl i wiem jak wyglada bramka lvl nei raz przez nia przechodzilem a z kad wiesz e sunrise nei ma SoF'a??
a o tej ksiazce tez chodzilo mi ze tylko magia mozna otworzyc i dlatego wpadlem na pomysl brami lvl widocznie zle przytoczylem teks ale chodzilo mi o ta sama ksiazke a na temat filmiku ktory robil shadow rex a wiec robilem wszystko tak jak pokazywal wszystko bylo ok oprucz ostatniej czesci a mianowicie "golden Key" mialem ciala z pacc areny i z facc tak samo zgnite uzywalem blood i life fluida i dupa na 100000 % ots w rl mapka po 7.8 albo nowsza wiec ten filmik to jeden jebany fake Noob
Look:
http://pl.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078
Myślicie że prawda? :confused::confused::confused:
LOL! Jestem ciekaw jak mnie zjadą xD.
@up
na 100% ots, o tym już wiemy. od kiedy w last minohell room jest orc, a MM summonuje snake'i?
@down down
Nie fake, tylko OTS
Pokelance
15-07-2007, 16:00
Czytaj uwazniej posty Michoss a ja wyzje napislaem ze filmik shadow rexta to fake doslownie post wyzej -.-
LomilThol
15-07-2007, 17:14
Przecież on dobrze wie że to fake, tylko se jaja robi
Marcin24
15-07-2007, 20:49
http://pl.youtube.com/watch?v=wZlwQ2k8078 A mOsHe To PrAhWdA Co MyShLiCiE???1111oneoneone
Dużo jeszcze ludzi wrzuci ten filmik? To już jest nudne.
P.S. Ale mnie głowa boli...
Osiągnąłem swój cel, MaRcInEq :*:* mnie zjechał.
A teraz przeczytajcie biały tekst.
PS. A może napiszemy na Hunted, newsa "Film na <link> okazał się OTSem, proszę go nie umieszczać na forum!"?
Fylslenyox
16-07-2007, 21:30
Mam takie pytanie! Czy ktos zna miejsce do ktorego bardzo trudno dotrzec(nie chodzi mi tu np o drugi koniec mino hellu), o ktorym wie bardzo malo ludzi bo jest ono bardzo dobrze ukryte. Wiecie o co mi chodzi.
Triplonq
16-07-2007, 22:10
ja nie jestem doswiadczonym rookstareyem czy jak wy to mowicie gram w tibie od czasow 7.92 i slyszalem ze koles znalazl ksiazke jakas i tam bylo cos napisane i powiedzial ze znalazl na mapie kolo spiderow tam gdzie sa na tych tam mowil ze odkopal dziure wziol ksiazke ale tam tunel dalej prowadzil niestety tej ksiarzki chyba juz niema nie wytlumaczyl gdzie ja znalazl ale wiem ze gdzies tam kolo spiderow i pisalo cos takie ORCK BUTA BANA i puzniej po angieslku i zas jakies buta bana i jakies dziadostwo i tylko to sie od tamtego kolesia dowiedzialem ale puzniej ksiarzke chcial pokazac i jakis n00b wrzucil do smietnika i tak moze bysmy poznali dalsze tajeminice tego tunelu ktury mozliwe juz nie istnieje moze? moze jescze tam nikt nie byl? moze to jakas droga ktura prowadzi na maina lub na jakas wyspe ktura cipsoft trzyma zeby ktos ja odkryl posluchajcie...
Ksiazka byla odnaleziona tylko potrzebny by byl slownik orkow i jakis polak ktury zna angielski ale juz bylo tak blisko moglismy chyba wszysdko o tym tunelu wiedziec ale moze nawet tibia.pl nie wie o tym miejscu? kazdy chyba chcialby zobaczyc to mjejsce ale kto wie moze to nie byl tunel pod mozem ktury prowadzi na majna lub wyspe moze to byla tylko historyjka a tam mogom byc szczury i trolle ale nie wiadomo tibia ma duzo zagadek.
Sam to widzialem na saphirze nazywam sie Desan of spahira...
A moze wlasnie to byly jakies podziemia kto wie radzil bym wszysdkim zobaczyc moze pokopac traficie moze na to miejsce albo teraz moze juz go niema. Moze to nie jest stworzone przec cipsofta moze to jescze jest za czaow tibi 3.0? musicie w wkikipedi zobaczyc ze tibia zoztala stworzona przez niemieckich chyba studentow moze to jest miejsce nawet nie odkryte przez gm moze sa ine gatunki potworow! i nigdy tam nie bylo upadate... czyli nigdy nie zmieiali na niej grafiki bo nie mieli jak bo o niej nie wiedzieli. Moze jest tam jescze 3.0 grafika ale moze ja nie wiem bo ja sie nie znam czy jak robia upadate to wyszdko sie zmienia czy tylko oni na gardzej wyspie musza zrobic czyli moze nawet gm o tym nie wiedza. Akurat nie wiem jak sie nazywal tamten koles bo po tym jak pokazal ksiazke wszyscy o nim mowili ja mialem 1 lvl a on poszedl daleko tam gdzie sie wychodzi z miasta i wszyscy byli zajeci zeby go nie gonic ja sie tylko kaplem i szkoda ze nie mialem 2 levelu :(. Chyba to byl ostatni upadate i zapomnieli o przejsciu.
Czy przejscie jescze jest?
Czy zasypane?
TO NIE BAJKA! TO PRAWDZIWE!
Desan of saphira Swiat : saphira
To moj nick ;p oczywiscie moj nowy cipcio jescz byl
-----
http://pl.youtube.com/watch?v=gP2FWJiESkU&mode=related&search=
polecam filmik
Nie każę ci sie nawet uczyć, brać słownika, myśleć.
Po prostu umrzyj (http://umrzyj.pl/).
Pokelance
16-07-2007, 23:23
nie wiem czy jesteś taki doświadczony jakbyś grał o 7.6 ja gram od niedawna i znalazłem sporo ciekawych rzeczy lecz tak naprawdę było one odkryte już dawno temu P.S. nie korzystam z żadnych spolitow itp do wszystkiego dochodzę sam:cup:
LomilThol
17-07-2007, 20:54
L O L
Ta książka jest to lista z zaopatrzeniem
Z twojej wypowiedzi wnioskuje że sądzisz że to GM robią update
I to cię zaskoczę robią to ci niemieccy studenci którzy stworzyli tibię !!!!1111oneoneone a nazywają się cipsoft !!!!!!!!11111111oneoneone
Update dotyczy każdej części mapy.
Nie możliwe żeby tam gdzie to sobie ubzdurałeś była grafa z tibii 3.00
Update grafy polega na tym że gdy zmieniasz jakąś część mapy np. drzewo to nie zmienia się tylko jedno tylko wszystkie
( jest tak gorąco że nie dam rady wytłumaczyć tego bardziej zrozumiale :p )
Sorki jak coś przekręciłem
Pokelance
17-07-2007, 23:26
@Triplonq Widac ze jestes nie doswiadczony to tylko zaopatrzenie jak sie nie myle respi sie na mino hel przynajmiej na 7.8 czesto tam byla ;]
ile razy macie jeszcze zamiar powtarzac o filmiki z shadow rexem który zrobił questa na na spikesword i walczył z mino magiem który bije z explo i summunuje 2 snake??
Hm ja proponuje szukac kluczy równiez w kamieniach lub drzewah jak np w blood herb quest albo na pustyni w kamieniu tez jest klucz :)
ulwi aladim
18-07-2007, 23:44
ten filmik jak shadow rex zdobywa Spike Sworda to jest OTS ;p przeczytajcie komenty nizej
Dark_Chomikos
18-07-2007, 23:47
Di Orakli (The Oracle)
Może :)
AVE AVE
Galareta
13-01-2008, 11:15
hmm... jakieś pół roku temu widziałem mino maga na rooku lecz już nie żył i były otwarte drzwi do tej tajemnicy ale wziełem żeczy z questa i poszłem teraz tego żałuje X( [byl to serwer ETERNIA] już na nim nie gram
piotrek26111
13-01-2008, 11:30
hmm... jakieś pół roku temu widziałem mino maga na rooku lecz już nie żył i były otwarte drzwi do tej tajemnicy ale wziełem żeczy z questa i poszłem teraz tego żałuje X( [byl to serwer ETERNIA] już na nim nie gram
Slaba prowokacja 0/10
Slaba prowokacja 0/10
Tego to juz nie mozna nazwac prowokacja :)
A od siebie dodam ze w jednej ksiazce na rooku jest opis jak zrobic by przedmiot sie teleportowal, co prawda nic to wiecej nie daje i mozna w 2 miejscach ale jednak :)
skopiujesz nam ten sposob? :)
SirAdasii
20-01-2008, 23:32
http://pl.youtube.com/watch?v=-WGZ5tV16-Y&feature=related
mnie to przekonało!
Haelvess
20-01-2008, 23:40
"wyjć" i nie wracaj
@SirAdasii: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=158845 takie sa skutki nie trzymania tego tematu u gory. Proponuje banowac kazdego kto da link z filmikiem Shadow Rexa albo chociaz wypowie jego name (ops powiedzialem to).
@down: myslisz ze nie pisalem? chyba 3 moje posty usuneli...
Marcin24
21-01-2008, 01:29
takie sa skutki nie trzymania tego tematu u gory.
To napisałbyś w nim posta.
@SirAdasii: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=158845 takie sa skutki nie trzymania tego tematu u gory. Proponuje banowac kazdego kto da link z filmikiem Shadow Rexa albo chociaz wypowie jego name (ops powiedzialem to).
@down: myslisz ze nie pisalem? chyba 3 moje posty usuneli...
w 100% ban kur** nawet na ip xD
Popieram !!
A widzieliście temat na torgu?
Została udostępniona cała mapa tibi która została wykradziona kiedyś. Na początku myślałem, że to żarty, ale ściągnąłem i działała.
Widac na niej mase rzeczy...Widac tez na niej 'akcje'....
To mogłoby się przydac :>
To może dasz link do tego tematu?
Anakin555
19-02-2008, 15:57
@Harry
Cytuję kogoś tam up
"Wyjć" i nie wracaj
@ do gościa który napisał post 2 lata temu :P
no dobra ludzie oto rozwiazanie waszych (niektorych) zagadek otoz SS jest poto aby ludzie wyszli z rooka na maina gdyz "tylko wybrancy mogom go dotknac" a ten wybraniec to gosciu kto wyszedl z rooka na maina....
a te raty za kratom(klucz istnieje)ja zaabilem te raty i nic sie niestalo ta plaga jest poprostu wszedzie i to niczego niedotyczy...(klucz mialem w rece i istnieje)
ghoul otoz ghoul jest poto aby gracze na rooku mieli scale armor life ring skull czy knife i poto aby go zabili hehe(dla expa i skilla)
mysle ze pomoglem wam jakby co moje gg 3987873 odpowiem na kazzde pytanie pozdro!!!
MOŻE TO BOZO MA SPIKE SWORDA I TO ON NIBY WYSZEDŁ Z ROOKA NA MAINA I ON JEST WYBRAŃCEM ?!;)
te drzwi zostały zamknięte za pomocą magii i tylko magia może je otworzyć
A jak pisza tez książki w tibi: magi oprucz magic light wand na rooku nie ma
Salarigoth
21-02-2008, 19:24
Torch to magia bo jakbys na rl umial chuchnieciem ogien rozpalic bylbys kozak.
Cukierek
26-02-2008, 16:58
@sorcekmainu
5 postów pod rząd ? Wiesz co to opcja "Edytuj" ?
Widziałeś kiedyś słownik ? O.o
Co do spike sworda to na youtube jest jeden filmik jak go jakis rookstayer zdobywa z questa:
http://pl.youtube.com/watch?v=SdT0nuwQxJ4&feature=related :p
Reezer_Shaq
26-02-2008, 23:51
Widzieliście taką wyspekę z Spike Swordem niedaleko wierzy trolli? Kiedyś, pamiętam, ludzie mówili że tylko wybraniec ma ten spike sword. Wybraniec ów bedzie mógł przejść przez wodę i ogień a one im nic nie zrobią. Wtedy będzie mógł wziąść SSa. Ponoć nie będzie mógł wyjść na mainland gdyż ma pomagać slabszym. Jakos tak to bylo
Ja słyszałem historię, że jak ktoś zabije tego Minotaura maga w Minohell gołymi pięściami to zostanie on przeniesiony do spike sworda, lecz co z wyjściem z tej wysepki???
Co do spike sworda to na youtube jest jeden filmik jak go jakis rookstayer zdobywa z questa:
http://pl.youtube.com/watch?v=SdT0nuwQxJ4&feature=related :p
Napisze tu taki komentarz jaki na YouTube (tylko, że tam skrócona wersja- limit 550 znaków):
Ehhh... Kolejnym sie zachciało sławy... Oczywiście, że OTS:
1. Monsterki zamulone jak h.j (admin otsa ma słaby sprzęt).
2. MM NIE przywołuje snakeów! Jeżeli wam się wydaje, że przywołuje, bo na zamku obok ab widzieliście w pokoju z MM snakei, to wcale nie MM je przywołał- zrobił to Orc Shaman.
3. Nikogo nie widać na filmie, a skeletony w ostatnim roomie są powybijane, a te na wyższych piętrach nie są...
4. Kiedyś podczas TS Rookguardian de'Bove wyszedł na maina i ze skillami i eq z rooka (ZAMIENIŁ JEDYNIE BROŃ NA SPIKE SWORDA) poszedł na mino maga... I wiecie co się stało? Pewnie myślicie, że na luzach powalił MM, a właśnie, że tak się nie stało! Prawie w ogóle w niego nie trafiał, a gdy już trafił to hity osiągały 1-4 hp, a na filmiku 23 lvl zabiera 1/4 hp jednym strzałem. Rozumiecie? Żaden rookstayer nie da rady pokonać Mino Maga, a tym bardziej nie 23 rooker z powalonym nickiem...
5. Jest jeszcze kilka innych dowodów, których tu nie wymieniłem, bo nie mam czasu...
Pozdro.
Elder-poskramiacz-katany
02-03-2008, 10:41
podejrzana /dziwna rzecz ;) http://s244.photobucket.com/albums/gg31/Elder-poskramiacz-katany/?action=view¤t=Image1-1.jpg
podejrzana /dziwna rzecz ;) http://s244.photobucket.com/albums/gg31/Elder-poskramiacz-katany/?action=view¤t=Image1-1.jpg
Było, było i jeszcze raz- było...
Było, było i jeszcze raz- było
@EDIT
Ups chyba 2 razy klikłem "Wyślij" :/
Morderff
02-03-2008, 12:45
@Elder
No niby podejrzane ale już bardzo znane i nic z tym nie da się zrobić ;/
ja myslke e=ze to sunrise albo dallheim ale najbaedziej osobliwy jest cipfrend
LOL! Czemu Ty kojarzysz NPCów z playerami? Rookgaard i ten znaczek powstał prędzej niż Sunrise zaczął grać...
Kolejna prowokacja sorca z maina... Chyba zacznę je podliczać :D Pobijesz rekord: najwięcej prowokacji przed dostaniem bana na tibia.pl!
Jarek1993
08-03-2008, 23:42
gorgi ma racje z reguły te trupy maja za zadanie oddac klimat gry i jakis dreszczyk dla nowych graczy
straganiaz
09-03-2008, 16:50
Jak widać dawno temu,gdy tibia była jeszcze bardzo młoda można było ubijać ghoule a nawet dragony !
http://images23.fotosik.pl/154/28e918f7f7aa8735.png
http://images29.fotosik.pl/155/0c269fca40ecf64f.gif
Jak widać dawno temu,gdy tibia była jeszcze bardzo młoda można było ubijać ghoule a nawet dragony !
http://images23.fotosik.pl/154/28e918f7f7aa8735.png
http://images29.fotosik.pl/155/0c269fca40ecf64f.gif
druga fotka to przecież chyba POH ;]
GreenPeace
08-04-2008, 11:01
A próbował juz ktoś kopać kiloferm nad pomieszczeniem z mino magiem? ;)
rudzik_ludzik
14-04-2008, 19:48
nie chcę tutaj wzbudzać niepotrzebnych emocji ale jestem prawie pewny, że dwa tygodnie temu jakiś gościu przed bankiem, tzn na półeczkach wywalił ciało minomaga i mial wand, która z niego wypada. Niestaty nie posiadam żadnych screenów. Świat - Kyra
To boss.. Nic nadzwyczajnego. Apprentice Sheng.
Btw rook był chyba już w szerz i wzdłuż przekopany ;x
moją teorią jest że "Tylko magia może otworzyć te dżwi"
może chodzi tu o Magic Light Wand która wypada z Apprentice Sheng
tlyko sugestia :P
Marcin24
14-04-2008, 20:45
tlyko sugestia :p
Sprawdzona dużo razy z tym samym wynikiem.
eh.. jak wspomnieliscie o maze of fury to mozna ja kupic w thais u bozo przy zamku chyba za 250 gp jest to rolka do ciasta :D
a co do klucza i mino maga to klucz mozna bylo kupic kiedys u orca ale juz niemozna wiec...
eh.. jak wspomnieliscie o maze of fury to mozna ja kupic w thais u bozo przy zamku chyba za 250 gp jest to rolka do ciasta :D
a co do klucza i mino maga to klucz mozna bylo kupic kiedys u orca ale juz niemozna wiec...
Nie, u Bozo nie kupisz "Labiryntu Furii" (maze of fury), tylko "Buławę furii" (mace of fury). Co do klucza: raczej watpie... Jak jest klucz po Orkowemu? no właśnie...
może chodzi tu o Magic Light Wand która wypada z Apprentice Sheng
tlyko sugestia :P
Moja teoria jest taka, że zanim zaczniesz grać w Tibie, naucz się pisać.
"dżwi", no aż się płakać chce.
Prezydent_czuwa
18-04-2008, 22:26
Jeśli chodzi o moją opinię, to CipSoft nawet się nie starał przy wymyślaniu zagadek. Mino Maga i Ghoula upchnął, żeby ludzie wiedzieli co ich na mainie czeka, a spike, że będą tam lepsze bronie. I tyla. Nie da się zdobyć.
P$ychop@ta
19-04-2008, 09:56
@up
Ty zawsze musisz na odwal?
Ja niewiem czemu tak sie stalo ale napisze bo trzymam to tylko dla siebie. raz ide po roku oczywicha jak zwykle cisne na trole albo na cos w tym z tylu nagle widze z lewej na ekranie okrzyk hydry HISSS! odrazu zwalalem do miasta. a swoja drago to mialem warta po jej walniecie zatrzymalo sie 2 kratki odemnie . wiem ze trudno w to uwiezyc ale naprawde mi tez trudno w to uwiezyc :( ale stracha mialem przez 2 miescie nie przelazilem na tamto strone roka ;)
@up
Masz bardzo bujną wyobraźnie, piszesz bardzo chaotycznie i z błędami. Mógłbyś napisać coś prawdziwego a nie zmyśloną historyjke.
zal za dupe sciska nie wymyslaj bajek tu o hydrze na rooku bo ci nikt nie uwierzy takie bajki to ty mozesz wiesz gdzie wsadzic.... kazdy moze wymyslec taka bajke
Ja niewiem czemu tak sie stalo ale napisze bo trzymam to tylko dla siebie. raz ide po roku oczywicha jak zwykle cisne na trole albo na cos w tym z tylu nagle widze z lewej na ekranie okrzyk hydry HISSS! odrazu zwalalem do miasta. a swoja drago to mialem warta po jej walniecie zatrzymalo sie 2 kratki odemnie . wiem ze trudno w to uwiezyc ale naprawde mi tez trudno w to uwiezyc :( ale stracha mialem przez 2 miescie nie przelazilem na tamto strone roka ;)
czlowieku schowaj dupe bo mi cię żął
@edit
i ja she tam poshuem i ficialem tyko buhy w baku i piekly 4 er ezy!11!!!one!111jedejeden
i napisalem paj or tej i poshly to gie ema o skarke napishac!
mana'potion
19-04-2008, 14:51
eeeeeeeee jests gupi!!!!!!!!1 ja poslem po taki mniecyk zwoty i tam byl orcshabal ale ja mu pokazalem mojego cluba i on padl!!!!!!!!!! i mam tunder hamerera na rucku !!!1
Omg, jeden głupszy od drugiego :D To że jeden idiota napisał zmyśloną bajke z błędami to nie musicie go naśladować >.>
eeeeeeeee jests gupi!!!!!!!!1 ja poslem po taki mniecyk zwoty i tam byl orcshabal ale ja mu pokazalem mojego cluba i on padl!!!!!!!!!! i mam tunder hamerera na rucku !!!1
Że jesteś noobem to ja juz wiem, nie musisz się popisywac B)
Rocket Slayer
19-04-2008, 19:36
Ja niewiem czemu tak sie stalo ale napisze bo trzymam to tylko dla siebie. raz ide po roku oczywicha jak zwykle cisne na trole albo na cos w tym z tylu nagle widze z lewej na ekranie okrzyk hydry HISSS! odrazu zwalalem do miasta. a swoja drago to mialem warta po jej walniecie zatrzymalo sie 2 kratki odemnie . wiem ze trudno w to uwiezyc ale naprawde mi tez trudno w to uwiezyc ale stracha mialem przez 2 miescie nie przelazilem na tamto strone roka
Mahones: ludzie twojego pokroju za pisanie takich głupot na forum powinni być natychmiastowo banowani za swoją głupotę i hamowanie rozwoju poszczególnych tematów.
Jeśli chodzi o moją opinię, to CipSoft nawet się nie starał przy wymyślaniu zagadek. Mino Maga i Ghoula upchnął, żeby ludzie wiedzieli co ich na mainie czeka, a spike, że będą tam lepsze bronie. I tyla. Nie da się zdobyć.
Prezydent Czuwa: zgadzam się z tobą. Na Rookgaardzie mamy się tylko podszkolić i z niego wyjść a nie go ownować...
może chodzi tu o Magic Light WandMagic Light Wand która wypada z Apprentice ShengApprentice Sheng
tlyko sugestia
Carbon: Dziecko, jak ty mnie wkurzasz (żeby nie klnąć) swoimi durnymi postami. Zakładasz tematy o durnej tematyce, piszesz nie wnosząc nic do tematu. Mama ci deser robi za pisanie takich durnych postów? Proszę cię... bierz się za SŁOWNIK języka polskiego. Jeśli nie to błagam cię idź do szkoły i jak zrozumiesz swoje błędy i będziesz mógł pisać poprawnie - wróć, do Tibii i do tego forum, bo niedoszkolonych dzieci jest ZA DUŻO.
Co do twojej teori to: http://img241.imageshack.us/img241/6664/imagesta9.jpg
Wiesz ile razy to już było przerabiane? Może byś coś poczytał bo tylko spamujesz.
nie chcę tutaj wzbudzać niepotrzebnych emocji ale jestem prawie pewny, że dwa tygodnie temu jakiś gościu przed bankiem, tzn na półeczkach wywalił ciało minomaga i mial wand, która z niego wypada. Niestaty nie posiadam żadnych screenów. Świat - Kyra
Ja bym uciekał!!!!!! Mam pytanie, od kiedy grasz w Tibię? Minąłeś kilka update'ów? Ja, jak zabieram się do czegoś nowego to wole o tym czymś pewne rzeczy wiedzieć.
A próbował juz ktoś kopać kiloferm nad pomieszczeniem z mino magiem?
Greenpeace: Tak, kilkanaście jak nie więcej razy. Domyśl się ilu ludzi przed tobą chciało mieć spajk sforta na róku. Nie jesteś sam!!11111
złota myśl:
z reguły te trupy maja za zadanie oddac klimat gry i jakis dreszczyk dla nowych graczy
Jarek1993: Zgadzam się z Tobą. Gracze za dużo myślą i pierdoły wymyślają.
@Dzieci jarające się filmikiem:
TO JEST CHOLERNY FAKE! NIE RÓBCIE Z SIEBIE IDIOTÓW CHWALĄC SIĘ, ŻE ZNALEŹLIŚCIE FILMIK NA YOUTUBE W KTÓRYM XXX ZDOBYWA TĄ BROŃ!
@Topic: Macie inny temat do tego... zamiast zrobić jeden główny to wy poboczne robicie. NIE WIESZ CO NAPISAĆ - NIE PISZ!
@SeriouslyTopic: Te wszystko TYLKO nadaje klimatu.Jak są nowe itemy to nie znaczy, że są kluczem do zagadki do questu, który był wymyślony dużo dużo wcześniej! wg mnie CIPSoft powinien wytłumaczyć tą sprawę raz a porządnie na www.tibia.com aby uwolnić dzieci od Tibii, niedorozwojów i trolli od forum.
Mam nadzieję, że skończycie wałkować ciągle ten sam temat.
Koniec mojego spamu.
Have fun in SCHOOL!
Mahones: ludzie twojego pokroju za pisanie takich głupot na forum powinni być natychmiastowo banowani za swojągłupotę i hamowanie rozwoju poszczególnych tematów.
Prezydent Czuwa: zgadzam się z tobą. Na Rookgaardzie mamy się tylko podszkolić i z niego wyjść a nie go ownować...
Carbon: Dziecko, jak ty mnie wkurzasz (żeby nie klnąć) swoimi durnymi postami. Zakładasz tematy o durnej tematyce, piszesz nie wnosząc nic do tematu. Mama ci deser robi za pisanie takich durnych postów? Proszę cię... bierz się za SŁOWNIK języka polskiego. Jeśli nie to błagam cię idź do szkoły i jak zrozumiesz swoje błędy i będziesz mógł pisać poprawnie - wróć, do Tibii i do tego forum, bo niedoszkolonych dzieci jest ZA DUŻO.
Co do twojej teori to: http://img241.imageshack.us/img241/6664/imagesta9.jpg
Wiesz ile razy to już było przerabiane? Może byś coś poczytał bo tylko spamujesz.
Ja bym uciekał!!!!!! Mam pytanie, od kiedy grasz w Tibię? Minąłeś kilka update'ów? Ja, jak zabieram się do czegoś nowego to wole o tym czymś pewne rzeczy wiedzieć.
Greenpeace: Tak, kilkanaście jak nie więcej razy. Domyśl się ilu ludzi przed tobą mieć spajk sforta na róku. Nie jesteś sam!!11111
złota myśl:
Jarek1993: Zgadzam się z Tobą. Gracze za dużo myśląi pierdoły wymyślają.
TO JEST CHOLERNY FAKE! NIE RÓBCIE Z SIEBIE IDIOTÓW CHWALĄĆ SIĘ, ŻE ZNALEŹLIŚCIE FILMIK NA YOUTUBE W KTÓRYM XXX ZDOBYWA TĄ BROŃ!
@Topic: Macie inny temat do tego... zamiast zrobić jeden główny to wy poboczne robicie. NIE WIESZ CO NAPISAĆ - NIE PISZ!
@SeriouslyTopic: Te wszystko TYLKO nadaje klimatu.Jak są nowe itemy to nie znaczy, że są kluczem do zagadki do questu, który był wymyślony dużo dużo wcześniej! wg mnie CIPSoft powinien wytłumaczyć tą sprawę raz a porządnie na www.tibia.com aby uwolnić dzieci od Tibii, niedorozwojów i trolli od forum.
Mam nadzieję, że skończycie wałkować ciągle ten sam temat.
Koniec mojego spamu.
Have fun in SCHOOL!
Nie kozakuj -.- bo jak jabym ciebie chytał za każdy post to by cie tu wyśmiewali zawsze -.-
naucz sie czytac "TO TYLKO SUGESTIA"
Kolejny troll archeolog
@SeriouslyTopic: Te wszystko TYLKO nadaje klimatu.Jak są nowe itemy to nie znaczy, że są kluczem do zagadki do questu, który był wymyślony dużo dużo wcześniej! wg mnie CIPSoft powinien wytłumaczyć tą sprawę raz a porządnie na www.tibia.com UWAGA aby uwolnić dzieci od Tibii, niedorozwojów i trolli od forum.
Ale Cipsoft myśli o graczach, jak o maszynach grających 24/7 i dającym dochody za PACC. Tyle.
Koniec mojego spamu.
I dobrze
>>>Sry, nie mogłem się powstrzymać :D<<<
Rocket Slayer
19-04-2008, 20:08
Ze względu na odległość nie zedytuję poprzedniego posta.
@Carbon: Rzadko piszę na tym forum, głównie się przyglądam. Staram się także nie zniżać do poziomu niektórych użytkowników.
Go ahead: spraw aby się wyśmiewali Z KAŻDEGO mojego posta. Jeśli tak będzie, przeproszę cię za czepianie się ciebie.
PRZESTAŃ NABIJAĆ POSTY DURNIU, SKŁADAJCIE NA NIEGO RAPORTY Fundacja "By na forum żyło się lepiej"
Archeolog? dziecko, wiesz o czym ty mówisz? Cytując posta napisanego kilka godzin wcześniej zostałem nazwany przez ciebie archeologiem.
Sugestii już mamy wystarczająco dużo takich samych.
Nie mam zamiaru się dłużej z tobą tutaj kłócić.
BTW: reported, kolego.
Napisane przez Carbona: link tutaj a cytat poniżej http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=1995946&postcount=62
z hero leci coraz częsciej crown armor i fire sword
po 1,5 godzinie huntu 12 crown armor 6 fire sword i 4 crown legs ^^
KTHXBYE & KUPSESŁOWKIK & WYJĆSTONT!!11
a co do pana up:
I dobrze
>>>Sry, nie mogłem się powstrzymać <<<
Spoko, specjalnie to napisałem. I tak myślałem, że więcej osób to napisze i z pewnością to zrobi ;)
A co do cipsoftu to masz rację, takie podejście poniekąd rujnuje klimat tej gry.
@up
Ignored Permanently :>
P$ychop@ta
19-04-2008, 20:37
@up all
Poco wy karmicie tego trolla?
kto jest trollem? bo chyba rocket :S
Monsword
20-04-2008, 09:39
tak, rocket jest trollem, sam nawet nie wiem o czym mówi
@rocket slayer - mowiłeś że ghoul jest po to żebyśmy zobaczyli co będzie na mainie. Nie prawda, kiedyś na katanie room quest był ghoul ale cipy uznały że za mocny i że za dobre itemy daje jak na rook.
orgilnalnie napisane przez Rocket Slayer
TO JEST CHOLERNY FAKE! NIE RÓBCIE Z SIEBIE IDIOTÓW CHWALĄC SIĘ, ŻE ZNALEŹLIŚCIE FILMIK NA YOUTUBE W KTÓRYM XXX ZDOBYWA TĄ BROŃ!
to nie fake, to film z OTS'a.
Rocket Slayer
20-04-2008, 10:03
tak, rocket jest trollem, sam nawet nie wiem o czym mówi
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Wszystko czysto i przejrzyście. Chcecie błędów ort to zrozumiecie?
BTW jak się gubicie w takich długich postach to wam współczuję w liceum
@rocket slayer - mowiłeś że ghoul jest po to żebyśmy zobaczyli co będzie na mainie. Nie prawda, kiedyś na katanie room quest był ghoul ale cipy uznały że za mocny i że za dobre itemy daje jak na rook.
Czyli sam się ze mną zgadzasz, teraz ghoul jest jako ozdoba by nadać klimatu tej grze.
to nie fake, to film z OTS'a.
Na jedno wyjdzie... to nie jest prawda i to było główną myślą.
Z tego tematu zrobił się śmietnik... ;<
Karmcie dalej trolla, potem będziecie płakać że macie warny ;(
Prezydent_czuwa
20-04-2008, 12:53
@up
No to po co piszesz tego posta?
DaimenPro
27-04-2008, 00:16
Dla mnie rzeczą która może być powiązania z Questem jest skała, w "Poison Cave" . Ta skała wygląda jak jakaś mapa...(Sorka że screena dać nie mogę, ale myśle że wiecie o którą chodzi:().
P$ychop@ta
27-04-2008, 10:14
No to tera wszyscy idziemy na poison cave i ogladamy plamista skałe B)
Marcin24
27-04-2008, 15:59
Dla mnie rzeczą która może być powiązania z Questem jest skała, w "Poison Cave" . Ta skała wygląda jak jakaś mapa...(Sorka że screena dać nie mogę, ale myśle że wiecie o którą chodzi:().
Nie sądzę, żeby przy takiej grafice programiści dawali wskazówki na takich rzeczach, tym bardziej takich szczegółowych wskazówek jak mapa.
DaimenPro
27-04-2008, 17:26
@up
Wiem że przy tej grafice, dziwną rzeczą byłoby że podpowiedź znajdowałaby się na skale. Ale na wielu forach dla Rookstayerów ludzie gadają o tej skale że wygląda jak mapa itp. Dlatego mnie to zaciekawiło:)
DaimenPro
27-04-2008, 17:29
Nie sądzę, żeby przy takiej grafice programiści dawali wskazówki na takich rzeczach, tym bardziej takich szczegółowych wskazówek jak mapa.
@up
Wiem że przy tej grafice, dziwną rzeczą byłoby że podpowiedź znajdowałaby się na skale. Ale na wielu forach dla Rookstayerów ludzie gadają o tej skale że wygląda jak mapa itp. Dlatego mnie to zaciekawiło:)
Elitek70
03-05-2008, 07:59
Te wszystkie questy (niby) i zagadki to dziwna rzecz. Przeniesmy sie na chwilke na maina: na glownym ladzie sa questy skomplikowane i bardzo skomplikowane ale jednak graczom nie sprawialo problemu ich rozwiazanie. Takie questy to m.in PoI, BS Quest (tez zachodu z beczkami i kluczami jest) i wiele innych wiec czemu nikt nie daje rady rozwiazac zagadki na Rooku? Moze wogole nie ma zadnych questow, a moze sa pozornie trudne, ze ludzie "szukaja za daleko" jak powiedzial jakis GM. Na koniec chcialem przedstawic cos co mnie zaciekawilo: pewnie wielu z was slyszalo o micie gdy Dedal zbudowal labirynt dla minotaura aby ow pol byk, pol czlowiek sie rozwijal --> jak sie idzie na Mino Hell tez trzeba przejsc przez labirynt, moze to ma jakis zwiazek?
Maxpixel
03-05-2008, 15:32
"szukaja za daleko"
O taaak ... :)
Te wszystkie questy (niby) i zagadki to dziwna rzecz. Przeniesmy sie na chwilke na maina: na glownym ladzie sa questy skomplikowane i bardzo skomplikowane ale jednak graczom nie sprawialo problemu ich rozwiazanie. Takie questy to m.in PoI, BS Quest (tez zachodu z beczkami i kluczami jest) i wiele innych wiec czemu nikt nie daje rady rozwiazac zagadki na Rooku?
Pamiętaj że wiele questów mainowych jest rozwiązywanych na test serverach. Dla przykładu pierwszy 'pits of inferno' quest był robiony właśnie na test serverze i stąd senior tutorzy byli pierwszymi, którzy wiedzieli jak go zrobić. No wybacz ale spróbuj dać komukolwiek to zrobienia np. taki Paradox Tower Quest. Żadnych solucji, wskazówek i pomocy, i oczywiście z uwzględnieniem że dana osoba nie robiła nigdy Paradoxa. Powodzenia.
Elitek70
04-05-2008, 22:30
Nom, musze sie z tym zgodzic :P
druidek123
08-05-2008, 21:46
To zbierzmy to wszystko do kupy : ;)
1.Tunel z rooka na main
2.Ghoul
3.Mino Mag za zamkniętymi drzwiami
4.Spike Sword na wyspie
Do Ghoula i Mino Maga nieda się dotrzeć. Tunel z rooka na main nieistnieje. Spike Sword niemożliwy do zdobycia. Jak coś przeoczyłem to napiszcie ;)
POZDRO !
a ja słyszałem że do ghoula da się wejść bo 10 minut przed SS(save server) ściana ghoula znika:cup: (tak słyszałem w wiki hunted)
edit: mapa mino hell finall room poziom -7 po co ten kawałek mapy ?
Mahones ale z Ciebie gangster ;s strach się bać
Rocket Slayer
12-05-2008, 21:40
Ty niebądź taki do przodu bo ci z tyłu zabraknie ! A ty co taki kozak, że innych krytykujesz a sam to nie lepszy tylko pisać na innych potrawisz s*****elu zjebany ! A jak ci coś nie odpowiada to pokiego huja ty tu zaglądasz??? Bana dostane mnie wali mnie to i tak,i tak bardzo mi sie coś stanie, że bana dostane na tej sronie i co z tego?! X( X( X( X( X( HUJU POJEBANY ZJEBIE NIEDOMYTY!!!!!
Nie frustruj się małpko!
Zjedz banana.
Forum jest po to by wyrażać swoje opinie a jak się coś nie podoba to nie odwiedzaj go. Dżizas....
Nie frustruj się małpko!
Zjedz banana.
Forum jest po to by wyrażać swoje opinie a jak się coś nie podoba to nie odwiedzaj go. Dżizas....
BOOOOOO FOOOOOOOO???? :p:p:p:p:p:p:p:p:p
spier****** na drzewo prostować banany geju
Mahones, prosze, zacznij uzywac tej opcji.. I uspokoj sie troche.
Multikonciarz
17-05-2008, 15:04
Mahones, prosze, zacznij uzywac tej opcji.. I uspokoj sie troche.
Slythia taka grzeczna, a sama wyrolowała cm'ów biorąc spike sworda i blue robe na rookgaard, a pewnie nie wszystko oddała i ma jeszcze ciekawsze itemy :evul:
Cremacer
17-05-2008, 18:20
Ludzie nie odstępujcie od tematu ok?
@topic Dla mnie dziwne sa pomieszane: 7 kamieni duzych w drodze do Salmons Quest w jaskinii skeletonow, 7 grobow na szkieletach gdzie niedawno bylo duzo zamieszania (nienawby wiedza o co chodzi) i tam rowniez respi sie 7 skeletonow... Czyz to nie dziwny zbieg okolicznosci? te kamienie mozecie tam isc i sprawdzic.
Slythia taka grzeczna, a sama wyrolowała cm'ów biorąc spike sworda i blue robe na rookgaard, a pewnie nie wszystko oddała i ma jeszcze ciekawsze itemy :evul:
Zazdroscisz? Bohy sobie zostawilam.. A tak, dla zabawy.
@down
W kulturze europejskiej liczba 7 uważana jest powszechnie za przynoszącą szczęście. Uważa się, że 7 jest także liczbą, która oznacza pełnię i doskonałość, stąd dążenie do osiągnięcia tej właśnie liczby. Tym tłumaczyć można podział tygodnia na 7 dni, a także liczbe występowanie siódemki w innych sferach życia, np. w astronomii znano niegdyś (do nowożytności) 7 planet, Grecy wyliczali siedem cudów świata starożytnego, istniało siedem sztuk wyzwolonych, w chrześcijaństwie wyliczano siedem cnót głównych, siedem grzechów głównych i siedem sakramentów, w hinduiźmie – siedem matek, uważano, iż istnieje także siedem wzgórz Rzymu (w rzeczywistości było ich więcej), iż niebo i piekło podzielone są na 7 sfer (stąd zwrot siódme niebo) itd.
Wystarczy takie wytlumaczenie? ; )
Multikonciarz
17-05-2008, 19:05
Zazdroscisz? Bohy sobie zostawilam.. A tak, dla zabawy.
No jasne że zazdroszczę, jakbym miał takie wtyki to ... i tak nie mam więc po co marzyć/pisać... Ale to dzięki tobie założyłem konto na harmonii i czekałem z ~50 innymi noobami przez 5 godzin koło Obiego i sie nie doczekałem :/
Azestowy
18-06-2008, 18:12
Ja wam mówie że do SS da sie dostać. Mam kumpla i on wie jak. A co do Minomaga widzialem kogoś kto mial kluccz:p
DaimenPro
18-06-2008, 18:50
Ja wam mówie że do SS da sie dostać. Mam kumpla i on wie jak. A co do Minomaga widzialem kogoś kto mial kluccz:p
To spytaj się kumpla jak się tam dostac i napisz na forum :D
No pewnie a ja mam MPA na rookgaardzie swoim 300 lvl rookstayerem ;)
Już bylo 541645564645161 i jeszcze wiecej takich bajkopisarzy jak ty wiec wyjdz i zamknij za sobą drzwi.
Ale skoro jesteś taki wtajemniczony to udowodnij nam swoją wyższość jakimś zdjęciem B)
na rooku pod wysepka ze spike jest wodospad (nic nowego) ale prowadzi on poziom nizej (na -2?), tam gdzie nie mozemy sie dostac...wiec jak ta 'fala' przgasza ognie i zmywa spike do wody, to moze lezy tam gdzies...
No pewnie a ja mam MPA na rookgaardzie swoim 300 lvl rookstayerem ;)
Już bylo 541645564645161 i jeszcze wiecej takich bajkopisarzy jak ty wiec wyjdz i zamknij za sobą drzwi.
Ale skoro jesteś taki wtajemniczony to udowodnij nam swoją wyższość jakimś zdjęciem B)
nie pisz takich rzeczy bo chłopak sobie to do serca weźmie i znowu będzie 12 godzin w paincie fake'ował lol
Perfect*Doll
23-06-2008, 06:59
Ale bądźmy poważni.
To nie jest temat typu "Istnieje Sword of Fury" czy "Nie istnieje Sword of Fury".
Kto wierzy w zdobycie Miecza Furii będzie go poszukiwał.
Nikt nie powiedział, że takiego questa nie ma, ale nikt też nie powiedział, jak zdobyć to cacko.
CipSoft w tych sprawach przecież się nie wypowiada.
Klucze zostały zniszczone? To absurd!
A co do Sunrise to on nie odpowiada na temat Sworda of Fury.
Zachwouje się jak CipSoft - milczy.
Nie ma z Sunrise żadnego wywiadu.
A jeżeli nawet by ktoś miał na Rooku Miecz Furii myślicie, że chodziłby po mieście i krzyczał: "Mam Sword of Fury!"? Nie! Bo po co przyciągać do siebie noobów i po co się narażać...
Pomyślcie, nawet jeśli by ktoś miał nie powiedziałby NIKOMU!
Mi sie osobiście wydaje, że tego questa [o ile to jest quest] można wykonać, ale wtedy pewnie roiłoby się od filmików na Utube i na różnych stronach byłby opisany sposób, jak zdobyć Sword of Fury.
Z osob mi znanych kazdy kto posiadalby spike sworda chwalilby sie nim na prawo i lewo (ze mna wlacznie).....wiec droga pani/drogi panie up nie odp za wszystkich jeśli łaska
Perfect*Doll
23-06-2008, 10:40
Mam inne zdanie na ten temat i je wyrażam.
Bo wolność słowa jest. o!
Z osob mi znanych kazdy kto posiadalby spike sworda chwalilby sie nim na prawo i lewo (ze mna wlacznie).....wiec droga pani/drogi panie up nie odp za wszystkich jeśli łaska
Nie polecam takiego zachowania ; ). Spike Sword jest zbyt wielką legendą, by tak pokazywać... Wystarczy sobie przypomnieć, co działo się na Harmoni... 300+ osobowe kolejki, brak jakiejkolwiek możliwości poruszania się po planszy... To nie jest main, gdzie można sobie gdzieś uciec.
no tak Ty cos o tym wiesz ^^ ale ja i tak bym sie nim chwalil ;p
Perfect*Doll
23-06-2008, 11:58
Co innego gdybyś miał Miecz Furii, a co innego teraz.
Chociaż nie wnikam...
A co sądzicie o Tarantuli w Test Serverze?
Czy to kolejny trudny quest?
Bo to też jest dziwne.
A co sądzicie o Tarantuli w Test Serverze?
Czy to kolejny trudny quest?
Bo to też jest dziwne.
Tarantula nie może być od tak udostępniona do zabijania, gdyż potrafi zostawić zbyt dobry loot. Nawet brass set nie jest dostępny na rooku, a co dopiero plate... Posiadając taką zbroję staniemy się prawie nieśmiertelni, nawet na 1 poziomie (2, tutorial). Nawet pare minotaurów nie potrafi nam nic wielkiego zrobić.
Dlatego też uważam, że jeśli chcą już ją udostępnić to zrobili ją słabszą, oraz ograniczyli loot (do jakichś dekoracyjnych śmieci). Lecz nie wierzę w to. Moim zdaniem jest to kolejny potworek z serii ghoul/mino mag.
@up
Jednak pamiętaj, że dopóki tylko 1-Kilka osób wie jak tam wejść, to p arm może być dostępny. Poza tym jak to już napisałaś mogli ograniczyć loot do samej kasy. Ja sie nie wypowiadam, do czasu gdy ktoś nie zajrzy jej do jaskini X-Rayem.
Instynkt
23-06-2008, 14:12
Heyah
Tarantula - skoro zabicie AS'a 1 lvlem nie stanowi wiekszego problemu ... to zabicie tego pajaka przez 50+ tym bardziej (pamietaj o nowym lepszych fluidach).
Taka historia z TS'a: kiedys napisalem i przedstawilem sposob blokowania T~ 6 lvli i o dziwo blokowal go bez wiekszych obaw =]
Jezeli juz mowa o pajakach, ktore powinny budzic (jako taka) groze to sugerowalbym ataki Giant Spider'a ^^' ... przynajmniej wreszcie moznaby poczuc troszke adrenaliny na tej wyspie + dochodziloby ryzyko smierci, a ta bez blessow sporo by kosztowala 80+ =]
PeZet Dr. =]
Perfect*Doll
24-06-2008, 14:21
Tak.
Giant Spider byłby lepszy.
Slythia.
Też mi się tak wydaje, ze Tarantula będzie coś w stylu Ghoula czy Mino Maga.
Ale wolałabym, aby te potwory były dostępne.
Niech będzie organiczony loot, ale niech je udostępnią.
Fajnie by było, kiedy przychodzi grupa Rookstayerów powyżej 60 lvl i wchodzą do pomieszczenia z Mino Magiem i go ubijają.
Mmm... Marzenia.
Przynajmniej jakoś ciekawiej byłoby na Rooku.
A nie na wyższych levelach tylko Minosy, Minosy, Minosy, Minosy
I Apperentice Sheng... Jak się jeszcze na niego trafi o!
Grupa 60lvli? Heh, mimo maga byle 40 lvl zsoluje bez wiekszego waste ^^.
Perfect*Doll
24-06-2008, 15:23
Nie wiem jaki lvl...
Nigdy nie solowałam Mino Maga na Rooku. :)
Teleskop
24-06-2008, 16:32
troche zbaczamy z tematu nie mowmy tu o tym mm , ss i ghulu i tunelu na maina z rooka ale o innych rzeczach ktorych jeszcze nie bylo jakis podejzanych lub dziwnych ( nawet juz niech bedzie ta dzwignia toma)
A mi się wydaje że dżwignia otwiera te krate obok a w tyck 2 skrzyniach sa rzeczy do otwarcia ghoula i mino maga...
Witam! Proszę zerknąć na trzeci klucz: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=60175&page=2
Fakt faktem skądś się musiał wziąć. Ale może autor strony nie chciał wyjawaić tejemnic rooka. :) prawda? może on wie. Niestety nie za bardzo się go jak spytać. No i trza się spytać skąd on mia ten klucz albo sk.ąd on o tym kuczu wie. Raczej nie z np. tibia.pl albo org.pl bo by nie wiedział czy to klucz z maina czy z rooka.
___
ps do pokoiku toma probowalem sie dostac chcac przebic dach nad tym miejscem kilofem. ciekawe czemu sie nie udalo?? sorka za offtop ale nie moglem sie powszsymac
griegori123
28-06-2008, 08:50
Kiedys zastanawialem sie czy mozna zdobyc spike sworda oczywiscie wszedlem na tibia wiki zeby poczytac o mino magu i dowiedzialem sie ze do mino maga mozna sie dostac wtedy kiedy kolo tajemniczego ghoula pojawi sie stwor o wygladzie mino maga(nie pamietam jak sie nazywal) wtedy automatycznie w dead humanie u rotow pojawia sie klucz do drzwi mino maga gdy zabijemy mino maga to wchodzimy w teleport a tam bardzo dlogi pokoj na koncu tego pokoju stoi skrzynka a w skrzynce spike sword i to koniec questa :cup:
griegori123
28-06-2008, 09:03
Tego nie wiem ale moze jest tak gdy jest plaga to trzeba zabic te 2 szczury w tatmtym pokoju i moze je trzeba zabic w wyznaczonym miejscu i moze krata sie sama otwiera
Rocket Slayer
28-06-2008, 09:22
Kiedys zastanawialem sie czy mozna zdobyc spike sworda oczywiscie wszedlem na tibia wiki zeby poczytac o mino magu i dowiedzialem sie ze do mino maga mozna sie dostac wtedy kiedy kolo tajemniczego ghoula pojawi sie stwor o wygladzie mino maga(nie pamietam jak sie nazywal) wtedy automatycznie w dead humanie u rotow pojawia sie klucz do drzwi mino maga gdy zabijemy mino maga to wchodzimy w teleport a tam bardzo dlogi pokoj na koncu tego pokoju stoi skrzynka a w skrzynce spike sword i to koniec questa :cup:
Tak, zajrzałeś na wiki i czujesz się mONdry. Może skończ kłamać i wyjdź z forum? To twoja wymyślona teoria, nic nie wnosisz. Chcesz to nam zaprezentuj na filmie, że dostałeś się tam. Kiedy Ci się uda bedziesz moim masterem.
Tego nie wiem ale moze jest tak gdy jest plaga to trzeba zabic te 2 szczury w tatmtym pokoju i moze je trzeba zabic w wyznaczonym miejscu i moze krata sie sama otwiera
A ja słyszałem, że kiedy spamerzy opuszczą to forum to raty będą dropały Golden Set....
@topic
Wy naprawdę wierzycie, że Cipki naprawdę chcą was zatrzymać na Rookgaardzie dając jakieś pro questy? Chcą was zachęcić Mainlandem gdzie bedziecie mieli większe korzyści z zakupionego Pacc'a
Zastanów sie czasem co piszesz, na tibia wiki nie ma grama tego co tu napisales ...
I odpisujac nie sprzeczaj sie i nie spamuj uszu "n00bami", tylko daj link ;)
A więc dla wyjaśnienia wszystkim:
Do:
-Ghoula
-Minotaur Mage'a
NIE DA SIĘ DOJŚĆ!!!
-Spike Sworda
NIE DA SIĘ ZDOBYĆ!!!
-Tunel prowadzący z rookgaardu na Mainland
-Golden Key
NIE ISTNIEJE!!!
@up
Skąd wiesz że NIE można zdobyć Spike Sword, dostać się do Ghoula/Mino Maga ? Tylko nie argumentuj swojej wypowiedzi (raczej spamu, bo to do tematu nic nie wniosło =P) "jak by było można to już dawno by został zdobyty". Zresztą SPIKE SWORD QUEST/GHOUL/ MINO MAG/ GOLDEN KEY/ TUNEL NA MAINLAND itp. to są tylko legendy. Możesz w nie wierzyć i próbować je zrealizować lub nie wierzyć i nie przekonywać innych że "twoje jest dobre, a wasze jest bee".
Pozdrawiam =]
Maxpixel
29-06-2008, 15:16
K4R0L - trochę mi Cie smutno ... :(
Golden Key jeśli chodzi o sam BYT ... To był kiedy jeszcze na słowo Tibia nikt nie reagował ...
Jeśli chodzi o Ghoula to jak z POI ... Poczekamy ze 10 lat i będzie można wejść :D
A SoF nie będę pisał bo ludzie wolą mówić że go NIE MA! ;)
Skąd wiesz że NIE można zdobyć Spike Sword, dostać się do Ghoula/Mino Maga ?
Potwierdzam, nie można ; ). Wystarczyło spojrzeć na reakcję gmów, cmów w momencie, gdy ten miecz pojawił się na rooku. Padały wręcz groźby pod adresem gracza, który ów miecz zdobył, że ma powiedzieć skąd tak naprawdę go wziął. Dopiero po wyjaśnieniach się uspokoili...
moze nie jestem poinformowany ale czy GM'owie albo CM'owie musza wiedziec wszystko? ^^
@Slythia
Chodziło mi o to że szanowny Cipsoft nigdy NIE powiedział że zdobycie SoF-a na rooku jest NIE MOŻLIWE. Wiem, wiem, nie mówili także że można go zdobyć no ale... Nie po to zostawałem na rooku aby przestać wierzyć że SoF-a nie da się zdobyć =d
A co do zamieszania między GM & CM to można ocenić krótko... To była czysta głupota. W końcu CM przekazał "graczowi" (czyt. tobie =P) miecz przez swoją nie uwage, więc się nie dziwie że oni byli zaskoczeni =P. No i jeszcze jedna moja osobista refleksja na koniec, nie uważacie że CIPSOFT śledzi poczynania graczy (tzn. ludzi którzy udzielają się na forum) i gdyby na którymś z forum pojawiła się informacja że tajemnica (o ile taka istnieje =d) SoF-a została odkryta, a ów miecz został zodobyty oni zaraz by o tym wiedzieli (albo inaczej, oni "powinni" ^^).
Pozdrawiam =]
@Up
Afff. Oni nie umieją ogarnąć swoich światów (botterzy) a co jeszcze z zagranicznymi forami!
Chodziło mi o to że szanowny Cipsoft nigdy NIE powiedział że zdobycie SoF-a na rooku jest NIE MOŻLIWE. Wiem, wiem, nie mówili także że można go zdobyć no ale... Nie po to zostawałem na rooku aby przestać wierzyć że SoF-a nie da się zdobyć =d
I nie powiedzą tego nigdy ; ). Wiesz, jak fajnie się obserwuje, co na podstawie szczątkowych informacji gracze potrafią wymyślić? Dla nich jest to czysta zabawa... A, że w ten sposób dodatkowo zarabiają, więc dlaczego mieliby dementować plotko?
Na początku także wierzyłam w to, że ten miecz da się zdobyć... Lecz po jakimś czasie w trakcie rozmów z jednym z graczy (ciekawe, czy to czyta), który jako jedyny może coś więcej na ten temat wiedzieć, dowiedziałam się, że tego questa po prostu nie ma... Owszem, jest możliwość zdobycia rarów na rooku, lecz tylko wykorzystując bugi w grze.
A co do zamieszania między GM & CM to można ocenić krótko... To była czysta głupota. W końcu CM przekazał "graczowi" (czyt. tobie =P) miecz przez swoją nie uwage, więc się nie dziwie że oni byli zaskoczeni =P.
Gm nie był zaskoczony, on był pewien, że wykorzystałam jakiegoś buga do zdobycia go. To nie była reakcja osoby, która nie wie, o co chodzi. Powiedziałabym coś źle i miałabym bana...
No i jeszcze jedna moja osobista refleksja na koniec, nie uważacie że CIPSOFT śledzi poczynania graczy (tzn. ludzi którzy udzielają się na forum) i gdyby na którymś z forum pojawiła się informacja że tajemnica (o ile taka istnieje =d) SoF-a została odkryta, a ów miecz został zodobyty oni zaraz by o tym wiedzieli (albo inaczej, oni "powinni" ^^).
Mają oni inne sposoby sprawdzenia, czy ten quest, o ile istnieje (w co wątpię) został rozwiązany. Wątpię, by sprawdzali na przykład to forum - załamaliby się. Poza tym, wiedzieli by wcześniej o moim sofie ; ). Owszem, niektórzy gmówie wchodzą na strony należące do support fanside, oraz także tibia.pl, lecz głównie dlatego, że sami chcą... Czasem udaje się nawet zbanować gracza dzięki temu ; ).
Maxpixel
30-06-2008, 15:31
Mój kumpel przesłał mi coś takiego :
http://img183.imageshack.us/img183/783/dlamaxaim5.jpg
Mi to śmierdzi a wam ? 8o
@up
Mi to śmierdzi spalonym mięsem ^^. A tak na poważnie zdjęcie jak zdjęcie, no może oprócz małego fake (czyt. Spike Sword trzymany przez gracza ^^).
Pozdrawiam =]
Maxpixel
30-06-2008, 21:10
Też mi się Fake wydaje ale z tymi ID ciekawa sprawa ...
Jak odkryto dokładnie na które trzeba stanąć SQM by SS znikł z wysepki ;)
Szkoda że Blum wyjechał ... Coś mi kręci z SS ... :p
Też mi się Fake wydaje ale z tymi ID ciekawa sprawa ...
Jak odkryto dokładnie na które trzeba stanąć SQM by SS znikł z wysepki ;)
Szkoda że Blum wyjechał ... Coś mi kręci z SS ... :p
Już ci mówię dokładnie jak odkryto te kratki. Moze nie wszyscy pamiętają ale kiedyś CIPOM wykradziono mapkę. Bez żadnych skryptów bez niczego.. tylko gołą mapę. I te krateczki były na tej mapie widoczne. Były zaznaczone innym kolorem. Dość szybko rookstayerowcy rozkumali o co w tym chodzi. Na Antice to rozkumali. Chyba Master Slayer jeśli sie nie mylę. I ta sama mapka zaprzeczyła że istnieje jeszcze jakiś trzeci punkt gdzie miecz sie pojawia. Bo tylko trzy kratki są wyróznione. Dwie do znikania miecza i trzecia do picka w bear room.
Gdyby questa naprawde nie było to by nikt sie nie chrzanił z robieniem znikającego miecza. Poprostu by lezała dekoracja na wysepce.
Zapamiętajcie moje słowa: Ja twierdze że quest jest tak debilnie prosty i nielogiczny że nikomu do głowy do tej pory nie przyszło jak go wykonać. Ludzie szukają mądrych rozwiązań i sensownych. A czy te dwie kratki mają jakiś sens? Żadnego. Tak samo jest z drugą częścią questa.
GreenPeace
03-07-2008, 20:06
O do mino maga mozna sie dostac tylko z maina (chyba ze golden key naprawde istnieje:p) bo teleport prowadzi do mintwalin (no chyba ze ktos uwaza ze to pod wyspa gmow jest ;)) . Wg mnie spike sword da sie zdobyc w 100%.Tunel na maina moze i jest tylko jezeli juz go szukac to predzej na mainie ;D.
Do pana powyzej być moze trzeci punkt mialbyc dorobiony potem ale wykradli mapke i :
1.Cipy nie zrobily 3 punktu (moze mialobyc ich wiecej ?)
2.Dorobili go potem
3.Spike Sword mialbyc tylko po to aby mogli sie posmiac z tych 8+ lvlowcow na rooku co gadaja na trade "wie ktos gdzie jest spike sword? "
Może też być tak ze zaden z tych questow nie da sie wykonac bez pomocy kogos z maina (teleport do mintwalin moze to jedyna droga z maina do rooka ?)Probowal ktos pickiem przekopac mintwalin , bo wiem ze na rooku takiego co próbuje przekopac cala wyspe pickiem mozna spotkac co pare minut.
PS. moglby ktos dac link do tibian earth gdzie jest na rooku niby ten tunel na main ?
Rook_Guardian
03-07-2008, 20:59
tunel "niby" z maina na rok
http://tibia.pl/earth.php?x=32013&y=32235&z=9&q=169.04
tak naprawdę to ten tunel nigdzie nie prowadzi, nic niema pod tym hole z kamyczkami bo mam tę mapkę wykradzioną od cipsoftu. z tymi kratkami to poprostu są puste nie ma na nich ziemi tylko widać poziom niżej (earth)
GreenPeace
03-07-2008, 21:14
OK Dzięki to teraz sa tylko dwa sposoby dostania sie na maina z rooka :
*Oracle
*teleport do mintwalin u mino maga :D
Rook_Guardian
03-07-2008, 21:24
z maina na rooka to sie hopie dostaniesz jak osiągniesz na mainie 5 lvl i wtedy będziesz taki pr0, że cie GM na rooka przeniesie
GreenPeace
03-07-2008, 21:33
:( PRO u GMa ?O kurde chyba trzeba mu dac nieźle w łape B)
Rook_Guardian
03-07-2008, 21:52
w łape i nie tylko...
Wracając do spike sworda. Przecież nawet jest poradnik jak zdobyć go wiec raczej mozna go zdobyc czyz nie??:)
Morderff
12-07-2008, 11:44
@up
Nie nie można go zdobyć.
Ozzie Vis
12-07-2008, 12:06
http://i179.photobucket.com/albums/w319/tomek15/sof/ssmapa.jpg
Te 2 szare krateczki na wyspie ze spike swordem wydają mi się podejrzane. Może ktoś potrafi to wyjaśnić...
Mati_Fighter
14-07-2008, 10:48
Mam pytanie... CO TARANTULA ROBI NA ROOKU?
Mam pytanie... CO TARANTULA ROBI NA ROOKU?
śmieje się z takich trolli jak ty :-)
Mati_Fighter
14-07-2008, 10:56
up@ A Tobie to o co niby chodzi? Ja po prostu daje sugestie :)
TO może tak logicznie pomyśl, dlaczego tarantula tam siedzi.
Dam ci podpowiedź:
na około jest pełno pajęczyny, siedzi w swoim gnieździe i składa jajka, z których wykluwają sie ps i spidery wiec PO CO ONA MOŻE BYĆ?!
W Polsce szerzy się zanik myślenia.
Mati_Fighter
14-07-2008, 12:17
To ty pomyśl. Dali by ją tylko po to, żeby ładnie wyglądała?
CycuRookslayer
14-07-2008, 13:56
Według mnie jest tam żeby brzydko wyglądała, nie lubie dużych pająków :(.
Skoro już doszłeś do tarantuli i do forum to nie jesteś chyba totalnym newbikiem wiec pytanie czy jest ona tylko do tego by "se siedzieć" jest nie na miejscu, patrząc że to jest rook i takich ozdób przyciągających wzrok i chęci dostania sie tam jak na tak małą wysepke jest dużo :).
Czyli nie umiesz myslec.
Sogeking
14-07-2008, 15:49
Dali ją zapewne po to, żeby było bardziej klimatycznie ;), ale i tak większość osób zinterpretuje to jako nowy quest i będą powstawać kolejne tematy typu : "Piszcie tutaj wszystkie wasze odkrycia odnośnie tarantuli na rooku!!! Odkryjemy tego questa!!!"
X-Anylon
14-07-2008, 19:34
O do mino maga mozna sie dostac tylko z maina (chyba ze golden key naprawde istnieje:p) bo teleport prowadzi do mintwalin (no chyba ze ktos uwaza ze to pod wyspa gmow jest ;)) . Wg mnie spike sword da sie zdobyc w 100%.Tunel na maina moze i jest tylko jezeli juz go szukac to predzej na mainie ;D.
Do pana powyzej być moze trzeci punkt mialbyc dorobiony potem ale wykradli mapke i :
1.Cipy nie zrobily 3 punktu (moze mialobyc ich wiecej ?)
2.Dorobili go potem
3.Spike Sword mialbyc tylko po to aby mogli sie posmiac z tych 8+ lvlowcow na rooku co gadaja na trade "wie ktos gdzie jest spike sword? "
Może też być tak ze zaden z tych questow nie da sie wykonac bez pomocy kogos z maina (teleport do mintwalin moze to jedyna droga z maina do rooka ?)Probowal ktos pickiem przekopac mintwalin , bo wiem ze na rooku takiego co próbuje przekopac cala wyspe pickiem mozna spotkac co pare minut.
PS. moglby ktos dac link do tibian earth gdzie jest na rooku niby ten tunel na main ?
Jak będę miał czas, dużo czasu to postaram się przekopać Mint~.
Dziś się trochę bawiłem w detektywa - niestety niczego się nie dowiedziałem.
Byłem u Boza na temat "Sword of Fury" nic nie powiedział, taka sama reakcja była gdy napisałem " Maze of Fury ". O dzowio na słowa "Bozo Jester and escape artist" wyklepał mnie obelgą. Tak samo nikt nic niewie o potężnym Dallheim'e.
Taki szczegół :
Gdy napisałem do Noodlesa o Bozo on odpowiedział
-<wiggle>
Zaś gdy napisałem o Tibianusie było
-<wiggle>,<wiggle>,<wiggle>.
Ciekawe co znaczy to wiggle ; P
Wracając do tematy. Przeszukałem całe miasto Thais,czytałem wszystko co znalazłem - nic. W niektórych książkach było napisane o tajemniczych postaciach które przybłąkali się. Nawet był urywek,że niejaki Inver~ coś tam przybył tutaj z podziemi i został osobistym magiem króla,lecz został wyrzucony z miasta,a na jego miejsce weszedł inny.Końcóka- Inver~jest teraz dalekim, potężnym magiem.O Bozo nic. Tak jakby został zatuszowany.
Potem przeszukam Venore. Może tam coś się dowiem.
SmOoTHas
14-07-2008, 19:45
ja to widziałem na youtube kilka amatorskich , tibijskich filmików jak to kilku śmiałków krok po kroku wykonują ten ponoć długi spike sword quest , lub gdy legendarny sunrise po pokonaniu mino maga teleportuje sie do pokoju z którego odbiera kilka przydatnych rzeczy...
dla mnie to raczej fikcja ale dla niektórych "wiernych" pozostaje to niewyjaśnioną zag
SmOoTHas
14-07-2008, 20:25
ale osobiście uważam że cipsoft umieścił/zamknąl tam te potwory żeby pokazać noobom co ich czeka na mainie
Vasudanin
14-07-2008, 20:26
<Wiggle> znaczy <merda ogonem>. Innymi słowy, lubi Boza, ale Tibianusa bardziej ; P
Siem dziwić... W końcu to jego "Pan".
perek1892
14-07-2008, 20:34
Na Pacc area na Rooku znalazłem szkielet trola ale nienazywa się on "dead trool" tylko "Pile of bones" i waży 100oz oraz nie rozkłada się tylko ciągle jest na jednym i tym samym poziomie rozkładu.Na Facc area znalazlem taki sam szkielet wilka.Gdzieś o czymś takim słyszałem ale nie pamiętam gdzie;) Może ma to coś związek z czymś interesującym.
@down
Aaaa no żeczywiście... heh wygląda na to że się troche wygupiłem...:)
tak to ma zwiazek z naszym pr0 Shadow Rexem...
Marcin24
14-07-2008, 21:17
heh wygląda na to że się troche wygupiłem...:)
Nie licząc Shadow Rexa, to te wszystkie szkielety są dość podejrzane, np. szkielet wilka respi się w środku kamiennego kręgu na kamieniu. Kiedy się go ściągnie z kamienia nie da się go tam położyć jeszcze raz.
Rocket Slayer
14-07-2008, 21:42
Tam gdzie się respią 2 szkielety w jaskini z trollami na premium area, pod ogniem na kamieniu znajduje się ciało jakiegoś kolesia. Czy coś o nim wiadomo? Czy jest coś napisane w książkach, czy się pojawił tak nagle jak tarantula i do niczego się nie przydaje?
Czytam te tematy od jakiegoś czasu, nie widziałem podobnego zapytania. Jeśli było to przepraszam (mogę edytować) i proszę o link.
@down
Wiem, wiem, nie o to mi chodziło. Chodziło mi o to, że nie ma o tym jakiejkolwiek informacji.
Pozdrawiam
Marcin24
14-07-2008, 21:43
Tam gdzie się respią 2 szkielety w jaskini z trollami na premium area, pod ogniem na kamieniu znajduje się ciało jakiegoś kolesia. Czy coś o nim wiadomo? Czy jest coś napisane w książkach, czy się pojawił tak nagle jak tarantula i do niczego się nie przydaje?
No właśnie zero pogłosek. I nie pojawił się nagle, jest od kilku update'ów.
Tarantula na roku? Tego nie widziałem jeszcze :p
Może mi ktoś pokazać sreena? Bo juz nie mam postaci na roku :p
@ down
Rzadko wchodze na to forum więc nie widziałem
Zamiast się wydzierać może podasz chociaż link do tematu w którym jest ten screen? :)
perek1892
14-07-2008, 22:01
@up TO BYłO NA FORUM JUż SETKI RAZY!!!
@edit
Przycisk szukaj nie gryzie...
Pingwin94
14-10-2008, 10:27
Nie wiem dokładnie, czy ten temat był poruszany ale zdaję się, że wiem jak spowodować to, aby Sword of Fury//Spike Sword, zniknął. Nie naśmiewajcie się ze mnie, gdyż jeszcze wczoraj, tj. w poniedziałek w noc z 13, na 14 października, zrobiłem to. Nie musicie mi wierzyć. Do napisania tego, tego... postu, "natchnęło" mnie stwierdzenie, że zniknięcie Spike Sworda, to tylko żart GM-ów. Otóż nie!!! Można tego dokonać samemu. Zapewne, tego typu post już się pojawił, ale cóż, nie przejrzałem całego forum... Da się to zrobić, jeżeli ktoś chce dokładne instrukcje niech powie, spóbuję wyjaśnić.:D:cup:
Nie wiem dokładnie, czy ten temat był poruszany ale zdaję się, że wiem jak spowodować to, aby Sword of Fury//Spike Sword, zniknął. Nie naśmiewajcie się ze mnie, gdyż jeszcze wczoraj, tj. w poniedziałek w noc z 13, na 14 października, zrobiłem to. Nie musicie mi wierzyć. Do napisania tego, tego... postu, "natchnęło" mnie stwierdzenie, że zniknięcie Spike Sworda, to tylko żart GM-ów. Otóż nie!!! Można tego dokonać samemu. Zapewne, tego typu post już się pojawił, ale cóż, nie przejrzałem całego forum... Da się to zrobić, jeżeli ktoś chce dokładne instrukcje niech powie, spóbuję wyjaśnić.:D:cup:
Ale to już było... dawno temu wyjaśnione i udowodnione... Instrukcje są powszechnie dostępne.
Aha, noc jest od spania, nie od grania.
@down
Czepiasz się ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.