zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Podejrzane, dziwne rzeczy lub miejsca na Rooku byc moze zwiazane z Questami

Stron : 1 2 [3]

Rocket Slayer
14-10-2008, 10:54
Nie wiem dokładnie, czy ten temat był poruszany ale zdaję się, że wiem jak spowodować to, aby Sword of Fury//Spike Sword, zniknął. Nie naśmiewajcie się ze mnie, gdyż jeszcze wczoraj, tj. w poniedziałek w noc z 13, na 14 października, zrobiłem to. Nie musicie mi wierzyć. Do napisania tego, tego... postu, "natchnęło" mnie stwierdzenie, że zniknięcie Spike Sworda, to tylko żart GM-ów. Otóż nie!!! Można tego dokonać samemu. Zapewne, tego typu post już się pojawił, ale cóż, nie przejrzałem całego forum... Da się to zrobić, jeżeli ktoś chce dokładne instrukcje niech powie, spóbuję wyjaśnić.:D:cup:

Cholera jasna, to już było setki razy poruszane.... odkryłeś Amerykę! Na przyszłość - sprawdź, czy to co chcesz napisać już gdzieś istnieje czy nie.

Aha, noc jest od spania, nie od grania.

Od spania? No ja bym się kłócił grzeczna dziewczynko ^^

Niezbawiony
14-10-2008, 16:35
Widzieliście taką wyspekę z Spike Swordem niedaleko wierzy trolli? Kiedyś, pamiętam, ludzie mówili że tylko wybraniec ma ten spike sword. Wybraniec ów bedzie mógł przejść przez wodę i ogień a one im nic nie zrobią. Wtedy będzie mógł wziąść SSa. Ponoć nie będzie mógł wyjść na mainland gdyż ma pomagać slabszym. Jakos tak to bylo
a ja slyszalem ze tam jest napisane "tylko wybraniec moze ujzec miecza furji"
tutor jest od tego

Pingwin94
14-10-2008, 18:10
Nie no sorry. Z resztą jak już wspomniałem w poście poprzednim, nie przejżałem całego forum, i wyszlo jak wyszlo. Sorki jak coś. :)

Xise
18-10-2008, 20:06
Heh...Przeczytalem wszystkie strony tego tematu i tylko pare osób wniosło tutaj coś ciekawego..A reszta tylko pisała o tym ze to nie istnieje..Skad wiecie może naprawde da sie zrobic tego qesta...Ten temat jest od tego zeby rozwiązywac te tajemnice a nie pisac..."ten qest nie istnieje""to zart cipsoftow" I nie myślcie sobie ze chce sie w ten sposób wywyższyc

Macmano
19-10-2008, 11:17
więc!
mino maga da się zabić!!!... widziałem na własne oczy jak przynieśli do trade rooma ciało mino maga i hijen.

co do ghoula... nie da sie go zabic.

co do spike sworda... da się to zrobic... trzeba zebrac wszystkie kości z ciała... które wypadają z różnyhc potworów.. np. troll ork.

:cup::):cup:

zadowoleni?.

Hakuoh
19-10-2008, 11:20
Hurra! \o/ Odkryłeś Amerykę.
Nie, nie jesteśmy zadowoleni.

Pingwin94
20-10-2008, 15:45
więc!
mino maga da się zabić!!!... widziałem na własne oczy jak przynieśli do trade rooma ciało mino maga i hijen.

co do ghoula... nie da sie go zabic.

co do spike sworda... da się to zrobic... trzeba zebrac wszystkie kości z ciała... które wypadają z różnyhc potworów.. np. troll ork.

:cup::):cup:

zadowoleni?.
Jeżeli, ktoś przyniósł ciało minotaura w "pelerynce", nie musi oznaczać to, że jest to mino-mag. Mógł to być, i w 100% był to Aperrience Sheng (sorry nie wiem czy dobrze napisałem). A poza tym, wytłumacz mi o jakie kości Ci chodzi? Ok? Bo ja przeczytałem na TibiaWiki, że:
"Niektórzy twierdzą że SR znalazł dobrą drogę. Pomysł z ciałami jest całkiem niezły ale wielu ludzi nieudolnie próbuje go wykonać. Jeżeli chcemy sprawdzić sposób SR-a, musimy zdobyć odpowiednie ciała. Ciało Minotaura i Deera powinny ważyć po 200 oz., nie są to ciała potworów tylko elementy dekoracji o nazwie "pile of bones", niestety do tej pory takich ciał nie odnaleziono. Ciała Trolla i Wolfa powinny ważyć po 100 oz. Kilku osobom udało się już takie odnaleźć, są to elementy dekoracji znajdujące się w odpowiednim miejscu, ciało Wolfa w kręgu kamieni przy respie Orka Spearmana koło wasp toweru, a Trolla głęboko w kanałach pod częścią dla facc z respem 4 Poison Spiderów. Ciała Orka Spearmana i Spidera powinny być normalne, w 1 stopniu rozkładu." Czy o takie kości Ci chodzi? Chyba... Jeżeli, ktoś nie wieży mi, iż jest tak napisane na TibiaWiki, oto Link http://wiki.hunted.pl/wiki/O_Spike_Sword/Spoiler#Spos.C3.B3b_na_spowodowanie_znikni.C4.99ci a_Spike_Sworda.

Miło było ale muszę kończyć, więc? Więc... więc kończę... :P Papa :cyclops:

Pingwin94
23-10-2008, 15:27
A tak, co do Mino-Maga jeszcze. Na kilku filmach, znalezionych na You-Tube, była pojawiła się nazwa klucza, tego od Mino-Maga, "Golden Key". Przysiągłbym, że dany klucz widziałem. Oczywiście wszystkie filmy na You-Tubie zostały zrobione na OTS-ach. Ale ja widziałem taki klucz na rooku realki. Serio.:evul:

Papa

Rocket Slayer
23-10-2008, 15:39
A tak, co do Mino-Maga jeszcze. Na kilku filmach, znalezionych na You-Tube, była pojawiła się nazwa klucza, tego od Mino-Maga, "Golden Key". Przysiągłbym, że dany klucz widziałem. Oczywiście wszystkie filmy na You-Tubie zostały zrobione na OTS-ach. Ale ja widziałem taki klucz na rooku realki. Serio.:evul:

Papa

Wierzymy ci, pingwinie.

Niezbawiony
23-10-2008, 16:18
Tajemnice na roku??
Tak na przyklad kiedy rook powstawal tajemnica byly questy ^.-

Tas
24-10-2008, 10:37
Cipsoft praktycznie wszytko na Rooku zrobił dla klimatu a nie dla questów które nie istnieją :X(

Tas

Pan Klocek
24-10-2008, 22:24
Cipsoft praktycznie wszytko na Rooku zrobił dla klimatu a nie dla questów które nie istnieją :X(

Tas

Po pierwsze, masz jakieś kompleksy i dlatego używasz tej durnej czcionki?

Po drugie, chyba nie masz BLADEGO pojęcia o Rookgaardzie. Rozejrzyj się, wszystkie questy mają jak to nazwałeś "klimat" (czyli podłoże fabularne), a to co klimatyczne w 90% jest związane z questem (język orków, pick, notatnik Amber itp. itd.) Dotyczy to 99,5% questów, którymi zajmował się Knightmare.

RookeR
25-10-2008, 17:14
@up

Ech... Stary dobry Klocek... Nigdy się nie podda ^^

@Tas

Czy* mi się wydaje, czy ty chcesz być evul pro fajny?

* Wiem nie zaczyna się zdania od "czy, że itp".

Pozdrawiam =]

Gormitas
13-11-2008, 19:47
otóż:tarantula to matka pająków w poison cave (Amber przywiozła jajo tarantuli z Maina),mino mag strzeże Mintwallin (teleportu do owego miasta) ,spike sword jest dla ozdoby,ghoul był częścią katana room quest a tunel z Rooka na Maina nie istnieje, jedynie widziałem fake że można przejść z Fibuli na Rooka:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]:]

perek1892
13-11-2008, 19:51
Ta naprawdę??...teraz jesteś pro user no jak by nie patrzeć...

Żal mi takich ludzi...dalej nie będę tego komentować bo szkoda zachodu...co najmniej 5 razy poruszane w TYM temacie...

Hakuoh
13-11-2008, 20:25
ghoul był częścią katana room questŻe co proszę?

Pan Klocek
13-11-2008, 20:43
ghoul był częścią katana room quest

Że co proszę?

Kto Ci to powiedział? Pierwsze słyszę, może jakiś dowód na to hmm?

ExequterIsVirus
21-11-2008, 17:02
Powiem tak ... czytać mi się nie chce ale Na Rooku po nowym UpDate jest Tarantula :d Spróbuje fotosy zrobić

Anitaaa
21-11-2008, 17:27
~Up.
Ale my doskonale wiemy, że na Rook'u jest tarantula, nie odkryłeś Ameryki, przykro mi.

Marcin24
21-11-2008, 18:04
Powiem tak ... czytać mi się nie chce
Po czymś takim żadna twoja kwestia nie będzie tu uwzględniana. Przeczytaj temat, potem się udzielaj.

Szpec
22-11-2008, 17:33
Co to za teren jest za labiryntem na mino hellu? Widac go jak się stanie na końcu labiryntu na poziomie -3. Na Tibia Earth nic tam nie ma, jest puste pole.

Ps. Witam wszystkich tibianów :zimno:

Anitaaa
22-11-2008, 17:43
~Up.
Są to podziemia Wyspy Przeznaczenia.

DemonicznyTibijczyk
14-12-2008, 12:38
Ludzie! Zrobiłem se queścika na Book <QS chyba wszyscy wiedza o ktory book chodzi> i tam piszą nowi NPC! Wkleje całą książkę:
Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

no jasne , przecież cip-softy planują zrobić nowe npc :]

A co do questow , to :

dzwignia toma:
Byl kiedys taki quest (dla poczatkujacych)
ale cipsoftom nie podobał sie on :(
Zrobili nowy (ten na torch w podziemiach rookgardu)
No i ten stary quest wykorzystali do wkurzenia tych rookstayerow , bo wiadomo że ich nie lubią :(

Ghoul:
Był quest dla pro-graczy na rookgardzie, lecz nie sprawdzil sie :(
Gracze coś średnio zabijali tego ghoula <niektórzy na nim padali>
A potem jedynym lootem z ghoula byl loot z tych , którzy umarli na tym ,,ghoulu". Cipsoftom sie to nie podobało i wtedy znowu mieli pomysł na wkurzenie rookstayerow :(

Spike Sword:
Odkryłem , że jest wejście do tego mino maga :cup:
Jest ono na terenie dla pacc :D
Quest jest aktywny , lecz kiedy już stałem przy drzwiach questu , (przed wejsciem do mino- maga), Byłem zawiedziony!!! Potrzebny był klucz! omg
No teraz pozostaje tylko szukać klucza :D

Morderff
14-12-2008, 12:43
@up
Hahaha... Wiesz, że właśnie zrobiłeś z siebie idiotę? Ghoul quest dla pro graczy... spike sword i mino mage, żenada po prostu... Człowieku wiesz co Ty w ogóle piszesz?

Aha no i Cipsoft faktycznie tak okropnie nienawidzi Rookstayerów :(

redo114
15-12-2008, 22:52
Witam, jestem nowy ale wiem co nieco ;]. A więc chciałem wrócić do tematu tunelu prowadzącego z rookgardu na maina. Wszyscy szukacie tego na rooku a może tunelu wypadało by poszukać na mainie ha ? jeżeli cipsoft zrobił takiego questa który polega na wyjsciu z rooku tunelem, lub zdobycie spike sworda, to zaszyfrował to doskonale. Popatrzcie na grób tego Bozo pisze na nim Bozo jewer and escape artist (Bozo żartowniś i ucieczka artysty), wynika z tego że bozo wyszedł z rookgardu w jakiś sposób, a ta "ucieczka artysty" to może być naprzykład książka w której jest opisane jak wyjść z maina ha ? no bo nie mogli napisać normalnie np : Bozo jewer and great escape ? próbowałem gadać z błaznem bozo (stosowałem wielu słów występujących z rooka, ale nie reagowal). jakby ktoś miał pomysł to bozo jest na zamkowym placu króla tibianusa w Thais. A wracając do Spike sworda tzw. Sword of fury (miecz furii), podobno na pacc area jest droga z tabliczka Maze of Fury (pola furii), teraz możecie się zaśmiać ale mam pomysł. Bardzo dawno nie grałem na rookgardzie ale przypominam sobie że w jednym miejscu (napewno dla FACC) jest taka "komnata" gdzie są prądy i ognie (dokładnie takie jak ogradzają spike sworda ) była tam tablica ale nie potrafiłem jej przetłumaczyć bo byłem za mały a teraz niestety nie mam dostępu do rookgardu a po 2 nawet nie pamietam gdzie to było. Ludzie szukajcie uważam że CipSoft nie robił by to żeby denerwować graczy !!! aż tak by się napracował (żeby nawet Bozo znalazł się Thais ?) szukajcie a bedzie nagroda (może CipSoft zobaczy starania graczy i zrobi takiego questa :P) myślę że to jeden bardzo duży i trudny QUEST !. I BLAGAM NIE PISZCIE JUŻ CZEGOŚ TAKIEGO "To dla urozmaicenia gry" itp. BO LUDZIE STARAJĄ SIĘ TO ROZWIĄZAĆ, A JAK TO PRAWDA TO CO BĘDZIE WAM ŁYSO.

Luker's
15-12-2008, 22:59
W teraz możecie się zaśmiać ale mam pomysł.

Nie śmieję się z głupoty innych...

Pan Klocek
15-12-2008, 23:04
Witam, jestem nowy ale wiem co nieco ;]. A więc chciałem wrócić do tematu tunelu prowadzącego z rookgardu na maina. Wszyscy szukacie tego na rooku a może tunelu wypadało by poszukać na mainie ha ? jeżeli cipsoft zrobił takiego questa który polega na wyjsciu z rooku tunelem, lub zdobycie spike sworda, to zaszyfrował to doskonale. Popatrzcie na grób tego Bozo pisze na nim Bozo jewer and escape artist (Bozo żartowniś i ucieczka artysty), wynika z tego że bozo wyszedł z rookgardu w jakiś sposób, a ta "ucieczka artysty" to może być naprzykład książka w której jest opisane jak wyjść z maina ha ? no bo nie mogli napisać normalnie np : Bozo jewer and great escape ? próbowałem gadać z błaznem bozo (stosowałem wielu słów występujących z rooka, ale nie reagowal). jakby ktoś miał pomysł to bozo jest na zamkowym placu króla tibianusa w Thais. A wracając do Spike sworda tzw. Sword of fury (miecz furii), podobno na pacc area jest droga z tabliczka Maze of Fury (pola furii), teraz możecie się zaśmiać ale mam pomysł. Bardzo dawno nie grałem na rookgardzie ale przypominam sobie że w jednym miejscu (napewno dla FACC) jest taka "komnata" gdzie są prądy i ognie (dokładnie takie jak ogradzają spike sworda ) była tam tablica ale nie potrafiłem jej przetłumaczyć bo byłem za mały a teraz niestety nie mam dostępu do rookgardu a po 2 nawet nie pamietam gdzie to było. Ludzie szukajcie uważam że CipSoft nie robił by to żeby denerwować graczy !!! aż tak by się napracował (żeby nawet Bozo znalazł się Thais ?) szukajcie a bedzie nagroda (może CipSoft zobaczy starania graczy i zrobi takiego questa :P) myślę że to jeden bardzo duży i trudny QUEST !. I BLAGAM NIE PISZCIE JUŻ CZEGOŚ TAKIEGO "To dla urozmaicenia gry" itp. BO LUDZIE STARAJĄ SIĘ TO ROZWIĄZAĆ, A JAK TO PRAWDA TO CO BĘDZIE WAM ŁYSO.

Chyba sobie jaja robisz? To jakaś prowokacja czy ty tak na serio? Nie to chyba raczej niemożliwe. Kto przy zdrowych zmysłach (i oszustach którzy rujnują tę grę skanując ją nielegalnym softem) wierzy w tunel na maina?
I CO TO ZA TŁUMACZENIE? 0.°
Prądy które ogradzają spike sworda. Yhm. Chyba, że chodzi ci o takie same ognie, no to w takim razie mam pytanie? Gdzieś w Tibi widziałeś inne ognie? Bo ja raczej nie o.0 No chyba że te fioletowe, TAK! To one! TO JEST SPISEK MASONÓW I CYKLISTÓW PRACUJĄCYCH W CIP SOFT!

Po takich postach czuje się jakby ktoś mi wyssał tak z 20 punków IQ :/
Idę sobie polać whisky bo nie udźwignę...

Tompior
15-12-2008, 23:57
Koniec flame-wara.

Zacznijcie pisac na temat :P

Ameriov
16-12-2008, 00:28
@up
A Ty to niby na temat? aushuahsuhauhsua

Szkoda, że nie przeczytałem tego syfu wcześniej.

1 pytanie- Cipsoft w tym upie miał poprawić fabułę rookgaardu. Gadaliście z NPCami? Są jakieś nowe komendy na które raczą odpowiedzieć?

Gormitas
16-12-2008, 12:55
dużo Tompior chyba pracowałeś tyle postów z rzędu skasować

redo114@

ta ucieczka artysty to Bozo - błazen królewski chyba pomógł jakiemuś mistrzowi ucieczek

Pan Klocek
16-12-2008, 18:24
dużo Tompior chyba pracowałeś tyle postów z rzędu skasować

redo114@

ta ucieczka artysty to Bozo - błazen królewski chyba pomógł jakiemuś mistrzowi ucieczek

Pierdzielisz pan głupoty. Jak masz dawać takie rady to ogranicz się raczej do czytania. Escape Artist to nie, o zgrozo, "ucieczka artysty", a "mistrz ucieczek", "mistrz wyzwalania się", czyli napis na tabliczce oznacza "Bozo - mistrz ucieczek". Błazen pomógł jakiemuś artyście ucieczek, LOL, ehh te translatory.

Szpec
16-12-2008, 20:35
1 pytanie- Cipsoft w tym upie miał poprawić fabułę rookgaardu. Gadaliście z NPCami? Są jakieś nowe komendy na które raczą odpowiedzieć?

Nic takiego nie zanotowałem, a pytałem ich troche ;)

Ditto
16-12-2008, 20:51
Bozo żartowniś i ucieczka artysty

Proszę o warna za tylko 1 punkt, mam nadzieję, że zrozumiecie :D

HAHAHAHAHAAHAAHAhahHAHAHAHahaHAUHuashusahuashuHAUH Ah xDDDD

ladnen in podpisen ;[

@Edit

"ta ucieczka artysty to Bozo - błazen królewski chyba pomógł jakiemuś mistrzowi ucieczek"

HAhasuhSAUHuasHUs TO jest najlepszy dzial na tym forum : D BEZAPELACYJNIE AHHAAH XD

@down

bobek ; [

@3 down

ja jestem trollem ;\

prengacz
16-12-2008, 21:10
śmiejecie się z kolegi a nie ma o co
w real tibii mam na roku 11 lvl który zrobiłem jeszcze na starej tibii czekając na kolegę bo nie umiałem wyjść na maina.
dedłem wtedy na mino magu który jest na roku.
JAK???
były wtedy jeszcze w tibii "bugi"
pamiętacie jak dało się wchodzić do cudzych domków???
szło nas wtedy 8 na tego questa
po wybiciu minosów
!!!UWAGA!!!
WESZLIŚMY DO KOMNATY Z MINO MAGIEM >> przez buga:/

Luker's
16-12-2008, 21:31
hmm... naciągana historia...

Gormitas
16-12-2008, 21:37
w real tibii mam na roku 11 lvl który zrobiłem jeszcze na starej tibii czekając na kolegę bo nie umiałem wyjść na maina.
JAK???
po wybiciu minosów
!!!UWAGA!!!
które mieliście levele?

3xUp@

on nie karmi trolla (chyba)

Pan Klocek
17-12-2008, 09:18
JAK???
po wybiciu minosów
!!!UWAGA!!!

Pierdzielisz pan głupoty (kolejny). Ten bug nie pozwalał wchodzić do domków tylko wylądować w ścianie i zebrać itemy leżące w odległości 1 hexa.

komunista
17-12-2008, 12:38
A jak już dostaniecie się do mino maga to co?
2 ciosy i gleba

Gormitas
17-12-2008, 13:24
A jak już dostaniecie się do mino maga to co?
2 ciosy i gleba

taaaaaa ale rookstayer 100 level może przetrwać dłużej tylko że też zginie

Ameriov
17-12-2008, 14:34
@up

Lol, 50lvl spokojnie soluje draga, GSa stair-hopem też da radę a Ty gadasz, że 100lvl padnie na magu. Gz.

Gormitas
17-12-2008, 14:54
@up

Lol, 50lvl spokojnie soluje draga, GSa stair-hopem też da radę a Ty gadasz, że 100lvl padnie na magu. Gz.

ale ma lepsze eq niż to rookowe

Diablo91
17-12-2008, 15:19
@up

W erze kiedy AP pada od 8 levela w 2-3min. Jakiś 30-50 level nie ubije Mino Maga na rooku? Bullshit. Mysle ze wystarczyło by troche Small Health Potionow i by padł.

Sam na tibi 8.0 sprawdzałem czy w eq jakie można zdobyć na rooku ubje mino maga. I jaki wynik? Ja 1 Mino Mag 0.

Yrothu
17-12-2008, 15:39
Na ostatnim test serwerze ubiłem maga lajtowo, bez większego waste.

.. A pamiętam jak kiedyś było mówine w tym dziale, że bodajże Rd'B (ale nie jestem pewny, może ktoś inny) wyszedł na maina na ts i nie dał rady magowi. Tylko to było przed tymi wszystkimi upami, w których zwiększyli moc hitów.

Ditto
17-12-2008, 16:17
Jakby można było wejść to łuk okazałby się bezcenny - raz tylko trafić i zamknąć drzwi na chwilkę... No, może nie raz, ale sens oddałem.

Ameriov
17-12-2008, 16:24
@Gor

Nie, miałem na myśli 50lvl rookera z normalnym eq.
Ba, nawet bez "ubrania", same speary i tarcza.

Par-Levi
17-12-2008, 16:53
Do wiadomosci poczatkujacych:

Rooker na moim lvl'u, obecnie bez trudu bije Ghoula, Beholdera itp, bez zadnych trickow, potionow, przy uzyciu Katany i w Rooksecie. Podobnie jest Minomagiem.

Ostatnia moja wyprawa na Shenga solo, kosztowala mnie utrate lacznie 12 hp, i to nie Apprentice je zabral, ale bite potem kolejno minotaury.

Pozdrawiam

Luker's
17-12-2008, 18:12
Do wiadomosci poczatkujacych:

Rooker na moim lvl'u, obecnie bez trudu bije Ghoula, Beholdera itp, bez zadnych trickow, potionow, przy uzyciu Katany i w Rooksecie. Podobnie jest Minomagiem.

Ostatnia moja wyprawa na Shenga solo, kosztowala mnie utrate lacznie 12 hp, i to nie Apprentice je zabral, ale bite potem kolejno minotaury.

Pozdrawiam

Wow... a dragona też bijesz?

redo114
17-12-2008, 19:48
Lukers, a z kąt ty możesz wiedzieć co jeszcze można zrobić na rookgardzie, czy nie ma innych bugów ?
20 lat temu jak byś powiedział że za parę lat będzie można nawiązać kontakt z człowiekiem na drugiej półkuli w pięć sekund, to by cię wyśmiali dokładnie tak jak ty wyśmiewasz teraz innych --.--

Yrothu
17-12-2008, 19:57
Tyle że Ty mówisz o przyszłości, nikt nie powiedział że kiedyś tam nie dodadzą dragona (o to chodzi? ; x), ale na dzień dzisiejszy też powiem, że na rooku nie ma smoków.

@co do maga
Ja akurat atakowałem go z katany.

redo114
17-12-2008, 20:00
Pierdzielisz pan głupoty (kolejny). Ten bug nie pozwalał wchodzić do domków tylko wylądować w ścianie i zebrać itemy leżące w odległości 1 hexa.

oto mi chodzi...

Ameriov
17-12-2008, 20:08
@Madasaki

Em, większość z nas biła dragi, ghoule, kongry czy cos podobnego na rooku.
(Mam na myśli "troche" starszych graczy, niż Ty) Więc sie nie wypowiadaj na temat o którym nie masz pojęcia.

@up

No i co Ci dał ten bug...? Byłeś zablokowany w ścianie, nie mogłeś się ruszyć.

redo114
17-12-2008, 20:22
Ale może mogłeś zobaczyć coś więcej a po 2 może jest jakiś inny bug(o którym nawet nie wiemy) który pozwala na coś więcej...

Luker's
17-12-2008, 20:22
OK... Niech będzie, to byłą ironia...

Morderff
17-12-2008, 20:47
@up
Nie ratuj się teraz kłamstwem bo to było ironiczne pytanie?

P.S. no i przynajmniej się do błędu przyznałeś :) Good postawa.

UagodnyBoleq
23-12-2008, 12:27
Po przeczytaniu jakiegoś tysiąca postów na temat spike sworda mam taką teorię:

Pamiętacie te 2 punkty co trzeb na nie wejść żeby spike sword zniknął ?

(nie będę pisał o ich lokalizacji gdyż jest wiele tematów które o tym mówią)

Teoria:

Spike sword znika na swojej wyspie.

Może ten maze of fury jest z nim powiązany?

Może tam się pojawia spike sword? (możliwe)

Satanik
23-12-2008, 12:41
a może nie da się go zdobyć? jest dla ozdoby? a rook jest poto żeby go przejść, wybrać profe i wyjść na maina?...

Pan Klocek
23-12-2008, 15:13
Po przeczytaniu jakiegoś tysiąca postów na temat spike sworda mam taką teorię:

Pamiętacie te 2 punkty co trzeb na nie wejść żeby spike sword zniknął ?

(nie będę pisał o ich lokalizacji gdyż jest wiele tematów które o tym mówią)

Teoria:

Spike sword znika na swojej wyspie.

Może ten maze of fury jest z nim powiązany?

Może tam się pojawia spike sword? (możliwe)

Nie możliwe, rook został prześwietlony nielegalnym softem jak magazyny Sddama Husajna, pod Maze of Fury nic nie ma.

@Satanik
Zdajemy sobie wszyscy sprawę iż Rookgaard jest po to aby wyjść na maina, co do tego nie mamy wątpliwości. Jednak nie zmienia to faktu, że wyspa ma bogatą historię, jest źródłem wiedzy dla poszukiwaczy sekretów na mainie (język orków, historia minotaurów, vortex, od biedy genezis z biblioteki).

Jeśli wg Ciebie Sword of Fury to ozdaba, to czego on jest ozdobą? Wyspy? A co ma piernik do wiatraka? Minosów? A co one mają z tym wspólnego? A może jednak się z czymś łączy i jest dopełnieniem historii?

UagodnyBoleq
24-12-2008, 15:01
Dla tych którzy nie wierzą w spike:

Możecie se nie wierzyć ale jak ktoś już go zdobędzie

To :crusader: :cup: :cup: :cup:

I będziecie żałować , że nie wierzyliście!

Luker's
24-12-2008, 16:05
@up.
człowieku świat jest brutalny...

Matv
24-12-2008, 17:17
Luker's, masz absolutną racje :p:p

eliteziomx
20-01-2009, 22:19
może ten quest na spike sword będzie otwarty później. w starszej tibi(nie pamiętam której) golden helmet lootal z demów ale i był na niego quest i co juz go usunęli ale może pożnie będzie jeszcze raz może jak będzie mało graczy w tibie grało to włącza i aby ich zachęcić ??

Rocket Slayer
20-01-2009, 22:24
@up

Nie. Prawdopodobnie (prawdopodobnie!) czegoś się dowiemy w następnym update. Czekajcie cierpliwie i nie kombinujcie bo wasze baryłki się przegrzeją.

"ziomy" nie są mile widziane na tym forum... lepsi normalni użytkownicy -.^

Hexus
31-01-2009, 09:31
To zbierzmy to wszystko do kupy : ;)
1.Tunel z rooka na main
2.Ghoul
3.Mino Mag za zamkniętymi drzwiami
4.Spike Sword na wyspie
Do Ghoula i Mino Maga nieda się dotrzeć. Tunel z rooka na main nieistnieje. Spike Sword niemożliwy do zdobycia. Jak coś przeoczyłem to napiszcie ;)
POZDRO !
Skąd wiesz że do Mino Mage i Ghoula nie da się dostać ?
Masz jakieś dowody że Spike Sword jest nie do zdobycia ?
@topic
7 grobów ale wydaje mi się że to tylko ozdoba.
Boots of Waterwalking nie wiadomo jak je zdobyć.
Mógłby ktoś powiedzieć gdzie można je zobaczyć? (na Rookgardzie)

Rocket Slayer
31-01-2009, 09:43
Skąd wiesz że do Mino Mage i Ghoula nie da się dostać ?
Masz jakieś dowody że Spike Sword jest nie do zdobycia ?
@topic
7 grobów ale wydaje mi się że to tylko ozdoba.
Boots of Waterwalking nie wiadomo jak je zdobyć.
Mógłby ktoś powiedzieć gdzie można je zobaczyć? (na Rookgardzie)

Brak dowodów przez te wszystkie lata jest chyba najlepszym dowodem.
Do ghoula? Nie bądź śmieszny... Każdy mob istnieje po to by reprezentować daną klasę:
tarantula - pająki w PC
MM - minotaury w mino hell
ghoul - szkielety w KR

Ciężko na to wpaść? Do żadnego się nie idzie dostać i według mnie taki był cel dodania tarantuli. Miała pokazać, że jako do "bossa" nie da się na rooku dostać.

Ale ludzie ofc wolą dalej pisać z MM po polsku...

Marcin24
31-01-2009, 13:37
tarantula - pająki w PC
MM - minotaury w mino hell
ghoul - szkielety w KR
"Boss" szczurów i minotaurów (według Twojej teorii) jest dostępny, więc to odpada.

Rocket Slayer
31-01-2009, 14:11
"Boss" szczurów i minotaurów (według Twojej teorii) jest dostępny, więc to odpada.
A czy nie nazywa się on Munster? Ma to coś wspólnego ze szczurem? Raczej nie. Nie wiem od kiedy był ale jego nazwa wskazuje bardziej na taki "zabawniejszy dodateczek" niż coś bardziej poważnego.

Apprentice Sheng? Tylko uczeń maga, "bossa". Kiedyś go nie było.

Marcin24
31-01-2009, 14:15
Ma to coś wspólnego ze szczurem?Imię Apprentice Sheng też ma mało wspólnego z minotaurami.
Kiedyś go nie było. Tarantuli też kiedyś nie było.

Rocket Slayer
31-01-2009, 14:48
Tarantuli też kiedyś nie było.
A nie sądzisz, że za samym potworem kryje się przesłanie "Do bossów się nie dostaniecie, darujcie sobie"? Gdyby napisali tak wprost to wszyscy by się burzyli "To po cholerę tam jest SS, drzwi do MM?"

Imię Apprentice Sheng też ma mało wspólnego z minotaurami.
Uczeń Sheng brzmi chyba lepiej niż Uczeń Minotaur. Chcieli podkreślić pewną wyjątkowość tej jednostki.

Munster - zmienione Monster (potwór). Dla mnie to by brzmiało dziwnie jak na bossa szczurów (a to szczury są takie, że mają władcę/przywódcę?) Według mnie to bardziej żarcik niż boss.

First Doom
11-02-2009, 00:48
zalozylem ten temat ponad 3 lata temu a on nadal sie ciagnie heh :) ostatni wizyta na tym forum moja to grudzien 2007 ^^ w tibie juz nie gram ze dwa lata :) milo patrzec ze moj temat nadal odwiedzany :) pozdrawiam wszystkich tibia maniakow, wyrosniecie kiedys z tego jak ja :)

Prezydent_czuwa
11-02-2009, 08:03
pozdrawiam wszystkich tibia maniakow, wyrosniecie kiedys z tego jak ja :)

Skoro wyrosłeś, to po co wracasz? xDD

Michoss
11-02-2009, 08:19
Munster - zmienione Monster (potwór). Dla mnie to by brzmiało dziwnie jak na bossa szczurów (a to szczury są takie, że mają władcę/przywódcę?) Według mnie to bardziej żarcik niż boss.

Niestety, porażka. (http://pl.wikipedia.org/wiki/Munster_(ser))

Charin
11-02-2009, 13:44
Wg. mnie pokazane są potwory reprezentujące bossów. Bossowie nie są dostępni, ponieważ:
a) to jest Rookgard-reprezentecja tego co na mainie
b) są za silni na ten poziom
c) można zobaczyć te potwory nie ryzykując dedem na low levelach

Ameriov
11-02-2009, 14:29
@up
Podziemia jednej z piramid ankrahmun- pokazane silne potwory, również nie trzeba ryzykować deadem, bo są zamknięte.
...Ale jednego z nich można uwolnić. Rozumiesz, co mam na myśli?

Rocket Slayer
11-02-2009, 15:31
Niestety, porażka. (http://pl.wikipedia.org/wiki/Munster_(ser))

Udowodnij, że Cipsoft to miał na mysli, a nie "zażartował". Później pisz "porażka" czy "fail"

Możliwości są dwie:
- munster (ser)
- munster (ang. monster) - nadanie pewnej ironii dla szczura, który jest bardzo słaby by nazywać go monstrum

Więc czekam na dowody.

BTW - porażka/fail to następne popularne wyrazy po "żal"? Pogubiłem już się w tym :(

Marcin24
11-02-2009, 15:58
Udowodnij, że Cipsoft to miał na mysli, a nie "zażartował".
Udowodnij, że Cipsoft miał na myśli przekręcone słowo "monster".

Rocket Slayer
11-02-2009, 16:03
Nie ma dowodów, póki się nie spyta kogoś z wewnątrz. Tym chciałem udowodnić, że nie ma podstaw by pisać iż popełniłem jakikolwiek błąd czy "porażkę". Nie ma dowodów - sory dżordż. Napisałem, że taka moja opinia -.^

Pozdro

Dindsuk
11-02-2009, 16:51
Münster to miasto na prawach powiatu położone w północnej części kraju związkowego Nadrenia Północna-Westfalia.

Yeah! Mamy nastepny trop!!!

...nie rozumiem po co doszukiwac sie jakiegos "glebszego" znaczenia

Rocket Slayer
11-02-2009, 17:17
...nie rozumiem po co doszukiwac sie jakiegos "glebszego" znaczenia
Powiedz to Cipsoftowi, który wymyślił
- Tibia Bug (Bug)
- Hacker (Orc)
- Grynch Clan Goblin

Masz rację - po co sobie utrudniać, wymyślając takie nazwy!

Pan Klocek
11-02-2009, 18:06
@up
Podziemia jednej z piramid ankrahmun- pokazane silne potwory, również nie trzeba ryzykować deadem, bo są zamknięte.
...Ale jednego z nich można uwolnić. Rozumiesz, co mam na myśli?

Można nawet wypuścić je wszystkie (mówisz o serpentine tower?), ludzie próbują to zrobić od dobrych paru lat (od powstania ankh) mimo pewna grupa robiła już to i udowadniała że się da (a rozwiązanie nie jest AŻ tak skomplikowane dla kogoś "oczytanego"). Rozumiecie o co chodzi? To że jakaś zagadka nie ma rozwiązania znanego dla ogółu nie znaczy, że nie ma go w ogóle, albo że nie ma ludzi którzy nie wiedzą jak ją rozwiązać.

Najbardziej bawią mnie te dzieci próbujące zdobyć "spike sworda" albo zabić ghoula a nigdy jeszcze nie przeczytały książek z biblioteki Rookgaardu (nie wspominając o innych źródłach). Powodzenia.

Szpec
11-02-2009, 18:16
Najbardziej bawią mnie te dzieci próbujące zdobyć "spike sworda" albo zabić ghoula a nigdy jeszcze nie przeczytały książek z biblioteki Rookgaardu (nie wspominając o innych źródłach). Powodzenia.

Wiesz, jeżeli zajmujesz się rozwiązywaniem takich zagadek często, to dla ciebie łatwo wyłapać co w takiej książce ma jakieś znaczenie. Ja osobiście nieraz czytałem te książki, i niestety nic z nich pomocnego nie wyniosłem. Może doradź na co zwrócić uwagę :P ?

Michoss
11-02-2009, 18:37
Wiesz, jeżeli zajmujesz się rozwiązywaniem takich zagadek często, to dla ciebie łatwo wyłapać co w takiej książce ma jakieś znaczenie. Ja osobiście nieraz czytałem te książki, i niestety nic z nich pomocnego nie wyniosłem. Może doradź na co zwrócić uwagę ?
Na treść, tek będzie najłatwiej.

Można nawet wypuścić je wszystkie (mówisz o serpentine tower?), ludzie próbują to zrobić od dobrych paru lat (od powstania ankh) mimo pewna grupa robiła już to i udowadniała że się da (a rozwiązanie nie jest AŻ tak skomplikowane dla kogoś "oczytanego").
Słyszałem o tym kiedyś, ale za cholerę nie widziałem żadnego wiarygodnego screeny, ani się spotkałem żadnego spoilera (co chyba oczywiste).
Nie mógłbyś zarzucić czegoś? :)

Powiedz to Cipsoftowi, który wymyślił
- Tibia Bug (Bug)
- Hacker (Orc)
- Grynch Clan Goblin

Tak, Tibia Bug i Hacker to genialne przykłady. Ja jednak radziłbym poczytać to: Tibia wiki-Aluzje (http://tibia.wikia.com/wiki/Allusions).

Luker's
11-02-2009, 18:38
2UP@
A czy tą księgę w Mino Hell czytałeś?

Rocket Slayer
11-02-2009, 18:58
@Michaś

The name of rat-boss (Munster) seems to be an allusion to French munster cheese. As we all know, rodents' favourite food is cheese.
Seems to be to, seems to be tamto. Żaden dowód. Mogę napisać, że Michael Jackson seems to be a girl, tylko po co? Domysły a dowody to dwie różne rzeczy.

Czy moja teoria, czy Twoja - nie wiadomo na 100% póki się kogoś z wewnątrz nie spyta.

Tak, Tibia Bug i Hacker to genialne przykłady.
Bug - błąd (czy coś podobnego)/ robak
Swoją drogą dziwne by było gdyby ten potwór się nazywał "Tibijski robak", skoro już jest potwór o nazwie "robak" bessęsu
A co do Hackera - nie zastanawiałem się nad nim.. =P

Jeśli wierzysz komuś/czemuś co przedstawia tylko jedną opcję i mówi, że jest prawdopodobne aby tak było, to życzę powodzenia. To tylko jeden domysł.

Michoss
11-02-2009, 19:33
http://images38.fotosik.pl/55/5f21874f34e040ca.jpg

Pokonałem cię twoją własna bronią.

Po pierwsze: aluzja munster-monster jest bardzo mało prawdopodobna. żarty Cipsoftu są z reguły głębsze.
Po drugie: Sam bronisz swojej tezy jak głupi guzika. Walnąłem jeden glupi tekst, a ty się ciepiesz jak nie wiem co.
Po trzecie:
Bug - błąd (czy coś podobnego)/ robak
Swoją drogą dziwne by było gdyby ten potwór się nazywał "Tibijski robak", skoro już jest potwór o nazwie "robak" bessęsu
Ętelygentny jesteś. To chyba oczywiscie że to jest 'wada tibii', 'błąd tibijski', bo potwor został stworzony na 10te urodziny tibii.
Potwory z tego eventu mają nazwy tak proste, żeby każdy debil zrozumiał gdzie tkwi żart. Chodziło po prostu o rzeczy, które 'dręczyły' tibię przez te 10 lat.
Po czwarte: Link do wiki podałem po to, żeby inni zobaczyli, jakie są 'głębsze' aluzje w tibii. A są ich dziesiątki. Sam znalazłem kilka z nich.
Po piąte: Jeśli widzisz, że jest 'opcja' którą może zauważyć każdy głupi i kłócisz się z każdym kto poda ci lepszą możliwość - nic ci nie życzę, szkoda mi cię po prostu.

Marcin24
11-02-2009, 19:40
@Rocket
Błagam, nie rozpoczynaj kolejnego flame. Michoss podał wiarygodne dowody, jeżeli Ty ich nie masz to nie pisz.
@edit
Nie napiszę "zgadzam się", póki nie zauważę w tym sensu, pełnej wiarygodności.
Ale Ty nie szukasz sensu i pełnej wiarygodności, tylko trzymasz się swojej teorii jak
głupi guzika
.

Rocket Slayer
11-02-2009, 19:52
Po piąte: Jeśli widzisz, że jest 'opcja' którą może zauważyć każdy głupi i kłócisz się z każdym kto poda ci lepszą możliwość - nic ci nie życzę, szkoda mi cię po prostu.
Piszę, że nie należy wierzyć każdemu, kto podaje jedno skojarzenie jak może być ich więcej. Tym bardziej, że nie pochodzi z oficjalnego źródła. (kojarzysz może jak się zmieniał cennik Rashida przed wprowadzeniem go?)

Przypomnę:
Twoja lub moja teoria może być prawdziwa. Nie dowiemy się, póki ktoś nie zapyta się czipków. Więc nie pisz, że na 100% skojarzenie z serem jest trafne, gdyż kiedyś masy ludzi uważały, że Ziemia jest płaska.

@Rocket
Błagam, nie rozpoczynaj kolejnego flame.
To czy teraz każde wymienienie argumentu, który obala jakąś teorię (czy coś innego), może być traktowane jako flame? Bez przesady. Po to jest forum, by wymienić poglądy. Nie napiszę "zgadzam się", póki nie zauważę w tym sensu, pełnej wiarygodności.

wiarygodne dowody
Chodzi Ci o te domysły? Podziękuję za takie dowody.

Pokonałem cię twoją własna bronią.
Czy ja wiem. Może i zraniłeś, lecz nie pokonałeś -.^

Ale Ty nie szukasz sensu i pełnej wiarygodności, tylko trzymasz się swojej teorii jak
Bo jest logiczna, sprawdza się w części sytuacji?
Seems to be to, seems to be tamto. Żaden dowód. Mogę napisać, że Michael Jackson seems to be a girl, tylko po co? Domysły a dowody to dwie różne rzeczy.

Czy moja teoria, czy Twoja - nie wiadomo na 100% póki się kogoś z wewnątrz nie spyta.

PS. Czy musisz ciachać każdego posta na części pierwsze?
Z tego słynę :D

Genialne porównanie. Zauważ jednak, że z racji intnienia takich rzeczy jak słownik, encyklopedia albo wiki o wiele łatwiej dojść do wniosku 'munster pochodzi od sera', niż bez tych rzeczy wysnuć 'ziemia jest kulą'.
Zrozumiałem to jako niby wyraz "monster" rzadko się pojawia w Tibii, co jest totalnym bullshitem. Zakładasz, że większa część graczy nie ma pojęcia co znaczy to słowo w j. polskim?
W każdym razie tak to odebrałem, popraw mnie jeśli się mylę.

Edytujecie czy mam poczekać, aż się Kiepscy skończą? :D

EDIT 2
Czyli może to być nazwa sera lub "monstrum". Nie wiadomo, co miał na myśli CipSoft. Wydaje mi się, że na tym można zakończyć dyskusję, nieprawdaż?

Michoss
11-02-2009, 20:04
Więc nie pisz, że na 100% skojarzenie z serem jest trafne, gdyż kiedyś masy ludzi uważały, że Ziemia jest płaska.

Genialne porównanie. Zauważ jednak, że z racji intnienia takich rzeczy jak słownik, encyklopedia albo wiki o wiele łatwiej dojść do wniosku 'munster pochodzi od sera', niż bez tych rzeczy wysnuć 'ziemia jest kulą'.

PS. Czy musisz ciachać każdego posta na części pierwsze?

@edit
Zrozumiałem to jako niby wyraz "monster" rzadko się pojawia w Tibii, co jest totalnym bullshitem. Zakładasz, że większa część graczy nie ma pojęcia co znaczy to słowo w j. polskim?
W każdym razie tak to odebrałem, popraw mnie jeśli się mylę.
Inaczej.

Słowo monster pojawia się w tibii bardzo często. Jest proste, i każdy rozumie o co chodzi. Jedną literę może zamienić każdy.
Powierzchnia ziemi jaką człowiek może objąć wzrokiem jest płaska. A jeśli nie jest, to i tak każdy wie gdzie jest góra, a gdzie dół. Łatwo wywnioskować, że ziemia jest płaska.
Munster jest rodzajem sera. Każdy wie, ze gryzonie lubią ser. Nie można jednak munstera kupić w pierwszym lepszym sklepie, więc by dowiedzieć się co to znaczy, trzeba poszukać w internecie albo w książkach.
Ziemia jest kulą. Można to zobaczyć z kosmosu, albo wyliczyć z fizycznych pierdół o przyciąganiu grawitacyjnym. Nie każdy ma jednak narzędzia i możliwości by do tego dojść (użyłeś słowa 'kiedyś' więc ie mówmy o książkach ani internecie) i niewielu wierzy w te teorię.

poliman
15-02-2009, 10:16
mi podjerzane jest to ze co jakis czas sie pokazuje mino mage czy cos takiego na roku tam gdzie carlin sword quest i niewiadomo nawet w jakich dniach godzinach

Marcin24
15-02-2009, 16:15
mi podjerzane jest to ze co jakis czas sie pokazuje mino mage czy cos takiego na roku tam gdzie carlin sword quest i niewiadomo nawet w jakich dniach godzinach
Nie Mino Mag tylko Apprentice Sheng, uczeń MM. Jest on bossem, dlatego nie respi się regularnie.

Virtus360
15-02-2009, 16:30
Odkrylem pewna ciekawostke, moze sie przyda. Jak wiekszosc wie Loui boi sie krolikow, a CipSoft jest znany z niecodziennego humoru. W filmie 'Monty Paython i Swiety Graal' pojawia sie mnich, ktory przestrzega wejscia do jaskini, w ktorej skarbu strzeze 'morderczy krolik'. Jak ktos chce obejrzec ta scene to link ponizej:
http://www.youtube.com/watch?v=wKB9sEtDJOs

Pan Klocek
15-02-2009, 18:54
Odkrylem pewna ciekawostke, moze sie przyda. Jak wiekszosc wie Loui boi sie krolikow, a CipSoft jest znany z niecodziennego humoru. W filmie 'Monty Paython i Swiety Graal' pojawia sie mnich ktory przestrzega wejscia do jaskini w ktorej skarbu strzeze 'morderczy krolik'. Jak ktos chce obejrzec ta scene to likn ponizej:
http://www.youtube.com/watch?v=wKB9sEtDJOs (http://urlguard.net/l/http://www.youtube.com/watch?v=wKB9sEtDJOs)

Wiele gier czerpie z Paythona :) myślałeś, że w Wormsach skąd ten granat się wziął? Albo pojęcie "SPAM"'u :)
W Tibi też jest kilka ciekawostek związanych z Paythonem, teraz tylko musimy znaleźć granat i wysadzić te króliki ;)

Sagnitor
15-02-2009, 19:37
Mam pytanie. Ostatnio byłem na katana quest (Hiberna) i w katana room jest pewien teleport (którego chyba wcześniej nie było). Jak się do niego wchodzi to teleportuje nas pod schody obok katana room. Czy ten teleport jest normalny i zawsze tam był?

Barbar
15-02-2009, 19:42
Nie zawsze, został dodany w jakimś tam update żeby nie dało się tam zamykać ludzi.

laxiu
15-02-2009, 19:43
@Klocek
A może spróbował byś obalić jeszcze raz mit z mono na skale.
Ty go nie zabiłeś GOŁYMI RĘKAMI!!! TYLKO Z SHIELDEM...

Marcin24
15-02-2009, 20:16
@Klocek
A może spróbował byś obalić jeszcze raz mit z mono na skale.
Ty go nie zabiłeś GOŁYMI RĘKAMI!!! TYLKO Z SHIELDEM...
Ktoś inny go zabił gołymi rękami, bez skutku.

Morpheus_Rookstayer
15-02-2009, 20:50
Był to Mowicz Rookstayer z Isary.
Zabicie minotaura trwało godzinę. Zużytych zostało 19 bp lf. Loot to 1 gp.

Vipciu
17-02-2009, 09:52
Chyba coś znalazłem
http://tibia.pl/earth.php?x=32120&y=32051&z=13&q=126.14
wyżej jest mino mag
http://tibia.pl/earth.php?x=32120&y=32051&z=12&q=126.14

i jescze to
http://tibia.pl/earth.php?x=32142&y=32102&z=12&q=126.14
wyżej jest bear room
http://tibia.pl/earth.php?x=32145&y=32103&z=11&q=126.14

a może się słyszeliście o Knight watch tower podobno ktoś tam się kiedyś dostał a też mówili że się nie da

dalione
17-02-2009, 13:30
Do wykaszowania hehe

Uther92
17-02-2009, 15:28
Chyba coś znalazłem
http://tibia.pl/earth.php?x=32120&y=32051&z=13&q=126.14
wyżej jest mino mag
http://tibia.pl/earth.php?x=32120&y=32051&z=12&q=126.14

i jescze to
http://tibia.pl/earth.php?x=32142&y=32102&z=12&q=126.14
wyżej jest bear room
http://tibia.pl/earth.php?x=32145&y=32103&z=11&q=126.14

a może się słyszeliście o Knight watch tower podobno ktoś tam się kiedyś dostał a też mówili że się nie da
To pierwsze to bug tibiaearth, a drugie to miejsce gdzie znajduje sie coś potrzebnego do BearRoom.

Ameriov
17-02-2009, 22:24
Ontopic:
1. Knight watch tower to zupełnie inna bajka.
2. Przestańcie już z tym tibian earth...

offtopic: pytanie do wszystkich: Ile trwa przenoszenie światów z niemieckiego serva na angielski (tzn. o ile wydluza sie save server, było coś takiego już wiele razy, może wiecie) bo hmm... Jest mi to niezbędne. Thx.

Ze'To
18-02-2009, 17:48
to co mam pasuje chyba tylko tutaj...
więc dziś stałem na rynku i zobaczyłem, że jakiś rooker robi coś na dachu sklepu Obiego i Dixi poszedłem sprawdzic i zobaczyłem, że zniknął. Jak podszedłem bliżej wschodniej krawędzi dachu to zobaczyłem kilka boxow ustawionych jeden na drugim a on był już piętro niżej i szybko przesunął jednego boxa tak, żebym nie mógł zejśc... oto screen
http://img90.imageshack.us/img90/9967/omg2la7.jpg
kiedy spytałem go co tam robi odpowiedział, że gówno i powiedział że mam się wynosic...
wiecie co tam jest ?
@Marcin
Napisałem przecież, że odsunął boxa i nie mogłem zejśc z dachu na dół... więc wróciłem się i strzeliłem screena

Niezbawiony
18-02-2009, 19:11
Przekladal itemy??

Marcin24
18-02-2009, 19:16
wiecie co tam jest ?
Byłeś tam i nie mogłeś sam sprawdzić?

Szpec
18-02-2009, 20:21
Nic szczegolnego, to po prostu wymyslny sposob na przerzucanie itemow

JezusToHitler_TyHultaju
19-02-2009, 02:47
Ej jest sposób na rooku żeby zdobyć Poison Dagger na rooku
1.Otwierasz Trade Channel
2.Piszesz "SELL MY CHARACTER TRADE FOR REAL MONEY CONTACT ME"
3.Wciskasz Ctrl+R
4.Wpisujesz do okienka "<twój nick> is selling account for real money, he advertise on Trade Channel".
5.Cierpliwie czekasz.
6.Cieszysz się z nowozdobytego, lśniącego Poison Daggera.

Muj kumpel ma już dwa

Always_Fight
19-02-2009, 12:57
Tym sposobem to można bana dostać a nie poison daggera...

mc200
19-02-2009, 13:27
Tym sposobem to można bana dostać a nie poison daggera...

Oooo ! No co ty! Dobrze, ze powiedziales, bo bym nie wiedzial i wpisal :/ Dziex wielkie
!

Tibiamaster99
19-03-2009, 09:47
Dziwne Ale moj kolega poszedl na rooku do jakiegos pokoju z potworem o nazwie "Rook Knight" Summonowal on "Rook Amazon" nie pytajcie jak tam wszedl bo wyszedlem za optrzeba wtedy:D byly tam ciala ale nie takie wstawione przez Cip Soft napisane bylo kto i przez kogo zdedal.

Druga historia jest ze mowil on cos o walce z vampem na rooku ale ja w to niewierze(widzialem na rooku vampa ale z nim nie walczylam)

ps:mino mag,ghoul room,sword of fury. to wszystko ma cos wspulnego...

Beh0lder
19-03-2009, 15:11
Masz Racje Ale To nie Wszytko ten quest to moze najtrudniejszy w tibi!!!!!

Nie przesadzaj , a forteca elfow , whq , hellgate , excalibug , bazyliszek , troll mountain ;p jest kilkanascie questow nie odkrytych .
Dziwne Ale moj kolega poszedl na rooku do jakiegos pokoju z potworem o nazwie "Rook Knight" Summonowal on "Rook Amazon" nie pytajcie jak tam wszedl bo wyszedlem za optrzeba wtedy:D byly tam ciala ale nie takie wstawione przez Cip Soft napisane bylo kto i przez kogo zdedal.

A ja zabilem black knighta z fista!! I mi wylecial winged helmet !!!11111!!!!!oneoneone

Druga historia jest ze mowil on cos o walce z vampem na rooku ale ja w to niewierze(widzialem na rooku vampa ale z nim nie walczylam)
ps:mino mag,ghoul room,sword of fury. to wszystko ma cos wspulnego...
Tak , a ja widzialem orsha na faccu.
Mino mag , ghoul room , sof .. rzeczywiscie maja ze soba wiele wspólnego , interesuja sie nimi głownie noobki spamujace na forum swoimi bajeczkami o tychże , rzeczach .

I nie opowiadaj bajek bo przyjdzie rocket i cie pożre żywcem .... (stało sie !!)
I posty tez edytuj ;)

Rocket Slayer
19-03-2009, 16:17
Haaaands up! Here comes king of the jungle!

Ekhm Ekhm.
Prośba dla szaraczków tryskających pomysłami.
NIE PIEPRZCIE. Niektórzy mają tego dość.
Jak już macie taką bzdurną teorię, co sie kupy dupy nie trzyma, odwiedźcie temat na owionie "Sen - opowiadanie podświadomości".

PLz

Vistek
20-03-2009, 19:11
woda 8o ;)

Beh0lder
20-03-2009, 21:13
woda 8o ;)

I po c*** to piszesz? Jak masz kolejna durna teorie o przekopaniu rooka tym razem wędką to idz do działu , który wskazl ci rocket. ;)

nerogold
20-03-2009, 22:28
Jestem rookstayerem, ale dzisiaj na rooku znalazlem dirty cape, czy ktoś mi może powiedzieć, hmm, czy moza to naprawić, albo do czegoś wykorzstać ;] ?

nerogold
20-03-2009, 22:31
Jestem rookstayerem, ale dzisiaj na rooku znalazlem dirty cape, czy ktoś mi może powiedzieć, hmm, czy moza to naprawić, albo do czegoś wykorzstać, aha i to lezalo na ziemi, i z niczego nie wypadlo, a napisane jest:

Wypada z : Plaguesmith (Normalnie), Crazed Beggar (Normalnie),
Banshee, Lich, Lizard Snakecharmer, Pirate Ghost, Plaguesmith, Nightmare.

?

Beh0lder
21-03-2009, 10:45
Jestem rookstayerem, ale dzisiaj na rooku znalazlem dirty cape, czy ktoś mi może powiedzieć, hmm, czy moza to naprawić, albo do czegoś wykorzstać, aha i to lezalo na ziemi, i z niczego nie wypadlo, a napisane jest:

Wypada z : Plaguesmith (Normalnie), Crazed Beggar (Normalnie),
Banshee, Lich, Lizard Snakecharmer, Pirate Ghost, Plaguesmith, Nightmare.

?

Wow to ty niby jestes rookstayerem i nie wiesz , ze niektore rzeczy na rooku i na mainie poprostu sie respia na ziemii o.O?
Jak chcesz to wykorzystac mozesz wciskac noobom ze to blue robe wątpie czy ktos łyknie ale sprobowac nie zaszkodzi ;).

smycz977
23-03-2009, 17:08
Witam ( jestem dosyć nowy ) czytałem temat, nie wszystko, i ktoś napisał o tunelu który "podobno" prowadzi na main. Mój kolega był tam, i jak pisała tamta osoba jest tam tabliczka o jakimś facecie i był kawałek, że to żartowniś. To był (?) korytarz (?) of fury. Moje podejrzenia ( proszę bez komentów typu: spadaj, to nie możliwe, idź ) są one takie, kiedy został ukradziony SoF to ten facet ( ten od tunelu, podobno jest w thais albo innym mieście, nie pamiętam nazwy tego gościa ) to on go ukrył na tamtej wyspie i uciekł tym tunelem, później go zakopał by nikt nim nie przeszedł. Przecież to żartowniś! A nazwa tunelu pasuje do nazwy miecza! Przepraszam, ale nie pamiętam na jakiej stronie było o tym korytarzu, ale mój kolega tam był.
Co o tym sądzicie?

Vistek
23-03-2009, 17:17
@
noob noob noob hahaha 8o8o8o8o8o8o idz dziecko nie zdrowe sam nie wiesz co piszesz
leczenie nie pomoze

smycz977
23-03-2009, 17:22
@
noob noob noob hahaha 8o8o8o8o8o8o idz dziecko nie zdrowe sam nie wiesz co piszesz
leczenie nie pomoze

Przepraszam, ale to było do mnie? Jeśli tak, to o co ci chodzi? To są tylko moje podejrzenia, to może być realne, ale jeśli tylko takie masz zdanie, to nie przeszkadzam.

Milten Magician
23-03-2009, 17:44
Ale pierdolicie...

Mino mag , ghoul, tarantula, sof, jakieś tunele na maina wbrew pozorom mają bardzo wiele wspólnego... są to pierdolone dekoracje które były fajne gdy ta gra miała jeszcze klimat -.-, nie po co ludzie na siłę w tym jakichś zagadek szukają...

Marcin24
23-03-2009, 17:59
Mino mag , ghoul, tarantula, sof, jakieś tunele na maina wbrew pozorom mają bardzo wiele wspólnego... są to p*******e dekoracje które były fajne gdy ta gra miała jeszcze klimat -.-,
Jasne, spoko. Daj na to jeden wiarygodny dowód.

Beh0lder
23-03-2009, 20:23
Jak pszekopac rooka wendkom, bo mi nie hce isc?:(

Co za n00b.... :(
Witam ( jestem dosyć nowy ) czytałem temat, nie wszystko, i ktoś napisał o tunelu który "podobno" prowadzi na main.
Podobno na tym forum grasuje zly Rocket , który pozera noobow zywcem ... podobno...

Mój kolega był tam, i jak pisała tamta osoba jest tam tabliczka o jakimś facecie i był kawałek, że to żartowniś. Bozo
To był (?) korytarz (?) of fury
maze of fury...

Moje podejrzenia ( proszę bez komentów typu: spadaj, to nie możliwe, idź ) są one takie, kiedy został ukradziony SoF to ten facet ( ten od tunelu, podobno jest w thais albo innym mieście, nie pamiętam nazwy tego gościa ) to on go ukrył na tamtej wyspie i uciekł tym tunelem, później go zakopał by nikt nim nie przeszedł. Ten facet jak go nazywasz rzeczywiscie jest w thais i nazywa sie Bozo i poki co to chyba jedyne czym sie zajmuje to dawaniem questu na jester outfit ;d

A nazwa tunelu pasuje do nazwy miecza! Jak juz cos czytasz to czytaj wszystko jesli chcesz sie o tym wypowiadac bo bylo przerabiane tysiace razy , że to NIC nie znaczy

noob3-powrut
24-03-2009, 15:27
Wy jesteście upośledzeni umysłowo ?
Moge się założyć o to, że dzsiaj jest 2009r. a za 10lat w 2019r. będziecie dalej zastanawiać się nad tymi głupotami ;]. A jak nie wy to wasze dzieci :p

Ace70ne
24-03-2009, 20:38
Wy jesteście upośledzeni umysłowo ?
Moge się założyć o to, że dzsiaj jest 2009r. a za 10lat w 2019r. będziecie dalej zastanawiać się nad tymi głupotami ;]. A jak nie wy to wasze dzieci :p

APSkPAOSkpKApskaPSoa wyobrażam sobie ich dzieci haha :D

@topic
Ja wam mówię, że pod wzgórzem Hyacintha są tajne expowiska z Larvami!
Temat = 0*K (0 bezwzględne jakby ktoś nie wiedział geniusze)

Tibia to dla mnie zamknięty rozdział z którego wyszedłem podczas wybuchu wojny postrzelony w nogę.

@down
Ej nie po oczach :<

Marcin24
24-03-2009, 20:56
Tibia to dla mnie zamknięty rozdział z którego wyszedłem podczas wybuchu wojny postrzelony w nogę.
No i bardzo dobrze, skoro Tibia Cię nie interesuje to drzwi są w prawym górnym rogu.

Luker's
26-03-2009, 17:07
a muj kolega muwil mi rze jak byl rookslajrem to wszet do pokoju z mino magiem w rooku i go ubil i mial klucza i puzniej byly drzwi tam byl teleport pszenosilo go do pokoju z ghulem i go zabili i wypadl life ring a mino maga brass armor a puznie przeniesli sie teleportem do pokoju ze skszynkami i tam byly nagrody spike sfort i buty do hodzenia po wodzie wzieli i ih do swiatyni pszenislo i nie muwcie ze nei da sie tam wejsc!

Ludzie wiecie co to znaczy ironia? ta wypowiedz jest Ironiczna!!!!

Beh0lder
26-03-2009, 17:46
Tak i wczesniejsze jego posty , niby tez? ... Jezeli tak to twoja jest idiotyczna...

Mestru8
26-03-2009, 21:57
Tak i wczesniejsze jego posty , niby tez? ... Jezeli tak to twoja jest idiotyczna...

Chyba go źle zrozumiałeś... Powiedział że konkretnie ta wypowiedź to ironia.
Nie powiedział że wcześniejsze też.
ps. Używaj polskich znaków! :cup: (nie nażucam się)

Tak i wlasnie sam zrobiles błąd orto z polskim znakiem w roli glownej ... "narzucać się" pisze sie przez rz ;p
Fakt mój błąd ;D

Beh0lder
27-03-2009, 00:16
Chyba go źle zrozumiałeś... Powiedział że konkretnie ta wypowiedź to ironia.
Nie powiedział że wcześniejsze też. Byc może...

ps. Używaj polskich znaków! :cup: (nie nażucam się)
Tak i wlasnie sam zrobiles błąd orto z polskim znakiem w roli glownej ... "narzucać się" pisze sie przez rz ;p

UagodnyBoleq
04-04-2009, 21:20
Oryginalnie napisane przez smycz977 Pokaż post
((((( Moje podejrzenia ( proszę bez komentów typu: spadaj, to nie możliwe, idź ) są one takie, kiedy został ukradziony SoF to ten facet ( ten od tunelu, podobno jest w thais albo innym mieście, nie pamiętam nazwy tego gościa ) to on go ukrył na tamtej wyspie i uciekł tym tunelem, później go zakopał by nikt nim nie przeszedł. )))))

tunel , thais , wyspa , to sie zbiera do kupy.

1. Tunel <moze ten grob u tych szkieletorow tam gdzie jest orc spearman , kojarzy ktos? :) ,,moze pickiem rozwalic ten grob?" nie , nie powiem czegos takiego ale to moze byc wskazowka xD

2.Byla sobie dziura w klatce ghoula.
dziura sie zrobila po <ktoryms tam update>
nie , nie mysle o picku ale mysle ze cos wspolnego to ma ;p

3.Wyspa. no nie powiem ze tunel prowadzi do wyspy , ale wydaje mi sie ze pod wyspa jest komnata mino-maga.
tam moze np. drabina? moze nie da sie zejsc tylko zalozyc spike , poswiecic np. katane itd , i modlic sie zeby spike nie wypadl? ;p

PS: PLEASE NO COMMENT NP.
Napisano przez XXXXXXX
czlowieku , nie pierdziel glupot , bo wiadomo ze :
Spike to ozdoba , mino mag tez, grob to dla nadania klimatu jaskini szkieletorow, a wyspa z SS to tylko ozdobka , ze jak ci sie nudzi mozesz sobie poogladac i marzyc o SS.

UagodnyBoleq
05-04-2009, 11:39
dzisiaj zobaczylem piwnice pod Bozo.
tabliczka z napisem
Treasure Vault
NO ACCESS!

no moze treasure to ten spike? ;p

Tibiamaster99
12-04-2009, 21:27
Nie sadze aby na rooku byly jakies super sekrety chociaz troche ciekawostek tam jest i znalazlem taka ksiazke a chyba nic o nie tu nie bylo :

Hardek *
Bozo *
Sam ****
Oswald
Partos ***
Quentin *
Tark ***
Harsky ***
Stutch *
Ferumbras *
Frodo **
Noodles ****

Wielcy Rookslyerzy powiedzcie co to znaczy ;)

To znaczy ze amber jest platna zabójczynia(pisze tak na tibia wiki) a to chyba jest albo jej ksiazka telefoniczna :D albo lista "kogo zabic" a te gwiazdki to jakis jedyk zabójczyn wedłóg niej to "nagrody za zabójstwa"
To quest z monsterem o nazwie Amber the Murder albo Amber Murder Woman

DK-LOG.911
12-04-2009, 21:36
@up

czy to ironia?? przeciez to ksiazka dostepna z (QS jest nielegalny) i potrzebna do questa na short sworda!!

Beh0lder
12-04-2009, 21:53
to wszystko jest prawdom i wy mi nie wiezycie ;/ ja mu wieze rze to prawda bo on to muwil!! naprawde a teraz sciane mozna rozwalic do gohula mlotkem muwil mi to taki typ jak go sie spytalem jak sie do neigo dostac mial 30 kturys lewel wienc byl doswiadczony i wiarygodny bardzo morze sprubujmy t zrobic???/
http://img412.imageshack.us/img412/1084/troll.gif

/// A to ciekawe bo podobno Amber jest prostytuką... :P (nie ja to wymyslilem).

@2up Nawet nie ma takiego potwora.

First Doom
02-07-2009, 00:56
widze temat ktory rozpoczelem 3 i pol roku temu nadal sie kreci :) milo milo :)

DK-LOG.911
02-07-2009, 08:38
Słuchaj archeologu, temat się nie kręci od kwietnia, więc nie wiem czemu go odświeżasz.

@down

Eeeeee... A daty ostatniego posta przejrzeć nie łaska?

I'M THE KNIGHT OF ALL VIRTUE! YEAH!

Pethaf
02-07-2009, 09:06
No tak, rycerzu wszystkich cnót, czym są 3 lata, niezliczona ilość postów, wiele ciekawych informacji wobec tego, że NIKT TU NIC NIE PISAŁ OD 3 MIESIĘCY!!!
To straszne, a nie wziąłeś pod uwagę, że gość mógł się dawno nie logować, patrzy, jego temat nadal jest popularny, cieszy się, pisze, i zaraz się znajduje jakiś dupek wyzywający go od archeologów...

First Doom
02-07-2009, 11:26
nie logowalem sie od dwuch lat bo nie gram w tibie juz :) moze jak wyjdzie nowy server to pogram

DK-LOG.911
02-07-2009, 11:39
DWÓCH! Ale po co nam ta wiedza? Jak chcesz to graj, ale nie odświeżaj tematów (i pish poprawnie po polskiemu).

Pozdrawiam, DK.

Hynu
02-07-2009, 16:26
No tak, rycerzu wszystkich cnót, czym są 3 lata, niezliczona ilość postów, wiele ciekawych informacji wobec tego, że NIKT TU NIC NIE PISAŁ OD 3 MIESIĘCY!!!
32 Strony bełkotu, który do niczego nie prowadzi.
/// A to ciekawe bo podobno Amber jest prostytuką... (nie ja to wymyslilem).
Podobno rookgaard jest skutkiem ubocznym wytrysku knightmare'a.

Co do "ZX_spectrum", jest to zwykły prowokator, jednak zawsze musi się znaleźć ktoś pokroju beh0ldera, i zacząć spamować. :X

DK-LOG.911
02-07-2009, 20:34
On odszedł kilka miesięcy temu. TEN TEMAT TEŻ ODSZEDŁ KILKA MIESIĘCY TEMU! Jak chcecie coś konkretnego o tajemnicach Rookgaardu, to zapraszam do "Odpowiedzi na zagadki".

Michoss
03-07-2009, 10:00
Ten temat umarł prawie zaraz po Marcinie i tak powinno pozostać.
To był jego dział, niech ten temat pozostanie jego grobowcem.

Visek13
22-08-2009, 15:23
Do tej tabliczki na nagrovbku: Bozo - the great jester and escape artist.

Bozo - Wielki blazen i artysta ucieczki (chodzi o to ze sa tacy iluzjonisci co niby potrafia sie wydostac z pod wody zamknieci w worku i zwiazani etc. i takim kims jest bozo)

I moze wykopal sobie dziure, ten tunl pod dne mmorza i z tamtad na dwor krolewski, ale tunel sie zawalil i moze nie mogl wrocic?

Ja mysle ze trzeba go obgadac na wszystkie mozliwe sposoby moze pusci pare ;p

Old_Game
22-08-2009, 15:55
@up

Było.

Ja powiem tylko tyle.

Prawdopodobnie chcieli zrobić questa na Spike Sworda.

Ale zostawili te plany i zajeli się mainem -.^

Virtus360
15-09-2009, 16:38
"Only the humble may touch the Sword of Fury"
Znalazlem tylko jednego humble:

http://img132.imageshack.us/img132/2537/humbley.jpg

Moze wydac sie to blachostka, ale kto wie :)

Quote:
- Vendor ukradł Spike Sworda Dallheimowi.
- Seymour był torturowany przez demony.
- Dallheim nie wierzy swojej żonie Amber, bo myśli, że ukradła mu ten miecz.
- Amber wróciła z mainlandu (to jest związane z psem króla, coś mu zrobiła)
- Amber na mainie robiła psikusy różnym osobom. Zapisuje ich ilość w swoim pamiętniku.
- Raczej Cipfried jest Vendorem.
- Hyacinth pomagał ukryć Spike Sworda.
- Hyacinth boi się szczurów!
- Tom the Tanner był przyjacielem Vendora.
- Tom the Tanner miał romans z Amber.
- W pokoju Toma jest dźwignia, która podobno otwiera kraty obok.
- Da się radę, aby Spike Sword zniknął. Należy stanąć na dwóch polach (W innych tematach pisze dokładnie gdzie)
- Hyacinth mówi, że jest jednym z kilku używających na tej wyspie magii, i że wyczuwa w podziemiach czarną magię.

Co do Toma znalazlem cos ciekawego:
http://img193.imageshack.us/img193/5381/tomsmother.jpg

Kazdy NPC, ktory zna Zirelle mowi, ze Tom jest zlym synem. A Tom mowi, ze "ludzie nie wiedza co sie tak naprawde zdarzylo". Moze 'Vendor' to Zirella, ukradla miecz Dallheimowi, powiedziala o tym synowi, Tom oznajmil, ze jesli nie odda miecza Dallheimowi to sam mu powie kto go ukradl. Matka Toma zagrozila ze wydziedziczy go z domu, jesli powie, ze go ukradla. Tom nie chce miec kontaktu z matka po tamtym zajsciu.

Beh0lder
15-09-2009, 17:11
Wypier... stad , bylo mowione ze zaden pie***ony Vendor nie istnial , nie istnieje , istniec nie bedzie wiec kur... badz tak laskaw i czytaj caly temat.

To samo z monkiem i tomem , myslisz ze nikt tego nie zauważył ?!