Pokaż pełną wersje : Czy pokonam na XX lvlu, tego potwora?
Stron :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
Knight 50lvl
Skille 71/71 ( obecnie skilluje do 75/75 )
Eq: Zaoan Helmet, DSM, MMS, Relic Sword, Dwarven Legs, Platinum amulet, Boh
1. Czy przy obecnym stanie lub gdy wbije 75/75 będę mógł w miarę korzystnie expić na dragach? Czy jest coś bardziej opłacalnego.
2. Z blokowaniem myślę, że dam radę, ale jak duży waste byłby przy biciu solo DL'a?
Zakładam, że jesteś facc.
1. IMO dobij 75/75 i największy zysk będziesz miał na OF bez walki z wojennymi panami. Możesz tam wyciągać na 50 lvl do około 50k exp będąc samemu, nie zapominaj również o wioskach na około. Zbieraj halabardy(400gp), szerokie miecze(oferując kilka po 300gp, na pewno znajdziesz kupca) i orkowe topory(350gp). Jeśli wciąż będziesz mało obciążony zbieraj płytowe zbroje. Szamani często noszą różdżki rozkładu, a niektórzy liderzy posiadają hełmy prawdziwych wojowników lub pomarańczowe magiczne pierścienie, które powinny zwiększać Twe umiejętności.
2. Smoczy lordowie są naprawdę żywotni i potrafią używać potężnych kul ognia. Ja, który jestem paladynem o podobnym potencjale do Twojego zazwyczaj zużywam na jednego do 15 małych mikstur mocy magicznej i do 5 średnich mikstur uzdrawiających. Raz udało mi się zabić jednego z nich nie używając żadnej mikstury. Był tak słaby, że wystarczyło mi kilkakrotne rzucenie zaklęcia intensywnego leczenia, bo pozbywać się skutków ognia. Myślę, więc, że nawet niezwykle potężny smok, nie zmusi Cię do użycia więcej niż dwudziestu średnich mikstur leczących. Jestem gotów założyć, że zużyjesz ich około dziesięciu.
Witam. Mam następujące pytanie. Z racji tego iż dopiero pierwszy raz postanowiłem zagrać Paladynem na poważnie chciałbym sie dowiedzieć czy:
1. 20 lvl 58/48 8mlvl
EQ: SOLDIER HELMET, DRAGON SHIELD, BELTED CAPE, KNIGHT LEGS
Dam radę bezpiecznie i bez waste expić na tombie pod Mt. Sternum ? Wliczajac w to Ghule, Bonelordy, Mumie (bez dragów itp) ????
2. Czy dam radę również expic na cyklopach też w Mt.Sternum ??
Proszę o odpowiedź :)
thomson1708
05-11-2010, 21:28
Witam. Mam następujące pytanie. Z racji tego iż dopiero pierwszy raz postanowiłem zagrać Paladynem na poważnie chciałbym sie dowiedzieć czy:
1. 20 lvl 58/48 8mlvl
EQ: SOLDIER HELMET, DRAGON SHIELD, BELTED CAPE, KNIGHT LEGS
Dam radę bezpiecznie i bez waste expić na tombie pod Mt. Sternum ? Wliczajac w to Ghule, Bonelordy, Mumie (bez dragów itp) ????
2. Czy dam radę również expic na cyklopach też w Mt.Sternum ??
Proszę o odpowiedź :)
Dasz rade ja na 30 lvl ze skilami 65/60 biłem sobie na spokojnie all cyclopy i mt sternum, tylko wez tak ze 2-3 life ringi i 40-60 mana potkow (wystarczy na jakies 3-5h expa (średnio z tombu masz 1-2k/h $ więc sie zwróci)
maciej53
14-11-2010, 19:20
PACC, 50 RP, 76/59, EQ: Demon Helmet, Palladin Armor, Golden Legs, BoHy, Modified Hornbow z Onyx Arrows.
1. Poradzę sobie na Hero Cave?
2. Na minus ile mogę wejść w Cyclopolis?
Malinovy
05-12-2010, 19:57
@ UP
1. Raczej powinieneś ogarnąć.
2. Nie mam pojęcia :>
15 Knight skille 65/65
EQ: p set steel helmet knight axe dwarven shield scarf i leather boots
Dam rade na beholderze albo an witch?
I jak duży będzie waste?
na jakim lvlu pokonam Undead Dragon Royal palladynem. powiem że mam już 100+lvl i eq typu maa mms yala legi zao helmet itp....
Hergeron
14-01-2011, 16:49
Witam, chciałbym się spytać czy dałbym radę zrobić Rottin Wood and the Married Men Quest na 9 lvl Wyposażenie mam takie jakie się dostaje na IoD dla knight'a (wybrałem jagged sword). Skille 21/21
vertorian00
14-01-2011, 21:48
A ja mam takie pytanko ;)
Z jakimi skillami i jakim eq dam rade spokojnie expic na cyclopach?
Bo planuje dobic takie zebym mogl znosnie tam expic. Jak narazie mam 60/60
502 knight, mpa, magic longsword, golden helmet, soft boots, blessed shield dam rade expic solo na poi?
Witam, chciałbym się spytać czy dałbym radę zrobić Rottin Wood and the Married Men Quest na 9 lvl Wyposażenie mam takie jakie się dostaje na IoD dla knight'a (wybrałem jagged sword). Skille 21/21
Wg. mnie nie jest on Ci potrzebny, a poza tym nie ruszaj się nigdzie do puki nie wbijesz skilli 50/40
--- Senders dodał 1 minut i 22 sekund później ---
A ja mam takie pytanko ;)
Z jakimi skillami i jakim eq dam rade spokojnie expic na cyclopach?
Bo planuje dobic takie zebym mogl znosnie tam expic. Jak narazie mam 60/60
1. Nie podałeś profesji
2. Nie podałeś lvl
3. Nie podałeś eq
Ale z takimi skillami na luzie już dasz sobie na nich rade ;]
vertorian00
16-01-2011, 11:59
Profesja: Knight, ale po rownych skillach chyba latwo sie domyslic
Eq: Zadalem pytanie odnosnie eq
Lvl nie ma jakiegos wiekszego znaczenia, ale skoro juz pytasz to 17
kubulek9
21-01-2011, 23:28
42 MS z 42 mlvlem - chciałbym poexpić na -3 poziomie Tar Tomb. Występują tam jak wiecie stosunkowo spore ilości vampirów i necro ;)
1) Z jakimi summonami najlepiej czyścić ten -3?
2) Taktyka na vampa to exori flam + WoI + na wszelki wypadek GFB(oczywiście wszystko na utamo) i sobie poradzę? Przy 2 vampach też bez problemu powinienem dać radę? Zdarza się ,że można paść od jakiegoś comba w kilka sekund?
3) Za necro też się brać czy raczej uważać? Taktyka podobna jak przy vampach czyli exori flam + WoI itd.? Podobno najlepiej summonować jako blokera DS'a - warto z DSami przemierzać ten poziom -3? To samo co przy vampach - można dostać nagle jakieś solidne combo?
4) Wiem ,że dość głupie pytania, staram się o jak największe bezpieczeństwo, bo niestety mój internet potrafi co jakiś czas na kilka sekund zalagować grę toteż muszę uważać ;)
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam! ;)
Cielakhsb
04-02-2011, 23:31
0
--- Senders dodał 1 minut i 22 sekund później ---
1. Nie podałeś profesji
2. Nie podałeś lvl
3. Nie podałeś eq
Ale z takimi skillami na luzie już dasz sobie na nich rade ;]
no expercie jak skill 60\60 to mozna sie domyślić ,że chodzi o knighta;o
mam pytanie czy 116 RP
eq:zao helmt; MAA; p amulet; MMS;ass stars; yala legi; darken boots.
skils:96+5(101)/72
Dam rade pokonać sol:
-undead dragon- na wyspie bonelordow
-Ungreeza
mam pytanie czy 116 RP
eq:zao helmt; MAA; p amulet; MMS;ass stars; yala legi; darken boots.
skils:96+5(101)/72
Dam rade pokonać sol:
-undead dragon- na wyspie bonelordow
-Ungreeza
z Undead dragonem ISTNIEJE taka możliwość, nie mniej jednak nie wróże Ci zbyt wielkich szans, prawdopodobnie nie.
111 pall 98/65 + niezłe eq + assy, dam radę huncić na wrl ?
Squimmils
21-03-2011, 16:14
Theme rullez :)
TenFajny
31-03-2011, 09:08
111 pall 98/65 + niezłe eq + assy, dam radę huncić na wrl ?
Dasz radę, ale jest ryzyko, że padniesz jak ci więcej ich wyskoczy.
od ktorego lvla mozna bezpiecznie zrobic solo bansee quest pallkiem i przy jakich skillach/ broni? :confused:
19lv paladyn:
Skille: 60/50; 7mlv.
Eq: BoH, Plate Legs, Belted Cape, Dragon Shield, Crown Helmet, Scarf.
Czy pokonam Draga? Jaką broń ze sobą zabrać?
woltanek
13-05-2011, 00:28
witam, chcialbym sie spytac, czy poradze sobie, na tarantulach bez waste?
20 sorc,
18 mlvl,
26 shielding,
Royal helmet,
Blue robe,
Blue legs,
Boszki,
Demon shield,
I rozdzka Wand of decay, lub Wand of Dragonbreath, ktora sie lepiej na to nada?
A jak nie, to co byscie proponowali?
witam, chcialbym sie spytac, czy poradze sobie, na tarantulach bez waste?
20 sorc,
18 mlvl,
26 shielding,
Royal helmet,
Blue robe,
Blue legs,
Boszki,
Demon shield,
I rozdzka Wand of decay, lub Wand of Dragonbreath, ktora sie lepiej na to nada?
A jak nie, to co byscie proponowali?
Wand of Dragonbreath poźniej najlepiej Wand of Draconia ponieważ tarantule są wrażliwe na ogień. :)
woltanek
14-05-2011, 13:47
czyli powinienem sobie poradzic?:evul:
Pójdź i się przekonaj:wasabi: Tylko weź kilka potków w razie czego.
Karpik120
30-05-2011, 13:12
Czy pokonam Dragon lorda
Więc tak chciałbym pójść na dl'a. Tak dla sportu. Mogą być waste. Pewnie dl'a będę solował na dragon lair venore.
Więc tak:
Profesja: Druid
Lev: 33
Magic lvl: 40-41
Eq: Hat of the mat, focus cape, b legi, vampire shield
Na 33 lvl mam ~300hp. Więc wbije z utamką. Z avalanche waliłem w zwykłego dragona ~150. na 33 lvl dochodzi rózga Hailstorm Rod atakuje ona z lodu. Więc podejrzewam że będę atakował ~60.
Czy jak wejdę na górę mam przyzwać jakiegoś summona? np. ds'a, orc leader.
Czy lepiej nie przyzywać.
Czy pokonam Dragon lorda
Więc tak chciałbym pójść na dl'a. Tak dla sportu. Mogą być waste. Pewnie dl'a będę solował na dragon lair venore.
Więc tak:
Profesja: Druid
Lev: 33
Magic lvl: 40-41
Eq: Hat of the mat, focus cape, b legi, vampire shield
Na 33 lvl mam ~300hp. Więc wbije z utamką. Z avalanche waliłem w zwykłego dragona ~150. na 33 lvl dochodzi rózga Hailstorm Rod atakuje ona z lodu. Więc podejrzewam że będę atakował ~60.
Czy jak wejdę na górę mam przyzwać jakiegoś summona? np. ds'a, orc leader.
Czy lepiej nie przyzywać.
Ja bym na 33 nie szedł na dragi a ten już DL. Jak chcesz to się możesz wybrać testowo do AmazonCamp i tam podexpić do 36 - 40 levelu:] Potem idz na Dragi:evul:
Karpik120
16-06-2011, 09:49
Co ty gadasz dl'a zabiłem w 20 sek czy coś takiego. Takie hity leciały z icicle. Poszedłem sobie na tym samym lvl (33 lvl i 40 m lvl) na dragona lorda i dragona ja sam solo druid. I dałem rade. Waste miałem. Mam filmik jak ktoś będzie chciał to niech pisze
soltys94
24-06-2011, 15:50
FACC, Paladyn 30 lvl, 72/61
eq: crusader helmet, blue robe, blue legi, vampire shield, boh, platinum amulet, royal speary
Czy dam rade ubić solo Banshee?
eq: crusader helmet, blue robe, blue legi, vampire shield, boh, platinum amulet, royal speary
Pojedyńczą ? Tak
polak2121
23-07-2011, 03:10
pewnie jakbyś chciał sie już wybrać znam miejsce dla facc z 1 bashee we flower temple pod thais , (bramka lvl-owa 25lvl jak cos)
a teraz konkrety,opłaca mi się latać na dl venore z 33lvl mlvl okolo 40, duzo runek icicle i avalanche i jak ich uzywac rozsadnie :) oczywiscie z blokerem 10k/h, chciałbym wyliczyc jaki exp bym miał i jakie straty (runy poty i bloker)
bolusmok
23-10-2011, 18:16
knight jakie powinien mieć skile aby ekspić na Dwarf Guard bez problemów?
najlepiej 80/80 + żeby było jak najmniejsze waste
z jaikm lvlem i skillami dam rade efektywnie expic na d lair yala/darashia?
Tak jak w temacie. Takim sorkiem polecam dwarf guardy + lot bag ;)
sruofjaslo
20-12-2011, 14:55
spokojnie vampira ubijesz... z potka ci zejdzie
z jaikm lvlem i skillami dam rade efektywnie expic na d lair yala/darashia?
100lvl wystarczy skile jezeli chodzi o ek to 85+ chociaz nie wiem czy w tych miejscach da sie efektywnie expic, bo zazwyczaj jest tam pelno botow
Hmmm czy na moim 12 palku skile 40/30 dam rade na Cycku?
jak myslicie dam rade 91 knightem zabic banshee obok thais?
19dams19
20-12-2011, 22:18
jak myslicie dam rade 91 knightem zabic banshee obok thais?
z palcem w... poopie ;D
Dasz radę spokojnie
Zakreconyy7
20-12-2011, 22:39
1. tak pokonasz
2. tak zbloczysz z 10 uhów zalezy czy sam bijesz czy z kims
3. z odrobina szczescia tak
tam jest duzo syfu na okolo jej? czy sama czeka na zabicie :-)
Jedna banshee i kilka bonelordów. Jeśli nie masz zrobionego banshee questa to zrób bądź blokerem i weź pieniądzę za blokanie podwójny zysk
Widzew77
25-12-2011, 18:09
spokojnie dasz rade z kazdym z tych potworow
dawid.ek
21-01-2012, 09:36
http://cdn.grepolis.com/images/game/banners/pl/728x90.jpg (http://pl.grepolis.com/invite-912762-pl19?invitation_id=66496&invitation_mac=720c12f5&ref=player_invite_bbcode)
Damy radę huncić hero/hydry?
EK 49lvl, RP 59lvl, MS 68.
@EDIT
a EK 49 jako bloker i 43RP na hero?
1. Lvl: 27
2. Profesja: Knight
3. Skill: 65/62
4. Mlvl: 4
5. Pacc: Nie
6. Eq: Dark Helmet, K Axe, K Set, Leahter Boots, Dragon Shield,
7. Vampire na solo , chce się dowiedzieć jakie waste xD
Waste spore, knightem raczej sie nie expi na vampach .
Vamp ma dobre wysysanie hp w dodatku z twoimi skilami bedziesz go bil dlugo
Vamp ma dobre combo wiec nie tylko o jego hp sie martw ;p
Raz jak oberwalem sorcem 28 to z full hp do red spadlo .
kociakowski
21-05-2012, 02:08
Hmmm czy na moim 12 palku skile 40/30 dam rade na Cycku?
jak będziesz miał dużo miejsca na ucieczkę to śmiało : ) ale jak Cię dorwie to możesz nie zdążyć wyhilać ;/
Rycerz 60
76/75
Demon helm, mms, golden legs, boh, relic sword, dsm.
Czy dam rade ubić solo:
Hydre,
Earth Elemental,
Bog Raider?
Co jak mi wyskoczą dwa Bog Raidery? Czy one sa porównywalne siłą do DL?
Bo DL na solo brałem już pare razy. :baby:
kedzi0591
18-07-2012, 11:54
Earth Elementala zabijesz spokojnie, jest cienki :)
Hydry jeszcze nie biłem ale powinieneś zabić, tylko uważaj na paraliż :P
Bog raidery są słabsze od dli więc dasz radę ;) Samą exura ico powinienes się leczyć ;P Jak 2 to trochę gorzej, ale jak umiesz dobrze się ganiać to dasz radę
borowka275
28-07-2012, 00:37
Mam pallka, 19 lvl, skille- 65/53 eq to crown helmet, plate legsy, belted cape, scarf, guardian shield, leather boots. Czy dam rade jak pojde na dragi, z potami? I co jeszcze z takich mocniejszych potworow moge ubic? Tak do 25 lvl i skillami z dystansu 70 bo bede mial w miare szybko :) Pacc jest
Mam pallka, 19 lvl, skille- 65/53 eq to crown helmet, plate legsy, belted cape, scarf, guardian shield, leather boots. Czy dam rade jak pojde na dragi, z potami? I co jeszcze z takich mocniejszych potworow moge ubic? Tak do 25 lvl i skillami z dystansu 70 bo bede mial w miare szybko :) Pacc jest
Draga pewnie solniesz, ale z expieniem może być problem masz za mało hp i na combo pójdziesz, nie mówiąc już o 2+ dragach naraz
Czy pokonam Gs-a na 28 lvl lvl knightem ze skillami 77/70 i eq:
MPA
MMS
Demon Helmet
BOHY
Golden legs
Knight axe
Pozdro
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.