zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Wiecie w ogóle co to jest noob?

Stron : 1 2 [3]

Prastary'krwawy
06-02-2008, 02:37
Popieram cię Wszechstronny masz racje nawet w małej części każdy z nas to newbie i nic na to nie poradzimy możemy tylko zmierzać ku dobremu ja na swoje lata grania padłem dużo, wiele razy nie da sie tego określić. I zdaje mi sie że jeszcze nikt nie umarł od ziemi zobaczcie krwawy eragonjako naprawę ku dobroci założyłem szajkę clan, sektę nazywajcie to jak chcecie ale grunt że pomagamy polakom i innym a tych co nam dokuczają gładzimy <konsekwentni jesteśmy>
wielu osobom pomogłem oddałem postać bo schakowali go lubię pomagać
ludziom. Nienawidzę pekerstwa tylko to mnie najbardziej brzydzi.

Jeśli komuś się nie podoba wypowiedzenie proszę pisać ;)
a tak na ps.ten post jest B)

Speedo
06-02-2008, 10:14
nie wiem jak wy ale dla mnie to bezsensowna jest połowa tematów na tym forum... ogólnie rzecz biorąc w tibii polacy nie potrafią sami niczego się nauczyć, ciągle: "ej jak to zrobić, powiedz ty tyle wiesz o tibii"

a skąd ja się dowiedziałem? czytałem forum, znam takie cos jak google.pl oraz znam pare innych supported funsite. Czy nie mozna samemu się czegoś dowiedziec tylko ciagle kogos meczyc? Ja bym poprostu najlepiej połowe polaków powyrzynał za ich odzywki... wchodzi na respa taki i mówi "byłem pierwszy zwijaj bo jak nie to hunted" potem mowi ze jest noob charem ktoregos z czołowych graczy na servie a w rzeczywistosci jest to jego jedyny char~...

Polacy nie potrafią zrozumiec zasad, nie potrafia sami sobie radzic, to ludzie ktorym nic sie nie chce.

To wszystko.

Btw. gram w tibie 5 lat i nigdy nie prosiłem kolegów o czegoś wyjasnienie, zawsze dociekałem sam... nauczcie się tego samego, myślcie logicznie

aa i jeszcze jedno: ja bym na miejscu adminów zlikwidował 90% poradników, niech ludzie sami się uczą, bo poradniki typu "jakie jedzenie nosić najlepiej" są śmieszne... albo "jak zabic draga"

Slythia
06-02-2008, 11:43
nie wiem jak wy ale dla mnie to bezsensowna jest połowa tematów na tym forum... ogólnie rzecz biorąc w tibii polacy nie potrafią sami niczego się nauczyć, ciągle: "ej jak to zrobić, powiedz ty tyle wiesz o tibii"

a skąd ja się dowiedziałem? czytałem forum, znam takie cos jak google.pl oraz znam pare innych supported funsite. Czy nie mozna samemu się czegoś dowiedziec tylko ciagle kogos meczyc? Ja bym poprostu najlepiej połowe polaków powyrzynał za ich odzywki... wchodzi na respa taki i mówi "byłem pierwszy zwijaj bo jak nie to hunted" potem mowi ze jest noob charem ktoregos z czołowych graczy na servie a w rzeczywistosci jest to jego jedyny char~...

Polacy nie potrafią zrozumiec zasad, nie potrafia sami sobie radzic, to ludzie ktorym nic sie nie chce.

To wszystko.

Btw. gram w tibie 5 lat i nigdy nie prosiłem kolegów o czegoś wyjasnienie, zawsze dociekałem sam... nauczcie się tego samego, myślcie logicznie

aa i jeszcze jedno: ja bym na miejscu adminów zlikwidował 90% poradników, niech ludzie sami się uczą, bo poradniki typu "jakie jedzenie nosić najlepiej" są śmieszne... albo "jak zabic draga"
Nie do konca sie z Toba zgadzam..
Wedlug mnie nie ma nic zlego w pytaniu sie innych graczy. Jest to jeden z najprostrzych, lecz jednoczesnie najlepszych sposobow zdobywania wiedzy. Jesli ktos mnie o cos zapyta (normalnie) to chetnie odpowiem.

Inna sytuacja jest w przypadku osob, ktore mysla ze wszystko wiedza lub tez brakuje im jakiejkolwiek kultury.

Co do poradnikow... Powinny raczej zostac. Moze i problem, o ktorym mowia, jest prosty, lecz potrafia pomoc poczatkujacym graczom :).I o to tutaj chodzi. Notabene swego czasu sama lubilam je czytac.

Coach
06-02-2008, 16:03
a ja się zgodzę z panem Speedo . Prawie wszystkiego się sam dowiedziałem , czasami pomagałem sobie czytając forum , ale nigdy nie byłem takim noobem jak mój kolega , który po zalogowaniu się 1. raz spytał co to "use"X(X( żeby grać w Tibię trzeba znać Angielski , a niestety wiele polaków go nie zna , co mnie doprowadza do szału X(

bzyq12
09-02-2008, 04:47
noob to ty ;p:) tyle pisac ?xD:]

FifiCokolwiek
03-03-2008, 20:34
zgadzam się w 100% przyznaje się że jak ktoś nazywa mnie noobem to po prostu krew mnie zalewa, nie twierdze że jestem doświadczonym graczem ale w dzisiejszych czasach wystarczy być miłym dla innych by zostań nazwanym noobem. Ciężko nie skomentować takiego poczynania niektórych graczy ale niestety brak odzewu to najlepsza droga

Coach - denerwuje Cię poziom angielskiego u Polaków? dziś miałem takie spinki z br że niewiedziałem czy się śmiacz czy rzucić krzesłem w monitor (albo mamę) czy płakać po prostu ZERO może nie byliby tacy źli gdyby wiedzieli chociaż co to znaczy NO KILL PLEASE XDDD

Jarek1993
08-03-2008, 23:25
wszechstronny napisze ci jedno...

zdecydowanie przegiecie znajac zycie nerw bo cos gdzies nie pytam gdzie bo skad mam wiedziec ile lat jezeli bylo na pasku obok postu to byc moze nie dopatrzylem sorki z góry pisze moje pojecie nooba to taki po*****eb co jedzie na bocie (zbedne to k***a ;/) albo taki pedal co bije czyjes potwory i jak sie pocisnie mu noob to zaraz jezdzi po starych co wogóle zal ;/ mimo tego ze ja pierwszy zobaczyem potwora i go zaatakowalem albo jak na ac (amazon camp jak ktos nie wie) wchodzi 42 druid albo 95 pall to wogóle zal bez kitu istnieja lepsze exp chyba nie nie ma na calej mapie tylko amazon camp ;/ przyznaj ze to nie jest noobienie jezeli to nie jest to sam jestes wtedy kazdy ci powie ze 95 pall na ac nad venore i skiluje hitujac val badz amazonke albo witcha ....

Mi'chu
12-04-2008, 13:29
Temat jest poprostu żałosny..., powinno cie chuj obchodzić kto pisze "PLS", a kto "PLX" temat napisany beznadziejnie... zero ortografii,przecinków i wogole nie estetycznie.

Trudno zrozumieć o co ci chodzi...

Pisze do admina z prośbą o usunięcie tego beznadziejnego tematu.

Demian_95
13-04-2008, 13:33
To że coś powiesz nie znaczy że wszyscy się zmienią a poza tym skąd wiadomo że ty nie jesteś nOOb ??;)

Dragones5
13-04-2008, 19:23
Temat jest poprostu żałosny..., powinno cie chuj obchodzić kto pisze "PLS", a kto "PLX" temat napisany beznadziejnie... zero ortografii,przecinków i wogole nie estetycznie.

Trudno zrozumieć o co ci chodzi...

Pisze do admina z prośbą o usunięcie tego beznadziejnego tematu.

Teraz to ty mnie dobiles!Wielkie gratz kur.. temat zalozony 4 lata temu a ty teraz dopiero prosisz o usuniecie go ^.=
W ogole nie wiem czy wszechstrony zaglada na to forum a ty sie teraz obudziles..
Tak nawiasem mowiac, czemu temat ejst zalosny?Bo mowi prawde o polakach,tobie itd?Troche dystatnu do siebie...

baksior
20-04-2008, 14:03
Noob - określenie gracza który nie umie grać ;] albo też wyzwanie osoby która robi dziwne rzeczy B) ^^ jeżeli oto chodziło :D
Lub jak kogoś wkur*ia to pisze sie "noob" "noobek" Lub BoT ^^
Pzdr dla nie NooBów ;]

musick
23-04-2008, 21:50
Bardzo mi sie podoba ten temat, dobze napisane i zgadzam sie ze jak masz hlvl to nie jestes noob:)

SepterraCore
09-05-2008, 15:03
Mnie najbardziej denerwują "nOOby" na światach non-pvp X(
Ile razy mi wybijali potworki, na których trenowałem
Ile razy jakieś 20lvle rzucały mi sie na lootbagi
Ile razy dobijali potworki, będące na "czarnym hp" żeby tylko zdobyć ten 1exp
(I to nie tylko low-lvle, gracze z lvlami 50+ też tak robią)
Bo to jest non-pvp i nic mu nie mogę zrobić -.-
Hunted tu nie działa :( bo wybijanie potworków takiemu 10lvli jest nudne
Aż szlag trafia, bo na pvp takie incydenty jeśli mają miejsce, to często kończą się śmiercią owego awanturnika...
Non-pvp jest do bani, bo nOObostwo tam się szerzy najbardziej.

Aprops nie podałeś, że nOOby robią:
-Plx Free Items
-Ctrl+Clone widząc itemy na depo czyimś
-Zasypywanie itemów na depo śmieciami
Najczęściej są to oczywiście Polacy.

Spotkałem sie też z wykorzystywaniem newbie :baby:
Mój kolega wyprowadzając newbie z minosów zaciągnął go na fire devila...
Biedak spalił się żywcem...a kolega rozradowany bo z newbie wypadł serpent sword...a z tego fd guardian shield(nagroda??) -.-

Każdy ma w sobie coś z nOOba, jeden więcej, drugi mniej.
Nie ma osoby, która by nie była w 100% nOObem
Zawsze się znajdą jakieś nOObowskie występki B)
Ja staram sie ich unikać :) Kuszące jest zblokowanie uciekającego (przed np. Demon Skeletonem) na red hp gracza, ale ja takowego lecze i zabijam agresora, a nie blokuje biedaka;)

(Jeśli ktoś pisał wcześniej coś podobnego to sorki, skipnąłem pare stronek;))

LynzxD
07-06-2008, 16:33
oj sorrry Ja Cie bardzo ale nie wszystkie bledy xDD zostaly poprawione. Jestem uczulona na pisownię Polaków, szczególnie tibijczyków i zgłaszam Ci poprawkę. Wyszło Ci, że "darzy" jest poprawnie bo nie zrobileś "ą" tylko "a". Powinno być "dąży" mój drogi :D
newbie(lub noobie, zależy jaki kraj)- gracz, który nic nie wie, ale się przyznaje i darzy do poprawy

naja
25-06-2008, 09:53
Zgadzam się z Autorem w kwestii chamstwa ze strony Polaków. Szczerze to wolę pomóc czasem komuś z innego kraju niż Polakowi. Mamy już chyba taką narodową cechę, że musimy ciągle narzekać, a już wbicie komuś przysłowiowego "noża w plecy" bywa dla noobów szczytem osiągnięć w Tibii.
Co do zarabiania to tak jak ktoś napisał "biznes to biznes". Natomiast inny użytkownik nazwał noobem za "plz free items" - myślę, że to nie noob ani nie newbie (choć to bardziej pasuje), a jedynie zwykły żebrak :).

Co do samych określeń do znaczeń słów noob i newbie to wydaje mi się, że w końcu trzeba by jakoś konkretnie i precyzyjnie zdefiniować. Moja propozycja definicji jest taka:

NOOB - Zamierzone działanie gracza, mające na celu zaszkodzenie oraz utrudnianie gry na szkodę innych graczy.

NEWBIE - Początkujący gracz, nie znający podstawowych i elementarnych zasad gry. Często popełnia błędy przez nieznajomość regulaminu gry oraz niepisanych zasad Tibii. Często mylony jako noob

Myślę, że można by to zawrzeć w takiej formie i nie ma się rozpisywać. Oczywiście to tylko moja propozycja, ale jak znam życie i pewnie Autor też mnie poprze, to zaraz będą narzekania :)

Tamakasi
25-06-2008, 10:34
I to będę narzekać Polacy.

RaXoNeK
27-06-2008, 16:26
no niezle ;d

dybos
27-06-2008, 18:28
Oczywiście zapomniałeś napisać, że Szwed nie wychuja innego Szweda, tak jak Polak Polaka i oni nie tworzą PK teamów tylko po to by zabić kogoś dla przyjemności...

W 100% popieram autora.

Slythia
27-06-2008, 18:33
Oczywiście zapomniałeś napisać, że Szwed nie wychuja innego Szweda, tak jak Polak Polaka i oni nie tworzą PK teamów tylko po to by zabić kogoś dla przyjemności...

W 100% popieram autora.
Czy narodowość ma jakiekolwiek znaczenie? Zarówno wśród polaków, jak i wśród Szwedów są niezbyt inteligentne osoby, które ów zachowania pochwalają... Dlatego też wypowiedzi takie jak Twoja nie są prawdziwe. Nie zależy to od pochodzenia, lecz od człowieka...

PeeSDeOeN
04-07-2008, 04:56
w 100% zgadzam się z tobą [Wszechstronny]!
pamiętam moje początki i jakos nie przypominam sobie zebym pytał się kogoś gdzie mam iść co robić jak trenować! wolałem zobaczyć odczuć na własnej skórze co i jak [bo przecież o to w takich grach chodzi]. A co do zdzierania pieniedzy to każdy myśli tylko o sobie i wątpie żeby jeden mały człowiek [mam na myśli ciebie=bez urazy] to zmienił ponieważ wszyscy teraz mają jakąś manię na punkcie bogactwa a że w Polsce bezrobocie mało kasy w domach to chociaż na tibi żeby było dużo.
;]
Przekozacki temacik!

Kakunia55
05-07-2008, 00:28
Tibia to miłość, miłość to poznawanie, a poznawanie to zabawa. Wszystko trzeba poznawać i wszystkim trzeba się bawić. Oczywiście we wszystkim obowiązuje jakaś etykieta, ale nie do wszystkich to dociera. Niestety. Ja jestem nowa, ginęłam kilkanaście razy, ale do nikogo nie miałam pretensji (no, może do siebie :) troszkę). Taka kolej rzeczy. Następnym razem będę uważać. Nie zajrzałam tutaj przypadkiem. Dzisiaj zostałam nazwana noobem, po tym jak zginęłam, gdy spotkałam cyklopy, a później chciałam odkupić swoją zbroje. Dowiedziałam się co to tak na prawdę znaczy i dzięki wielkie za wytłumaczenie. Myślę, że trzeba wspierać "młodszych" graczy, ale niekoniecznie mówić im co mają zrobić i gdzie pójść. Przecież każdy uczy się na swoich błędach.

naja
05-07-2008, 11:05
Tibia to gra genialna w swojej prostocie, ale uważam że nie wszyscy powinni w nią grać :) Odkrywanie samemu tajemnic świata tibijskiego jest o wiele bardziej satysfakcjonujące niż wypytywanie graczy co, gdzie, jak, dlaczego itp. Zauważyłem też i to każdy z Was pewnie zauważył, że wielu nastolatków nawet nie zajrzy na fora ani na oficjalne strony poświęcone Tibii. Nie chce im się czytać, bo nie mają cierpliwości i chcieliby wszystko na gotowe. O wiele lepiej i naprawdę w super atmosferze gra się z graczami dorosłymi. Oni traktują to jak zabawę i dla nich nie liczy się bogactwo czy level, a jedynie dobra zabawa w miłej atmosferze i wtedy Tibia jest zupełnie inną grą.

Puzonik
06-07-2008, 23:08
Wiecie co, jak dla mnie każdy ma w sobie choć troszke z nOOb'a. Mój dawny tibijski kumpel z Hiberny powiedział tak: ,,Noob jest w każdym z nasz, nie pozwól w kierował tobą" CO to dużo gadać każdy czasami lubi tak sobie postać pod depo i nic nie robić. Dali byście już spokój tym wszystkim kłótnią. Tibia została zrobiona by ludzie mogli się razem bawić a nie wytykać sobie jakieś głupie błędy. Poprostu, widzisz nooba nie zwracaj na niego uwagi. Niestety z tibi nie usuniesz wszystkich noob'ków więc daj se spokój z tą syzyfową pacą. Ciesz(cie) się grą i jej najlepszymi aspektami a nie kłócicie sie na forum... ,,I nie ma to tamto"

Za błędy przepraszam troszke mi sięchce spać :P

Sielek
07-07-2008, 18:05
Myśle że powinno to dotrzeć do wielu osób. Ja byłem, jestem i będe newbie.
Gracz bez pomocy na samym roku ginie kilkadziesiąt razy od praktycznie niczego i potem jest to samo (jestem przykładem:p)
+ za wysiłek i cele.
Ten temat nie powinien być :x:

Dexasons
08-07-2008, 18:56
Przede wszystkim wielki + za ten artykuł... Sam nie raz byłem świadkiem a nawet ofiarą "polskich n00bów" i muszę powiedziec ze nie życzę nikomu takich sytuacji... Ja gram w tibie od 5 miesięcy :p jestem newbie bo do n00ba moim zdaniem mi jeszcze sporo brakuje... Mam nadzieje ze każdy kto czytał ten artykuł przemyśli swoje postępowanie i sam sie oceni... pozdrawiam i więcej takich artykułów ;)

HaPe
13-07-2008, 22:13
Zgadzam się z WszechStronny. Tak nie może być. Każdy Poladk to cham, i to nie Brazylijczyk czy Szwed jest kut**em tylko polak. Ja tam nigdy nie zabiłem komukolwiek ale przyjdzie ci taki dupek z polski np sorcerer czy druid (bo ci niewiedzą co to ciężki trening) i wybija. A potem, jak leci cały czas mu ded, to pyta "za co?". Nie ma co, większość Polaków (chociaż dla niektórych to za ładne o kreślenie) to chamskie świnie i tyle. Niech te nOOby z Polski przestaną w końcu się wrzynać i zacząć sobie pomagać. To tyle.

Urban52
14-07-2008, 00:59
Co to jest noob to ja wiedziałem :p wśród graczy tak sie przyjęło że to jest koleś co kradnie looty itp. Czytając to miałem kilka zastrzeżeń tylko nie zauważyłem że to jest post z 2004 roku :p

Anemic
15-07-2008, 02:45
Wszechstronny moze i jestes intelektualistą ale zeby graczy ktorym brakuje doswiadczenia w grze nazywac noobami wybacz, "Ty jestes noob bo ..." to jest bezsensu, wszystko to co mowisz o polakach jest prawda (sa wyjatki bo sa) ale kto np: w zyciu realnym da nieznanej osobie 10zł ... to nie zdarza sie czesto xD, inny przykład mozesz mi wytłumaczyc jednoznacznie co to jest miłość ? nie. tak samo jest z nobem. Moj ciezki przekaz jest jaki jest ... ale podsumowujac żadnego człowieka nie zmienisz przez to co w tym poscie napisales ... , ale owszem co do zjednoczenia polakow przydalo by sie jakis zjazd zeby pogadac, posmiac czy napic sie piwa ;) pa ;*

PS: sry za bledy ale nie chcialo mi sie

norbi12313
15-07-2008, 08:32
HaPe dobrze mówi jeszcze nigdy brazylijczyk nie zabijał mi potworów jak skilowałem a polak najczęściej sorc albo druid. Ja nigdy nie zabiłem nikomu potwora jak skilował gdy przechodzę pytam się o skille i ide dalej.

roSiu1992
21-07-2008, 19:20
@up co do skillowania. Jestem w trakcie na NONPVP i tu ludzie dopiero czuja sie bezkarni.. Polak przyjdzie i zabije od razu nic nie mowiac. A Brazyl zapytac sie (br?) i jak sie dowie ze jestem z Polski to tylko usmiech i bije w nie... Czyli wiadomo jak jestesmy postrzegani...

Jak dla mnie artykul fantastyczny.. Lepiej bym tego nie ujął, gram dopiero 1 rok, i przyznam na poczatku mojej gry przyjemnie mi bylo gdy komus cos ukradlem... ale np. na poczatku gry nie musialem pytac sie co i jak i gdzie robic. po zrobieniu konta zanim zaczalem grac przeczytalem najwiecej poradnikow.. ile tylko sie dalo zeby odpowiednio podejsc i zagrac nie majac wiekszych problemow.. co do artykulu, i taka jest niestety prawda o Polakach. zeby tylko jeden drugiemu dosral, zeby jeden od drugiego byl lepszy i mial wiecej.. a co do Szwedow, to chyba tylko to mi nie daje spokoju... ich jest znacznie mniej niz nas na serverach.. gdyby Polakow tez bylo tylko ok 20% servera tez bysmy trzymali sie razem i bylibysmy spokojni, ale taka jest prawda ze jak Polak mysli ze mam przewage liczebna to mysli ze moze wszystko i ze to on dyktuje warunki.. tak samo jest w RLu.. wiekszosc Bossów
jest dobra tylko w gembie z 6 osobowa ekipa za plecami... a poza tym ja graczy oceniam tylko po tym jak pisza.. razi mnie ilosc popelnianych bledow ort. wali mnie typ 100+ lvl "ktury pizse rzal i hce" .. wole miec kumpli 8 lvl.. a umiec z nimi pogadac na poziomie a nie jakis botow co sie tlumacza 50% dysleksja [nie dysortografia -.-] i 50% ze chca pisac szybko.. Takie moje zdanie jest w tej sprawie.. jeszcze raz duzy +++ za ten artykul

Pozdrawiam WrzechStronny

Sielek
01-08-2008, 12:32
Jednak są Polacy, którzy chcą poprawić naszą opinie. Ostatnio widziałem jak Polak wyleciał z dobrego expowiska do odległego dp tylko po to by dać Brazylijczykowi Spell Book na Deserta, bo się pytał czy ktoś nie ma. Takich trzeba naśladować, a nie tępić innych, bo to nic nie daje. Nawiasem stracił przez to parę lv bo mu się wkosili.

Freezy Eddie
02-08-2008, 22:16
W Tibii nie ma fajnych ludzi, kazdy jest noobem lub udaje pro. Jezeli jest fajny to juz dawno wyszedl z tego scierwa.

Maksous
03-08-2008, 12:40
Szwed nie podniesie ręki na Szweda, Polacy nawzajem się wyżynają,

X.x
Tym zdaniem mnie dobiłeś. Jak grasz np. w call of duty to cię interesuje kogo zabiłeś?? Czy to był polak, szwed lub Niemiec masz to w d***.
Wydaje mi się że pisałeś ten poradnik po jakiejś strasznej, evul śmierci twojego pikselka, który znikną przez polaka. Weź się ogarnij, bo to tylko gra, a nie rl life...

Progmaniak
03-08-2008, 12:42
X.x
Tym zdaniem mnie dobiłeś. Jak grasz np. w call of duty to cię to interesuje kogo zabiłeś?? Czy to był polak, szwed lub Niemiec masz to w d***.
Wydaje mi się że pisałeś ten poradnik po jakiejś strasznej, evul śmierci twojego pikselka, który znikną przez polaka. Weź się ogarnij, bo to tylko gra, a nie rl life...

Ja pierdole, teraz to ty mnie dobiłeś.
Porównywać CODa do tego gówna. Wstydu nie masz.

Zresztą FPS a MMO to chyba mała różnica :/

Maksous
03-08-2008, 12:47
Ja pierdole, teraz to ty mnie dobiłeś.
Porównywać CODa do tego gówna. Wstydu nie masz.

Zresztą FPS a MMO to chyba mała różnica :/

Chyba mnie nie zrozumiałeś. chodziło mi o samą idee, zabijania innych graczy...

Progmaniak
03-08-2008, 13:06
Gówno prawda.

Zabijanie graczy w FPSach to odrębny temat, a porównywanie tego do zabijania w Tibii, wykazuje twoją świętną wiedzę na te tematy.

Czy w grach FPS istnieje sens gry bez zabijania innych graczy? Nie.
Czy w Tibii istnieje sens bez zabijania graczy? Nie kurwa, ale dzieci i tak grają na nonpvp.

Więc przynajmniej dla tego powodu nie pierdol takich głupot.

Maksous
03-08-2008, 14:40
Gówno prawda.

Zabijanie graczy w FPSach to odrębny temat, a porównywanie tego do zabijania w Tibii, wykazuje twoją świętną wiedzę na te tematy.

Czy w grach FPS istnieje sens gry bez zabijania innych graczy? Nie.
Czy w Tibii istnieje sens bez zabijania graczy? Nie kurwa, ale dzieci i tak grają na nonpvp.

Więc przynajmniej dla tego powodu nie pierdol takich głupot.

Masz racje, w FPSach chodzi głównie o zabijanie innych graczy, Ale mi chodzi o samą ideologię! Chodzi mi o to, że jak w jakimś fpsie, dajmy na przykład coda strzelasz do polaka, to cię to gówno obchodzi, tak samo jest w tibii, pk ma w dupie z skąd pochodzi ofiara x.x

Progmaniak
03-08-2008, 15:05
Tylko, że jak Polak w Tibii przejdzie obok Polaka to w 95% ma szanse, że on go nie zaatakuje (bo po co?). 5% zostaje na PK*

* - dane wzięte z dupy

A w grach FPS jak gracz przejdzie obok innego to ma 100% szansy na to, że zaraz dostanie kulkę w łeb. Dlaczego? Bo o to w tej grze chodzi.

Maksous
03-08-2008, 15:18
Wiem że w grach FPS tylko się zabija, i nie masz szans przejść obok innego gracza bez zgonu. Poza tym mi nie chodzi o zabijanie, tylko chodzi mi o to że masz w dupie czy strzelasz do polaka czy kogoś innego. Powtarzam się po raz 3, i pisze to samo. Naucz się czytać ze zrozumieniem.

Progmaniak
03-08-2008, 15:19
A ja ci odpowiadam ciągle, że w grasz FPS masz to w dupie, bo tak trzeba. W Tibii masz to w dupie z wyboru.

MnichU1007
03-08-2008, 15:55
Aż miło poczytać taki materiał i pomarzyć o zjednoczeniu polaków, ale niestety nie ma takiej szansy, gdyż zawsze są jakieś "wybryki", którym się to nie będzie podobać, a co do Szwedów to spoko ludzie, zgadzam się z tobą w 100%. Masz u mnie +.

Maksous
03-08-2008, 16:27
A ja ci odpowiadam ciągle, że w grasz FPS masz to w dupie, bo tak trzeba. W Tibii masz to w dupie z wyboru.

Wchodzisz na forum i chcesz pokazać jaki jesteś fajny bo grasz w FPS'y i popisujesz się tym przed wszystkimi, jednak nic nie wniosłeś do tematu. Jeśli chcesz nadal się kłócić i pokazywać jaki to jesteś Fajny to Wyjdź...
I mam nadzieję że w końcu zaczniesz czytać ze zrozumieniem, bo na razie ci to nie idzie...

Powtarzam kolejny i ostatni raz: Mam na myśli to, że jak grasz z innymi, to cię to kupa obchodzi czy grasz z Polakiem, niemcem lub szwedem, Zasady są takie same i niezmienne...

Progmaniak
03-08-2008, 16:39
Nie chce pokazać się jako fajny człowiek, gdybym chciał, to bym zrobiłby to w inny sposób.

Zasady NIE SĄ niezmienne. W grach FPS musimy zabijać każdego. W Tibii nie. W Tibii MOŻEMY (cały czas to podkreślam) nie zabijać Polaków (w grach FPS jest to niemożliwe), ale to robimy i tu nasuwa się proste pytanie: na chuja? A odpowiedź jest równie prosta: bo chuj nas narodowość.

Fakt - Polacy się biją. Ale czy muszą? Czy mogą się zjendoczyć? Mogą kurwa, tylko tego nie chcą, a dlaczego to już inna bajka.

EOT z mojej strony.

Maksous
04-08-2008, 00:55
Fakt - Polacy się biją. Ale czy muszą? Czy mogą się zjendoczyć? Mogą kurwa, tylko tego nie chcą, a dlaczego to już inna bajka.

Pikselki się bija, olaboga, ale to straszne ;/

Nirheim
10-08-2008, 16:58
Ja uważam że w pewnych kwestiach autor ma rację, np to że większość Polakow to nooby, to jest prawda, przekonałem sie o tym nie jednokrotnie niestety;/
ale to że polacy chca dużo za swoje itemy wcale nie jest prawdą a jeśli już sie spotkales z takim kolesiem ktory chcial np za golden armor 23k a nie 20 bo ty tyle mozesz dac to przeciez to jest normalne, kazdy chce zarobic:D Jednakże uwazam ze artykul jest dobry i autorowi nalezy sie pochwala, chociaz mala;)

Dragones5
10-08-2008, 17:49
Nooby byly, sa i beda... Tego nie zmienicie, a co do polaczkow to wiekszosc jest takich frajerow, ktore potrafia tylko wybic potworki i jeszcze napisac beszczelnie "Non pvp ;*".

Z dwie strony temu widzialem jak ktos napisal, ze na non pvp nie mozna nic zrobic takiemu. Jak nie mozna? A lurowanie? Ostatnio mi sie 40 (br-.-) najcik wbil i wlasnie zaczal mowic, ze mu gowno zrobie bo npvp. Zaczalem lurowac to prawie padl wiec z tym sie nie zgodze...

Ps. Wy czasami sie wkurzacie, ze ktos wam wybija ale czy wy jestescie swieci? Sami pewnie nie raz ubijacie i noobicie, a potem przyjdzie taki jeden z drugim i zaczyna mowic co mu taki polaczek czy br zrobil : <, a sam nie lepszy.

encore474
11-08-2008, 00:31
hehhe troche dlugi opisik ale zostawilem mojego hara na skill na valkirie i se czytalem pomogl mi sie zaglebic w NOOBA :P:P

ocena 9 na 10

Jackie93
22-08-2008, 19:58
Mam na myśli to, że jak grasz z innymi, to cię to kupa obchodzi czy grasz z Polakiem, niemcem lub szwedem, Zasady są takie same i niezmienne...
Zgodzę się z tobą w 100 %... Często gadam z ludźmi gdy mają jakieś pytania dotyczące gry... spotykam i Brazylijczyków, Niemców, Polaków, Anglików... wszystkich!! Ale gdy Brazylijczyk rozmawia ze mną normalnie po angielsku i nie pisze do mnie "noob" gdy dowie się, że jestem Polakiem to nie rozumiem czego się takich czepiać... Za co - za kraj, za tradycje, za język?! Nooby znajdą się w każdym kraju - niezależnie czy jest to Polska czy Brazylia!!

Woreq
22-08-2008, 21:16
To nie zmienia faktu , że najwiecej jest noobów z Polski....
Na drugim miejscu oczywiście Brazylia.

naja
01-09-2008, 11:20
Wszystko chyba opiera się na tym z jakich kultur pochodzimy.
Brazylijczyk - łatwo go urazić, pamiętliwy
Szwed - cierpliwy, uczciwy (w większości)
Polak - hmm... Polakowi zawsze będzie wszystkiego mało no i ta nasz szabla ułańska ale to również i nasza historia :) Tacy już jesteśmy. Ktoś dobrze napisał gdzieś na forum, że w każdym z nas siedzi gdzieś noob. Osobiście staram się grać uczciwie i nie wykorzystuję tego że świat no-pvp. Uwierzcie mi - na no-pvp też nie można się czuć bezkarnie, a jest na to wiele sposobów. Osobiście znam paru br, szweda, Wenezuelczyka i mam z nimi b.dobre stosunki, więc nie wszyscy są beee.

Brun@
07-11-2008, 10:51
:*Mówisz że Polacy powinni trzymać sie razem i nie wyzywać a ty czasem sam wyzywasz polaków :(.Polacy jacy są tacy będą i to nie jest tylko w grze tak w rzeczywistym swiecie tez tak jest :(.Ja tez uważam ze Polacy powinni sie trzymac razem,ale jeżeli ktoś jest niemiły i nie umie trzymac razem z polakami to nie zmieni się tego.Ludzi dzieli sie na dwie grupy,dobrych i złych.I wlaściwie nie chodzi juz,kto umie bić potwory a kto nie umie bic,kto umie skilowac a kto nie umie.Jeżeli ktos czegos nie wie w tibi a każdy ma do tego prawo i nikt mu tego nie zabroni to dobry gracz powinien pomóc.Nie mowie tu oczywiscie o dawaniu itemek ale o wytłumaczenie poszczególnych zeczy w grze a nie mówic odrazu ze ktos jest nOObem przez duże OO bo tak szczerze nie wypada,żeby polak,polaka obrażał :)

bolosaf
07-11-2008, 11:04
To nie zmienia faktu , że najwiecej jest noobów z Polski....
Na drugim miejscu oczywiście Brazylia.

MASZ COŚ OD BRAZYLII?

tak wiem, że post stary, ale się oprzec pokusie nie mogłem

Brun@
07-11-2008, 11:11
Nie nie chce nikogo obrażać broń Boże,ale jak czytałem te prawie wszystkie komętarze to uznałem ze wy macie jakąs obsesje na nooba tylko o tych noobach,może pogadalibysmy o czymś milszym dla nas wszystkich.Ja też wiem ,że jest sporo noob*ów,ale niestety tego się nie zmieni,jak wiecie każdy czlowiek jest inny ma inne usposobienia inny charakter przedewszystkim i jeżeli ktos jest noobem to nie nauczysz go grac chyba ze tos naprawde chce sie zmienic to wszystko zależy od człowiekai nikogo więcej.Ja proponuje niee być chamem,jeżeli ktoś podejdzie do ciebie i zapyta sie jak dojść tam czy jak zrobić tamto to proponował bym nie ignorowac takiego gracza mimo to że jest noobem przecież kazdy zasługuje na tolerancje,jeżeli będziecie tak postępowac to zapewne świat tibi sie zmieni bo każdy będzie brał z każdego przykład i nie mowcie już o nOObach poprostu bądzcie mili i prubujcie pomagac wszystkim nawet noobom :):);).Nie chodzi tutaj oczywiscie o dawanie itemów.

Kadmilos
27-03-2010, 20:16
Nadal mamy urazy kompleksy panowie ?

Bobek1964
23-05-2010, 15:30
Nom ciekawy