Pokaż pełną wersje : Plotki i Ploteczki
Cremacer
21-05-2008, 09:02
News:
Wczoraj <moze dzis w nocy ;p> Wesoly Rookstayer wbil 111 lvl gz
Mega_RobalXXL
21-05-2008, 17:21
Gracz o nicku Kano Nako ze servera Berylia w dniu dzisiejszym (21.05.2008)Awansował na drugie miejscu w expieniu do tyłu. Krótko mówiąc został zabity na 81 poziomie przez skeletonie... Jak możemy przeczytać na tibi.com w komentarzach "lost 870.320 exs" hehe prawie milion expa w plecy Ała...
Pozdrawiam
@up
Właściwie powinien być 1st, bo tak naprawdę to Siren of Rook nie padł, jeden z wieeeelu błędów na Rookstat.
Cremacer
21-05-2008, 20:18
Ojojoj boli...
Ojojoj boli...
No co Ty, to tylko 3lvle
wspolczuje mu jesli padl z winy kicka a nie jakiegos zle ustawionego bota
Prezydent_czuwa
24-05-2008, 01:11
Przecież on boci
Mega_RobalXXL
02-06-2008, 17:51
Gracz z Kyry o nicku Sir Mafjozo dostał namelocka i obecnie nazywa sie Don Mastema
Ehh szkoda fajny "miał" nick... n/c
http://img144.imageshack.us/img144/2091/sirmafjozomb4.jpg
Pozdrawiam
Death Shig wbił 90 lv na Hibernie (FACC)
Gz ;] Hiberna mój świat :cup:
Wesoly Rookstayer wbił 112 lv
Hellades, gracz z Hiberny padł na 93 poziomie na trollach ze stratą 4 poziomów, zajmując tym samym pierwsze miejsce w rankingu "Śmierci" na RookStat.com.
http://img71.imageshack.us/img71/5126/helladesdeadkrotkirz4.jpg
Przepraszam Helladesie, ale wiesz za co ten trap.
Następnym razem weż chociaż ustaw fluidy bo za łatwo było.
Massterralph
09-06-2008, 12:06
Name: Hellades
Position: Senior Tutor
:<
Haha i dobrze tak Helladesowi xDD BOTER ;<
Hiberna RlZ
Anharaet
09-06-2008, 14:26
Botowanie nie popłaca :)
-4lvle :O
Musialo bolec:S
Mega_RobalXXL
09-06-2008, 16:05
Też brałem w tym udział =] Alu~ pozdrawiam :D
dobrze mu tak
Hail to my internet and kick on 93 lvl
a tak pozatym jaki loot ;>
Name: Hellades
Position: Senior Tutor
4 Levele w plecy ? I bardzo dobrze ! Może się nauczy że BOT nie popłaca :)
Ps. Jak macie fotki z trapnięcia go pokusił bym się o wysłanie ich do tibia.com z prośbą o zbanowanie, gdyż używał bota ^^
Milan ognia
09-06-2008, 21:31
@up:
Fotki nie są dowodem.
Scross'Rooker
09-06-2008, 22:55
Teraz niech każdy zacznie spamować typu "dobrze botterowi", ponieważ to posunie temat do przodu... Bardzo wielu tutorów/ST łamią tibia rules. Przypominam, że łamanie TR to także przeklinanie, fałszywe reporty, trapowanie... "
Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień".
Instynkt
10-06-2008, 05:06
@up:
Fotki nie są dowodem.
Heyah
Sa (w pewnych sytuacjach)
PeZet Dr. =]
Sprawa z Helladesem nabiera tempa.
http://img84.imageshack.us/img84/6012/helladesownedbymegt7.jpg
http://img146.imageshack.us/img146/4396/helladesown3dbyme2fc4.jpg
Cała robota i zdjęcia zostały wykonane dzięki Flake Haltonowi.
Teraz niech każdy zacznie spamować typu "dobrze botterowi", ponieważ to posunie temat do przodu... Bardzo wielu tutorów/ST łamią tibia rules. Przypominam, że łamanie TR to także przeklinanie, fałszywe reporty, trapowanie... "
Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień".
Dobrze powiedzniane tylko moze 'nie kazdy daje sie złapac' ;)
CycuRookslayer
10-06-2008, 14:42
No, jak chodzi o senior tutora to wszystko idzie szybko i sprawnie :P
Milan ognia
10-06-2008, 20:54
Heyah
Sa (w pewnych sytuacjach)
PeZet Dr. =]
To napisz w jakich, a nie udawaj "och_jaki/a_ja_krva_zajebiaszczy/a_nie_jestem".
Z chęcią się dowiem.
Par-Levi
11-06-2008, 06:48
Witam,
tzw. sprawa z Helladesem nie nabiera tempa, a jest, przynajmniej dla mnie definitywnie zakonczona.
12:20 GM Lantheos on Hiberna [2]: Account of player Hellades banished for 30 days with final warning.
Screen do obejrzenia na stronie gildii Pro Publico Bono w dziale Banned Botters.
Pozdrawiam
Par Levi
Hail to my internet and kick on 93 lvl ( w profilu Helladesa)
Niby internet -.-'' a wszyscy wiedzą ze bot 8o
Milan ognia
11-06-2008, 19:52
Heyah
Twoje zalosne komentarze staja sie powoli nudne <ziew>
Czyzby wszechwiedzacy ..... z Antici nie wiedzial wszystkiego? Nie moze byc ^^'
Chetnie sie dowiesz? Wiec poczytaj sobie regulamin na t.c lub spytaj w grze na Help - no chyba ze nawet tego nie potrafisz
Moj ostatni ban jest swietnym przykladem tego, ze mozna go dsotac za fotki.
Uzyj czasem mozgu, lub przynajmniej ta czesc, ktora jeszcze pozostala (chyba) hehe
PeZet Dr. =]
Ważne, że Ty jesteś jak zawsze zabawna/y. Forum jest od tego, aby pytać o coś. I wybacz, aż tak mnie nie interesujesz i Twoje bany mi zwisają oraz powiewają.
Co do help - no fajnie, żebym miał chociaż Tibię na dysku.
I to, że Tobie mózg zanika, ewentualnie zmienia płeć i część się zagubiła, to nie znaczy, że tak jest u każdego.
Edit:
I co Ty masz do tej Antiki? Kompleksy jakieś?
Edit: Zresztą, imo, jako moderator/ka powinieneś/nnaś zostawić sobie wszelakie najazdy na użytkowników na gadu/Tibię etc.
News:
John Cavallera z Unitery wbił 100 poziom doświadczenia. Jest już 10. osobą, której się do udało. Kto będzie następny?
#down
Dziękuję za wyprowadzenie z błędu, już poprawiam.
Mega_RobalXXL
16-06-2008, 13:12
@up
Kolego pomyliłeś sie On jest z Unitery a nie Celesty
Pozdrawiam
DaimenPro
20-06-2008, 12:29
News.
Po spadnięciu gildi Team of Rook z Chimery, Gildia Vampires z Isary wskoczyła na 1. miejsce w rankingu gildi Rookgaardu.
Gratulacje ;]
@up
ŻE CO?!
Teams of Rook NIGDY nie było lepsze od Vampires, to boty z Tenebry spadly o 35 milionów expa.
@down
Zapomniałem dodać, za moich rządów, Mueheh.
@up
ŻE CO?!
Teams of Rook NIGDY nie było lepsze od Vampires, to boty z Tenebry spadly o 35 milionów expa.
http://img84.imageshack.us/img84/8257/guildiedvy7.jpg
No wypowiedział się ekspert to teraz ja :o
Gwoli ścisłości:
Gildie Municipy of Rookgaard opuściły 3 największo levelowe postacie z Tenebry (Feru,Ebbedron,Filho) przez co gildiaVampires z Isary wyszła na pierwsze miejsce w rankingu gildii na rookstacie.
DaimenPro
20-06-2008, 17:43
A sorry za pomyłkę.
menorudy
21-06-2008, 08:41
Hail to my internet and kick on 93 lvl ( w profilu Helladesa)
Niby internet -.-'' a wszyscy wiedzą ze bot 8o
Ej ja mam zapytanie nie to ze jestem noob ale zabardzo sie nie znam na keylogerach, hackach ale czy przez black liste nie bede mial hacka ? Bo jak moja siostra grala ( 9 lat) to miala 17 lvl i weszla na BL i hacked po paru minutach .:(
Ej ja mam zapytanie nie to ze jestem noob ale zabardzo sie nie znam na keylogerach, hackach ale czy przez black liste nie bede mial hacka ? Bo jak moja siostra grala ( 9 lat) to miala 17 lvl i weszla na BL i hacked po paru minutach .:(
Większość black list jest po prostu stronami pseudo hackerów. Wymagają one podania numeru account, oraz hasła w celu wyłudzenia. Nie należy podawać swoich haseł nigdzie, oprócz strony tibia.com. Więc jeśli wchodziłeś na taką stronę to jesteś bezpieczny, o ile niczego tam nie wpisywałeś oraz niczego nie ściągałeś.
menorudy
21-06-2008, 19:21
Jak zobaczylem ze to black lista to odrazu wylaczylem :P Dzieki za odpowiedz :)
Scross'Rooker
23-06-2008, 18:53
Crisne - Wbił jako pierwsza osoba poziom numer 113, tym samym prześcignął Wesolego Rookstayera, który przez bardzo długi czas był najwyższym levelem na Rookgaardzie.
Gratuluje!
Kolejna osoba została pozbawiona 30 dni bez expienia, któż to może być?
http://img241.imageshack.us/img241/5691/xaerookown3dja0.jpg
Tak, Xaerook (poziom 94) został zbanowany na 30 dni.
W tej sprawie nadeszło aż 63 podpisów pod adresem używania macro przez Xaerooka.
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=2186550&pagenumber=1
Nie obejdzie się bez małej reklamy. To właśnie wielka zasługa dzięki organizacji R.A.B.O.
@Up
Już na innym forum gratulowałem, ale jeszcze raz powtórzę: wielkie brawa dla Kyrona i reszty RABO.
Xzizikur
24-06-2008, 10:00
up@
Jaki Argor?? Raczej wielkie brawa dla Kyrona i reszty RABO.
Jest przedmiot hmm nie wiem czy mozna go nazwac rarem mianowicie "19:37 You see a cockroach leg. It weighs 0.10 oz. This is proof for Santiago that you have killed a cockroach." Mozna go wyniesc na rookgaard ;p Tak nawiasem to troche mleko stracilo swoj rare i chyba cos jeszcze ale nie kojarze teraz.
edit: no i viale i life fluidy staly sie rare teraz potiony po 20gp...;/
Tom The Tanner
02-07-2008, 20:04
Potiony kosztują 15gp, a nie 20. Zapomnieliście o zwrocie butelek? Jedna buteleczka - 5gp.
Ile masz kasy na 4lv? Aha. Podziel przez 15. Aha.
Ktoś coś mówił o trapowaniu w ogóle? :o
Wjal
Za Shenga można zdobyć nie jak przed updatem było 100, lecz 150 expa.
Ten post raczej plotką nie będzie... Raczej ostrzeżeniem...
Z braku zajęcia moim rookerem wybrałem się na Mino Hell... Wyczyściłem luzem labirynt i 1 poziom. Wchodze na ost. poziom (ten z mino magiem) full resp... Biegne do tego "pokoiku" i blokłem się z jednym mino. Ubiłem go... Więc ide "zlurować" kolejnego... Dochodze do ogniska... I nagle postać staje... nie rusza się (myśle sobie lag lub freez). Ale patrze 4 minosy (nie wie ile dokładnie było) idą w moją strone... No to ja próbuje uciec... NIC... pisze byle co na default... NIC... A minosy do mnie już podeszły i mnie leją. Trace Hp... Myśle no trudno strace kilka SHP. Zjechały mnie do yellow( ja dalej się nie moge ruszyć a mino normlanie) to wciskam hotkey z Small Health Potion... NIC ! Prubuje ręcznie... prawy na vial use with i na mnie... DALEJ NIC... Koniec końców... Nie mogąc się ruszyć ujżałem napis "You Are Dead" i straciłem "troche" expa... Nie licząc bp SHP i kilku drogocennych rzeczy (min. 4 Honey flower)...
Jul 05 2008, 22:51:30 CEST Died at Level 21 by a minotaur.
Więc ostrzegam że po update NIE radze chodzić solo na mino hell (i samemu czyścić cały resp) bo może się zdarzyć że tak jak u mnie zadziała wam bug(?) który występuje po update(?).
Pozdrawiam =[
Morderff
05-07-2008, 23:37
@up
Nie chce wyjsć na głupka czy coś mi sie tak czasem działo ale max 5- 10 sec i to już od dawno ale żeby aż na tyle czasu? ;/
@up
To co się zdażyło tobie to mógł być freez...
Ale to co mnie dzisiaj spotkało jest chyba wynikiem ataku na serwery (?). No bo zaraz po tym jak zginołem w "dziwnych okolicznościach" chciałem zalogować się z nerwów na palladyna i wyładować emocje na PK itp. no ale nie udało mi się zalogować... ba coś znowu się pieprzy z serwerami. Pisałem z kumplem na gg... On próbował się zalogować i też mu się nawet "lista charów" nie pojawiła... Znowu:
a) robią z serwerami
b) atak hakerów na serwy
c) główny serwer padł
Tak czy inaczej mój dead jest w 100% zawdzięczany "szanownemu" Cipsoftowi... Aha i serio mówie, uważajcie na siebie po tym "upie" bo coś takiego może i was spotkać...
Ps. Od stworzenia postaci nie padłem, aż do dziś ;/
Pozdrawiam =[
@Up
Też zauważyłem podobne "zastoje". Osobiście takiego nie doświadczyłem, ale nagle moi kumple się zatrzymali i nic nie mogli zrobić, ale pisać już tak.
Co się tyczy logowania jakoś dłużej ładuje się lista charów jak i gra po wybraniu postaci. Też tak macie?
@up
Hmm... To widze że nie tylko ja mam problemy z logowaniem... Czyli moje przypuszczenie się jak narazie sprawdzają... Znowu coś z serwerami robią lub coś w tym stylu... Szkoda że nikogo nie ostrzegli...
Pozdrawiam =]
Jeśli widzisz wszystko w grze, a sam nie możesz się ruszyć, pisać lub robić czegokolwiek - to jest to problem albo twojego uploade'u, albo DDoS na CipSoft.
Nie koniecznie wina może leżeć w konkretnie twoim komputerze, tylko w przeciążonej sieci, do której jesteś podłączony. Lub nawet gdzieś po drodze do Niemiec jest wąskie gardło. W tym ostatnim przypadku polecam przeczytanie poniższego:
Please let me shortly explain the internet" - I don't know how much you know about that,
so forgive me if I tell you somehting you already know:
In the Internet, your data are sent through different cables and computers until they reach the recepient.
You can imagine it like a railway network, with train stations representing routers.
[You] -----------------*-----------*------------*--------------*-----------------------*----------[Cip]
Each "*" represents a train station or router.
As your computer and our server have a real dialogue, there is of course a route in the other direction:
[Cip] -----------*-----------------------*--------------*-------------*-----------------*----------[You]
IMPORTANTt: If there should be a problem, we can only change the first router (maybe the second), marked here by an X.
[Cip] -----------X-----------------------*--------------*-------------*-----------------*----------[You]
But we cannot change the other routers, and of course we cannot tell the train (data) to take another route from you to us.
If there is a delay (=lag) at one of the stations (=routers), the train (data) gets delayed on the following stations, too.
The "pictures" above are not totally correct, because the internet is not a straigt line, but a web - just telling that so you know that I know
Now, the traceroute command shows exactly which stations your data go through, and how much delay there is.
Let's take a look at your trace route:
Please start the game and connect to a server.
When the game is running, please open a DOS box (to be found in Windows XP at START/All Programs/Accessories)
and enter 'netstat'.
You will now see a list of your active connections. Find the IP address that ends with '7171'.
This is the Tibia server you are connected to. Then type 'tracert gameserver-IP (without 7171)'
for example 'tracert 62.146.31.179'. You will now see a list of all the computers serving as connectors
between our server (last entry on the list) and your computer (first entry).
There should be some figures given behind each listed computer which indicate the amount of time it takes
for a single packet to reach this computer. That way you can find out where and for how long your packets are
delayed at the various internet nodes. If you feel something is wrong please copy and paste the tracert
output into an email and send it to us (you can copy and paste in dos box by right-clicking on the small
icon in the upper left corner of the window). Please do not forget to include the date and your local time
(e.g. August 2nd 1:00 A.M. CET) so we can isolate the problem.
Please send your traceroutes to
[email protected]
Good luck!"
A swoją drogą to faktycznie z logowaniem są małe problemy ostatnio.
Rooker
a nie mogles dac exita i włączyc jeszcze raz tibii?
News:
Za 3 dni Helladesowi kończy się ban :(
_BERCIK_
07-07-2008, 19:02
News
Dnia 30. czerwca 2008 roku gracz z Iridi Michal of Rook jako jeden z pierwszych osiągnął cały plecak magic light wandów. Do kolekcji dodać warto rówież 3 noże. Zdjęcie znajduje się w albumie. Chciałbym zauważyć również, że zlooconych mlw było TYLKO 5. Reszta itemów kosztowała około 450-500k. Od siebie moge dać tylko gorące gratulacje i zachęcic do powiększania liczby rare itemów.
up@
Dwadzieścia Magic Light Wandów? Ludzie :D. Dla mnie jeden to było już coś ;<
@2xup
Mogłem dać "exita", ale by to nic nie dało, ponieważ na candi są nawet o tej godzinie weiting listy (nawet 90+ o 22.00).
Pozdrawiam =]
News:
Przejscie kolo pieca na mino hell zostalo powiekszone (zaraz dam screen). Teraz zostaje tylko wasp tower bo na roty malo kto przychodzi, zreszta idzcie i zobaczcie sami ;/
edit: http://img518.imageshack.us/img518/5476/zalqq1.png (http://imageshack.us)
http://img518.imageshack.us/img518/5476/zalqq1.dc15ed4690.jpg (http://g.imageshack.us/g.php?h=518&i=zalqq1.png)
edit nr.2: wejscie do samego mh w tym labiryncie tez "ulepszyli", teraz to az sie boje wejsc do banku...
Wasp Tower także zostało zmienione. Wygląda na to że ważniejsze zmiany zostawili sobie na "deser" po update ; ) http://img154.imageshack.us/img154/9107/wtmm5.png
Azestowy
12-07-2008, 05:34
Wasp Tower także zostało zmienione. Wygląda na to że ważniejsze zmiany zostawili sobie na "deser" po update ; ) http://img154.imageshack.us/img154/9107/wtmm5.png
Ja tu nic specjalnego nie widzę;(
Ja tu nic specjalnego nie widzę;(
gz ale kazdy widzi lal
<zdjecie usunelem z pewnych powodow> kthxbye na zdjeciu byla rozmowa z gm.
ahahahah 1 raz WIDZE GM NA ZANERZE! O.O
na dodatek dziala sam, nikt mnie nie raportowal na tibia.com, ani na rl tez nikogo nie widzialem, a bylem na goblinach :-)
GM zaczynaja dzialac?! :O
00:24 Fletcher on Elera [1]: Catishom is using cavebot on Rookgaard.
01:07 Gamemaster: Account of player Catishom banished for 30 days with final warning.
To tyle z Morgany :)
Btw.
Banished: until Aug 15 2008, 01:07:25 CEST because of multi-clienting
:confused:
perek1892
17-07-2008, 20:12
Catishom ma bana??8o No to teraz bedzie można normalnie po expić na trolach na PACC area...:D
To tyle z Morgany.
Tylko czemu z Morgany jak Catishom gra na Elerze?
Ponieważ z Morgany jest Fletcher, dzięki któremu masz wolne trolle oraz ja, który dostarczam tą informację. :)
Zobaczcie sobie:
http://img105.imageshack.us/img105/9510/ahhahahahhaavq4.png
przed chwila dostalem bana stojac w miescie!
on chyba zwariowal i jest zabawny.
Zapytal sie mnie co znaczy "1 - 0" w moim commencie na tibia.com, ja odpowiedzialem : "hummm secret?" i patrze zielone gwaizdki po chwili.
buahahahhahahahahahhahaha zaaaaaaaalosne. :DD
zreszta po tym incydencie skoncze z Tibia :-) to bylo zabawne.
Piękny przykład bana niesprawiedliwego :-0
ahhahaha
(dzialo sie to na oczach osob parunastu)
zreszta niech robi co chce :-) juz mnie to nie obchodzi. ^^
Wicie co, do tej pory kazdy botter byl przeze mnie raportowany, 0 ODPOWIEDZI NIGDY!
A ja dostaje bana za bot'a... paradoks.
Zreszta koncze gre, niesprawiedliwy ban + zjeba*a opinia teraz - nie ma sensu gry. Zycze wam powodzenia w grze i uwazajcie na tego GM'a nick podam pozniej jak zedytuje posta, bo teraz nie mam czasu :-)
@EDIT
GM ZANEROS
Neros Luinfaroth
pozdrawiam go.
perek1892
17-07-2008, 22:09
@up
Myśle że to była zwykła ludzka złośliwość GM-a.
A tak ogólnie to po tym co zobaczyłem w tym poście bede pamiętał żeby być uprzejmym dla GM-ów:]
A jeżeli masz PACC to ja na twoim miejscu bym się zdenerwował... bardzo,bardzo i bym próbował coś z tym zrobić bezpośrednio u CIP-ów.
P$ychop@ta
17-07-2008, 22:09
Ja bym napisał jakiś raport czy coś na gm-a bo aż żal dupe ściska X(
Ja napewno bym tak tego nie zostawial, nie pozwol zeby jakis ***** GM banowal Cie za nic. Jezeli chodzi Ci o opinie graczy to u mnie jak najbardziej jej nie straciles, wrecz przeciwnie, wiadomo ze rownie dobrze mozesz klamac ale mojego szacunku i tak nie stracisz. Ale zrobic cos z tym musisz...
edit: zle mnie zrozumiales, chcialem tylko wyjasnic ze rownie dobrze mozna wierzyc Tobie jak i GM'owi, ja wcale nie powiedzialem ze klamiesz wrecz przeciwnie, uwazam ze zostales zbanowany za nic
Ja napewno bym tak tego nie zostawial, nie pozwol zeby jakis ***** GM banowal Cie za nic. Jezeli chodzi Ci o opinie graczy to u mnie jak najbardziej jej nie straciles, wrecz przeciwnie, wiadomo ze rownie dobrze mozesz klamac ale mojego szacunku i tak nie stracisz. Ale zrobic cos z tym musisz...
i po co mialbym klaamac?
zobaczcie kiedy zalozylem temat - pare minut po banie, jakbym botowal i nie bylo by mnie przy kompie to bym moze za x czasu zobaczyl, ale ja bylem przy kompie i wszystko widzialem na wlasne oczy. :-)
dzieki. :))
czy moze mi ktos podac email do cipsoft?
bo
[email protected] - nie odpowiadaja na nic, kiedys probowalem.
@edit, mam juz
[email protected]
:-)
Coś się zmieniło w polityce Cipsoftu, kiedyś nie zbanowali 26lvla, ktory przez 15 minut nie odpisywal na ratach, a teraz banują kogos, kto stoi w city :| Cóż współczuję ale na Twoim miejscu nie zostawiłbym tego tak!
Threatening Gamemaster is violation of Tibia Rule 4a.
Wale to co wyżej, zabiłbym takiego.
@edit
Opowiem wam coś co miało miejsce na Morganie... (końcówki nie widziałem, dowiedziałem sie po sprawie)
Był gracz o nicku Auross (69 lvl)... Afkował na bocie i po interwencji Fletchera dostał bana na miesiąc. Kiedy wrócił, dalej botował, sam nam to oznajmił, a Fletcher robił swoje dalej. Pewnego dnia staliśmy we 3 w banku (ja, Colin i Slentose). Nagle wparował Auross, żeby zdeponować kasę. Fletcher napisał "ide zajac trolle' i ruszył. Z tego co potem słyszałem ścigali sie do mostku dla PACC. Koło niego Auross skusił sqm w górę i Fletcher znacznie go wyprzedził. Jedyne co Auross zdążył napisać, to zaraz tam wracam (http://img362.imageshack.us/my.php?image=lastsentencenr5.png) po czym poszedł w strone Gatekeepera (?)
Cały czas był raportowany. W pewnym momencie koło Fletchera pojawił się GM Neros on Morgana. Kiedy zobaczył, że jest ok zniknął. Po chwili Colino ujrzał w konsoli tekst
Gamemaster: he was banished
Gamemaster: thank you
Tak zniknął u nas 69 rookstayer.
Chciałbym dodać, że w tamtym momencie Auross nie był afk... I coś myślę, że nie botował.
Morderff
17-07-2008, 22:55
Bardzo, ale to bardzo niesprawiedliwe nie wiem czy on sam może coś z tym zrobić mój kolega też dostał niesprawiedliwie bana ale po 3 dniach mu cofnęli, ale nie wiem czy on coś w tej sprawie robił czy CI na górze się opamiętali.
Rocket Slayer
17-07-2008, 23:17
Taki motd mi się dziś trafił zaraz po obejrzeniu twojego przypadku:
http://img146.imageshack.us/img146/7897/motdnq8.jpg
;( Sam mam bana lecz przez własną I GMa głupotę któremu zamiast coś sprawdzić, pomyśleć to wolał od razu wsadzić bana. Kiedy GM jest potrzebny to go nie ma, kiedy nie jest to się znikąd pojawia...
praca GMów (oceniając ogół) - 3/10
4 dzień czekam na odpowiedź na mój complain... zrobiłem nową postać na innym accouncie, pogawędziłem z GMką (ach te moje wdzięki ;P)by się tym zajęła i z 30 stało się 7 dni =)
poczuli się jak bogowie X( takich GM powiano się traktować jak sędziego z meczu Polska - Austria.
Jeszcze ani razu nie dostałem bana lecz dziewczyna tak. Nawet nie pamiętam za co??
Maxpixel
18-07-2008, 01:41
Ehhh ... Siedzą sobie na GM Island i pogrywają w ruletkę ... :p
Na kogo wypadnie to ten ban ... :D
Inni stoją parzy automatach owocówkach i co jakiś czas Jackpoint (dokument) się trafi jakiś dziwny ...
Albo jak wylosują 3x golden key to się pojawia gdzieś na świecie!
3x 7 i otwiera się skarbiec i trafiają w najazdy ...
Tak wiem SPAM rozpędziłem się ...
Swego czasu też dostałem na gwiazdę prezent "Hacking" ban 30 dni :baby:
Ale ... To było dawno temu ...
Manik Rookmaster
18-07-2008, 10:39
@Tocallo:
Złamałeś zasady i zostałeś ukarany. Nie widzę w tym nic dziwnego.
perek1892
18-07-2008, 10:47
@up
Że co zrobił??Złamał zasady??A powiedz mi gdzie jest napisane że nie wolno odpisywać do GM-a "hummm secret?"!!!!!!!!!!!Pomyśl zanim coś napiszesz!!!
Tocallo
Hmm... Nie raz już słyszałem o niesprawiedliwych banach... Ale twój jest co najmniej głupi... Nie mam pytań, żeby GM był aż tak głupi/naiwnny. Jestem pewien w 100% (jak większość forum =P) że jesteś niewinny. I mam do Ciebie prośbe... PISZ ODWOŁANIE, nie może tak być żeby koleś co rzeczywiście boci dostał bana, a porządny gracz stojąc w mieście dostał go za free...
Ps. Powiem wam jedno, pod względem banów Cipsoft jest beznadziejny... Ile razy raportowałem bottera dostałem 1 odpowiedz... I nie dostał on bana... Więc w końcu przeprowadziłem test (na mainie, ale nie ma to znaczenia =P).
Wbiłem 13 lvl i pisałem na trade "Sell PACC'' (za to grozi ban na 7 dni) i mój kumpel zraportował bottera co bocił na rotach... Jaka reakcja GM? Mój char za "buy pacc'' - banished, botter bocił dalej... Brak słów...
Pozdrawiam =]
Więc w końcu przeprowadziłem test (na mainie, ale nie ma to znaczenia =P).
Wbiłem 13 lvl i pisałem na trade "Sell PACC'' (za to grozi ban na 7 dni) i mój kumpel zraportował bottera co bocił na rotach... Jaka reakcja GM? Mój char za "buy pacc'' - banished, botter bocił dalej... Brak słów...
Pozdrawiam =]
Można było to przewidzieć ; ). Wypowiedzi typu "sell pacc" raportują senior tutorzy bezpośrednio do cous... support (czy jak im tam). Każdy raport jest rozpatrywany.
Raporty do gm wyglądają zupełnie inaczej - gm musi być online na Twoim świecie kiedy masz otwarte okno, by go zobaczyć...
@Tocallo:
Złamałeś zasady i zostałeś ukarany. Nie widzę w tym nic dziwnego.
hoho
pokaz mi gdzie zlamalem zasady.
cip odpisal ;o
http://img143.imageshack.us/img143/9716/reasonsw5.png
no to poczekamy - zobaczymy :-)
Dobra a czemu mamy wierzyć Tacoli na słowo, równie dobrze GM może mieć rację ... Nie był z nas (chyba) nikt przy tym i tylko w tym temacie. Dostała bana, każdy prędzej słusznie lub też nie go dostaje ... ŻYCIE ... zwane Tibia!!
Wlasnie o tym mowilem, kwestia zaufania.
zauwazyl ktos? ;p http://img360.imageshack.us/img360/9762/blahblahblahml1.png (http://imageshack.us)
Dobra a czemu mamy wierzyć Tacoli na słowo, równie dobrze GM może mieć rację ... Nie był z nas (chyba) nikt przy tym i tylko w tym temacie. Dostała bana, każdy prędzej słusznie lub też nie go dostaje ... ŻYCIE ... zwane Tibia!!
skończ juz prosze. i troche zaufania. a gorzej odmienionego mojego nicku nie widzialem jeszcze.
Poza tym CM przyznal mi racje i ban zostal skasowany:
http://img143.imageshack.us/img143/9412/koniecbanaje1.png
http://img137.imageshack.us/img137/5452/koniecwq6.png
Cip sie opamietal :o
Mam nadzieje ze moja reputacja nie ucierpiala.
@down
wiesz, ten GM teraz bedzie uporczywie na mnie polowal ^^
sam nie wiem, odwolali...
To nie bylo fajne widzac czerwony napis na caly swiat: Tocallo Herodes banned... bla bla
I dalej masz zamiar skonczyc z gra? ;)
No ale nie masz nic na sumieniu (chociaz nigdy nic nie wiadomo ^^) wiec czemu masz konczyc? Graj byle bys z gra nie przesadzal ;)
Rozumiem ale zobaczysz, za jakies 2-3 dni bedziesz sie z tego smial, przynajmniej masz co opowiadac dzieciom ;p
@down: ale "skoncz" w polaczeniu z "prosze" daje neutralny efekt ;)
2x Up.
Więc nie oskarżam cię o to iż piszesz nie prawdę,
Ale nie znając ani cię, ani GM byłem i raczej zawsze będę po "ich" stronie, gdyż powinni oni podejmować decyzję bezbłędne, czego niestety nie da się uniknąc gdyż są tylko ludźmi.
Bo kary dawane na konta powinny być ewidentnie podyktowane złamaniem regulaminu gry, a nie dawane za domysły ...
I nie pisz skończ, bo to takie jakieś niejakieś :).
Co do nicku nie umiałem sobie przypomnieć jak pisałem odpowiedź i odmieniłem jak odmieniłem, wiedząc iż jest coś z nim nie tak ... Ale iż wychodziłem to już go nie poprawiłem :) ... Ale czy to aż tak wielka zbrodnia ?? Taaa ... BANA mu :D :P Żarcik OFC :)
18 lipca 2008 roku gracz Alucard Wielki zobaczył na ekranie taki komunikat:
19:57 You advanced in fist fighting.
Był to awans na 31 poziom umiejętności, przez co jest obecnie absolutnym liderem jeśli chodzi o Rookgaard.
Cip to chyba jednak solidna firma, dzisiaj przyznano mi rekompensatę niesprawiedliwego bana:
http://img168.imageshack.us/img168/8544/rekompensacjabc2.png
http://img355.imageshack.us/img355/4423/rekompensata2ak0.png
wow ja tez chce byc zbanowany za nic xd
News:
Zanera przeżywa odrodzenie. Dzisiaj z moją pomocą GM Zaneros zbanował około 20 osób, ( raty al dee, raty pod miastem, poison cave, bear cave). GM jednoczesnie przyznal sie do bledu, ze mnie zbanowal, zle zinterpretowal moj comment, zreszta mniejsza z tym. Musze przyznac ze odpowiedzial na moj kazdy raport i kazdy dostal bana (: niestety nie mial czasu na screena ):, ale na potwierdzenie podam kilka nickow (nie pamietam wszystkich), pre razy musialem loga dac i przepadlo niestety ;/
Balrok Celestial
Arialdaos Rodesine
Ihosa Jovo
Hade Aladhorasi
Chacon Celestial
Baffer Cell
Daur Abny
i chociaż 1 fota: :P
http://img301.imageshack.us/img301/2026/rozmowarw6.png
No dobra jeszcze ;p :
http://img296.imageshack.us/img296/3393/hellowo1.png
http://img186.imageshack.us/img186/2327/hello2oc2.png
Widzicie, oplaca sie uzywac ctrl+r :-)
@2down
Nie mam, jedna osoba na servie kupuje wszystkie mh i ma ich juz 500 (pokazywala panna na trade) i nie chce sprzedac ;/ nigdy nie zdaze kupic zadnych mh bo ta panna szybsza ;/
Milan ognia
20-07-2008, 11:12
News
Jakby ktoś jeszcze nie zauważył, to nowym moderatorem TR został Tompior. Może zmniejszy się ilość niepotrzebnych tematów.
Dnia 19.08.2008 gracz Kano Nako z Berylii jako drugi wbił 31 poziom władania pięściami. Jest obecnie ex liderem wraz z Alucardem Wielkim.
(Alucard Wielki)
Dnia 20.08.2008 gracz Cezet Knight osiągnął 70 poziom doświadczenia na Rookgaardzie.
Dnia 22.08.2008 gracz Colin Fletcher z Morgany zebrał 1kk gp na Rookgaardzie. Całą kase trzymam ja ;)
Dnia 22.08.2008 gracz Colin Fletcher osiągnął 80 poziom doświadczenia na Rookgaardzie.
Dnia 27.08.2008 gracz Ston Flin osiągnął 70 poziom doświadczenia na Rookgaardzie.
Diamond'Stalker
29-07-2008, 22:31
Hiho!
29.07.2008 mój friend Rookero de'Master wbił okrągły 70 level na Rooku. Gratuluję!
Albo taki przypięty: W ostatnim czasie wyglebiły się dwa z trzech największych botów Tenebry, a mianowicie Gala Ebbedron (na 98 lvlu) i Filho de Rookgaard (na 83 lvlu). Gratulujemy im botów, a tym drugim trapów.
@down
Miało być co 5 lvli...
Pozdrawiam
Saltazar
29-07-2008, 23:01
News
Death Shig z Hiberny wbił 94 level! Nic tylko napisać GZ ;D
Diamond'Stalker
01-08-2008, 10:51
Hiho!
Nowinka levelowa:
Kano Nako z Berylii osiągnął 85 poziom doświadczenia.
Nowinka techniczna:
Wojownik Xiaolin zniknął z listy graczy tibia.com
Gratuluję awansu i deleta!
Pozdrawiam
News
Jak donosi hunted.pl ojcu min. rookgaardu (CM Knightmare) stukneło już 5 lat pracy w Cipsofcie. Z mojej strony życze wszystkiego najlepszego i dalszej owocnej pracy.
Ps. Chcesz wiedziać więcej czytaj na hunted.pl =P
Pozdrawiam =]
Saltazar
01-09-2008, 15:02
Mini News:
Przeglądając forum sprawdzałem postać Maxpixela (taki nawyk, lookam kto jaki lvl ma jak nie ma zapisanego w sygnaturece) i na tibia.com widze:
Zimmer Astral
Banished: until Sep 20 2008, 09:04:26 CEST because of hacking
Czyżby Pixelek hackował? Może nam to wyjaśni ?;P
Mega_RobalXXL
22-09-2008, 22:54
Gracz o nicku Eldryzif z Calmery został zabity na 72 levelu przez cave rata podczas testowania hitów trapa
http://img530.imageshack.us/img530/2825/uo0027sr1.jpg
wielkie GZ dla niego! :cup:
kuba1324
23-09-2008, 16:40
Lag, czy przez nieuwagę? Bo na 1 turę raczej nie mogłyby mu zabrać 100% hp. Ale i tak mam nadzieję, że go to nie zniechęci i dalej będzie sprawdzał potęgę rookowych potworów... ;) Gratulacje Eldryzif.
Skoro on dostał takie combo na ratach, to mam szczeście, że ja przeżyłem swoją próbę... Dzięki, że mnie uświadomiłeś zanim nie zszedłem na hita \o/.
Lag, czy przez nieuwagę? Bo na 1 turę raczej nie mogłyby mu zabrać 100% hp. Ale i tak mam nadzieję, że go to nie zniechęci i dalej będzie sprawdzał potęgę rookowych potworów... ;) Gratulacje Eldryzif.
Zamulony komp.
W sobote planuję popracować troszkę nad Mino Hell, nawet jak padnę to nic mi nie będzie, ta postać nie była i nie będzie wartościowa. ;)
Eh..
Hellades botter jakich mało wbił 100 lv na Hibernie
Tuż za nim 99 lv Death Shig
Eh..
Hellades botter jakich mało wbił 100 lv na Hibernie
Tuż za nim 99 lv Death Shig
http://forum.hunted.pl//showthread.php?t=3567
Trochę późno ... :)
Japcoleusz
02-10-2008, 19:06
@up
Synku przestan... fora z idiotami to nie tutaj, nikt sie na to nie nabierze
Pozdro
Mega_RobalXXL
20-10-2008, 11:18
19.10.2008 w godzinach wiczornych został zabity jeden z czołowych rookstayerów a mianowicie Nekhronoz z serwera Solera zginął na 101 poziomie "dobił" go Orc Spearman pragne dodać, że Nekhronoz całkiem niedawno wbił 100 fishing jako trzeci rookstayer na świecie w chwili obecnej posiada 98 skill fishingu i 97 poziom. Nekhronoz w czasie śmierci stracił 1.600.000~ doświadczenia. Jest to rekord śmierci rookstayera drugie miejsce zajmuje Gala Ebbedron który padł na 98 poziomie.
http://img136.imageshack.us/img136/5496/nekdedng0.jpg
Pozdrawiam!
@up
Powiadasz 1.600.000 expa? Au...
Pozdrawiam =]
heh
Rookslayer=rookbotter
takie jest moje zdanie
A ze złapał laga na orc spearmanie dodatkowo przyblokowany orcem i jakis tam bot nie włączył na atakowanie go to zginął
Rookslayer=rookbotter
Masz chyba na myśli rookstayera.
Ps. Mylisz się, nie każdy rookstayer jest botterem... For example ja nigdy nie bociłem...
Pozdrawiam =]
heh
Rookslayer=rookbotter
takie jest moje zdanie
Każdy może mieć własne zdanie, a i owszem, ale jak RookeR napisał, nie wszyscy z lvl 8+ są botter'ami... Nie rozumiem dlaczego większość tak uważa. Ehh...
~Down.
Ale czy to oznacza, że każdy musi być "tym złym"? Nie.
@Up
Moze dlatego ze w 10 min na Arcani znalazlem 9 RookBoterow?
daro8159
26-10-2008, 23:55
@Up
Moze dlatego ze w 10 min na Arcani znalazlem 9 RookBoterow?
codziennie sam natykam sie na jakiegos bota na 25lv expiacego na ratach ale znam ludzi na lv'lach 70+ ktorzy nigdy nie bocili. takze z osądami to ostrozniej bo to ze ktos boci to zawsze wyjdzie predzej czy pozniej i dostanie bana. tak wiec sprawiedliwosci stanie sie zadosc:cup: :p i nie ma co sie tak gorączkowac na widok jednego czy 2 botow, pozdro dla tego 71 lv'la ;*
Scross'Rooker
31-10-2008, 18:36
No cóż dead jak dead, dowodów nie macie na niego:). Subiektywna ocena nie powinna być oceniana... Lepiej brzmi "Botstayer". BTW: To nie jest czat.
@Up
Problem w tym ze to raczej nie mozliwe zeby 102 lvl padl na orc'u spearmanie...
Z kick'iem mozna się zastanowic bo jesli szedl z full respem na deep Goblin Qwest (chociaz nie ma pacca, ale mógł na pacc area zostac) lub na Północno-Zachodniej częsci mapy, blisko wasp tower, gdzie na full respie jest z 6 potworów i dostał kicka.. To potwory mogły go otorzyc i przeteleportowac (ZA DARMO!) do swiatyni :D.
Osobiście uważam, że ktoś sobie robił trapa na wasp tower i Ten Rookstayer wszedl tam (na bocie oczywiscie), a bot nie zdołał go wyciagnąc w dół :P. Możliwe też że nie miał zbyt dużo potionek (przeciez nie codziennie pada 100 rookstayer nie?), bo myślał, że go nic nie położy, mylił się...
Tak czy inaczej wątpie by to był błąd gracza, lecz problemy techniczne/szydarnie zskonstruowany plan/nieświadomy takiego wypadku traper :P.
Padł, nie loguje, deska, gleba -4, koniec.
Zobaczcie ACC Wesołego i chara na Premii (jak odkryje i traficie to zobaczycie ^^)
19 11 Xaerook Insomniac 93 -3 Xantera Free
Nov 06 2008, 07:04:35 CET Died at Level 96 by fire
Minio654
06-11-2008, 07:40
No to pewno botowal na trollach ;d bo tam w ogień można wejść ;dB)B)
Wesoly Rookstayer otrzymał bana za używanie macro. Oficjalnie potwierdził to GM Lantheos. Więcej info w tym temacie. (http://www.tibiacity.org/forum/showthread.php?t=9034)
Powiem ino tyle, ze sie chlopak dlugo trzymal bo go dopier na 119 zlapali, gratuluje ;)
Pan Klocek
17-11-2008, 10:08
POTD z rooka? Oczywiście, czemu nie, Rookgaardianom też należy się :)
http://tibianews.net/Pictures.asp
ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD!
No to pewno botowal na trollach ;d bo tam w ogień można wejść ;dB)B)
Mozna tez na faccu na orcach paść za pomocą ognia.
Rocket Slayer
17-11-2008, 15:44
Bez urazy ale ten POTD jest żałosny. Denny pomysł + wykonanie. Robiłeś to na szybko, że popełniłeś błąd?
Szkoda, że różne dziwactwa na POTD kwalifikują...
Chyba, że to specjalnie i ma to jakieś specjalne znaczenie...
Pan Klocek
17-11-2008, 16:22
Bez urazy ale ten POTD jest żałosny. Denny pomysł + wykonanie. Robiłeś to na szybko, że popełniłeś błąd?
Szkoda, że różne dziwactwa na POTD kwalifikują...
Chyba, że to specjalnie i ma to jakieś specjalne znaczenie...
LOL, rozumiem że Ty MUSISZ po prostu wszystkich krytykować, ale może ogranicz się do spraw na których się znasz ok? Chociaż przeczytaj komentarze użytkowników na tibianews, jakoś ludzie się dobrze bawią, nie wspominając o komentarzach ludzi którzy nie mają konta na forum, i kontaktują się w Tibi. I jaki błąd? Ja tam błędu nie widzę.
BTW. Twój POTD był O WIELE zabawniejszy no i ten pomysł...
Zacytuję słowa Rd'B (jeśli wolno)...
Instynkt - 16-11-12:56 -- Hmm ... czyzby znowu probowal czyms blysnac i przypomniec o swojej smiesznej egzystencji? ^^'
Rocket Slayer
17-11-2008, 16:54
Ok,
1) wyjaśnij mi "You have funny ey"
2) czy to tylko śmieszy tych co widzieli tą kreskówkę "futurama"?
Jeśli odpowiesz, przyznam się do błędu.
Instynkt - 16-11-12:56 -- Hmm ... czyzby znowu probowal czyms blysnac i przypomniec o swojej smiesznej egzystencji? ^^'
Po co mam czymś błyskać? Na litość boską, to TYLKO forum. Nie podchodzę do tego w taki sposób >.<
Wciąż mnie zadziwiacie...
EDIT
Ciężko zabłysnąć na mainie więc próbuje się tutaj. Po co przełamywać tą monotonię.
Sądzę, że przekaz byłby lepszy gdyby był zrozumiały większej ilości odbiorców - w tym przypadku Tibijczyków. Rozumiem, że chcesz stworzyć coś fajnego na Rooku i nie mam nic przeciwko, fajnie by było zobaczyć jakiś ss przestawiający zabawną sytuację na Rookgaardzie.
LOL, rozumiem że Ty MUSISZ po prostu wszystkich krytykować,
To daj mi powód bym Ci pogratulował.
BTW. Twój POTD był O WIELE zabawniejszy no i ten pomysł...
Kiedyś rzeczywiście zgłosiłem pewnego ss'a na POTD, i był nie tyle zabawny, co ukazywał takie bardziej pozytywne aspekty gry, nie był żadnym fake. To było bardzo dawno temu. Mógłbym ewentualnie powtórzyć lecz nie sądzę (patrząc na większość POTD'ów) by się przyjął, bo gdzieś ten "klimat" się w nich zgubił. No cóż... czas leci
Pan Klocek
17-11-2008, 17:00
Ok,
1) wyjaśnij mi "You have funny ey"
2) czy to tylko śmieszy tych co widzieli tą kreskówkę "futurama"?
Jeśli odpowiesz, przyznam się do błędu.
Śmieszy też tych którzy wiedzą o co chodzi, nie trzeba być fanem kreskówki. Hypnotoad jest swoistym meme internetu, polecam sprawdzić encyklopedie :)
Ah, i to nie jest błąd tak samo jak błę... ALL GLORY TO THE HYPNOTOAD @_@
Kapisz?
@UP EDIT
Ehhh, moim zdaniem to stereotyp że Tibijczyk to tylko Tibia. Zobacz na runemakerów, przecież oni czymś w międzyczasie muszą się zajmować. A w wolnym czasie? Nie wszyscy przecież non stop grtają.
Jak już mówiłem Hypnotoad t ojest taka ikona, meme, jest dosyć znana, może mniej w Polsce, ale na zachodzie owszem.
VibulZiom
17-11-2008, 17:01
Taa... Jeżeli można prosić, to kończcie ten cały spam i offtop...
Żeby nie było że wyjdę na kompletnego kretyna, to wolę bardziej niż offtop napisać jakąś powlekaną już tezę...
Do Minomaga kiedyś się może dostaniemy, czy coś...
@down
Czy ludzie wreszcie to zrozumieją czy mają za daleko do łba??
Po co mam czymś błyskać? Na litość boską, to TYLKO forum. Nie podchodzę do tego w taki sposób >.<
To było do Kloca, nie do ciebie.
Pan Klocek
17-11-2008, 17:17
To było do Kloca, nie do ciebie.
Przepraszam, że próbowałem przełamać tą wspaniałą monotonię w stylu "botter padł->kolejny lvl 100 na rooku-> botter padł" i nie podaje arcyciekawych screenów z awansem na kolejny poziom, screenów z kolejną kolekcją wisienek, bananów, magic light wandów i platynek, super pasjonujących screenów z 100 zabitym shengiem, no i tych ekstra addonów które przecież są aż tak niespotykane.
Pozdrownienia dla Instynkta, kimkolwiek jest, czy chciałby być (attention who*re), jego wkręt z tym że ma spike sworda oczywiscie był mega lepszy, a ja jestem tylko marnym naśladowcą.
MasterTusk
17-11-2008, 17:21
Zacytuję słowa Rd'B (jeśli wolno)...
Bez urazy, ale Twoje przytakiwanie do tego osobnika to już pośmiewisko pewnej strony poświęconej rookgaardowi. Zresztą, jak już cytujesz to zacytuj cały fragment?
» Instynkt - 16-11-14:52 -- O co cho- z tym helmetem naj placzka?
» Eldryzif - 16-11-14:54 -- Mówisz o Iron Helmecie?
» Instynkt - 16-11-14:54 -- Yeah
» Eldryzif - 16-11-14:55 -- Pan Klocuś wstawił fotkę Dartha z IH na f t.pl i pomyślał, że może to być coś interesującego.
» Instynkt - 16-11-14:56 -- Hmm ... czyzby znowu probowal czyms blysnac i przypomniec o swojej smiesznej egzystencji? ^^'
» Eldryzif - 16-11-14:57 -- To już nie pierwszy raz.
Takim tokiem myślenia wszystko co Wam się nie podoba jest be? =-\
Pozwolę sobie zmienić temat...
... i poinformować, iż (podobno) Ferumbras de Rookgaard dostał bana. Nie za bottowanie, pomimo, iż właśnie za to został zraportowany... lecz za brak podstawowej znajomości angielskiego.
Źródło - http://forum.hunted.pl/showthread.php?t=4282
Marcin24
17-11-2008, 17:51
... i poinformować, iż (podobno) Ferumbras de Rookgaard dostał bana. Nie za bottowanie, pomimo, iż właśnie za to został zraportowany... lecz za brak podstawowej znajomości angielskiego.
106 lvl nie mógł się dogadać z GMem? Czy to tylko mi się wydaję dziwne?
VibulZiom
17-11-2008, 17:54
@up
Ten gracz dorównuje większości użytkowników na tym forum, tylko że ma inną narodowość...
Mam do was coś do zaapelowania...
Jeżeli macie zamiar się kłócić - Od tego jest PW!!
Nie rozkazuję lecz radzę... To by było na tyle...
Marcin24
17-11-2008, 17:57
@up
Ten gracz dorównuje większości użytkowników na tym forum, tylko że ma inną narodowość...
Ja się nauczyłem podstawowego angielskiego (nie mam smykałki do języków) przy 20 lvlu. Nawet tutejsi użytkownicy przy tym lvlu by potrafili się dogadać z GMem.
Rocket Slayer
17-11-2008, 18:02
Ja się nauczyłem podstawowego angielskiego (nie mam smykałki do języków) przy 20 lvlu. Nawet tutejsi użytkownicy przy tym lvlu by potrafili się dogadać z GMem.
Nie chcę nikogo bronić, lecz mogło się zdarzyć, że to wina GMa lub senior tutorów. To oni raportują, mogą nawymyślać rzeczy. Zależy na kogo się trafi.
@down
ROTFL
br?
To się nadaje na next POTD!
Nie chcę nikogo bronić, lecz mogło się zdarzyć, że to wina GMa lub senior tutorów. To oni raportują, mogą nawymyślać rzeczy. Zależy na kogo się trafi.
Poczytaj temat, do którego dałam linka. On naprawdę do GMa pisał po swojemu.
http://img206.imageshack.us/img206/1002/ferubanished2jr2.jpg
Pan Klocek
17-11-2008, 18:24
@down
ROTFL
br?
To się nadaje na next POTD!
Musze się z tym zgodzić 8o
Ciekawe ilu Polaków tak by wpadło ;) czasami to po polsku się z nimi nie można dogadać, a co dopiero angielski ;)
Rocket Slayer
17-11-2008, 18:25
Ciekawe ilu Polaków tak by wpadło ;) czasami to po polsku się z nimi nie można dogadać, a co dopiero angielski ;)
Sądzę, że by wpadłoby kilku.... no wiesz... już rozmawiali z MM =)
No to jest nie możliwe :D
Przecież nawet żeby Tibie ściągnąć, zainstalować, a nawet wlogować się do gry trzeba przynajmniej kilka słów znać :)
Chociaż ta sprawa może mieć drugie dno (?), bo:
- GM mógł zadać takie pytanie, że sama królowa brytyjska by nie zrozumiała
- GM mógł być z kimś w zmowie ^^
I jeżeli powyższe propozycje wyjaśnienia tego -zjawiska- są błędne (co jest ultra prawdopodobne), to Feru jest . . . skończonym nieukiem i osłem. Bo prawda jest taka, że nawet samą grą można się nauczyć języka na poziomie wystarczającym do rozmowy... przynajmniej na tematy tibijskie.
Marcin24
17-11-2008, 18:29
Feru jest . . . skończonym nieukiem i osłem
Albo nie gra w Tibie.
Rocket Slayer
17-11-2008, 18:33
Albo nie gra w Tibie.
albo jego 11 letni braciszek/znajomy chciał się zapoznać z Tibią =[
CycuRookslayer
17-11-2008, 18:49
Ta, może od razu, GM nie znał angielskiego :o :D.
No ciekawa sytuacja, jednak ban słuszny.
Ma 7 dni na szybki kurs angielskiego :P.
Pewnie wrogowie będą go raportować żeby sobie gadał z GM'em po raz kolejny :].
Marcin24
17-11-2008, 18:55
Pewnie wrogowie będą go raportować żeby sobie gadał z GM'em po raz kolejny :].
Teraz to on musi się poduczyć. Na pewno go będą raportować na każdym kroku.
Co się dziwić, jak nawet "oi" musi sprawdzać w słowniku?
A później się dziwić że np. w TVN mówią że tibia to gra dla bezmózgowców...
Moim zdaniem Ferumbras de Rookgaard to kolejny dzieciak którego rozwój skończył się na pixelkach zwanych tibią...
Pozdrawiam
Biohazardd
18-11-2008, 17:33
albo jego 11 letni braciszek/znajomy chciał się zapoznać z Tibią =[
ja takie podstawy umialem w wieku 9 lat..
Ja zacząłem grać, mając 12 lat i już wtedy nie miałem problemów z komunikacją po angielsku. Nie było to może super poprawne, ale było.
A Tibia nie uczy angielskiego, tylko go niszczy.
Och jacy Wy wspaniali jesteście. Żyjecie sobie w tej części świata, która jest tak uzależniona od 'okolicy' i tak zróżnicowana, że państwo musiało narzucić wam jakiś zunifikowany język, i sądzicie że tak musi być wszędzie? Rozumiem, że tak, a cała reszta świata to "bezmózgowcy, nieuki, osły i dzieciaki"?
Nie dość, że w Brazylii/Meksyku(bo stamtąd jak rozumiem pochodzi w/w 'gracz') nie ma kompletnie potrzeby nauki angielskiego, to jeszcze poziom tamtejszego szkolnictwa leży na całej linii. Po co im to? Po co maja wyjeżdżać poza swój kraj.. na wakacje do ciepłych krajów? do pracy żeby mieć na te wakacje? Pomyślcie - oni maja wszystko u siebie. Nie będą uczyć się języka, specjalnie dla jednej gry.
Ciekaw jestem ilu z was nauczyło by się portugalskiego na poziomie większym niż {oi, comércio, comprar, sim, não, utilizador, nome, senha}? Bo po co więcej do takiej gry jak Tibia? Znajomi i tak rozmawiali by po polsku.
Ban był wciśnięty na siłę. Nie umiejętność rozmowy z 'anglojęzycznymi' graczami nie przeszkadza ani w grze, ani nie jest złamaniem "Rule 2e". Bo skoro gra i ma jakiś poziom to "zna język wystarczająco dobrze by GRAĆ".
Kwestii czy zasłużenie dostał tego bana nie będę podejmować bo jak zapewne 99% czytających, nawet tego gościa na oczy nie widziałem.
Manik Rookmaster
19-11-2008, 15:01
Wedlug mnie koles powinien dostac normalnego bana za bota bo nie udzielil poprawnej odpowiedzi na pytanie GMa.
Niezbawiony
19-11-2008, 17:25
@up
ta,jak by gm mial watpliwosci zapytalby 2+2= ;s
@topic
Wedlug mnie ban owego gracza (za nie odpowiadania w jez. angielskim)jest jego glupota w tej grze obowiazuje jezyk angielski tak samo jak jezyki urzedowe w panstwach.Czy bocil?Ja mysle ze nie poprostu nie odpowiadal na "nooba" ktory zna angielski ;s
@down
Mowie o graczu ktory wyslal report myslisz ze nie mowil do niego?
Pfff... Pewnie dziecko scryptowe (copy/paste), jak codziennie wchodził i bota ustawiał, to co mu się dziwić, że nie rozumie (Tak jak ktos wyżej powiedział, oni mają wszystko u siebie)... Nie wykluczone, że mógł to być bot ustawiony właśnie na takie odpowiadanie...
Za "taką znajomość" języka angielskiego powinno się od razu banować (Ban według mnie zasłużony)
@Up
Ta... Też możliwe, że bocił (tzn. expił ;))i widząc nooba w niebieskim przebraniu, odpowiedział mu, że nie rozumie co on do niego rozmawia... (Pff... Bo poco sobie zawracać głowę 2 lvl'em?)
@Up (Edit)
Za to ja mówie o GM'ie i o graczu
Marcin24
19-11-2008, 17:30
Nie będą uczyć się języka, specjalnie dla jednej gry.Przecież on się nie musiał uczyć języka. Ale zwróć uwagę na jego lvl. 100 lvla nie robi się w tydzień. Musiał parę miechów spędzić nad kompem, a w tym czasie na pewno by się nauczył podstaw. Najoporniejszy by się nauczył.
(Pff... Bo poco sobie zawracać głowę 2 lvl'em?)
J.w. 100 lvl nie odróżnił by GMa od normalnego gracza?
Scross'Rooker
19-11-2008, 18:20
Uważam, że GM zapytał prawdopodobnie o coś typu: "Gdzie zabiłeś ostatniego wilka?" Jedyny "bezpieczny" sposób to udawanie debila, ale jeżeli to już kolejny raz GM był "obowiązany" dać mu za to bana. Założę się, że Ferumbras wolał wybrać ban na 7 dni niż na 30 lub nawet kasację. Swoją drogą Filho (podobno jego MC {TYLKO PODOBNO, MOJE DOMNIEMANIA} lub też brat) zna angielski wystarczająco do porozumiewania się, często używa "motherfucker".
Przecież on się nie musiał uczyć języka. Ale zwróć uwagę na jego lvl. 100 lvla nie robi się w tydzień. Musiał parę miechów spędzić nad kompem, a w tym czasie na pewno by się nauczył podstaw. Najoporniejszy by się nauczył.
J.w. 100 lvl nie odróżnił by GMa od normalnego gracza?
Teraz boterzy wszystko mogą (wnioskuje iż to boter z moich domysłów i postów napisanych wyżej). Moim zdaniem to poprostu był dobrze ustawiony bot, tak ustawiony, by widząc Gm'a odpowiedziec mu. (GM'owie zazwyczaj zdają pytania typu: "Jakiego koloru jest trawa") Więc wnioskując, iż nie mógł ustawić bota na wszystkie tego typu "pytania", ustawił go na udawanie idioty. Tak jak już ktos napisał wyżej, lepiej dostac bana na 7 dni niż na 30...
Nie będą uczyć się języka, specjalnie dla jednej gry.
Ciekaw jestem ilu z was nauczyło by się portugalskiego na poziomie większym niż {oi, comércio, comprar, sim, não, utilizador, nome, senha}? Bo po co więcej do takiej gry jak Tibia? Znajomi i tak rozmawiali by po polsku.
Zaś nie rób z Brazyli/Meksyku super zacofanego kraju... A tak po za tym, jeśli koleś nie umie pisać/mówić po angielsku to wytłumacz mi w jaki sposób założył Konto? A zresztą, nie ma jak wykłócać się przez 1 strone o jakiegoś nooba co nie zna podstaw angielskiego.
Ps. Koniec offtopicu plax
Pozdrawiam
Brazole mają coś takiego w sobie, że jak cię pyta "br?" ty odpisujesz "no" to on zaczyna po portugalsku nawijać :) Z kilka takich przypadków miałem, a po co ten Ferumbras będzie się wysilał i pisał do GMa po angielsku, może kocha swój własny język i nie ma zamiaru się innym posługiwać :)
<hmm>
Tia, jak do kogoś piszesz proste, zwykłe zdaniie po angielsku które nietrudno zrozumieć a ten by ci w innym języku odpisał to pewnie byś się bardzo ucieszył?
Perfect*Doll
20-11-2008, 18:00
Eee...
Przepraszam, ale co to ma wspólnego z tematem?
Golden-Sword
20-11-2008, 18:03
Eee...
Przepraszam, ale co to ma wspólnego z tematem?
Też to zauważyłem
CycuRookslayer
20-11-2008, 19:32
@up & 2up
No co Wy ???
Przecież to temat Plotki i Ploteczki, więc gdzie jak nie tu mają rozmawiać o aktualnościach ??o.O
Obecnie 24ty Rookslayer na swiecie czyli Rookero deMaster postanowił sprubowac szczescia na allegro http://www.allegro.pl/item493063648_tibia_90_rookstayer_xerena.html
Marcin24
27-11-2008, 19:12
Obecnie 24ty Rookslayer na swiecie czyli Rookero deMaster postanowił sprubowac szczescia na allegro http://www.allegro.pl/item493063648_tibia_90_rookstayer_xerena.html (http://urlguard.net/l/http://www.allegro.pl/item493063648_tibia_90_rookstayer_xerena.html)
Robal? Nie sądzę, żeby to było dla pieniędzy.
Każdy kiedyś popełni błąd, Krzysiowi życzę natomiast szybkiego zbanowania z racji na sprzedaż postaci, która jak wiadomo jest zakazana, a on się nawet nie pofatygował żeby zamazać nick, lub hacka, bo podanie gadu gadu jest w dzisiejszych czasach bardzo niebezpieczne, szczególnie przy takiej postaci ;]
A Hellades swoją drogą zniknął z listy postaci.
Marcin24
27-11-2008, 22:40
A Hellades swoją drogą zniknął z listy postaci.
http://forum.hunted.pl/showthread.php?p=43320
Next 100 lev na Rooku:
http://forum.hunted.pl//showthread.php?t=4514
nemelza3
13-10-2011, 00:07
Gracz Amorq wbił 122 poziom na Rooku i wyprzedził Leavera. Gratulujemy...
Jaki archeolog... Odkopales z 04-12-2008
nemelza3
14-10-2011, 14:40
Jaki archeolog... Odkopales z 04-12-2008
Czyli Twoim zdaniem powinienem założyć nowy temat?
News
Catishom dobił wreszcie 120 lvl.
Crunsher
15-10-2011, 15:34
nieee, moim [jego pewnie też] powinieneś nic nie pisać bo nikogo to nie obchodzi:P
nemelza3
24-10-2011, 10:02
News
Tedd Rookbreaker wbił 115 poziom. Jest on najwyższo lvlowym Rookstayerem, który expi regularnie i szybko.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.