Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-04-2007, 15:12   #1
Valest
Użytkownik Forum

Valest's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2005
Lokacja: Szczecin

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Aldora
Poziom: 110
Skille: xD
Smutny Ban za nic?

Witam dzisiaj dostalem ~(ok 1 w nocy) bana za uzywania makro w tym sensie "zobaczyl gm'a i sie wylogowal"
A to jest nie prawda wrocilem do domu troche % i mialem problemy z koncentracja wczesniej zostalem zabity za friko i tym razem tez myslalem ze to pk i sie wylogowalem ;/ a okazl sie to Gm ktoryl dal mi bana ... da sie jakos odwolac od tego? oplaca sie?
Valest jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-04-2007, 15:13   #2
Lifter
Użytkownik Forum

Lifter's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2006

Domyślny

Jak znasz dobrze angielski, możesz spróbować napisać odwołanie. Ale chyba umiesz wytrzymać to kilka dni bez Tibii?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sasisok
Witam jesli ktos chce obejrzec film solo dmeon 70 lvl sorcerer link daje
Uwaga moze wystapic trojan albo keylogger w nie ktorych anty wirach bo w exe dodałem film by był lepszy efekt jak i dzwieku i graficzny
Lifter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2007, 15:14   #3
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Nie nie da się. Taka dla Ciebie Tibia ważna, że nawet po pijaku musisz grać?
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2007, 15:20   #4
Valest
Użytkownik Forum

Valest's Avatar

Domyślny

Wiadomo ze da, (przerwe zrobic) sie ale na Edronie mam wszystkei iteamki i kase a dni pacc zostalo 23 ;/
I DLA TIBI NIE KUPIE PACC !! wiec tak mi zalezy zeby odwolac tego bana

Ostatnio edytowany przez Valest - 18-04-2007 o 15:21. Powód: Brak przecinka :D
stary 18-04-2007, 16:09   #5
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Valest Pokaż post
Witam dzisiaj dostalem ~(ok 1 w nocy) bana za uzywania makro w tym sensie "zobaczyl gm'a i sie wylogowal"
A to jest nie prawda wrocilem do domu troche % i mialem problemy z koncentracja wczesniej zostalem zabity za friko i tym razem tez myslalem ze to pk i sie wylogowalem ;/ a okazl sie to Gm ktoryl dal mi bana ... da sie jakos odwolac od tego? oplaca sie?
Jeżeli wymyślisz jakąś lepszą historyjkę, to możesz spróbować przekonać GMa. Zaloguj się na swoje konto na www.tibia.com i kliknij view obok bana i tam będziesz miał przycisk, bodajże complain - kliknij na niego i opisz jak to było "naprawdę".
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2007, 16:16   #6
Valest
Użytkownik Forum

Valest's Avatar

Domyślny

Szkoda ze to nie byla historyjka ...;/ ale co tam
stary 18-04-2007, 16:42   #7
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Powiedz szczerze .. czy sam byś uwierzył w coś takiego ? Nie twierdzę, że to nie jest prawdą, ale gdyby takie tłumaczenie przechodziło to prawie nikt by bana nie dostawał. Postaraj się wymyślić coś lepszego ..
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2007, 22:38   #8
Baczak
Użytkownik Forum

Baczak's Avatar

Data dołączenia: 03 12 2006

Profesja: Knight
Świat: Secura
Baczak ma numer GG 4577501
Domyślny

Sam wspomniałeś coś o makro... Jeżeli używałeś jakiegokolwiek makro to się nie dziw że dostałeś bana. Btw. Widać że to pisałeś po % bo na początku nie rozumiałem o co Ci chodzi.

P.S. Poprawcie mnie jeżeli nadal coś źle zrozumiałem
Baczak jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2007, 23:00   #9
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Profesja: Elite Knight
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Wedlug mnie wylogowanie sie zaraz po pojawieniu sie GM'a/gracza jest bezsensownym reasonem do bana. Bo co, wylogowywac mi sie zabronia?

retired/retarded
Kajulec jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2007, 23:44   #10
Aversin
The Witcher

Aversin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2004
Wpisy bloga: 1

Aversin ma numer GG 2615286
Domyślny

Samo wylogowanie się nie jest tutaj głównym czynnikiem, za którego dostał bana. Tak jak napisał ban jest za macro. Było podejrzenie, ktoś pewnie napisał raporta .. a on swoim zachowaniem te podejrzenia potwierdził. Jak jesteś podejrzany o używanie bota/macro to po wlogowaniu GMa masz właśnie szansę aby się wytłumaczyć. Dając loga bez słowa, w pewnym sensie, rezygnujesz z tej szansy.
We all want to help one another, human beings are like that. We want to live by each other's happiness, not by each other's misery. We don't want to hate and despise one another. In this world there is room for everyone and the good earth is rich and can provide for everyone. The way of life can be free and beautiful.
But we have lost the way.
Speech by Charlie Chaplin from "The Great Dictator"
Aversin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2007, 23:57   #11
Scobel
Redaktor

Scobel's Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: IR/PL

Stan: Początkujący
Imię: Nenagh
Profesja: Rookstayer
Gildia: AoR
Świat: Nerana
Poziom: 57~
Skille: XX/YY
Poziom mag.: 0o
Domyślny

Jak to w tibi-Bany zawsze za za nic ... Powiem tak ze w zyciu dostalem moze z 15 banow kazdy na innym acc/koncie, i z tych 15 udalo mi sie po napisaniu napawde dobra angielszczyzna anulowac 9 ... nie mowie ze wszystki byly za free, bo nigdy nie ma czegos za free, no chyba ze Kopa w buzke w ciemnej uliczce ... Ale dobra angielszczyzna i porzadna historia zycia moze duzo wskorac ... Nawet jesli uzywales macro i wylogowales sie przy GM zaraz jak sie pojawil to nie powinienes miec bana takie jest me odczucie, bo to GM powinien ci udowodnic dowodowo ze miales macro, chyba ze wczesniej spedzil wokol ciebie na niewidce z 15 minut i widzial co robiles to juz wtedy klapa . Ogolnie GM jak i sam CIPP powinni odpowiadac za Bany jakos bardziej zdyscyplinowanie ... Bo czasem te powody banow sa co najmniej smieszne i nie prawdziwe ale wiecie to tylko ludzie ... a tibia to tylko gra ... ale jesli za pacc mam placic rl kasa to i odpowiedzialnosc powinna byc realistyczna za bany. Ciekawe czy ktos kiedys nie strzyma i poda cipp do sadu ... bo wkoncu nie sluszny ban naraza na straty konsumenta jesli ma pacc traci dni z abonamentu za ktory zaplaci

To napisał Scobel z Altaron Team.
Scobel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-04-2007, 00:44   #12
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scobel Pokaż post
Jak to w tibi-Bany zawsze za za nic ... Powiem tak ze w zyciu dostalem moze z 15 banow kazdy na innym acc/koncie, i z tych 15 udalo mi sie po napisaniu napawde dobra angielszczyzna anulowac 9 ... nie mowie ze wszystki byly za free, bo nigdy nie ma czegos za free, no chyba ze Kopa w buzke w ciemnej uliczce ... Ale dobra angielszczyzna i porzadna historia zycia moze duzo wskorac ... Nawet jesli uzywales macro i wylogowales sie przy GM zaraz jak sie pojawil to nie powinienes miec bana takie jest me odczucie, bo to GM powinien ci udowodnic dowodowo ze miales macro, chyba ze wczesniej spedzil wokol ciebie na niewidce z 15 minut i widzial co robiles to juz wtedy klapa . Ogolnie GM jak i sam CIPP powinni odpowiadac za Bany jakos bardziej zdyscyplinowanie ... Bo czasem te powody banow sa co najmniej smieszne i nie prawdziwe ale wiecie to tylko ludzie ... a tibia to tylko gra ... ale jesli za pacc mam placic rl kasa to i odpowiedzialnosc powinna byc realistyczna za bany. Ciekawe czy ktos kiedys nie strzyma i poda cipp do sadu ... bo wkoncu nie sluszny ban naraza na straty konsumenta jesli ma pacc traci dni z abonamentu za ktory zaplaci
1. GMy nie maja niewidki.
2. To przeczytaj sobie(bo najwidoczniej jeszcze tego nie zrobiles)
http://www.tibia.com/support/?subtopic=legaldocuments
sam zgodziles sie z tym, inaczej nie moglbys grac.

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-04-2007, 13:56   #13
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Profesja: Elite Knight
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pebe83 Pokaż post
Samo wylogowanie się nie jest tutaj głównym czynnikiem, za którego dostał bana. Tak jak napisał ban jest za macro. Było podejrzenie, ktoś pewnie napisał raporta .. a on swoim zachowaniem te podejrzenia potwierdził. Jak jesteś podejrzany o używanie bota/macro to po wlogowaniu GMa masz właśnie szansę aby się wytłumaczyć. Dając loga bez słowa, w pewnym sensie, rezygnujesz z tej szansy.
Nie o to mi chodzilo. Bardziej o to, ze czlowiek nie ma pojecia czy ktos go zareportowal.

retired/retarded
Kajulec jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-04-2007, 14:03   #14
Ciupaga91
Użytkownik Forum

Ciupaga91's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2007

Domyślny

Nie boj sie z stracisz itemki i kase z dp w edron bo jak sie konczy pacc to cie przenosi to jakiegos faccowego miasta(nie wiem od czego to zalerzy) i w tamtym dp na facc beda itemki z edron.
Ciupaga91 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-04-2007, 14:04   #15
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ciupaga91 Pokaż post
Nie boj sie z stracisz itemki i kase z dp w edron bo jak sie konczy pacc to cie przenosi to jakiegos faccowego miasta(nie wiem od czego to zalerzy) i w tamtym dp na facc beda itemki z edron.
Nie, przedmioty zostają.
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania