Zobacz pojedynczy post
stary 20-08-2006, 19:40   #46
Kondzio K-ce
Użytkownik forum

Kondzio K-ce's Avatar

Data dołączenia: 30 10 2005
Lokacja: Kozienice

Stan: Na Emeryturze
Imię: Sunver
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Obie gry są zajebiste Morrowind napewno ma lepszą grafę, dużo większy świat i nie jest tak liniowy jak Gothic. Jednak Gothic2 ma w sobie to coś, co przyciąga na dlugie godziny. Szkoda że w Morrowindzie nie ma tekstów czytanych przez lektorów, tak jak w Gothicu, jednak napewno przewyższa on G2 ilością zadań, gildii i NPC których było coś około 2k. Jeśli chodzi o walke to Morrowind jest koszmarny(omijać z daleka) W Gothicu sprawa ma się dużo lepiej, animacja ciosów jest znacznie lepsza i w tej częsci Morrowind zostaje w tyle. Klimatu w grach nie ma(patrz niżej). Jednak jeśli by przyrównać G3 i Obliviona to chyba Bethesda by wygrała.

Morrowind - Winner
Gothic 2 - Winner

Ciężko by było wybrać, obie wyssały mnie ze swiata żywych na długie godziny.

Daggerfall był jak 100 bochenków chleba położonych obok siebie...niby tego dużo ale wszystkie podobne. Te 500k NPC to były tylko kopie chyba 200 stworzonych podobnie jak i lochy, miasta i wioski, więc do czego wy to przyrównujecie. :/ Jeśli chcecie poczuć klimat to poczytajcie sobie książek Sapkowskiego albo Tolkiena, w grach go nie znajdziecie. Jeśli natomiast chcecie nieliniowości, wieluset zakończeń i naprawde wspaniałej interakcji z otoczeniem, to odejdzcie od monitora i idzcie na zewnątrz - życie to najlepsza gra jaką sobie mógłby człowiek wymarzyć.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez M4r3X Pokaż post
w około 2 tygodnie przeszedłem wszystkie gildie, WSZYSTKIE QUESTY POBOCZNE
Mozliwe, chyba na speedhacku i jak komputer odczytywał co chcesz zrobić prosto z Twojego mózgu. No i jak wiedziałeś co masz robić. A tak na poważnie - im-po-ssi-ble. Ja po 50h grania(nie marnowałem czasu) dopiero znalazłem Martina i wykonałem kilka misji z Gildii Magów. Z tym że nie wiedziałem co to solucja...w moim przekonaniu to byłoby niemożliwe, ale jeśli Ci sie udało to gratuluję.

@Down
Noż kurwa jakbyś oglądał troche relacji z E3 i właził na strony inne niż www.tibia.com to może byś wiedział że są ludzie którzy wiedzą o tej grze więcej niż Ci sie zdaje. Nie klnij bo to nie czynie Cie lepszym.

@Havok - silnik odpowiadający za fizykę w grze i TYLKO fizykę.
"Jednym z licencjonowanych komponentów jest silnik Gamebryo, wykorzystany do tworzenia wielu gier, m.in The Elder Scrolls IV: Oblivion, Die Gilde 2. Piranha Bytes modyfikuje poszczególne partie silnika przystosowując go na potrzeby Gothic 3"

>to jak gra będzie wyglądać i czy będzie ładniejsza od Obliviona, zależy tylko od Piranha Bytes!!!!<

Ostatnio edytowany przez Kondzio K-ce - 20-08-2006 o 20:26.
Kondzio K-ce jest offline   Odpowiedz z Cytatem