Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 21-05-2008, 12:39   #1
Linus
Użytkownik forum

Data dołączenia: 21 05 2008

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Candia
Domyślny Novice pyta o wybór światu

Witam wszystkich , wiem że takich pytań o wybór świata było bez liku bardzo wiele ale informacje w nich zawarte są czasem dość sprzeczne, dlatego pozwoliłem sobie na założenie odzielnego tematu otóż chciałbym spytać doświadczonych graczy jaki świat najlepiej wybrać tak by przeżyć bez różnych znajomości i tzw. "pleców", preferowałbym serwer PvP ale taki w którym nie ma kolejek do zalogowania i jest mało PK, bo teraz gram na Azurze knightem i już ze 20 razy zostałem bez powodu zabity przez innych szanownych graczy, jaką postać polecacie dla początkującego czy knight to dobry wybór , serdecznie proszę o rady .Pozdrawiam

ps. w Tibię gram od tygodnia
Linus jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 21-05-2008, 12:51   #2
CzubiX
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 08 2006
Wpisy bloga: 1

Świat: Burning Legion
CzubiX ma numer GG 8205869
Domyślny

Hmmm, nie ma takich światów gdzie nie ma PA :/ A, jest jeden, Premia, ale tam możesz grać tylko wtedy, gdy posiadasz pacca. A może tyle padasz, bo wchodzisz komuś na exp? Czy masz totalnego pecha i zawsze natrafisz na PK team. Nie wiem który masz lvl, ale dołącz do jakiejś gildi, to mniej ludzi będzie Ciebie bić z obawy przed gildią.
stary 21-05-2008, 12:59   #3
Sidoos
Użytkownik Forum

Sidoos's Avatar

Data dołączenia: 09 12 2007

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=15857

...
19:38 x [180]: Dzieciaki znalazły pieniądze. Oddały policji.
19:38 x [180]: LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
19:38 x [180]: FAIL
19:38 x [180]: KURWA
19:38 x [180]: ja bym se kurwa
19:38 x [180]: elfa kupil
19:38 x [180]: gdybym znalazl,rly
Sidoos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2008, 13:03   #4
Linus
Użytkownik forum

Domyślny

Dziękuje za szybką odpowiedź, level na razie 15 , nikomu nie wchodzę na exp nie atakuje innnych gracy nie kradne loota i nie chetuje jak widzę że ktoś poluje to tam nie wchodzę i jest spoko, ale np wczoraj miałem dwa deady raz wracam sobie z kopalni dwarfów podchodzi trzech typów lev 20 i bez zadnej gadki zaczynaja bic, albo ide w strone Carlin z Ghostland a tam podchodzi dwóch 30 lev i dead i tak już parę razy, to jest naprawde wnerwiające i znięchęcające do gry dlatego szukam jakiegoś spokojniejszego świata
stary 21-05-2008, 18:30   #5
hyehhr45
Użytkownik Forum

Świat: Aldora
Domyślny

Proponuje któryś z serwerów, gdzie rządzą Br-e, tam jest z reguły spokojniej, gdyż Polacy czy Szwedzi maja większe powołanie do robienia Pa niż Brazole
hyehhr45 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2008, 18:49   #6
Barosa7
Zbanowany

Data dołączenia: 13 10 2007
Lokacja: Na lewo Na prawo w góre i w dół :cup:

Imię: ..../o/
Gildia: ..\o/
Świat: ...lol
Poziom: \o/
Skille: ...\o\
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Linus Pokaż post
Dziękuje za szybką odpowiedź, level na razie 15 , nikomu nie wchodzę na exp nie atakuje innnych gracy nie kradne loota i nie chetuje jak widzę że ktoś poluje to tam nie wchodzę i jest spoko, ale np wczoraj miałem dwa deady raz wracam sobie z kopalni dwarfów podchodzi trzech typów lev 20 i bez zadnej gadki zaczynaja bic, albo ide w strone Carlin z Ghostland a tam podchodzi dwóch 30 lev i dead i tak już parę razy, to jest naprawde wnerwiające i znięchęcające do gry dlatego szukam jakiegoś spokojniejszego świata
A teraz nasuwa się jedno pytanie. Nie każde expowisko jest dla jednej osoby (np Fibula). Co robisz, gdy zobaczysz potwora, ale ktoś inny go bije (lub ewentualnie skilluje)??

@Up
Balera - Serwer, na którym zaatakował mnie 9 paladyn za pytanie : pl?
Ukryty tekst:
Oczywiście padł, ale to taki szczegół.

Ostatnio edytowany przez Barosa7 - 21-05-2008 o 18:53. Powód: BO TAK
Barosa7 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2008, 18:53   #7
Alanus Lutinum
Użytkownik Forum

Alanus Lutinum's Avatar

Data dołączenia: 28 07 2005

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Obsidia
Alanus Lutinum ma numer GG 6972780
Domyślny

Będąc niskopoziomowym graczem jesteś łatwym łupem dla PK. Jest to normalne, moi koledzy tak robią (ja też), dla nich to po prostu rozrywka i dla takich co cię zabiją jestes po prostu kolejnym "noobem proszącym o free itan". Dlatego, żeby przeżyć unikaj miejsc gdzie można łatwo wpaść w pułapkę oraz zawsze idź do najbliższego protection zone. Jeżeli chcesz więcej informacji to po prostu napisz tutaj lub skontaktuj się ze mną na GG (sprawdź w profilu), pomogę nowicjuszowi z wielką chęcią.
Alanus Lutinum jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2008, 19:21   #8
Linus
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
A teraz nasuwa się jedno pytanie. Nie każde expowisko jest dla jednej osoby (np Fibula). Co robisz, gdy zobaczysz potwora, ale ktoś inny go bije (lub ewentualnie skilluje)??
Hmm po prostu się oddalam zwłaszcza jak widzę "leave or dead"

Cytuj:
Będąc niskopoziomowym graczem jesteś łatwym łupem dla PK. Jest to normalne, moi koledzy tak robią (ja też), dla nich to po prostu rozrywka i dla takich co cię zabiją jestes po prostu kolejnym "noobem proszącym o free itan". Dlatego, żeby przeżyć unikaj miejsc gdzie można łatwo wpaść w pułapkę oraz zawsze idź do najbliższego protection zone.
Właśnie się kolejny raz o tym przekonałęm dzisiaj trzy PK w Thais, oczywiście z ręki polaków spadek z levelu 15 na 14 a ja sobie tylko koło nich przechodziłem, powiem tylko jedno :lipa .

Kolejne pytanie do doświadczonych graczy : czy jeżeli dożyje powiedzmy do 50 levelu to ilość popełnianych na mnie PK ma szanse zmaleć, bo jak ma być na odwrót to ja sobie daje spkój z tym .
stary 22-05-2008, 02:07   #9
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Linus Pokaż post
Kolejne pytanie do doświadczonych graczy : czy jeżeli dożyje powiedzmy do 50 levelu to ilość popełnianych na mnie PK ma szanse zmaleć, bo jak ma być na odwrót to ja sobie daje spkój z tym .
Ma, dość spore szanse. Od pewnego lvlu i umiejętności można wychodzić z życiem z potyczek z PK : p.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania