|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2008
Lokacja: Chociwel, Zachodniopomorskie
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ucho Alkoholik
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Skille: 79/74
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Ten temat jest na Onet.pl,ale chyba jakiś tam % Forum nie wchodzi na tą stronę.
Nie obwijając w bawełnę.Tekst z Onet.pl Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2007
Lokacja: Gorzów Wlkp.
|
![]() Panie Niedźwiedziew, a może by tak trochę historii z punktu widzenia innych krajów?
Lecz sam fakt, że jeśli to byłaby prawda to Rosjanie są OK. Jednak wszyscy wiemy w jakim celu Rosja chce się zbroić (w końcu Abchazja i Osetia Pld. to rosyjskie prowincje...) "ROSJANIE SOM ZUI !!!!!1111oneoneone!!!111!!!" (taki noob'owski okrzyk na koniec ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() No tutaj akurat Miedwiediew dał dupy, bo to Rosjanie odpowiadają za Wojnę Ojczyźnianą oraz za to, że Hitler doszedł do władzy.
A niech się zbroją, ja Rosjan wręcz kocham, byle być daleko od nich ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
|
![]() Jak ja to kiedyś słyszałem:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 03 2006
|
![]() Up:
Wiem, że Mateczka Rosija już nie taka prężna jak kiedyś ale i tak pobiła by większość krajów w wojnie, |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() w czasie wojny z Gruzją gdzieś czytałem ze tak naprawde Rosja miała by juz problemy ze średniej wielkości państewkiem, typu Ukraina a nawet Polska, oczywiscie nie wiem jak to sie ma do rzeczywistości
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Może by miała, dopóki nie przyj*bali by jednej H-bomb ; )
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Skille: Milion
|
![]() Kocham tą rusofobię polaczkuf_PL ... Błagam, przecież większość historii jest skrzywione, niektóre okresy bardziej a niektóre mniej, umyślnie lub przez nieuwagę. Gdyby ustalono, że Rosja w średniowieczu miała we władaniu Mars i Saturn szczerze mówiąc nic by to w moim życiu nie zmieniło.
![]() |
#9 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() Taa tez to gdzies slyszalem , ze rosja miala by klopoty z ukraina a z polska w ogole by rady nie dala na obecna chwile ... ile w tym jest prawdy ? nie wiadomo
![]() |
#10 |
Krzyżak
|
![]() A tam. Pierdzielita panie dzieju. Jestem pewien, że Rosja spokojnie jest w stanie w szachu trzymać swoich sąsiadów jeśli tylko taki kaprys Kreml będzie miał. Rosjanie byliby świetnym sojusznikiem, jednak polskie władze obrażone za historię się puszą i na Rosjan wypinają sądząc, że wspaniała, bogata i nowoczesna Ameryka ich uratuje w razie czego ; ) Za historię obrażeni, której też nie tworzyła Rosja tylko ZSRR, które są dwoma odrębnymi "tworami"... Eh, cóż począć ; ) A jeśli chcą się dozbrajać - ich brocha, mają do tego pełne prawo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Każdy kraj ma jakąś swoją wersję historii, to czemu Rosja nie miałaby jej mieć. Polacy też nieraz uważają, że gdyby nie oni, to świat by się dawno rozleciał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Kalisz
Imię: Pan Fayter
Profesja: Elite Knight
Gildia: GoB~!~
![]() |
![]() Nie wiem co takiego jest w tym newsie,prawda taka ze kazdy kraj musi dbac o swoj potencjal militarny i go rozwijac,a to ze nasze stosunki dyplomatyczne sa kiepskie niczego nie zmienia. Co do historii to wszedzie jest falwszowana na tyle by ojczyzna wygladala na nieskazitelna.
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 10 2008
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na Emeryturze
|
![]() najbardziej mnie irytuje to "Rosja nigdy nie miała agresywnych zamiarów" nie miała? A jak mój dziadek musiał za*******ac za przeproszeniem w Kałudze? Polacy byli tam traktowani jak psy i to nie jest żadne wykrzywianie historii bo są ludzie, którzy pamiętają tamte czasy... popytajcie czasami swoich rodziców/dziadków jak wspominają II wojnę światową...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Krzyżak
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 02 2008
|
![]() @up
Według Twojej zasady jeżeli zamieszkasz w domu zmarłego dziadka (odpukać) to możesz siebie nazwać własnym dziadkiem :>? @Top Państwa mniej jawniej czy jawniej zawsze się zbroją. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
"Following the dissolution of the Soviet Union on December 25, 1991, Russia was internationally recognised to be the legal successor to the Soviet state on the international stage. To that end, Russia voluntarily accepted all Soviet foreign debt, and claimed overseas Soviet properties as its own." Ostatnio edytowany przez Litawor - 22-02-2009 o 19:33. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Krzyżak
|
![]() To, że Rosja przejęła długi etc. nie znaczy, że przejęła też prowadzoną politykę, right?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Tak więc twierdząc że ZSRR i Rosja to "dwa różne kraje", to tak jakbyś powiedział że Polska za kadencji PiS i Polska za PO to też "dwa różne kraje"
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 22-02-2009 o 22:16. |
||||
![]() |
![]() |