| 
 | |||||||
| Notki | 
| Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... | 
|  | 
|  | Opcje tematu | 
|  19-03-2007, 23:34 | #1 | 
| Użytkownik Forum |  Historia Rookgaardu Pierwsze co powiem to prośba o nieusuwanie tematu (robię to od siebie). Pewnie dziwią was zagadki rookgaardu, których dotychczas jeszcze nie rozwiązano (chyba)... Otóż opowiem wam narazie co wiem nie tylko o zagadkach, ale i o tej całej tajemniczej wyspie na którą trafiamy na początku gry. Zaczne od troszeczkę mniej ciekawych informacji, poniewż najciekawsze zawsze na końcu  . Czy interesują was informacje o rookgaardzkich (czy rookowych) NPC? Pewnie tak, bo mają związek z całą wyspą. Zaczniemy od pierwszego NPC jakiego napotkamy - Cipfrieda. Jest on mnichem, który coś ukrywa. Pewna elfka Kylindra kiedyś przyszła na rook i napadła na niego mimo że był dla niej miły. Może wyczuła jakieś złe wibracje? Należy teraz powiedzieć coś o Obim i Dixi. Dixi jest wnuczką Obiego i pomaga mu w sklepie. Jedno jest dziwne i nie mogę tego rozkminić - na tibia.pl piszą że na przemian z Dixi pracuje jeszcze NPC Vendor. Otóż nie wiadomo nic o Vendorze, gdyż na piętrze możemy spotkać tylko Dixi. Należy wspomnieć o tym że Obi podkochuje się w Amber... Skoro już mówimy o Amber, to jest to jedna z najładniejszych NPC dziewczyn i również najdziwniejszych, bo kto płynie na main tratwą i potem wraca? W jej dzienniczku można zobaczyć imiona NPC z gwiazdkami. Co te gwiazdki oznaczają? Podobno wiele ludzi widziało quest z którego można zdobyć ową szarą książkę. Jednak to nie koniec questu. Jeśli ktoś ma dość słabą broń i chce trochę silniejszą to jak ma ten notebook - idzie do Amber i mówi hi, book, yes i Amber wręcza mu... short sworda. To o NPC robi się nudne więc powiem ciąg dalszy innym razem... A teraz coś, na co wszyscy czekali... MINOTAUR MAGE Jak wiadomo za komnatą Minomaga znajduje się teleporter. Prowadzi on z Minohell do Mintwallin i na odwrót. Przybywały tamtędy posiłki, ponieważ w Tibii zaczęli się pojawiać pierwsi ludzie. Minotaury z Mintwallin były gotowe na szturm i miały wejść do Minohell, ale... (i tu się zaciąłem) Teleporter był niestabilny i udało się przez niego przejść zaledwie jednemu Minotaurowi Magowi. Gdy zauważył że nikt nie idzie teleporterem i że o n sam nie może wrócić, zaszył się w komnacie, a drzwi zaklął magią. tylko nieliczni mogą je otworzyć. A teraz coś mniej ciekawego, ale przydatnego: KYLINDRA (WYMIENIONA WCZEŚNIEJ) I SPIKE SWORD W SKALE Na Rookgaard przypłynęła z pozoru miła elfka, ecz jednak z charakteru był lwem rządnym krwi. Gdy ujrzała Cipfrieda, zaatakowała go mimo, że był dla niej miły. Cipfried uleczył swoje rany, a mieszkańcy rooku wygnali Kylindrę (Tą elfkę) dość daleko od miasta. Gdy Kylindra walczyła z niewinnymi stworkami gdzie popadnie, ujrzała dziurę i do niej weszła. Zaatakowały ją minotaury, ale swoim kolczastym mieczem (spike swordem) pokonała wszystkie. Gdy prześlizgnęła się do Minotaura Maga, uznała że jest on zbyt silny. Była poważnie ranna i zaklęta elektrycznością, więc zaczęła uciekać do teleportera. Niestety nie trafiła odrazu tam gdzi emiała. Najpierw stanęła w ciemności i ujrzała światło. Bojąc się krzyknęła: "Dla jakiej rasy/jakiego rodzaju demona pracujesz?!". Wtedy ze światła wyłoniła się postać,ani mężczyzna, ani kobieta (mi się wydaje że to The Oracle) i powiedziała: "Masz zbyt kamienne serce by posiadać ten miecz... Umieszcze go na wysepce niedostępnej bez dobrego serca i tylko pokorny będzie mógł dotknąć tego miecza...". Teraz mam pytanie - Co się stało z Kylindrą? Wiem że pewnie baaaaaaaaaardzo źle przetłumaczyłam księgę, ale nie jestem zbyt dobra z anglika. A teraz: GHOUL KOŁO KATANA ROOM: Niestety nic o nim nie wiem... DALLHEIM: Wiedzieliście, że za czasów wojny minotaurów z ludźmi Dallheim był zaklęty w szczura? Kto go zaklął? __________________________________ Temat głupi, ale pomysł fajny  <plz nie usuwać> | 
|   |   | 
|  | 
|  19-03-2007, 23:44 | #2 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 10 03 2007 Lokacja: South, Pomiędzy Dunajcem, a Popradem - Stary Sącz Posty: 120 Stan: Aktywny Gracz Imię: Dragon-Rook Profesja: Sorcerer Gildia: --- Świat: Secura Poziom: 23 Skille: --- Poziom mag.: 23   |   Hehe, reasumując: CipFried ma coś ciemnego w sercu...i lecimy na koniec....DAlhiema ( czy jak mu tam ) pewnie zaklął CipFried. Ta-dam ! | 
|   |   | 
|  19-03-2007, 23:49 | #3 | ||||
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 06 02 2007 Lokacja: Dobieszków Wiek: 34 Posty: 113 Stan: Niegrający Imię: Gajer Ziom   |   Cytuj: 
 Cytuj: 
 Cytuj: 
 Cytuj: 
 @Edit @Gawroon Cipfried nie ma żadnej siły magicznej on tylko leczy. Jedyna osoba na rooku ktora biegle posługuje sie magia jest ten koles co w tej wieży za miastem sprzedaje life fluidy nie pamietam jak mu tam było. 
				__________________ Jestem swoją postacią w TIBII, nie ma żadnego innego życia po za tym !   Ostatnio edytowany przez Konduktor - 19-03-2007 o 23:52. | ||||
|   |   | 
|  19-03-2007, 23:49 | #4 | 
| Użytkownik Forum |   Dobrze kombinujesz Gawron... <mysli>. To jest pewne, ale trzeba się też zastanowić na dinnymi używającymi czarnej magii... Może gdy odkryjemy związek między nimi wszystko samo się rozwlecze? Ta Kylindra była omawiana w tym temacie co Stonoga założył na siedem(albo sześć)dziesiątej którejś stronie... Ostatnio edytowany przez crystal12 - 19-03-2007 o 23:52. | 
|   |   | 
|  19-03-2007, 23:51 | #5 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 05 01 2007 Lokacja: Bytom Posty: 326 Stan: Aktywny Gracz Imię: Master Tusk Profesja: Rookstayer Gildia: Infernal Majesty Świat: Eternia Poziom: 2+ Skille: xx/xx |   w sumie to można było tego posta umieści w dziale "odpowiedzi na zagadki(...)" większosc z tego textu byla juz omawiana  tak jak ktoś juz wspomniał,Dallheim ponoc miał Spike Sworda[wystaczy się go spytac o weapon] edit[literowka] Ostatnio edytowany przez MasterTusk - 19-03-2007 o 23:53. | 
|   |   | 
|  19-03-2007, 23:55 | #6 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 10 03 2007 Lokacja: South, Pomiędzy Dunajcem, a Popradem - Stary Sącz Posty: 120 Stan: Aktywny Gracz Imię: Dragon-Rook Profesja: Sorcerer Gildia: --- Świat: Secura Poziom: 23 Skille: --- Poziom mag.: 23   |   Ja tam nie umiem nic w tibii te zagadki ten angielski jezyk, hehe. Moge wam służyć mózgiem i logiką   Nie słownikiem. EDIT: O ! Przy okazji się czegos nauczę. Jak się o coś pytać !? Mówię np. w tym wypadku "weapon" czy "costam costam ble ble ple ple weapon ple ple ble ble " ? I co wstawic np zamisat tego ble ple Ostatnio edytowany przez Gawroon - 19-03-2007 o 23:58. Powód: itd | 
|   |   | 
|  20-03-2007, 00:01 | #7 | |
| Użytkownik Forum |   Cytuj: 
  | |
|   |   | 
|  20-03-2007, 00:26 | #8 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 10 03 2007 Lokacja: South, Pomiędzy Dunajcem, a Popradem - Stary Sącz Posty: 120 Stan: Aktywny Gracz Imię: Dragon-Rook Profesja: Sorcerer Gildia: --- Świat: Secura Poziom: 23 Skille: --- Poziom mag.: 23   |   Nie znalzłem opcji PW więc tutaj piszę:  crystal12 mam pomysł - zakładaj konto na Secura'rze będziemy rookstayerami, albo przynajmniej trochę poszperamy i pójdziemy na maina. Razem. W kupie siła, hehe. Co ty na to? Ostatnio edytowany przez Gawroon - 20-03-2007 o 00:43. | 
|   |   | 
|  20-03-2007, 11:31 | #9 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 15 12 2005 Lokacja: Wrocław Posty: 660 Stan: Aktywny Gracz Profesja: Royal Paladin Świat: Guardia Poziom: 85+ Skille: 82+ Poziom mag.: 16   |  Re: @up Takie rzeczy to na PW. @topic Kylindra ze Spike Swordem? Nie, nie, nie! Jeśli miała Spike Sword'a to pewnie gdzieś leży trup elfa (jak to zazwyczaj bywa z qs), znajdź go to uwierzę. 
				__________________ Fajni Chlopacy _/ | 
|   |   | 
|  20-03-2007, 11:52 | #10 | |
| Użytkownik Forum |   Cytuj: 
 Mówię tylko co wyczytałam w innym temacie o rooku ale jeśli coś źle powiedziałam to sory  ALe przyznaj byłoby zabawnie gdyby na rooku ktoś zobaczy dead elf, albo dead kylindra  . Ale też nie jest pewne czy umarła... A pozatym ktoś odebrał jej ten miecz i dał na tamtą wysepkę więc to raczej był spike @2xup Ok. Mnie tam wszystko jedno gdzie zakładam postać - na securze, czy na harmoni, a może na mytherze. Ważne żeby mi się dobrze grało  Ostatnio edytowany przez crystal12 - 20-03-2007 o 11:55. | |
|   |   | 
|  20-03-2007, 16:03 | #11 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 10 03 2007 Lokacja: South, Pomiędzy Dunajcem, a Popradem - Stary Sącz Posty: 120 Stan: Aktywny Gracz Imię: Dragon-Rook Profesja: Sorcerer Gildia: --- Świat: Secura Poziom: 23 Skille: --- Poziom mag.: 23   |   W każdym razie pewne, że dallheim miał spikesword'a. W mieście mówią o nim, że " ah co za bohater" " jest wysmienitym fighterem" " gdyby nie on bylibysmy doomed". Cipfried nic. | 
|   |   | 
|  20-03-2007, 19:24 | #12 | |||||||
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 15 06 2006 Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4 Posty: 637   |   Hmm... może ja wam trochę pomogę. Nie ma sensu robić coś co już było, rozwiązywać coś co już nie jest zagadką, zakładać nowy temat na wzór już istniejącego.   Nie gniewajcie się.  Wszystkie książki Rookgaardu przetłumaczone [Tibia.pl]. Wszystkie książki Rookgaardu przetłumaczone. Rozmowy z NPC. Oryginalny text książki znaleziony przez Pell'a. Cytuj: 
 Cytuj: 
 Vial 
				__________________ Hasta lá vista, w toku apokalipsa strzał w stylu Giggsa, szybki aż w fotel wciska Ostry zakazany jak ekshibicjonista, który macha swoim fiutem do taktów partytury | |||||||
|   |   | 
|  20-03-2007, 19:35 | #13 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 10 03 2007 Lokacja: South, Pomiędzy Dunajcem, a Popradem - Stary Sącz Posty: 120 Stan: Aktywny Gracz Imię: Dragon-Rook Profesja: Sorcerer Gildia: --- Świat: Secura Poziom: 23 Skille: --- Poziom mag.: 23   |   Pokorni są księża w tym mnisi - chodzi o CipFrieda. Może Kylindara dostała miecz od dellheima ? I gdzie jest Amber? Oracle nie jest tyam ani tym a gada.ide sie go zapytam o jakies rzeczy. | 
|   |   | 
|  20-03-2007, 19:54 | #14 | ||
| Użytkownik forum Data dołączenia: 05 02 2007 Lokacja: Łódź Wiek: 34 Posty: 8 Stan: Początkujący Imię: Rosinex Profesja: Knight Świat: Auera |   Cytuj: 
 You read: Kendram Benson 17:39 You see a sign. You read: Urbat Afgars 17:39 You see a sign. You read: Polgan Bonecrusher Może tu chodzi o tych panów? Cytuj: 
 A miecz ktorym władała ta Kylindra to prawdopodobnie Carlin sword. | ||
|   |   | 
|  20-03-2007, 20:12 | #15 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 10 03 2007 Lokacja: South, Pomiędzy Dunajcem, a Popradem - Stary Sącz Posty: 120 Stan: Aktywny Gracz Imię: Dragon-Rook Profesja: Sorcerer Gildia: --- Świat: Secura Poziom: 23 Skille: --- Poziom mag.: 23   |   Pewnie o nich bo leżą na dodatek koło rzeki. I przez gróB jednego się gdzieś wchdozi..tylko nie pamietam gdzie, moze to ma jakis zwiazek? | 
|   |   | 
|  20-03-2007, 20:46 | #16 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 29 05 2004 Lokacja: Opole Wiek: 33 Posty: 655 |   Dziwne ze w ksiazce amber jest kolo gwiazdek Ferumbras:F | 
|   |   | 
|  20-03-2007, 21:05 | #17 | 
| Użytkownik Forum |  ... Może jednak Dallheim nie był zaklęty w szczura, bo na tibia.pl nie ma tej książki, którą znalazłam po drodze na trolle. | 
|   |   | 
|  20-03-2007, 21:30 | #18 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 06 02 2007 Lokacja: Dobieszków Wiek: 34 Posty: 113 Stan: Niegrający Imię: Gajer Ziom   |   @UP A skad wogole wzięłas taka inormacje? Dallheim nigdy nie był zaklety w szczura. @Gawroon Może i ma jakis zwiazek. O tych trzech mowi sie też że to oni uwiezili tego ghoula za murem. Słyszałem też teze że 1 z nich jest własnie tym ghoulem. Jak schodzi sie niżej to też spotychasz 3 szkielety może to oni  . Bardziej tajemniczym miejscem jest katana room. 
				__________________ Jestem swoją postacią w TIBII, nie ma żadnego innego życia po za tym !   Ostatnio edytowany przez Konduktor - 20-03-2007 o 21:39. | 
|   |   | 
|  20-03-2007, 21:51 | #19 | 
| Zbanowany Data dołączenia: 10 03 2007 Lokacja: South, Pomiędzy Dunajcem, a Popradem - Stary Sącz Posty: 120 Stan: Aktywny Gracz Imię: Dragon-Rook Profesja: Sorcerer Gildia: --- Świat: Secura Poziom: 23 Skille: --- Poziom mag.: 23   |   Hehe, teraz się przyznam, że żadnego questa nie robiłem ,a raz byłem w katana room....albo nigdy? Katana room to tam gdzie tyle minosow goni? Hehe, mówię - służę tylko mózgiem. | 
|   |   | 
|  20-03-2007, 21:59 | #20 | 
| Użytkownik Forum Data dołączenia: 01 06 2005 Posty: 192 Stan: Aktywny Gracz Imię: Shinodin Rookstayer Profesja: Rookstayer Świat: Menera Poziom: 17 |   nie to nie jest katana room...to jest mino hell :/ 
				__________________ http://r1.bloodwars.pl/r.php?r=21608,http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=115215 fajne gry online  http://r1.bloodwars.net/r.php?r=6562 http://r2.bloodwars.pl/r.php?r=17622 http://r3.bloodwars.pl/r.php?r=407 http://r1.fr.bloodwars.net/r.php?r=130 http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=777 http://r4.bloodwars.interia.pl/r.php?r=842 http://www.otwieramy.pl/?p=149516 http://www.nexto.pl/?p=149516 http://s2.gladiatus.pl/game/c.php?uid=25820 http://s6.gladiatus.pl/game/c.php?uid=51477 | 
|   |   |