|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pierwsze co powiem to prośba o nieusuwanie tematu (robię to od siebie).
Pewnie dziwią was zagadki rookgaardu, których dotychczas jeszcze nie rozwiązano (chyba)... Otóż opowiem wam narazie co wiem nie tylko o zagadkach, ale i o tej całej tajemniczej wyspie na którą trafiamy na początku gry. Zaczne od troszeczkę mniej ciekawych informacji, poniewż najciekawsze zawsze na końcu ![]() Zaczniemy od pierwszego NPC jakiego napotkamy - Cipfrieda. Jest on mnichem, który coś ukrywa. Pewna elfka Kylindra kiedyś przyszła na rook i napadła na niego mimo że był dla niej miły. Może wyczuła jakieś złe wibracje? Należy teraz powiedzieć coś o Obim i Dixi. Dixi jest wnuczką Obiego i pomaga mu w sklepie. Jedno jest dziwne i nie mogę tego rozkminić - na tibia.pl piszą że na przemian z Dixi pracuje jeszcze NPC Vendor. Otóż nie wiadomo nic o Vendorze, gdyż na piętrze możemy spotkać tylko Dixi. Należy wspomnieć o tym że Obi podkochuje się w Amber... Skoro już mówimy o Amber, to jest to jedna z najładniejszych NPC dziewczyn i również najdziwniejszych, bo kto płynie na main tratwą i potem wraca? W jej dzienniczku można zobaczyć imiona NPC z gwiazdkami. Co te gwiazdki oznaczają? Podobno wiele ludzi widziało quest z którego można zdobyć ową szarą książkę. Jednak to nie koniec questu. Jeśli ktoś ma dość słabą broń i chce trochę silniejszą to jak ma ten notebook - idzie do Amber i mówi hi, book, yes i Amber wręcza mu... short sworda. To o NPC robi się nudne więc powiem ciąg dalszy innym razem... A teraz coś, na co wszyscy czekali... MINOTAUR MAGE Jak wiadomo za komnatą Minomaga znajduje się teleporter. Prowadzi on z Minohell do Mintwallin i na odwrót. Przybywały tamtędy posiłki, ponieważ w Tibii zaczęli się pojawiać pierwsi ludzie. Minotaury z Mintwallin były gotowe na szturm i miały wejść do Minohell, ale... (i tu się zaciąłem) Teleporter był niestabilny i udało się przez niego przejść zaledwie jednemu Minotaurowi Magowi. Gdy zauważył że nikt nie idzie teleporterem i że o n sam nie może wrócić, zaszył się w komnacie, a drzwi zaklął magią. tylko nieliczni mogą je otworzyć. A teraz coś mniej ciekawego, ale przydatnego: KYLINDRA (WYMIENIONA WCZEŚNIEJ) I SPIKE SWORD W SKALE Na Rookgaard przypłynęła z pozoru miła elfka, ecz jednak z charakteru był lwem rządnym krwi. Gdy ujrzała Cipfrieda, zaatakowała go mimo, że był dla niej miły. Cipfried uleczył swoje rany, a mieszkańcy rooku wygnali Kylindrę (Tą elfkę) dość daleko od miasta. Gdy Kylindra walczyła z niewinnymi stworkami gdzie popadnie, ujrzała dziurę i do niej weszła. Zaatakowały ją minotaury, ale swoim kolczastym mieczem (spike swordem) pokonała wszystkie. Gdy prześlizgnęła się do Minotaura Maga, uznała że jest on zbyt silny. Była poważnie ranna i zaklęta elektrycznością, więc zaczęła uciekać do teleportera. Niestety nie trafiła odrazu tam gdzi emiała. Najpierw stanęła w ciemności i ujrzała światło. Bojąc się krzyknęła: "Dla jakiej rasy/jakiego rodzaju demona pracujesz?!". Wtedy ze światła wyłoniła się postać,ani mężczyzna, ani kobieta (mi się wydaje że to The Oracle) i powiedziała: "Masz zbyt kamienne serce by posiadać ten miecz... Umieszcze go na wysepce niedostępnej bez dobrego serca i tylko pokorny będzie mógł dotknąć tego miecza...". Teraz mam pytanie - Co się stało z Kylindrą? Wiem że pewnie baaaaaaaaaardzo źle przetłumaczyłam księgę, ale nie jestem zbyt dobra z anglika. A teraz: GHOUL KOŁO KATANA ROOM: Niestety nic o nim nie wiem... DALLHEIM: Wiedzieliście, że za czasów wojny minotaurów z ludźmi Dallheim był zaklęty w szczura? Kto go zaklął? __________________________________ Temat głupi, ale pomysł fajny ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 03 2007
Lokacja: South, Pomiędzy Dunajcem, a Popradem - Stary Sącz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dragon-Rook
Profesja: Sorcerer
Gildia: ---
Świat: Secura
Poziom: 23
Skille: ---
Poziom mag.: 23
![]() |
![]() Hehe, reasumując: CipFried ma coś ciemnego w sercu...i lecimy na koniec....DAlhiema ( czy jak mu tam ) pewnie zaklął CipFried. Ta-dam !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2007
Lokacja: Dobieszków
Stan: Niegrający
Imię: Gajer Ziom
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Edit @Gawroon Cipfried nie ma żadnej siły magicznej on tylko leczy. Jedyna osoba na rooku ktora biegle posługuje sie magia jest ten koles co w tej wieży za miastem sprzedaje life fluidy nie pamietam jak mu tam było.
Jestem swoją postacią w TIBII, nie ma żadnego innego życia po za tym ! ![]() Ostatnio edytowany przez Konduktor - 19-03-2007 o 22:52. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dobrze kombinujesz Gawron... <mysli>. To jest pewne, ale trzeba się też zastanowić na dinnymi używającymi czarnej magii... Może gdy odkryjemy związek między nimi wszystko samo się rozwlecze?
Ta Kylindra była omawiana w tym temacie co Stonoga założył na siedem(albo sześć)dziesiątej którejś stronie... Ostatnio edytowany przez crystal12 - 19-03-2007 o 22:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Bytom
Imię: Master Tusk
Profesja: Rookstayer
Gildia: Infernal Majesty
Świat: Eternia
Poziom: 2+
Skille: xx/xx
|
![]() w sumie to można było tego posta umieści w dziale "odpowiedzi na zagadki(...)"
większosc z tego textu byla juz omawiana ![]() tak jak ktoś juz wspomniał,Dallheim ponoc miał Spike Sworda[wystaczy się go spytac o weapon] edit[literowka] Ostatnio edytowany przez MasterTusk - 19-03-2007 o 22:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zbanowany
![]() |
![]() Ja tam nie umiem nic w tibii te zagadki ten angielski jezyk, hehe. Moge wam służyć mózgiem i logiką
![]() EDIT: O ! Przy okazji się czegos nauczę. Jak się o coś pytać !? Mówię np. w tym wypadku "weapon" czy "costam costam ble ble ple ple weapon ple ple ble ble " ? I co wstawic np zamisat tego ble ple Ostatnio edytowany przez Gawroon - 19-03-2007 o 22:58. Powód: itd |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zbanowany
![]() |
![]() Nie znalzłem opcji PW więc tutaj piszę: crystal12 mam pomysł - zakładaj konto na Secura'rze będziemy rookstayerami, albo przynajmniej trochę poszperamy i pójdziemy na maina. Razem. W kupie siła, hehe. Co ty na to?
Ostatnio edytowany przez Gawroon - 19-03-2007 o 23:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 12 2005
Lokacja: Wrocław
Profesja: Royal Paladin
Świat: Guardia
Poziom: 85+
Skille: 82+
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() @up
Takie rzeczy to na PW. @topic Kylindra ze Spike Swordem? Nie, nie, nie! Jeśli miała Spike Sword'a to pewnie gdzieś leży trup elfa (jak to zazwyczaj bywa z qs), znajdź go to uwierzę.
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Mówię tylko co wyczytałam w innym temacie o rooku ale jeśli coś źle powiedziałam to sory ![]() ![]() @2xup Ok. Mnie tam wszystko jedno gdzie zakładam postać - na securze, czy na harmoni, a może na mytherze. Ważne żeby mi się dobrze grało ![]() Ostatnio edytowany przez crystal12 - 20-03-2007 o 10:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zbanowany
![]() |
![]() W każdym razie pewne, że dallheim miał spikesword'a. W mieście mówią o nim, że " ah co za bohater" " jest wysmienitym fighterem" " gdyby nie on bylibysmy doomed". Cipfried nic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Hmm... może ja wam trochę pomogę. Nie ma sensu robić coś co już było, rozwiązywać coś co już nie jest zagadką, zakładać nowy temat na wzór już istniejącego.
![]() ![]() Wszystkie książki Rookgaardu przetłumaczone [Tibia.pl]. Wszystkie książki Rookgaardu przetłumaczone. Rozmowy z NPC. Oryginalny text książki znaleziony przez Pell'a. Cytuj:
Cytuj:
Vial
![]() |
![]() |
#13 |
Zbanowany
![]() |
![]() Pokorni są księża w tym mnisi - chodzi o CipFrieda. Może Kylindara dostała miecz od dellheima ? I gdzie jest Amber? Oracle nie jest tyam ani tym a gada.ide sie go zapytam o jakies rzeczy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 02 2007
Lokacja: Łódź
Stan: Początkujący
Imię: Rosinex
Profesja: Knight
Świat: Auera
|
![]() Cytuj:
You read: Kendram Benson 17:39 You see a sign. You read: Urbat Afgars 17:39 You see a sign. You read: Polgan Bonecrusher Może tu chodzi o tych panów? Cytuj:
A miecz ktorym władała ta Kylindra to prawdopodobnie Carlin sword. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zbanowany
![]() |
![]() Pewnie o nich bo leżą na dodatek koło rzeki. I przez gróB jednego się gdzieś wchdozi..tylko nie pamietam gdzie, moze to ma jakis zwiazek?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() Dziwne ze w ksiazce amber jest kolo gwiazdek Ferumbras:F
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
|
![]() Może jednak Dallheim nie był zaklęty w szczura, bo na tibia.pl nie ma tej książki, którą znalazłam po drodze na trolle.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 02 2007
Lokacja: Dobieszków
Stan: Niegrający
Imię: Gajer Ziom
![]() |
![]() @UP
A skad wogole wzięłas taka inormacje? Dallheim nigdy nie był zaklety w szczura. @Gawroon Może i ma jakis zwiazek. O tych trzech mowi sie też że to oni uwiezili tego ghoula za murem. Słyszałem też teze że 1 z nich jest własnie tym ghoulem. Jak schodzi sie niżej to też spotychasz 3 szkielety może to oni ![]()
Jestem swoją postacią w TIBII, nie ma żadnego innego życia po za tym ! ![]() Ostatnio edytowany przez Konduktor - 20-03-2007 o 20:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zbanowany
![]() |
![]() Hehe, teraz się przyznam, że żadnego questa nie robiłem ,a raz byłem w katana room....albo nigdy? Katana room to tam gdzie tyle minosow goni? Hehe, mówię - służę tylko mózgiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 06 2005
Imię: Shinodin Rookstayer
Profesja: Rookstayer
Świat: Menera
Poziom: 17
|
![]() nie to nie jest katana room...to jest mino hell :/
http://r1.bloodwars.pl/r.php?r=21608,http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=115215 fajne gry online ![]() http://r1.bloodwars.net/r.php?r=6562 http://r2.bloodwars.pl/r.php?r=17622 http://r3.bloodwars.pl/r.php?r=407 http://r1.fr.bloodwars.net/r.php?r=130 http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=777 http://r4.bloodwars.interia.pl/r.php?r=842 http://www.otwieramy.pl/?p=149516 http://www.nexto.pl/?p=149516 http://s2.gladiatus.pl/game/c.php?uid=25820 http://s6.gladiatus.pl/game/c.php?uid=51477 |
![]() |
![]() |