Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Pokaż wyniki sondy: Czy podoba Ci sie Polska Szkola?
Tak! 10 7.41%
Nie! 55 40.74%
Moze byc. 55 40.74%
Mam to gdzies. Ide na piekarza 15 11.11%
Głosujących: 135. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 23-09-2006, 09:13   #101
joey
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Mam to w dupie, ide na piekarza. Jeśli ktoś chciał to wiedzieć.

Tak na serio, to jeszcze nic nie mam do szkoły. Zmiany romka h*ja, co gnój wozi jeszcze mnie nie dotkneły.

Ostatnio edytowany przez joey - 23-09-2006 o 09:15.
joey jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-09-2006, 11:10   #102
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Lasooch... U mnie w podręczniku w jednym podpunkcie Madonne z Maidenami umieścili - nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.
Muzyka w szkole jest zasadniczo gówno warta. W wrześniu zacząłem 9-ty rok mojej edukacji, a na muzyce maks co przerobiliśmy to wartości rytmiczne, z których większość i tak gówno zrozumiała - było to 3-4 lata temu. Fajnie, co? Już pal licho teorię - nie każdemu trzeba wiedzieć czym się różni gama jońska od harmonicznej, ale rozmowy o muzyce współczesnej mogłyby być. Choćby po to, by rozumieć różnice pomiędzy nimi, różnorodność subkultur powiązanych z muzyką itd. Bo szlag mnie trafia jak słyszę mojego znajomego z klasy, kiedy zapytany "dlaczego techno słuchasz?" odpowiada "bo każdy tego słucha" -.-
Ba, u nas ani Madonny ani Dziewic w ogóle nie umieścili. I cieszę się, że opinie mamy podobne (co to, k*rwa, są wartości rytmiczne? ;>)
stary 23-09-2006, 12:38   #103
Lasooch
Użytkownik Forum

Lasooch's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
@Dobor gatunktow myzycznych w szkole.
1. Otoz Bogurodzica jest w muzyce ze wzgledu na wartosc historyczna.
Ok. Ale szkoda trochę, że na polskim i historii TEŻ była.

Cytuj:
2. Wspolczesna muzyka nie moze byc "przerabiana" na lekcjach muzyki z bardzo prostego powodu... prawa autorskie (jak masz jakis orginalny CD z muzyka to przeczytaj sobie Disclaimer: Zakaz publicznego odtwarzania bez zezwolenia).
Nie muszą puszczać przecież utworów znanych powszechnie zespołów. Wystarczy przykładowa próbka danego rodzaju muzyki, żeby zobaczyć, z czym to się je.

Cytuj:
3. Dowolny typ wspolczesnej muzyki jaki wybierzesz 1/4 klasy bedzie szczesliwa, 2/4 beda obojetne a 1/4 bedzie jej po prostu nienawidziec (niepotrzebne klutnie).
A tak 3/4 nienawidzą tych lekcji xD
stary 23-09-2006, 18:40   #104
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
2. Wspolczesna muzyka nie moze byc "przerabiana" na lekcjach muzyki z bardzo prostego powodu... prawa autorskie (jak masz jakis orginalny CD z muzyka to przeczytaj sobie Disclaimer: Zakaz publicznego odtwarzania bez zezwolenia).
O ile się nie mylę, Gremilnie, odtwarzanie tego przy uczniach nie jest łamaniem prawa ; ) 1. Nikt nie czerpie z tego zysków. 2. Klasa to niedużo osób, więc można się kłócić na temat znaczenia slowa "publiczne". Ktoś mi coś tak mówił, jakiś nauczyciel.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-09-2006, 18:45   #105
Nosferatu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Bydgoszcz

Nosferatu ma numer GG 1691186
Domyślny

hmmm my w sumie na muzyce ogladalismy koncer Maidenow Rock in Rio bo qmpel mial na dvd orginalne i potem recenzje pisalismy i jakos nikt sie nie czepial ze publiczne odtwarzanie itp a fakt ze wiekszosc muzyki niepotrezbna jest
Nosferatu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-09-2006, 20:15   #106
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
taki walacy z axa nie bil matki czy cos.
Aksa!111666111one

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lovah Pokaż post
10 rzeczy, które są w szkole/są w planach i które oddalają polską szkolę od zachodniej, nowoczesnej:
Cytuj:
1] Mundurek - Noszenie jednakowego stroju jak 500 innych osób to jak dla mnie upokorzenie. Jesteśmy uczniami, a nie bydłem, może niedługo będą nam na skórze wypalać numery? Poza tym nauczyciele też powinni takowe mundurki nosić, nie wspominajac juz o tym, ze uczniowie nie powinni za nie płacić.
Mundurek to zacofanie? Byłeś kiedyś za granicą. Już mówiłem każda szkoła inny mundurek z herbem i to jest zacofanie? Czyli polska nie jest zacofana? No... nie wydaje mi się ^^

Cytuj:
5] System zachowania - To czy sobie ćpam, piję, palę, [koledze] konia walę, po/przed lekcjami jest tylko wyłącznie moją sprawą i nauczyciele/szkoła nie powinni się w to mieszać - my life, my choice.
To poćpaj, popal i popij przy rodzicach jak takiś hardy... A potem łażą menele i sępią 10 groszy i sapią "Że nikt im w życiu nie pomógł"

Cytuj:
6] Języki obce - Imho powinny być 3-4 języki, z których najwazniejszy by miał 6 lekcji tygodniowo, drugorzedny 3 lekcje, a dodatkowe 1 lekcje.
Bądź co bądź w gimnazjum/liceum jest troche więcej lekcji niż w podstawówce, więc gdyby nam mieli jeszcze dowalić- to lepiej śpijmy w szkole :<

10] Nieograniczona władza nauczyciela - Jak myslicie ile jest obowiazkow/ograniczen ucznia? Tak, duzo. A ile nauczyciela? Zero. Moze robic co chce, jak chce a i tak nikt go nie ukaze. Moim zdaniem, gdy nauczyciel jest 'zly' powinno sie odbyc referendum uczniow i przy 85%owym poparciu nauczyciel powinien opuscic szeregi szkoły.[/quote]

Jasne może robić co chce. U nas to sie zataczają po korytarzach, kradną, pizgają się. Wczoraj to sie jeden naćpał i 25 okien wybił...
W końcu robią co chcą... jasne.
A powiedz mi co twoi nauczyciele robią?
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.

Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 23-09-2006 o 20:16.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-09-2006, 20:18   #107
Vandoz
Zbanowany

Data dołączenia: 10 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
O ile się nie mylę, Gremilnie, odtwarzanie tego przy uczniach nie jest łamaniem prawa ; ) 1. Nikt nie czerpie z tego zysków. 2. Klasa to niedużo osób, więc można się kłócić na temat znaczenia slowa "publiczne". Ktoś mi coś tak mówił, jakiś nauczyciel.
Ale to jest odtwarzanie publiczne.

Cytuj:
To poćpaj, popal i popij przy rodzicach jak takiś hardy... A potem łażą menele i sępią 10 groszy i sapią "Że nikt im w życiu nie pomógł"
Wypisz wymaluj polska ulica

Ostatnio edytowany przez Vandoz - 23-09-2006 o 20:21.
Vandoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-09-2006, 21:02   #108
Stożek
Użytkownik Forum

Stożek's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu

Stan: Niegrający
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
Stożek ma numer GG 9888628
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vandoz Pokaż post

Wypisz wymaluj polska ulica
Panow z ulicy znam dobrze i powiem ta: Bog stworzyl wodke, zeby polacy nie rzadzili swiatem. Menele sa bardzo inteligentni i czesto pracowici... ale etanol wyjadl im juz resztki zdrowego rozsadku. Nasza polska "uliczna" mlodziez to tylko dzici, ktorym wydaje sie, ze gdy zaczna biegac i krzyczec "HWDP", palic dla "szpanu" i pic "sperme szatana" tudziez "nalewe wisniowa, mocna, gorzka" to zostana powazanymi gangstami na dzialnicy a wszyscy benda ich uznawac za buntownikow.
Stożek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-09-2006, 21:39   #109
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Stożek Pokaż post
Panow z ulicy znam dobrze i powiem ta: Bog stworzyl wodke, zeby polacy nie rzadzili swiatem. Menele sa bardzo inteligentni i czesto pracowici... ale etanol wyjadl im juz resztki zdrowego rozsadku. Nasza polska "uliczna" mlodziez to tylko dzici, ktorym wydaje sie, ze gdy zaczna biegac i krzyczec "HWDP", palic dla "szpanu" i pic "sperme szatana" tudziez "nalewe wisniowa, mocna, gorzka" to zostana powazanymi gangstami na dzialnicy a wszyscy benda ich uznawac za buntownikow.
Skąd ja to znam? Jeszcze dopisz, że najczęściej w domu są potulni jak baranki ^^
Ale ja nie pijący i nie palący i nie mam zamiaru tego gówna brać do ust bo:
-Szkoda kasy
- mnie to nie bawi, że sie nachleje zapale i pójde spać w altanie u kolegi
- rodzice by mnie oskalpowali
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-09-2006, 08:20   #110
Vandoz
Zbanowany

Data dołączenia: 10 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Skąd ja to znam? Jeszcze dopisz, że najczęściej w domu są potulni jak baranki ^^
Ale ja nie pijący i nie palący i nie mam zamiaru tego gówna brać do ust bo:
-Szkoda kasy
- mnie to nie bawi, że sie nachleje zapale i pójde spać w altanie u kolegi
- rodzice by mnie oskalpowali
Znam ludzi, co klna przy rodzicach, pala etc, a przy nauczycielach sie podlizuja. Zebyscie to widzieli. To wyglada jak rozdwojenie jazni !

Mnie tez
Szlaban na wszystko (oprocz szkoly, a tu szkoda !)

Ostatnio edytowany przez Vandoz - 25-09-2006 o 21:01.
Vandoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania