|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Cytuj:
Nie ma sprawy. Sorcem bez problemu. Jeno daj mi otwartą przestrzeń.
![]() |
|
![]() |
#42 | ||||
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@wszyscy Nie chcialem isc na wojne z krytykantami ale widac musze bo prowokuje mnie ich katastrofalna wiedza na temat tibii. Z tego co widze w tym i innych temat rycami graja fanatycy allaha ktorzy nie widza swiata poza mieczem albo aksem. Sorcem, drutem, palem graja ludzie troche madrzejsi. No ale ja sie nie dziwie ze tak jest. Nawet idiota potrafi zaznaczyc atak na potwora i sie uhac hotkeyem co jakis czas. A nie kazdy potrafi trafiac z exori vis i nie wpierdzielac sie na kilka dragow naraz. Dlatego ludzie uwazaja ze knight jest lepszy. Jednak jesli ktos posiadzie juz tak elementarna umiejetnosc jak trafianie z exori vis to sorc jest po prostu dla niego lepsza profesja. Knighta popieraja nooby ktore w zyciu pacca nie widzialy na oczy. A teraz spojrzcie jakie bydło i hołota gra rycem. Ludzie kompletni zieloni tacy jak Tymoslaw, Hunter Of Mystery, BaxCrow, Newbie123. A szczytem chamstwa, debilizmu i porażenia mozgowe byla ta wypowiedz Cytuj:
A teraz spojrzcie kto gra/opowiada sie za sorcem/drutem: Vil, Stożek, Lasooch. A teraz pytanie za 100 punktów: Kto ma racje: Vil, Stożek, Lasooch czy może Tymoslaw albo BaxCrow. No jak myslicie? -,- (ja nic nie sugeruje ale dla mnie odpowiedz jest oczywista). |
||||
![]() |
![]() |
#43 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Nigdzie nie napisalem ze knight to jakas super profesja, probuje udwoodnic ze twoja ocena paladyna jest zawyzona. I skoro tylko inteligenci graja palkiem to musialem byc wyjatkowo glupi skoro zostawilem paladyna na 80 levelu ze skilami 90/75 i przesiadlem sie na 8 level rycerza idac klepac trole z knight aksa |
||
![]() |
![]() |
#44 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Maja zycie poza odswiezaniem forum i pisaniem po raz 357 tego samego.
Po pierwsze: raz podany argument nie traci na waznosci, musisz sie tego nauczyc albo twoje posty powielajace raz podana teze zaczna w 'dziwny' sposob znikac. Mozliwosc wypowiedzi nie jest po to, zebys pojawial sie co drugi post i przekrzykiwal watpliwe argumenty reszty. Po drugie: sztuczne rozpatrywanie szybkosci expienia jest bez sensu, dla przecietnego zjadacza chleba ma to taka sama przydatnosc jak 10Nm roznicy momentu obrotowego w silniku - nikt nie zawraca sobie glowy takimi pierdolami tylko wsiada i jedzie. Szybkosc expienia zalezy od spedzonego czasu, ilosci graczy na serwie, eq, dostepnosci miejscowki ( zajete - nie zajete itd ) ale w najwiekszym stopniu od myslenia co sie robi i jak sie to robi. Idiota posadzony w F50 nie wygra Le Mans, tak samo idiota bez skilla sorcem nie bedzie wyciskal 35k/h. Powinienes to uwzglednic w formie swego rodzaju poradnika jaki napisales, suche cyferki nikomu w niczym nie pomoga.... Po trzecie: bez wyzwisk.
#45 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 02 2004
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Moim zdaniem masz rację. Sorc zdobył więcej pkt. od Knighta w Twoim badaniu i to jest fakt, ale jeżeli ktoś napisał, że dla niego Knight jest lepszy w kategorii Łatwości gry(dla poczatkujacego) to, albo się znim zgadzasz, albo wysuwasz kontrargumenty co do tej kategorii. |
|||
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2005
Stan: Aktywny Gracz
Gildia: Power Love
Świat: Thoria
Poziom: 68
Skille: 84/83
Poziom mag.: 6
|
![]() Gralem Sorckiem i Drutem do 35 lvl, oraz Knightem, aktualnie 43 lvl Palka znam jedynie z otsa wiec sie nie wypowiadam. Powiem tak, MI sie najlepiej gra knightem, od zawsze preferowalem tego typu postacie, czarowanie jakos mnie tak nie pociaga . I jak dla mnie cala ta dyskusja jest troche bezsensowna... kazdy ma swoje zdanie poparte swoimi doswiadczeniami i PRZEDE WSZYSTKIM preferencjami i stylu gry.
#47 | ||||||||
Born in Hell
Data dołączenia: 09 03 2004
![]() |
![]() Moja opinia na bazie doświadczenia (78 Druid, 50 Knight, 42 Palladyn, 30 Sorc)
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||||||
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
|
![]() Jezeli chodzi o latwosc gry nie zgadzam sie z noobowatym mistrzem. Według mnie dużo łatwiej jest zacząć knightem (skillowanie, expienie na słabych potworach typu soldy, larvy, które na odpowiednim skillu zadają b. małe obrażenia i można właściwie bez obaw sobie po nich śmigać).
Knight jest profesją upośledzoną imho (szczególnie na Facc). Podczas gdy sorc/druid spokojnie siedzi na guardach, knight nadal męczy soldy, bądź inne shity na których sorc expi na 8-13 lvlu. Pallem na początku jest trudno, jednak już od 20lvla przy skillu 60~ można zacząć z powodzeniem exp na guardach. Na diście 70~ i lvlu 50~ spokojnie można też expić na dragach (zakładając że ma się nienajgorsze PVM). Przy lvlu 100~ knight nadal expi na (uwaga) Guardach (!), Cyklopach, czasem na OF, na dragach także, jednak jest to waste, jak przypuszczam... Palladyn nadal pozostaje na Dragach i DL-ach. A sorc? Może expić praktycznie wszędzie. Takie jest moje zdanie, chętnie poczytam jakieś poprawki, jeśli ktoś uważa że coś źle napisałem. |
![]() |
![]() |
#49 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 07 2006
|
![]() OK, tlumacze ostatni raz i juz dalej gowno mnie obchodzi czy macie choc troche rozumu i pojeliscie czy nie:
No wiec knight jest TRUDNIEJSZA (POWTARZAM: TRUDNIEJSZA) profesja do grania na poczatku od sorca/druta. Dlaczego? Bo na poczatku ma skille 15/15 a z takimi skillami gówno zabije i musi sie wziac za trening. Trening jest bardzo meczacy i trwa minimum 50 godzin zeby cokolwiek moc zabijac lepszego niz rot/dwarf. Czyli 50 godzin gapienia sie w chmurki. Sorc/drut w tym czasie idzie na potwory i sobie expi, 8 lvl sorc zabija takie powiedzmy roty szybciej od 8 knighta, 13 sorc szybciej od 13 knighta itd. Obaj nie tracą hp wiec wieksza ilosc hp knighta to gówno nie atut tym bardziej ze sorc ma exura gran a knight exure. Jesli uwazasz ze roty zabieraja hp sorcowi to wyjdz i zatrzaśnij drzwi. Cap nie robi praktycznie zadnej roznicy bo i jedna i druga profesja zarabia na lootbagach a nie bierze mace do plecaka. Pozniej po tych 50 godzinach sorc ma juz spory lvl wiec lepsza rozdzke (+exori vis) i nadal zabija lepsze potwory i szybciej niz knight bo 50 godzin to dla niego ledwo skile po 60. @up No wlasnie. Knight nic nie zabije bez skilli. Musi trenowac a trening jest żmudny i nie latwo go wytrzymywac. Sorc natomiast od razu expi i hp nie traci na rotach, na soldach z p-setem tez w zwarciu sorcem nie tracilem hp. Ostatnio edytowany przez noobowaty mistrz - 03-10-2006 o 15:18. |
![]() |
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
|
![]() Knight nie jest trudniejszą profesją, ale po prostu bardziej czasochłonną jeżeli chce się do czegoś dojść (i dlatego jest na straconej pozycji). Nie wiem co jest trudnego w skillowaniu.
edit: już to up noob~ napisał, post do kasacji plx :} Ostatnio edytowany przez Raditz Saiya-jin - 03-10-2006 o 15:21. |
![]() |
![]() |
#51 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 05 2006
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Askara
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() @noobowaty:
Co jest trudniejsze: zabijanie dsa na 8 levelu sorcem czy postanie w miejscu bijac trolle do skillow 40/40 ? Jak widac masz wypaczone pojecie trudnosci.