|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Ale ja nie twierdze, że w Polsce zarobki są dobre, bo sa, ze tak powiem, chujowe. Chce tylko powiedziec, ze w Polsce dla ludzi wykształconych jest praca, ale nie twierdze, ze jest ona jakas bardzo super wypaśna.
@spider-bialystok No widzisz. Mój brat informatyk po studiach - to już jego 3 praca z kolei. I bynajmniej nie jest on zwalniany przez tych 'głównych' w firmie. Taka ciekawostka - gdy pracował w jednej firmie, inna firma zadzwoniła do niego z propozycją następnej.
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Gdyby tak było, Wałęsa by wyborów nie wygrał, bo się dużej części Polaków podobało. A z dzisiejszych komentarzy nie wydaje mi się, żeby większość była "za" komuną....
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Stan: Niegrający
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Z komentarzy wynika, ze wiekszosc mlodych Polakow nie widzi swojej przyszlosci w tym kraju... Ludzie inaczej sobie wyobrazali Polske po obaleniu komunizmu. A teraz wystarczy spojrzec na taka Estonie - kraj postkomunistyczny w dodatku byla republika radziecka. Bezrobocie w Estonii wynosi 7,9% , silnie skomputeryzowane nowoczesne, dynamicznie rozwijajace sie panstwo. Tak powinna wygladac Polska.
![]() Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 22-10-2006 o 21:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: Chelm
|
![]() Cytuj:
Chcecie byc traktowani jak gowno prosze bardzo jedzcie wszyscy ale ostrzegam w Irlandi bedziecie kolejnymi imigrantami na ktorych sie bedzie pluc |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 10 2006
Lokacja: Hez-Hezron
|
![]() Oczywiście, że sporej części Polaków było lepiej za komuny. Choćby przy budowie chodnika nieraz przez kilka lat (były takie przypadki!) pracowało kilkunastu robotników, z czego jeden trzymał łopatę a reszta grała w karty. Dzisiaj chodnik robią w kilka dni. Albo sklep z pustymi pułkami, który zatrudniał 4 ekspedientki do wydawania octu. Albo zatrudnianie w kopalni ludzi na etat, którzy w niej nie pracowali, ale dostawali wynagrodzenie. Jest cała masa nierobów bez kwalifiacji, której lepiej było za komuny. Nie mówię, że każdy, komu gorzej jest teraz jest nierobem, ale istnieja taka grupa. Głosuje ona na Samoobronę, SLD, PIS i partie, które mają "pro-społeczny" program. Na lewicę.
System upadłby bez niczyjej pomocy. A bezrobocie to normalny wynik transformacji ustrojowej, likwidowania niepotrzebnych zakładów, otwarcia rynku, a obecnie m.in wysokich podatków. Bez drastycznych cięć w wydatkach bezrobocie przestanie spadać i zacznie rosnąć. Ostatnio edytowany przez Mogrim - 22-10-2006 o 21:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
|
![]() [quote=spider-bialystok;1043455]Z komentarzy wynika, ze wiekszosc mlodych Polakow nie widzi swojej przyszlosci w tym kraju... Ludzie inaczej sobie wyobrazali Polske po obaleniu komunizmu.[quote]
A wyobraź sobie, jakby wyglądała do tej pory, jakby istniał komunizm ( Patrz Korea Północna ). Cytuj:
A najlepszy przykład: Górnicy. To są już typowi ludzie komunizmu. Przyzwyczajeni, że za komuny byli kimś w kraju, obchody Barburki ( Czy jak to się nazywa... ) A teraz ciągle protestują, bo chcą być zawsze najważniejszymi robotnikami w Polsce. głupie przyzwyczajenie.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. Ostatnio edytowany przez kaczi - 22-10-2006 o 21:46. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zbanowany
Data dołączenia: 15 10 2006
Lokacja: Hez-Hezron
|
![]() Ha, niezupełnie. Chociaż bliżej mi do UPRu niż do jakiegoś pisu czy sld, a i korwin mikke czasem coś mądrego powie, np. "Słowiczęta chcą siedzieć na gałęzi, bo latanie jest męczące i niebezpieczne. Tym niemniej dla ich dobra rodzice muszą je zwalić z gałęzi i to samo trzeba zrobić z Polakami nie pytając ich o zdanie.", "Do 9 roku życia byłem socjalistą. Podobno każdy za młodu powinien nim być, potem mądrzeje.", "Blokady? Jakie blokady? Za mojej władzy żadna nie utrzymałaby się dłużej jak 5 minut. Blokadę bym rozwalił, chłopom poobijał mordy, a ciągniki spalił!". Niektóre pomysły jak prywatyzacja szkolnictwa są wg mnie zbyt drastyczne. Najlepszym rozwiązaniem byłoby coś pomiędzy PO a UPR, lub któraś z tych partii. Innej rozsądnej alternatywy nie widzę. Niech żyje liberalizm.
Ostatnio edytowany przez Mogrim - 22-10-2006 o 22:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() @up
Co do Korwina to pamiętam jeszce takie jego słowa: ~ żeby poprawić sytuacje, to nie należy wymieniać świń tylko zabrać im koryto! ~ @ topic Nie interesuje się w ogóle "parkurem", ale myślę że w każdym większym mieście w cywilizowanym kraju się "coś" znajdzie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Zreszta, jezeli nie mozesz byc szczesliwy z 1500 zlotych jak mozesz byc szczesliwy z 8000? Nakupujesz sobie tylko rzeczy o ktore bedziesz sie martwil. Cytuj:
W Polsce trudno znalezc prace? No tak - ciezko znalezc prace jak sie niczego nie szuka. Albo nie chce sie przekwalifikowac... albo chce sie zarabiac 3500 netto po studiach odbytych 20 lat temu. Polska to nie czerwony krzyz. Twoi rodzice nie moga znalezc pracy? NIech rozkreca wlasny biznes. W UP mozna uzyskac darmowa pozyczke w granicach 10-12 tys. Nie jest to duzo, ale na poczatek calkiem sporo. A z kasa z UE? Male przedsiebiorstwa moga dostac calkiem sporo pieniedzy. Niestety - zeby to zrobic trzeba troszeczke poszukac, posiedziec nad papierami - ogolnie sie pomeczyc. A ilu polakow wychowanych za czasow PRLu ma ochote sie meczyc? Przeciez tam wszystko pod nos bylo podstawiane. Praca? Przeciez cos takiego w tamtych czasach nie istnialo. Ze niby u nas brakuje pracy? Sory, 2 lata u UP pracowalem - pracy bylo od groma i troche. Tylko ludzie zamiast pracowac wola siedziec na kuroniu. Ze po studiach ciezko znalezc prace? OCZYWISCIE - jak 5 lat przebimbalo sie i odwalilo "lewe" praktyki. WSYSCY moi kumple z magistrem i licencjatem maja prace. Inna sprawa, ze po studiach na wydziale oceanotechnika w POlsce nie masz prawa znalezc pracy.
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Cytuj:
ROTFL! I ty narzekasz?! Człowieku,przecież ty jesteś bogaty.... mało jaka rodzina zarabia w tych czasach w Polsce 3.5 tysiaka. A jak po zapłaceniu wszystkiego zostaje wam 1500zł na same przyjemności...To nic tylko pozazdrościć. U mnie w domu dobrze będzie jak rodzice przyniosą 2000zł na miesiąc,i nie narzekam.... @ Co do samego tematu to chyba nikt jeszcze nie zauważył że jest bez sensu? Ćwicze parkour! I specjalnie zrobiłem temat by dowiedzieć się,że czy za granicą znajde murek! Ja jestem pewien że w stolicy bogatego państwa domy są robione na drzewach,a ludzie jeżdżą po ulicy bryczkami... Zresztą,każdy forumowicz zwiedziłzapewne całą Irlandię,i może ci pomóc...
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
teraz pytanie: - kiedy kupimy sobie mieszkanie - kiedy kupimy sobie samochod ( 'a must be' na niektorych stanowiskach ) - kto nam udzieli kredytu ( na cokolwiek ) - z czego bedziemy zaspokajac potrzeby typu wyjscie do kina/ teatru/ impreza z paroma flaszkami - nie kazdy ma ochote przez pare lat zyc po studencku za 500 zlotych majac robote, a chociazby wynajem mieszkania kosztuje. Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Niestety, w Polsce jest dobrze dopiero, gdy jest źle. Poczekajmy na jakąś ciężką dyktaturę czy co innego, a ludzie pokażą, jak potrafią zawalczyć o dobro kraju. Rotfl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
O pieniądze będzie można ubiegać się najprawdopodobniej od połowy listopada do początku stycznia 2007. Minimalna wartość wsparcia wynosi 500 tysięcy złotych." źródło: http://itbiznes.pl/ Słowacja to akurat malutki kraj jest, wcale od nas bogatsza nie jest. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Prąd 100 zl Woda 240 zl Ogrzewania 170 zl Telefon 100 zl Jedzenie na tydzien 300 zl Internet 70 zl Jakies drobne wydatki typu czipsy, gazety, drobne gry,ubranie 50 zl ------------------ 1030 zl A 500 zl to wcale nie tak duzo... (ostatnio mi komórke ukradli i mp3 playera)
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Rohen nie kumam nic, z tego co piszesz. Najpierw mówisz o 3,5 - po odjęciu wydatków, które i tak trzeba ponieść zostaje 1,5. Teraz znowu to odejmujesz. To, że ci coś ukradli, nie jest ważne, mi nie ukradli i co?
![]() |
#37 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
temat:mało trendi,teraz dużo osób wyjeżdża nie ma się czym chwalić |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Też już nie rozumiem,a jeśli stać cię na takie bajerki jak komórka czy mp3 to nie wiem dlaczego narzekasz.
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
Po drugie, nie wiem gdzie ty mieszkasz, ale jak za miesiac za wode placisz 240zeta - zmien noclegownie, bo ktos z ciebie kasiute zdziera. I do wszystkich: zdefiniujta mi na podstawie kolegi pojecie 'bida', bo sie zgubilem;] W moim mniemaniu biedny czlowiek nie ma kasy na takie rzeczy jak komp, internet, telefon kom i player mp3. A nawet jak ma - to po miesiacu nie zostaje mu w kieszeni 500zl;]
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 12 2004
|
![]() Biedny jest ten, któremu na wszystko starcza, a użala się nad sobą.
|
![]() |
![]() |