Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 22-10-2006, 20:24   #21
Badzo
Użytkownik Forum

Badzo's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP

Domyślny

Ale ja nie twierdze, że w Polsce zarobki są dobre, bo sa, ze tak powiem, chujowe. Chce tylko powiedziec, ze w Polsce dla ludzi wykształconych jest praca, ale nie twierdze, ze jest ona jakas bardzo super wypaśna.

@spider-bialystok
No widzisz. Mój brat informatyk po studiach - to już jego 3 praca z kolei. I bynajmniej nie jest on zwalniany przez tych 'głównych' w firmie. Taka ciekawostka - gdy pracował w jednej firmie, inna firma zadzwoniła do niego z propozycją następnej.

Badzo jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 22-10-2006, 20:43   #22
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Stan: Niegrający
Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
@up
Boli cie, ze duzej czesci Polakow lepiej zylo sie za komuny?
Dużej części? Chłopie, co Ty gadasz?
Gdyby tak było, Wałęsa by wyborów nie wygrał, bo się dużej części Polaków podobało.

A z dzisiejszych komentarzy nie wydaje mi się, żeby większość była "za" komuną....

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

kaczi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2006, 21:00   #23
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kaczi Pokaż post
Dużej części? Chłopie, co Ty gadasz?
Gdyby tak było, Wałęsa by wyborów nie wygrał, bo się dużej części Polaków podobało.

A z dzisiejszych komentarzy nie wydaje mi się, żeby większość była "za" komuną....
Z komentarzy wynika, ze wiekszosc mlodych Polakow nie widzi swojej przyszlosci w tym kraju... Ludzie inaczej sobie wyobrazali Polske po obaleniu komunizmu. A teraz wystarczy spojrzec na taka Estonie - kraj postkomunistyczny w dodatku byla republika radziecka. Bezrobocie w Estonii wynosi 7,9% , silnie skomputeryzowane nowoczesne, dynamicznie rozwijajace sie panstwo. Tak powinna wygladac Polska.

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 22-10-2006 o 21:03.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2006, 21:03   #24
Straznik Monopolowego
Użytkownik Forum

Straznik Monopolowego's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: Chelm

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
@up
Boli cie, ze duzej czesci Polakow lepiej zylo sie za komuny? I nie, nie tylko partyjniakom..
Jak nie wiesz to nie komentuj
Chcecie byc traktowani jak gowno prosze bardzo jedzcie wszyscy ale ostrzegam w Irlandi bedziecie kolejnymi imigrantami na ktorych sie bedzie pluc
Straznik Monopolowego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2006, 21:05   #25
Mogrim
Zbanowany

Mogrim's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2006
Lokacja: Hez-Hezron

Domyślny

Oczywiście, że sporej części Polaków było lepiej za komuny. Choćby przy budowie chodnika nieraz przez kilka lat (były takie przypadki!) pracowało kilkunastu robotników, z czego jeden trzymał łopatę a reszta grała w karty. Dzisiaj chodnik robią w kilka dni. Albo sklep z pustymi pułkami, który zatrudniał 4 ekspedientki do wydawania octu. Albo zatrudnianie w kopalni ludzi na etat, którzy w niej nie pracowali, ale dostawali wynagrodzenie. Jest cała masa nierobów bez kwalifiacji, której lepiej było za komuny. Nie mówię, że każdy, komu gorzej jest teraz jest nierobem, ale istnieja taka grupa. Głosuje ona na Samoobronę, SLD, PIS i partie, które mają "pro-społeczny" program. Na lewicę.
System upadłby bez niczyjej pomocy. A bezrobocie to normalny wynik transformacji ustrojowej, likwidowania niepotrzebnych zakładów, otwarcia rynku, a obecnie m.in wysokich podatków. Bez drastycznych cięć w wydatkach bezrobocie przestanie spadać i zacznie rosnąć.

Ostatnio edytowany przez Mogrim - 22-10-2006 o 21:12.
Mogrim jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2006, 21:18   #26
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mogrim Pokaż post
Oczywiście, że sporej części Polaków było lepiej za komuny. Choćby przy budowie chodnika nieraz przez kilka lat (były takie przypadki!) pracowało kilkunastu robotników, z czego jeden trzymał łopatę a reszta grała w karty. Dzisiaj chodnik robią w kilka dni. Albo sklep z pustymi pułkami, który zatrudniał 4 ekspedientki do wydawania octu. Albo zatrudnianie w kopalni ludzi na etat, którzy w niej nie pracowali, ale dostawali wynagrodzenie. Jest cała masa nierobów bez kwalifiacji, której lepiej było za komuny. Nie mówię, że każdy, komu gorzej jest teraz jest nierobem, ale istnieja taka grupa. Głosuje ona na Samoobronę, SLD, PIS i partie, które mają "pro-społeczny" program. Na lewicę.
System upadłby bez niczyjej pomocy. A bezrobocie to normalny wynik transformacji ustrojowej, likwidowania niepotrzebnych zakładów, otwarcia rynku, a obecnie m.in wysokich podatków. Bez drastycznych cięć w wydatkach bezrobocie przestanie spadać i zacznie rosnąć.
Czyżby kolega UPR-owiec ;-)?
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2006, 21:45   #27
kaczi
Użytkownik Forum

kaczi's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Daleko Ci do mnie. Sklep: Skate Shop.

Wyślij wiadomość przez ICQ do kaczi kaczi ma numer GG 4029572
Domyślny

[quote=spider-bialystok;1043455]Z komentarzy wynika, ze wiekszosc mlodych Polakow nie widzi swojej przyszlosci w tym kraju... Ludzie inaczej sobie wyobrazali Polske po obaleniu komunizmu.[quote]

A wyobraź sobie, jakby wyglądała do tej pory, jakby istniał komunizm ( Patrz Korea Północna ).

Cytuj:
pracowało kilkunastu robotników, z czego jeden trzymał łopatę a reszta grała w karty. Dzisiaj chodnik robią w kilka dni. Albo sklep z pustymi pułkami, który zatrudniał 4 ekspedientki do wydawania octu. Albo zatrudnianie w kopalni ludzi na etat, którzy w niej nie pracowali, ale dostawali wynagrodzenie.
Dokładnie. Takim mogło być lepiej.

A najlepszy przykład:
Górnicy. To są już typowi ludzie komunizmu. Przyzwyczajeni, że za komuny byli kimś w kraju, obchody Barburki ( Czy jak to się nazywa... ) A teraz ciągle protestują, bo chcą być zawsze najważniejszymi robotnikami w Polsce. głupie przyzwyczajenie.

Jestem jaki jestem to fakt
Lubie kiedy buja sie mój świat
Poruszam sie raz w przód raz w tył
Ja piłem, pije i będę pił
Historii mojej nie pozna nikt
Znów świat się buja a ja z nim
To nie jest wyścig , to nie próba sił
Ja piłem, pije i będę pił.

Ostatnio edytowany przez kaczi - 22-10-2006 o 21:46.
kaczi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2006, 21:51   #28
Mogrim
Zbanowany

Mogrim's Avatar

Data dołączenia: 15 10 2006
Lokacja: Hez-Hezron

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dobo Pokaż post
Czyżby kolega UPR-owiec ;-)?
Ha, niezupełnie. Chociaż bliżej mi do UPRu niż do jakiegoś pisu czy sld, a i korwin mikke czasem coś mądrego powie, np. "Słowiczęta chcą siedzieć na gałęzi, bo latanie jest męczące i niebezpieczne. Tym niemniej dla ich dobra rodzice muszą je zwalić z gałęzi i to samo trzeba zrobić z Polakami nie pytając ich o zdanie.", "Do 9 roku życia byłem socjalistą. Podobno każdy za młodu powinien nim być, potem mądrzeje.", "Blokady? Jakie blokady? Za mojej władzy żadna nie utrzymałaby się dłużej jak 5 minut. Blokadę bym rozwalił, chłopom poobijał mordy, a ciągniki spalił!". Niektóre pomysły jak prywatyzacja szkolnictwa są wg mnie zbyt drastyczne. Najlepszym rozwiązaniem byłoby coś pomiędzy PO a UPR, lub któraś z tych partii. Innej rozsądnej alternatywy nie widzę. Niech żyje liberalizm.

Ostatnio edytowany przez Mogrim - 22-10-2006 o 22:02.
Mogrim jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 22-10-2006, 22:51   #29
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

@up
Co do Korwina to pamiętam jeszce takie jego słowa: ~ żeby poprawić sytuacje, to nie należy wymieniać świń tylko zabrać im koryto! ~

@ topic

Nie interesuje się w ogóle "parkurem", ale myślę że w każdym większym mieście w cywilizowanym kraju się "coś" znajdzie.
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-10-2006, 00:31   #30
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rohen Pokaż post
wiesz ile zarabiamy? (woda+prąd+jedzenie+internet+zwierzeta) zarabiamy okolo 3.5 tys zl z czego odejmujemy to wsyzstko i wychodzi nam 1.5 tys zl i jak ku*wa zyc w tym kraju?
I ty narzekasz? Slabo. Moja matka i ojciec zarabiajace 1500... brutto. A stac nas bylo na dobry telewizor, komputer, internet + pare innych luksosow. Utrzymuja takze mojego brata na studiach;]

Zreszta, jezeli nie mozesz byc szczesliwy z 1500 zlotych jak mozesz byc szczesliwy z 8000? Nakupujesz sobie tylko rzeczy o ktore bedziesz sie martwil.

Cytuj:
A teraz ciągle protestują, bo chcą być zawsze najważniejszymi robotnikami w Polsce. głupie przyzwyczajenie.
Glupie to jest twoje pojmowanie spraw a nie ich podejscie. Protest to przywilej kazdego. A skoro protestuja wszyscy gornicy to cos jest na rzeczy. Ja za mniej niz 15 tys miesiecznie + premie pod ziemia nie zgodzilbym sie pracowac;] Zycie mi za bardzo mile.

W Polsce trudno znalezc prace? No tak - ciezko znalezc prace jak sie niczego nie szuka. Albo nie chce sie przekwalifikowac... albo chce sie zarabiac 3500 netto po studiach odbytych 20 lat temu.

Polska to nie czerwony krzyz. Twoi rodzice nie moga znalezc pracy? NIech rozkreca wlasny biznes. W UP mozna uzyskac darmowa pozyczke w granicach 10-12 tys. Nie jest to duzo, ale na poczatek calkiem sporo. A z kasa z UE? Male przedsiebiorstwa moga dostac calkiem sporo pieniedzy. Niestety - zeby to zrobic trzeba troszeczke poszukac, posiedziec nad papierami - ogolnie sie pomeczyc. A ilu polakow wychowanych za czasow PRLu ma ochote sie meczyc? Przeciez tam wszystko pod nos bylo podstawiane. Praca? Przeciez cos takiego w tamtych czasach nie istnialo.

Ze niby u nas brakuje pracy? Sory, 2 lata u UP pracowalem - pracy bylo od groma i troche. Tylko ludzie zamiast pracowac wola siedziec na kuroniu.

Ze po studiach ciezko znalezc prace? OCZYWISCIE - jak 5 lat przebimbalo sie i odwalilo "lewe" praktyki. WSYSCY moi kumple z magistrem i licencjatem maja prace. Inna sprawa, ze po studiach na wydziale oceanotechnika w POlsce nie masz prawa znalezc pracy.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-10-2006, 10:37   #31
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Cytuj:
No to cie musze zmartwic Badzo
Za czasów komuny moja mama (sprzedawczyni drobiu) i tata (budowlaniec) do tego ciotka bezrobotna babcia jako sprzedawczyni warzyw i dziadek jako komendat milicji zarabialo ogólem 8.400 zł... Stać nas bylo na wszystko... Niestety komuna upadła dziadek poszedl na emeryture babcia umarła mama sprzedawałą rzeczy używane (lumpeks) a ciotka pracuje w urzędzie pracy... wiesz ile zarabiamy? (woda+prąd+jedzenie+internet+zwierzeta) zarabiamy okolo 3.5 tys zl z czego odejmujemy to wsyzstko i wychodzi nam 1.5 tys zl i jak ku*wa zyc w tym kraju?

ROTFL! I ty narzekasz?! Człowieku,przecież ty jesteś bogaty.... mało jaka rodzina zarabia w tych czasach w Polsce 3.5 tysiaka. A jak po zapłaceniu wszystkiego zostaje wam 1500zł na same przyjemności...To nic tylko pozazdrościć.

U mnie w domu dobrze będzie jak rodzice przyniosą 2000zł na miesiąc,i nie narzekam....

@ Co do samego tematu to chyba nikt jeszcze nie zauważył że jest bez sensu?

Ćwicze parkour! I specjalnie zrobiłem temat by dowiedzieć się,że czy za granicą znajde murek! Ja jestem pewien że w stolicy bogatego państwa domy są robione na drzewach,a ludzie jeżdżą po ulicy bryczkami... Zresztą,każdy forumowicz zwiedziłzapewne całą Irlandię,i może ci pomóc...

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-10-2006, 11:43   #32
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
byla przeciw komunie, ale widzac dzisiejsza d***kracje z nostalgia wspomina tamte czasy ..

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Zreszta, jezeli nie mozesz byc szczesliwy z 1500 zlotych jak mozesz byc szczesliwy z 8000? Nakupujesz sobie tylko rzeczy o ktore bedziesz sie martwil.
ok, konczymy studia, bierzemy robote nawet w swojej branzy, zaczynamy od najnizszego szczebla biorac 1500-2000 na reke.
teraz pytanie:

- kiedy kupimy sobie mieszkanie
- kiedy kupimy sobie samochod ( 'a must be' na niektorych stanowiskach )
- kto nam udzieli kredytu ( na cokolwiek )
- z czego bedziemy zaspokajac potrzeby typu wyjscie do kina/ teatru/ impreza z paroma flaszkami - nie kazdy ma ochote przez pare lat zyc po studencku za 500 zlotych majac robote, a chociazby wynajem mieszkania kosztuje.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok
Bezrobocie w Estonii wynosi 7,9% , silnie skomputeryzowane nowoczesne, dynamicznie rozwijajace sie panstwo. Tak powinna wygladac Polska.
..ale my za to mamy teczki, Lesiaka, agentow w sutannach, przepychanki przy korycie, 2 kartofle u wladzy, konia przy oswiacie i postkomunistyczny cyrk. Nie od dzis wiadomo, ze majac najwiekszy potencjal wsrod krajow bloku wschodniego w najmniejszym stopniu go wykorzystalismy. Popatrzcie na Czechy, Slowacje i pare innych.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez nosferatu
jakos chyba glownie uciekaja Ci co sie uczyli
skoro ci "co sie nie uczyli " zarabiaja za granica, do tego wiecej niz ci " ktorzy sie uczyli " na miejscu to po co zostawac ?
stary 23-10-2006, 13:06   #33
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Niestety, w Polsce jest dobrze dopiero, gdy jest źle. Poczekajmy na jakąś ciężką dyktaturę czy co innego, a ludzie pokażą, jak potrafią zawalczyć o dobro kraju. Rotfl.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-10-2006, 14:18   #34
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mogrim Pokaż post
Irlandia powinna być wzorem dla Polski. Dzięki liberalnej polityce gospodarczej jest to bogate państwo. I to jest powód, dla którego warto głosować na liberałow, a nie na lewackich socjalistów z SLD, PISu, LPRu i Samoobrony.
PiS to lewica?!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Pokaż post
W UP mozna uzyskac darmowa pozyczke w granicach 10-12 tys. Nie jest to duzo, ale na poczatek calkiem sporo. A z kasa z UE? Male przedsiebiorstwa moga dostac calkiem sporo pieniedzy.
"680 mln zł na projekty dotyczące poprawy innowacyjności małych i średnich przedsiębiorstw rozdysponuje Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP) na przełomie 2006 i 2007 roku.

O pieniądze będzie można ubiegać się najprawdopodobniej od połowy listopada do początku stycznia 2007. Minimalna wartość wsparcia wynosi 500 tysięcy złotych."
źródło: http://itbiznes.pl/

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
Popatrzcie na Czechy, Slowacje i pare innych.
Słowacja to akurat malutki kraj jest, wcale od nas bogatsza nie jest.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-10-2006, 14:27   #35
Rohen
Użytkownik Forum

Rohen's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2005
Lokacja: Doki...

Stan: Aktywny gracz
Wyślij wiadomość przez ICQ do Rohen Rohen ma numer GG 8666502 Rohen ma login Tlenu Tlen is stupid Adres Jabbera do Rohen
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa Pokaż post
ROTFL! I ty narzekasz?! Człowieku,przecież ty jesteś bogaty.... mało jaka rodzina zarabia w tych czasach w Polsce 3.5 tysiaka. A jak po zapłaceniu wszystkiego zostaje wam 1500zł na same przyjemności...To nic tylko pozazdrościć.

U mnie w domu dobrze będzie jak rodzice przyniosą 2000zł na miesiąc,i nie narzekam....

@ Co do samego tematu to chyba nikt jeszcze nie zauważył że jest bez sensu?

Ćwicze parkour! I specjalnie zrobiłem temat by dowiedzieć się,że czy za granicą znajde murek! Ja jestem pewien że w stolicy bogatego państwa domy są robione na drzewach,a ludzie jeżdżą po ulicy bryczkami... Zresztą,każdy forumowicz zwiedziłzapewne całą Irlandię,i może ci pomóc...
1500 zl zostaje w tym:
Prąd 100 zl
Woda 240 zl
Ogrzewania 170 zl
Telefon 100 zl
Jedzenie na tydzien 300 zl
Internet 70 zl
Jakies drobne wydatki typu czipsy, gazety, drobne gry,ubranie
50 zl
------------------
1030 zl
A 500 zl to wcale nie tak duzo... (ostatnio mi komórke ukradli i mp3 playera)
Sarki za blody aly mam dyslekcje, downa, wodoglawie, hifa, ejca, raka piersi, podraznienia macicki, porozenie mozgowe, ajchaimera, chorobe wscioklych krow, wscieklozne, parkonsne, padaczki, paraliz glywy, ptasko grype, wade serco, jedna nogy krutsza od drugijo metr.
Zaluje ze jestem Polakiem...
Rohen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-10-2006, 15:09   #36
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

Rohen nie kumam nic, z tego co piszesz. Najpierw mówisz o 3,5 - po odjęciu wydatków, które i tak trzeba ponieść zostaje 1,5. Teraz znowu to odejmujesz. To, że ci coś ukradli, nie jest ważne, mi nie ukradli i co?
stary 23-10-2006, 16:44   #37
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Cytuj:

A najlepszy przykład:
Górnicy. To są już typowi ludzie komunizmu. Przyzwyczajeni, że za komuny byli kimś w kraju, obchody Barburki ( Czy jak to się nazywa... ) A teraz ciągle protestują, bo chcą być zawsze najważniejszymi robotnikami w Polsce. głupie przyzwyczajenie.
Górnicy typowi ludzie komunizmu?głodno gadasz,czy wszystkim innym musi żal dupe ściskać ,tylko dlatego,że górnicy potrafią walczyć o swoje?i o to Co im się należy
temat:mało trendi,teraz dużo osób wyjeżdża nie ma się czym chwalić
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-10-2006, 16:52   #38
Walekifa
Użytkownik Forum

Walekifa's Avatar

Data dołączenia: 30 08 2004

Walekifa ma numer GG 8714993
Domyślny

Też już nie rozumiem,a jeśli stać cię na takie bajerki jak komórka czy mp3 to nie wiem dlaczego narzekasz.

http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126

Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła?
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841-
Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!!
Walekifa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-10-2006, 17:36   #39
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
1500 zl zostaje w tym:
Prąd 100 zl
Woda 240 zl
Ogrzewania 170 zl
Telefon 100 zl
Jedzenie na tydzien 300 zl (!!wy kawior codziennie wcinacie czy jest was tak duzo??!!)
Internet 70 zl (co oczywiscie oznacza, ze posiadasz kompa/laptopa)
Jakies drobne wydatki typu czipsy, gazety, drobne gry,ubranie (oczywiscie markowe, bo kto kupuje ubrania no-name, no nie?)
50 zl
------------------
1030 zl
A 500 zl to wcale nie tak duzo... (ostatnio mi komórke ukradli i mp3 playera)
500 zlotych to nie duzo? Po zaspokojeniu takich potrzeb jak dostep do internetu, zakupienie paru "drobnych" gier, kupieniu ciuchow, calkiem przyzwoitemu zaspokojeniu glodu.

Po drugie, nie wiem gdzie ty mieszkasz, ale jak za miesiac za wode placisz 240zeta - zmien noclegownie, bo ktos z ciebie kasiute zdziera.

I do wszystkich: zdefiniujta mi na podstawie kolegi pojecie 'bida', bo sie zgubilem;] W moim mniemaniu biedny czlowiek nie ma kasy na takie rzeczy jak komp, internet, telefon kom i player mp3. A nawet jak ma - to po miesiacu nie zostaje mu w kieszeni 500zl;]

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 23-10-2006, 17:58   #40
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Biedny jest ten, któremu na wszystko starcza, a użala się nad sobą.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania