|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy gimnazja powinny istnieć? | |||
Tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
114 | 49.57% |
Nie |
92 | 40.00% |
Nie mam zdania |
24 | 10.43% |
Głosujących: 230. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#82 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Juz jadlem.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Guardian vel Knight
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 69
Skille: 89sw/89
Poziom mag.: 6
|
![]() Wprowadzenie gimnazjow bylo bledem. Kosztem przedluzenia nauki podstawowej (bo jak to inaczej nazwac?), skrocono liceum o 1 rok! To jest naprawde duzo! Nie idzie w 3 lata opanowac material z 4 lat. Nauczyciele jeszcze troche i zaczna na rzesach stawac. Powinno sie wrocic do starego systemu 8 klas podstawowki i 4 szkoly sredniej (5 technikum). Z tych 3 lat w LO mam niecale 4 semestry (swieta i inne a potem 3 klasa to tylko pierwszy semestr).
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 04 2006
Lokacja: SiEdLcE:]
Imię: Przemo of Candia
Profesja: Druid
Świat: Candia
![]() |
![]() Gimnazja powinni zostawić , bo w gimnazjum są największe jajca!!!!!!!!!!!!
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 10 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ja Szczur
Profesja: Paladin
Świat: Honera
|
![]() @up
Zauważ, że dyskutujemu tu o tym czy gimnazja z praktycznego względu maja racje bytu! Wydaje mi się, że gimnazjum na oczy jeszcze nie widziałeś, (no możę na filmach, stąd twoja opinia) ponieważ chodzisz zapewne do zerówki ![]()
![]() |
#85 |
Guest
|
![]() Powinno się zlikwidować gimnazja. Po co stresować uczniów dodatkowym egzaminem? (zagłosowałam za pozostawieniem, bo spojrzałam na tytuł tematu, nie sondy, cóż, bywa). Poza tym w czteroletnim liceum są starsi/ładniejsi chłopcy.
|
![]() |
![]() |
#86 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 21 09 2006
Lokacja: Słubice
Stan: Niegrający
Świat: Furora
Poziom: 82
![]() |
![]() Nie mam zdania, Dla mnie bylo tam zajebiscie lajtowo, w ogole łatwo, ale wymienie jeden z minusów nie przygotowują do szkół średnich, Dobrze ze jestem juz w 2 Klasie Ogólniaka ;D, Ale są slabe i mocne strony gimnazjum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Hmm, usuwać coś, co niedawno powstało? IMHO bez sensu. Przecież zachowanie nie zależy od szkoły, tylko od ludzi.
![]() |
![]() |
#88 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
|
![]() Cytuj:
![]() Zazdroszcze tym, ktorzy maja jeszcze gim przed soba ;/
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2004
Lokacja: Bydgoszcz
![]() |
![]() imho gimnazja powinny zostac, nie wydaje mi sie zeby zachowanie debili zalezalo od poziomu szkoly
|
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 05 2006
![]() |
![]() Cytuj:
To jak bedziemy nazywac szkole: czy gimnazjum czy podstawowka, nie ma az takeigo znaczenia z punktu widzenia wychowawczego(inaczej z pkt widzenia dydaktycznego). Istotne jest jak sie bedzie pracowac z mlodzieza w tzw. trudnym wieku, czyli mniej wiecej od 13-16 lat.Moim zdaniem gimnazja powinny pozostac, nasz kraj nie stac na zmiany systemu szkolnictwa co kilka lat a co za tym idze ogromne koszty. Nalezy zmienic system wychowania w szkolach. Co z tego ze bedziemy zmieniac nazwy szkol skoro problemy w niej (ludzie) pozostana...
Mess with the best die like the rest... Ostatnio edytowany przez JMJ - 29-10-2006 o 16:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 07 2005
Lokacja: 50 cm od ekranu
Imię: Forestman
Profesja: Elder Druid
Świat: Eternia
Poziom: 33
Skille: 13/21
Poziom mag.: 29
![]() |
![]() Zamysl bym dobry. Tylko juz w praktyce gimnazja sa naprawde dosyc sporym problemem-zdaza sie, ze do jednej szkoly chodza ludzie maksymalnie malo dojzali i prawie dorosli a nawet czasami zdazaja sie przypadki gdzie z 14-to latkiami uczeszcza do jednej klasy 19-to latek.
![]() |
#92 |
Użytkownik Forum
|
![]() Po 18 roku życia wylatujesz.
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 01 2006
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Icearahor
Profesja: Druid
Świat: Galana
|
![]() Zostawić i tyle. To że nauczyiele nie pilnują uczniów to nie gimnazja wina.
W gimnazjum napewno jest lepiej niż w pedałówie.
![]() |
![]() |
#94 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Lokacja: Zgadnij xD
Gildia: Radio Maryja
Świat: Noobera
Poziom: Omg
Skille: Wtf?
Poziom mag.: xD
![]() |
![]() Tak! Zlikwidować szkoły, będziecie mogli 24/h siedzieć przed kompem i grać w Tibie!
![]()
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
|
![]() A ktoś tu takie coś napisał, aby szkoły zlikwidować?
~~Wieczny Szejk of Oldschool's maniacs~~ Jestem jaki jestem to fakt Lubie kiedy buja sie mój świat Poruszam sie raz w przód raz w tył Ja piłem, pije i będę pił Historii mojej nie pozna nikt Znów świat się buja a ja z nim To nie jest wyścig , to nie próba sił Ja piłem, pije i będę pił. |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2004
Lokacja: Jastrzębie Zdrój Kolor skóry: Biały!
Imię: Gieksa Jastrzebie
Profesja: Knight
Świat: Celesta
Poziom: 8
Skille: 23/25
Poziom mag.: 1
|
![]() Cicho, ciemny lud to kupi...
![]() |
#97 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 26 08 2006
Lokacja: Brzeszcze
Imię: Halen Gidex
Profesja: Knight
Świat: Titania
Poziom: 30+
Skille: 75~/75~
Poziom mag.: 4
![]() |
![]() Jak dla mnie gimnazjum to strata czasu. Przekonałam się o tym na własnej skórze niedość, że idąc do liceum miałam bardzo duże zaległości chodz moja średnia to 5.4, to nadodatek w ciągu 3 lat liceum trzeba przerobić materiał na który kiedyś mieliśmy 4 lata. I dopuki nasz kochany rząd nie zmieni nauczycieli uczących tylko dlatego żeby dorobić do emerytury to nasza oświata zejdzie na psy
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Trochę spaprałeś sonde. Pytanie w temacie brzmi "Zlikwidować gimazja?", więc nastawiony na to kliknąłem w sondzie "tak", a dopiero po chwili zorientowałem się, że pytanie sądy to "Czy gimnazja powinny istnieć"...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ale w szkole ucza, aby czytać pytania ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 06 2004
|
![]() Niech zostaną. U mnie w gimnazjum to jest o niebo lepsze zachowanie niż w podstawówce, i jak ktoś wspomniał, te dzieciaki sie nie myją (niektórzy gimnazjaliści też, pozdro666 Oli-Baba). Pozatym, w gimnazjum jest super.
|
![]() |
![]() |