Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Berylia

Notki

Berylia Wydarzenia ze świata Berylia

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 29-10-2006, 00:30   #121
Guardian anubite
Zbanowany

Data dołączenia: 15 07 2006

Profesja: Sorcerer
Gildia: Vis Maior
Świat: Berylia
Poziom: 35+
Poziom mag.: 00
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Smichael Pokaż post
tak sse ale tylko elicie :
@ guardian
na rynku nie ma lepszego bota jak blackd wiec mozna go nazwac kombajn.
Jeżeli masz dobre skrypty to tibiaauto co do exp jest taka sama... inne opcję oczywiście masz racje:O)
Guardian anubite jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-10-2006, 18:57   #122
Vatariel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 10 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Vatariel
Profesja: Paladin
Gildia: Wave
Poziom: 139
Skille: 102/80
Poziom mag.: 22
Pergamin About Berylia

Witam wszytkich zainteresowanych newsami z Beryli
Nie używałem forum Tibia.pl (może dlatego że panuje tu za duży chaos) ale po przeczytaniu i śledzeniu tego tematu postanowiłem sprostować kilka spraw...

1. Jak doszło do sytuacji w której teraz jesteśmy czyli panowania Knighthood

Kilka miesięcy temu (po wygranej wojnie z Khood) kiedy gildia AO podzieliła się (Satamo i Jonzz reaktywowali GiPO, ja stworzyłem z Aquariusem gildie Black & White a Excail i jego paczka Hatebreed) wszytko zaczeło sie sypać, spięcia mojej gildi z GiPO, "peking" Hatebreed etc... pewnego dnia uznałem z kilkoma znajomymi że trzeba rozpocząć jeszcze jedną (była to 8sma?), prawdopodobnie ostateczną wojne (GiPO rosło w siłe i coraz częściej się czepiali). To jednak Hatebreed sprowokowało (banalna akcja Soena) i to oni rozpoczeli wojne z GiPO a my doszliśmy do nich. Nie każdy z Polaków chciał walczyć więc część pozostała neutralna aż do momentu w którym GiPO zawarło sojusz z Khood (zaraz po tym jak gildia Rizzlaa doszła do nas) wojna została szybko zakończona (kilka starć wygranych przez Geekhood- czyli sojusz GiPO i Khood).
Długi czas w pz i w końcu Rizzlaa doszedł do porozumienia z GiPO które obawiało się że Khood wywali ich za jakiś czas z servera (Khood bardzo szybko expiło na swoich botach). Starcie na Fibula w którym Khood przegrywa tylko dlatego że GiPO wbija im "nóż w plecy" zmusiło gildie Knightsolo do siedzenia większości czasu w pz (oczywiście masslogi były jednak to Lifestyle- sojusz GiPO z Rizzlaa/Excailem i innymi wcześniej 'przegranymi' wygrywało).
Wszytko było jak wcześniej jednak GiPO popełniło głupi błąd a mianowicie nie chcieli Excaila i jego rl znajomych na Berylia. I to właśnie przez to ja (nie po to rozpoczełem walczyć wraz z Excailem przeciwko GiPO żeby teraz bić go w ramię z Satamo i Jonzzem) i kilku Polaków postanowiło odejść i nie walczyć...
a więc Lifestyle osłabło a co za tym idzie Khood rozpoczeło odzyskiwać straty (byli bardziej aktywni niż Lifestyle, grali po nocach itp). Wojna była mniaj więcej wyrównana (może z małą przewagą Ls) do czasu w którym Excail i jego team (który był wcześniej neutrlany a teraz miał dojść do Lifestyle) dołączyli do wojny a mianowicie oszukali Lifestyle i zdradzili na battle przez co Ls przegrało z kretesem (battle na Ankh w którym padło około 20 Ls members)...
I teraz trafiamy do punktu w którym aktualnie jesteśmy czyli panowania Khood (wraz z Excailem który do nich dołączył).

2. Dlaczego Lifestyle przegrało
Oczywiście bot dużo dał Khood (dzięki niemu Khood expiło i nadrabiało niedoskonałym zgraniem na battlach) ale moim zdaniem głównym błędem było to że Ls nie chciało puścić Excaila i jego rl znajomych free i to że Excail i jego ludzie doszli do Khood (Excail i Soena dali Khood dużo jako doskonali taktycy których brakowało wśród Khood) a część hlvls Polaków opuściło Lifestyle (głównie właśnie z powodu Excaila).

3. Dlaczego ja i kilku innych hlvls Pl opuśćiło szeregi Lifestyle
Głównym powodem było to że nie chciano puścić Excaila i jego rl free ale były też mniejsze niby błache ale np głupie żarty na temat Polaków na ventrilo (nie każdy żartował oczywiście) itp.
Tak jak mówiłem nie po to walczyłem z Excailem przeciwko GiPO żeby teraz walczyć z nimi przeciwko Excailowi.
Były rozmowy o powrocie ale w międzyczasie doszły mnie słuchy od dobrego znajomego z Lifestyle (pozdrowienia dla Ciebie ) że Satamo nie pozwoli mi grać po wojnie za to że pomagałem Excailowi.. Mogłem dojść do Khood ale nie zrobiłem tego jak widać.

4. About BlackD
Napewno aktualnie najlepszy bot w Tibi dajacy duże możliwość i napewno nie zrobiony tylko z myślą o rycku. Bardzo pomocny na battlach (sd combo, leczenie osób w party, słynna opcja "z" itp) ale i na expie (sam nosi i sortuje loota) Palkiem można go używać tak samo efektywnie jak knightem (ma się siano i lvl to można na kusze brać stworki albo poprostu runki i sov).

5. Panowie Rev'ico, Guardian anubite i Corso
Co do Revi'co to nie tylko Corso jest @sslickerem... pamiętasz z kim trzymałeś i kto Cię bronił jak jeszcze nie miałeś styczności z GiPO? Pamiętasz jak Cię ta osoba ratowała 2krotnie przed huntem odemnie raz w akcji z Neeze drugi jak zhackowałeś 40 lvl charka? Było to Excail? Tak! To on napisał mnie "don't kill Rev'ico"~ kiedy z nim rozmawiałem o Tobie... no ale to było kiedyś teraz poprawiłeś się znacznie i widać że jesteś Loyal Paladin zreszta podobało mi sie to że czasami byliśmy po róznych stronach konfliktu ale zawsze można było z Toba pogadać na poziomie (tzn bez wyzywanie czego nie można powiedzieć o Guardianie- może 16sto latka którego kultura jest na bardzo niskim poziomie albo wogóle jej nie ma).
Co do Corso to prawada jest taka że jest on @sslickerem (Tobie pomagał Excail w zamian za gp przy problemie z Kajne prawda?) ale czały czas się trzyma i gra (to gra i niektórzy kombinuja jak mogą żeby tylko grać na swoim "hlvl" charku i nie zaczynać od nowa).
"Panie" Guardian tak naprawde to dużo nie zrobiłeś na tej Beryli i mało wiesz co w połączeniu z Twoja kulturą zmusza do ignorowania Twojej osoby bądź nie branie jej na "poważnie"

PS: Pozdrowienia dla Silvaerisa (i reszty paczki z Pythery), "old" Kajna i Nathocika

Ostatnio edytowany przez Vatariel - 29-10-2006 o 19:19.
Vatariel jest offline  
stary 29-10-2006, 19:29   #123
taule
Użytkownik forum

taule's Avatar

Data dołączenia: 26 12 2005
Lokacja: Szczecinek

Profesja: Elder Druid
Świat: Nebula
Poziom: 50+
Skille: 10/20
Poziom mag.: 50
Domyślny

niom wkoncu ktoś to ładnie opisał.. a nie ludzie pokroju guardiana, ktorzy tylko udają że coś wiedzą Vata, byś mi oddal te mpa na nebuli tzn "pożyczył" ..
hack 40 lvl ;D hmm to chyba jak pisałem aquariusowi, to on do Ciebie pisał, żebyś wyjaśnił ;D coś takieog było heh fajnie kiedysbyło stfu szwedzi

possdro all
taule jest offline  
stary 29-10-2006, 19:46   #124
Zarandiel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2005

Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vatariel
Khood bardzo szybko expiło na swoich botach
M. in. to zniechęciło mnie do grania na Berylii. GM'owie nic nie robią, a raz jak KH dostało bana, to i tak jeden z GM'ów wyczyścił im Criminal Records (przynajmniej tak mówili). Poprostu tutaj się trafił przypadek perfidnego szweda i jego "bandy" -.-, prawdopodobnie mają jakieś znajomości u GM'ów (zdaje mi się, że GM Logain , bo to najbardziej skorumpowany i chamski GM...).

@Taule
Wiesz ja wole szwedów niż cały polski serv... Polacy to bez obrazy ale w większej części nooby i idioci, np. taki Guardian.
Zarandiel jest offline  
stary 29-10-2006, 20:00   #125
Guardian anubite
Zbanowany

Domyślny

Och vatariel ale się rozpisałeś , myslałeś chyba im więcej napiszesz tym będzie to sensowniejsze. Jedna nie udało się... w swoim "opowiadaniu" cały czas bronisz swojej osoby - czemu nie walczysz ,czemu to czemu tamto... jak słusznie napisałeś "ołączyli do wojny a mianowicie oszukali Lifestyle i zdradzili na battle przez co Ls przegrało z kretesem" .... ja tu widzę nonsens , piszesz że niechcieli ich puścić a potem że Excail miał dojść do life ale oszukał ich... Obiektywnie patrząc na twoje słowa to ten Excail okazał się niczym. Dobra mniejsza o to , druga sprawa to co cię obchodzi 20-latku albo i więcej co tylko na tibi siedzi ile ja mam lat. Mogę mieć 12 ale mam prawo takie samo jak ty w "wirtualnym świecie"... Dużo nie zrobiłem na beryli no nie wiem czy wiesz wszystko o mnie ale na pewno nie siedziałem tyle na tibi co ty Pozdrawiam
Ps. podaj przykład że nie mam kultury bo wątpie że znasz mnie na tyle żeby to stwierdzić.
stary 29-10-2006, 20:56   #126
Rev'ico
Użytkownik Forum

Rev'ico's Avatar

Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Tarnów

Gildia: Gipo
Domyślny

Owszem vatariel , mozna tak powiedziec ze to excail wtedy urwatowal mi dupe przed " toba" ale zrobil to tylko dlategop ze potrzebowal swoich " pionków" do walki , napewno niezrobil tego bo mnie lubil ( poniewaz nigdy z nim niegadalem ...) pozatym w tamtym czasie NIE MOGLES PO PROSTU MNIE " huncic" i ty dobze o tym wiesz ... a co do tego ze po roznych stronoach konfliku mozna zemna pogadac to thx staram sie nigdy niewyzywac nikogo ...
Co więcej wszyscy sie smieja ze kiedys pisalem " i will die for excail" wtedy tak bylo , ale kiedy powstal konflikt miedzy mna excail i kilkoma ziomkami mozna powiedziec ze wręcz znienawidzilem excaila i nietylko ja go nielubie ten niby blad huntowania excaila byl przemyslany , NIKT Z NAS GO NIECHCIAL...

pozdro , srry za bledy

AHA i ten " problem z kajnem " to o mnie chodzi?

Ostatnio edytowany przez Rev'ico - 29-10-2006 o 21:03.
Rev'ico jest offline  
stary 29-10-2006, 21:09   #127
Rev'ico
Użytkownik Forum

Rev'ico's Avatar

Domyślny

no a ten post poswięce vatarielowi , otóz Ty w sumie nieodegrales ZADNEJ ROLI , praktycznie NIGDY niebylo ciebie na polu bitwy ( albo zawsze na poczatklu uciekales) zal Ci bylo twojego dista i lvla , a kiedy byla bitwa na venore dragach ty siedziales w depo i czekales az twoji memberzy pogina , (wiem bo cie widzialem wtedy jak dedlem , wziolem nowe runki i pobieglem znowu ) A gdy Gipo dogadalo sie z rizzlaa , to niemów ze odszedliscie dlatego " bo excail" PO PROSTU gdy dostales szanse wolnosci , od razu opusciles gildie zeby niemies juz problemów z kh i z innym ... wiec tez jestes SUPER LOYAL PALADIN ... wiec wiesz niemów ze sam jestes loyalnym bo róznie bywa ...

sorry za bledy , juz tak mam xD
Rev'ico jest offline  
stary 29-10-2006, 22:29   #128
Vatariel
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rev'ico Pokaż post
no a ten post poswięce vatarielowi , otóz Ty w sumie nieodegrales ZADNEJ ROLI , praktycznie NIGDY niebylo ciebie na polu bitwy ( albo zawsze na poczatklu uciekales) zal Ci bylo twojego dista i lvla , a kiedy byla bitwa na venore dragach ty siedziales w depo i czekales az twoji memberzy pogina , (wiem bo cie widzialem wtedy jak dedlem , wziolem nowe runki i pobieglem znowu ) A gdy Gipo dogadalo sie z rizzlaa , to niemów ze odszedliscie dlatego " bo excail" PO PROSTU gdy dostales szanse wolnosci , od razu opusciles gildie zeby niemies juz problemów z kh i z innym ... wiec tez jestes SUPER LOYAL PALADIN ... wiec wiesz niemów ze sam jestes loyalnym bo róznie bywa ...

Tak sie składa że przeżyłem ja, Aga i Poncek na tym battle w drag landzie a wycofałem sie dopiero po tym jak mi Excail napisał na priv msg żebym uciekał jak moge... czy nie odegrałem żadnej roli.. hmm gdyby nie ja to Aqua, Kajn i kilku innych Polaków siedziałoby teraz w Ls a i to moja i Aquariusa gildia doszła do Hatebreed więc napewno odegrałem większą role od Ciebie jeśli chodzi o historie tego servera
Druga sprawa to że odchodziłem z Ls kiedy miało przewage nad khood (które siedziało w pz) tylko dlatego że nie chciano puścić Excaila free o czym gadałem z Rizzlaa na ventrilo (mówił że to załatwi) no ale czekałem i sie nie doczekałem... mówie nie po to biłem z Excailem GiPO żeby potem bić go z nimi
Przegraliście przez ten "przemyślany" błąd.
Co do tego że Excail potrzebował "pionków" to chyba palek na 70lvl~ róznicy mu nie robił- mówie grałeś dzięki niemu
To z Kajnem odnosiło sie do Corso.

@Zarandiel
Co do gmów to nie jest łatwo komuś udowodnić że cavebotuje jeśli np jest w pobliżu kompa (systemy alarmów).

@Guardian
Nie chcieli go puścić jak wygrywali, potem Khood zdobyło przewage bo hlvl Pl opuścili Ls przez co Ls zmieniło nagle zdanie co do Excaila, dano mu propozycje jednak on oszukał Ls przez co padło 20-22 graczy z tej gildi.
Co do Twoich praw to ich w żaden sposób nie chce ograniczać ale jeśli chcesz porozmawiać o tej grze/serverze albo o czymkolwiek innym to nie musisz wszytkich odrazu obrażać
Vatariel jest offline  
stary 30-10-2006, 07:50   #129
Guardian anubite
Zbanowany

Domyślny

Dwa słowa
Między dojściem do gildi a udzielaniem się na wojnie jest różnica.
Kiedy cię obraziłem?
stary 30-10-2006, 10:05   #130
Zarandiel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2005

Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vatariel
@Zarandiel
Co do gmów to nie jest łatwo komuś udowodnić że cavebotuje jeśli np jest w pobliżu kompa (systemy alarmów).
Wiesz... System alarmów nie zawsze działa No i GM na pewno ma sposób, żeby alarm ominąć (pewnie mają coś takiego jak na OTSach /invisible). Pozatym można udowodnić filmikiem Tak samo i screenem, jeśli będzie na SS'ie widoczna data, godzina jego zrobienia. Ale dla mnie wystarczającym dowodem było by 200 oburzonych graczy, którzy poprostu tu widzą. A GM nie mógłby wpaść na wojnę? Przecież tam widać, aż oczy bolą ich boty...

@Rev'ico
Weź już sie wycofaj lepiej, teraz już tylko widać, że bronisz własnej dupy... A co do błedów, już tak sie dygasz, że nie trafiasz w klawisze odpowiednio?
Zarandiel jest offline  
stary 30-10-2006, 10:11   #131
Rev'ico
Użytkownik Forum

Rev'ico's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zarandiel Pokaż post
Wiesz... System alarmów nie zawsze działa No i GM na pewno ma sposób, żeby alarm ominąć (pewnie mają coś takiego jak na OTSach /invisible). Pozatym można udowodnić filmikiem Tak samo i screenem, jeśli będzie na SS'ie widoczna data, godzina jego zrobienia. Ale dla mnie wystarczającym dowodem było by 200 oburzonych graczy, którzy poprostu tu widzą. A GM nie mógłby wpaść na wojnę? Przecież tam widać, aż oczy bolą ich boty...

@Rev'ico
Weź już sie wycofaj lepiej, teraz już tylko widać, że bronisz własnej dupy... A co do błedów, już tak sie dygasz, że nie trafiasz w klawisze odpowiednio?
nie , po prostu szybko pisze , i przy tym popalniam literówki i niechce mi sie ich poprawiac...
Rev'ico jest offline  
stary 30-10-2006, 14:05   #132
Kajn
Zbanowany

Kajn's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Kraków

Profesja: Royal Paladin
Kajn ma numer GG 1337
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rev'ico Pokaż post

To prawda kiedy ginelismy na dragon lair kiedy Excail padl to pisal do wszystkich ktorzy moga zeby dali loga bo na moscie bylo pelno Kh i gipo a xiurb ich zatrzymywal tylko zeby inni mogli dac loga.Kazdy lider gildi wie ze tak sie robi gdy sytuacja jest beznadziejna.Vatariel hmm zawsze byl na battle nie przypominam sobie kiedy nie walczyl ;]
Kajn jest offline  
stary 30-10-2006, 20:58   #133
Vatariel
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Guardian anubite Pokaż post
Dwa słowa
Między dojściem do gildi a udzielaniem się na wojnie jest różnica.
Kiedy cię obraziłem?
Nie mówie o obrażaniu mojej osoby tylko o Twoim słownictwie i stasunku do innych piszącuch tutaj...
Btw ja dochodziłem do gildi walczących i udzielałem sie przez to wojnach więc nie wiem o co Ci chodzi.

@Zarandiel
Film bądź ss nie jest dowodem dla Gm'a. Jeśli gm jest niewidzialny to i tak żeby udowodnić czyjeś caveboterstwo musi do niego napisać a wtedy alarm sie uaktywnia...
Vatariel jest offline  
stary 30-10-2006, 21:29   #134
Igrexou
Zbanowany

Igrexou's Avatar

Data dołączenia: 07 05 2005
Lokacja: Nowogard

Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
Igrexou ma numer GG 666
Domyślny

Huahua :>

Revico i Guardian sieją ownage

@Rev
Zamilcz na temat Vatariela - jego prrzynajmniej szanują tutaj. Jemu lider nie powiedział nigdy "stfu vatariel" XD

@Guardian

Zamilcz... Po prostu zamilcz... Głupoty pi... gadasz... Kupke wiesz a do tego na forum zgrywasz cwaniaczka (tibia.com) robiąc z siebie jeszcze większego idiote idź ze Street Sillem sie zakolegować plx
Igrexou jest offline  
stary 30-10-2006, 21:35   #135
Guardian anubite
Zbanowany

Domyślny

up@

Mogę nawet się "kolegować" z pająkiem na ścianie a Tobie nic do tego... a po za tematen niewiem czemu akurat z nim?! jak to nie moj kolega
Vatariel@
słownictwo mam jak na 16latka przystało nie liczy się wyraz ale jego sens...
stary 30-10-2006, 22:04   #136
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Guardian anubite Pokaż post
up@

Mogę nawet się "kolegować" z pająkiem na ścianie a Tobie nic do tego... a po za tematen niewiem czemu akurat z nim?! jak to nie moj kolega
Vatariel@
słownictwo mam jak na 16latka przystało nie liczy się wyraz ale jego sens...
Słownictwo to masz jak na 12 latka przystało , nie rób z 16-latków takich debili! =]
Exodus jest offline  
stary 30-10-2006, 22:16   #137
Guardian anubite
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Exodus Pokaż post
Słownictwo to masz jak na 12 latka przystało , nie rób z 16-latków takich debili! =]
Wykazałeś inteligencję w tym poście...Gratuluję.
stary 31-10-2006, 05:15   #138
Rev'ico
Użytkownik Forum

Rev'ico's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Igrexou Pokaż post
Huahua :>

Revico i Guardian sieją ownage

@Rev
Zamilcz na temat Vatariela - jego prrzynajmniej szanują tutaj. Jemu lider nie powiedział nigdy "stfu vatariel" XD

@Guardian

Zamilcz... Po prostu zamilcz... Głupoty pi... gadasz... Kupke wiesz a do tego na forum zgrywasz cwaniaczka (tibia.com) robiąc z siebie jeszcze większego idiote idź ze Street Sillem sie zakolegować plx

czy mnie tutaj szanuja czy nie to wybacz ale mnie to nieobchodzi ...
Rev'ico jest offline  
stary 31-10-2006, 13:43   #139
taule
Użytkownik forum

taule's Avatar

Data dołączenia: 26 12 2005
Lokacja: Szczecinek

Profesja: Elder Druid
Świat: Nebula
Poziom: 50+
Skille: 10/20
Poziom mag.: 50
Domyślny

@Rev'ico , obchodzi czy nie, to i tak niektóre rzeczy powinnieś przyjać do siebie, i starać się o poprawe w przyszłości Będą jeszcze ludzie z Ciebie

@Guardian.. hmm tutaj niewiem co z Ciebie wyrośnie ale rzecz jedna.. zacznij używać rozumu.. a 16 latek, może stosować dosyć duży zakres słów oczywiście, tutaj nie każdy taki stosuje, ponieważ ludzie twojego pokroju, by za dużo nie zrozumieli
Cytuj:
Wiesz.. przeczytaj o co chodzi koledze wyżej.. jak napisał żebyś się z nim kolegował.. i pomyśli kilka razy

Ostatnio edytowany przez taule - 31-10-2006 o 13:45.
taule jest offline  
stary 01-11-2006, 11:00   #140
Vatariel
Użytkownik Forum

Domyślny

Kilka nowości...
Ango von Valour został shackowany i ze 120 lvl spadł na 69
Rizzlaa padł (nie wiem dokładnie jak, dowiem się to napisze).
Parker Fowl został zbanowany na 30 dni za macro.
Vatariel jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania