|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#101 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 14 06 2006
Lokacja: Olsztyn
Stan: Aktywny gracz
Imię: Adomom
Profesja: Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 17
Poziom mag.: 14
![]() |
![]() Najlepiej skilowac partiami, a nie wszystko na raz...
Skilowanie do 85 z poziomu 60 zajmie ci... trochę. Zdąży ci się to znudzić 10 razy. W każdym razie 85 powinno wg mnie starczyc... o ile nie zamierzasz byc 200EK PS. Skillowanie na poziomie silli po 60 z jednego skilla do drugiego trwa ok. 2h na poziomie 70 juz zbliza sie do 10h! a blisko 80 juz +/- 30h O ile dobrze pamietam... popraf mje ktoś jak cos Ostatnio edytowany przez MeloPL - 04-11-2006 o 23:49. Powód: dodanie post scriptum |
![]() |
|
![]() |
#102 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
|
![]() Cytuj:
IMHO 60/60 wystarcza w zupełności do expienia na większości spotów. Chyba, że ktoś jest uparty i lubi wastować czas/kase na guardki/wszystkie inne twarde moby. Niestety, Tibia ma jedną wielką wadę. Czasami trzeba w niej pomyśleć. Wiele osób nie potrafi myśleć, więc żyje stereotypami kreowanymi przez innych. Oczywiście szanujemy ich. Wbijanie 85 skilla? Ok, ale prawdopodobnie najwcześniej w okolicach 80-90 lvl'a. Ew. wtedy, gdy znudzi mi się expienie na obecnym spocie i będe chciał czegoś więcej. I nawet, jeśli zajmie mi takiego spota gościu ze skillami 80/80, ale, dajmy na to, 35-40 lvl'em, to i tak długo sobie tam nie poexpi, jak wpadnie 80EK ze skillami choćby 70/70 (co jest technicznie prawie niemożliwe, skoro ja na 41 lvl'u mam prawie 70/70). Żeby nie było, nie odnosze się tutaj tylko do postu pana powyżej, z którym częściowo się zgadzam (skillowanie non-stop nudzi się BARDZO szybko).
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
|
![]() |
![]() |
#103 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Dębica
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Byakuya Ralh
Profesja: Knight
Świat: Premia
|
![]() Cytuj:
![]() Wg mnie ta dyskusja jak i pare innych na tym forum o tej tematyce jest wogule niepotrzebna. Kazdy powinien grac jak mu pasuje a nie jak mu napisza na forum. W koncu to RPG czyli kreowanie postaci wg wlasnego widzimisie. Jak uwazcie ze macie za slabe skile to trenujcie, jezeli nie to nie trenujcie i spokoj. A nie prowadzicie tu jalowe dyskusje.... |
|
![]() |
![]() |
#104 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie wszyscy potrafią skoncentrować się przy szumie komputera. A ja, osobiście, bałbym się zostawić 40 lvl knighta, żeby sobie sam expił na slimie. Nie dość, że slimy trzeba zmieniać, to zawsze znajdzie się ktoś chętny, żeby nas ubić. Próbowałem już trenować z książką, ale również bez powodzenia. Widać to ja jestem jakiś inny ;P
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
#105 |
Zbanowany
Data dołączenia: 20 02 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny gracz
Imię: Manu Lisek
Świat: Chimera
Poziom: 1
Skille: 10/10
|
![]() ja bym sie przy tibii nie mogl skupic na nauce ja jak sie nudze na slimie to biore baaardzo duzo robakow i lowie rybki az mi sie skoncza a to krotko nie trwa. problem jest tylko jak capa brak...
|
![]() |
![]() |
#106 |
Użytkownik Forum
|
![]() I wtedy również przydaje się wyższy lvl. Dlatego właśnie do treningu przysiąde sobie gdzieś koło 80 lvl'a, ew. jak znudzą mi się wszystkie expowiska, na których nie potrzeba wysokich skillów i będe chciał przejść powoli na dragi/of.
![]() |
![]() |
#107 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 11 2006
|
![]() a ja mam knighta 14lvl skille 50/50 i jestem zadowolony wale hity po 65... mowcie co chcecie dla mnie to sa dobre skille
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2005
Lokacja: Arkadia
Stan: Początkujący
![]() |
![]() no to sobie troche poczeka...
|
![]() |
![]() |
#110 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 11 2006
|
![]() jezu skilluj tyle ile uwazasz ... ja mam 12lvl skille 45/45 ( wiem ze slabe ) ale mi takie wystarczaja troche expie troche skilluje
|
![]() |
![]() |
#111 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2006
|
![]() Cytuj:
Skillowanie na małym poziomie to bezsens, zwłaszcza na światach PvP, gdzie byle PK może ubić. |
|
![]() |
![]() |
#112 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 09 2007
Lokacja: Gorzów Wielkopolski
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Przemo Aber
Gildia: Brak
Świat: Xantera
Poziom: 29
Skille: 71/71
Poziom mag.: 3
|
![]() Ja na 29 lvlu mam skille 71/70 i mi wystarczają...
A co do tego że na małym levelu nie opłaca się miec dużych skilli to bym się zastanawiał... Bo jak miałem 25 lvl i skille 70/70 to zaatakował mnie 33 knight i się chłopak troche zdziwił, i ja na przykład mam satysfakcje że jak mnie zaatakuje taki 33 lvl to mam szanse mu dac rade ;] |
![]() |
![]() |
#113 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2007
Imię: Attyla Shan > Retired
Świat: Unitera rox
Poziom: 72
Skille: ;<
Poziom mag.: ;s
|
![]() 44 ek 71/70 jak sie pacc skonczy skiluje do 90 ;]
pozdr. |
![]() |
![]() |
#114 |
Użytkownik Forum
|
![]() a ja się spytam - co to kogo obchodzi? topic jest sprzed upa.
![]() |