Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 04-11-2006, 23:46   #101
MeloPL
Użytkownik forum

MeloPL's Avatar

Data dołączenia: 14 06 2006
Lokacja: Olsztyn

Stan: Aktywny gracz
Imię: Adomom
Profesja: Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 17
Poziom mag.: 14
MeloPL ma numer GG 6901536
Domyślny :P bezsens

Najlepiej skilowac partiami, a nie wszystko na raz...
Skilowanie do 85 z poziomu 60 zajmie ci... trochę. Zdąży ci się to znudzić 10 razy.

W każdym razie 85 powinno wg mnie starczyc... o ile nie zamierzasz byc
200EK

PS. Skillowanie na poziomie silli po 60 z jednego skilla do drugiego trwa ok. 2h
na poziomie 70 juz zbliza sie do 10h!
a blisko 80 juz +/- 30h

O ile dobrze pamietam... popraf mje ktoś jak cos

Ostatnio edytowany przez MeloPL - 04-11-2006 o 23:49. Powód: dodanie post scriptum
MeloPL jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-11-2006, 00:02   #102
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MeloPL Pokaż post
Najlepiej skilowac partiami, a nie wszystko na raz...
Skilowanie do 85 z poziomu 60 zajmie ci... trochę. Zdąży ci się to znudzić 10 razy.

W każdym razie 85 powinno wg mnie starczyc... o ile nie zamierzasz byc
200EK

PS. Skillowanie na poziomie silli po 60 z jednego skilla do drugiego trwa ok. 2h
na poziomie 70 juz zbliza sie do 10h!
a blisko 80 juz +/- 30h

O ile dobrze pamietam... popraf mje ktoś jak cos
Czyli zakładając, że będziesz expić na EF z prędkością 25k/h, w czasie, gdy knight nr 1 będzie wbijał skill 80 (sam jeden skill 80), knight nr 2 wbije w międzyczasie jakieś... yyy... 750k expa? Teraz dodajmy do tego pozostałe skille i wyjdzie nam, że knight nr 2 dość ostro odskoczy knightowi nr 1. Co najlepsze, knight nr 2 również podbije nieznacznie swoje skille (głównie fighting). Z tym problemem niestety borykam się osobiście ja (na razie 3 skille różnicy między fightingiem a shieldingiem) i koło 55-60 lvl'a mam zamiar skille troszkę wyrównać.

IMHO 60/60 wystarcza w zupełności do expienia na większości spotów. Chyba, że ktoś jest uparty i lubi wastować czas/kase na guardki/wszystkie inne twarde moby. Niestety, Tibia ma jedną wielką wadę. Czasami trzeba w niej pomyśleć. Wiele osób nie potrafi myśleć, więc żyje stereotypami kreowanymi przez innych. Oczywiście szanujemy ich.

Wbijanie 85 skilla? Ok, ale prawdopodobnie najwcześniej w okolicach 80-90 lvl'a. Ew. wtedy, gdy znudzi mi się expienie na obecnym spocie i będe chciał czegoś więcej. I nawet, jeśli zajmie mi takiego spota gościu ze skillami 80/80, ale, dajmy na to, 35-40 lvl'em, to i tak długo sobie tam nie poexpi, jak wpadnie 80EK ze skillami choćby 70/70 (co jest technicznie prawie niemożliwe, skoro ja na 41 lvl'u mam prawie 70/70).

Żeby nie było, nie odnosze się tutaj tylko do postu pana powyżej, z którym częściowo się zgadzam (skillowanie non-stop nudzi się BARDZO szybko).
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 05-11-2006, 01:06   #103
Xavery
Użytkownik Forum

Xavery's Avatar

Data dołączenia: 25 08 2004
Lokacja: Dębica

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Premia
Domyślny

Cytuj:
Żeby nie było, nie odnosze się tutaj tylko do postu pana powyżej, z którym częściowo się zgadzam (skillowanie non-stop nudzi się BARDZO szybko).
To zalezy. Ja dosc duzo czasu poswiecilem na skilowanie, bez przerw na expienie i nie narzekam. Wystarczy sobie znalezc zajecie (np. nauke ) i juz sobie mozna trenowac bez nudy.

Wg mnie ta dyskusja jak i pare innych na tym forum o tej tematyce jest wogule niepotrzebna. Kazdy powinien grac jak mu pasuje a nie jak mu napisza na forum. W koncu to RPG czyli kreowanie postaci wg wlasnego widzimisie. Jak uwazcie ze macie za slabe skile to trenujcie, jezeli nie to nie trenujcie i spokoj. A nie prowadzicie tu jalowe dyskusje....
Xavery jest offline  
stary 05-11-2006, 01:12   #104
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Nie wszyscy potrafią skoncentrować się przy szumie komputera. A ja, osobiście, bałbym się zostawić 40 lvl knighta, żeby sobie sam expił na slimie. Nie dość, że slimy trzeba zmieniać, to zawsze znajdzie się ktoś chętny, żeby nas ubić. Próbowałem już trenować z książką, ale również bez powodzenia. Widać to ja jestem jakiś inny ;P
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 05-11-2006, 01:15   #105
Cristiano Lisek
Zbanowany

Cristiano Lisek's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny gracz
Imię: Manu Lisek
Świat: Chimera
Poziom: 1
Skille: 10/10
Domyślny

ja bym sie przy tibii nie mogl skupic na nauce ja jak sie nudze na slimie to biore baaardzo duzo robakow i lowie rybki az mi sie skoncza a to krotko nie trwa. problem jest tylko jak capa brak...
Cristiano Lisek jest offline  
stary 05-11-2006, 02:02   #106
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cristiano Lisek Pokaż post
ja bym sie przy tibii nie mogl skupic na nauce ja jak sie nudze na slimie to biore baaardzo duzo robakow i lowie rybki az mi sie skoncza a to krotko nie trwa. problem jest tylko jak capa brak...
I wtedy również przydaje się wyższy lvl. Dlatego właśnie do treningu przysiąde sobie gdzieś koło 80 lvl'a, ew. jak znudzą mi się wszystkie expowiska, na których nie potrzeba wysokich skillów i będe chciał przejść powoli na dragi/of.
P0nury jest offline  
stary 11-11-2006, 22:50   #107
lethal'knight'danera
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 11 2006

Domyślny

a ja mam knighta 14lvl skille 50/50 i jestem zadowolony wale hity po 65... mowcie co chcecie dla mnie to sa dobre skille ja gram dla siebie i to zalezy odemnie na jakie potwory chce chodzic , jakie miec skille itd ....
lethal'knight'danera jest offline  
stary 13-11-2006, 15:56   #108
Emwu96
Użytkownik Forum

Emwu96's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2006

Imię: Reduo
Świat: Refugia
Domyślny

Witam,

Nie dawno zrobiłem sobie knighta, walcze clubem, mam skile jak na razie 20/19, szukam jakieś dobrej miejscówki do skilowania (gram na non-pvp Refugia).
Emwu96 jest offline  
stary 13-11-2006, 18:23   #109
Arut
Użytkownik Forum

Arut's Avatar

Data dołączenia: 09 05 2005
Lokacja: Arkadia

Stan: Początkujący
Arut ma numer GG 5617877
Domyślny

no to sobie troche poczeka...
Arut jest offline  
stary 23-11-2006, 10:11   #110
lethal'knight'danera
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 11 2006

Domyślny

jezu skilluj tyle ile uwazasz ... ja mam 12lvl skille 45/45 ( wiem ze slabe ) ale mi takie wystarczaja troche expie troche skilluje
lethal'knight'danera jest offline  
stary 23-11-2006, 14:41   #111
GiantSpider
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez lethal'knight'danera
ja mam 12lvl skille 45/45 ( wiem ze slabe )
a ja mam 6lvl skille 100/100 (wiem ze bardzo slabe)
Skillowanie na małym poziomie to bezsens, zwłaszcza na światach PvP, gdzie byle PK może ubić.
GiantSpider jest offline  
stary 01-11-2007, 13:24   #112
Jergen_91
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 09 2007
Lokacja: Gorzów Wielkopolski

Stan: Aktywny Gracz
Gildia: Brak
Świat: Xantera
Poziom: 29
Skille: 71/71
Poziom mag.: 3
Domyślny

Ja na 29 lvlu mam skille 71/70 i mi wystarczają...

A co do tego że na małym levelu nie opłaca się miec dużych skilli to bym się zastanawiał...

Bo jak miałem 25 lvl i skille 70/70 to zaatakował mnie 33 knight i się chłopak troche zdziwił, i ja na przykład mam satysfakcje że jak mnie zaatakuje taki 33 lvl to mam szanse mu dac rade ;]
Jergen_91 jest offline  
stary 01-11-2007, 13:44   #113
Abdalla
Użytkownik Forum

Abdalla's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2007

Świat: Unitera rox
Poziom: 72
Skille: ;<
Poziom mag.: ;s
Domyślny

44 ek 71/70 jak sie pacc skonczy skiluje do 90 ;]
pozdr.
Abdalla jest offline  
stary 01-11-2007, 16:01   #114
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Domyślny

a ja się spytam - co to kogo obchodzi? topic jest sprzed upa.
P0nury jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania