Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 06-11-2006, 00:04   #61
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

jesli pokazali by w publicznej telewizji egzekucje tak slawnej persony... byli bysmy naprawde bardzo blisko *

* - nazwa gry, ktorej niestety nie pamietam :< bylismy w niej glownym bohaterem reality show, ktore polegalo na zabijaniu ludzi.

kliknij pana garrisona!

Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-11-2006, 00:19   #62
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tompior Pokaż post
I Sadze ze powinni to pokazac w tv (nie dla przyjemnosci, dla zwyklego przykladu, co dzieje sie z mordercami).
W koncu najlepiej w tv sprzedaje sie teraz smierc... Jesli transmisja jego egzekucji zostanie pokazana w telewnizji to bedzie to swietny material na pranie mozgow dla przyszlych terrorystow... Zreszta polityka Busha zdecydowanie popiera rzady fanatykow religijnych - zaatakowali i zniszczyli swiecki Irak, a Arabia Saudyjska, gdzie zabronione jest wyznawanie innej religii niz islam, to ich wielki sojusznik. Ot cala logika Amerykanow. Podobnie jest z Libanem, gdzie udowodniono, ze chrzescijanstwo i islam moga istniec zgodnie w jednym kraju - najechany i zniszczony przez Izrael i kolejne preteksty dla fanatycznych terrorystow.. Tak ma wygladac walka z terroryzmem? Robienie wszystkiego, by zdobywal on kolejnych sympatykow?

Szkoda tylko, ze nikt nie postawi przed sad Busha ;\

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 06-11-2006 o 00:26.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 06:52   #63
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXiK
On na nic innego nie zasługuje,może na jeszcze gorszą śmierć.Cóż życia ludziom którzy zgineli z jego powodu nie przywrócimy,ale przynajmniej nie zabije nikogo więcej i rodziny zabitych będą miały małą ulgę(mała bo mała ale zawsze coś)
Słyszałeś kiedykolwiek, by rodziny zabitych mówiły, że śmierć winowajcy da im ulge?! Ile to ja już się naoglądałem w TV jak po jakimś wyroku smierci w God Bless jusa rodziny ofiar mówiły, że śmierć mordercy nic w ich życiu nie zmieni... ile to razy było głośno, że tego nie chciały?!...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
Dlaczego niektórzy woleliby go trzymać na dożywociu? Po co?
Mamy go jeszcze karmić czy co?
Bo prawo do życia zapisane jest w niejednej konstytucji? No może po za amerykańską, ale konstytucja UE zabrania kary śmierci...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez De'sH
terroryzm byl i bedzie, jestem pewien ze agresja sie go powstrzymac nie da...
"Jedziemy na wojnę, walczyć o pokój..."
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@
Najlepiej wsadzic go do pomieszczenia 2x1m dawac mu do jedzenia same gowna i biczowac go... To jest sluszna kara
Jak to czytam, to chętnie ciebie wym posiesił na stryczku... zero poszanowania godności, a potem Gadający Koń się dziwi, dlaczego tyle przemocy w szkole...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tompior
I Sadze ze powinni to pokazac w tv (nie dla przyjemnosci, dla zwyklego przykladu, co dzieje sie z mordercami).
Yeah! Runningman! Albo Manhunt! Tak widzisz przyszłość TV?!... gratulację...

@spider-bialystok: oj, naiwny, a od kiedy to Bush walczy o "pokój na świecie"?! W iraqu jest ropa... więc warto to kontrolować, choćby za cenę wojny, bo ropa w dzisiejszych czasach to władza...
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 13:14   #64
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@
Smierc jest zaaa laaaagodna dla tego terrorysty (o ale chodzi o mieXD).
Najlepiej wsadzic go do pomieszczenia 2x1m dawac mu do jedzenia same gowna i biczowac go... To jest sluszna kara

P.S.
Jezeli ktos mowi, ze ta kara ^ nic nie da to powiem krotko: A co da jego zabicie?
Przeciez nie wiemy co jest poniej. Tortury+sad Boga jest o wieeele lepszy dla tego bydla niz smierc bezbolesna+sad...
A co dadzą tortury? Widzę że raczej nie rozumiesz idei kary śmierci. W tym nie chodzi o to aby sprawić ból, cierpienie tylko o to aby usunąć danego człowieka ze społeczeństwa. Aby nie miał więcej możliwości znowu popełnić czynów których się dopuścił. Przynajmniej o to powinno w tym chodzić. A to co wymyśliłeś (zresztą nie tylko ty) to świadczy (jak wcześniej wspominałem) o naturze człowieka. Szkoda że ludzie tacy są. Niestety nic na to się już nie poradzi. Mogę jedynie ci polecić film "Oszukać przeznaczenie" czy jakoś tak. Dużo krwi może na razie ci wystarczy.
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 13:42   #65
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Eivrel Pokaż post
A co dadzą tortury? Widzę że raczej nie rozumiesz idei kary śmierci. W tym nie chodzi o to aby sprawić ból, cierpienie tylko o to aby usunąć danego człowieka ze społeczeństwa. Aby nie miał więcej możliwości znowu popełnić czynów których się dopuścił. Przynajmniej o to powinno w tym chodzić. A to co wymyśliłeś (zresztą nie tylko ty) to świadczy (jak wcześniej wspominałem) o naturze człowieka. Szkoda że ludzie tacy są. Niestety nic na to się już nie poradzi. Mogę jedynie ci polecić film "Oszukać przeznaczenie" czy jakoś tak. Dużo krwi może na razie ci wystarczy.
O lol najlepiej niech wszystkich pozabijaja...(you are heretyk!) Kazdy ma prawo do zycia i nikt nie ma prawa zabrac go.(no chyba, ze kto chce sie zabic)
To co zrobic w takim wypadku? Wypuscic go?
Odpowiedz mi na to pytanie ^.\

P.S
Ale jestes swiecki.

@editto down
No wlasnie chce im to wytlumaczyc.

Niech pocierpi. Ile on zabij ludzi? Jak juz karac to ostro! (za to, ze zadal bolu tylu ludziom)

Ostatnio edytowany przez janek@ - 06-11-2006 o 15:19.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 13:52   #66
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
A moze po prostu zamknac w wieznieniu?
stary 06-11-2006, 14:01   #67
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez janek@ Pokaż post
O lol najlepiej niech wszystkich pozabijaja...(you are heretyk!) Kazdy ma prawo do zycia i nikt nie ma prawa zabrac go.(no chyba, ze kto chce sie zabic)

P.S
Ale jestes swiecki.
To ty pisałeś wyżej o jakimś tam jedzeniu gówien & biczowaniu. Ja nie mówiłem że jestem za lub przeciw karze śmierci ale jeżeli ją wykonywać to już bez żadnych tego typu atrakcji.
Eivrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 14:12   #68
kajteq
Użytkownik Forum

kajteq's Avatar

Data dołączenia: 26 04 2004
Lokacja: Wroclaw/OLOR3MIASTO HEHE

Profesja: Elite Knight
Świat: Iridia/Iridia
Poziom: 9x
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Scream Pokaż post
jesli pokazali by w publicznej telewizji egzekucje tak slawnej persony... byli bysmy naprawde bardzo blisko *

* - nazwa gry, ktorej niestety nie pamietam :< bylismy w niej glownym bohaterem reality show, ktore polegalo na zabijaniu ludzi.
Devil Inside ;b. ale tam sie wykanczalo zombiaki ;

Co do wyroku, trza bylo najpierw go potorturowac, a potem wykorzystac na nim jego wlasna bron - gaz bojowy.
kajteq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 14:20   #69
Dr.Unknown
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N

Świat: Secura
Dr.Unknown ma numer GG 3815114 Send a message via Skype™ to Dr.Unknown
Domyślny

Cytuj:
Lecz się zanim skończysz jak ten pan, który pod okiem kamery online rozpruwał chomiki.

@Superman
Zwykle masz rację. W tym wypadku też.
Dr.Unknown jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 14:33   #70
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Domyślny

Poczytajcie literaturę science-fiction. Jak najwięcej. Tam często pokazane jest, do jakiej moralności może dojść ludzkość. A może ku jakiej już idzie...
stary 06-11-2006, 14:51   #71
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
Bo prawo do życia zapisane jest w niejednej konstytucji? No może po za amerykańską, ale konstytucja UE zabrania kary śmierci...
Ale Trybunal iracki nie jest podporzadkowany UE, wiec konstytucja UE ich malo obchodzi.
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 15:09   #72
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

@Slay, chyba nie zrozumiałes mojej wypowiedzi...
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 16:16   #73
Hellraiser
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2005

Świat: Aurora
Domyślny

On z początku byl lub mial byc sądzony w Szwecji.? i wlasnie dlatego UE ma w dekrecie ze kara smierci jest zabroniona i dali go Irakowi ;D,

Btw, kara dobra popniewaz powieszenie trwa dlugo lub krotko zalezy co i jak, czy dobrze wymieza mu kolnierz etc..

A jeszcze jedno, bardzo dobrze zadbali o niego w tych wiezieniach prosze zobaczyc jak wygladal gdy go wyciagneli a jak teraz, po prostu zadbany, nawet nie powiedzialbym ze tak dobrze zadbany pan cos takiego czynil ;D
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41
Hellraiser jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 16:25   #74
Slay
Użytkownik Forum

Slay's Avatar

Data dołączenia: 27 03 2005

Slay ma numer GG 1676568
Domyślny

@Wieszok, wiec mi wyjasnij co miales na mysli.
Prawo irackie tez nie zakazuje kary smierci. Wiec wszystko jest ok i zgodnie z prawem.
Slay jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 16:30   #75
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Domyślny

Najbardziej mnie smieszy to ze wiekszosc ludzi nawet nie wie co zrobil Hussein. Przeczytali w "fAKCIE", ze jest odpowiedzialny za smierc milionow ludzi (napisali to duzym drukiem, a juz o wiele mniejszym i nizej napisali juz ze chodzi o setki tysiecy, a nie miliony) Przy tym nikt nie wspomnial o tym ile ludzi zginelo przez Busha w ciagu 3 lat okupacji. Napisali tez, ze jest winny wywolaniu wojny z Iranem (a do tej wojny dazyly USA i sponsorowali rezim Husseina w tej wojnie). Hussein byl dyktatorem i na pewno ma krew na rekach. Czemu jednak wszyscy trabia tylko o nim a nikt w Polsce nie odwazy powiedziec zlego slowa na Stany Zjednoczone? Tak samo kiedys nie mozna bylo nic powiedziec na ZSRR. Te polskie pismaki, ktorzy mowia o sobie dziennikarze...
stary 06-11-2006, 16:43   #76
Glamri
Krzyżak

Glamri's Avatar

Data dołączenia: 15 07 2004
Lokacja: Zewsząd!!! /m/ Liczba postów: Nie powiem Głupie pomysły: Za dużo Imię: Krzysio

Imię: Glamri
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Hiberna
Poziom: 23
Skille: 75/75
Poziom mag.: 4
Glamri ma numer GG 2728942 Glamri ma login Tlenu glamri@tlen.pl Send a message via Skype™ to Glamri
Domyślny

To wszystko zależy od tego jak się zapatrujemy na sprawę wyroku śmierci. Osobiście uważam wyrok za sprawiedliwy i tak jak hoomik napisał - mogli to zrobić mniej oficjalnie, ale z drugiej strony... Wtedy na pewno nie obejżałbyś tego wyroku. ; )
stary 06-11-2006, 16:53   #77
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
Najbardziej mnie smieszy to ze wiekszosc ludzi nawet nie wie co zrobil Hussein. Przeczytali w "fAKCIE", ze jest odpowiedzialny za smierc milionow ludzi (napisali to duzym drukiem, a juz o wiele mniejszym i nizej napisali juz ze chodzi o setki tysiecy, a nie miliony) Przy tym nikt nie wspomnial o tym ile ludzi zginelo przez Busha w ciagu 3 lat okupacji. Napisali tez, ze jest winny wywolaniu wojny z Iranem (a do tej wojny dazyly USA i sponsorowali rezim Husseina w tej wojnie). Hussein byl dyktatorem i na pewno ma krew na rekach. Czemu jednak wszyscy trabia tylko o nim a nikt w Polsce nie odwazy powiedziec zlego slowa na Stany Zjednoczone? Tak samo kiedys nie mozna bylo nic powiedziec na ZSRR. Te polskie pismaki, ktorzy mowia o sobie dziennikarze...
A czemu w gazetach trabili o Ani torturowanej w szkole?? Nawet minuta ciszy w szkolach byla. Kiedy zmasakrowali chlopaka 14 letniego i kazali mu wypic alkochol z kwasem jakims to juz nie bylo minuty ciszy i nie bylo o tym takiego szumu.
A przed przykladem Ani, jakis student w gdansku zostal pobity, po czym przejechany samochodem...

Poprostu gazety szukaja sensacji i wybieraja tematy, ktore pozwola im wiecej zarobic.
stary 06-11-2006, 17:03   #78
Hrabia_Citizen
Użytkownik Forum

Hrabia_Citizen's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2006
Lokacja: Zgierz

Domyślny

1. Gdzieś słyszałem, że on chciał być sądzony w Polsce, ponieważ bał się kary śmierci. Sam na temat wyroku nie mam zdania.
2. Powieszony zostanie dlatego, że sądzili go Irakijczycy i obywatelem właśnie Iraku on jest, dlatego kara śmierci będzie wyegzekfowana właśnie w owym państwie, gdzie egzekucje wykonuje się przez powieszenie.

MUMIA WARCZY! NIE BUDŹ JEJ!

Ostatnio edytowany przez Hrabia_Citizen - 06-11-2006 o 17:14.
Hrabia_Citizen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 17:10   #79
Komarek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 11 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hrabia_Citizen Pokaż post
1. Dla autora; słowo "death" znaczy głuchy. Popraw na "dead".
2. Gdzieś słyszałem, że on chciał być sądzony w Polsce, ponieważ bał się kary śmierci. Sam na temat wyroku nie mam zdania.
3. Powieszony zostanie dlatego, że sądzili go Irakijczycy i obywatelem właśnie Iraku on jest, dlatego kara śmierci będzie wyegzekfowana właśnie w owym państwie, gdzie egzekucje wykonuje się przez powieszenie.

Deaf - głuchy
Death - śmierć
Dead - zmarły
Komarek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 06-11-2006, 17:12   #80
Hrabia_Citizen
Użytkownik Forum

Hrabia_Citizen's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2006
Lokacja: Zgierz

Domyślny

A racja, źle przeczytałem, zedytuję posta i przyczepię się do składni

MUMIA WARCZY! NIE BUDŹ JEJ!
Hrabia_Citizen jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania