Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 16-11-2006, 15:07   #141
Emwu96
Użytkownik Forum

Emwu96's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2006

Imię: Reduo
Profesja: Knight
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Diego'Odin Pokaż post
club jest bronia na krótko
jeśli planujesz robić postac 100+lev to zmien to dopoki masz male skile
tak kup ss jesli nie zmienazs lub kaxe/f sworda jesli zdecydujesz sie na zmiane

nie napisales jaki masz lev a to jedna z podst rzeczy jesli chodzi o bloczenie
@edit
9lev?
jesli tak to nie za wiele
max zerka ale moze byc ciezko

Nom, mam 10 ale planuje tak dojść do 30 lvl i skile mieć 60+. Już mam po 40, więc przerwać tego knighta mi się zwyczajnie nie chce, bo nie po co zaczynać od początku, a 40 skila to już troche jest czasu.

pozdr.
Emwu96 jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-11-2006, 15:48   #142
zoliax
Użytkownik Forum

zoliax's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Białystok

zoliax ma numer GG 6035236 Adres Jabbera do zoliax
Domyślny

Heh, jak czytam ten temat to nachodzi mnie jedna myśl: spora część mocy knighta znajduje się nie w broni, skillach, ale w runach(ofensywnych)... A podobno rycerz to profesja niemagiczna. :roll:

@Down
Heh, porównuję moc rycerza w zwarciu do mocy run, a nie moc magii rycerza do maga.

Ostatnio edytowany przez zoliax - 17-11-2006 o 19:48.
zoliax jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-11-2006, 19:27   #143
Cenarius
Użytkownik Forum

Cenarius's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2006
Lokacja: nie chcesz wiedzieć

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Gildia: Ni ma :<
Poziom: 96
Skille: 18/25
Poziom mag.: 66
Pergamin ...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez zoliax Pokaż post
Heh, jak czytam ten temat to nachodzi mnie jedna myśl: spora część mocy knighta znajduje się nie w broni, skillach, ale w runach(ofensywnych)... A podobno rycerz to profesja niemagiczna. :roll:
wiesz tylko że jedyne "przydatne" runki ofensywne to gfb hmm i explo i jednak w porównniu z sorcem to są obrażenia cholernie małe.....
stary 16-11-2006, 20:38   #144
Cadonis
Użytkownik Forum

Cadonis's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cenarius Pokaż post
jedyne "przydatne" runki ofensywne to gfb hmm i explo
Tja. Czyli tylko 3. Sorc ma aż 4 (bo dochodzi jeszcze SD). A knight tylko 3...

Chyba łapiesz aluzję?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cenarius Pokaż post
porównniu z sorcem to są obrażenia cholernie małe.....
Niekoniecznie "cholernie" małe, a nawet jeśli, to nie zmienia to faktu że i tak te obrażenia na odpowiednio wysokim lvlu przewyższają siłę knighta w zwarciu.

~~~~
Cadonis jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-11-2006, 12:27   #145
Sercselon
Użytkownik Forum

Sercselon's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2006

Domyślny

Cholernie male to sa hity knighta z broni. Mozecie mowic co chcecie ale ja mam 79 lvl i skill 82 w axe a nawet dragon lorda z broni z lanca w lapie nie moge zabic bo sie za szybko leczy. Tak to ja super uderzam! Jak mi jeszcze raz ktos powie ze knight wali po 200 to go wysmieje bardziej niz kononowicza w tv. Ja trafiam 200 srednio raz na kilka-kilkanascie godzin. Moja srednia arytmetyczna hitow na dragon lordzie to chyba 50 albo 60. Nawet rozdzka sorca wiecej wyciaga. Knight jest udupiony na calej linii a ja jestem idiota bo wybralem knighta zamiast sorca i teraz musze meczyc sie na shit potworach albo w ogole nie grac. ;< Goraco NIE polecam tej profesji, no chyba ze ktos jest masochista.
Sercselon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-11-2006, 13:18   #146
Diamonic
Użytkownik Forum

Diamonic's Avatar

Data dołączenia: 09 10 2005
Lokacja: Zabrze

Stan: Niegrający
Świat: Aldora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sercselon Pokaż post
Cholernie male to sa hity knighta z broni. Mozecie mowic co chcecie ale ja mam 79 lvl i skill 82 w axe a nawet dragon lorda z broni z lanca w lapie nie moge zabic bo sie za szybko leczy. Tak to ja super uderzam! Jak mi jeszcze raz ktos powie ze knight wali po 200 to go wysmieje bardziej niz kononowicza w tv. Ja trafiam 200 srednio raz na kilka-kilkanascie godzin. Moja srednia arytmetyczna hitow na dragon lordzie to chyba 50 albo 60. Nawet rozdzka sorca wiecej wyciaga. Knight jest udupiony na calej linii a ja jestem idiota bo wybralem knighta zamiast sorca i teraz musze meczyc sie na shit potworach albo w ogole nie grac. ;< Goraco NIE polecam tej profesji, no chyba ze ktos jest masochista.
No tak, jakby na 79 lvlu wszyscy sobie expili na dlach dla expa i loota, sorc/druid na lvl 120 boi sie tam isc bez manashielda bo od combo padnie. Raczej też nie widziałem palka na 79 expiacego na dlach, ten lvl to jest czas dragow i innych slabszych od dli badziew. :s
stary 17-11-2006, 13:20   #147
Sercselon
Użytkownik Forum

Sercselon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Diamonic Pokaż post
No tak, jakby na 79 lvlu wszyscy sobie expili na dlach dla expa i loota, sorc/druid na lvl 120 boi sie tam isc bez manashielda bo od combo padnie. Raczej też nie widziałem palka na 79 expiacego na dlach, ten lvl to jest czas dragow i innych slabszych od dli badziew. :s
Na dragach jestem 2 razy gorszy od pozostalych profesji. Slaby zysk, jeszcze slabszy exp. Moja gra - poof poof, gra sorcem - vis vis. Szanse na przezycie mam tylko minimalnie wieksza niz sorc, a hity kilka razy nizsze.

Ostatnio edytowany przez Sercselon - 17-11-2006 o 13:22.
stary 17-11-2006, 18:20   #148
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2004

Sozemego ma numer GG 3321585
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
To albo jestes felerny albo DL jakis mocny ci sie trafil, moim rycerzm (76 lvl 82 sword) zabicie DL to kwestia 10-20 UHow... dla porownania dla druida na 76 zabicie DL to kwestia 6-8 SD i 1-2 BP mf.
Znow jak przejdziemy do ludzi na 120 to mi potrzeba 3 SD, 0-2 strzalow z HMM i 1-4 leczen, albo 10-20 mf, a rycerzowi na tym lvl potrzeba 3 UH i 2-3 HMM.

Ludzie nie marudzcie ze rycerzowi troche gorzej idzie exp na smokach, na tej samej zasadzie ja moge marudzic ze rycerz podchodzi i 1-2 ciosy i zabija arcaniste a ja musze albo tracic 1-3 strzalow z explo albo gonic go, zablokowac i zabic 1-2 strzalami z mort w miedzyczasie jeszcze leczac sie bo mnie zjedzie do polowy zycia juz.
POWTARZAM: NIE WSZYSTKIE POTWORY SA DLA WSZYSTKICH PROFESJI
76 druid zuzyje na dla max 2000 many [bp manasow], po co sdki ? a 120 druid zuzyje polowe mniej gdyz nie bedzie uzywal mana shielda [wtedy 200~~ obrazen od dla nie bedzie sie rownalo 200 many, a 40~~ lub 70 w razie zagrozenia].

Wystaw notkę
Przed wystawieniem notki zapoznaj się z papieżem lub farmaceutą.
Sozemego jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-11-2006, 19:57   #149
Sercselon
Użytkownik Forum

Sercselon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Tylko ze jakos tak dziwnym trafem sie sklada ze wszystkie mocne potwory sa dla sorca a wszystkie slabe sa dla knighta ;< Wez mi pokaz potwora 700+ expa ktorego oplacalniej i szybciej bije knight niz sorc. Bo ja takiego nie znam. Prawda jest taka ze im wyzszy lvl tym knight coraz bardziej odstaje od magow. ;<
stary 17-11-2006, 21:34   #150
Rasiak7
Użytkownik forum

Rasiak7's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Szczecin

Stan: Początkujący
Profesja: Elite Knight
Gildia: Ancient Team
Świat: Harmonia
Domyślny

Jedyne co wam zostaje nie robić knighta tylko sorca, i po kłopocie
Ja się meczę moim knightem 3 tygodnie i 41 lvl Mi się nim dobrze pyka ^^
Rasiak7 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 17-11-2006, 22:30   #151
Marciniek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2005

Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Są jeszcze takie potworki, które nie mają dużo ataku, ale są mniej opłacalne dla magów, ponieważ posiadają dużo HP, knight wali z broni, za co nie płaci maną, tak więc zyskuje więcej. Jednak w epoce exori vis wszystkie potworki są opłacalne dla maga...
Marciniek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-11-2006, 11:15   #152
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Domyślny

Cytuj:
2000 many na 76 lvl druidem to ci moga chyba pojsc jak DL bedzie bil blokera a ty z boku sobie popykasz exori vis, stojac na wprost od niego obrazenia od DL sa dosyc znaczne.

Jestem szczesliwym posiadaczem druida na 123 obecnie i stanie na wprost od DL bez ms to jest wedlug mnie pewny sposob zeby odwiedzic swiatynie (moze na pojedynczym DL nie, ale w ciagu bicia 20-30 DL prawie ze 100% szansa).

Warlocki solo na lvl 110-150.
Sam zuzywalem 2000~~ many 76 sorcem na jednego dla i jakos bloker nigdy nie byl mi potrzebny. 120+ sorce/druty bija dle bez msa, i gina niezwykle rzadko [przynajmniej na moim swiecie, nie sprawdzam innych serverow]. Nie zaprzeczam, ze to jest ryzyko, bo jest, ale mimo to bija te dle, i tyle

Wystaw notkę
stary 18-11-2006, 17:12   #153
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Fagaro
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

jakis miesiac temu blokowalem DLa dla 118 ed ktory chcial sobie sp nawbijac, dl sie przezucil i kolega zlozyl sie po pierwszym combo. jaki jest sens zaoszczedzenia tego bp mf i podjecia duzego ryzyka straty kupy expa, 50k na blesy, m levela oraz eq??

Ostatnio edytowany przez Fagaro - 19-11-2006 o 15:03.
Fagaro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-11-2006, 18:13   #154
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fagaro Pokaż post
jakis miesiac temu blokowalem DLa dla 118 ek ktory chcial sobie sp nawbijac, dl sie przezucil i kolega zlozyl sie po pierwszym combo. jaki jest sens zaoszczedzenia tego bp mf i podjecia duzego ryzyka straty kupy expa, 50k na blesy, m levela oraz eq??
A teraz pomnoz sobie ten 1 bp mf razy wszystkie dle ktore sie zabija.

Wystaw notkę
stary 19-11-2006, 09:52   #155
GiantSpider
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2006

Domyślny

Sorc dlugo nie moze oplacalnie expic na dlach ale wcale mu to nie przeszkadza bo na slabszych potworach osiaga znacznie lepsze rezultaty niz przedstawiciele innych profesji na lepszych. (z wyjatkiem druida ktory expi tak samo) Np zwykle dragi sorc zabija kilkoma visami i czasem nawet nie zdazy uzyc 1 vity a drag juz lezy. A knight? Potrzebuje kilkanascie albo i wiecej ciosow z broni oraz wykonanego anni~ bo z broni dwurecznej schodzi masa uhow na draga. I co z tego ze knight szybciej moze expic na DL'ach niz sorc skoro sorc na zwyklych dragach wyciagnie wiecej expa? (i na dodatek mniejszym kosztem no bo wiadomo ze im krocej sie bije potwora tym mniej zycia schodzi)
GiantSpider jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-11-2006, 19:06   #156
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Z tego co pamietam to na 70-80 lvl na DL owszem szlo mi 2k many, ale uzywajac SD i metody up/down, obecnie bijac z vis na DL idzie mi 1000-1500 (smiem twierdzic ze moje vis sa troche mocniejsze niz byly na ~75 lvl).

Dla niektorych raz na 2 tygodnie to czesto, dla innych zadko, pozatym pewnie nie bija tylko i wylacznie DLi.

A dodaj sobie 20-30% mlvl (przy predkosci wpadania 1-2% dziennie), 20-30% shielda, 600k expa, 50k za AoL i 50k za blessy.
Przykro mi, ze niszczy to twoje wierzenia, ale tyle mi schodzilo i tak ludzie robia i nikt nie narzeka.

Wystaw notkę
stary 19-11-2006, 23:03   #157
Fagaro
Użytkownik Forum

Fagaro's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Fagaro
Gildia: Redeemers
Świat: Eternia
Poziom: 209
Skille: 99/97
Poziom mag.: 9
Domyślny

tak, moze ci tyle zeszlo jak liczyles, ale mi tez pare razy poszedl 1 uh na dla solo, pomimo tego nie twierdze ze kninght na 100 levelu zuzywa 1 uha na dla, bo to byl fart, normalnie idzie 3-5 uhow, to ze czasme sie zdarzaja mniej agresywne stwory to norma.
Fagaro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-11-2006, 23:37   #158
Sozemego
Użytkownik Forum

Sozemego's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fagaro Pokaż post
tak, moze ci tyle zeszlo jak liczyles, ale mi tez pare razy poszedl 1 uh na dla solo, pomimo tego nie twierdze ze kninght na 100 levelu zuzywa 1 uha na dla, bo to byl fart, normalnie idzie 3-5 uhow, to ze czasme sie zdarzaja mniej agresywne stwory to norma.
Dobrze wiec, kazdy dl na jakiego natrafilem byl nie agresywny ;<

Wystaw notkę
stary 20-11-2006, 17:15   #159
Frapper
Użytkownik Forum

Frapper's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Funreal World
Wpisy bloga: 1

Frapper ma numer GG 1002880
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sozemego Pokaż post
Dobrze wiec, kazdy dl na jakiego natrafilem byl nie agresywny ;<
było ich nie szprycowac ;<

http://mroziak.blogspot.com/
Pierwszy uzytkownik ktory reportuje wlasne posty.

<Tompior> ale najlepsze z kont evana
<Tompior> Rothes_pompowacz_arbuzuw
Frapper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-11-2006, 22:03   #160
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
To albo jestes felerny albo DL jakis mocny ci sie trafil, moim rycerzm (76 lvl 82 sword) zabicie DL to kwestia 10-20 UHow... dla porownania dla druida na 76 zabicie DL to kwestia 6-8 SD i 1-2 BP mf.
Znow jak przejdziemy do ludzi na 120 to mi potrzeba 3 SD, 0-2 strzalow z HMM i 1-4 leczen, albo 10-20 mf, a rycerzowi na tym lvl potrzeba 3 UH i 2-3 HMM.

Ludzie nie marudzcie ze rycerzowi troche gorzej idzie exp na smokach, na tej samej zasadzie ja moge marudzic ze rycerz podchodzi i 1-2 ciosy i zabija arcaniste a ja musze albo tracic 1-3 strzalow z explo albo gonic go, zablokowac i zabic 1-2 strzalami z mort w miedzyczasie jeszcze leczac sie bo mnie zjedzie do polowy zycia juz.
no ja nie wiem co bardziej by sie oplacalo. bicie solo, czy bicie w ekipie. nie mowie tu juz o 10 shooterach na dla bo to jest czysty bezsens, ale o teamie 1 bloker i 1 shooter. im wyzszy level maja oboje, tym wieksze ryzyko zarobku na huncie. arcanisci u mnie przy skilu 76/76 walac z dragon lancy sa na 2-3 hity ( 3 hity jesli sie podlecza w miedzy czasie co sie zdarza sporadycznie ).
jesli chodzi o to ze rozne potwory sa dla roznych profesji zgadzam sie w calej przeciaglosci. jakos nie potrafie sobie wyobrazic knighta expiacego tanio na gsach na pohu.
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania