|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#101 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 06 2005
Lokacja: białystok
![]() |
![]() nikt nie wie co będzie po śmierci.Może to być reinkarnacja z totalną amnezją,a może też być tak że będziemy uwięzieni w innym wymiarze że tak powiem my bedziemy widziec ludzi,a oni nas nie. Może być jeszcze milion hipotez,a co do tego,że niczego nie będzie to raczej w to nie wierze.
20:11 Kedzierzawy: co to jest free items |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#103 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 04 2005
Lokacja: Annihilator Room
Stan: Na Emeryturze
Imię: Aris Xetr
Profesja: Rookstayer
Gildia: Selint Hill
Świat: Guardia
|
![]() yyy juz pisalem w ty mtemacie ale odswierze swoja mysl na ten temat
wiec moze jestesmy poprostu (hmmm...) cześcią ewolucji i tak naprawde nie posiadamy zadnej duszy poprostu poprzez zbierznosc( rz czy ż ? ) losu pojawilismy sie na ziemi ^^ albo po smierci robimy to co chcemy ( cos jak sila woli) np. jeden wierzy w niebo i siłą swojej podswiadomosci astralnej znajduje sie w takim "niebie" albo jak ktos chce zostac na ziemi i czuwac nad kims tak sie staje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Stan: Niegrający
Świat: Kyra
|
![]() Komplex wieku posiadasz?
Coś musi być i w to wierze! Nie może przecież być wieczna pustka...
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Moje podejście jest takie, że wole nie teoretyzować tylko samemu sprawdzić. Co wam tak śpieszno wiedzieć co jest po śmierci? Poczekajcie swoje to sami się przekonacie.
IMO sytuację można przedstawić słowami starymi jak świat: Cytuj:
![]() |
![]() |
#107 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2005
|
![]() Cytuj:
@topic nikt tego nie wie,i nikt nie bedzie wiedzial, dopóki sam tego nie "odkryje" xd topic bezsensu w sumie, bo kazdy tylko snuje swoje teorie,a jak bedize naprawde to sie przekonamy ^^' |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
a skoro już tu piszę: Chcecie wiedzieć? Róbta swoje, ostatnio to jest na topie ;] A ja jako pastafarianista wierzę, że po smierci trafię do nieba z Piwnym Wulkanem... (Miller albo Dog in the Fog pls ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() A ja, jako True Metal Warrior trafie do Valhalli, by stoczyć ostateczną walkę ze złem u boku Thora!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 03 2005
|
![]() @up
A ja bede posmiertnie walczyl w tibi antica vs harmonia ![]() ![]() ![]() Cytuj:
Moze posmiertne zycie sami sobie ksztaltujemy wiara? Chodzi mi, ze gdyby ktos wierzyl w czysciec to by tam trafil, a gdyby nie wierzyl i wierzyl w co innego np. nic to mial nic ;p. Czyli samowolka. Ostatnio edytowany przez janek@ - 03-12-2006 o 11:23. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Stąd.
Ustają wszystkie czynności życiowe bla bla bla i odpływamy. Jak się ze mną nie zgadzasz to powiedz co ci nie pasuje a nie wiek mi wypominasz. Wszechwiedzący dziadek. Edit: Cytuj:
Ps. “joł mothafuckaz”? Próbujesz mnie jakoś wyzwać? Czyli co ja mam ci teraz wjechać na techno czy co bo nie rozumiem? A może ty po prostu zawsze tak mówisz? Ostatnio edytowany przez Eivrel - 03-12-2006 o 19:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() Zgadzam sie z Eivrelem, odplywamy xd nic nie bedziemy przeciez pamietac, co mowilismy teraz, co moze byc po smierci, i tak sie nie przekonamy kto mial racje, albo bedzie pelna amnezja, albo cos tam ;d nie ma sensu cos takiego
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() To z Piwnym, czy Oranżadkowym? ;p
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Po raz kolejny musze sie zgodzic - Dog in the fog to nie zasluguje na nazwe "piwo''!
![]()
![]() |
#116 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() ps.Ty nie wierzysz w istnienie duszy ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
No więc tak, masz rację, jak na razie nie wierzę w istnienie tej duszy i jak na razie nie widzę powodów żeby zmieniać zdanie. No ale jednak w końcu mam dopiero te 14 lat i nie wykluczam że kiedyś coś się może dla mnie zmienić. Lecz po tym co słyszałem do tej pory na to się nie zanosi. Pozdro =) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 01 2006
Lokacja: MMz
Profesja: Knight
|
![]() ja sam nie wiem co bedzie po smierci i tego nie wie nikt... wg mnie bedzie cos lepszego niz na ziemi...
![]() |
#119 |
Guest
|
![]() Myśle że będzie to coś typu śpiączki. Ciemność, nic nie widzisz, nie wiesz że żyjesz. Byłem kiedyś w śpiączce przez 4 dni. Powiem tylko że było okropnie. Po przebudzeniu straciłem poczucie czasu i myślałem, że zaraz idę do szkoły. Ale naszczęście później było wszystko spoko.
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Krzyżak
|
![]() Hmmm... Mam co prawa tylko częściowe pojęcie na ten temat ale zawsze jakieś doświadczenie. ; ) Z moich obserwacji jak i z mojego punktu widzenia (wierzenia(?) po śmierci nie ma nic. Serce przestaje bić, mózg pracować, zamykasz oczy i zżerają Cię robaki. Wg mnie najprawdopodobniej właśnie w ten sposób to wszystko wygląda...
|
![]() |
![]() |