Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-12-2006, 16:43   #1
tomektrz
Użytkownik Forum

tomektrz's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
Domyślny Co paladyn traci bez PACC?

Witam, chciałbym zapytać co paladyn traci bez PACCa. Druid/Sorc - wiadomo, knight - brak exori, kilku fajnych expowisk (żółwie itp.). Paladyn chyba traci niewiele. Co o tym sądzicie?
Jak Myslicie Skad Najlepiej Dla Pala Brac Szczaly,belty Sperary Small Stones Oprocz Trade I Czrow ???

tomektrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-12-2006, 17:52   #2
Gholit
Użytkownik Forum

Gholit's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006

Domyślny

No mysle ze traci 2 czary: haste (przydatny) i conjure bolt (tez sie przydaje). Traci moze troche expowisk no i chyba tyle...
Gholit jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-12-2006, 18:01   #3
The Shodow
Użytkownik Forum

The Shodow's Avatar

Data dołączenia: 22 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gholit Pokaż post
No mysle ze traci 2 czary: haste (przydatny) i conjure bolt (tez sie przydaje). Traci moze troche expowisk no i chyba tyle...
TROCHE expowisk? Paladyn traci miodzio expowiska a nie tylko jakiestam badziewne szity jak szczurki czy roty. Paladyn wiele traci bez pacc, praktycznie z paccem moze wszystko (prawie) Tomby, Dragi, Hyderki, (Scaraby), Te wysepki nowe (chociaz waste), Addoniki traci^^, mozliwosc robienia boltow etc etc. Jest tego masa
The Shodow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 07-12-2006, 22:08   #4
Irkar
Użytkownik Forum

Irkar's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2006
Lokacja: Krk

Świat: Guardia
Poziom: 121
Skille: 90/84
Poziom mag.: 8
Domyślny

Jeżęli chodzi ci o expowiska to nie traci dużo, grałem palladynem na faccu i z paccem (1-70lvl) i twierdze, że palladyn ma mase dobrych expowisk na facc arena, POH, D-lair, Guardy, na mniejszych lvlach tez jest gdzie expic. Szczerze mówiac kiedy miałem pacca to i tak najwięcej expiłem na tzw. facc zone najczesciej w tych miejscach których wymieniłem. Paladyn traci praktycznie tylko thomby bo nigdzie tak nie zarobi na facc arena
druga rzecz która traci sa blesyy. Co jak co ale majac 5 milionow expa to odrabianie 250k (te 5% za blessy) +2% za brak promo wychodzi to troche ponad 300k expa na 70lvlu, nie jest to miłe.
Ogólnie polecałbym granie palladynem bez pacca do 40-50 lvla ja zamówiłem swojego na 40 lvlu i szczerze mówiac zmarnowałem go bo itak expiłem na terenach dla facc i troche na smokach w ankh, choc to sie nie zwracało

Reasumując, nie moge cie zmusić do nie kupienia pacca na 8 lvlu bo jeżeli uważasz, że zle ci sie gra na faccu to oczywiscie itak go kupisz, ale chociaż moge podzielić się z tobą moim doswiadczeniem i rada.
Pozdro Auron~~

Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii
lwów prowadzonej przez barana.
Irkar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-12-2006, 21:05   #5
tomektrz
Użytkownik Forum

tomektrz's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Świat: nonPvP
Poziom: 25
Skille: 65/65
Poziom mag.: 4
Domyślny

Czyli granie paladynem bez PACCa nie jest tak uciążliwe/nieopłacalne jak druidem/sorcererem?
Jak Myslicie Skad Najlepiej Dla Pala Brac Szczaly,belty Sperary Small Stones Oprocz Trade I Czrow ???

tomektrz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-12-2006, 21:51   #6
smikki
Użytkownik Forum

smikki's Avatar

Data dołączenia: 10 05 2006
Lokacja: nje

Imię: tipja
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ssie
Świat: paue
Poziom: :<
smikki ma numer GG 6035982
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez tomektrz Pokaż post
Czyli granie paladynem bez PACCa nie jest tak uciążliwe/nieopłacalne jak druidem/sorcererem?
Ja mam taką tabelke todyczy sie przydatności PaCCa
knight | paladin | sorcerer | druid
cool | moze byc ale nie jest super| potrzebny| potrzebny|

Ukryty tekst:
Cytuj:
Aniazonka [153]: Kniryc, thats not funny, player with name 'Mam Chuja' does not exist
Cytuj:
Disters [20]: za pare chwil bede kurewskim paladynem
Disters [20]: srry krolewskim
Cytuj:
Ave'Sharaven [67]: i huj dzieciaki z hallowen do mnie przyszly
Ave'Sharaven [67]: wzielem kija jak typek zaczol spiepszac to mu maska spadla
smikki jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-12-2006, 22:05   #7
Nieugiety
Użytkownik Forum

Nieugiety's Avatar

Data dołączenia: 11 05 2006

Stan: Na emeryturze
Poziom: 106
Domyślny

Cytuj:
Nie.

poh
ghost land
orc land
orc fortess
guardy
mintwallin.

Oczywiscie gra z paccem jest zawsze bardziej oplacalna niz faccem jednakże w przypadku paladyna nie jest to w tak znaczącej mierze.
Nieugiety jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-12-2006, 17:12   #8
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Granie kazda profesja bez pacca jest uciazliwe, dead na 100 lvl bez pacca to spokojnie 4 lvle w dół, a juz nawet na 50 lvlu te 3% od promocji daje ci ~60 tys mniej starconego expa przy deadzie
stary 09-12-2006, 18:02   #9
Keel
Użytkownik Forum

Keel's Avatar

Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Zielona Góra

Stan: Początkujący
Świat: Fortera
Domyślny

Promocje, plywanie statkami, expowiska, czary, questy, outfity, addony.
Keel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-12-2006, 22:36   #10
Zong
Użytkownik Forum

Zong's Avatar

Data dołączenia: 13 12 2006
Lokacja: Z Dupy

Zong ma numer GG 3050404
Domyślny

Paladyn bez pacca nietraci zbyt wiele.
Expowiska sa dobre na facc no ale z paccem oczywiscie jest latwiej.
stary 14-12-2006, 08:39   #11
ValGaav
Użytkownik forum

Data dołączenia: 11 12 2006
Wpisy bloga: 1

Profesja: Royal Paladin
Świat: Morgana
Poziom: 95+
Domyślny

Cytuj:
Witam, chciałbym zapytać co paladyn traci bez PACCa. Druid/Sorc - wiadomo, knight - brak exori, kilku fajnych expowisk (żółwie itp.). Paladyn chyba traci niewiele. Co o tym sądzicie?
Nie traci wiele ?? chyba zartujesz ... TRACI i to wiele ....

Ktos napisal ze traci 2 dobre czary (omg, co za pie****y)
Paladynowi tylko sie przydaje utani hur jezeli walczy z gs czy z pk, bo jezeli chodzi o bolty to zbyt mala liczbe ich sie wytwarza. Moze kiedys bylo to bardzoej oplacalne ale nie teraz.

Paladyn glownie traci wiele miejsc expowisk. Te dla Facc sa zbyt slabo liczebne. Z tych dobrych mozna wyliczyc guardy w kazo oraz poh+gs, oraz dragon cave'y. Z paccem jest tych miejsc o wiele wiecej. Wiadomo przeciez ze miejsca dla Facc beda zawsze zajete wiecgdzie mozna spobie poexpic w spokoju ??

Nie musze chyba pisac gdzie pally moze expic dla Pacc ;P za duzop tego jest ;] Pally moze nie tak jak sorc\drut ale tez duzo traci bez Pacc.
ValGaav jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-12-2006, 15:08   #12
Gholit
Użytkownik Forum

Gholit's Avatar

Data dołączenia: 20 10 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ValGaav Pokaż post
Paladynowi tylko sie przydaje utani hur jezeli walczy z gs czy z pk
No to się jednak przydaje, nie? A sorca UE to też nieprzydatny, bo używa go tylko na Anni i w walce z pk? Szybkość jest podstawą pala, bo niby po co bohy zakładają? Więc utani hur przydaje się jako jeszcze większe przyspieszenie. A bolty to po to, że zawsze możesz na lagach wziąć fooda, ładować manę i przeglądając stronki robić darmową amunicję...
Gholit jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-12-2006, 15:27   #13
Ikil Sone
Użytkownik forum

Ikil Sone's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2006

Imię: Ikil Sone
Profesja: Druid
Świat: Arcania
Poziom: 46
Poziom mag.: 48
Cool

Cytuj:

Paladynowi tylko sie przydaje utani hur jezeli walczy z gs czy z pk, bo jezeli chodzi o bolty to zbyt mala liczbe ich sie wytwarza. Moze kiedys bylo to bardzoej oplacalne ale nie teraz.

Paladyn glownie traci wiele miejsc expowisk. Te dla Facc sa zbyt slabo liczebne. Z tych dobrych mozna wyliczyc guardy w kazo oraz poh+gs, oraz dragon cave'y. Z paccem jest tych miejsc o wiele wiecej. Wiadomo przeciez ze miejsca dla Facc beda zawsze zajete wiecgdzie mozna spobie poexpic w spokoju ??

Nie musze chyba pisac gdzie pally moze expic dla Pacc ;P za duzop tego jest ;] Pally moze nie tak jak sorc\drut ale tez duzo traci bez Pacc.
Masz racje...pall bez Pacca traci dużo expowisk,nie tylko czary jak to niektórzy pisali omg ,,I,,,ale myśle,że palladynowi Pacc jest mniej przydatny niż sorcowi/druidowi,a jescze mniej knightowi niż nawet Palladynowi.Przynajmiej tak mi się wydaje ;P
Ikil Sone jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-12-2006, 18:13   #14
Hoxiu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2004

Domyślny

Cytuj:

nic konkretnego nie powiedziales ... Ja osobiscie pacc kupilem dopiero od jakiegos 40 lvlu ( minimum 70 dist, zeby sie dalo jakos expic ), zrobilem pare lvli i przestalem grac bo znudzila mnie gra palem, wg mnie jest on nudny Czy tracisz duzo miejscowek ? Tak, jest bardzo duzo dobrych miejscowek na pacc area, ale na facc nie jest ich wcale mniej Zawsze znajdziesz cos wolnego, jak nie ta kopalnia to inna ... Do 20-25 lvlu swietnie sie expi na fibuli ze strzalakami, na pacc wlasciwie to samo tylko na darashi - lepsze respy, wiecej rotow ... Ja bym na twoim miejscu zrobil pare lvli ( do 30 conajmniej ), troche dista i kupic pacc zeby gra byla ciekawsza
Hoxiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-12-2006, 18:54   #15
Knight Patryk
Użytkownik Forum

Knight Patryk's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole

Domyślny

promocja wazna dla pala dla knighta niezabardzo ale exori.
Traci mozliwosc expa na bone beast island dobry exp ale ma poh i guardy.Addony of course.Questy(ANI DHQ :O i inne przydatne).Huntowanie Hero(bieganie kolo oltarza)Niechce mi sie dalej pisac
Fajne sa tez dragony w ank

Ostatnio edytowany przez Knight Patryk - 14-12-2006 o 18:56.
Knight Patryk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-12-2006, 13:19   #16
Ikil Sone
Użytkownik forum

Ikil Sone's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2006

Imię: Ikil Sone
Profesja: Druid
Świat: Arcania
Poziom: 46
Poziom mag.: 48
Cool

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hoxiu Pokaż post
nic konkretnego nie powiedziales ... Ja osobiscie pacc kupilem dopiero od jakiegos 40 lvlu ( minimum 70 dist, zeby sie dalo jakos expic ), zrobilem pare lvli i przestalem grac bo znudzila mnie gra palem, wg mnie jest on nudny Czy tracisz duzo miejscowek ? Tak, jest bardzo duzo dobrych miejscowek na pacc area, ale na facc nie jest ich wcale mniej Zawsze znajdziesz cos wolnego, jak nie ta kopalnia to inna ... Do 20-25 lvlu swietnie sie expi na fibuli ze strzalakami, na pacc wlasciwie to samo tylko na darashi - lepsze respy, wiecej rotow ... Ja bym na twoim miejscu zrobil pare lvli ( do 30 conajmniej ), troche dista i kupic pacc zeby gra byla ciekawsza
"Do 20-25 lvlu swietnie sie expi na fibuli ze strzalakami, na pacc wlasciwie to samo tylko na darashi - lepsze respy, wiecej rotow ... "

Na fibuli dobrze sie expi,ale czy nie sądzisz,że tu troche przesadziłeś?To nie tylko Darashia.Moim zdaniem,jeżeli ktos potrafi grać to nawet pierwszy poziom na Tombie,a innych miejscówek na level 20-30 dla palladyna na pacc...jest sporo o wiele więcej niż na facc.Więc się z Tobą nie zgadzam
Ikil Sone jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-12-2006, 14:09   #17
Hoxiu
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 09 2004

Domyślny

@up

No tak, ale jezeli pyta o takie sprawy, to znaczy ze raczej nie ma doswiadczenia grania paladynem, pozatym tomby sa rozne, ja bym mu powiedzial zeby na 1poziom poszedl, a on moglby trafic nie tam gdzie trzeba Miejscowek na paccu jest bardzo duzo, ale nie kazde sie nadaja
Hoxiu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-05-2007, 23:14   #18
Ametril-ek
Użytkownik forum

Ametril-ek's Avatar

Data dołączenia: 15 05 2007

Domyślny Poh

Jedno słowo POH klaruje nam wszystko, tam mozesz expic z paccaem jak i bez więc bez pacca to tracisz tylko niewielki % przyjemnosci gry palkiem...
wiadomo ze z paccem to se polatasz na tombach i nie bedziesz mial 10 noobow tak jak to bywa na pohu ale i tak opcja poh wymiata palek od 50 dysta i 13 lvl do lvl 80~ ;D
Ametril-ek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-05-2007, 23:47   #19
alkoOholik
Zbanowany

alkoOholik's Avatar

Data dołączenia: 24 09 2006
Lokacja: Konin

Imię: Garet Zen
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Pg
Świat: Askara
Poziom: 61
Skille: 81/51
Poziom mag.: 16
alkoOholik ma numer GG 8962800
Domyślny

Paladyn jak każda voc traci bez pacca sporo. Poprzez czary typu: haste, robienie ammo i innych, poprzez promocje i questy pomocne w grze typu: postman i inne kaso dajne zadanka, aż do expowisk których jest masa i o milion więcej niż na facc area. Na low lvlu czyt. od 10 m.in. traci tomby, od 20lvla traci m.in. Dworce, 30lvl m.in. Tomby, 40lvl m.in. tomby, dragi, hero z teamem, 50lvl, to co wczesniej + hydry z teamem. Fakt od 30lvla można biegać po Guardach, potem mintwallin ale to staje się nudne, a na pacc zawsze ma się większy wybór o lepszy resp Dragów, Tomby czy też inne expowiska..

P.S. Dzieki ze poprawiłeś S~

Ostatnio edytowany przez alkoOholik - 21-05-2007 o 20:08. Powód: pabuu
alkoOholik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-05-2007, 13:02   #20
Oris Palladyn
Użytkownik Forum

Oris Palladyn's Avatar

Data dołączenia: 04 07 2006
Lokacja: Tam

Imię: enigmA
Świat: Askara
Poziom: 188
Problem

Ello ello 3 2 0 xD
Sam obecnie mam rp na 63 lvl i nie wyobrazam sobie gry bez pacc... Ktos wczesniej wspomnial, ze na pacc nie zarobisz tyle co na facc.. Jak to nie.. Do cholery od 60 lvl bije hero z ts + shield, schodzi mi na 4h huntu max z 3bp mf a kasy jest od.... Wiec prosze bez takich komentarzy. Jeszcze ktos inny wspomnial, ze rp traci anni i dhq, a kto nie traci jak nie ma pacc? Zreszta logiczne jest, ze taki 100+ zakupi owy pacc ,zeby wykonac questy...
Moje 3 grosze, nie chce wiecej pisac bo sie tylko denerwuje ^.-
Pozdro all <3
Oris Palladyn jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania