|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
|
![]() "Po drugie potwór który atakuję z siłą fe typem ataku fizycznego"
gdzie tu jest napisane ze walil by tak jak fe (na dystans) tylko ze atakiem fizycznym? jest napisane "potwor ktory atakuje z sila fe (jak napisalem, np. ds?), typem ataku fizycznego (a ds nie wali atakiem fizycznym?)" "z sila fe" nie oznacza "tak jak fe" (czyli na dystans), prawda? -.- pomijajac juz fakt, ze w tym zdaniu nie ma przecinkow (i ze powinno byc atakuje, zamiast atakuję) a o co ci chodzi ze zdaniem "a co do explo, to wali z nich fe na 100%" ? A co do explo, to wali z nich (czyli z explo [chociaz powinno byc "z niego"]) fe,(<-tu jest przecinek) na 100%. czemu mamy skonczyc te dyskusje? bo jest to zwyczajnie offtop, a ponad to Cytuj:
btw. bylbym wdzieczny gdybys pisal moj nick z wielkiej litery, bo w taki sposob mam napisane nad avatarem jakbys nie widzial, mozemy dyskutowac, wyklucac sie, ale troche szacunku, he? |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @Ufocznik
Błagam, nie wypominaj ludziom błędów (szczególnie int.), bo sam robisz ich od groma. Sorry za offtop, ale mnie skręca jak coś takiego widzę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
co ty gadasz przeciez... zamiast co ty gadasz, przeciez, jak jest napisane wszystko jednym ciagiem, bez przecinkow, kropek, etc. czasem trudniej zrozumiec sens zdania. A jesli chodzi o moje bledy, to napewno nie popelniam ich tak duzo, zreszta patrz na siebie, powinien byc przecinek, po "skręca", a przed "jak" mozna juz zamknac ten temat, bo z dyskusji o tym, czy eq i skille maja znaczenie, w przypadku atakow magicznych, poprzez debate, o tym ktore potwory wala atakami magicznym, a ktore fizycznymi, przeszlismy do gledzenia, na temat interpunkcji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2006
Stan: Aktywny gracz
Imię: Aynahanir
Profesja: Sorcerer
Poziom: 39
Poziom mag.: 45
|
![]() Cytuj:
demony atakują z Energy beam i fire explo a wrlk z great enerdżybim, explów (tu nie wiem, czy UE [do diabła, znowu ta unia ełropejka] też się zalicza do explosions [w końcu to ultimate EXPLOSION]) i fajer fajldów.
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @Ufocznik
Dobrze, kończąc temat DEFINITYWNIE powiem jeszcze, że robisz więcej ode mnie :< a co ja, gorszy mam być? xD @up Słyszałeś kiedyś taki mądry wyraz jak "literówka"? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
|
![]() Ktos tam pisal o dsie i fe
Ja jeszcze sprostuje ze fe nie ma szans zabrac nic dsowi za pomoca melee bo ds wrecz jest z 5 razy silniejszy |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 04 2006
Lokacja: Mikołów
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Franczi
Profesja: Elite Knight
Świat: Nerana
Poziom: 20+
Skille: 65+/65+
Poziom mag.: 4+
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2006
Gildia: Titania
Świat: Titania
Poziom: 204
Poziom mag.: 9
|
![]() Co do tematu czy FE wali tylko z ognia, nie łatwiej było jakby Sorc/Drut przywołał dsa natomiast druig Sorc/Drut Fe i sprawdzic z czego bije ten FE dokladnie ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2004
Lokacja: ankrahmun
Poziom: 170
Skille: 98/92
Poziom mag.: 8
|
![]() fe nie bije z explo i zakonczcie juz ten jalowy temat
jedyne znane mi potworki bijace z explo to piraci (nie jest to explo obszarowe ale dziala jak explo) czasem strzelaja i nic sie nie obrywa podobnie do sdkow beholdera |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 01 2006
Lokacja: Włocławek
Stan: Aktywny gracz
Imię: Malas Menilan
Profesja: Knight
Gildia: Bractwo Feniksa
Świat: aurea
Poziom: 67
Skille: 83/79
Poziom mag.: 6
|
![]() po 1 UE to atak magiczny. Jedynie obrażenie od niego jest fizyczne.
atak fizyczny to atak np swordem, axe, clubem lub distance. po 2 piraci chyba nie używaja explo na 1 kratke a raczej FireBug'a. (jeden z NPC, mówi ze piraci robili tajne interesy zakupując FireBug'i ![]() pozdrawiam BTW z odpowiedzi na proste pytanie wyszła kłutnia pt "kto jest wiekszym kretynem a kto wie mniej o tibi." |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 07 2006
Imię: Melonowaty
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Mystic Riders
Świat: Secura
Poziom: ~44
Poziom mag.: 50
![]() |
![]() Demon z UE nie wali!-,- a z explo wali Fire Elemental...
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 06 2006
Lokacja: Szczecin
Świat: Celesta
Poziom: 65+
Skille: 75/70+
Poziom mag.: 6
|
![]() @ topic
Eq, shielding nie obronią Cie przed atakami z energii, trucizny, ognia, jedynie zmniejsza obrazenia zadawane z exori (np. Black Knight), sd (np. pk ;]), explo(np. fire devil!!), exori mort (np. pk) i ue ( tez pk ) @ do tych co się tam kłócili Chyba żaden potwór nie wali z ue a już na pewno nie demon/wrl. Z explo Fe też nie wali( przynajmniej nie z takiego typowego explo (adevo mas hur) tylko z ognistej imitacji), a z takiego najprawdziwszego explo to wali fire devil ( na pewno) i może jakieś potforki które doszły w świątecznym Update. A teraz czekam na słowa krytyków ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Użytkownik forum
|
![]() Skill Shieldingu i Defence itemow maja znaczenie do atakow fizucznych czyni exori Black Knighta co do explo Fire Ele~ nie jestem pewien ale do UE demona na poeno nie ma znaczenia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2006
|
![]() Cytuj:
Skille i arm przydają tylko w wypadku obrażeń zadanych od SD, Explosion, Force Strike, Berserk, Ultimate Explosion. W przypadku obrażeń zadanych przez inne czary skille i arm NIE mają żadnego znaczenia. Żaden potwór nie używa czarów Explosion i Ultimate Explosion (Demon i Fire Elemental TAKŻE). To by było na tyle - temat do zamknięcia ![]() Ostatnio edytowany przez Technick - 16-12-2006 o 19:21. |
|
![]() |
![]() |