|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Tak więc mój problem jest już przedstawiony w tytule. Dokładniej brzmi on tak kiedy nie gram w tibie , komputer się nie restartuje , kiedy zaś wejdę zagrać 15 minut , automatycznie się wyłącza (restartuje) i pisze że system Windows odzyskał sprawność po krytycznym błędzie ! I tak jest ta okrągło ! Co robić bo pacc leci !!!
@Chciał bym dodać iż w raporcie pisze coś o problemach z kartą ! Może być problemem to iż nie mam sterowników ?? @Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie , ale by nie kupować torchów mam w ustawieniach graficznych 100 % light ! Ostatnio edytowany przez sztomek_14 - 17-12-2006 o 11:43. Powód: Musze cos dodac |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Możliwe jest, iż komputer widzi w Tibii wira, dokładniej widzi go jakiś antywirus. Z powodów bezpieczeństwa resetuje komputer. Chyba robi tak Spy-Sheriff.
Powyższą tezę oparłem na tym, że kiedyś miałem niezłego wira, kiedy wyłączałem wszystkie antywirusy, w tym Sheriffa, nagle komputer przestawał się resetować. Z włączonym Sheriffem resetował się co kilka minut. Ostatecznie przeinstalowałem system ;/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Początkujący
Imię: Lord Karrak
Profesja: Elite Knight
Świat: Isara
Skille: 88/87
Poziom mag.: 6
|
![]() Ja wiem, ja wiem dlaczego! Pewnie nie trzymałeś się za prawe ucho lewą ręką podczas uruchamiania Tiby! Wbrew pozorom to pomaga! Naprawdę! Ciocia, kuzyna kumpla mojego siostrzeńca, ma wnuka, który właśnie tak zrobił!
A tak na poważnie. Jeżeli chcesz, żeby nasze odpowiedzi, nie wyglądały jak ta powyżej (w moim poście - żeby nie było...), musisz napisać nam, co próbowałeś z tym błędem zrobić, w ogóle jaki to jest błąd, czy szukałeś o nim informacji, od jak dawna Ci wyskakuje i czy zmieniałeś/ściągałeś coś tuż przed wystąpieniem owego błędu. Moje propozycje, na chwilę obecną, wyglądają tak:
Pozdrawiam, LK~
Ostatnio edytowany przez Lord Karrak - 17-12-2006 o 11:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
pr0-poster
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
Imię: Stavan
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
![]() |
![]() Jak wiesz tibia bierze 95~% użycia procka, prawdopodobnie masz słaby radiator i Ci się procesor przegrzewa, takie moje zdanie.
Lepkie palce i mikrofon w ręku Ostatnio edytowany przez kamosblue - 17-12-2006 o 11:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() sa jeszcze takie powody :
1. masz problem z karta graf. 2. problem z kondensatorami na plycie glownej.
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kamos, może radiator się odkleił pod wpływem temperatury? Ja tak miałem, w koćnu kartę wymieniłem na ATI'ego z przykręconym radiatorem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() cos sie przegrzewa...
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Tibia to samo zło, resetuje komputer i skraca pacca.
Najprawdopodobniej masz walnięty RAM lub zasilacz. Od kiedy masz komputer, podaj konfigurację. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() Zainstalowałem sterownik do karty , i nic to nie pomaga ! Zaraz Zainstaluje ponownie tibie. Jeśli chodzi o konfiguracje:
Komputer ma dwa lata :: Athlon 2500+ Ram : 256 DDram Karta : GeForce 5500 Reszta chyba nie potrzebna ; dd Moją opcją jest że przegrzewa komputer , ale ogólnie jak siedzę na komputerze , nie grając w nią to się nie wyłącza ! Więc chyba głupia teoria. Kiedyś mi ramy się sypnęły i mi się komputer nie chciał uruchamiać , ale przeniosłem do drugiego gniazdka i działa jak narazie ! @Wysyłałem raport do Microsoftu i odpowiedź była taka iż mam walnięte ramy ... Hmm ... Chyba czas się pożegnać z Tibią! Ostatnio edytowany przez sztomek_14 - 17-12-2006 o 16:58. |
![]() |
![]() |
#10 | |
pr0-poster
Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów
Imię: Stavan
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 10 2005
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Moze to byc tez spowodowane wybuchami plazmy na sloncu, plazma na poziomie molekulrnamy dociera do ziemi zmieniajac strukture powietrza w okolo krzemu powodujac niestabilnosc tachionow i w rezultacie zawieszenie pamieci procesora ktora nieuchronnie prowadzi do zatrzymania procesora i systemu, lub tylko pulpitu. W ekstremalnych przypadkach jest mozliwe przeniesienie sie czesci tranzystorow w czasie, co powoduje nagly kilku nanosekundowy wzrost wydajnosci procesora w przyszlosci, lub przeszlosci.
A po ludzku to pomonitoruj temperatury podzespołów, ktoś już o tym wspominał, ale Ty dalej milczysz na ten temat bądź nie patrzyłes na nie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]() A jaki program służy do pomiaru temperatury komputera ?
|
![]() |
![]() |
#14 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
|
![]() Jak z powodu tibii to ją usun
![]()
![]() |
#17 |
Guest
|
![]() Nie wiem czemu , ale po ściągnięciu wszystkich map , problem przestał występować
![]() @ Najpierw mi wyskakiwał debug mapy i restart komputera Ostatnio edytowany przez sztomek_14 - 19-12-2006 o 08:49. |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2006
Lokacja: United States
Imię: Sir Knight Dzik
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 94
|
![]() Mozliwe jest to albo po prostu masz zla karte graficzna i przez to ci sie restuje komp gdzies tu byl temat o resetowaniu sie kompa przez tibie i nie tylko i bylo w nim sposoby aby temu zapobiec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 10 2006
![]() |
![]() Dx9/dx5/ogl.
|
![]() |
![]() |