Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Galana

Notki

Galana Wydarzenia ze świata Galana.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 05-01-2007, 22:10   #3901
Wapivos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 03 2006
Lokacja: Kędzierzyn - Koźle

Stan: Na Emeryturze
Imię: Wapivos
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Dwarfhood
Świat: Galana
Poziom: 85
Skille: 87/66
Poziom mag.: 19
Wapivos ma numer GG 6160558
Domyślny

Adelao
Jan 05 2007, 21:22:27 CET Killed at Level 59 by Sir Babolek
and by Dejwidek

Ehh...
Wapivos jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-01-2007, 22:30   #3902
Agnieszka21
Użytkownik Forum

Agnieszka21's Avatar

Data dołączenia: 03 09 2006
Lokacja: Poland

Imię: Uzupatorka
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 71
Domyślny

Nie bede sie rozpisywac bo i tak tu nikt nie bedzie za mna tesknic..
Ogolnie z powodow osobistych koncze gre na czas nieokreslony..
Mam nadzieje ze z czasem zmieni sie sytuacja na galanie i ta gra bedzie sprawiac wiecej przyjemnosci graczom.. Pozdrawiam Wszystkich .. Nie klocie sie tyle..
Milej Zabawy :* Bye Bye
stary 05-01-2007, 23:08   #3903
Masterio
Użytkownik forum

Masterio's Avatar

Data dołączenia: 06 06 2005
Lokacja: Sosnowiec

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Xerena
Domyślny Żądza pieniądza

Co do wątku o równości profesji ludzie przypomnijcie se czasy kiedy to nie było rodów ani wandów a magowie i druidzii męczyli się jak knight i palladyn który skiluje bezustannie tylko po to żeby jego hit był o te kilka % celniejszy i mocniejszy . Wtedy to jeszcze było zachowana jakakolwiek równość profesji na nowych serwerach ludzie zaczynali grać pallem albo knightem bo najszybciej się expiło …
Sorc mógł Se bić roty do 50 levela z jakiegoś mieczyka i właśnie w tym momencie odczuwałem równość profesji bo potem sorc na wysokil levelu miał lepiej z expem. No, ale wszystko jak dlamnie zaczęło się psuć po update z manasami za pół ceny dającymi naprawdę sporo many za małe pieniądze zaczęło się bicie z visa , Rodami i Wandami. Różyczka zawsze trafia i zawsze zadaje podobnego hita nie wymaga skilowania ani jakiegokolwiek poświęcenia czasu jedynie zabiera mane a w tym czasie knight idzie se expić i
i jak w losowaniu lotto albo trafi albo chmurka.
Następny przypadek równości profesji zakładając ze 100 lev palladyn lub knight bije się z sorcem do momentu aż jeden z nich padnie oczywiście, kto wygra sorc, który wysadzi kilka SD i w odpowiednim czasie walnie UE.
Weźmy pod uwagę trening postaci maga lub druida stawia się na bota robi se runki i treni sobie mlevel przyjemnie z pożytecznym, bo i kasa i magiczny rośnie a ty w tym czasie jesteś w szkole albo śpisz. Knight i pall nie dość, że skillują długie noce i dnie to ani z tego przyjemności ani kasy i nie piście mi nie gadaj tu smutków, bo to w końcu forum i wszyscy mają prawo do swoich poglądów i wypowiedzi …
Bo w końcu po coś w tibi są te 4 profesje ale jak już kolega wyżej napisał na co coś poprawić w fizycznych postaciach skoro można dać coś więcej sorcom zainteresować ludzi tą profesją i mieć z tego zysk na pacc ,bo gra sorcem bez czarów które są dostępne z konta na pacc w końcu jest bez sensu i gracz zdecyduje się na jego kupno. Ta gra staje się czystą komercją grą robioną dla zysku a przecież kiedyś robili tą grę z sercem żeby zachęcić ludzi i przyciągnąć ich do swego projektu szkolnego i nie było to robione dla kasy. Nawet ten update pokazał, że nowo dodane POI to miejsce dla sorca, który wbija 10 m expa w 35 h, co w tym czasie knight wbije 2 m expa miało to miejsce na świecie non-pvp, ale to akurat tylko przykład. Miejmy nadzieje, że to się zmieni, bo na obecną chwilę to co stało się z Tibią coraz bardziej skłania ludzi do grania na ots typu Armia Karpacki gdzie profesje są równe i gra się przyjemniej.
Masterio jest offline  
stary 06-01-2007, 02:12   #3904
Trialowiec
Guest

Domyślny

Hail dla Masterio

Tibia idzie naprzód, a czas pokaże czy w dobrym kierunku.
Co do komercji, popatrz w jakim świecie żyjemy. Tu pieniadz odgrywa główna rolę a nie zasady.

P.S.
Ja też tesknie za czasami gdy knighta solo nikt nie mógł wziąść.

stary 06-01-2007, 07:38   #3905
Atlas
Użytkownik Forum

Atlas's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004
Lokacja: Tajne

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak
Poziom: 30
Skille: 23/29
Poziom mag.: 47
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Masterio Pokaż post
Następny przypadek równości profesji zakładając ze 100 lev palladyn lub knight bije się z sorcem do momentu aż jeden z nich padnie oczywiście, kto wygra sorc, który wysadzi kilka SD i w odpowiednim czasie walnie UE.
Knight - 100 lv /7 ml - 1565 hp - 2770 cap
Pallek - 100 lv /18 ml - 1105 hp (1415 mp) - 2310 cap

Sorcerer - 100 lv / 66 ml - 645 hp (2795 mp) - 1390 cap

@Knight
Przy pełnym EQ może zabrać ok. 40 bp UH & 5 bp MF & po bp GFB/HMM/EXPLO/RINGI etc.
UH leczy średnio: 550 HP
HMM: 22-44
40 bp*20 = 800 dalej...800*550hp = 440k HP (!)

@Sorcek
1400 capa starczy na zabranie ok. 16 bp run, 10 bp MF i EQ
UE: 320-640 (śr 480)
HMM: 40-80
SD: 240-340 (śr 290)
Bursty: 33-66 (znając grę nie będą zadawać nawet średniej wartości tych dwóch liczb)

I teraz troche tekstu: O sekwencji SD + UE + UE nie ma mowy bo 340(+66) +640 (+66) + (-550) 640 (+66) (-550) i tak zostanie w najgorszym wypadku około 300 hp najtowi (zauważ że dmg policzyłem maksymalny nawet dla burst arrows). Sekwencja SD + SD + UE + UE też nie wypali bo najt zawsze się będzie leczył na poziomie 900-1000 hp. Cap czyli czas przez jaki najt wytrzyma ciągły ogień (440k hp) przy obrażeniach 290+50 (SD + Burst) daje liczbę ok. 45 minut (tak długo by mógł biegać dookoła sorca lecząc się). Taka ciekawostka tutaj - sorc straciłby podczas tego natarcia 65 bp SD...czyli fizycznie podczas walki 1 vs 1 jest to nie możliwe.

Wniosek z walki sorcerer 100 lv vs knight 100 lv = Sorcerer albo uciekł by z pola walki z powodu braku środków do ataku albo padłby albo z powodu braku środków do ataku albo z powodu braków środków do leczenia
Ogólnie mówiąc walka ta zawsze tak by się kończyła przy głównych założeniach, że:
- Nikt by nie miał freezów/lagów/kicków
- Nikt nie byłby wspomagany runami/MF/zbrojnie/utrudnianiem ruchu etc.
- Oboje gracze byliby w miare doświadczeni (nie jakiś najt co używa exury po ataku UE albo sorc co wiedząc, że bije się tylko z najtem jedzie na mana shieldzie...)

Więc proszę nie pisać mi tu takich pochopnych głupot, że sorc tylko sd sd i w odpowiednim momencie ue..
Co innego jeśli mówimy o atakach grupowych np 2 sorc vs 1 najt etc.

Co do pallka to już nie jest takie oczywiste. Pallek mógł spokojnie przegrać, ale tu nie będę się rozpisywał bo nie znam dokładnie realiów i mogę tylko spekulować.

W dostarczaniu dokładnych danych pomógł mi kalkulator ze strony www.tibia.pl xD
stary 06-01-2007, 09:12   #3906
Adelao
Zbanowany

Data dołączenia: 10 10 2006
Lokacja: Zlotoryja

Imię: Adelao
Poziom: 60
Poziom mag.: 50
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Poznanski Rycerz Pokaż post
finally, nasz forumowy walczak adelao padl
Wielkie gratz dla mojego plywaka rumcia za fraga LUV YA :*

Jan 05 2007, 20:34:45 CET
Killed at Level 60 by Rumcio
and by Favete
Prostaku postac jest sprzedana, pucol to samo przynajmniej jest za co pic xDDD

P.s Jak go zabiliscie, expil czy co?

Ostatnio edytowany przez Adelao - 06-01-2007 o 09:59.
Adelao jest offline  
stary 06-01-2007, 11:21   #3907
GALLana_ANONIM
Użytkownik forum

GALLana_ANONIM's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2006

Poziom: big
Poziom mag.: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adelao Pokaż post
Prostaku postac jest sprzedana, pucol to samo przynajmniej jest za co pic xDDD

P.s Jak go zabiliscie, expil czy co?
Co to pierdolisz za głupoty. Poszedles w tombe bo myslales ze jak nikogo nie widac na VIP to nic Ci sie nie stanie. I to nie byl new owner, ten sam idiota.
A Pucol..... Możliwe, możliwe
GALLana_ANONIM jest offline  
stary 06-01-2007, 11:50   #3908
Dzumior
Guest

Domyślny

Expilem naTombach swego czasu jeszcze w wakacje bylo nas 12 online expilismy hwl mass log w ciagu 1 minuty toxo i camuh byli jakies 10-15 sekund dalej odemnie dalem log out na vamp hell i tak czekalem 1 caly dzien nastepnego dnia jak sie lognalem to wyszedlem bez 0 many i okolo 250 hp expic na tombach sux

Dopoki Konda+lovize+oen nie wroca do normalnej gry kazdego dnia po 6h jak grali kiedys to niema Bata na wygranie praktycznie

stary 06-01-2007, 12:01   #3909
Kuczer88
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Agnieszka21 Pokaż post
Nie bede sie rozpisywac bo i tak tu nikt nie bedzie za mna tesknic..
Ogolnie z powodow osobistych koncze gre na czas nieokreslony..
Mam nadzieje ze z czasem zmieni sie sytuacja na galanie i ta gra bedzie sprawiac wiecej przyjemnosci graczom.. Pozdrawiam Wszystkich .. Nie klocie sie tyle..
Milej Zabawy :* Bye Bye
A jednak znajdzie sie ktos kto za Tobą tesknic bedzie bardzo.
Przykro mi to stwierdzic ale trzymając sie słow ktore wypowiedziałem i które są i będa prawda musze skonczyc gre również.
Jednym błedem straciłem dużo za dużo i nie ma sensu tutaj dalej pozostawac!
Życze miłej gry.
Kuczer88 jest offline  
stary 06-01-2007, 12:02   #3910
pawlon
Użytkownik Forum

pawlon's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Atlas Pokaż post

@Knight
Przy pełnym EQ może zabrać ok. 40 bp UH & 5 bp MF & po bp GFB/HMM/EXPLO/RINGI etc.

@Sorcek
Bursty: 33-66 (znając grę nie będą zadawać nawet średniej wartości tych dwóch liczb)

I teraz troche tekstu: O sekwencji SD + UE + UE nie ma mowy bo 340(+66) +640 (+66) + (-550) 640 (+66) (-550) i tak zostanie w najgorszym wypadku około 300 hp najtowi (zauważ że dmg policzyłem maksymalny nawet dla burst arrows). Sekwencja SD + SD + UE + UE też nie wypali bo najt zawsze się będzie leczył na poziomie 900-1000 hp. Cap czyli czas przez jaki najt wytrzyma ciągły ogień (440k hp) przy obrażeniach 290+50 (SD + Burst) daje liczbę ok. 45 minut (tak długo by mógł biegać dookoła sorca lecząc się). Taka ciekawostka tutaj - sorc straciłby podczas tego natarcia 65 bp SD...czyli fizycznie podczas walki 1 vs 1 jest to nie możliwe.

Wniosek z walki sorcerer 100 lv vs knight 100 lv = Sorcerer albo uciekł by z pola walki z powodu braku środków do ataku albo padłby albo z powodu braku środków do ataku albo z powodu braków środków do leczenia
Ogólnie mówiąc walka ta zawsze tak by się kończyła przy głównych założeniach, że:
- Oboje gracze byliby w miare doświadczeni (nie jakiś najt co używa exury po ataku UE albo sorc co wiedząc, że bije się tylko z najtem jedzie na mana shieldzie...)

Więc proszę nie pisać mi tu takich pochopnych głupot, że sorc tylko sd sd i w odpowiednim momencie ue..

Co do pallka to już nie jest takie oczywiste. Pallek mógł spokojnie przegrać, ale tu nie będę się rozpisywał bo nie znam dokładnie realiów i mogę tylko spekulować.

liczac w ten sposob palek tez z sorcem wygra, ahh the "biedne i bezbronne sorki"
sorry, obudz sie, w tibii sie nigdy nie walczylo 1 vs 1 i teraz tez sie tak nie walczy, chyba ze na malym lev. utani gran hur i tyle zes sorca widzial, a wpadaja we 2 i knight jak nie areaguje w 2 sec(a jest to atak z zskoczenia) to ma zgon no chyba ze botuje jak duza wiekszosc nawet teraz mimo hotkeyow.

prawda jest taka ze sorc ma bardzo duze mozliwosci, trzeba je tylko umiec wykorzystac, jakby nie bylo w tibii knight jest raczej profesja defensywna - i tak bylo od zawsze, updaty go nie pogorszyly, po prostu duzo polepszyly sorcow
stary 06-01-2007, 12:35   #3911
Adelao
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez GALLana_ANONIM Pokaż post
Co to pierdolisz za głupoty. Poszedles w tombe bo myslales ze jak nikogo nie widac na VIP to nic Ci sie nie stanie. I to nie byl new owner, ten sam idiota.
A Pucol..... Możliwe, możliwe
Ohh, idioto nie expielm przez 4 miesiace, az w pewien dzien poszedelm expic na tomba (sorry sir ale nie jestem taki glupi jak ty). No i jak padlem pierwszy raz postanowielm to odrobic? myslenie na poziomie 12latka?

A takie cos napisal mi koles potem

1953417 10:53:39
poszedl expic

1953417 10:53:47
i zajebali z magicznej sciany

P.s "Wannabe Sir Babolek !!!"

Ostatnio edytowany przez Adelao - 06-01-2007 o 12:38.
Adelao jest offline  
stary 06-01-2007, 12:45   #3912
Xulinor
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 06 2006
Lokacja: Kazordoon

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kay'en
Poziom: 56
Poziom mag.: 51
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adelao Pokaż post
Ohh, idioto nie expielm przez 4 miesiace, az w pewien dzien poszedelm expic na tomba (sorry sir ale nie jestem taki glupi jak ty). No i jak padlem pierwszy raz postanowielm to odrobic? myslenie na poziomie 12latka?

A takie cos napisal mi koles potem

1953417 10:53:39
poszedl expic

1953417 10:53:47
i zajebali z magicznej sciany

P.s "Wannabe Sir Babolek !!!"
Hmm Nie rozumiem cie Afkwal .. i padl =/
Xulinor jest offline  
stary 06-01-2007, 13:28   #3913
Genehuk
Użytkownik Forum

Genehuk's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2005
Lokacja: Borek Wlkp.

Imię: Genehuk
Profesja: Royal Paladin
Świat: Dolera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kuczer88 Pokaż post
Przykro mi to stwierdzic ale trzymając sie słow ktore wypowiedziałem i które są i będa prawda musze skonczyc gre również.
Życze miłej gry.
OF mi sie zwolni przynajmniej ;D <joke> ;p

Ostatnio edytowany przez Genehuk - 06-01-2007 o 13:29. Powód: blad ;p
Genehuk jest offline  
stary 06-01-2007, 14:16   #3914
DfJ
Guest

Domyślny

Pucol sprzedany na 100%, Adelao nie wiem

Knight nie miałby szans z sorciem, ponieważ ma utani gran hur i wszystko jasne, jeśli sorec by się pilnował z utani gran to knight miałby mu ciężko jakiekolwiek w ogóle hity zadać

stary 06-01-2007, 15:19   #3915
Adelao
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez DfJ Pokaż post
Pucol sprzedany na 100%, Adelao nie wiem

Knight nie miałby szans z sorciem, ponieważ ma utani gran hur i wszystko jasne, jeśli sorec by się pilnował z utani gran to knight miałby mu ciężko jakiekolwiek w ogóle hity zadać
Tak abyscie wiedziali Pucol poszedl za mp3, telefon i 20 zl.
A ja sprzedalem za 350 zl
Adelao jest offline  
stary 06-01-2007, 15:53   #3916
thewojtek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 03 2005
Lokacja: Łódź

Imię: Gran Deah
Gildia: HS
Poziom: 64
Poziom mag.: 53
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kuczer88 Pokaż post
Życze miłej gry.

Mmmmm moze nie do konca straconej? Poznales Agnieszke i jeszcze wielu innych mmm znajomych(przyjaciol?!) no coz ja tam tego za bardzo nie odczuje tj. Twojego odejscia... bo juz nie gram na galanieP odezwij sie czasem na gg, moze wkoncu uda Mi sie kiedys wpasc do Bydgoszczy;o
thewojtek jest offline  
stary 06-01-2007, 17:51   #3917
Atlas
Użytkownik Forum

Atlas's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pawlon Pokaż post
liczac w ten sposob palek tez z sorcem wygra, ahh the "biedne i bezbronne sorki"
sorry, obudz sie, w tibii sie nigdy nie walczylo 1 vs 1 i teraz tez sie tak nie walczy, chyba ze na malym lev. utani gran hur i tyle zes sorca widzial, a wpadaja we 2 i knight jak nie areaguje w 2 sec(a jest to atak z zskoczenia) to ma zgon no chyba ze botuje jak duza wiekszosc nawet teraz mimo hotkeyow.

prawda jest taka ze sorc ma bardzo duze mozliwosci, trzeba je tylko umiec wykorzystac, jakby nie bylo w tibii knight jest raczej profesja defensywna - i tak bylo od zawsze, updaty go nie pogorszyly, po prostu duzo polepszyly sorcow
Pawlonie mój drogi, z całym szacunkiem rozpisałem to właśnie po to by uświadomić ludkom jak by wyglądała walka 1 VS 1. Nie wspominałem o tym, że z logicznego punktu widzienia jest to nierealne bo to chyba oczywiste nawet dla nowych, że na h lvlach walka 1 vs 1 jest bez sensowna...więc nie muszę się budzić a poza tym ładnie zaznaczyłem kiedy sorc mógłby wygrać/zremisować, no ni?

BTW. Adelao - co do tego telefonu za którego poszedł (ponoć) Pucol to może to był jakiś SE K800 albo Nokia N73 ?

Pozdro all!

Ostatnio edytowany przez Atlas - 06-01-2007 o 17:56.
Atlas jest offline  
stary 06-01-2007, 18:19   #3918
Trialowiec
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Atlas Pokaż post

@Knight

@Sorcek

Zauważ madralo, że knight nie uha sie na za każdym razem jak zejdzie mu 1 hp z maxa. Uha zuzywa w takiej walce mniej wiecej gdy ma 4/5hp(chociaz to i tak zalezy od gracza). Ta sama sytuacja z pallem. Wystarczy ze sorc poczeka az któryś z nich bedzie mial wystarczająca ilość Hp by uderzyć z sd i dobić z ue albo double.

stary 06-01-2007, 18:57   #3919
Atlas
Użytkownik Forum

Atlas's Avatar

Domyślny

Re UP!
Jesus hooopie! Masz wyraźnie napisane że nawet jeśli jakimś cudem sorcowi by wyszły max hity to i tak najt przetrwa. A uhać się będzie zawsze na poziomie 1000hp~
Tak trudno to zrozumieć? Czytajcie ze zrozumieniem, proszę...
stary 06-01-2007, 19:22   #3920
Ajron 88
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork

Domyślny

Wyszedł nowy rewelacyjny mmorpg , polecam sprawdzenie tej gry wszystkim "addictom" Tibii.

http://img503.imageshack.us/img503/3489/outsidecj0.jpg
19:12 Seemes: does that mean your br?
19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR?
Ajron 88 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania