Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Kyra

Notki

Kyra Wydarzenia ze świata Kyra

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 28-12-2006, 09:15   #1201
Morximal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: Morximal
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Era Zero
Świat: Arcania
Poziom: 102
Skille: 95/xx
Poziom mag.: 20
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Miszcz23 Pokaż post
@Morximal (up)

jaki esej O.o

...z tym odniesiem tibii do rzeczywistości to 100% prawda.
...co do Thalle, nie chce go obrażać, bo to w sumie żałocha, na forumach i w grach online ludzie którzy się obrażają mieszczą się w przedziale wiekowym kończącym się mniej więcej na wieku 16 lat ~ później już rosną im fiutki i zaczynają mieć więcej ambitnych myśli w głowie...

mnie kurna tylko strasznie nurtuje to do czego ten człowiek zmierza? !
...chara tak na prawde nie ma, tibia to dla niego 90% tylko forum, czuje się jakiś lepszy kiedy kogoś zjedzie bezsensownie? Na serio, nie rozumiem.

I fakt jest faktem, objechałeś mojego posta, np. o tej ekonomii, ale nic po za tym, nie napisałeś na dobrą sprawe dlaczego tak uważasz itd. od razu musisz kogoś mięchem obrzucać, nie wiesz na czym polega dyskusja? Kulturę się zachowuje również i do takich miejsc jakim jest sieć. Pisz jakie masz poglądy, pomysły itd, nie musisz się z nimkim zgadzać, ale rób coś po za krytyką i swoim fantastycznym "ujawnianiem prawdy". Nie unoś się tak, bo mam nadzieje że zdajesz sobie sprawe z tego, że ludzi tak na prawde kompletnie to nie interesuje i nie dotyka to, ci się o nim się pisze i jak się go ocenia na forum tibia.pl...

....
Jeśli chodzi o objechanie kogokolwiek to raczej Talle mógłby się poczuć urażonym, jeśli chodzi o kulturę to mam taką zasadę na forum tibi, że jeśli widzę ze ludzie nie wykazują jakiejkolwiek kultury (chodzi tutaj o Thalle) to ja zazwyczaj na wstępie stwierdzam ze nie zasługują na jakąkolwiek kulturalna wypowiedz z mojej strony. Może to mój błąd, ale darze respektem ludzi, którzy mnie szanują

Odnosząc się do mojego posta to tak naprawdę miałem na celu po prostu pokazać ludziom, którzy kłócą się na tym forum ze to jest po prostu bez sensu to się nazywa tzw., „bierna postawa”. I bardzo często „ostre” słowa mobilizują ludzi, bo chcą udowodnić za wszelka cenę ze te słowa są błędem.

Co do ekonomii to chyba bardziej inteligentnym, może ‘dojrzałym” użytkownikom tego forum nie trzeba tłumaczyć jak duży wpływ ma na tibie, choćby na to ze itemy, których jest mało są droższe, bo popyt jest duży, jeśli jakiś jest dużo itemów a klijętów mało to cena spada. I Tez to nie miała być jakaś obraza tylko może są osoby, które tego nie zauważają a to wyjaśnia,Np. niską skuteczność pricelisty.

Jeśli chodzi o to, dlaczego mam taką opinię a nie inną to powiem tak, gram w tibie jakieś 4 lata, zdarzało się ze naprawdę bardzo dużo czasu poświęcałem na tibie, nie mowie tu tylko o expieniu, ale także Np., poświęcaniu czasu na wojnę, brałem udział w wielu wojnach w tym na Arcania gdzie razem ze Szwedami z NG(obecne FG i Galerdon który jest w MM), mając niższe levele, mniej osób, prawie wygraliśmy wojnę, prawie, bo potem nasi all magowie dostali haka. W swojej historii byłem już w teamie z Polakami,Hiszpanami, Szwedami ( ponad rok) i w zasadzie to Szwedzi wykazują największą lojalność, nawet od Polaków, ale mniejsza o to. Mam po prostu trochę doświadczenia, z którego powiem szczerze nie do końca jestem dumny, ale, z którym mogę się podzielić z innymi. Teraz do tibi mnie nie ciągnie wiec mogę na to wszystko spojrzeć z tzw. „dystansem”. I nie mam na calu kogokolwiek obrazi, no może z wyjątkiem Thallego..

Pozdrawiam,
Morximal jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 28-12-2006, 12:28   #1202
The Chaotic Paladin
Użytkownik Forum

The Chaotic Paladin's Avatar

Data dołączenia: 02 03 2006
Lokacja: Szyszylewo koło Cycynopola

Stan: Usunięty
Imię: Thalle
Profesja: Knight
Gildia: Noł Fiir
Świat: Kyra
Poziom: 18
Skille: 41/51!
Poziom mag.: 4
Domyślny

Ekonomia ma się tak do Tibii, jak piernik do wiatraka. Coś niby ma ze sobą wspólnego, ale tylko pozornie. Uwarunkowaniem ekonomii jest ograniczenie zasobów gospodarczych (ludzie, kapitał, zasoby naturalne). Niestety w Tibii nie ma to racji bytu gdyż:
- wszystkie przedmioty zdobyte w Tibii nigdy sie nie koncza, dotyczy to zarowno lootu z potworow jak i quest itemow ktore sa zazwyczaj drozsze z tego powodu ze wystepuja w mniejszej ilosci. Im zas swiat starszy, im wiecej hlvlowych graczy tym wiecej przedmiotow wystepujacych w grze. Im wiecej danego przedmiotu tym cena nizsza. Chcialbym zauwazyc ze przed wprowadzeniem hydr i djinow cena RH zawsze trzymala sie ponad 50k, wprowadzenie djinow obnizylo cene tego przedmiotu.
- mozliwosc sprzedazy przedmiotow w sklepach, ktore zawsze przyjmuja item. Nijak ma sie to do rlu, gdy juz np. nie mozesz sprzedac wiecej jakis elementow do samochodu, gdyz fabryka je skladajaca ma juz ich wystarczajaca ilosc
- w RL zyciu nie ma mozliwosci ukrywania sie pod noob-charami i sprzedawania rzeczy ponizej ceny minimalnej ustalonej przez panstwo (teoretycznie moze, ale w praktyce jest to nieoplacalne).
- gdy ustawione sa ceny minimalne oraz maksymalne popyt i podaz nie podlegaja juz takim prawom jak w gospodarce wolnej od ingerencji panstwa (zauwazane sa pewne odstepstwa)
Nie jestem jakims tam nomen omen ekonomista, jednak gralem w ta gre prawie 3 lata i zauwazam pewne mechanizmy. Tak naprawde CipSoft sam zepsul gospodarke gry, wzmacniajac sorkow, ktorzy expili na hydrach, przez co mieli od zajebania lootu, ktory nastepnie sprzedawali u nowo wprowadzonych djinow i byli duzo na +, a caly serwer mieli gleboko w dupie.

Co do mojego pisania na forach (tym i tibia.com). Forum to miejsce publiczne gdzie kazdy moze wyrazac swoje poglady, przekonania i mysli, pod warunkiem ze nie obraza innych osob. Nie pierdolcie wiec mi tutaj ze jestem kretyn bo obrazam wszystkich na lewo i prawo. To na forum.tibia.com wypowiadaja sie ludzie z FG ktorzy mieli trudne dziecinstwo i teraz staraja sie wyjsc na jakis supermanow ktorzy trzesa serwerem, maja genialne pvp i sa w ogole eL0. Podniecacie sie kazdym killsem (np. tym na Arystosie, gdzie ubiliscie go po prostu sila SD. zadnego trapa, zadnego combo UE. Gdzie jest tutaj pvp?), zas gdy ubija waszego czlonka np. Gimoona to mowicie ze chlopak dostal 5 UE (3 od mootha i 2 od herineeya, niestety wyglada na to ze mooth ma male te ue i zabiera mniej hp niz heri~ skoro gim ma deada zaliczonego jedynie dla Herineeya).

Co do tego ze nie mam chara. Mam dostep do kilku PACC kont z 60 lvlami, sporo FACC accountow z podobnymi lvlami. Jednak juz niegram, gdyz tibia juz mnie w zaden sposob nie rajcuje. Wole sobie popykac w otsa, gdzie istnieje stary pvp system, gdzie musisz celowac w glownym oknie a nie w battle window. Oczywiscie dla graczy z NG nie stanowilo to problemu, oni posiadali bota podczas calej wojny. Bot strzelal z SD kratke dalej niz mozliwosc normalnego strzalu (po prostu klient widzial 1 sqm dalej niz jest to widoczne).
Dla niedowiarkow ss [by Aeroxiz]:

I ten hack magow. Swego czasu gralem na arcanii, mialem kolege w Era Zero (zreszta nawet 2 - Sheriffa i Joon Leey {obecnie Shadius Sam/Golden Rasel}).
Ubilem moim 35 sorkiem bodajze lacznie 2 gosci z DPFT (po wojnie gdy juz odechcialo mi sie grac) - dokladnie byli to Hija Del Demon, Tompa Ruffs (na 88 lvlu) i duzo pozniej Misiek Shady (rl kolega Medivh Shady'iego).

I nie gadajcie ze ja tylko flamuje. W kazdym poscie staram sie przytoczyc rzeczowne argumenty, czasem gdy nie mam zbyt checi ani czasu to pisze po prostu co jest (w zasadzie argumentacje mozna podac w kazdej chwili jakby ktos nie zrozumial). Jak cos jeszcze przyjdzie mi na mysl to odpisze. I nie pisz durnot w stylu - nie obchodzi mnie to co Thalle napisze, bo jezeli naprawde tak o kims mysle ze mi zwisa jego zdanie to po prostu go ignoruje, nie czytajac jego postow i przewijajac strone kapke dalej.

nie pozdrawiam
Thalle
stary 28-12-2006, 13:21   #1203
Rodi
Użytkownik Forum

Rodi's Avatar

Data dołączenia: 22 06 2005

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez 0lik Pokaż post
pff bo pisalem wczesniej i nie tylko do niego tylko na gc ze jak ktos zobaczy tego typa to prac

dobra niechce mi sie z toba klucic zapewne gowno wiesz o tym servie i gowno wiesz o fg, a jedynie probujesz byc fajny i zalic "sie ojojojojojoj ale ci fg to sa niedobzy niepozwolili mi zabic tego i tego bo niemialem powodou no ja niemoge"

pozdro
hmm... czy myślisz że kazdy prosi was o zabicie kogos jak chce kogos zabic to ide i go bije a nie siedze całe 2 dni pytając członków gildi rządzącej na servie czy ktos go nie protkuje a jak padne to padne to tylko gra.
Rodi jest offline  
stary 28-12-2006, 13:33   #1204
Miszcz23
Guest

Domyślny

1. Skoro Tibia Cię nie rajcuje i wolisz OTS to czemu nadal piszesz na forum Tibia.pl i Tibia.com? Nie rozumiem.

2. "wszystkie przedmioty zdobyte w Tibii nigdy sie nie koncza, dotyczy to zarowno lootu z potworow jak i quest itemow ktore sa zazwyczaj drozsze z tego powodu ze wystepuja w mniejszej ilosci"

gówno prawda, właśnie między innymi po to wprowadzili sklepu z Djinnami i te wszystkie itemy które trzeba zbierać na addony żeby ograniczyć ich ilość;

np. spróbuj teraz kupić np. FSa, nie jest tak łatwo bo jest ich potrzebnych 40 do addona, to samo jest z Crown Armorami itd itp. Popyt na te itemy wzrasta, stają się droższe, a co się z nimi dalej dzieje- powstaje z nich np. pelerynka dla Pana Masoja;

...co do Djinnów: one robią dobrą robote, może na nowych serverach RH było drogie ale na starych np. Antica to już była tragedia. Koleś wychodził z rooka, robił 20 lv i miał Crown Seta, bohy i z GSem expił na rotwormach, bo wszystko kupił po zrobieniu Desert Questa. Teraz nikt już Ci nie sellnie tak tanio tych itemów bo woli je sellnąć u Djinnów. Po za tym gdyby nie Djinny nie byłoby ceny minimalnej, w sumie to może i by była, ale taka ustalona przez playerów, która tak na serio jest gówno warta jak sam zauważyłeś. Weź pod uwage np. takie Bohy. Nie ma ich już tak dużo na servie, ludzie je wolą sellować za 30k u Djinnów, albo drożej u playera który właśnie potrzebuje 5 par bohów na kapturek. Wszystko to powoduje, że ich cena wzrasta, ale nigdy nie zejdzie poniżej tych 30k. Pomyśl co by było gdyby nie było tych Djinnów. Przypuśćmy że mamy już ten sam loot z Hydr. Wszystkie hi lvl miałyby tych itemów w ciul i jeszcze troche. Cena by spadała do takich sum, że byle nooba byłoby na to stać. Nie byłoby żadnego ograniczenia. Na szczęście dzięki Djinnom jest. Na nowych serverach się to tak nie sprawdza, ale myśl na dłuższą mete, np. tak za 3 lata. Nastąpiło by takie przesycenie itemów i taki spadek cen jak kiedyś na Antice czy Novie.

...co do naprawienia tej ekonomii:
Jeśli chodzi o itemy to trzeba wymyśleć coś co by je ograniczało, np. addony, ale na większą skale. Pomysłów jest w cholere. Czego wyobraźnia sięgnie.

Drugą sprawą są Hydry, Cip Soft musiałby utrudnić ich huntowanie. Pogorszyć loota itd, zrobić coś żeby się nie opłacało aż tak na nich huntować. Niektóre servy już się powoli walą przez Hydry. Na forum zaczynają rodzić prawa, że można na nich huntować tylko 5h, bo wszystkich wkurzało jak codziennie jakiś urwany z choinki sorc nagle ma 100lv i zaczyna sobie rządzić. Ostatnio się dowiedziałem że na jakiejś stronie br ktoś udostępnił bota który pozwala expić na Hydrach, sorc automatycznie podchodzi do kratki kiedy Hydra się znajdzie w oznaczonym miejscu, później spamuje exori vis, a kiedy hp spadło poniżej określonej granicy to wrzuca vite albo gran. Można jeszcze ustawić żeby lootowało Hydre i segregowało golda w bp i żeby odpowiadać na pytanie "how long". To mnie przeraża...poczekajmy jeszcze rok i będziesz wchodził na Dragon Lair, klikał "Enter" a po paru godzinach zobaczysz na pasku że właśnie masz adv levelu. Umieram z ciekawości co Cip Soft planuje z tym zrobić.

pozdro Thalle itd.
moje serce się raduje, że na forum tibia.pl urodziły się dyskusje na wyższym poziomie ( jak wchodziłem na tą strone rok czy dwa lata temu to umierałem ze śmiechu) . gz all xD

stary 28-12-2006, 15:00   #1205
Morximal
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 08 2005

Stan: Aktywny gracz
Imię: Morximal
Gildia: Era Zero
Świat: Arcania
Poziom: 102
Skille: 95/xx
Poziom mag.: 20
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez The Chaotic Paladin Pokaż post
Ekonomia ma się tak do Tibii, jak piernik do wiatraka. Coś niby ma ze sobą wspólnego, ale tylko pozornie. Uwarunkowaniem ekonomii jest ograniczenie zasobów gospodarczych (ludzie, kapitał, zasoby naturalne). Niestety w Tibii nie ma to racji bytu gdyż:
- wszystkie przedmioty zdobyte w Tibii nigdy sie nie koncza, dotyczy to zarowno lootu z potworow jak i quest itemow ktore sa zazwyczaj drozsze z tego powodu ze wystepuja w mniejszej ilosci. Im zas swiat starszy, im wiecej hlvlowych graczy tym wiecej przedmiotow wystepujacych w grze. Im wiecej danego przedmiotu tym cena nizsza. Chcialbym zauwazyc ze przed wprowadzeniem hydr i djinow cena RH zawsze trzymala sie ponad 50k, wprowadzenie djinow obnizylo cene tego przedmiotu.
- mozliwosc sprzedazy przedmiotow w sklepach, ktore zawsze przyjmuja item. Nijak ma sie to do rlu, gdy juz np. nie mozesz sprzedac wiecej jakis elementow do samochodu, gdyz fabryka je skladajaca ma juz ich wystarczajaca ilosc
- w RL zyciu nie ma mozliwosci ukrywania sie pod noob-charami i sprzedawania rzeczy ponizej ceny minimalnej ustalonej przez panstwo (teoretycznie moze, ale w praktyce jest to nieoplacalne).
- gdy ustawione sa ceny minimalne oraz maksymalne popyt i podaz nie podlegaja juz takim prawom jak w gospodarce wolnej od ingerencji panstwa (zauwazane sa pewne odstepstwa)
Nie jestem jakims tam nomen omen ekonomista, jednak gralem w ta gre prawie 3 lata i zauwazam pewne mechanizmy. Tak naprawde CipSoft sam zepsul gospodarke gry, wzmacniajac sorkow, ktorzy expili na hydrach, przez co mieli od zajebania lootu, ktory nastepnie sprzedawali u nowo wprowadzonych djinow i byli duzo na +, a caly serwer mieli gleboko w dupie.

Co do mojego pisania na forach (tym i tibia.com). Forum to miejsce publiczne gdzie kazdy moze wyrazac swoje poglady, przekonania i mysli, pod warunkiem ze nie obraza innych osob. Nie pierdolcie wiec mi tutaj ze jestem kretyn bo obrazam wszystkich na lewo i prawo. To na forum.tibia.com wypowiadaja sie ludzie z FG ktorzy mieli trudne dziecinstwo i teraz staraja sie wyjsc na jakis supermanow ktorzy trzesa serwerem, maja genialne pvp i sa w ogole eL0. Podniecacie sie kazdym killsem (np. tym na Arystosie, gdzie ubiliscie go po prostu sila SD. zadnego trapa, zadnego combo UE. Gdzie jest tutaj pvp?), zas gdy ubija waszego czlonka np. Gimoona to mowicie ze chlopak dostal 5 UE (3 od mootha i 2 od herineeya, niestety wyglada na to ze mooth ma male te ue i zabiera mniej hp niz heri~ skoro gim ma deada zaliczonego jedynie dla Herineeya).

Co do tego ze nie mam chara. Mam dostep do kilku PACC kont z 60 lvlami, sporo FACC accountow z podobnymi lvlami. Jednak juz niegram, gdyz tibia juz mnie w zaden sposob nie rajcuje. Wole sobie popykac w otsa, gdzie istnieje stary pvp system, gdzie musisz celowac w glownym oknie a nie w battle window. Oczywiscie dla graczy z NG nie stanowilo to problemu, oni posiadali bota podczas calej wojny. Bot strzelal z SD kratke dalej niz mozliwosc normalnego strzalu (po prostu klient widzial 1 sqm dalej niz jest to widoczne).
Dla niedowiarkow ss [by Aeroxiz]:

NIE CYTUJEMY ZDJĘĆ!!!

I ten hack magow. Swego czasu gralem na arcanii, mialem kolege w Era Zero (zreszta nawet 2 - Sheriffa i Joon Leey {obecnie Shadius Sam/Golden Rasel}).
Ubilem moim 35 sorkiem bodajze lacznie 2 gosci z DPFT (po wojnie gdy juz odechcialo mi sie grac) - dokladnie byli to Hija Del Demon, Tompa Ruffs (na 88 lvlu) i duzo pozniej Misiek Shady (rl kolega Medivh Shady'iego).

I nie gadajcie ze ja tylko flamuje. W kazdym poscie staram sie przytoczyc rzeczowne argumenty, czasem gdy nie mam zbyt checi ani czasu to pisze po prostu co jest (w zasadzie argumentacje mozna podac w kazdej chwili jakby ktos nie zrozumial). Jak cos jeszcze przyjdzie mi na mysl to odpisze. I nie pisz durnot w stylu - nie obchodzi mnie to co Thalle napisze, bo jezeli naprawde tak o kims mysle ze mi zwisa jego zdanie to po prostu go ignoruje, nie czytajac jego postow i przewijajac strone kapke dalej.

nie pozdrawiam
Thalle
Miec możliwość grania jakimś charem a mieć jakiegoś to różnica, jeśli chodzi o Arcania to tak część NG używało bota ale tylko dlatego ze turtle używali swojego na bitwach, niektóre bitwy które przegralismy wygladały jak te po update, wygrywali je bo nasi nie mogli się wyuhać. Jeśli chodzi o ekonomie to nie wejde na portal ekonomi i nie przytoczę Ci pojęć z encyklopedii, to się poprostu odnosi do praktyki, ekonomia w tibi istniała i bedzie istnieć jak bardzo książkowo udowodnić tego byś nie chciał. Pamietaj, że zawsze istnieje strona teoretyczna i praktyczna, bez podstawowych zasad wynikających własnie z ekonomii tibia by nie była "tym" czym jest.

Ostatnio edytowany przez Raynold - 08-01-2007 o 10:16.
Morximal jest offline  
stary 28-12-2006, 18:56   #1206
dext'er
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 12 2006

Domyślny

hiho
Mam pytanie kiedy skonczy sie wojna.
dext'er jest offline  
stary 28-12-2006, 18:59   #1207
dext'er
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 12 2006

Domyślny

Prosze o jakies ss z wojny tylko nie te z foteka.pl bo mi nie dzialajo PLX[
dext'er jest offline  
stary 28-12-2006, 19:38   #1208
paior
WIDZEWIAK

paior's Avatar

Data dołączenia: 26 06 2005
Lokacja: Carlin

Stan: Na Emeryturze
Imię: Awer Fast
Profesja: Elite Knight
Poziom: 104
Skille: 89/82
Poziom mag.: 7
Domyślny

Cytuj:
Gdzie jest tutaj pvp?,
Zniklo odkad cipsoft dodal cipbota... Najlepsza wojna w hitori kyry to
BM vs NG

Tibia .. ssie Twoja dusze gdy biegniesz po lvl i
loot..
Zaslania Ci oczy na swiat, otworzy dopiero gdy stracisz kogos bardzo bliskiego.
Nie używaj tych slów , bo naprawde Go zranisz , a potem zatracisz samego siebie.Wracasz do niej bo jest rozrywka ale co jest jej celem ? 100 lat zycze Wam ! bo przez Tibie tracisz dziecinstwo.
paior jest offline  
stary 28-12-2006, 23:39   #1209
0lik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez paior Pokaż post
Zniklo odkad cipsoft dodal cipbota... Najlepsza wojna w hitori kyry to
BM vs NG
niezgadzam sie

forsaken vs li
0lik jest offline  
stary 29-12-2006, 18:24   #1210
Exodus
Użytkownik Forum

Exodus's Avatar

Data dołączenia: 14 02 2005
Lokacja: Bolesławiec

Domyślny

Nie znam wszystkich z twoich list (osobiscie) ale twoja lista wydaje sie odzwierciedlac moj poglad na te osoby takze . Choć co do Nonixa z nim jest roznie , byl dobrym tutorem ;p
Exodus jest offline  
stary 29-12-2006, 18:26   #1211
Kajn
Zbanowany

Kajn's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005
Lokacja: Kraków

Kajn ma numer GG 1337
Domyślny

the best: Xaretza,Mizaeron,Pontheus,Ren'ko

Sux: Tetro Aurelius,Azeris,Arystos
Kajn jest offline  
stary 29-12-2006, 19:01   #1212
Skibo
Użytkownik Forum

Skibo's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 12
Poziom mag.: 10
Domyślny

Najlepsi:
1. Ja
2. Gandamir Evil'eye
3. Pablofon
4. Arcat
5. Natur
6. Pontheus

Najgorsi:
1. Garlerdon
2. Nonix Dark
3. Foriuss
stary 29-12-2006, 20:41   #1213
Miszczoslav
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 16 02 2006

Stan: Na emeryturze
Domyślny

bosh... ludzie.. lizanie dupska itd. bezsensowny tmt.. widac ze to wymyslil jakis dzieciak.. sorry jezeli cie obrazilem.. ale naprawde bezsensowny tmt
stary 29-12-2006, 21:47   #1214
Miszcz23
Guest

Domyślny

a już się cieszyłem że się porodziły ambitne dyskusje...

dodam tylko że Xolorian rox

stary 29-12-2006, 21:54   #1215
z3n3k
Użytkownik Forum

z3n3k's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Morximal Pokaż post
Jedno małe, jakże ważne pytanie:, Co komu da ta ankieta oprócz tego ze ciężej będzie się czytać wydarzenia z kyry, bo kilka stron będzie zawalona nikomu nie potrzebna ankietą, chcesz zrobić ankietę zgłoś się do kogoś z tibia.pl i niech ją przeprowadzą. Moim zdaniem ktoś z obsługi tego forum powinien to skasować a szczególnie ze względu na tych „chuji”. Chociaż w zasadzie każdy facet w pewnym sensie jest „chujem”. Bezsensowny wątek który świadczy o jego pomysłodawcy.
Ale i tak największym hujem jest Nonix Dark xDDDD
z3n3k jest offline  
stary 29-12-2006, 21:59   #1216
Skibo
Użytkownik Forum

Skibo's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2006

Stan: Początkujący
Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 12
Poziom mag.: 10
Domyślny

@Morximal

Widzisz.... temat się rozwija ;d
stary 06-01-2007, 15:25   #1217
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

130 postow poszlo w niepamiec. Znowu zaczniecie bluzgi, to warny poleca dla kazdego, a nie dla tych wybitnych.
stary 06-01-2007, 15:48   #1218
Lenrock
Użytkownik Forum

Lenrock's Avatar

Data dołączenia: 17 09 2006
Lokacja: Giżycko

Świat: Selena
Domyślny

haha kara ; D
Lenrock jest offline  
stary 06-01-2007, 16:11   #1219
Cariel Da'Rose
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 11 2005

Domyślny

lol moim zdaniem usunięcie tego wszystko to głupota była
stary 06-01-2007, 16:39   #1220
0lik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 08 2006

Domyślny

thalle wrzuc ta mape ulanowa jeszcze raz bo chce moj dom zaznaczyc, a niewidzialem tego dopiero skiba mi powiedzial
0lik jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania