Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Galana

Notki

Galana Wydarzenia ze świata Galana.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 06-01-2007, 19:25   #3921
Poznanski Rycerz
Zbanowany

Data dołączenia: 02 04 2005
Lokacja: Poznan

Stan: Na Emeryturze
Imię: Raverton
Świat: Galana
Poziom: 96
Skille: 92/47
Poziom mag.: 19
Domyślny ...

Musisz dolicz stres towarzyszacy walce. I pomysl na chlopski rozum... sorc nie bedzie all the time spamic sdl, bo to sie mija z celem. Zrobiles zalosna symulacje :sorc stoi wali sd i jak zobaczy reda a ue a knight biega. Ty czytaj ze zrozumieniem, jesli knight by sie uhal tak jak napisal XEnthor= to ... knightowi szybciej by sie skonczyly uhy... Czyli nie latal by 45 minut.
+ zauwaz co tharrinb napisal
Sorc strong haste wlacza a knight wacha stopy kumasz? Taka sytuacja zalezy od umiejetnosci pvp gracza. Gra gracz nie knight, gra gracz nie sorc zauwaz to. Jesli knight umie teraz dusic hotkey, to sorc ni uj'a nie zabije go. To samo knight moze sorcowi naskoczyc, bo ten w kazdej chwili mu ucieknie bo zobaczy ze zostal mu bp mf;ow to wrotki wtedy. Prawdopodobnie sorc nie nawalal by czesto z sd = 1 uh knighta(zalozenie) to wtedy i tak sorc odpada.

Ten pojedynek zakonczyl by sie NICZYM, chyba ze ktorys z tych graczy bylby kompletnym debilem. Pamietaj zamiast burstow, ktore sporo waza, sorc nawalal by z wanda, a sd uzywal by sporadycznie... tak na chlopski rozum.
Poznanski Rycerz jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 06-01-2007, 20:09   #3922
Atlas
Użytkownik Forum

Atlas's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004
Lokacja: Tajne

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak
Poziom: 30
Skille: 23/29
Poziom mag.: 47
Domyślny

RE UP!
Kolejny pan który nie czytał mojego pierwszego postu.
Cytuję siebie:

Wniosek z walki sorcerer 100 lv vs knight 100 lv = Sorcerer albo uciekł by z pola walki z powodu braku środków do ataku albo padłby albo z powodu braku środków do ataku albo z powodu braków środków do leczenia
Ogólnie mówiąc walka ta zawsze tak by się kończyła przy głównych założeniach, że:
- Nikt by nie miał freezów/lagów/kicków
- Nikt nie byłby wspomagany runami/MF/zbrojnie/utrudnianiem ruchu etc.
- Oboje gracze byliby w miare doświadczeni (nie jakiś najt co używa exury po ataku UE albo sorc co wiedząc, że bije się tylko z najtem jedzie na mana shieldzie...)

...koniec cytatu!
Jedyne do czego się z Tobą zgadzam to wand zamiast BA - tu masz zupełną rację - mój błąd.

Jeszcze raz podkreślam, że była to symulacja walki honorowej 1 vs 1 DO ŚMIERCI. Nie do tego momentu który gracz pierwszy strzeli kleka w gacie i ucieknie z pola walki.

Owszem knight może paść np na huncie - bijąc np dragi nie ma cały czas full hp więc sorc z zaskoczenia mógłby wygrać.

Ostatnio edytowany przez Atlas - 06-01-2007 o 20:11.
Atlas jest offline  
stary 06-01-2007, 20:35   #3923
Poznanski Rycerz
Zbanowany

Data dołączenia: 02 04 2005
Lokacja: Poznan

Stan: Na Emeryturze
Imię: Raverton
Poziom: 96
Skille: 92/47
Poziom mag.: 19
Domyślny ...

Mmm...iNNA OPCJA
Knight rowniez by atakowal za pomoca run robiac sobie exhaust i jest szansa zsolowania go. Nie mozna przyjmowac, z gory ze knight go rozwali i zmasakruje i zniszczy i pozamiata, zabije itp.
Jest mozliwosc ze knight na dobite walnie mu exori i sorc gryzie glebe, tez jest taka mozliwosc, niekoniecznie sorc will hit the ground jak mu sie runy itp skoncza, chociaz to jest najbardziej prawdopodobny scenariusz.
Tak, wiem co napisales, ale GRA CZLOWIEKA, NIE PROFESJA.
ZAlosna symulacja, nie mozna przyjmowac ze knight jak jakis frajer bedzie tylko z melee naparzac. I ze caly jego cap zajma uhy
Tak cycku, jak mam rozumiec nie wspomaganie? nie przynosza im run tak jest? To knight na bank posiada jakies runy ofensywne. DOdatkowo trzeba dodac na jakiej powierzchni walcza, walcza na przeciw siebie i stoja, biegaja na przestrzeni.
Umiem czytac, biegac dookola czyli korytarz wykluczamy xD.
Na pustyni np. sorc ucieknie
Symulacja wymaga sprecyzowania miejsca walki.
Bo z twoich postow wynika, ze stoja 2 pacholy, a sorc moze jak pal z dystansu walic i knight nie bedzie walic z melee kpw?
Co wiecej, dokonales symulacji, wyciagnales wnioski jedynie na korzysc NAJTA.

PRawda taka, nigdy przenigdy( zakladajac ze gracze potrafia cokolwiek) ten pojedynek nie zakonczyl by sie dedem.

Ostatnio edytowany przez Poznanski Rycerz - 06-01-2007 o 20:37.
Poznanski Rycerz jest offline  
stary 06-01-2007, 20:48   #3924
DfJ
Guest

Domyślny

20:06 You advanced from Level 49 to Level 50.

Chciałem poinformować, że przez jakiś miesiąc nie będziecie widywać nudnego sorca Dawida from Jaworzno, przerwa do ferii, które zaczynają się 12 lutego, jak na razie żegnam was drodzy użytkownicy i chciałem złożyć szczególne podziękowania Lukaszowi paladynowi i Koniakowi, moim dwóm przejacielom z rl, dzięki za gre! See ya.

A forum będe czytywał jeszcze.

stary 06-01-2007, 21:02   #3925
Atlas
Użytkownik Forum

Atlas's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2004
Lokacja: Tajne

Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak
Poziom: 30
Skille: 23/29
Poziom mag.: 47
Domyślny

Poznański Rycerzu, "Cycku" to sobie możesz powiedzieć do swojej matki, nie do mnie. Nie obrażaj mnie, bo ja tego nie robie, ok?

Ciągle wspominasz, że gracz gra postacią - tak, ale każda postać jest ograniczona zakresem liczb a gracz może tylko postarać się o ich dobre wykorzystanie.
Oczywiście, że najt nie nosi na codzień 40 bp UH, ale od początku zaznaczyłem (-liśmy), że obie postacie wiedzą, że to będzie duel 1 vs 1. A wiemy oboje, że najt nie zaskoczy w żaden sposób sorca jakimś mega combem bo (i tu kłaniają się ogranicznik knighta - nie gracza) po prostu jest to nie możliwe.

Przeważnie duel rozgrywa się na obszarze 10x10/12x12 etc. i tak też obszar miałem na myśli ew. mogli by się ganiać po jednym mieście. Jeśli bierzemy pod uwagę cały obszar Tibii, to możemy przypuścić że sorc mógłby np zaciągnać najta pod ogień silnych potworków i wtedy mógłby spróbować szczęscia combem SD + UE itd.
Ale ogólnie idea mojego pierwszego postu była uświadomić wam, że sorc nie wygra jeśli nie ma pomocy z zewnątrz - jest ograniczony tym co otrzymał od CiPsOfTu i chodźby nie wiem kto nim grał, nie zwyciężyłby najta.

Ahh i proszę już nie rozważajmy głupich pomysłów typu, że sorc ucieknie najtowi i wskoczy sobie po drodze do dp zabrać pare bp run/mf...

A to, że symulacja przeprowadzona przeze mnie nigdy w rzeczywistej grze się nie wydarzy to chyba każdy z nas wie, no nie? Tu chodzi tylko o racje, że jeśli... (wiemy o co chodzi - nie będe tego tysiak razy powtarzał)

Jeśli dalej ktoś nie wierzy w to co mówię niech sobie sciągnie progsa do tworzenia OTsów i ustawi realia normalnej Tibii i zagra z kumplem.

O wiele ciekawsze byłoby symulowanie walk dwóch czarodzieji. Ostatnio nawet na forum trafiłem na filmik 135 MS w oiachu przez 78 MS (bodajże).

Pozdro dla zaciekłych obrońców magicznych postaci ^.-
stary 06-01-2007, 22:12   #3926
Raziel kosiaz
Użytkownik Forum

Raziel kosiaz's Avatar

Data dołączenia: 12 10 2005
Lokacja: Jastrzebie

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Skille: 82/81
Poziom mag.: 6
Raziel kosiaz ma numer GG 2285691
Domyślny

Moim zdaniem tibia się polepsza chociaż była czasami lepsza.
Także myśle że sork na początku jest zjechany a puźniej najlepsza prof.
I nie wiem czy się myle ale tak mi się wydaje.
Xenthor : Popieram cię wolałem jak to knighty byly dobre.
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=1521891
Raziel kosiaz jest offline  
stary 06-01-2007, 23:02   #3927
Ajron 88
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raziel kosiaz Pokaż post
Moim zdaniem tibia się polepsza chociaż była czasami lepsza.
Także myśle że sork na początku jest zjechany a puźniej najlepsza prof.
I nie wiem czy się myle ale tak mi się wydaje.
Xenthor : Popieram cię wolałem jak to knighty byly dobre.
Źle to ujeliście , nie jak knighty były dobre , tylko jak sorc/druid nie był tak przesadnie wypasiony.

Kiedyś sorca sie expiło powoli i mozolnie , do czasu , później rozwijał skrzydła.

Teras najsilniejsza klasa w pvp , jest także najszybszą w expieniu , co moim zdaniem jest absurdalne.
19:12 Seemes: does that mean your br?
19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR?
Ajron 88 jest offline  
stary 06-01-2007, 23:58   #3928
Dzumior
Guest

Domyślny

Tibia jaka by nie byla ludzie beda w nia grali
Tibia jest bogiem.
Expienie nalogiem.
Pk zabawa.
Smierc zwatpieniem.
Cala przyjemnosc dlamnie to odkrywac nowe tereny expic a najlepiej co kocham to Wary zreszta mnie ludzie swego czasu znaja jak kamikadze od*******am ;p
Inaczej mowie kocham ten dreszczyk Emocji jak cie w 2-5 bija gonia wojna bojsz sie ze zaraz sie rzuca na ciebie ze bedziesz ich celem i to lubie ale nie lubie jak mi rece lataja w rl i sie w*****am przed pc a jak padne to albo klawiatura do wymianu albo cos ale to jest moj zywiol
Kazdy lubi zabjac a nie padac

stary 07-01-2007, 00:40   #3929
pawlon
Użytkownik Forum

pawlon's Avatar

Data dołączenia: 31 03 2004

Domyślny

podoba mi sie ten nowy mmorpg, gralem w niego jeszcze 20 min temu

co do tych walk, mylicie sie, idac na duel 1 vs 1 do smierci, knightn ie bierze runek ofensywnych, bo to absurdalna strata kasy przy naprawde biednych hitach, a combo i tak nie zrobi i tak bo nie ma jak. ladujesz sie uhami, zcekasz az pzreciwnikowi sie skoncza srodki do walki, capa masz duzo, duzo wiecej, ptoem dobiajs z miecza i tyle. sorc ci ataku nie bloknie

co do palka i knighta oraz ich leczenia, przy takiej walce leczysz sie przed poziomem maxymalnego hita przeciwnika, to jest generalna zasada i jedyna ewentualnie mozna sie uleczyc ciut czesciej jesli hit ktory dostales przekracza liczbe tego ile leczysz, bo wtedy nie ma co czekac(w przypadku knighta w przypadku palka to raczej nie wystepuje, hcyab ze przy duzej roznicy lev). tak wiec:
jesli np ja mam 1305 hp, i walcze z sorcem na podobnym lev, on mi wali z sd powiedzmy 320(strzelam na oko) i neich bedzie ue ok 620(ciagle "na oko"), wiec jesli dostane ue - lecze sie od razu bo drugie ue moze mnie wykonczyc, zalezy jak sie trafi, jesli dostane sd za te 320 zostaje mi hp ok 1k, spokojnie moge wykrzystac ten czas na hit z sd, bo nawet jak dolozy z bursta to nie bedzie wstanie w next kolejce mnie zlozyc na ue. sorc przy wykorzystaniu ue traci duzo many, opanowany player nie jedzie na mana shielzdie bo nie jestem w stanie go zabic na combo, noobek tak, wiec musi mane uzupelnic, chcial nie chcial to ejest wtedy "moj" moment bo moze sie latwo zagalopowac w lykaniou manasow wiele zalezy od playera, a szczerze mowiac ustawiony z gory duel, przy przygotowaniu i walce tylko i ywlacznie 1 na 1 nie jest zadnym stresem, bo czym sie tu stresowac? jedyne co to dobrze obmyslec jak rozlozyc wykorzystanie capa jako ze bolce sa bardzo ciezkie najciekawsze sa duele sorcow 1 na 1, bo reszta to nuda

PS:
ale chaotycznie napisalem, w ogole nie stosuje kropek jak tu pisze ;D ale nie chce mi sie na to tracic czas, mozecie to zgonic na moje wrodzon lenistwo(niestety)
stary 07-01-2007, 00:46   #3930
sliver
Zbanowany

sliver's Avatar

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Poznań

Domyślny

powatpiewam w ten 163 level niby na antice.
sliver jest offline  
stary 07-01-2007, 00:50   #3931
Xmazy
Użytkownik Forum

Xmazy's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: Łódź

Imię: Xmazy
Poziom: 101
Skille: 99/94
Poziom mag.: 8
Domyślny

NVM.. Już łapie heheh

"Łamałem ludzi, nie hasła" -Kevin Mitnick

Ostatnio edytowany przez Xmazy - 07-01-2007 o 01:07.
Xmazy jest offline  
stary 07-01-2007, 01:03   #3932
Ajron 88
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xmazy Pokaż post
Dajcie namiary na tego nowego MMOrpg'a bo sam nic nie moge znaleźć. Jakiś link pls ;]
Mój pierwszy post na poprzedniej stronie , tam jest link , ale z góry powiem że to był żart dla tych co angielskiego nie znają na tyle dobrze
19:12 Seemes: does that mean your br?
19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR?
Ajron 88 jest offline  
stary 07-01-2007, 09:59   #3933
Adelao
Zbanowany

Data dołączenia: 10 10 2006
Lokacja: Zlotoryja

Imię: Adelao
Profesja: Master Sorcerer
Poziom mag.: 50
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Atlas Pokaż post
Pawlonie mój drogi, z całym szacunkiem rozpisałem to właśnie po to by uświadomić ludkom jak by wyglądała walka 1 VS 1. Nie wspominałem o tym, że z logicznego punktu widzienia jest to nierealne bo to chyba oczywiste nawet dla nowych, że na h lvlach walka 1 vs 1 jest bez sensowna...więc nie muszę się budzić a poza tym ładnie zaznaczyłem kiedy sorc mógłby wygrać/zremisować, no ni?

BTW. Adelao - co do tego telefonu za którego poszedł (ponoć) Pucol to może to był jakiś SE K800 albo Nokia N73 ?

Pozdro all!

To była nokia NG
Adelao jest offline  
stary 07-01-2007, 09:59   #3934
Dzumior
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez pawlon Pokaż post
podoba mi sie ten nowy mmorpg, gralem w niego jeszcze 20 min temu

co do tych walk, mylicie sie, idac na duel 1 vs 1 do smierci, knightn ie bierze runek ofensywnych, bo to absurdalna strata kasy przy naprawde biednych hitach, a combo i tak nie zrobi i tak bo nie ma jak. ladujesz sie uhami, zcekasz az pzreciwnikowi sie skoncza srodki do walki, capa masz duzo, duzo wiecej, ptoem dobiajs z miecza i tyle. sorc ci ataku nie bloknie

co do palka i knighta oraz ich leczenia, przy takiej walce leczysz sie przed poziomem maxymalnego hita przeciwnika, to jest generalna zasada i jedyna ewentualnie mozna sie uleczyc ciut czesciej jesli hit ktory dostales przekracza liczbe tego ile leczysz, bo wtedy nie ma co czekac(w przypadku knighta w przypadku palka to raczej nie wystepuje, hcyab ze przy duzej roznicy lev). tak wiec:
jesli np ja mam 1305 hp, i walcze z sorcem na podobnym lev, on mi wali z sd powiedzmy 320(strzelam na oko) i neich bedzie ue ok 620(ciagle "na oko"), wiec jesli dostane ue - lecze sie od razu bo drugie ue moze mnie wykonczyc, zalezy jak sie trafi, jesli dostane sd za te 320 zostaje mi hp ok 1k, spokojnie moge wykrzystac ten czas na hit z sd, bo nawet jak dolozy z bursta to nie bedzie wstanie w next kolejce mnie zlozyc na ue. sorc przy wykorzystaniu ue traci duzo many, opanowany player nie jedzie na mana shielzdie bo nie jestem w stanie go zabic na combo, noobek tak, wiec musi mane uzupelnic, chcial nie chcial to ejest wtedy "moj" moment bo moze sie latwo zagalopowac w lykaniou manasow wiele zalezy od playera, a szczerze mowiac ustawiony z gory duel, przy przygotowaniu i walce tylko i ywlacznie 1 na 1 nie jest zadnym stresem, bo czym sie tu stresowac? jedyne co to dobrze obmyslec jak rozlozyc wykorzystanie capa jako ze bolce sa bardzo ciezkie najciekawsze sa duele sorcow 1 na 1, bo reszta to nuda

PS:
ale chaotycznie napisalem, w ogole nie stosuje kropek jak tu pisze ;D ale nie chce mi sie na to tracic czas, mozecie to zgonic na moje wrodzon lenistwo(niestety)

Ciekawe ciekawe ja mialem duela Camuh+Rivenn tylko taki duel z panami co mi Kaaaa Boom robili to raczej nie zabawa poczym sie zwinalem a bylem 1 dzien free

stary 07-01-2007, 10:18   #3935
Ascario
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 10 2006
Lokacja: Złotoryja

Stan: Aktywny Gracz
Świat: Askara
Domyślny

Tylko camuh mial wtedy lvl 80 a rivenn cos kolo 90.
Ascario jest offline  
stary 07-01-2007, 10:29   #3936
Azenus
Użytkownik Forum

Azenus's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Suwałki

Świat: Kyra
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Atlas Pokaż post
BTW. Adelao - co do tego telefonu za którego poszedł (ponoć) Pucol to może to był jakiś SE K800 albo Nokia N73 ?
Dla tego smiecia nie dal bym nawet 3310, nie mówiąc już o N73

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sliver Pokaż post
powatpiewam w ten 163 level niby na antice.
ja także
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xmazy
Dajcie namiary na tego nowego MMOrpg'a bo sam nic nie moge znaleźć. Jakiś link pls ;]
OWNED! hail inteligencja forumowa

22:01 Warning! The murder of Huckle'berryfin was not justified.

im back ;> ehueh hue

Ostatnio edytowany przez Azenus - 07-01-2007 o 11:04.
Azenus jest offline  
stary 07-01-2007, 12:13   #3937
Adelao
Zbanowany

Data dołączenia: 10 10 2006
Lokacja: Zlotoryja

Imię: Adelao
Profesja: Master Sorcerer
Poziom mag.: 50
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Azenus Pokaż post

ja także

im back ;> ehueh hue

Pucol kazal mi napisac ze jestes...(brak słów/ rece opadaja). Poniewaz nie wchodzi na strony zwiazne z tibia
" a tym bardziej na jakies pedlaskie forum, przepoelnione idiotami " Kazał tez pozdrowic was ))

P.s Azenus szkoda slow na takiego idiote jak ty...wiec nie bede Cie jechal, jeszcze Ci sie przykro zrobi ;/

Pozdro xDD

Ostatnio edytowany przez Adelao - 07-01-2007 o 12:23.
Adelao jest offline  
stary 07-01-2007, 12:36   #3938
Azenus
Użytkownik Forum

Azenus's Avatar

Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Suwałki

Świat: Kyra
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adelao Pokaż post
Pucol kazal mi napisac ze jestes...(brak słów/ rece opadaja). Poniewaz nie wchodzi na strony zwiazne z tibia
" a tym bardziej na jakies pedlaskie forum, przepoelnione idiotami " Kazał tez pozdrowic was ))

P.s Azenus szkoda slow na takiego idiote jak ty...wiec nie bede Cie jechal, jeszcze Ci sie przykro zrobi ;/

Pozdro xDD
Rozpłaczę się kiedy błyśniesz swoją inteligencją 13 latka i powiesz na mnie "klaun"
rotfl
Azenus jest offline  
stary 07-01-2007, 13:09   #3939
Xmazy
Użytkownik Forum

Xmazy's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2005
Lokacja: Łódź

Imię: Xmazy
Poziom: 101
Skille: 99/94
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Azenus Pokaż post

ja także

im back ;> ehueh hue
Masz coś do mojej inteligencji? Nie zorientowałem się w pierwszym momencie, że to żart bo nie wczytałem się w to co jest na screenie. Ale ty jesteś przecież wszechwiedzącym super inteligentym użytkownikiem forum to co ja mam pisać

"Łamałem ludzi, nie hasła" -Kevin Mitnick

Ostatnio edytowany przez Xmazy - 07-01-2007 o 13:20.
Xmazy jest offline  
stary 07-01-2007, 13:27   #3940
FajerWarjor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 11 2006

Profesja: Brak (Rookgaard)
FajerWarjor ma numer GG 1979984
Domyślny

Azenus buahaha , wsadzcie se ta galane w dupe, mozna grac na innym serwie. przynajmniej wszyscy widza jaki z ciebie jest smiec hahahahahyahuhauhauhauhauha AHAUHAUHAUHAU HWD Rox huahuahuahuah powwnniscie byc HWDP a nie HWD bhuayhauha

Ostatnio edytowany przez FajerWarjor - 07-01-2007 o 13:30.
FajerWarjor jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 2 (zarejestrowanych: 0, gości: 2)

Zasady postowania