![]() |
#3901 |
Użytkownik Forum
|
![]() Adelao
Jan 05 2007, 21:22:27 CET Killed at Level 59 by Sir Babolek and by Dejwidek Ehh... |
![]() |
|
![]() |
#3902 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 09 2006
Lokacja: Poland
Stan: Na Emeryturze
Imię: Uzupatorka
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Galana
Poziom: 71
|
![]() Nie bede sie rozpisywac bo i tak tu nikt nie bedzie za mna tesknic..
![]() Ogolnie z powodow osobistych koncze gre na czas nieokreslony.. Mam nadzieje ze z czasem zmieni sie sytuacja na galanie i ta gra bedzie sprawiac wiecej przyjemnosci graczom.. Pozdrawiam Wszystkich .. Nie klocie sie tyle.. ![]() Milej Zabawy :* Bye Bye ![]()
#3903 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 06 06 2005
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Xerena
|
![]() Co do wątku o równości profesji ludzie przypomnijcie se czasy kiedy to nie było rodów ani wandów a magowie i druidzii męczyli się jak knight i palladyn który skiluje bezustannie tylko po to żeby jego hit był o te kilka % celniejszy i mocniejszy . Wtedy to jeszcze było zachowana jakakolwiek równość profesji na nowych serwerach ludzie zaczynali grać pallem albo knightem bo najszybciej się expiło …
Sorc mógł Se bić roty do 50 levela z jakiegoś mieczyka i właśnie w tym momencie odczuwałem równość profesji bo potem sorc na wysokil levelu miał lepiej z expem. No, ale wszystko jak dlamnie zaczęło się psuć po update z manasami za pół ceny dającymi naprawdę sporo many za małe pieniądze zaczęło się bicie z visa , Rodami i Wandami. Różyczka zawsze trafia i zawsze zadaje podobnego hita nie wymaga skilowania ani jakiegokolwiek poświęcenia czasu jedynie zabiera mane a w tym czasie knight idzie se expić i i jak w losowaniu lotto albo trafi albo chmurka. Następny przypadek równości profesji zakładając ze 100 lev palladyn lub knight bije się z sorcem do momentu aż jeden z nich padnie oczywiście, kto wygra sorc, który wysadzi kilka SD i w odpowiednim czasie walnie UE. Weźmy pod uwagę trening postaci maga lub druida stawia się na bota robi se runki i treni sobie mlevel przyjemnie z pożytecznym, bo i kasa i magiczny rośnie a ty w tym czasie jesteś w szkole albo śpisz. Knight i pall nie dość, że skillują długie noce i dnie to ani z tego przyjemności ani kasy i nie piście mi nie gadaj tu smutków, bo to w końcu forum i wszyscy mają prawo do swoich poglądów i wypowiedzi … Bo w końcu po coś w tibi są te 4 profesje ale jak już kolega wyżej napisał na co coś poprawić w fizycznych postaciach skoro można dać coś więcej sorcom zainteresować ludzi tą profesją i mieć z tego zysk na pacc ,bo gra sorcem bez czarów które są dostępne z konta na pacc w końcu jest bez sensu i gracz zdecyduje się na jego kupno. Ta gra staje się czystą komercją grą robioną dla zysku a przecież kiedyś robili tą grę z sercem żeby zachęcić ludzi i przyciągnąć ich do swego projektu szkolnego i nie było to robione dla kasy. Nawet ten update pokazał, że nowo dodane POI to miejsce dla sorca, który wbija 10 m expa w 35 h, co w tym czasie knight wbije 2 m expa miało to miejsce na świecie non-pvp, ale to akurat tylko przykład. Miejmy nadzieje, że to się zmieni, bo na obecną chwilę to co stało się z Tibią coraz bardziej skłania ludzi do grania na ots typu Armia Karpacki gdzie profesje są równe i gra się przyjemniej. |
![]() |
![]() |
#3904 |
Guest
|
![]() Hail dla Masterio
Tibia idzie naprzód, a czas pokaże czy w dobrym kierunku. Co do komercji, popatrz w jakim świecie żyjemy. Tu pieniadz odgrywa główna rolę a nie zasady. P.S. Ja też tesknie za czasami gdy knighta solo nikt nie mógł wziąść. ![]() |
![]() |
#3905 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 03 2004
Lokacja: Tajne
Stan: Aktywny gracz
Imię: Atlas de'Ath
Profesja: Sorcerer
Gildia: Brak
Poziom: 30
Skille: 23/29
Poziom mag.: 47
|
![]() Cytuj:
Pallek - 100 lv /18 ml - 1105 hp (1415 mp) - 2310 cap Sorcerer - 100 lv / 66 ml - 645 hp (2795 mp) - 1390 cap @Knight Przy pełnym EQ może zabrać ok. 40 bp UH & 5 bp MF & po bp GFB/HMM/EXPLO/RINGI etc. UH leczy średnio: 550 HP HMM: 22-44 40 bp*20 = 800 dalej...800*550hp = 440k HP (!) @Sorcek 1400 capa starczy na zabranie ok. 16 bp run, 10 bp MF i EQ UE: 320-640 (śr 480) HMM: 40-80 SD: 240-340 (śr 290) Bursty: 33-66 (znając grę nie będą zadawać nawet średniej wartości tych dwóch liczb) I teraz troche tekstu: O sekwencji SD + UE + UE nie ma mowy bo 340(+66) +640 (+66) + (-550) 640 (+66) (-550) i tak zostanie w najgorszym wypadku około 300 hp najtowi (zauważ że dmg policzyłem maksymalny nawet dla burst arrows). Sekwencja SD + SD + UE + UE też nie wypali bo najt zawsze się będzie leczył na poziomie 900-1000 hp. Cap czyli czas przez jaki najt wytrzyma ciągły ogień (440k hp) przy obrażeniach 290+50 (SD + Burst) daje liczbę ok. 45 minut (tak długo by mógł biegać dookoła sorca lecząc się). Taka ciekawostka tutaj - sorc straciłby podczas tego natarcia 65 bp SD...czyli fizycznie podczas walki 1 vs 1 jest to nie możliwe. Wniosek z walki sorcerer 100 lv vs knight 100 lv = Sorcerer albo uciekł by z pola walki z powodu braku środków do ataku albo padłby albo z powodu braku środków do ataku albo z powodu braków środków do leczenia ![]() Ogólnie mówiąc walka ta zawsze tak by się kończyła przy głównych założeniach, że: - Nikt by nie miał freezów/lagów/kicków - Nikt nie byłby wspomagany runami/MF/zbrojnie/utrudnianiem ruchu etc. - Oboje gracze byliby w miare doświadczeni (nie jakiś najt co używa exury po ataku UE albo sorc co wiedząc, że bije się tylko z najtem jedzie na mana shieldzie...) Więc proszę nie pisać mi tu takich pochopnych głupot, że sorc tylko sd sd i w odpowiednim momencie ue.. Co innego jeśli mówimy o atakach grupowych np 2 sorc vs 1 najt etc. Co do pallka to już nie jest takie oczywiste. Pallek mógł spokojnie przegrać, ale tu nie będę się rozpisywał bo nie znam dokładnie realiów i mogę tylko spekulować. W dostarczaniu dokładnych danych pomógł mi kalkulator ze strony www.tibia.pl xD
![]() |
#3906 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 10 10 2006
Lokacja: Zlotoryja
Imię: Adelao
Gildia: League of Extreme Maffers
Poziom: 60
Poziom mag.: 50
|
![]() Cytuj:
![]() P.s Jak go zabiliscie, expil czy co? Ostatnio edytowany przez Adelao - 06-01-2007 o 09:59. |
|
![]() |
![]() |
#3907 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 11 2006
Poziom: big
Poziom mag.: 60
|
![]() Cytuj:
A Pucol..... Możliwe, możliwe ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3908 |
Guest
|
![]() Expilem naTombach swego czasu jeszcze w wakacje bylo nas 12 online expilismy hwl mass log w ciagu 1 minuty toxo i camuh byli jakies 10-15 sekund dalej odemnie dalem log out na vamp hell i tak czekalem 1 caly dzien nastepnego dnia jak sie lognalem to wyszedlem bez 0 many i okolo 250 hp expic na tombach sux
Dopoki Konda+lovize+oen nie wroca do normalnej gry kazdego dnia po 6h jak grali kiedys to niema Bata na wygranie praktycznie |
![]() |
#3909 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2006
|
![]() Cytuj:
![]() Przykro mi to stwierdzic ale trzymając sie słow ktore wypowiedziałem i które są i będa prawda musze skonczyc gre również. Jednym błedem straciłem dużo za dużo i nie ma sensu tutaj dalej pozostawac! Życze miłej gry. |
|
![]() |
![]() |
#3910 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 03 2004
|
![]() Cytuj:
![]() sorry, obudz sie, w tibii sie nigdy nie walczylo 1 vs 1 i teraz tez sie tak nie walczy, chyba ze na malym lev. utani gran hur i tyle zes sorca widzial, a wpadaja we 2 i knight jak nie areaguje w 2 sec(a jest to atak z zskoczenia) to ma zgon ![]() prawda jest taka ze sorc ma bardzo duze mozliwosci, trzeba je tylko umiec wykorzystac, jakby nie bylo w tibii knight jest raczej profesja defensywna - i tak bylo od zawsze, updaty go nie pogorszyly, po prostu duzo polepszyly sorcow ![]()
![]() |
#3911 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
![]() A takie cos napisal mi koles potem 1953417 10:53:39 poszedl expic 1953417 10:53:47 i zajebali z magicznej sciany P.s "Wannabe Sir Babolek !!!" Ostatnio edytowany przez Adelao - 06-01-2007 o 12:38. |
|
![]() |
![]() |
#3912 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 06 2006
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Kay'en
Poziom: 56
Poziom mag.: 51
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
#3913 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 01 2005
Lokacja: Borek Wlkp.
Imię: Genehuk
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Legacy of Havok
Świat: Dolera
|
![]() Cytuj:
Najważniejsze jest to kim jesteś ... a nie to kim byłeś Ostatnio edytowany przez Genehuk - 06-01-2007 o 13:29. Powód: blad ;p |
|
![]() |
![]() |
#3914 |
Guest
|
![]() Pucol sprzedany na 100%, Adelao nie wiem
Knight nie miałby szans z sorciem, ponieważ ma utani gran hur i wszystko jasne, jeśli sorec by się pilnował z utani gran to knight miałby mu ciężko jakiekolwiek w ogóle hity zadać |
![]() |
#3915 | |
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
A ja sprzedalem za 350 zl ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3916 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Mmmmm moze nie do konca straconej? Poznales Agnieszke i jeszcze wielu innych mmm znajomych(przyjaciol?!) no coz ja tam tego za bardzo nie odczuje tj. Twojego odejscia... bo juz nie gram na galanie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3917 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() BTW. Adelao - co do tego telefonu za którego poszedł (ponoć) Pucol to może to był jakiś SE K800 albo Nokia N73 ? Pozdro all!
... Ostatnio edytowany przez Atlas - 06-01-2007 o 17:56. |
|
![]() |
![]() |
#3918 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
Zauważ madralo, że knight nie uha sie na za każdym razem jak zejdzie mu 1 hp z maxa. Uha zuzywa w takiej walce mniej wiecej gdy ma 4/5hp(chociaz to i tak zalezy od gracza). Ta sama sytuacja z pallem. Wystarczy ze sorc poczeka az któryś z nich bedzie mial wystarczająca ilość Hp by uderzyć z sd i dobić z ue albo double. |
|
![]() |
#3919 |
Użytkownik Forum
|
![]() Re UP!
Jesus hooopie! Masz wyraźnie napisane że nawet jeśli jakimś cudem sorcowi by wyszły max hity to i tak najt przetrwa. A uhać się będzie zawsze na poziomie 1000hp~ Tak trudno to zrozumieć? Czytajcie ze zrozumieniem, proszę...
#3920 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork
|
![]() Wyszedł nowy rewelacyjny mmorpg , polecam sprawdzenie tej gry wszystkim "addictom" Tibii.
http://img503.imageshack.us/img503/3489/outsidecj0.jpg
19:12 Seemes: does that mean your br? 19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR? |
![]() |