|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
Pokaż wyniki sondy: Czy używasz Linux'a? Jakiego? | |||
Mandriva |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 9.40% |
Debian |
2 | 1.71% |
Fedora |
4 | 3.42% |
Ubuntu |
25 | 21.37% |
Inna dystrybucja |
16 | 13.68% |
Nie używam Linux'a. |
59 | 50.43% |
Głosujących: 117. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#81 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Sam obecnie używam Auroksa, a w weekend się przesiadam na FC 6. Już płytka leży wypalona. (-: Aurox jest moim pierwszym systemem innym niż Windows i widzę, że mnie wkręcił. U mnie Windows zajmuje dysk 4gb, a Linux 80gb.
![]() |
|
![]() |
#82 |
Guest
|
![]() Ja osobiscie mam ochotę na Gentoo, ale zdaje sobie sprawę, że nie podołam, więc narazie zostaje Ubuntu
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Stricte linuxa nie używam, natomiast korzystam z FreeBSD, który jest dość podobnym systemem - rodzina unixów.
Wszystkim go serdecznie polecam. ![]()
![]() |
#84 |
Użytkownik Forum
|
![]() Witam!
Zamierzam sobie kupić Linuxa SuSE 10.2. Czy to jest dobry system? Chodzi mi o stabilność, łatwość obsługi, ładny interfejs i żeby chodził na słabszym sprzęcie tj. Celeron 800mhz, 448ram, Riva tnt 2 m32. Poza tym żeby szło zainstalować linuxa i winde naraz.
![]() |
![]() |
#85 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Daleko
Wpisy bloga: 1
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elder Druid
Świat: Iridia
![]() |
![]() Na SuSe wszystko wyklikasz ;) moze dla całkiem zielonego to dobry linuks, ale jednak radziłbym Ubuntu, pozatym, ubuntu ma taka fajna opcje* w konsoli dzieki ktorej mozesz scignac z internaetu potrzebne biblioteki bez szukania, wystarczy tylko nazwa.
* - Ostatni raz siedzialem na linuksie 4 miesiace temu, juz nie pamietam tych pr0 wyrażen ;-)
Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały Wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć. Ostatnio edytowany przez Cafe - 23-12-2006 o 20:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Guest
|
![]() Kupowanie linuksa jest wg. mnie czymś na prawdę śmiesznym
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up
No tak, ale nie każdy dysponuje łączem internetowym i co wtedy? Albo jeżeli dysponuje się słabym łączem? Albo inna sytuacja: mamy limity ściągania np. 4gb na miesiąc, a Linux ma prawie 19gb (Debian) to co wtedy, 5 miesięcy będziemy ściągali ? Jeżeli ci się nie podoba sprzedawanie linuxów to ich nie kupuj. Proste? @edit Wlasnie pisze z Fedora Core 6 LiveCd. B. Fajny, ladny interfejs, dosc szybko chodzi, ale jednak chyba sobie kupie SuSka. *- sorka ze bez sajgonkow, ale tu nie ma polskiego ukladu klawiatury
Ostatnio edytowany przez Delete - 25-12-2006 o 20:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Guest
|
![]() @up
A wiesz ze Windows wraz z calym oprogramowaniem dostepnym na swiecie wazylby tyle, ze nie potrafisz do tylu liczyc? Ten twoj 19GB Debian to jest system + prawie cale dostepne oprogramowanie, zaskoczony? Linux, prosze ja Ciebie to moze byc nawet dyskieteczka, ale juz taki ktory bylby w miare user friendly - 400mb, mianowicie Ubuntu Server. Jeszcze jedno, wiesz ze SuSe wlasciwie przyznalo sie do lamania praw autorskich MS, więc troche zeszło poniżej poziomu ;-) Ostatnio edytowany przez Kele - 26-12-2006 o 14:45. |
![]() |
![]() |
#89 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak, wiem że bez softu ważyłby o wiele mniej, ale po co mi system operacyjny bez oprogramowania ? I niema mniejszych wersji. O linuxach na dyskietce wiem bo mam jednego. Kiedyś używałem go do prowadzenia serwera
![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Białystok
Świat: Arcania
|
![]() heh ... aktualnie korzystam z hakin9.live ;dd
|
![]() |
![]() |
![]() |
#91 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ravill Eagle
Świat: Candia
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zbanowany
Data dołączenia: 26 02 2005
Lokacja: nad rzęczką, opodal krzaczka
Stan: Na emeryturze
Imię: Zurni
Profesja: Druid
Gildia: jestem członkiem!
Świat: Vinera
Poziom: 41
Skille: -----
Poziom mag.: 48
![]() |
![]() nie uzywam linuxa bo kojarzy mi sie z dawnymi czasami jak jeszcze atari krolowalo i dlatego Windows rlz !
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Ostatnio przniosłem się z Fedora Core 6 na Ubuntu. Na początku Ubuntu bardzo mi sie nie podobal. Przede wszystkim - nie miał yuma. A do apt-get nie moglem sie przyzwyczaic. Ale z czasem mi przeszło i okazało sie, ze Ubuntu jest bardzo fajne!
Pozdro.
![]() |
#94 |
Zbanowany
Data dołączenia: 18 11 2006
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ravill Eagle
Świat: Candia
|
![]() No ba! Ubuntu jest najlepsze dla początkujących.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Użytkownik Forum
|
![]() Hej Ludziska!
Którego Ubuntu mam najlepiej ściągnąć ?
![]() |
![]() |
#96 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Białystok
Świat: Arcania
|
![]() Tak to dystrybucja live bootowalna. Lecz ofc instalacja na dysku także wchodzi w grę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() apt-get sux0r
YUM is teh 1337 Mimo ze uzywam Ubuntu.
![]() |
#100 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
Lokacja: Kraków, cause....... Postów: -1
Stan: Zbanowany
Imię: A wiesz...
Profesja: Rookstayer
Gildia: Jesteś taki...
Świat: Mądry...
Poziom: hyh
Skille: Serio
Poziom mag.: :>
|
![]() W tej chwili siedzę na Kubuntu, bardzo fajny system :>. Co nie zmienia faktu, że jestem dupa Linuxowa.
BTW moi kuzyni mieli też Kubuntu. Jak wyłączali, to sie komputer nie wylaczal. Zacinal sie, Kubuntu sie wylaczylo - sam komputer dalej chodził. Ściągneli poprawki - wszystko zaczęło chodzić normalnie. U mnie na Kubuntu był ten sam błąd - podlaczylem sie w koncu za pomocą Ubuneo, sciagnalem wszystkie poprawki i... dalej sie skubaniec nie chce poprawnie wylaczyc. :< Ktos wie jak temu zaradzić? //tak, zdaje sobie sprawę, że tym postem się bardzo ośmieszam... a co tam ;p