|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() Jedyne co mi sie nie podoba w update'ach to systematyczne pogarszanie knighta wzgledem innym profesji. Reszta jest OK, a zwlaszcza stamina. (nawet Mateusz Dragon Wielki expi krócej niż po 8 godzin dziennie więc jak ktoś nie sharuje z nikim konta to nie ma problemów ze staminą)
@down Oto cały knight powah! Ostatnio edytowany przez goburu - 11-01-2007 o 15:04. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 09 2005
Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Poziom: 152
Skille: 92/84
Poziom mag.: 8
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no to by było na tyle ![]()
![]() |
#23 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: Piasek
Imię: Jedrek Reege
Profesja: Sorcerer
Gildia: Hola Candia
Świat: Candia
Poziom: 35
Poziom mag.: 36
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
|
![]() No to ja chyba jestem stworzony do gry palkiem, bo skillowałem do 65 dista bez problemu. Wcale nie odczułem tak mocno tej przeszkody w postaci łamania się spearów
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto
Świat: Real
Poziom: 154
|
![]() Jezus
![]() TU NIE CHODZI O ZAJEBANE SOULE I SPEARY! Kurwa czy tu nikt nie zrozumial że najważniejszą sprawą są zajebane różdżki? Po co Ci runy hmm? Skoro i tak nie masz ich gdzie używać (sorc/druid), popieram tą teze przez to, że przeważnie hmm byly używanie przez postacie magiczne na dragach/guardach/necro i vampach. Bardzo ważnym aspektem gry bylo to wyexpienie na rotach. Bijac 27+ lvl byles juz 'kims' a 60 lvl robilo sie 3 miechy a nie 15 dni-.- Zróżnicowanie postaci. Pamiętam czasy gdy profseje na serwerze klasowaly sie w taki sposob: 35%-Knight 25%-Palek 20%-Druid 20%-sorc Teraz to wyglada tak: 20%-Knight 10%?-Palek 30%-Druid 40%-Sorc Każdy chwalił palka za jego łatwość gry. Speary sie zaczeły łamać, to i tak 15% zostalo, dopiero PO update z różdżkami i manasami. Pragne przypomnieć także, iż postać 50+ sorc/druid w tamtych czasach (nadal mowie o tibi 7.4) był szanowany. Każdy widzial że taki char jest wypracowany przez jego wlasciciela, np taki 70 elder będący na demkach czy dlach razem z 40 ek mial full respect od 120 ek który chciał wlasnie ten spawn zająć. @guburu: Wg mnie wlasnie nie respektuje. Sam to zauwazylem majac 65 ed na infernie w czasach 7.4 (40,45,52,58,65 i 80 lvls które grały wtedy jako ed). Bylem dlatego szanowany bo grałem JAKO DRUID a nie jako jeden z 5151251512 ed mogących go siokac na demach czy warlo... Wtedy idąc przez edron ludzie się powiedzmy 'klaniali' a teraz 60 ed to kwestia 30-50 dni dla ludzi którzy mają czas grac ![]()
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach 18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu 18:31 Master of'Candia [250]: skillu* 18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz? :S Ostatnio edytowany przez Xzonixek - 12-01-2007 o 17:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2004
|
![]() Też. Ale różdżki pozwalają szybko expić na tych początkowych lvlach, co dałoby radę przeżyć gdyby nie to, że potem sorc/druid dostaje prawie darmowy atak, którego siła rośnie non stop. Chodzi ofc o strike'i.
![]() |
#28 | |||||
Zbanowany
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Xzonixek No wlasnie kiedys sorcem trzeba bylo expic na rotach i wszystkie profesje byly rowne, bo sorc expil na rotach a knight trenil! Obaj tracili mniej wiecej po tyle samo czasu i cierpliwosci. Po update z szybką maną ten balans zostal zachwiany, bo teraz sorce od poczatku do konca tylko expia, a knight musi się męczyć z nudnym treningiem. To jest niesprawiedliwe! 70 elder wciaz jest respektowany przez 120 ek (teraz nawet jeszcze bardziej) ale nie z powodu duzego wkładu w tworzenie postaci tylko z powodu jego sily, po prostu 70 elder jest duzo silniejszy od 120 ek! Ostatnio edytowany przez goburu - 12-01-2007 o 16:51. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2006
Lokacja: /home/prog/
Świat: Solera
|
![]() pamietam jaka to byla radosc jak zabilem sorkiem na 17lv beholdera z moich wlasnych hmmow
echhh lezka sie w oku kreci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zbanowany
|
![]() @up
Nie wiesz to sie nie wypowiadaj. Przejrzalem ostatnio stronke pskonejotta i mateusz dragon wielki gral w ciagu ostatniego tygodnia przez 48 godzin (srednia 6,8571428 godzin dziennie a wiec znacznie ponizej limitu staminy) a z eriga widac ze nabil w tym czasie 12,335,635 expa co daje srednia 256992,39 expa na godzinę. (wliczając w to cały czas gry a nie tylko czystego expienia) Pokaż mi knighta ktory jest w stanie expic z taka predkoscia to jestem gotow oddac ci moje mpa. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez goburu - 13-01-2007 o 16:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski
![]() ![]() |
![]() Dla mnie żaden szpan, siedzieć ponad 6 godzin w grze dziennie. Przeglądając stronke ze statystykami, to Mateusz Dragon Wielki spośród czołowych graczy najwięcej siedzi przy komputerze. Uzależnienie..
Kiedyś Tibia była bardziej satysfakcjonująca. Przejście przez Dwarv Brigde zawsze było wielkim osiągnięciem (większośc powinna pamiętać, czemu), Mieć 40+ sorca to był całkiem niezły wyczyn, z Skull Staff sie chodziło na Fibuli i robiło runy które i tak na mało starczały. Większość updatów polepszyło sorca (szybciej regenerująca sie mana), ale z wand-ami to przesada, kiedy to od poczatku Sorc expuje oplacalnie, guardy bez staty ani jednego uha.. Za łątwa sie ta gra stała.
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: Piasek
Imię: Jedrek Reege
Gildia: Hola Candia
Świat: Candia
Poziom: 35
Poziom mag.: 36
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2006
Lokacja: Tu
Stan: Początkujący
![]() |
![]() Cytuj:
@topic Polepszenie sorca i druida? Przesada. Nie dawno, w pewnym temacie mod napisał, że nie było updatu, po którym wszystkie profesje były wyrównane. Powiedział też, że napoczątku dominował knight (wtedy jeszcze nie grałem, więc nie wiem). Potem zaczeła się "epoka" palka (wtedy zacząłem grać), a dziś najlepszą profesją jest druid i sorc. Moim zdaniem osoby, które chcą szybko zarobić, być najlepszym lub zaczynają grać wybierają profesje, które w danym momencie są łatwe do wyrobienia. Jednakże osoby, które lubią wyzwania, czy interesuje ich inna profesja (naprzykład wybieram w dzisiejszych czasach palka) lub grają dla przyjemności (choć i te osoby czasem wybierają profesje, którymi łatwo grać) wybierają inne voc. Od kąd zaczołem grać zafascynowały mnie dwie profesje knight i sorc. Knightem w cale nie było trudno expić, przeciwnie lubiłem to. Fakt nie mam jakiś super lvl, chociażby z tego powodu, że gram mało, a grę traktuje jako przyjemność.
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2006
Imię: Areo Kael
Świat: Azura
Poziom: 20
Poziom mag.: 23
|
![]() No z tymi spearami to troche przesadzili ja sam żucałem kija dla psa przez 20 min i sie nie łamie ;D
Knight - coś z tymi chmurkami że 30 na min czy coś takiego (nie gram knightem) Sorc i Druid - oni zawsze są najmniej poszkodowani ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Biegalem po single.
http://rapidshare.com/files/11646118/soze100.rec.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 03 2006
Lokacja: Nie wiem
Profesja: Rookstayer
Świat: Premia
Poziom: 33
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
![]() 2) Na pewno znalezliby sie jacys oszusci w tym supporcie :| Cytuj:
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#37 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 11 2005
Lokacja: Suwałki
Imię: Silkov
Gildia: Polish Syndicate
Świat: Luminera
Poziom: 80
Skille: dobre
Poziom mag.: 65
|
![]() Cytuj:
![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2006
|
![]() w 100% zgadzam się z tobą i z tymi chmurkami to co 30 chmurek musisz blood hita zadac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto
Świat: Real
Poziom: 154
|
![]() Cytuj:
![]() Aff i wg mnie w tamtych czasach huja różnicy było między facc druidami/sorcami bo i tak hmm od 27 bili. A druidzi stanowili taką sama partie co sorce...
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach 18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu 18:31 Master of'Candia [250]: skillu* 18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz? :S |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Gorzów Wielkopolski
![]() ![]() |
![]() Kiedys tez bylo pelno uh makerow etc. jadących na bocie, wiec rzeczywista liczba sorcow/drutow byla jeszcze menijsza
![]()
![]() |
![]() |