|
Notki |
Magia Magiczne zaklęcia, runy, potężni magowie. Tutaj wszystko o magii w Tibii |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 06 2005
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
|
![]() Cytuj:
I tak praktycznie wszyscy kupuja runy w sklepach bo im sie nie chce czekac na dobra oferte... Sprzedaz run jest oplacalna tylko w duzych ilosciach (10+ bp) bo wtedy mozesz wiecej za nie wziac i szybciej sprzedac, a tak to zaden knight nie bedzie latal od miasta do miasta, zeby kupowac po 1bp ~~ |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2006
Imię: Salatar Zorn
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Destinysmiths
Świat: Astera
Poziom: 114
Skille: xx/28
Poziom mag.: 68
|
![]() @ RegBlade
"Knighty" by kupowały runki w sklepie, znam wiele osób które już teraz tak robią bo im szkoda czasu stać pod depo i szukać jakiegoś sprzedawcy. @ Topic Runy są nieopłacalne, lepiej expić , zawsze (o ile nie padniesz) będzie to dla ciebie lepsze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2007
|
![]() Postanowiłem, że ih-y robić będę, tylko będe je sprzedawał w dużych ilościach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 05 2004
Lokacja: Opole
|
![]() @up lepiej wogole run nie robic bo to strata czasu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 09 2005
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
|
![]() Z tego tematu każdy może wywnioskować, jacy Polacy są uparci i częściowo nópscy. Wytłumaczyło wam 3'ech dość doświadczonych graczy, że robienie run się nie opłaca, a wy nadal swoje. Później się dziwią, że gra się nudzi. Kofam was Polacy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() Też Cię koffamy :*
Toto to są polaczki, nie Polacy ; )
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2007
Lokacja: W Ankrachmun
Imię: Messianic Monk
Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
Poziom: 45
Skille: 18/24
Poziom mag.: 50
|
![]() Robienie run jest nieoplacalne (chyba ze potrzebujesz kasy po hacku itp) ktos na 1 stronie napisal ze mlvl powinien byc wiekrzy od lvl
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
|
![]() tak ale od lvlu bardziej prawdopodobnie a pozatym jak sie robi runy przez dlugi czas to potem ci sie nudzi gra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2005
Lokacja: Mordor
Stan: Na Emeryturze
Poziom mag.: 45
|
![]() Lol siedzę i się śmieję z tego co tu piszecie. Jedni twierdzą że mlev rośnie szybciej przy robieniu run a inni że przy expieniu. Lol? Czy przy expieniu/robieniu run mana rośnie szybciej? Manasy? Można je łykać równie dobrze stojąc pod depo.
@topic: bp ih =2 godziny = 1k = 0,5k/h bp uh= 3 godziny 20 minut = 3k = ~0,9k/h Jak myślisz, co się bardziej opłaca?
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() @up exp...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Pokaż mi kogoś, kto stojąc pod depo ma z tego lepszą kasę niż ja na expie pomimo, że łyka manasy (żeby miał taki sam przyrost mlv).
![]() |
![]() |
#34 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Słupsk
Imię: Infer Von Mori
Gildia: Alliance of Sword and Magic
Świat: Secura
Poziom: 31
Skille: 17+/25+
Poziom mag.: 43
|
![]() Rób te IHy. Jak juz sie rozwiniesz, to te IHy bedą dawały Ci dużo HP przy dobrym magicznym. więc rób, a jak nikt nie kupuje, to zostawiaj sobie na pożniej. Naprawde się przyda.
Mam 30 druida z 42 magicznym, więc w kwesti IHów chyba mogę się wypowiedzieć. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2006
Lokacja: Kraków
Imię: Bartholdi
Gildia: Fatal Ilusion
Świat: Astera
Poziom: 95
Skille: --/26
Poziom mag.: 64
|
![]() Cytuj:
co sie bardziej oplaca?? Cytuj:
nie marnowalem czasu na runemaking tylko expilem, dzieki temu wale wieksze hity z visa i z run (czyt. mam lepsza postac) prawdopodobnie czas ktory poswiecilismy na gre jest zblizony, bo czas palenia many jest taki sam. a nawet ja palilem mane szybciej (czyt. szybciej zdobywalem mlv) bo uzywalem manasy. i co sie bardziej oplaca? @lasooch masz racje i tak beda milosnicy robienia runek, ktorych sie nigdy nie przekona. byc moze nie kieruja sie oplacalnoscia, czy strata czasu. moze po prostu lubia slenczec pod depo, patrzec na przesuwajacy sie niebieski paseczek many i co 10 min wciskac hotkeya. widocznie pojecie czerpania przyjemnosci z gry jest wzgledne. Ostatnio edytowany przez bartii10 - 16-01-2007 o 19:37. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Bartii - Dajmy może spokój. Kto mógł zrozumieć, ten zrozumiał, kto nie jest w stanie, ten i tak nie zrozumie. Podobnie jak ci, którzy w Tibię 7.4 grają.
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2007
Lokacja: W Ankrachmun
Imię: Messianic Monk
Świat: Calmera
Poziom: 45
Skille: 18/24
Poziom mag.: 50
|
![]() co ma tibia 7.4 do tego tematu niema jej i niebedzie a jakby znow wycofali runy ze sklepow to by cena run mocno wzrosla i kazdy knight musialby to zaakceptowac. A apropo przyjemnosci z gry runy sie nieoplacaja ale ja np robie je prawie caly czas bo wtedy mam czas na pogrzebanie w necie pogadanie z kolegami w tibi itp wiec przyjemnosc jaka sie czerpie z gry zalezy tylko od gracza bo np ciagle expienie jest moim zdaniem poprostu niezwykle nudne
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 03 2006
|
![]() Ja mam 37 sorca przy czym 36 mlvl. Pamiętam, że w swoim życiu zrobiłem tylko 1 bp hmm i 1 bp gfb. Nigdy nie stalem pod depo robiac runy, bo to nudne po prostu. Lepiej kupić mfy i iść spalić manę na potworach niż robiąc runy.
Przykładowo w godzinę na guardach w ten sam czas byś miał 2x więcej kasy, wzrósł by ci lvl, tak samo wzrósł by ci mlvl. Krótko mówiąc: stojąc pod depo i robiąc runy - marnujemy nasz cenny czas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 07 2006
Lokacja: Słupsk
Imię: Infer Von Mori
Gildia: Alliance of Sword and Magic
Świat: Secura
Poziom: 31
Skille: 17+/25+
Poziom mag.: 43
|
![]() Cytuj:
Tak, sprawia mi to przjemność. Wg. mnie przyjemniej sie expi mając ten wyższy mlvl. Drogi Bartii, zauważ, że wg. kalkutalorów każdy lvl dodaje Ci 3% do siły magii, a każdy Mlvl 5%. Sugeruje więc, że nadal treniąc mlvl, gdybym wbił 38 poziom byłbym poprostu lepszy. Niechcę wywoływać tutaj żadnych kłótni, ale KAŻDY GRA, JAK CHCE. Ja bije magiczne, nie expie, inni expią z manasami, inni znowu w ogóle nie robią run. Wlaściwym wyjściem byłoby chyba założenie sondy I poźniej przedyskutowanie jej wyników. A tak mamy utlra mega off-topic na temat kto ma jaki mlvl i w jaki sposób go trenuje/nie trenuje (niepotrzebne skreślić). Ostatnio edytowany przez Infer Von Mori - 17-01-2007 o 09:24. |
|
![]() |
![]() |