Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 24-01-2007, 20:44   #61
Chessterr
Użytkownik Forum

Chessterr's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2005

Domyślny

Spójrzcie, przebieg rozmowy z kolesiem z gry PLEMIONA.PL:

tomekolo77 dziś o 18:45
niezwracaj uwgi na błędy bo mam dysleksje
Fish dziś o 18:20
założycielem jak już.

Fuzja? Za wcześnie, na razie zapraszajmy.
tomekolo77 dziś o 18:08
Musimy coś zrobić żeby nasze plemie miało więcej członków np. połączyć sie z ajkimś innym plemieniam bo potrzebujemy ok. 100 członków żeby myśleć o czołówce niewiem to nie ja jestem załorzycielem

Chessterr jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 24-01-2007, 20:47   #62
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

@Kolidos
GZ ja do dzisiaj nie umiem jej wyrecytować. (Co nie przeszkadza mi w uczeniu się matematyki na poziomie rozszerzonym)
Wykucie się tabelki na pamięć to co innego niż przeliczanie (tj. rozpisywanie) każdego mnożenia. Jeżeli tylko czasami nie wiesz ile to 4*4 to na mój prosty umysł coś w tym dziwnego. Albo coś wiesz i pamiętasz albo i nie, nie ważne to ile ci wyjdzie jak to wyliczysz w słupku, jak pamiętasz jaka to liczba to nie masz się nawet nad czym zastanawiać. A jeżeli czasem po prostu wypada ci to z głowy, to to już jest coś zupełnie innego niż jakaś dyskalkulia.

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 24-01-2007 o 20:48.
Quezacoatl jest offline  
stary 24-01-2007, 21:36   #63
Kolidos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: 30cm od Monitora

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Zomo
Świat: Refugia
Poziom: 32
Skille: 66/33
Poziom mag.: 13
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl Pokaż post
@Kolidos
GZ ja do dzisiaj nie umiem jej wyrecytować. (Co nie przeszkadza mi w uczeniu się matematyki na poziomie rozszerzonym)
Wykucie się tabelki na pamięć to co innego niż przeliczanie (tj. rozpisywanie) każdego mnożenia. Jeżeli tylko czasami nie wiesz ile to 4*4 to na mój prosty umysł coś w tym dziwnego. Albo coś wiesz i pamiętasz albo i nie, nie ważne to ile ci wyjdzie jak to wyliczysz w słupku, jak pamiętasz jaka to liczba to nie masz się nawet nad czym zastanawiać. A jeżeli czasem po prostu wypada ci to z głowy, to to już jest coś zupełnie innego niż jakaś dyskalkulia.
Jeden z testów, Pani psycholog dyktywowała mi 10 liczb, a ja je miałem powtóżyć z pamięciu od tyłu. Nie mogłem zapisać itp. Na 3 próby zrobiłem jeden błąd. Dys~~ polegają na tym, że ktoś zna zasdę, ale "nie potrafi" jej zastosować.
Kolidos jest offline  
stary 24-01-2007, 21:46   #64
Hellraiser
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 14 06 2005

Stan: Niegrający
Świat: Aurora
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez p.l Pokaż post
żadna dyskalkulia tylko umysł humanistyczny i do tego leniwy.
Ja posiadam taki ^^
Ostatnia wizyta: 21-01-2008 o 20:41
Hellraiser jest offline  
stary 24-01-2007, 22:04   #65
Eivrel
Użytkownik Forum

Eivrel's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006
Wpisy bloga: 1

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Hellraiser Pokaż post
Ja posiadam taki ^^
Też takiego nie mam ^^
Eivrel jest offline  
stary 24-01-2007, 22:35   #66
Zotemut
Zbanowany

Zotemut's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez PiXik Pokaż post
mnie ominie ten genialny pomysł pisania matury z matematyki, wymyślony przez jakiegoś psychola ,nie napalaj się pisząc komus po 10 notek dziecko
Nie napalam się.
Lubię pisać tyle notek, moja sprawa.
Masz coś do tego?
Jeśli to niezgodne z prawem, pozwij mnie do sądu.
Zotemut jest offline  
stary 25-01-2007, 00:31   #67
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kolidos Pokaż post
Hm... mam orzeczenie z poradni o dyskalkuli... Polega to na "głupich" (podobnie jak w dyslekcji, czy tam dysortografi) błędach w mnożeniu, dodawaniu itd. Wielu z Was powie "skup się", o to chodzi, że się skupiam i to bardzo, sprawdzam pracę, ale nie znajduję błędu, który jest bardzo rażący dla "normalnego" człowieka. I nie pisać mi tu, że jest to kolejny wymysł. Nie długo również i na dyskalkulie przyjdzie moda taka jak na reszte dys~~. Na egzaminach nie mam żadnych udogodnień, trzeba pracować, a wszystko da się pokonać.
Jest dzień kiedy liczę wszystko bez problemu, ale jest dzień kiedy głupie 4 x 4 muszę sobie rozpisać itd. Tylko nie piszcze, że wynika to z braku znajomości tabliczki mnożenia, bo tak jak napisałem w inny dzień potrafię ją pięknie wyrecytować.
To nie nazywa się dyskalkulia ale skleroza... i to się leczy lekami a nie zasłania papierkiem... >.<"

Vanhelsen jest offline  
stary 25-01-2007, 15:47   #68
Kolidos
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok Pokaż post
To nie nazywa się dyskalkulia ale skleroza... i to się leczy lekami a nie zasłania papierkiem... >.<"
Czego bez podstawnie oskarżasz, że się zasłaniam papierkiem?! A może jednak mam tą dyskalkulię?! I tak jak już powiedziałem, na egzaminach nie mam rzadnych ulg, więc nie widzę tu żadnego zasłaniania się. Chłoptasiu masz takie pojęcie o chorobach zaczynających się na "dys" jak Lepper o rządzeniu ( z szacunkiem dla Pana Leppera). Zajmij się lepiej C++, a jak sobie nie radzisz to chociaż HTML, też słabo? Hmmm to zassaj taki fajny program o nazwie Eli.
Teraz czekam na bluzgi z twojej strony, tylko nie wynoś się honorem, że ty nie bluzgasz itd.
Kolidos jest offline  
stary 25-01-2007, 16:00   #69
Zotemut
Zbanowany

Zotemut's Avatar

Data dołączenia: 24 07 2006

Domyślny

Cytuj:
Czego bez podstawnie oskarżasz, że się zasłaniam papierkiem?! A może jednak mam tą dyskalkulię?! I tak jak już powiedziałem, na egzaminach nie mam rzadnych ulg, więc nie widzę tu żadnego zasłaniania się. Chłoptasiu masz takie pojęcie o chorobach zaczynających się na "dys" jak Lepper o rządzeniu ( z szacunkiem dla Pana Leppera). Zajmij się lepiej C++, a jak sobie nie radzisz to chociaż HTML, też słabo? Hmmm to zassaj taki fajny program o nazwie Eli.
Teraz czekam na bluzgi z twojej strony, tylko nie wynoś się honorem, że ty nie bluzgasz itd.
Ale biegasz Panie Szejku i się bujasz "MAM DYSKALKULIĘ!".
Zotemut jest offline  
stary 25-01-2007, 16:26   #70
Kolidos
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zotemut Pokaż post
Ale biegasz Panie Szejku i się bujasz "MAM DYSKALKULIĘ!".
Skąd wiesz? Napisałem tylko, że mam orzeczenie z poradni. Myślisz, że nie spotykam się z takimi głupimi hasłami jak "nie umie obsługiwać kalkulatora ashusahusa" ?
Kolidos jest offline  
stary 25-01-2007, 16:30   #71
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
To nie jest choroba, tylko niedorozwoj. W moich oczach prawdziwy dys~ pracuje nad soba, a nie zali sie, jaki to on jest chory i skrzywdzony

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania