Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Mainland

Notki

Mainland Wielki i tajemniczy kontynent... Tutaj odkrywamy jego tajemnice...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 29-01-2007, 22:26   #1
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
Aroonia ma numer GG 3824417 Send a message via Skype™ to Aroonia
Domyślny Nagrobki z.... jakims czasem?

Wracam sobie z mintwalin zwiedzając małe jaskinie, w których jescze nie byłem... za którymś razem trafiłem na jaskinię z Fire Fieldami (DL pewnie- pomyślałem) chciałem sobie DL'a zobaczyc, ale ku mojemu zdziwieniu nie ukazał się żaden Dragon Lord tylko pare szkieletów. Trochę podejrzane... zacząłem używać 4 czterech nagrobków znajdujących się w tym pomieszczeniu, próbowałem kopać łopatą (a nóż by się coś stało xD), no i 'oblookalem nagrobki'. Wynik? Proszę bardzo:

Może to część jakiegoś questa- nie wiem- ale domyślam się, że nie ja pierwszy to odkryłem (nie było o tym tematu, szukałem) Mimo to bardzo mnie ciekawią te nagrobki, bo takie dziwne opisy widzę pierwszy raz

Ostatnio edytowany przez Aroonia - 29-01-2007 o 22:39.
Aroonia jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 29-01-2007, 22:44   #2
Qapek
Użytkownik Forum

Qapek's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: ...
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Imię: ...
Gildia: ...
Świat: ...
Poziom: ...
Skille: ...
Poziom mag.: ..
Pytanie

morze karzda profesja musi stanąć na odpowiednim sobie nagrobku i odczekać
podany czas? a nuż a widelec( )coś sie stanie?
czy ktos moze mi nasrac na ryja bo jaki debil stoi styl
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rooney24 Pokaż post
sluchaj noobie jestem nowym uzytkownikiem forum a po drugie mam zjebane d w klawiaturze i musialem napisac t
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OTSMASTAH Pokaż post
ej no a wezmniesz mnei tam na usmym lewelu??????????????? bo ja sie strasznie boje i wogule ten orszabhal mocno wali?
POMUSZ MI PLZZZZZZZ
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez lililililililaaaj Pokaż post
a fajnom masz mame?
i jaki lefel
Cytuj:
wygraj duszo kasy ale podaj mi pasy na swojego 1 czlowieczka bo nieumiem robic kont plx

Ostatnio edytowany przez Qapek - 29-01-2007 o 22:46.
Qapek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2007, 22:47   #3
myanato
Użytkownik Forum

myanato's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2006

Świat: Iridia
Domyślny

byc mmoze tak jest ale przosze cie, pisz po polsku
@Aroonia
szukaj,szukaj az znajdziesz odpowiedz
;p
stary 29-01-2007, 22:48   #4
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

Hmh...Ciekawe...Może 2gi desert xD

@Down
Używaj najnowszego FireFoxa. Ma wmontowane zaznaczanie błędów. Jak w Wordzie.

Ostatnio edytowany przez Michoss - 29-01-2007 o 22:58.
Michoss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2007, 22:52   #5
Qapek
Użytkownik Forum

Qapek's Avatar

Domyślny ?

ja tam nie widze w swoich wiadomościah rzeby bylo aż tak źle żeby nie można było mnie rozczytać
a tak wogle to jestem dyslektykiem, darujcie mi już te pare h, ch, ż, rz...
Cytuj:
sluchaj noobie jestem nowym uzytkownikiem forum a po drugie mam zjebane d w klawiaturze i musialem napisac t
Cytuj:
ej no a wezmniesz mnei tam na usmym lewelu??????????????? bo ja sie strasznie boje i wogule ten orszabhal mocno wali?
POMUSZ MI PLZZZZZZZ
Cytuj:
a fajnom masz mame?
i jaki lefel
Cytuj:
wygraj duszo kasy ale podaj mi pasy na swojego 1 czlowieczka bo nieumiem robic kont plx
stary 29-01-2007, 22:56   #6
Viero
Użytkownik Forum

Viero's Avatar

Data dołączenia: 25 04 2006
Lokacja: Bielsko-Biała

Profesja: Paladin
Świat: Selena
Poziom: -0
Skille: Niskie
Domyślny

ciekawe może jak ktoś powiedział 2 desert ale nie sądzę
przydałoby się żeby każda profesja staneła na odpowiednim grobie i co by się stało...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mimeczek
Siema Wszystkim !! Druid to jedna z najlepiej zarabiajacych postaci . Od 15 lev tworzy ihy kture bardzo dobrze sie sprzedają . Wystarczy 3 dni aby miec
9 k zysku . Do 24 leva jedziesz na ihach a potem Uh szybki zarobek i szykba kasa .
Viero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2007, 23:04   #7
Dark Sven
Użytkownik Forum

Dark Sven's Avatar

Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem

Domyślny

4 szkielety, 4 groby... Reszte sobie dopowiedz

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Qapek Pokaż post
ja tam nie widze w swoich wiadomościah rzeby bylo aż tak źle żeby nie można było mnie rozczytać
a tak wogle to jestem dyslektykiem, darujcie mi już te pare h, ch, ż, rz...
Mi było trudno " muj miszczu ortografji" Co mnie obchodzi, że masz dysleksje, dysmózgowie, dysortografie, dyskalkulie, dysgrafie czy czego tam jeszcze nieroby nie wymyślą. etc. Masz worda, masz firefoxa.
- Nie wszyscy mogą być mądrzy, panie oberlejtnant – rzekł Szwejk tonem głębokiego przekonania. – Głupi muszą stanowić wyjątek, bo gdyby wszyscy ludzie byli mądrzy, to na świecie byłoby tyle rozumu, że co drugi człowiek zgłupiałby z tego.
Dark Sven jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2007, 23:14   #8
Valderor
Użytkownik Forum

Valderor's Avatar

Data dołączenia: 28 10 2006

Domyślny

Podobno istnieje książka z zagadką:

Cytuj:
The riddle

Once upon a time, there have been a knight, a druid, a paladin and a sorcerer that survived the great battle upon the fields of glory. Some of them were wounded, some not. All were deadly tired. They had to escape from a hord of orcs, a whole tribe with more then 35 fighters. Late in the night, they came to a huge bridge, or at least the rest of a once mighty bridge. It was small and seemed to be not very save. The sorcerer screamed some loud and mighty words and for a second the bridge glew in a blue light. "I see" the sorcerer said, "that this bridge will break down and fall into the water within 60 minutes. So we have to hurry up. It will only hold two of us at the same time and it is a long bridge. The wounded knight will need 25 minutes to go over the bridge, and it will take me 20. The paladin can go faster, so he will be on the other side within 10 minutes." Pointing at the druid he said: "And you can use your spell to move faster. You will need only 5 minutes." "Ok then, let´s go! Don´t waste time" shouted the knight and started to go. But then he stopped. "I can´t see anything. The bridge is dangerous. We will need your magic light wand to cross it. Without light we will fall down in the cold and deep water. So always someone has to return to bring back the wand of light to the others." "What shall we do now?" asked the paladin "How can we all reach the other side before the evil orcs will get us? I have no arrow left and we can´t fight them! In which order we have to pass the bridge? Who should go first?" The druid started to grumbel: "Let me say k for knight, d for druid, s for sorcerer, p for paladin. hmmm.... and now let me thing: dk-d-dp-
and hmmmm nonono.
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm."
"Got it!" the sorcerer screamed. "Let´s run!"
Znalazłem na Tibia Books.
Valderor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2007, 23:23   #9
Viero
Użytkownik Forum

Viero's Avatar

Domyślny

@__DARK_SVEN__
lol że na to nie wpadłem thx!

to już wiem oco z tym chodzi
byli se 4 goście każdy inna profesja
nie mieli jak wyjść i zaczeli zdychać
i jak ktoś zdychał to pisał ile minut przeżył

i ztąd 4 skelty

takie proste xD
Cytuj:
Siema Wszystkim !! Druid to jedna z najlepiej zarabiajacych postaci . Od 15 lev tworzy ihy kture bardzo dobrze sie sprzedają . Wystarczy 3 dni aby miec
9 k zysku . Do 24 leva jedziesz na ihach a potem Uh szybki zarobek i szykba kasa .
stary 29-01-2007, 23:28   #10
Aroonia
Now or never

Aroonia's Avatar

Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Chorzów

Imię: Tytanowiec
Profesja: Royal Paladin
Świat: Refugia
Poziom: 87
Skille: 87/56
Poziom mag.: 18
Aroonia ma numer GG 3824417 Send a message via Skype™ to Aroonia
Domyślny

I to... tyle? Nic wiecej? Żadnych przejść, potworów do zabicia? Mam nadzieję, że sie mylicie, bo liczyłem na coś większego
Aroonia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2007, 23:30   #11
Viero
Użytkownik Forum

Viero's Avatar

Domyślny

@Aroonia
nie sądzę żeby było coś więcej choć może jakieś orki bo pisze że ich orki goniły ale to tylko przypuszczenia...
Cytuj:
stary 29-01-2007, 23:40   #12
TaifunIII
Zbanowany

Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: Gdańsk

Imię: Knight~~
Profesja: Knight
Gildia: blade boyss
Świat: Danubia
Poziom: 22
Skille: 65/59
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Aroonia Pokaż post
Wracam sobie z mintwalin zwiedzając małe jaskinie, w których jescze nie byłem... za którymś razem trafiłem na jaskinię z Fire Fieldami (DL pewnie- pomyślałem) chciałem sobie DL'a zobaczyc, ale ku mojemu zdziwieniu nie ukazał się żaden Dragon Lord tylko pare szkieletów. Trochę podejrzane... zacząłem używać 4 czterech nagrobków znajdujących się w tym pomieszczeniu, próbowałem kopać łopatą (a nóż by się coś stało xD), no i 'oblookalem nagrobki'. Wynik? Proszę bardzo:

Może to część jakiegoś questa- nie wiem- ale domyślam się, że nie ja pierwszy to odkryłem (nie było o tym tematu, szukałem) Mimo to bardzo mnie ciekawią te nagrobki, bo takie dziwne opisy widzę pierwszy raz

ehehe wystarczy poszukać. Kiedyś już robiłem taki temat i mnie:
-Zbluzgali
-Zbluzagali
-zbluzgali
-........
xD
Aż wkońcu to obalili
to nie quest tylko zodoba
TaifunIII jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-01-2007, 23:53   #13
Qapek
Użytkownik Forum

Qapek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ Pokaż post
Mi było trudno " muj miszczu ortografji" Co mnie obchodzi, że masz dysleksje, dysmózgowie, dysortografie, dyskalkulie, dysgrafie czy czego tam jeszcze nieroby nie wymyślą. etc. Masz worda, masz firefoxa.
no dobra, mam tam jakiś programik ale niedawno miałem formata i musze zainstalować od nowa office'a :/
Cytuj:
Cytuj:
POMUSZ MI PLZZZZZZZ
Cytuj:
a fajnom masz mame?
i jaki lefel
Cytuj:
stary 30-01-2007, 00:14   #14
Ranad
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 01 2007

Profesja: Sorcerer
Poziom: 21
Poziom mag.: 27
Domyślny

może trzeba tam stanąć a jak sie odczeka troche czasu to ma sie deada i wlasny grób?
Ranad jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 17:38   #15
libner
Użytkownik Forum

libner's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2005
Lokacja: Polska

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Świat: Galana
Domyślny

Hmmmm?

Why nazwy wszystkich profesji oprocz Paladina sa z malej litery?
And my eyes are red
Not quite an angel
The one that fell
Now choose to join us or go straight to Hell
libner jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 17:45   #16
Picasso
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 06 2005

Imię: Yako'taka
Profesja: Druid
Świat: Unitera
Skille: -/20
Domyślny

Zwykla literowka imo ;o
Picasso jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-01-2007, 17:48   #17
Withord
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 04 2006
Lokacja: Trumna

Imię: Nijak
Świat: Ni
Poziom: 1
Skille: 99/99
Poziom mag.: 1
Withord ma numer GG 10110001100
Domyślny

Ponieważ z wypowiedzi niektórych tutaj osób powstają nowe herezje, napisze o co z tym chodzi. Jest to podpowiedź (?) do jednego questa (bodajże znany jako Mad Mage room). Tak właściwie podpowiedzią jest książka którą zacytował Valderor. Można ją znaleźć prawdopodobnie właśnie w tym pomieszczeniu z tymi grobami.
Withord jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-02-2007, 00:55   #18
Lordkas
Użytkownik Forum

Lordkas's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2007
Lokacja: W Ankrachmun

Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
Poziom: 45
Skille: 18/24
Poziom mag.: 50
Domyślny

up
Ja znalazlem tom ksiazke w dalekiej czesci ancient temple (spory kawalek za fd ale przed droga do krolestwa minosow).

To miejsce jest czescia/podpowiedzia do pewnego quest... QS
stary 02-02-2007, 04:16   #19
Frapper
Użytkownik Forum

Frapper's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Funreal World
Wpisy bloga: 1

Frapper ma numer GG 1002880
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ranad Pokaż post
może trzeba tam stanąć a jak sie odczeka troche czasu to ma sie deada i wlasny grób?
Cos jak aleja gwiazd w hollywood?
Ile postac przetrzyma bez jedzenia? Zaglodze mojego sorca i bede miec grob!

http://mroziak.blogspot.com/
Pierwszy uzytkownik ktory reportuje wlasne posty.

<Tompior> ale najlepsze z kont evana
<Tompior> Rothes_pompowacz_arbuzuw
Frapper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-02-2007, 21:05   #20
Vantem
Guest

Domyślny

Cytuj:
The riddle

Once upon a time, there have been a knight, a druid, a paladin and a sorcerer that survived the great battle upon the fields of glory. Some of them were wounded, some not. All were deadly tired. They had to escape from a hord of orcs, a whole tribe with more then 35 fighters. Late in the night, they came to a huge bridge, or at least the rest of a once mighty bridge. It was small and seemed to be not very save. The sorcerer screamed some loud and mighty words and for a second the bridge glew in a blue light. "I see" the sorcerer said, "that this bridge will break down and fall into the water within 60 minutes. So we have to hurry up. It will only hold two of us at the same time and it is a long bridge. The wounded knight will need 25 minutes to go over the bridge, and it will take me 20. The paladin can go faster, so he will be on the other side within 10 minutes." Pointing at the druid he said: "And you can use your spell to move faster. You will need only 5 minutes." "Ok then, let´s go! Don´t waste time" shouted the knight and started to go. But then he stopped. "I can´t see anything. The bridge is dangerous. We will need your magic light wand to cross it. Without light we will fall down in the cold and deep water. So always someone has to return to bring back the wand of light to the others." "What shall we do now?" asked the paladin "How can we all reach the other side before the evil orcs will get us? I have no arrow left and we can´t fight them! In which order we have to pass the bridge? Who should go first?" The druid started to grumbel: "Let me say k for knight, d for druid, s for sorcerer, p for paladin. hmmm.... and now let me thing: dk-d-dp-
and hmmmm nonono.
Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm."
"Got it!" the sorcerer screamed. "Let´s run!"
W szybkim tłumaczeniu:

Żyli kiedyś Rycerz, Paladyn, Druid oraz Mag, którzy przeżyli wielką bitwę na Polach Chwały. Wszyscy byli potwornie przerażeni. Przeżyli oni jako jedyni z 35 wojowników walczących z hordą orków. Późno w nocy znaleźli most, lub jakieś pozostałości po magicznym moście. Był mały i nie wyglądał na bezpieczny. Mag wymówił jakieś magiczne słowa, a po chwili most oświetlił się na niebiesko. "Widzę" powiedział mag "że ten most zawali się w dół w 60 minut, Więc powinniśmy się pospieszyć. Ten most jest długi, a w tym samym momencie utrzyma maksymalnie dwóch z nas. Rycerzowi zajmie to 25 minut, druidowi zaś 20. Paladyn może iść szybciej, więc zajmie mu to 10 minut." "A ty możesz użyć swego czaru przyspieszającego, więc zajmie ci to 5 minut!" powiedział druid. "Dobra, idziemy, nie traćmy czasu!" Rzekł rycerz. Ale po kilku krokach zatrzymał się. "Nic nie widzę. Potrzebujemy twojej magicznej różdżki dającej światło. Bez niej spadniemy w dół do lodowatej wody. Więc po każdym przejściu ktoś musiałby wrócić z różdżką aby reszta mogła przejść". "Co teraz zrobimy?" zapytał paladyn. "Jak wszyscy mamy dojść na drugą stronę zanim dopadną nas orkowie?" Nie mam już strzał i nie możemy walczyć! Kto powinien iść pierwszy?" Druid zaczął myśleć. "Pozwólcie mi powiedzieć R jak rycerz, D jak druid, M jak mag, P jak paladyn. Hmmm... A teraz pozwólcie mi powiedzieć: DR-D-DP-hmm... nie nie nie!!!" "Hmmmmmmmmmmmmmmmm..." "Mam!" Krzyknął Mag "Biegiem"!

Może to wam coś ułatwi...

Ostatnio edytowany przez Vantem - 03-02-2007 o 21:37.
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania