|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#21 |
Nikt ważny
|
![]() Tak kwoli wprowadzenia większej trwogi:
logi userów i adresy domen są trzymane na forum od wprowadzenia vBulletin lista banów też jest przez nas kolekcjonowana i w razie potrzeby, można podać info o użytkowniku który rzucił na forum trojana nawet i rok temu. trzeba będzie pożyczyć od otsfans.pl ich kontakty w organach ścigania i udostępnić im te informacje. trzeba będzie zorganizować podobną akcję -.-
Chuck Norris też gra w Tibię. On ją nawet przeszedł. /About my Retired/Order of The Dreamers/Dziedzictwo Przodków//W "Bukowej Gościenie"/Bitwa na Grunwaldzkiej/ I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know my name is the LAW when I lay my vengence upon thee! |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
Lokacja: Thais depot...
Stan: Niegrający
Imię: Petersaber
Profesja: Druid
Gildia: Silver Cross
Świat: Julera
Poziom: 43
Skille: 22/25
Poziom mag.: 49
![]() |
![]() To na co jeszcze czekacie?! Zróbcie to jak najszybciej... wiem że to nie jest ''pstryk i gotowe'' ale da się zrobić, co?
Ale ja jestem prawie pewny, że żaden pseudo hacker nie wejdzie tutaj, bo tytuł zbyt skomplikowany... Mam nadzieję że ta akcja odławiania zacznie się bardzo szybko, i będzie tu w końcu bezpiecznie... Temat proponuję przykleić! down@ Haha, dobre
Ostatnio edytowany przez Always hunted - 30-01-2007 o 15:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Najzabawniejsze sa dzieciaczki zakladajace exploity w interii, ktorym po 5minutach blokuja konta, bo limit polaczen zostal przekroczony
![]()
![]() |
#24 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 06 2006
|
![]() Cytuj:
@edit Hackerzy to NOOBY |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2007
Lokacja: W Ankrachmun
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Messianic Monk
Profesja: Elder Druid
Świat: Calmera
Poziom: 45
Skille: 18/24
Poziom mag.: 50
|
![]() Bym znalazl jakiegos dzieciaka - pseudo hakera to bym mu młotkiem kompa rozp********. Po co kraść konta/itemy... Czy niemozna samemu sobie zrobic postaci
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost
Stan: Na Emeryturze
Świat: RL
|
![]() @up
takich e-kozakow jak Ty to pozdrawiam. @ PHP Kod:
Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A ja Cie musze zmartwic - zyjemy w POLSCE i poki w niej zyjemy to takimi 'przewinieniami' jak te jeszcze dluugo sie nikt konkretny nie zainteresuje ;] Po 1 brak by było konkretnych dowodów, po 2 trudno by udowodnic jakiekolwiek szkody.. i kolo sie zamyka. Poki mamy takie organy scigania to nic sie nie zmieni.. oni nie maja sprzetu i wyszkolenia zeby scigac piratow internetowych i konkretnych hakerow, ktorzy WYRZADZILI JAKIES SZKODY. Mam qpla w policji, on sam mowi ze w Polsce ledwo ogarniaja bandytow na rl a co dopiero takich szczurkow.. @Arrot Hozi Nie ublizaj prawdziwym hackerom.. kto wogule te 'zera' nazwał hackerami ? Oo
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zbanowany
Data dołączenia: 31 10 2005
Lokacja: Jak najdalej od ciebie
Imię: Rege of Harmonia
Profesja: Paladin
Gildia: Bunch of Brothers
Świat: Harmonia
Poziom: 150
Skille: 96/75
Poziom mag.: 23
|
![]() Ja bym propobnował dać jakiegoś news'a na stronce bo szczerze wątpie żeby ten temat przeczytał jakiś "pseudo-haker" (ale tak samo wątpie że przeczytaja to all modki a co dopiero news....)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 05 2006
Lokacja: cz-wa
Profesja: Knight
Skille: -/-
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Jest tylko pewien problem.
Zapewnie 2/5 użytkowników co wysyłają wirusy korzystają z kafejki lub komputerów kolegów. I co wtedy?
![]() |
#31 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Nice one!
Było by fajnie, jakbys pytania pogrubił, a cytaty prawne zostawił jak są, aby to sie ładnie wyroznialo... Baj de łej, mam nadzieje, że jak najwiecej osob dotrze do tego. Ostatnio edytowany przez Rybzor - 30-01-2007 o 18:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 07 2006
Lokacja: Localhost
Świat: RL
|
![]() @2up
dochodzenie w kafejce, wlasciciel przekazuje wszystkie informacje ( + monitoring w kafejkach w dzisiejszych czasach to codziennosc ). jezeli script kiddie wysylal temat z komputera kolegi, to jeszcze lepiej, bo kolezka musi powiedziec wszystkie informacje, albo dostaje zawiasy za utrudnianie sledztwa badz skladanie falszywych zeznan. @Ryba dobra, zaraz sie tym zajme. @ a moze z tym newsem to dobry pomysl? dzieci by sie choc troche wystraszyly i powstawaloby mniej tematow z keylogerami. a modki by mialy mniej roboty z usuwaniem tematow z kolejnymi fotkami w rarze, pojedynkiem taifuna z eo na test serwerze w wykonywalnym pliku ***** i ukrytych w tagach img wmf exploitem. Ostatnio edytowany przez XIII - 30-01-2007 o 18:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 12 2006
|
![]() Cytuj:
Niestety to się sprawdza w prawie każdym przypadku. Ja kiedyś przez durne żarty <dzwonienie na domofony i robienie sobie jaj> z kumplami miałem prawie sprawę w sądzie o wymuszanie pieniędzy. -.-" No ale na temat ![]() Na pewno takie coś pomoże chociaż w najmniejszym stopniu zwalczyć tych hmm.. jak by to nazwać kinder hackerów(?) ![]() Poza tym gz dla ciebie. ![]() Ostatnio edytowany przez ^Trial^ - 30-01-2007 o 19:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
http://tibiaspy.com
Data dołączenia: 22 07 2003
Lokacja: Opole / Głuchołazy
Imię: Matkus
Gildia: Death Assassins
Świat: Secura
|
![]() Pomysł mi (i większości ekipy, przynajmniej tej części, która się wypowiadała) jak najbardziej się podoba. Obecnie rozważamy to, i chyba faktycznie któryś z adminów przejdzie się na lokalną komendę w sprawie kilku osób, bo chyba inaczej faktycznie nie da się. Nawet, jak któryś dostanie tylko konfiskatę narzędzia przestępstwa + zawiasy, to następnym razem się zastanowi, a może też kilka osób nauczy się na błędach innych.
Najlepsza strona o Tibii - http://tibiaspy.com - jeśli nie znasz, to nie wiesz, co tracisz! Zarejestruj się na http://forum.tibiaspy.com - prowadź i oglądaj galerie, szukaj i udzielaj pomocy, rozmawiaj o Tibii i na każdy inny temat! |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 02 10 2005
Lokacja: Tczew
Świat: Thoria
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Szkut - 30-01-2007 o 23:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2006
Profesja: Elite Knight
|
![]() XIII
ja sie ciebie bac zaczynam ![]() jak dla mnei to to na strone glowna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 05 2006
Lokacja: Kalisz
Imię: Setzer Gambler
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Julera
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() btw. na prawde administracja forum nie wiedziala o takich mozliwosciach? o.O |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 10 2006
Profesja: Elite Knight
|
![]() Cytuj:
wiekszosc tych pro hakjerow ma >14 lat jakbym ja mial 14 lat i z policjy przyszedl by polecony, ze mam sie stawic na wyjasnienie to ojciec by mnie chyba z domu wyrzucil i dozywotni zakaz uzywania kompa wiec moim zdnaiem to duzo da... pytanie tlyo do adminow czy maja zamiar cos z tym zrobic ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2006
Świat: Iridia
|
![]() ostatnio na forum pojawila sie plaga "hakerow" (o ile tak to mozna nazwac), daltego pomysl cudenko
![]()
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2006
Lokacja: Wrocław
Imię: Hugon Tomi
Gildia: Slava
Świat: Jamera
Poziom: 50
Skille: --/--
Poziom mag.: 60
![]() |
![]() I dobrze. Przynajmniej nie będzie więcej linków, plików itp z materiałami hakerskimi zamieszczonymi przez gówniarzy, którzy używają gotowych keyloggerow itp. Ja sie nie tym nie znam, ale wiem, że zrobić coś takiego to kwestia paru godzin przy poradniku (mówie o tych prostych keyloggerach).
COraz więcej dzieci neo, które myślą, że swoim rozumem wyprzedziły epokę. Admini tej strony w celujący sposób pozbywają sie ich.