Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 05-02-2007, 17:46   #181
Sea
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 02 2007

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Malvera
Poziom: 62
Skille: 86/70
Poziom mag.: 19
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Leztat Pokaż post
Dobra bo to tylko takie gdybanie.
A co myślicie o nowym mieście będzie tylko dla pacc a moze dadzą nowy kontynent i tam nowe miasto ??
Ja bardzo bym chciał jakieś nowe tereny dla wszystkich bo zaczyna brakować wolnych miejsc.

PS. A moze jakas nowa wyspa??

Hmm......... Nowe miasto..........
Napewno na pacc bo po co robic update dla facc chodzi o zwiększenie liczby paccow sprzedanych.

Według mnie fajnie by było jak to by była wyspa jakaś (albo taka seria wysp jak liberty bay) bo myśle, że lepsze są questy logiczne a nie coś w stylu orc fortece czy coś takiego, gdzie wpadasz wybijasz all co się rusza i koniec questa
Kontynet było by fajnie seria updatów w którym dokładali by co chwila nowe miasto, ale to raczej nie realne.

P.S. A wyobrażacie sobie jak kiedyś wyglądało expienie 1 wyspą był Edron
Wtedy były dopiero kolejki.
Sea jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-02-2007, 18:18   #182
Peet
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 04 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elwer Balus Pokaż post
@offtopic:Trochę się tibia.pl nie spieszyła z tłumaczeniem:/
A i tak można przeczytać coś takiego:
Cytuj:
Oczekujcie chłodnych aktualizacji map[...]
Co to znaczy chłodnych? Oryginalne słowo "chilly" jest w tym kontekście synonimem słowa "cool" i ja raczej nie odważyłbym się przetłumaczyć go jako chłodny - tylko jako fajnych, ciekawych.
Peet jest offline  
stary 05-02-2007, 19:16   #183
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez max110
Knight według mnie został stworzony dla niskich leveli i bardzo wysokich
Na bardzo wysokich levelach knight moze sorcowi naskoczyc.
Obrazenia z ue 2k+ i z sd 1k+ a knight marne 400 z explo, z broni *ówno zrobi demonowi. I jego duza ilosc hp nic mu nie daje, bo sorce i druty na manashieldzie maja tego o wiele wiecej, a poza tym expiac na demonach mozna stosowac metode up/down lub walić uciekając na utani gran hurze.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez max110
Duzo ludzi mówiąc o knighcie mówi o nim albo o najlepszej profesji (pod względem skilowania) albo o najgorszej.
Skillowanie knightem jest najgorsze ze wszystkich profesji. Sorcom/drutom rosnie sila magii wraz z kazdym lvl, a mlvl rosnie szybciej podczas expienia niz robienia run, czyli nie trzeba go w ogole trenowac. Pal expiąc wbija dist prawie tak samo szybko jak podczas treningu i jedyne co musi zrobić to wbić na początku 40 dista żeby móc expić opłacalnie. Knightem musisz poświęcić conajmniej 500 godzin na oglądanie zielonych glutów jesli chcesz zadawac obrazenia pozwalajace expic w przyzwoitym tempie.

Ostatnio edytowany przez amilold - 05-02-2007 o 19:25.

stary 05-02-2007, 19:40   #184
Szafa
Użytkownik Forum

Szafa's Avatar

Data dołączenia: 16 03 2005
Lokacja: inąd

Domyślny

Amilold ja gram w tibie od tygonia ??
jutro ci nakrece film z expienia na dlach pala z knightem i zobaczysz jak jest w rzeczywistosci.
Jesli chodz o nowy kontytnet to jednak mam nadzieje ze dla pacc bo jak dadza dla facc to sie tyle zlodzieju zejdzie ze z dp nie wyjde z bp bolcow, no i pasuje zeby nie zapomnieli o skrzynkach pocztowych tak jak przy zolwiach A jak maja robic questy to tak jak ktos napisal ze lepsze sa te gdzie trzeba uzyc glowy niz bolcow, chociaz polaczenie jest bardzo mile widziane
Szafa jest offline  
stary 05-02-2007, 20:04   #185
Leztat
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: Kotowice

Stan: Początkujący
Imię: Underek
Profesja: Knight
Świat: Zanera
Poziom: 21
Poziom mag.: 3
Domyślny

Ja mysle ze przydal by sie nowy kontynent, moze byc nawet lodowy wazne zeby było
Leztat jest offline  
stary 05-02-2007, 20:14   #186
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Szafa
jutro ci nakrece film z expienia na dlach pala z knightem i zobaczysz jak jest w rzeczywistosci.
No i wyjdzie ze pal na dl'ach expi duzo szybciej i oplacalniej niz knight. Dzięki.

stary 05-02-2007, 20:19   #187
Tuhamiid
Użytkownik Forum

Tuhamiid's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2004

Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
Domyślny

Amilold odpowiem na kilka twoich postów, niechce mi sie ich wszystkich cytowac wiec tak.. zaczne od postu "200 lvl i expienie z ue na demonach"

Jest to nie wygodne oraz nie oplacalne zbytnio, Lepiej wyjdzie Knight 2 sorców i Exori Mort-Zapewne mnie wysmiejecie i bedziecie pisac "Weez demona z mort glupi jestes" A znam wiele osób co tak expia.

"Knight najmocniejszych potworków nie hita" - Nie prawda poniewaz jedne z najbardziej oplacalnych potworów dla expa oraz loota są Warlocki, które maja mało hp, słabego defa i knight powiedzmy na 150 lvlu. moze spojnie na nich expic bijac tylko z broni+explo jak zniknie.

"Expienie na wyzszych lvlach wymaga uzywania uh"

Moze i tak ale np. Knight na potworkach typu DLe/Smoki/Of/Culty(co jest najczesciej wybieranym expem przez knighta) wystarczą manasy i Exura.

"sorce i druty na manashieldzie maja tego o wiele wiecej"

Owszem ale knight uleczy sie uhem 800+ a sorc manasem ~100 many.

To wszystko.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fayny Pokaż post
wieszok wieszok mnie banuje
więc go w dupe słordem kłuje

Ostatnio edytowany przez Tuhamiid - 05-02-2007 o 20:21.
Tuhamiid jest offline  
stary 05-02-2007, 20:44   #188
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Profesja: Elite Knight
Domyślny

jak dla mnie nowa wyspa(bo zapewne bedzie nowa lodowa wyspa) to pomysl jak najelspzy moze jakies expowiska dla 70+ lvli (szczegolnie knight i palkowie bo zolwie przepelnione)
Draggy_Slayer jest offline  
stary 05-02-2007, 20:59   #189
Finch
Użytkownik Forum

Finch's Avatar

Lokacja: Bartoszyce

Stan: Niegrający
Finch ma numer GG 3884618
Domyślny

Orginalnie napisane przez: Amilold
Skillowanie knightem jest najgorsze ze wszystkich profesji. Sorcom/drutom rosnie sila magii wraz z kazdym lvl, a mlvl rosnie szybciej podczas expienia niz robienia run, czyli nie trzeba go w ogole trenowac. Pal expiąc wbija dist prawie tak samo szybko jak podczas treningu i jedyne co musi zrobić to wbić na początku 40 dista żeby móc expić opłacalnie. Knightem musisz poświęcić conajmniej 500 godzin na oglądanie zielonych glutów jesli chcesz zadawac obrazenia pozwalajace expic w przyzwoitym tempie.[/quote]

Omg Omg Omg NIe chce tu nikogo obrażać ale za przeproszeniem puknij się w łeb!!!!-.-
Człowieku od początku tego posta piszesz jaki to knight jest udupiony, jak mu się żle expi, jak on ma trudno, że nieopłacalnie nim grać itp, itd, etc....
Zastanów się czy pallem na skillach 40 dista możesz na cyce albo cos podobnego To strata czasu i kasy !! Pallkowi rosną szybciej skille dlatego że ma trudniej trenować , musi podnosić speary ( mówie tu o grze fair czyli bez uzywania botów)a za to knight ma łatwiej to mu skille idą wolniej!!!!! Jak grałeś kiedys pallkiem to ciekawe jak na 40 discie chodziłes na cyce.... Może to był jakis bug że łatwo i bez waste ci sie expiło..... Knight na 40 skillu też nie wali żle co prawda nie pójdzie na cyce ale na dwarfy z pewnością...

Popieram to że knight i pall maja najgorzej ( knightowi nic nie dodawano przez updaty a za to pallkowi ciągle coś zabierano) więc powiinni to zmienić .
Osobiście jestem za tym aby trochę polepszyć knighta i palla a sorca i druta zdecydowanie osłabić gdyż jeżeli by ulepszyli palla i knighta a sorca zostawili bez zmian to gra i tak by należała do sorców a gra byłaby nudna tak jak teraz( wchodzi sd ue sd ue i end)!!

Finch jest offline  
stary 05-02-2007, 21:10   #190
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

knight na 40 skilu to rota na 10 hitow bierze
stary 05-02-2007, 21:10   #191
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tuhamiid
Amilold odpowiem na kilka twoich postów, niechce mi sie ich wszystkich cytowac wiec tak.. zaczne od postu "200 lvl i expienie z ue na demonach"

Jest to nie wygodne oraz nie oplacalne zbytnio, Lepiej wyjdzie Knight 2 sorców i Exori Mort-Zapewne mnie wysmiejecie i bedziecie pisac "Weez demona z mort glupi jestes" A znam wiele osób co tak expia.
Na 200+ zwraca sie z ue a exp jest duzo szybszy niz z mortow wiec nie widze potrzeby zeby expic tak jak ty mowisz.
Cytuj:
"Knight najmocniejszych potworków nie hita" - Nie prawda poniewaz jedne z najbardziej oplacalnych potworów dla expa oraz loota są Warlocki, które maja mało hp, słabego defa i knight powiedzmy na 150 lvlu. moze spojnie na nich expic bijac tylko z broni+explo jak zniknie.
Najmocniejsze potwory to demony i wzwyż. Tych już knight nie hita, a na nich sie wlasnie expi na 200+.
Cytuj:
Moze i tak ale np. Knight na potworkach typu DLe/Smoki/Of/Culty(co jest najczesciej wybieranym expem przez knighta) wystarczą manasy i Exura.
No i nie wychodzi az tak znowu duzo taniej niz z uhami. Knight ma kiepska sile exury.
Cytuj:
Owszem ale knight uleczy sie uhem 800+ a sorc manasem ~100 many.
No i co z tego? Przeciez mozna expic up/down i wtedy sorc ma duza przewage.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Finch
Zastanów się czy pallem na skillach 40 dista możesz na cyce albo cos podobnego To strata czasu i kasy !!
Mogę, jak zbieram loota to od 40 dista na cycach sie zwraca. I nie tylko na cycach, bo takze na soldach, ghoulach i paru innych potworach.
Cytuj:
Pallkowi rosną szybciej skille dlatego że ma trudniej trenować , musi podnosić speary ( mówie tu o grze fair czyli bez uzywania botów)a za to knight ma łatwiej to mu skille idą wolniej!!!!!
Pal ma latwiej bo wbija 40 dista i juz dalej nie musi trenowac. Knight ma trudniej bo musi trenowac conajmniej 500 godzin. (oczywiscie jesli chce zadawac przyzwoite obrazenia bo jak kogos satysfakcjonuja hity po 50 to niech nie trenuje)
Cytuj:
Jak grałeś kiedys pallkiem to ciekawe jak na 40 discie chodziłes na cyce.... Może to był jakis bug że łatwo i bez waste ci sie expiło..... Knight na 40 skillu też nie wali żle co prawda nie pójdzie na cyce ale na dwarfy z pewnością...
Expiłem na cycach od 40 dista w rl tibii (nie na otsach tak jak ty) i koszty zakupu strzal zwracaly mi sie z loota bo robilem lootbaga. Knightem na skillu 40 mozesz zabic co najwyzej zwyklego mino wiec pal bedzie expil duuużo szybciej od knighta.

Ostatnio edytowany przez amilold - 05-02-2007 o 21:15.

stary 05-02-2007, 21:20   #192
Finch
Użytkownik Forum

Finch's Avatar

Domyślny Omg

Orginalnie napisane przez Amilold:

Pal ma latwiej bo wbija 40 dista i juz dalej nie musi trenowac. Knight ma trudniej bo musi trenowac conajmniej 500 godzin. (oczywiscie jesli chce zadawac przyzwoite obrazenia bo jak kogos satysfakcjonuja hity po 50 to niech nie trenuje)

OMg OMg omG człowieku dobijasz mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
PO pierwsze nigdy nie grałem na otsie!!
Po drugie 500h to chyba na skille 80 a knightem nawet na 40 mozesz ładnie expić ( jak nie było jeszcze wandów jak grałem drutem to waliłem z miecza serpent sworda i brałem po 20+ hity)
Po trzecie może pallowi expi sie łatwiej ale to nie dlatego że mocniej wali ale dlatego że wali bez kontaktu z potworem!!!

Dobijasz mnie człowieku.... i jeżeli tak cie to boli że knight ma przeje***** to nim do h** nie graj!!!!!!!!

Finch jest offline  
stary 05-02-2007, 21:25   #193
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
PO pierwsze nigdy nie grałem na otsie!!
Powinszować.
Cytuj:
Po drugie 500h to chyba na skille 80 a knightem nawet na 40 mozesz ładnie expić ( jak nie było jeszcze wandów jak grałem drutem to waliłem z miecza serpent sworda i brałem po 20+ hity)
Na skillach 40 zabijesz co najwyzej zwykle mino i to na 3-4 hity. Pal na skillach 40 bierze cyca na 5-10 hitow. Zarowno knightowi jak i palowi sie zwraca. Sam ocen kto ma lepiej.
Cytuj:
Po trzecie może pallowi expi sie łatwiej ale to nie dlatego że mocniej wali ale dlatego że wali bez kontaktu z potworem!!!
Pal wali mocniej od knighta. Postaw sobie np monka jakims drugim charem lub niech kumpel postawi i karz atakowac go najpierw knightem a pozniej palem o tym samym skillu. Pal z bolców będzie miał o 10-20 hp wyższą średnią niż knight z broni 45-47 ataku. Knight ma tylko wyższe max hity, ale też duzo czesciej w ogole nie trafia w potwora wiec ogolnie ma slabsze hity.
Cytuj:
Dobijasz mnie człowieku.... i jeżeli tak cie to boli że knight ma przeje***** to nim do h** nie graj!!!!!!!!
Ty mnie uwazasz za idiote ktory gra zdecydowanie najslabsza profesja? No jasne ze nie gram knightem bo to teraz taka ciota ze aż wstyd powąchać.

Ostatnio edytowany przez amilold - 05-02-2007 o 21:28.

stary 05-02-2007, 21:30   #194
Finch
Użytkownik Forum

Finch's Avatar

Domyślny

Orginalnie napisane przez Amilold:
Ty mnie uwazasz za idiote ktory gra zdecydowanie najslabsza profesja? No jasne ze nie gram knightem bo to teraz taka ciota ze wstyd powąchać. [/quote]

Jeżeli nie grasz knightem to czemu tak sie spierasz i tak chcesz udupienia innych profesjii
OMG Jeżeli grasz np sorcem albo druidem to dlaczego tak ci ciągle żal d*** ściska że mają tak dobrze??? A jeżeli pallem to dlaczego też narzekasz że jest lepszy od knighta ??;o ;o
To chyba lepiej jak knight jest udupiony jak nim nie grasz ??;o

Finch jest offline  
stary 05-02-2007, 21:32   #195
amilold
Guest

Domyślny

Teraz juz nie gram knightem, ale do niedawna gralem i sie posralem z treningu a potem ide na hydry i sie okazuje ze jej w ogole nie trafiam. Zal.cipsoft.com

Jestem za ulepszeniem knighta poniewaz to obecnie zdecydowanie najslabsza profesja, a wszystkie powinny byc rowne. W dobrych grach mmorpg nie ma czegos takiego ze jedne profesje sa lepsze od innych, a w tibii niestety sie zdarza.

Gralem wszystkimi czterema i knight to najwieksza ciota, jego chyba jedyny atut to duzo hp ale i tak niewiele on daje bo sorc moze expic up/down a mf'y i runy mozna sobie w bagu doniesc. Tak wiec knight praktycznie nie ma zalet -.-

Ostatnio edytowany przez amilold - 05-02-2007 o 21:35.

stary 05-02-2007, 21:36   #196
Finch
Użytkownik Forum

Finch's Avatar

Domyślny Up

Powiem tylko tyle, że knight mniej trafia bo ma obronę i więcej życia a pall za to mocniej wali bo jej praktycznie nie ma.... Knight musi troche słabiej walić gdyz jeżeli by walil tyle co pall to na plusie ma to że ma jakąś obronę

Finch jest offline  
stary 05-02-2007, 21:38   #197
amilold
Guest

Domyślny

Masz racje ale tylko w polowie bo przeciez pal wali na dystans wiec obrywa duzo mniej od knighta ktory atakuje w zwarciu. Dopiero jak potwor dopadnie pala to knight ma przewage ale jak ktos umie expic palem to go potwor mniej hita niz knighta.

stary 05-02-2007, 21:39   #198
Tuhamiid
Użytkownik Forum

Tuhamiid's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2004

Stan: Na Emeryturze
Świat: Berylia
Domyślny

@Amilold

Co do expienia z morta i UE. Wiec tak :

Powiedzmy sorc 200lvl 75 Mlvl, jego siła czarów wynosi 625% co daje obrazenia z UE w okolicach 1700-2000. Liczmy ze bedzie walil w demona 1700.

Czyli tak 1700hp=strata 1200many, Na zabicie demona potrzeba 4 UE co daje zuzycie 4800 many. Na zregerenowanie 4800 many bedzie nam potrzebne ok. 3bp manasów co daje nam strate 3,3k na 1 demona.

Mort- Hity z morta beda ok. 300 co daje nam ok.28 mortów na 1 demona.

na 28 mortów potrzebne nam bedzie 560 many. Co wyjdzie nas ok.7 manasów czyli 385gp. Na zabicie 1 demona.

Oczywiscie ta opcja bez blokera jest niezbyt przekonujaca.

A tak jak pisałem wczesniej najlepiej 2 magów co daje po 15 mortów na gracza czyli 300 many=3 manasy Knight straci w tym wypadku z 2 uhy, badz jezeli bedzie druid to z 4-5 exur sio co daje kolejne 350 many czyli kolejne 4 manasy. Ogólnie na zabicie demona poszlo by ok.1k a z Ue 3,3k.

Teraz co do knighta.

Jesli warlocki są słabymi potworkami to naprawde niewiesz co mówisz.

Owszem demony nie sa oplacalne na expo dla knighta, ale po co isc na demony skoro mozna tyle samo expa miec zabijajac 3 dle ?

Niechce wszczynac z tobą kłótni, bo niema po co. Ale zauwaz ze troche źle mówisz od poczatku.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fayny Pokaż post
wieszok wieszok mnie banuje
więc go w dupe słordem kłuje

Ostatnio edytowany przez Tuhamiid - 05-02-2007 o 21:42. Powód: literówki ahh te literówki :P
Tuhamiid jest offline  
stary 05-02-2007, 21:43   #199
Finch
Użytkownik Forum

Finch's Avatar

Domyślny Tuhamiid

Popieram zdanie kolegi wyżej tylko że co prawda na jednego demona sorcowi idzie z 3,5k ale jak wylesi demonka albo nawet f axe co wcale nie wypada tak żadko to i tak ma na plusie i lvl i kaski troszkę...

Finch jest offline  
stary 05-02-2007, 21:45   #200
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Domyślny

@up up

tylko ze moze expic z ue na np 4 demonach wtedy koszt spada bo wychodzi mniej niz 1bp manasow na demona a jak expi z ue na 5 to wychodzi porownywalnie do expienia z mortem tylko tyle ze o WIELE szybciej
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania