Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 05-02-2007, 14:02   #161
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ryszard111111 Pokaż post
Palek treni na trollach a z nich lecą speary wiec po co ma kupowac??
Śmieszny jesteś. Na 40+ diście trolle padają na 1 hit ze speara więc nie wiem jak ty chcesz trenować na nich.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 05-02-2007, 14:10   #162
Ryszard111111
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 02 2007
Lokacja: Barlinek

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Ultar Graf
Profesja: Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 18
Skille: 67/66
Poziom mag.: 4
Ryszard111111 ma numer GG 912488 Send a message via Skype™ to Ryszard111111
Domyślny

gadac mi sie z wami nie chce idziesz bijesz pare trolli masz speary i na roty spowrotem dobra macie racje nara klutnie są niepotrzebne bo temat sie zaczol od letnich ulepszen jak dzieci
Ryszard111111 jest offline  
stary 05-02-2007, 14:14   #163
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
gadac mi sie z wami nie chce idziesz bijesz pare trolli masz speary i na roty spowrotem dobra macie racje nara klutnie są niepotrzebne bo temat sie zaczol od letnich ulepszen jak dzieci
Roty też padają na 1-2 hity. Każdy kolejny argument coraz bardziej cię kompromituje.

stary 05-02-2007, 14:14   #164
Draggy_Slayer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 10 2006

Profesja: Elite Knight
Domyślny

@up up

panie elite knight na 18 lvlu (nie wiem jak ty to zrobiles szczegolnie ze masz free acc)
widac ze znasz sie na palladynach jak swinia na gwiazdach i poprostu wstyd ci sie przyznac do swojego debilizmu bo chocby ci cale forum mowilo ze nie masz racji to ty i tak wiesz swoje

Ostatnio edytowany przez Draggy_Slayer - 05-02-2007 o 14:16.
Draggy_Slayer jest offline  
stary 05-02-2007, 14:19   #165
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Tak, oczywiście. Nie dość, że roty błyskawicznie padają, to jeszcze co chwilę latać z rotów na trolle i spowrotem po parę spearów. Na tak genialny pomysł tylko Polak mógł wpaść. Do tego bardzo mało myślący.

Dzięki, zostanę przy swoim pomyśle expienia na rotach od 40 dista z arrowsami. Szybciej, wygodniej, taniej. EOT.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 05-02-2007, 14:46   #166
Leztat
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: Kotowice

Stan: Początkujący
Imię: Underek
Świat: Zanera
Poziom: 21
Poziom mag.: 3
Domyślny

Nie lepiej poczekac na jakieś konkrety ale w wolicie sie tylko kłócić
Leztat jest offline  
stary 05-02-2007, 15:15   #167
Sea
Użytkownik forum

Profesja: Royal Paladin
Świat: Malvera
Poziom: 62
Skille: 86/70
Poziom mag.: 19
Domyślny

Skillowanie może byc dochodowe trzeba umiec skillować ja skilluje od kiedy wyszedlem na maina i na brak kasy nie nażekam trzeba wiedziec co i jak robić
Sea jest offline  
stary 05-02-2007, 15:31   #168
Tucar
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez amilold Pokaż post
Moze i potrzebuje duzo kasy, ale na wysokich poziomach zarabia duzo szybciej niz knight. Np taki 200 sorc pojdzie sobie solo na demony, poexpi z ue i ma depo pelne drogocennych itemków (zwraca się z dużą nawiązką) a knight biedak musi lazic po warlockach lub dragach ktore maja duzo gorszy loot.
omg... wbij najpierw 200 lvl... ja na bohy zbieram i zbiream i nie moge uzbierac bo co ide expic to z 5 k na manski idzie a sd tez wieczne nie sa
a koledzy kinghci i palle juz dawno to owe buty maja...
Tucar jest offline  
stary 05-02-2007, 15:54   #169
Ane
Użytkownik forum

Domyślny

Wg. mnie te wyrównanie profesji powinno polegac na tym, że dodadza coś knightowi i palkowi. Knightowi na pewno Exure Gran. Ale niech sorca i druta zostawią w spokoju!!! Gram sorciem, więc zrozumcie, że nie chcę, by stał się kaleką czy coś w tym rodzaju
Ane jest offline  
stary 05-02-2007, 15:58   #170
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ane Pokaż post
Wg. mnie te wyrównanie profesji powinno polegac na tym, że dodadza coś knightowi i palkowi. Knightowi na pewno Exure Gran.
ej plx powiec kont to wiesh bo muj brat gm muwil mi rze dostanom exure vite.

Nic konkretnego nie wiadomo, ale już "na pewno" knight dostanie exure gran, a ulepszony, również "na pewno", zostanie rycerz i druid. Ja cholera nie wiem, skąd wy takie informacje czerpiecie i gdzie wtyki macie.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 05-02-2007, 15:58   #171
Ane
Użytkownik forum

Domyślny

Nigdy nie grałam knightem, więc na pewno mnie skrytykujecie. Ale sadzę, że ta profesja wcale nie ma tak źle! Życia ma tyle, że sorc i drut mogą tylko pomarzyc! A już o cap. nie wspomnę. Knight jak idzie po loot to moze siedziec i zbierac go całymi godzinami. Sorc\Drut w tym czasie kilkadziesiąt razy musi obrócic do dp i spowrotem...
Ane jest offline  
stary 05-02-2007, 15:59   #172
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sea
Skillowanie może byc dochodowe trzeba umiec skillować ja skilluje od kiedy wyszedlem na maina i na brak kasy nie nażekam trzeba wiedziec co i jak robić
Skillowanie palem jesli w ogole przynosi jakikolwiek dochod to na pewno duzo mniejszy niz expienie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tucar
omg... wbij najpierw 200 lvl... ja na bohy zbieram i zbiream i nie moge uzbierac bo co ide expic to z 5 k na manski idzie a sd tez wieczne nie sa
a koledzy kinghci i palle juz dawno to owe buty maja...
Ty gadasz o poziomach od 1 do 33, ja gadam o powaznej grze w Tibię. Na 100+ sorce zarabiają duzo wiecej kasy niz knighci.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ane
Gram sorciem, więc zrozumcie, że nie chcę, by stał się kaleką czy coś w tym rodzaju
Sorc nawet bez wielu swoich podstawowych czarow takich jak vis/mort i tak bylby obecnie lepszy od knighta. (gdyby knightowi nic nie dołożyli) Knight jest po prostu kaleką, która nie trafia z broni w najmocniejsze potwory. (na których się, de facto, expi na wyższych poziomach...) Podwyższenie hitów knighta to zabieg niezbędny dla wyrównania profesji.
Cytuj:
Nigdy nie grałam knightem, więc na pewno mnie skrytykujecie. Ale sadzę, że ta profesja wcale nie ma tak źle! Życia ma tyle, że sorc i drut mogą tylko pomarzyc!
Z tym się akurat zgadzam, bo duża ilość hp to jedyny atut knighta.
Cytuj:
A już o cap. nie wspomnę.
Tutaj już się nie zgadzam. Każdy może tachać rzeczy po ziemi. Na światach pvp nikomu nie zabierają, a jeśli komuś zabiorą to łatwo można zabić złodzieja drugim charem. Jeśli wydaje się wam, że sorc/drut na hunt bierze tylko tyle manasow/run na ile starcza mu miejsca w bp, to sie grubo mylicie. O loocie juz nawet nie bede wspominal, bo to oczywiste że targa się go po ziemi w lootbagach.
Cytuj:
Knight jak idzie po loot to moze siedziec i zbierac go całymi godzinami.
Do backpacka może zbierać przez góra pół godziny, a potem zabraknie mu miejsca i wszystkie profesje włącznie z knightem muszą robić lootbaga. Przewaga zaprawdę ogromna.
Cytuj:
Sorc\Drut w tym czasie kilkadziesiąt razy musi obrócic do dp i spowrotem...
Aha, czyli nie wiesz co to jest lootbag i do czego służy skoro tak gadasz...

Ostatnio edytowany przez amilold - 05-02-2007 o 16:12.

stary 05-02-2007, 16:03   #173
Ane
Użytkownik forum

Domyślny

Nie mam nic przeciwko polepszeniu knighta czy palla. Takie ulepszenie przydałoby sie. Nie przecze. Ale sorc\drut niech pozostana tacy, jacy sa.
Ane jest offline  
stary 05-02-2007, 16:05   #174
Tucar
Użytkownik forum

Domyślny

Cytuj:

Sorc nawet bez wielu swoich podstawowych czarow takich jak vis/mort i tak bylby obecnie lepszy od knighta. (gdyby knightowi nic nie dołożyli) Knight jest po prostu kaleką, która nie trafia z broni w najmocniejsze potwory. (na których się, de facto, expi na wyższych poziomach...) Podwyższenie hitów knighta to zabieg niezbędny dla wyrównania profesji.
lecz zadawanie przez knighta obrazen nic nie kosztuje... ani pieniedzy ani many...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ane Pokaż post
Nie mam nic przeciwko polepszeniu knighta czy palla. Takie ulepszenie przydałoby sie. Nie przecze. Ale sorc\drut niech pozostana tacy, jacy sa.
dobrze gadasz xD

ale wszyscy sie skupiacie na zmianach odnosnych profesji... a co byscie powiedzieli na odplatnosc za PACC za pomoca sms... wedlug mnie to swietne rozwiazanie

Ostatnio edytowany przez Tucar - 05-02-2007 o 16:08.
Tucar jest offline  
stary 05-02-2007, 16:15   #175
amilold
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tucar
lecz zadawanie przez knighta obrazen nic nie kosztuje... ani pieniedzy ani many...
Zrozum, ogórku, że na wyższych poziomach expi się na potworach które wymagają leczenia się uhami więc knight nie expi za darmo. A jeśli nie potrafisz tego zrozumieć to jesteś kretynem.

stary 05-02-2007, 16:38   #176
Fpitolony w sprawe
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 08 2006

Profesja: Rookstayer
Domyślny

Powinni zrobic takie cos: knightowi np. z 60 na 61 skila rosnie 4 dmg, a z 90 na 91- 7 i w ten sposob knight mialby wieksze hity i jakos by to bylo .
E-vis TROCHE zmniejszyc dmg i niech zabiera 40 many.
A palkowi zeby ten arbalest NAPRAWDE lepiej trafiala, bo teraz to gowno daje -.^
, no i IB tez ;].

Ostatnio edytowany przez Fpitolony w sprawe - 05-02-2007 o 16:42.
Fpitolony w sprawe jest offline  
stary 05-02-2007, 16:39   #177
Sea
Użytkownik forum

Profesja: Royal Paladin
Świat: Malvera
Poziom: 62
Skille: 86/70
Poziom mag.: 19
Domyślny Nie Karmcie Trolla

Cytuj:
Zrozum, ogórku, że na wyższych poziomach expi się na potworach które wymagają leczenia się uhami więc knight nie expi za darmo. A jeśli nie potrafisz tego zrozumieć to jesteś kretynem.

Ale bez wyzywania co to ma byc ignorujcie jego wpisy to sie wreszcie zamknie mondrala jedna
Sea jest offline  
stary 05-02-2007, 17:21   #178
max110
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 03 2006

Profesja: Sorcerer
Świat: Silvera
Domyślny

Sorc, druid i paladyn mają mana shieldy. To ich też broni więc mają życia podobnie według mnie Co do wyważenia postaci to wystarczy dać paladynowi jakąś lekką broń do skilowania, którą można kupić tanio za bardzo małe pieniądze. Knight według mnie został stworzony dla niskich leveli i bardzo wysokich tzn. jak ktoś gra pierwszy raz w tibie to najczęściej wybierze knighta. Pogra troche, postać mu się znudzi, zrozumie następne profesje i zrobi inną. Dla wysokich tzn. ma inne postacie i teraz chce wytrwale grac knightem. Dużo skiluje i osiąga wysoki level. Duzo ludzi mówiąc o knighcie mówi o nim albo o najlepszej profesji (pod względem skilowania) albo o najgorszej. Według mnie najtrudniejszy jest paladyn. Do niego potrzeba dużo kasy, cierpliwości, czasu, duzo kumpli i szybki internet. Jak się to ma to wtedy paladyn jest najlepszą profesją. I mówcie co mówicie, ale każdą profesją da się osiągnąć bardzo duzo. jedną łatwiej, jedną trudniej Jak cipowie będą wyważać profesje to niech lepiej nie przesadzają, niech nie biora tego, co dali tylko dodają coś co polepszy jakąs profesję w stosunku do innych...

max110 jest offline  
stary 05-02-2007, 17:21   #179
Leztat
Użytkownik forum

Data dołączenia: 27 12 2006
Lokacja: Kotowice

Stan: Początkujący
Imię: Underek
Świat: Zanera
Poziom: 21
Poziom mag.: 3
Domyślny Nowe Miasto

Dobra bo to tylko takie gdybanie.
A co myślicie o nowym mieście będzie tylko dla pacc a moze dadzą nowy kontynent i tam nowe miasto ??
Ja bardzo bym chciał jakieś nowe tereny dla wszystkich bo zaczyna brakować wolnych miejsc.

PS. A moze jakas nowa wyspa??
Leztat jest offline  
stary 05-02-2007, 17:38   #180
max110
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 03 2006

Profesja: Sorcerer
Świat: Silvera
Domyślny

Ja myślę, że za lodowymi wyspami zrobią nowy kontynent. Cały lodowy. Będa wtedy 3 kontynenty lodowy, "normalny" i pustynny. Tylko co później? Jeśli oni będą robili tyle nowych terenów to jestem ciekawy co będzie wtedy, gdy moje dzieci zaczną grać w tibię. Wtedy ja stary spojrzęna mapę tibi i pokażę im, że ta wysepka wielkości Draconi to był kiedyś mainland? zarty, ale szybko im idzie robienie nowych terenów, za niecały rok pewnie będzie ten upragniony lodowy kontynent oby...

max110 jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania