Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 12-02-2007, 21:51   #101
Pawelan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 02 2005

Pawelan ma numer GG 3662519
Domyślny

Zasada pierwszego posta - na samym początku ktoś powiedział że nie lubi walentynek i od razu wszyscy tak samo...
Poza tym dziwi mnie to że nikt nie protestował wcześniej na głowy - dynie na haloween, choinki na święta, ani jajka z królików na Wielkanoc.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 12-02-2007, 22:42   #102
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pawelan Pokaż post
Zasada pierwszego posta - na samym początku ktoś powiedział że nie lubi walentynek i od razu wszyscy tak samo...
Nie, po prostu ja powiedziałem, że walentynek nie powinno być w Tibii, więc w tym przypadku zadziałał mój autorytet
Duch Niespokojny jest offline  
stary 13-02-2007, 00:09   #103
Zathura
Guest

Domyślny

A ja mialem takie szczescie i urodzilem sie w Walentynki

stary 13-02-2007, 03:30   #104
Skittler
Guest

Domyślny

TEMAT BEZ SENSU !!

stary 13-02-2007, 09:27   #105
NoooBeeeK
Użytkownik Forum

NoooBeeeK's Avatar

Data dołączenia: 13 01 2007
Lokacja: Nie powiem <foch>

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Tadin Iron
Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 35
Skille: 69/67
Poziom mag.: 5
Domyślny

kazdy z was tak naprawde sie wymadrza... ale czy ktos wie gdzie sa pierniczki lub kartki ?
jak ich nie wydzicie lub nei wiecie gdzie sa to tak jakby ich nie bylo wiec po co sie wypowiadac ?
GDZIE TO WSZYSTKO JEST ?
stary 13-02-2007, 10:06   #106
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Zeby nie bylo, moje stanowisko utrzymuje. Wg. mnie walentynki nie sa zbyt madrym swietem, ale co kto lubi. Walentynki, tak samo jak dzien matki/kobiety/ojca/dziadka/babci/itd. powinny byc codziennie.

retired/retarded
Kajulec jest offline  
stary 13-02-2007, 11:14   #107
ZdicH
Guest

Domyślny

otoz karteczke mozna kupic w thais i venore Valentine's Card-30 gp u ludziow z ekwipunkiem a ciacho jak nazywa to niewiem ale w barach u kobie tylko!! koszt 100gp jak to bylo to sorki ale nieczytalem do konca a tak wogule to po co to swieto!? ja chce stara tibie 7.6 ehhh.. to byly czasy albo i jeszce starsza te wszystkie swieta mi sie niepodobaja! Tibia niestety schodzi na psy

ciacho nazywa sie chyba valentine cake sprawdze jeszcze dokladnie i jak sie uda to dam ss

w valentine card mozna pisac milosne wierszyki a ciacho poprostu zezrec i odglos "Mmmmmm" (chyba) a zeby wyslac trzeba miec parcel normalnie poczta nieda rady ale zamiast tego mozna by bylo normalny list tylko dodac serducho do kazdego listu w walentynki i by bylo super lepiej niz kartke ktorej niewyslesz
chociaz ss niedam bo mi sie niechce tracic kasy ktora ciezko zdobylem i niedokonca odbilem z hunta wiec oddaje dla was i niejestem pewien ale kartke lub ciacho mozna mupic jeszcze na edron ale niejestem pewien to tyle jak cos znajde to powiem

Ostatnio edytowany przez ZdicH - 13-02-2007 o 11:23.

stary 13-02-2007, 14:19   #108
Nella
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 07 2006

Domyślny

Kartki i te pierniczki można też kupić na Edron, a dokładniej:
Valentine's cake u Mirabell za 100gp (Mirabell jest nad pocztą)
Valentine's card kupimy u Thomasa (Ivory Tower 3 o ile się nie myle, on jest pare pięter nad Sandrą, która mf'y sela) ^^
Nella jest offline  
stary 13-02-2007, 14:20   #109
Coloo
Użytkownik forum

Coloo's Avatar

Data dołączenia: 13 02 2007

Domyślny

Hmm...Zastanawiam się dlaczego tak wielu z was nie podobają się Walentynki. Przecież tak naprawde to jest tylko dodatek do gry na który nie musicie zwracać większej uwagi. I nie obrzucajcie sie błotem tylko świętujcie!!! Smuci mnie też że tak wielu ludzi nie umie sie poprostu bawic. Radze wam skonczyć z tym ciągłym expieniem i sie troche wyluzować. Play 4fun... Miłych Walentynek!!!
Coloo jest offline  
stary 13-02-2007, 15:19   #110
Bez~
Użytkownik Forum

Bez~'s Avatar

Data dołączenia: 06 06 2006
Lokacja: Rybnik

Imię: Bezok
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Arcanium
Świat: Iridia
Poziom: 154
Poziom mag.: 75
Domyślny

Temat bez sensu,walentynki w tibii lmao,next tibijske swieto no-liferow ?

LMAO
Bez~ jest offline  
stary 13-02-2007, 15:21   #111
Frezer
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 11 2005
Lokacja: Rosnowo

Imię: Tharryan
Profesja: Druid
Frezer ma numer GG 8262697
Domyślny Omg...

Tibia niedługa pewnie stanie sie coś w stylu sims wszystkie święta wprowadzą pewnie z rl po jakimś czasie będzie sylwester zamiast se walsne święta wymysłić
Frezer jest offline  
stary 13-02-2007, 17:46   #112
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Domyślny

Cytuj:
Radze wam skonczyć z tym ciągłym expieniem
No tak, myślenie czasami boli. Są tacy, którzy nie grają a i tak wprowadzanie takich "świąt" jak to uwarzają za dno.
stary 13-02-2007, 18:24   #113
Embross
Użytkownik Forum

Embross's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2006
Lokacja: Oleśnica

Stan: Usunięty
Gildia: Patenciarze
Świat: Pacera/Luminera
Poziom: 198
Skille: 90/88
Poziom mag.: 9
Embross ma numer GG 300078
Pergamin

To święto jest mi na przykład niepotrzebne!!
Embross jest offline  
stary 13-02-2007, 18:28   #114
Kaldorek
Użytkownik forum

Data dołączenia: 10 02 2007

Cool Wale-tynki

Superanckie Swieto Murazy xDDDDD w ten dzien moraze swietuja na calego
Kaldorek jest offline  
stary 13-02-2007, 18:47   #115
Daniel S.
Użytkownik forum

Daniel S.'s Avatar

Data dołączenia: 17 12 2004
Lokacja: Piekło

Profesja: Knight
Gildia: Ghost Riders
Świat: Refugia
Poziom: 62
Skille: 75/73
Poziom mag.: 6
Król ...

omG.. Naabs.. Plx..

Toż nie koniecznie te walentykowe kartki i ciasteczka mają być do podarowania dla kogoś..Można je np. położyć w domku toż to ozdoba będzie też pewnie niezła

A Ci co piszą że nie lubią walentynek to jest jeden powód dla czego tak mówią :" Albo nie mają dziewczyny, albo ich żucił ktoś, albo wogóle nigdy jej nie mieli" ja osobiście nie mam dziewczyny bo czekam na tą jedyną ale nie mam nic osobiście do walentynek bo są fajne.. A to że w tibi są tez to już tylko i wyłącznie sprawa Cipów ; o

Oni zrobili tą grę i oni decydują co ma być Nie podoba się ? To nie graj!
Zrobili walentynki to zrobili.. Ich sprawa..Wam nic się nie stanie..Nie musicie ich kupować..Oni tylko poinformowali że będą dostępne w sklepach...Kto chce to kupi ktoś nie chce to nie ! Proste i na temat... A wy się plujecie że to niema sensu ;s Sęsu to chyba by nie było gdyby oni zrobili że zamiast zwyjłego loota lecą te serduszka i wiersze to wtedy byście się pluli..
Daniel S. jest offline  
stary 13-02-2007, 19:47   #116
Azerus
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 27 11 2006
Lokacja: Ostrzeszów

Imię: Vaendrak
Profesja: Paladin
Gildia: Brak
Świat: Inferna
Poziom: 8
Skille: 21/23
Domyślny Ja che

Ja che kunia!dac mi kunia
stary 13-02-2007, 21:10   #117
Daarshaa
Guest

Domyślny

no dajcie spokoj, co tak wjezdzacie na te walentynki xP nie powiem, pomysl troche przereklamowany.. i ogolnie nie lubie walentynek ale co tam

aha, i wcale tak malo dziewczyn w tibie nie gra

stary 13-02-2007, 22:51   #118
Bobi
Użytkownik Forum

Bobi's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004

Domyślny

No i tradycyjnie dużo szumu o nic...
Jedna grupa próbuje udowodnić słuszność swoich racji grupie drugiej i odwrotnie. "Antywalentynkowcy" mówią, że walentynki to święto amerykańskie, że komercja i wioska oraz, że psuje to klimat tibijski (i tak mocno już nadszarpany i całkowicie zepchnięty do podziemia), a "walentynkowcy" twierdzą, że jest to święto fajne, wesołe i nie widzą przeszkód do przeniesienia go do tibi.
Ludzie, troche dystansu...
Jeśli chodzi o moje zdanie w całej sprawie- nie widze żadnego problemu w tym świecie (może lepiej tradycji lub zwyczaju )i mało tego- uważam je za bardzo sympatyczne. Ktoś wcześniej powiedział, że to święto powinno trwać cały rok i jest bez sensu. Zgadzam się. Ale to tak jak na przykład z Wigilią, Wielkanocą czy Sylwestrem. Jest fajnie, wesoło, nastrojowo. Czemu nie robić tego co dzień? Oczywiście można, ale tylko raz w roku ma to ten specyficzny klimat.
Uważam, że Walentynki pełnią funkcje takiego, nie wiem, "budzika"? Kiedy ostatnio kupiłem jej kwiata, kiedy ostatnio byliśmy w kinie czy po prostu- kiedy powiedziałem/am jej/jemu, że ją/go kocham? Może zrobie to dziś? W Święto Zakochanych?

No i co do tibi. Przecież już od dawna widzimy tendencje CIPsoftu do przenoszenia do gry świąt realnych. Myślę, że to niestety wina kasy, która niestety przeważnie bierze górę. Muszą wymyślać coś co się dobrze sprzedaje i co budzi emocje (pozytywne i negatywne), a że w tibie grają przeważnie roczniki 12-15, które raczej nie wiedzą co znaczy RPG i co to jest klimat RPG'owy więc zamiast organizować, np. Festiwal Tibianusa przenoszą do gry święta, które wszyscy znamy.
No i jak widać- osiągają to do czego dążyli o czym świadczy ta cała wzmożona dyskusja.

Pozdrawiam.
Bobi jest offline  
stary 13-02-2007, 23:11   #119
Shenroni13
Guest

Domyślny

Normalnie niewiem co sie tu dzieje?! Fajne byly swieta takie jak np. gwiazdka i haloween, ale waletynki?! Przeciez to tak jak dzien babci, a nie wprowadzili dnia babci! Ktos sie tu fajnie wypowiedzial ze mogliby wprowadzic w gre "Święto Miecza". To by pasowalo do gry a nie jakies waletynki. 90% graczy to faceci!
Myslicie ze jak sobie idzie ziomowa w ouficie damskim to odrazu przy kompie siedzi piekna dziewczyna, ktora czeka na twoja milosc?! Jest 90% ze to bedzie facet, ktory boi sie deda i robi se postac zenska! 7% to dziewczyny, ktorym sie wszystko nudzi wiec ponizaja sie do gier dla facetow! A 3% to najprawdopodobniej dziewczyna, ktora poszla w slady brata i czyje sie jak facet!
"Nigdy nie wiesz kto jest po drugiej strone." <joke>

stary 14-02-2007, 17:13   #120
ZeuSbobo
Użytkownik Forum

ZeuSbobo's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Skawina

Stan: Na emeryturze
ZeuSbobo ma numer GG 3732176
Domyślny

Ale głupota czy oni nie mogą zrobić czegoś lepszego ??
ZeuSbobo jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania