|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 07 2006
Imię: Lord Raid Master
Profesja: Druid
Gildia: Legion of Dreams
Świat: Celesta
Poziom: 42
|
![]() Wielu z was słyszało zapewne o internetowych zagadkach. Chciałbym wam przedstawić dzieło, które jest owocem wytężonej, 6-miesięcznej pracy włożonej w jego tworzenie. Jest nim Inward Hellix - 60-poziomowa zagadka stworzona z myślą zarówno o początkujących jak i zaawansowanych graczach, gustujących w tego typu wyzwaniach. Najważniejszymi zaletami IH są z pewnością w najdrobniejszych szczegółach dopracowane poziomy, przygniatający klimat i doskonała oprawa. Ci, którzy odważą się wkroczyć do tego świata na pewno nie pożałują czasu w nim spędzonego. Wydostać się z niego jednak nie będzie tak łatwo. Trzeba będzie dobrze pomyśleć zanim uda się osiągnąć koniec tej spirali. A jeżeli po raz pierwszy zetknąłeś się z gatunkiem Online riddles, i chcesz poznać podstawy tej rozgrywki - właśnie dla ciebie utworzono dział Tutorial zaznajamiający z najważniejszymi niuansami, na które będziesz musiał zwrócić uwagę. Inward Hellix, jak większość spotykanych w Internecie zagadek, powstała w języku angielskim, została jednak stworzona przez Polaka. Możecie więc, w razie trudności, udać się na oficjalne forum (podzielone jest na cześć angielską i polską) gdzie będziecie mogli uzyskać dodatkowe podpowiedzi. Pamiętajcie jednak - Najgorsze dopiero nadejdzie... Przed rozpoczęciem zabawy proszę odwiedzić dział Requirements. Proszę o nieumieszczanie w tym temacie jakichkolwiek solucji, tym bardziej gotowych odpowiedzi. Można swobodnie dyskutować na temat zagadki, tym niemniej, jeszcze raz podkreślę, by nie naprowadzać na gotowe odpowiedzi. To psuje całą zabawę, a nie o to przecież tu chodzi. Jeżeli ktoś nie może dać sobie rady niech nie pyta o odpowiedź a odczeka jakiś czas i spróbuje ponownie (lub uda się na oficjalne forum po dalsze wskazówki). Do moderatorów: Polecam oczywiście to userom jako formę rozrywki i mam nadzieje, że nie złamałem regulaminu. (Na forum istnieje podobny dział o innej zagadce on-line). Dobrej zabawy. Ostatnio edytowany przez Raid - 26-02-2007 o 21:03. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Całkiem całkiem..póki co twkię na 2 : D
>down A ja stoję -.- Nie kocham tego :< Wolę Zesta ; d Ostatnio edytowany przez Bastash - 26-02-2007 o 21:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Skawina
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @up
Drugie to nic trudnego pomocy na 3 jestem i nie wiem co to może być Ostatnio edytowany przez ZeuSbobo - 26-02-2007 o 21:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Co do 3. Think in Xy ![]() Ostatnio edytowany przez Raid - 26-02-2007 o 21:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() >up
Uwierz mi, nie klikam bezczynnie. To nie ten typ ; ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
|
![]() A pomógł by mi ktoś? Stoję na pierwszym
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 08 2006
Lokacja: Skawina
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() @up
Co widzisz na 1 obrazku ?? I masz hasło Co do 3 XY chodzi ci o jako wysokość i szerokość ?? Pomóż bardziej @down Tam pisze Help Out jak dobrze widze tekst nawiązuje do 1 słowa i masz 1 hasło Ostatnio edytowany przez ZeuSbobo - 26-02-2007 o 22:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 08 2005
|
![]() Na obrazku jest Freedom czy coś jeszcze? Na górze widzę coś ...out.
@up Trzeba tam pozamieniać litery, poprzemieniać czy co? Ostatnio edytowany przez predalien - 26-02-2007 o 22:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
|
![]() @ZeuSbobo - i tego i tego, ale nie do końca. Powinna cię nakierować nieco nazwa obrazka.
Proszę jeszcze raz, by uważać na podawanie nawet przypuszczalnych sposobów rozwiązania - nie jest to zbyt lubiane w światku internetowych zagadek, bo psuje zabawę graczom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Można wyłączyć te odgłosy?
@down Tutorial wszystko wytłumaczy.
"People like Coldplay and voted for the Nazis. You can't trust people, Jeremy" - Super Hans Ostatnio edytowany przez Tasior - 26-02-2007 o 23:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Master Alucard
|
![]() Klimat gry, rzeczywiscie przytlacza. Dzis w nocy to gralem i przy zagadce nr 2, gdy wchodza te dzwony, to myslalem, ze mi serce wyskoczy...
![]() Swoja droga - muzyka do tego strasznie przypomina sound trac z Silent Hill... Jesli naprawde nim jest, to czy autor ma zgode na umieszczenie tam soundtracka??
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Shin, w creditsach jest napisane, ze jednak muzyka jest (pewnie w jakiej tylko czesc) wzieta z SH Soundtrack.
Aktualnie no.3, zupelnie nie wiem od ktorej strony to ugryzc. ![]() Ostatnio edytowany przez Kajulec - 27-02-2007 o 14:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Soundtrack mi się podoba, więc chętnie się zagłębię ;]
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 22 02 2006
Lokacja: Radzionków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Amelen De'Lavega
Profesja: Rookstayer
Gildia: Szukam
Świat: Isara
Poziom: 11
Skille: 17/19
![]() ![]() |
![]() interesujące tylko szkoda że po angielsku ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Cytuj:
Klimat faktycznie niezły, kiedyś nad tym przysiąde ;P Ale najpierw Exodus.
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Ok, te zagadki są trudniejsze na starcie niż zestowe. Stuck on 5th.
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 08 2004
![]() |
![]() Ooo,zapowiada się świetnie. Klimat gry jest genialny,mam nadzieje że z czasem nie minie,jak u zesta : <
GRUPA TEA TIME REKRUTUJE ; ) OTWARTA DLA WSZYSTKICH FANÓW SPANIAŁEGO NAPARU POSIADAJĄCEGO PONAD DWA TYSIĄCE LAT TRADYCJI. http://www.forum.tibia.pl/group.php?groupid=126 Jesteś fanem Diablo 2 ,ale gra już ci się znudziła? http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=187841- Zapoznaj się z tym tematem,a nie pożałujesz!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 01 2007
Lokacja: gkw
|
![]() W drugim znalazlem napis:
Ukryty tekst:
ale nie moge go z niczym powiazac. Da ktos jakas mala wskazowke ? I powiedzcie czy jestem na dobrym tropie : p
![]() |
#20 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |