|
Notki |
Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#41 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Imię: Hidetaka
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Defenders of Ulthuan
Świat: Secura
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() Cytuj:
Rozumiem, ze nie wszyscy w polsce maja dosc szybkie lacze, zeby film 400MB sciagnac w 1h, ale to nie powod, zeby posiadacza takich lacze nie dac szansy obejrzec filmu w porzadnej jakosci. Testowalem kompresje filmow z tibii przez pare dni w ferie (~80 razy kompresowalem ten sam kawalek filmu) i po tych testach moge powiedziec, ze najlepsza jakosc i zarazem dopuszczalna wielkosc filmu uzyskuje sie w kompresji "MPG4 V3". Ty zapisujesz do formatu ***** , a film z gier zapisane w nim wygladaja tragicznie. Wszystko w 1 programie? Jakim? Nie znalazlem lepszego programu do kompresji filmow niz VirtualDub szybkosc/przejrzystosc. Tworzenie filmu w jakims programie, a potem zapisywanie go z kompresja to glupota. .. czas dodawania efektów + czas kompresji Jesli cos wyjdzie nie tak to musisz od nowa zapisywac calosc (efekty + kompresja). Jesli napierw zmontujesz film i zapiszesz bez kompresji to potem mozesz kompresowac go ile razy chcesz duuzo szybciej, niz zapisujac efekty. duzo efektow, muzyka, wiele warstw = (2-3 fps dodawanie efektow) kompresja do wiekszosci formatow = 15-35 fps (w czasie rzeczywistym) (sempron 3000+, 3 GB ram) VirtualDub kompresuje filmy duzo szybciej niz wszystkie programy (nawet komercyjne) ktore do tej pory widzialem. Kompresja po montazu daje tez mozliwosc postowania filmu w paru jakosciach. Jak sie nazywa Twoj program (w ktorym montujesz i zapisujesz film do *****)? Chetnie potestuje ![]() Teraz mozesz sobie mnie jechac ![]() WANYN BEZ KOLEJEK ITP. DLA POTRZEBUJACYCH To pisał Gesior! |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#42 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 11 2005
Lokacja: Venore Market Street 6
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Naction
Świat: Refugia
|
![]() To w jakim programie montuje i jakimi sposobami to moja tajemnica zawodowa i nie mam zamiaru jej nikomu zdradzac
![]() A to ze kompresowales cos 80 razy to nie znaczy ze umiesz kompresowac. Nie sztuka jest malowac obraz 80 razy zeby wyszedl ladny, sztuka jest malowac tak zeby wyszedl ladny odrazu. @edit Pozatym jesli chcesz trafic do uzytkownikow Tibia.pl musisz liczyc sie z tym ze im wiekszy plik tym bardziej cniecheca sciaganie, dlaczego? Sciagam film ktory zajmuje 150MB ogladam i mi sie plakac chce... Koles nie wie nic o robieniu filmu a kumple z RL go wychwalaja... Pozniej widze plik 100 mb, sciagam? NIE, bo mysle ze kolejny syf. moja 1 kompresja zajmowala 105 MB i stwierdzilem ze nikt tego nie sciagnie, dlaczego ? Ludzie nie maja czasu... A jak ty sobie chcesz hostowac filmy po 99999999999GB to radze ci zrob z tego serial i wal odcinki po 10 MB ![]() Ostatnio edytowany przez Sebcio :) - 21-02-2007 o 15:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2005
Lokacja: Śląsk/Pyskowice
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Dark Brozyn
Profesja: Royal Paladin
Świat: Pandoria
Poziom: 174
Skille: 105/73
Poziom mag.: 23
|
![]() nie ściągam, widziałem poprzednie to już mi szkoda transferu mimo że nie mam limitów
http://s10.photobucket.com/albums/a149/Dark_BrozYn/ 21:24 Zarazestor Masumil [9]: nic jurz |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 03 2006
Lokacja: Polkowice
Imię: Kamil Warrio
Profesja: Knight
Poziom: 18
Skille: 36/28
Poziom mag.: 1
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 07 2004
Imię: Hidetaka
Gildia: Defenders of Ulthuan
Poziom: 130
Poziom mag.: 74
|
![]() "A wytlumacz mi ci ci daje 30mb minuta skoro u mnie jest 10mb minuta i jakos jest identyczna o0
Rozumiem ze dla ciebie im wiecej mb dowalisz tym ladniej ? " Jeśli nie widzisz róźnicy między ***** (10mb/min), a .avi (30mb/min) to moze pora zainwestowac w nowego kompa ktory poprawnie wyswietla obraz i ma rozdzielczosc powyzej 400x300. Ewentualnie mozna udac sie do okulisty. Jak dla mnie miedzy Twoim, a moim filmem różnica jest duuża. (tzn. nie porównując do filmów od niektórych pro twórców filmów "a gdzie śćongnonć kracka do 'Windows mowie makr' "). Na tych 10 mb/minut imiona graczy sa rozmazane jak i niektore grafiki w tle (szczegolnie kiedy duzo sie dzieje, a lubie filmy na których duzo sie dzieje, wiec do duza roznica). >lubie słowo duzo< ![]() "To sluchaj moglem na 60 GB skompresowac. Chcesz taka wersje?" Mi max. 2GB/minuta wychodziło ![]() ![]() "A to ze kompresowales cos 80 razy to nie znaczy ze umiesz kompresowac. Nie sztuka jest malowac obraz 80 razy zeby wyszedl ladny, sztuka jest malowac tak zeby wyszedl ladny odrazu." Znajdź kogoś kto siada do kompa montuje film patrzy na liste kodeków i odrazu wybiera najlepszy.. (kodek / jakość zapisu) "Pozatym jesli chcesz trafic do uzytkownikow Tibia.pl musisz liczyc sie z tym ze im wiekszy plik tym bardziej cniecheca sciaganie" Pisałem, że można kompresować pare razy i dawać w różnych jakościach. "A jak ty sobie chcesz hostowac filmy po 99999999999GB to radze ci zrob z tego serial i wal odcinki po 10 MB" Nie 9999.. GB tylko 300-400 MB. Nie jest to dużo dla kogoś kto ma Neo 1mb lub szybsze lacze. ( a takich jest coraz wiecej w polsce) To pisal Gesior. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 12 2006
Lokacja: Andrychow
Imię: Sir Hiltax
Poziom: 82
Skille: 17/25
Poziom mag.: 65
|
![]() Filmik zajeb****
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Użytkownik Forum
|
![]() Tak czy siak uwazam ze dobry film to taki ktory nie przekracza 70 mega i ma jakosc zblizona do mojej. Moze da sie wyciagnac wiecej, nie wiem zmieniam za kazdym razem program i ucze sie od nowa. Jednak mnie taka jakosc satysfakcjonuje, a co do kompa to nie narzekam, wszystko smiga az milo a fps nie spada ponizej 250 (w tibi)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 04 2006
|
![]() wrzuccie na google video ;-]
![]() |
#49 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
|
![]() No dobra. Nie chce mi sie juz klucic o byle co. Dobrze, ze robisz filmy na poziomie (nie jak wiekszosc uzytkownikow tego forum..).
70 mb to jednak za malo jak dla np. : Toxic Fire Wanyn'a Endless Shine the killing czy chociazby nowego filmu o Titani "Retaliation_part1" - 97 MB
![]() |
#50 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie ma problemu jak chcecie to wrzuce 360 mb
![]() Pytanie na co ^^ ?nidgy nie szukalem takich hosterow. Gesior ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zbanowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 06 2006
|
![]() miodzio najwyzzszy poziom filmow jak zawsze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 01 2005
Lokacja: Grodzisk Maz.
Imię: Akatedih
Profesja: Druid
Poziom: 42
Skille: 16/23
Poziom mag.: 50
|
![]() Cytuj:
bez limitow transferu/kolejek/reklam itp. prosty link prosto do filmu na łaczu 100mb/s
![]() |
![]() |
#55 |
Guest
|
![]() Ogladalem twoj film nie byl zly tylko mogl by byc bardziej zywy. Ale ogolnie spx
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2006
Lokacja: Żychlin Rlz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 76+
Skille: 84/81
Poziom mag.: 7
|
![]() =**************************
Gratuluje filmik biutiful ![]()
![]() |
#57 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 07 2005
Lokacja: Scotland
Stan: Niegrający
Poziom: 91
Poziom mag.: 69
|
![]() Fenomen panie Randallu
![]() Ostatni film to bedzie Twoj anni? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zbanowany
|
![]() tylko 100 Mb/s masz na łącze dla serwera????????????? jeżeli twój serwer ma być porządny powinien stać na łączu conajmiej 500 Mb/s żeby każdy mógł swobodnie ściągać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Użytkownik Forum
|
![]() Wielkie dzieki za komenty
![]() I przepraszam ze nie wrzucilem jescze mega wersji i nie zrehostowalem starych ale ciezki tydzien mam w szkole ![]() ![]() A co do ostatniego filmu... To na razie nic nie powiem ;] Ale kombinujcie ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 11 2005
Lokacja: Sosnowiec
![]() |
![]() Ale mam zajebisty transfer... 2 kb/s... miodzio ^^
Spróbuje z rapida. @Edit: Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Upierz - 01-03-2007 o 21:48. |
|