|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#21 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: /Wrocław/Breslau/Vratislavia
Imię: ---
Profesja: Sorcerer
Świat: Szukam:P
|
![]() Byleby znowu nie zaczęła się dyskusja "czym jest fantasy"^^. Uznając, że jest to szerokie pojęcie typuję (ale w dowolnej kolejności):
- wszystko J. R. R. Tolkiena - Saga A. Sapkowskiego - niemal wszystko R. Feista - wszystko S. Lema - seria J. Piekary ("Sługa Boży" etc...) - Biblia ^^ Pozdrawiam. EDIT: Co nie znaczy, że podanej "szóstce" ustepują Roger Zelazny, Terry Pratchett, Robert E. Howard, Kir Bułyczow, Feliks W. Kres, Stefan Król, Isaac Asimov, Maja Lidia Kossakowska, Kevin J. Anderson, Piers Anthony, Jacek Dukaj, Anna Brzezińska, Howard Lovecraft, Philip Dick, Andrzej Pilipiuk, Andrzej Ziemiański i inni... ![]()
FaR TiL OdiN... [x]- mi sie 2 dni temu snilo ze na przejsciu przez jezdnie bylo ukryte wejscie na basnhee , a ja mailem 1 sdka i 900 many [x]- odstawilem banshee hunty Ostatnio edytowany przez Thanal - 06-03-2007 o 01:31. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
|
![]() hehe widze ze wszyscy tu dobry gust mają
![]() moje ulubione : Kod da Vinci < fajnie sie czyta > Harry Potter < all > Władca Pierscieni + Hobbit Eragon Kamienie na szaniec i inne fajne :> Jeszcze jest kamasutra na leżaco xD ( joke ) ![]()
![]() |
#23 |
Użytkownik forum
|
![]() Władca Pierścieni
Sillmalirion + Niedokończone Opowieści (dalem te ksiazki razem poniewaz sa bardzo ze soba zwiazane) [ J.R.R. Tolkien ] Eragon [ Christopher Paolini ] Cała twórczość Karola Maya Ojciec Chrzestny ( to nie fantasy ale dalem) [ Mario Puzo ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 07 2005
Lokacja: Płock/Toruń
![]() |
![]() - Wiedźmin
- Achaja - Książki z serii Forgotten Realms dotyczące Podmroku jak choćby Wojna Pajęczej Królowej - Książki o Conanie
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2005
Lokacja: Juz jadlem.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Guardian vel Knight
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 69
Skille: 89sw/89
Poziom mag.: 6
|
![]() 1. Wszelkie ksiazki mistrza Sapkowskiego.
2. Wszystkie ksiazki mistrza Prattcheta. 3. Achaja. 4. Władca Pierscieni. 5. Harry Potter (nie wiem czemu ale lubie to czytac :-P) 6. Wszystkie ksiazki Kinga.
![]() |
#26 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Nie, nie są to książki fantasy
1. Paragraf 22 2. Autostopem przez Galaktykę 3. Msza za miasto Arras 4. Syreny z Tytanu 5. 120 dni Sodomy 6. Mała Apokalipsa W sumie nie zastanowiłem się zbyt długo... Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 06-03-2007 o 19:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() Trylogia w pięciu częściach Douglasa Adamsa, twórczość Philipa K. Dicka i Rogera Zelaznego, Świat Dysku Pratchetta, Trylogia Zimnego Ognia C. S. Friedman i nieśmiertelny Lem. I wielu, wielu innych autorów...
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Jesteś pewny Dobo, że Paragraf 22 jest fantasy? :-)
![]() |
#29 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie wiedziałem, że tyle osóbz tego forum siedzi w Forgotten Realms. Oo
Mój top-6: 1. Wieszać każdy może - A. Pilipiuk, 2. Czarownik Iwanow - A. Pilipiuk, 3. Weźmisz czarno kure... - A. Pilipiuk, 4. Kroniki Jakuba Wędrowycza - A. Pilipiuk, 5. Zagadka Kuby Rozpruwacza - A. Pilipiuk, (zgadnijcie kogo twórczość lubię najbardziej xD) 6. Wojna Pajęczej Królowej, Tom V: Unicestwienie - P. Athans PS: Niezłą książką fantasy jest też Biblia. ![]() EDIT: Damn, zdublowałem Thanala z tą Biblią. Wybacz. ![]()
Ostatnio edytowany przez Redknapp - 06-03-2007 o 20:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 03 2004
Lokacja: Sanok
![]() |
![]() Agata Christie ,,Entliczek pentliczek, spotkanie w Bagdadzie''
Agata Christie ,,13 zagadek, hotel Bertram'' po za tym wszystkie czesci ,,Hrabii Montechristo'' ,,Skapiec'' Moliera i oczywiscie Tom Clancy ,,Kardynal z Kremla'' |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
|
![]() -Narrenturm - A.Sapkowskiego
-Dziedzictwo krwi - Richard A. Knaak -Czarna droga - Mel Odom -Królestwo cienia - Richard A. Knaak -Pajęczy księżyc - Richard A. Knaak A z niefantasy to - Sztuka czytania z twarzy - autora nie pamiętam ![]()
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() "Władca..." J.R.Tolkiena;
seria "Świat Dysku" Terrego Prattcheta
![]() |
![]() |
#34 |
Fallen Angel
|
![]() 1. Saga Wiedźmina (bez sensu jest wymienianie jednej tylko znich) - Andrzej Sapkowski
2. Czarnoksiężnik z Archipelagu - Ursula K. Le Guin 3. Trylogia Elenium - David Eddings 4. Pieśń elfa - Elaine Cunningham 5. Narrenturm - Andrzej Sapkowski 6. Silmarillion - Tolkien
![]() |
#35 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Nie mogłem się zdecydować na 6 konkretnych książek, więc wypiszę całe cykle:
"Trylogia husycka" (Narrenturm, Boży Wojownicy, Lux Perpetua) - AS Wiedźmin - AS Władca Pierścieni - J.R.R. Tolkien Pieśń Lodu i Ognia - George R.R. Martin Wszystkie książki opowiadające przygody naszego wspaniałego egzorcysty, Jakuba Wędrowycza, autorstwa Pilipiuka. Trylogia Zimnego Ognia - C.S. Friedman
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2007
Lokacja: Warszawa
Stan: Początkujący
Imię: Vertiven
Świat: Menera
Poziom: 1
Skille: 10/10
|
![]() 1. Najstarszy (Christopher Paolini)
2. Eragon (Christopher Paolini) 3. Hobbit (J.R.R Tolkien) 4. Władca Pierścieni: Powrót Króla (J.R.R Tolkien) 5. Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia (J.R.R Tolkien) 6. Władca Pierścieni: Dwie Wieże (J.R.R Tolkien) |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() 1 - J.R.R. Tolkien
2 - Mroczne Materie - Pullmana 3 - Seria Świata Dysku T. Pratchetta ;]
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Kwidzyn
![]() ![]() |
![]() Wszystko Sapkowskiego, cykl o Jakubie Wędrowyczu , "Sekretny dziennik Adriana Mole'a" i jego kontynuacje, "Autostopem przez Galaktykę" , "Śniadanie Mistrzów", "Syreny z Tytana", opowiadania Topora i jeszcze sporo innych ;p
i'm not the percent you think survives i need sanctuary in the pages of this book. gestating with all the other rats nurse said that my skin will need a graft. i am of pockmarked shapes The vermin you need to loathe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zbanowany
|
![]() hehe...ja nie mam top 6 ksiazek.. bo lubie wszystkie ksiazki TERREGO PRATTCHETA z serii swiat dysku (jakies 20++) ;pp
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 08 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Sorcerer
Gildia: Tibia sux
Świat: Tibia sux
Poziom: 41
|
![]() 1. Kod Leonarda ~
2. Anioły i Demony 3. Wszystko z Wiedźmina 4. Eragon i Najstarszy 5. LOTR 6. Hmm... nie wiem, może coś z Christie?
Hail Anty-PG! Dołącz się do akcji przeciwko PG! Graj w Tibie max. 1h dziennie jak ja! Rób co tydzień 2-3 dniowe przerwy! Nie exp na siłę! Graj, jeśli sprawia ci to przyjemnośc! Nie wydawaj ostatnich pieniędzy na Pacc'a! Hail \o/ |
![]() |
![]() |