|
Notki |
Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna... |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#22 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Jarr był spoko. Pisał posty ciekawe, przestrzegał regulaminu. Człowiek bardzo kulturalny. Gdy zniknął z tego forum myślałem, że po prostu przestał interesować się Tibią ze względu na wiek. Powiem tylko tyle... :-< ...a znicza nie zapalę. Uważam, że nie jest to sposób na wyrażanie uczuć. Choćby w internecie.
Proszę o 5 minut ciszy. Vial
![]() |
#23 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 06 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Kielek Master
Profesja: Elite Knight
Świat: Iridia
Poziom: 115
Skille: 92/89
Poziom mag.: 7
![]() |
![]() Z Jego postów widać było, że to bardzo kulturalny użytkownik, jakich na tym forum mało. Więc jest to nie tylko wielka straty dla rodziny i bliskich, ale także dla grona forumowiczów. I wszystkie komentarze typu: "No i co z tego?"
są naprawde nie na miejscu. Zachowajcie trochę szacunku. @edit Zauważyłem, że na Jego stronie www.jaras.ovh.org trwa aktualizacja, szkoda tylko, że ten napis już pozostanie. Ostatnio edytowany przez Kiełek - 30-03-2007 o 16:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 04 2005
|
![]() Naprawde szkoda człowieka, doswiadczony, mądry i skromny opuscił nas na zawsze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 05 01 2007
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Menera
|
![]() Coraz więcej młodych ludzi umiera
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 10 2006
Imię: Kaniek from Azura
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rook Balanced
Świat: Azura
Poziom: 23
Skille: 2/4
![]() |
![]() Nie znam go, ale współczuje mu i jego rodzinie
![]() [*] a niech się świeczka mu świeci =/
![]() |
![]() |
#27 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 01 05 2006
Stan: Na Emeryturze
Imię: Rookguardien de'Kaczorss
Świat: Chimera
Poziom: 208
Skille: 100/98
Poziom mag.: 9
|
![]() Też go poznałem i fajnie się nim grało i gadało na skype był spoko ziomek.
A teraz już go nie ma ![]() [*][*][*] |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 04 2006
|
![]() Nie lubię robić "[*] "etc., lepiej się wypowiedzieć już normalnie o Tej osobie. Jak dla mnie Jarissimus był jednym z "najlepszych" użytkowników tego forum, choć udzielał się mało. Jego posty nie jednego znięchecały do czytania przez swoją obszerność, ale naprawdę były godne uwagi. Szkoda, że w ogóle odszedł stąd, Jego poglądy o tym forum teraz dają mi szczególniej do myślenia...
9% ludzkości ma gen głupoty, dobrze, że należę do pozostałych 71%. Bądź uroczy dla swoich wrogów - nic ich bardziej nie złości. - Carl Orff Dzień, w którym się nie śmiałeś, jest dniem straconym. - Phil Bosmans |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2006
Stan: Rookstayer
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Poziom: 12
|
![]() [*] zawał? szkoda go
![]()
![]() |
#30 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Gdynia
Imię: Glev Hammerfall
Profesja: Druid
Gildia: Mystical Creatures
Świat: Celesta
Poziom: 20
Skille: ._.
Poziom mag.: 14
|
![]() Coś wam powiem:
Co kilka sekund rodzi się / umiera człowiek, jeśli chcecie opłakiwać Jarrassmusa, to bardzo proszę do "Wierzących". Trudno, stało się, nie da się tego odkręcić. ~Ghand @Sirblaze Cytuj:
@down Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Ghand - 27-03-2007 o 20:54. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#31 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2005
Lokacja: London
Stan: Niegrający
Imię: Sirblaze
Gildia: Brainstorm
Świat: Selena
Poziom: 50
Skille: Forgot
Poziom mag.: jw
|
![]() Cytuj:
Regards @up Nie trzeba slow zeby to zauwazyc, ani tym bardziej nakierowywania innych gdzie maja to robic. Odrobine szacunku wzgledem innego czlowieka prosze. @down Kazdy robi to co wedlug niego uwaza za sluszne a ja tego nie kwestionuje. Ostatnio edytowany przez Sirblaze - 27-03-2007 o 20:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell
Świat: Refugia
|
![]() Mam nadzięję, że nie uważasz 3 znaków internetowych ([*]) za okaz szacunku zmarłej osoby? Nazwał bym to bardziej idiotyzmem, jeśli nie bluźnierstwem...
Nie chcę się w tym temacie kłócić, ani nic (więc juz nie będe pisać poza tym postem) ale takie "świeczki" to na prawde żaden szacunek, a raczej idiotyzm wymyślony przez chorych internautów (w mojej ocenie jest porównywalny z łańcuszkami szczęścia) Co innego jeśli coś napiszecie o urzytkowniku, lub cos w tym stylu... A jak już naprawdę wam żal to idzcie zapalić prawdziwą świeczkę na cmentarzu (na każdym jest krzyż dla zmarłych odległych <?>) Mnie też człowieka szkoda, ale myślicie, że to forum było całym jego życiem? Albo, że jego rodzina chciałaby, żeby jakaś grupa ludzi nie znających ani trochę tego człowieka "okazywała skruchę" a zaraz potem siadała to tibii i n/c??? pomyślcie...
"Non mortem timemus, sed cogitationem mortis" - Nie śmierci się boimy, lecz myśli o śmierci. Seneka Ostatnio edytowany przez Venderer - 27-03-2007 o 20:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Użytkownik Forum
|
![]() Ja was nierozumiem, nawet w tak poważnym temacie niektórzy muszą się kłócić. Jeśli chcecie się wyżyć to napewno nie tu. Trochę kultury.
P.S. [*][*][*] |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 30 09 2006
Lokacja: Gdynia
Imię: Glev Hammerfall
Profesja: Druid
Gildia: Mystical Creatures
Świat: Celesta
Poziom: 20
Skille: ._.
Poziom mag.: 14
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz
Imię: Rookero de'Master
Profesja: Rookstayer
Świat: Xerena
Poziom: 100
|
![]() Cytuj:
Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: W-wa
|
![]() Szkoda...ludzie przychodza i odchodza...taka jest kolejnosc zycia..
Niestety wiecej skruchy okazujemy osobom, ktore znalismy przed smiercia, niz tym ktorych nie znamy(przyklad, jak ktos wyzej powiedzial: osoby ktore gina w Iraku. Nie tylko amerykanie, ale rowniez irakijczycy-cywile). Jednak postawie swieczke na forum [*] (chociaz lepiej jest sie pomodlic). A propo... nie kloce sie z nikim. To jest moje wlasne zdanie na ten temat. Wiem jak to jest gdy ktos umiera, ale zycie toczy sie dalej...trzeba zyc...nie trwac w smutku, bo pewnie ta osoba jest szczesliwa po drugiej stronie(nie wiem czy jest cos "po drugiej stronie", ale mamy taka wiare, ze chyba cos jest).
Death & roll. Ostatnio edytowany przez semiliren - 27-03-2007 o 21:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Użytkownik Forum
|
![]() wydaje mi się ze wy (stawiacze[*]) nie rozumiecie jednej rzeczy, a mianowicie:
tymi tekstami w stylu 'pozdrowienia dla rodziny przykro mi[*][*][*] osmieszacie sie tym nie tylko siebie, ale również tego człowieka (którego rodzinie współczuje) pozatym, jeśli jesteście wierzący, z pewnością orientujecie się że 'poza ziemią' będzie mu dużo lepiej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie zapalenie zniczy tylko śmierć młodego polaka, gracza i użytkownika forum.
Dla niego większość z nas może tylko zapalić znicz. Jeśli nie chcesz nikt cię nie zmusza. Ale zachowaj chociaż resztki kultury. |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Tibia.pl support
Data dołączenia: 18 03 2006
Lokacja: Ojcowski Dom
![]() |
![]() @Venderer & Ghand
Podzielam w części waszą opinie, lecz chciałbym pewne rzeczy sprostować. Otóż zapalenie takiej wirtualnej "świeczki" nie jest na pewno wyrazem skruchy czy szacunku, gdyż robienie tego przez internet jest dla mnie śmieszne. Jednakże według mnie napisanie tych, jak to określiłeś "3 znaczków" chyba nie wpłynie znacząco na stan Twoich palców, a będzie to wyraz pamięci wobec Jarka. Sam znałem go ledwo, ledwo. Zamieniliśmy raptem kilka słow, a nie zmienia to faktu, że jest człowiekiem i zasługuje na zapamiętanie go jako człowieka. Nie zapalamy przecież znicza dla Jarrassimusa tylko dla Jarka. I nie bojcie się, rodzina na pewno ma teraz większe zmartwienia od przejmowania się tym tematem. Venderer napisał też, że zapewne każdy z nas siądzie od razu do Tibii, nie myśląc nawet o tym co właśnie zrobił. Tutaj masz racje. Domyślam się, że większość użytkowników zapaliła znicz "bo taka moda" jak to powiedział jeden z nich. Dlatego zanim cokolwiek napiszecie pomyślcie przez chwile, że jest również świat rzeczywisty, w którym wszystko toczy się bardzo szybko. Tibia nie może być jedynym Waszym hobby. Czy w przyszłości macie zamiar opowiadać Waszym wnukom ile to demonów braliście na klate, jakie mieliście skille, lvl? Troche zboczyłem z tematu, lecz myśle, że każdy zrozumie o co mi chodzi i ten "[*]" znaczek nie będzie tylko trzema w pośpiechu napisanymi kreskami. [*] Y'all
15:43 Sirblaze on Isara [1]: nie padne 15:44 You see a dead human (Vol:10). You recognize Sirblaze on Isara. He was killed by a rat. Y'all |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2006
Lokacja: Karton se zrobiłem IQ: 4
![]() |
![]() Ludzie... to tylko symbol. 0.o' Komuś kiedyś nie chciało się pisać wyrazów współczucia więc zrobił taki znaczek. Jedne symbole zastępują inne. Niedługo będziecie się bluzgać za to, że niektórzy piszą
![]() Jeżeli ktoś obraził Ciebie albo kogoś z Twoich bliskich rozumiem - sprawę można załatwić przez prywatną wiadomość, przez gg, przez umówione spotkanie w jakiejś ciemnej uliczce. Ale żeby wszczynać kłótnie w temacie, którego celem jest kilka minut ciszy wobec zmarłego z powodu kwadratowego nawiasu i gwiazdki?! Oczywiście to ze mną jest coś nie tak? * *Pyt. retoryczne. Vial