Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Tajemnice Rookgaardu

Notki

Tajemnice Rookgaardu Wyspa początkujacych. Każdy tutaj zaczyna...

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-03-2007, 23:14   #41
Xaxsiraxus
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 01 2007
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny Gracz
Imię: ~~~~
Profesja: Elder Druid
Świat: Guardia
Poziom: 89
Skille: -
Poziom mag.: 63
Domyślny

Na co zmarł?
Xaxsiraxus jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-03-2007, 23:21   #42
Coray
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xaxsiraxus Pokaż post
Na co zmarł?
Pan czytał 1 stronę ? Chyba nie ... Problemy sercowe ... Możliwe, że zawał albo coś ...
  Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2007, 23:24   #43
Xaxsiraxus
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 01 2007
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny Gracz
Imię: ~~~~
Profesja: Elder Druid
Świat: Guardia
Poziom: 89
Skille: -
Poziom mag.: 63
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Coray Pokaż post
Pan czytał 1 stronę ? Chyba nie ... Problemy sercowe ... Możliwe, że zawał albo coś ...
Czytał, ale się nie wczytał.
Xaxsiraxus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-03-2007, 23:44   #44
Lifter
Użytkownik Forum

Lifter's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2006

Domyślny

Bardzo żal mi tego człowieka. Był bardzo inteligentny i sympatyczny. Niektórzy pytają, dlaczego sie ostatni przestał udzielać na tym forum, tutaj odpowiedź:

Cytuj:
Napisane przez Jarrasimus

Dzięki... To miło, gdy czyta się takie słowa, a potem mówi mi o tym jeszcze Przyjaciel w Tibii i pokazuje ten wątek, komentując to słowami "widzisz, coś tam po Tobie na tym forum zostało" (tylko dlatego tu przyszedłem). ;-)

Krótko, celem wyjaśnienia...

Powodów tego, że nie korzystam z tego forum, jest kilka.

* Nagminne łamanie regulaminu przez użytkowników i olewcze do tego podejście przez moderację.
* Łamanie (czy nagminne - tego nie wiem, ale w ogóle tego nie powinno być) regulaminu przez moderatorów oraz ludzi tu wyróżnionych.
* Olewcze podejście do składanych tu propozycji na polepszenie tej sytuacji.

Cóż, mi jest szkoda czasu na użeranie się z ludźmi mającymi gdzieś szacunek do innego człowieka (np. niejaka @ Instynkt - bo cóż mnie obchodzi któryż to ona ma level na Rookgaardzie, skoro nie szanuje po prostu innych ludzi, a noska trzyma zbyt wysoko :-P), a także mających za nic ustalone zasady (różne jazgoczące ratlerki i takie tam inne :-P). Może nawet i miło jest poczytać mądre posty napisane przez Ciebie, @ Prodigy'ego i innych, ale wkurzające jest stykanie się z problemami, z którymi na innych forach ludzie radzą sobie bez najmniejszego problemu. :-/

Niestety, przez wymienione powyżej powody, forum Tibia.pl straciło u mnie cały szacunek, jaki miało początkowo, gdy tu wchodziłem. Skoro ja, jako 32-letni (już prawie 33) człowiek staram się traktować nawet 12-latków poważnie i rozmawiam z nimi prawie tak samo jak z dorosłymi - to tego samego oczekuję również od innych ludzi. Niestety, tutaj ciężko się jest tego doczekać. Dlatego już wolę sobie od czasu do czasu zajrzeć na forum Rookgaard.pl - tam jest jakoś fajniej. Mam nadzieję, że nigdy nie ulegnie ono takiemu zepsuciu jak to, choć przecież nie jest na "supported fansite"...

Nie chcę być na forum, na którym, co mam napisane w stopce - panuje bezprawie, brak szacunku do innych rozmówców i traktowanie ich z góry, jakby byli noobami (bo tak wiele razy się tu czułem traktowany). Chciałbym być na forum, na którym miło się spędza czas, żartuje się z innymi, odpowiada na pytania i pomaga. Ale temu forum najwyraźniej to "nie grozi" - jak dla mnie jest tu chaos i terror, a jedyną rozpowszechnioną metodą u moderatorów jest wycinanie w pień co się da. A szkoda...

I dziwię się jeszcze Tobie, że chce Ci się tu siedzieć i denerwować tym co tu nieraz widzisz. ;-)

BTW. A pomagać ludziom staram się w Tibii, choć nie szukam przyjaciół (jestem raczej samotnikiem). Po prostu, jeśli widzę, że ktoś potrzebuje pomocy - pomagam. Jednak nie daję się wykorzystywać. ;-)

Co do tematu wątku - jeśli moje zdanie jest w jakikolwiek sposób istotne, jako użytkownik forum (a nawet jako moderator) najbardziej podoba mi się @ Raynold. Gość jest konkretny, ma dobre pomysły. Na minus u niego zasługuje tylko to, że jest... mało skuteczny. :-P

A prywatnie bardzo lubię z tego forum @ Prodigy i @ Milana Ognia. Jeśli o kimś jeszcze zapomniałem - przepraszam. Może tak być, gdyż trochę podupadły u mnie kontakty z ludźmi - tak bywa... Dlatego jeszcze raz: sorry.

Ogólnie nie lubię ani takich głosowań, ani wyróżniania nikogo na żadnym forum - uważam, że wszyscy jesteśmy równi. Tylko na tym forum okazuje się, że jest inaczej.

Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie. A także serdeczne pozdrowienia dla @ Smallmacioo. ;-)

PS. Jaras wcale nie wrócił na forum - on tylko napisał tego posta w podziękowaniu za miłe słowa. ;-)

PS2. Dynda mi to, czy i jaką karę dostanę za złamanie regulaminu tym postem. :-P

Post ten jest z 1 Stycznia 2007 roku, w temacie "Najbardziej pomocny użytkownik".

A oto podpis Jarka:

Cytuj:
Podpis Jarka

Co mógłbym rzec o tym forum? Choć strona, na której ono jest "mieni się" tytułem supported fansite, dzięki pracy moderatorów jest to najgorsze forum, jakie w życiu widziałem. Mają oni bowiem w nosie użytkowników, ich prawa, a nawet sam regulamin. Uważają się za bogów, za nieomylnych. :-P

Nie będę się już udzielał tutaj i napisałem do Administratora priva z prośbą o usunięcie mojego profilu z bazy danych forum. Nie bedę tu siedział ani dłużej.

NA TYM FORUM PANUJE BEZPRAWIE!
Tak więc, Jarek wytłumaczył wszystko. Bardzo mi go żal. Nie tylko dlatego, że był taki młody, ale dlatego, że potrafił mądrze się wypowaidać.

Co do "[*]" pozostawię tylko malutki komentarz. Dla mnie jest to idioctwo, zachodzące na zniewagę...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sasisok
Witam jesli ktos chce obejrzec film solo dmeon 70 lvl sorcerer link daje
Uwaga moze wystapic trojan albo keylogger w nie ktorych anty wirach bo w exe dodałem film by był lepszy efekt jak i dzwieku i graficzny

Ostatnio edytowany przez Lifter - 27-03-2007 o 23:45.
Lifter jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 00:13   #45
Texterus
Użytkownik Forum

Texterus's Avatar

Data dołączenia: 30 06 2005
Lokacja: Łódź

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Pythera
Poziom: 55+
Skille: 80+/80+
Texterus ma numer GG 5168083
Domyślny

Cóż nic więcej nie moge... niestety...[*]
Texterus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 13:11   #46
Lumpus12
Użytkownik forum

Lumpus12's Avatar

Data dołączenia: 23 02 2006
Lokacja: H@jn0vK4

Stan: Aktywny gracz
Lumpus12 ma numer GG 1771299 Send a message via Skype™ to Lumpus12
Domyślny

czy to jest potwierdzone na 100% ?? bo nie chce mi sie/nie moge w to uwierzyc
Lumpus12 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 13:57   #47
Mega_RobalXXL
Użytkownik Forum

Mega_RobalXXL's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Profesja: Rookstayer
Świat: Xerena
Poziom: 100
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lumpus12 Pokaż post
czy to jest potwierdzone na 100% ?? bo nie chce mi sie/nie moge w to uwierzyc
No niestety informacje są pewne...
Mega_RobalXXL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 15:15   #48
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell

Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lifter Pokaż post
Co do "[*]" pozostawię tylko malutki komentarz. Dla mnie jest to idioctwo, zachodzące na zniewagę...
Przynajmniej jeden poważny człowiek...

Co do słów Jarassimusa, to po ich przeczytaniu muszę powiedzieć, że miał wiele racji i tymbardziej go szkoda.

@Mega Robal~
A czy ja Ci napisałeś, że masz jechać na jego grób??? przeczytaj mój post uważnie, znicz możesz zapalić na własnym cmentarzu (na każdym jest takie miejsce dla osób odległych, nie mam pojęcia jak się to nazywa niestety)...

@Yallah
Mnie nie drażni to, że ludzie okazują szacunek, tylko sposób w jaki to robią...
Zamiast stawiać[*] weźcie ludzie napiszscie coś o tym człowieku, a jeśli go nie znacie to o zaistniałej sytuacji, a nie stawiajcie znaczków, które równie dobrze można porównać do emotikony... Bo jest to moda... Moda na współczucie i zaangażowanie w pewną grupę ludzi (w tym przypadku urzytkowników forum, ale nie o Jarassimusa chodzi, lecz o innych stawiaczy wirtualnego znicza)

To samo było po smierci śp. Jana Pawła... Nie mówcie, że nie słyszeliście o międzykrajowej akcji[*] w opisie, czy nie dostaliście setek łancuszków z[*], choć ponad 90% ludzi którzy to wysłali nawet nie poszli na cmentarz, ba! Nie pomodlili się chociażby czy cos w tym stylu, a mnie sie w tej chwili serce kroiło na myśl jakie to komputerowe społeczeństwo (owszem są jeszcze lduzie normalni) jest tępe i żałosne...

To tyle, napisałem, że już nie będe się udzielał ale to wymaga komentarza...

Jeszcze raz wyrazy szacunku dla Jarassimusa który jak już powiedziałęm wyżej, okazał się być mądrym człowiekiem... Szkoda, że nie miałem przyjemności poznać.

Ostatnio edytowany przez Venderer - 28-03-2007 o 15:25.
Venderer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 17:18   #49
Zenuś
Użytkownik Forum

Zenuś's Avatar

Data dołączenia: 28 01 2006
Lokacja: Ab'dendriel
Wpisy bloga: 7

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 8
Skille: 15/16
Poziom mag.: 1
Domyślny

Sam "zainteresowany" opuścił forum tibii właśnie z powodu takich idiotów jak ghand i reszta głupoli którzy akurat w tym temacie musieli spamować o jakiś głupich zniczach..... nie podoba się? napisz oddzielny temat na OWiN a nie śmiecisz tu.
Mam nadzieje że ghand i reszta bandy juz się tu nie wypowie...

Ostatnio edytowany przez Zenuś - 28-03-2007 o 17:20.
Zenuś jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 17:40   #50
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Przykro mi z powodu śmierci tego człowieka, mimo, że go nie znałem. Z tego, co przeczytałem był bardzo porządnym userem. Ale pomyślcie sobie, jak wy byście się czuli gdyby was lub waszych przyjaciół wspominali poprzez wstawienie kilku marnych zniczy? Jeśli nie macie nic do przekazania to nie mówcie nic...
Descartes jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 17:41   #51
Ureticon
Guest

Domyślny

Czytałem dziś posty Jarassimus i myśle że bardzo "ładnie" się wypowiadał dużo rozspisywał ,nie spamował.Smutno mi , że w tak młodym wieku Jarassimus zmarł , całe życie było przed nim.

Ostatnio edytowany przez Ureticon - 28-03-2007 o 18:55.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 17:53   #52
R.R.
Użytkownik Forum

R.R.'s Avatar

Data dołączenia: 07 10 2006
Lokacja: God Wars Dungeon

R.R. ma numer GG 7838431
Domyślny

Ale gest jest gestem. Jakby rodzina zmarłego to zobaczyła to napewno byłaby pełna podziwu, że ludzie, którzy wprawdzie nie znają go tak go lubili

@up
Żal mi ciebie...
stary 28-03-2007, 17:56   #53
Milan ognia
Użytkownik Forum

Milan ognia's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.

Świat: Antica
Poziom: 43
Milan ognia ma numer GG Dam na Pw... może.
Domyślny

@up:
No właśnie. Nie znali. Śmieszą mnie wypowiedzi ludzi "Nie znałem go ale[*]". Lepiej niech już nic nie piszą. >.<

@topic:
Heh... znałem go tylko z forum/gg/skype. Ale wydawał się spoko.
ROTFL, Twoje posty są głupsze niż ustawa przewiduje, gratulacje.
Ogólnie to spadaj, nikt nie wierzy w te spedalone bajki, poza tym, jak takiś eko, to wyłącz komputer, bo energia elektryczna u nas pochodzi w większości z węgla .

Ostatnio edytowany przez Milan ognia - 28-03-2007 o 19:36.
Milan ognia jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 17:59   #54
Edek Rozprowacz
Użytkownik Forum

Edek Rozprowacz's Avatar

Data dołączenia: 14 09 2005

Stan: Niegrający
Gildia: AvE MoR
Świat: Aurea
Poziom: 44
Skille: xx/xx
Poziom mag.: xD
Send a message via Skype™ to Edek Rozprowacz
Domyślny

Cóż mogę napisać dobry człowiek, dobry użytkownik. Jego posty były inteligentne a ich długość większości ludzi zniechęcała do czytania. Pomimo tego i tak można go śmiało umieścić w gronie najlepszych użytkowników.

-POKÓJ JEGO DUSZY-

Ps. Wasze kłótnie na temat jakiś znaczków są żenujące ^^. Każdy ma prawo na własny sposób uczczenia jego pamięci. W końcu ponoć Polska to wolny kraj.

@down
Jak chcesz zmieniać świat zacznij od zajrzenia do słownika.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Venderer Pokaż post
żucamy
Nic dodać nic ująć N/C

Ostatnio edytowany przez Edek Rozprowacz - 28-03-2007 o 18:06.
Edek Rozprowacz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 18:03   #55
Venderer
Użytkownik Forum

Venderer's Avatar

Data dołączenia: 04 09 2004
Lokacja: Between Heaven & Hell

Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez R.R. Pokaż post
Jakby rodzina zmarłego to zobaczyła to napewno byłaby pełna podziwu, że ludzie, którzy wprawdzie nie znają go tak go lubili
Wierz mi, że jego rodzine najmniej obchodzi jakaś banda miłośników jednej z gier MMORPG... Z której nikt nie znał go z rl ani nic w tym stylu...

@Zenuś
Właśnie przez teksty typu "takich idiotów jak..." (czyli twoje) i wymienianie nicków wybuchają kłótnie, my się kłócić nie chcemy, tylko żucamy światło na idiotyczną mode jaką są te znicze...
I kto ma się zamiar kłócić?...
stary 28-03-2007, 18:11   #56
Gallar
Zbanowany

Data dołączenia: 26 11 2005

Gallar ma numer GG 4524829 Gallar ma login Tlenu gallstayer@o2.pl Adres Jabbera do Gallar Send a message via Skype™ to Gallar
Domyślny

Cóż powiedzieć. Szkoda mi Jarassa.
Fakt, nasza znajomość się ograniczyła do paru rozmów na gadu / in-game, ale mimo to - naprawdę żałuję, że zmarł.
Mam nadzieje, że po śmierci znalazł się u Jah w Syjonie.
A świeczki nie zapale. Co to da?. Wpadnę kiedyś do jego rl miasta, to zapalę.
Gallar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 18:27   #57
Mega_RobalXXL
Użytkownik Forum

Mega_RobalXXL's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Świat: Xerena
Poziom: 100
Domyślny

Ludzie to miał być temat ku pamięci Jarka a nie jakiś bezsensowny SPAM na temat "zniczy"... "Ja widziałem że tak będzie" ze znajdzie się ktoś "zdolny" komu to będzie przeszkadzać...
Mega_RobalXXL jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-03-2007, 22:02   #58
Ultimate
Guest

Domyślny [*]

Biedny Jarek ( był moim największym faworytem na forum.. od kiedy zobaczyłem tego posta ciąglę nie mogę w to uwierzyć Respekt... [*][*][*][*][*]

Ostatnio edytowany przez Ultimate - 28-03-2007 o 22:03.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 29-03-2007, 11:42   #59
MvD
Użytkownik Forum

MvD's Avatar

Data dołączenia: 21 07 2006
Lokacja: Toruń

Świat: Galana
Domyślny

Ehhh... Nie znalem dobrze Jarasa, rozmawialem z nim bodajrze raz. Wnioskujac na tej "malutkiej" rozmowie i postach na forum moge powiedziec, ze jest... byl jednym z najlepszych userów tego forum. Bardzo mlodo umarl

[*]† JAROSLAW KRASUSKI †[*]

Apeluje do userów abyście zaprzestali pisania postów w tym temacie
i do was Moderatorzy, o zamknięcie tego wątku.
Otrzymałeś ostrzeżenie na Forum Tibia.pl.
Powód: Karmienie troli

Hail Tompior /o/

Pozdrawiam wszystkich kumatych supporterów na tym forum!
MvD jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 29-03-2007, 11:52   #60
Res Khmer
Undead

Res Khmer's Avatar

Data dołączenia: 01 06 2006
Lokacja: Gdańsk

Imię: Unn Recca
Świat: Elysia
Poziom: 41
Domyślny

Pozostanie w naszej pamięci.
Niech Bóg ma go w swojej opiece.
Res Khmer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania