![]() |
#21 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() nie warto byc tutaj patriota, warto wyjechac do normalnego kraju, chociazby na zlosc tym, ktorzy te starania o ktorych piszesz marnotrawia.
|
![]() |
#22 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Pod Grunwaldem wygraliśmy, ale Jagiełło nie potrafił (nie chciał?) tego zwycięstwa wykorzystać. Odsieczą wiedeńską zepsuliśmy sobie dobre w owych czasach stosunki z Turcją, a w nagrodę od Austriaków dostaliśmy trzy rozbiory. Za poświęcenie przy zdobywaniu Monte Cassino (choć według Discovery Polacy weszli tylko do klasztoru opuszczonego już wcześniej przez Niemców) otrzymaliśmy natomiast w prezencie Jałtę i Poczdam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() temat rzeka... ja sie chyba w tym momecie utne. : d
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
<wieszok tu był> Ostatnio edytowany przez Mad-Sin - 08-04-2007 o 23:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....
Imię: Azin Therano
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rozpadła się :/
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() W końcu tylko rzuciłaś hasło, a o sprawie nie masz pojęcia.
@Bambuko W ZHR Cię tego nauczyli? ; P <edit> Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Dr.Unknown - 08-04-2007 o 23:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A czy dla uczczenia pamięci rodaków potrzeba czegoś więcej?
![]() |
#30 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() @Drunk - nie, czemu?
![]() |
#31 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() Raczej mam... Tylko nie chce mi sie z Wami uzerac. w koncu kazdy ma prawo do wlasnego zdania. pozatym pisze rozprawke ^^
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz
|
![]() Cytuj:
@ top Dla mnie głupie jest to, że ludzie wolą pielęgnować różnice (tradycje, język i tym podobne pierdoły) zamiast stać się jednym społeczeństwem. Jeżeli mam kochać super-patriotów, to tak samo powinienem nienawidzić historycznych wrogów. I mam może podejść do Niemca i go wyklinać za wszystkie zdradzieckie ataki, których dopuścił się jego naród? Przecież on jest ich potomkiem!! Mam za złe rodzicom, że nie uczyli mnie od najmłodszych lat angielskiego. Do patriotów można mieć też pretensję, że muszą mieć własny język. Oczywiście kręci się to w okół pieniędzy. Jeżeli jest więcej problemów, to potrzeba ludzi, którzy te problemy rozwiążą, a wiadomo że nie zrobią tego za darmo. Więc są miejsca pracy. Ale co to daje? To może zróbmy matematyke polską, matematykę ... Albo takie cytaty... Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Ps. Sam temat skończy pewnie jak "Legalizacja Maryśki" i zostanie zamknięty, bo zacznie się powszechna kłótnia, trolling, spam i flame. @ down Co jest w tym złego? Liczy się, że miała dziewczyna pomysł na temat (nie "wbijajcie na ots ip xxx.yyy.zzz.zyx" lub "EO pada na MDW!"), a czy ktoś to wykorzysta w swojej pracy, czy chce się ustosunkować, to nie powinno nas obchodzić (tzn. powinno, ale nie powinniśmy być do tego negatywnie nastawieni). @ Duch Niespokojny To, że Sobieski nakopał Turkom pod Wiedniem było sprawą honoru dla Polski, a nie kaprysem pomocy Austrii. Ostatnio edytowany przez DRoN - 08-04-2007 o 23:34. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....
Imię: Azin Therano
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rozpadła się :/
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Napoleon... jeden wyjątek, II WW pokazała jaki bitny z Francuzów naród. Na Linii Maginota stacjonowało 100 tys. żołnierzy, a oni poddali się z obawy o zniszczenie Paryża...
![]() |
![]() |
#36 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Cytuj:
Btw Czy ja nie miałem kiedyś takiej pracy na j. polski napisać? :| |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 12 2006
|
![]() @DRoN & Mad-Sin
O zaslugi i ew. porazki/bledy danego kraju mozna sie licytowac w nieskonczonosc, lepiej to skonczcie zanim rozpoczniecie wnikanie gleboko we wszystkie zbrojnie konflikty miedzynarodowe.
![]() |
![]() |
#39 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() DRoN, nie chodzi o wpienianie. To nie nacjonalizm "jesteśmy lepsi, was trzeba zniszczyć", tylko patriotyzm "jesteśmy sobą, wam nic do tego". Mnie pociągają tradycje, historia, język. Nie chciałbym tego odrzucić za cenę utworzenia hiperspołeczeństwa, w którym każdy byłby anonimowy, bo nie miałby z czym się identyfikować.
![]() |
#40 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Koleś... (autor) z takim podejściem, to ty nic nie osoągniesz... "po co mam się martwić skoro i tak nic z tego nie będzie..."
Patriotą warto zawsze być, jak nie dla siebie to dla innych albo przez wzgląd na pamięć przodków... @Chesterkaa: to jest już inna sprawa, to, że bachory w wieku 12-19 gó.no wiedzą o patriotyzmie NIE jest powodem, by samemu nie być patriotą... A czemu mamy du.pę w polsce?... Bo: http://www.youtube.com/watch?v=oidh5oH0Y_U